En vision for friluftslivet i. Blykobbe Plantage

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "En vision for friluftslivet i. Blykobbe Plantage"

Transkript

1 En vision for friluftslivet i Blykobbe Plantage 2011

2 Blykobbe Plantage Blykobbe Plantage og Antoinette Strand er beliggende i udkanten af Rønne. Skoven og stranden bliver året rundt besøgt af rigtig mange brugere og brugergrupper, som spænder lige fra rønneboerne, der er ude at gå en tur med eller uden hund, til cykelpendlere, og fra vandrelaug til mountainbikere. Ser man antallet af daglige brugere i forhold til skovens areal, så er det måske en af de mest besøgte skove på Bornholm. Blykobbe Plantage har rigtig mange brugere, og for at kvalitetssikre, at brugerne får en god oplevelse, når de kommer i skoven og på stranden, har Naturstyrelsen Bornholm lavet et serviceeftersyn af området, som denne vision for friluftslivet i Blykobbe Plantage er et produkt af. I Blykobbe Plantage er der stor respekt mellem brugerne på trods af, at der i den relativt lille skov er både hundeskov, løbere, orienteringsløbere, mountainbikere, ryttere, efterskole, campingplads og flere endnu. Den respekt for hinanden, ønsker vi i Naturstyrelsen at værne om. Det er vores oplevelse, at denne respekt eksistere, fordi at alle brugere ikke har deres egne ruter, sti, baner m.m., men i stedet færdes mellem hinanden og derfor er nødt til at være opmærksomme og tage hensyn. For at værne om det, vil der ikke komme afmærkede ruter til flere sportsudøvende brugergrupper. I fremtiden vil det kun være løberne, der har faste afmærkede ruter. I det følgende bliver vores vision for friluftslivet i Blykobbe Plantage præsenteret. Vi har betragtet skoven i helikopterperspektiv, og derfra lavet en vision, som forhåbentlig fortsat vil give mange dejlige skovoplevelser til brugerne. Håbet er, at langt de fleste af tiltagene kan være gennemført indenfor en overskuelig årrække. Sidst vil vi gerne benytte lejligheden til at sige tak til de mange bruger, der har bidraget til idéfasen. Med venlig hilsen Naturstyrelsen Bornholm

3 Tidshorisont Vision for friluftslivet i Blykobbe Plantage omfatter mange tiltag, hvor det også vil blive gennemført i etaper. Planen for hvornår de forskellige tiltag gennemføres fremgår nedenfor. Hver gruppe har sin egen farvekoderne, som vil kunne genfindes i nederste højre hjørne på de følgende sider, der hører til en pågældende gruppe. Afhængig af eksterne midler Der vil blive søgt eksterne midler til etableringen af Multihus i et samlet projekt sammen med istandsættelse af redningsvejen, beplantning langs hegn ind til campingpladsen, omlægning af løberuter, etablering af naturfitness, samt etablering af parkeringsplads på Antoinettevejs nordside, og hvad der restere på sydsiden. Der vil også blive søgt eksterne midler til etableringen af havshelteret Første etape af etablering af parkeringsplads med skærver ved Antoinettevej gennemføres. Der etableres vendeplads og ca. 50 meter skærvebelægning på Antoinettevejs sydside fra vendepladsen af. Skilte ved indgangene til Blykobbe Plantage etableres. Ved Antoinettevej etableres cykelparkering, metalbomme fjernes og træbom opsættes ved vendepladsen. Gulruten etableres Anden etape af etablering af parkeringsplads med skærver ved Antoinettevej gennemføres. Der etableres ca. 80 meter skærvebelægning på Antoinettevejs sydside. Tumleområdet etableres. Planerne for de faste orienteringsposter gennemføres. Borde og bænke opsættes Tredje etape af etablering af parkeringsplads med skærver ved Antoinettevej gennemføres. Der etableres ca. 80 meter skærvebelægning på Antoinettevejs sydside. Hundeindhegningen etableres. Er Multihuset endnu ikke opført omlægges løberuterne, etableres naturfitness og beplantning langs hegnet til campingpladsen etableres. Parkeringspladsen på Antoinettevejs nordside vil blive etableret i etaper de efterfølgende år.

4 Indgange til Blykobbe Plantage INDGANGE TIL BLYKOBBE PLANTAGE Der er mange indgange til skoven, men to vil blive fremhævet. Ideen med de 2 indgange er, at give publikum en mere direkte information om den del af skoven de er i. Ved begge indgange vil der komme informationstavler. Velkommen til Blykobbe plantage er indgangen ved Antoinettevej, som er den indgang langt størstedelen af brugerne benytter. Langt de fleste aktiviteter vil fremover tage udgangspunkt herfra. Ved denne indgang vil der være fokus på at skabe bedre adgangsveje, information, brugerfaciliteter m.m. Naturindgangen er ved Rosmandegård, her vil natur og fortidsminder blive formidlet, og den gul vandrerute vil tage udgangspunkt herfra. Der vil også komme en informationstavle Sandegårds parkeringen med fokus på hundeskoven.

5 ANTOINETTEVEJ Ved Antoinettevej etableres ordentlige parkeringsforhold med vendeplads, så trafikken kan glide bedre, som f.eks. på en sommerdag med strandvejr, hvor der er rigtig mange mennesker på stranden. Multihus Parkeringsforholdene ønskes også forbedret, da løberuterne skal omlægges, så de tager udgangspunkt fra det nye Multihus, som det er ønsket at etablere ved Antoinettevej. En af baggrundene for at omlægge løberuterne er at afhjælpe parkerings- og adgangsproblemer ved Bornholms Efterskole. Vendeplads Cykelparkering Parkering

6 Multihus MULTIHUSET Planen er at udskifte den gamle toiletbygning med et nyt og lækkert Multihus med moderne faciliteter og fleksible løsninger. Det nye Multihus ønskes placeret ud til Antoinettevej. Multihuset kommer til at indeholde toiletfacilliter og opbevaringsskabe, såkaldte lockers. Derudover bliver der et multirum, som kan anvendes til forskellige aktiviteter, som skovens dag, motionsløb og andre aktiviteter. Tanken er, at det rum skal kunne bookes til arrangementer i skoven og på stranden. Multihus vil også kunne rumme små opbevaringsrum til idrætsforeninger. Uden på bygningen kommer der en informationsvæg, hvor skovens faciliteter præsenteres, fx løberuter, sundhedsspor, løberuter, hundeskov og stier. OBS! Dette er en plantegning for Multihuset i Blokhus. Blykobbe s bliver formentlig indrettet anderledes.

7 MULTIHUS PLAN A, B og C Plan A Multihus ved P-pladsen ved Antoinettevej. Placering kan være på begge sider af Læbæltevej. Placering på hjørnet af campingpladsen bør overvejes. Plan B Etablering af Multihus på den eksisterende toiletbygnings placering. Plan C Renovering af gammel toiletbygning uden udvidelse og etablering af multirum m.m. OBS! Dette er en plantegning for Multihuset i Blokhus. Blykobbe s bliver formentlig indrettet anderledes.

