Referat fra DCCG bestyrelsesmøde d

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra DCCG bestyrelsesmøde d. 10-4- 14"

Transkript

1 Referat fra DCCG bestyrelsesmøde d Til stede: Steffen Rosenstock, Frank Svendsen Jensen, Henrik Nørgaard, Lars Bundgaard, Rikke Hagemann, Peter Ingeholm, Ismail Gögenur, Jan Lindeberg, John Pløen, Jim Stenfatt Larsen, Mette Yilmaz, Lone Nørgård Petersen, Lene Iversen, Per Pfeiffer, Ove Bendtsen, Hans Rahr, Gunnar Baatrup Afbud fra: Flemming Hansen, Ole Larsen, Hans Raskov, Inge Bernstein, Hans Peter Gravesen, Bodil Ginnerup Ad 1) Valg af dirigent og referent Ove Bendtsen blev valgt som dirigent, Lone Nørgård som referent Ad 2) Godkendelse af referat Referat fra mødet d blev godkendt ad 3) Orientering fra formanden (MY) RKKP har besluttet at årsberetning skal aflægges i henhold til en skabelon. Årsberetningen for 2012 er foretaget efter denne skabelon Vi har ansøgt om udvidelse af budgettet til DCCG med frist ultimo april Dette med henblik på internationalt samarbejde, forskningsprojekter, revision af nationale guidelines. Driftsmidler kører videre i forhold til 2013, aktuelt indtil videre. DMCG.dk og KB planlægger rapport om canceroverlevelse i DK for de store cancergrupper. Deadline for er 15. september LI deltager i møde 30. april mhp. planlægning af fælles analysemetoder. Screening for colorectal cancer er startet nationalt 1. marts. Bordet rundt: HR: Aktuelt knapt 60% af inviterede har returneret fæcesprøver, men tallene svinger SR: Der er allerede fundet cancer i screeningsprogrammet FSJ: Der er aktuelt en stigning i almindelige henvisninger efter TV kampagne HN: Radiologisk er der udsendt vejledning til CT colografi. Foreløbigt formentligt ganske få CT colografier udført LI: Der er allerede fundet patienter med små tumores IG: Der er allerede fundet cancer tilfælde OVB: Der er også i region Sjælland fundet cancer tilfælde. Kapacitet til håndtering af store polypper med EMR ikke endeligt afklaret. Ikke alle afdelinger kan håndtere dette (Følgende kan: Ålborg, Aarhus, Vejle, Svendborg, BBH, Herlev, Hvidovre). I forhold til engelske data kan man forvente en firedobling af EMR for store polypper. Hvordan kommer pt tilbage til screeningsprogrammet efter fjernelse af polyp? Diskussion: Hvem skal organisatorisk tage sig af behandling for store polypper DCCG. Evt som en arbejdsgruppe under DCCG med ekstra ressourcer fra TEM og EMR kirurger (tidlig neoplasi gruppe) se punkt under kirurgisk arbejdsgruppe i dette referat.

2 JL: Patologi håndtering af polypper. Der har netop været afholdt møde med stor tilslutning. Guideline på hjemmesiden for patologi. PI: Arbejder på at udvikle et polyp modul til patologien, som letter kirurgernes information til patologerne på rekvisitionen. Der er ved at blive etableret en Dansk Tarmkræft Screenings database (Kompetence Center Øst og for data bearbejdning KCE vest), hvor PE deltager. Der er nu udkommet en vejledning fra RADS vedrørende behandling af mcrc. Det har været en ualmindelig lang og tung proces, som bekymrer i forhold til guidelines fremover. KRIS har afvist 3 stoffer (regorafenib, aflibercept og bevacizumab beyond progression), trods det at de er godkendt i EMA og FDA. Ad 4) Ændringer i bestyrelsen (MY) Valg af ny formand: Lene Iversen blev valgt stor tak til Mette Yilmaz for hendes store indsats Valg af ny næstformand: Lone Nørgård Petersen Hans Rahr går ud af bestyrelsen (men fortsætter ad hoc medlem pga. webmaster funktionen, se punkt 16) og Lars Bundgaard træder ind i stedet. Ove Bendtsen og Jan Lindeberg ønsker at udtræde af bestyrelsen og takkes begge for deres indsats. Mette har rettet en henvendelse til Dansk Kirurgisk Selskab og Dansk Patologi Selskab for at få nye medlemmer udpeget. Birgitte Svolgaard er udtrådt af bestyrelsen og Henrik Nørgaard (Herlev) er indtrådt i stedet. Ad 5) KRC databasen (PI) Ny procedure for udlevering af data til afdelingerne synes at fungere. Årsrapport 2012 udkom til tiden. Mht onkologi er det kun de adjuverende forløb, der registreres (og kun delvist). Nyt kirurgi skema synes at fungere. Ligger i forlængelse af vejledning for teknik for kirurgi (reviderede retningslinjer). Et hjemmeside modul med FAQ vil man forsøge at arbejde videre med. Man overvejer at lave et helt nyt datasæt inklusiv indhentning af LPR data. Dette vil medføre at man fremover løbende ville kunne levere data til LIS (ledelses informations system) og vil gøre datasættet mere robust for analyse. Har dog aktuelt fået afslag fra RKKP mht ressourcer til dette. Nationale database dag afholdt d Der arbejdes på at overgå fra KMS (klinisk målesystem) til LPR (Lands patient registret). Målet er at alle data skal kunne komme fra eksisterende databaser. Fra næste år planlægges at indgang til databasen sker via SNOMED Møde på SSI vedrørende ny bekendtgørelse om databaser og adgang dertil. Er fortsat i høring. Styregruppen: Dorte Linneman fra Herlev ønsker at udtræde. Patologi arbejdsgruppen vil udpege nyt medlem. Mette Yilmaz udtræder og erstattes af nu formand Lene Iversen, som var medlem i forvejen. Ole Roikjær

