Til Sundhedspanelet. Referat fra mødet i Sundhedspanelet torsdag den 9. oktober 2008 kl i Regionshuset Viborg, Mødelokale F7.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til Sundhedspanelet. Referat fra mødet i Sundhedspanelet torsdag den 9. oktober 2008 kl i Regionshuset Viborg, Mødelokale F7."

Transkript

1 Regionshuset Viborg Til Sundhedspanelet Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel Referat fra mødet i Sundhedspanelet torsdag den 9. oktober 2008 kl i Regionshuset Viborg, Mødelokale F7. Udvalgets medlemmer: Johannes Flensted-Jensen, Region Midtjylland (Afbud) Aage Koch-Jensen, Region Midtjylland Anne Marie Touborg, Region Midtjylland Dato Kate Runge, Region Midtjylland Jens Bejer Damgaard Ulla Diderichsen, Region Midtjylland Tel Leif Mørck, Region Midtjylland (Afbud) jens.damgaard@stab.rm.dk Bente Nielsen, Region Midtjylland (Afbud) Sagsnr Olav Nørgaard, Region Midtjylland Side 1 Birgit Jonassen, Region Midtjylland (Afbud) Conny Jensen, Region Midtjylland (Afbud) Alice Espeholt, Region Midtjylland Administrative repræsentanter (Der er tale om et bruttohold, som vil deltage efter behov/dagsordenens sammensætning): Direktør Leif Vestergaard Pedersen, Sundhedsstaben, Region Midtjylland (Afbud) Vicedirektør Kjeld Martinussen, Sundhedsstaben, Region Midtjylland Afdelingschef Palle Jørgensen, Primær Sundhed, Region Midtjylland Kontorchef Poul Michaelsen, Primær Sundhed, Region Midtjylland Kontorchef Steen Vestergaard-Madsen, Primær Sundhed, Region Midtjylland (Afbud) Afdelingschef Eva Sejersdal Knudsen, Regionalt Sundhedssamarbejde, Region Midtjylland Kontorchef Birgitte Holm Andersen, Regionalt Sundhedssamarbejde, Region Midtjylland Kontorchef Jens Bejer Damgaard, Regionalt Sundhedssamarbejde, Region Midtjylland (Ref.)

2 Dagsorden: Indholdsfortegnelse: 1. Arbejdet med forløbsprogrammer i Region Midtjylland 2. Proces for udmøntning af nationale midler til arbejdet med forløbsprogrammer for kroniske sygdomme 3. IT. 4. Genoptræning (DSI). 5. Speciallægepraksisplan 6. Praksis- samt Visionsplan for almen praksis Side 2 7. Vederlagsfri fysioterapi 8. Eventuelt

3 Dagsorden: 1. Arbejdet med forløbsprogrammer i Region Midtjylland Indstilling: - at Sundhedspanelet tager orienteringen til efterretning. Sagsfremstilling: Som en del af Region Midtjyllands plan Vision og strategi for en forbedret indsats i forhold til de kroniske sygdomme, blev det i et samarbejde mellem kommunerne, de praktiserende læger og Region Midtjylland i 2007 besluttet, at der skal udarbejdes såkaldte forløbsprogrammer for diabetes type 2, kronisk obstruktiv lungesygdom samt hjertekarsygdom. Arbejdet med de tre forløbsprogrammer blev påbegyndt december 2007 januar Efter at have arbejdet i foråret og sommeren 2008 har de tre grupper nu sendt programmerne i en faglig høring. Side 3 På mødet vil repræsentanter fra kronikerprogramgrupperne give oplæg om indholdet i de 3 programmer herunder anbefalinger og udfordringer Den nærmeste fremtid for programmerne er som nævnt en faglig høring, der forventes gennemført i september/oktober Efter denne vil programmerne blive sendt til behandling i det politiske system. Sundhedskoordinationsudvalget bliver omdrejningspunktet i denne behandling. I forbindelse med den politiske godkendelsesproces er det desuden planen, at de økonomiske konsekvenser af de faglige anbefalinger programmerne indeholder, skal belyses. Økonomigruppen for sundhedsaftalerne involveres i dette arbejde. Referat Birgitte Holm Andersen indledte med at orientere om processen i forbindelse med forløbsprogrammernes høringsproces. Plancher fra oplæg om forløbsprogram på hjerteområdet (Christian Møller-Nielsen), forløbsprogram for diabetes 2 (Kasper Hjulmann) og forløbsprogram for KOL (Eva Sejersdal Knudsen) er vedlagt. Den gode struktur i programmerne blev rost og fremhævet.

