Lærereksamen, almen musikpædagog (Vestjysk Musikkons.), snart exam-pæd., DLH

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lærereksamen, almen musikpædagog (Vestjysk Musikkons.), snart exam-pæd., DLH"

Transkript

1 Jette Holm Eriksen Lindevænget 46, Egeris, 7800 Skive Gift med Frits Annekathrine, snart 1 3 år Underviser Lærereksamen, almen musikpædagog (Vestjysk Musikkons.), snart exam-pæd., DLH MIT LIVSFORLØS SIDEN SKOLEN: Student, rengøringsassistent, fabriksarbejder, ekspeditrice, aupair, lærereksamen, musikpædagog. Herefter underviser på øvelsesskole, Krabbesholm Højskole, Skive Musikskole, Amtscentral, DLH, diverse musikkurser. Uddannelsesorlov Kulturliv: Koncertarrangør, Jazz-sanger, revy og cabaret, gymnastik og danseglad, arbejder sammen med mange søde, dygtige og engagerede børn, unge og voksne musikere og sangere. Har prøver kræfter som TV-aktør i småklip på TV Midt-Vest. Mit privatliv beriges af en varm, kærlig, loyal, velholdt og humoristisk ægtemand med sans for etik, filosofi, videnskabsteorier og skarpsindige analyser, dyrker sit korpus ved 10 km løb, fodbold og badminton. Vores livsgave, Annekathrine, spiller klaver og trommer, synger i kirkekor og band, rider på Hannes heste, er en rigtig livsnyder, som elsker hele verden: sin familie, sin hund, sin skole, sine venner, sin fritid, men ingen drenge - endnu, højst Take That. Vores familie har haft dejlige oplevelser med folk fra Rusland, Ukraine, Frankrig, Skotland og Færøerne på udvekslingsrejser. Og vi har den store lykke, at vi endnu har Annekathrines bedsteforældre på begge sider hos os. Jeg fik diabetes i -79 og vores dejlige storesøster, Karin, døde af kræft for snart 5 år siden. Sygdom og dyb sorg sætter livet i perspektiv, og vi glæder os over hver dag, vi har sammen, og til at mødes med gode venner fra barndomstiden, når lejlighed byder sig.

2 UDDANNELSE: Lis Jensen Ringparken 24, 8722 Hedensted Gift med Børge i 26 år 2 børn, pige på 22 år, dreng på 18 år Dagplejepædagog i 18 år Børnehavepædagog LIVSFORLØB SIDEN SKOLEN: jeg har beskæftiget mig med børn og børnepasning siden skolen. Først i huset hos fru Johannesen (hun var lærer på skolen). Siden i forskellige børnehaver, både med nye og handicappede børn. Min uddannelse har jeg fået på Kolding Børnehaveseminarium, og som nævnt overfor nævnt, har jeg arbejdet de sidste mange år som dagplejepædagog. Nar jeg ser tilbage i den Blå Bog, vil jeg sige, at det kan godt være, jeg dengang ikke var særlig vild med fru Hjortmose - det er jeg nu - og tysk. Det har jeg selvfølgelig ofte fortrudt. I dag ville jeg gerne kunnet mere, men heldigvis snakker børn stadig dansk. Og det siges jo, at det aldrig bliver for sent at lære mere, so hvem ved?

3 Signe Højer Skolegade 29, 6823 Ansager Gift Ingen Afdelingsleder (regnskab) Kommuneassistent MIT LIVSFORLØS SIDEN SKOLEN: Efter handelseksamen og pige i huset blev j eg uddannet som kommuneassistent i Jelling i Efter i alt 6 år i Jelling, dog med 5 mdr. på højskole, rejste jeg i 1974 til Grønland for at arbejde i socialforvaltningen i Julianehåb -et dejligt sted og en dejlig tid. Rejste tilbage til DK i ansat i Åbybro (ass/souschef). I 1984 ansat ved Pandrup kommune, stadig i socialforvaltningen souschef ). Efter 12 herlige år i det nordjydske flyttede jeg til Ansager, hvor jeg i dag bor sammen med min mand og arbejder i Esbjerg på Den sociale Højskole. Fritidsinteresser: Sport på motionsplan, fortsat uddannelse - gerne HFfag, min mand og familie og rejser osv.

4 Søren Juul Kirkestien 28, Ødsted, 7100 Vejle Gift på 24. år 2 drenge - 18 år - 22 år Salgskonsulent, Keramikbranchen Uddannet i speditionsbranchen, siden 1975 importvirksomhed i Kolding Efter realeksamen 1-årig handelseksamen - 2-årig uddannelse i speditionsvirksomhed i Vejle ansat i speditionsvirksomhed i Kolding. Fra 1975 ansat i importvirksomhed (keramiske fliser) l Kolding. Stadig ansat i samme virksomhed. I 1985 afstikker til møbelbranchen men tilbage på pinden i Kolding i Gift med Hanne i Far til Kristian på 22 år og Anders på 18 år.

5 Christian Køhlert Nordvangen 45, 7120 Vejle ø Gift i piger på 9 og 1 6 år Driver eget værksted Mekaniker Jeg gik i lære som mekaniker i 1967 og blev udlært i Samme år kom jeg ind til militæret, hvor jeg var i knap 3 år. Efter tiden i militæret var jeg ansat på Faxe Bryggeriet i Hedensted i et halvt år, hvorefter jeg startede værksted sammen med min far og bror (1975)

6 Inger Riis Madsen Hørlycks Alle 2, 7200 Grindsted Gift 1984 Har giftet mig til 2 nu voksne, dejlige piger Lærer lærerseminarium Sproglig student I huset i Schweiz (Zürich + Geneve) Haslev Seminarium Forsøgsgods, Tyskland Hammerum Landbrugsskole Søndre Skole, Grindsted for 2 år - foreløbigt 21 år Uddannelsesorlov Fransk 96/97 Gift med Per, Legomand, Vild med musik, spiller kontrabas og cykler. Grete og Kirsten fulgte med. Grete har beriget os med Anton 5/ Selv fornøjes jeg med korsang (Gock + Amtskor) og Volleyball Medlem af Grindsteds menighedsråds grundtvigske liste.

