Brugervejledning Kom godt igang

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brugervejledning Kom godt igang"

Transkript

1 1 Brugervejledning Kom godt igang OPRET AFDELINGER 2 OPRET LOKATIONER 3 OPRET KLASSER 4 OPRET TILLADELSER 5 OPRET PERSONALE 5 OPRET BØRN/ UNGE 6 STATUS SIDEN 9 BESKEDER 10 MAIL 10 SMS 11 UDSKRIFTER 11 AKTIVITETER 13 LOGIN OPLYSNINGER 14 STATISTIK 15 FERIE OG LUKKEDAGE 17 FACEBOOK TIPS, TRICKS OG NYHEDER 18

2 2 EasyKom er et system til at registrere komme/ gå tider for børn og personale, samt et kommunikationssystem mellem børn, forældre og personale. Kommunikationen kan foregå direkte i EasyKom eller via SMS, , App til Smartphone samt et website til forældre. Kom godt i gang: I det følgende vil vi gennemgå opsætningen af EasyKom punkt for punkt. Log på EasyKom med den administratorkode der blev udleveret ved oprettelse af EasyKom. Herefter finder du øverst i skærmbilledet værktøjslinjen. EasyKom åbner automatisk på fanen STATUS, som er institutionens aktuelle status med børn, beskeder, påmindelser med mere. For at starte opsætningen af EasyKom aktiveres fanen ADMINISTRATION. Opret afdelinger Åben herefter fanen AFDELINGER og herefter ny afdeling. Herefter gemmes indstillingerne via Gem Afdeling I vinduet skrives navn på Afdeling, rækkefølge og telefon nr. på afdeling. Ønskes mulighed for at forældre kan skrive beskeder eller påmindelser via Touchskærmen, sættes flueben ud for Påmindelse fra indkrydsning.

3 3 Opret lokationer Under fanen Administration findes muligheden for at oprette Lokationer. Lokationer er steder eller aktiviteter børn/ medlemmer kan opholde sig. Klik på ny lokation udfyld felterne og giv evt. lokationen et ikon. Efter oprettelse, skal du tilknytte lokationen til en eller flere afdelinger. Vælg den pågældende afdeling og klik på ny tilknytning

4 4 Herefter udfyldes felterne. Skal lokationen ikke altid være tilknyttet, klikkes fluebenet væk, hvorefter felterne omkring tilknytningen udfyldes. Opret klasser Opret klasser ved at klikke på fanen Klasse og herefter Ny klasse. Opret klasserne og hvis institutionen har flere afdelinger skal der tilknyttes en afdeling. Såfremt børn/ medlemmer findes digitalt kan DataSign tilbyde at indlæse disse data.

5 5 Opret tilladelser Ved at klikke på fanen Tilladelser fremkommer der en oversigt og de afdelinger, der er oprettet. Tryk på ret til venstre afdelingen for at oprette eller rette tilladelser. Der er mulighed for at oprette fra 1 til 10 tilladelser pr. afdeling med valgfri tekst. Kommer de aktuelle tilladelser ikke frem under den enkeltes stamkort, skal der klikkes på Genindlæse tilladelser. Opret personale Når personalet er oprettet, kan der sendes mail og sms direkte til disse fra Personale fanen. Klik på de der skal udskrives, modtaget mail eller sms og klik herefter på den ønskede funktion. Ved at klikke i check-feltet øverst vælger du samtlige.

6 6 For at oprette medarbejdere klik på fanen Personale og derefter Nyt Personale. Herefter udfyldes medarbejder data. De felter, der er markeret med rødt skal som minimum udfyldes. De øvrige felter udfyldes efter behov. Såfremt personalet skal vises på Touchskærmen skal der uploades et billede af medarbejderen. Billeder kan hentes direkte i billedbiblioteket. Medarbejder Login/Password kan oprettes, og begrænset adgang kan tildeles medarbejdere. Opret børn/ unge Børn/Unge oprettes ved at klikke på fanen Børn/ unge og Tilføj barn/ unge. Herefter fremkommer følgende vindue, hvor der som minimum skal udfylde felterne, der er markeret med rødt. Det er dog en fordel at udfylde samtlige felter. Der er mulighed for snitflade til Skoleintra, Tabulex, DPR/CPR, IST mm., anvendes en af disse, kan stamdata indhentes automatisk.

