VEDTÆGTER FOR HØREFORENINGEN.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VEDTÆGTER FOR HØREFORENINGEN."

Transkript

1 VEDTÆGTER FOR HØREFORENINGEN. 1. Foreningens navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Høreforeningen. Stk. 2 Foreningens hjemsted er den til enhver tid gældende adresse for foreningens sekretariat. 2. Foreningens formål Interessevaretagelse: Stk. 1 Høreforeningen arbejder for bedre livsvilkår for de mennesker, der er berørt af høreproblemer eller sygdomme i øret. Høreforeningen søger såvel centralt som lokalt indflydelse på, at disse borgere får de samme muligheder for at kommunikere og for at deltage i samfundet som normalthørende medborgere har. Forebyggelse og støj: Høreforeningen arbejder for at nedsætte eller helt forhindre risici for høreskader i forbindelse med støj på uddannelsesinstitutioner, på arbejdspladsen og i fritiden. Støtte og information: Høreforeningen arbejder på at informere om ørets sygdomme, høreproblemer, hjælpemidler m.v. samt på at støtte medlemmerne i at håndtere tilværelsen som høreskadet/hørehandicappet. Stk. 2 Høreforeningen kan deltage i økonomiske aktiviteter til fremme af formålet og til fordel for medlemmer. Stk. 3 Høreforeningen udgiver det/de af Hovedbestyrelsen fastlagte medlemsblad(e). Høreforeningen opretter og driver en hjemmeside 3. Medlemmer Stk. 1 Som medlem af Høreforeningen kan optages enhver person/familie med interesse for foreningen og dens arbejde. Stk. 2 Ind- og udmeldelse af foreningen sker ved henvendelse til en lokalafdeling, direkte til sekretariatet eller via Høreforeningens hjemmeside. Stk. 3 Tilknytning til en lokalafdeling vil, hvis ikke andet oplyses ved indmeldelse, ske i forhold til oplyst bopælskommune. Medlemmet kan kun være tilknyttet én lokalafdeling. Ønskes tilknytning til en anden lokalafdeling end den, som følger af bopælskommunen, eller ønskes der ikke tilknytning til en lokalafdeling skal dette

2 oplyses ved indmeldelse eller senere ved skriftlig henvendelse til sekretariatet. Ved flytning overføres medlemmet til lokalafdeling for fremtidig bopælskommune medmindre andet oplyses. Stk. 4 Alle medlemmer har på lige vilkår adgang til at deltage i alle lokalafdelingers arrangementer eller i tværgående arrangementer m.v. Stk. 5 Familiemedlemskab kan tegnes. Ved familiemedlemskab forstås et medlemskab omfattende ægtefæller, fast samlevende personer samt evt. hjemmeboende børn af disse. Ønskes sådant medlemskab skal det oplyses ved indmeldelse. Det skal ved indmeldelsen oplyses, hvilke(n) person(er) medlemskaberne omfatter. Et personmedlemskab kan til enhver tid ændres til et familiemedlemskab ved indbetaling af kontingentdifferencen uden ændring af kontingentperioden. Stk. 6 Virksomhedsmedlemskab kan tegnes af en organisation eller virksomhed. Virksomhedsmedlemskab er ikke omfattet af en tilknytning til en lokalafdeling og giver ikke stemmeret. Stk. 7 Støttemedlemskab kan tegnes af alle, som vil støtte Høreforeningens arbejde. Støttemedlemskab er ikke omfattet af en tilknytning til en lokalafdeling og giver ingen stemmeret. Stk. 8 Høreforeningens sekretariat fører medlemsregister over samtlige medlemskaber jfr. 3 stk Sekretariatet udarbejder en opgørelse over antal personmedlemskaber jfr. 3, stk. 1 samt familiemedlemskaber jfr. 3, stk. 5 samt opgør antal delegerede pr. lokalafdeling. Opgørelsen udsendes med indkaldelsen til Landsmøde jfr Kontingent Stk. 1 Landsmødet fastsætter størrelsen af Høreforeningens kontingenter, herunder kontingentfordeling mellem Høreforeningen centralt og lokalafdelingerne. Landsmødet kan bemyndige Hovedbestyrelsen til at regulere kontingentet i landsmødeperioden. Stk. 2 De fastlagte kontingenter er enhedskontingenter dækkende for foreningens samlede aktiviteter såvel centralt som decentralt. 5. Landsmødet Stk. 1 Landsmødet er Høreforeningens øverste myndighed.

3 Stk. 2 Ordinært landsmøde indkaldes af Hovedbestyrelsen hvert 4. år i ulige år og afholdes inden udgangen af juni. Indkaldelse sker ved bekendtgørelse på hjemmesiden, i medlemsbladet og ved brev eller mail til lokalafdelingerne med et varsel på mindst 8 uger og med angivelse af tid, sted og dagsorden. Endelig dagsorden med forslag til behandling udsendes senest 14 dage før Landsmødets afholdelse. Forslag, som ønskes behandlet på mødet, skal være Hovedbestyrelsen i hænde senest 4 uger før Landsmødet afholdes. Forslag til behandling på Landsmødet kan alene fremsættes gennem lokalafdelingerne, en delegeret, Hovedbestyrelsen eller formandskabet. Forslag, som modtages efter udløbet af 4-ugers fristen, kan kun behandles, hvis landsmødet tillader dette med 2/3 deles flertal. Landsmødet vælger dirigent og referent samt afgør selvstændigt alle spørgsmål om Landsmødets formelle gyldighed. Stk. 3 Landsmødet består af 1 delegeret pr. påbegyndt 100 medlemmer fra hver aktiv eller samkørt lokalafdeling jfr. 10 stk. 4. Hver af de delegerede deltager med 1 stemme. Foruden de delegerede fra lokalafdelingerne deltager medlemmer af Høreforeningens Hovedbestyrelse med stemmeret. Antal delegerede opgøres på grundlag af antal personmedlemmer jfr. 3, stk. 1 og antal familiemedlemskaber jfr. 3, stk. 5. Familiemedlemskaber tæller i opgørelsen for 2 medlemmer. Opgørelsen udarbejdes pr. den 1. 3 måneder før landsmødets afholdelse. I forbindelse med ekstraordinært landsmøde udarbejdes opgørelsen sammen med indkaldelsen. Stk. 4 Dagsorden for ordinære landsmøder skal mindst indeholde følgende punkter: 1. Valg af dirigent(er) 2. Beretning fra Hovedbestyrelsen om Høreforeningens virksomhed siden seneste ordinære landsmøde 3. Behandling af politiske indsatsområder/mærkesager 4. Fremlæggelse af økonomi 5. Fastsættelse af politikker for honorering af tillidsvalgte for den kommende landsmødeperiode 6. Behandling af indkomne forslag 7. Fastsættelse af og fordeling af kontingent 8. Valg af landsformand 9. Valg af næstformand 10. Valg af kritisk revisor 11. Eventuelt Stk. 5 Personer, som ønsker at opstille til valg af formand og næstformand, skal meddele dette til Hovedbestyrelsen senest 4 uger før landsmødets afholdelse.