7 Karen Sørensen GI. Holtevej 127, 2840 Holte Gift 2 (1 pige, 1 dreng) Underviser på Hillerød Handelsskole Student, 3-sproglig korrespondent, E.A. (Erhvervssproglig Afgangseks. engelsk + fransk) Pu-ha - det er 30 år! Men jeg har været heldig, og jeg har ikke haft store personlige sorger - kun de små, som vi nok alle kommer igennem uden alt for meget mén. Jeg har en dejlig mand, søde børn, gode venner, godt arbejde - kort sagt: Jeg kunne ønske, alle var så heldige.

8 Hanne L. K. Mikkelsen Knurborgvej 1, 6623 Vorbasse Gift på snart 28. år 3 stk: Steen 25, Uffe 23, Nanna 14. Sekretær Lægesekretær Ja, 30 år er nu ikke sådan at få fortalt på disse få linier, men i mindre træk, er mit brogede liv forløbet således: Lige efter skolen kom j eg i lære hos A. I. Hansen i Vejle, men allerede inden min prøvetid var omme, viste jeg, at det ville jeg i hvert fald ikke bruge min tid på (jeg kunne i øvrigt heller ikke leve af min lærlingeløn, så jeg vaskede gulve i forretningen hver morgen og tjente 50 kr ekstra om måneden, så med mine ialt 250 kr var der ikke så meget at slå til side med, efter jeg havde betalt min husleje) så jeg tog et job som servetrice på Thyregod Kro hos Jørgen Winkler, det gav lidt mere, til tider det dobbelte af min månedsløn hos A.I.Hansen - om dagen! Herefter var jeg i tre år telefonist på Randbøldal- og Gadbjerg Central. Jeg blev gift i 1968, fik mit første barn i 1970, fik endnu en dreng i I disse år gik jeg hjemme. I 1973 fik min mand arbejde som mekaniker på en telestation på Grønlands Østkyst ved Scoresbysund, og her boede vi så de næste 3 år, tre år, som virkelig var værd at tage med. (Her skal jeg tage mig selv i nakken for ikke at holde et langt foredrag). Vi kom hjem fra Grønland i 1976, hvor vi købte mine svigerforældres lille hus i Bindeballe. Jeg blev syg den sidste uge vi boede på Grønland, så jeg udnyttede i en tid vores sundhedsvæsen så groft, at de en dag ringede og spurgte, om jeg ikke kunne tænke mig at begynde at arbejde i lægehuset. Jeg fik 2 timers betænkningstid, sagde ja og det blev til først 10 år i lægehuset i Billund, og derefter 5 år i enmandspraksis fik vi en efternøler, en pige, som jo selvfølgelig er lige så dejlig som Steen og Uffe, vores to drenge. Jeg blev i 1988 syg og får nu en pension, men arbejder stadig det, jeg nu må. Jeg har været vikar for viceforstanderens sekretær på Grindsted Sygehus i et år, og de sidste to år har jeg arbejdet som sekretær for to kiropraktorer, men arbejder kun få timer om ugen. Til daglig har jeg nok at give mig til, har mange hobbyer, og, da vi bor på en ejendom, (vi bor rigtig dejligt, langt uden for lov og ret, nabo til Randbøldal Hedes vestlige ende) har jeg også her nok at se til.

9 Hans Henrik Pedersen Stejlbjergvej 1, Vejle ø (samme sted som i 1966) Gift med Susanne Stine 17 år og Niels 15 år Lærer på Hældagerskolen (siden 1987) Lærer Jeg tog lærereksamen i Jelling i 1974, og i dag underviser jeg i fysik og musik samt i skolens centerklasser med handicappede elever; men jeg har også været efterskolelærer i Vestbirk i 3 år, og jeg er guitarlærer i aftenskolen på 25. år. I 1977 blev jeg gift med Susanne. vi boede i Daugård i mange år, men for 5 1/2 år siden flyttede vi til vores nuværende adresse. Da vi altid forfalder til at gøre tingene selv, går al vor tid med at sætte vort gamle hus i stand. Derfor måtte vi holde op med at spille amatørteater; men i år er vi begyndt at lære at sejle. For øvrigt tager jeg stadig mig selv i at gå med den ene hånd i lommen.

10 Lissi Mossin Rørtoften 16, 8722 Hedensted Gift Lone (24), Helle (22), Kristina (14) Kalkulering af tilbud samt lønningskontor Teknisk assistent 1968 Efter afsluttet realeksamen uddannede jeg mig til teknisk assistent. De sidste 21 år har jeg arbejdet i Hetag Tagdækning. I 1969 blev jeg gift med Leif, han har i 18 år været entrepriseleder i det samme firma. Min fritid bruger jeg på gymnastik, syning af mit eget tøj samt i vores sommerhus ved Vesterhavet. Jeg er også gået med i ungdomsarbejdet i den lokale idrætsforening.

11 Erik Blæsbjerg Poulsen Junker Stranges Vej 65, 7100 Vejle Gift : Else Marie (1976) Claus (1977) Personalechef på/i Bankdata Konditor (1969) Socialrådgiver (1977) Cand. Jur. (1983) Bestemt ikke kedeligt og forudsigeligt. Udgangspunktet var konditor/bager, et ophold i Sverige og så, efter militærtjeneste, egen forretning. Sidstnævnte blev dog aldrig realiseret - for det skulle være noget med mennesker. Først 6 år i Vejle Kommune, så 8 år ved Vejle Amt og fra ved Aktivbanken/Topdanmark som sekretariatschef og uddannelseschef. Jeg har siden været personalechef på Bankdata, Eritsø.