8 Bil- og cykelparkering samt vendeplads PARKERING FOR BILER OG CYKLER For at skabe bedre parkeringsforhold reetableres bilparkeringen på begge sider af Antoinettevej langs hele vejen. Reetableringen af parkeringspladsen vil ske i etaper, hvor der ved hver etape først fjernes træer og buskads og efterfølgende etableres skærvebelægning. Belægningen på den kommende vendeplads repareres med vejmaterialer. Der lægges en stor sten omkring og i midten af vendepladsen for at forhindre parkering. Metalbommen nærmest P- pladsen udskiftes til en træbom, og på den gamle P- plads etableres cykelparkering. Metalbommene nærmest stranden fjernes og Livredder-skiltet ønskes rykket, f.eks. til Multihuset, når det er etableret.

9 Beplantning langs hegn til campingpladsen BEPLANTNING LANGS HEGN TIL CAMPINGPLADSEN For at camouflere hegnet omkring campingpladsen, hvor der er kort afstand mellem hegn og sti eller vej, ryddes bevoksningen langs campingpladsens sydlige og vestlige hegn. Der plantes i stedet for en buskbevoksning, som er tættere. Der plantes havtorn langs hegnet mod syd og fjeldribs langs hegnet mod vest. For at gøre bedre plads til løbere og andre til og fra Multihuset, samt for at give bedre lysforhold for fjeldribsbuskene, tyndes der på vest-siden af Læbæltevej, som løber langs hegnet til campingpladsen.

10 Redningsvejen ISTANDSÆTTELSE AF REDNINGSVEJEN Redningsvejen, som den kaldes, er ikke den officielle redningsvej ned til Antoinette Strand. Den officielle ligger længere mod nord. Redningsvejen er i dag i meget dårlig stand, og trænger kraftigt til istandsættelse. Om sommeren opsættes der livreddertårn på stranden, som fragtes ned ad redningsvejen, hvilket ikke bliver nemmere år for år på grund af redningsvejens forfald, som følge af erodering af havet og overfladevand. Naturstyrelsen er bevidst om, at redningsvejen er i dårlig stand. Da det er en meget dyr affære at istandsætte redningsvejen vil, det blive forsøgt at rejse fondsmidler til medfinansiering af istandsættelse af redningsvejen.

11 Løberuter 5 km 8 km LØBERUTER Der er i dag tre løberuter, som udgår fra Bornholms Efterskole, samt et sundhedsspor der udgår fra Antoinettevej. Løberuterne som udgår fra efterskolen betyder, at der jævnligt er parkerings- og adgangsproblemer ved efterskolen. For at afhjælpe disse problemer omlægges løberuterne, så de får start og mål ved Antoinettevej og det nye Multihus, hvor også sundhedssporet starter. De faciliteter, som løberne i dag har ved efterskolen, vil i det omfang, det er muligt, blive etableret i forbindelse med Multihuset. Ligesom der er i dag, vil der i fremtiden være en 3 km, en 5 km og 8 km rute. Sundhedsspor 2,4 km 3 km

12 Naturfitness NATURFITNESS Langs 5 km løberuten etableres der 4-5 naturfitnesselementer. Tanken er at de skal inspirere løbere og andre motionister til at bruge skoven til cross-fit og fitness. 5 km Elementerne bliver fordelt over 5 km løberuten, så løberne kan stoppe op på løbeturen ved et element og træne kroppen på en anden måde end løb. Ved Multihuset markeres elementerne på oversigtskortet, så man kan se, hvor de er placeret, da der ikke vil være skiltning af dem på ruten. På informationstavlen ved Multihuset vil der også være en reference til folderen Naturfitness øvelser som ligger på Naturstyrelsen.dk. Denne folder kan inspirere yderligere til brug af skoven til fitnesstræning.

13 Vandrerute Gul rute DEN NYE VANDRERUTE - GUL RUTEN Vandreruten er en tur gennem Blykobbes alsidige natur og sandflugtsprægede terræn, samt en tur forbi fortidsminderne i Blykobbe, Ruten går gennem den mere stille del af Blykobbe. Ruten udgår fra Naturindgangen ved Rosmandegård. Herfra går turen ind til Bavnehøjen, videre nordpå forbi Tillehøjene og videre op langs Blykobbe Å. Ved Prinse kilden etableres der en bro over til kilden. Turen går videre vestpå langs åen ud til kysten og derfra sydpå ad læbæltevej, hvor den undervejs slår et knæk ud til klitterne forbi to skanser, og tilbage ind på Læbæltevej. Ved Munkevej går det østpå hen til Kongestien, som følges tilbage til Naturindgangen. For at synliggøre Blykobbe Å vil der nogle steder blive lysnet langs åen.

14 Faste orienteringsposter FASTE ORIENTERINGSPOSTER Der findes i dag faste orienteringsposter i Blykobbe. De bruges i dag til træning af nybegyndere og som et tilbud til turisterne fra Destination Bornholm. Disse poster tænkes udbygget med årstidsbaserede naturspørgsmål, hvor der kan tænkes i flere målgrupper. I første omgang målrettes det børnehaver. Det er tanken at både spørgsmål og svar skal kunne downloades på hjemmesiden.

15 Havshelter HAVSHELTEREN Havshelteren er tænkt til den spirende natur- og friluftsturisme. Med denne shelter håber vi at kunne styrke og forbedre havkajakaktiviteterne omkring Bornholm ved at etablere en shelterplads langs kysten. Shelteret er selvfølgelig ikke forbeholdt havkajakkere. Alle Blykobbes brugere er velkomne på pladsen.

16 Tumleområde TUMLEOMRÅDE Tumleområdet bliver på det samme sted, som der i dag er en lille legeplads. Tumleområdet kommer til at indeholde flere elementer fra primitivlegeplads med bålplads og balance-, sanseog rytmeting. Alt sammen i en max. højde af 60 cm. Tumleområdet lysnes lidt i forhold til i dag. De forskellige tumleting placeres rundt omkring imellem træerne, for at bevare indtrykket af at lege i skoven og ikke i en lysning i skoven. Hvor borde, bænke og bålpladsen placeres åbnes der helt op. Tumleområdet laves af materialer, der kommer af de træer, der fældes. Igen for at styrke oplevelsen at lege i skoven, og for at give inspiration til at bruge hele skoven som tumleplads.

17 Borde, bænke og bomme BORDE OG BÆNKE Der etableres borde og bænke rundt om i skoven. Bænke og nogle steder borde placeres de mest befærdede steder, samt ved udsigtssteder. Der etableres en bænk ved Bavnehøjen og ved åen mellem Sandegårdsvej og Munkevej. Der etableres borde-bænkesæt ved Sandegårds parkeringen, ved Antoinettevej og udenfor hundeindhegningen, som placeres i tilknytning til Rosmandegårds parkeringen. BOMME Der placeres en bom ved Nyker Strandvej ved skovvejen ned til det kommende shelter, og metalbommen ved Antoinettevej udskiftes til en Naturstyrelse-bom.

