Mere om fastelavn 2014 i næste nr. af Bjergby Posten. Sjov Motion hver onsdag.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mere om fastelavn 2014 i næste nr. af Bjergby Posten. Sjov Motion hver onsdag."

Transkript

1 Mere om fastelavn 2014 i næste nr. af Bjergby Posten Sjov Motion hver onsdag.

2

3 *- Kære læsere. Tænk engang. Der er noget i luften Jamen hvor er det da fantastisk, at sidde her i februar måned med forår i maven. Den anden dag tog jeg mig selv i at sige om Pelle, at der er nok gået forår i ham. Og på den anden side stod jeg i morges, (denne morgen!) og skrabede is af bilens forrude. Sådan er det danske vejr jo så forunderligt, og jeg tror nu, at jeg bare vil glæde mig over, at det tegner til et meget langt forår, selvom vi jo alle godt ved, at der stadig vil kunne være dage med sne og kulde. Edel fra Syrenen har fortalt mig en lang remse om vind og vejr i årets gang, og jeg var så heldig, at hun ville sige den lige præcis mange gange nok, til at jeg kunne nå at skrive den ned på papir. Glæd Jer over den inde i Bjergby Posten. Jeg har stadig svært ved at forstå, hvordan du dog kan huske den, Edel bare sådan??? Vores Karina, som jo var startet i købmanden har desværre været nødt til, at trække sig derfra. Herfra er der fuld forståelse, for det er også en ordentlig mundfuld, både at være instruktør hver onsdag til Sjov Motion og også i Venneforeningen hvor Karina er med i bestyrelsen. Hos købmanden får vi så hjælp af Pia, som er tidligere medarbejder hos Violen. Velkommen til dig, Pia. Vi er rigtig glade for din opbakning, og for at du til stadighed stiller dig til rådighed for os. Vi er faktisk uhyre heldige med temmelig mange frivillige kræfter, som kommer med hver deres entusiasme og gode humør. Stabilt møder de op og yder masser af omsorg og praktisk hjælp ved alle mulige lejligheder. Vi kan ikke takke nok, men hjælp mig med gentagne gange, at gøre opmærksom på, hvor værdifulde de er for os alle, så de bevarer glæden ved at komme her. -Indlæg til næste nummer af Bjergby Posten, skal være Jette eller Hanne i hænde senest d. 26. marts Alle er meget velkomne til at skrive i/til Bjergby Posten! Forårshilsner fra Hanne.

4 SMIL MED BJERGBY POSTEN!!! Moren: "Hvorfor lagde du avisen i køleskabet?" Ole: "Fordi far gerne vil have friske nyheder!" Ved nærmere eftertanke Da min kone var ung, var hun så dejlig, at jeg kunne have spist hende! I dag fortryder jeg, at jeg ikke gjorde det Hvorfor i alverden har du dog købt en kranbil, Per. Jo, jeg er blevet udsmider i drive-inn biografen. Skilt i skønhedssalonens vindue: Fløjt ikke efter damer, der kommer ud herfra det kan være din svigermor. Manden havde længe døjet med ørepine og opsøgte derfor en specialist. Han dæmpede lidelsen, men ørepinen forsvandt ikke helt. Til gengæld modtog manden nogle dage senere en betragtelig regning. Han sendte pengene med ordene: Jeg ser de har bedre forstand på kroner end på ører Hvad er det for en kat der siger vov vov? -Det er en hun(d)kat Hvor mange fugle kan der være i et tomt bur? - Ingen, for så er buret ikke tomt mere. -Hvad hedder verdens hurtigste ko? -En kondisko Hvad kalder en kannibal en pige på rulleskøjter? -En rullesteg På fabrikken: - Hvorfor kalder I direktøren for gud. Er han så god? - Næh, men hvis han laver noget, anser vi det for et mirakel. -Hvorfor blev du egentlig ikke garder, når dine to ældre brødre i Silkeborg blev det? - Det var på grund af håret. - Håret? - Ja. Det sad for tæt ved jorden! - Og så var der den om klokkerens kone der var temmelig nedringet!

5 MÅNEDSOPGAVE Løs denne opgave: LØSNING: NAVN: BOLIG: Afleveres i postkassen i smilehullet senest d. 26. februar Tillykke til februar måneds vinder som blev: Else Holm Syrenen - Gevinsten er på vej!

