Sådan kommer du i gang med boldnettet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sådan kommer du i gang med boldnettet"

Transkript

1 Sådan kommer du i gang med boldnettet Man skal yde før man kan nyde... Sådan er det også med boldnettet. Jeres fodboldside er som start en skabelon hvor i skal fylde informationer i for at få glæde af siden. Spillere skal oprettes, kampprogram indtastes osv. men alt det arbejde skal kun gøres en gang og kan bruges sæson efter sæson. På de næste sider har vi prøvet ved hjælp af billeder og skrift at komme igennem siden fra A til Z. Hele ideen har været at gøre det brugervenligt, så alle kan få glæde af siden det uden særligt kendskab til internettet, programmering osv.. Skulle der undervejs opstå spørgsmål kan i kontakte os på eller kigge på Som udgangspunkt på boldnettet er der 3 slags brugere til siden: Administrator: Har adgang til alle hold og kan ændre i layout, spillerprofiler, kampprogram osv. Er ansvarlig for siden. Hvis i kun har et hold vil Administrator og den holdansvarlige typisk være den samme, men ikke nødvenligvis. Flere personer kan også gøres til administrator hvis det ønskes Holdansvarlig: Kan af/tilmelde spillere på holdet. Skal indtaste kampresultater, mål, gule/røde kort osv. Har adgang til at ændre i kampprogram og kan ændre i spillerprofiler, adresser tlfnr. osv. Spiller: Kan logge sige ind på spillersite og kun se det/de hold som spilleren er gjort aktive til. Kan af- og tilmelde sig selv til kampe og ændre i egne brugeroplysninger, som password, adresse osv. Oversigt over menupunkter - hvert enkelt punkt vil blive gennemgået omhyggelig i de følgene sider. Om klubben og gæstebog er tilgængelig for alle, kan læses af og bruges af alle der kommer ind på siden. Hvert hold får sin egen menu med statistik, spillerprofiler og kampprogram. Er tilgængelig for alle der kommer ind på siden. Når spilleren er logget ind kan han melde af-/tilmelde sig kampe. Se hvem der har meldt afbud, samt adresser og tlf. nr. på holdet. Kan kun ses af administrator og den holdansvarlige. bruges til administrere holdet, oprette nye spillere, indtaste kampe osv. Kan kun ses af administrator. Administration af siden. Mulighed for at rette i alt... f.eks. hvis der skulle komme uønsket indlæg i gæstebogen, rette farverne på siden, uploade billeder m.m. Velkommen på boldnettet

2 Opret hjemmesiden Fig. 1 Klik dig ind på boldnettet og vælg menupunktet tilmeld. Udfyld menupunkterne. For at tjekke dine oplysning vil der fremkomme et vindue hvor det indtastet skal godkendes og hjemmesiden vi være oppe at køre med det samme! Du modtager en bekræftigelse pr. mail med information om siden og dit valgde password osv. klubbens URL eller www-adresse er det der kommer til at stå foran =.boldnettet.dk. Så i det her eks. vil klubben hjemmeside være:www.bfk.boldnettet.dk Siden vil nu automatisk komme frem og du kan komme i gang med at lægge informationer ind om spillere, kampe osv. Fig. 2 Gå til login for at komme videre og indtast din mail-adresse samt password for at komme ind på spiller-site. Menuen i venstre side vil nu blive udviddet med et menupunktet Klub Admin, som bruges til at indtsate alle de infortioner der skal bruges på siden: Fig. 3 Som udgangpunkt oprettes siden i flg. rækkefølge oprette spillere med alle stamdata opret hold (boldnettet giver mulighed for flere hold) opret sæson - Sæsoner gemmes fra år til år Indtast kampprogram - data om de kampe der skal spilles, tidspunkt, sted osv. Ovennævte rækkefølge er den absolut bedste måde at gøre det på. Hvert trin vil blive nøje gennemgået her på de næste sider. Så klik på opret spiller Fig. 4 OBS - Billedfunktion fungere ikke endnu Når man trykker på menupunktet opret spiller kommer vinduet frem som vist i fig. 4. Rubrikkerne udfyldes og der afsluttes med at trykke opdater. Spilleren vil nu være at finde under spillersite/adresser. Så hvis man vil se frugten af arbejdet kan man klikke på adresser. Der efter er det bare at gå tilbage på Opret spiller for at komme videre Data på spilleren kan ændres af den enkelte spiller og af administrator. Som udgangspunkt er alle spillere der bliver oprettet aktive. Skulle en spiller være skadet eller lign og forhindret i at deltage i de næste mange kampe kan han gøres ikke aktiv ved at fjerne fluebenet og han vil automatisk være frameldt alle kampe.

