Det Grønne Motionsrum

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det Grønne Motionsrum"

Transkript

1 Det Grønne Motionsrum - til friluftsliv, naturoplevelser og bevægelse Friluftsliv og naturoplevelser i Hillerød Kommune Hillerød Kommune ligger i hjertet af Nordsjælland og rummer både by- og kulturliv i Hillerød by, små lokal samfund, fantastisk natur og store åbne landskaber i og omkring Hillerød. Som borger i Hillerød Kommune har du fri adgang til de mange forskellige friluftsfaciliteter og naturoplevelser, der findes i naturarealerne omkring Hillerød. Der er f.eks. mulighed for at få en stille naturskøn oplevelse på cykelture, vandreture, kanoture eller ved at overnatte i det fri på én af de mange primitive overnatningspladser. Derudover, er der mulighed for at få en udfordrende friluftsoplevelse ved at bruge naturen til aktiviteter som f.eks. klatring, mountainbike, orienteringsløb og konditest. Vi håber at disse sider kan give dig et godt overblik over de mange forskellige friluftstilbud og naturoplevelser, og at dig og din familie får lyst til at komme ud og bruge naturen på en ny og aktiv måde. Med venlig hilsen Christina Thorholm, formand for Sundhedsudvalget 2014/2015

2 Friluftsguide Stier og ruter Friluftsguiden.dk er en digital guide med samlet indgang til friluftsoplevelser, lavet til borgere og turister. Guiden tilbyder en indholdsrig og fleksibel tilgang til at få overblik over vandre-, cykel-, sejl-, ride- og motionsruter. Du kan designe og printe din egen tur med beskrivelse og kort. Ruter og oplysninger kan kombineres helt efter dit behov. Løberuter i St. Dyrehave En løbetur i skoven er en unik mulighed for at komme ud og få frisk luft og ro til at lade tankerne vandre. De gode effekter ved løb og motion er mange, og en tur i skoven er både gratis og let at komme til. Naturstyrelsen har etableret tre nye løberuter i St. Dyrehave på henholdsvis 6, 10 og 21 km. Hver rute har sin egen farve, orange, grøn eller beige. De er afmærket med runde farvepletter på træerne og skilte med angivelse af retning og kilometer. Start og mål er ved den store P-plads ved Overdrevsvejen. Se kort over løberuterne i St. Dyrehave. Du kan også finde flere løberuter på Naturstyrelsens Udinaturen-kort - Vælg løberuter på fanen under Naturruter i venstre side. Cykelstier og ruter Du finder Friluftsguiden på og hvis du går ind på adressen via din smartphone-browser, får du mobilsitet op. Som cyklist i Hillerød Kommune har du gode muligheder for at bevæge dig rundt på en række cykelstier- og ruter. På Hillerød Kommunes hjemmeside kan du se en oversigt med kort over cykelstierne og en beskrivelse af de lokale cykelruter.

3 Mountainbikesporet i St. Dyrehave Hjertestier I efteråret 2009 blev der i St. Dyrehave anlagt et nyt mountainbikespor på 23 km. af Naturstyrelsen i samarbejde med lokale mountainbikeklubber. Mountainbikesporet består hovedsagligt af singletrack, så grus- og asfaltvej er holdt på et absolut minimum. Markeringen består af blå prikker på stammerne og blå markeringsstrimler i træerne. Derudover er der anlagt to intervalruter, som støder op til det blå MTB spor. Ideen med intervalruterne er at skabe de rette betingelser for at holde en konstant puls, samtidig med at underlaget ikke er for teknisk. Start og slut er markeret med en rød piktogrampæl. Placering af intervalruterne er vist på oversigtskortet med blå markering. Det blå MTB spor er meget afvekslende og byder både på lange udmarvende opkørsler, sjove nedkørsler, tætte passager, fart og flow. En hjertesti er en afmærket motionsrute, hvor der langs ruten er opsat skilte med Hjerteforeningens logo. I foråret 2007 blev der, i et samarbejde mellem Frederiksborg Statsskovdistrikt og Hjerteforeningens lokalkomité i Hillerød, etableret en hjertesti i Præstevang ved Hillerød. Du kan bruge Hjertestien til at opleve naturen og samtidig få en masse god motion. Hjertesti i Præstevang Hjertestien kan nås ad flere veje. Der er en indgang fra Carlsbergvej ad den afmærkede sti langs idrætspladsen overfor udkørslen fra P-pladsen, bag Hillerød station. Ad fodgængerbroen fra Hillerød Station kan du komme til P-pladsen. Der er også indgang fra P-pladsen ved Københavnsvej lige syd for byskiltet og der er en P-plads ved krydset københavnsvej/overdrevsvej. Læs mere om Hjerteforeningens hjertestier. MTB-rutens udgangspunkt er fra P-pladsen på Københavnsvej ved Treled lige ved sundhedssporet. Her er opstillet en hytte med cykelparkering. MTB-ruten kan også nås fra Overdrevsvej ved sundhedssporet. Find flere mountainbikespor på Naturstyrelsens Udinaturen-kort. Arrangementer på Hjertestien Hjerteforeningen arrangerer "gå-ture" på Hjertestien i Præstevang, hvor alle er velkomne. Mødested er på P-pladsen på Københavnsvej overfor benzintanken. Læs om kommende arrangementer.

4 Sundhedspor Skattejagt og Orienteringsløb Sundhedssporene henvender sig til både børn og voksne og er en oplagt mulighed for at få testet sit kondital og dermed få en indikation på sin sundhedstilstand. Sporene er mellem 1-2 km. og idéen er, at man i gang eller løb tilbagelægger en kort rute. Ud fra gennemførselstiden, BMI, alder og køn kan man på opsatte tavler aflæse sit aktuelle kondital. Naturstyrelsen har i 2009 og 2010 anlagt tre Sundhedsspor i Hillerød Kommune: Sundhedssporet i St. Dyrehave Sundhedssporet i St. Dyrehave starter og slutter ved den nye P-plads på Overdrevsvej og er 2,1 km langt, med flere små bakker. Er du i nogenlunde form kan du løbe ruten på ca. 13 minutter. Vælger du at gå, tager det ca. 20 minutter. Ruten kan desuden anvendes af gangbesværede. Skat i skoven Skat i skoven er skattejagter for dig og din familie i Gribskov og omegn, der er udviklet i samarbejde med Naturstyrelsen Nordsjælland. Skattejagterne indeholder en række poster, der alle indeholder en sjov opgave. Idéen er, at posterne findes nemt og hurtigt, så der er tid til at nyde omgivelserne, løse opgaverne og ikke mindst have det sjovt. Man skal selv medbringe en skat/præmie til vinderne efter behov. På hjemmesiden skatiskoven.dk kan man vælge en skattejagt. Når du har valgt en skattejagt, og betalt mellem kr. for ekspeditionsomkostninger, modtager du materiale om den valgte tur. Det indeholder beskrivelse af posternes placering (meget tydeligt angivet med ord/billeder), samt pointskema og en beskrivelse af ruten inkl. kort. Du modtager også en SMS med et link, der bruges på selve turen til at få hints. Sundhedssporet i Præstevang Sundhedssporet i Præstevangen starter og slutter på Donsevej og er 2 km langt, med en del små bakker. Er du i nogenlunde form kan du løbe ruten på ca. 12 minutter. Vælger du at gå, tager det ca. 18 minutter. Sundhedssporet i Tyske Plantage Sundhedssporet i Tyske Plantage starter og slutter ved P-pladsen på Frydenborgvej, og er 1,35 km langt, med en lille bakke. Er du i nogenlunde form kan du løbe ruten på ca. 8 minutter. Vælger du at gå, tager det ca. 12 minutter.