6 TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN TIL: 29. marts: Bente Olsen (1932) Rosen 29. marts: Ellen Christensen (1929) - Violen BJERGBYPARKEN HAR MISTET: Frede Madsen Violen Svend Åge Kristensen - Rosen NYT PÅ MEDARBEJDERSIDEN: VELKOMMEN TIL: Charlotte (SSA elev) som kom den 24. feb. Og skal være i Rosen huset. Torben (elev hos Jens/pedellen) som veksler imellem skoleophold på Fyn og praktik her, vil i de perioder hvor han er i praktik, være udlånt til det nye plejecenter hver anden uge. Vi har således Torben i de lige uger næste gang uge 14.

7 GUDSTJENESTER I MARTS: Onsdag den 12. marts v/grith Seersholm kl i Udsigten. Onsdag den 26. marts: Ingen gudstjeneste! -Alle er velkomne Kirkekaffe koster kr. 10,- for gæster. FRISØREN KOMMER : Anne-Grete holder ferie i uge 10 og 11 hvor hun rejser til Vietnam. Hun er tilbage i Levehjemmet: Torsdag den 20. marts. Tirsdag den 25. marts. HERREKLUBBEN: - Har sin egen postkasse ved hoveddøren. Heri kan bl.a. lægges ønsker og forslag, hvis der er noget Herreklubben kan lave til os. - De modtager meget gerne post.

8 TELEFONNUMRE Bjergbyparken har følgende telefonnumre: Hovednummer/Kontor : Centerleder Lars Bo Sørensen : Centersygeplejerske Liselotte Munksgaard : Violen direkte : Syrenen direkte : Rosen direkte : Køkkenet : Vagthavende mobil svarer hele døgnet : Bjergbyparkens hjemmeside!!! På hjemmesiden kan hentes informationer om både Venneforeningen, boligtyper, aktuelle aktiviteter og masser af andre ting. Vi håber at hjemmesiden vil være til stor glæde for alle, der er interesserede, og vi modtager meget gerne ros/ris eller gode forslag til ændringer og tilføjelser til hjemmesiden.

9 BOCCIA Hver onsdag kl Kom og få en hyggelig time, med Boccia og socialt samvær sammen med vores instruktører Kirsten og René. I en pause drikker vi en kop kaffe. SJOV MOTION: Sjov motion er en del af Motionscaféerne i Slagelse Kommune. Det er et tilbud til alle borgere med hukommelsesbesvær/demens og pårørende. Vi mødes i Bjergbyparken hver onsdag kl Vi starter med en halv times opvarmning/leg/gymnastik. Derefter drikker vi kaffe med frugt eller andet til, før vi slutter af med 15 minutters træning med rekvisitter. Instruktørerne er Bente, René, Lilli, Nadja, Elin og Karina. Vi håber at se mange beboere, familier og naboer til Sjov Motion.

10 ÅRETS GANG MED EDEL FRA SYRENEN: Året begynder med januar, dagen er kort, og marken er bar. I februar når dagene længes, så plejer vinteren slemt at strenges. Marts med den liflige forårssol, bringer dog sjældent den lille viol. April er ikke til at stole på. Hver stund den ta r en ny kjole på. Maj er yndig og frisk som en brud. Fuglene synger og bøgen springer ud. Juni den kære skærsommer med sine tusind rosenblommer. Så kommer juli med hede og mag, lyse nætter og hundedag. August du bringer vor lo og vor lader med velsignelse fra gud fader. September er også rar og kær, så ryster vi æbler og pærer af træ r. Oktober med, når den er belejlig efteråret kan være så dejligt. November er en kedelig gæst, med regn og slud og idel blæst. December er årets mørkeste ende. Mørkt hvor kun lidt at bide og brænde, men selv i fattigmands usleste skjul, bringer december dog glædelig jul. Tusind tak, Edel. Dejligt at du vil dele denne kalender med os.

11 Gule ærter Fredag, den 7. marts inviterer Bjergbyparkens Venneforening alle beboere i Bjergbyparken til aftensmad i festsalen kl Menu: Hjemmelavede gule ærter hertil øl/sodavand og 2 snapse. Herefter kaffe og ostemad. Vi glæder os til at se dig. Venlig hilsen og på gensyn Bjergbyparkens Venneforening

12 Adresse- og telefonliste på bestyrelsen i Venneforening Bjergbyparken. Formand: Preben Edholm Mølletoften Slagelse Tlf / , mail Sekretær: Tove Edholm Mølletoften Slagelse Tlf / , mail Kasserer: Carsten Poulsen Baggesensgade Slagelse Tlf , mail Heidi Olsen Ærøvej 64, st th 4200 Slagelse Tlf , mail Anni Korfitzen Baggesensgade Slagelse Tlf Karina Juelskjær Kirkerupvej 12 B 4200 Slagelse Tlf , mail Suppleant: Henning Larsen, Bygaden 29, 4261 Dalmose, tlf Medarbejderrepræsentanter: Helen Frost, Maglehaven 7, 4230 Skælskør, tlf , mail Tina Køhn, Lundbækvej 2, Slots Bjergby, 4200 Slagelse, tlf / , mail Bilagskontrollanter: Jørgen Kjeld Jørnsgård, tlf og Ole Christiansen, tlf