3 (Roskilde) og Peter Martin Krarup (BBH) indtræder som kirurger, idet styregruppen skal suppleres med 2 kirurger. Der skal nu laves ny ansøgning til databasedrift for 2015 til RKKP. Dette foregår efter et prioriteringsskema. Udarbejdes af PI, MY, JS og LI. Budgettet for 2014 er fortsat med ekstern database management (Steffen Høgskilde (IQ Care)). Hvem fastsætter indikatorer og standarder? Styregruppen eller arbejdsgrupperne? Hvem bruger indikatorerne og til hvad? Fastsættelser af standard er ikke nødvendigvis evidensbaseret, men baseres på best practise? Formanden PI s mandat til at fortsætte blev bekræftet. Ad 6) Referater fra udvalg Videnskabeligt udvalg (LI) Peer Wille Jørgensen er udtrådt af VU. Lars Henrik Jensen er konstitueret. Per Jess er trådt tilbage. LI indtræder i stedet som ordinært medlem i stedet for som tidligere ad hoc medlem. Tyve videnskabelige projekter behandlet i Ny udleverings regler pr februar VU s centrale rolle har været at påpege videnskabelige problemer, anføre overlap/konflikter med andre projekter, diskrepans mellem ønskede data og projektets formål (opfordrer til dialog). VU kan ikke nedlægge veto hvis råd ikke følges. RKKP står for at sikre, at alle nødvendige tilladelser (ex. VKE, datatilsynet) er indhentet. Der er ikke overensstemmelse mellem de på hjemmesiden anførte vedtægter for VU og forretningsgang anført under VU (2 versioner). Lene og Ismail vil fremkomme medforslag til vedtægtsændringer til næste møde. Kirurgisk arbejdsgruppe (LI) Dannet januar Sektionen for Kolorektal Kirurgi (under DKS) udgør basis for at undgå parallelle grupper. Alle afdelinger er inviteret med og er nu repræsenteret (fraset en enkelt afdeling). Seks heldagsmøder er afholdt gennem det seneste år. Referater lægges på DCCG s hjemmeside. Revision af retningslinjer har været det væsentligste emne. Også evt. registreringsproblemer i database er i indeværende år et fast tema. Onkologisk arbejdsgruppe (PF) Udvalget mødes 2-3 gange årligt. PF gennemgik retningslinjer for behandling af mcrc med angivelse af ESMO s 4 grupper og RADS s anbefalinger. Gennemgik baggrunden for RAS analyse Gennemgik tværfaglige planlagte protokoller (FOXTROT, RAPIDO, CAIRO- 4) vil blive udsendt med referatet, som mange MDT er involverede i. Søren Laurberg har søgt midler til disse protokoller til alle deltagere.

4 LI : Korrektion, SL har kontaktet KB mhp. fremtidig løsning for finansiering til deltagelse i internationale protokoller, se separat brev fra SL. PI efterspurgte tidlig warning til patologer mht påkrævede nye undersøgelser, så de kan planlægge i tide. Stråleterapiudvalget (MY) Der arbejdes på nye retningslinjer Patologiudvalget (RH) Der har pågået arbejde med at standardisere RAS analyser. Radiologisk arbejdsgruppe (HN) Der mangler i Dansk Radiologisk Selskab en interessegruppe for CRC. Henrik Nørgaard vil tage initiativ til dannelse af en sådan arbejdsgruppe under DCCG. Ad 7) Repræsentantskabsmøde (MY) Næste møde vil blive d og planlagt afholdt med DKS. MY, Inge Bernstein og LI fik mandat til at udarbejde program. Ad 8) Revision af Sundhedsstyrelsens Kræftpakkeforløb i forhold til opfølgning (MY) Udarbejdet et dokument til opfølgningsprogram, som aktuelt er i høring. Ad 9) Økonomi og budget (JSL) JSL gennemgik regnskab for 2013 og budget for Der er ikke længere økonomi til at DCCG kan afholde udgifterne for deltagerne ved det årlig repræsentantskabs møde. Deltagere vil fremover skulle betale for deltagelse jf. beslutning på forrige bestyrelsesmøde. Midler til frikøb/honorar til DCCG formand og Database formand med hhv kr /kvartal og kr /kvartal vil blive udbetalt ultimo februar, maj, august og november. Anvendelse af restbeløbene på DCCGs konti til frikøb af sundhedsfaglig ekspertise og sundhedsfaglig medarbejder vil blive drøftet ved DCCGs bestyrelsesmøde til efteråret. På 2014 budgettet er afsat kr til arbejde relateret til udarbejdelse af Kliniske retningslinjer. Efter en længere drøftelse blev det besluttet, at disse midler primært skal anvendes til sekretær assistance ifm udarbejdelse af de kliniske retningslinjer. Ad 10) 6. marts møde (LI) Lene Iversen gennemgik fællesmøde mellem DMCG.dk og KB Ad 11) Europæisk Forskningssamarbejde - EURECCA (LI) Intet nyt Ad 12) DMCCG.dk (LN)

5 Lone Nørgaard ønsker at blive afløst i repræsentantskabet af DMCG.DK. Lone har tillige også haft sæde i forretningsudvalget af samme. Jim Stenfatt Larsen vælges som nyt medlem til repræsentantskabet af DMCG.DK og Steffen Rosenstock indstilles tillige til den ledige plads i forretningsudvalget. Ad 13) Ad 14) Ad 15) Dansk Selskab for Klinisk Fysiologi har anmodet om at få ad hoc tilknytning til DCCG s bestyrelse. Lars Jelstrup er udpeget som ad hoc medlem i DCCG bestyrelse Kliniske retningslinjer Kirurgisk arbejdsgruppe er i gang med en større revision af de kirurgiske DCCG retningslinjer. Der har været afholdt 6 møder det seneste år. Onkologisk arbejdsgruppe har afventet RADS (Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicinbehandling) Behandlingsvejledning for medicinsk 1. og 2. linje behandling til patienter med metastaserende kolorektalcancer. Den er nu offentliggjort på og DCCG s retningslinie for Behandling af metastaserende kolorektal cancer er i april sendt i høring og forventes at træde i kraft fra 1. maj Protokoller CAIRO4 (MY) The role of surgery of the primary tumor with few or absent symptoms in patients with synchronous unresectable metastases of colorectal cancer; a randomized phase III study. Udgået fra det hollandske DCCG protokollen har nu de danske myndigheds godkendelser og er godkendt i DCCG s Videnskabelige udvalg. I DK er undersøgelsen endnu ufinancieret der afventes ansøgning om midler. Protokollen vil blive rundsendt til bestyrelsen. RAPIDO (PP) Rectal cancer And Pre- operative Induction therapy followed by Dedicated Operation. International protokol, som også er udgået fra det hollandske DCCG. De sidste myndigheds godkendelser i DK er ved at være på plads, således at protokollen snart kan igangsættes. Protokollen har endnu ikke været, men vil blive forelagt Videnskabeligt Udvalg mhp DCCG godkendelse. Protokollen vil blive rundsendt til bestyrelsen. MR skanning efter operation for endetarmskræft til at vurdere kvaliteten af den kirurgiske behandling og påvisning af lokalrecidiv ved Jesper Beck Jørgensen et al., (LI) undersøgelsen kører planmæssigt ca halvdelen af kirurgiske afdelinger er aktive. Problemer med økonomisk refusion ved MR scanning. LI : I alt 13 af 15 rektumcancer opererende afdelinger deltager, afventer endnu svar fra Aalborg. BBH deltager ikke. Local Recurrence Rate in Patients with Rectal Cancer in a National Danish Cohort ved Laurids Poulsen et al. (MY) undersøgelsen kører planmæssigt. TEM- protokol (GB)

6 Gunnar Baatrup gennemgik baggrunden for ny TEM protokol to undersøgelser hollandske CARTS og engelske TREC study fusionerer. Rectum cancere MR bedømt T1-2N0, som efter short course 5x5Gy har responderet, randomiseres til TEM eller rectum resection. Positiv interesse i DK - forventes igangsat ultimo 2014/primo Protokollen er endnu ikke færdigskrevet. Ad 16) Ad 17) Ad 18) DCCG.dk (HR) Hans Rahr ønsker at blive afløst som webmaster for DCCG.DK. Bestyrelsen takker HR for en stor arbejdsindsats. Jim Stenfatt Larsen er udpeget til at overtage webmaster funktionen. Der bliver tale om en glidende overgang, hvor HR fortsætter som ad hoc medlem indtil JSL er fortrolig med webmaster funktionen. Dato for næste bestyrelsesmøde Onsdag den 22. Oktober i Vejle Sygehus kl Evt. Intet LNP/LI

