Næh, nu har jeg da aldrig.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Næh, nu har jeg da aldrig."

Transkript

1 Næh, nu har jeg da aldrig. Prøv lige og hør, Pelle

2

3 Kære læsere. Sommeren er stadig over os, og der er endnu god tid til at nyde de lange dage og det dejlige vejr. Det gode vejr var også med, da Pelle var på sommerferie. Han havde nogle skønne dage på Løjt land i det sønderjyske, hvor det faktisk var så varmt, så det var tæt på, at der var tale om decideret badning, når han var på luftetur i strandkanten! Efter ferien har han dog måtte tage det lidt med ro derhjemme, da hans hofter og bagparti er begyndt at svigte lidt. Endnu klarer han den daglige køretur til Bjergbyparken ved at bruge bagsædet i stedet for baggagerummet, da det er lettere for ham at hoppe ind der. Vi håber at det i et godt stykke tid kan være løsningen for ham, så han stadig kan have mange gode dage i Levehjemmet. Der venter jo en spændende tid. Lige nu er det Hashøjfesten, som er lige om hjørnet, og med alle de skønne ting på programmet, bliver det da vist en helt fantastisk dag. Jeg håber vi er lige så heldige med vejret som vi har været de andre år. Faktisk må det også gerne holde til om lørdagen, hvor vi jo lægger hus til Lokalrådets stormøde, hvor de har inviteret på brunch og en snak om, hvordan vi kan styrke, og gøre brug af, hinanden i lokalområdet. Dernæst er Jette og jeg lige så stille i gang med at grave lidt i Bjergbyparkens historie. Jeg tænker, at det kunne være interessant at få udgivet en lille publikation om stedet, når Levehjemmet til næste år kan fejre 60 års fødselsdag. Vi arbejder derfor lidt på sagen, og vender naturligvis tilbage med mere nyt på et senere tidspunkt. Indtil da, kan I nyde de indledende manøvrer som er beskrevet her i Bjergby Posten. -Indlæg til næste nummer af Bjergby Posten, skal være Jette eller Hanne i hænde senest d. 27. august Alle er meget velkomne til at skrive i/til Bjergby Posten. Med ønsker om en fortsat god sommer fra Hanne.

4 SMIL MED BJERGBY POSTEN!!! - Det eneste du tænker på er fodbold. Jeg vil vædde på, at du ikke kan huske, hvornår vi traf hinanden! - Top! Det var den dag hvor Danmark tævede Sverige med 6-0! Hvem opfandt stepdansen? En far med 6 døtre og ét badeværelse! Hvem er klogest? -Faktisk er heste klogere end mennesker. -Hvorfor tror du det? -Jo, hvos 30 heste løber om kap, farer mennesker ud for at se på det, men hvis 30 mennesker løber om kap, er der ikke én krikke, der gider ulejlige sig! Hvorfor drikker kommunalarbejdere en gammel dansk hver morgen? -Så arbejder maven da i det mindste. Skilt i bussen: "Lad de unge sidde ned. Så kan de samle kræfter til at stå op, når de bliver ældre!" Hvad er forskellen på en ren og en beskidt elefant? - En ren har gevir! Kære Skattevæsen. Jeg vil gerne opsige mit abonnement hos Jer. Fjern derfor venligst min adresse fra Jeres kundedatabase. Venlig hilsen Poul. Hvor er det uretfærdigt, at dem som snorker altid falder i søvn før alle andre - Niels hvorfor har du ikke redt dit hår? - Jeg har ingen kam. -Kunne du så ikke låne en af din far? -Jamen.. Han har ikke noget hår!! - Tillykke! Siger tv-værten til quizdeltageren. Du har vundet en rejse til Sydpolen, og nu til det næste spørgsmål. Så bliver det spændende, om du kan vinde en rejse hjem igen. Telefon til lægen: -Doktor, jeg tror jeg er ved at få malaria! -Jamen dog fru Jensen, hvorfor tror De det? -Jo for jeg har læst, at i begyndelsen mærker man ingenting Jyden, som tog køretimer spurgte kørelæreren: - "Hvorfor i alverden skal jeg skifte gear? Bilen er jo helt ny!"

