Referat fra. Handicaprådet. Tirsdag den , kl. 17:00. i lokale 1.B, Kanalstræde 2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra. Handicaprådet. Tirsdag den , kl. 17:00. i lokale 1.B, Kanalstræde 2"

Transkript

1 Referat fra Handicaprådet Tirsdag den , kl. 17:00 i lokale 1.B, Kanalstræde 2 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet:

2 Handicaprådet består af: Parti: A - Socialdemokratiet: C - Det Konservative Folkeparti: V - Venstre: Øvrige: Medlemmer: Ole Brockdorff, Jørgen Jensen Michael Suhr Søren Harboe Rasmussen, Pernille Kruse, Bjarne Kongsted Morten Løvschall - Formand, Ilse Rosenkilde Johansson, Karen Andersen, Jytte Brouer, Jacob Christiansen, Grete Sonberg, Mogens Hansen AFBUD: Jacob Christiansen, Pernille Kruse, Michael Suhr, Karen Clausen

3 Handicaprådet, INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. Åbent punkt - Godkendelse af dagsorden og referat - Sag nr. 14/ Åbent punkt - Orientering - Sag nr. 14/ Åbent punkt - Konstituering af handicaprådet Sag nr. 14/ Åbent punkt - Opsamling på erfaringer fra valget i Sag nr. 14/ Åbent punkt - Godkendelse af årsrapport Sag nr. 12/ Åbent punkt - Høring af hjælpemiddeludbud - Sag nr. 14/ Åbent punkt - Oplæg om tilslutning til dagsordenssystem - Sag nr. 14/ Åbent punkt - Egenbetaling for ferieledsagelse - Sag nr. 14/ Åbent punkt - Orientering om status for helhedsplan Bo og Servicecenter - Sag nr. 13/ Åbent punkt - Eventuelt - Sag nr. 14/

4 Handicaprådet, Side nr Åbent punkt - Godkendelse af dagsorden og referat - Sag nr. 14/1691 Sagsgang og sagstype Handicaprådet Indstilling 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referatet fra mødet den 5. november Bilag vedlagt. Resterende møder i Handicaprådet 2014: Tirsdag, den 8. april 2014 Tirsdag, den 13. maj 2014 Tirsdag, den 12. august 2014 Tirsdag, den 9. september 2014 Tirsdag, den 4. november 2014 Møder der afholdes på Kanalstræde 2, starter kl Møder der afholdes på institutioner starter kl , så der er tid til en orientering og evt. rundvisning. Bilag referat til medlemmerne.pdf Beslutning i Handicaprådet den Fraværende: Karen Clausen, Pernille Kruse, Michael Suhr, Jacob Christiansen Referat og dagsorden er godkendt.

5 Handicaprådet, Side nr Åbent punkt - Orientering - Sag nr. 14/1691 Sagsgang og sagstype Handicaprådet Indstilling 1. Orientering fra formanden Handicaprådet besluttede på mødet den 13. august 2013, at Holbæk Kommune, Trafik og Infrastruktur kunne løsne en taxivognmand fra bindingen til at kunne levere bil med handicaplift. Forudsætning fra Handicaprådets side var, at vognmanden skal kunne skaffe vogn fra et andet selskab indenfor en time. Vognmanden har efterfølgende henvendt sig med henblik på at kunne afgive uddybende forklaring angående ønsket. Vognmand Mahesan Somu Ponnudurai er inviteret til at deltage i mødets indledning. I forbindelse med Banedanmarks lukning af Asmindrupvej i Vipperød er Holbæk Kommune blevet anmodet om at sikre, at Banedanmark får etableret en passage i byggeperioden, der også kan anvendes af mennesker med fysisk handicap. Der er pt. ikke status på henvendelsen. 2. Orientering fra administrationen Rådet fik udsendt ansøgning om dispensation fra bygningsregulativets krav om niveaufri adgang for byggeriet af Fjordstjernen i mailhøring med svarfrist den 22. januar Samtlige svar indeholdt afslag på ønsket om dispensation, hvilket er meddelt den relevante sagsbehandler. Samtidig blev der rejst stærk kritik af høringsmaterialets form i forhold til mailhøring og af brugen af mailhøring i det hele taget. Spørgsmålet om høringsmaterialets form er viderebragt til byggesagsbehandlerne, og der er indledt en dialog om emnet. Udgangspunktet er her, at høringsmaterialet som udgangspunkt udarbejdes af bygherren, og en bearbejdning fra forvaltningens side kan være problematisk. Handicaprådet vil blive orienteret om det videre forløb af dialogen.

6 Handicaprådet, Side nr Orientering fra medlemmerne Beslutning i Handicaprådet den Fraværende: Karen Clausen, Pernille Kruse, Michael Suhr, Jacob Christiansen 1. Orientering fra formanden Vognmand Mahesan Somu Ponnudurai fik lejlighed til at forklare de forretningsmæssige årsager til, at han ønsker at blive løst fra kravet om at kunne levere vogn med handicaplift. Rådet forstod årsagerne, og fastholdt samtidig at der også fremover er behov for mulighed for at kunne bestille vogn med lift. Rådet fastholdt på denne baggrund det oprindelige høringssvar til Holbæk Kommune, Trafik og Infrastruktur. Udvalget for Klima og Miljø blev på mødet den 28. januar 2014 orienteret om status på afledte konsekvenser af etablering af dobbelt spor mellem Lejre og Vipperød. Der følges op af kommunen. 2. Orientering fra administrationen Der er enighed om, at høringsmateriale til Handicaprådet skal være mere detaljeret. Handicaprådet vil i den forbindelse gerne indgå tidligere i forløbene, end når der foreligger en endelig dispensationsansøgning. Knud Erik Dahls dokumentation for Handicapprisen 2013 er under udarbejdelse. Der følges pt. op på tilgængelighedsforholdene på Æglageret. 3. Orientering fra medlemmerne Der blev gjort opmærksom på, at adgangsforholdene på Kildehaven kan være vanskelige. Tilgængelighedsgruppen har tidligere gjort opmærksom på dette. Pårørendegruppen til hjerneskadede tilkendegav stor tilfredshed med at være blevet indbudt til møder i hjerneskadeprojektet i forlængelse af drøftelsen på Handicaprådsmødet den 5. november Holbæk Sygehus er blevet Danmarks bedste apopleksisyghus til fase 2 behandling. Der udbydes en patientuddannelse for hjerneskadede.