Bestyrelsesmøde i Dansk Colorectal Cancer Gruppe 4.4.2013

Bestyrelsesmøde i Dansk Colorectal Cancer Gruppe 4.4.2013 Bestyrelsesmøde i Dansk Colorectal Cancer Gruppe 4.4.2013 Deltagere: Kirurgi: Peter Nørgaard Larsen (RH), Hans Raskov, Peer A. Wille Jørgensen (BBH), Lene Hjerrild Iversen (Aarhus), Steffen J. Rosenstock

Læs mere

Bestyrelsesmøde i DCCG Den 25. marts 2014, kl. 9.30 15.00

Bestyrelsesmøde i DCCG Den 25. marts 2014, kl. 9.30 15.00 Bestyrelsesmøde i DCCG Den 25. marts 2014, kl. 9.30 15.00 Rigshospitalet, opgang 5, 7. sal, afsnit 5072 Lokale: Hæmatologisk konference Til Stede: Gro Willemoes, Lars Henrik Jensen, Henrik Nørgaard, Lone

Læs mere

Danish Colorectal Cancer Group

Danish Colorectal Cancer Group Danish Colorectal Cancer Group Vedtægter december 2009 Baggrund DCCG er en multidisciplinær cancergruppe (DMCG) med forankring i Dansk Kirurgisk Selskab, Dansk Selskab for Klinisk Onkologi, Dansk Radiologisk

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde i DCCG. Den 22. oktober 2014, kl. 9.30 15.00. Sygehus Lillebælt Vejle, Kabbeltoft 25,

Referat af Bestyrelsesmøde i DCCG. Den 22. oktober 2014, kl. 9.30 15.00. Sygehus Lillebælt Vejle, Kabbeltoft 25, 1 Referat af Bestyrelsesmøde i DCCG Den 22. oktober 2014, kl. 9.30 15.00 Sygehus Lillebælt Vejle, Kabbeltoft 25, Lokale: Underhuset (kælderen under Administrationshuset) Til stede: Ole Roikjær, Mette Yilmaz,

Læs mere

Bestyrelsesmøde i DCCG Den 31. marts Referat

Bestyrelsesmøde i DCCG Den 31. marts Referat Bestyrelsesmøde i DCCG Den 31. marts 2016 Roskilde Sygehus Referat Til stede: Frank Svendsen Jensen, Hans Henrik Nørgaard, Ismayil Gögenür, Jim Stenfatt Larsen, Lars Bundgaard, Lars Henrik Jensen, Lene

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde i DCCG, 4. oktober 2017

Referat Bestyrelsesmøde i DCCG, 4. oktober 2017 Referat Bestyrelsesmøde i DCCG, 4. oktober 2017 Deltagere: Lene Iversen (LI), Tommie Mynster (TM), Lars Bundgaard (LB), Jesper Dan Nielsen (JN); Niels Hald (NH), Per Pfeiffer (PP), Inge Bernstein (IB),

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde den Axelborg, København.

Referat Bestyrelsesmøde den Axelborg, København. Referat Bestyrelsesmøde den 29. 04. 2010. Axelborg, København. Deltagere: Inge Bernstein, Mette Yilmaz, Lone Nørgaard, Mogens Rørbæk, Henrik Harling, Per Gandrup, Anders Fischer, Anders Jacobsen, Jan Lindeberg,

Læs mere

DCCG Referat af bestyrelsesmøde d april 2012

DCCG Referat af bestyrelsesmøde d april 2012 DCCG Referat af bestyrelsesmøde d. 26-27 april 2012 Til stede: Inviterede: Afbud: Mette Yilmaz, John Pløen, Jan Lindberg, Ove Vagn Bendtsen, Flemming Hansen, Peer Wille Jørgensen, Inge Bernstein, Steffen

Læs mere

Bestyrelsesmøde i DCCG Den 22. marts 2017, kl

Bestyrelsesmøde i DCCG Den 22. marts 2017, kl Bestyrelsesmøde i DCCG Den 22. marts 2017, kl. 10.00 15.30 Roskilde Sygehus, Kantinebygningen, mødelokale 1 Referat Til stede: Camilla Qvortrup, Tommie Mynster, Mette Yilmaz, Annika Loft, Lars Bundgaard,

Læs mere

DCCG Onkologi udvalg Generalforsamling og ordinært udvalgsmøde Århus 20. maj 2015 kl 10-16

DCCG Onkologi udvalg Generalforsamling og ordinært udvalgsmøde Århus 20. maj 2015 kl 10-16 Side 1 af 5 Deltagere Benny Vittrup, Kirsten Vistisen, Ioannis Souglakos, René Krøjgaard Olesen, Fahimeh Andersen, Thomas Linné, Per Pfeiffer, Kell Østerlind, Lone Nørgård Petersen, Jim Stenfatt Larsen,

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde den Axelborg, København.

Referat Bestyrelsesmøde den Axelborg, København. Referat Bestyrelsesmøde den 19. 11. 2009. Axelborg, København. Deltagere: Inge Bernstein, Mette Yilmaz, Lone Nørgaard, Mogens Rørbæk Madsen, Henrik Harling, Steffen Bülow, Per Gandrup, Anders Fischer,

Læs mere

Status over behandlede projekter i VU

Status over behandlede projekter i VU Behandlede projekter i VU per 19. februar 2009 1 Status over behandlede projekter i VU Prospektiv randomiseret undersøgelse af APR for rektumcancer: DAPRES Henrik Christensen, Aarhus 15.03.2007 Herning

Læs mere

DCCG NYHEDSBREV No

DCCG NYHEDSBREV No Danish Colorectal Cancer Group har hidtil været et stående udvalg under Dansk Kirurgisk Selskab, men er nu omstruktureret med henblik på at kunne opfylde de krav, som stilles til en dansk multidisciplinær

Læs mere

Behandlingsvejledning inklusiv lægemiddelrekommandation for medicinsk 1. og 2. linje behandling til patienter med metastaserende kolorektalcancer

Behandlingsvejledning inklusiv lægemiddelrekommandation for medicinsk 1. og 2. linje behandling til patienter med metastaserende kolorektalcancer Behandlingsvejledning inklusiv lægemiddelrekommandation for medicinsk 1. og 2. linje behandling til patienter med metastaserende kolorektalcancer Fagudvalg under Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin,

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde den 15. 11. 2007 i Holte

Referat Bestyrelsesmøde den 15. 11. 2007 i Holte Referat Bestyrelsesmøde den 15. 11. 2007 i Holte Deltagere: Flemming Hansen, Eva Fallentin, Steen Boesby, Inge Bernstein, Per Pfeiffer, Johannes Mejer, Mette Yilmaz, Lone Nørgaard, Mogens Rørbæk, Henrik

Læs mere

Dansk Pancreas Cancer Gruppe. ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Diagnostik og behandling anno 2010

Dansk Pancreas Cancer Gruppe. ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Diagnostik og behandling anno 2010 ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Diagnostik og behandling anno 2010 DPCG Styregruppe Magnus Bergenfeldt Carsten Palnæs Hansen Michael Bau Mortensen (Formand) Frank Viborg Mortensen Mogens Sall Niels

Læs mere

DCCG Årsberetning 2014. Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Danish Colorectal Cancer Group (DCCG)

DCCG Årsberetning 2014. Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Danish Colorectal Cancer Group (DCCG) DCCG Årsberetning 2014 Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Danish Colorectal Cancer Group (DCCG) 1 Indholdsfortegnelse Titelark... 1 Indholdsfortegnelse... 2 Rapportudarbejdelse og medlemmer...