13 Tur til Karrebæksminde: Jette, Irma, Hans Aage, Egon, Astrid, René og jeg tog en tur til Karrebæksminde. Vejret var rigtig dejligt og solrigt, og det var derfor lækkert at nyde udsigten ud over kanalen, som adskiller Enø og Karrebæksminde. Til slut spiste vi en formidabel middag på en sød lille kro, som lå lige ud til kanalen. De indledende manøvrer Hilsen Sofie. Den ser ud til at være i vinkel! - Også lutter smil herfra

14 Tur ud i det blå : Mandag den 24. februar var der ønske om en tur ud i det blå. René kørte bussen, - Tove, Oda, Jette og Sofie tog med. Det blev en dejlig dag med besøg hos Sofie laaangt ude i skoven: Hvis du har forslag eller ønske til en tur så snak med René. Han vil meget gerne arrangere en tur og køre bussen.

15 PÅSKE HYGGE MED VENSKABSKLASSEN Påske hygge med venskabsklassen foregår den 23. marts i fælles spisestuen kl. 9:30-11:20. Der bliver klip og klister, og for dem der har lyst, kan man så karse. Der vil blive serveret saftevand og småkager bagefter Alle er velkomne - Violen står for arrangementet. Vel mødt Fra Evald Tang Kristensen - Børnerim, Remser og Lege (1898): Jeg sender dig en Gave, en Blomst ud af vor egen Have, den første, som fremtræder, den er i hvide Klæder, dens Kappe den er grøn, selv er den meget skjøn, min Vintergjæk og Sommernar til Påske skal du være. Gjæk, gjæk, gjæk.

16 H. C. Andersen: Sommergjækken. (1866) Det var Vintertid, Luften kold, Vinden skarp, men inden Døre var luunt og godt, inden Døre laae Blomsten, den laae i sit Løg under Jord og Snee. En Dag faldt Regn; Draaberne trængte ned gjennem Sneelaget ned i Jorden, rørte ved Blomsterløget, meldte om Lysverdenen ovenover; snart trængte Solstraalen saa fiin og borende, gjennem Sneen, ned til Løget og prikkede paa det. "Kom ind!" sagde Blomsten. "Det kan jeg ikke!" sagde Solstraalen; "jeg er ikke stærk nok til at lukke op! jeg bliver stærk til Sommer." "Naar er det Sommer?" spurgte Blomsten, og gjentog det, hvergang en ny Solstraale trængte ned. Men det var langt fra Sommertid; Sneen laae endnu, der frøs is paa Vandet hver evige Nat. "Hvor det varer! hvor det varer!" sagde Blomsten. "Jeg føler Kriblen og Krablen, jeg maa række mig, jeg maa strække mig, jeg maa lukke op, jeg maa ud! nikke Godmorgen til Sommeren, det bliver en livsalig Tid!" Og Blomsten rakte sig og strakte sig derinde mod den tynde Skal, som Vandet udenfor havde blødgjort, Snee og Jord opvarmet, Solstraalen prikket ind i; den skød frem under Sneen, med hvidgrøn Knop paa sin grønne Stilk, med smalle tykke Blade, der ligesom vilde skjerme om den. Sneen var kold, men gjennemstraalet af Lyset, dertil saa let at bryde igjennem, og her kom Solstraalen med stærkere Magt end før. "Velkommen! velkommen!" sang og klang hver Straale, og Blomsten løftede sig over Sneen ud i Lysverdenen. Solstraalerne klappede og kyssede den, saa at den aabnede sig heelt, hvid som Sneen og pyntet med grønne Striber. Den bøiede sit Hoved i Glæde og Ydmyghed.