5 Find vej orienteringsløb Natur- og friluftscentre Find vej ruterne er et tilbud til børn og voksne i alle aldre. Med et orienteringskort kan i trygt gå på jagt efter pælene, der indikere posterne. På pælen findes postens kontrolnummer og en kode på 3 bogstaver samt en stiftklemme. Hvis i vil konkurrere med andre kan I notere bogstavkoden på posten eller bruge stiftklemmen til at bevise, at I fandt den. Find vej i Gribskov "Find vej i Gribskov" består af 130 faste poster i den sydlige del af Gribskov, som kan findes ved hjælp af detaljerede kort med topografiske beskrivelser af posterne og deres GPS-koordinater. Formålet er at udbrede kendskabet til Gribskov og skovens historie. Læs mere på hjemmesiden Find vej i Hillerød "Find vej i Hillerød" består af både faste poster og fotoorienteringsposter. Det er en simpel form for orienteringsløb, som minder om en skattejagt. Ruten er en sjov måde at lære byen bedre at kende og lægge mærke til nye detaljer ved de kendte seværdigheder. Kortet kan downloades på orientering.dk s hjemmeside: Find vej i St. Dyrehave FIF Hillerød Orientering og Naturstyrelsen har lavet Find vej i St. Dyrehave. Her er sat poster op, som både kan bruges til orienteringsløb og mountainbike orientering. Læs mere om Find vej i St. Dyrehave på Freerslevhus Natur- og Aktivitetscenter Freerslevhus ligger i et naturområde ejet af Naturstyrelsen, som Hillerød Kommune i en periode på foreløbig 10 år har fået brugsret til. I denne periode skal Freerslevhus danne rammerne om en lang række natur- og fritidsaktiviteter i kommunen samt udvide rammerne og mulighederne for børn og unges oplevelse og forståelse af naturen. Husets og stedets placering giver muligheder for nære og fordybende naturoplevelser langt væk fra byens larm og støj, og en cykelsti leder dig direkte fra Hillerød midtby til skovkanten. Der er bålplads, tipi og et klatretårn på grunden, og skoven giver rige muligheder for oplevelser og overnatning i det fri. Freerslevhus henvender sig til skoler, fritidsklubber, bosteder og voksne, der arbejder med børn og unge. Læs mere om Freerslevhus aktiviteter på Hillerød Ungdomsskoles hjemmeside. Nye Find vej-ruter Hillerød Kommune har indgået samarbejdsaftale med FIF Hillerød Orientering og Naturstyrelsen om hele tre nye Find vej-ruter, som ud over "Find vej i Hillerød", bliver "Find vej i Præstevang" og "Find vej i Egedammen". Adresse og kontaktoplysninger: Freerslevhus, Gadekærvej 15, 3400 Hillerød, Tlf.:

6 Pibergården et friluftscenter på bredden af Esrum sø Pibergården er et friluftscenter for psykisk og fysisk udviklingshæmmede i Nødebo på bredden af Esrum sø. Foreningerne LEV og Dansk Handicap Forbund samt Naturstyrelsen har indgået et samarbejde om at administrere Pibergården. I Pibergårdens aktiviteter inddrages naturen mest muligt. I søen benyttes kanoer, Meginjoller, kajakker og robåde. I skoven og på grunden er der anlagt grusstier ned til søen, hvor kørestolsbrugere nemt kan færdes. Der er en liftmulighed ved bådebroen. På grunden omkring huset er der bålsteder og et multihus, køkkenhave og udendørs værksted. Pibergården kan modtage besøg af bo- og dagtilbud, klubber og foreninger, der vil have en naturoplevelse. Der arrangeres særlige ture rundt i området af den tilknyttede naturvejleder. Læs mere på Pibergårdens hjemmeside: Grejbanken Naturlegepladser Eghjorten naturlegeplads Eghjorten Naturlegeplads er åben året rundt og ligger nordøst for Hillerød ikke så langt fra Nødebo i en lysning i udkanten af skoven. Her har du mulighed for at balancere, kravle, klatre, hoppe og lege dig ind i en anden verden. Der er bakker med huler og gangsystemer. Vipper, gynger og en balance-bom. Der er et edderkoppespind bygget af mindre stammer, hvor man bl.a. kan gå på line. En labyrint, et skib og ikke mindst en stor flyvemaskine. Alt sammen lavet af naturens materialer, og det er virkelig en fryd for øjet. Pladsen er stor og der er plads til mange. Der er mulighed for grille medbragt mad på bålpladsen, men da der ikke er brænde på pladsen, skal du selv medbringe grillkul. Bus nr. 305, 306 og 736 kører lige forbi pladsen. Adresse: Jespervej 309, 3480 Fredensborg Der er etableret en grejbank på Pibergården. I Grejbanken kan foreninger, klubber, skoler, bosteder m.fl. låne friluftsudstyr: Telte, kanoer, kajakker, knive, økser, underlag, tæpper, kogegrej mm. Læs mere på: Grejbankens hjemmeside Adresse og kontaktoplysninger: Pibergården, Nødebovej 56, 3480 Fredensborg, Tlf:

7 Disc golf Nu bliver der yderligere mulighed for aktivitet og sjove oplevelser på Eghjorten, når den nye disc golf bane åbnes. Banen etableres med 12 huller i 3 forskellige sværhedsgrader, så alle uanset alder kan prøve kræfter med sporten. Udstyr lånes ved banens start, hvor man også finder kort over banen. Disc golf er en ny variation af det traditionelle golf spil, hvor golfkølle og bold er erstattet med en specialdesignet frisbee og hullet er erstattet med en kurv. Discen skal kastes i kurven på færrest mulige kast og antallet af kast noteres for hvert hul. Reglerne er få og kan findes på DGI s hjemme side her. Du kan følge arbejdet samt blive opdateret løbende om arrangementer på Hillerøds disc golf Facebook.