Læs mere

Statutter for DCCGs onkologi-arbejdsgruppe Godkendt ved generalforsamling 20. maj 2015

Statutter for DCCGs onkologi-arbejdsgruppe Godkendt ved generalforsamling 20. maj 2015 Statutter for DCCGs onkologi-arbejdsgruppe Godkendt ved generalforsamling 20. maj 2015 Definition Onkologi-arbejdsgruppen er en lægefaglig, videnskabeligt understøttende arbejdsgruppe med reference til

Læs mere

Behandlingsvejledning inklusiv lægemiddelrekommandation for medicinsk 1. og 2. linjebehandling af patienter med metastaserende kolorektalkræft

Behandlingsvejledning inklusiv lægemiddelrekommandation for medicinsk 1. og 2. linjebehandling af patienter med metastaserende kolorektalkræft Behandlingsvejledning inklusiv lægemiddelrekommandation for medicinsk 1. og 2. linjebehandling af patienter med metastaserende kolorektalkræft Medicinrådet har godkendt lægemiddelrekommandationen den 28.

Læs mere

Kirurgisk patientsikkerhed registreringer af komplikationer i regi af Dansk Kolorektal Cancer Database Danish Colorectal Cancer Group

Kirurgisk patientsikkerhed registreringer af komplikationer i regi af Dansk Kolorektal Cancer Database Danish Colorectal Cancer Group Regionernes nationale databasedag 8. april 2015 Hvad kan databaserne og hvad skal databaserne? Kirurgisk patientsikkerhed registreringer af komplikationer i regi af Dansk Kolorektal Cancer Database Danish

Læs mere

Forretningsorden for DCCG Onkologi-arbejdsgruppe

Forretningsorden for DCCG Onkologi-arbejdsgruppe Forretningsorden for DCCG Onkologi-arbejdsgruppe Definition Onkologi-arbejdsgruppen er en lægefaglig, videnskabeligt understøttende arbejdsgruppe med reference til DCCG s bestyrelse i henhold til DCCG

Læs mere

Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG)

Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG) Vedtægter for Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG) 1 1 Formål 1.1 DPCG er en multidisciplinær og nationalt dækkende organisation, hvis hovedformål er at forbedre behandlingen og prognosen for patienter

Læs mere

Dansk Pancreas Cancer Gruppe. ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Diagnostik og behandling anno 2011

Dansk Pancreas Cancer Gruppe. ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Diagnostik og behandling anno 2011 ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Diagnostik og behandling anno 2011 Styregruppe Dansk Pancreas Cancer Gruppe Repræsentanter fra behandlende afdelinger i DK (Dansk Kirurgisk Selskab)(DKS) (Dansk Selskab

Læs mere

Årsrapport 2011. Landsdækkende database for kræft i tyk- og endetarmen. Dansk Kolorektalcancer Database

Årsrapport 2011. Landsdækkende database for kræft i tyk- og endetarmen. Dansk Kolorektalcancer Database Årsrapport 2011 Landsdækkende database for kræft i tyk- og endetarmen Dansk Kolorektalcancer Database Side 2 Baggrund Årsrapport 2011 fra Dansk Kolorektalcancer Database vedrørende kræft i tyktarm og endetarm,

Læs mere

Fokus på faglig kvalitet og udvikling af evidens

Fokus på faglig kvalitet og udvikling af evidens Fokus på faglig kvalitet og udvikling af evidens Lene H. Iversen Professor, overlæge, dr.med., PhD Aarhus Universitetshospital Formand for Danish Colorectal Cancer Group (DCCG) 9. marts 2016 DMCG.dk Kræftens

Læs mere

Landsdækkende database for kræft i tykog endetarm (DCCG) Addendum til National a rsrapport 2012 1. januar 2012 31. december 2012

Landsdækkende database for kræft i tykog endetarm (DCCG) Addendum til National a rsrapport 2012 1. januar 2012 31. december 2012 Landsdækkende database for kræft i tykog endetarm (DCCG) Addendum til National a rsrapport 2012 1. januar 2012 31. december 2012 Side 2 Rapporten udgår fra Statistisk bearbejdning af data og epidemiologisk

Læs mere

Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG)

Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG) Vedtægter for Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG) 1 Formål 1.1 DPCG er en multidisciplinær og nationalt dækkende organisation, hvis hovedformål er at forbedre behandlingen og prognosen for patienter med

Læs mere

DUCG Styregruppemøde D. 5. oktober 2016 kl ?? - Rigshospitalet. DUCG Styregruppemøde Rigshospitalet. Onkologisk afdeling.

DUCG Styregruppemøde D. 5. oktober 2016 kl ?? - Rigshospitalet. DUCG Styregruppemøde Rigshospitalet. Onkologisk afdeling. DUCG Styregruppemøde 5.10.16 12-15. Rigshospitalet. Onkologisk afdeling. Referat: Deltagere: Astrid Petersen (AP), Bjarne Kromann, Gedske Daugaard, Jørgen Bjerregaard (JB), Lars Dyrskjøt (LD), Lisa Sengeløv,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK LUNGE CANCER GRUPPE DLCG

VEDTÆGTER FOR DANSK LUNGE CANCER GRUPPE DLCG VEDTÆGTER FOR DANSK LUNGE CANCER GRUPPE DLCG Godkendt på DLCG bestyrelsesmøde d. 23. november 2016. Vedtægter for forretningsorden og arbejdsgange i Dansk Lunge Cancer Gruppe (DLCG). DLCG s formål og aktivitet

Læs mere

Status for DPCG & DPCD 2013

Status for DPCG & DPCD 2013 ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Status for DPCG & DPCD 2013 Styregruppe Repræsentanter fra behandlende afdelinger i DK (Dansk Kirurgisk Selskab)(DKS) (Dansk Selskab for Klinisk Onkologi)(DSKO) (Dansk

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 02.10.2006:

Referat af bestyrelsesmøde den 02.10.2006: Referat af bestyrelsesmøde den 02.10.2006: Deltagere: Steffen Bülow, Per Gandrup, Mogens Rørbæk Madsen, Hans B. Rahr, Flemming Burcharth, Benny Vittrup Jensen, Lone Nørgaard Petersen, Anders Jacobsen,