3 Næste punkt er at oprette et hold Hvis man kun har et hold vil det være naturligt bare at skrive navnet på klubben. Når man har trykket opret er man desværre nød til at logge sig af igen på knappen log af og igen logge sig en med sin adresse og password (handler om noget opdatering...) og så skulle menuen i venstre side gerne se således ud: Nu er holdet klar, så skal der bare laves en sæson. Så klik på Opret/ret sæson og fig 5 vil fremkomme. Fig. 5 Her er det muligt at vælge om alle spillere der tilhører holdet som udgangspunkt skal være tilmeldt alle kampe eller afmeldt alle kampe. Udfyld felterne og tryk opret Sæsonen er nu klar og der skal vælges spillere til holdet på menupunktet aktive spillere.

4 Nedenstående billedet kommer frem og klik på linien med 2004 Udendørs Aktiv Har man kun et hold gøres alle spillere aktive. Og ellers vælges de spillere der skal have adgang til den enkle hold Hvis der er faste trøjenr. på holdet kan det vælges til hver spiller. Der kan vælges fra 1-99 og flere spillere kan godt have samme trøjenr. Nu er spillere oprettet, sæsonen er oprettet, spillere er valgt til holdet. Nu er næste punkt at få indtastet et kampprogram. Tryk på Indtast/ret kampe Nedenstående billedet kommer frem og klik på linien med 2004 Udendørs Aktiv Her udfyldes felterne og afslut med at trykke tilføj Kampene vil så fordele sig efter dato. Kan blive aktuelt hvis man enten taster forkert, kampen bliver flyttet eller lign. Ændres dato for en kamp vil den automatisk flytte plads så kampene kommer i dato-rækkefølge. Ønsker man at rette i det indtastet brug knappen ret. Data om kampen vil komme op i de redigerbare rubrikker. For at opdatere rettelsen trykkes igen på tilføj.

5 Nu er sæsonen klar til brug og alle spillere kan bruge siden. De næste punkter vil vise hvordan spilleren bruger siden. Når spilleren kommer ind på siden har han adgang til nedenstående menuer. For at få adgang til spillersite skal spilleren logge sig ind med adresse og password. Spilleren kan selvfølgelig bruge gæstebogen, se stillingen osv uden at være logget ind, men skal han af- eller tilmelde sig en kamp kræver det at man logger sig ind på spillersite. Her er har vi lavet et eks. med Søren Sko Inden på spillersite kommer nu 2 ekstra menuer. Hvis spilleren klikker på adresser kommer alle spillere der er oprettet frem. Praktisk når man lige står og mangler f.eks et telefonnummer og er kun tilgængelig for spillerne i klubben. Klikker spilleren på sit eget navn har han mulighed for at redigere egne oplysninger eller f.eks tilføje et nyt arb.nr.. Afslut ændringerne ved at trykke opdater og skærmbilledet vil komme frem igen, men med de opdateret oplysninger.