Det Grønne Motionsrum. - til friluftsliv, naturoplevelser og bevægelse

Det Grønne Motionsrum. - til friluftsliv, naturoplevelser og bevægelse Det Grønne Motionsrum - til friluftsliv, naturoplevelser og bevægelse 2014/2015 Friluftsliv og naturoplevelser i Hillerød Kommune Hillerød Kommune ligger i hjertet af Nordsjælland og rummer både by- og

Læs mere

Cykelring Høje Taastrup kommune

Cykelring Høje Taastrup kommune Cykelring Høje Taastrup kommune Høje Taastrup kommune Cykel- og motionsring Dato: 18.07.09 Redaktion: Høje Taastrup kommune Via Trafik 00 Baggrund og vision 01 Baggrund/Koncept 02 Den Grønne Ring - Natur

Læs mere

Friluftsstrategi

Friluftsstrategi Friluftsstrategi 2017-2024 3 5 6 8 9 10 11 Vision for friluftslivet Mål for friluftslivet Handlinger for friluftslivet Tilgængelighed og sammenhænge Regionale ruter og muligheder Friluftsliv i byen Formidling

Læs mere

Et voksenliv i udvikling. Natur- og friluftscenter for udviklingshæmmede over 18 år

Et voksenliv i udvikling. Natur- og friluftscenter for udviklingshæmmede over 18 år Et voksenliv i udvikling Natur- og friluftscenter for udviklingshæmmede over 18 år VÆRDIFULD MOD MENNESKER I BEVÆGELSE NÆRVÆR ÅBENHED HELHED IDENTITET SELVVÆRD ANERKENDELSE BRUGERUDVIKLINGSSAMTALER Kort

Læs mere

Tænk, hvis du gik glip af

Tænk, hvis du gik glip af Tænk, hvis du gik glip af af noget i 2019 FRITID Tilmeld jer fantastiske, finurlige, fælles forårsoplevelser i ungdomsskolen. Se et lille udvalg inde i folderen. tilmelding på vusk.dk Dette arrangement

Læs mere

Velkommen til cykling 2016

Velkommen til cykling 2016 Cykling 2016 Velkommen til cykling 2016 Sæsonstart den 27. marts kl. 9.00 Med denne folder vil vi gerne byde velkommen til en ny cykelsæson. Vildbjerg Motion er en motionsklub, der lægger vægt på bredden

Læs mere

4. NYTTIGE ADRESSER. Nyttige adresser

4. NYTTIGE ADRESSER. Nyttige adresser 4. NYTTIGE ADRESSER Børn og sundhed www.altomkost.dk www.boernemad og bevaegelse.dk www.doktorskrump.dk www.dgi.dk www.eventyrvaerkstedet.dk www.folkesundhed.dk www.folkesundhed.kk.dk www.frugtkvarteret.dk

Læs mere

Fritids- og naturoplevelser i Holstebro Kommune. Fællesmøde mellem Natur, Miljø og Klimaudvalget og Kultur og Fritidsudvalget

Fritids- og naturoplevelser i Holstebro Kommune. Fællesmøde mellem Natur, Miljø og Klimaudvalget og Kultur og Fritidsudvalget Fritids- og naturoplevelser i Holstebro Kommune Fællesmøde mellem Natur, Miljø og Klimaudvalget og Kultur og Fritidsudvalget 1.06.2018 Agenda Faciliteter og aktiviteter i kommunale skove/plantager Faciliteter

Læs mere

Projektbeskrivelse. Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem

Projektbeskrivelse. Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem Oplevelsen af Nationalpark Mols Bjerge til fods og på cykel giver den besøgende en helt unik og stærk oplevelse af områdets særegne landskab

Læs mere

Afstand: Santiagopilgrimme. Foreningen af Danske. Den danske Pilgrimsrute Nordsjælland 2-4 Esrum Hillerød. Esrum Kloster. Esrum Hillerød 18 km

Afstand: Santiagopilgrimme. Foreningen af Danske. Den danske Pilgrimsrute Nordsjælland 2-4 Esrum Hillerød. Esrum Kloster. Esrum Hillerød 18 km Den danske Pilgrimsrute Nordsjælland 2-4 Esrum Hillerød Ruterne er ved at blive kortlagt til GPS, smartphones og tablets. Disse kort vil efterhånden kunne hentes på nettet. Søg Den danske Pilgrimsrute

Læs mere

NÆSTVED STIRÅD 1. NOVEMBER 2009

NÆSTVED STIRÅD 1. NOVEMBER 2009 Velkommen til strækningen Næstved til Harrested Å NÆSTVED STIRÅD 1. NOVEMBER 2009 1 Indledning Utallige forslag undervejs - har forsøgt at samle så mange som muligt af dem. Formålet med Fodsporet er Motion

Læs mere

Frivillighed i naturen

Frivillighed i naturen Frivillighed i naturen Nordre Fælled Nuværende brug: -Gåture x9 - Løbeture x6 - Orienteringsløb - Hunde luftning x4 - Foto- naturbilleder - er glad for 5 km ruten - Teltlager - Bord og bænke - Ser på rådyr

Læs mere

Bynært samlingssted og udfoldelsesmulighed. Ver. 4. sporten i Herning

Bynært samlingssted og udfoldelsesmulighed. Ver. 4. sporten i Herning Bynært samlingssted og udfoldelsesmulighed for MTB Ver. 4 sporten i Herning Mountainbike sporten Mountainbike (også kaldet MTB) er en af de absolut hurtigst voksende motionsformer i Danmark. Det er der

Læs mere

www.rondetunet.dk oplagt til grupper, skoler og institutioner der ønsker at opleve Norges smukke natur

www.rondetunet.dk oplagt til grupper, skoler og institutioner der ønsker at opleve Norges smukke natur oplagt til grupper, skoler og institutioner der ønsker at opleve Norges smukke natur Skal årets tur gå til Rondane Friluftssenter Rondetunet? Vi er et nystartet, danskejet friluftscenter der ligger i rolige

Læs mere

Forslag til etablering af en mountainbike bane. -på og omkring Struer Stadion i forbindelse med etableringen af Fritidscenter Struer.

Forslag til etablering af en mountainbike bane. -på og omkring Struer Stadion i forbindelse med etableringen af Fritidscenter Struer. Forslag til etablering af en mountainbike bane -på og omkring Struer Stadion i forbindelse med etableringen af Fritidscenter Struer. Først lidt information om hvem vi er: Struer Cykelklub er en motions

Læs mere

Naturens dag. Friluftsfestival. Besøg de deltagende foreninger! Der er masser af muligheder for en snak, tips og tricks og sjove aktiviteter!