Læs mere

KFE er - nu også for kirurgien? 6. marts Hans von der Maase Professor, klinikchef Onkologisk Klinik Rigshospitalet

KFE er - nu også for kirurgien? 6. marts Hans von der Maase Professor, klinikchef Onkologisk Klinik Rigshospitalet KFE er - nu også for kirurgien? 6. marts 2012 Hans von der Maase Professor, klinikchef Onkologisk Klinik Rigshospitalet Dansk Kræftforsknings Forum Infrastruktur for klinisk kræftforskning - arbejdsgruppe

Læs mere

Referat fra FU-internat d nov.2010

Referat fra FU-internat d nov.2010 Referat fra FU-internat d. 15.-16. nov.2010 Referat fra internatet for FU i Vejle den 15.-16. nov. 2010 Til stede: Helle Timm, Henrik Larsen, Lene Jørgensen, Mai-Britt Guldin, Mogens Grønvold, Birgit Villadsen,

Læs mere

REFERAT. Punkter til beslutning UDK

REFERAT. Punkter til beslutning UDK UDK SFR Oftalmologi Blegdamsvej 9 2100 København Ø REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt råd for Oftalmologi Dato: 14. september 2016 Kl.: 07:45-08:30 Sted: Rigshospitalet, Glostrup, Øjenafdelingen store mødelokale,

Læs mere

ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR

ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Dansk PancreasCancer Gruppe ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Status for DPCG & DPCD 2014 1. Nationale Kliniske Retningslinjer 2. DPCD Årsrapport 2013-2014 3. Den Nationale Kliniske Kræftdatabase (DNKK)

Læs mere

Uro-onkologisk Forum.

Uro-onkologisk Forum. Uro-onkologisk Forum. Styregruppemøde. Tirsdag den 12. Maj 2009, Odense. Tilstede: Gregers Hermann, Torben Ørntoft, Astrid Pedersen, Erik Højkjær Larsen, Gedske Daugaard, Birgit Nürnberg, Peter Sommer,

Læs mere

Referat møde i DCCG styregruppen, d. 25/4 2018

Referat møde i DCCG styregruppen, d. 25/4 2018 Referat møde i DCCG styregruppen, d. 25/4 2018 Afbud: Ole, Lene og Rita 1) Orientering & meddelelser fra formanden for styregruppen Peter orienterer om nyt siden internatet: Professor Henrik Møller, faglig

Læs mere

Referat af 15. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 30. januar 2014

Referat af 15. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 30. januar 2014 17-02-2014 Sag nr. 14/488 Dokumentnr. 6013/14 Thomas Birk Andersen Tel. 35 29 82 70 Referat af 15. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 30. januar 2014 E-mail: tad@regioner.dk

Læs mere

DCCG Onkologi udvalgsmøde, Kbh 8.oktober 2014 kl 10-15

DCCG Onkologi udvalgsmøde, Kbh 8.oktober 2014 kl 10-15 Side 1 af 6 Tilstede Afbud Benny Vittrup, Ole Larsen, Kirsten Vistisen, Vibeke Parner Kirk, Halla Skuladottir, Ioannis Souglakos, Nina Keldsen, Fahimeh Andersen, Tine Gaziel, Helle Anita Jensen, Lene Weber

Læs mere

Kontrol eller udvikling? Erfaringer fra Dansk Lunge Cancer Register

Kontrol eller udvikling? Erfaringer fra Dansk Lunge Cancer Register Kontrol eller udvikling? Erfaringer fra Dansk Lunge Cancer Register Foreningen af Speciallæger årsmøde 5. oktober 2012, Vejle Erik Jakobsen, Kvaliteten af sundhedsydelser Kan brugen af kliniske databaser

Læs mere

Referat af FU-møde 14. december 2015

Referat af FU-møde 14. december 2015 Referat af FU-møde 14. december 2015 Referat af FU-møde 14. december 2015 Bispebjerg Hospital, kl. 11.00-17.30 Henrik Larsen, Birgit Villadsen, Anne Nissen, Tilstede Lene Jørgensen, Mogens Grønvold og

Læs mere

DAPHO s STATUTTER. vedtaget 27. februar 2006, 1. revision vedtaget d. 15. maj revision vedtaget d. 8. marts 2010.

DAPHO s STATUTTER. vedtaget 27. februar 2006, 1. revision vedtaget d. 15. maj revision vedtaget d. 8. marts 2010. DAPHO s STATUTTER vedtaget 27. februar 2006, 1. revision vedtaget d. 15. maj 2007 2. revision vedtaget d. 8. marts 2010. 3. revision vedtaget d. 14. april 2013 Dansk Pædiatrisk Hæmatologisk og Onkologisk

Læs mere

Referat, FU-møde d. 18. august 2010

Referat, FU-møde d. 18. august 2010 Referat, FU-møde d. 18. august 2010 Referat fra mødet i DMCG-PAL Forretningsudvalget den 18. august 2010 på Bispebjerg Hospital Til stede: Henrik Larsen, Helle Timm, Mai-Britt Guldin, Lene Jørgensen, Birgit

Læs mere

4. marts 2015 kl

4. marts 2015 kl Referat for repræsentantskabsmøde i Dansk Melanom Gruppe 4. marts 2015 kl. 13.45 15.30 Klinik for Plastikkirurgi, brystkirurgi og brandsårsbehandling, konferencerummet afsnit 2102, Rigshospitalet 1. Valg

Læs mere

DECV Årsberetning 2014. Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Dansk Esophagus-, Cardia-Ventrikel-cancergruppe Cancer Gruppe (DECV)

DECV Årsberetning 2014. Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Dansk Esophagus-, Cardia-Ventrikel-cancergruppe Cancer Gruppe (DECV) DECV Årsberetning 214 Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Dansk Esophagus-, Cardia-Ventrikel-cancergruppe Cancer Gruppe (DECV) 1 Indholdsfortegnelse Titelark... 1 Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Referat 28. April 2017

Referat 28. April 2017 Til Stede: Inge Nordgaard-Lassen Henning Glerup Torben Nathan Per Ejstrud Lone Madsen Erika Bélard Birgit F. Larsen Referat 28. April 2017 1. Velkomst og godkendelse af referat samt dagsorden 5.d: ændring:

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl. 10.00, Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

Referat fra onkologisk arbejdsgruppe møde

Referat fra onkologisk arbejdsgruppe møde Side 1 af 6 Deltagere: Aarhus: Camilla Kronborg, Aalborg: Laurids Østergaard Poulsen og René K Olesen, Herlev: Svend Erik Nielsen og Jacob Schou, Hillerød: Fahimed Andersen og Søren Astrup, Odense: Line

Læs mere

Referat 8. Februar Meddelelser a. DRG takster SST har fået ca 500 ændringsforslag og der forventes tilbagemelding start 2018.

