pej gruppens FOOD + CONSUMER TRENDS

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "pej gruppens FOOD + CONSUMER TRENDS 2015-18"

Transkript

1 pej gruppens FOOD + CONSUMER TRENDS

2 World of Inspiration

3 1) TRANSPARENCY > GÅ VISUELT TIL BEKENDELSE

4 1) TRANSPARENCY > GÅ VISUELT TIL BEKENDELSE I kølvandet på en mængde fødevareskandaler er kundernes behov for at kunne gennemskue de produkter, de indtager, steget. De vil vide, hvorfra deres fødevare stammer, og hvordan de er havnet på deres tallerken. De sætter pris på ærlighed og gennemskuelighed, og hvis jeres virksomhed kan få dem til at føle, at den mad, de spiser er 100% naturlig, har I en god chance for at blive deres foretrukne virksomhed. Fremtidens fødevarevirksomheder skal være garanter for god fødevarekvalitet, og det betyder mere ærlig mad, dvs. mad, som man kunne have dyrket/lavet selv uden uigennemskuelige tilsætningsstoffer. Eksempler: Migros, Yi Mu Tian og Yeastie Boys

5 1) TRANSPARENCY > GÅ VISUELT TIL BEKENDELSE Ærlig emballage fra Migros SCHWEIZ Eksempel: Migros, en stor supermarkedskæde fra Schweiz, har lavet en serie produkter af særdeles høj kvalitet. På emballagen er det klart og tydeligt, hvad produkterne indeholder. Det er således helt åbenbart for kunden, at ingredienserne er naturlige, og at virksomheden er til at stole på. Hvad kan vi lære: Det første, vi opfatter ved et produkt, er det visuelle. Derfor er det visuelle en god måde at kommunikere de vigtigste budskaber, så de opfattes først. På denne måde skal kunden ikke lede efter oplysningerne, men kan intuitivt opfatte dem, og på denne måde kan din virksomhed hurtigt blive opfattet som et ærligt firma, der har styr på råvarerne. Arbejdsspørgsmål: Hvordan kan I som virksomhed visuelt kommunikere jeres styrker og dermed blive opfattet som ærlige? Hvilke informationer er vigtigst for jeres kunder, og hvordan kan I bringe dem i fokus?

6 1) TRANSPARENCY > GÅ VISUELT TIL BEKENDELSE Yi Mu Tian sporer produkterne i hele produktionskæden KINA Eksempel: Yi Mu Tian er et 100% transparent landbrug. Det vil sige, at de gør en dyd ud af, at hver enkelt vare kan spores helt tilbage til mark og bonde. Grundet de mange alvorlige fødevareskandaler, som kineserne har oplevet gennem de senere år, er dette princip blevet særligt attraktivt i Kina, og derfor betaler indbyggere i Shanghai gerne - hvis de har råd - op til 10 gange mere for deres grøntsager for at få denne sikkerhed. Hvad kan vi lære: Tidligere var det naturligt, at man vidste, hvilken bonde mælken, som man drak, kom fra, men med industrien er dette forsvundet. Dette har betydet, at kunden selv skulle tage stilling til producenten, men denne er svindende efter de senere års mange fødevareskandaler. Der er altså er marked for transparent produktion, hvor kundens tillid ikke længere er blind. Arbejdsspørgsmål: Hvordan kan I som virksomhed stille alternative sikkerhedsgarantier til jeres kunder? Hvordan kan produktionen gøres mere transparent og dermed mere troværdig?

7 1) TRANSPARENCY > GÅ VISUELT TIL BEKENDELSE Yeastie Boys deler deres opskrifter NEW ZEALAND Eksempel: Yeastie Boys er et lille ølbryggeri, som inkluderer deres kunder på en helt særlig måde. Opskriften til deres øl er nemlig printet på mærkaten, så kunderne selv kan forsøge sig med brygningen derhjemme, hvis de ønsker det. Hvad kan vi lære: Før i tiden har opskriften på mærkevarer været en velbevaret hemmelighed, men med den nye bølge af gør-det-selv, kan det være god markedsføring at føre kunden ind i forretningshemmelighederne. Det øger tilliden, og afhængigt af produktet vil mange alligevel vælge den nemme udvej, nemlig at købe produktet frem for at lave det selv. Arbejdsspørgsmål: Hvordan kunne I som virksomhed tilpasse jeres produkter til denne strategi? Kunne I endda inkludere jeres kunder og tappe deres gørdet-selv ideer, og i så fald hvordan?

8 2) INCLUDE > SKAB ØGET SALG MED HJÆLP FRA DINE KUND

9 2) INCLUDE > SKAB ØGET SALG MED HJÆLP FRA DINE KUNDER I fremtiden vil grænserne i virksomhedernes organisation være langt mere opbrudte, og der vil ikke længere være stor forskel på kunder og medarbejdere. Allerede nu ser vi eksempler på, hvordan virksomheder i høj grad og på kreativ vis integrerer kunder i forskellige områder af virksomheden: De hjælper både med markedsføring, produktudvikling og produktion og i visse tilfælde er de endda medejere. Der er store gevinster at komme efter, når kunderne føler sig særligt behandlet - blandt andet i form af øget salg og uvurderlig mund-til-mund markedsføring. Eksempler: Uflavor, Paint Your Pizza og The Hartshorn Tree Adoption

10 2) INCLUDE > SKAB ØGET SALG MED HJÆLP FRA DINE KUNDER Uflavor s kunder er ambassadører for deres markedsføring USA Eksempel: Uflavor, som er en markedsplads for brugerdesignede sodavand, inviterer kunderne til at designe og markedsføre deres egne smagsvarianter og visuelle stil ved hjælp af særlige automater, der er stillet op over hele landet. Hvad kan vi lære: Kunderne er kreative og vil gerne involveres og inviteres med i udviklingen. På denne måde kan kunderne ikke blot være designere, men i lige så høj grad sælgere og dermed være med til at markedsføre produkterne på en meget troværdig måde. Arbejdsspørgsmål: Hvordan kan jeres kunder hjælpe jer med at sprede ordet? Hvordan kan I som virksomhed give jeres kunder ejerskab, så de vil advokere for og dele jeres fælles produkter i deres eget netværk?

11 2) INCLUDE > SKAB ØGET SALG MED HJÆLP FRA DINE KUNDER Paint Your Pizza gør kunderne til designere USA Eksempel: Paint Your Pizza er et interaktivt projekt, hvor kunderne kan tegne et motiv på deres pizza, når de bestiller den. Pizzeriaet gengiver herefter motivet med råvarer, og en helt personlig pizza leveres. Konceptet er blevet en viral succes på sociale medier, fordi ideen er så interessant og fordi pizzaerne, der bliver skabt, sætter nye grænser for, hvordan man sætter en ret sammen. Hvad kan vi lære: Der er masser af muligheder gemt i ny teknologi, og der er masser af muligheder for at involvere kunderne. Kun fantasien sætter grænser. Arbejdsspørgsmål: Hvilke steder i jeres kundeoplevelse kunne I slippe tøjlerne? Hvilke kreative og anderledes teknologier og metoder kunne give jeres virksomhed fornyet opmærksomhed? Hvordan kan I bruge kundernes kreativitet til at blive set?

12 2) INCLUDE > SKAB ØGET SALG MED HJÆLP FRA DINE KUNDER The Hartshorn Tree Adoption gør kunderne til medejere USA Eksempel: The Hartshorn Tree Adoption tilbyder kunderne at adoptere et træ. Når træets sirup tappes, sendes den til kunden, som så selv kan sælge siruppen videre. Hvad kan vi lære: Man kan sælge det samme produkt på mange måder. Ved at sælge ikke bare produktet en flaske sirup, men et abonnement på et sirupstræ, får kunderne oplevelsen af at eje noget, og dermed selv være en slags iværksætter. Og virksomheden får solgt en masse sirup på én gang. Arbejdsspørgsmål: På hvilke nye måder kan I sælge mere end bare jeres slutprodukter? Kunne nogle af jeres produkter laves om til en service eller en ydelse? Hvordan kan I gøre jeres kunder til medejere?

13 3) BIG SISTER > TRÆF VIGTIGE BESLUTNINGER, SÅ DINE KUNDER SLIPPER

14 3) BIG SISTER > TRÆF VIGTIGE BESLUTNINGER, SÅ DINE KUNDER SLIPPER Når du køber ind, spiser ude etc., bliver du overvældet af valg, der direkte og indirekte skal foretages. Stigende fokus på miljø, personlig sundhed og arbejdsforhold har betydet, at disse faktorer i højere grad indgår i den individuelle kundes beslutningsproces, og valget bliver yderligere vanskeliggjort, når det sættes i prissammenhæng. Fremtidens kunder vil derfor i højere grad vælge produkter fra virksomheder, der leder dem i den rigtige retning, og som man kan sætte sin lid til. De vil søge mod virksomheder, som har formået at kommunikere det rigtige værdisæt, og som, kunden stoler på, har truffet de rigtige valg - så de ikke selv skal. Eksempler: Project 7, Culinary Misfits og Terracycle

15 3) BIG SISTER > TRÆF VIGTIGE BESLUTNINGER, SÅ DINE KUNDER SLIPPER Project 7 gør det nemt at være en ansvarsbevidst kunde USA Eksempel: Project 7 er en linje af produkter og et online supermarked, som fører de fleste almindelige dagligvarer, men deres værdisæt adskiller dem fra de andre dagligvarebutikker. Project 7 er nemlig kendetegnet ved, at de bruger energi på at træffe de rigtige beslutninger under udviklingen af deres produkter. Eftersom det er hele deres brand, kan man, når man køber deres produkter, således være sikker på, at indholdet er valgt med øje for planeten og de mennesker, der bor på den, nærmere end for profit. Hvad kan vi lære: En generel udmelding om, at der er lagt omtanke i produkterne mht. miljø osv. kan lette det svære valg for kunderne og lette deres samvittighed. Arbejdsspørgsmål: Hvordan kan I hjælpe jeres kunder ved at gøre valget let for dem? Hvordan kan jeres virksomhed tage (endnu) mere ansvar og dermed hjælpe kunderne yderligere?

16 3) BIG SISTER > TRÆF VIGTIGE BESLUTNINGER, SÅ DINE KUNDER SLIPPER Culinary Misfits gør frasorteret mad eftertragtet TYSKLAND Eksempel: Culinary Misfits er et cateringfirma, som specialiserer sig i at lave mad ud af grimme grøntsager. De grøntsager, som ellers ville være sorteret fra og smidt væk, bliver nu fremhævet og serveret som lækker mad. Bekæmpelsen af madspild er fundamentet for dette koncept, som for nyligt er blevet lanceret i Tyskland, og Culinary Misfits er nu ude at konkurrere med andre cateringfirmaer med dette i ryggen. Når kunderne køber ydelser af dem, er de således med til skabe en bedre verden med mindre madspild. Hvad kan vi lære: En specifik forskel i fokus på bæredygtighed mellem dig og dine konkurrenter kan gøre kundernes valg lettere, og kan gøre dig i stand til at konkurrere på et ellers utilgængeligt marked. En specifik forskel er desuden ofte nem at kommunikere og derfor troværdig. Arbejdsspørgsmål: Hvordan kan I få en vision, der kan mærkes helt ind i jeres produkter og ydelser? Hvordan kan jeres virksomhed være med til at gøre verden lidt bedre? Og hvilke gode formål vil kunne smitte af på jeres salg?

17 3) BIG SISTER > TRÆF VIGTIGE BESLUTNINGER, SÅ DINE KUNDER SLIPPER Terracycle hjælper firmaer til at blive bæredygtige USA Eksempel: Terracycle er en genbrugsvirksomhed, som har specialiseret sig i at opsamle affald og skabe nyt ud af det. Deres første produkt var gødning lavet af madspild, og senest har de lavet både møbler, vandkander og skåle af bl.a. emballage fra fødevareprodukter. Hvad kan vi lære: Et struktureret system gør det muligt og nemt at genanvende materialer. Hvis produkter er konstrueret, så de forskellige spildmaterialer kan skilles ad, kan de nemmere indgå i nye produkter. Arbejdsspørgsmål: Hvilket liv kan jeres virksomheds produkter få, efter de har opfyldt deres primære formål? Kan I gøre jeres produkt mere bæredygtigt, og måske endda sælge jeres produkt flere gange?

18 4) BACK UP - GIV DINE KUNDER ET KÆRLIGT SKUB I DEN RIGTIGE RETNING

19 4) BACK UP > GIV DINE KUNDER ET KÆRLIGT SKUB I DEN RIGTIGE RETNING Vi konkurrerer og prøver os selv af som aldrig før i alle tænkelige discipliner. Selvudvikling er højt på dagsordenen i Vesten, og den nyeste udvikling er, at denne selvudvikling skal være social og gerne online via sociale medier. Virksomheder, der hjælper os med at nå vores mål, er i høj kurs og oplever derfor øget salg og interesse fra kunderne. Ved at købe produkter, køber kunden også et image til sig selv som én, der går op i egen udvikling, og dermed er tættere på det perfekte liv. Eksempler: World Baking Day, Coca Cola og Gold s Gym

20 4) BACK UP > GIV DINE KUNDER ET KÆRLIGT SKUB I DEN RIGTIGE RETNING World Baking Day har skabt et digitalt rum for selvudvikling USA Eksempel: World Baking Day har arrangeret et antal af bagværk efter sværhedsgrad på en skala fra 0 til 100, og inviterer herefter alverdens bageentusiaster til at involvere sig og træne deres bagefærdigheder. Deres hjemmeside er meget veldesignet, og de 100 niveauer af opskrifter gør udfordringen nem at gå i gang med. Hvad kan vi lære: Produkter, som vækker kundens lyst til at dygtiggøre og udvikle sig, kan føre til meget engagererede og loyale kunder. Udfordringen skal være indbydende og let at gå til. Arbejdsspørgsmål: Hvad vil jeres kunder gerne blive bedre til? Hvordan kan jeres virksomhed hjælpe dem på vej til at opnå deres mål og dermed blive deres tro støtte?

21 4) BACK UP > GIV DINE KUNDER ET KÆRLIGT SKUB I DEN RIGTIGE RETNING Coca Cola hjælper kunderne med at smide de kilo deres produkt forårsager USA Eksempel: Coca Cola vil hjælpe folk med at tabe de kalorier, som de tager på, efter at have indtaget læskedrikken. Det gør de ved at foreslå en øvelse og estimere den tid, som det vil tage at forbrænde den specifikke drik. Hvad kan vi lære: Selv hvis ens grundprodukt er af den usunde slags, kan man godt støtte kunderne i at arbejde positivt med sig selv. Coca Cola vælger at relatere træningen til egne produkter, så kunderne helt konkret kan se, hvor meget de skal træne, for at smide de kalorier, de har indtaget fra produktet. Dette er en smart strategi, da træningen også har en anden effekt: At man bliver tørstig og drikker sodavand. Arbejdsspørgsmål: Hvilke negative konsekvenser kan der være ved at indtage dit produkt i større mængder? Hvordan kan du italesætte dette på en god måde og støtte dine kunder i at bruge dit produkt fornuftigt?

22 4) BACK UP > GIV DINE KUNDER ET KÆRLIGT SKUB I DEN RIGTIGE RETNING Gold s Gym tæller kalorier i det lokale supermarked USA Eksempel: En gruppe elever fra Miami Ad School har lavet en kampagne for et lokalt fitnesscenter ved navn Gold s Gym. Konceptet er, at fitnesscenteret indgår et samarbejde med et supermarked, som på kundes kvittering påfører, hvor mange kalorier kundens indkøb indeholder. Hvad kan vi lære: Ved at gøre opmærksom på folks kalorieindtag på en positiv måde kan man muligvis vende folks opmærksomhed imod en sundere livstil. Arbejdsspørgsmål: Hvordan kan I, på en sjov og opmærksomhedsskabende måde, hjælpe folk hen imod en sundere livsstil?

23 5) DIGITAL CONVENIENCE > SKAB MERE TID FOR DINE KUNDER

24 5) DIGITAL CONVENIENCE > SKAB MERE TID FOR DINE KUNDER I en tiltagende travl hverdag, bliver tid en mere og mere efterspurgt mangelvare. Hvis du for dine kunder kan skabe mere tid til fordybelse, drømme og nærvær, vil du få meget taknemmelige og loyale kunder. Nye teknologier og medier øger markant din mulighed for at skabe mere bekvemmelighed for dine kunder, og det er bare om at komme i gang med udviklingen. Eksempler: Emmas Enkel, Gastrofy og Red Tomato

25 5) DIGITAL CONVENIENCE > SKAB MERE TID FOR DINE KUNDER Emmas Enkel skaber bekvemmelighed på tværs af digitale platforme TYSKLAND Eksempel: Emmas Enkel er et supermarked i Tyskland, som kombinerer offline og online shopping på en elegant måde. Kunder kan bestille varer via ipads i en lounge ved siden af butikken, hvis de ikke orker at gå ind i varehuset, og varerne leveres umiddelbart efter. Kunden kan også vælge at shoppe via QRkoder på supermarkedets butiksvinduer og kan selvfølgelig også sidde derhjemme, shoppe online og få varerne leveret til døren. Hvad kan vi lære: Kunderne efterspørger i højere grad nemme, hurtige og tilgængelige måder at shoppe på, både offline og online. Arbejdsspørgsmål: Hvordan kan I sørge for at være til stede på alle de nye salgsplatforme og dermed øge jeres salg? Hvordan kan I spare tid for jeres kunder, mens I forbedrer kundeoplevelsen?

26 5) DIGITAL CONVENIENCE > SKAB MERE TID FOR DINE KUNDER Gastrofy laver indkøbslisten for dig SVERIGE Eksempel: Gastrofy er en online service baseret på et samarbejde mellem bloggere og supermarkeder. Madbloggere kan melde deres blog til, og når deres læsere ønsker at prøve kræfter med en opskrift, de har læst om på bloggen, kan de klikke på en knap som automatisk fører dem til et online supermarked, hvor de varer, de skal bruge, automatisk er lagt i deres kurv, klar til check-out. Hvad kan vi lære: De nye medier kan kobles sammen på snedige måder og være med til at skabe services, som gør livet lettere for kunderne. Arbejdsspørgsmål: Hvem kan jeres virksomhed samarbejde med for at skabe bedre service for jeres kunder? Hvordan kan I integrere medier og dermed spare jeres kunder tid og besvær?

27 5) DIGITAL CONVENIENCE > SKAB MERE TID FOR DINE KUNDER Red Tomato gør bestillingen mere enkel end nogensinde DUBAI Eksempel: Red Tomato har lanceret en køleskabsmagnet, som ved et enkelt tryk automatisk sender en onlinebestilling på din favoritpizza til dit lokale pizzeria og får den leveret til døren. Hvad kan vi lære: Integrering af offline og online salg gør barriers to sale meget mindre og skaber bedre omstændigheder for salg. Ydermere giver det kunden en følelse af at være særlig, da selve interaktionen minder om at kalde på sin tjener. Arbejdsspørgsmål: Hvordan kan I integrere offline og online salg? Hvordan kan I skabe en ekstra god service for jeres kunder?

28 6) NO NOISE > SKAB ET AFBRÆK I HVERDAGEN

29 6) NO NOISE > SKAB ET AFBRÆK I HVERDAGEN I en kompleks verden drømmer mange kunder sig tilbage til enklere tider, da der ikke var så mange valg, så meget larm og så mange ting at tage sig til. Meditation og mindfulness er blevet populære discipliner, som hjælper til at se klart og prioritere i hverdagen; evner, som er i høj kurs, fordi de skaber mere vedvarende velvære og stærkere kvalitetsrelationer. Denne trend kan også ses i fødevarebranchen, hvor tendensen går mod at stoppe op, tage de rigtige valg og smage på maden. Kan du således skabe rolige øjeblikke for dine kunder, vil de betale dig i loyalitet og øget omsætning. Eksempler: Kit Kat, The doughnutvault og Starbucks

30 6) NO NOISE > SKAB ET AFBRÆK I HVERDAGEN Kit Kat er vært for wifi-fri zoner HOLLAND Eksempler: Kit Kat har netop lanceret en ny reklamekampagne i Amsterdam bestående af anti-wifi zoner, hvor man kan opholde sig, hvis man har brug for en pause i sit online liv. Dette konkretiserer deres slogan Have a Break - Have a Kit Kat. Hvad kan vi lære: Et brand opstår, når virksomheder udstråler klare værdier og disse implementeres i alle aspekter af virksomheden. En virksomhed kan have gavn af at støtte et større formål, da det viser, at virksomheden har en klar retning, hvilket giver kunderne en klar brandoplevelse. Arbejdsspørgsmål: Hvilke værdier bygger jeres virksomhed på? Hvordan kan I hjælpe kunderne med at skabe ro og fokus og dermed gøre jeres brand mere tiltrækkende?

31 6) NO NOISE > SKAB ET AFBRÆK I HVERDAGEN The doughnutvault stopper, mens legen er god USA Eksempel: The doughnutvault er en doughnutbutik, hvis enkle koncept er at lukke ned, så snart de har udsolgt. Kunderne ved det og skynder sig derfor at nå ned til køen, før det er for sent. Hvad kan vi lære: Folk søger mod det, som andre også søger. Når vi ser en kasse i et supermarked med lang kø, søger vi instinktivt imod den, fremfor at gå længere hen mod en tom kasse. Dette udspringer af et menneskeligt behov for at føle, at man hører til og er en del af flokken. Eksemplet viser, hvordan man ved at gøre noget til noget eksklusivt, kan gøre det endnu mere attraktivt. I gamle dage var der udsolgt, når der var udsolgt, og the doughnutvault insisterer på at følge det princip. Det gør, at kunderne kan relatere og ser butikken som noget naturligt og dermed ærligt og sundt. Arbejdsspørgsmål: Hvordan kan I være mere ærlige i jeres kommunikation og koncept? Hvordan kan I gå back-to-basic, mens I hæver efterspørgslen?

32 6) NO NOISE > SKAB ET AFBRÆK I HVERDAGEN Starbucks eksperimenterer med genbrug af deres spild USA Eksempel: Kaffekæden Starbucks eksperimenterer med, hvordan et af deres primære spildprodukter, kaffegrums, kan genbruges. I mange butikker kan man således gratis afhente materialet og derefter bruge det i sin have til at dyrke planter i. Kaffegrumsen bliver dermed en slags gave til kunderne, som intet har kostet Starbucks, og som kunderne aktivt kan bruge og i samarbejde med Starbucks forvandle spildproduktet til noget nyt. Hvad kan vi lære: Man kan vise, at man tager aktivt stilling til miljøet ved at tænke over sine spildprodukter. Det er samtidig en gammel husmoderdisciplin at bruge alle spildprodukter i husholdningen, hvorfor ideen taler det segment af kunder, som drømmer sig væk til enklere tider. Arbejdsspørgsmål: Hvilket spild har I i jeres virksomhed? Hvad kan I give jeres kunder, som kan gøre deres liv mere naturligt, og som vil forbedre deres hverdag?

33 7) FOOD TOURISM > SERVÉR OPLEVELSER FOR DINE KUNDER

34 7) FOOD TOURISM > SERVÉR OPLEVELSER FOR DINE KUNDER Selv på et lille budget er der råd til rejser til fjerne lande, og selv om man ikke fysisk bevæger sig, kan man udforske verden hjemmefra via internettet. Hvor globalisering tidligere har gjort os mere lig hinanden, er der nu fokus på det, der adskiller os og gør os forskellige. Der er dermed opstået et marked for unikke oplevelser, som kan tillægges lige så høj værdi som fysiske produkter. I denne forbindelse er måltidet et område, hvor mulighederne for at sælge oplevelser kan udnyttes langt mere, end det aktuelt er tilfældet. Eksempler: EatWith, Eataly og CTfood

35 7) FOOD TOURISM > SERVÉR OPLEVELSER FOR DINE KUNDER EatWith lader lokale skabe oplevelser for turister USA Eksempel: EatWith er en onlinetjeneste, der forbinder hjemmekokke med turister, som gerne vil nyde et lokalt måltid lavet og serveret af lokale værter. Hvad kan vi lære: Et måltid lavet af lokale, er en af de bedste måder at få indsigt i en kultur og lære dets indbyggere at kende. Men hvor skal man opstøve den mulighed, hvis ikke man er typen som sofasurfer? Services som giver amatører mulighed for at deltage med deres ekspertise og skabe unikke oplevelser for turister, bliver flere og flere og indeholder et stort potentiale. Arbejdsspørgsmål: Hvordan kan jeres virksomhed skabe bedre oplevelser for turister? Hvordan kan I integrere lokalsamfundet i oplevelserne?

36 7) FOOD TOURISM > SERVÉR OPLEVELSER FOR DINE KUNDER Eataly skaber et italiensk univers i New York USA Eksempel: Eataly er et italiensk madunivers midt i hjertet af New York. Det huser syv tema-restauranter, en grøntsagsbutik, en kaffebar, et bageri, en vinbutik, et bibliotek og et område indrettet til madlavning. Det er designet til, at de besøgende skal smage, dufte, føle og få Italien helt ind under huden. Hvad kan vi lære: Selv om kunder kan have specifikke ærinder, kan det sagtens være oplevelsen, der er den primære årsag til, at de vælger at handle et bestemt sted. Og så kan det være, man køber en lille souvenir med hjem. Arbejdsspørgsmål: Hvordan kan I skabe alternative samarbejder for at promovere lokal madkultur og dermed mætte kundernes rejselyst? Hvilke oplevelser kan I lokke nye kunder med?

37 7) FOOD TOURISM > SERVÉR OPLEVELSER FOR DINE KUNDER CTfood hjælper kunderne med at genskabe retter fra fjerne lande SVERIGE Eksempel: CTfood er et asiatisk supermarked, som har en helt ny service. Hvis man som kunde har besøgt en asiatisk restaurant og gerne vil prøve kræfter med at lave maden selv, så kan man tage et billede med sin telefon og sende det til CTfood. De afkoder så præcis hvilke ingredienser, der er i, så kunderne kan købe dem. Hvad kan vi lære: CTfood forlænger deres service til langt ud over selve butikken. De har set en problematik som de på en nem og enkel måde løser for deres kunder. De skaber en wauv-effekt, som giver dem øget opmærksomhed. Arbejdsspørgsmål: Hvordan kan jeres virksomhed brede jeres service ud til uventede områder? Hvilke problemer oplever jeres kunder? Og hvordan kan I afhjælpe dem?

38 8) HYPER LOCAL > GØR DRØMMENE TIL VIRKELIGHED

39 8) HYPER LOCAL > GØR DRØMMENE TIL VIRKELIGHED Der kommer større og større fokus på at dyrke, købe og spise lokalt. Kunderne vil gerne bidrage til en positiv udvikling inden for miljø og være med at skabe arbejdspladser lokalt, men kun på én betingelse: At omkostningerne ikke er meget større end alternativet. Det gælder således om at skabe oplevelser og produkter, som kan konkurrere med og skabe lige så stor værdi som alternativerne. Allerhelst vil kunderne være selvforsynende, men det er ikke foreneligt med en travl hverdag. Derfor skal de nye ydelser leve op til drømmen og samtidig være økonomisk og praktisk konkurrencedygtige med alternativerne. Eksempler: Disloyalty Card, Daiwa House og Nightmarket at the Stop

40 8) HYPER LOCAL > SERVÉR OPLEVELSER FOR DINE KUNDER Disloyalty Card skaber større muligheder for lokale virksomheder SINGAPORE Eksempel: En række uafhængige kaffebarer er gået sammen om at tilbyde kunderne rabatter som svarer til det, deres større konkurrenter kan levere. De har skabt et Disloyalty Card, som giver en rabat på 10 procent, hver gang de handler hos én af de involverede. Hvad kan vi lære: Vi vil gerne kunne stole på de steder, hvor vi handler, og for mange er det at handle lokalt lig med høj kvalitet. Men ofte er det lokale udbud ikke nok for kunderne, ligesom priserne ofte er for høje. Arbejdsspørgsmål: På hvilke områder ville jeres virksomhed være stærkere sammen med andre virksomheder end alene? Hvilke partnerskaber kan I etablere for at styrke salget i lokalmiljøet?

41 8) HYPER LOCAL > GØR DRØMMENE TIL VIRKELIGHED Daiwa House gør omfattende lokalproduktion af grøntsager mulig i byerne JAPAN Eksempel: Visionen om at dyrke mere mad i byerne rykker tættere på med Daiwa House nye opfindelse: En maskine som via hydroponi kan dyrke over grøntsager om året på et areal, der ikke er større end en parkeringsplads. Hvad kan vi lære: Mange kunder drømmer om at have fødevareproduktion (i romantisk skala) tæt ved deres urbane hjem. Allerhelst vil de også selv høste og være selvforsynende. Arbejdsspørgsmål: Hvordan kan I skabe brændstof til den selvforsynende drøm? Hvordan kan I gøre jeres produktion mere nærværende?

42 8) HYPER LOCAL > GØR DRØMMENE TIL VIRKELIGHED Nightmarket at the Stop revitaliserer det lokale mad- og design community CA Eksempel: Nightmarket at the Stop er en lokal pop-up-restaurant-festival, som afholdes årligt i Toronto, Canada. Lokale designere inviteres til at skabe specialdesignede madvogne. De 50 bedste kokke i byen inviteres til at skabe specialmenuer, som kan serveres til eventen. Kunderne betaler entré, og så er al maden gratis derfra. Der er spis-hvad-du-vil-buffet og frit-valg-fra-allemadboderne. Til begivenheden skabes der mange nye innovationer, og den lokale mad og kreativitet udstilles på en sjov og god måde. Alt overskuddet fra begivenheden doneres til lokal velgørenhed. Hvad kan vi lære: Kombinationen af lokale råvarer, lokale kokke og et godt formål rammer alle de rigtige parametre og så er det samtidig sammensat på en sjov måde. Madfester eller festivaller vinder indpas og giver omtale/trafik og kreativitet. Arbejdsspørgsmål: Hvordan kan I skabe oplevelser for jeres kunder? Hvordan kan I arbejde sammen med lokale partnere for at skabe nye innovationer?

Philip Fisker og Emil Malthe Bæhr Christensen

Philip Fisker og Emil Malthe Bæhr Christensen Projektopgave - Mad Delemne - Madspild Vi har valgt delemnet madspild. Ifølge os er madspild et område, der ikke er belyst nok, selvom det er meget aktuelt i disse dage, hvor man snakker om klimaændringer

Læs mere

Hvem er jeg? Over 20 års erfaring i detail. ISO Supermarked 5 år som fødevarerådgiver Forretningsudvikler Bestyrelsesmedlem Svaneke Is

Hvem er jeg? Over 20 års erfaring i detail. ISO Supermarked 5 år som fødevarerådgiver Forretningsudvikler Bestyrelsesmedlem Svaneke Is Hvem er jeg? Over 20 års erfaring i detail Underdirektør i Netto ISO Supermarked 5 år som fødevarerådgiver Forretningsudvikler Bestyrelsesmedlem Svaneke Is Flere gode fødevarer, tak! Vi skal have vækst

Læs mere

Table of Contents. Om Popupmore. Hvad er en pop up Butik. Hvorfor er Popup godt for din forretning? Hvordan kan POP UP butikkerhjælpe min forretning?

Table of Contents. Om Popupmore. Hvad er en pop up Butik. Hvorfor er Popup godt for din forretning? Hvordan kan POP UP butikkerhjælpe min forretning? Table of Contents Om Popupmore Hvad er en pop up Butik Hvorfor er Popup godt for din forretning? Hvordan kan POP UP butikkerhjælpe min forretning? Effektiv marketing Kontakt os 3 4 5 7 8 10 2 Om Popupmore

Læs mere

Lancering af Kærgården Steg & Bag

Lancering af Kærgården Steg & Bag Lancering af Kærgården Steg & Bag Innovation og mersalg til fedtstofkategorien! Materialet er autentisk, men er her sammensat, så du som studerende kan bruge det som eksempel og inspiration til arbejdet

Læs mere

Convenience-produkter Et spørgsmål om tid og livsstil

Convenience-produkter Et spørgsmål om tid og livsstil Convenience-produkter Et spørgsmål om tid og livsstil Af Sune Andersen og Julia Stacey, MAPP Centret Vi skal alle have mad hver dag. Nogle ser frem til det og har planlagt indkøb såvel som madlavning.

Læs mere

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL!

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! 5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! VÆR MED! COPENHAGEN FASHION festival ER LIGE RUNDT OM HJØRNET OG VI inviterer JER TIL AT DELTAGE I festlighederne. KØBENHAVN ER ÉN AF DE eneste BYER I VERDEN, SOM PARALLELT

Læs mere

17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER

17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER 17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER Indholdsfortegnelse INTRODUKTION...3 ONLINE MARKEDSFØRING MED GAVEARTIKLER...4 Promovér din virksomheds hjemmeside...4 Konkurrencer...4

Læs mere

Vækstmuligheder blandt mindre fødevareproducenter i landdistrikterne via digitale løsninger - Eksemplet The Food Assembly

Vækstmuligheder blandt mindre fødevareproducenter i landdistrikterne via digitale løsninger - Eksemplet The Food Assembly Vækstmuligheder blandt mindre fødevareproducenter i landdistrikterne via digitale løsninger - Eksemplet The Food Assembly Tomas Vedsmand Partner PhD GEMBA Innovation 2 Indhold 1. Afsættet: Fødevareproduktion

Læs mere

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop har været og er til stadighed en stor udfordring for rigtigt mange danskere. Mænd og kvinder kæmper med at få bugt med vanen. Alle prøver

Læs mere

[ Gør det overskueligt! ]

[ Gør det overskueligt! ] 2015 Kommunikation/IT niveau C Eksamensprojekt sundhedskampagne Kristian N. Rieck - 45882 Gør det overskueligt! Sundhedsstyrelsen At give danskerne mere overskud i hverdagen At gøre hverdagsindkøb - Og

Læs mere

Tips & ideer om kommunikation

Tips & ideer om kommunikation Tips & ideer om kommunikation Hvis du gerne vil vide Hvad du er gået glip af de sidste mange måneder, så fortvivl ej. Her er et uddrag af de (helt gratis og ultra nyttige) nyhedsbreve, der hver måned lander

Læs mere

INVITATION TIL FORSKNINGENS DØGN 2017 I AABENRAA

INVITATION TIL FORSKNINGENS DØGN 2017 I AABENRAA INVITATION TIL FORSKNINGENS DØGN 2017 I AABENRAA Sønderjyske Fødevarer kvalitet og sundhed Aabenraa Kommune ønsker at styrke kendskabet til og skabe ny viden om sønderjyske fødevarer. Derfor sætter vi

Læs mere

INVITATION TIL PEJ GRUPPENS 2016-2019 KØBENHAVN 2. SEPTEMBER 14 OSLO 4. SEPTEMBER 14 HERNING 9. SEPTEMBER 14

INVITATION TIL PEJ GRUPPENS 2016-2019 KØBENHAVN 2. SEPTEMBER 14 OSLO 4. SEPTEMBER 14 HERNING 9. SEPTEMBER 14 INVITATION TIL PEJ GRUPPENS 2016-2019 KØBENHAVN 2. SEPTEMBER 14 OSLO 4. SEPTEMBER 14 HERNING 9. SEPTEMBER 14 FREMTIDENS FØDEVARER SKABES NU Fremtidsbegrebet har altid været omgærdet af mystik, lidt spænding

Læs mere

Mediebrug for fremtidens fødevareforbrugere - Antal timer, unge anvender på medier en gennemsnitlig hverdag

Mediebrug for fremtidens fødevareforbrugere - Antal timer, unge anvender på medier en gennemsnitlig hverdag Fremtidens fødevareforbrugere vil have nemme løsninger via mobil og Internet Af chefkonsulent Lise Walbom, licw@di.dk den 14. juli 2010 Fremtidens fødevareforbruger er i dag mellem 13 og 18 år gammel.

Læs mere

HJØRRING KOMMUNES OVERORDNEDE. Mad- og måltidspolitik

HJØRRING KOMMUNES OVERORDNEDE. Mad- og måltidspolitik HJØRRING KOMMUNES OVERORDNEDE Mad- og måltidspolitik INDLEDNING Sund mad er en vigtig forudsætning for læring, trivsel og et godt helbred hele livet igennem. At sikre gode mad- og måltidsvaner forudsætter,

Læs mere

Fremtidsscenarier. For fødevareerhvervet

Fremtidsscenarier. For fødevareerhvervet Fremtidsscenarier For fødevareerhvervet Metode Kombination af scenarie og Delphiteknik Scenarie-teknik opstille en eller flere sandsynlige fremtider ud fra nutidens tendenser Delphi-teknik. eksperter bliver

Læs mere

Fund raising til VolNepal

Fund raising til VolNepal Fund raising til VolNepal 1. INTRODUKTION Hvis du læser dette tænker du nok på at lave et fund raising event og støtte VolNepal Tak! Events er en god måde at give din støtte til vores rbejde på. De hjælper

Læs mere

Verden anno. Scenarie 2 Alt er en oplevelse

Verden anno. Scenarie 2 Alt er en oplevelse Verden anno 2025 Alt er en oplevelse 13 Alt er en oplevelse I 2025 har de fysiske butikker fået en helt ny rolle. Butikslokaler og stormagasiner danner rammerne om brandede oplevelser, heriblandt spændende

Læs mere

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag.

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 41 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 14. december 2015 [Kun det talte ord gælder] Talepapir ERU alm. del samrådsspørgsmål

Læs mere

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008 Danskeres ferie- Titelog fritidsrejser - I og udenfor højsæsonen Analysemøde 7. april 2008 1. Er rejser i lavsæsonen noget særligt? 2. Kan vi tjene penge på privatbesøg? 3. Har destinationerne en unik

Læs mere

playmaker program Samfundsniveauet Det sociale niveau Det individuelle niveau Identitet Nysgerrighed og refleksion Konflikthåndtering Demokrati

playmaker program Samfundsniveauet Det sociale niveau Det individuelle niveau Identitet Nysgerrighed og refleksion Konflikthåndtering Demokrati Empowerment Niveauer Empowerment Idræt er vigtig i unges udvikling, fordi det styrker fysisk og mental sundhed samtidig med, at det skaber vigtige, sociale relationer. Idræt er en mulighed for leg, deltagelse

Læs mere

Nordjyske Skaldyr. synlighed, fortrolighed, tilgængelighed, kvalitet

Nordjyske Skaldyr. synlighed, fortrolighed, tilgængelighed, kvalitet Nordjyske Skaldyr synlighed, fortrolighed, tilgængelighed, kvalitet Denne opsamling sammendrager de undersøgelser der er foretaget på baggrund af delprojekterne i projektet Nordjyske Skaldyrs første fase.

Læs mere

INSPIRATIONSGUIDE Iscenesæt din virksomhed og produkter, når du deltager ved messer og events.

INSPIRATIONSGUIDE Iscenesæt din virksomhed og produkter, når du deltager ved messer og events. INSPIRATIONSGUIDE Iscenesæt din virksomhed og produkter, når du deltager ved messer og events. BEST PRACTICE GUIDE Af Østjyllands Spisekammer, i samarbejde med Food Festival. KÆRE LÆSER HVAD FÅR DU UD

Læs mere

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen Så spiser vi Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen Af Hanne Svendsen Kunsten er ikke at tabe sig Kunsten er at tabe det rigtige! Der er ALTID et alternativ, så du spiser

Læs mere

Din genvej til Danmarks mest populære bloggere. Mediekit 2015

Din genvej til Danmarks mest populære bloggere. Mediekit 2015 Din genvej til Danmarks mest populære bloggere Mediekit 2015 Det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvem der vil være den rette ambassadør for dine produkter eller ydelser. Blogly gør det nemt

Læs mere

Om undersøgelsen bag rapporten

Om undersøgelsen bag rapporten 2 I de seneste år er danskernes interesse for fødevarer og fokus på mad steget markant. TV-fladen boomer med madprogrammer, der udkommer utallige kogebøger om forskellige trosretninger inden for mad og

Læs mere

Turismestrategi 2013-2017

Turismestrategi 2013-2017 Turismestrategi 2013-2017 1 Indhold Forord... 4 Vision... 5 Strategi... 6 Fokus Stærke værdikæder... 7 Fokus Nem tilgængelighed... 8 Fokus Smart markedsføring... 9 2 Vision: Køge vil overraske dig Strategi:

Læs mere

DIN 1m 2 coffee shop.

DIN 1m 2 coffee shop. DIN 1m 2 coffee shop. DIN 1m 2 coffee shop. Hvad siger du til at løfte din virksomhed med et komplet sortiment af lækre kaffespecialiteter? Det eneste, du skal bruge, er 1 m 2 og den nye NESCAFÉ Milano

Læs mere

Konference om Sporbarhed, den 30. oktober 2008 Emne: Sporbarhed som dokumentation for fødevarekvalitet

Konference om Sporbarhed, den 30. oktober 2008 Emne: Sporbarhed som dokumentation for fødevarekvalitet Tale til Øresund Food Network Konference om Sporbarhed, den 30. oktober 2008 Emne: Sporbarhed som dokumentation for fødevarekvalitet Først og fremmest tak for invitationen. Ministeren er desværre blevet

Læs mere

Et internationalt anerkendt Food Value Chain Lab for åben innovation i den danske landbrugs- og fødevaresektor

Et internationalt anerkendt Food Value Chain Lab for åben innovation i den danske landbrugs- og fødevaresektor Et internationalt anerkendt Food Value Chain Lab for åben innovation i den danske landbrugs- og fødevaresektor PROJEKTIDE PROJEKT IDE Åben læring, innovation og demonstration Food Universe et unikt miljø

Læs mere

TAbazineMEDIA. DiN DIGITALE SALGS- ANNONCERINGSPLATFORM. mediakit

TAbazineMEDIA. DiN DIGITALE SALGS- ANNONCERINGSPLATFORM. mediakit TAbazineMEDIA DiN DIGITALE SALGS- ANNONCERINGSPLATFORM mediakit 2013 INDHOLD Hvad er TabazineMedia Den nye vej til kunder Tablets er det hurtigst voksende marked Find og forstå dine kunder En premium salgsplatform

Læs mere

Verden anno. Scenarie 1 Bekvemmelighed med omtanke

Verden anno. Scenarie 1 Bekvemmelighed med omtanke Verden anno 2025 Bekvemmelighed med omtanke 9 Bekvemmelighed med omtanke I 2020 overhaler netbutikkerne endegyldigt de fysiske butikker som vores foretrukne sted at handle. Vores fremfor og stormagasiner

Læs mere

Mind Your Own Business Prisen

Mind Your Own Business Prisen Icebreakers Denne pris går til en virksomhed, som dommerkomiteen særligt ønsker at rose for dens måde at organisere sig på og for virksomhedens fokus på medarbejderudvikling. Virksomheden har etableret

Læs mere

Kom godt i gang med din webs. Dato: 14. marts 2013 Jan Overgaard, Sektionsleder i IBIZ-Center, ved Teknologisk Institut

Kom godt i gang med din webs. Dato: 14. marts 2013 Jan Overgaard, Sektionsleder i IBIZ-Center, ved Teknologisk Institut Kom godt i gang med din webs Dato: 14. marts 2013 Jan Overgaard, Sektionsleder i IBIZ-Center, ved Teknologisk Institut Program Kl. 14.00-14.10 Velkommen v/dansk Erhverv Kl. 14.10-14.30 Rammer og tendenser

Læs mere

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt Konkurrencer NONSTOP Nye konkurrencer Hver dag Motivation & problemfelt Dette er et oplæg til den mundtlige eksamen i Innovation & Markedsføring. I det følgende vil jeg beskrive forretningsplanen for Konkurrencer

Læs mere

MADKVALITET I DANSK TURISME

MADKVALITET I DANSK TURISME MADKVALITET I DANSK TURISME AGENDA Data Egne observationer og analyse Erfaringer fra udlandet FOODs egne projekter plus et par bonus-events Bud på fremadrettet indsats Data fra Danmark TURISMEERHVERVET

Læs mere

RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING. Overblik - Tryghed - Sikkerhed

RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING. Overblik - Tryghed - Sikkerhed RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING Overblik - Tryghed - Sikkerhed OM SØGEMEDIER RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING Søgemedier A/S er et rådgivnings- og mediehus beliggende i Aarhus og København. Vi lever af at optimere

Læs mere

Copenhagen Street Food Papirøen, Trangravsvej 14, 1436 København info@copenhagenstreetfood.dk copenhagenstreetfood.dk

Copenhagen Street Food Papirøen, Trangravsvej 14, 1436 København info@copenhagenstreetfood.dk copenhagenstreetfood.dk Copenhagen Street Food Papirøen, Trangravsvej 14, 1436 København info@copenhagenstreetfood.dk copenhagenstreetfood.dk Papirøen? - udsigten fra Skuespilhuset, Nyhavn PAPIRØEN - Beliggenhed Copenhagen Street

Læs mere

Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel

Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel For Outercore gjorde samarbejdet med Rethink Business, at man gik målrettet efter at omstille til cirkulær økonomi.

Læs mere

Ingen kender byen som os

Ingen kender byen som os HJEM TIL KØBENHAVN Ingen kender byen som os Gennem de sidste 12 år har Siesbye Kapsch været en af byens førende liebhavermægler og er den dag i dag stadig den mest effektive og samtidig den største uafhængige

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK INDLEDNING Vordingborg Kommunes erhvervspolitik danner den overordnede ramme for kommunens arbejde med erhvervsudvikling og skal medvirke til at virkeliggøre Kommunalbestyrelsens

Læs mere

JUICER RETAIL. En uddannelse med omtanke for nye kundeoplevelser og madspild. zbc.dk. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8. Tlf

JUICER RETAIL. En uddannelse med omtanke for nye kundeoplevelser og madspild. zbc.dk. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8. Tlf JUICER RETAIL En uddannelse med omtanke for nye kundeoplevelser og madspild ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 1 Roskilde zbc.dk Tlf. 4634 6200 2 zbc.dk Tendensen går mere i retning af convenience, sundhed

Læs mere

Online Markedsføring SMAGSPRØVE MED TO EMNER FRA KURSET

Online Markedsføring SMAGSPRØVE MED TO EMNER FRA KURSET Online Markedsføring SMAGSPRØVE MED TO EMNER FRA KURSET SMAGSPRØVE PÅ ONLINE MARKEDSFØRING KURSUS PERMISSION MARKETING 2 MEN HVAD SÅ MED DE 99 %, SOM KIGGER FORBI OG IKKE KØBER ABONNEMENT? HVAD KAN VI

Læs mere

Har mærkevaren en fremtid i detailhandlen?

Har mærkevaren en fremtid i detailhandlen? Har mærkevaren en fremtid i detailhandlen? D Det særeste ved fremtiden, er at den til sin tid vil blive de gode gamle dage Ernst Hemmingway Forskningschef Marianne Levinsen Cand.scient.pol. Fremforsk,

Læs mere

Velkommen til pressemøde

Velkommen til pressemøde Velkommen til pressemøde Tivoli, tirsdag 3. juni 2014 Coop / Jens Visholm Klik Mad for ligger at redigere i vores DNA i masteren 1866: H. C. Sonne - fødevarer til folket 1976: FDB s madpyramide - billig,

Læs mere

Mikkel Thrane Kommunikations- og Pressechef, VisitDenmark

Mikkel Thrane Kommunikations- og Pressechef, VisitDenmark Mikkel Thrane Kommunikations- og Pressechef, VisitDenmark VisitVestsjælland Turismekonference 25. september, 2014 Reersø Kro Kommunikationschef Mikkel Thrane VisitDenmark 2 Agenda National Geographic Traveller

Læs mere

Fortæl verden om JERES fejring af STORE SMAGEDAG Pressekit

Fortæl verden om JERES fejring af STORE SMAGEDAG Pressekit Fortæl verden om JERES fejring af STORE SMAGEDAG Pressekit 1 PRESSETIPS Jeres køkken skal da i pressen! Lækker veltillavet mad, glade inspirerede medarbejdere og tilfredse mætte kunder er værd at fortælle

Læs mere

Innovation i branding: Bryggerier hjælper hinanden med at udvikle forretningen

Innovation i branding: Bryggerier hjælper hinanden med at udvikle forretningen #4 2014 Forskning i Branding Selvom virksomheder umiddelbart er konkurrenter, kan det godt betale sig at stå sammen som branche, som 16 fynske bryggerier har gjort. Det handler om at fremme sektoren for

Læs mere

Projektet udvikles parallelt med projektet af samme karakter i Barcelona, Barcelona Forever.

Projektet udvikles parallelt med projektet af samme karakter i Barcelona, Barcelona Forever. Copenhagen Forever Copenhagen Forever er design fabrikeret i København af materiale genbrugt fra affald og biprodukter fra Københavns indbyggere, institutioner, handel, håndværk og industri. Copenhagen

Læs mere

ER FRISKE GRØNTSAGER SUNDERE END FROSNE?

ER FRISKE GRØNTSAGER SUNDERE END FROSNE? Indeholder de nyopgravede gulerødder flere vitaminer end dem, du graver frem i frysedisken? Er almindeligt sukker mindre usundt end kunstige sødestof- fer? Bør man undlade at drikke mælk, når man er ude

Læs mere

ARTIKEL AF KATHRINE WEICKER TIL DEN DANSKE MODEBRANCHE: BRUG JERES FANTASTISKE KREATIVITET TIL AT UDVIKLE FREMTIDSSIKREDE FORRETNINGSMODELLER

ARTIKEL AF KATHRINE WEICKER TIL DEN DANSKE MODEBRANCHE: BRUG JERES FANTASTISKE KREATIVITET TIL AT UDVIKLE FREMTIDSSIKREDE FORRETNINGSMODELLER ARTIKEL AF KATHRINE WEICKER TIL DEN DANSKE MODEBRANCHE: BRUG JERES FANTASTISKE KREATIVITET TIL AT UDVIKLE FREMTIDSSIKREDE FORRETNINGSMODELLER 64 De kreative erhverv, og herunder modebranchen, er et af

Læs mere

EVENTYR PÅ MENUEN. Manual til restaurantkoncept

EVENTYR PÅ MENUEN. Manual til restaurantkoncept EVENTYR PÅ MENUEN Manual til restaurantkoncept INDHOLD Præsentation Konceptbeskrivelse Brandingstrategi Stemningen Eksteriør Interiør Marketingsværktøjer Kommunikationsplan (online) Kommunikationsplan

Læs mere

8 TRADE MARKETING INDSIGTER MOMENT OF TRUTH

8 TRADE MARKETING INDSIGTER MOMENT OF TRUTH MOMENT OF TRUTH 8 TRADE MARKETING INDSIGTER Kunden går forbi vores produkt i butikken. Ser hun det? Stopper hun op? Tager hun det op? Ser hun på prisen? Køber hun det, eller går hun videre? Shopper Marketing

Læs mere

Mad og måltider i skolen. En guide til skolerne i Roskilde Kommune

Mad og måltider i skolen. En guide til skolerne i Roskilde Kommune Mad og måltider i skolen En guide til skolerne i Roskilde Kommune 1 Uden mad og drikke duer helten ikke Måltidet er i skolen et pusterum, hvor eleverne kan være sammen og hygge sig på en anden måde end

Læs mere

111 fødevaretrends. 1. Fra Light til Semi-light. En semi-light-variant indeholder således mellem 30 og 70 procent af den klassiske variants kalorier.

111 fødevaretrends. 1. Fra Light til Semi-light. En semi-light-variant indeholder således mellem 30 og 70 procent af den klassiske variants kalorier. Den fulde version af bogen indeholder en introduktion til hovedtemaerne i de 111 fødevaretrends samt tips til, hvordan du får mest ud af at læse bogen. Her bliver du bare kastet lige ud i det... 111 fødevaretrends

Læs mere

En guide til at begå sig på de sociale medier

En guide til at begå sig på de sociale medier En guide til at begå sig på de sociale medier Tiltræk flere gæster med de sociale medier 66% forbrugere siger, * afat alle de besøger en restaurants side på de sociale medier, før de spiser der For at

Læs mere

Virksomhedsprofil Variable omkostninger: Vælger løsningsforslag 2 Målgruppe:

Virksomhedsprofil Variable omkostninger: Vælger løsningsforslag 2 Målgruppe: Virksomhedsprofil Fur Bryghus ApS er et dansk mikrobryggeri som blev grundlagt d. 30. september 2004. Virksomheden er ejet af familien Fog og blev også grundlagt af denne. Virksomheden startede i 2004

Læs mere

PROMOVER MED BIG DATA

PROMOVER MED BIG DATA PROMOVER MED BIG DATA Vores systemer analyserer konstant real-time datastrømme om eksempelvis lokale vejrforhold, eller rejsemål. Informationerne kommunikerer systemet så direkte til dine digitale skærme.

Læs mere

Sådan bliver I bedre til at sortere virksomhedens affald

Sådan bliver I bedre til at sortere virksomhedens affald Sådan bliver I bedre til at sortere virksomhedens affald Det er ikke så svært, når man først får det lært mst.dk/kendditaffald Danmark uden affald 1 Danmark uden affald er et Danmark, hvor vi genanvender

Læs mere

Brug for flere digitale investeringer

Brug for flere digitale investeringer Michael Meineche, økonomisk konsulent mime@di.dk, 3377 3454 FEBRUAR 2017 Brug for flere digitale investeringer Danmark er ved at veksle en plads forrest i det digitale felt til en plads i midterfeltet.

Læs mere

Oftede Stillede Spørgsmål

Oftede Stillede Spørgsmål Oftede Stillede Spørgsmål Værd at vide om Shopbox Hvorfor bruge Shopbox? Mere end 3 millioner danskere bruger dagligt Facebook, Google og læser e-mail på nettet. Med Shopbox kan virksomheder drage fordel

Læs mere

ROADMAP TIL JERES MOBILSTRATEGI EN GUIDE TIL MOBIL SUCCES I 2015

ROADMAP TIL JERES MOBILSTRATEGI EN GUIDE TIL MOBIL SUCCES I 2015 1 ROADMAP TIL JERES MOBILSTRATEGI EN GUIDE TIL MOBIL SUCCES I 201 1 2 INDHOLD 1 2 6 7 8 9 10 Indledende [Side ] Mobile trends [Side ] Hvor er I nu? [Side 6] Hvad vil I opnå? [Side 7] Hvad får brugeren

Læs mere

KANTINE & PERSONALERESTAURANT

KANTINE & PERSONALERESTAURANT KANTINE & PERSONALERESTAURANT SUBSTANS startede oprindelig med at drive kantinen på Nordisk Ministerråd. Det gjorde vi i nogle år, før vi så valgte at starte et nyt køkken op med vores frokosttilbud. I

Læs mere

Sådan får du nemmere ved at sælge dig selv

Sådan får du nemmere ved at sælge dig selv E-bog Sådan får du nemmere ved at sælge dig selv - 10 enkle steps til mere succes! Kort om forfatteren: Jeg, Louise Schubert har en kommerciel baggrund fra Handelshøjskolen i Aarhus. I mange år har jeg

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Stop unødvendige dyreforsøg. 2 April 2006

Stop unødvendige dyreforsøg. 2 April 2006 Stop unødvendige dyreforsøg 2 April 2006 Tekst: Tom Bengtsen og Helene Kemp DYRENES BESKYTTELSE MENER 340 forsø Astronomisk mange dyr bliver brugt til Sæt penge af til alternative test Arne Stevns, 10

Læs mere

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt Følg Rikkes kamp for at tabe 30 kilo Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt at sige nej til mad På trods af alle gode intentioner og et solidt team af eksperter i ryggen, har tallet på vægten ikke

Læs mere

Vækst og Forretningsudvikling

Vækst og Forretningsudvikling Vækst og Forretningsudvikling Uddrag af artikel trykt i Vækst og Forretningsudvikling. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger

Læs mere

Din genvej til Danmarks mest populære bloggere. Mediekit 2015

Din genvej til Danmarks mest populære bloggere. Mediekit 2015 Din genvej til Danmarks mest populære bloggere Mediekit 2015 25% af den danske befolkning læser ugentlig blogs. Det er en stigning på 80% over de seneste 5 år Kilde: Carat CCS Survey 2015 Kort fortalt

Læs mere

Hurtig, smidig og pålidelig kaffeløsning til selvbetjening

Hurtig, smidig og pålidelig kaffeløsning til selvbetjening Hurtig, smidig og pålidelig kaffeløsning til selvbetjening Jeg har brug for en løsning, som hurtigt kan servere rigtig god kaffe Mulighederne Kaffekunderne bliver mere og mere krævende. De vil have rigtig

Læs mere

VI FEJRER -ÅRET MED EN GADEMIDDAG-FESTIVAL GØR-DET-NEMT MED VORES STREETDINNER-GUIDE. www.streetdinners.org

VI FEJRER -ÅRET MED EN GADEMIDDAG-FESTIVAL GØR-DET-NEMT MED VORES STREETDINNER-GUIDE. www.streetdinners.org VI FEJRER -ÅRET MED EN GADEMIDDAG-FESTIVAL GØR-DET-NEMT MED VORES STREETDINNER-GUIDE www.streetdinners.org Gademiddage er for at... 1 lære sine naboer at kende og fejre den gade eller bydel man bor i.

Læs mere

KAN EN BAMSE FÅ ET NYT LIV?

KAN EN BAMSE FÅ ET NYT LIV? ? Eleverne skal undersøge, hvilke alternative muligheder der er til at smide sit brugte legetøj ud i skraldespanden. De skal lære om, hvad det betyder for miljø og ressourceforbruget, hvis man i stedet

Læs mere

Fadebursloven Nyborg, april 2013

Fadebursloven Nyborg, april 2013 Fadebursloven Nyborg, april 2013 Kongens Fadebur Kongens Fadebur er et fødevarenetværk etableret af Nyborg Slot for fødevareproducenter, specialiserede fødevareforhandlere og restauranter på Fyn. Mission:

Læs mere

#30DageMedBranding. Guiden er under løbende evaluering og opdatering og du kan downloade nye versioner her. Henrik G. Qvottrup

#30DageMedBranding. Guiden er under løbende evaluering og opdatering og du kan downloade nye versioner her. Henrik G. Qvottrup #30DageMedBranding Følgende er en enkel guide til et bedre personligt brand på internettet. Processen løber over 30 dage og hver dag skal du gøre en ny ting. Nogen gange vil du blive nødt til at udskyde,

Læs mere

Udstillerpakken til byer - oplæg

Udstillerpakken til byer - oplæg Udstillerpakken til byer - oplæg CLEAN arrangerer igen i år den danske pavillon Det er byerne, der implementerer smart city løsninger. Den stærkeste blåstempling byerne kan give danske virksomheder er,

Læs mere

21/08/08 Torsdag. Edgar & David Zakarian HTX Euc Syd Teknologi

21/08/08 Torsdag. Edgar & David Zakarian HTX Euc Syd Teknologi Edgar & David Zakarian For meget mad smides ud Indholdsfortegnelse For meget mad smides ud......2 Forord...... 3 Indledning...... 4 Baggrundsviden...... 6 Udgangspunk & Afgrænsning af madvarer:...... 7

Læs mere

Danmarks nye internationale fødevareudstilling

Danmarks nye internationale fødevareudstilling Danmarks nye internationale fødevareudstilling Forum Copenhagen Julius Thomsens Plads 1 1925 Frederiksberg 24.-25. august 2017 Torsdag & fredag kl. 9-18 Bitecopenhagen.dk I samarbejde med: Koncept Bite

Læs mere

Kort og godt. Madindeks 2016: Hvor kommer danskernes mad fra? Madindeks er Madkulturens årlige undersøgelse af danskernes mad- og måltidsvaner.

Kort og godt. Madindeks 2016: Hvor kommer danskernes mad fra? Madindeks er Madkulturens årlige undersøgelse af danskernes mad- og måltidsvaner. Kort og godt Madindeks 2016: Hvor kommer danskernes mad fra? Madindeks er Madkulturens årlige undersøgelse af danskernes mad- og måltidsvaner. Madindeks 2016 Hvor kommer danskernes mad fra? For tredje

Læs mere

STANDARD ÅBNER SJÆLDENT NYE DØRE

STANDARD ÅBNER SJÆLDENT NYE DØRE Nyhed December 2009 STANDARD ÅBNER SJÆLDENT NYE DØRE Nyhed 1 / 4 STANDARD ÅBNER SJÆLDENT NYE DØRE Døråbning som disciplin I en tid, hvor behovet for at kapre nye kunder er større end nogensinde, får disciplinen

Læs mere

KAN EN BAMSE FÅ NYT LIV?

KAN EN BAMSE FÅ NYT LIV? FORLØB NR. 8 KAN EN BAMSE FÅ NYT LIV? Der er sikkert meget af dit legetøj, som du ikke leger med mere. Måske har du allerede givet det videre, eller det er solgt til nogen, som nu leger med det. Men det

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

WONDERFUL COPENHAGENS MILJØPOLITIK

WONDERFUL COPENHAGENS MILJØPOLITIK WONDERFUL COPENHAGENS MILJØPOLITIK INDLEDNING Turisme skaber arbejdspladser og vækst i hovedstadsregionen og er med til at gøre vores hovedstad og hele Greater Copehagen mere levende og mangfoldig. De

Læs mere

Nem sortering. Input fra borgermøde om affaldsplan i Vejen Kommune 26. november 2013

Nem sortering. Input fra borgermøde om affaldsplan i Vejen Kommune 26. november 2013 Nem sortering - sund fornuft Input fra borgermøde om affaldsplan i Vejen Kommune 26. november 2013 Læs her, hvad deltagerne mener om sortering og genbrug MADAFFALD Det er en god idé at sortere madaffald

Læs mere

MINDRE PLADS - MERE MAD

MINDRE PLADS - MERE MAD LEKTION 5B MINDRE PLADS - MERE MAD DET SKAL I BRUGE Teksten: Det effektive landbrug Tegneredskaber Papir LÆRINGSMÅL 1. (4. klasse) Sundhed og levevilkår. I kan beskrive jeres egen liv og kost i forhold

Læs mere

Sådan bliver I bedre til at sortere virksomhedens affald

Sådan bliver I bedre til at sortere virksomhedens affald Sådan bliver I bedre til at sortere virksomhedens affald Det er ikke så svært, når man først får det lært mst.dk/kendditaffald Danmark uden affald 1 2 Danmark uden affald er et Danmark, hvor vi genanvender

Læs mere

Fødevareindustrien. et godt bud på vækstmuligheder for Danmark

Fødevareindustrien. et godt bud på vækstmuligheder for Danmark Fødevareindustrien et godt bud på vækstmuligheder for Danmark Vidste du at: Fødevarebranchen bidrager med 150.000 arbejdspladser. Det svarer til 5 6 pct. af den samlede arbejdsstyrke i Danmark. Fødevarebranchen

Læs mere

Afskaf fattigdom. Målsætninger. Aktiviteter. Årstal CSR profil for Firmanavn. Melby Enghavevej 64, 3370 Melby. Adresse.

Afskaf fattigdom. Målsætninger. Aktiviteter. Årstal CSR profil for Firmanavn. Melby Enghavevej 64, 3370 Melby. Adresse. Årstal 2017 CSR profil for Firmanavn Adresse Genera ApS Melby Enghavevej 64, 3370 Melby Deltager navn E-mail Tommy Horn th@genera.dk Telefon 42300608 Hjemmeside Vision www.genera.dk Genera skal fundere

Læs mere

GUIDE: SKÆRP DIT BRAND!

GUIDE: SKÆRP DIT BRAND! En gratis e-guide til dig fra Stormvind. - med håb om at du kan lide smagen i denne digitale smagsprøve på Velbekomme! Dorte 1 Inden du går i gang med at investere din tid i at implementere nogle af disse

Læs mere

Dokumentation af bæredygtighed på Frilands bedrifter

Dokumentation af bæredygtighed på Frilands bedrifter Dokumentation af bæredygtighed på Frilands bedrifter Anke Stubsgaard 6. oktober 2014 Kompetenceudvikling til Økologisk Bæredygtighed 66% reduktion af klimaaftryk Aug 2014: Aug 2014: Fyens Stiftstidene

Læs mere

SIMU Center EUD og EUX med SIMU

SIMU Center EUD og EUX med SIMU EUD og EUX med SIMU - En praksisnær hverdag EUD og EUX med SIMU - En praksisnær hverdag SIMU Center udvikler undervisningsværktøjer, som simulerer den virkelige verden. Vores produkter giver eleverne en

Læs mere

MINDFULNESS FOR BØRN

MINDFULNESS FOR BØRN MINDFULNESS FOR BØRN MENTOR UDDANNELSEN (MBM- UDDANNELSEN) Vi fødes alle med bevidst nærvær Det er ikke hokus pokus nærværet har vi alle med os. Stille og roligt fjerner vi os fra nærværet, og bliver mere

Læs mere

SKITSE TIL EN SAMARBEJDSMODEL

SKITSE TIL EN SAMARBEJDSMODEL SKITSE TIL EN SAMARBEJDSMODEL På vej mod en samarbejdsmodel SKITSE TIL EN SAMARBEJDSMODEL INDLEDNING Fællesskabet er vigtigt for at skabe vækst. Når vi står sammen er vi stærkere og kan formå mere. Det

Læs mere

TRANSPORT & LOGISTIK

TRANSPORT & LOGISTIK TRANSPORT & LOGISTIK Hos ALSO mestrer vi både at levere paller til et centrallager og enkelte pakker direkte til kunden i en webshop og hvis en vare er bestilt inden kl. 16.30 til levering i Danmark, sikrer

Læs mere

At tage lederskab og udvikle en By. Indlæg 2. marts 2015 Århus Konference perspektivering v. Mette Lis Andersen

At tage lederskab og udvikle en By. Indlæg 2. marts 2015 Århus Konference perspektivering v. Mette Lis Andersen At tage lederskab og udvikle en By Indlæg 2. marts 2015 Århus Konference perspektivering v. Mette Lis Andersen At udvikle sin by Kræver Lederskab og retning Viden, vision og mål Mod, vilje og stålsathed

Læs mere

REMA 1000 Marketing og CSR strategi. Anders Jensen

REMA 1000 Marketing og CSR strategi. Anders Jensen REMA 1000 Marketing og CSR strategi Anders Jensen Scenen 2005 3,6 mia. kr. i omsætning en af de mindste dagligvarekæde 136 butikker Markedsandel 3,2% Blandt de laveste image-scorer i dagligvaresektoren

Læs mere

Lynettefællesskabet I/S

Lynettefællesskabet I/S Bilag til pkt. 10 Lynettefællesskabet I/S 6. september 2010 Opfølgning på adfærdskampagne 1. Baggrund At ændre befolkningens adfærd i forhold til hvad de smider i toilettet er naturligvis en langvarig

Læs mere

Sådan laver du gode. opdateringer på Facebook

Sådan laver du gode. opdateringer på Facebook Sådan laver du gode opdateringer på Facebook Indhold Indhold 2 Indledning 3 Hold linjen 4 Vær på linje med virksomhedens overordnede identitet 4 Unik stemme 5 Brug virksomhedens unikke stemme 5 Skab historier

Læs mere

Trends og tendenser på det kinesiske fødevaremarked

Trends og tendenser på det kinesiske fødevaremarked Trends og tendenser på det kinesiske fødevaremarked Trends i markedet Drivkraften for vækst Disponibel indkomst steget med 156% siden 2006 Urban befolkning steget med 156 million mellem 2005-2015 Fødevareskandaler

Læs mere

Anvendelse af trends i markedsorienteret produktudvikling

Anvendelse af trends i markedsorienteret produktudvikling Anvendelse af trends i markedsorienteret produktudvikling Af lektor Hanne Harmsen & informationsmedarbejder Julia Stacey, MAPP Centret Fødevarevirksomheder kæmper internationalt med konkurrenterne om hyldepladsen

Læs mere