Naturens dag. Friluftsfestival. Besøg de deltagende foreninger! Der er masser af muligheder for en snak, tips og tricks og sjove aktiviteter! Naturens dag Friluftsfestival Besøg de deltagende foreninger! Der er masser af muligheder for en snak, tips og tricks og sjove aktiviteter! Festivalen er åben fra 10.00-15.00 Naturstyrelsen, Kronjylland:

Læs mere

Nationalpark Thy - Betydning og perspektiver

Nationalpark Thy - Betydning og perspektiver Nødebo den 8. maj 2018 Nationalpark Thy - Betydning og perspektiver Nationalpark Thy hvor og hvorfor. Nationalparkens betydning for Thyboerne, gæsterne og for investeringslysten. Hvad vi satser på fremadrettet

Læs mere

3. afdeling af. MTB -Vintercup 2010/2011. Arrangør: PI-Silkeborg

3. afdeling af. MTB -Vintercup 2010/2011. Arrangør: PI-Silkeborg Dansk Politiidrætsforbund 3. afdeling af MTB -Vintercup 2010/2011 Arrangør: PI-Silkeborg PI-Silkeborg ønsker alle velkommen til den 3. afdeling af MTB-Vintercup 2010/2011 I år har vi i skrivende stund

Læs mere

Københavner Cup 1. etape

Københavner Cup 1. etape Arrangør: PI-København Københavner Cup 1. etape Tirsdag d. 30. april 2013 Valby Hegn Dansk Politiidrætsforbund Velkommen Kære løbere I bydes alle hjertelig velkommen til Nordsjælland, Helsinge og Valby

Læs mere

Vojens DiscGolfPark DGK Mere Sidevind

Vojens DiscGolfPark DGK Mere Sidevind Først og fremmest Hvad er Disc Golf egentlig? Disc golf er magen til traditionel golf, men i stedet for kølle og bold bruger man specielle frisbee's - de såkaldte golfdiscs. Golfdiscen kastes efter et

Læs mere

Kitesurfing begynderkursus. Windsurfing

Kitesurfing begynderkursus. Windsurfing Windsurfing Kitesurfing begynderkursus Eastwind Surf School. Intro eller begynderkursus Intro 3 timer/ Begynder 3 timer pr. dag, 3 dage. Balka Strand v. livreddertårnet. Alle dage kl. 10.00-13.00 og 14.00

Læs mere

se mere om aktiviteterne på www.naturnet.dk

se mere om aktiviteterne på www.naturnet.dk NATURAKTIVITETER som gør dine børn både gladere, klogere og kommer i god kondition I denne folder omtales tid og sted for offentlige arrangementer for børnefamilier i hovedstadsområdet. Arrangørerne er

Læs mere

orientering Lær at finde vej

orientering Lær at finde vej orientering Lær at finde vej Fotos: Jan Hauerslev/Kurt Jørgensen Hvad er orientering? Orientering handler om at finde vej mellem et antal punkter - kaldet poster - ved hjælp af et kort. I den traditionelle

Læs mere

NB: På næste side kan I se, hvilken rækkefølge jeres hold skal finde posterne i.

NB: På næste side kan I se, hvilken rækkefølge jeres hold skal finde posterne i. I ER HOLD NR: (oplyses af arrangøren) Turen er på ca. 2,5 km og indeholder 8 poster. Inden I tager af sted på skattejagten, skal I sikre, at I har modtaget en SMS (til skattejagt 22!!) med link til turen.

Læs mere

De mange tilbud på distriktet kan ses på http://www.friluftskortet.dk/ her er alle de faciliteter, som er omfattet af Friluftskortet, optegnet.

De mange tilbud på distriktet kan ses på http://www.friluftskortet.dk/ her er alle de faciliteter, som er omfattet af Friluftskortet, optegnet. 1.7 Friluftsliv 1.7.1 Rekreativ anvendelse og friluftsfaciliteter Arealerne under Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland rummer mange arealer af stor friluftsmæssig betydning og distriktets arealer er derfor

Læs mere

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig.

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen ligger lige uden for Middelfart. Det er et dejligt sted med mange muligheder.

Læs mere

GOLF FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN. Du går meget, når du er til golf, og det er god træning for både krop og koncentration.

GOLF FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN. Du går meget, når du er til golf, og det er god træning for både krop og koncentration. GOLF GOLF Golf er en udendørs sport, hvor du spiller med et sæt golfkøller og en golfbold på en bane, der har huller markeret med et lille flag. Det gælder om at slå bolden i hul ved at bruge så få slag

Læs mere

Natur, strande, slotte og fantastiske København

Natur, strande, slotte og fantastiske København CYKELFERIE I DANMARK NORDSJÆLLAND OG KØBENHAVN - STJERNERUTE Natur, strande, slotte og fantastiske København Det bedste af Danmark på cykel På denne tur er du bosat i København. Hver dag kan du vælge mellem

Læs mere

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR.

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. Deltakvarteret - den første bydel i Vinge VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. 1 Frederikssund Naturområder Vinge er en helt ny by i Frederikssund Kommune. I Vinge får du det bedste fra byen og naturen

Læs mere

Spejder: Fartpiloter. Formål. Forudsætninger for spejderne. Forudsætninger for lederne. Om trinene. Trin 1. Trin 2. Trin 3. Trin 4. Udfordring.

Spejder: Fartpiloter. Formål. Forudsætninger for spejderne. Forudsætninger for lederne. Om trinene. Trin 1. Trin 2. Trin 3. Trin 4. Udfordring. Spejder: Fartpiloter Formål Spejderne skal gå på jagt i fart og udfordre det, man kan med sin egen krop. Samtidig skal de finde ud af, hvordan de kan bevæge sig på forskellige måder, både til lands og

Læs mere

DISC GOLF BANE I DIN KOMMUNE? Introduktion til disc golf (frisbee golf)

DISC GOLF BANE I DIN KOMMUNE? Introduktion til disc golf (frisbee golf) DISC GOLF BANE I DIN KOMMUNE? Introduktion til disc golf (frisbee golf) Introduktion til disc golf (frisbee golf) Spillets koncept er lettere at forstå, når det kaldes frisbee golf, men da navnet Frisbee

Læs mere

Screening af naturhistorien med henblik på de gode historier. Fortælle om hvorfor Espe skov er lavet og hvorfor der skal laves mere skov i Danmark.

Screening af naturhistorien med henblik på de gode historier. Fortælle om hvorfor Espe skov er lavet og hvorfor der skal laves mere skov i Danmark. Ideer og ønsker til naturstien fra borgerne ved offentlig møde 6. oktober Lokalitet Friluftsliv og motion (herunder faciliteter, som understøtter benyttelsen, samt adgangsforhold) Koordinering med Masterplan

Læs mere

Vi vil i løbet af året prøve at komme omkring nogle af de forskellige aktiviteter, som Rødding byder på, for det er ikke så lidt endda

Vi vil i løbet af året prøve at komme omkring nogle af de forskellige aktiviteter, som Rødding byder på, for det er ikke så lidt endda Kom og vær med når første sæson af Rødding på KRYDS & TVÆRS løber af stablen. Der bliver mulighed for at prøve kræfter med en masse sjove og fornøjelige aktiviteter for både store og små, unge og gamle.