4 Valgperioden for formand og næstformand er 4 år. Opstillingsberettiget er medlemmer af Høreforeningen med interesse for Høreforeningens arbejde. Den, som opstiller til formandsposten, må forinden valgets afholdelse erklære sig indforstået med, at Hovedbestyrelsen forhandler honoraraftalen indenfor landsmødets forud fastlagte overordnede rammer. Stk. 6 Beslutninger som ikke vedrører foreningens vedtægter træffes ved simpelt flertal jfr. dog 13 og 14. Stk. 7 Over forhandlingerne føres referat, som underskrives af dirigenten og landsformanden og tilstilles lokalafdelingernes formænd. Stk. 8 Ekstraordinært landsmøde holdes på begæring af et flertal i Hovedbestyrelsen eller mindst 1/3 af de delegerede til seneste landsmøde eller deres suppleanter, hvis den delegerede er gået af i landsmødeperioden. Indkaldelsen skal i så fald ske senest 14 dage efter modtagelse af begæringen med et rimeligt varsel, der dog ikke kan overstige 2 måneder og med angivelse af dagsorden. Det ekstraordinære landsmøde afholdes efter samme principper og regler med hensyn til beslutningsdygtighed, stemmeafgivelse m.v., som er gældende for ordinære landsmøder. 6. Hovedbestyrelsen Stk. 1 Hovedbestyrelsen består af 12 medlemmer, hvoraf 10 medlemmer er valgt i regionerne blandt lokalafdelingernes bestyrelsesmedlemmer. Der vælges 2 Hovedbestyrelsesmedlemmer pr. region for en periode på 4 år. Der vælges endvidere 2-4 suppleanter til Hovedbestyrelsen pr. region. Formand og næstformand er fødte medlemmer af Hovedbestyrelsen. Stk. 2 Alle lokalafdelinger i en region har mulighed for at opstille kandidater til regionens repræsentanter i hovedbestyrelsen. De delegerede i hvert regionsområde vælger 2 hovedbestyrelsesmedlemmer og 2-4 suppleanter, der repræsenterer regionsområdet, hvori de pågældende er valgt. Suppleanterne vælges i prioriteret rækkefølge. Valget afholdes af lokalafdelingerne i regionen og meddeles landsmødet. Afstemningen sker på baggrund af de enkelte lokalafdelingers delegerede til landsmødet. De siddende HB-medlemmer har også stemmeret. Meddelelse om de valgte hovedbestyrelsesmedlemmer og suppleanter skal foreligge i sekretariatet 4 uger før landsmødet. Lokalafdelingerne i regionen kan i landsmødeperioden foretage yderligere suppleringsvalg til Hovedbestyrelsen. Ansatte i foreningens sekretariat kan ikke vælges til ledelsesposter i foreningens øverste ledelse.

5 Stk. 3 Ordinære Hovedbestyrelsesmøder afholdes 6 8 gange årligt. Hovedbestyrelsen indkaldes af landsformanden. Hovedbestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden. Stk. 4 Hovedbestyrelsen udøver den politiske og overordnede ledelse af foreningen mellem landsmøderne, og hovedbestyrelsen bringer landsmødets beslutninger til udførelse. Hovedbestyrelsens opgaver er: Opfølgning på mærkesager, strategier og handlingsplaner Budget og budgetopfølgning Investeringspolitik Ansættelse og afskedigelse af sekretariatsleder og redaktør Nedsættelse af faglige og andre udvalg, udpegning til disse og godkendelse af kommissorier Udpegning af eksterne repræsentationer Fastsættelse af honorarer m.v. til tillidsvalgte herunder formandskabet Virke som appelinstans i forbindelse med lokalafdelingers eksklusion af medlemmer jfr. Standardvedtægt for Høreforeningens lokale afdelinger 3, stk. 6 Stk. 5 Hovedbestyrelsen kan gennemføre eksklusion af medlemmer, som modarbejder foreningens interesser, virksomhed eller formål. Forslag til eksklusioner skal meddeles det pågældende medlem med begrundelse senest 14 dage før hovedbestyrelsesmødets afholdelse med tilbud om at give møde evt. med bisidder og forelægge et partsindlæg. Et ekskluderet medlem har ret til at søge en afgørelse af eksklusionen ændret på det efterfølgende ordinære landsmøde, alternativt domstolene. Ved appel til landsmødet er landsmødets afgørelse endelig. Tilsvarende skal appel af eksklusioner jfr. Standardvedtægt for Høreforeningens lokale afdelinger 3, stk. 6 være fremsendt til Hovedbestyrelsen senest 1 måned før et hovedbestyrelsesmøde. Appellen skal indeholde alle objektive og subjektive indsigelser. Den ekskluderede skal i appellen meddele, hvorvidt han/hun vil møde i Hovedbestyrelsen med partsindlæg og evt. bisidder. Hovedbestyrelsens afgørelse er endelig. Stk. 6 Stk. 7 Stk. 8 Hovedbestyrelsens møder ledes af landsformanden eller i dennes fravær af næstformanden. Hovedbestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst 2/3 dele af medlemmerne er til stede. Hvis et af regionsområdet valgt hovedbestyrelsesmedlem i landsmødeperioden ikke længere er lokalafdelingsbestyrelsesmedlem eller lokalafdelingen bliver hvilende, mister medlemmet sit grundlag for at sidde i hovedbestyrelsen, og suppleanten fra det pågældende regionsområde indtræder i stedet. Der udfærdiges referat af Hovedbestyrelsens mødevirksomhed. Referaterne skal foreligge inden for 14 dage fra mødernes afholdelse og tilstilles lokalforeningernes formænd. Ekstraordinære Hovedbestyrelsesmøder afholdes, når landsformanden beslutter det, eller hvis 3 Hovedbestyrelsesmedlemmer begærer det.