17 "Deilige Blomst!" sang Solstraalerne. "Hvor Du er frisk og skjær! Du er den Første, Du er den Eneste! Du er vor Kjærlighed! Du ringer Sommer, deilig Sommer over Land og By! Al Sneen skal smelte! de kolde Vinde jages bort! Vi skulle raade! Alting vil grønnes! Og saa faaer Du Selskab, Syrener og Guldregn og tilsidst Roserne, men Du er den Første, saa fiin og skjær!" Det var en stor Fornøielse. Det var, som Luften sang og klang, som trængte Lysets Straaler ind i dens Blade og Stilk; der stod den saa fiin og let til at bryde og dog saa kraftig, i ung Deilighed; den stod i hvid Kjortel med grønne Baand og priste Sommer. Men det var langt fra Sommertid, Skyer skjulte Solen, skarpe Vinde blæste paa den. "Du er kommen lidt for tidligt!" sagde Vind og Veir. "Vi have endnu Magten! den skal Du føle og finde Dig i! Du skulde være bleven inden Døre, ikke løbet ud at stadse, det er ikke Tiden endnu!" Det var bidende koldt! Dagene, som kom, bragte ikke en Solstraale! det var Veir til at fryse istykker i, for saadan en lille skjør Blomst. Men der var mere Styrke i den, end den selv vidste; den var stærk i Glæde og Tro paa den Sommer, der maatte komme; der var den forkyndt i dens dybe Attraa og bekræftet af det varme Sollys, og saaledes stod den med Fortrøstning i sin hvide Dragt, i den hvide Snee, bøiende sit Hoved, naar Sneefnuggene faldt tætte og tunge, medens de iisnende Vinde fore hen over den. "Du knækker over!" sagde de. "Visner, iisner! Hvad vilde Du ude! Hvorfor lod Du Dig lokke, Solstraalen har gjækket Dig! Nu kan Du have det saa godt, du Sommergjæk!" "Sommergjæk!" gjentog den i den kolde Morgenstund. "Sommergjæk!" jublede nogle Børn, der kom ned i Haven, "der staaer een, saa yndig, saa deilig, den første, den eneste!" Og de Ord gjorde Blomsten saa godt, det var Ord ligesom varme Solstraaler. Blomsten fornam i sin Glæde ikke engang, at den blev

18 plukket; den laae i Barnehaand, blev kysset af Barnemund, blev bragt ind i den varme Stue, seet paa af milde Øine, sat i Vand, saa styrkende, saa oplivende. Blomsten troede, at den med Eet var kommen lige ind i Sommeren. Datteren i Huset, en yndig, lille Pige, hun var confirmeret, hun havde en kjær lille Ven, og han var ogsaa confirmeret, han læste til Levebrød. "Han skal vær min Sommergjæk!" sagde hun; tog saa den fine Blomst, lagde den i et duftende Stykke Papir, som der var skrevet Vers paa, Vers om Blomsten, der begyndte med Sommergjæk, og endte med Sommergjæk, "lille Ven, vær Vinternar!" hun havde gjækket ham med Sommeren. Ja, det stod Altsammen i Verset, og det blev lagt som Brev, Blomsten laae deri, og der var mørkt om den, mørkt, som da den laae i Løget. Blomsten kom paa Reise, laae i Postsæk, blev klemt og knuget, det var slet ikke behageligt; men det fik ogsaa Ende. Reisen var forbi, Brevet blev aabnet og læst af den kjære Ven; han var saa fornøiet, han kyssede Blomsten, og den blev, med sit Vers omkring sig, lagt ned i en Skuffe, hvori laae flere deilige Breve, men alle uden Blomst, den var den Første, den Eneste, som Solstraalerne havde kaldt den, og det var fornøieligt at tænke over. Længe fik den ogsaa Lov at tænke derover, den tænkte, medens Sommeren gik, og den lange Vinter gik, og det blev Sommer igjen, da kom den atter frem. Men da var den unge Mand slet ikke glad; han tog saa haardt paa Papirerne, smed Verset hen, saa at Blomsten faldt paa Gulvet, flad og vissen var den bleven, men derfor skulde den dog ikke kastes paa Gulvet; dog der laae den bedre end i Ilden, der blussede Versene og Brevene op. Hvad var der skeet? Hvad der skeer saa tidt. Blomsten havde gjækket ham, det var en Spøg; Jomfruen havde gjækket ham, det var ingen Spøg; hun havde kaaret sig en anden Ven i Skjærsommer.