7 Handicaprådet, Side nr. 4 LEV orienterede om en række aktiviteter, der skal skabe bedre kontakt til børnefamilier.

8 Handicaprådet, Side nr Åbent punkt - Konstituering af handicaprådet Sag nr. 14/4498 Sagsgang og sagstype Handicaprådet - beslutning Indstilling Socialchef Jan Christensen indstiller, at Handicaprådet konstituerer sig med valg af formand og næstformand. Beskrivelse af sagen Opgaver: Handicaprådet rådgiver byrådet i handicappolitiske spørgsmål og formidler synspunkter mellem borgerne og byrådet om lokalpolitiske spørgsmål, der vedrører mennesker med handicap. Handicaprådet kan ikke drøfte personsager eller klagesager. Sammensætning: Handicaprådet består af tre til syv medlemmer fra lokale handicaporganisationer udpeget efter indstilling fra Danske Handicaporganisationer og et tilsvarende antal, som repræsenterer byrådet. Handicaprådet vælger ifølge vedtægternes 3 sin formand og næstformand blandt medlemmerne af rådet. Funktionsperiode: Byrådsperioden Beslutning i Handicaprådet den Fraværende: Karen Clausen, Pernille Kruse, Michael Suhr, Jacob Christiansen Udvalget valgte Morten Løvschall som formand og Pernille Kruse som næstformand.

9 Handicaprådet, Side nr Åbent punkt - Opsamling på erfaringer fra valget i Sag nr. 14/5924 Sagsgang og sagstype Handicaprådet Indstilling Socialchef Jan Christensen indstiller, at Handicaprådet drøfter erfaringer opsamlet efter afviklingen af kommunalvalget 2013, og at disse viderebringes til brug for tilrettelæggelsen af valget til EU-parlamentet i 2014 Beskrivelse af sagen Der blev afviklet valg til kommunal- og regionsråd den 19. november Valgafviklingen har givet anledning til erfaringer, der kan bruges til forbedring af forholdene frem mod det kommende valg til EU-parlamentet i Beslutning i Handicaprådet den Fraværende: Karen Clausen, Pernille Kruse, Michael Suhr, Jacob Christiansen Handicaprådet vurderer, at tilgængelighedsforholdene i praksis generelt var utilfredsstillende. Rådet forventer, at valgtilrettelæggelsen får en kvalitetskontrol, der tager højde for tilgængelighedsforhold.

10 Handicaprådet, Side nr Åbent punkt - Godkendelse af årsrapport Sag nr. 12/12514 Sagsgang og sagstype Handicaprådet Indstilling Socialchef Jan Christensen indstiller, at Handicaprådet godkender årsberetning for 2013 og oversender denne til Byrådet Beskrivelse af sagen Handicaprådet afgiver en årlig orientering om rådets arbejde og virke til byrådet i henhold til 2 i Handicaprådets vedtæger. Bilag Årsrapport 2013 Beslutning i Handicaprådet den Fraværende: Karen Clausen, Pernille Kruse, Michael Suhr, Jacob Christiansen Behandlingen af årsrapporten blev udskudt til næste møde.

11 Handicaprådet, Side nr Åbent punkt - Høring af hjælpemiddeludbud - Sag nr. 14/7079 Sagsgang og sagstype Handicaprådet Indstilling Socialchef Jan Christensen indstiller, at Handicaprådet drøfter udbud af hjælpemidler med henblik på afgivelse af høringssvar Beskrivelse af sagen Fællesudbud Sjælland forbereder et udbud af hjælpemidler. Faxe Kommune er tovholder på udbuddet. Der sigtes mod kontraktstart Udbudsmaterialet er udarbejdet med deltagelse af Ergoterapeuter fra Holbæk Kommunes Hjælpemiddelafdeling. Disse har deltaget aktivt i udarbejdelsen af kravspecifikationen. Det bemærkes, at repræsentanter for brugerne allerede har været inddraget i processen med udarbejdelse af kravspecifikationer (jf. Servicelovens 112, stk. 2), og at evt. bemærkninger er indføjet i materialet. Inddragelsen er foretaget via Danske Handicaporganisationer (DH) og med deltagelse på fællesmøde fra både DH og PTU. Tilsvarende er inddraget skabeloner og oplysninger fra Socialstyrelsens Hjælpemiddelbase, hmi-basen.dk Udbuddet vægter et bredt sortiment samt leveringssikkerhed for de genbrugshjælpemidler, Holbæk Kommune har behov for. Der er en ændring i forhold til tidligere udbud, da der denne gang ønskes, at rabat på tilbehør indgår i aftalen. Antallet af deltagende kommuner udgør 17. Det forventes, at mindst 80 % af genbrugshjælpemidler til borgere i Holbæk Kommune kan indkøbes gennem denne aftale. Der vil fortsat være behov og mulighed for at indkøbe specialtilpassede hjælpemidler til den enkelte borger. Økonomiske konsekvenser Udbuddet medfører ikke ændringer i serviceniveauet. Beslutning i Handicaprådet den Fraværende: Karen Clausen, Pernille Kruse, Michael Suhr, Jacob Christiansen

12 Handicaprådet, Side nr. 9 Handicaprådet henstillede til, at kommunen overvejer, hvordan man indkøber hjælpemidler til meget overvægtige mennesker. Handicaprådet havde ikke yderligere bemærkninger.

13 Handicaprådet, Side nr Åbent punkt - Oplæg om tilslutning til dagsordenssystem - Sag nr. 14/5921 Sagsgang og sagstype Handicaprådet, Byrådet Indstilling Socialchef Jan Christensen indstiller, at Handicaprådet drøfter ønsker til den fremtidige sekretariatsbetjening Beslutter om det skal indstilles til Byrådet, at der søges etableret en tabletbaseret administrativ betjening af Handicaprådet Beskrivelse af sagen Handicaprådets møder indkaldes i henhold til forretningsordenen ved udsendelse af dagsorden pr. mail til medlemmerne jf. rådets forretningsorden. Rådsmedlemmerne modtager samtidig en årlig skattepligtig godtgørelse på kroner til omkostninger vedrørende eksempelvis udskrivning og anden administration. Holbæk Kommune yder sekretariatsmæssig bistand til handicaprådet. Kommunen afholder i den forbindelse de udgifter, der er forbundet med Rådets virksomhed jf. 7 i Handicaprådets Vedtægter. Holbæk Kommunes dagsordenssystem udgør grundstammen for sekretariatsbetjeningen. Dagsordenssystemet kan tilgås gennem Tablets (typisk ipads). Holbæk Kommune vurderer, at denne mulighed med fordel kan udstrækkes til Handicaprådets virksomhed. Det vil gøre det muligt for medlemmerne at tilgå dagsordener og øvrigt materiale uafhængigt af tilgang til netforbindelse og egen printer. Samtidig vil der være adgang til historisk materiale samtidig. Ordningen vil reducere belastningen af medlemmernes egne mailkonti med store PDF-filer. Behovet for særskilt økonomisk kompensation vil samtidig falde bort. Økonomiske konsekvenser Etablering af en tablet-baseret administrativ støtte til Handicaprådet vil medføre en omkostning på indkøb af syv ipads i år 1 af Rådets periode, og samtidig vil det medføre en mindreudgift til udgifterne til Rådets virksomhed svarende til 7 gange kroner i fire år. Samlet vil det medføre en mindreudgift på kr De skattemæssige konsekvenser er under afklaring, og vil foreligge til mødet. Beslutning i Handicaprådet den Fraværende: Karen Clausen, Pernille Kruse, Michael Suhr, Jacob Christiansen

14 Handicaprådet, Side nr. 11 Handicaprådet besluttede, at der bliver valgfrihed mellem Afregning ud fra regning, Tabletadgang eller kroner som hidtil.