Referat 8. Februar Meddelelser a. DRG takster SST har fået ca 500 ændringsforslag og der forventes tilbagemelding start 2018. Til Stede: Inge Nordgaard-Lassen Henning Glerup Torben Nathan Per Ejstrud Lone Madsen Erika Bélard Afbud: Birgit Lassen Referat 8. Februar 2017 1. Velkomst og godkendelse af referat samt dagsorden 2. Medlemmerne

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde 6. Juni Velkomst og godkendelse af referat samt dagsorden Ingen kommentarer

Referat Bestyrelsesmøde 6. Juni Velkomst og godkendelse af referat samt dagsorden Ingen kommentarer Referat Bestyrelsesmøde 6. Juni 2017 Formateret: Indrykning: Første linje: 1,27 cm 1. Velkomst og godkendelse af referat samt dagsorden Ingen kommentarer 2. Meddelelser 1. LVS i. Spørgeskema vedrørende

Læs mere

Vedr.: 1. Referat af generalforsamlingen, den 28.marts 2007. 2. Fremtidig kommunikation til Selskabets medlemmer via e-mail, -

Vedr.: 1. Referat af generalforsamlingen, den 28.marts 2007. 2. Fremtidig kommunikation til Selskabets medlemmer via e-mail, - DANSK SELSKAB FOR MEDICINSK MAGNETISK RESONANS Nyhedsbrev Dato: August 2007 Vedr.: 1. Referat af generalforsamlingen, den 28.marts 2007. 2. Fremtidig kommunikation til Selskabets medlemmer via e-mail,

Læs mere

REFERAT. Punkter til beslutning. Sundhedsplatformen. Møde i: SFR Oftalmologi

REFERAT. Punkter til beslutning. Sundhedsplatformen. Møde i: SFR Oftalmologi Direktionssekretariatet Driftsmålstyring, strategi og planlægning REFERAT Møde i: SFR Oftalmologi Dato: 30. september 2015 Kl.: 7:45-8:30 Sted: Rigshospitalet, Glostrup, lokale Deltagere: Per E. Jørgensen

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: Tid: Sted: den 10.december 2014 kl. 16 rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Birgitte Frandsen Langkilde Birgitte Lind Thomas Borum Reuss

Læs mere

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet R E F E R A T Bestyrelsesmøde Sted: Sundhedsstyrelsen, mødelokale 502 Dato: 3. juni 2010 Tid: Kl. 9.30-12.00 (mødet afsluttes med frokost) Deltagere Jesper Fisker (formand) Jens Elkjær (næstformand) Lone

Læs mere

DMCG.dk Repræsentantskabsmøde Torsdag d. 29. august 2013

DMCG.dk Repræsentantskabsmøde Torsdag d. 29. august 2013 Den Nationale Kliniske Kræftdatabase (DNKK) Implementering i Dansk Lunge Cancer Register Erik Jakobsen, Odense Universitetshospital DMCG.dk Repræsentantskabsmøde Torsdag d. 29. august 2013 05-09-2013 Hvorfor

Læs mere

REFERAT. Punkter til beslutning. Punkter til drøftelse UDK

REFERAT. Punkter til beslutning. Punkter til drøftelse UDK UDK SFR Oftalmologi Blegdamsvej 9 2100 København Ø REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt råd for Anæstesiologi Dato: 1. juni 2016 Kl.: 08:00-08:45 Sted: Rigshospitalet, Juliane Maries vej, Opgang 11, 4. sal

Læs mere

Steen Werner Hansen (formand), Per Gandrup, Peter Sørensen, Henrik Villadsen, Teis Andersen, Jan Maxwell Nørgaard, Dorte Nielsen og Leif Vestergaard.

Steen Werner Hansen (formand), Per Gandrup, Peter Sørensen, Henrik Villadsen, Teis Andersen, Jan Maxwell Nørgaard, Dorte Nielsen og Leif Vestergaard. Den 8. november 2013 Referat af 6. møde i KRIS afholdt den 24. oktober 2013 Tilstedeværende medlemmer Steen Werner Hansen (formand), Per Gandrup, Peter Sørensen, Henrik Villadsen, Teis Andersen, Jan Maxwell

Læs mere

1.0 Selskabets navn 1.1 Selskabets navn er Fonden Djurs Vand (i det følgende kaldet Selskabet ).

1.0 Selskabets navn 1.1 Selskabets navn er Fonden Djurs Vand (i det følgende kaldet Selskabet ). Vedtægter for Fonden Djurs Vand 1.0 Selskabets navn 1.1 Selskabets navn er Fonden Djurs Vand (i det følgende kaldet Selskabet ). 2.0 Selskabets stifter 2.1. Selskabets stifter er Ebeltoft Kommune. 3.0

Læs mere

Ny standard for det daglige multidisciplinære samarbejde

Ny standard for det daglige multidisciplinære samarbejde Ny standard for det daglige multidisciplinære samarbejde Hvad er det? Hvordan? Hvorfor? Kultur 1 Hvad er det? En konference, hvor beslutninger i pakke forløbet bliver truffet på det bedst mulige grundlag

Læs mere

VIDENSKABELIGT PROGRAM

VIDENSKABELIGT PROGRAM DANSK KIRURGISK SELSKABS ÅRSMØDE 13.-15. NOVEMBER 2014 VIDENSKABELIGT PROGRAM Radisson Blu Falkoner Conference Center, Falkoner Alle 9, Frederiksberg 08:00 Registrering og kaffe TORSDAG 13. NOVEMBER Audience

Læs mere

DLGCG Årsberetning 2014. Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Lever-Galdevejscancer Gruppe (DLGCG)

DLGCG Årsberetning 2014. Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Lever-Galdevejscancer Gruppe (DLGCG) DLGCG Årsberetning 214 Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Lever-Galdevejscancer Gruppe (DLGCG) 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Rapportudarbejdelse og medlemmer... 3 Executive

Læs mere

VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN

VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN 1. Navn Institutionens navn er: Den selvejende institution IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN 2. Hjemsted Institutionens hjemsted er Vesthimmerlands kommune. 3. Formål Idrætscenter

Læs mere

29. maj 2015. Årsrapport 2014

29. maj 2015. Årsrapport 2014 29. maj 215 Årsrapport 214 Indhold Indhold... 2 GCP-enhedens mission... 3 GCP-enhedens vision.... 3 Organisation... 4 Organisatorisk tilknytning... 4 Styregruppe... 4 Finansiering... 4 Personale... 4 Aktiviteter...

Læs mere

Hjerneskadeforeningen - Lokalforening SYDFYN Referat af Generalforsamling 21. januar 2008

Hjerneskadeforeningen - Lokalforening SYDFYN Referat af Generalforsamling 21. januar 2008 Hjerneskadeforeningen - Lokalforening SYDFYN Referat af Generalforsamling 21. januar 2008 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning til godkendelse 3. Forelæggelse af regnskab a. regnskabet

Læs mere

Valg af dirigent... 2 Godkendelse af årsberetning... 2 Godkendelse af årsregnskab... 2 Godkendelse af revisionsberetning... 2

Valg af dirigent... 2 Godkendelse af årsberetning... 2 Godkendelse af årsregnskab... 2 Godkendelse af revisionsberetning... 2 Boligselskabet Trollebo Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde tirsdag den 17. juni 2014 kl. 18.30 i Figenparkens fælleslokale beliggende Figenvej 18, 4700 Næstved Dagsorden Side 1 Valg af dirigent...