7 7 Billede indsættes, dette kan hentes direkte fra billedbiblioteket. Når Barn/Ung er oprettet kan stamkortet nu udfyldes med supplerende oplysninger. Ved oprettelse af og mobil er det vigtigt, at beslutte en rækkefølge. Når Staminfo er udfyldt aktiveres fanen Tilladelser såfremt institutionen ønsker at udfylde disse. Tilladelser kan også udfyldes af pårørende via Forældremodulet. Herefter oprettes barnet/ medlemmets pårørende. Dette gøres ved at klikke på fanen Pårørende.

8 8 Hvis der er pårørende, der ikke er oprettet i Easykom, klik på fanen Opret ny Herefter udfyldes som minimum felterne, der er markeret med rødt. Vi anbefaler dog at alle felter udfyldes. Relation til barnet kan være mor, far eller anden. Såfremt forældremodulet anvendes skal de pårørende tildeles et login og password. Login vil automatisk ende på institutioner login, i dette eksemplet er det a95 Der er ikke specielle krav til password. Såfremt den pårørende findes i EasyKom, klik på fanen Tilføj eksisterende. Skriv navnet på den pårørende i søgefeltet øverst i skærmbilledet og tryk på Søg. Herefter vælges personen og indsættes med knappen Vælg. Herefter er EasyKom klar til dagligt brug.

9 9 Status siden Herfra tilgås de daglige informationer og funktioner. På hver kolonne-navn kan du sortere og justere de enkelte kolonner. I søgefeltet under, kan du søge i den pågældende kolonne ved enten, at indtastet det ønskede eller vælge dette i dropdown-menuen. Betydningen af de forskellige ikoner: Besked der er en besked. Note er der noter på stamkortet, kan disse tilgås ved at køre musen over ikonet. Mini-stamkort dette kan tilgås ved at klikke på ikonet foran navnet. Status klik på ikonet for at sætte eller ændre status. - Via knappen sæt status i værktøjslinjen, kan samme status sættes for flere på samme tid. Påmindelser klik på ikonet for at oprettet eller ændre en påmindelse Fravær klik på ikonet for at sætte fri, sygedag eller slet status.

10 10 Beskeder Beskeder kan sendes fra Status og Aktiviteter. Klik i check-boksen til venstre for den/de pågældende børn/medlemmer eller klik i den øverste for at vælge alle, klik derefter på lav besked. Udfyld felterne og vælge hvor beskeden skal vises. Beskeder læses under fanen Beskeder. Mail Mail kan sendes fra Status, Aktiviteter og Personale. Klik i check-boksen til venstre for den/de pågældende børn/medlemmer/personale eller klik i den øverste for at vælge alle, klik derefter på send . Vedhæftede filer må max. være på 3 mb.

11 11 SMS SMS kan sendes fra Status, Aktiviteter og Personale. Klik i check-boksen til venstre for den/de pågældende børn/medlemmer/personale eller klik i den øverste for at vælge alle, klik derefter på Send SMS SMS er en tilkøbsfunktion. Udskrifter Udskrifter kan tilgås fra de fleste faner i programmet. Klik i check-boksen til venstre for den/de pågældende børn/medlemmer/personale eller klik i den øverste for at vælge alle, klik derefter på Udskrift. Fra Status er der yderligere mulighed for, at vælge opsætningen af den ønskede udskrift. Vælg den ønskede udskrift.

12 12 Herefter vælge hvilke felter der skal med på udskriften af hensyn til papirets størrelse, anbefaler vi max. 6 felter pr. udskrift. Nederst vælges hvilket felt udskriften skal sorteres efter.

13 13 Aktiviteter Under Aktiviteter oprettes og rettes aktiviteter. Klik på opret aktivitet og udfyld felterne i vinduet. Fra Status tilknyttes børn/medlemmer til en aktivitet. Klik i check-boksen til venstre for den/de pågældende børn/medlemmer eller klik i den øverste for at vælge alle, klik derefter på Tilknyt til aktivitet.