15 Handicaprådet, Side nr Åbent punkt - Egenbetaling for ferieledsagelse - Sag nr. 14/5923 Sagsgang og sagstype Handicapråd Indstilling Socialchef Jan Christensen indstiller, at Handicaprådet tager orienteringen til efterretning Beskrivelse af sagen Handicaprådet blev på mødet den 5. november 2013 orienteret om muligheden for at beboere på bosteder kan betale for, at kendt personale deltager i beboerens selvvalgte ferie. Rådet blev orienteret om, at dette ikke længere er muligt. Siden mødet har spørgsmålet givet anledning til pressedækning i form af radiodækning blandt andet i DR. Herudover har Holbæk Kommunes Byråd modtaget en henvendelse om spørgsmålet. Holbæk Kommunes administrationsgrundlag for BPA-ordning efter Servicelovens 96, merudgifter efter 100 samt støtte efter 85 bygger alle på, at der ikke ydes støtte til udgifter i forbindelse med afholdelse af hjælperes udgifter ved afholdelse af ferie. Ledsagerordningen som bevilges efter servicelovens 97 giver mulighed for opsparing af de 15 månedlige bevilgede timer. Den enkelte borger kan opspare op til 90 timer, som kan tilrettelægges og anvendes på én gang f.eks. deltagelse i weekendophold, festivals og lignende uden tilkøb af ekstra ydelser. KL har herudover udsendt en administrativ information om borgeres betaling for ledsagelse den 13. januar Det fremgår af den administrative information, at kommuner, der har et serviceniveau, der indebærer ledsagelse på ferie, ikke må opkræve egenbetaling. Der er ikke krav, at kommuner skal tilbyde ledsagelse på ferie. Lovgrundlag link KLs administrative information Borgeres betaling for ledsagelse Bilag Henvendelse om ledsagselse.pdf Besvarelse af henvendelse om ledsagelse på ferie Beslutning i Handicaprådet den Fraværende: Karen Clausen, Pernille Kruse, Michael Suhr, Jacob Christiansen

16 Handicaprådet, Side nr. 13 Handicaprådet tog orientering til efterretning og indstiller, at Udvalget for Voksne drøfter sagen på ny.

17 Handicaprådet, Side nr Åbent punkt - Orientering om status for helhedsplan Bo og Servicecenter - Sag nr. 13/15260 Sagsgang og sagstype Handicaprådet - orientering Indstilling Socialchef Jan Christensen indstiller, at Handicaprådet tager orienteringen til efterretning Beskrivelse af sagen Byrådet godkendte i mødet den 12. juni 2013 helhedsplanen for boliger og aktivitetstilbud i Bo og Servicecenter Holbæk. Helhedsplanen skal løse de nuværende bygningsmæssige problemer og skabe tidssvarende, fleksible og konkurrencedygtige tilbud på handicapområdet. Med helhedsplanen skal der opføres 40 almene handicapboliger i tilknytning til det nuværende Tornhøj, Søbæksvej 30, 4450 Jyderup. Den eksisterende bygning skal ombygges til servicearealer og aktivitetscenter. I starten bliver de eksisterende lokaler anvendt til aktivitetstilbud og i forventes det, at aktivitetscentret skal ombygges. De 40 boliger erstatter de nuværende 42 boliger i botilbuddene på Tornhøj og Abildgården. Dertil kommer 2 boliger i det eksisterende byggeri. Antallet af boliger forbliver dermed uændret. Arbejdstitlen for byggeriet er Bostedet Jyderup. Der er indgået aftale med Vestsjællands Almene Boligselskab om at opføre de 40 handicapboliger som opføres i henhold til almenboligloven og ejes af boligselskabet. Boligerne opføres i seks bo-enheder med 6-7 boliger i hver enhed. Der opføres fællesarealer i hver bo-enhed, som skal indeholde fælleskøkken og fællesrum opdelt i spisestue og opholdsgruppe med sofagruppe. Boligerne skal kunne rumme alle former for handicap og skal indeholde stue, soveværelse, badeværelse og et lille køkken. Både boliger og fællesrum vil blive forberedt for montering af loftlifte i det omfang, der er behov for det. På nuværende tidspunkt er planlægningen i fuld gang. Der har været afholdt workshop med deltagelse af pårørende, beboere på Tornhøj og Skarridsøhjemmet, medarbejderrepræsentanter, medarbejder fra kommunens hjælpemiddelafdeling,

18 Handicaprådet, Side nr. 15 styregruppen og følgegruppen den 11. december 2013, hvor boliger, bo-enheden, aktivitetscenter og udearealer var på dagsordenen. Arkitekterne har udarbejdet et skitseforslag til, hvor boligerne kan tænkes placeret på grunden, og til hvordan en bolig/bo-enhed kan se ud. Bygning af boligerne starter omkring årsskiftet 2015 og forventes klar til indflytning i 1. kvartal Skitseforslag for tilbygning af nye boliger samt en bo-enhed vedlægges. Bilag Skitseforslag - tilbygning med nye boliger.pdf Skitseforslag - boenheder pdf Artikel fra Politiken Brev til Byrådet Brev fra Stig Langved Beslutning i Handicaprådet den Fraværende: Jacob Christiansen, Pernille Kruse, Michael Suhr, Karen Clausen, Mogens Hansen Handicaprådet tog orienteringen til efterretning og vil blive orienteret løbende om det videre forløb.

19 Handicaprådet, Side nr Åbent punkt - Eventuelt - Sag nr. 14/1691 Sagsgang og sagstype Handicaprådet Indstilling Eventuelt Beslutning i Handicaprådet den Fraværende: Jacob Christiansen, Pernille Kruse, Michael Suhr, Karen Clausen, Mogens Hansen Formanden spurgte, om rådet i det kommende år skulle have temadrøftelser. Formanden nævnte Boliger, Inklusion, Sundhed og Tilgængelighed. Der blev spurgt til, om Fjordstjernen kunne være et emne. Der blev gjort opmærksom på, at der er forfasemøde på vedrørende lokalplanen for Handicapboliger ved Tornhøj.