5 MÅNEDSOPGAVE Løs denne opgave: LØSNING: NAVN: BOLIG: Afleveres i postkassen i smilehullet senest d. 27. august Tillykke til juli måneds vinder som blev: Astrid Jensen Violen - Gevinsten er på vej!

6 TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN TIL: 10 år 3. august: Marie Christiansen (1932) Violen 4. august: Lissi Schiøtt (1951) Rosen 24. august: Rosa Madsen (1937) - Syrenen BJERGBYPARKEN HAR MISTET: Kai Nielsen Rosen Birgit Nielsen - Rosen VELKOMMEN TIL: Frede Pedersen Syrenen Marie Christiansen - Violen

7 GUDSTJENESTER I JULI: Onsdag den 13. august v/lars B. Hansen kl i Udsigten. Onsdag den 27. august v/lars B. Hansen kl i Udsigten. -Alle er velkomne. FRISØREN KOMMER : Tirsdag den 12. august. Tirsdag den 26. august. En lille bøn til vores gæster: Vi er meget glade for liv og gæster i Levehjemmet!!! Dog har vi brug for, at vores ældre gæster vil guide de yngre, så vi kan bevare vores vandspil i sansehaven. Når der bliver puttet små sten ned i vandspillet holder det op med at fungere. Det er rigtig ærgerligt, for når der om aftenen er lys i det, er der flere som nyder at kigge på det fra stuen eller terrassen. Vores pedel har netop konstateret, at dette er sket i den gode varme sommer, og vi må nu bruge penge på et nyt vandspil. Det havde dog været sjovere at bruge pengene på is, ture eller andet godt. Vi vil derfor opfordre til, at der er voksne med ude når de yngste gæster hygger sig i haven. Sammen kan i plukke frugt, blomster, spille krolf eller andre hyggelige ting, men hjælp os med at bevare haven til glæde for os alle.

8 TELEFONNUMRE Bjergbyparken har følgende telefonnumre: Hovednummer/Kontor : Områdeleder Lars Bo Sørensen : Centersygeplejerske Liselotte Munksgaard : Violen direkte : Syrenen direkte : Rosen direkte : Køkkenet : Vagthavende mobil svarer hele døgnet : Bjergbyparkens hjemmeside!!! På hjemmesiden kan hentes informationer om både Venneforeningen, boligtyper, aktuelle aktiviteter og masser af andre ting. Vi håber at hjemmesiden vil være til stor glæde for alle, der er interesserede, og vi modtager meget gerne ros/ris eller gode forslag til ændringer og tilføjelser til hjemmesiden.

9 BOCCIA Hver onsdag kl Kom og få en hyggelig time, med Boccia og socialt samvær sammen med vores instruktør René. I en pause drikker vi en kop kaffe. SJOV MOTION: Sjov motion er en del af Motionscaféerne i Slagelse Kommune. Det er et tilbud til alle borgere med hukommelsesbesvær/demens og pårørende. Vi mødes i Bjergbyparken hver mandag kl Vi starter med en halv times opvarmning/leg/gymnastik. Derefter drikker vi kaffe med frugt eller andet til, før vi slutter af med 15 minutters træning med rekvisitter. Instruktørerne er René, Lilli, Nadja, Elin og Karina. Vi håber at se mange beboere, familier og naboer til Sjov Motion.

10 Adresse- og telefonliste på bestyrelsen i Venneforening Bjergbyparken. Formand: Preben Edholm Mølletoften Slagelse Tlf.: , mail Sekretær: Tove Edholm Mølletoften Slagelse Tlf.: , mail Kasserer: Carsten Poulsen Baggesensgade Slagelse Tlf.: , mail Heidi Olsen Ærøvej 64, st th 4200 Slagelse Tlf.: , mail Anni Korfitzen Baggesensgade Slagelse Tlf.: Karina Juelskjær Kirkerupvej 12 B 4200 Slagelse Tlf.: , mail Suppleant: Henning Larsen, Bygaden 29, 4261 Dalmose, tlf.: Medarbejderrepræsentanter: Helen Frost, Maglehaven 7, 4230 Skælskør, tlf.: , mail Tina Køhn, Lundbækvej 2, Slots Bjergby, 4200 Slagelse, tlf.: / , mail Bilagskontrollanter: Jørgen Kjeld Jørnsgård, tlf og Ole Christiansen, tlf