18 Hunde i skoven Hund uden snor under fuld kontrol Hund i snor Hund uden snor under fuld kontrol HUNDE I BLYKOBBE Hundeskoven er et afgrænset område i den sydlige del af Blykobbe, hvor hunden kan luftes uden snor, men kun hvis den er under fuld kontrol. Det betyder, at hundens ledsager har tæt kontakt til hunden, og at hunden ikke generer andre gæster, hunde eller skovens vildt ved f.eks. at virke truende eller løbe efter mennesker eller dyr. Hundeskovens afgrænsning synliggøres yderligere ved, at området markeres på oversigtskort ved indgangene til skoven, ved Sandegårds parkeringen og i folderen. Skilte ved Sandegård vil fokusere på god skik med hund i skoven. Der etableres også en hundeindhegning, hvor hundeluftere kan køre til for, at slippe hunden løs i et indhegnet område, eventuelt for at få løbet hunden lidt træt, inden den skal ud på en længere tur f.eks. langs den gule rute. I indhegningen skal hunden også være under ledsagerens fulde kontrol.

19 Folder FOLDEREN Folderen bliver det sidste vi laver, men løbende udbygges materialet. Ideen er at lave en folder, der er en slags brugsmanual til Blykobbe over, hvad der findes, og hvordan de forskellige faciliteter skal/kan benyttes. Derudover skal der være en natur- og kulturhistorisk introduktion til skoven om f.eks. historien om sandflugten, skovrejsning og ikke mindst historien om Till, som har lagt navn til Tillehøjene.

20 blykobbeplantage.dk HJEMMESIDE bornholm vil blive opdateret med et afsnit om Blykobbe Plantage. Her vil man på sigt kunne hente information om f.eks. placering af borde og bænke, hundeskov, løberuter og badeforhold, samt naturspørgsmål til de faste orienteringsposter. På sigt vil der også komme link til f.eks. campingpladsen og de forskellige foreninger og brugergrupper, der ønsker at blive eksponeret fra denne side. En kalender som løbende opdateres med alle de mange forskellige aktiviteter, der foregår i Blykobbe Plantage, vil også være noget der kan komme på siden på sigt.

Lundbyportalen Situationskort

Lundbyportalen Situationskort Lundbyportalen Situationskort 4 sæt Infotavle 4 sæt 5 sæt Tulipbod 3 sæt Lundbyportalen Projektforslag 2) MOtorik og oplevelsessti Etableres 3) Bålplads Etableres 6) Infotavle Opdateres 5) Fodhegn Genetableres

Læs mere

Det åbne land J.nr. NST-4132-400-00102 Ref: lanth Den 17. december 2014. Naturstyrelsen Bornholm. Sendes pr. mail: bon@nst.dk

Det åbne land J.nr. NST-4132-400-00102 Ref: lanth Den 17. december 2014. Naturstyrelsen Bornholm. Sendes pr. mail: bon@nst.dk Naturstyrelsen Bornholm Sendes pr. mail: bon@nst.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-400-00102 Ref: lanth Den 17. december 2014 Dispensation til opførelse af multihus inden for strandbeskyttelseslinjen på

Læs mere

STAURBY SKOV MASTERPLAN - PIXIUDGAVE. Staurby Skov

STAURBY SKOV MASTERPLAN - PIXIUDGAVE. Staurby Skov STAURBY SKOV MASTERPLAN - PIXIUDGAVE Staurby Skov STAURBY SKOV PIXIUDGAVE - DEN KORTE VERSION AF MASTERPLANEN Middelfart Kommune har overtaget Staurby Skov i 2016. Skoven er en tidligere produktionsskov,

Læs mere

En sikker vej til gode naturoplevelser. hvad du kan og må i naturen

En sikker vej til gode naturoplevelser. hvad du kan og må i naturen En sikker vej til gode naturoplevelser hvad du kan og må i naturen Gode råd om færdsel Naturen skal opleves! Og det er der heldigvis rigtig gode muligheder for i Danmark. Både fordi vi har en masse spændende

Læs mere

Ansøgning om indhegnet hundeskov i Bording

Ansøgning om indhegnet hundeskov i Bording Ikast-Brande Kommune Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Vedrørende Bording, september 2012 Ansøgning om indhegnet hundeskov i Bording På vegne af hundeejere i Bording ansøger vi om etablering af en indhegnet hundeskov

Læs mere

BØTØ SKOVEN. 14. februar 2018 MARIELYST GRUNDEJERFORENING. 16. februar 2018 Skrevet af: Eigil Petersen

BØTØ SKOVEN. 14. februar 2018 MARIELYST GRUNDEJERFORENING. 16. februar 2018 Skrevet af: Eigil Petersen BØTØ SKOVEN 14. februar 2018 MARIELYST GRUNDEJERFORENING 16. februar 2018 Skrevet af: Eigil Petersen BØTØ SKOVEN 14. februar 2018 Til Marielyst Grundejerforening Nu nærmer vi os foråret og arbejdet med

Læs mere

FRILUFTSLIV OG AKTIVITETSSTEDER I SLAGELSE KOMMUNE:

FRILUFTSLIV OG AKTIVITETSSTEDER I SLAGELSE KOMMUNE: FRILUFTSLIV OG AKTIVITETSSTEDER I SLAGELSE KOMMUNE: Områder hvor Friluftsrådet har været aktivt med: 1: NATURRASTEPLADSEN VED HALSSKOV: Efter bygning af broen, var der et museum om byggeriet og spændende

Læs mere

Holbækgård Gods Jagtkonsortie Kortmateriale 2016

Holbækgård Gods Jagtkonsortie Kortmateriale 2016 Holbækgård Gods Jagtkonsortie Kortmateriale 2016 11 i siv 1 2-1 12 2-3 2-2 12A 2 2A 13 14 3 7 8 15 4 5 10 9 6 39 33A 40B 41B 34 40 35B 37 33B 32B 35A 32A 32C 31 17 41A 18 38 16 40A 19 30 36 29 Anbefalet

Læs mere

EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN

EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING arbejder for at beskytte vilde dyr, natur og landskaber, for at bevare naturoplevelser for alle og for

Læs mere

Projektbeskrivelse. Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem

Projektbeskrivelse. Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem Oplevelsen af Nationalpark Mols Bjerge til fods og på cykel giver den besøgende en helt unik og stærk oplevelse af områdets særegne landskab

Læs mere

Fodsporet mellem Sdr. Bjerge og Skælskør. En økologisk korridor. En økologisk korridor!

Fodsporet mellem Sdr. Bjerge og Skælskør. En økologisk korridor. En økologisk korridor! Fodsporet mellem Sdr. Bjerge og Skælskør. En økologisk korridor En økologisk korridor! Små 8 km Økologisk korridor Beskyttede jord og stendiger Skovbyggelinie Mulighed for skovrejsning på strækningen i

Læs mere

Naturstyrelsen har overtaget arealer ved Fælleseje ved Næstved på ca. 35 ha, for at lave ny skov og natur (se kort 1).