Læs mere

Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum.

Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum. Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

Ring-stier i Hillerød

Ring-stier i Hillerød Byringen Søringen Naturringen Ring-stier i Hillerød Strategiprogram Marts 2012 Strategiprogrammet er udarbejdet som et samarbejde mellem: Hillerød Kommune & RUM by & landskab Nærværende strategiprogram

Læs mere

Indbydelse til 3. Afdeling af MTB-vintercup i Silkeborg tirsdag den 23. november 2010

Indbydelse til 3. Afdeling af MTB-vintercup i Silkeborg tirsdag den 23. november 2010 Indbydelse til 3. Afdeling af MTB-vintercup i Silkeborg tirsdag den 23. november 2010 Mødested/omklædning: Ved Silkeborg Hallerne, Ansvej 110-120, 8600 Silkeborg Der er ca. 4 km. til startstedet. Løbsstart:

Læs mere

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

Hvorfor sundhed i naturen? E V A S K Y T T E, S U N D H E D S N E T V Æ R K E T T E M A D A G O M S U N D H E D I N A T U R E N, 1 2.

Hvorfor sundhed i naturen? E V A S K Y T T E, S U N D H E D S N E T V Æ R K E T T E M A D A G O M S U N D H E D I N A T U R E N, 1 2. Hvorfor sundhed i naturen? E V A S K Y T T E, S U N D H E D S N E T V Æ R K E T T E M A D A G O M S U N D H E D I N A T U R E N, 1 2. J U N I 2 0 1 2 Hvad er særligt ved naturen? Naturen Har ingen iboende

Læs mere

Klædt på til. Hjertestier

Klædt på til. Hjertestier Klædt på til Hjertestier Kort om hjertestier En hjertesti er en afmærket motionsrute, hvor der langs ruten er opsat skilte med Hjerteforeningens logo. Stien kan anvendes hele døgnet og af alle. Mange lokalforeninger

Læs mere

NRUI I BEVÆGELSE. En klub i bevægelse. Aktiv forår i Næsbjerg og Rousthøje. www.nrui.dk

NRUI I BEVÆGELSE. En klub i bevægelse. Aktiv forår i Næsbjerg og Rousthøje. www.nrui.dk Aktiviteterne er tiltænkt hele familien og vi håber på stor deltagelse, også fra folk som ikke tidligere har været aktive. Man behøver ikke at deltage i samme aktivitet hver gang - her er mulighed for

Læs mere

Outdoorstrategi. Handleplan 2. Ruter

Outdoorstrategi. Handleplan 2. Ruter Outdoorstrategi. Handleplan 2. Ruter Handleplan for indsatsområdet Styrke det rekreative rutenet, så vejen til destinationen bliver sikker og gerne en del af oplevelsen Handleplan (2-årig, 2017-2018).

Læs mere

Københavner Cup 1. etape

Københavner Cup 1. etape Københavner Cup 1. etape Arrangør: PI-København Tirsdag d. 1. april 2014 Græsted Dansk Politiidrætsforbund Velkommen Kære løbere I bydes alle hjertelig velkommen til Nordsjælland, Græsted og Aggebo-Græsted

Læs mere

Sælvigbugtens Camping Samsø. Hytter, værelser og camping

Sælvigbugtens Camping Samsø. Hytter, værelser og camping Sælvigbugtens Camping Samsø Hytter, værelser og camping Camping på Samsø for enhver smag og alder Charmen ved Samsø er ikke til at tage fejl af. Her er et rigt kulturliv med musik og kunst for børn og

Læs mere

UDKAST. Strategi for øget adgang til naturoplevelser

UDKAST. Strategi for øget adgang til naturoplevelser UDKAST Strategi for øget adgang til naturoplevelser Baggrund for strategien Adgang til natur og til gode naturoplevelser, har en stor værdi for både bosætning, sundhed, læringsmiljøer og friluftsliv. Det

Læs mere

HHC: Vi vil gerne renovere området og gøre det pænere og finde en finansiering til at det kan ske.

HHC: Vi vil gerne renovere området og gøre det pænere og finde en finansiering til at det kan ske. NOTAT Hovedstaden J.nr. Ref. heiks Den 3. oktober 2014 Noter fra møde om "Turen begynder ved Skodsborg Station d. 2. oktober 2014 kl 19.00 20.30 Der deltog omkring 50 Personer. HHC indledte og indbød til

Læs mere

Bårse Søerne et rekreativt område

Bårse Søerne et rekreativt område Bårse Søerne et rekreativt område Introduktion til området I Bårse har vi et vidunderligt sted, et grønt område med to store søer. Søerne skulle egentligt havde været til brug af vandski, og derfor har

Læs mere

Frisk luft, friluftsliv og folkesundhed

Frisk luft, friluftsliv og folkesundhed Frisk luft, friluftsliv og folkesundhed KPN vintermøde 8. marts 2012 For alle midt imellem barndom og alderdom gælder, at naturkontakt har positiv betydning for humøret, for følelsen af overskud, velvære

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Natur skaber synergi! V./ Jesper Gersholm Formand for Teknisk Udvalg, Næstved Kommune

Natur skaber synergi! V./ Jesper Gersholm Formand for Teknisk Udvalg, Næstved Kommune Natur skaber synergi! V./ Jesper Gersholm Formand for Teknisk Udvalg, Næstved Kommune Disposition Kommunernes nye rolle Skovrejsning - synergi med sundhed Friluftsguiden - et nyt redskab! Spørgsmål Kommunernes

Læs mere

Naturvejleder Faxe 2012. Kom med på tur!