Læs mere

Præsentation af DECV

Præsentation af DECV Præsentation af DECV v/overlæge Lone S. Jensen Kirurgisk Gastroenterologisk Afd. L, Århus Sygehus DECV Styregruppe Stående Udvalg Ad-hoc grupper Lokale grupper Forskning o.a. DECV-styregruppe Hvert Center

Læs mere

Generalforsamling Fredag d. 4. marts 2016 kl På Bjerget * Vejle Sygehus

Generalforsamling Fredag d. 4. marts 2016 kl På Bjerget * Vejle Sygehus Generalforsamling 2006-2016 Fredag d. 4. marts 2016 kl.17-18 På Bjerget * Vejle Sygehus Dagsorden 1. Valg af ordstyrer 2. Beretning fra formanden 3. Beretning fra udvalg o.a. 4. Forelæggelse af revideret

Læs mere

Dagsorden til GF, fredag d. 26/1-18, kl

Dagsorden til GF, fredag d. 26/1-18, kl Dagsorden til GF, fredag d. 26/1-18, kl. 15 16 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning se bilag 1. 3. Beretning fra sekretær, delegater og evt. udvalg. Intet udover hvad der fremgår af formandens

Læs mere

Peter har modtaget en henvendelse fra Vancouver, Canada om bistand til at oprette en klinisk kvalitetsdatabase. Peter har sagt ja til dette.

Peter har modtaget en henvendelse fra Vancouver, Canada om bistand til at oprette en klinisk kvalitetsdatabase. Peter har sagt ja til dette. Klinisk Koordination Bispebjerg Bakke 23, 2400 København NV Direkte 40447480 Web www.rkkp.dk Møde i: Tarmkræftdatabasens styregruppe Dato: 10. maj 2017 Kl.: 10.00-15.00 Sted: Roskilde Sygehus Dato: 10.

Læs mere

Side. I mødet deltog fra repræsentantskabet:

Side. I mødet deltog fra repræsentantskabet: Skagen Ældreboligselskab Referat af ordinært repræsentantskabsmøde onsdag den 5. marts 2014 efter bestyrelsesmødet, som repræsentantskabet overværer i Hvide Hus, Skagen Side 1 Valg af dirigent... 2 2 Aflæggelse

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ERHVERVSRÅDET I HØJE-TAASTRUP

VEDTÆGTER FOR ERHVERVSRÅDET I HØJE-TAASTRUP VEDTÆGTER FOR ERHVERVSRÅDET I HØJE-TAASTRUP 1 Erhvervsrådet i Høje-Taastrup er en uafhængig institution. Dets hjemsted er Høje-Taastrup Kommune. Erhvervsrådet omfatter Høje-Taastrup Kommune. 2 Formål Erhvervsrådets

Læs mere

Referat af 6. møde i den fælles kompetencecenterledelsesgruppe Onsdag den 24.08.11, kl. 10.00 13.00,

Referat af 6. møde i den fælles kompetencecenterledelsesgruppe Onsdag den 24.08.11, kl. 10.00 13.00, Referat af 6. møde i den fælles kompetencecenterledelsesgruppe Onsdag den 24.08.11, kl. 10.00 13.00, Sted: DFS, Olof Palmes Allé 15, 8200 Århus N, mødelokale D2 DELTAGERE Søren Paaske Johnsen (SPJ), forskningsoverlæge,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 50, den 2. maj 2013.

Referat af bestyrelsesmøde nr. 50, den 2. maj 2013. Referat af bestyrelsesmøde nr. 50, den 2. maj 2013. 11 juni 2013. Tilstede: merne Birgit Thejls (BT), Jens Rosengaard (JR), Erik Kragh-Hansen (EKH), Jan Bredde Andersen (JBA), Steffen Torvits (ST), Steen

Læs mere

Love. LOVE for DANSK SELSKAB FOR KLINISK ONKOLOGI. Stiftet 13. maj Revideret generalforsamling Forslag til ny revision april 2013

Love. LOVE for DANSK SELSKAB FOR KLINISK ONKOLOGI. Stiftet 13. maj Revideret generalforsamling Forslag til ny revision april 2013 Love LOVE for DANSK SELSKAB FOR KLINISK ONKOLOGI Stiftet 13. maj-2004 Revideret generalforsamling 2007. Forslag til ny revision april 2013 1 GAMLE LOVE 1 NYE LOVE 1.1 Selskabets navn er Dansk Selskab for

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde mandag den 23. november kl. 18.30 til 21.00 i Næstved Udviklingshus

Referat fra bestyrelsesmøde mandag den 23. november kl. 18.30 til 21.00 i Næstved Udviklingshus Referat fra bestyrelsesmøde mandag den 23. november kl. 18.30 til 21.00 i Næstved Udviklingshus Deltagere Cathrine Riegels Gudbergsen (CRG), Steen B. Rasmussen (SBR),), Steffen Sommerstedt (SS), Johnny

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde i DURS 11. sep. 2014

Referat bestyrelsesmøde i DURS 11. sep. 2014 Referat bestyrelsesmøde i DURS 11. sep. 2014 Mødested: Århus Universitetshospital Skejby Dato: 11. september Mødetid: 09.00-14.30 Tilstede: Professor Henrik S. Thomsen (HST), Overlæge Karin Kastberg Petersen

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

REFERAT AF Bestyrelsesmøde nr. 74

REFERAT AF Bestyrelsesmøde nr. 74 REFERAT AF Bestyrelsesmøde nr. 74 Deltagere: Søren Skaarup formand Carsten Jørgensen Næstformand Lars Mott Kasserer Hans Jørn Pallesen Bestyrelsesmedlem Thomas Szücs Bestyrelsesmedlem André Schneider Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Landsforeningen Natur & Ungdom, forkortet N&U. Foreningen er hjemmehørende i den kommune hvor foreningens sekretariat

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I FONDEN OLUF NIELSEN CVR

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I FONDEN OLUF NIELSEN CVR FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I FONDEN OLUF NIELSEN CVR 11591299 - Forretningsorden danner sammen med vedtægterne grundlag for Fondens virke ONF administreres i samarbejde med Fonden Elite Idræt Aarhus.