19 I Morgenstunden skinnede Solen ind paa den lille fladtrykte Sommergjæk, der saae ud, som den var malet paa Gulvet. Pigen, som feiede, tog den op, lagde den ind i en af Bøgerne paa Bordet, idet hun troede, at den var falden ud, da hun ryddede op og lagde i Orden. Og Blomsten laae igjen mellem Vers, trykte Vers, og de ere fornemmere end de skrevne, idetmindste er der kostet Mere paa dem. Saa gik Aaringer, Bogen stod paa Hylden: nu kom den frem, blev aabnet og læst i; det var en god Bog: Vers og Viser af den danske Digter Ambrosius Stub, som nok er værd at kjende. Og Manden, som læste i Bogen, vendte Bladet. "Der ligger jo en Blomst!" sagde han, "en Sommergjæk! det er nok med Betydning, den er lagt her; stakkels Ambrosius Stub! han var ogsaa en Sommergjæk, en Digtergjæk! han kom for tidlig i sin Tid, og derfor fik han Slud og skarpe Vinde, gik paa Omgang hos de fyenske Herremænd, som Blomst i Vandglasset, Blomst i Riimbrevet! Sommergjæk, Vinternar, Spas og Narrestreger, og dog den første, den eneste, den ungdomsfriske danske Digter. Ja, lig som Mærke i Bogen, lille Sommergjæk! Du er lagt der med Betydning." Og saa blev Sommergjækken igjen lagt i Bogen, og følte sig der baade beæret og fornøiet ved at vide, at den var Mærke i den deilige Sangbog, og at Den, der havde først sjunget og skrevet om den, ogsaa havde været Sommergjæk, staaet til Nar i Vinteren. Blomsten forstod det nu paa sin Maade, ligesom vi enhver Ting paa vor Maade. Det var Eventyret om Sommergjækken!

20

21 REPARATION M.M. AF PRIVAT TØJ TILBYDES AF: Liselotte Hansen Slotsbjergbyvej Slagelse Mobil: OPLÆGNING AF BUKSER, KJOLER, NEDERDELE M.M. SKIFTN1NG AF LYNLÅSE SMÅREPARATIONER STØRRE REPARATIONER SYNING AF GARDINER OPLÆGNING AF GARDINER

22 Cafémøde i Bjergbyparken Dato: 19. februar 2014 kl i festsalen. Lars præsenterede Leif Jensen fra Ældrerådet og bød velkommen til Cafémødet, som i dag er information om et projekt der starter op i april måned. Projektet er udlagt af Socialstyrelsen og undervisning varetages af SOSU skolen. Vi havde derfor besøg fra Socialstyrelsen, SOSU skolen og af områdechefen fra Plejeområde Nord. De kunne fortælle, at projektet handler om styrkelse af livskvalitet for beboere i pleje- og ældreboliger Fra Slagelse Kommune deltager Bjergbyparken og Smedegade. Derud over deltager også Næstved og Københavns kommuner. Deltagerne kommer igennem et uddannelsesforløb på 8 moduler på SOSU skolen og uddannelsen er forbeholdt SSH ere og SSA ere. Fra Bjergbyparken deltager medarbejdere. Imellem de 8 skolemoduler er det meningen at deltagerne afprøver og indhenter ny viden på egen arbejdsplads. Projektet forventes at vare til hen over efteråret. o Næste Cafémøde er den 19. marts 2014, kl

23 HVAD SKER I MARTS 2014 : DAG: Mandag DATO: 3. marts. HVAD SKER: Gymnastik i festsalen Strikkeklub og højtlæsning i Udsigten TIDSPUNKT: Tirsdag 4. marts. Dagplejebørnene laver fastelavnstønde i Smilehullet alle er velkomne. Herrerne mødes i kælderen. Anne Grete holder ferie i Vietnam Vi synger med Mai hos Violen. Ca Ca Onsdag 5.marts. Vi spiller Boccia i festsalen. Sjov Motion i festsalen Torsdag 6.marts. Dagplejegruppen slår katten af tønden i festsalen alle er velkomne til kaffe m.m. Eftermiddag Åbent Hus : Vi spiller banko. Ca Fredag 7. marts. Hans Aage holder åbent hos købmanden. Aften: Venneforeningen serverer Gule ærter i festsalen Mandag 10. marts. Gymnastik i festsalen Strikkeklub og højtlæsning i

24 Udsigten. Tirsdag 11. marts. Dagplejebørnene er her. Herrerne mødes i kælderen. Anne-Grete holder ferie i Vietnam Vi synger med Mai hos Violen. Ca Onsdag 12. marts. Vi spiller Boccia i festsalen. Gudstjeneste v/grith Seersholm. Sjov Motion i festsalen Torsdag 13. marts. Åbent Hus : Joan viser film: En af de go e gamle danske Fredag 14. marts. Else holder åbent hos købmanden Mandag 17. marts. Gymnastik i festsalen. Strikkeklub og højtlæsning i Udsigten Tirsdag Onsdag 18. feb. 19. marts. Dagplejebørnene er her. Herrerne mødes i kælderen. Vi synger med Mai hos Violen Vi spiller Boccia i festsalen. Cafémøde i festsalen. Sjov Motion i festsalen. Ca