Naturstyrelsen har overtaget arealer ved Fælleseje ved Næstved på ca. 35 ha, for at lave ny skov og natur (se kort 1). Storstrøm J.nr. NST-4161-00037 Ref. MRO Den 27. juni 2013 SKOVREJSNINGSPLAN - FÆLLESEJESKOVEN Indledning Naturstyrelsen har overtaget arealer ved Fælleseje ved Næstved på ca. 35 ha, for at lave ny skov

Læs mere

Laks Havørred Bækørred* Stalling Snæbel Ål Helt Gedde Mindstemål 40 cm 40 cm 30 cm

Laks Havørred Bækørred* Stalling Snæbel Ål Helt Gedde Mindstemål 40 cm 40 cm 30 cm Regler og kortmaterialer gældende for: VSF Junior og senior årskort Regler for fiskeri på zone 1-4 samt zone 6 Obligatorisk indrapportering af fangst - Fra sæsonen 2015 skal alle fangster af laks, havørred,

Læs mere

NÆSTVED STIRÅD 1. NOVEMBER 2009

NÆSTVED STIRÅD 1. NOVEMBER 2009 Velkommen til strækningen Næstved til Harrested Å NÆSTVED STIRÅD 1. NOVEMBER 2009 1 Indledning Utallige forslag undervejs - har forsøgt at samle så mange som muligt af dem. Formålet med Fodsporet er Motion

Læs mere

DM i Natur- og Jagtsti 2017 se og prøv selv en jagtsti i Elmelund Skov

DM i Natur- og Jagtsti 2017 se og prøv selv en jagtsti i Elmelund Skov 12. juni 2017 Foto: Deltager i jagtsti skal fortælle hvilke fugle, som de 5 forskellige sæt fødderne stammer fra DM i Natur- og Jagtsti 2017 se og prøv selv en jagtsti i Elmelund Skov Invitation til DM

Læs mere

PROJEKT#GRØNNE OPLEVELSER I SILLEBRO ÅDAL 2013

PROJEKT#GRØNNE OPLEVELSER I SILLEBRO ÅDAL 2013 Frederikssund Kommune har stort fokus på natur og sundhed. Vi vil derfor i samarbejde med en række foreninger skabe et unikt bynært multifunktions naturområde til gavn for borgere i alle aldre. Samtidig

Læs mere

Teknisk vurdering af forslag til: Vandre- og cykelrute Skovgårde Fjellerup Strand i Norddjurs Kommune

Teknisk vurdering af forslag til: Vandre- og cykelrute Skovgårde Fjellerup Strand i Norddjurs Kommune Teknisk vurdering af forslag til: Vandre- og cykelrute Skovgårde Fjellerup Strand i Norddjurs Kommune 24. september 2015 Ved Jens Erik Larsen Foreningen Frie Fugle Jens Erik Larsen er civilingeniør og

Læs mere

Skovteamet. Hver morgen starter t skovhjælperne med at gøre naturlegepladsen brugbar. Der tændes bål, vaskes borde og bænke. brænde.

Skovteamet. Hver morgen starter t skovhjælperne med at gøre naturlegepladsen brugbar. Der tændes bål, vaskes borde og bænke. brænde. Hver morgen starter t skovhjælperne med at gøre naturlegepladsen brugbar. Der tændes bål, vaskes borde og bænke og alle bålstederne forsynes med brænde. Morgenoptænding på Eghjorten Huset på Ehj Eghjorten

Læs mere

1. Hammerknuden - Rønne Nordskov

1. Hammerknuden - Rønne Nordskov Hammerknuden Vang Sandvig Allinge Tejn Rutsker Højlyng 1. Hammerknuden - Rønne Nordskov Gudhjem Det markerede stiforløb på kortet er interaktivt. Klik et sted på stien og få et mere detaljeret kortudsnit.

Læs mere

Rideskov i Hodsager Plantage

Rideskov i Hodsager Plantage Rideskov i Hodsager Plantage Projektbeskrivelse Projektleder: MJ Senest revideret: 4/9-14 Version: 1 Projektejer Erik Skibsted Herning Kommune, Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf: 9628

Læs mere

VARDE TORV PROJEKTFORSLAG 24.03.2014

VARDE TORV PROJEKTFORSLAG 24.03.2014 VARDE TORV PROJEKTFORSLAG 24.03.2014 Indledning I 2003 blev første etape af omlægningen af Varde Torv udført. Projektet er tegnet af kommunens landskabsarkitekt Charlotte Horn. GHB Landskabsarkitekter

Læs mere

Rideskov i Hodsager Plantage

Rideskov i Hodsager Plantage Rideskov i Hodsager Plantage Projektbeskrivelse Projektleder: MJ Senest revideret: 4/2-15 Version: 2 Projektejer Projektleder Erik Skibsted Herning Kommune, Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400 Herning

Læs mere

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig.

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen ligger lige uden for Middelfart. Det er et dejligt sted med mange muligheder.

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014

Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014 Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014 Bestyrelsens beretning ved formanden. Fra bestyrelsens side vil vi gerne byde jer rigtig hjertelig velkommen her til årets generalforsamling

Læs mere

Fritids- og naturoplevelser i Holstebro Kommune. Fællesmøde mellem Natur, Miljø og Klimaudvalget og Kultur og Fritidsudvalget

Fritids- og naturoplevelser i Holstebro Kommune. Fællesmøde mellem Natur, Miljø og Klimaudvalget og Kultur og Fritidsudvalget Fritids- og naturoplevelser i Holstebro Kommune Fællesmøde mellem Natur, Miljø og Klimaudvalget og Kultur og Fritidsudvalget 1.06.2018 Agenda Faciliteter og aktiviteter i kommunale skove/plantager Faciliteter

Læs mere

Cykelring Høje Taastrup kommune

Cykelring Høje Taastrup kommune Cykelring Høje Taastrup kommune Høje Taastrup kommune Cykel- og motionsring Dato: 18.07.09 Redaktion: Høje Taastrup kommune Via Trafik 00 Baggrund og vision 01 Baggrund/Koncept 02 Den Grønne Ring - Natur

Læs mere

Rødskebølle Hundeskov - Projektbeskrivelse

Rødskebølle Hundeskov - Projektbeskrivelse Helle Mølgaard d. 04-01-2016 Acadre 12/33135 Rødskebølle Hundeskov - Projektbeskrivelse Baggrund I de senere år har der jævnligt blandt byens borgere og turister, været efterspurgt en hundeskov i Svendborg

Læs mere

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune 1 Nordrup Kirkeskov Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune Projektbeskrivelse som grundlag for Ansøgning til Landsbyforum Ringsted & Friluftsrådet Version 1.0 Udarbedjet

Læs mere

Friluftsliv i sø-landskabet. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 19. januar, Ringsted kommune

Friluftsliv i sø-landskabet. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 19. januar, Ringsted kommune Friluftsliv i sø-landskabet Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 19. januar, Ringsted kommune 1 Antal Spørgeskema om friluftsliv Respondenter 43 personer, 29 mænd,

Læs mere

Månedsbalancen blev godkendt.