4 2. Proces for udmøntning af nationale midler til arbejdet med forløbsprogrammer for kroniske sygdomme Indstilling: - at Sundhedspanelet tager orienteringen til efterretning. Sagsfremstilling: På finansloven er afsat midler til arbejdet med at styrke indsatsen for personer med kronisk sygdom, som følge af regeringens aftale med henholdsvis kommuner og regioner. Det drejer sig konkret om 565,5 mio. kroner i perioden , til henholdsvis udvikling og gennemførelse af forløbsprogrammer samt til patient undervisning og programmer for egenbehandling af kronisk syge. Pengene fordeler sig som vist i nedenstående tabel 1. Tabel 1: Oversigt over fordelingen af puljemidler til arbejdet med forløbsprogrammer i regioner og kommuner Forløbsprogrammer År Regioner Kommuner ,5 mio. kr. 14,5 mio. kr ,0 mio. kr. 38,0 mio. kr ,0 mio. kr. 57,0 mio.kr ,0 mio. kr. 57,0 mio.kr. I alt 429 mio. kr Patientuddannelse og egenbehandling År Regioner Kommuner ,5 mio. kr. 2,0 mio. kr ,0 mio. kr. 3,5 mio. kr ,0 mio. kr. 5,5 mio. kr ,5 mio. kr. 7,0 mio. kr. I alt 126 mio. kr. Side 4 Ud over de i tabel 1 anførte beløb, afsættes der til en statslig indsats 8,5 mio. kroner til forløbsprogrammerne og 1,5 mio. kroner for patientuddannelse og egenbehandling i perioden Det har hidtil ikke været oplyst, hvordan den konkrete procedure bliver for udløsning af midlerne. Sundhedsstyrelsen har dog indkaldt til faglig temadag den 28. oktober med det formål, at der udarbejdes et forslag til den nærmere udmøntning af økonomiaftalen for så vidt angår indsatsen over for kronisk syge. I forlængelse heraf har nedsættes der desuden en national arbejdsgruppe, der i resten af 2. halvår 2008 i samarbejde med Sundhedsstyrelsen skal udarbejde forslag til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse for den nærmere udmøntning af økonomiaftalen. Se vedlagte bilag for sammensætning af denne arbejdsgruppe. Region Midtjylland vil i forbindelse med disse initiativer arbejde for, at man hen over landet finder en række fælles indsatsområder for både Region og kommuner, som kan danne grundlaget for implementeringen af en forbedret indsats for borgere med kroniske sygdomme.

5 Referat Sundhedskoordinationsudvalget formulerer et brev til Sundhedsstyrelsen, hvori tildelingsmodellen med puljemidler problematiseres. I stedet foreslås midlerne indarbejdet i bloktilskuddene eller tildelt Sundhedskoordinationsudvalget, som så kunne fordele dem. Side 5

6 3. IT. Orientering om status og samarbejde på IT-området v/jens Bejer Damgaard Referat Plancher er vedlagt. Side 6

7 4. Genoptræning (DSI). Indstilling: - at Sundhedspanelet tager orienteringen til efterretning Sagsfremstilling: DSI er i samarbejde med regionen og kommunerne ved at gennemføre projektet Analyse af udviklingen efter strukturreformen på det somatiske genoptræningsområde i Region Midtjylland. Formålet med analysen omfatter to overordnede formål, som specificeret har fem delformål. De to overordnede formål med projektet er: At foretage en eksplorativ undersøgelse af hvilke forhold, der øver indflydelse på de indbyrdes forskelle mellem kommunerne henholdsvis de indbyrdes forskelle mellem hospitalerne mht. aktivitet og tilhørende udgifter (nærmere beskrevet i udredningsrapporten). At undersøge om der er sket ændringer i genoptræningsindsatsen (i form af øget aktiviet/ øgede udgifter til genoptræning efter reformens ikrafttræden), og i givet fald dette er tilfældet at belyse mulige grunde hertil. De fem delformål omfatter jf. udredningsrapporten: Belysning af og om muligt forklaring på variationen inden for: 1. Omfanget af hospitalernes genoptræningsplaner for specialiseret, ambulant genoptræning versus almindelig, ambulant genoptræning. 2. Den registrerede aktivitet og tilhørende udgift imellem kommunerne og imellem hospitalerne. 3. Den kommunale registrering af egen aktivitet. Der er endvidere udtrykt ønske om i udredningsrapporten at få en nærmere udredning af: 4. Registreringspraksis på hospitalerne, idet en stor del af hospitalsaktiviteten tilsyneladende ikke registreres korrekt og dermed ikke bliver afregnet. Der vil her blive fokuseret på den ambulante aktivitet, herunder at få yderligere klarhed over hvilke aktiviteter, der grupperes som behandling versus genoptræning. 5. Diskrepansen mellem de genoptræningsplaner kommunerne modtager og den aktivitet, de afregnes for via Sundhedsstyrelsen. Der var i den oprindelige tidsplan lagt op til at DSI skulle afrapportere ultimo Bl.a. pga. problemer med at fremskaffe valide data har Sundhedsstyregruppen godkendt, at afrapporteringen først sker i første kvartal Side 7 Referat Eva Sejersdal Knudsen orienterede.

8 5. Speciallægepraksisplan Indstilling: - at Sundhedspanelet drøfter temaerne i en tværgående overbygning på delpraksisplanerne. Sagsfremstilling: Ifølge Landsoverenskomsten samt aftale mellem Sygesikringens Forhandlingsudvalg (SFU) og Foreningen af Speciallæger (FAS) om Forberedende Regionale Samarbejdsudvalg skal der i regionerne iværksættes en planlægning med henblik på at udarbejde en praksisplan for speciallægepraksis. Samarbejdsudvalget besluttede at nedsætte underarbejdsgrupper for hvert speciale med 2 repræsentanter fra de praktiserende speciallæger, 2 fra overlægesiden og med en cheflæge for bordenden (samt Primær Sundhed og Planlægningsafdelingen) til at arbejde med den del af praksisplanen, der drejer sig om hensigtserklæringen om opgaveglidning fra hospitalerne til praksissektoren. På nuværende tidspunkt mangler der kun at blive udarbejdet udkast for praktiserende plastik kirurger og anæstesiologer. Side 8 Delpraksisplanerne vel efterhånden, som de er færdige, blive forelagt Regionsrådet til godkendelse. Når alle delplanerne er færdigudarbejdede, vil de indgå i en samlet praksisplan for Region Midtjylland. I de forskellige delpraksisplaner vil der indgå en række anbefalinger om opgaveflytning, visiteringsfleksibilitet, praksiskapacitet mv. Primær Sundhed er påbegyndt at lave en tværgående overbygning på delpraksisplanerne, som dels vil indeholde en prioritering af / stillingtagen til delpraksisplanernes anbefalinger og dels nogle overordnede overvejelser (anvendelse af forskellige typer kapaciteter, knækgrænseproblematik, specialers praksisrelevans o.l.) På møde i Sundhedspanelet vil der blive lagt op til en drøftelse af temaerne i en sådan tværgående overbygning på delpraksisplanerne. Referat Palle Jørgensen orienterede. Plancher er vedlagt.