25 Torsdag 20. marts. Åbent Hus : Vi spiller banko Fredag 21. feb. Jette holder åbent hos købmanden Mandag 24. marts. Gymnastik i festsalen Strikkeklub & højtlæsning i Udsigten Tirsdag 25. marts. Anne-Grete holder åbent i frisørsalonen. Dagplejebørnene er her. Herrerne mødes i kælderen. Vi synger med Mai hos Violen Ca Onsdag 26. marts. Vi spiller Boccia i festsalen. Sjov Motion i festsalen Torsdag 27. marts. Åbent Hus : Det Hvide Kor Fredag 28. marts. Hans Aage holder åbent hos købmanden Mandag 31. marts. Gymnastik i festsalen Strikkeklub & højtlæsning i Udsigten

26 MADPLAN FOR MARTS MÅNED DAG DATO HOVEDRET BIRET LØR 1 Grillspyd m/rødvinsauce, brasede kartofler og salat Abrikosgrød m/mælk SØN 2 Bøf stroganoff m/kartoffelmos og rødbeder Citronfromage m/fl.skum MAN 3 Husets egen menu Husets egen dessert TIRS 4 Husets egen menu Husets egen dessert ONS 5 Gule ærter m/sprængt nakke og sennep Pandekager m/syltetøj TORS 6 Husets egen menu Husets egen dessert FRE 7 Kyllingegryde m/ananas og karry Ferskner m/råcreme LØR 8 Schnitzel a la wiener m/brasede kartofler og ærter Blommegrød m/mælk SØN 9 Hamburgerryg m/aspargessauce, kart. og broccoli Is m/kys MAN 10 Husets egen menu Husets egen dessert TIRS 11 Husets egen menu Husets egen dessert ONS 12 Hjerter i flødesauce m/kartoffelmos og asier Ananas m/sherrycreme TORS 13 Husets egen menu Husets egen dessert FRE 14 Ribbensteg m/brun sauce, kartofler og rødkål Tarteletter m/høns i asp. LØR 15 Stegt kylling m/persille, kart., brun sauce og surt Hindbærgrød m/mælk SØN 16 Frikadeller m/brun sauce, kartofler og rødkål Nougatroulade m/fl.skum MAN 17 Husets egen menu Husets egen dessert TIRS 18 Husets egen menu Husets egen dessert ONS 19 Svensk pølseret m/ærter Rodfrugtsuppe TORS 20 Husets egen menu Husets egen dessert FRE 21 Gl.daws oksesteg m/brun sauce, kartofler og salat Chokoladebudding m/flødeskum LØR 22 Gryderet m/cocktailpølser, kartofler og grønt Jordbærgrød m/mælk SØN 23 Glaseret skinke m/flødekartofler og rodfrugter App.mousse m/fl.skum MAN 24 Husets egen menu Husets egen dessert TIRS 25 Husets egen menu Husets egen dessert ONS 26 Flæskeæggekage m/rugbrød Minestronesuppe m/flüte TORS 27 Husets egen menu Husets egen dessert FRE 28 Farseret svinekam m/brun sauce, kart. og waldorf. Hønsesalat på ananas LØR 29 Græske frikadeller m/tzaitiki, kartoffelbåde og salat Sveskegrød m/mælk SØN 30 Stegt fisk m/rejesauce, kartofler og smørdampede Fløderand gulerødder m/kirsebærsauce MAN 31 Husets egen menu Husets egen dessert VELBEKOMME!

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv.

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Jacob 4 Frida 9 Jesper 14 Christine 18 Paw 22 Jeanette 25 Per 30

Læs mere

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt HEJ SØSTER 1. HEJ SØSTER Hej, søster, kan du ikke se komikken, så står vi her igen med fletningerne langt nede i postkassen hej, søster, det er ligesom bukseelastikken har fået et knæk og sikkerhedsnålen

Læs mere

Videre mod dansk trin for trin Rettenøgle - Forslag til løsninger på nogle af bogens øvelser

Videre mod dansk trin for trin Rettenøgle - Forslag til løsninger på nogle af bogens øvelser Invitationer, gæster og fester Side 5, øvelse 2. Faste udtryk. 1. Velkommen / Kom indenfor. 2. A.: Tusind tak. (Hvor er de smukke). B: Det var så lidt. 3. Må jeg bede om saltet? 4. A: Tak for mad. Det

Læs mere

Vi viser vejen Portrætter af 9 social- og sundhedshjælpere og en manual til, hvordan medarbejderne selv skaber en inspirerende arbejdsplads

Vi viser vejen Portrætter af 9 social- og sundhedshjælpere og en manual til, hvordan medarbejderne selv skaber en inspirerende arbejdsplads Vi viser vejen Portrætter af 9 social- og sundhedshjælpere og en manual til, hvordan medarbejderne selv skaber en inspirerende arbejdsplads En bog om TænkeTankprojektet i Ældreplejen i Slagelse Kommune

Læs mere

Avedøre kirkeblad. Følg mig. Februar - Maj 2009 Nr. 67. En skilærer i Isaberg i Sverige lærer børnene fra High Noon at stå på ski.