6 Ekstraordinære Hovedbestyrelsesmøder indkaldes af landsformanden i overensstemmelse med HB s forretningsorden. 7 Formandskabet Stk. 1 Formandskabet består af formand og næstformand. Formandskabet varetager den daglige ledelse af foreningen og bringer landsmødets og hovedbestyrelsens beslutninger til udførelse. Ved landsformandens længerevarende forfald eller fratræden i valgperioden indtræder næstformanden i landsformandens sted og HB konstituerer en ny næstformand. 8 Udvalg Stk. 1 Hovedbestyrelsen opretter til støtte for sit arbejde de nødvendige udvalg. Til varetagelse af en faglig kompetent udvikling af og information om foreningens specialer etableres et antal centrale faglige udvalg. Andre udvalg etableres med henblik på løsning af fælles opgaver. Medlemmer til de faglige udvalg udpeges af Hovedbestyrelsen blandt medlemmer med en særlig viden på det enkelte område og med interesse for dette. Udvalgene refererer til HB. Udvalgsformænd kan deltage med taleret på Hovedbestyrelsesmøder 1-2 gange om året. Medlemmer til andre udvalg udpeges af Hovedbestyrelsen blandt interesserede medlemmer. Udvalgene vælger en formand blandt medlemmerne af udvalget. Stk. 2 Kommissorier for udvalgene godkendes af Hovedbestyrelsen. Stk. 3 Hovedbestyrelsen kan, hvis der ikke længere er behov for et udvalg, nedlægge dette. Stk. 4 Der kan etableres arbejdsgrupper til varetagelse af særlige tidsmæssigt afgrænsede opgaver. 9 Regionale møder Stk.1 Lokalafdelingerne i hvert regionsområde samles efter behov til drøftelse af fælles politiske interesseområder og erfaringsudveksling m.v. Stk. 2 Lokalafdelingerne aftaler mødeledelse, indkaldelse samt mødeform i henhold til forretningsorden godkendt af Hovedbestyrelsen. Hovedbestyrelsesmedlemmerne fra det enkelte regionsområde har ansvaret for indkaldelse til de regionale møder.

7 Stk. 3 Lokalafdelingerne i den enkelte region forestår og afholder valg af 2 HBmedlemmer og 2-4 suppleanter forud for landsmødet. Antallet af stemmeberettigede i lokalafdelingen følger antal delegerede til landsmødet. HBmedlemmerne har også stemmeret. Stk. 4 Møderne finansieres ved et af Hovedbestyrelsen tillagt budget for hvert regionsområde. 10 Lokale afdelinger Stk. 1 Der tilstræbes etableret en lokalafdeling i hver af landets kommuner. Lokalafdelingerne fungerer indenfor Høreforeningens organisation og er undergivet de af Høreforeningen trufne beslutninger. Lokalafdelingernes midler tilvejebringes dels ved tildelinger fra Høreforeningen dels ved modtagelse af private og offentlige midler. Lokalafdelingen er selvstændigt ansvarlig for de tildelte og modtagne midler. Lokalafdelingen kan ikke forpligte landsforeningen økonomisk. Lokalafdelingen er en selvstændig juridisk enhed. Stk. 2 Såfremt det ikke er muligt at etablere en lokalafdeling i en kommune betegnes denne som hvilende. En hvilende lokalafdeling kan midlertidigt tilknyttes en aktiv lokalafdeling og blive samkørt med denne. Beslutning herom træffes af Hovedbestyrelsen. En sådan tilladelse har gyldighed, indtil der er mulighed for at oprette selvstændige lokalafdelinger i én eller flere af de omfattede kommuner. Stk. 3 Lokalafdelingen benævnes normalt, jfr. dog standardvedtægten 1, stk. 1 og 2, Høreforeningen x (hvor x er lig kommunens navn) lokalafdeling. Stk. 4 Der er udarbejdet en standardvedtægt gældende for samtlige lokalafdelinger. Standardvedtægten indeholder oplysning om opgaver, bestyrelse, valg m.v. Bestyrelsen i lokalafdelingerne vælger delegerede og 1-2 suppleanter til Landsmødet jfr. 5, stk. 3 blandt dem selv eller blandt medlemmerne i deres egen lokalafdeling. Stk. 5 I hver lokalafdeling findes en medlemsfortegnelse med angivelse af valgte eller udpegede til tillidsposter. Stk. 6 Nedlæggelse af en lokalafdeling besluttes af Hovedbestyrelsen. Ved nedlæggelse træffer Hovedbestyrelsen beslutning om medlemmernes fremtidige tilknytning og formuens anbringelse. 11 Økonomiforhold Stk. 1 Landsforeningens regnskabsår er kalenderåret Stk. 2 Hovedbestyrelsen godkender årsregnskabet og udsender det til de lokale afdelinger.

8 Stk. 3 Hovedbestyrelsen fører tilsyn med foreningens økonomi og er ansvarlig for udarbejdelse af budget for det kommende år. Forslag til budgettet fra sekretariatet og udvalg skal foreligge i sekretariatets regnskabsafdeling senest den 1. september i året før budgetåret. Budgettet forelægges af Hovedbestyrelsen for lokalafdelingerne, således at det kan fremlægges til godkendelse på et Hovedbestyrelsesmøde i sidste kvartal i året forud for budgetåret. Stk. 4 Landsformanden og næstformanden har prokura i landsforeningen. Hovedbestyrelsen kan meddele ansatte i sekretariatet prokura. De, som er meddelt prokura, underskriver sammen to og to, hvoraf den ene skal være landsformanden eller næstformanden. Prokura revideres efter afholdt Landsmøde. For foreningens forpligtelser hæfter alene foreningens formue. Stk. 5 Sekretariatets regnskabsafdeling fører regnskabet. Landsformanden fører sammen med Hovedbestyrelsen tilsyn med regnskabsførelsen. Stk. 6 Landsforeningens regnskaber revideres af en statsautoriseret revisor eller en registreret revisor. Stk. 7 Landsformanden og næstformanden tillægges honorar. 12 Generelt Stk. 1 Hvis intet andet er nævnt er følgende gældende: genvalg kan finde sted beslutninger træffes ved simpelt flertal Stemmeafgivning på landsmødet kan kun finde sted ved personligt fremmøde Stk. 2 Hvor valgperioden ikke er angivet, fastlægges den i forbindelse med valget. 13 Ændring af Høreforeningens vedtægter Stk. 1 Forslag til vedtægtsændringer forelægges for Landsmødet og kan vedtages med 2/3 af de afgivne, gyldige stemmer. 14 Ophævelse af foreningen Stk. 1 Forslag om ophævelse af foreningen kan kun fremsættes på Landsmødet efter indstilling fra Hovedbestyrelsen, der forestår indkaldelse af Landsmødet jfr. 5. Forslaget skal efter behandling på Landsmødet udsendes til urafstemning

9 blandt medlemmerne. For vedtagelse kræves 4/5 af de afgivne, gyldige stemmer. Hvert personmedlemskab har 1 stemme, og familiemedlemskaber har 2 stemmer jfr. 3, stk. 1 og 5. Fordeling af overskydende midler ved ophævelse af landsforeningen skal efter Landsmødets beslutning gå til formål tilsvarende landsforeningens. Vedtaget på Høreforeningens Landsmøde den maj 2015

VEDTÆGTER FOR HØREFORENINGEN

VEDTÆGTER FOR HØREFORENINGEN VEDTÆGTER FOR HØREFORENINGEN 1. Foreningens navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Høreforeningen. Stk. 2 Høreforeningens hjemsted er den til enhver tid gældende adresse for Høreforeningens sekretariat.