12 Inger Marie Bjerre Sørensen Stribgårdvej S, Strib, S 500 Middelfart Gift med Frank siden 1972 Anne-Mette, 22 år & Anders, 18 år Direktionssekretær Merrild Kaffe, Kolding Handelseksamen, Forretningsuddannelse, HH i engelsk og tysk, Korrespondent engelsk, 1987 HH i fransk 87. Efter forretningsuddannelsen hos Gundtoft i Vejle arbejdede jeg til 7O som ekspeditrice samme sted tog jeg HH i 2 sprog, som førte til ansættelse til ansættelse i forskellige virksomheder som salgs- og eksportassistent, senere som sekretær (mest salg/marketing) og siden 1988 som direktionssekretær i Merrild Kaffe -IS, Kolding, som er amerikansk/hollandsk ejet. Koncernsproget er således engelsk, hvilket giver mig rig lejlighed til at vedligeholde min korrespondentuddannelse. Det franske sprog forsøger jeg mig med på aftenskole og under ferier i Frankrig, men rutinen mangler, når det ikke praktiseres i hverdagen. Medens børnene var små, arbejdede jeg i mange år på deltid, hvilket vi som familie har haft glæde af. Alligevel har jeg altid været heldig at have spændende arbejdsopgaver og kunnet arbejde med det, jeg gerne ville. Vi har boet i Strib i 20 år og er stadig glade for at være her. Vores datter er efter længere tids sygdom nu heldigvis rask og igang med en lægesekretæruddannelse ved Middelfart Sygehus, og Anders på 18 har lige fået kørekort og er snart færdig med det første af 3 år på HH ved Fredericia/Middelfart Handelsskole. Anne-Mette bor i :ejlighed i Middelfart, medens vi har endnu har Anders hjemme. De seneste vintre har vi fået smag for at stå på ski i Norge sammen med gode venner, og ca. hver anden sommer tager vi en længere biltur til udlandet. Børnene har indtil nu været med, og vi er glade så længe det varer. vi værner om familielivet og fritiden med gode venner og den øvrige familie, idet Frank som regel har lange arbejdsdage og indimellem rejser en del. Som de fleste har vi oplevet både med- og modgang, men vi er glade og tilfredse i hverdagen og taknemmelige for de muligheder, vi har og har haft. - Og så..., omend de fleste syntes, at vi var lidt tidligt ude med mere eller mindre at binde os, føler vi, at vi i vores sentilværelse har formået at give hinanden plads til fortsat personlig udvikling og interessedyrkning m.v., det er måske derfor, at vi stadig er meget glade for hinanden. - Tænk, hvad der komme ud af et skoleforløb, - ægteskab - og et dejligt kammeratskab med alle jer som vi har glædet os til at være sammen med og høre nyt fra.

13 Frank Grøn Sørensen Stribgårdvej 5, Strib, 5500 Middelfart Gift med Inger Marie Anne-Mette, 22 år & Anders, 18 år Distributionschef hos Walker Danmark A/S Uddannet som automekaniker hos Ford i Vejle, aftjent værnepligt i Vordingborg, maskinteknikeruddannelse på Kolding Teknisk Skole, gennem 80 erne taget 9 teknonom-fag samt flere sprogkurser sideløbende med job. Efter maskinteknikeruddannelsen i 1973 fik jeg job hos Kosan Cylindric i Middelfart, måske bedre kendt som Lydex, med produktion og salg af lyddæmpersystemer til personbiler. I dag ejes virksomheden af den amerikanske koncern Tenneco og hedder Walker Danmark A/S, som efterhånden er blevet Middelfarts største virksomhed, men ikke kun p.g.a.mig, må jeg nok hellere tilføje. - I 1976 flyttede vi fra Jerlev og byggede hus i Strib, hvor vi har boet siden. Jeg arbejder stadig i samme virksomhed, hvor jeg i årenes løb har været inde i et positivt og lærerigt uddannelses- og karriereforløb. - Inger Marie og jeg har 2 børn, som I kan læse lidt mere om på hendes side, og jeg har i årenes løb haft en helt afgørende opbakning og forståelse fra Inger- Marie og børnene og på den måde følt, at min base altid var god og stabil. Samtidig har jeg altid været så heldig at have et godt helbred, så jeg føler ikke, jeg kan ønske mig mere. - Gennem de sidste 10 år har jeg været med i menighedsrådsarbejdet i Strib, valgt på den kirkelige, upolitiske liste, som den hedder. Arbejdet her har budt på en del spændende opgaver, bl.a. ansættelse af nye unge præster, valg af ny biskop for Fyns Stift, afholdelse af kirkekoncerter, ny sognegård m.v. - altsammen meget interessant og lærerigt at deltage i. - Familiens fælles fritid har Inger Marie skrevet lidt om, men jeg for mit eget vedkommende tilføje, at det at alle skulle bidrage til en ny Blå Bog med et resume af tiden siden 1966 bragte mange morsomme minder fra skoletidens episoder frem, og så forstår man jo ikke, at det er så længe siden!

14 John Pedersen Frueløkke 159, 6200 Aabenraa Gift Dreng 17 ½ år Entrepriseleder Lærer LIVSFORLØB SIDEN SKOLEN:. Mat./fys. student 1969 Lærereksamen 1973 med liniefag i geografi og fysik Efter seminariet til byggeriet. Ansat hos C.Christoffersen A/S i Vejle fra som betonformand. Ansat hos Rasmussen & Schiøtz A/S i Kolding 1984 som arbejdsleder, så produktionsleder derefter entrepriseleder. Flyttet til Aabenraa i 1986 og er i dag beskæftiget i Rasmussen & Schiøtz Vest A/S med kalkulation m.v. af totalentrepriser i Nordtyskland. Er desuden ansvarlig for EDB-netværk i afdelingen uden at vide noget om EDB (John har skrevet dette lige efter sidste møde, dog er årstallet for sønner fremskrevet. Han var i øvrigt sammen med Inger den eneste!)