9 6. Praksis- samt Visionsplan for almen praksis Indstilling: - At materialet fremsendes til Forretningsudvalget/Regionsrådet med henblik på udsendelse i høring. Sagsfremstilling: Jævnfør sundhedslovens 206 skal Regionsrådet udarbejde en samlet plan for tilrettelæggelsen af regionens virksomhed på sundhedsområdet. Som en del af regionens sundhedsplan udarbejder samarbejdsudvalget på almen læge området en praksisplan. Denne praksisplan skal jævnfør landsoverenskomstens 13 udarbejdes minimum hvert fjerde år. Praksisplanen udarbejdes med henblik på at sikre en rimelig lægedækning i regionen. I planen skal der tages stilling til spørgsmålet om rekruttering og fastholdelse, og der skal ske en stillingtagen til de forskellige praksisformer. Endvidere udarbejdes planen med henblik på at sikre en rimelig fordeling af arbejdsbyrden samt et rimeligt driftunderlag for de enkelte læger. Udkast til praksisplan vedlægges. Side 9 Praksisplanarbejdet er foregået i regi af samarbejdsudvalget på almen læge området, som har nedsat en arbejdsgruppe bestående af læger samt repræsentanter fra Primær Sundhed. Arbejdet med praksisplanen for Region Midtjylland har strakt sig over en længere periode. Praksisplanarbejdet er opdelt i tre elementer: 1. Visionsplan for almen praksis, 2. praksisplan vedrørende lægedækningen m.v., samt 3. plan for rekruttering og fastholdelse. Sidstnævnte blev vedtaget af samarbejdsudvalget november Med visionsplanen formulerer samarbejdsudvalget fælles mål for almen praksis faglige og organisatoriske udvikling de kommende år. Med praksisplanen har samarbejdsudvalget forholdt sig til lægedækningen i de enkelte kommuner, og fastlægger hvordan administrationen af ydernumre m.m. vil finde sted. Udkast til visionsplan vedlægges. Endelig vil der blive udarbejdet et handlingspapir, hvor der vil blive redegjort for Region Midtjyllands konkrete tiltag på baggrund af praksisplanen. Praksis- og visionsplanen blev behandlet på samarbejdsudvalgsmøde den 2. september 2008, hvor det blev besluttet, at den skulle udsendes i høring. Derfor indstilles nu, at praksis- og visionsplan udsendes i høring. Tidsplanen for det videre arbejde med praksis- samt visionsplan er, at visions-, praksis- samt handlingsplan drøftes i Sundhedspanelet d. 9. oktober. Herefter vil udkastet blive behandlet i Forretningsudvalget d. 28. oktober og efterfølgende i Regionsrådet d.

10 19. november. Herefter er det forventningen, at udkastet kan sendes i høring med høringsfrist medio januar. Samarbejdsudvalget for almen læger vil drøfte høringssvarene på møde i Samarbejdsudvalget d. 3. februar med henblik på endelig vedtagelse i Regionsrådet i forlængelse af samarbejdsudvalgsmødet. Bilag: Udkast til praksisplan Udkast til visionsplan Referat Poul Michaelsen orienterede om den væsentlige og positive forudsætning, at der ligger en godkendt visionsplan til grund for arbejdet. Der er behov for, at regionen klargør sin holdning inden overenskomstforhandlingerne i foråret. Administrationen kommer med et udspil. Plancher vedlagt. Side 10

