Mere om fastelavn 2014 i næste nr. af Bjergby Posten. Sjov Motion hver onsdag.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mere om fastelavn 2014 i næste nr. af Bjergby Posten. Sjov Motion hver onsdag."

Transkript

1 Mere om fastelavn 2014 i næste nr. af Bjergby Posten Sjov Motion hver onsdag.

2

3 *- Kære læsere. Tænk engang. Der er noget i luften Jamen hvor er det da fantastisk, at sidde her i februar måned med forår i maven. Den anden dag tog jeg mig selv i at sige om Pelle, at der er nok gået forår i ham. Og på den anden side stod jeg i morges, (denne morgen!) og skrabede is af bilens forrude. Sådan er det danske vejr jo så forunderligt, og jeg tror nu, at jeg bare vil glæde mig over, at det tegner til et meget langt forår, selvom vi jo alle godt ved, at der stadig vil kunne være dage med sne og kulde. Edel fra Syrenen har fortalt mig en lang remse om vind og vejr i årets gang, og jeg var så heldig, at hun ville sige den lige præcis mange gange nok, til at jeg kunne nå at skrive den ned på papir. Glæd Jer over den inde i Bjergby Posten. Jeg har stadig svært ved at forstå, hvordan du dog kan huske den, Edel bare sådan??? Vores Karina, som jo var startet i købmanden har desværre været nødt til, at trække sig derfra. Herfra er der fuld forståelse, for det er også en ordentlig mundfuld, både at være instruktør hver onsdag til Sjov Motion og også i Venneforeningen hvor Karina er med i bestyrelsen. Hos købmanden får vi så hjælp af Pia, som er tidligere medarbejder hos Violen. Velkommen til dig, Pia. Vi er rigtig glade for din opbakning, og for at du til stadighed stiller dig til rådighed for os. Vi er faktisk uhyre heldige med temmelig mange frivillige kræfter, som kommer med hver deres entusiasme og gode humør. Stabilt møder de op og yder masser af omsorg og praktisk hjælp ved alle mulige lejligheder. Vi kan ikke takke nok, men hjælp mig med gentagne gange, at gøre opmærksom på, hvor værdifulde de er for os alle, så de bevarer glæden ved at komme her. -Indlæg til næste nummer af Bjergby Posten, skal være Jette eller Hanne i hænde senest d. 26. marts Alle er meget velkomne til at skrive i/til Bjergby Posten! Forårshilsner fra Hanne.

4 SMIL MED BJERGBY POSTEN!!! Moren: "Hvorfor lagde du avisen i køleskabet?" Ole: "Fordi far gerne vil have friske nyheder!" Ved nærmere eftertanke Da min kone var ung, var hun så dejlig, at jeg kunne have spist hende! I dag fortryder jeg, at jeg ikke gjorde det Hvorfor i alverden har du dog købt en kranbil, Per. Jo, jeg er blevet udsmider i drive-inn biografen. Skilt i skønhedssalonens vindue: Fløjt ikke efter damer, der kommer ud herfra det kan være din svigermor. Manden havde længe døjet med ørepine og opsøgte derfor en specialist. Han dæmpede lidelsen, men ørepinen forsvandt ikke helt. Til gengæld modtog manden nogle dage senere en betragtelig regning. Han sendte pengene med ordene: Jeg ser de har bedre forstand på kroner end på ører Hvad er det for en kat der siger vov vov? -Det er en hun(d)kat Hvor mange fugle kan der være i et tomt bur? - Ingen, for så er buret ikke tomt mere. -Hvad hedder verdens hurtigste ko? -En kondisko Hvad kalder en kannibal en pige på rulleskøjter? -En rullesteg På fabrikken: - Hvorfor kalder I direktøren for gud. Er han så god? - Næh, men hvis han laver noget, anser vi det for et mirakel. -Hvorfor blev du egentlig ikke garder, når dine to ældre brødre i Silkeborg blev det? - Det var på grund af håret. - Håret? - Ja. Det sad for tæt ved jorden! - Og så var der den om klokkerens kone der var temmelig nedringet!

5 MÅNEDSOPGAVE Løs denne opgave: LØSNING: NAVN: BOLIG: Afleveres i postkassen i smilehullet senest d. 26. februar Tillykke til februar måneds vinder som blev: Else Holm Syrenen - Gevinsten er på vej!

6 TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN TIL: 29. marts: Bente Olsen (1932) Rosen 29. marts: Ellen Christensen (1929) - Violen BJERGBYPARKEN HAR MISTET: Frede Madsen Violen Svend Åge Kristensen - Rosen NYT PÅ MEDARBEJDERSIDEN: VELKOMMEN TIL: Charlotte (SSA elev) som kom den 24. feb. Og skal være i Rosen huset. Torben (elev hos Jens/pedellen) som veksler imellem skoleophold på Fyn og praktik her, vil i de perioder hvor han er i praktik, være udlånt til det nye plejecenter hver anden uge. Vi har således Torben i de lige uger næste gang uge 14.

7 GUDSTJENESTER I MARTS: Onsdag den 12. marts v/grith Seersholm kl i Udsigten. Onsdag den 26. marts: Ingen gudstjeneste! -Alle er velkomne Kirkekaffe koster kr. 10,- for gæster. FRISØREN KOMMER : Anne-Grete holder ferie i uge 10 og 11 hvor hun rejser til Vietnam. Hun er tilbage i Levehjemmet: Torsdag den 20. marts. Tirsdag den 25. marts. HERREKLUBBEN: - Har sin egen postkasse ved hoveddøren. Heri kan bl.a. lægges ønsker og forslag, hvis der er noget Herreklubben kan lave til os. - De modtager meget gerne post.