15 Niels Chr Hygebjerg Nyvej 8, 8340 Malling Gift med Anne Marie Nikolaj på 19 år Lærer på Beder Skole Manufaktur, HH, lærerseminarium Det stod skrevet i stjernerne, at jeg skulle gå handelsvejen, men da de 3 år i Sønderborg samt 2 år på handelsgymnasiet i Århus var ovre, var det blevet til et stjerneskud. En eller anden ildsjæl fik overbevist mig om, at undervisning var sagen. Skulle det være de ældre eller de yngre årgange? I første omgang fik de ældre lov, men et enkelt år på universitetet i Århus afgjorde sagen. Det skulle være de yngre børn, der skulle have glæden!?! Et år på Århus Seminarium gik fint, men jeg havde jo mødt hende, bare hende,anne Marie, og selvom hun var fra Århus, gik hun på børnehaveseminarium i København. Efter et års rejseri, fandt vi, at det var nemmere, at jeg flyttede ind på Amager og fortsatte på Zahles seminarium i Kbh. I 1977 skete der en masse: vi fik Nikolaj, en dejlig dreng, jeg fik job i Viby ved Århus, vi købte hus i Malling (det eneste der kunne fås, da der var avisstrejke) og vi blev gift. Efter 2 år købte vi et større hus i Malling sammen med et hold venner og lavede et bofællesskab. Efter 3 år knirkede det, så vi så os om efter noget andet. Det bedste købte Jacob Haugaard for næsen af os,. Det endte dog med at de andre flyttede ud og vi beholdt huset mod at leje ud. Og vi bor der stadig - dejligt hus!!! Anne Marie er børnehavepædagog i Odder, og er stadig bare hende. Hun var i sin tid au pair i det italienske Schweiz og er begyndt at læse lidt italiensk på aftenskole. Det giver en dejlig undskyldning for at tage ned til solen og varmen, senest i påsken. Yoga er også sagen, og så er hun en dygtig havemand. Nikolaj, vores søn bliver student om kort tid. Han er meget kunstnerisk indstillet bl. a. med stor succes i gymnasiets Loyd Webberforestilling om Joseph and his osv. Fremtiden er spændende for ham! Efter 7 år på en rabarberkvartersskole kom jeg til nabobyen, Beders skole. Der har jeg nu været i 12 år og er efterhånden faldet godt til. Jeg er klasselærer i en 6. klasse. Inden frk. Spang begynder at rotere i graven vil jeg skynde mig at sige, at det er som matematik-, engelsk-, historie- og natur/tekniklærer jeg er det. Dansk holder jeg mig langt fra! Derudover har jeg fysik og hjemkundskab. I fritiden har jeg i mange år spillet old-boys-fodbold. Det førte til at jeg kom i bestyrelsen af BMI. Her er min vigtigste opgave at lave et årsskrift om klubbens 40 hold. Jeg fotograferer, henter ting hjem, skriver og får trykt bladet hvert år. Den aktive fodbold har jeg dog lagt på hylden til fordel for bowling. Nu drager jeg hver onsdag til Viby og vælter kegler. Det giver ikke så mange skader. Alt i alt et liv på det jævne, men dog med så meget spræl, at det er til er til at holde ud. Godt og vel!!!!!

16 Inger Markussen Født Knudsen Tulipanvej 15, Ø. Bjerregrav, 8900 Randers Gift med Poul Erik siden 72 3 drenge født I: 76, 79, 89 Folkeskolelærer, zoneterapeut, instruktør gymnastik og afspænding Lærerudd. Zonetera- peut + div. kurser Efter realeksamen: stud. skrub på Ammitsbøl Skovborg i 8 måneder. Herefter 4 mdr. på Rødding Højskole inden jeg i aug 67 begyndte på Jelling Seminarium, hvor jeg blev færdig i Fra aug. 72 ansat som lærer ved Sønderbækskolen (en 7-klasset skole). Har siden 76 så vidt muligt arbejdet på deltid. Tog for egen regning orlov fra 89-91, hvor jeg tjente til husholdningspengene som selvstændig, samt ydede mere intens yngelpleje. Turde ikke tage det store spring til at blive fuldtids zoneterapeut, da jeg ikke bryder mig om tanken om ligefrem at skulle leve af folks dårligdomme, men det er dejligt at kunne drive det på hobbyplan. Sammen med min familie tilbringer jeg som regel 4-5 uger om året udenfor landets grænser: Om vinteren på ski i Norge eller Sverige og om sommeren på camping i hovedsagelig Frankrig og Italien. Dagligdagen ligner nok de fleste danskeres: Fuld fart på! Meget optaget af planlægning af møder og arrangementer langt ud i fremtiden, men for lidt tid til at mærke nuet. Det er mit mål at få noget gjort ved det, hvilket kræver intense øvelser i at sige nej og ja til nogle andre ting end jeg har vænnet mig til. Bortset fra det, har jeg ikke noget at klage over. jeg agter at stoppe min karriere (i folkeskolen) senest når jeg er 60, så jeg kan nå at cykle til Paris, det blev ikke til noget i ungdommens vår, til gengæld har jeg fået mange andre oplevelser, som jeg ikke ville have været foruden.

17 Niels Eske Nielsen Huslodsvej 6, 7000 Fredericia Gift Agnete 19, David 15, Frederik 8 Tandlæge Tandlæge 66-68: Småjobs 68-70: Studenterkursus (Nysproglig), Århus Akademi 68-72: Værnepligt, Arbejde på gård i Norge : Århus Tandlægehøjskole 77 - : Arbejde som tandlæge i privat praksis forskellige steder, for tiden i Taulou

18 Else Egsgaard Vejlevej 278, 7323 Give Gift 2 drenge -18 år-21 år Passer telf., kontor, regnskab tralen, ellers medhj. hustru Sygeplejerske kartoffelcen MIT LIVSFORLØB SIDE SKOLEN: 1/2 år i huset, derefter 3 1/2 årig uddannelse som sygeplejerske i Vejle Amt. Arbejdede 3 år efter uddannelse, deraf 1/2 år i Norge. Blev gift i 1973 med landmand Erhardt, der overtog sin fødegård i 1972 på 350 ha malkekøer + opdræt. Havde 3 karle på kost og logi. Begyndte at handle med kartofler i 72, og det er med tiden blevet til både export og import af spise- og læggekartofler. Det er i dag et fuldtidsjob for os begge. Køerne blev sat ud i 85, færre ansatte og nu har vi ingen, mindre jord 192 ha.; men Erhardt har købt en gård i Polen på 350 ha Jeg passer så kartoffelcentralen og det herhjemme, når han er på den ugentlige tur til Polen (800 km derned). Den ældste er færdig på landbrugsskole , derefter soldat Den yngste er begyndt i lære som bygnings- og landbrugssmed.

Nymark-familien. 1: Bolig på Fruergården 2: Teglværket 3: Bolig fra 1899

Nymark-familien. 1: Bolig på Fruergården 2: Teglværket 3: Bolig fra 1899 Nymark-familien. Stamfaderen til Nymarks-familien var Thomas Jensen, som blev født d.12.12.1844 i Testrup. Hans far var Jens Thomsen, ejede af stor gård i Testrup og Testrup Teglværk. Han var en fremskridtsmand

Læs mere

Johanne og Claus Clausen

Johanne og Claus Clausen Johanne og Claus Clausen 9. maj 2013 Denne historie handler om min kone Inger Clausens forældre Johanne og Claus Clausen. Johannes fødsel Johanne blev født den 30. januar 1917 i Skive. Hendes forældre

Læs mere

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre.