20 Handicaprådet, Således passeret Mødet afsluttet kl. Således tiltrådt: Søren Harboe Rasmussen Morten Løvschall Ilse Rosenkilde Johansson Karen Andersen Jytte Brouer Grete Sonberg Bjarne Kongsted Ole Brockdorff Jørgen Jensen Mogens Hansen

Referat fra. Handicaprådet. Tirsdag den 09-09-2014, kl. 17:00. i lokale 1.A, Kanalstræde 2

Referat fra. Handicaprådet. Tirsdag den 09-09-2014, kl. 17:00. i lokale 1.A, Kanalstræde 2 Referat fra Tirsdag den 09-09-2014, kl. 17:00 i lokale 1.A, Kanalstræde 2 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: består af: Parti: A - Socialdemokratiet: C - Det Konservative

Læs mere

Referat fra. Handicaprådet. Tirsdag den , kl. 17:00. i lokale 1.A, Kanalstræde 2

Referat fra. Handicaprådet. Tirsdag den , kl. 17:00. i lokale 1.A, Kanalstræde 2 Referat fra Handicaprådet Tirsdag den 12-08-2014, kl. 17:00 i lokale 1.A, Kanalstræde 2 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Handicaprådet består af: Parti: A - Socialdemokratiet:

Læs mere

Referat fra. Handicaprådet. Tirsdag den 08-04-2014, kl. 16:30. i Kildehaven, Hovedgaden 95, 4520 Svinninge

Referat fra. Handicaprådet. Tirsdag den 08-04-2014, kl. 16:30. i Kildehaven, Hovedgaden 95, 4520 Svinninge Referat fra Handicaprådet Tirsdag den 08-04-2014, kl. 16:30 i Kildehaven, Hovedgaden 95, 4520 Svinninge Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Handicaprådet består af:

Læs mere

Referat fra. Handicaprådet. Tirsdag den , kl. 16:30. i Rosenvænget 13, 4300 Holbæk

Referat fra. Handicaprådet. Tirsdag den , kl. 16:30. i Rosenvænget 13, 4300 Holbæk Referat fra Handicaprådet Tirsdag den 04-11-2014, kl. 16:30 i Rosenvænget 13, 4300 Holbæk Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Handicaprådet består af: Parti: A - Socialdemokratiet:

Læs mere

Handicaprådets årsrapport

Handicaprådets årsrapport Handicaprådets årsrapport Indholdsfortegnelse FORMANDENS FORORD...2 RÅDETS SAMMENSÆTNING...3 RÅDETS AKTIVITET...3 DELTAGELSE I MØDER...4 REGNSKAB FOR RÅDET...5 EMNER BEHANDLET I RÅDET...6 HANDICAPPRISEN...6

Læs mere

1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender Handicaprådets opgaver 6

1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender Handicaprådets opgaver 6 Referat Handicapråd Mødedato: 26. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 2, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde fra. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen, Rådhusvej 1

Referat fra ekstraordinært møde fra. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen, Rådhusvej 1 Referat fra ekstraordinært møde fra Byrådet Onsdag den 09-08-2017, kl. 18:00 i Byrådssalen, Rådhusvej 1 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Byrådet består af: Parti:

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Dagsorden til ekstraordinært møde til. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen, Rådhusvej 1

Dagsorden til ekstraordinært møde til. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen, Rådhusvej 1 Dagsorden til ekstraordinært møde til Byrådet Onsdag den 09-08-2017, kl. 18:00 i Byrådssalen, Rådhusvej 1 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Byrådet består af: Parti:

Læs mere

Vedtægter for Handicaprådet. Lovhjemmel

Vedtægter for Handicaprådet. Lovhjemmel Vedtægter for Handicaprådet Lovhjemmel Handicaprådet er oprettet i medfør af kap. 4, 37a, stk. 2-4 i Retssikkerhedsloven (LBK nr. 877 af 03/09/2008) samt Bekendtgørelse om retssikkerhed og administration

Læs mere

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes handicapråd 1 Handicaprådet i Hjørring Kommune er nedsat efter reglerne i Lov om Retssikkerhed og Administration på det Sociale Område 37

Læs mere

Handicaprådet kan afgive en årlig beretning om sit arbejde eller på anden måde give kommunalbestyrelsen en årlig orientering om rådets arbejde

Handicaprådet kan afgive en årlig beretning om sit arbejde eller på anden måde give kommunalbestyrelsen en årlig orientering om rådets arbejde 1. juni 2018 Rudersdal Kommune Handicaprådet Forretningsorden Socialområdet administration Sagsbehandler: Eva Høj Tlf. 4611 3316 EHJ@rudersdal.dk Sagsnr.: 18/31050 Handicaprådets formål Handicaprådet rådgiver

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Vedtægt for Holstebro Handicapråd

Vedtægt for Holstebro Handicapråd Ajurført d. 10.06.2014 Vedtægt for Holstebro Handicapråd 01 Navn Navnet er Holstebro Handicapråd. Rådets hjemsted er Holstebro Kommune. 02 Lovgrundlag Rådet er oprettet i medfør af 37a i Lov om retssikkerhed

Læs mere

Dagsorden til ekstraordinært møde til. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen

Dagsorden til ekstraordinært møde til. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen Dagsorden til ekstraordinært møde til Byrådet Onsdag den 21-12-2016, kl. 18:00 i Byrådssalen Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Byrådet består af: Parti: A - Socialdemokratiet

Læs mere

Medlemmerne mødt. Ole Bondo Christensen (A) afbud i stedet var Lone Christensen (A) mødt.

Medlemmerne mødt. Ole Bondo Christensen (A) afbud i stedet var Lone Christensen (A) mødt. Beslutningsprotokol Forum: Furesø Handicapråd Tid: Mandag den 16.02.2009 kl. 16.30 19.00 Sted: Gedevasevang, Hestetangsvej 30 A, 3520 Farum Medlemmerne mødt. Ole Bondo Christensen (A) afbud i stedet var

Læs mere

Vedtægter for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i byrådet Skanderborg Kommune. Sag: 13/21572

Vedtægter for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i byrådet Skanderborg Kommune. Sag: 13/21572 Vedtægter for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i byrådet 27-11-2013 Skanderborg Kommune Sag: 13/21572 Indhold 1. Formål 2. Opgaver 3. Sammensætning 4. Forretningsorden 5. Økonomi 6. Funktionsperiode

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet Valgperioden 2014-2017 I medfør af retssikkerhedsloven 37 a har Byrådet i Silkeborg Kommune nedsat et Handicapråd og i henhold til retssikkerhedsbekendtgørelsen 29 har

Læs mere

Referat fra. Handicaprådet. Tirsdag den , kl. 17:00. i lokale 1.A, Kanalstræde 2

Referat fra. Handicaprådet. Tirsdag den , kl. 17:00. i lokale 1.A, Kanalstræde 2 Referat fra Handicaprådet Tirsdag den 13-05-2014, kl. 17:00 i lokale 1.A, Kanalstræde 2 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Handicaprådet består af: Parti: A - Socialdemokratiet:

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam

Læs mere

Bruger- og pårørenderåd. Voksenhandicap- og psykiatriområdet. Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt

Bruger- og pårørenderåd. Voksenhandicap- og psykiatriområdet. Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt Bruger- og pårørenderåd Voksenhandicap- og psykiatriområdet Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt Juni 2013 1 Indledning, lovgrundlag m.v. Indtil 1. juli 2010 skulle Kommunalbestyrelsen efter 17 i lov om

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i Handicaprådet xx-xx-2014 Skanderborg Kommune Sag: 13/21572 Indholdsfortegnelse 1. KONSTITUERING 3 2. MØDER 3 2.1 Indkaldelse og forberedelse

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet I medfør af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune nedsat et handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TIRSDAG DEN 8. DECEMBER 2009, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Handicaprådet 8. december 2009 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Handicaprådet. Årsberetning 2013

Handicaprådet. Årsberetning 2013 Handicaprådet Årsberetning 2013 Indledning I forbindelse med kommunalreformen og i henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a nedsatte sammenlægningsudvalget for den 22.

Læs mere

Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune

Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune Ældrerådet Punkter på åbent møde: 191. Bemærkninger til dagsorden 1 192. Godkendelse af referat fra forrige møde 2 193. Budget 2013

Læs mere

Handicaprådets årsrapport

Handicaprådets årsrapport 2013 Handicaprådets årsrapport Indholdsfortegnelse FORMANDENS FORORD... 2 RÅDETS SAMMENSÆTNING... 3 RÅDETS AKTIVITET... 3 REGNSKAB FOR RÅDET 2012... 4 EMNER BEHANDLET I RÅDET... 5 HANDICAPPRISEN... 5 POLITIKFORMULERING

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

R A P P O R T. Årsberetning 2014 Handicaprådet

R A P P O R T. Årsberetning 2014 Handicaprådet R A P P O R T Årsberetning 2014 Handicaprådet R A P P O R T T I T E L S i d e 2 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E Side 1. Forord 3 2. Handicaprådets funktion og virke 3 3. Handicaprådets møder 4 4.

Læs mere

Referat fra. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen

Referat fra. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen Referat fra Byrådet Onsdag den 05-10-2016, kl. 18:00 i Byrådssalen Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Byrådet består af: Parti: Medlemmer: A - Socialdemokratiet: B

Læs mere

Sorø Kommune Handicaprådet

Sorø Kommune Handicaprådet R e f e r a t Møde i, mandag den kl. 17.00 Mødet afholdtes på: Sorø Rådhus, Rådhusvej 8, 4180 Sorø, mødelokale 180 Indhold Sag nr. 1 Godkendelse af dagsorden Sag nr. 2 Gensidig præsentation Sag nr. 3 Gennemgang

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 16:30 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: Fraværende med afbud: Anna Hjorth, Vibeke Bøgh-Kristensen Fraværende: Pernille Oppelstrup, Erling

Læs mere

Handicaprådet. Referat

Handicaprådet. Referat Handicaprådet Referat Møde den kl. 16:00 Udvalgsværelset Indkaldelse Gitte Hemmingsen (O) Tommy Frøslev (A) Anna Marie Knudsen Stephan Jensen Anne Andersen Lisbet Møller (Ø) 2 Indholdsfortegnelse 1 Valg

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat Fra Handicaprådet

TÅRNBY KOMMUNE. Referat Fra Handicaprådet TÅRNBY KOMMUNE Referat Fra Handicaprådet Dato: 23.01.2014 Tidspunkt: 16.00 Sted: Mødelokale 209 Deltagere: Johnny Fredelund, Jan Jakobsen, Jørgen Maibom, Lars-Peter Brogaard Nielsen, Lis Noltensmeier,

Læs mere

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune Lovgrundlaget for brugerinddragelse ifølge Lov om Social Service afsnit 3: 16. Kommunalbestyrelsen skal sørge for, at brugerne af tilbud efter denne lov får mulighed for at få indflydelse på tilrettelæggelsen

Læs mere

Handicaprådets årsrapport

Handicaprådets årsrapport 2013 Handicaprådets årsrapport Indholdsfortegnelse FORMANDENS FORORD... 2 RÅDETS SAMMENSÆTNING... 3 RÅDETS AKTIVITET... 3 REGNSKAB FOR RÅDET 2013... 4 EMNER BEHANDLET I RÅDET... 5 HANDICAPPRISEN... 5 KOMMUNENS

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, Rådhuset, 26. februar 2018 Kl. 15:00. Medlemmer

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, Rådhuset, 26. februar 2018 Kl. 15:00. Medlemmer Referat Mødelokale 7, Rådhuset, Kl. 15:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning

Læs mere

1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender Handicaprådets opgaver 6

1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender Handicaprådets opgaver 6 Dagsorden Handicapråd Mødedo: 26. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 2, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Præsention af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender

Læs mere

Referat Handicapråd Medlemmer Bemærkning:

Referat Handicapråd Medlemmer Bemærkning: Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam Nielsen (A)

Læs mere

REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter

REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter Møde nr. 01-2018 Torsdag den 18. januar 2018 kl. 18.00 19.30, Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset. Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation

Læs mere

Årsberetning 2014 for Køge Kommunes Handicapråd

Årsberetning 2014 for Køge Kommunes Handicapråd Årsberetning 2014 for Køge Kommunes Handicapråd Side 1 / 6 Indholdsfortegnelse 1. Handicaprådets sammensætning... 3 1.1 Medlemmer udpeget af Danske Handicaporganisationer (DH)... 3 1.2 Medlemmer fra Køge

Læs mere

Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Bent Johansen, Merete Raaschou, Per Schrader og Svend Aage Sørensen.

Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Bent Johansen, Merete Raaschou, Per Schrader og Svend Aage Sørensen. REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: onsdag den 7. december 2016 kl. 10-14 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning H, 2. sal, lokale 302 Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand),

Læs mere

HOLSTEBRO HANDICAPRÅD Aktivitetsoversigt 2017

HOLSTEBRO HANDICAPRÅD Aktivitetsoversigt 2017 HOLSTEBRO HANDICAPRÅD Aktivitetsoversigt 2017 HOLSTEBRO LOV OM RETSSIKKERHED OG ADMINISTRATION PÅ DET SOCIALE OMRÅDE DE BEHANDLEDE EMNER / TEMAER LISTET I VILKÅRLIG RÆKKEFØLGE: Handicapråd Forskellige

Læs mere

NOTAT. Referat fra møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 1. marts 2010 kl. 17. Dagsorden

NOTAT. Referat fra møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 1. marts 2010 kl. 17. Dagsorden NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Lone Feddersen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Dato: 1. marts 2010 J.nr.: 10/1594 Referat fra møde

Læs mere

Retningslinjer for Centerrådene for botilbuddene ved de socialpsykiatriske centre i Københavns Kommune