11 7. Vederlagsfri fysioterapi Indstilling: - at Sundhedspanelet drøfter sagen Sagsfremstilling: Lovforslaget vedrørende flytning af myndighedsansvaret for vederlagsfri fysioterapi fra regionerne til kommunerne blev vedtaget den 12. juni 2008 og trådte i kraft den 1. august Myndighedsansvaret for fysioterapien er delt, således at kommunerne varetager myndighedsansvaret for den vederlagsfri fysioterapi og den vederlagsfri ridefysioterapi, mens regionerne varetager myndighedsansvaret for almen fysioterapi og ridefysioterapi. Sundhedsstyregruppen besluttede den 17. april 2008, at der skulle nedsættes en ad hoc gruppe, der skal se på konsekvenser, som den nye lovgivning vedrørende flytning af myndighedsansvaret for vederlagsfri fysioterapi kan give anledning til. Ad hoc gruppen består af en administrativ repræsentant fra hver af klyngerne i Region Midtjylland samt repræsentanter fra Region Midtjyllands administration. Ad hoc gruppen mødtes første gang ultimo juni 2008, hvor der blev orienteret om vederlagsfri fysioterapi og de ændringer lovgivningen medfører, derudover blev der orienteret om praksiskonsulenternes arbejdsopgaver samt om administrationens arbejde med administration af fysioterapien, afregning og praksisplanlægning. Endeligt blev det fremtidige samarbejde mellem region og kommuner drøftet. Side 11 På baggrund af mødet er der blevet udarbejdet et udkast til et notat omhandlende: Myndighedsansvaret, afregning af vederlagsfri fysioterapi, Region Midtjyllands sekretariatsopgaver vedr. fysioterapi i praksissektoren, økonomien samt statistiske oplysninger omkring vederlagsfri fysioterapi. Næste møde i ad hoc gruppen er den 1. oktober 2008, her skal udkastet til notat om vederlagsfri fysioterapi drøftes desuden skal der orienteres om hvorledes første afregning af vederlagsfri fysioterapi er forløbet. På fysioterapiområdet vil der i fremtiden være behov for et tæt samarbejde mellem region og kommuner, idet mange problemstillinger i forbindelse med fysioterapien refererer både til den almindelige og den vederlagsfri fysioterapi. På den baggrund har Danske Regioner og KL i fællesskab udarbejdet en vejledning om ny ansvars- og arbejdsdeling vedrørende almindelig og vederlagsfri fysioterapi (vedlagt). En væsentlig udfordring på fysioterapiområdet i fremtiden er kapacitetsstyringen. Kommunerne har med vedtagelses af loven (jf. 140 a stk. 1 og 2 i sundhedsloven) mulighed for at tilbyde vederlagsfri behandling hos fysioterapeut i praksissektoren efter lægehenvisning, herudover kan kommunerne tilbyde fysioterapi på egne institutioner eller ved indgåelse af aftaler herom med andre kommuner eller private institutioner.

12 På den baggrund er der åbnet for, at kommunerne kan udvide den fysioterapeutiske kapacitet i regionen, uden at regionen har indflydelse på sagen. Administrationen er vidende om et konkret eksempel herpå. På mødet vil den aktuelle status på området blive drøftet. Bilag: Vejledning til regioner og kommuner om ny ansvars- og arbejdsdeling vedrørende almindelig og vederlagsfri m.v. efter 1. august Side 12

13 8. Eventuelt - Venlig hilsen Jens Bejer Damgaard Kontorchef Side 13

Til Sundhedskoordinationsudvalget. Tirsdag den 15. december 2009 kl i Regionshuset Viborg, Mødelokale F7 REFERAT. Udvalgets medlemmer:

Til Sundhedskoordinationsudvalget. Tirsdag den 15. december 2009 kl i Regionshuset Viborg, Mødelokale F7 REFERAT. Udvalgets medlemmer: Regionshuset Viborg Til Sundhedskoordinationsudvalget Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Tirsdag den 15. december 2009 kl. 16.00 19.00

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET FOR SUNDHED Torsdag den 28. juni 2007 Kl. 18.00 21.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H4 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Referat. Medlemmerne var mødt, bortset fra Leif Mørck, Bodil Jensen, Laila Munk Sørensen, Preben Andersen, Alice Espeholt og Martin Merrild.

Referat. Medlemmerne var mødt, bortset fra Leif Mørck, Bodil Jensen, Laila Munk Sørensen, Preben Andersen, Alice Espeholt og Martin Merrild. Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 9. februar 2007 /LINFRA Referat af tillægsdagsorden II til mødet i Regionsrådet 7. februar 2007 kl. 14:00 i Regionsrådssalen, Regionshuset Viborg, Skottenborg

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 1 Forebyggelse 070314 Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner

Læs mere

Referat (åben dagsorden)

Referat (åben dagsorden) Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 17. juni 2009 /LISPOU Refer (åben dagsorden) fra mødet i Samarbejdsudvalget på kiropraktorområdet 27. maj 2009 !"# $"%!"&! $"%!# # $"% '(" $"% Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 04-11-2010 Kl. 16:00 Kantinen, Svinget 14

Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 04-11-2010 Kl. 16:00 Kantinen, Svinget 14 Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 04-11-2010 Kl. 16:00 Kantinen, Svinget 14 Deltagere: Masoum Moradi, Ulrik Sand Larsen, Gert Rasmussen, Ulla Larsen Afbud: Bo Hansen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om status for implementering af Bekendtgørelse om genoptræningsplaner

Læs mere

Patientinddragelsesudvalget

Patientinddragelsesudvalget Referat Mødedato: Mandag den 29. september 2014 Mødetidspunkt: 13:00-15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Vejle Center Hotel, Vejle Kit Winther, Peter Skov Jørgensen, Hanne Grønborg, Merete Helgens, Annelise

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Referat af møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt

Referat af møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Journal nr.: 16/10940 Dato: 13. februar 2017. Udarbejdet af: Helle Marie Sejr Bentsen og Morten Jessen-Hansen E-mail: helle.marie.sejr.bentsen@rsyd.dk mjh@aabenraa.dk Telefon: 51709731 Referat af møde

Læs mere

Forslag til Kommunale pejlemærker for Sundhedsaftale 2011

Forslag til Kommunale pejlemærker for Sundhedsaftale 2011 KOSU KOmmunal SUndhedsstyregruppe Forslag til Kommunale pejlemærker for Sundhedsaftale 2011 v. Christine Kousholt, Sundhedschef, Århus Kommune Formand for Sund By Netværket i DK KOSU KOmmunal SUndhedsstyregruppe

Læs mere

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper Krav 5. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Bilag til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 8. juni 2006 Punkt nr. 4

Bilag til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 8. juni 2006 Punkt nr. 4 Region Midtjylland Bilag til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 8. juni 2006 Punkt nr. 4 Dokumentnr. 5432/06 SYGESIKRINGENS FORHANDLINGSUDVALG DANSKE FYSIOTERAPEUTER AFTALE MELLEM SYGESIKRINGENS