Månedsbalancen blev godkendt. Mødested/-dato: Fællesrummet den 27-10-2012 Referent: Mødedeltagere: Distribution: Kenneth Bente, Kenneth og Ulla Ab hjemmeside samt i gangen ved vaskeri Dagsorden 1. Nyt fra AB (orienteringsbreve og månedsbalance

Læs mere

Bikepark Ådalen er en oplagt mulighed for at sætte Esbjerg på det nationale mountainbikekort.

Bikepark Ådalen er en oplagt mulighed for at sætte Esbjerg på det nationale mountainbikekort. BIKEPARK ÅDALEN - Fysisk træning på Energimetropolens naturlige legeplads - Det følgende er en grafisk præsentation af to separate mountainbike spor i Ådalen i det nordvestlige Esbjerg, betegnet Bikepark

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

Foreningernes ønsker til Naturpark Amager

Foreningernes ønsker til Naturpark Amager KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritid KBH NOTAT Foreningernes ønsker til Naturpark Amager I efteråret 2017 har Kultur- og Fritidsforvaltningen afholdt møder med repræsentanter fra 15

Læs mere

HHC: Vi vil gerne renovere området og gøre det pænere og finde en finansiering til at det kan ske.

HHC: Vi vil gerne renovere området og gøre det pænere og finde en finansiering til at det kan ske. NOTAT Hovedstaden J.nr. Ref. heiks Den 3. oktober 2014 Noter fra møde om "Turen begynder ved Skodsborg Station d. 2. oktober 2014 kl 19.00 20.30 Der deltog omkring 50 Personer. HHC indledte og indbød til

Læs mere

Hvordan kan det være at der er lavet specielle regler for disse matrikler, når alle andre skal overholde den normale byggestandard i området?

Hvordan kan det være at der er lavet specielle regler for disse matrikler, når alle andre skal overholde den normale byggestandard i området? Kommuneplan/Rammebestemmelser undtagelse: Det kan simpelthen ikke passe at man i et område som ellers kun er parcelhuse, tillader 4 etagers byggerier på 2-3 matrikler. Det er en åbenlys forskelsbehandling

Læs mere

Smutter: Stifindere. Formål. Forudsætninger for grønsmutterne. Forudsætninger for lederne. Om trinene Trin 1. Trin 2. Trin 3. Udfordring.

Smutter: Stifindere. Formål. Forudsætninger for grønsmutterne. Forudsætninger for lederne. Om trinene Trin 1. Trin 2. Trin 3. Udfordring. Smutter: Stifindere Formål Det handler om at finde vej, så man slipper for at fare vild. Det gør man ved at styrke sin iagttagelsesevne, at lægge mærke til hvor man er, hvor man har været og få styr på

Læs mere

)' ') *!" '!!!! ' '' '' ', '' )'

)' ') *! '!!!! ' '' '' ', '' )' Veje og Grønne Områder Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Hundefolde i Viby 9. august 2013 Der har igennem et par år været

Læs mere

Ydre cykelring ,- Oplevelsesti rundt mellem flere forsekellige landskabskarakterer. Kan både opføres i asfalt og/eller stenmel.

Ydre cykelring ,- Oplevelsesti rundt mellem flere forsekellige landskabskarakterer. Kan både opføres i asfalt og/eller stenmel. : Side 1 af 1 Idé: Ud fra konceptet er der lagt en masse brikker som sammen kommer til at danne en helt ny aktivitetsplads. Pladsen er formgivet ud fra konceptet. Derfor er der i midten en manege som er

Læs mere

Det er aldrig for sent at begynde at træne. - vi kan gøre det bedre!

Det er aldrig for sent at begynde at træne. - vi kan gøre det bedre! Hold dig aktiv hver dag Det er aldrig for sent at begynde at træne - vi kan gøre det bedre! Vejledning Når du bliver ældre og skridtene lidt kortere, kan det være fristende at give lidt efter og gøre mindre

Læs mere

Det er aldrig for sent at begynde at træne. - vi kan gøre det bedre!

Det er aldrig for sent at begynde at træne. - vi kan gøre det bedre! Hold dig aktiv hver dag Det er aldrig for sent at begynde at træne - vi kan gøre det bedre! Når du bliver ældre og skridtene lidt kortere, kan det være fristende at give lidt efter og gøre mindre for holde

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA Puljen for større kultur- og idrætsarrangementer

ANSØGNINGSSKEMA Puljen for større kultur- og idrætsarrangementer ANSØGNINGSSKEMA Puljen for større kultur- og idrætsarrangementer Foreningens/institutionens navn Projektets navn Projekts formål og idé Varde Cykelklub Kasserer Aase Hansen Skovløbervænget 47, 680 Varde

Læs mere

Sti over Bagges Dæmning

Sti over Bagges Dæmning Sti over Bagges Dæmning Projektbeskrivelse 17. september 2010 En sti over Bagges Dæmning vil skabe en enestående mulighed for at færdes tæt på Ringkøbing Fjord og opleve landskabet og naturen uden at forstyrre

Læs mere

Laks Havørred Bækørred* Stalling Snæbel Ål Helt Gedde Mindstemål 40 cm 40 cm 30 cm

Laks Havørred Bækørred* Stalling Snæbel Ål Helt Gedde Mindstemål 40 cm 40 cm 30 cm Regler og kortmaterialer gældende for: Dagkort - Zone 1: Varde Å og Linding Å Regler for fiskeri på zone 1 Obligatorisk indrapportering af fangst - Fra sæsonen 2015 skal alle fangster af laks, havørred,

Læs mere

FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018

FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018 FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018 2 Snaptuns fremtid 3 Vision for Snaptun Vi vil udvikle vores lokalområde under hensyntagen til bevaring af områdets mange kvaliteter. Vi vil bo her - det er et dejligt sted

Læs mere

HASLE OMRÅDEFORNYELSE

HASLE OMRÅDEFORNYELSE HASLE OMRÅDEFORNYELSE REVITALISERING AF HASLE FÆLLED SKITSEFORSLAG FOR BØRNE/UNGE GRUPPEN 9.SEPTEMBER 2009 ALGREEN ARKITEKTER MAA OVERSIGTSKORT HASLE FÆLLED M.M. Overordnet for område skal man være varsom

Læs mere

LANDSBYAKSEN I VITTRUP - idéoplæg

LANDSBYAKSEN I VITTRUP - idéoplæg LANDSBYAKSEN I VITTRUP - idéoplæg Landskabsarkitekter BY+LAND Magnoliavej 18 DK-9000 Aalborg Telefon 2511 5771 www.byplusland.dk Fysikken Punkter i byen Løkkensvej er byens hovedfærdselsåre, og en del