Naturvejleder Faxe 2012. Kom med på tur! Naturvejleder Faxe 2012 Kom med på tur! Skovens Dag - Skovtur for hele familien 29. april, kl. 11.00-13.00 Mødested: P-pladsen ved Strandegård Dyrehave. Fra Faxe Ladeplads køres mod syd og ca. 500 m efter

Læs mere

PROJEKT#GRØNNE OPLEVELSER I SILLEBRO ÅDAL 2013

PROJEKT#GRØNNE OPLEVELSER I SILLEBRO ÅDAL 2013 Frederikssund Kommune har stort fokus på natur og sundhed. Vi vil derfor i samarbejde med en række foreninger skabe et unikt bynært multifunktions naturområde til gavn for borgere i alle aldre. Samtidig

Læs mere

En vision for friluftslivet i. Blykobbe Plantage

En vision for friluftslivet i. Blykobbe Plantage En vision for friluftslivet i Blykobbe Plantage 2011 Blykobbe Plantage Blykobbe Plantage og Antoinette Strand er beliggende i udkanten af Rønne. Skoven og stranden bliver året rundt besøgt af rigtig mange

Læs mere

WEBUDGAVE. Bygholm Sø og Åbjergskoven. Bygholm Sø og Åbjergskoven. LÆNGDE: 6,6 km

WEBUDGAVE. Bygholm Sø og Åbjergskoven. Bygholm Sø og Åbjergskoven. LÆNGDE: 6,6 km RICKSHAWTUR: Bygholm Sø og Åbjergskoven RICKSHAWTUR FRA: Ceres Bygholm Sø og Åbjergskoven LÆNGDE: 6,6 km Kør en tur i skoven ved Bygholm Sø. I 1918 blev Bygholm Å opdæmmet for at levere vandkraft til et

Læs mere

Helhedsorienteret friluftsplanlægning. Når naturbeskyttelse og oplevelser går hånd i hånd

Helhedsorienteret friluftsplanlægning. Når naturbeskyttelse og oplevelser går hånd i hånd Helhedsorienteret friluftsplanlægning Når naturbeskyttelse og oplevelser går hånd i hånd Disposition 1. Friluftsplanlægning: - Hvorfor og hvordan? - Aktiviteter, faciliteter og formidling - Synergieffekter

Læs mere

27/ Aalborg MTB Marathon Athlete Guide

27/ Aalborg MTB Marathon Athlete Guide 27/04-2019 Aalborg MTB Marathon Athlete Guide Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...1 Indledning...2 Oversigtskort...4 Parkering...5 Expo...6 Dette udleveres...7 Praktiske informationer...9 Praktiske

Læs mere

Krocket. Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger. dgi.dk/senior

Krocket. Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger. dgi.dk/senior Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger Krocket Krocket et udendørs spil med køller og kug ler. Få frisk luft, motion og konkurrence. Krocket er et taktisk og spændende makkerspil, hvor man konkurrerer

Læs mere

Velkommen til Vandreforeningen Natur og Fjeld

Velkommen til Vandreforeningen Natur og Fjeld Velkommen til Vandreforeningen Natur og Fjeld Natur og Fjeld er en landsdækkende natur- og fjeldvandrerforening, hvor hovedaktiviteterne er weekend- og ferieture, som medlemmerne arrangerer for og med

Læs mere

se mere om aktiviteterne på www.naturnet.dk

se mere om aktiviteterne på www.naturnet.dk Naturaktiviteter som gør dine børn både gladere, klogere og kommer i god kondition I denne folder omtales tid og sted for offentlige arrangementer for børnefamilier i Nordsjælland. Arrangørerne er lokale

Læs mere

Indbydelse til 1. afd. af MTB-vintercup

Indbydelse til 1. afd. af MTB-vintercup Dansk Politiidrætsforbund Indbydelse til 1. afd. af MTB-vintercup Tirsdag den 9. oktober 2012 i Geels Skov Arrangør: PI-Nordsjælland Kære ryttere Velkommen til 1. afdeling af Vintercup en i MTB! Det glæder

Læs mere

SOMMERSKOLEN UGERNE 27 OG 28. Et tilbud til børn fra børnehaveklasse til og med 6. klasse

SOMMERSKOLEN UGERNE 27 OG 28. Et tilbud til børn fra børnehaveklasse til og med 6. klasse SOMMERSKOLEN 2008 UGERNE 27 OG 28 Et tilbud til børn fra børnehaveklasse til og med 6. klasse Information PERIODE Sommerskolen er i ugerne 27 og 28 HVEM KAN DELTAGE Børn i 0. - 6. klasse bosiddende i Middelfart

Læs mere

TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS

TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS - Spændende aktiviteter for firmaer, foreninger og grupper OPLEVELSER OG EVENTS Har I brug for fælles oplevelser, der kan ryste venner, kollegaer og afdelinger sammen eller

Læs mere

Holbæk ruten. Fine ture i Gislinge-området til fods eller på cykel. Gislinge Ruterne

Holbæk ruten. Fine ture i Gislinge-området til fods eller på cykel. Gislinge Ruterne Holbæk ruten Fine ture i Gislinge-området til fods eller på cykel. Gislinge Ruterne Gislinge Ruterne Oversigtskort Om Gislinge Ruterne Idéen bag Gislinge Ruterne opstod på et Dialogmøde i Gislinge, hvor

Læs mere

SOMMERPROGRAM. FOR DAGENE - 16.juli til 26.juli. Program for sommerugerne 29 og 30.

SOMMERPROGRAM. FOR DAGENE - 16.juli til 26.juli. Program for sommerugerne 29 og 30. SOMMERPROGRAM FOR DAGENE - 16.juli til 26.juli Program for sommerugerne 29 og 30. Kolding kommune har besluttet at der skal laves et sommerprogram for dig som har familie og børn. Man vil give Jer mulighed

Læs mere

Hvad ved vi om den danske befolknings turfriluftsliv og mulighederne herfor?

Hvad ved vi om den danske befolknings turfriluftsliv og mulighederne herfor? Hvad ved vi om den danske befolknings turfriluftsliv og mulighederne herfor? Frank Søndergaard Jensen Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning TURFRILUFTSLIV Sletten 14.-15. januar 2016 Institut for

Læs mere

ORIENTERINGSLØB EN ANDERLEDES SPORT. Forplejningssponsor:

ORIENTERINGSLØB EN ANDERLEDES SPORT. Forplejningssponsor: ORIENTERINGSLØB EN ANDERLEDES SPORT Forplejningssponsor: Herning100 Herning Orienteringsklub Find vej i I 1913 blev Herning købstad. Det var en tid, hvor udviklingen tog fart med mange nye tekstilvirksomheder

Læs mere

En stor legeplads for mountainbikere og andre, der kan lide at køre på cykel

En stor legeplads for mountainbikere og andre, der kan lide at køre på cykel En stor legeplads for mountainbikere og andre, der kan lide at køre på cykel og en mountainbike giver dig højdemetre, Alpe d Huez-lignende serpentineropkørsel, en heftig rockgarden, bumps, rødder, sten,

Læs mere

Motionsmødesteder. i det fri - sådan gør du. Hvorfor etablere motionsmødesteder 4 Skal motionsredskaberne være af træ eller metal?