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper Kommissorium for Klyngestyregruppe for Midtklyngen 2016 [AS 2. UDKAST] Baggrund Med Sundhedsaftalen 2015-2018 er der sat en fælles politisk retning for udviklingen af det sammenhængende og nære sundhedsvæsen

Læs mere

Forløbsprogrammerne for KOL Type 2 diabetes Hjertekar

Forløbsprogrammerne for KOL Type 2 diabetes Hjertekar Forløbsprogrammerne for KOL Type 2 diabetes Hjertekar Birgitte Holm Andersen Regionalt Sundhedssamarbejde Folkesundhed og kronikerindsats www.regionmidtjylland.dk Kroniske udfordringer! Udviklingen i sygdomsmønstret

Læs mere

Sundhedsstyrelsen Enhed for Planlægning Islands Brygge København S

Sundhedsstyrelsen Enhed for Planlægning Islands Brygge København S Regionshuset Viborg Regionalt Sundhedssamarbejde Sundhedsstyrelsen Enhed for Planlægning Islands Brygge 67 2300 København S Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Indledning

Læs mere

Mødetype: ordinært møde

Mødetype: ordinært møde Sygehusudvalget i region Syddanmark Tirsdag den 11, november kl. 9,30 Mødested: Hjallese forsamlingshus Hjallesegade 31 5260 Odense S Indkaldt Søren Kollerup af 04-11-2014 Mødetype: ordinært møde Deltagere:

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET FOR SUNDHED Torsdag den 20. september 2007 Kl. 18.00 21.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H4 Møde nr. 7 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Temagruppen Børn og Unge Somatik. Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik

Temagruppen Børn og Unge Somatik. Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen Børn og Unge Somatik DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik

Læs mere

Notat - oplæg til proces 3. generations sundhedsaftaler

Notat - oplæg til proces 3. generations sundhedsaftaler Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Sundhedskoordinationsudvalget Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat - oplæg til proces 3. generations sundhedsaftaler

Læs mere

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den 10.04.2008 kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 67. Forslag til grundaftaler... 3 68. Patientrettetforebyggelse

Læs mere

Organisering af sundhedssamarbejdet i Region Midtjylland og Vestklyngen 2012

Organisering af sundhedssamarbejdet i Region Midtjylland og Vestklyngen 2012 Samarbejdsgrupper i Regionalt Regi Sundhedskoordinationsudvalget: Sundhedskoordinationsudvalget har til formål at understøtte sammenhængende behandlingsforløb på tværs af det regionale og det kommunale

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Jeg vil sige noget om. Strukturreformen - Neurorehabilitering. Den nye struktur på sundhedsområdet. Målet er et smidigt sundhedsvæsen.

Jeg vil sige noget om. Strukturreformen - Neurorehabilitering. Den nye struktur på sundhedsområdet. Målet er et smidigt sundhedsvæsen. Jeg vil sige noget om Strukturreformen - Neurorehabilitering Konference Kurhus 13.-14 Marts 2008 Tóra H. Dahl, ergoterapeut, MPH Sundhedsstyrelsen Sundhedsplanlægning 1. Den nye struktur på sundhedsområdet

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010 Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar

Læs mere

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale initiativer (opdateret 3.10.) Afsnit i sundhedsaftalen Beskrivelse af indsats Status Forankring Slutrapportering Vision

Læs mere

Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006.

Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006. REGION MIDTJYLLAND Under dannelse Tingvej 15 8800 Viborg Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006. Dato: 17-08-2006 Sagsbehandler: Charlotte Jensen Tlf.:

Læs mere

Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 17. februar 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen

Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 17. februar 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen 1 Viborg, den 28. februar 2014 /DORKLI Refer af mødet i Sundhedsstyregruppen 17. februar 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen 2 1-01-72-57-08 1. Grænsekrydsende lederskab

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. mødet i Praksisplanudvalg 24. september 2014 kl. 17:00 i Mødelokale F7, Regionshuset Viborg

Region Midtjylland Sundhed. Referat. mødet i Praksisplanudvalg 24. september 2014 kl. 17:00 i Mødelokale F7, Regionshuset Viborg Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 19. december 2014 /HELOLS Referat mødet i Praksisplanudvalg 24. september 2014 kl. 17:00 i Mødelokale F7, Regionshuset Viborg Tilstedeværende medlemmer af Praksisplanudvalget:

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Sundhedsudvalget Referat fra ordinært møde Mette Herberts kontor Torsdag 27.08.2015 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Praksisplan for fysioterapi 2015-19 3 Høring omkring Almen

Læs mere

Skriftlig orientering

Skriftlig orientering Region Midtjylland Sundhed 29. maj 2019 /SUSSOR Skriftlig orientering til Sundhedsstyregruppen 29. maj 2019 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Skriftlig orientering til Sundhedsstyregruppen 1 1 1-01-72-30-17

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni

Læs mere

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og planlægning Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Kommissorium for Midtklyngen

Kommissorium for Midtklyngen Sundhedsstyregruppen Klyngestyregruppe Kontaktgrupper Kommissorium for Midtklyngen 1 Kommissorium for klyngestyregruppen i Midtklyngen Baggrund Det fremgår af Sundhedslovens 205, at regionsrådet og kommunalbestyrelserne

Læs mere

Bekendtgørelse om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler

Bekendtgørelse om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler Bekendtgørelse nr. 0 Bekendtgørelse om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler I medfør af 204, stk. 2, og 205, stk. 2, i sundhedsloven, jf. lov nr. 546 af 24. juni 2005, fastsættes: 1. Regionsrådet

Læs mere

D A G S O R D E N SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 11. september 2007. Kl. 8.30. Regionsgården i Hillerød, mødelokale H23. Møde nr.