14 14 Udskriv aktivitet Vælg dem aktivitet du ønsker at udskrive ved, at klikke på denne og klik herefter på Udskriv aktivitet. I udskrift vinduet kan du vælge, hvad du ønsker udskriften skal indeholde samt hvad udskriften skal sorteres efter. Login oplysninger Login til personale samt medlemmer - se vejledningen EasyKom login. Forældre login Login oplysninger kan udsendes for den enkelte samt for flere på engang. Fra fanen Børn/unge udsendes login ved at vælge børn/medlemmer, som man ønsker at sende forældre-login til. Klik i check-boksen til venstre for den/de pågældende børn/medlemmer eller klik i den øverste for at vælge alle, klik derefter på Send Loginoplysninger.

15 15 Fra det fanen pårørende i stamkortet kan forældre-login også udsendes. Vælg om de skal udsendes pr. mail eller SMS. Statistik Fra fanen statistik under Administration er det muligt at lave grafer eller udtræk af statistikken. I felter vælges hvad der ønskes statistik af, klik herefter på opdater statistik. Udtræk og eksport af statistikker foretages under fangen udtræk.

16 16 Via grafen er der mulighed for at vælge 3 forskellige graftyper. Indtjekninger => antal samlet indtjekninger i den valgte periode Spidsbelastning => antallet af indtjekninger fordelt på tidspunkter. Børn/unge pr. lokation => antal af indtjekninger på valgte lokation. Vælg den ønskede graftype i feltet. Herefter kan du yderligere specificere hvilken afdeling, klasse eller lokation du ønsker statistik for. Ønsker du eksempelvis statisk for en bestemt afdeling, vælger du denne i menuen Afdeling og klikker herefter på Opdater statistik. Ønsker du statisk for en klasse, kan du blot vælge klasse uden at vælge afdelingen først. Ved statistik på lokationer skal både Afdeling og Klasse vælges først, og derefter den ønskede lokation, klik herefter på opdater statistik.

17 17 Udtræk Via fanen Udtræk kan du eksporterer statistik data enten som Excel (CVS) eller XML. Du kan vælge imellem 5 forskellige Eksport typer. Børn pr. dag => samlet antal indtjekning pr.dato Enkelt barn => antal indtjekninger pr. dato Enkelt barn detaljeret => samlet antal indtjekninger samt fravær for perioden inkl. komme og gå-tidspunkt. Alle børn pr. måned => Antal indtjekninger og fravær pr. barn pr.dato og total. Spidsbelastning => antal indtjekninger fordelt på tidspunkter i perioden. Ferie og lukkedage Under fanen Ferie oprettes institutionens ferieperiode, hvorefter forældre har mulighed for at give tilbagemelding. Klik på Opret ferie og udfyld vinduet. Sættes institutionen/afdelingen til at være lukket i periode, vil der ligeledes ikke udsendes fremmødekontrol i perioden.

18 18 Herefter ses ferie-perioden i oversigten, i højre siden af vinduet ses hvem der har/ ikke har meldt tilbage. Ud for hver ferie kan der sendes info via SMS, mail og beskeder. Under fanen Fremmøde detaljer ses grafer over antal tilmeldte samt en liste over hvilke børn/medlemmer der kommer i institutionen, og hvilket tidspunkt de møder på. Facebook tips, tricks og nyheder På vores facebook sider vil vi løbende lave opslag omkring funktioner og nyheder i EasyKom. Du findes os her:

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj 1 Indhold: mininstitution vejledning til forældre... 3 Sådan logger du på systemet... 4 Sådan opsætter du din profil

Læs mere

Sådan bruger du netbanken

Sådan bruger du netbanken Sådan bruger du netbanken www.banknordik.dk Indhold Log ind side 3 Betal et indbetalingskort side 4 Lav en overførsel side 5 Lav en fast overførsel side 6 Tilmelding og afmelding af funktioner side 7 Skift

Læs mere

Lederguide INNOMATE HR - Oplæg. Log på Log på https://www.innomate.com/innomate/oceanteam/default.aspx med: MUS

Lederguide INNOMATE HR - Oplæg. Log på Log på https://www.innomate.com/innomate/oceanteam/default.aspx med: MUS Lederguide INNOMATE HR - Oplæg Log på Log på https://www.innomate.com/innomate/oceanteam/default.aspx med: Bruger ID: personalenummer Password: (eget password) INNOMATE HR er et Internetbaseret system,