Læs mere

STANDARDVEDTÆGTER FOR HØREFORENINGENS LOKALE AFDELINGER.

STANDARDVEDTÆGTER FOR HØREFORENINGENS LOKALE AFDELINGER. STANDARDVEDTÆGTER FOR HØREFORENINGENS LOKALE AFDELINGER. 1 Afdelingens navn og område Afdelingens navn er "Høreforeningen xxx Lokalafdeling", hvor "xxx" er navnet på den kommune, hvor afdelingen hører

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HØREFORENINGENS LOKALAFDELINGER

VEDTÆGTER FOR HØREFORENINGENS LOKALAFDELINGER VEDTÆGTER FOR HØREFORENINGENS LOKALAFDELINGER 1 Afdelingens navn og område Lokalafdelingens navn er "Høreforeningen xxx Lokalafdeling", hvor "xxx" er navnet på den kommune, hvor lokalafdelingen hører hjemme.

Læs mere

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk.

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk. Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Patientforeningen Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er formandens adresse. 2 Formål. Stk. 1. At

Læs mere

Landsforeningen SIND. Vedtægter for. Roskilde-Lejre Lokalafdeling

Landsforeningen SIND. Vedtægter for.   Roskilde-Lejre Lokalafdeling Landsforeningen SIND www.sind.dk Vedtægter for Roskilde-Lejre Lokalafdeling Februar 2014 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Roskilde - Lejre lokalafdeling.

Læs mere

generalforsamlingen ) 3. lokalafdelingsbestyrelsens beretning om lokalafdelingens virksomhed i det forløbne år fremlægges til debat og godkendelse.

generalforsamlingen ) 3. lokalafdelingsbestyrelsens beretning om lokalafdelingens virksomhed i det forløbne år fremlægges til debat og godkendelse. SIND Ringsted / Sorø Lokalafdelingsvedtægter 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1 lokalafdelingens navn er SIND, Ringsted / Sorø lokalafdelingen stk. 2 lokalafdelingens hjemsted er formandens

Læs mere

Vedtægter for SIND Vestjylland Lokalafdeling

Vedtægter for SIND Vestjylland Lokalafdeling Vedtægter for SIND Vestjylland Lokalafdeling NAVN OG HJEMSTED 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Vestjylland afdeling. I daglig tale anvendes betegnelsen»sind

Læs mere

Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling. Marts 2018

Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling. Marts 2018 Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling Marts 2018 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Slagelse lokalafdeling. I daglig tale anvendes betegnelsen Sind Slagelse.

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Regionskredsens navn er Landsforeningen SIND, Regionskreds Sjælland I daglig tale anvendes betegnelsen "SIND Sjælland eller "SIND Region Sjælland Stk.

Læs mere

Vedtægter for Hjernesagen Landsforeningen for mennesker ramt af blodprop eller blødning i hjernen

Vedtægter for Hjernesagen Landsforeningen for mennesker ramt af blodprop eller blødning i hjernen Vedtægter for Hjernesagen Landsforeningen for mennesker ramt af blodprop eller blødning i hjernen Blekinge Boulevard 2 2630 Taastrup. Telefon 36 75 30 88 E-mail: admin@hjernesagen.dk 1. Navn og hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Skole og Forældre

Vedtægter for Skole og Forældre Vedtægter for Skole og Forældre 1. Navn Foreningens navn er Skole og Forældre. 2. Formål og opgave Det er Skole og Forældres formål: at styrke samarbejdet mellem hjem, skole og samfund at styrke skolebestyrelsernes

Læs mere

Ny vedtægt for SIND, HOLBÆK-ODSHERRED-KALUNDBORG

Ny vedtægt for SIND, HOLBÆK-ODSHERRED-KALUNDBORG Ny vedtægt for SIND, HOLBÆK-ODSHERRED-KALUNDBORG 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, HOLBÆK-ODSHERRED-KALUNDBORG Stk. 2. Lokalafdelingens hjemsted er formandens

Læs mere

Stk. 2. Lokalafdelingens hjemsted er formandens postadresse. Stk. 3. Lokalafdelingen er en del af Landsforeningen SIND, Regionskreds Midtjylland.

Stk. 2. Lokalafdelingens hjemsted er formandens postadresse. Stk. 3. Lokalafdelingen er en del af Landsforeningen SIND, Regionskreds Midtjylland. NAVN OG HJEMSTED 1. Navn, hjemsted og organisationstilknytning Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Favrskov Lokalafdeling. I daglig tale anvendes betegnelsen»sind Favrskov«. 1 Stk. 2. Lokalafdelingens

Læs mere

Vedtægt for. Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn

Vedtægt for. Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn Vedtægt for Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Navnet er Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte

Læs mere

Vedtægter SIND AARHUS-SAMSØ. SIND, Aarhus-Samsø Lokalafdeling. Februar 2017

Vedtægter SIND AARHUS-SAMSØ. SIND, Aarhus-Samsø Lokalafdeling. Februar 2017 SIND AARHUS-SAMSØ SIND, Aarhus-Samsø Lokalafdeling Vedtægter Februar 2017 SIND Aarhus-Samsø er en del af Landsforeningen SIND, Regionskreds Midtjylland. Lokalafdelingen dækker kommunerne Aarhus og Samsø

Læs mere

SIND. Landsforeningen for psykisk sundhed. Vedtægter for. SIND- Hovedstadens Regionskreds

SIND. Landsforeningen for psykisk sundhed. Vedtægter for. SIND- Hovedstadens Regionskreds SIND Landsforeningen for psykisk sundhed Vedtægter for SIND- Hovedstadens Regionskreds 2014 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1 Regionskredsens navn er SIND-Hovedstadens Regionskreds. Stk. 2 Regionskredsens hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Key2Green

VEDTÆGTER. for. Key2Green 9. maj 2011 VEDTÆGTER for Key2Green Navn, hjemsted og formål 1. Navn Foreningens navn er Key2Green. 2. Hjemsted Foreningens hjemsted er Odense kommune. 3. Formål Foreningens formål er at styrke danske

Læs mere

OPLEVELSESSTIENS VENNER

OPLEVELSESSTIENS VENNER Vedtægter godkendt på den Stiftende Generalforsamling den 28. november 2013 OPLEVELSESSTIENS VENNER Vedtægter for Foreningen Oplevelsesstiens Venner CVR-nummer/SE-nummer: 35 32 41 78 I. Navn, hjemsted

Læs mere

Stk. 4. Regionskredsen kan jfr. 10 varetage specifikke opgaver på vegne af lokalafdelinger

Stk. 4. Regionskredsen kan jfr. 10 varetage specifikke opgaver på vegne af lokalafdelinger Forslag til vedtægter for SIND, Regionskreds Midtjylland NAVN OG HJEMSTED 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning Stk. 1. Regionskredsens navn er Landsforeningen SIND, Regionskreds Midtjylland. I

Læs mere

Vedtægter for Lokalforeningen Talentspejderne i Randers

Vedtægter for Lokalforeningen Talentspejderne i Randers Vedtægter for Lokalforeningen Talentspejderne i Randers Vedtægter For Talentspejderne i Randers Kommune ( Lokalforeningen ) 1. Navn, adresse og stiftelsesdato 1.1. Lokalforeningens navn er Talentspejderne

Læs mere

Vedtægter SIND Ungdom

Vedtægter SIND Ungdom Vedtægter SIND Ungdom 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Foreningens navn er SIND Ungdom. SIND Ungdoms hjemsted er København. SIND Ungdom er en selvstændig og landsdækkende ungdomsorganisation uden religiøse eller

Læs mere

Vedtægter for SIND Ungdom

Vedtægter for SIND Ungdom SIND Ungdom Sølvgade 34, kld. 1307 København K Tlf.: 35 24 07 50 www.sindungdom.dk Vedtægter for SIND Ungdom Marts 2015 1 NAVN OG HJEMSTED Aktivitetens navn er SIND Ungdom Dens hjemsted er Sølvgade 34,

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N

V E D T Æ G T E R. for. F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N V E D T Æ G T E R for F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N Formål: 1. (1) Foreningens formål er at tilrettelægge og gennemføre Kulturnatten i København. Hensigten med Kulturnatten

Læs mere

3.1 Foreningens mission: GroNet skaber og udvikler netværk i Sønderjylland.

3.1 Foreningens mission: GroNet skaber og udvikler netværk i Sønderjylland. VEDTÆGTER for gronet 1. Navn 1.1 Foreningens navn er gronet. 2. Hjemsted 2.1 Foreningens hjemsted er i Sønderjylland. 3. Formål 3.1 Foreningens mission: GroNet skaber og udvikler netværk i Sønderjylland.

Læs mere

Vedtægter for ADHD-foreningen

Vedtægter for ADHD-foreningen Vedtægter for ADHD-foreningen Præambel ADHD-foreningen arbejder for mennesker, der har symptomer inden for områderne opmærksomhedsforstyrrelse, hyperaktivitet og impulsivitet og som følge heraf betydelige

Læs mere

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland 1 Navn og formål Lokalafdelingens navn er Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland. I daglig tale benyttes

Læs mere

VEDTÆGTER for Tænketanken Cevea

VEDTÆGTER for Tænketanken Cevea 1 VEDTÆGTER for Tænketanken Cevea 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Tænketanken Cevea. 1.2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. Foreningens virke er af landsdækkende karakter. 2 Formål

Læs mere

LOVE. STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug

LOVE. STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug LOVE og STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug Dansk Vandrelaug, Kultorvet 7, 1., 1175 København K Tlf: 33 12 11 65 E-mail: dvl@dvl.dk Hjemmeside: www.dvl.dk Love for Dansk Vandrelaug Almindelige bestemmelser

Læs mere

VEDTÆGTER FOR UNGDOMMENS RØDE KORS

VEDTÆGTER FOR UNGDOMMENS RØDE KORS VEDTÆGTER FOR UNGDOMMENS RØDE KORS 1 Navn og hjemsted 1. Organisationens navn er Ungdommens Røde Kors. 2. Organisationen har hjemsted i Frederiksberg Kommune eller Københavns Kommune. 3. Ungdommens Røde

Læs mere

UDKAST TIL NYE Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn, hjemsted og samarbejdspartnere

UDKAST TIL NYE Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn, hjemsted og samarbejdspartnere Vedtægter for Netværk Modermærkekræft (NeMo) 1 Navn, hjemsted og samarbejdspartnere Stk. 1. Foreningens navn er Netværk Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er den til enhver tid værende formands

Læs mere

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede.

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede. VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Patienter. Foreningens hjemsted er København. 2 Formål Danske Patienters formål er: At sikre patienter bedst mulige vilkår i behandlingssystemet.

Læs mere

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse 1 Navn Kredsens navn er: Epilepsiforeningen Kredsen er stiftet den under navnet: Kredsens geografiske område er kommuner Kredse under Epilepsiforeningen er

Læs mere

Forslag til Vedtægter for Prostatakræftforeningen PROPA

Forslag til Vedtægter for Prostatakræftforeningen PROPA Bilag til dagsorden til Landsmødet d. 27. april 2019 Forslag til Vedtægter for Prostatakræftforeningen PROPA 1 Navn og hjemsted Foreningens formelle navn er Prostatakræftforeningen. Foreningen anvender

Læs mere

Vedtægter for SIND Ballerup-Furesø-Herlev lokalafdeling

Vedtægter for SIND Ballerup-Furesø-Herlev lokalafdeling Vedtægter for SIND Ballerup-Furesø-Herlev lokalafdeling 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND Ballerup-Furesø-Herlev. Stk. 2. SIND Ballerup-Furesø-Herlev er lokalafdeling af SIND Landsforeningen

Læs mere

VEDTÆGTER GREEN NETWORK

VEDTÆGTER GREEN NETWORK VEDTÆGTER GREEN NETWORK I. NAVN, HJEMSTED og FORMÅL 1. Navn Foreningens navn er "Green Network". 2. Hjemsted Green Networks hjemsted er Lysholt Allé 10, 7100 Vejle. 3. Formål Green Networks formål er at

Læs mere

Vedtægter for Kreds Øst

Vedtægter for Kreds Øst Vedtægter for Kreds Øst 1 Kredsens navn Kredsens navn er Kreds Øst. Den udgør en kreds af Finansforbundet i henhold til denne organisations vedtægter. Kredsens hjemsted er Finansforbundets hjemstedskommune.

Læs mere

Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN)

Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN) Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN) 1. Navn Foreningens navn er. Navnet forkortes DIN. Foreningens internationale navn er Danish Implementation Network. 2. Hjemsted Foreningens hjemsted er Danmark.

Læs mere

Vedtægter for Biografforeningen Sofarækken

Vedtægter for Biografforeningen Sofarækken Vedtægter Vedtægter for Biografforeningen Sofarækken Som vedtaget den 13/3-2016 1 Navn og hjemsted Stk. 1: Foreningens navn er Biografforeningen Sofarækken. Stk. 2: Biografforeningen Sofarækken har hjemsted

Læs mere

Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune.

Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune. Vedtægter for CBS Sport Frederiksberg, 27. oktober 2015 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune. 2 Formål CBS Sport

Læs mere

VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 10

VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 10 VEDTÆGTER Vedtægter side 1 af 10 INDHOLD Indhold... 2 1. PARAGRAF 1: NAVN OG HJEMSTED... 4 2. PARAGRAF 2: FORMÅL... 4 3. PARAGRAF 3: MEDLEMMER... 5 3.1 Anmodning om optagelse... 5 3.2 Medlemmernes forpligtelser...

Læs mere

Vedtægter for. Søften Gymnastikforening 8382 Hinnerup

Vedtægter for. Søften Gymnastikforening 8382 Hinnerup Vedtægter for 8382 Hinnerup Side 1 af 6 sider Vedtægter for 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er, (SGF). Foreningen er stiftet i 1903 i Søften. Foreningen har hjemsted i Søften i Favrskov kommune. 2.

Læs mere

Vedtægter for ADHD-foreningen

Vedtægter for ADHD-foreningen Vedtægter for ADHD-foreningen Præambel ADHD-foreningen arbejder for mennesker, der har udtalte vanskeligheder inden for områderne opmærksomhed og/eller aktivitetskontrol; ofte kombineret med problemer

Læs mere

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør Vedtægter for Foreningen Frivilligcenter Helsingør Indhold: 1 NAVN OG HJEMSTED 3 2 FORMÅL 3 3 MEDLEMMER 4 4 GENERALFORSAMLING 5 5 BESTYRELSEN 6 6 REGNSKAB OG REVISION 8 7 HÆFTELSE OG TEGNINGSREGLER 8 8

Læs mere

Vedtægter for Træsektionen

Vedtægter for Træsektionen Vedtægter for Træsektionen INDHOLDSFORTEGNELSE NAVN OG FORMÅL 1 Navn og hjemsted 2 Formål MEDLEMMERNE 3 Medlemsforhold 4 Ophør 5 Eksklusion 6 Kontingent BESTYRELSEN 7 Bestyrelsen 8 Spærreregler, aldersgrænse,

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Landsforeningen Natur & Ungdom, forkortet N&U. Foreningen er hjemmehørende i den kommune hvor foreningens sekretariat

Læs mere

Fløng-Hedehusene Idræts Vedtægter

Fløng-Hedehusene Idræts Vedtægter 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Fløng-Hedehusene Idræt, forkortet FHI. FHI er hjemmehørende i Høje-Taastrup Kommune. FHI s lokalområde er Hedehusene og Fløng. 2. Formål. FHI vil styrke medlemmers

Læs mere

Vedtægter for. SIND-København. lokalafdeling

Vedtægter for. SIND-København. lokalafdeling Vedtægter for SIND-København lokalafdeling 2018 Seneste justeringer vedtaget af SIND-Københavns generalforsamling den 8. februar 2018 Side 1 ud af 6 sider 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1. Lokalafdelingens navn

Læs mere

VEDTÆGTER for Ikast Biografforening

VEDTÆGTER for Ikast Biografforening VEDTÆGTER for Ikast Biografforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Ikast Biografforening, og dens hjemsted er Ikast Brande Kommune. 2. Foreningens formål Foreningens formål er at drive biograf

Læs mere

Vedtægter. for. Dansk Fodbolddommer-Union

Vedtægter. for. Dansk Fodbolddommer-Union Vedtægter for Dansk Fodbolddommer-Union Indholdsfortegnelse 1.: Almindelige bestemmelser 2.: DFU s organer 3.: Delegeretmøde 4.: Bestyrelsen 5.: Formandsmøder 6.: Udvalg 7.: Forholdet til andre organisationer

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1: Foreningens navn er GS1 Danmark Stk. 2: Foreningens hjemsted er København FORMÅL

VEDTÆGTER FOR. 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1: Foreningens navn er GS1 Danmark Stk. 2: Foreningens hjemsted er København FORMÅL VEDTÆGTER FOR 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1: Foreningens navn er GS1 Danmark Foreningens hjemsted er København FORMÅL 2 Foreningens formål er: administrere GS1 systemet i Danmark med udgangspunkt i behovene

Læs mere

Vedtægter for Ringkøbing Fjord Turisme

Vedtægter for Ringkøbing Fjord Turisme Vedtægter for Ringkøbing Fjord Turisme pr. 31.3.2014 Side 1 af 7 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1. Foreningens navn er Ringkøbing Fjord Turisme med binavnene Ringkøbing Fjord Turismecenter og Destination Ringkøbing

Læs mere

Vedtægt for BMGB Tuse Næs CVR 30674677

Vedtægt for BMGB Tuse Næs CVR 30674677 Vedtægt for BMGB Tuse Næs CVR 30674677 Indhold: 1 Foreningens navn og formål 2 Optagelse, udmeldelse, sletning og eksklusion af medlemmer. 3 Kontingent. 4 Ordinær generalforsamling. 5 Ekstraordinær generalforsamling.

Læs mere

Vedtægter for Kolding Teaterforening

Vedtægter for Kolding Teaterforening Vedtægter for Kolding Teaterforening 1. Foreningens navn Teaterforeningens navn er Kolding Teaterforening og dens hjemsted er Kolding. 2. Formål Teaterforeningens formål er at styrke og vække interesse

Læs mere

Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand. Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt.

Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand. Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt. Forslag til vedtægtsændringer. Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt. 1 Foreningens navn er Personaleforeningen

Læs mere

Vedtægter for Foreningen NORDEN

Vedtægter for Foreningen NORDEN Vedtægter for Foreningen NORDEN 1 Formål Foreningen NORDEN, dansk forening for nordisk samarbejde, har til formål på alle områder at styrke og udvikle de nordiske folks samarbejde indadtil og udadtil.

Læs mere

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Socialt Udviklingscenter, SUS. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2 Formål Socialt Udviklingscenter SUS er

Læs mere

Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN)

Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN) Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN) 1. Navn Foreningens navn er. Navnet forkortes DIN. Foreningens internationale navn er Danish Implementation Network. 2. Hjemsted Foreningens hjemsted er Danmark.

Læs mere

Vedtægt for Nyreforeningen

Vedtægt for Nyreforeningen 1 Vedtægt for Nyreforeningen 1 Foreningens navn er Nyreforeningen. 2 Foreningen er landsdækkende inkl. Færøerne og Grønland 3 Foreningens formål er at varetage nyresyges, herunder urinvejssyges, nyredonorers

Læs mere

Vedtægter for. SIND-Frederiksberg. lokalafdeling

Vedtægter for. SIND-Frederiksberg. lokalafdeling Vedtægter for SIND-Frederiksberg lokalafdeling 2014 Side 1 ud af 5 sider 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND-Frederiksberg Stk. 2. Lokalafdelingen dækker Frederiksberg kommune. Stk.

Læs mere

Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3

Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3 Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3 Vedtaget på kredsgeneralforsamlingen Den. 16. februar 2015 1 Kredsrådet Kredsrådets medlemmer er de enkelte lokalforeninger i kredsen. Kredsrådets opgave er at - samle

Læs mere

Vedtægter fo foreningen *Gentofte vågetjeneste

Vedtægter fo foreningen *Gentofte vågetjeneste Vedtægter fo foreningen *Gentofte vågetjeneste Vedtægter for foreningen "Gentofte vågetjeneste" 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er "Gentofte vågetjeneste". Stk. 2. Foreningens hjemsted er

Læs mere

Vedtægter for Cykle Clubben Hjørring

Vedtægter for Cykle Clubben Hjørring Vedtægter for Cykle Clubben Hjørring 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Cykle Clubben Hjørring, klubben har hjemsted i Hjørring Kommune. 2. Formål Stk. 1. Foreningens formål er at virke for

Læs mere

Friluftsrådets vedtægter

Friluftsrådets vedtægter Friluftsrådets vedtægter 1 NAVN Friluftsrådet (Friluftsorganisationernes paraply) er en landsforening med hjemsted i København. Internationalt anvendes navnet Danish Outdoor Council. 2 FORMÅL Friluftsrådet

Læs mere

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 1. Navn Foreningens navn er Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland. Foreningen har hjemsted i Holstebro

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KREDS VEST KREDS VEST

VEDTÆGTER FOR KREDS VEST KREDS VEST VEDTÆGTER FOR KREDS KREDS VEST VEST 1. KREDSENS NAVN Stk. 1. Kredsens navn er Kreds Vest. Den udgør en kreds af Finansforbundet i henhold til denne organisations vedtægter. Kredsens hjemsted er København

Læs mere

Vedtægter for Ringkøbing Fjord Erhvervsråd

Vedtægter for Ringkøbing Fjord Erhvervsråd Vedtægter for Ringkøbing Fjord Erhvervsråd 1 NAVN OG FORMÅL 1. Foreningens navn er Ringkøbing Fjord Erhvervsråd med hjemsted i Ringkøbing Skjern kommune. 2. Formålet med Ringkøbing Fjord Erhvervsråds arbejde

Læs mere

Stk. 1. Som medlemmer optages enhver, som har lyst og vilje til at arbejde for foreningens formål.

Stk. 1. Som medlemmer optages enhver, som har lyst og vilje til at arbejde for foreningens formål. Vedtægter Vedtægter for Dansk Medicinsk Cannabis Forening 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Dansk Medicinsk Cannabis Forening. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. 2. Formål

Læs mere

Vedtægter for Hovedorganisationen af Officerer i Danmark 2014

Vedtægter for Hovedorganisationen af Officerer i Danmark 2014 Navn og hjemsted 1 Organisationens navn er Hovedorganisationen af Officerer i Danmark. Det forkortes HOD. Stk. 2. HOD hjemsted er København. Stk. 3. HOD er stiftet 1. januar 1994. Formål 2 Det er HOD formål

Læs mere

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Dansk Ornitologisk Forening - i forkortelse DOF. Foreningen virker også under navnet BirdLife Denmark. Stk. 2 Foreningen

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Foreningen Musik i Lejet

V E D T Æ G T E R. for. Foreningen Musik i Lejet V E D T Æ G T E R for Foreningen Musik i Lejet 1 1. NAVN OG HJEMSTED 1.01 Foreningens navn er Musik i Lejet. 1.02 Foreningen har hjemsted i Gribskov Kommune. 2. FORMÅL 2.01 Foreningen har til formål på

Læs mere

Vedtægter for Nye Borgerlige

Vedtægter for Nye Borgerlige Vedtægter for Nye Borgerlige Navn og hjemsted 1. Partiets navn er Nye Borgerlige. Partiet har hjemsted i Hørsholm Kommune. Formål 2. Nye Borgerliges formål er at organisere alle vælgere, som støtter partiets

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ORGANISATIONEN GAME

VEDTÆGTER FOR ORGANISATIONEN GAME VEDTÆGTER FOR ORGANISATIONEN GAME 1. Navn og Formål 1.1 Organisationen er en forening 1.2 Organisationens navn er GAME stiftet 26. oktober 2002. 1.3 Organisationen er hjemmehørende i Københavns Kommune.

Læs mere

LOVE. STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug

LOVE. STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug LOVE og STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug Dansk Vandrelaug, Kultorvet 7, 1., 1175 København K Tlf: 33 12 11 65 E-mail: dvl@dvl.dk Hjemmeside: www.dvl.dk Love for Dansk Vandrelaug Almindelige bestemmelser

Læs mere

VEDTÆGTER, Amnesty International, dansk afdeling

VEDTÆGTER, Amnesty International, dansk afdeling VEDTÆGTER, Amnesty International, dansk afdeling Som vedtaget på landsmødet den 5. maj 2013 1 Foreningens navn Foreningens navn er Amnesty International, dansk afdeling (i det følgende kaldet foreningen).

Læs mere

VEDTÆGTER ASSURANDØR KREDSEN. 1. Kredsens navn er Assurandør Kredsen.

VEDTÆGTER ASSURANDØR KREDSEN. 1. Kredsens navn er Assurandør Kredsen. VEDTÆGTER ASSURANDØR KREDSEN KREDSENS NAVN OG HJEMSTED 1. Kredsens navn er Assurandør Kredsen. Stk. 2. Assurandør Kredsen er en kreds af Finansforbundet i henhold til denne organisations vedtægter. 2.

Læs mere

Vedtægter for. SIND-Hillerød/Allerød lokalafdeling. Side 1 af 5 sider

Vedtægter for. SIND-Hillerød/Allerød lokalafdeling. Side 1 af 5 sider Vedtægter for SIND-Hillerød/Allerød lokalafdeling 2014 Side 1 af 5 sider 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND-Hillerød/Allerød. Lokalafdelingen dækker Hillerød og Allerød kommuner.

Læs mere

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune. 2 Formål Klubbens formål er at fremme

Læs mere

VEDTÆGTER. for Mino Danmark 1 / 8

VEDTÆGTER. for Mino Danmark 1 / 8 VEDTÆGTER for Mino Danmark 1 / 8 1 FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED... 3 2 FORENINGENS FORMÅL OG AKTIVITETER:... 3 3 MEDLEMSKREDS OG KONTINGENT... 3 4 EKSKLUSION... 4 5 GENERALFORSAMLING... 4 6 EKSTRAORDINÆR

Læs mere

Vedtægter for Hjernesagens kommunale Hjernesagsforening

Vedtægter for Hjernesagens kommunale Hjernesagsforening Vedtægter for Hjernesagens kommunale Hjernesagsforening Hjernesagen i: Hjernesagens kommunale Hjernesagsforeninger er tilsluttet Hjernesagen - Landsforeningen for mennesker ramt af blodprop eller blødning

Læs mere

BECH-BRUUN MARKUP VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 11

BECH-BRUUN MARKUP VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 11 BECH-BRUUN MARKUP 06.10.2017 VEDTÆGTER Vedtægter side 1 af 11 INDHOLD Indhold... 2 1. PARAGRAF 1: NAVN OG HJEMSTED... 4 2. PARAGRAF 2: FORMÅL... 4 3. PARAGRAF 3: MEDLEMMER... 5 3.1 Anmodning om optagelse...

Læs mere

HJERNESKADEFORENINGEN

HJERNESKADEFORENINGEN HJERNESKADEFORENINGEN Vedtægter Vedtaget på repræsentantskabsmødet den 30.04.2011 Ændret på repræsentantskabsmødet den 21.04.2012 Ændret på repræsentantskabsmødet den 20.04.2013 Ændret på repræsentantskabsmødet

Læs mere

Love. for DANSKE KLOAKMESTRE

Love. for DANSKE KLOAKMESTRE Love for DANSKE KLOAKMESTRE 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Kloakmestre, med binavn Foreningen af Autoriserede Kloakmestre i Danmark. Foreningens hjemsted er København. 2 Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter. for SKANDERBORG SVØMMEKLUB

Vedtægter. for SKANDERBORG SVØMMEKLUB Vedtægter for SKANDERBORG SVØMMEKLUB Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling Den 24. marts 2003 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune.

Læs mere

Vedtægter for Frivilligcenter Kerteminde

Vedtægter for Frivilligcenter Kerteminde Vedtægter for Frivilligcenter Kerteminde 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er: Frivilligcenter Kerteminde Foreningens hjemsted er: Kerteminde Kommune 2 Formål Foreningen har som formål: - At støtte og

Læs mere

Vedtægter for Kreds Øst

Vedtægter for Kreds Øst Ændringsforslag er markeret med fed rød Marts 2011 Vedtægter for Kreds Øst 1 Kredsens navn Kredsens navn er Kreds Øst. Den udgør en kreds af Finansforbundet i henhold til denne organisations vedtægter.

Læs mere

Vedtægter for LOBPA Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance

Vedtægter for LOBPA Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance Vedtægter for LOBPA Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Stk. 1. Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance, i det følgende benævnt LOBPA, er stiftet

Læs mere

COLITIS-CROHN FORENINGEN

COLITIS-CROHN FORENINGEN COLITIS-CROHN FORENINGEN Vedtægter for COLITIS-CROHN FORENINGEN 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er: Landsforeningen til bekæmpelse af COLITIS ULCEROSA og CROHNS SYGDOM samt andre relaterede tarmsygdomme.

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 Vedtægter Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Landboforeningen Odder - Skanderborg Foreningens hjemsted er Odder kommune. Foreningen er dannet ved

Læs mere

Vedtægter. Side 1 af 7

Vedtægter. Side 1 af 7 Vedtægter Side 1 af 7 1 Navn og juridisk status Landsdelsforeningens navn er DGI Nordjylland Stk. 2. DGI Nordjylland er en forening og en selvstændig juridisk enhed. Stk. 3. Landsdelsforeningen er en sammenslutning

Læs mere

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig.

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. Nuværende vedtægt Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. 1.2. Foreningen har hjemsted i den kommune, hvor sekretariatet har adresse. 2.

Læs mere

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune.

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. VEDTÆGTER 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. 2 Foreningens formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Vedtægter for Epilepsiforeningen

Vedtægter for Epilepsiforeningen Vedtægter for Epilepsiforeningen 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Epilepsiforeningen. Foreningen er landsdækkende og har hjemsted på landskontorets adresse. Foreningen er stiftet den 27. september

Læs mere

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark VEDTÆGTER FOR FLID Foreningens vedtægter er justeret den 19. marts 2014 på FLIDs ordinære generalforsamling i Fredericia (vedtagelsen er godkendt på ekstraordinær generalforsamling 11. april 2014) 1 VEDTÆGTER

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Frivilligcenter Nyborg. Foreningens hjemsted er Nyborg Kommune. 2 Formål Foreningen har som formål: At drive Frivilligcenter

Læs mere

Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive

Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Frivilligcenter Skive. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Skive Kommune. 2. Formål Stk. 1. Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted

Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Turismefremme Foreningens hjemsted er formandens virksomhedsadresse, eller der hvor foreningens sekretariat er beliggende. Formanden

Læs mere

Vedtægter for Dansk Forum for Mikrofinans

Vedtægter for Dansk Forum for Mikrofinans Vedtægter for Dansk Forum for Mikrofinans 1 - Navn Foreningens navn er Dansk Forum for Mikrofinans. 2 Formål Dansk Forum for Mikrofinans har til formål at bidrage til at øge kvaliteten og omfanget af den

Læs mere

Politihistorisk Forenings generalforsamling den 28. februar 2017

Politihistorisk Forenings generalforsamling den 28. februar 2017 Politihistorisk Forenings generalforsamling den 28. februar 2017 ad dagsordenens punkt 4, forslag til vedtægtsændringer (markeret med rødt/det med rødt overstregede udgår) nuværende forslag 1 Navn Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening DATO/REFERENCE 28. september 2012 JOURNALNUMMER Foreningens navn og hjemsted. 1. Foreningens navn er Roskilde Universitets Alumneforening The Alumni Society

Læs mere

VEDTÆGTER, Red Barnet. Save the Children Denmark Stiftet 14. marts 1945

VEDTÆGTER, Red Barnet. Save the Children Denmark Stiftet 14. marts 1945 VEDTÆGTER, Red Barnet Save the Children Denmark Stiftet 14. marts 1945 Navn, m.v. 1 Navn, formål, Save the Children og logo Stk.1. Landsorganisationen Red Barnet formål er at hjælpe, direkte og indirekte,

Læs mere