6 Afbud Her er hjertet i hjemmesiden. Når man klikker på afbud kommer man ind og kan se kampprogrammet. Administrator har ved opstarten valgt om alle spillere skal være afmeldt eller tilmeldt sæsonen. I eksemblet her har vi valgt at alle som udgangspunkt er afmeldt. Klikker man på afmeldt vil status ændre sig til tilmeldt og antallet af tilmeldte ændre sig her fra nul til en, da det er første tilmelding til den aktuelle kamp. Ønsker man at afmelde sig igen eller man har valgt at alle spillere som udgangspunkt skal være tilmeldt en kamp, så er det bare at trykke på tilmeldt og status vil ændre sig til - Afmeldt. Havde man ved oprettelse af sæsonen valgt at alle spillere var tilmeldt er det kun dem der ønsker at melde fra der skal udfører en handling. Om man vælger den ene eller anden måde at gøre det på et helt op til den enkelte klub eller hold. Alle har selvfølgelig mulighed for at melde sig på til kampen igen selv om man har meldt sig fra. Når en spiller af-/tilmelder sig en kamp sender boldnettet automatisk en mail til den holdansvarlige, samt en mail til spilleren der af-/tilmelder tilmelder sig. En spiller kan kun af-/tilmelder sig selv. Den holdansvarlige og administrator har mulighed for at af-/tilmelde alle spillere der er aktive på holdet Aftal evt en tidsfrist man senest skal melde fra til en kamp på. På mailen vil man altid kunne se tidspunktet og evt. udstede en lille bøde for for sent afmelding. At folk melder af/på i god tid gør det at administrere et hold så meget nemmere og det er præsis det der er formålet med boldnettet - nemmere og sjovere...

7 Holdkort Alle spillere har mulighed for at klikke på holdkort og på den måde se hvilke spillere der har af/på-meldt kampen. På holdkortet er der også alt den information som man ofte mangler ved kampstart - licensnr., kamp nr. osv. De informationer er blevet langt ind ved oprettelsen en gang for alle og vil kunne bruges hele sæsonen, spillere, licensnr. osv vil gå igen sæson for sæson. På denne her måde har alle i klubben også mulighed for at udfylde et holdkort korrekt. Åbner i et nyt printer-venligt vindue Husk at den holdansvarlige og administrator kan af/til-melde spillere. Så er der et par spillere på holdet som ikke har adgang til internettet, så er det muligt at ringe og den holdansvarlige eller administrator de kan af/til-melde spilleren. Vigtig infomartion til holdkortet Tilmelde spillere med trøjenumre, licensnumre osv. Gæstebogen Kan bruges af alle til kommentarer...bemærk at man også kan skrive kommentarer til de enkelte kampe, ved at gå ind på kampprogrammet (se næste side) Tilgængelig for alle. Tryk her for at skrive et indlæg. Du kan bruge hvilket navn du har lyst til eller finder sjovt. Alle indlæg gemmes i min. et år. Indlæg kan selvfølgelig slettet af administrator.

8 Statistik Efter hver kamp indtaster den holdansvarlige data om kampen og i vil kunne se i nedenstående tabel Som udgangspunkt viser står den spiller øverst der har lavet flest mål, men trykker man f,eks. på A et vil tabellen sortere automatisk efter hvem der har lavet flest Assists. Statistikken opdateres helt automatisk når resultatet indtastet efter kampen. Data gemmes for den enkelte sæson. Melder en spiller sig ud af klubben kan han uden problemer fjernes fra hjemmesiden og statistikken af administrator. klikker man på navnet kommer man til spillerens profil (se næste side) M = Antal mål spilleren har lavet. A = Antal assist spilleren har lavet. G = Antal gule kort spilleren har modtaget R = Antal røde kort spilleren har modtaget K = Antal kampe spilleren har været med i. M/K = antal mål i gennemsnit pr. kamp Stillingen Stillingen hentes ind fra InfoSport hjemmeside ved hjælp af et link. Her vist for klubben Aragon FC. Resultaterne af sidste uges runde i puljen så man kan følge lidt med i de andres indbyrdes opgør Stillingen - lyver aldrig... Og næste runde

9 Spillerprofiler Her kan man lægge spillerprofiler op med billede. Giver anledning til masser af sjov og ballade og sjovt for dem der kommer ind på siden at læse lidt om jer. Administrator skal lægge teksten og billedet op på siden Eksembel fra Partizans hjemmeside Klikker man på billedet kommer man ind på profilen og det er muligt at se statistik og beskrivelse af spilleren. Kampprogram her kan man se resultaterne af de tidligere kampe. Hvordan gik det f.eks i den første kamp mod det hold? Data gemmes år efter år, så hvis man støder ind i det samme hold igen i en anden sæson vil resultatet også være der. Klikker man på kampen kam man se måscorre osv, samt skrive en kommentar til kampen.