8 TELEFONNUMRE Bjergbyparken har følgende telefonnumre: Hovednummer/Kontor : Centerleder Lars Bo Sørensen : Centersygeplejerske Liselotte Munksgaard : Violen direkte : Syrenen direkte : Rosen direkte : Køkkenet : Vagthavende mobil svarer hele døgnet : Bjergbyparkens hjemmeside!!! På hjemmesiden kan hentes informationer om både Venneforeningen, boligtyper, aktuelle aktiviteter og masser af andre ting. Vi håber at hjemmesiden vil være til stor glæde for alle, der er interesserede, og vi modtager meget gerne ros/ris eller gode forslag til ændringer og tilføjelser til hjemmesiden.

9 BOCCIA Hver onsdag kl Kom og få en hyggelig time, med Boccia og socialt samvær sammen med vores instruktører Kirsten og René. I en pause drikker vi en kop kaffe. SJOV MOTION: Sjov motion er en del af Motionscaféerne i Slagelse Kommune. Det er et tilbud til alle borgere med hukommelsesbesvær/demens og pårørende. Vi mødes i Bjergbyparken hver onsdag kl Vi starter med en halv times opvarmning/leg/gymnastik. Derefter drikker vi kaffe med frugt eller andet til, før vi slutter af med 15 minutters træning med rekvisitter. Instruktørerne er Bente, René, Lilli, Nadja, Elin og Karina. Vi håber at se mange beboere, familier og naboer til Sjov Motion.

10 ÅRETS GANG MED EDEL FRA SYRENEN: Året begynder med januar, dagen er kort, og marken er bar. I februar når dagene længes, så plejer vinteren slemt at strenges. Marts med den liflige forårssol, bringer dog sjældent den lille viol. April er ikke til at stole på. Hver stund den ta r en ny kjole på. Maj er yndig og frisk som en brud. Fuglene synger og bøgen springer ud. Juni den kære skærsommer med sine tusind rosenblommer. Så kommer juli med hede og mag, lyse nætter og hundedag. August du bringer vor lo og vor lader med velsignelse fra gud fader. September er også rar og kær, så ryster vi æbler og pærer af træ r. Oktober med, når den er belejlig efteråret kan være så dejligt. November er en kedelig gæst, med regn og slud og idel blæst. December er årets mørkeste ende. Mørkt hvor kun lidt at bide og brænde, men selv i fattigmands usleste skjul, bringer december dog glædelig jul. Tusind tak, Edel. Dejligt at du vil dele denne kalender med os.

11 Gule ærter Fredag, den 7. marts inviterer Bjergbyparkens Venneforening alle beboere i Bjergbyparken til aftensmad i festsalen kl Menu: Hjemmelavede gule ærter hertil øl/sodavand og 2 snapse. Herefter kaffe og ostemad. Vi glæder os til at se dig. Venlig hilsen og på gensyn Bjergbyparkens Venneforening

12 Adresse- og telefonliste på bestyrelsen i Venneforening Bjergbyparken. Formand: Preben Edholm Mølletoften Slagelse Tlf / , mail wedholm@mail.dk Sekretær: Tove Edholm Mølletoften Slagelse Tlf / , mail wedholm@mail.dk Kasserer: Carsten Poulsen Baggesensgade Slagelse Tlf , mail carhepo24@stofanet.dk Heidi Olsen Ærøvej 64, st th 4200 Slagelse Tlf , mail heidimo@sol.dk Anni Korfitzen Baggesensgade Slagelse Tlf Karina Juelskjær Kirkerupvej 12 B 4200 Slagelse Tlf , mail flammen4ever@hotmail.com Suppleant: Henning Larsen, Bygaden 29, 4261 Dalmose, tlf Medarbejderrepræsentanter: Helen Frost, Maglehaven 7, 4230 Skælskør, tlf , mail hefro@slagelse.dk Tina Køhn, Lundbækvej 2, Slots Bjergby, 4200 Slagelse, tlf / , mail melander@pc.dk Bilagskontrollanter: Jørgen Kjeld Jørnsgård, tlf og Ole Christiansen, tlf

13 Tur til Karrebæksminde: Jette, Irma, Hans Aage, Egon, Astrid, René og jeg tog en tur til Karrebæksminde. Vejret var rigtig dejligt og solrigt, og det var derfor lækkert at nyde udsigten ud over kanalen, som adskiller Enø og Karrebæksminde. Til slut spiste vi en formidabel middag på en sød lille kro, som lå lige ud til kanalen. De indledende manøvrer Hilsen Sofie. Den ser ud til at være i vinkel! - Også lutter smil herfra

14 Tur ud i det blå : Mandag den 24. februar var der ønske om en tur ud i det blå. René kørte bussen, - Tove, Oda, Jette og Sofie tog med. Det blev en dejlig dag med besøg hos Sofie laaangt ude i skoven: Hvis du har forslag eller ønske til en tur så snak med René. Han vil meget gerne arrangere en tur og køre bussen.

15 PÅSKE HYGGE MED VENSKABSKLASSEN Påske hygge med venskabsklassen foregår den 23. marts i fælles spisestuen kl. 9:30-11:20. Der bliver klip og klister, og for dem der har lyst, kan man så karse. Der vil blive serveret saftevand og småkager bagefter Alle er velkomne - Violen står for arrangementet. Vel mødt Fra Evald Tang Kristensen - Børnerim, Remser og Lege (1898): Jeg sender dig en Gave, en Blomst ud af vor egen Have, den første, som fremtræder, den er i hvide Klæder, dens Kappe den er grøn, selv er den meget skjøn, min Vintergjæk og Sommernar til Påske skal du være. Gjæk, gjæk, gjæk.