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen 1869-1943 Maren Kirstine Lumbye 1873-1903 Jens Chr. Nielsen blev født d. 16. august 1869, som søn af husmand Gabriel

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Da jeg var på jeres alder var der kun 7 års obligatorisk skolegang. Hvis man var blevet træt af skolen, kunne man gå ud efter syvende.

Da jeg var på jeres alder var der kun 7 års obligatorisk skolegang. Hvis man var blevet træt af skolen, kunne man gå ud efter syvende. Kære elever fra 9. årgang Da jeg var på jeres alder var der kun 7 års obligatorisk skolegang. Hvis man var blevet træt af skolen, kunne man gå ud efter syvende. Og det gode var dengang, at man også kunne

Læs mere

XI.B Bodil Østergaard er født den 28. januar 1940 i Biersted. Hun blev gift den 22. juli 1962 i

XI.B Bodil Østergaard er født den 28. januar 1940 i Biersted. Hun blev gift den 22. juli 1962 i XI.B Bodil Østergaard er født den 28. januar 1940 i Biersted. Hun blev gift den 22. juli 1962 i Biersted med Erik Mejlholm, der er født den 30. juli 1936 i Nørhalne som søn af gårdejer Niels Mejlholm og

Læs mere

Forældrebrev den 25. oktober 2013

Forældrebrev den 25. oktober 2013 Forældrebrev den 25. oktober 2013 1. Præsentation af vores lærerpraktikanter Line Quistgaard Larsen og Kirstine Vægter 1.1. Præsentation af 1. årgang -matematikgruppen Vi udgør den matematiske gruppe af

Læs mere

Hjørnegården gennem 100 år.

Hjørnegården gennem 100 år. Hjørnegården gennem 100 år. I 1894 købte Jacob Rasmussen, husmandssøn fra Munkebo, Hjørnegården for penge tjent som kreaturhandler. Hans hustru var Gertrud Marie Andersen, gårdmandsdatter fra Martofte.

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Jesper Andersen. Født: i året 1948, København.

Jesper Andersen. Født: i året 1948, København. Jesper Andersen Født: i året 1948, København. Opvokset: I København sammen med en rolig familie, hvor han var en stille og rolig dreng, som hyggede sig med familien og bedsteforældrene. Børn: Ja, jeg har

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

Hip, hip,hip. Hurra!! Denne folder er en hyldest til vor far. Margrethe, Børge og Morten Tage Eskild Jensen Født den 15. Sept. 1918 I Vester Linderum

Hip, hip,hip. Hurra!! Denne folder er en hyldest til vor far. Margrethe, Børge og Morten Tage Eskild Jensen Født den 15. Sept. 1918 I Vester Linderum Hip, hip,hip Hurra!! Denne folder er en hyldest til vor far.. Margrethe, Børge og Morten Tage Eskild Jensen Født den 15. Sept. 1918 I Vester Linderum Notater: 2 11 For 3 år siden kom far på sygehus med

Læs mere

Sankt Hans 2015. Sæt det på en formel og politikeren vil diskutere det med dig.

Sankt Hans 2015. Sæt det på en formel og politikeren vil diskutere det med dig. Sankt Hans 2015 I dag tænder vi en masse bål. I gennem hele landet er der bål. Store og mindre bål, men bål. Vi mødes med alle mulige. Nogen vi kender. Nogen vi slet ikke kender og normalt ellers ikke

Læs mere

Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form

Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form 1983 Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form Hans og Anna Pedersen VEJEN: Selv om det sner, stormer eller regner kan man hver dag træffe ægteparret Anna og Hans Pedersen, Præstevænget

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

Gram Skole. August 2014. Skolestart. Kommende begivenheder. Kort nyt. 11.8.2014: 1. skoledag. 13.8.2014: Skolebestyrelsesmøde

Gram Skole. August 2014. Skolestart. Kommende begivenheder. Kort nyt. 11.8.2014: 1. skoledag. 13.8.2014: Skolebestyrelsesmøde Kommende begivenheder August 2014 Gram Skole Slotsvej 6, 6510 Gram E-mail: gramskole@haderslev.dk Tlf.: 74 34 33 01 Skolestart Børnenes sommerferie synger på allersidste vers. Et nyt og lærerigtskoleår

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Gl. ager 14.4.59. Kære Brevduevenner.

Gl. ager 14.4.59. Kære Brevduevenner. Gl.ager14.4.59. KæreBrevduevenner. Ja,nuerjegvedatværeovredetmedinfluenzaen,iPåskenvarjegnuikkemangesure sildværd,jegholdtmigiroogkomingenstederihelepåsken. Jegharlavetmegetforskelligtsiden1.April,jegharjoværetløsarbejder:Jegharkørtfor

Læs mere

Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner?

Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner? For unge under 25 Om tirsdagen For grupper Om fredagen X 1. Hvad koster telefon + fri sms om måneden?

Læs mere

Hvem var disse mennesker og hvilken forbindelse har de med Langå købmandsgård?

Hvem var disse mennesker og hvilken forbindelse har de med Langå købmandsgård? Langå Købmandsgård Lidt slægtshistorie om livet i den gamle stråtækte skole, der lå på pladsen inden kirkegårdspladsen, fra tiden sidst i 1700 tallet til livet i købmandsgården med landbrug og korn og

Læs mere

Ane 2 og 3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen

Ane 2 og 3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen Ane 2 og 3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen Anders blev født 3 jan 1884 på Langemark i Sæby sogn, Holbæk amt, søn af landarbejder og skomager Hans Sørensen og hustru Karen Marie Jørgensen.

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

UNDER UDARBEJDELSE. Net-opgaver: Facitliste

UNDER UDARBEJDELSE. Net-opgaver: Facitliste Net-opgaver: Facitliste Kapitel 1: Arbejde og uddannelse Ordforråd: Job og jobfunktioner Grammatik: Inversion Grammatik: Datid Grammatik: Possessive pronominer Udtale: R Billedserie: Josefs arbejde Kapitel

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere

Den Internationale lærernes dag

Den Internationale lærernes dag Den Internationale lærernes dag I dag er det en særlig dag. For den 5. oktober har flere foreninger rundt om i verden valgt at markere som Den internationale lærernes dag. Man ønsker på denne måde at markere

Læs mere

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro.