D A G S O R D E N SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 11. september 2007. Kl. 8.30. Regionsgården i Hillerød, mødelokale H23. Møde nr. D A G S O R D E N Tirsdag den 11. september 2007 Kl. 8.30 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H23 Møde nr. 4 Medlemmer: Kirsten Lee, Region Hovedstaden Per Seerup Knudsen, Region Hovedstaden Nina Berrig,

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Handicaprådet i Viborg Kommune Refer Mødedo: 19. marts 2009 Mødetidspunkt: Fra kl.: 08.30 Til kl.: 10.30 Mødested: Hjælpemiddelservice Ålandsvej 4, Viborg Mødenr.: 3 Fraværende: Mette Nielsen; Allan Clifford

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 21. november 2013 i Hjerneskadesamrådet. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 21. november 2013 i Hjerneskadesamrådet. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 21. november 2013 i Hjerneskadesamrådet

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården BESLUTNINGER Sundhedskoordinationsudvalget - mødesager Sundhedskoordinationsudvalget MØDETIDSPUNKT 13-05-2015 09:00 MØDESTED Mødelokale på regionsgården MEDLEMMER Formand Per Seerup Knudsen Næstformand

Læs mere

Det midlertidige udvalg vedrørende sociale forskelle i sundhed

Det midlertidige udvalg vedrørende sociale forskelle i sundhed Det midlertidige udvalg vedrørende sociale forskelle i sundhed Regionshuset Viborg Psykiatri- og Socialstaben Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af 2. møde

Læs mere

Tids- og aktivitetsplan

Tids- og aktivitetsplan Tids- og aktivitetsplan Tid Aktivitet opgaver Inden første møde i temagruppe Opgaver: - oversigt over opgaver/aftaleområder -tjekliste - screening af nuværende aftale Uge 4-7 1. møde i temagruppen -arbejdsform/proces

Læs mere

Aktivitetsbeskrivelse, budget

Aktivitetsbeskrivelse, budget Titel Vederlagsfri fysioterapi Nr.: 621-01 Kommunen overtog den 1. august 2008 myndighedsansvaret for vederlagsfri fysioterapi til personer med svært fysisk handikap. Den vederlagsfri fysioterapi tilbydes

Læs mere

Mødested: Administrationscentret i Vrå (det store mødelokale i kælderen). Sdr. Vråvej 5, 9760 Vrå.

Mødested: Administrationscentret i Vrå (det store mødelokale i kælderen). Sdr. Vråvej 5, 9760 Vrå. Hjørring Kommune Administration og Service, SÆH området Sdr. Vråvej 5 9760 Vrå Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 35 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Vrå, den 08-09-2008 Sagsnr.: 16.00.43-A06-2-08

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALGET VEDR. SUNDHED Tirsdag den 20. juni 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale H 4 Møde nr. 3.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALGET VEDR. SUNDHED Tirsdag den 20. juni 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale H 4 Møde nr. 3. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget Tirsdag den 20. juni 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale H 4 Møde nr. 3 Medlemmer: Vibeke Rosdahl Jens-Ole Andersen Sophie

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Beslutningsprotokol 12-01-2016 08:30 D116 (M0022) Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig)

Læs mere

Referat. Referat: Der blev budt velkommen til Jonas.

Referat. Referat: Der blev budt velkommen til Jonas. Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Fredag den 7. december 2018 kl. 9.30-11.00 Sted: Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø Deltagere: Leif Serup, Peter Møller Rasmussen,

Læs mere

Lovtidende A 2009 Udgivet den 15. august 2009

Lovtidende A 2009 Udgivet den 15. august 2009 Lovtidende A 2009 Udgivet den 15. august 2009 13. august 2009. Nr. 778. Bekendtgørelse om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler I medfør af 204, stk. 2, og 205, stk. 2, i sundhedsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj 2015

Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj 2015 Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj Mål i sundhedsplanen Status på målopfyldelse: Afrapportering 1. 70% af de akutte patienter udskrives direkte fra FAM 2. Alle akutte patienter til indlæggelse

Læs mere

Referat af åben dagsorden

Referat af åben dagsorden Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 20. december 2011 /METANE Refer af åben dagsorden fra mødet i Samarbejdsudvalg for psykologer 7. december 2011 kl. 09:00 i Lokale C4 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Midlertidigt udvalg vedr. social ulighed i sundhed. Referat fra møde i det midlertidige udvalg vedr. sociale forskelle i sundhed den 5.

Midlertidigt udvalg vedr. social ulighed i sundhed. Referat fra møde i det midlertidige udvalg vedr. sociale forskelle i sundhed den 5. Regionshuset Viborg Midlertidigt udvalg vedr. social ulighed i sundhed Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2008 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.15-14.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/66 Institutionsbesøg...

Læs mere

Region Midtjylland. Orientering om revidering af sundhedsaftalerne. Bilag. til Regionsrådets møde den 22. august Punkt nr.

Region Midtjylland. Orientering om revidering af sundhedsaftalerne. Bilag. til Regionsrådets møde den 22. august Punkt nr. Region Midtjylland Orientering om revidering af sundhedsaftalerne Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 11 Til Kommunalbestyrelser og Regionsråd Sundhedsstyrelsen meddelte i brev af

Læs mere

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3.