Motionsmødesteder. i det fri - sådan gør du. Hvorfor etablere motionsmødesteder 4 Skal motionsredskaberne være af træ eller metal? Motionsmødesteder i det fri - sådan gør du Hvorfor etablere motionsmødesteder 4 Skal motionsredskaberne være af træ eller metal? 5 Den rette placering l Motionsmødestedets indhold Lovgivning, regler og

Læs mere

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling Grønne spirers konkurrence Dagplejen Beder/Malling Kære Grønne spirer I dagplejen Beder/Malling kan vi i sandhed sige, at vi er vildt begejstrede for udelivet. Vi voksnes glæde ved naturen smitter automatisk

Læs mere

www.randers.dk www.randerscykelby.dk

www.randers.dk www.randerscykelby.dk Hornbæk cykler, cykler du med? www.randers.dk www.randerscykelby.dk Hornbæk springer op på jernhesten Denne folder er en oversigt over cykelaktiviteter i Hornbæk i foråret 2011. Aktiviteter går hånd i

Læs mere

Nødebo Lokalråds Forslag til projekter der vil gøre Nødebo bedre at leve og bo i.

Nødebo Lokalråds Forslag til projekter der vil gøre Nødebo bedre at leve og bo i. Nødebo Lokalråds Forslag til projekter der vil gøre Nødebo bedre at leve og bo i. Nødebo lokalråd har med udgangspunkt i kommunens planstrategi 2020 arbejdet på at implementere dele af de flotte målsætninger

Læs mere

Turleder: Ulla Christensen Tilmelding på tlf 6137 4775, senest 21.8.

Turleder: Ulla Christensen Tilmelding på tlf 6137 4775, senest 21.8. Voerså til hest VOERSÅ Hyggelig ridetur ved Voerså Tag med på en stille og rolig ridetur på ca. 8 km. Et kort stykke er på landevej, ellers er turen på grus- eller skovveje. Oplev og hør om naturen omkring

Læs mere

Ta på tur I VEJEN KOMMUNE. Efterår - vinter

Ta på tur I VEJEN KOMMUNE. Efterår - vinter Ta på tur I VEJEN KOMMUNE Efterår - vinter 2016 Layout og tryk: Vejen Kommune Fotos: Vejen Kommune og arrangører Udgivet: Juni 2016 Oplag: 2.000 stk. Ordrenr.: 655-16 Velkommen til Vejen Kommunes Ta på

Læs mere

FJORDENS DAG 2014 SPONSORSAMARBEJDE

FJORDENS DAG 2014 SPONSORSAMARBEJDE FJORDENS DAG 2014 SPONSORSAMARBEJDE DET ER HELT NATURLIGT at bidrage til Fjordens Dag Siden 1991 har Fjordens Dag sat fokus på miljøet i de fynske fjordområder. I dag er Fjordens Dag et af Danmarks største

Læs mere

Projekt Halsnæs DiscGolfPark 1

Projekt Halsnæs DiscGolfPark 1 Projekt Halsnæs DiscGolfPark 1 Udarbejdet af: Mikael Birkelund www.discgolfpark.net Tlf. 51924093 Disc Golf Disc golf er en relativ ung sport i Danmark, der særligt gennem de seneste år har tiltrukket

Læs mere

Tandlæge på deltid eller heltid

Tandlæge på deltid eller heltid Tandlæge på deltid eller heltid Den Kommunale Tandpleje i Holstebro søger en dygtig tandlæge med tiltrædelse 01.01.14 eller hurtigst muligt herefter. Der er ansøgningsfrist den 13.12.13 med morgenposten

Læs mere

Foreningernes ønsker til Naturpark Amager

Foreningernes ønsker til Naturpark Amager KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritid KBH NOTAT Foreningernes ønsker til Naturpark Amager I efteråret 2017 har Kultur- og Fritidsforvaltningen afholdt møder med repræsentanter fra 15

Læs mere

Om undersøgelsen. Sådan udfylder du skemaet

Om undersøgelsen. Sådan udfylder du skemaet Om undersøgelsen Det spørgeskema, du skal til at udfylde, indeholder spørgsmål om din brug af naturen og dine oplevelser med at være aktiv i naturen. Der er også nogle spørgsmål, som handler om, hvordan

Læs mere

Skovteamet. Hver morgen starter t skovhjælperne med at gøre naturlegepladsen brugbar. Der tændes bål, vaskes borde og bænke. brænde.

Skovteamet. Hver morgen starter t skovhjælperne med at gøre naturlegepladsen brugbar. Der tændes bål, vaskes borde og bænke. brænde. Hver morgen starter t skovhjælperne med at gøre naturlegepladsen brugbar. Der tændes bål, vaskes borde og bænke og alle bålstederne forsynes med brænde. Morgenoptænding på Eghjorten Huset på Ehj Eghjorten

Læs mere

MTB Sundhed og Trivsel Fysisk træning. Eleven har viden om faglige anbefalinger til idrætsvaner

MTB Sundhed og Trivsel Fysisk træning. Eleven har viden om faglige anbefalinger til idrætsvaner Mountainbike [et skal forholde sig til tre Mountainbike. Fagets formål: Det centrale i faget er at udvikle elevernes kompetencer indenfor fysisk udfoldelse og lære eleverne glæden ved fysisk udfoldelse.

Læs mere

FREMTIDENS CYKELTRAFIK I FREDERIKSSUNDFINGEREN

FREMTIDENS CYKELTRAFIK I FREDERIKSSUNDFINGEREN FREMTIDENS CYKELTRAFIK I FREDERIKSSUNDFINGEREN 1 2 Dette hæfte er udarbejdet af: Den Fælleskommunale Projektgruppe vedr. Fremtidens Cykeltrafik i Frederikssundfingeren FOTO OG LAYOUT: NIRAS Konsulenterne

Læs mere

skanderborg-ungdomsskole.dk

skanderborg-ungdomsskole.dk SKOLEPAKKER skanderborg-ungdomsskole.dk Forord Ungdomsskolen har med skolepakkerne sammensat en række aktive tilbud til skolerne i Skanderborg Kommune. Alle skolepakker gælder for 7.-9. klasse med undtagelse

Læs mere

Ny forening til udvikling af mountain bike spor i Gjern bakker

Ny forening til udvikling af mountain bike spor i Gjern bakker Ny forening til udvikling af mountain bike spor i Gjern bakker Gjern mountain bike spor INDLEDNING Mountain biking i Danmark er i vækst. Sporten har et godt tag i motionister, som har stor glæde af teknikken,

Læs mere

www.ballerup.dk Efterår 2014 Naturvejlederen Oplev Ballerups natur på 8 forskellige ture med Naturvejlederen

www.ballerup.dk Efterår 2014 Naturvejlederen Oplev Ballerups natur på 8 forskellige ture med Naturvejlederen www.ballerup.dk Efterår 2014 Naturvejlederen Oplev Ballerups natur på 8 forskellige ture med Naturvejlederen Oplev naturen i Ballerup Oplev Ballerups natur på 8 forskellige ture og arrangementer med naturvejleder

Læs mere

DYKNING FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN

DYKNING FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN DYKNING DYKNING Til dykning lærer du at bevæge dig under vandet og får en god fornemmelse for din krop og din vejrtrækning. Når du skal lære at dykke, er der både teoriundervisning på land og praktisk