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Damgade 14. Boel Nr.44 (Gl. 21 ). Nr. 27 På præstekort hus 41 Viet den 22. okt. 1831 Johan Henrik Schmidt * 28. aug 1797, søn

Læs mere

Undervisningsmaterialet er udviklet af Luna Christensen & Niels Erling. Med kyndig vejledning fra Mirjam Dyrgaard Hansen

Undervisningsmaterialet er udviklet af Luna Christensen & Niels Erling. Med kyndig vejledning fra Mirjam Dyrgaard Hansen Undervisningsmaterialet er udviklet af Luna Christensen & Niels Erling Med kyndig vejledning fra Mirjam Dyrgaard Hansen Layout & Tegninger: Kenneth Nytoft & Terese Skovhus www.teaterbloom.dk Dette materiale

Læs mere

Artikel i MAN:D d. 17/8-2013.

Artikel i MAN:D d. 17/8-2013. Artikel i MAN:D d. 17/8-2013. Jørgen og Fie - et makkerpar 17. august 2013 Jørgen Madsen elsker hunde og kan slet ikke få nok. Halvdelen af hans liv har han arbejdet med hunde, og hans passion for at træne

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

No. 12 Karl Otto Pedersen

No. 12 Karl Otto Pedersen Karl Otto Pedersen Forældre: nr. 24 Niels Pedersen og nr. 25 Maren Pedersen Børn: Else Pedersen, Niels Pedersen, nr. 6 Ove Pedersen, Aksel Pedersen og Ejnar Pedersen Navn : Karl Otto Pedersen Født : 16.

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Eggeslevmagle Skole vil med linjerne skabe en endnu bedre skole i samarbejde med en række virksomheder og klubber.

Eggeslevmagle Skole vil med linjerne skabe en endnu bedre skole i samarbejde med en række virksomheder og klubber. FREMTIDENS SKOLE - elever 7. årgang Du kan her se resultat af spørgeskemaundersøgelsen, som har været udsendt i december 2012 til alle elever i 7. årgang. 91 elever ud af årgangens 103 elever har svaret,

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Grammatik Pronominer (fortsat) og præpositioner

Grammatik Pronominer (fortsat) og præpositioner Grammatik Pronominer (fortsat) og præpositioner Laila Kjærbæk FIO2009 Tirsdag den 9. juni 2009 Pronominer Personlige Fx jeg, du (De), han, hun, den (det), vi, I (De), de; mig, dig (Dem), ham, hende, os,

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Lærer på et handelsgymnasium Kristian Peter Poulsen

Lærer på et handelsgymnasium Kristian Peter Poulsen Jobopslag og tanker om jobbet 13 Lærer på et handelsgymnasium Kristian Peter Poulsen Når sommerferien står får døren, kan jeg se tilbage på et ualmindeligt lærerigt år som gymnasielærer. Et år, hvor jeg

Læs mere

Kæreste nej tak- opgaver

Kæreste nej tak- opgaver Kapitler Spørgsmål teori med eksempler side 2 Kapitel 1 Mikkel side 3 Kapitel 2 Sport side 4 Kapitel 3 Arbejde side 5 Kapitel 4 Posthuset side 6 Kapitel 5 Chefen side 7 Kapitel 6 Postbud side 8 Kapitel

Læs mere

Vig sogns nye menighedsråd fra og med 1. søndag i advent d. 2. december 2012

Vig sogns nye menighedsråd fra og med 1. søndag i advent d. 2. december 2012 Vig sogns nye menighedsråd fra og med 1. søndag i advent d. 2. december 2012 Anette Sørensen, formand Jeg har løst sognebånd til Annette Berg, fordi jeg synes hun er en blændende dygtig præst. Af samme

Læs mere

No. 13 Mette Kirstine Pedersen

No. 13 Mette Kirstine Pedersen Mette Kirstine Pedersen Forældre: nr. 26 Søren Dahl Knudsen og nr. 27 Else Dahl Knudsen Børn: Else Pedersen, Niels Dahl Pedersen, nr. 6 Ove Pedersen, Aksel Pedersen og Ejnar Pedersen Navn Født Døbt Faddere

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Møllevangskolen 7. årgang

Møllevangskolen 7. årgang December Møllevangskolen 7. årgang 2 Efter vi er startet i 7.klasse, er vi kommet op til de store hvor vi før var de ældste elever, er vi nu de yngste elever på gangen. Det kan medføre visse problemer

Læs mere

Anna Marie Elisabeth Hansen

Anna Marie Elisabeth Hansen Anna Marie Elisabeth Hansen Min faster Anna var født den 27. august 1896 i Brahetrolleborg sogn på Sydfyn, en halv snes km. fra Faaborg. Forældrene var savskærer Hans Hansen Dyrman og hustru Kirsten. Hun

Læs mere

Nørremarkskirken 2015-2016. Kom-sammeneftermiddage. Spændende foredrag Fællesskab Kaffe Sang

Nørremarkskirken 2015-2016. Kom-sammeneftermiddage. Spændende foredrag Fællesskab Kaffe Sang Nørremarkskirken Spændende foredrag Fællesskab Kaffe Sang 2015-2016 Kom-sammeneftermiddage Torsdag den 27. august kl. 14.30 Cuba en rejse tilbage i tiden Kordegn Bente Munk, Vejle Cuba er et spændende

Læs mere

Esther Kirstine Pedersen, 1920-2000

Esther Kirstine Pedersen, 1920-2000 Esther Kirstine Pedersen blev født den 5. marts 1920 i Usserød, som dengang hørte til Birkerød kommune. Hendes forældre er Søren Pedersen og Karen Marie Sørensen, og hun er deres andet barn, idet hendes

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til Thailand. Navn: Grith Walløe E-mail: Tlf. nr. Evt. rejsekammerat: Hjem-institution: Slagelse sygeplejeskole Holdnummer:Sep05C Rejsebrev fra udvekslingsophold Værts-institution/Universitet:

Læs mere

Hjemmesiden har modtaget følgende julehilsner: SlægtsID 6.7.2. Hans Eigil Jensen skriver:

Hjemmesiden har modtaget følgende julehilsner: SlægtsID 6.7.2. Hans Eigil Jensen skriver: Hjemmesiden har modtaget følgende julehilsner: SlægtsID 6.7.2. Hans Eigil Jensen skriver: Tak for jeres arbejde med at ajourføre slægtsregnskabet. Jeg kan fortælle, at vores mor 6.7. Else Kirstine (Stinne)

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Personas. Horsens på forkant med sundhed

Personas. Horsens på forkant med sundhed Personas Horsens på forkant med sundhed Materiale og metode Baggrundsmateriale Interviews af borgere Feltstudier på hospital og i hjemmeplejen Egne erfaringer (tidligere ansættelser i hjemmeplejen og på

Læs mere

I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra

I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra alverdens lande. 14 IVÆRKSÆTTEREN NOVEMBER 2006 Lærerindens

Læs mere

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting En Vogterdreng Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2016 1 En Vogterdreng Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og Furesø Museer Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-27-7

Læs mere

Kapitel 2 11.08.2014. Skolen bliver lukket efter sommerferien, så nu diskuterer vi, om vi skal oprette en friskole.

Kapitel 2 11.08.2014. Skolen bliver lukket efter sommerferien, så nu diskuterer vi, om vi skal oprette en friskole. Om skoletyper A Folkeskolen, friskole eller privatskole? Anna skal gå i en almindelig folkeskole. Vi vil gerne have, hun går sammen med børn fra mange forskellige miljøer. Skolen bliver lukket efter sommerferien,

Læs mere

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje.

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. Det er tæt på Adriaterhavet nær Dubrovnik. Jeg har en kone og to drenge, som var

Læs mere

Ernst C. K. Gelardi. Blot et liv. John Lykkegaard. Erindringer. Skrevet af. Forlaget mine erindringer

Ernst C. K. Gelardi. Blot et liv. John Lykkegaard. Erindringer. Skrevet af. Forlaget mine erindringer Ernst C. K. Gelardi Blot et liv Erindringer Skrevet af John Lykkegaard Forlaget mine erindringer Ernst C. K. Gelardi Blot et liv udgivet marts 2008 e-bog udgivet september 2011 Forside: Maleri af af det

Læs mere

Et billede af den nye ledelse

Et billede af den nye ledelse Foto taget januar 2016 Et billede af den nye ledelse Den nye ledelse på skolen i distrikt 4 vil gerne her give et lille billede af hvem vi er. Sammen med skolens medarbejdere på de tre matrikler vil vi

Læs mere

Talepunkter: Bramsen-festen 28/8 2011

Talepunkter: Bramsen-festen 28/8 2011 Talepunkter: Bramsen-festen 28/8 2011 Jeg hedder Charlotte Jeg er fra Aage-grenen - I kan læse mere om mig på side 346 Jeg hedder Camilla Jeg er også fra Aage-grenen, men jeg er også fra Ludvig-grenen

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form)

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form) Betinget virkelighed Betinget virkelighed vil sige en tænkt virkelighed under en bestemt betingelse. Man springer ud af virkeligheden og ind i en anden ved at forestille sig, hvad man så ville gøre: Hvis

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

4. generation fører forretningen videre

4. generation fører forretningen videre 1981 2011 4. generation fører forretningen videre 1 Splinterny rustvogn VEJEN: Møbelhandler Søren Fischer Viig, som også driver Fischers Begravelsesforretning i Vejen og P. Brøggers Begravelsesforretning

Læs mere

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl.

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.4. april. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 29. marts Palmesøndag Kl. 10.30 Birgit Lundholm, Onsdag den 1. april Kirkevært i kirken Kl.

Læs mere

Halvfemserne gik. Et tiår med muskelsvind hos familien Møller Jensen

Halvfemserne gik. Et tiår med muskelsvind hos familien Møller Jensen Artikel fra Muskelkraft nr. 4, 2000 Halvfemserne gik Et tiår med muskelsvind hos familien Møller Jensen Af Jørgen Jeppesen Ødsted ligner næsten sig selv med Brugsen på den ene side og mejeriet på den anden

Læs mere

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 P PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 6 Jeg elsker mit job. En god dag for mig, er en dag, hvor jeg er på arbejde, siger Dennis, der har ansvaret for butikkens kiosk og blandt andet også står for indkøb af varer

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

i 1959 arbejdede han atter hjemme i y" A\ og i 1959-1960 havde han et ophold på XI.A

i 1959 arbejdede han atter hjemme i y A\ og i 1959-1960 havde han et ophold på XI.A Begge ægtefæller ligger begravet på Biersted Kirkegard - på sydsiden af kirken. I ægteskabet er børnene XLA-XI.B. XI.A Gunnar Østergaard er født den 18. april 1938 i i Ferslev med Jytte Børglum, der er

Læs mere

C a r l N. l s e n. i e. J e a n S i be. E d v a r d G r. i e g. l i u s. Nordiske fortællinger

C a r l N. l s e n. i e. J e a n S i be. E d v a r d G r. i e g. l i u s. Nordiske fortællinger C a r l N i e l s e n E d v a r d G r i e g J e a n S i be l i u s Nordiske fortællinger m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Nordiske fortællinger I dette hæfte skal du arbejde med tre nordiske

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad tid lukker museet i januar? 2. Hvad koster entreen for børn? 3. Hvor længe varer

Læs mere

NAVIGATOR FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE!

NAVIGATOR FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! NAVIGATOR FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! 2016-2017 5 FACTS OM NAVIGATOR * Uddannelsen varer 42 uger fra august 2016 til juni 2017 * Eleverne bor på Navigator

Læs mere

Husk i må meget gerne dele, indlægget med jeres omgangskreds, venner og familie.

Husk i må meget gerne dele, indlægget med jeres omgangskreds, venner og familie. Jeg er yngste barn i børneflokken, vi er 3 drenge, mine store brødre er henholdsvis 9 år og 12 år ældre end mig. Min far er fra 1934 og er 82 år, og min mor er fra 1937 og er 78 år, men lige om et par

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 29. maj 2009 Kære 9. og 10. klasse. Så er problemerne overstået i denne

Læs mere

Deepak kommer fra Nepal, men føler sig som fynbo 21. jun, 2012 by Maybritt

Deepak kommer fra Nepal, men føler sig som fynbo 21. jun, 2012 by Maybritt Deepak kommer fra Nepal, men føler sig som fynbo 21. jun, 2012 by Maybritt Deepak arbejder på PKM Deepak arbejder på PKM. Det er Danmarks største blomster-gartneri og ligger i Søhus lidt uden for Odense.