Vejledning til Aktivfuresoe.dk

Vejledning til Aktivfuresoe.dk Vejledning til Aktivfuresoe.dk Aktivfuresoe.dk er Furesøs nye portal, som er borgernes vindue ind til Furesøs aktive foreningsliv. Portalen er målrettet borgerne, mens det er foreningerne, som skal levere

Læs mere

Vejledning for opdatering af hjemmesiden opbygget med. KlubCMS

Vejledning for opdatering af hjemmesiden opbygget med. KlubCMS Vejledning for opdatering af hjemmesiden opbygget med KlubCMS Indholdsfortegnelse Indhold Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Lidt generelt om KlubCMS... 3 Sideopbygning:... 4 Brugere/Brugergrupper...

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Indhold Sådan tilmelder du dig et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 4 Har du glemt dit kodeord?... 5 Sådan ser du oplysninger

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Velkommen til AgeForce

Velkommen til AgeForce Velkommen til AgeForce Kapitel 1... 2 Opret din egen profil... 2 Log ind - og log ud - på AgeForce.... 4 Kapitel 2... 5 Fanebladet Hjem din profil... 5 Kapitel 3... 6 Rediger din profil... 6 Rediger dine

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner Indhold Sådan opretter du et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 4 Har du glemt dit kodeord?... 5 Sådan redigerer og ser du oplysninger

Læs mere

INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN

INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN Hjallerup Idrætsforening har fået ny hjemmeside. Dette har betydning for dig som bruger/medlem af HIF og som forældre til børn, der er bruger/medlem

Læs mere

AgeForce MINI vejledning

AgeForce MINI vejledning AgeForce MINI vejledning Velkommen til AgeForce et enkelt og sikkert netværk for dig over 50 I denne korte guide fortæller vi dig hvordan du: - Opretter en gratis profil på www.ageforce.dk. - Redigerer

Læs mere

VEJLEDNING til BAR service og tjenesteydelsers Elektroniske APV-program

VEJLEDNING til BAR service og tjenesteydelsers Elektroniske APV-program VEJLEDNING til BAR service og tjenesteydelsers Elektroniske APV-program INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Download, installation og opdateringer... 3 1.1 Hvordan får jeg fat i det elektroniske APV-program?... 3 1.2

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor!

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! Forslag til Web kursus indhold. 1. Hvordan finder man vores side? 2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! 3. Gennemgå hvordan man bliver oprettet som medlem og får adgang

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Velkommen til GECKO Booking! Hvad enten du har købt produktet, eller prøver vores gratis demo, vil denne vejledning give dig en grundig gennemgang af GECKO Booking og dets mange muligheder. Denne vejledning

Læs mere

Manual til Køreklar e-læring

Manual til Køreklar e-læring Version 3.8 Februar 2015 Manual til Køreklar e-læring Nyt Juridisk Forlag A/S Gothersgade 137 1123 København K 39 13 55 00 koreklar@koreklar.dk 2 Indhold 1. Første gang du logger dig på Køreklar e-læring...

Læs mere

start guide kom GODT IGANG Conference Manager Advanced and easy PANTONE 382 U

start guide kom GODT IGANG Conference Manager Advanced and easy PANTONE 382 U Conference Manager start guide Fra oprettelse TIL AKTIVERING AF DIT TILMELDINGSWEBSITE kom GODT IGANG PANTONE 382 U Conference Manager Advanced and easy 1 Indholdsfortegnelse velkommen Vi håber, at denne

Læs mere

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside Indledning...1 Sådan får du adgang...2 Dit KlasseWeb skrivebord Overblik...2 Dit arbejdsområde...3 Din hjemmeside på nettet...3 Sådan laver du en hjemmeside i 4 trin...3 Trin 1 Dit personlige billede på

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Velkommen til OnReg Agent.