16 H. C. Andersen: Sommergjækken. (1866) Det var Vintertid, Luften kold, Vinden skarp, men inden Døre var luunt og godt, inden Døre laae Blomsten, den laae i sit Løg under Jord og Snee. En Dag faldt Regn; Draaberne trængte ned gjennem Sneelaget ned i Jorden, rørte ved Blomsterløget, meldte om Lysverdenen ovenover; snart trængte Solstraalen saa fiin og borende, gjennem Sneen, ned til Løget og prikkede paa det. "Kom ind!" sagde Blomsten. "Det kan jeg ikke!" sagde Solstraalen; "jeg er ikke stærk nok til at lukke op! jeg bliver stærk til Sommer." "Naar er det Sommer?" spurgte Blomsten, og gjentog det, hvergang en ny Solstraale trængte ned. Men det var langt fra Sommertid; Sneen laae endnu, der frøs is paa Vandet hver evige Nat. "Hvor det varer! hvor det varer!" sagde Blomsten. "Jeg føler Kriblen og Krablen, jeg maa række mig, jeg maa strække mig, jeg maa lukke op, jeg maa ud! nikke Godmorgen til Sommeren, det bliver en livsalig Tid!" Og Blomsten rakte sig og strakte sig derinde mod den tynde Skal, som Vandet udenfor havde blødgjort, Snee og Jord opvarmet, Solstraalen prikket ind i; den skød frem under Sneen, med hvidgrøn Knop paa sin grønne Stilk, med smalle tykke Blade, der ligesom vilde skjerme om den. Sneen var kold, men gjennemstraalet af Lyset, dertil saa let at bryde igjennem, og her kom Solstraalen med stærkere Magt end før. "Velkommen! velkommen!" sang og klang hver Straale, og Blomsten løftede sig over Sneen ud i Lysverdenen. Solstraalerne klappede og kyssede den, saa at den aabnede sig heelt, hvid som Sneen og pyntet med grønne Striber. Den bøiede sit Hoved i Glæde og Ydmyghed.

17 "Deilige Blomst!" sang Solstraalerne. "Hvor Du er frisk og skjær! Du er den Første, Du er den Eneste! Du er vor Kjærlighed! Du ringer Sommer, deilig Sommer over Land og By! Al Sneen skal smelte! de kolde Vinde jages bort! Vi skulle raade! Alting vil grønnes! Og saa faaer Du Selskab, Syrener og Guldregn og tilsidst Roserne, men Du er den Første, saa fiin og skjær!" Det var en stor Fornøielse. Det var, som Luften sang og klang, som trængte Lysets Straaler ind i dens Blade og Stilk; der stod den saa fiin og let til at bryde og dog saa kraftig, i ung Deilighed; den stod i hvid Kjortel med grønne Baand og priste Sommer. Men det var langt fra Sommertid, Skyer skjulte Solen, skarpe Vinde blæste paa den. "Du er kommen lidt for tidligt!" sagde Vind og Veir. "Vi have endnu Magten! den skal Du føle og finde Dig i! Du skulde være bleven inden Døre, ikke løbet ud at stadse, det er ikke Tiden endnu!" Det var bidende koldt! Dagene, som kom, bragte ikke en Solstraale! det var Veir til at fryse istykker i, for saadan en lille skjør Blomst. Men der var mere Styrke i den, end den selv vidste; den var stærk i Glæde og Tro paa den Sommer, der maatte komme; der var den forkyndt i dens dybe Attraa og bekræftet af det varme Sollys, og saaledes stod den med Fortrøstning i sin hvide Dragt, i den hvide Snee, bøiende sit Hoved, naar Sneefnuggene faldt tætte og tunge, medens de iisnende Vinde fore hen over den. "Du knækker over!" sagde de. "Visner, iisner! Hvad vilde Du ude! Hvorfor lod Du Dig lokke, Solstraalen har gjækket Dig! Nu kan Du have det saa godt, du Sommergjæk!" "Sommergjæk!" gjentog den i den kolde Morgenstund. "Sommergjæk!" jublede nogle Børn, der kom ned i Haven, "der staaer een, saa yndig, saa deilig, den første, den eneste!" Og de Ord gjorde Blomsten saa godt, det var Ord ligesom varme Solstraaler. Blomsten fornam i sin Glæde ikke engang, at den blev

18 plukket; den laae i Barnehaand, blev kysset af Barnemund, blev bragt ind i den varme Stue, seet paa af milde Øine, sat i Vand, saa styrkende, saa oplivende. Blomsten troede, at den med Eet var kommen lige ind i Sommeren. Datteren i Huset, en yndig, lille Pige, hun var confirmeret, hun havde en kjær lille Ven, og han var ogsaa confirmeret, han læste til Levebrød. "Han skal vær min Sommergjæk!" sagde hun; tog saa den fine Blomst, lagde den i et duftende Stykke Papir, som der var skrevet Vers paa, Vers om Blomsten, der begyndte med Sommergjæk, og endte med Sommergjæk, "lille Ven, vær Vinternar!" hun havde gjækket ham med Sommeren. Ja, det stod Altsammen i Verset, og det blev lagt som Brev, Blomsten laae deri, og der var mørkt om den, mørkt, som da den laae i Løget. Blomsten kom paa Reise, laae i Postsæk, blev klemt og knuget, det var slet ikke behageligt; men det fik ogsaa Ende. Reisen var forbi, Brevet blev aabnet og læst af den kjære Ven; han var saa fornøiet, han kyssede Blomsten, og den blev, med sit Vers omkring sig, lagt ned i en Skuffe, hvori laae flere deilige Breve, men alle uden Blomst, den var den Første, den Eneste, som Solstraalerne havde kaldt den, og det var fornøieligt at tænke over. Længe fik den ogsaa Lov at tænke derover, den tænkte, medens Sommeren gik, og den lange Vinter gik, og det blev Sommer igjen, da kom den atter frem. Men da var den unge Mand slet ikke glad; han tog saa haardt paa Papirerne, smed Verset hen, saa at Blomsten faldt paa Gulvet, flad og vissen var den bleven, men derfor skulde den dog ikke kastes paa Gulvet; dog der laae den bedre end i Ilden, der blussede Versene og Brevene op. Hvad var der skeet? Hvad der skeer saa tidt. Blomsten havde gjækket ham, det var en Spøg; Jomfruen havde gjækket ham, det var ingen Spøg; hun havde kaaret sig en anden Ven i Skjærsommer.