Læs mere

EasyKiosk Administration

EasyKiosk Administration 1 EasyKiosk Administration 2 Indhold Kom godt i gang:... 3 Oprettelse af konto:... 3 Oprettelse af varegrupper:... 4 Oprettelse af Varer:... 5 Bogføring:... 6 Kontoudtog... 10 3 Kom godt i gang: I det

Læs mere

How to! Sidst tilrettet maj 2015

How to! Sidst tilrettet maj 2015 How to! Sidst tilrettet maj 2015 Indhold Hvordan- How to!... 1 Opretter jeg Afdelinger og Kategorier?... 3 Opretter jeg et Fag?... 4 Sammenspil.... 8 Tilføjer jeg elever til et Sammenspil... 10 Tildeler

Læs mere

VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM

VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM April 2015 Version 01 2015 VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM 1. Årets gang i friplads... 3 2. Adgang til Eunomia... 3 3. Forældreansøgninger... 4 3.1. Ansøgningsskemaer til forældrene... 4 3.2. Fordelingsnøgler...

Læs mere

Oprettelse af 10. klasses udbud i folkeskoler. Brugervejledning til Optagelse.dk

Oprettelse af 10. klasses udbud i folkeskoler. Brugervejledning til Optagelse.dk Oprettelse af 10. klasses udbud i folkeskoler Brugervejledning til Optagelse.dk Oprettelse af 10. klasses udbud i folkeskoler Brugervejledning til Optagelse.dk Version: 1.2 Forfatter: Gunner MacIntyre

Læs mere

Professionel Hjernetræning - Nyt layout og nye funktioner

Professionel Hjernetræning - Nyt layout og nye funktioner Professionel Hjernetræning - Nyt layout og nye funktioner Onsdag d. 24. september bliver der gennemført en større opdatering af Professionel Hjernetræning. Der kommer nogle nye funktioner, og andre steder

Læs mere

Baggrund Forord Luk Filer Gem

Baggrund Forord Luk Filer Gem Lectio Lectio Elevmodul vejledning 1992-2010 MaCom A/S MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Telefax: 33 79 79 84 E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom.dk Baggrund Forord

Læs mere

Skolepenge og Indbetalinger

Skolepenge og Indbetalinger Skolepenge og Indbetalinger Afstemning af abonnementskørsel... 3 Abonnementskørsel... 5 Fil til PBS og/eller faktura sendes med posten.... 7 Basisløsning:... 7 Totalløsning fil til PBS... 9 Afsendelse

Læs mere

KaBoo brugermanual Version 1.2 - Udgivet 22/5 2012

KaBoo brugermanual Version 1.2 - Udgivet 22/5 2012 KaBoo brugermanual Version 1.2 - Udgivet 22/5 2012 KaBoo brugermanual Kom igang med KaBoo Med denne manual kan du hurtigt komme i gang med at bruge KaBoo - DKMs kalender- og bookingsystem. Manualen indeholder

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Velkommen til GECKO Booking! Hvad enten du har købt produktet, eller prøver vores gratis demo, vil denne vejledning give dig en grundig gennemgang af GECKO Booking og dets mange muligheder. Denne vejledning

Læs mere

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER 1.TILBUD Fanen Tilbud giver en oversigt over alle de tilbud, der ligger i din database. Det er også herfra, at du har mulighed for at oprette, kopiere eller redigere et eksisterende tilbud. Det følgende

Læs mere

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Ønsker du vejledning til en specifik område, kan du gå direkte til det ved at klikke på det i listen nedenfor. Generelt om fuldmagter... 2 Fuldmagt på virk.dk...

Læs mere

En nem vej til viden - www.statistikbanken.dk

En nem vej til viden - www.statistikbanken.dk En nem vej til viden - www.statistikbanken.dk Kom i gang med Statistikbanken Statistikbanken er Danmarks Statistiks offentlige database, hvor alle kan få adgang til relevant statistik, der beskriver det

Læs mere

BROBYGNING.NET FOR GRUNDSKOLER

BROBYGNING.NET FOR GRUNDSKOLER BROBYGNING.NET FOR GRUNDSKOLER 1. Indledning... 1 2. Hvordan kommer jeg i gang?... 1 3. Hvordan fungerer kontaktbogen?... 3 4. Udskrifter udtræk til Excel... 5 1. Indledning Adressen til siden er www.brobygning.net.

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Lederguide INNOMATE HR Medarbejderplan EASY. Log på MUS. Inviter til MUS

Lederguide INNOMATE HR Medarbejderplan EASY. Log på MUS. Inviter til MUS Lederguide INNOMATE HR Medarbejderplan EASY Log på Log på http://www.medarbejderplan.dk med: Bruger ID: initialer Firma ID: sosuherning Password: (er tidligere blevet udsendt på mail, hvorefter du er blevet

Læs mere

Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system)

Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system) Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system) Indholdsfortegnelse Rart at vide Generelt om CMS modulet Sådan benytter du CM-systemet til at rette på din hjemmeside Ændring af sider / opret af sider Indsætning

Læs mere

Velkommen til OnReg Agent.

Velkommen til OnReg Agent. Velkommen til OnReg Agent. 2 OnReg Agent Velkommen til Onreg Agent Du er blevet tildelt brugernavn og kodeord til OnReg Agent. Denne guide beskriver hvordan du benytter systemet. Hvis arrangøren tillader

Læs mere

CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP

CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP Velkommen til CMS modulet på din DanaWebshop, som du skal benytte for at opdatere din webshop med produkter, produktsider, infosider med mere. I DanaWeb kalder vi CMS

Læs mere

Spiked Reality. Kvikguide til oprettelse af tilbud, nyheder og begivenheder. Version 2.0, september 2013

Spiked Reality. Kvikguide til oprettelse af tilbud, nyheder og begivenheder. Version 2.0, september 2013 Spiked Reality Kvikguide til oprettelse af tilbud, nyheder og begivenheder Version 2.0, september 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Mine oplysninger... 3 Online Administration... 3 Dit log ind...

Læs mere

Hvad kan jeg i WebUntis?

Hvad kan jeg i WebUntis? Hvad kan jeg i WebUntis? Hvad kan jeg i WebUntis? 1 1. Login 1.1 Login og rettigheder på WebUntis 4 2 2. Skemaer 2.1 Skemaer i WebUntis 7 3 3. Undervisning 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5 3.6 3.7 Undervisning i WebUntis

Læs mere

Vejledning Finans & Debitor

Vejledning Finans & Debitor Vejledning Finans & Debitor Økonomisystemets opsætning og indstillinger 4 Kontoplan... 5 Alternativ kontoplan... 6 Indstillinger... 6 Nummerserie... 7 Aktuelt regnskabsår... 7 Kladder... 7 PBS... 8 Opsætning

Læs mere

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Denne vejledning er en hjælp til dig, der skal søge ind på IT-Universitetets kandidatuddannelser. Ansøgning om optagelse foregår digitalt via Ansøgningsportalen.

Læs mere

Lectio. Lectio Bogdepotvejledning. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00. E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom.

Lectio. Lectio Bogdepotvejledning. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00. E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom. Lectio Lectio Bogdepotvejledning 1992-2010 MaCom A/S MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Telefax: 33 79 79 84 E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom.dk Forord Forord

Læs mere

Guide til PlaNet v1.0. Original skrevet af:

Guide til PlaNet v1.0. Original skrevet af: Guide til PlaNet v1.0 Original skrevet af: Sidst opdateret 20-11-2014 1 INDHOLD Generelt... 4 Login... 4 Roller... 4 Planlægger... 4 Afvikler... 4 Roller og moduler... 5 Planlægger... 5 Afvikler... 5 Min

Læs mere

Lectio. Lectio Studiemodul vejledning. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00

Lectio. Lectio Studiemodul vejledning. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Lectio Lectio Studiemodul vejledning 1992-2010 MaCom A/S MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Telefax: 33 79 79 84 E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom.dk Baggrund

Læs mere

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Bruger v1.5 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-SKOLE Ideen med Rekvi-skole systemet udsprang fra et behov

Læs mere

KOM GODT I GANG MED KURSUSPORTALEN. Centraladministrator

KOM GODT I GANG MED KURSUSPORTALEN. Centraladministrator KOM GODT I GANG MED KURSUSPORTALEN Centraladministrator KOM GODT I GANG MED KURSUSPORTALEN Indholdsfortegnelse Velkommen til Administratorforsiden... 4 Sektionen Topmenu... 4 Sektionen Kalender... 4 Sektionen

Læs mere