Læs mere

HENNE // HVOR VESTERHAVET OG LANDSKABET ER EN BEGIVENHED I SIG SELV

HENNE // HVOR VESTERHAVET OG LANDSKABET ER EN BEGIVENHED I SIG SELV HENNE // HVOR VESTERHAVET OG LANDSKABET ER EN BEGIVENHED I SIG SELV SKAGEN OVER SIGTS KORT AALBORG AARHUS NYMINDEGAB HENNE VEJERS STRAND BLÅVAND VARDE KØBENHAVN ODENSE 001 // VISION... 1 Kvaliteter og

Læs mere

Bilag 1. - Hårlev Byskov, historik Hårlev Byskov - det oprindelige

Bilag 1. - Hårlev Byskov, historik Hårlev Byskov - det oprindelige Bilag 1. - Hårlev Byskov, historik Hårlev Byskov - det oprindelige Hårlev Byskov blev plantet i 1977. Oprindeligt var skoven delt op i 3 store beplantningsområder med forskellige arts sammensætninger og

Læs mere

Mangehøje ved Grindsted

Mangehøje ved Grindsted Mangehøje ved Grindsted Mangehøje -gravpladsen i Ågeslund Plantage lige nord for Grindsted er et sjældent fl ot eksempel på et sammenhængende gravfelt fra den såkaldte Enkeltgravskultur i afslutningen

Læs mere

UDKAST. Strategi for øget adgang til naturoplevelser

UDKAST. Strategi for øget adgang til naturoplevelser UDKAST Strategi for øget adgang til naturoplevelser Baggrund for strategien Adgang til natur og til gode naturoplevelser, har en stor værdi for både bosætning, sundhed, læringsmiljøer og friluftsliv. Det

Læs mere

Bårse Søerne et rekreativt område

Bårse Søerne et rekreativt område Bårse Søerne et rekreativt område Introduktion til området I Bårse har vi et vidunderligt sted, et grønt område med to store søer. Søerne skulle egentligt havde været til brug af vandski, og derfor har

Læs mere

Ansøgning - Stier i Videbæk

Ansøgning - Stier i Videbæk 23. marts 2015 Videbæk Borgerforening Ansøgning - Stier i Videbæk Videbæk Borgerforening ønsker flere borgere på byens stier Ringkøbing-Skjern kommune søges om: Etablering af nogle nye stistrækninger i

Læs mere

Afmærkningsplan for. Vammenruten. Den midtjyske Cykelstjerne Viborg Kommune. Udarbejdet for Viborg Kommune. 2012 (revideret jan 2014)

Afmærkningsplan for. Vammenruten. Den midtjyske Cykelstjerne Viborg Kommune. Udarbejdet for Viborg Kommune. 2012 (revideret jan 2014) Afmærkningsplan for Vammenruten Den midtjyske Cykelstjerne Viborg Kommune Udarbejdet for Viborg Kommune 2012 (revideret jan 2014) af Jens Erik Larsen Dansk Cykel Safari Kolofon Notatet er udarbejdet for

Læs mere

Screening af naturhistorien med henblik på de gode historier. Fortælle om hvorfor Espe skov er lavet og hvorfor der skal laves mere skov i Danmark.

Screening af naturhistorien med henblik på de gode historier. Fortælle om hvorfor Espe skov er lavet og hvorfor der skal laves mere skov i Danmark. Ideer og ønsker til naturstien fra borgerne ved offentlig møde 6. oktober Lokalitet Friluftsliv og motion (herunder faciliteter, som understøtter benyttelsen, samt adgangsforhold) Koordinering med Masterplan

Læs mere

BERNSTORFF SLOTSHAVE REGULERING AF FÆRDSEL MED HUNDE FEBRUAR 2016

BERNSTORFF SLOTSHAVE REGULERING AF FÆRDSEL MED HUNDE FEBRUAR 2016 BERNSTORFF SLOTSHAVE REGULERING AF FÆRDSEL MED HUNDE FEBRUAR 2016 2 Bernstorff Slotshave 1850 erne Bernstorff Slotshaves historie Bernstorff Slotshave eller Bernstorffsparken, som den ofte også kaldes

Læs mere

GÅRDHAVEPROJEKT ET GRØNT PUST

GÅRDHAVEPROJEKT ET GRØNT PUST GÅRDHAVEPROJEKT ET GRØNT PUST Udarbejdet af Kristian Mousten, bachelor i landskabsarkitektur for A/B Tagenshave, Tagensvej 30-38, 2200 København N, matrikel 5863 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning Side 3

Læs mere

BERNSTORFF SLOTSHAVE REGULERING AF FÆRDSEL MED HUNDE FEBRUAR 2016

BERNSTORFF SLOTSHAVE REGULERING AF FÆRDSEL MED HUNDE FEBRUAR 2016 BERNSTORFF SLOTSHAVE REGULERING AF FÆRDSEL MED HUNDE FEBRUAR 2016 Bernstorff Slotshaves historie Bernstorff Slotshave eller Bernstorffsparken, som den ofte også kaldes er en nationalromantisk landskabshave,

Læs mere

Klitsyn i Hjørring Kommune 2015

Klitsyn i Hjørring Kommune 2015 Vendsyssel J.nr. NST-4129-000-00001 Ref. ckjae 10. juli 2015 Klitsyn i Hjørring Kommune 2015 Mårup Kirke, d. 12. maj kl. 9.00 (Lokalnr. 350024) Repræsentant fra grundejerforeningen Strandgården Repræsentant

Læs mere

Bilag 4a - Besigtigelser af private skoler

Bilag 4a - Besigtigelser af private skoler Bilag a - Besigtigelser af private skoler Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 20 Bjerregrav Friskole Sted: Viborg Kommune Dato: Man 2/9-09 Tidsrum 7.0 -.00 Besigtiget af: Dorte Vejr: Overskyet

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere

Beplantningsplan for Hulvejen 2014

Beplantningsplan for Hulvejen 2014 Beplantningsplan for Hulvejen 2014 Indholdsfortegnelse GENERELT... 2 OMRÅDERNE 1, 2, 3 OG 4... 3 OMRÅDE 5... 4 OMRÅDE 6... 5 OMRÅDE 7 OG 8... 6 OMRÅDE 9... 7 OMRÅDE 10... 8 OMRÅDE 11... 9 OMRÅDE 12...