19 I Morgenstunden skinnede Solen ind paa den lille fladtrykte Sommergjæk, der saae ud, som den var malet paa Gulvet. Pigen, som feiede, tog den op, lagde den ind i en af Bøgerne paa Bordet, idet hun troede, at den var falden ud, da hun ryddede op og lagde i Orden. Og Blomsten laae igjen mellem Vers, trykte Vers, og de ere fornemmere end de skrevne, idetmindste er der kostet Mere paa dem. Saa gik Aaringer, Bogen stod paa Hylden: nu kom den frem, blev aabnet og læst i; det var en god Bog: Vers og Viser af den danske Digter Ambrosius Stub, som nok er værd at kjende. Og Manden, som læste i Bogen, vendte Bladet. "Der ligger jo en Blomst!" sagde han, "en Sommergjæk! det er nok med Betydning, den er lagt her; stakkels Ambrosius Stub! han var ogsaa en Sommergjæk, en Digtergjæk! han kom for tidlig i sin Tid, og derfor fik han Slud og skarpe Vinde, gik paa Omgang hos de fyenske Herremænd, som Blomst i Vandglasset, Blomst i Riimbrevet! Sommergjæk, Vinternar, Spas og Narrestreger, og dog den første, den eneste, den ungdomsfriske danske Digter. Ja, lig som Mærke i Bogen, lille Sommergjæk! Du er lagt der med Betydning." Og saa blev Sommergjækken igjen lagt i Bogen, og følte sig der baade beæret og fornøiet ved at vide, at den var Mærke i den deilige Sangbog, og at Den, der havde først sjunget og skrevet om den, ogsaa havde været Sommergjæk, staaet til Nar i Vinteren. Blomsten forstod det nu paa sin Maade, ligesom vi enhver Ting paa vor Maade. Det var Eventyret om Sommergjækken!

20

21 REPARATION M.M. AF PRIVAT TØJ TILBYDES AF: Liselotte Hansen Slotsbjergbyvej Slagelse Mobil: OPLÆGNING AF BUKSER, KJOLER, NEDERDELE M.M. SKIFTN1NG AF LYNLÅSE SMÅREPARATIONER STØRRE REPARATIONER SYNING AF GARDINER OPLÆGNING AF GARDINER

22 Cafémøde i Bjergbyparken Dato: 19. februar 2014 kl i festsalen. Lars præsenterede Leif Jensen fra Ældrerådet og bød velkommen til Cafémødet, som i dag er information om et projekt der starter op i april måned. Projektet er udlagt af Socialstyrelsen og undervisning varetages af SOSU skolen. Vi havde derfor besøg fra Socialstyrelsen, SOSU skolen og af områdechefen fra Plejeområde Nord. De kunne fortælle, at projektet handler om styrkelse af livskvalitet for beboere i pleje- og ældreboliger Fra Slagelse Kommune deltager Bjergbyparken og Smedegade. Derud over deltager også Næstved og Københavns kommuner. Deltagerne kommer igennem et uddannelsesforløb på 8 moduler på SOSU skolen og uddannelsen er forbeholdt SSH ere og SSA ere. Fra Bjergbyparken deltager medarbejdere. Imellem de 8 skolemoduler er det meningen at deltagerne afprøver og indhenter ny viden på egen arbejdsplads. Projektet forventes at vare til hen over efteråret. o Næste Cafémøde er den 19. marts 2014, kl

23 HVAD SKER I MARTS 2014 : DAG: Mandag DATO: 3. marts. HVAD SKER: Gymnastik i festsalen Strikkeklub og højtlæsning i Udsigten TIDSPUNKT: Tirsdag 4. marts. Dagplejebørnene laver fastelavnstønde i Smilehullet alle er velkomne. Herrerne mødes i kælderen. Anne Grete holder ferie i Vietnam Vi synger med Mai hos Violen. Ca Ca Onsdag 5.marts. Vi spiller Boccia i festsalen. Sjov Motion i festsalen Torsdag 6.marts. Dagplejegruppen slår katten af tønden i festsalen alle er velkomne til kaffe m.m. Eftermiddag Åbent Hus : Vi spiller banko. Ca Fredag 7. marts. Hans Aage holder åbent hos købmanden. Aften: Venneforeningen serverer Gule ærter i festsalen Mandag 10. marts. Gymnastik i festsalen Strikkeklub og højtlæsning i

24 Udsigten. Tirsdag 11. marts. Dagplejebørnene er her. Herrerne mødes i kælderen. Anne-Grete holder ferie i Vietnam Vi synger med Mai hos Violen. Ca Onsdag 12. marts. Vi spiller Boccia i festsalen. Gudstjeneste v/grith Seersholm. Sjov Motion i festsalen Torsdag 13. marts. Åbent Hus : Joan viser film: En af de go e gamle danske Fredag 14. marts. Else holder åbent hos købmanden Mandag 17. marts. Gymnastik i festsalen. Strikkeklub og højtlæsning i Udsigten Tirsdag Onsdag 18. feb. 19. marts. Dagplejebørnene er her. Herrerne mødes i kælderen. Vi synger med Mai hos Violen Vi spiller Boccia i festsalen. Cafémøde i festsalen. Sjov Motion i festsalen. Ca

25 Torsdag 20. marts. Åbent Hus : Vi spiller banko Fredag 21. feb. Jette holder åbent hos købmanden Mandag 24. marts. Gymnastik i festsalen Strikkeklub & højtlæsning i Udsigten Tirsdag 25. marts. Anne-Grete holder åbent i frisørsalonen. Dagplejebørnene er her. Herrerne mødes i kælderen. Vi synger med Mai hos Violen Ca Onsdag 26. marts. Vi spiller Boccia i festsalen. Sjov Motion i festsalen Torsdag 27. marts. Åbent Hus : Det Hvide Kor Fredag 28. marts. Hans Aage holder åbent hos købmanden Mandag 31. marts. Gymnastik i festsalen Strikkeklub & højtlæsning i Udsigten