Avedøre kirkeblad. Følg mig. Februar - Maj 2009 Nr. 67. En skilærer i Isaberg i Sverige lærer børnene fra High Noon at stå på ski. Avedøre kirkeblad Følg mig. En skilærer i Isaberg i Sverige lærer børnene fra High Noon at stå på ski. Kirken giver børnene turen som tak for, at de har sunget ved Gud og Spaghetti og spillet drama ved

Læs mere

MATADOR 1936-1937. DANMARKS RADIO TV Underholdningsafdelingen Tv Byen 2860 Søborg. Tlf. 01 67 12 33. efter idé af Lise Nørgaard. 12.

MATADOR 1936-1937. DANMARKS RADIO TV Underholdningsafdelingen Tv Byen 2860 Søborg. Tlf. 01 67 12 33. efter idé af Lise Nørgaard. 12. DANMARKS RADIO TV Underholdningsafdelingen Tv Byen 2860 Søborg Tlf. 01 67 12 33 MATADOR efter idé af Lise Nørgaard 12. episode I LYST OG NØD Manuskript: Lise Nørgaard Prod.nr. 52695 9 2 1936-1937 Instruktør:

Læs mere

Du skal adlyde din mor

Du skal adlyde din mor Du skal adlyde din mor af Sørine Steenholdt fra novellesamlingen: Ung i Grønland, ung i Verden Oversat til dansk af Aminnguaq Dahl Petrussen Kommentarer af psykolog Jonna Ketwa Novelle 2 En ung kvinde

Læs mere

Nummer 66 18. årgang Januar 2015

Nummer 66 18. årgang Januar 2015 Nummer 66 18. årgang Januar 2015 Arrangement i Seniorklubben, side 8 Vinderslev Skole på Malmhøj, side 26 Dagplejebørn, side 31 Bedsteforældredag i heldagslegestuen, side 31 Spejdernes julemarked, side

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

Her finder I de sange, som vi synger mest her i børnehaven. Tre små ællinger.

Her finder I de sange, som vi synger mest her i børnehaven. Tre små ællinger. Her finder I de sange, som vi synger mest her i børnehaven. Tre små ællinger. Tre små ællinger jeg engang så, Tykke og tynde var ude at gå, Men den ene lille ælling med en fjer på sin bag drillede de andre

Læs mere

lise ammitzbøll dorte østergren-olsen Henrik Poulsen ild med dansk 9 lærervejledning gyldendal

lise ammitzbøll dorte østergren-olsen Henrik Poulsen ild med dansk 9 lærervejledning gyldendal lise ammitzbøll dorte østergren-olsen Henrik Poulsen ild med dansk 9 lærervejledning gyldendal Vild med dansk 9 Grundbog af Lise Ammitzbøll, Henrik Poulsen og Dorte Østergren-Olsen 1. udgave, 1. oplag

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

DECEMBER 2014 WWW.TOEMMERUPKIRKE.DK

DECEMBER 2014 WWW.TOEMMERUPKIRKE.DK DECEMBER 2014 WWW.TOEMMERUPKIRKE.DK Side 2 KIRKENØGLEN: ADD: Sognepræst Dan Petersen, Tømmerupvej 48. Tlf. 59507091 Fri mandag. Graver Dorte Hansen Tlf. 59507735 bedst tirs-fredag. Fri mandag. Kirkesanger

Læs mere

Brug hinanden 11 historier om frivillighed

Brug hinanden 11 historier om frivillighed Brug hinanden 11 historier om frivillighed Redaktion: Frivilligafdelingen Tekst: Gitte Roe Eriksen Foto: Stefan Kai Nielsen, EKKO Pressefoto Grafisk design: Lotte Rask Tryk: KLS Grafisk Hus A/S Oplag:

Læs mere

De Gode Historier fra Blåkærgård

De Gode Historier fra Blåkærgård De Gode Historier fra Blåkærgård Blåkærgård www.blaakaergaard.rm.dk Projektet er gennemført i samarbejde med Uddannelsesafdelingen, Psykiatri og Social, Region Midtjylland v. uddannelseskonsulent Lisbeth