Velkommen til OnReg Agent. Velkommen til OnReg Agent. 2 OnReg Agent Velkommen til Onreg Agent Du er blevet tildelt brugernavn og kodeord til OnReg Agent. Denne guide beskriver hvordan du benytter systemet. Hvis arrangøren tillader

Læs mere

Hjemmeside på SkoleKom

Hjemmeside på SkoleKom Hjemmeside på SkoleKom 1 Om vejledningen Har din lærer givet tilladelse, kan du nu lave din helt egen personlige hjemmeside på SkoleKom. En hjemmeside på SkoleKom er let at gå til, og har du arbejdet lidt

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er lavet

Læs mere

Kom godt i gang med DanaShop

Kom godt i gang med DanaShop Kom godt i gang med DanaShop Tillykke med jeres nye webshop I din webshop fra DanaWeb findes der utroligt mange muligheder for at tilpasse den til lige netop jeres behov. DanaWeb har opsat alle shoppens

Læs mere

Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne

Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne Opdateret: 31. januar 2011 Danmarks Kirkelige Mediecenter og Y s Region Danmark Materialet må ikke videregives i nogen form

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU E-MAIL

SÅDAN BRUGER DU E-MAIL VEJLEDNING l E-MAIL SÅDAN BRUGER DU E-MAIL I vejledningen bruger vi det gratis e-mailprogram gmail som eksempel til at vise, hvordan man bruger e-mail. DU SKAL I FORVEJEN KUNNE: Bruge en browser og gå

Læs mere

Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system)

Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system) Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system) Indholdsfortegnelse Rart at vide Generelt om CMS modulet Sådan benytter du CM-systemet til at rette på din hjemmeside Ændring af sider / opret af sider Indsætning

Læs mere

Vejledning i brug af BadmintonPeople.dk

Vejledning i brug af BadmintonPeople.dk Vejledning i brug af BadmintonPeople.dk Læs grundigt denne vejledning igennem. BadmintonPeople.dk er skabt igennem et samarbejde imellem DGI og DBF. Meningen er at lette klubbernes ledere, administratorer

Læs mere

Spil og svar. Journal nr. 13.12.599. Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive

Spil og svar. Journal nr. 13.12.599. Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive Journal nr. 13.12.599 Spil og svar Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket.dk Kolofon HVAL-vejledning Spil og svar

Læs mere

sådan gør du... [meld dig ledig]

sådan gør du... [meld dig ledig] [jobsøgende] sådan gør du... [meld dig ledig] på dagpenge Meld dig ledig på Jobnet - Dagpenge Når du skal melde dig ledig, går du ind på forsiden af Jobnet.dk. Her klikker du på 'Meld dig ledig' i boksen

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3. Tag backup med UpDraft Side 4. Tag manuelt backup Side 8 - 2 -

Indholdsfortegnelse. Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3. Tag backup med UpDraft Side 4. Tag manuelt backup Side 8 - 2 - - 1 - Indholdsfortegnelse Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3 Tag backup med UpDraft Side 4 Tag manuelt backup Side 8-2 - Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Lige meget om du har opbygget

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [opret jobagent]

[jobsøgende] sådan gør du... [opret jobagent] [jobsøgende] sådan gør du... [opret jobagent] Opret jobagent Hvad er en jobagent En jobagent gemmer information om den type job, du søger efter, når du er inde i menuen under 'Find job'. En jobagent gør

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

Introduktion. I denne vejledning 1 finder du nogle af de muligheder, Elevintra har. Flere følger senere. Login

Introduktion. I denne vejledning 1 finder du nogle af de muligheder, Elevintra har. Flere følger senere. Login Introduktion Elevintra er et samarbejdsværktøj for skolens elever og lærere. Det er web-baseret, hvilket betyder at du kan logge dig på hvilken som helst pc, bare der er Internet-adgang. I denne vejledning

Læs mere