26 MADPLAN FOR MARTS MÅNED DAG DATO HOVEDRET BIRET LØR 1 Grillspyd m/rødvinsauce, brasede kartofler og salat Abrikosgrød m/mælk SØN 2 Bøf stroganoff m/kartoffelmos og rødbeder Citronfromage m/fl.skum MAN 3 Husets egen menu Husets egen dessert TIRS 4 Husets egen menu Husets egen dessert ONS 5 Gule ærter m/sprængt nakke og sennep Pandekager m/syltetøj TORS 6 Husets egen menu Husets egen dessert FRE 7 Kyllingegryde m/ananas og karry Ferskner m/råcreme LØR 8 Schnitzel a la wiener m/brasede kartofler og ærter Blommegrød m/mælk SØN 9 Hamburgerryg m/aspargessauce, kart. og broccoli Is m/kys MAN 10 Husets egen menu Husets egen dessert TIRS 11 Husets egen menu Husets egen dessert ONS 12 Hjerter i flødesauce m/kartoffelmos og asier Ananas m/sherrycreme TORS 13 Husets egen menu Husets egen dessert FRE 14 Ribbensteg m/brun sauce, kartofler og rødkål Tarteletter m/høns i asp. LØR 15 Stegt kylling m/persille, kart., brun sauce og surt Hindbærgrød m/mælk SØN 16 Frikadeller m/brun sauce, kartofler og rødkål Nougatroulade m/fl.skum MAN 17 Husets egen menu Husets egen dessert TIRS 18 Husets egen menu Husets egen dessert ONS 19 Svensk pølseret m/ærter Rodfrugtsuppe TORS 20 Husets egen menu Husets egen dessert FRE 21 Gl.daws oksesteg m/brun sauce, kartofler og salat Chokoladebudding m/flødeskum LØR 22 Gryderet m/cocktailpølser, kartofler og grønt Jordbærgrød m/mælk SØN 23 Glaseret skinke m/flødekartofler og rodfrugter App.mousse m/fl.skum MAN 24 Husets egen menu Husets egen dessert TIRS 25 Husets egen menu Husets egen dessert ONS 26 Flæskeæggekage m/rugbrød Minestronesuppe m/flüte TORS 27 Husets egen menu Husets egen dessert FRE 28 Farseret svinekam m/brun sauce, kart. og waldorf. Hønsesalat på ananas LØR 29 Græske frikadeller m/tzaitiki, kartoffelbåde og salat Sveskegrød m/mælk SØN 30 Stegt fisk m/rejesauce, kartofler og smørdampede Fløderand gulerødder m/kirsebærsauce MAN 31 Husets egen menu Husets egen dessert VELBEKOMME!

Esther og Irma hygger sig

Esther og Irma hygger sig Esther og Irma hygger sig Aksel og Lars hånd i hånd Kære læsere. December måned i Bjergbyparken har både budt på traditionsrig julehygge, travlhed og masser af mad. Igen havde vi mange gode besøg af børnene

Læs mere

Har Hans Aage mon en høne at plukke.?

Har Hans Aage mon en høne at plukke.? Har Hans Aage mon en høne at plukke.? Så kom sneen, og lagde sig som en dyne. Kære læsere. Når jeg kigger ud af vinduet her den 2. januar, så er det en underlig tanke, at vi for ikke engang en uge siden,

Læs mere

Et æble om dagen. Årets høstfest.

Et æble om dagen. Årets høstfest. Et æble om dagen Årets høstfest. Kære læsere. Ovenpå en helt fantastisk lang og varm sommer lader det sig ikke længere skjule, at de gyldne efterårsfarver er ved at fylde godt i billedet, når vi kigger

Læs mere

Ellen og René på cykel i det skønne forårsvejr.

Ellen og René på cykel i det skønne forårsvejr. Ellen og René på cykel i det skønne forårsvejr. Velkommen Flot kage til Vicky til indvielse & Luna. af billardsaloonen. Kære læsere. I er vist ikke helt almindelige I er jo lidt specielle Det må da være

Læs mere

Nyheder fra Friplejehjemmet Lillebælt - maj 2015

Nyheder fra Friplejehjemmet Lillebælt - maj 2015 Nyheder fra Friplejehjemmet Lillebælt - maj 2015 Dejligt mange havde tilmeldt sig vores påskefrokost, som blev en god oplevelse. Der var pyntet fine påskeborde, og maden var som sædvanlig vellykket (og

Læs mere

Rosenbladet April og maj 2012

Rosenbladet April og maj 2012 Rosenbladet April og maj 2012 Telefon liste Rosenvænget 74 92 97 85 Område leder Anita Meggers 30 71 15 96 Gruppeleder Margrethe Jensen 23 49 57 14 Frisør Maibritt Munkesalonen 74 71 04 19 Fodpleje: Helene

Læs mere

Så kom den.. - sneen.

Så kom den.. - sneen. Så kom den.. - sneen. Sjov Motion hver onsdag. *- Kære læsere. Sneflokke kommer vrimlende Det var Else bolig 256, der gav mig et ordentligt smil en mandag morgen sidst i januar. Og samtidig fortalte hun

Læs mere

Flot nyt stakit ved hovedindgangen.

Flot nyt stakit ved hovedindgangen. Flot nyt stakit ved hovedindgangen. Skovtur i det skønne sommervejr. Kære læsere. Så blev da så ganske meget sommer! Nærmest mere end man kunne ønske. Jeg kan faktisk ikke huske, hvornår vi sidst har

Læs mere

Igen et velbesøgt julemarked.

Igen et velbesøgt julemarked. Igen et velbesøgt julemarked. Åbent hus med Seniordanserne fra Midgårdscentret. Kære læsere. Det sørme det sandt december, og vi har, lige som alle andre, budt årets sidste måned julemåneden - velkommen.