Retningslinjer for Centerrådene for botilbuddene ved de socialpsykiatriske centre i Københavns Kommune 1 April 2011 Retningslinjer for Centerrådene for botilbuddene ved de socialpsykiatriske centre i Københavns Kommune Disse retningslinjer tager afsæt i den gældende pårørendepolitik for borgere med sindslidelser

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag

Læs mere

Lukket Referat Ældreråd. Lokale 1, Birkehøj, 17. februar 2014 Kl. 10:00-12:00

Lukket Referat Ældreråd. Lokale 1, Birkehøj, 17. februar 2014 Kl. 10:00-12:00 Lukket Referat Ældreråd Lokale 1, Birkehøj, 17. februar 2014 Kl. 10:00-12:00 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe Høfler, Bodil Nielsen,

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Handicaprådet

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Handicaprådet TÅRNBY KOMMUNE Referat fra Handicaprådet Dato: 27.06.2013 Tidspunkt: 16.00 Sted: Mødelokale 209 Deltagere: Johnny Fredelund, Jørgen Maibom, Lars-Peter Brogaard Nielsen, Liselotte Nielsen, Louis Hjelmsø,

Læs mere

Handicapråd. Dagsorden. Greve Kommune. Onsdag den kl i mødelokale 1. Medlemmer. Byrådet Kai Nielsen (V) Jette Andersen (A)

Handicapråd. Dagsorden. Greve Kommune. Onsdag den kl i mødelokale 1. Medlemmer. Byrådet Kai Nielsen (V) Jette Andersen (A) Handicapråd Onsdag den 16.09.09 kl. 16.30 i mødelokale 1 Medlemmer Byrådet Kai Nielsen (V) Jette Andersen (A) Administrationen Jørgen Engell-Kofoed, Ejendomscentret Anni Kristiansen, Center for Skoler

Læs mere

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Referat. Mødelokale, Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Referat. Mødelokale, Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Deltagere: Fraværende: Mødelokale, Hedensted Rådhus Birgit Jakobsen, Hanne Grangaard, Anne-Marie Madsen, Anne Lise Pedersen, Mikael Bisted, Marianne Frahm,, Helle

Læs mere

Dagsorden til ÆLDRERÅDSMØDE Referat

Dagsorden til ÆLDRERÅDSMØDE Referat Dagsorden til ÆLDRERÅDSMØDE Referat Tid: Onsdag den 06. februar 2013 kl. 09.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 C Dagsorden: 1. Velkomst Palle Kristensen

Læs mere

Hillerød Handicapråd Årsberetning 2018

Hillerød Handicapråd Årsberetning 2018 Hillerød Handicapråd Årsberetning 2018 Handicaprådet den 26. februar 2019 Byrådet den 24. april 2019 1 Formanden skriver til beretningen Så er det tid til at gøre status for Hillerød Handicapråd 2018.

Læs mere

Ordinært møde. Dato 28. januar Tid 14:00. Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 4 NB. Fraværende. Afbud: Hanne Welander.

Ordinært møde. Dato 28. januar Tid 14:00. Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 4 NB. Fraværende. Afbud: Hanne Welander. Referat Klagerådet Ordinært møde Dato 28. januar 2010 Tid 14:00 Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 4 NB. Fraværende Afbud: Hanne Welander Stedfortræder Medlemmer Oda Kajgaard Svend Åge Christensen

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Bygge- og Ejendomsudvalget Mødedato: Tirsdag den 8. april 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Henrik Zimino, Allan S. Andersen, Brian Bruun,

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag den 11.3.2009

Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag den 11.3.2009 Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag den 11.3.2009 Mødedato: 11.3.2009 Tidspunkt: 14-18 Mødenr.: Sted: Deltagere: Ryslinge Administrationsbygning M59 Indkaldelse Torben Smith (formand, KB) Søren Kristensen

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 14. februar 2019 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Jacob Panton Kristiansen.

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 14. februar 2019 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Jacob Panton Kristiansen. Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam

Læs mere

Referat. Forum: Handicaprådet Tid: Onsdag den 14. marts 2018, kl Sted: Mødelokale 915. Blok C 2. sal

Referat. Forum: Handicaprådet Tid: Onsdag den 14. marts 2018, kl Sted: Mødelokale 915. Blok C 2. sal Forum: Handicaprådet Tid: Onsdag den 14. marts 2018, kl. 18.00 19.30 Sted: Mødelokale 915. Blok C 2. sal Deltagere: Steen Christiansen, Carsten Wilken for Bjarke Juul, Hanne Fleinert, Poul Hansen, Eric

Læs mere

Bruger- og pårørenderåd. Plejeboliger/Plejecentre. Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt

Bruger- og pårørenderåd. Plejeboliger/Plejecentre. Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt Bruger- og pårørenderåd Plejeboliger/Plejecentre Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt 13-05-2013 1 Indledning, lovgrundlag m.v. Indtil 1. juli 2010 skulle Kommunalbestyrelsen efter 17 i lov om social service

Læs mere

Referat. Møde nr Torsdag den 24. maj 2018 kl Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset.

Referat. Møde nr Torsdag den 24. maj 2018 kl Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset. Referat Møde nr. 04-2018 Torsdag den 24. maj 2018 kl. 17.00 19.30 Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset. Medlemmer: Jørgen Ahler, Vita Hagelskjær, Jan Schmidt Nielsen, Mona Engmark, Ellen

Læs mere

Hillerød Handicapråd Årsberetning 2017

Hillerød Handicapråd Årsberetning 2017 Hillerød Handicapråd Årsberetning 2017 Handicaprådet den 20. februar 2018 Byrådet den 21. marts 2018 2 Formanden skriver til beretningen Så er det tid til at gøre status for Hillerød Handicapråd 2017.

Læs mere

Deltagere: Fra Furesø Kommune: Annelia Jensen, Per Udesen, Pia Laub. Møde slut: Referat. Indholdsfortegnelse

Deltagere: Fra Furesø Kommune: Annelia Jensen, Per Udesen, Pia Laub. Møde slut: Referat. Indholdsfortegnelse Forum: Furesø Handicapråd Tid: Torsdag den 28. februar kl. 17-19 Sted: Bryllupssalen, Stiager 2, 3500 Værløse Deltagere: Susanne Mortensen (C) Sabine Dedlow (A) Lone Christensen (A) Kurt Bork Christensen

Læs mere

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Deltagere: Jørn Christensen (Høreforeningen) Øvrige deltagere: Tabita Sonne-Dalsø Afbud: Alice Thulesen (Dansk

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådsmøde Tirsdag den 16. februar 2016 Kl. 13:30 Lyngparken Lyngevej 7, 8420 Knebel. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådsmøde Tirsdag den 16. februar 2016 Kl. 13:30 Lyngparken Lyngevej 7, 8420 Knebel. Medlemmer. 1 of 13 Referat Ældrerådet Ældrerådsmøde Tirsdag den 16. februar 2016 Kl. 13:30 Lyngparken Lyngevej 7, 8420 Knebel Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet Torsdag, den 16. juni 2016 kl Rådhuset, mødelokale 1, 3. etage. Deltagere:

Referat fra møde i Handicaprådet Torsdag, den 16. juni 2016 kl Rådhuset, mødelokale 1, 3. etage. Deltagere: Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 23. juni 2016 Sagsbehandler Helle Bruhn Telefon direkte 76 16 92 58 Sags id. 16/922 Referat fra møde i Handicaprådet Torsdag, den 16. juni 2016 kl. 15.00-17.00 Rådhuset,

Læs mere

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2 Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 19. februar 2015 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Mødet slutter kl. 17.30. Afbud: Lis Lund og Vivi Bjørnmose. Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat af Handicaprådsmøde

TÅRNBY KOMMUNE. Referat af Handicaprådsmøde TÅRNBY KOMMUNE Referat af Handicaprådsmøde Dato: 19.02.2015 Tidspunkt: 16.00 Sted: Mødelokale 209 Deltagere: Johnny Fredelund, Camilla Schwalbe, Jan Jakobsen, Lars-Peter Brogaard Nielsen, Lis Noltensmeier,

Læs mere

Referat - Dialogmøde mellem Ældrerådet og fra. Udvalget for Voksne. Onsdag den , kl. 12:00. i lokale 1.B, Kanalstræde 2

Referat - Dialogmøde mellem Ældrerådet og fra. Udvalget for Voksne. Onsdag den , kl. 12:00. i lokale 1.B, Kanalstræde 2 Referat - Dialogmøde mellem Ældrerådet og fra Udvalget for Voksne Onsdag den 21-11-2012, kl. 12:00 i lokale 1.B, Kanalstræde 2 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Udvalget

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen HR og Uddannelse Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Læs mere

Retningslinjer for brugerindflydelse

Retningslinjer for brugerindflydelse Retningslinjer for brugerindflydelse Retningslinjer for brugerindflydelse 1. Indledning Ringkøbing-Skjern Kommune har udarbejdet retningslinjer for brugerindflydelse inden for. Retningslinjerne er udformet

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars

Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars BESLUTNINGSPROTOKOL FOR ÅBENT MØDE HANDICAPRÅD ONSDAG DEN 11. MAJ 2006 KL. 15.00 PÅ AARS RÅDHUS, HIMMERLANDSGADE 27, AARS UDVALGSVÆRELSE 3 Indholdsfortegnelse

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Handicaprådet

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Handicaprådet TÅRNBY KOMMUNE Referat fra Handicaprådet Dato: 04.04.2013 Tidspunkt: 16.00 Sted: Mødelokale 215 Deltagere: Johnny Fredelund, Jan Jakobsen, Jørgen Maibom, Lars-Peter Brogaard Nielsen, Lis Noltensmeier,

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden. Mandag den 10. september 2012 kl. 17

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden. Mandag den 10. september 2012 kl. 17 Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 10. september 2012 kl. 17 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Snorre Chr. Andersen D 4646 4720 E jabi@lejre.dk

Læs mere

Retningslinjer for Centerråd for bo- og dagtilbud for borgere med funktionsnedsættelser Under Socialforvaltningen i Københavns Kommune

Retningslinjer for Centerråd for bo- og dagtilbud for borgere med funktionsnedsættelser Under Socialforvaltningen i Københavns Kommune Retningslinjer for Centerråd for bo- og dagtilbud for borgere med funktionsnedsættelser Under Socialforvaltningen i Københavns Kommune Formålet med centerrådet er, at skabe et hørings- og dialogforum,

Læs mere

Årsberetning for Handicaprådet 2018

Årsberetning for Handicaprådet 2018 Sagsnr. 27.69.48-P35-7-19 Dato: 8.2.2019 Årsberetning for Handicaprådet 2018 Årsrapport 2018 Handicaprådets medlemmer: Formand: Næstformand: Jette Birgitte Pedersen, Dansk Blindesamfund Ellen T Schmidt,

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet REFERAT. Mandag den 17. marts 2014 kl. 16:30. Afbud: Anna Hjort suppleant Conni Steffensen mødt i stedet

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet REFERAT. Mandag den 17. marts 2014 kl. 16:30. Afbud: Anna Hjort suppleant Conni Steffensen mødt i stedet REBILD KOMMUNE Handicaprådet REFERAT Mandag den 17. marts 2014 kl. 16:30 Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 Afbud: Anna Hjort suppleant Conni Steffensen mødt i stedet

Læs mere

Dagsorden. 1 Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: A Meddelelser til mødet

Dagsorden. 1 Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: A Meddelelser til mødet Dagsorden Dato: 01-11-2016 15:00:00 Udvalg: 17. stk. 4 - udvalg om projekt fællesskabets hus Sted: 1.S.04 1 Godkendelse af dagsorden 01-11-2016 Dagsordenen blev godkendt. 2 Meddelelser til mødet 01-11-2016

Læs mere

Retningslinjer for Centerrådene

Retningslinjer for Centerrådene Maj 2011 Retningslinjer for Centerrådene Gældende for bocentre/bosteder ved de Socialpsy- kiatriske centre i Københavns Kommune 1 Indhold Formål... 3 Centerrådets kompetencer... 4 Sammensætning af udvalget...

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Mandag den 12. november 2012 kl. 17

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Mandag den 12. november 2012 kl. 17 Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 12. november 2012 kl. 17 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Snorre Chr. Andersen D 4646 4720 E jabi@lejre.dk

Læs mere

Referat Handicapråd. Indkaldelse. Mødedato: 17. januar Tidspunkt: 13:30

Referat Handicapråd. Indkaldelse. Mødedato: 17. januar Tidspunkt: 13:30 Mødedato: 17. januar 2018 Tidspunkt: 13:30 Sted: Fagcenter Sundhed og Omsorg, Graabjergvej 3a, 5856 Ryslinge, mødelokale 59 Deltagere: Indkaldelse Kristian Nielsen (KB) Anne Møllegaard Mortensen (KB) Anstina

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service Lovforslag nr. L 73 Folketinget 2011-12 Fremsat den 25. januar 2012 af social- og integrationsministeren (Karen Hækkerup) Forslag til Lov om ændring af lov om social service (Ledsagelse til børn og unge

Læs mere

Referat. Fælles Pårørenderådsmøde. Bostøtte og Botilbud Handicap/ Aktivitet, Uddannelse og Job. Favrskov Kommune. 8. september 2015.

