Valg af folketingskandidater i Københavns Omegns Storkreds

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Valg af folketingskandidater i Københavns Omegns Storkreds"

Transkript

1 Valg af folketingskandidater i Københavns Omegns Storkreds Hvert andet år skal der opstilles folketingskandidater. Fællesmødet d. 7. april 2016 besluttede at vi benytter Fællesopstilling med sideordnet anmeldelse med norminering, og at der normineres 3 fokuskandidater. Det betyder, at storkredsens medlemmer skal afgøre hvilke 3 kandidater. Urafstemningen afgør hvilke 3 kandidater, der bliver fokuskandidater, og de 3 vælger opstillingskredse i rækkefølge.. Fokuskandidaten står så øverst på stemmesedlen i den opstillingskreds kandidaten vælger. Fællesmødet besluttede også, at der ved urafstemningen skal stemmes på 1-2 kandidater. Altså mindst én og højst to. Urafstemningen løber til d. 18. september kl. 12:00 Stemmeafgivning skal ske elektronisk ved at følge den medsendte vejledning. Der afholdes præsentationsmøde d. 29. august kl. 19:00 i Herlev medborgerhus, Herlevgårdsvej 18, 2730 Herlev Her kan du møde, høre og spørge kandidaterne ud. Stemmerne tælles op d. 18. september kl. 13:00 og offentliggøres umiddelbart efter.

2 Anders Wolf Andresen Opstillet af SF-Hvidovre Erfaring fra 4 år i byrådet i forrige valgperiode, hvor jeg var udvalgsformand og i en periode sad i Økonomiudvalget. Spidskandidat til kommunalvalget i Hvidovre. Erfaring fra arbejdet tæt på direktion og politikere i Kalundborg Kommune siden Uddannet i statskundskab. Der er mere end nogensinde brug for SF, der både sætter ord på visionen om en bæredygtig fremtid socialt og miljømæssigt, og samtidig peger på de konkrete forslag, der skal bringe os derhen. Det er kombinationen af stærke SF-værdier og hårdt arbejde i den politiske hverdag, jeg brænder for at bidrage med. Men det er ikke nok at have den rigtige politik. Jeg vil arbejde for, at vi bliver endnu bedre til at få vores politiske forslag i medierne, sociale medier og være opsøgende i forhold til at invitere medlemmer, borgere, foreninger og videnspersoner ind i vores politiske proces. Ved seneste folketingsvalg førte jeg sammen med SF ere, SFU ere og mange frivillige en aktiv og synlig valgkamp. Det er jeg klar til igen! SF s folkesocialistiske grundlag med et socialt hjerte og omtanke for miljø og klima er de afgørende grundpiller for mig. Udover miljø og klima har jeg særligt fokus på: Kommunal velfærd: Tryghed i skoler og ældrepleje Kommunerne arbejder med det, der betyder allermest for menneskers hverdag. Kommunerne skal derfor have økonomi og rammer til flere pædagoger i daginstitutioner og børnehaver, lavere klassekvotienter og mere tid til det enkelte barn i folkeskolerne og en tryg ældrepleje med tid og omsorg. Det handler nemlig om menneskers liv og hverdag - og ikke bare tal i et regneark. Vi skal bekæmpe skattely Velfærd betales over skatten. Når rigmænd og selskaber skjuler penge i skattely, så stjæler de fra fælleskassen og dermed os alle sammen. Det skal vi bekæmpe hårdt. Vi skal hjælpe flygtninge Højrefløjen udnytter kynisk flygtningekrisen til at skabe had og splittelse. Vi skal være modpolen til dette og stå for solidaritet med krigsflygtninge, samtidig med at vi stiller krav og forventninger. Som SF ere skal vi være med til at skabe konkrete hverdags-løsninger lokalt, og jeg tror det er derfor, at så mange SF ere heldigvis er aktive i Venligboerne.

3 Gitte Christiansen Opstillet af SF Ishøj/Vallensbæk Jeg er 42 år, socialist og fra Vestegnen med master i diplomati, politik og international lov. Jeg arbejder som sagsbehandler i det offentlige og er bestyrelsesmedlem i Ishøj/ Vallensbæk og i Kbh. Omegns Storkreds gittechristiansen.sf@gmail.com & Jeg er engageret socialist på 42 år som er opvokset i Brøndby og nu bosat i Ishøj, som ønsker et samfund hvor økonomisk ulighed mindskes, og der kommer større lighed indenfor sundhed og uddannelse. Jeg arbejder til daglig som sagsbehandler i det offentlige og kender til de udfordringer borgere med minimal uddannelse, færre ressourcer og negativ social arv i bagagen, kæmper med i hverdagen. Derudover arbejder jeg frivilligt som gældsrådgiver i Forbrugerrådet og har set konsekvensen af gæld hos mange mennesker. Derfor føler jeg det er vigtigt, at vi arbejder sammen og solidarisk kæmper for et værdigt liv og lige muligheder for alle - ikke kun for dem der har råd. For mig betyder solidaritet og socialisme, at vi sammen arbejder for at verden bliver et bedre sted for alle. I mit ideelle samfund er der ikke stor økonomisk forskel på rig og fattig, da jeg tror på, at vi alle har en værdi og noget at tilbyde. I mit ideelle samfund passer vi på hinanden, drager omsorg og vi prioriterer at give den bedste pleje, både for ung og gammel. Det er på tide at solidaritet kommer tilbage på dagsordenen. I dagens Danmark har vi familier, som har svært ved at betale for de mest basale udgifter, mens de rigeste får skattelettelser og har milliarder i skattely. Er det retfærdigt? Jeg synes det i hvert fald ikke. Jeg vil arbejde for at mindske ulighed i Danmark - fra uddannelse til sundhed.