Læs mere

Hestevognstur rundt i byen. - TV2 var også med.

Hestevognstur rundt i byen. - TV2 var også med. Hestevognstur rundt i byen. - TV2 var også med. Gymnastikopvisningen ved Hashøjfesten. Kære læsere. Tillad mig lige et øjeblik, at lade mine tanker løbe bagud igennem det sidste år. Der dukker en masse

Læs mere

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER AUGUST 2016 Redaktionen består af: Bettina G. Lone M. Indlæg til avisen fra beboere, pårørende og personale samt andre interesserede modtages gerne og senest den 20. I hver

Læs mere

Rosenbladet Oktober og november 2012

Rosenbladet Oktober og november 2012 Rosenbladet Oktober og november 2012 Telefon liste Rosenvænget 74 92 97 85 Område leder Anita Meggers 30 71 15 96 Gruppeleder Margrethe Jensen 23 49 57 14 Frisør Maibritt Munkesalonen 74 71 04 19 Fodpleje:

Læs mere

50 år blev fejret med et smil på læben.

50 år blev fejret med et smil på læben. 50 år blev fejret med et smil på læben. Åbent hus med Carl Olav & Villy på besøg. Kære læsere. Så fik vi sat urene tilbage, hvilket er tydeligt at mærke sidst på dagen, hvor de lyse timer er noget forkortet.

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Historien om en Moder. Af H.C. Andersen

Historien om en Moder. Af H.C. Andersen Historien om en Moder Af H.C. Andersen Der sad en Moder hos sit lille Barn, hun var saa bedrøvet, saa bange for at det skulde døe. Det var saa blegt, de smaa Øine havde lukket sig, det trak saa sagte Veiret,

Læs mere

Enøje, Toøje og Treøje

Enøje, Toøje og Treøje Enøje, Toøje og Treøje Fra Grimms Eventyr Der var engang en kone, som havde tre døtre. Den ældste hed Enøje, fordi hun kun havde et øje midt i panden, den anden havde to øjne som andre mennesker og hed

Læs mere

Bente lærer os at svinge en krolf kølle. Påskehygge med venskabsklassen.

Bente lærer os at svinge en krolf kølle. Påskehygge med venskabsklassen. Bente lærer os at svinge en krolf kølle. Påskehygge med venskabsklassen. Kære læsere. April er ikke til at stole på. Hver stund den ta r en ny kjole på. Det var sådan det lød i Edels vers om månederne

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 8. årgang nr 43 mar-apr 2011 Lysglimt-redaktionen Lizzi Klargaard, beboer på Afd B Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Lene Buchwald, Økonoma Rikke Søder, Aktivitetsleder

Læs mere

Fuglebakken Februar Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej Aarhus V. Tlf.: Brug dit lokalcenter Alle er velkommen

Fuglebakken Februar Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej Aarhus V. Tlf.: Brug dit lokalcenter Alle er velkommen Fuglebakken Februar 2019 Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej 2 8210 Aarhus V. Tlf.: 87 13 32 00 Brug dit lokalcenter Alle er velkommen Arrangementer på Lokalcenter Fuglebakken Februar Fredag

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Violhuset har fået et flot akvarium, og der ventes allerede familieforøgelse Holbergcentrets månedsnyt for november 2014 Kære beboere, pårørende og personale November

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015 Redaktionen: Liselotte Ehrhardt og Heidi Lund. Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d.15, i måneden. Hvis nogen

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015 Redaktionen: Berit Olsson Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d. 15. i måneden Adresse: Plejecenter Toftehaven

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Jørgen Moe. I Brønden og i. bokselskap.no 2011

Jørgen Moe. I Brønden og i. bokselskap.no 2011 Jørgen Moe I Brønden og i Tjernet bokselskap.no 2011 ISBN: 978-82-8319-099-1 (digital, bokselskap.no), 978-82-8319-100-4 (epub), 978-82-8319-101-1 (mobi) Dukken under Tjørnerosen. Der var en liden Pige,

Læs mere

Oda, Jette, og Astrid har taget Ivan og René med til Knuthenborg. Skønt besøg af Charlottes små uldtotter

Oda, Jette, og Astrid har taget Ivan og René med til Knuthenborg. Skønt besøg af Charlottes små uldtotter Oda, Jette, og Astrid har taget Ivan og René med til Knuthenborg. Skønt besøg af Charlottes små uldtotter Kære læsere. Så er der lange lyse dage, jordbær og nye kartofler i vente. Ja, hvad mere kan man

Læs mere

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13.

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13. DAMSØGAARD Alle hverdage Avislæsning kl. 11.45 i stuen Gymnastikken kl. 9.00-12.30 Fællesgymnastik i kælderen kl. 10.30 11.00 Terapien kl. 9.00-15.30 POSTEN NR. 5 MAJ 2008 (kig ind i terapien og få en

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Aggerhusavisen. Februar Parkvej Præstø Tlf

Aggerhusavisen. Februar Parkvej Præstø Tlf Aggerhusavisen Februar 2019 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 KONKURRENCE Og nu kom Kjørmes Knud. Kyndelmisse slår sin knude. Ravne skrige, ugler tude... men vinteren strenges, atter vinden om i nord.

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Fuglebakken Juni og juli 2019

Fuglebakken Juni og juli 2019 Fuglebakken Juni og juli 2019 Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej 2 8210 Aarhus V. Tlf.: 87 13 32 00 Brug dit lokalcenter Alle er velkommen Arrangementer på Lokalcenter Fuglebakken Juni dag

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Den værkbrudne. En prædiken af. Kaj Munk

Den værkbrudne. En prædiken af. Kaj Munk En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

Husavis Hvalsø Ældrecenter Maj 2013

Husavis Hvalsø Ældrecenter Maj 2013 Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Hother Husted, formand. Inge Lise Pedersen, næstformand.

