En guide til Podas design...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "En guide til Podas design..."

Transkript

1 En guide til Podas design...

2 Et stærkt varemærke Poda er et indarbejdet varemærke for kvalitetshegn. Podas produkter og ydelser har været markedsført under Poda-navnet i mere end 30 år, og virksomheden er i dag landets førende hegnsleverandør. Som en del af Poda-gruppen drager vi alle i Poda store fordele af at anvende varemærket Poda. Varemærket viser, hvem vi er, giver os troværdighed og er et uvurderligt aktiv i markedsføringen af Poda. At være en del af Poda giver os både rettigheder og forpligtelser; Rettigheden til at høste fordelene af at bruge Podas navn - og forpligtelsen til at anvende varemærket i overensstemmelse med den fælles designlinje, til gavn for dig selv og alle i Poda. Logoet fungerer som et let genkendeligt og værdiladet symbol. der selvbevidst og markant signalerer kvalitet, troværdighed og soliditet - et rigtigt varemærke.

3 Velkommen til Podas designlinje Poda er eksponent for stærke, positive værdier, som genspejles i designlinjen. vi hegner Danmark er et indarbejdet slogan som fortæller om Podas forretningsområde og viser, at der er tale om en ressourcestærk, landsdækkende organisation, der har kompetencen til at løse næsten enhver opgave....vi hegner Danmark Her ses Poda logoet i sammenhæng med slogan og www-adresse

4 Podas logo Logoet kan anvendes i den originale grå/grønne variant samt sort og negativ (hvid). Disse 3 hovedvarianter af logoet gør, at der altid kan findes en god og tydelig løsning, uanset baggrundens farve. Logoet kan anvendes både med og uden sloganet vi hegner Danmark. Logoet med slogan anvendes fortrinsvis i massemarkedsføringen, hvor sloganet ikke optræder et andet sted i nærheden af logoet. Rent teknisk er logoerne tilgængelige i vektorgrafik, der kan skaleres til brug i både store og små formater.

5 Podas farver I det originale logo arbejder vi med 2 farver, der også anvendes i Podas øvrige design: en grøn og en grå farve - Pantone 575 samt Pantone Cool Gray 10. Farver er altid vanskelige at ramme nøjagtigt, fordi papir suger tryksværten mere eller mindre, printere er indstillet forskelligt, overflader kan være coatede osv. Alt sammen har betydning for farvegengivelsen - også i denne designmanual. Her er et udvalg af tekniske definitioner på farverne, som skal følges: Pantone 575 (udgave 575C til coatede overflader, 575U til sugende overflader) CMYK 48/0/100/53 RAL 6025 Bedste valg blandt RAL-farver er nr (ikke forsøgt vist her) Pantone Cool Gray 10 (udgave Cool Gray 10C til coatede overflader, Cool Gray 10U til sugende overflader) 60% sort Et alternativ er at skabe den grå farve med 60% sort CMYK 19/71/100/6 En afdæmpet orange, komplementær til den grønne farve, anvendes begrænset i forbindelse med nyheds-felter og lignende

6 Podas skrifttyper Max er en moderne skriftfamilie uden fødder (sans serif) som er med til at vise Poda som en moderne, fremadstræbende virksomhed. Max findes i mange varianter, fra tynd til ekstra fed, der giver mange muligheder. Verdana bruges desuden som en supplerende skrifttype, specielt i forbindelse med internettet. Max light abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ Max Bold abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ Max Black abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ Max Light Italic abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ Max Bold Italic abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ Verdana abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ

7 Podas papirlinje Konvolutter, brevpapir, indbetalingskort, visitkort... dette er altsammen en vigtig del af Podas ansigt udadtil, og er designet til at underbygge Podas identitet.

8 Skiltning på biler Biler, maskiner, trailere; køretøjerne er også med til at skabe synlighed. Når alle i Poda bruger det samme design, bliver virkningen meget større for hver især - det er god branding og optimal udnyttelse af varemærket. Podas fælles marketingafdeling sørger for levering af dekoration til montage på køretøjer. Ved bestilling skal oplyses køretøjets model (F.eks Iveco Daily), type (f.eks. ladvogn med enkeltkabine), årgang, farve samt andet af betydning (f.eks. ladudførelse m.v.). Undertiden kan det være nødvendigt med billeder af køretøjet samt et fast mål på den eller de flader, der skal dekoreres.

9 Retningslinjer for skiltning på biler På arbejdskøretøjer: Poda logoet placeres separat, og så vidt muligt på alle 4 sider af vognen. Forrest anvendes Poda-logoet uden slogan - hvis der er en skrånende motorhjelm, som gør logoet synligt, set forfra. På siderne anvendes Poda-logoet med slogan på hver fordør. En grøn (eller grå) streamer med den hvide tekst placeres bagpå vognen - og har forrang for et logo. Hvis der også er plads til et logo bagpå, skal det være med slogan. På private vogne og lignende, hvor dekoreringen skal være mere diskret, kan man nøjes med et mindre Poda-logo placeret på hver bagskærm, over og bagved baghjulet. Profilering af ikke-poda ydelser sammen med Poda Der må ikke optræde andre logoer eller varemærker end Podas på en vogn, der er dekoreret med Podas design; - det er dårlig markedsføring af begge varemærker. Profilering af andre produkter end Podas kan dog accepteres, hvis der er tale om produkter eller ydelser, som virker relaterede til hegnsområdet, såsom læskure til heste eller anlægsarbejde. Sådanne ydelser må ikke profileres direkte sammen med Poda logoet, men placeres på et separat sted på vognen, i almindelig tekst. Hegn skal da stå forrest, som f.eks. i Hegn - Have - Anlæg. Hvis man har behov for at køre med andre logoer eller lignende, kan udskiftelige magnetskilte være en god og fleksibel løsning. Poda marketing hjælper med alt vedrørende bildekoration. Acceptable bilfarver Hvide biler giver de bedste muligheder for en tydelig Poda-dekoration. Andre acceptable farver er sort samt neutrale farver på gråtoneskalaen mellem hvid og sort. En grøn farve kan også give et acceptabelt resultat med hvide logoer.

10 Skilte og flag Poda-skiltning er en af hjørnestenene i brandingen af Poda. Poda har udviklet en række fleksible skiltetyper til brug på egne adresser, på kunders hegn og låger, på udstillinger og messer og alle andre steder, hvor Poda kan profileres! Også på dette område er designet karakteristisk og enkelt, så budskab og genkendelighed er i top, uanset hvor man støder på navnet Poda. Skilte og flag er en del af Podas sortiment af profilartikler, som løbende tilpasses behovene i Poda.

11 Retningslinjer for beklædning i Poda Beklædning er endnu en (personlig) del af profileringen af dig og Poda, og lader os hver især fremstå som en del af en professionel organisation. Pæn, ren, ensartet profilbeklædning med Poda-logoer er afgørende for, hvordan omverdenen opfatter medarbejderne i Poda - og dermed hele Poda. Arbejdstøj Arbejdstøj i Poda er grønt (i dén grønne nuance som fås hos næsten alle arbejdstøjsfabrikanter) med sort som kontrast. Det sorte kan enten være sorte detaljer på en grøn beklædningsdel, som nogle fabrikanter laver, eller en sort t-shirt sammen med grønt arbejdstøj. Vi skal ikke være klædt helt i sort i Poda. Poda centret kan vælge sit eget arbejdstøj fra sin egen leverandør, hvis det ønskes. I dette tilfælde tilsendes Poda-logoer fra Poda A/S. Til påtrykning findes et lille ( bryst- ) logo og et større ( ryg- ) logo, sidstnævnte med vi hegner Danmark. Logoerne påtrykkes så lokalt. Poda centret kan også forelagtigt bestille tøj direkte fra Podas fælles leverandør, fortrinsvis af mærket Mascot. Bestillingsformular fås hos Poda A/S. Leveringstid må påregnes, da grøn ikke altid er standardsortiment. Bestil i god tid, for din egen skyld! Udstillingstøj Udstillingstøj i Poda er casual, men pænt. Da modeller og mønstre alt for ofte ændres fra leverandørernes side, bestiller og leverer Poda A/S en specielt fremstillet udstillingsskjorte i en lys farve med diskret grønternet mønster til Poda centrene. Til udstillingsskjorten passer sorte bukser efter eget valg. Om sommeren, på dyrskuer mv., er beklædningen en sort Poloshirt med brystlogo, Poloshirten kombineres med lyse, neutralt farvede bukser. Logoer på udstillingstøj er fortrinsvist broderet. Poda A/S står for brodering af udstillingstøj - leveringstid må derfor påregnes. Bestil venligst i god tid!

12 Retningslinjer for arbejdsbeklædning, illustreret For Bag For Bag For Bag For Bag

13 Om profilering af Poda Alle i Poda har et ansvar for at at synliggøre og eksponere Poda på bedste vis. Poda er et registreret varemærke som er noteret og beskyttet i varemærkeregistret. Poda må således ikke benyttes af andre, uden der er givet tilladelse hertil. Dermed sikres kunder og forbrugere mod uberettiget brug, og der vil altid være klarhed omkring varemærket, herunder ejerforhold mv. Det er ikke tilladt at tilføje tekst eller elementer til logoet eller på anden måde ændre logoet. Podas annoncering, hjemmeside, produktblade, direct mails, kataloger osv. udføres efter fastlagte design- og layoutprincipper for at sikre bedst mulig effekt og genkendelighed. Kontakt Podas centrale marketingafdeling om hjælp til design og rådgivning om anvendelsen af logoet i enhver sammenhæng. Du kan bl.a. se eksempler på annoncer og downloade logoet i de forskellige udgaver på Podas hjemmeside - Poda A/S Øde Hastrupvej Roskilde Telefon Telefax

Fødevareministeriets Designmanual

Fødevareministeriets Designmanual 1 Fødevareministeriets Designmanual Indhold Introduktion Side 3 Designelementer Side 4 Horisontlinjen/buen, bokse og billeder Farver og skrifttyper Kongekronen Logo Side 8 Specifikationer for logo Billeder

Læs mere

DESIGNGUIDE August 2013

DESIGNGUIDE August 2013 August 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. forord... side 3 2. kommunevåbnet... side 4 3. logoet... side 5 4. typografi... side 7 5. farver... side 8 6. breve... side 9 7. breve med afdelingslogo... side 10 8.

Læs mere

Logo. Logoets styrke ligger i øvrigt i, at:

Logo. Logoets styrke ligger i øvrigt i, at: DFH Design Guide I denne designguide kan du finde informationer om og retningslinier for Dansk Flygtningehjælps visuelle design. Det gælder logo, fonte, farver, formater, lay-out og andre redskaber til

Læs mere

Parat til en fremtid, der er begyndt.

Parat til en fremtid, der er begyndt. Intro Parat til en fremtid, der er begyndt. Møder man ID i dag, er vi en virksomhed, der på mange måder udlever både vores navn og vores mission om at levere profilbeklædning, der understreger virksomheders

Læs mere

81 81 % af af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti

81 81 % af af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti 81 81 % af af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti Sådan får får du du fat fat i dem i Byg Garanti er synlig i både tv, radio, i aviser og på internettet Hvert år afvikler Dansk Byggeri en

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE DESIGNUPDATE 2012

KØBENHAVNS KOMMUNE DESIGNUPDATE 2012 KØBENHAVNS KOMMUNE DESIGNUPDATE 2012 www.kk.dk/design KØBENHAVNS KOMMUNE DESIGNUPDATE 2012 www.kk.dk/design Redaktion og design Sekretariatet for ledelse og kommunikation Økonomiforvaltningen, Københavns

Læs mere

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe!

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Her får du opskriften på, hvad du skal gøre for at købe det maleri, der er det helt rigtige for lige præcis dig. Rigtig god fornøjelse!

Læs mere

Fairtrade Mærket kommunikationsguide

Fairtrade Mærket kommunikationsguide Mærket kommunikationsguide Farver Former Tekster 2 Kommunikationsguide Velkommen MÆRKET Nørregade 15, 4. sal 1165 København K Tlf. 7023 1345 www.fairtrade-maerket.dk Illustrationer Alle tegnede illustrationer

Læs mere

En leverandør til det hele

En leverandør til det hele En leverandør til det hele Biler Lastbiler Bygninger Beklædning Print Folie Solfilm Webshop Sikkerhedsskilte Udsalgsskilte Direktør Jørgen D. Hansen Solfilm uden bobler Vi monterer solfilm i alle biler.

Læs mere

Portfolio af Josefine Mundt. < /> Design & Layout

Portfolio af Josefine Mundt. < /> Design & Layout Portfolio af Josefine Mundt < /> Design & Layout Opgaven // Kunden MediaXpress skal have et nyt underfirma,, hvis formål er at sælge hjemmesideløsninger til mellemstore og store virksomheder. Tanken bag

Læs mere

GRØNNE PLETTER. Kampagnemanual til medlemmerne af Danske Planteskoler. grønne pletter.dk. 1. udgave, marts 2011

GRØNNE PLETTER. Kampagnemanual til medlemmerne af Danske Planteskoler. grønne pletter.dk. 1. udgave, marts 2011 GRØNNE PLETTER Kampagnemanual til medlemmerne af Danske Planteskoler 1. udgave, marts 2011 grønne pletter.dk 1 Nu får Danmark snart Grønne Pletter vær med til at gøre den nye kampagne fra Danske Planteskoler

Læs mere

Designmanual for varemærket Nøglehullet

Designmanual for varemærket Nøglehullet Designmanual for varemærket Nøglehullet - for færdigpakkede fødevarer samt generisk markedsføring Udgivet den 17.06.2009, og revideret den 25.06.2012 af Livsmedelsverket (Sverige), Fødevarestyrelsen (Danmark),

Læs mere

Tekstbokse er et meget fint værktøj til at få placeret tekster et vilkårligt sted i et dokument. Det vil det følgende give nogle eksempler på.

Tekstbokse er et meget fint værktøj til at få placeret tekster et vilkårligt sted i et dokument. Det vil det følgende give nogle eksempler på. Indhold Lav en tekstboks...2 Indskrivning af tekst...2 Tekstboksens størrelse...3 Sammenkædning af tekstbokse...4 Billeder og tekster...4 Rækkefølge...6 Fjerne en tekstboks...6 Rammer og udfyldning...6

Læs mere

Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune

Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune Udvikling & Kommunikation Godkendt af byrådet august 2010 Kommunikationspolitik Aabenraa Kommune er en stor arbejdsplads, hvor alle medarbejdere kommunikerer

Læs mere

RÅD 7 GRATIS DKK LAZYJOE.DK DKK DKK BUREAU. 7 råd til hvordan du selv kan være med til at skabe mere salg elle få flere leads online DKK DKK DKK

RÅD 7 GRATIS DKK LAZYJOE.DK DKK DKK BUREAU. 7 råd til hvordan du selv kan være med til at skabe mere salg elle få flere leads online DKK DKK DKK 7 GRATIS RÅD $ $ 7 råd til hvordan du selv kan være med til at skabe mere salg elle få flere leads online MERE SALG ELLER FLERE KONTAKTER HELT GRATIS. Som ejer eller leder af en virksomhed med en kommerciel

Læs mere

Portfolio. Afsluttende projekt 1. semester. dec. 2014 jan. 2015. Simone Strecker Carstensen. MulA

Portfolio. Afsluttende projekt 1. semester. dec. 2014 jan. 2015. Simone Strecker Carstensen. MulA Portfolio Afsluttende projekt 1. semester dec. 2014 jan. 2015 Simone Strecker Carstensen MulA Contents Moodboard... 3 Projektplanlægning... 4 PBS og WBS... 4 Dokumentation af udviklingsproces... 5 Wireframe

Læs mere

Design & brand guide. Anvisninger, anbefalinger og inspiration til hvordan VisitDenmarks design skal bruges. www.visitdenmark.com

Design & brand guide. Anvisninger, anbefalinger og inspiration til hvordan VisitDenmarks design skal bruges. www.visitdenmark.com Design & brand guide Anvisninger, anbefalinger og inspiration til hvordan VisitDenmarks design skal bruges. www.visitdenmark.com Bysted A/S, marts 2012 Indholdsfortegnelse 1 Forord 2 Branding af Danmark

Læs mere

Sådan kommer du i gang med at bruge video

Sådan kommer du i gang med at bruge video Sådan kommer du i gang med at bruge video INDHOLD INDLEDNING... 3 DERFOR SKAL DU I GANG MED AT BRUGE VIDEO... 4 OVERVEJELSER... 5 SOCIALE MEDIER... 5 YOUTUBE... 6 OPDATER OFTE... 6 UDSTYR... 6 HVAD SÅ

Læs mere

Gode råd om stiftelse og driften af en forening

Gode råd om stiftelse og driften af en forening Gode råd om stiftelse og driften af en forening Velkommen til Foreningshåndbogen Du sidder med Arbejdernes Landsbanks Foreningshåndbog - Gode råd om stiftelse og drift af en forening, der er en guide til

Læs mere

Dreamtours. Travel Tailor. Projekt 2. Forfattere: Bjørn Schaadt Christian Haslund Mads Mørk Rasmus Bergholt

Dreamtours. Travel Tailor. Projekt 2. Forfattere: Bjørn Schaadt Christian Haslund Mads Mørk Rasmus Bergholt 18. marts 2011 Semester 2. Dreamtours Travel Tailor Forfattere: Bjørn Schaadt Christian Haslund Mads Mørk Rasmus Bergholt Projekt 2 Vejledere: Ditlev Skanderby Merete Lindemann Morten Rold Visuel identitet

Læs mere

Designmanual Sønderborg Kommune. Design: Mollerup Designlab

Designmanual Sønderborg Kommune. Design: Mollerup Designlab Design: Mollerup Designlab for s design program er en plan for, hvordan kommunen vil præsentere sig visuelt, internt og eksternt. Internt skal design program met signalere s ambitionsniveau samt lette

Læs mere

76 % af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti! Sådan får du fat i dem

76 % af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti! Sådan får du fat i dem 76 % af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti! Sådan får du fat i dem Byg Garanti er synlig i både tv, aviser og på internettet I 2011 afviklede Dansk Byggeri sin hidtil mest synlige kampagne

Læs mere

Guide til jeres brug af FSC -varemærker

Guide til jeres brug af FSC -varemærker Guide til jeres brug af FSC -varemærker Om denne guide Formålet med denne guide er at give hurtig hjælp og vejledning til de mest almindelige anvendelser af FSC s varemærker. Guiden dækker derfor ikke

Læs mere

JB PLASTICS A1 A2. Funktionalitet og kvalitet til bedste pris. Line. Simone. Mathilde. Simon. Emilie. Helena. Sultan. Benjamin

JB PLASTICS A1 A2. Funktionalitet og kvalitet til bedste pris. Line. Simone. Mathilde. Simon. Emilie. Helena. Sultan. Benjamin JB PLASTICS Funktionalitet og kvalitet til bedste pris A1 A2 Line. Simone. Mathilde. Simon. Emilie. Helena. Sultan. Benjamin Produkter Brainstorm Udviklnig af logo/visuel identitet Udvikling af brevpapir

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG - GIA UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 16. februar 2011. V-42-09 1) Lyngholm Kloak Service I/S 2) Lyngholm Kloak-Renovering A/S 3) Lyngholm TV-Inspektion ApS (Advokat Hanne Weywardt)

Læs mere

GUIDE INDHOLD 10 TRIN TIL PERSONLIG LEDELSE & BRANDING

GUIDE INDHOLD 10 TRIN TIL PERSONLIG LEDELSE & BRANDING GUIDE INDHOLD Vær Vær chef chef i dit dit eget eget liv liv - og og skab skab en en fremtid fremtid efter efter dit dit eget eget hoved. hoved 10 TRIN TIL PERSONLIG LEDELSE & BRANDING Kvinder er kommet

Læs mere

EN PRAKTISK HÅNDBOG FACEBOOK LINKEDIN HJEMMESIDE

EN PRAKTISK HÅNDBOG FACEBOOK LINKEDIN HJEMMESIDE EN PRAKTISK HÅNDBOG FACEBOOK LINKEDIN HJEMMESIDE Kære læser I vores arbejde med at tiltrække mere erhvervsturisme til Aarhus og Herning, drøfter vi tit, hvordan vi skal arbejde mere strategisk med digitale

Læs mere

PROCESSUM DESIGNMANUAL 1.0 2013

PROCESSUM DESIGNMANUAL 1.0 2013 PROCESSUM DESIGNMANUAL 1.0 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD RETNINGSLINJER LOGO PLACERING OG BRUG FRIZONE: PLACERING: TYPOGRAFI PRIMÆR TYPOGRAFI SEKUNDÆR TYPOGRAFI KOMMUNIKATION GRUNDPAPIR

Læs mere

Is à Bella E-handel. MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE Eksamensprojekt, 2. semester, forår 2010. Erhvervsakademiet København Nord

Is à Bella E-handel. MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE Eksamensprojekt, 2. semester, forår 2010. Erhvervsakademiet København Nord Erhvervsakademiet København Nord MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE Eksamensprojekt, 2. semester, forår 2010 Afleveret i 4 eksemplarer d 28. maj kl. 14.00 Is à Bella E-handel Forfatterer: Jakob Christoffersen,

Læs mere

IndholdSForTEgnElSE. Kilde til inspiration...4. Godt i gang...5. Vores systemer...6. Komponenter...7. E-motion...8. Freestyle kits...

IndholdSForTEgnElSE. Kilde til inspiration...4. Godt i gang...5. Vores systemer...6. Komponenter...7. E-motion...8. Freestyle kits... Inspiration :: Mæglere IndholdSForTEgnElSE Kilde til inspiration...4 Godt i gang...5 Vores systemer...6 Komponenter...7 E-motion...8 Freestyle kits... 10 Fritstående enheder... 12 Stigesystem... 14 Digitale

Læs mere