Læs mere

Elev og forældrefolder Et samarbejde med Fredericia, Middelfart, Vejle og flere andre kommuner om elevbesøg fra Ilulissat.

Elev og forældrefolder Et samarbejde med Fredericia, Middelfart, Vejle og flere andre kommuner om elevbesøg fra Ilulissat. 2017 Elev og forældrefolder Et samarbejde med Fredericia, Middelfart, Vejle og flere andre kommuner om elevbesøg fra Ilulissat. Se Grønlandsudvalgets hjemmeside på : www.fredericia-ilulissat.dk PROTEKTOR

Læs mere

Rapport om udlandsophold foråret 2014 San Diego State University

Rapport om udlandsophold foråret 2014 San Diego State University Rapport om udlandsophold foråret 2014 San Diego State University Mwansa Tilsted Mumba Tlf. nr. 60 29 20 11 Mwansa91@hotmail.com Motivation Da jeg startede på Ingeniørhøjskolen Aarhus gik jeg direkte fra

Læs mere

side 9 manden StilladsInformation nr. 107 - juni 2013 Alder: 50 Stilladser, Kbh. Start i branchen: 1988

side 9 manden StilladsInformation nr. 107 - juni 2013 Alder: 50 Stilladser, Kbh. Start i branchen: 1988 StilladsInformation nr. 107 - juni 2013 side 9 manden Navn: Lars Henriksen Bopæl: Humlebæk Alder: 50 Firma: Oldenborg Stilladser, Kbh. Start i branchen: 1988 Stilladsudd: ERFA 1 og 2, Faldsikring Tillidshverv:

Læs mere

Nu, nu er den der - hjemmesiden!

Nu, nu er den der - hjemmesiden! Kildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: Nu, nu er den der - hjemmesiden! I denne måned får I Kildeskolenyt! på papir igen, så I kan få at vide, at hjemmesiden endelig er åbnet. Adressen er www.kildeskolen.dk

Læs mere

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde MOGENS BILLE Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde Pædagogisk Center Ballerup Kommune 2014 1 2 Skolen i 1914 fortalt af Edith fra Schwenckestræde. Edith fra Schwenckestræde 6 boede i et lille

Læs mere

JEG HAR DET. Pia Giordano FINT. En beretning om mod på livet med kronisk sygdom. Rydendahl Forlag

JEG HAR DET. Pia Giordano FINT. En beretning om mod på livet med kronisk sygdom. Rydendahl Forlag JEG HAR DET Pia Giordano FINT En beretning om mod på livet med kronisk sygdom Rydendahl Forlag Jeg har det fint En beretning om mod på livet med kronisk sygdom af Pia Giordano Indhold Forord... 9 Indledning...

Læs mere

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Af Orla Nielsen i samtale med Lena Isager I flere klasser på Beder skole støtter forældrene op om skole-hjemsamarbejdet og deltager i traditionsrige

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí?

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí? Kære Aabenraa Rotary Klub Como vão as coisas por aí? Jeg vil gerne først takke mange gange for, at I har givet mig muligheden for at komme ud som udvekslingsstudent og opleve en helt ny og spændende kultur!

Læs mere

Bilag B. Præsentation af de interviewede soldater

Bilag B. Præsentation af de interviewede soldater Bilag B Præsentation af de interviewede soldater Sprogofficer A (SOA) Alder: 28 Tidligere uddannelser og beskæftigelse: Gymnasiet. Aftjente 3 måneders værnepligt i Garderhusarregimentet i 2002. Efterfølgende

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Bodø! 6. semesters praktik-12 uger. 1½ uge på Opvågning, 4 ½ uge på Hjerteovervågning og 6 uger på Børneafdelingen.

Bodø! 6. semesters praktik-12 uger. 1½ uge på Opvågning, 4 ½ uge på Hjerteovervågning og 6 uger på Børneafdelingen. Bodø! 6. semesters praktik-12 uger. 1½ uge på Opvågning, 4 ½ uge på Hjerteovervågning og 6 uger på Børneafdelingen. Mine forventninger til opholdet var at opleve et andet sundhedsvæsen og kultur. Jeg valgte

Læs mere

Et fritidsliv med sejlads 6. af Hans "Kringle" Nielsen Toldbodgade Nyborg

Et fritidsliv med sejlads 6. af Hans Kringle Nielsen Toldbodgade Nyborg Et fritidsliv med sejlads 6 af Hans "Kringle" Nielsen Toldbodgade Nyborg På det tidspunkt i 1957/58, hvor jeg var ung svend på konditori Sct. Knud i Odense, blev jeg kontaktet af en af de sidste to medlemmer

Læs mere

Lærervejledning. www.5emner.dk

Lærervejledning. www.5emner.dk Lærervejledning 5 emner er bygget op omkring emnerne: familie, rejser, uddannelse, arbejde og bolig. Emnerne kan gennemgås separat og i vilkårlig rækkefølge alt efter behov. Den tilhørende hjemmeside er

Læs mere

AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN

AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN Kurser Foredrag Debat WWW.KURSERKBH.DK Pjecen er udgivet af Aftenskolernes Samråd i København. Se mere på www.kurserkbh.dk Layout og tryk: Eks-Skolens Trykkeri ApS Tak til Københavns

Læs mere

Opgaver til Den frie by

Opgaver til Den frie by Opgaver til Den frie by 1. Kaj og Jette eller far og mor? Mormor synes, at det er lidt underligt, at Liv siger Kaj og Jette i stedet for far og mor. Hvad synes du? 2. Hvem skal bestemme? Liv siger Kaj

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere - Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere Michael Svendsen har besluttet sig for at sige ja til respirator. Men den dag han ikke længere kan tale eller skrive, vil han have den slukket

Læs mere

Det lange liv populationsundersøgelsen i Glostrup,

Det lange liv populationsundersøgelsen i Glostrup, Det lange liv 1914-populationsundersøgelsen i Glostrup, 1964-2014 Per From Hansen Leif Hagerupi gang med en kondicykeltestning af en af deltagerne i 50 års undersøgelsen i 1964 939 50-årige personer, alle

Læs mere