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3. Region Midtjylland Planlægning, AUH 28. oktober 2016 /LOUMOE Refer til møde i Koordinionsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3.91 Indholdsfortegnelse Mødedeltagere Centerchef,

Læs mere

Somatisk genoptræning i Region Midtjylland

Somatisk genoptræning i Region Midtjylland Sammenfatning af publikation fra Dansk Sundhedsinstitut: Somatisk genoptræning i Region Midtjylland Genoptræningsplaner, genoptræningsaktivitet og kommunale udgifter til genoptræning. 2007 Susanne Reindahl

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 29. august 2013 Kære alle Hermed fremsendes

Læs mere

KONKLUSIONER SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 26. november Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr.

KONKLUSIONER SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 26. november Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr. KONKLUSIONER Tirsdag den 26. november 2013 Kl. 8.30 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2 Møde nr. 5 Medlemmer: Charlotte Fischer, Region Hovedstaden Julie Herdal Molbech, Region Hovedstaden (Afbud)

Læs mere

Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler.

Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler. Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler. Indstilling til styregruppen for grundaftaler Arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler indstiller til styregruppen

Læs mere

Politisk budgetvejledning for budget 2020

Politisk budgetvejledning for budget 2020 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Politisk budgetvejledning for budget 2020 Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk 0. Indledning Formålet med dette notat

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. februar 2007 Kl. 16.30 Mødelokale 2 v. Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering af Sundhedsudvalget

Læs mere

Referat fra møde den 8. december 2016 i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet

Referat fra møde den 8. december 2016 i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 8. december 2016 i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet

Læs mere

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager)

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager) Dagsorden til mødet i Den tværsektorielle FMK-styregruppe Torsdag den 11. juni 2015 Mødelokale: Hospitalsledelsesmødelokale, Bygning 4, 1. sal, Nørrebrogade 44, 8000 Aarhus C Tidspunkt: 15.30-17.00 Virtuelt

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts 2013./.

Læs mere

1 Indledning. 2 Shared care

1 Indledning. 2 Shared care 1 Indledning Anvendelsen af ny teknologi og samarbejde med praksissektoren er højt prioriterede udviklingsområder i Region Midtjyllands psykiatriplan. Regionsrådet nedsatte på den baggrund i februar 2008

Læs mere

Rammerne for udvikling af Sundhedsaftalen. v/ Kontorchef, Alice Morsbøl og kontorchef, Charlotte Larsen

Rammerne for udvikling af Sundhedsaftalen. v/ Kontorchef, Alice Morsbøl og kontorchef, Charlotte Larsen Rammerne for udvikling af Sundhedsaftalen v/ Kontorchef, Alice Morsbøl og kontorchef, Charlotte Larsen Overordnede grundvilkår, bekendtgørelse og vejledning Én sundhedsaftale pr. region Udgangspunkt i

Læs mere

Referat fra møde i Direktørforum

Referat fra møde i Direktørforum Aarhus Universitetshospital Plan Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 8949 4444 auh@rm.dk www.auh.dk Referat fra møde i Direktørforum Tid og sted: Den 13. september 2013, kl. 12.30-14.30, Aarhus Universitetshospital

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Dagsorden

Region Midtjylland Sundhed. Dagsorden Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 5. marts 2009 /CLAJEN Dagsorden til mødet i Samarbejdsudvalget på speciallægeområdet 11. marts 2009 kl. 16:30 i Regionshuset Viborg, mødelokale A1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhedsaftalen

Sundhedsaftalen Punkt 2. Sundhedsaftalen 2015-2018 2014-40284 Sundheds- og Kulturudvalget, Ældre- og Handicapudvalget, Familie- og Socialudvalget og Beskæftigelsesudvalget indstiller, at byrådet godkender Sundhedsaftalen

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 21. august 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert Krav 3. Hvordan parterne følger op på aftalen Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom: Afrapportering 2015 og Årsplan 2016

Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom: Afrapportering 2015 og Årsplan 2016 Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom: Afrapportering 2015 og Årsplan 2016 Afrapportering af fremdriften. Arbejdsgruppen skal inden årets udgang afrapportere fremdriften til den administrative styregruppe.

Læs mere

Ledelsesinformation vedr. kommunal medfinansiering

Ledelsesinformation vedr. kommunal medfinansiering Bilag 1 Til: Fra: Bilag til sagen: Kultur- og Sundhedsudvalget Sundhedsfremmecentret Ledelsesinformation vedr. kommunal medfinansiering I dette bilag præsenteres ledelsesinformation, som kan understøtte

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december

Læs mere

Sundhedsaftaler

Sundhedsaftaler Sundhedsbrugerrådet 2. juni 2014 Sundhedsaftaler 2015-18 Chefkonsulent Annette Lunde Stougaard, Afd. Sundhedssamarbejde og kvalitet, annette.stougaard@rsyd.dk Sundhedsloven om samarbejdet 3 Regioner og

Læs mere

Referat. fra mødet den 27-01-2011 kl. 13.00 i byrådssalen på rådhuset i Hanstholm.