Læs mere

Indgang og Prioriteringer

Indgang og Prioriteringer Indgang og Prioriteringer Indhold Nuværende oversigt Indgang 4 Udgangspunkt Fremtid Inspiration 7 Træskulpturer Informationstavler Vejviser Leg Ophold Værdier i parken 8 Prioriteringer Praktiske tiltag

Læs mere

Potentialer i Bork 11. august et bidrag til udvikling af Bork Havn

Potentialer i Bork 11. august et bidrag til udvikling af Bork Havn otentialer i Bork 11. august 2016 otentialeplan - Bork Havn Bork Havn i billeder Adgangsvej til Bryggen Surferstranden syd for havnen Lystbådehavnen Bryggen Fiskehuset Legeplads ved Bryggen Det gule hus

Læs mere

Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark

Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark Notat vedrørende søområdet Side 1 Baggrund Grundejerforeningen Smidstup Strandpark ønsker at få set på deres lille søområde med nye øjne samt fokus på de rekreative

Læs mere

Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen

Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen Ejendommen har indtil 1. oktober i år bestået af en privat bolig på 1.salen og restaurationen

Læs mere

Observatørrapport. Løbsnavn: Nordkystløbet. Dato: 22. juni 2014 DAF-observatør: Torben Bille

Observatørrapport. Løbsnavn: Nordkystløbet. Dato: 22. juni 2014 DAF-observatør: Torben Bille Observatørrapport Løbsnavn: Nordkystløbet Dato: 22. juni 2014 DAF-observatør: Torben Bille 1 Indledning I dag står foreninger bag de fleste motionsløb i Danmark, og sådan skal det selvfølgelig blive ved

Læs mere

De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet

De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet Side 1 af 5 Evaluering [329] Projektet Journalnr. 2012-F-0061 Projektets titel Bevilget beløb 600000 Naturrum til Vang Granitbrud De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet

Læs mere

Holbæk ruten. Fine ture i Gislinge-området til fods eller på cykel. Gislinge Ruterne

Holbæk ruten. Fine ture i Gislinge-området til fods eller på cykel. Gislinge Ruterne Holbæk ruten Fine ture i Gislinge-området til fods eller på cykel. Gislinge Ruterne Gislinge Ruterne Oversigtskort Om Gislinge Ruterne Idéen bag Gislinge Ruterne opstod på et Dialogmøde i Gislinge, hvor

Læs mere

Hærvejen nord for Klosterlund

Hærvejen nord for Klosterlund Hærvejen nord for Klosterlund Fra Klosterlund er der ikke ret langt til de markerede hærvejsruter. Der findes en cykelrute, som går gennem Kragelund og der findes en vandrerute, der går gennem Stenholt

Læs mere

Boligforeningen B42. Ordensreglement for Afd. 36 Godkendt på ordinært afdelingsmøde d

Boligforeningen B42. Ordensreglement for Afd. 36 Godkendt på ordinært afdelingsmøde d Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 36 Godkendt på ordinært afdelingsmøde d. 01.03.2018 1 I Generelt Reglernes ikrafttræden 1. Med virkning fra den 01.03.2018 erstatter dette ordensreglement tidligere

Læs mere

Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner

Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner Lyngby-Taarbæk/Rudersdal lokalafdeling November 2016 Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner https://www.cyklistforbundet.dk/find-din-afdeling/find-dit-lokale-cyklistforbund/hovedstaden-og-

Læs mere

AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i Rudersdal Kommune

AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i Rudersdal Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 5. december 2011 J.nr.: NMK-31-00444 Ref.: MARMA AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i

Læs mere

Notat til anvendelse ved myndighedsbehandling efter strandbeskyttelseslinien. Det grønne partnerskab om Kyststien ved Hov

Notat til anvendelse ved myndighedsbehandling efter strandbeskyttelseslinien. Det grønne partnerskab om Kyststien ved Hov Notat til anvendelse ved myndighedsbehandling efter strandbeskyttelseslinien Det grønne partnerskab om Kyststien ved Hov Marts 2014 1 Indledning I forbindelse med myndighedsbehandlingen efter strandbeskyttelseslinien

Læs mere

Indsatsområdets navn: Vandrestier i Undersøgelsesområdet Nationalpark Det Sydfynske Øhav.

Indsatsområdets navn: Vandrestier i Undersøgelsesområdet Nationalpark Det Sydfynske Øhav. Indsatsområdets navn: Vandrestier i Undersøgelsesområdet Nationalpark Det Sydfynske Øhav. Kort/billede Beskrivelse af forslaget hvad går det ud på? Det særlige ved at vandre i undersøgelsesområdet Nationalpark

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan Boligområde og børneinstitution ved Valnøddevej. Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004.

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan Boligområde og børneinstitution ved Valnøddevej. Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. VALLØ KOMMUNE Lokalplan 2-18 Boligområde og børneinstitution ved Valnøddevej Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. Vallø Kommune Lokalplan 2-18 Boligområde og børneinstitution ved Valnøddevej

Læs mere

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Med udgangspunkt i de tre forslag til Espergærdes fremtidige udvikling og tegnestuen PK3 s skitseforslag til Espergærde bypark har vi

Læs mere

Frivillighed i naturen

Frivillighed i naturen Frivillighed i naturen Nordre Fælled Nuværende brug: -Gåture x9 - Løbeture x6 - Orienteringsløb - Hunde luftning x4 - Foto- naturbilleder - er glad for 5 km ruten - Teltlager - Bord og bænke - Ser på rådyr

Læs mere

DISPOSITIONSFORSLAG. Arealet omkring Skov & Landskab bygn. 3-21 og 3-24

DISPOSITIONSFORSLAG. Arealet omkring Skov & Landskab bygn. 3-21 og 3-24 KU LIFE DISPOSITIONSFORSLAG Arealet omkring Skov & Landskab bygn. 3-21 og 3-24 Vision Hele område 3 ses som én stor sammenhængende græsfl ade, hvori der ligger spredte bygninger. Overlap/forgreninger fra

Læs mere

Sagens baggrund og beskrivelse af projektet Der har i mange år været et stort ønske om etablering af en hundeskov ved Odder.

Sagens baggrund og beskrivelse af projektet Der har i mange år været et stort ønske om etablering af en hundeskov ved Odder. Hundeskovgruppen v/ Dyrelæge Jan Brich Odder Dyreklinik, Rådhusgade 24 8300 Odder Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Sendt pr. mail jan.i.birch@gmail.com Landzonetilladelse til hundeskov og vandhul på matr.

Læs mere

Den lokale huskeseddel Indsendt pr. 1. marts 2012

Den lokale huskeseddel Indsendt pr. 1. marts 2012 Stierne i Sejs-Svejbæk optimeres I forbindelse med navngivningen af stier i lokalområderne ønsker Sejs-Svejbæks borgere, at der bliver skiltet med de nye navne. De større stier er vigtigst, men i princippet

Læs mere

Dion Brun, Georg Rønsch, Kim Reenberg, Kim Sommer & Lisbeth Garder

Dion Brun, Georg Rønsch, Kim Reenberg, Kim Sommer & Lisbeth Garder Referat af bestyrelsesmøde Deltagere: Afbud: Dato: Dion Brun, Georg Rønsch, Kim Reenberg, Kim Sommer & Lisbeth Garder Linda Kampmann 27. november 2012 kl. 19.30 på Skibelund Krat Dagsorden 1.1. Vej & sti

Læs mere

NB. Grøn skrift er tilføjelser efterfølgende gåtur med følgegruppen i projektområdet.