Læs mere

Rolstrup Tidende. April 2013 52. udgave 6. årgang.

Rolstrup Tidende. April 2013 52. udgave 6. årgang. Rolstrup Tidende April 2013 52. udgave 6. årgang. Gerda s hjørne Nu orker vi snart ikke mere blæst og kulde!! - Marts har da i særklasse været kold og blæsende, og jeg som troede foråret var lige om hjørnet!!

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN oktober 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Den standhaftige tinsoldat

Den standhaftige tinsoldat Den standhaftige tinsoldat Skrevet af H.C. Andersen Der var engang femogtyve tinsoldater, de var alle brødre, for de var født af en gammel tinske. Geværet holdt de i armen, ansigtet satte de lige ud; rød

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

Fuglebakken September Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej Aarhus V. Tlf.: Brug dit lokalcenter Alle er velkommen

Fuglebakken September Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej Aarhus V. Tlf.: Brug dit lokalcenter Alle er velkommen Fuglebakken September 2019 Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej 2 8210 Aarhus V. Tlf.: 87 13 32 00 Brug dit lokalcenter Alle er velkommen Arrangementer på Lokalcenter Fuglebakken September Søndag

Læs mere

ARENDSE NYT August 2017

ARENDSE NYT August 2017 ARENDSE NYT August 2017 Indholdsfortegnelse august 2017 Forside Indholdsfortegnelse Fødselsdage Gymnastik på 2. sal Referat af Beboermøde Konkurrence Vinder af konkurrencen Aktivitetsplan Yoga Frisør Netværkskoden

Læs mere

Bauneposten september & oktober 2019

Bauneposten september & oktober 2019 Bauneposten september & oktober 2019 Redaktionen Henriette Tranberg.. 40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen. 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Fuglebakken Januar Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej Aarhus V. Tlf.: Brug dit lokalcenter Alle er velkommen

Fuglebakken Januar Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej Aarhus V. Tlf.: Brug dit lokalcenter Alle er velkommen Fuglebakken Januar 2019 Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej 2 8210 Aarhus V. Tlf.: 87 13 32 00 Brug dit lokalcenter Alle er velkommen Arrangementer på Lokalcenter Fuglebakken Januar Søndag

Læs mere

Anitta skriver. 23. december kl. 14.00 er der julegudstjeneste i salen. Jeg ønsker hermed alle en glædelig jul og et godt nytår.

Anitta skriver. 23. december kl. 14.00 er der julegudstjeneste i salen. Jeg ønsker hermed alle en glædelig jul og et godt nytår. Plejecenter Skovvænget December 2015 Anitta skriver I dette nummer: Anitta skriver 1 Fødselsdage mv. 2 Værd at vide.. 3 Bruger/ pårørenderåd Høreomsorg Venner af Skovvænget 4 4 4 Aktiviteten 5 Billeder

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

KLC-Bladet November 2014

KLC-Bladet November 2014 KLC-Bladet November 2014 1 Generel Information Adresse : Knud Lavard Centret Eksercerpladsen 3 4100 Ringsted Ansvarshavende redaktør : Inger Boye - ibo@ringsted.dk Bruger- og pårørende rådet på KLC 2014/2015

Læs mere

STEN O LKE FO april 2019 Figur 1

STEN O LKE FO april 2019 Figur 1 FOLKEOSTEN april 2019 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

FJORDGLIMT S HUSAVIS. Januar Nyttige tlf.numre på Fjordglimt

FJORDGLIMT S HUSAVIS. Januar Nyttige tlf.numre på Fjordglimt FJORDGLIMT S HUSAVIS Januar 2018 Nyttige tlf.numre på Fjordglimt Fjordglimt svarer hele døgnet 99173860 Storstuen 99173892 Dagcenter 99173891 Storstuen mail: gaj@thisted.dk Kære Alle Året 2017 vil blive

Læs mere

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Julefrokosten den 11. december Caféens ugentlige menuer og alt om arrangementer og aktiviteter på Lokalcenteret kan ses på

Læs mere

Christian Bruuns jul 1917.

Christian Bruuns jul 1917. Christian Bruuns jul 1917. Oversat til nudansk og med nutidig retskrivning står der: D. 25./12. 1917. Kære forældre og søster. Vil hurtigt skrive et par ord inden middag. Det var altså den fjerde juleaften

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Hestevognstur. August nr. 8

Hestevognstur. August nr. 8 August nr. 8 Hestevognstur Vi havde en helt fantastisk tur i Gråsten med hestevogn. Alle var glade og i godt humør, og kusken vidste en masse om lokalområdet, som han gladeligt fortalte en masse spændende

Læs mere

Filippa og Sisse hyggede sig på årets Sørby Marked. Oda er flittig med de nye kartofler.

Filippa og Sisse hyggede sig på årets Sørby Marked. Oda er flittig med de nye kartofler. Filippa og Sisse hyggede sig på årets Sørby Marked. Oda er flittig med de nye kartofler. Kære læsere. De kære skolebørn har nu fået sommerferie, og rigtig mange unge mennesker valfarter i disse dage til

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag

Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag Dagen hed officielt "ekstraordinær, almindelig bededag" og har siden 1686 ligget fast på fjerde fredag efter påske. Denne lovfæstede store bededag

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Skagenrosen. Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst

Skagenrosen. Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst Skagenrosen Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst kunne man ikke kalde den, for den havde ingen krone kun en stilk med nogle grønne blade. Hver dag kiggede den ud over det åbne hav, og når det

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 Uge 23 Emne: Min krop Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge23_minkrop.indd 1 06/07/10 11.41 Uge 23 l Min krop Hipp har det bedre og nyser ikke

Læs mere

Rosenbladet August - september 2014

Rosenbladet August - september 2014 Rosenbladet August - september 2014 Rosenvænget: 74 92 97 85 Plejecenter leder: Anita Meggers: 30 71 15 96 Gruppeleder: Margrethe Jensen: 23 49 57 14 Beboer og personale byder: Luise Henriette Hansen st.