Referat. fra mødet den 27-01-2011 kl. 13.00 i byrådssalen på rådhuset i Hanstholm. Referat fra mødet den kl. 13.00 i byrådssalen på rådhuset i Hanstholm. Medlemmer: Else Wienberg, Heinz Hvid, Jørgen Færk Jørgensen, Kim Nielsen, DH, Mikael Fenger, Peter Sørensen, Ulla Vestergaard, Aase

Læs mere

Information om vederlagsfri fysioterapi

Information om vederlagsfri fysioterapi NOTAT Information om vederlagsfri fysioterapi Folketinget vedtog torsdag den 12. juni en ændring af sundhedsloven, som betyder, at myndigheds- og finansieringsansvaret for vederlagsfri fysioterapi overgår

Læs mere

Temagruppen om forebyggelse. Dagsorden til møde i Temagruppen om forebyggelse

Temagruppen om forebyggelse. Dagsorden til møde i Temagruppen om forebyggelse Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen om forebyggelse DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Dagsorden til møde i Temagruppen om forebyggelse Tid: Fredag

Læs mere

Det midlertidige udvalg vedrørende implementering af Sundhedsberedskabs- og præhospital plan

Det midlertidige udvalg vedrørende implementering af Sundhedsberedskabs- og præhospital plan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Præhospital og Beredskab Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 87285000 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Tid: Mødet afholdtes tirsdag den 31. marts 2009

Læs mere

Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland

Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland Læsevejledning: Nærværende kommissorium er udarbejdet med udgangspunkt i udkast til generisk kommissorium for samordningsfora, godkendt på DAK-mødet

Læs mere

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Dagsorden Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat fra møde den 29. november 2016. 1 2 Respitationsområdet - godkendelse af samarbejdsaftale 1 3

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 16. juni 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 16. juni 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 24. juni 2014 /DORKLI Refer af mødet i Sundhedsstyregruppen 16. juni 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen 1 1. Sundhedsaftale - første

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Vederlagsfri fysioterapi notat maj 2015

Vederlagsfri fysioterapi notat maj 2015 Vederlagsfri fysioterapi notat maj 2015 NOTAT 16. maj 2015 Journal nr. Indhold Indledning... 2 Styring af området... 3 Udviklingen i Frederikssund Kommune... 5 Status i forhold til øvrige kommuner... 6

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Godkendelse af Sundhedsaftalen

Godkendelse af Sundhedsaftalen Punkt 10. Godkendelse af Sundhedsaftalen 2015-2018 2014-40284 Forvaltningerne indstiller, at Familie- og Socialudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Ældre- og Handicapudvalget og Sundheds- og Kulturudvalget

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Forebyggelse TSG Flowdiagram for selvmordsforebyggelse en opgave fra 2. generations sundhedsaftale, som snart kan færdiggøres. Center for Selvmordsforebyggelse,

Læs mere

Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram

Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram for mennesker med KOL Indledning Region Syddanmark og de 22 kommuner har primo 2017 vedtaget et nyt forløbsprogram for mennesker med kronisk obstruktiv

Læs mere

Genoptræningsplaner til kræftpatienter

Genoptræningsplaner til kræftpatienter Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: Dato: 7. april 2015 Udarbejdet af: Morten Jakobsen/Annette Lunde Stougaard E mail: Morten.Jakobsen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631365

Læs mere

Orientering om: Økonomi på sundhedsområdet, Rammebetingelse for specialeplanlægning. Kontaktudvalget for Region Syddanmark den 31.

Orientering om: Økonomi på sundhedsområdet, Rammebetingelse for specialeplanlægning. Kontaktudvalget for Region Syddanmark den 31. Orientering om: Økonomi på sundhedsområdet, Rammebetingelse for specialeplanlægning Kontaktudvalget for Region Syddanmark den 31. august 2006 Finansiering jf. Regeringsaftalen Bloktilskud: 13.303 mio.

Læs mere

Emner til drøftelse Praksisplanudvalget

Emner til drøftelse Praksisplanudvalget NOTAT KKR MIDTJYLLAND Emner til drøftelse Praksisplanudvalget Formålet med denne henvendelse er at indlede en drøftelse i kommunerne om hvilke emner, kommunerne ønsker drøftet i Praksisplanudvalget. Praksisplanudvalgene

Læs mere

Referat af møde i underudvalget vedrørende ny teknologi og samarbejde med praksissektoren på psykiatriområdet onsdag d. 14.

Referat af møde i underudvalget vedrørende ny teknologi og samarbejde med praksissektoren på psykiatriområdet onsdag d. 14. Regionshuset Viborg Psykiatri- og Socialstaben Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 4003 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i underudvalget vedrørende ny teknologi og samarbejde med praksissektoren

Læs mere

Referat fra møde i Koordinationsgruppen

Referat fra møde i Koordinationsgruppen Aarhus Universitetshospital Planlægning Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk fra møde i Koordinationsgruppen Tid og sted: Den 4. december 2014, kl. 9.00-11.00 Mødelokale 3, bygning

Læs mere

Den regionale udviklingsplan - en vision for Tel regional udvikling i Region Midtjylland

Den regionale udviklingsplan - en vision for Tel regional udvikling i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Procesbeskrivelse for udarbejdelse af 1. generation af Den regionale udviklingsplan for Region Midtjylland Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728

Læs mere

Referat. Til Den Administrative Styregruppe. fra. Ordinært møde i Den Administrative Styregruppe 5.februar 2009

Referat. Til Den Administrative Styregruppe. fra. Ordinært møde i Den Administrative Styregruppe 5.februar 2009 Til Den Administrative Styregruppe Regionshuset Viborg Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat fra Ordinært møde i Den

Læs mere

Skriftlig orientering

Skriftlig orientering Region Midtjylland Sundhed 3. april 2019 /SUSSOR Skriftlig orientering til Sundhedsstyregruppen 3. april 2019 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Skriftlig orientering til Sundhedsstyregruppen 1 1 1-01-72-30-17

Læs mere