4 Jonas Madsen Opstillet af SF Glostrup og SF Ballerup Jeg er født og opvokset i Glostrup på Vestegnen. Jeg er 27 og har arbejdet siden jeg var 18, er ufaglært og har arbejdet en del udenlands. Derfor er kampen mod socialdumping og en global fremtid der giver mening for den almindelig arbejder en naturlig del af mit politiske fokus. Et Danmark der giver mening for os alle Jeg er vokset op i et socialt boligområde i Glostrup. Mange af mine klassekammerater kom fra det vi vil kalde udsatte familier. Jeg har set hvordan én måtte hente frokostpenge hos sin far der sad på bænken og drak. Hvordan nogle startede med dårligere kort på hånden end andre i bund og grund er det nok derfor jeg er engageret i politik med et stort socialt hjerte. På Vestegnen ligger vi bare mellem 4 og 10 stationer fra hovedbanen, men alligevel er der til tider stor forskel på den virkelighed vi oplever herude og den i København. Mange af mine bekendte fra Glostrup er ufaglærte som jeg selv. Jeg har arbejdet siden jeg var 17 og brænder derfor for et retfærdigt arbejdsmarked. Socialdumping er en bombe under vores arbejdsmarkedsmodel som hele verden ser op til og skal bekæmpes. Måske skal vi også tænke alternativt. Min ven som har været snedker siden han var 18 bliver højst sandsynligt slidt op før min ven som blev udlært læge som 28-årig. I min optik vil det være fair at snedkeren og alle andre som startede på arbejdsmarkedet tidligt, også får tid til at stoppe og nyde deres otium tidligt. Vi er alle optaget af den stigende sociale ulighed samt stigende fattigdom. Jeg tror personligt vi må anerkende at der stadig findes noget så gammeldags som en klassekamp. Og at klassekampen ikke nødvendigvis handler så meget om indtægt som om uddannelse. I den kamp skal vi acceptere og reflektere over de bekymringer som den almindelige arbejder måtte have. Og ikke mindst formulere politik på de områder, der tager afsæt i den hverdag og de bekymringer de almindelige arbejdere har. Så de kan se en positiv indvirkning på hverdagen og ikke mindst føler sig hørt. Derfor stiller jeg op til Folketinget med støtte fra SF i Glostrup og Ballerup

5 Sigurd Agersnap Opstillet af SF Lyngby Opvokset i Lyngby og i mange år aktiv i SFU. Læser på Københavns Universitet og arbejder i fagbevægelsen for LO. Har tidligere arbejdet som pædagogmedhjælper og været ansat i SF som Storkredskoordinator. Er holdspiller på fodboldbanen såvel som i politik. Som barn var jeg sikker på, at de voksne var ved at gøre verden til et bedre sted. Med årene blev det dog klart for mig, at verden på mange punkter bevæger sig i den forkerte retning. Uligheden vokser og mens bankdirektører og spekulanter får mere, får de unge, ældre og syge mindre. Der bliver investeret i sort energi, mens den grønne omstilling, som er absolut nødvendig, bliver nedprioriteret. Samtidig ses en grundlæggende mistillid til hele det politiske system. Folk oplever, at de ikke bliver hørt. Det er i dag klart for mig, at verden ikke udvikler sig i en mere solidarisk, socialistisk og demokratisk retning af sig selv. Det kræver en stærk venstrefløj med visionære og ambitiøse ideer og løsninger. Derfor er jeg SF er, og derfor har jeg valgt at melde mig som folketingskandidat. Jeg har tre grundlæggende visioner: SF skal bekæmpe ulighed. Vi skal arbejde for, at alle uanset baggrund har lige muligheder, og insistere på, at alle uanset oprindelse eller status er en del af fællesskabet. Lighed kræver til tider ulige behandling. Jeg vil arbejde for en differentieret pensionsalder, hvor der tages højde for, at arbejde på en byggeplads nedslider mere end arbejde bag et skrivebord. SF skal sikre en grøn omstilling, hvor vi ikke kun omlægger til grøn energi, men også gør det lettere for den enkelte at leve grønt. Derfor vil jeg kæmpe for at momsen differentieres, så der tages højde for varernes aftryk på jorden og klimaet. SF skal kæmpe for mere politisk indflydelse til flere. Vi skal sikre at vores demokrati fortsat udvikles, så borgernes vilje også skinner igennem politisk. Derfor vil jeg kæmpe for, at vi involverer folk - både når politikken skabes, men også når beslutningerne træffes. Flere lokaludvalg og folkeafstemninger er et skridt i denne retning.

6 Serdal Benli Opstillet af SF Taastrup, SF Albertslund, SF Gladsaxe, og SF Gentofte 37 år, viceborgmester i Gladsaxe, Gift med Sibel og far til Robin på 3 Holger K s suppleant til folketinget, forfatter til to fagbøger og konsulent i Integrationsministeriet. Sad i Regionsrådet og SF s hovedbestyrelse Styrket kamp mod ulighed Som politikere politiker gennem 11 år har jeg på tæt hold oplevet konsekvenserne af skattestoppet, der har udhulet den offentlige sektor og skabt større ulighed i vores samfund. Der er områder i Vestegnen, hvor børn ikke får samme muligheder som deres jævnaldrende, og hvor arbejdsløse eller syge falder igennem hidtidige stærke sociale sikkerhedsnet. Det kan vi ikke være bekendt. Nu er tiden kommet til, at velfærdssamfundet og det offentlige igen bliver en topspiller. Tryghed og balance i familien SF skal arbejde for at skabe tryghed og balance i familien. Det er fundamentet for et godt liv i Danmark. Et fleksibelt arbejdsliv med længere barsel til fædre, retten til dagpenge og uddannelse giver gode vilkår for børnefamilierne. Det skal være trygt at skabe en familie i Danmark, hvor de voksne kan gå på arbejde og overlade børnene i gode vuggestuer og børnehaver til voksne, der har tid til dem. En ambitiøs og konsekvent integrationspolitik Som kommunalpolitiker i Gladsaxe Kommune står jeg selv over for problemstillingerne med at løse de komplekse og til tider følsomme udfordringer, der ligger i at have nytilflyttere fra andre lande. Vi bliver nødt til at være mindre berøringsangste og samtidig mere ambitiøse, når det handler om integrationsområdet. Jeg kom selv til Danmark fra Tyrkiet som 9-årig og har personligt været med til at give de unge i Gladsaxe lige så store muligheder, som jeg selv har fået. Jeg har smøget ærmerne op og set i lyset af mit valgresultat ved folketingsvalget, hvor jeg blot manglede 20 listestemmer for at blive valgt og mine ambitioner for SF, ønsker jeg at overtage stafetten efter Holger K. Jeg håber på at få din støtte til at jeg kan fortsætte kampen for et styrket SF og et andet Danmark.

7 Alexander Johansen Opstillet af SF-Brøndby Som kandidat til folketinget skal jeg have holdninger, visioner og de skal udspringe af mit fundament. Ingen bør blive over-rasket over hvor jeg står i en given sag, når de kender mine grundlæggende værdier. #Sammen - Fri og Lige. Socialisme er et frihedsbudskab. Det handler om at alle mennesker har mulighed for at vælge hvordan de vil leve, udfolde sig og hvad "det gode liv" er. Den frihed gælder alle, også de som i en periode, eller mere varigt, har brug for hjælp fra samfundet. Jeg fokuserer på nogle politiske områder som jeg mener, er underrepræsenteret. IT politik De kommende år vil Net Neutralitet, Adgang for Alle og Privacy (by design) være de væsentligste kampområder - vi skal være proaktive og ikke afvente ufriheden. Boligpolitik Vi har en boligudfordring i Danmark. 20 % af befolkningen bor i almene Boliger. En stor del af den almene boligmasse har eller får behov for renovering inden for nærmeste fremtid og Landsbyggefonden har været underfinansieret siden Fogh og Hjort stjal 12 mia. kr. fra den i 00'erne. Retssikkerhed Der er stort fokus på enkeltsager fordi medierne gerne vil fortælle offer-historier. Som politikere skal vi have et større perspektiv og ikke blande os utidigt og kræve stramninger men lade domstolene handle først. Retsfølelsen er vigtig og derfor vil jeg gerne styrke det danske domsmandssystem. Handicappolitik De handicappede er blevet nedprioriteret over en årrække, både økonomisk, men også på dagsordenen. Et samfund skal ikke vurderes på hvordan de på toppen har det, men på hvordan vi behandler de der er afhængige af os.

8 Arly Eskildsen Opstillet af SF Herlev og SF Rødovre Medlem af SF siden 1973, kommunalbestyrelsesmedlem siden 2001, regionsrådsmedlem og fmd. for Psykiatriudvalget , folketingskandidat siden 2011, politiskorganisatorisk sekretær SF , SFUformand , organisationskonsulent i BEDRE PSYKIATRI fra Der er mere end nogensinde brug for et socialistisk, demokratisk og forandringsorienteret parti som SF. SF skal efter en bedrøvelig periode under regeringsdeltagelsen arbejde hårdt for at genvinde medlemmer og vælgernes troværdighed og vise, at vi mener det alvorligt, når vi siger, at vi kæmper for social retfærdighed og grøn omstilling. Uligheden øges konstant, fattigdommen udbredes gennem bl.a. kontanthjælpsloft og de velbjergede udnytter skattelysmuthuller. De borgerlige partier ønsker at lette skatten for de højtlønnede. I EU mangler politisk vilje til at gøre noget ved de virkelig grænseoverskridende problemer klimaudfordringer, skattelykonstruktioner og som de kolossale flygtningestrømme. I Danmark har vi kun én afgørende ressource en veluddannet arbejdskraft og evnen til innovation. Det er en katastrofe, at de borgerlige partier sparer på forskning og uddannelse. Tværtimod skal vi prioritere at skabe de bedste vilkår for vores børn opvækst i form af højkvalitetsdaginstitutioner med ordentlige normeringer børneparate skoler, som har ressourcerne til at bryde den negative sociale arv og sikre såvel den sociale som faglige trivsel løfte andelen af unge som får en uddannelse. SF skal bekæmpe den omfattende ulighed både den sociale og sundhedsmæssige. Psykiatrien skal ligestilles med de fysiske sygdomme vi skal arbejde for en moderne psykiatri uden ventetid, baseret på bruger- og pårørendeinddragelse og med vægt på samtaleterapi og social støtteindsats. SF skal vise vejen for et socialt retfærdigt samfund, hvor lighed, ligestilling, værdighed og respekt for hinanden er centrale værdier. SF skal være partiet for almindelige mennesker den sociale indignation skal skinne klart igennem. Regeringen har sat den grønne omstilling på standby. SF skal betone kampen mod klimaforandringer og for genopretning af naturen. Vi skal satse på vedvarende energi, genbrug, økologisk fødevareproduktion og genopretning af naturen.

9 Stemmevejledning Ved urafstemningen skal der stemmes på 1-2, Altså mindst én og højst to. Der kan kun stemmes elektronisk Stemmeudvalget har besluttet, at der kun kan stemmes elektronisk. Postnord har skruet prisen for postboks urimeligt op. De mange penge, kr. 955,-, en postboks koster kan Storkredsen bruge til politisk arbejde. Der er vedlagt et personligt brev med vejledning til elektronisk stemmeafgivning. Stemmeudvalget har sikret sig, at der er sikkert. Hvis du har problemer med elektronisk stemmeafgivning, kan du kontakte SFs partikontor på telefon

Indhold. Else Dahl Morthorst.

Indhold. Else Dahl Morthorst. Som supplement til Nyhedsbrevet sender jeg eller den øvrige bestyrelse mails ud med informationer og invitationer til møder og arrangementer. Derudover kan I finde mere information på SF Albertslunds hjemmeside

Læs mere

Indhold. Else Dahl Morthorst.

Indhold. Else Dahl Morthorst. Som supplement til Nyhedsbrevet sender jeg eller den øvrige bestyrelse mails ud med informationer og invitationer til møder og arrangementer. Derudover kan I finde mere information på SF Albertslunds hjemmeside

Læs mere

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år.

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år. Frank Jensen, Socialdemokratiet 1. maj 2010: Fælles front for folkeskolen Kære venner, Det er en særlig oplevelse for mig at fejre den traditionsrige 1. maj i år. Som Københavns overborgmester. Sidste

Læs mere

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER 1. maj 2015 Ejner K. Holst Frihed, lighed og fællesskab Lad mig spørge jer om det samme, som den sang vi lige har sunget, gjorde. Frihed, lighed og

Læs mere

Stærke værdier sund økonomi

Stærke værdier sund økonomi Stærke værdier sund økonomi Kun med en sund økonomi kan vi bevare og udvikle vores værdier og et stærkt fællesskab. Der er to veje Du står inden længe overfor et skæbnevalg. Valget vil afgøre hvilke partier,

Læs mere

Helle Sjelle. Fordi det er dit valg om din hverdag

Helle Sjelle. Fordi det er dit valg om din hverdag Helle Sjelle Fordi det er dit valg om din hverdag Læs om... Et valg om din hverdag Politik handler om din hverdag... side 2 Dine børn skal lære at læse, skrive og regne ordenligt Vi skal have fagligheden

Læs mere

Politisk grundlag for ny hovedorganisation

Politisk grundlag for ny hovedorganisation Godkendt på stiftende kongres for en ny hovedorganisation for LO og FTF den 13. april 2018 Politisk grundlag for ny hovedorganisation Formål Fagbevægelsens Hovedorganisation samler Danmarks forbund/fagforeninger

Læs mere

1. maj 2016 Rasmus Horn Langhoff 1. maj er en kampdag. En protest- og en festdag. Da dagen blev valgt i 1889 var det for at markere arbejdernes kamp

1. maj 2016 Rasmus Horn Langhoff 1. maj er en kampdag. En protest- og en festdag. Da dagen blev valgt i 1889 var det for at markere arbejdernes kamp 1. maj 2016 Rasmus Horn Langhoff 1. maj er en kampdag. En protest- og en festdag. Da dagen blev valgt i 1889 var det for at markere arbejdernes kamp for en 8 timers arbejdsdag. I 30 år fortsatte kampen

Læs mere

VELFÆRD FØRST VALG TIL KOMMUNER OG REGIONER 21. NOVEMBER

VELFÆRD FØRST VALG TIL KOMMUNER OG REGIONER 21. NOVEMBER VELFÆRD FØRST VALG TIL KOMMUNER OG REGIONER 21. NOVEMBER 2017 VELFÆRD FØRST Valget den 21. november handler om vores velfærd. Et stærkt velfærdssamfund, hvor alle har lige muligheder, er ikke en selvfølge.

Læs mere

AKUT GRØN OMSTILLING AF SKANDERBORG KOMMUNE

AKUT GRØN OMSTILLING AF SKANDERBORG KOMMUNE VÆLG FÆLLESSKABET AKUT GRØN OMSTILLING AF SKANDERBORG KOMMUNE Folketinget magter ikke at reagere på klimakrise og miljøforarmelse i tide. Men så må vi selv! Enhedslisten vil involvere borgerne i den nødvendige

Læs mere

NEJ. 1. Skal de såkaldte fattigdomsydelser afskaffes? RADIKALE VENSTRE VENSTRE ALTERNATIVET KONSERVATIV LIBERALE ALLIANCE DANSK FOLKEPARTI

NEJ. 1. Skal de såkaldte fattigdomsydelser afskaffes? RADIKALE VENSTRE VENSTRE ALTERNATIVET KONSERVATIV LIBERALE ALLIANCE DANSK FOLKEPARTI 1. Skal de såkaldte fattigdomsydelser afskaffes? Det kunne ikke i tilstrækkelig grad betale sig at arbejde i det gamle system. Derfor er svaret ikke bare at rulle de lave ydelser tilbage. Til gengæld mener

Læs mere

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder)

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) De stod der, danskerne. I lange køer fra morgen til aften.

Læs mere

Valg i Danmark den 8. februar! Hvem er hvem? Hvad vil de? Og hvem vinder?

Valg i Danmark den 8. februar! Hvem er hvem? Hvad vil de? Og hvem vinder? 1 Valg i Danmark den 8. februar! Hvem er hvem? Hvad vil de? Og hvem vinder? Her er formændene for 6 af de største danske partier. Hvem er hvem? 1. Bendt Bendtsen 2. Mogens Lykketoft 3. Pia Kjærsgaard 4.

Læs mere

Kandidathæfte til valg af Spidskandidat. Nordsjælland

Kandidathæfte til valg af Spidskandidat. Nordsjælland Kandidathæfte til valg af Spidskandidat Nordsjælland Indblik og udsyn; jeg er af den opfattelse at man sagtens kan være stolt af at være dansk uden at være nationalistisk. Det kræver dannelse og uddannelse

Læs mere

Kandidathæfte til valg af spidskandidat Folketingskandidater for SF Nordsjælland

Kandidathæfte til valg af spidskandidat Folketingskandidater for SF Nordsjælland Kandidathæfte til valg af spidskandidat Folketingskandidater for SF 2016-2018 Nordsjælland Indblik og udsyn; jeg er af den opfattelse at man sagtens kan være stolt af at være dansk uden at være nationalistisk.

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012 - Det talte ord gælder - Det bliver heldigvis 1. maj hvert år. For 1. maj er en dag, hvor vi samles for at vise at fællesskab og solidaritet er vigtigt.

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 2 Fælles om velfærd.................... 3 Faglig handlekraft....................

Læs mere

SAMMEN OM SOLRØD - UDVIKLING OG SOCIALT ANSVAR - Valgprogram Kommunalvalget 2017 Socialdemokratiet i Solrød

SAMMEN OM SOLRØD - UDVIKLING OG SOCIALT ANSVAR - Valgprogram Kommunalvalget 2017 Socialdemokratiet i Solrød SAMMEN OM SOLRØD - UDVIKLING OG SOCIALT ANSVAR - Valgprogram Kommunalvalget 2017 Socialdemokratiet i Solrød Indledning I Danmark tager vi hånd om hinanden. Vi har en lang og stærk tradition for et samfund,

Læs mere

Stil op! For børnefamilierne i Danmark. Mødrehjælpens strategi

Stil op! For børnefamilierne i Danmark. Mødrehjælpens strategi Stil op! For børnefamilierne i Danmark Mødrehjælpens strategi 2017-2020 Sammen skal vi kæmpe for, at alle forældre i Danmark er i stand til at skabe trygge og udviklende rammer for deres børn. Stil op!

Læs mere

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E VEDTAGET Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 4 Fælles om velfærd.................... 6 Faglig handlekraft....................

Læs mere

Tale til afslutningsdebat Onsdag den 30. maj 2018

Tale til afslutningsdebat Onsdag den 30. maj 2018 Tale til afslutningsdebat Onsdag den 30. maj 2018 Tak for ordet. Nu er det her jo min første afslutningsdebat som politisk ordfører. Og jeg kan godt afsløre, at jeg har glædet mig rigtig meget til at stå

Læs mere

KristenDemokraternes Valgprogram 2018

KristenDemokraternes Valgprogram 2018 Side 1 af 5 KristenDemokraternes Valgprogram 2018 O2018-01 Valgprogram 2018 Historik Forslagsstiller/ Udvalg Dato Vedtaget/forkastet Hovedbestyrelsen 2018.05.26 Vedtaget Side 2 af 5 Det Gode Liv for Børn

Læs mere

Per er 42 år, og kom på arbejdsmarkedet allerede som 16-årig. Men over 20 års arbejde som tagdækker har sat sine spor i kroppen.

Per er 42 år, og kom på arbejdsmarkedet allerede som 16-årig. Men over 20 års arbejde som tagdækker har sat sine spor i kroppen. Kære venner. I kender sikkert ikke Per Hansen. Men de fleste af jer kender garanteret en som ham. Per er 42 år, og kom på arbejdsmarkedet allerede som 16-årig. Men over 20 års arbejde som tagdækker har

Læs mere

Danske partier fra samfundsfaget.dk. Enhedslisten

Danske partier fra samfundsfaget.dk. Enhedslisten 1 1 1 1 1 1 0 1 0 Danske partier fra samfundsfaget.dk Enhedslisten Enhedslisten er et socialistisk parti, der arbejder for et samfund, hvor lighed og solidaritet er i centrum. Partiet blev stiftet i ved

Læs mere

Første maj tale Middelfart 2015.

Første maj tale Middelfart 2015. Første maj tale Middelfart 2015. Igennem de seneste 8 år har jeg haft fornøjelse af at holde 1. maj tale her i Middelfart, hvor jeg hver gang har medbragt nogle små ting til talerne. I år har jeg valgt

Læs mere

Jonas Hulgaard Ammundsen

Jonas Hulgaard Ammundsen Jonas Hulgaard Ammundsen Adresse: Rørkærsvej 19 5500 Middelfart/Strib Mail: jonasammundsen@hotmail.dk Tlf: 41 24 00 01 Alder: 20 år En stærk stemme. Som tidligere formand og stifter af den lokale afdeling

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

TNS Gallup - Public 4. Undersøgelse for FOA Fag og Arbejde Tema: Sygehuskommision, efterløn og oktober Public 56874

TNS Gallup - Public 4. Undersøgelse for FOA Fag og Arbejde Tema: Sygehuskommision, efterløn og oktober Public 56874 TNS Gallup - Public 4. Undersøgelse for FOA Fag og Arbejde Tema: Sygehuskommision, efterløn og velfærd generelt. 22. 31. oktober 2010 Public 56874 Metode Feltperiode: 22. 31. oktober 2010 Målgruppe: Repræsentativt

Læs mere

LEA HERDAL - A No. 11 FREMAD I FÆLLESSKAB! Mindre Politik - Mere sund fornuft Din stemme gør forskel Bevar vores grønne område Grøn kommune Det er

LEA HERDAL - A No. 11 FREMAD I FÆLLESSKAB! Mindre Politik - Mere sund fornuft Din stemme gør forskel Bevar vores grønne område Grøn kommune Det er Valgkampens slogans Fælles om København Et stærkere København Fokus på Sundhed Lige muligheder for alle Til gavn for Frederiksberg - til inspiration for andre Stem dansk, det gør vi Vi skaber det gode

Læs mere

Jeg hedder Anna. Jeg er 29 år gammel, bosat på Amager og arbejder som bibliotekar.

Jeg hedder Anna. Jeg er 29 år gammel, bosat på Amager og arbejder som bibliotekar. Til de forskellige valg er forskellige valgregler. Fælles for alle gælder at de gives 1300 tegns opstillingsgrundlag i dette hæfte med billede og 2 minutters opstillingstale på Årsmødet. Til valg af formand

Læs mere

GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ

GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ GRIBSKOV SKAL VÆRE ET GODT STED AT BO OG ARBEJDE Ting der står øverst på vores program er f.eks.: Opgør med den hovedløse udlicitering. Vi skal tage arbejdet

Læs mere

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt.

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt. 1 Folkemødetale 2015 Johanne Schmidt Nielsen Det talte ord gælder. Jeg vil gerne starte med at sige, at den her valgkamp efterhånden har udviklet sig til sådan en konkurrence om, hvem der kan banke hårdest

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

I fagbevægelsen tror vi ikke på noget for noget. I fagbevægelsen gør vi hver dag noget for nogen. *******

I fagbevægelsen tror vi ikke på noget for noget. I fagbevægelsen gør vi hver dag noget for nogen. ******* 1. maj 2011 / LO-formand Harald Børsting Lokale arrangementer DET TALTE ORD GÆLDER Det siges ofte, at hvis man vil nå ind til marven i den danske arbejderbevægelse, så skal man synge vores sange. Sangene

Læs mere

SFU S ARBEJDSPROGRAM

SFU S ARBEJDSPROGRAM SFU S ARBEJDSPROGRAM 2017-2018 SFU vil arbejde for vores vision om et bedre, grønnere og mere socialistisk samfund. Vi har dog en regering, der modarbejder vores vision for et bedre og mere socialistisk

Læs mere

Visioner og demokrati. Rebild Byråd 2. Marts 2017

Visioner og demokrati. Rebild Byråd 2. Marts 2017 Visioner og demokrati Rebild Byråd 2. Marts 2017 Dagsorden Betingelser for politik hvor er borgernes politiske opmærksomhed? Hvilken karakter har den? Medborgeridentiteter Politikere der vil gøre en forskel

Læs mere

For en rød by i en grøn kommune. med sundhed for alle. Stem på Enhedslisten. aarhus.enhedslisten.dk

For en rød by i en grøn kommune. med sundhed for alle. Stem på Enhedslisten. aarhus.enhedslisten.dk For en rød by i en grøn kommune med sundhed for alle Stem på Enhedslisten aarhus.enhedslisten.dk Enhedslisten for en rød by i en grøn kommune med sundhed for alle En stemme på Enhedslisten ved kommunalvalget

Læs mere

Ulighedens Danmarkskort en kortlægning af ulighed mellem danske kommuner

Ulighedens Danmarkskort en kortlægning af ulighed mellem danske kommuner Ulighedens Danmarkskort en kortlægning af ulighed mellem danske kommuner Ulighedens Danmarkskort viser, at der er store forskelle mellem de danske kommuner: nogle kommuner har stort set ingen tunge sociale

Læs mere

Nyt fokus på fællesskab og solidaritet 1. maj 2014

Nyt fokus på fællesskab og solidaritet 1. maj 2014 1 Nyt fokus på fællesskab og solidaritet 1. maj 2014 Måske er der et lys for enden af tunnelen. Måske er vi ganske langsomt på vej ud af den økonomiske krise. Den krise, som har gjort så megen skade på

Læs mere

Visionen for LO Hovedstaden

Visionen for LO Hovedstaden Politisk program 2014 2018 Visionen for LO Hovedstaden Tryghed velfærd demokrati udvikling miljø Vi vil maksimal politisk indflydelse, med fællesskabet i fokus. Vi vil i et stærkt fællesskab skabe resultater

Læs mere

VORES VALG. Mads Ogstrup

VORES VALG. Mads Ogstrup VORES VALG Mads Ogstrup VORES VELFÆRD I Danmark har vi en lang og stolt tradition omkring vores velfærd. En tradition der bygger på, at de bredeste skuldre skal bære mest, at alle skal have en chance i

Læs mere

Et friere, grønnere, stærkere Danmark

Et friere, grønnere, stærkere Danmark Forslag til finanslov for 2019 Et friere, grønnere, stærkere Danmark Danmark har brug for en ny retning og for politikere, der har mod og vilje til skabe de muligheder i dag, som kan være grundlag for

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Byrådet, forår 2017 syddjurs.dk Sammen løfter vi læring og trivsel Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Byrådet, forår 2017 1 Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

For fire år siden, der sad jeg deroppe i tilskuerlogen til førstebehandlingen af det, der blev til budget 2014.

For fire år siden, der sad jeg deroppe i tilskuerlogen til førstebehandlingen af det, der blev til budget 2014. Tale til 1. behandlingen af budgettet Indledning: For fire år siden, der sad jeg deroppe i tilskuerlogen til førstebehandlingen af det, der blev til budget 2014. For fire år siden vedtog alle andre partier

Læs mere

Vedtægter for SF Midtjylland, samt Øst- og Vestjyllands storkredse

Vedtægter for SF Midtjylland, samt Øst- og Vestjyllands storkredse Vedtægter for SF Midtjylland, samt Øst- og Vestjyllands storkredse Gældende pr. 29. april 2017. 1. Navn. Stk. 1. Organisationens navn er SF Region Midtjylland/SF Vestjyllands Storkreds og SF Østjyllands

Læs mere

Resultater af Megafonundersøgelse Gennemført for Stop Forskelsbehandlingen Nu den 12. februar til 8. april 2019

Resultater af Megafonundersøgelse Gennemført for Stop Forskelsbehandlingen Nu den 12. februar til 8. april 2019 Resultater af Megafonundersøgelse Gennemført for Stop Forskelsbehandlingen Nu den 12. februar til 8. april 2019 01. Formålet med det kommunale udligningssystem er at udjævne forskellene mellem de enkelte

Læs mere

DER ER RÅD TIL ET BEDRE LIV FOR DE MANGE

DER ER RÅD TIL ET BEDRE LIV FOR DE MANGE DER ER RÅD! DER ER RÅD TIL ET BEDRE LIV FOR DE MANGE Lars Løkke og politikerne på Christiansborg siger, at der ikke er råd til velfærd. Arbejdsgiverne siger, at der ikke er råd til lønforhøjelser. Medierne

Læs mere

Det betyder, at vi i år har fokus på kernevelfærden. Vi har fokus på investeringerne i de varme hænder:

Det betyder, at vi i år har fokus på kernevelfærden. Vi har fokus på investeringerne i de varme hænder: Budgettale 2016/ Ninna Thomsen SF [Det talte ord gælder] [Intro] De sidste par år har omdrejningspunktet for mange af budgettalerne været det fede København. Det har været en hyldest til det København,

Læs mere

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER 12/11 2013 INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER INDHOLD: Fremtidens vækst går gennem bredbånd... 2 Højeste offentlige investeringer i 30 år... 3 Kan DI levere praktikpladserne?... 4 København: S, SF og

Læs mere

Tak for invitationen til at tale her på i FOA Århus. Det er fantastisk at være her sammen med Jer på denne særlige dag.

Tak for invitationen til at tale her på i FOA Århus. Det er fantastisk at være her sammen med Jer på denne særlige dag. Jonas Dahls tale 1. Maj 2011 Tak for invitationen til at tale her på i FOA Århus. Det er fantastisk at være her sammen med Jer på denne særlige dag. Det var også her jeg holdt min første 1. Maj tale for

Læs mere

Frivillighed på nye måder. Samskabelse, tidsfordriv og den gode sag

Frivillighed på nye måder. Samskabelse, tidsfordriv og den gode sag Frivillighed på nye måder Samskabelse, tidsfordriv og den gode sag Frivillighedens dynamik Velfærdsstatens udvikling En kreativ velfungerende gruppe borgere frisat fra arbejdsmarkedet En nødvendig indsats

Læs mere

INVESTERINGSPLAN FOR VELFÆRDEN FREM MOD 2025

INVESTERINGSPLAN FOR VELFÆRDEN FREM MOD 2025 2 ORDFØRER/KONTAKT: PIA OLSEN DYHR Pia.Olsen.Dyhr@ft.dk Frem mod 2025 vil SF investere markant mere i velfærd. Således vil SF prioritere 47 milliarder kr. mere hvert eneste år i 2025. Især skal velfærden

Læs mere

SOLIDARITET OG FORANDRINGER

SOLIDARITET OG FORANDRINGER SOLIDARITET OG FORANDRINGER Foto: Peter S. Jensen DEMOKRATI For Enhedslisten betyder demokrati ikke blot, at vi hvert 4. år har mulighed for at sætte vores kryds ved den politiker, vi ønsker skal repræsentere

Læs mere

Til deres beskrivelser af en byggebranche, der var gået fuldstændig i stå.

Til deres beskrivelser af en byggebranche, der var gået fuldstændig i stå. Kære venner! For halvandet år siden det var dengang Lars Løkke var statsminister - modtog jeg et brev fra nogle murersvende. De prøvede at komme i kontakt med nogen inde på Christiansborg. De var dødtrætte

Læs mere

LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle

LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 9.30 DET TALTE ORD GÆLDER Indledning: Jeg har en vigtig historie til jer i dag. En historie om arbejdsløshed. En af den slags, som

Læs mere

POLITISK ARBEJDSPLAN SF I RANDERS KOMMUNE 2011-2012

POLITISK ARBEJDSPLAN SF I RANDERS KOMMUNE 2011-2012 POLITISK ARBEJDSPLAN SF I RANDERS KOMMUNE 2011-2012 Kriserne raser! Fyresedler. Flere fattige. Familier, der går fra hus og hjem. Sådan mærker vi danskere sammen med resten af Verden den økonomiske krise.

Læs mere

Velfærd først - tryghed, tillid og en grøn fremtid. Oktober 2019

Velfærd først - tryghed, tillid og en grøn fremtid. Oktober 2019 Velfærd først - tryghed, tillid og en grøn fremtid Oktober 2019 Regeringens fokus: Gode tider skal gøres bedre for alle Vi vil som socialdemokratisk regering føre en fair og ansvarlig økonomisk politik.

Læs mere

6 centrale indsatser skal skabe tryghed for ældre i fremtiden

6 centrale indsatser skal skabe tryghed for ældre i fremtiden Faglige seniorers hovedkrav i folketingsvalgkampen 2019 6 centrale indsatser skal skabe tryghed for ældre i fremtiden Baggrund Tryghed for ældre bliver et helt centralt tema i valgkampen frem mod det kommende

Læs mere

GRØN OMSTILLING I NATURENS RIGE

GRØN OMSTILLING I NATURENS RIGE STEM ENHEDSLISTEN I BYRÅDET TIL #KV2017 GRØN OMSTILLING I NATURENS RIGE Vi vil gøre op med ideen om evig vækst. Landdistrikterne kan med fordel være pilotområder for grønne omstillingsprojekter. Lad os

Læs mere

1. maj 2010, Harald Børsting

1. maj 2010, Harald Børsting 1. maj 2010, Harald Børsting 1. maj er en festdag. En dag hvor vi fejrer fællesskabet og sammenholdet. Og sørg nu for at nyde dagen! For på mandag er det desværre hverdag igen. Og lige for tiden er hverdagen

Læs mere

til folketingsvalget den [xx 201X] i Storkreds [i opstillingskredsene ]

til folketingsvalget den [xx 201X] i Storkreds [i opstillingskredsene ] Skema P 1. Eksempel på anmeldelse fra et parti med: - almindelig (ikke-prioriteret) sideordnet opstilling, - hvor alle kandidater er anført i alfabetisk rækkefølge, - hvor alle kandidater opstiller i alle

Læs mere

Økonomien er i bedring. Både på landsplan, i Business Region Aarhus og i Aarhus. Alt er godt må man forstå.

Økonomien er i bedring. Både på landsplan, i Business Region Aarhus og i Aarhus. Alt er godt må man forstå. - 1 - BUDGETTALE SF, 1. BEHANDLING B2018 [Indledning] Vi er på vej ud af krisen. Sådan lød det, da regeringen for nyligt fremlagde sit forslag til finansloven for 2018 og en minister lokkede sågar med

Læs mere

Du har gjort et kæmpe arbejde for fornyelsen af LO og samtidig holdt samling på tropperne. Især det sidste har ikke altid været lige nemt.

Du har gjort et kæmpe arbejde for fornyelsen af LO og samtidig holdt samling på tropperne. Især det sidste har ikke altid været lige nemt. Forbundsformand Thorkild E. Jensen Tale ved LO s kongres 29. oktober 2007. Kære venner. Dette er en særlig kongres Hans Jensens sidste som formand. Vi vil gerne fra Metal sige dig en stor tak. Du har gjort

Læs mere

SØ SA Velfærdsstaten. Af: AA, NN KK JJ

SØ SA Velfærdsstaten. Af: AA, NN KK JJ SØ SA Velfærdsstaten Af: AA, NN KK JJ Indholdsfortegnelse Kildeliste... 1 Indledning... 2 Problemformulering... 2 Hvorfor har vi valgt omfordeling?... 2 Hovedspørgsmål... 2 Partiernes prioriteter... 2

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om en forstærket social- og integrationsmæssig indsats på skole-, dagtilbudsog boligområdet

Forslag til folketingsbeslutning om en forstærket social- og integrationsmæssig indsats på skole-, dagtilbudsog boligområdet 2008/1 BSF 171 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 3. april 2009 af Mette Frederiksen (S), Yildiz Akdogan (S), René Skau Björnsson (S), Pernille

Læs mere

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER LO-sekretær Marie Louise Knuppert 1. maj 2013, Odense kl. 15.30 KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 15.30 DET TALTE ORD GÆLDER God morgen. Det er godt at se jer sådan en forårsdag - her i Odense! Jeg skal hilse

Læs mere

ikke for mere ville de ikke. Men det er meget enkelt. Første betingelse for at vinde næste valg, er at gøre op med VKO s dagpengereform.

ikke for mere ville de ikke. Men det er meget enkelt. Første betingelse for at vinde næste valg, er at gøre op med VKO s dagpengereform. Finn Sørensen, Enhedslisten 1. maj tale til Dansk Elforbund Kbh. s arrangement, samt et appendix til Enhedslistens arrangementer i Lyngby, Hvidovre og Herlev. God morgen alle sammen Som gammel jeg mener

Læs mere

Ved udgangen af 2015 har vi 90 medlemmer fordelt på 34 A-medlemmer, 11 B-medlemmer, 35 C- medlemmer og 10 SFU-medlemmer.

Ved udgangen af 2015 har vi 90 medlemmer fordelt på 34 A-medlemmer, 11 B-medlemmer, 35 C- medlemmer og 10 SFU-medlemmer. Bestyrelsens beretning til Generalforsamlingen den 24. januar 2016 Status Ved udgangen af 2015 har vi 90 medlemmer fordelt på 34 A-medlemmer, 11 B-medlemmer, 35 C- medlemmer og 10 SFU-medlemmer. Vi har

Læs mere

Talen [Ny strategi for det sociale område] Nødvendig viden, målrettet indsats bedre liv - til flere [Evaluering af kommunalreformen]

Talen [Ny strategi for det sociale område] Nødvendig viden, målrettet indsats bedre liv - til flere [Evaluering af kommunalreformen] Talen Mit navn er Bente Nielsen, jeg er valgt for SF og jeg er første næstformand i regionsrådet i Region Midtjylland. Privat bor jeg i Silkeborg. Tak for invitationen til at komme her i dag og fortælle

Læs mere

Peter Hamborg Faarbæk - din byrådskandidat Nr. 6 på den socialdemokratiske liste

Peter Hamborg Faarbæk - din byrådskandidat Nr. 6 på den socialdemokratiske liste Peter Hamborg Faarbæk - din byrådskandidat Nr. 6 på den socialdemokratiske liste 1 2 Hvem er jeg? Tak fordi jeg må tage lidt af din tid og præsentere mig selv og mine idéer til fremtidens kommune. Mit

Læs mere

EN RØD OG GRØN REGION. Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017

EN RØD OG GRØN REGION. Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017 EN RØD OG GRØN REGION Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017 VIDSTE DU, AT enlige med lav indkomst og kort uddannelse har størst risiko for at dø efter en hjerneblødning.

Læs mere

(Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes.

(Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes. PDMWDOH 7LQH$XUYLJ+XJJHQEHUJHU ) OOHGSDUNHQ (Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes. I dag bliver vi rost fra alle sider for vores fleksible arbejdsmarked og vores sociale

Læs mere

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD Sammen om sundhed FORORD SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN I Assens Kommune vil vi sætte spot på sundheden og arbejde målrettet for udvikling, fremgang og livskvalitet for alle. Vi vil løfte sundheden. Derfor

Læs mere

Formål med undersøgelsen

Formål med undersøgelsen Formål med undersøgelsen I august-september 2015 gennemførte Center for Byudvikling (Økonomiforvaltningen) i samarbejde med Københavns Borgerpanel en spørgeskemaundersøgelse blandt københavnerne om deres

Læs mere

Garanti for et rødt Glostrup GLOSTRUP

Garanti for et rødt Glostrup GLOSTRUP Garanti for et rødt Glostrup GLOSTRUP glostrup.enhedslisten.dk Din garanti, for et rødt Glostrup Glostrup er en fantastisk by, en by hvor der skal være plads til alle - høj som lav, unge som gamle, danskere

Læs mere

(Det talte ord gælder) Tak for invitationen. Jeg har glædet mig til at være her i dag og fejre 1. maj med jer.

(Det talte ord gælder) Tak for invitationen. Jeg har glædet mig til at være her i dag og fejre 1. maj med jer. Den 1. maj 2005 PDMWDOH Y/2VHNUHW U)LQQ6 UHQVHQ (Det talte ord gælder) Tak for invitationen. Jeg har glædet mig til at være her i dag og fejre 1. maj med jer. I en tid hvor samfundet bliver mere og mere

Læs mere

3/2017. Sjælland & Øerne

3/2017. Sjælland & Øerne 3/2017 Sjælland & Øerne Kommunalvalg 2017 handler også om lokale jobmuligheder På job i Holland: Dijana lærer hollænderne at bruge STG Nykøbing F s gamle maskiner Henriks kommentar Styrk det nære demokrati

Læs mere

SF S FINANSLOVS UDSPIL 2018

SF S FINANSLOVS UDSPIL 2018 SF S FINANSLOVS UDSPIL 2018 VELFÆRD OG GRØN OMSTILLING FREMFOR SKATTELETTELSER 2 ORDFØRER/KONTAKT: VELFÆRD OG GRØN OMSTILLING FREMFOR SKATTELETTELSER SF viser her, hvordan finansloven kunne se ud, hvis

Læs mere

Vedtægter for Radikale Venstres kommuneforening i Ballerup kommune

Vedtægter for Radikale Venstres kommuneforening i Ballerup kommune Vedtægter for Radikale Venstres kommuneforening i Ballerup kommune 1. Medlemmer af Radikale Venstre, der er bosiddende i Ballerup kommune, er medlem af kommuneforeningen. Medlemmer bosat i udlandet kan

Læs mere

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 08.30 DET TALTE ORD GÆLDER 1. maj-tale 2016 LO-næstformand Nanna Højlund Der er ifølge GPS en 392 km fra Søborg, hvor jeg bor, til her i Nykøbing Mors. Det er en smuk rejse over

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2016-17 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 321 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning Samråd i Social- Indenrigs- og Børneudvalget

Læs mere

KANDIDATGRUNDLAG FOLKETINGSVALG

KANDIDATGRUNDLAG FOLKETINGSVALG Kære kandidataspirant, Dette grundlag skal du bruge, når du forbereder dine tanker om, hvorvidt og hvordan du vil være kandidat til Folketinget i Alternativet. Kandidatgrundlaget her er skriftligt og skal

Læs mere

1. maj tale 2006, morgen v. LO s næstformand Tine Aurvig-Huggenberger

1. maj tale 2006, morgen v. LO s næstformand Tine Aurvig-Huggenberger 1. maj tale 2006, morgen v. LO s næstformand Tine Aurvig-Huggenberger Godmorgen Kære venner I mere end hundrede år har vi Socialdemokraterne og fagbevægelsen - kæmpet for større retfærdighed, større frihed,

Læs mere

Grundlovstale Det talte ord gælder. ****

Grundlovstale Det talte ord gælder. **** Grundlovstale 2018 Det talte ord gælder. Det er altid dejligt at være samlet på grundlovsdag. Samlet om at markere denne meget vigtige dag. En helt særlig dag, hvor vi får mulighed for at minde hinanden

Læs mere

Uligheden mellem indvandrere og danskere slår alt

Uligheden mellem indvandrere og danskere slår alt Uligheden mellem indvandrere og danskere slår alt Uligheden mellem danskere og indvandrere er stor eller meget mener 73 % af danskerne og 72 % ser kløften som et problem. 68 % ser stor ulighed ml. højt

Læs mere

I Thisted by Formand Jan Bang Nørrevænge Thisted Tlf.: mail

I Thisted by Formand Jan Bang Nørrevænge Thisted Tlf.: mail I Thisted by Formand Jan Bang Nørrevænge 37 7700 Thisted Tlf.: 97924807 mail jan.bang@os.dk Beretning for Thisted by partiforening 2010 Det sidste år har foreningen haft mange opgaver, her tænker jeg selvfølge

Læs mere

EU-valget. Der er 4 temaer

EU-valget. Der er 4 temaer EU-valget. Der er 4 temaer 1 ET SOCIALT EUROPA 2 ET EUROPA MED FAIR SKATTEBETALING OG BÆREDYGTIG ØKONOMI 3 ET GRØNT EUROPA 4 ET EUROPA DER I FÆLLESSKAB HÅNDTERER FLYGTNINGE OG MIGRATION 1. tema Et venstreorienteret

Læs mere

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med.

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med. Overborgmesteren TALE Tale til Overborgmesteren Anledning 1. maj 2014 Sted - Dato 1. maj 2014 Taletid Bemærkninger til arrangementet Ca. 10 min Kære alle sammen Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat

Læs mere

Vedtægter for. Skiveegnens Radikale. Side 1 af 5

Vedtægter for. Skiveegnens Radikale. Side 1 af 5 Vedtægter for Skiveegnens Radikale Side 1 af 5 Vedtægter for kommuneforeningen Skiveegnens Radikale 1. Medlemmer af Det Radikale Venstre, der er bosiddende i Skivekommune, er medlem af kommuneforeningen.

Læs mere

Denne fantastiske 1. maj i solskin. tæt på et skæbnesvangert valg mellem Helle Thorning Schmidt på den ene side

Denne fantastiske 1. maj i solskin. tæt på et skæbnesvangert valg mellem Helle Thorning Schmidt på den ene side Tale til 1. maj 2015 1 Denne fantastiske 1. maj i solskin. tæt på et skæbnesvangert valg mellem Helle Thorning Schmidt på den ene side Og på den anden side - Lars Løkke - hånd i hånd med DF. Hvordan kan

Læs mere

(Det talte ord gælder)

(Det talte ord gælder) +HOOH7KRUQLQJ6FKPLGWVWDOHWLO/2 6NRQJUHVGHQRNWREHU (Det talte ord gælder) Kære kongres Tak fordi jeg måtte lægge vejen forbi jer i dag. Det er en af de aftaler, jeg virkelig har glædet mig til. Både før

Læs mere

Hvidovre Kommunes Ældrepolitik

Hvidovre Kommunes Ældrepolitik Udkast Hvidovre Kommunes Ældrepolitik 07-11-2013 Indhold Forord... 3 Politikkens indhold... 4 Et positivt menneskesyn... 5 Værdierne... 6 Indsatsområderne... 7 Tilblivelse og evaluering af ældrepolitikken...

Læs mere

Nytårshilsen fra formanden

Nytårshilsen fra formanden december 2014 Nytårshilsen fra formanden Kære socialdemokrater Vi forlader snart 2014, og jeg vil derfor gerne sige jer alle tak for et godt år. Det har været et år, hvor en desværre decimeret S- gruppe

Læs mere

1 Susanne Crawley Larsen

1 Susanne Crawley Larsen 1 Budget 2017, førstebehandling I Odense har vi en Grundfortælling, der handler om den by, vi gerne vil være. Vi har fokus på den fysiske transformation, - Men hvordan er det at være barn i den by? Det

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

STEM FOR VÆRDIGHED OG BÆREDYGTIGHED

STEM FOR VÆRDIGHED OG BÆREDYGTIGHED STEM FOR VÆRDIGHED OG BÆREDYGTIGHED Foto: Christian Rasmussen ENHEDSLISTEN I STRUER STÅR FOR BÆREDYGTIGHED Bæredygtighed handler ikke kun om forholdet mellem mennesker og natur, men også om forholdet mellem

Læs mere

Hvidovre rød og grøn. Stem på Enhedslisten. hvidovre.enhedslisten.dk

Hvidovre rød og grøn. Stem på Enhedslisten. hvidovre.enhedslisten.dk Hvidovre rød og grøn Stem på Enhedslisten hvidovre.enhedslisten.dk Enhedslisten det vil vi Enhedslistens politik er at fremme fællesskaber og lighed på alle områder i kommunen. Vi tror på, at det skaber

Læs mere

Borgerinddragelse, samskabelse og demokrati. Mødet mellem myndighed og borger

Borgerinddragelse, samskabelse og demokrati. Mødet mellem myndighed og borger Borgerinddragelse, samskabelse og demokrati Mødet mellem myndighed og borger Lidt gymnastik Borgerinddragelse er en central del af demokratiet medborgerroller Vælger, medborger, kontrollant, høringspart,

Læs mere