Læs mere

Velkommen patient- eller pårørenderepræsentanter i RKKP

Velkommen patient- eller pårørenderepræsentanter i RKKP Velkommen patient- eller pårørenderepræsentanter i RKKP Tegning: Lars Andersen Introduktion Som patient eller pårørende har du et andet og vigtigt perspektiv på både dit eget og andres behandlingsforløb

Læs mere

Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S. Protokol af bestyrelsesmøde 6. maj 2015 kl. 16.30-21.30 på Døjsøvej 1, Skanderborg

Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S. Protokol af bestyrelsesmøde 6. maj 2015 kl. 16.30-21.30 på Døjsøvej 1, Skanderborg Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S Protokol af bestyrelsesmøde 6. maj 2015 kl. 16.30-21.30 på Døjsøvej 1, Skanderborg Bestyrelsesmøde den 6. maj 2015 Deltagere: Henrik Müller (formand og mødeleder) Martin

Læs mere

Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde

Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde Afdeling 1-3045 Egedalsvænge Mødedato: Onsdag den 14. januar 2015 kl. 18.30 Mødested: Egedalsvænge Til stede: Iris Gausbo (IG) udpeget af 3B s bestyrelse Jens Wenzel

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SKJOLDHØJPARKENS GRUNDEJERFORENING

VEDTÆGTER FOR SKJOLDHØJPARKENS GRUNDEJERFORENING VEDTÆGTER FOR SKJOLDHØJPARKENS GRUNDEJERFORENING Sidst ændret den 21. december 1989 1 1. Navn og hjemsted. Ejerlavet SKJOLDHØJPARKENS GRUNDEJERFORENING, der er hjemmehørende i ÅRHUS KOMMUNE, er stiftet

Læs mere

Referat af arbejdsgruppemøde den 11.06.03

Referat af arbejdsgruppemøde den 11.06.03 Referat af arbejdsgruppemøde den 11.06.03 Tilstede: Fraværende: Jens Peter Garne JPGARNE@dadlnet.dk Esbern Friis rh03084@rh.dk Christen Axelsson chax@herlevhosp.kbhamt.dk Hanne Galatius haga@fa.dk Anne

Læs mere

Kliniske Retningslinjer DMCG-PAL

Kliniske Retningslinjer DMCG-PAL Kliniske Retningslinjer DMCG-PAL Opstartmøde 26.11.12 Birgit Villadsen formand for Koordinationsgruppen, Kliniske Retningslinjer Dansk Multidisciplinær Cancer Gruppe for Palliativ indsats DMCG-PAL En DMCG

Læs mere

REFERAT. Økonomi- og Planlægningsafdelingen. Nordre Ringvej Glostrup. Telefon Direkte Web

REFERAT. Økonomi- og Planlægningsafdelingen. Nordre Ringvej Glostrup. Telefon Direkte Web Økonomi- og Planlægningsafdelingen REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt Råd, Lungemedicin Dato: 23. september 2013 Kl.: 13.30 15.30 Sted: Glostrup Hospital, auditorium B Deltagere: Vicedirektør Marie Nonnemann

Læs mere

DCCG Årsberetning Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Danish Colorectal Cancer Group (DCCG.dk)

DCCG Årsberetning Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Danish Colorectal Cancer Group (DCCG.dk) DCCG Årsberetning 2017 Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Danish Colorectal Cancer Group (DCCG.dk) 0 Indholdsfortegnelse Rapportudarbejdelse og medlemmer... 2 Bestyrelse 2017... 2 Executive

Læs mere

Referat: Dato: kl. 10:30-15:00. Sted: Center for IT, Medico og Telefoni, Borgervænget 7, 2100 Kbh Ø, lokale 4.03

Referat: Dato: kl. 10:30-15:00. Sted: Center for IT, Medico og Telefoni, Borgervænget 7, 2100 Kbh Ø, lokale 4.03 Referat fra 11. møde i tarmkræftdatabasens styregruppe Dato: 10.3.2016 kl. 10:30-15:00 Sted: Center for IT, Medico og Telefoni, Borgervænget 7, 2100 Kbh Ø, lokale 4.03 Tilstede: Peter Ingeholm, Rikke Hjarnø

Læs mere

Referat DARENCA møde 11. november 2014 Afholdt på Rigshospitalet

Referat DARENCA møde 11. november 2014 Afholdt på Rigshospitalet Referat DARENCA møde 11. november 2014 Afholdt på Rigshospitalet Darenca s medlemmer som deltog: Frede Donskov, overlæge, dr. med., Onkologisk afdeling, Aarhus (formand) Bjarne Kromann, overlæge, Urologisk

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den 24-02-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

2. Orientering om status på arbejdet med ny portøruddannelse

2. Orientering om status på arbejdet med ny portøruddannelse Referat Udvalg: Portøruddannelsesnævnet Dato: Den 18. november 2009 Tid: Kl. 12.30 15.30 Til stede: Erik Brouer, Region Hovedstaden (formand) Karen Stæhr, FOA (næstformand) Sten Norrit, Region Nordjylland

Læs mere

1. Velkommen og intro

1. Velkommen og intro Referat for møde: Bestyrelsesmøde i Dansk Selskab for Fysioterapi For referat: Anders Lorentzen Dato for møde: 10. oktober 2018 Sted: Odeon, Odense Deltagere: Lars Henrik Larsen Afbud: Rasmus Gormsen Hansen

Læs mere

Behandlinger står med kursiv. 1. Godkendelse af dagsorden godkendt

Behandlinger står med kursiv. 1. Godkendelse af dagsorden godkendt Referat af konstituerende bestyrelsesmøde i Idrætsrådet Silkeborg Kommune Dato og tidspunkt: mandag den 18. marts 2013 kl. 17.15 19.00 inkl. spisning Sted: Mødelokalet, Silkeborg Sportscenter Deltagere:

Læs mere

Referat af 10. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 24. januar 2013

Referat af 10. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 24. januar 2013 05-02-2013 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 10. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 24. januar 2013 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand),

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde for Dansk Melanom gruppe 5. marts 2014, Rigshospitalet, konferencerummet afsnit 2102. Kl 1330-1530.

Referat af repræsentantskabsmøde for Dansk Melanom gruppe 5. marts 2014, Rigshospitalet, konferencerummet afsnit 2102. Kl 1330-1530. Referat af repræsentantskabsmøde for Dansk Melanom gruppe 5. marts 2014, Rigshospitalet, konferencerummet afsnit 2102. Kl 1330-1530. 1. Beretning fra formanden I 2013 har forretningsudvalget afholdt møde

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde i dansk melanom gruppe den 1. marts 2005

Referat af repræsentantskabsmøde i dansk melanom gruppe den 1. marts 2005 Referat af repræsentantskabsmøde i dansk melanom gruppe den 1. marts 2005 1) formandens beretning 2004 har været et stille år i DMG regi. Der har været to møder i forretningsudvalget den 28/6-04 og 11/2-05.

Læs mere

Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: ,

Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: , Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: 86 14 51 00, e-mail: kmaar@km.dk Den 30. januar 2018 Dokument nr.: 13600/18 Sagsbeh.: BAB/jf Referat fra møde i Stifternes

Læs mere

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. 1 Hjemstedet er København, Danmark. Medlemskreds Som medlemmer kan optages alle ældreråd i Danmark, der er valgt i henhold til gældende

Læs mere

Vedtægter for Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD)

Vedtægter for Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) Foreningen af Vandværker i Danmark Vedtægter for Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) Solrød Center 20C, 2680 Solrød Strand Tlf.: 56 14 42 42 fvd@fvd.dk - www.fvd.dk CVR: 9513 9655 1 NAVN Foreningen

Læs mere