Læs mere

Følg Hele Verden i Skole på Facebook

Følg Hele Verden i Skole på Facebook LÆSERAKETTEN 2015 1 Følg Hele Verden i Skole på Facebook Kære elever og forældre Som familie kan I følge Hele Verden i Skole via Facebook. I år handler materialet om børn og unge i Guatemala. Læs med i

Læs mere

TVILLINGEBRØDRENE. Selv skal du ikke lide nogen nød fra nu af, og du behøver ikke mere at tage ud på havet at

TVILLINGEBRØDRENE. Selv skal du ikke lide nogen nød fra nu af, og du behøver ikke mere at tage ud på havet at TVILLINGEBRØDRENE Ude ved den åbne strand lå et lille sted, hvor der boede et par enlige folk. De var allerede til års, og ingen børn havde de. Det var kun småt for dem; jorden var mager og gav kun ringe

Læs mere

Kampen om Byggeren på Nørrebro 1980

Kampen om Byggeren på Nørrebro 1980 Kampen om Byggeren på Nørrebro 1980 1 Tekst og fotos: Søren Dyck-Madsen Denne bog er skrevet i 1980 - i månederne efter kampen om Byggeren. Den er imidlertid først udgivet elektronisk nu den 17. august

Læs mere

ny stemme fylder 45 år

ny stemme fylder 45 år ny stemme fylder 45 år 1963 1964 45 ÅR NR. 3 Juni 2008 46. ÅRGANG Medlemsblad for DLFL ny stemme Nr. 3 2008 46. årgang Medlemsbladet»ny stemme«udgives af bestyrelsen for Dansk Landsforening for Laryngectomerede

Læs mere

VI-TO. Lokalbladet for Tornby-Vidstrup

VI-TO. Lokalbladet for Tornby-Vidstrup VI-TO Lokalbladet for Tornby-Vidstrup Tolvte årgang Nr. 2 April Maj 2007 2 Indholdsfortegnelse side Leder..........................2 Redaktionen.....................3 Havbakken......................4 Vidstrup

Læs mere

Ved vejen. Herman Bang

Ved vejen. Herman Bang Herman Bang Table of Contents Ved vejen...1 Herman Bang...2 I. Stationsforstanderen skiftede Frakke til Toget. Satan til lidt Forslag i Tiden, sagde han og strakte Armene. Han havde blundet saa smaat over

Læs mere

kirkebladet 150 års fødselsdag side 6 Nephew og pinse side 3-4 På med vandresandalerne! side 5 Dette nummer: NR 02 2013 85. årgang April Maj Juni Juli

kirkebladet 150 års fødselsdag side 6 Nephew og pinse side 3-4 På med vandresandalerne! side 5 Dette nummer: NR 02 2013 85. årgang April Maj Juni Juli kirkebladet NR 0 0 5. årgang April Maj Juni Juli Dette nummer: 50 års fødselsdag side 6 Nephew og pinse side -4 På med vandresandalerne! side 5 leder De første skal blive de sidste og de sidste skal blive

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Nøvlingen. oktober 2011

Nøvlingen. oktober 2011 Nøvlingen oktober 2011 Nøvlingen - Indhold Pigeraketten... 3 Nøvling festuge... 4 Kære Giro 413... 6 Small ship race... 8 Lille Nøvling klassikeren... 9 Bio/spise kombi... 10 Nøvling -hvor fanden er Nøvling?...

Læs mere

VESTBYAVISEN. Vestergade renoveres - 1. etape er i gang. Vestergadekvarteret - Horsens MARTS 2003

VESTBYAVISEN. Vestergade renoveres - 1. etape er i gang. Vestergadekvarteret - Horsens MARTS 2003 VESTBYAVISEN Vestergadekvarteret - Horsens MARTS 2003 Vestergade renoveres - 1. etape er i gang KVARTERLØFT 2001-2007 Bliv gaderepræsentant Hvis I vil gøre noget for jeres kvarter, så bliv gaderepræsentant

Læs mere

Kalenderen for skolen for forår/sommer 2014 finder du som altid på side 2. I marts var en gruppe elever på virksomhedsbesøg

Kalenderen for skolen for forår/sommer 2014 finder du som altid på side 2. I marts var en gruppe elever på virksomhedsbesøg EV Elev nyt er også denne gang på 12 sider. Der er sket meget, og vi har haft nogle spændende måneder siden sidst, og det vil vi rigtig gerne fortælle om. Som i de foregående numre af EV Elevnyt, har vi

Læs mere