NB. Grøn skrift er tilføjelser efterfølgende gåtur med følgegruppen i projektområdet. Referat dialogmøde 1 - Rugtoften, og Rådgiver EnviDan Mødedato: 28/8 Deltagere: Kristian Kilsgaard Østertoft (EnviDan), Simon Toft Ingvertsen (EnviDan), samt beboere fra de fire veje i delområdet,, Lupinmarken,

Læs mere

Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 24

Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 24 Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 24 Godkendt på ordinært afdelingsmøde d. 14-03-2018 1 I Generelt Reglernes ikrafttræden 1. Med virkning fra den 14-03-2018 erstatter dette ordensreglement tidligere

Læs mere

Velkommen til Teglstrupløbet

Velkommen til Teglstrupløbet Teglstrupløbet 2013 Velkommen til Teglstrupløbet Vi er vendt tilbage til Teglstruphegn og den sydlige del. Den sydlige del af Teglstruphegn har ikke været anvendt til politiløb siden Henrik Wiberg, Københavns

Læs mere

Ansøgning vedr. ændring af lokalplan for Sunds Søcamping, Sunds. Kære udvalg,

Ansøgning vedr. ændring af lokalplan for Sunds Søcamping, Sunds. Kære udvalg, Herning d. 6. sep. 2018 Ansøgning vedr. ændring af lokalplan for Sunds Søcamping, Sunds. Kære udvalg, Vi har gennem en årrække forsøgt at finde en løsning på campingpladsen i Sunds. Vi har været af mange

Læs mere

Det Grønne Motionsrum

Det Grønne Motionsrum Det Grønne Motionsrum - til friluftsliv, naturoplevelser og bevægelse Friluftsliv og naturoplevelser i Hillerød Kommune Hillerød Kommune ligger i hjertet af Nordsjælland og rummer både by- og kulturliv

Læs mere

Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 79

Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 79 Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 79 Godkendt på ordinært afdelingsmøde d. 07.03.2018 1 I Generelt Reglernes ikrafttræden 1. Med virkning fra den 07.03.2018 erstatter dette ordensreglement tidligere

Læs mere

Sammen med kortudsnittene er ruten beskrevet i ord. Du kan bruge denne roadbook som supplement til din GPS når du skal finde vej rundt om søen.

Sammen med kortudsnittene er ruten beskrevet i ord. Du kan bruge denne roadbook som supplement til din GPS når du skal finde vej rundt om søen. Roadbook Montane Lakeland 50 DK Julsø Rundt 2014 I denne roadbook kan du se den officielle rute til Julsø Rundt 2014. Ruten kan også downloades fra http://ultratrail.dk/julsoerundt/ruten/ Sammen med kortudsnittene

Læs mere

ØFm 699 Stjerneskansen, Svindinge sogn, Gudme herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr Sb.nr. 106.

ØFm 699 Stjerneskansen, Svindinge sogn, Gudme herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr Sb.nr. 106. ØFm 699 Stjerneskansen, Svindinge sogn, Gudme herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr. 09.01.10. Sb.nr. 106. Kampagne: 11-03-2015 KUAS nr. 2014-7.23.02-0075 Østfyns Museer har overvåget restaurering og genoprettelse

Læs mere

Frederiksværk Kommune. Lokalplan 05.5. for Nyttehaver ved Maglehøj. Juli 1984. Frederiksværk Kommune

Frederiksværk Kommune. Lokalplan 05.5. for Nyttehaver ved Maglehøj. Juli 1984. Frederiksværk Kommune Frederiksværk Kommune Lokalplan 05.5 for Nyttehaver ved Maglehøj Juli 1984 Frederiksværk Kommune LOKALPLAN 05.5 FOR NYTTEHAVER VED MAGLEHØJ INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplanens formål og indhold... l Lokalplanens

Læs mere

Referat fra mødet den 28. oktober 2008 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov

Referat fra mødet den 28. oktober 2008 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov Skov- og Naturstyrelsen Østsjælland SNS-202-00015 Referat fra mødet den 28. oktober 2008 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov Mødedeltagere: FH Flemming Hansen, Roskilde Kommune JØ Jens Erik Ørum, Roskilde

Læs mere

Reglernes ikrafttræden 1. Med virkning fra den erstatter dette ordensreglement tidligere gældende reglementer.

Reglernes ikrafttræden 1. Med virkning fra den erstatter dette ordensreglement tidligere gældende reglementer. Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 21 Godkendt på ordinært afdelingsmøde d. 14-03-2018. Ændr. 21.02.2019. I Generelt Reglernes ikrafttræden 1. Med virkning fra den 14-03-2018 erstatter dette

Læs mere

Delområde A, særlige bestemmelser:

Delområde A, særlige bestemmelser: Byrådet kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser fra lokalplanens bestemmelser under forudsætning af, at dette ikke ændrer den særlige karakter af Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen

Læs mere

LOKALPLAN 3-16 Søndre Strand

LOKALPLAN 3-16 Søndre Strand LOKALPLAN 3-16 Søndre Strand KØGE KOMMUNE 1984 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 3-16 SØNDRE STRAND LOKALPLANOMRÅDET. Søndre strand er et værdifuldt rekreativt område for hele Køge by, og som strand er den besøgt

Læs mere

Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 13. maj 2014

Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 13. maj 2014 Til Informationsmøde om Kvæsthusprojektet og Sankt Annæ Projektet 13. maj 2014 Fra Kvæsthusselskabet og Sankt Annæ Selskabet ddd Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 13. maj 2014 Kvæsthusselskabet

Læs mere

Referat fra mødet den 4. oktober 2017 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov

Referat fra mødet den 4. oktober 2017 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov NST-203-00006 Referat fra mødet den 4. oktober 2017 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov Mødedeltagere: Morten Vincents, Roskilde Kommune Gert Salbæk Gundsømagle Vandværk Søren Dupont Dall, Pileparkens

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

Vision og strategi for Sdr. Hygum 2009. Sdr. Hygum skal være et sted man vælger at bosætte sig for at leve et aktivt liv, også når man bliver ældre.

Vision og strategi for Sdr. Hygum 2009. Sdr. Hygum skal være et sted man vælger at bosætte sig for at leve et aktivt liv, også når man bliver ældre. Vision og strategi for Sdr. Hygum 2009 Sdr. Hygum skal være et sted man vælger at bosætte sig for at leve et aktivt liv, også når man bliver ældre. Udarbejdet af: Sdr. Hygum Lokalråds bestyrelse November

Læs mere

Frivillighed og borgerinddragelse - hvordan giver vi borgeren ejerskab?

Frivillighed og borgerinddragelse - hvordan giver vi borgeren ejerskab? Frivillighed og borgerinddragelse - hvordan giver vi borgeren ejerskab? Mads Ellegaard, Friluftsrådet For alle midt imellem barndom og alderdom gælder, at naturkontakt har positiv betydning for humøret,

Læs mere

Gislinge Ruterne. Om Gislinge Ruterne. Fine ture i Gislinge-området til fods eller på cykel.

Gislinge Ruterne. Om Gislinge Ruterne. Fine ture i Gislinge-området til fods eller på cykel. Fine ture i Gislinge-området til fods eller på cykel. Gislinge Ruterne Om Gislinge Ruterne Idéen bag Gislinge Ruterne opstod på et Dialogmøde i Gislinge, hvor Gislinge borgere fremkom med et ønske om,

Læs mere