Læs mere

Flot ydre og indre skønhed

Flot ydre og indre skønhed Flot ydre og indre skønhed Det første man lægger mærke til når man kører op ad alléen til Sydvestjyllands efterskole er den flotte hovedgård der lægger op til skolen. En smuk bygning med rustik murstensbelægning

Læs mere

Fuglebakken April Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej Aarhus V. Tlf.: Brug dit lokalcenter Alle er velkommen

Fuglebakken April Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej Aarhus V. Tlf.: Brug dit lokalcenter Alle er velkommen Fuglebakken April 2019 Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej 2 8210 Aarhus V. Tlf.: 87 13 32 00 Brug dit lokalcenter Alle er velkommen Arrangementer på Lokalcenter Fuglebakken April Fredag den

Læs mere

Vinder af månedens opgave og en lille hyggepakke - er Johannes Petersen, lejlighed 29. Tillykke! Jill sender følgende hilsen:

Vinder af månedens opgave og en lille hyggepakke - er Johannes Petersen, lejlighed 29. Tillykke! Jill sender følgende hilsen: Til jule-pynte-dagen var der som sædvanlig rigtig god opbakning. En af de dage, jeg altid ser frem til det er simpelthen bare så hyggeligt. Tusind tak til Bruger-/Pårørenderådet for et godt arrangement

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

Velkommen 2017 En festlig nytårsaften. Musik & Bevægelse på en grå januar-dag.

Velkommen 2017 En festlig nytårsaften. Musik & Bevægelse på en grå januar-dag. Velkommen 2017 En festlig nytårsaften. Musik & Bevægelse på en grå januar-dag. Kære læsere. Så fik vi taget hul på endnu et nyt år, og selvom januar de fleste steder, er mindre travl end december, så

Læs mere

Prædiken over Den fortabte Søn

Prædiken over Den fortabte Søn En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

December 2012 Januar Julemarked på Lyngparken.

December 2012 Januar Julemarked på Lyngparken. December 2012 Januar 2013 Julemarked på Lyngparken. Aktiviteter på Lyngparken i december Mandag, den 3. Tøjsalg fra kl. 10 til 13 Tirsdag, den 4. kl. 11 Julefrokost for beboere og personale. Personalet

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Biblioteket kommer her mellem kl. 9.00-10.30 Torsdag den 27. august Bogtjenesten: Tlf. 36 39 20 22 Træffetid: Mandag fredag kl. 12.00-14.00.

Biblioteket kommer her mellem kl. 9.00-10.30 Torsdag den 27. august Bogtjenesten: Tlf. 36 39 20 22 Træffetid: Mandag fredag kl. 12.00-14.00. STRANDMARKSHAVE BIBLIOTEK Biblioteket kommer her mellem kl. 9.00-10.30 Torsdag den 27. august Bogtjenesten: Tlf. 36 39 20 22 Træffetid: Mandag fredag kl. 12.00-14.00. GUDSTJENESTE Der er gudstjeneste og

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

ARENDSE NYT Februar 2017

ARENDSE NYT Februar 2017 ARENDSE NYT Februar 2017 Indholdsfortegnelse Februar 2017 Forside Indholdsfortegnelse Velkommen Ny Fodterapeut Yoga Fastelavn Referat af Beboermøde Konkurrence Vinder af konkurrencen Aktivitetsplan Frisør

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

VELKOMMEN TIL WINNIE.

VELKOMMEN TIL WINNIE. FEBRUAR 2014 Simon fyldte d. 9. feb. 20 år. Han inviterede derfor sin familie til pålægskagemand. Efter maden havde Simon besluttet, at de alle skulle i Bowl N Fun og bowle en time. Kenn havde fødselsdag

Læs mere

Solstrålen Årgang 21 Maj 2014

Solstrålen Årgang 21 Maj 2014 Solstrålen Årgang 21 Maj 2014 Telefonliste Plejecentret Solbakken 8911 1300 Køkkenet kl. 07:15-13:00 8911 1306 Sidste frist for tilmelding til mad samme dag: Varm mad til middag - senest kl. 08:00 Smørrebrød

Læs mere

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl. 8.40. Juli 2013.

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl. 8.40. Juli 2013. Stensnæsskolen Juli 2013 Nyhedsbrev Årgang 12 Nummer 7 I dette nummer: Skolebus 1 Nye ringetider 2 0.A på Thorup Hede 3 5.A s piger på bytur 4-5 Venskabsklasser 6-8 4.A i Sverige 8-10 2.A laver e-bøger

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

November 2010 22. ÅRGANG

November 2010 22. ÅRGANG November 2010 22. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Jesper Pedersen...61 39 88 69 Betina Harpsøe Andersen...28

Læs mere

ARENDSE NYT Januar 2017

ARENDSE NYT  Januar 2017 ARENDSE NYT Januar 2017 Indholdsfortegnelse Januar 2017 Forside Indholdsfortegnelse En lille jule hilsen Velkommen Sidste tanke Ny Fodterapeut Referat af Beboermøde Ann Jensen Konkurrence Vinder af konkurrencen

Læs mere

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex.

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex. Kære bruger Så er forårsprogrammet for 2015 klar. Vi har glædet os til at præsentere et varieret program med underholdning, fest, sang, musik og ikke mindst bankospil. Der vil også blive mulighed for at

Læs mere

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen Drømmekommunen Der var engang en familie, der ville tage på ferie langt væk fra København. De valgte en by, der hed Halsnæs, fordi de havde hørt hvor fantastisk og fortryllet den var blevet. De tog af

Læs mere

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen. Hockey finale Aab Hallen BEMÆRK Nyhedsbrev December DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg

Læs mere

Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder

Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder Rune Gleerup og Angete Birch Smith 16. april 2010 Tusindvis af danskere over 65 år har valgt at flytte i bofællesskab. Erling Nielsen er en af dem Den lille

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere