KDA og FLYV Udfordringer i kommunikationen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KDA og FLYV Udfordringer i kommunikationen"

Transkript

1 KDA og FLYV Udfordringer i kommunikationen

2 Hvordan skal vi kommunikere hvilke værktøjer har vi til rådighed? FLYV KDA-hjemmesiden Nyhedsmails Det aktive pressearbejde

3 FLYV Fra opslagstavle til ægte magasin

4 FLYV Fra opslagstavle / foreningsblad til magasin for luftsport og flyvning Et magasin udkommer i fast sidetal Et magasin sætter sin egen dagsorden Et magasin skaber selv tests og begivenheder Et magasin er redigeret ned til benet og til det, det handler om Et magasin har holdninger Et magasin udkommer med temanumre

5 Hvad skal FLYV være? Hvad skal FLYV være? En udpensling af strategiplanen kunne lyde således: FLYV skal være toneangivende som dansk luftsports- og flyvemagasin give læseren lyst og inspiration til at flyve og dyrke luftsport bringe flyvningen tæt på læserne med konkurrencer og eksklusive læseroplevelser. være interessant for læseren, der ikke nødvendigvis kender KDA. KDAs holdninger skal være så klare på flyvningens vegne, at de er interessante, uanset læserens organisationsmæssige interesse for KDA. være interessant og aktuelt for læseren, uanset flyvemæssig overbevisning.

6 Øget og stabilt sidetal. FLYV vil fra 2009 til 2011 stige fra 568 til 624 sider. Det betyder, at FLYV sidetalsmæssigt vil udkomme med mere end et ekstra nummer per år! I skrivende stund bidrager den nuværende redaktør med ca. 20 sider per nummer.

7 KDAs holdninger skal være synlige i FLYV. En fast leder i FLYV er introduceret for at give KDA en veldesignet og systematisk affyringsrampe for mærkesager og politikker (fx brændstofafgift, luftrum osv.)

8 Synlig redaktion. FLYV skal have en mening. FLYVs redaktion vil være synlig i bladet gennem etablering af faste artikelformater fx Leder og Klummen.

9 Langt hårdere redigering. Den journalistiske bearbejdning af indkomne artikler prioriteres højt. Alle artikler skal have det samme magasinudstyr i form af gode rubrikker, manchetter, mellemrubrikker og faktabokse.

10 Opdyrkning af skrivetalenter. Velskrivende, flykyndige og gratis skribenter vokser ikke på træerne. De fremdyrkes af FLYVredaktøren! Dette kan ske gennem en aktiv kommunikation, synliggørelse af bladet og fx afholdelse af seminarer for interesserede.

11 Tips, tips, tips! Kontakt FLYV hvis man som klub, enkeltperson eller union har en god historie. Eneste filter: Det skal have almen flyvemæssig interesse. Relevante tips: Nyt grej, tiltag, flyvearrangementer, nye flyvemaskiner, spændende (eller aha-) flyveoplevelser.

12 Fokus på den Visuelle oplevelse. Den billedmæssige oplevelse prioriteres højere.

13 Opprioriteret grafisk samarbejde. Positiv opmærksomhed skaber positive resultater. Et ægte magasin udvikles og produceres i dagligt samarbejde med art directoren.

14 Forsiden skal være god Forsiden er salgsargumentet og er bladets ansigt. Tekst og billeder skal harmonere. Hvis ikke det rigtige billede findes, må det tages specielt til forsiden.

15 FLYV skal være et magasin om nutiden Det rent historiske indhold skal begrænses. FLYV skal hellere indeholde en artikel om, hvad der kommer til at ske med flyvningen i morgen eller om 5 år, end en artikel om hvordan flyvningen var for 50 år siden.

16 Der skal udvikles nye artikelkoncepter. F.eks. Logbogen (kvartalsvis eller halvårlige rapporter i standardiseret logbogsform fra forskellige flyejere om glæder og ærgelser ved ejerskabet) et koncept, der er meget populært i fx klassiske bilblade.

17 Eksempel på nyt artikelkoncept Logbogen flyejere fortæller

18 Eksempel på nyt artikelkoncept Flyvelægens bord

19 Eksempel på nyt artikelkoncept Luftposten interview i stafetform

20 Eksempel på nyt artikelkoncept På job med

21 Eksempel på nyt artikelkoncept Flight safety generelle artikler om flysik

22 Eksempel på nyt artikelkoncept Tæt på piloter deler konkrete ahaoplevelser

23 Udarbejdelse af kvartalsplaner for FLYV. Faste kvartalsplaner giver indholdsmæssigt overskud og er ammunition for annoncesalget. Planerne bør indeholde skitser over temaer og korte målsætninger.

24 Eksempel på Temanumre Lette fly, Simulatorflyvning, Helikopterflyvning Vinterflyvning

25 Synliggørelse i et digitalt univers Møder folk, hvor de allerede er. Dyrker flyvningens univers med videoer og links til interesse sider. Fungerer som digital reklamesøjle for det trykte blad bl.a. med previews af enkelte kommende artikler. Opslagene vises jævnligt over gange.

26 Fokus på læserpleje. FLYV skal knytte læserne tættere til sit univers. Der skal derfor være muligheder for at vinde flyveoplevelser, der rykker.

27 Egenannoncer og markedsføring af FLYV. FLYV har aldrig reklameret for sig selv og sit indhold. FLYV bliver med stor sikkerhed læst af en stor gruppe mennesker, der ikke nødvendigvis er abonnenter men kan bliver det, hvis de gøres opmærksomme på de fordelagtige tilbud.

28 Oprettelse af nordisk samarbejde. FLYV har indgået i et strategisk redaktionelt samarbejde med redaktører fra: Norge (FlyNytt) Sverige (Pilot Briefing) Finland (Ilmailu)

29 Samarbejdsaftalen består af - Udveksling af redaktionelt indhold - Samarbejde omkring større tests og begivenheder, der ville være umulige at løfte for en enkelt magasin.

30 Overveje løssalg Stimulering af flyveinteresse for potentielle unionsmedlemmer! Berøring af en ny målgruppe vi kommer ud af den lukkede kreds ved at være i løssalg.

31 Overveje løssalg Det norske FLYNYTT sælger 6 gange årligt ex i løssalg vi må lytte til deres erfaringer (distribution, bladsalg, trykoplag, returblade m.m.), for et løssalgseventyr uden solid forankring kan være kostbart. Skal FLYV gøre sig i løssalg er det nødvendigt at hæve kvaliteten yderligere.

32 Kommunikationsværktøjer - fortsat Andre medier: Hjemmesiden Et vigtigt talerør for de centrale nyheder og oplysninger omkring KDA. Handlepunkt: - Kommer FLYV med tiden i løssalg er det oplagt, at noget af indholdet (referater, mødeomtaler etc.), der ikke interesserer den almindeligt flyveinteresserede, skal placeres på hjemmesiden eller.

33 Kommunikationsværktøjer Handlepunkt: - Eller også skal man overveje om der skal oprettes S/H tillæg i FLYV-posen kun til medlemmer med det organisatoriske stof referater, mødeomtaler, mødekalender m.m.

34 Kommunikationsværktøjer Handlepunkt Elektroniske nyhedsbreve Stor effekt når medlemsdatabasen indsamler alle -adresser Eksempel på nyhedsbrev

35 Kommunikationsværktøjer - fortsat Det aktive pressearbejde (pressemeddelelser, kaffemøder med journalister, seminarer om flyvning A-Z for journalister m.m.) Handlepunkter: -KDA skal bevidstgøres omkring disse værktøjer og bruge dem mere aggressivt som løftestang i forhold til organisationens politikker (miljø, sikkerhed, luftrum, regelarbejde osv.) -KDA skal løbende overvåge mediebilledet og kontakte journalister med råd og vejledning for derved at gøre dem til partnere og placere sig selv som top-of-mind i journalisternes bevidsthed, når der tænkes på GA-flyvning og luftsport i Danmark.

36 KDA og FLYV Udfordringer i kommunikationen Opsummering: Ambitionerne er store, men der er stadig mange fremtidige udfordringer for FLYV og KDAs øvrige kommunikation. - FLYV er i en magasinerings -proces. - KDAs øvrige kommunikation skal udvikles og styrkes. - Ressourcerne (mandskab og penge) er begrænsede. Så indsatserne skal prioriteres.

37 Tak for opmærksomheden og flyv sikkert!

38

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014 25. marts 2014 Kommunikationsplan for Naturvejlederforeningen - udkast Forslag til konkrete tiltag, der kan sættes i værk for at føre kommunikationsstrategien ud i livet. Nedenstående tiltag skal løbende

Læs mere

Klub-building- Spil din klub i form

Klub-building- Spil din klub i form Klub-building- Spil din klub i form Temahæfte - Kommunikation - positive historier fra din klub Vær åben og fortæl de gode historier - så opleves klubben mere attraktiv Dansk Håndbold Forbunds anbefalinger

Læs mere

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 For medlemmerne Netværket af Ungdomsråds (NAU s) medlemmer er organisationens grundlag, og det er for dem

Læs mere

Sådan bruger du content marketing-teknikker til at holde dit newsroom opdateret

Sådan bruger du content marketing-teknikker til at holde dit newsroom opdateret Sådan bruger du content marketing-teknikker til at holde dit newsroom opdateret Intro Inden du starter med at læse denne guide, så prøv at tænke tilbage på din sidste arbejdsuge: Hvad skete der i ugens

Læs mere

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi NETOP netværk for oplysning Kommunikationsstrategi for lokalforeninger - 2011 Martin T. Hansen 1 Intro NETOPs medlemsforeninger er meget forskellige og har meget forskellige måder at kommunikere på. Som

Læs mere

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING INDHOLDSFORTEGNELSE 4 Luk op for noget godt Sådan bruger du håndbogen 4 Værktøjer til rekruttering 6 Planlægning og forberedelse Trin 1-9: Kom godt

Læs mere

Resultater spørgeskemaundersøgelse:

Resultater spørgeskemaundersøgelse: Resultater spørgeskemaundersøgelse: Status opgjort 4. dec. 2013: 43 besvarelser + 6 eksterne besvarelser (de eksterne besvarelser vil i det nedenstående være angivet med rødt og er ikke regnet med i evt.

Læs mere

MÅLSÆTNING OG INDSATSOMRÅDER å

MÅLSÆTNING OG INDSATSOMRÅDER å MÅLSÆTNING OG INDSATSOMRÅDER å TEAM DANMARKS KOMMUNIKATION 2009-2012 Baggrund...1 Hvad vil vi?...2 Hvem vil vi kommunikere med?...3 Hvilke medier prioriterer vi?...5 Hvordan vil vi måle og analysere vores

Læs mere

Aktivitetsplan for DUI-LEG og VIRKE 2014

Aktivitetsplan for DUI-LEG og VIRKE 2014 Aktivitetsplan for DUI-LEG og VIRKE 2014 Kære medlem af DUI-LEG og VIRKE I aktivitetsplanen finder du alle de spændende arrangementer, som finder sted på landsålan i DUI-LEG og VIRKE i 2014. Denne plan

Læs mere

Beboerbladets grundlov sådan laver vi det

Beboerbladets grundlov sådan laver vi det Beboerbladets grundlov sådan laver vi det Indledning Der er sat nogle overordnede ord på, hvad meningen i det hele taget er med at udgive Beboerbladet i 560.000 eksemplarer til alle beboere i den almene

Læs mere

Få din egen hjemmeside

Få din egen hjemmeside I dette afsnit lærer du at bygge din egen hjemmeside tilføje tekst og billeder lave dit eget design lægge en baggrund på hjemmesiden I næste nummer får du hjælp til at bygge en større hjemmeside til en

Læs mere

- Der er kommet meget nyt science fiction til, som interesserer de fleste medlemmer

- Der er kommet meget nyt science fiction til, som interesserer de fleste medlemmer Anbefaling fra Tænketanken angående foreningens fremtid & dens form. Baggrund Umiddelbart før generalforsamlingen 2008 blev der nedsat en tænketank, der skulle se på fremtiden for trekkies.dk. Grundlaget

Læs mere

Rapporten er ganske gratis og du er velkommen til at videresende den uredigeret til andre, der kan have glæde af den.

Rapporten er ganske gratis og du er velkommen til at videresende den uredigeret til andre, der kan have glæde af den. Forord Tak for din interesse for denne minirapport. Jeg håber, du bliver inspireret til at arbejde aktivt med din mailingliste, så du kan skabe grobund for nye spændende relationer og endnu mere forretning.

Læs mere

Dagsorden med indstillinger

Dagsorden med indstillinger 1 Albertslund den 11. januar 2011 Forum: Styregruppen for Plan C Tid: Tirsdag den 18. januar 2011 kl. 14:30 16:00 Sted: Gate 21, Vognporten 2, 2620 Albertslund Deltagere: Niels Carsten Bluhme, Jørn Jensen,

Læs mere

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Håndbog for DFUNKs regionsforeninger Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Indhold: 1. Formålet med håndbogen 2. Regionsforeningens placering i organisationen 3. Arbejdet i bestyrelsen

Læs mere

Oplæg til 'Fremtidig Strategi og udvikling af Danske Risikorådgivere' Strategi- og udviklingsplan

Oplæg til 'Fremtidig Strategi og udvikling af Danske Risikorådgivere' Strategi- og udviklingsplan Oplæg til 'Fremtidig Strategi og udvikling af Danske Risikorådgivere' Strategi- og udviklingsplan Innovationsudvalget DR20; version 03, 25. marts 2012 Kommissorium: At udarbejde en strategi og udviklingsplan

Læs mere

EN PRAKTISK HÅNDBOG FACEBOOK LINKEDIN HJEMMESIDE

EN PRAKTISK HÅNDBOG FACEBOOK LINKEDIN HJEMMESIDE EN PRAKTISK HÅNDBOG FACEBOOK LINKEDIN HJEMMESIDE Kære læser I vores arbejde med at tiltrække mere erhvervsturisme til Aarhus og Herning, drøfter vi tit, hvordan vi skal arbejde mere strategisk med digitale

Læs mere

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN Guide til nye lokale afdelinger af BROEN - om at komme godt i gang som ny forening hjælper udsatte børn til en aktiv fritid www.broen-danmark.dk Indhold Etablering af ny lokalafdeling af BROEN 3 Stiftende

Læs mere

Cookbook i målrettet kommunikation

Cookbook i målrettet kommunikation Cookbook i målrettet kommunikation VisitDenmark (2009) side 1 af 21 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING...Side 3 KAPITEL 1. DE OVERORDNEDE RAMMER 1.1. Hvad er et profileret e-nyhedsbrev?...side 4 1.2. Profilerede

Læs mere

Tips & ideer om kommunikation

Tips & ideer om kommunikation Tips & ideer om kommunikation Hvis du gerne vil vide Hvad du er gået glip af de sidste mange måneder, så fortvivl ej. Her er et uddrag af de (helt gratis og ultra nyttige) nyhedsbreve, der hver måned lander

Læs mere

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER - SÅ BRUG DEM! Trin-for-trin guide til brugen af frivillige erhvervsmentorer i beskæftigelsesindsatsen I denne guide kan du læse om, hvordan man gennemfører et erhvervsmentorforløb

Læs mere

Tips & ideer om kommunikation

Tips & ideer om kommunikation Tips & ideer om kommunikation Hvis du gerne vil vide Hvad du er gået glip af de sidste mange måneder, så fortvivl ej. Her er et uddrag af de (helt gratis og ultra nyttige) nyhedsbreve, der hver måned lander

Læs mere

Gateways. Rapporten indeholder en opsummerende oversigt over de otte interviews.

Gateways. Rapporten indeholder en opsummerende oversigt over de otte interviews. Gateways Projekt Rekreative Ruter har haft som mål at skabe udvikling i brugen af vandre- cykel- og rideruter i projektområdet, blandt andet ved at gøre disse ruter bedre, og give nemmere adgang til information,

Læs mere

KLF S KOMMUNIKATIONSPOLITIK

KLF S KOMMUNIKATIONSPOLITIK KLF S KOMMUNIKATIONSPOLITIK Københavns Lærerforening ønsker at sikre lettilgængelig og tidssvarende kommunikation til og fra medlemmer og omverdenen. Vores indsats skal være præget af åbenhed, professionalitet

Læs mere

Integration, involvering og information. Vejdirektoratets kommunikationsstrategi 2014-2017

Integration, involvering og information. Vejdirektoratets kommunikationsstrategi 2014-2017 Integration, involvering og information Vejdirektoratets kommunikationsstrategi 2014-2017 Integration, involvering og information Vejdirektoratets kommunikationsstrategi 2014-2017 Dato: September 2014

Læs mere

Designmanual til online kommunikationsplatform

Designmanual til online kommunikationsplatform Designmanual til online kommunikationsplatform Udarbejdet af Kidvertising Agency Januar 2012 1 Indhold 1. Baggrund... 3 1.1 Opgavebeskrivelse... 3 2. Research og metode... 3 2.1 Designmanual... 3 2.2.

Læs mere

Digitale medier i den strategiske kommunikation

Digitale medier i den strategiske kommunikation Digitale medier i den strategiske kommunikation Digital kommunikation: Brug digitale medier rigtigt i kommunikationen med organisationens interessenter Af Morten Gade, www.mortengade.dk Denne artikel giver

Læs mere

Sådan får du. PR & sociale medier. med. René Hjetting

Sådan får du. PR & sociale medier. med. René Hjetting Sådan får du med PR & sociale medier René Hjetting Sådan får du succes med PR og sociale medier 2014 René Hjetting 1. udgave, 1. oplag Trykt i Danmark 2014 ISBN: 978-87-997580-0-5 (Trykt udgave) ISBN:

Læs mere

WORKBOOK. DNA networking udnyt dit netværkspotentiale. Netværks Akademiet

WORKBOOK. DNA networking udnyt dit netværkspotentiale. Netværks Akademiet Netværks Akademiet WORKBOOK DNA networking udnyt dit netværkspotentiale - FÅ HEMMELIGHEDEN VED AT KOBLE ENKLE EFFEKTFULDE COACHING-TEKNIKKER MED DINE NETVÆRKSKOMPETENCER Netværks Akademiet NAVN... VIRKSOMHED...

Læs mere

REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE AF FRIVILLIGE. Erfaringshåndbog

REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE AF FRIVILLIGE. Erfaringshåndbog REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE AF FRIVILLIGE Erfaringshåndbog Kultur- og Fritidsforvaltningen Københavns Kommune 2011 Nærværende håndbog indeholder en række konkrete forslag til rekruttering og fastholdelse

Læs mere