Referat. Fælles Pårørenderådsmøde. Bostøtte og Botilbud Handicap/ Aktivitet, Uddannelse og Job. Favrskov Kommune. 8. september 2015. Referat Fælles Pårørenderådsmøde Bostøtte og Botilbud Handicap/ Aktivitet, Uddannelse og Job Favrskov Kommune 8. september 2015 Til stede: Jytte B. Sørensen Henny Rasmussen Anders Munk Nielsen Lisy Munk

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 2, 2. november 2017 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Karen Hansen.

Handicapråd. Referat. Mødelokale 2, 2. november 2017 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Karen Hansen. Referat Mødelokale 2, Kl. 16:00 Medlemmer Tina Mørk Thor Grønbæk John Dalsgaard Jensen (V) Inge Lise Pedersen Ole Gjermandsen Philip G. Nielsen Karen Hansen Steen S. Hansen (A) Bemærkning: Afbud: Karen

Læs mere

Referat. Forum: Handicaprådet Tid: 7. december 2017, kl Sted: Mødelokale 1 i Forhallen

Referat. Forum: Handicaprådet Tid: 7. december 2017, kl Sted: Mødelokale 1 i Forhallen Referat Forum: Handicaprådet Tid: 7. december 2017, kl. 17.00 Sted: Mødelokale 1 i Forhallen Deltagere: Jens Mikkelsen, Bjarke Juul, Ottar Bingen, Lene Rygaard Jessen, Alice Hasselgren, Henrik Jess og

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Dagsorden

SOCIALUDVALGET. Dagsorden Dagsorden Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Socialforvaltningen - mødelokale 1 Nytorvsgyde 6, 1. sal Mødenr.: 1 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN 1 Valg af formand og næstformand 3 2

Læs mere

Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018

Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018 Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018 Mødedato 14. december 2017 Mødetidspunkt 16:00 Konstituerende møde. Mødelokale F 6 Mødedeltagere Anne Sofie Uhrskov (V) Morten Skovgaard (V) Charlotte Drue (V)

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 17. november 2016 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Administrationsbygningen Ebeltoft, Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph

Læs mere

Page 1 of 13 Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 8. november 2007 15:30 Mødelokale v/adm. Baldersvej 11 i Frederikshavn Elsemarie Lauvring, Hanne Welander og Vivi

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Indholdsfortegnelse 048. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 25. august 2011 100 049.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for. Center for Kommunikation & Undervisning, CKU. Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver

Styrelsesvedtægt for. Center for Kommunikation & Undervisning, CKU. Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver Styrelsesvedtægt for Center for Kommunikation & Undervisning, CKU Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver 1 Institutionens navn er Center for Kommunikation og

Læs mere

Handicaprådet :00 Bomholthus, Borgergade 53, Silkeborg. Afbud fra: Karen Marie Pedersen og Unna Koldbæk.

Handicaprådet :00 Bomholthus, Borgergade 53, Silkeborg. Afbud fra: Karen Marie Pedersen og Unna Koldbæk. Handicaprådet Beslutningsprotokol 11-02-2016 16:00 Bomholthus, Borgergade 53, Silkeborg Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

N OTAT. Den 20. november 2014. Sags ID: SAG-2013-06595 Dok.ID: 1872350. RIL@kl.dk Direkte 3370 3238 Mobil 3020 9774

N OTAT. Den 20. november 2014. Sags ID: SAG-2013-06595 Dok.ID: 1872350. RIL@kl.dk Direkte 3370 3238 Mobil 3020 9774 N OTAT KL's spørgeskemaundersøgelse vedr. socia l- pædagogisk bistand til deltagelse i aktivit e- ter, ferie og udflugter for borgere på kommunale bosteder mv. 1. Indledning KL har på baggrund af dialog

Læs mere

Holstebro Handicapråd

Holstebro Handicapråd Holstebro Handicapråd 2014 2017 Rådsmøde 05-2016 Torsdag den 15. juni 2016 - kl. 16.00 19.30 Hyldgården, Mellemtoft 1 REFERAT 1. Velkomst og protokol 1.1 Velkomst. Formanden bød velkommen. 1.2 Formalia

Læs mere

REFERAT FYNBUS BESTYRELSE. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9. Torsdag den 18. januar 2018 kl Sags nr.:

REFERAT FYNBUS BESTYRELSE. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9. Torsdag den 18. januar 2018 kl Sags nr.: REFERAT FYNBUS BESTYRELSE Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9 Torsdag den 18. januar 2018 kl. 16.00 18.00 Sags nr.: 201801-18107 Deltagere: Morten Andersen, Nordfyn Poul Andersen, Region Syddanmark Bo Libergren,

Læs mere

3. Velkommen til nye medarbejderrepræsentanter og kort orientering om Centerrådets arbejde ved formand Hans J. Møller

3. Velkommen til nye medarbejderrepræsentanter og kort orientering om Centerrådets arbejde ved formand Hans J. Møller Socialforvaltningen Borgercenter Handicap REFERAT Den 23.6.15/BEK Referat af Centerrådsmøde den 28. maj 2015 Deltagere: Hans Jørgen Møller (formand), Kirsten Christensen (næstformand PTU), Merete Lefeldt

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 18. DECEMBER 2017 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 18. DECEMBER 2017 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 18. DECEMBER 2017 STED: MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 9 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH PER STEEN LAILA

Læs mere

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Økonomiudvalg at anbefale Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Økonomiudvalg at anbefale Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 6 Etablering af handicapråd i Hvidovre Kommune 509009 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Økonomiudvalg at anbefale Kommunalbestyrelsen 1. at orientering om handicapråd

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 25. JANUAR 2016 MØDELOKALE NR ALSLEV, RÅDHUSET BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN SUSANNE SIMONSEN BJARNE HANSEN

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 25. JANUAR 2016 MØDELOKALE NR ALSLEV, RÅDHUSET BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN SUSANNE SIMONSEN BJARNE HANSEN REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 25. JANUAR 2016 STED: MØDELOKALE NR ALSLEV, RÅDHUSET TIDSPUNKT: 9:00-12:00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT DORTHE JØRGENSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH PER STEEN SUSANNE

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat af Handicaprådsmødet

TÅRNBY KOMMUNE. Referat af Handicaprådsmødet TÅRNBY KOMMUNE Referat af Handicaprådsmødet Dato: 23.03.2017 Tidspunkt: 16:00 18:00. Sted: Tårnby Rådhus, mødelokale 209 Deltagere: Jan Jakobsen, Lars-Peter Brogaard Nielsen, Lis Noltensmeier, Jørgen Maibom,

Læs mere

Åben. RUDERSDAL ERHVERVSRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 2. Mødedato Tirsdag den 16. marts Mødetidspunkt Kl. 15.

Åben. RUDERSDAL ERHVERVSRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 2. Mødedato Tirsdag den 16. marts Mødetidspunkt Kl. 15. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Rådhuset Mødelokale 2 Mødedato Tirsdag den 16. marts 2010 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Erik Fabrin formand, Søren Hyldgaard næstformand, Mikkel Barnekow Rasmussen,

Læs mere