Læs mere

Velkommen til cykling 2017

Velkommen til cykling 2017 Cykling 2017 Velkommen til cykling 2017 Sæsonstart den 26. marts kl. 9.00 Med denne folder vil vi gerne byde velkommen til en ny cykelsæson. Vildbjerg Motion er en motionsklub, der lægger vægt på bredden

Læs mere

Tema 5: Trafik og sikkerhed

Tema 5: Trafik og sikkerhed Tema 5: Trafik og sikkerhed Under udviklingstemaet Trafik & Sikkerhed ønsker vi at arbejde med projektet indenfor forbedring af trafiksikkerhed, offentlig transport og forbedrede skoleveje. en for temaet

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

Aftalen med Kolding Kommune

Aftalen med Kolding Kommune Aftalen med Kolding Kommune Kolding Kommunes strategi for sjov motion: Som en del af Kolding Kommunes strategi for sjov motion, har udvalgte klasser mulighed for at besøge Funky Monkey Park. Hvem: Gælder

Læs mere

Tilmelding til Aktiv sommeruge 2013 torsdag d. 1. august - onsdag d. 7. august.

Tilmelding til Aktiv sommeruge 2013 torsdag d. 1. august - onsdag d. 7. august. 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Navn: Tilmelding til Aktiv sommeruge 2013 torsdag d. 1. august - onsdag d. 7. august. Aktivitetsnr. 11 Aktivitetsnr. 12 Aktivitetsnr. 13 Aktivitetsnr. 14 Aktivitetsnr.

Læs mere

Bike & Run 22. maj Fredericia C

Bike & Run 22. maj Fredericia C Hold / Deltager Info Bike & Run 22. maj Fredericia C Firmaidrætten er glade for at I har valgt at deltage i vores første Bike & Run i Fredericia. Vi har i det sidst år brugt mange ressourcer for at sikre

Læs mere

Nonnebuen / Munkebuen

Nonnebuen / Munkebuen Nonnebuen / Munkebuen 1 Matr. nr: Adresse: Antal grunde Overtagelse Nonnebuen Nonnebuen/Munkebuen 28 Ultimo 2014 Infrastruktur Grundene ligger i et roligt område ikke langt fra Hillerødmotorvejen, som

Læs mere

Fire scenarier for publikumsbrug af en mobil app til nationalparker. Udviklet af Seismonaut til VerDi projektet Februar 2011

Fire scenarier for publikumsbrug af en mobil app til nationalparker. Udviklet af Seismonaut til VerDi projektet Februar 2011 Fire scenarier for publikumsbrug af en mobil app til nationalparker Udviklet af Seismonaut til VerDi projektet Februar 2011 Brugscenarie 1 Jørgen og Bente 60 år 1a 1b Her er Jørgen og Bente. De er begge

Læs mere

FINALEN 2013. Rude skov. Søndag den 29. september kl. 11:00

FINALEN 2013. Rude skov. Søndag den 29. september kl. 11:00 FINALEN 2013 Rude skov Søndag den 29. september kl. 11:00 LØBSINFORMATION Sidste afdeling af Salomon Trail Tour 2013 afvikles i Rude skov med uddeling af præmier til både dagens vindere, samlede vindere

Læs mere

STAURBY SKOV MASTERPLAN - PIXIUDGAVE. Staurby Skov

STAURBY SKOV MASTERPLAN - PIXIUDGAVE. Staurby Skov STAURBY SKOV MASTERPLAN - PIXIUDGAVE Staurby Skov STAURBY SKOV PIXIUDGAVE - DEN KORTE VERSION AF MASTERPLANEN Middelfart Kommune har overtaget Staurby Skov i 2016. Skoven er en tidligere produktionsskov,

Læs mere

Souschef med stedfortræderfunktion

Souschef med stedfortræderfunktion Souschef med stedfortræderfunktion Den Kommunale Tandpleje i Holstebro søger en dygtig souschef med tiltrædelse 01.01.14 eller hurtigst muligt herefter. Der er ansøgningsfrist den 13.12.13 med morgenposten

Læs mere

DET HANDLER OM DIG OG DIG OG DIG OG DIG OG DIG OG DIG ADVENTURE & FRILUFTSLIV RIDNING GOURMET PROJEKTLEDELSE SE MERE PÅ WWW.KORINTH-EFTERSKOLE.

DET HANDLER OM DIG OG DIG OG DIG OG DIG OG DIG OG DIG ADVENTURE & FRILUFTSLIV RIDNING GOURMET PROJEKTLEDELSE SE MERE PÅ WWW.KORINTH-EFTERSKOLE. DET HANDLER OM DIG ADVENTURE & FRILUFTSLIV RIDNING GOURMET PROJEKTLEDELSE SE MERE PÅ WWW.KORINTH-EFTERSKOLE.DK Korinth Efterskole tilbyder 9. og 10. klasse for dig som er vild med natur, friluftsliv, fællesskab,

Læs mere

Naturensdag. Friluftsfestival. Besøg de deltagende foreninger! Der er masser af muligheder for en snak, tips og tricks og sjove aktiviteter!

Naturensdag. Friluftsfestival. Besøg de deltagende foreninger! Der er masser af muligheder for en snak, tips og tricks og sjove aktiviteter! Naturensdag Friluftsfestival Besøg de deltagende foreninger! Der er masser af muligheder for en snak, tips og tricks og sjove aktiviteter! Festivalen er åben fra 10.00-15.00 Naturstyrelsen, Kronjylland:

Læs mere

KOM I HJERTEFORM LAD OS SAMMEN DÆKKE HELE DANMARK MED HJERTER!

KOM I HJERTEFORM LAD OS SAMMEN DÆKKE HELE DANMARK MED HJERTER! KOM I HJERTEFORM Kampagneformål Gør det sjovere for alle at være aktive og gøre noget godt for hjertet både det fysiske hjerte, men også via støtte til af forskning i kvinders hjerter. Kom I Hjerteform

Læs mere

Lundbyportalen Situationskort

Lundbyportalen Situationskort Lundbyportalen Situationskort 4 sæt Infotavle 4 sæt 5 sæt Tulipbod 3 sæt Lundbyportalen Projektforslag 2) MOtorik og oplevelsessti Etableres 3) Bålplads Etableres 6) Infotavle Opdateres 5) Fodhegn Genetableres

Læs mere

Udkast: Skiltning af mountainbikeruter med sværhedsgrader

Udkast: Skiltning af mountainbikeruter med sværhedsgrader Udkast: Skiltning af mountainbikeruter med sværhedsgrader Fælles anbefalinger fra DGI, DCU og Naturstyrelsen. Med disse anbefalinger er sigtet, at der fremover skabes en for alle parter gennemskuelig standardiseret

Læs mere