11

12 REPARATION M.M. AF PRIVAT TØJ TILBYDES AF: Liselotte Hansen Slotsbjergbyvej Slagelse Mobil: OPLÆGNING AF BUKSER, KJOLER, NEDERDELE M.M. SKIFTN1NG AF LYNLÅSE SMÅREPARATIONER STØRRE REPARATIONER SYNING AF GARDINER OPLÆGNING AF GARD INER

13 Om gamle vejrvarsler i Juli (Ormemåned): Mange hvide skyer på himlen giver en streng vinter med megen sne. Når juli viser sig varm og klar, vi oftest i julen kulde har. Hundedagene Hundedagene er perioden fra 23. juli til 23. august. Romerne introducerede dagene som caniculares dies, formentlig efter stjernebilledet Canis Major (Store Hund), i hvilket Sirius befinder sig. I disse dage står Sirius, hundestjernen, nemlig nærmest solen. Man mente at Sirius tilføjede ekstra varme til denne. Perioden er i hvert fald den varmeste tid på den nordlige halvkugle, og det har muligvis givet anledning til myterne om at kød rådner, mælken bliver sur og hundene bliver bidske. Selv Homer beskrev Sirius som et ondt varsel som påfører en allerede lidende menneskehed uudholdelig smerte. I det gamle Egypten fejrede man Sirius' tilsynekomst på morgenhimlen, som man mente var årsag til at Nilen gik over sine bredder, og at varmen øgedes. I England er "Dog days" perioden mellem d. 3. juli til d. 15. august. Folketro Man siger, som vejret er på første hundedag, vil det være de næste 3 uger. Efter hundedagene kommer der ni kattedage. August er opkaldt efter Augustus, romersk kejser. Ældre dansk navn er Høstmåned. Det er en ofte hørt misforståelse at det er kejser Augustus som var skyld i, at august har 31 dage, ifølge denne legende fordi han ikke ville acceptere at måneden han omdøbte efter sig selv skulle blive kortere end juli, som var opkaldt efter hans forgænger og adoptivfar Julius Cæsar. Ændringen skyldes imidlertid ikke Augustus, men blev gennemført af Cæsar i år 45 f.kr., hvor han forlængede måneden der oprindeligt havde 29 dage med to ekstra. Månedens oprindelige latinske navn var Sextilis

14 Mere om August og gamle vejrvarsler: 1. august: Regner det på denne dag, bliver høstmåneden våd. 1. august: Regn på denne dag varsler regn for resten af måneden. 10. august: Er det gråvejr eller regn på denne dag, får vi en mild og våd vinter. 10. august: Er denne dag mørk, vil vi få en våd vinter. 10. august: Hvis det er klart vejr om formiddagen, får vi streng vinter efter Kyndelmisse. 19. august: Hvis lyngen blomstrer nu, vil vi komme til at gå i sne til halsen. Regn i august giver smukt septembervejr. Er august varm i den første uge, får vi en kort vinter. Høst Og aldrig stemmes en Sjæl saa glad, det være sig Mands eller Kvindes, som naar det dufter af Myntens Blad, og Negene samles og bindes. Og aldrig puster en Vind saa blødt, som naar det lyner i Østen; og aldrig kysser en Mund saa sødt, som naar det dugger om Høsten. Og aldrig jeg mindes en Mark saa grøn som den om mit Hjemlands Haver; og ingen Sol har jeg set saa skjøn som den, der gik ned mellem Traver. Jeppe Aakjær 1906

15 Hip hip hurra: Den 23. august er det præcis 1 år siden, at Levehjemmet blev registreret Eden-hjem. Det vil vi naturligvis fejre, og når de sidste detaljer er på plads, vil alle få nærmere besked. I anledning af at vi har fødselsdag, har jeg lyst til at vi skal se tilbage: Jeg synes vi har haft et godt og frugtbart år 2 i Eden rejsen. Der har været gødet godt og været varme i jorden, så vi har, kunnet "lande" i at mærke efter, i at få skabt mere ro i rejsen. I som arbejder og I som bor her, har alle været spændt hårdt for på grund af mange nye mennesker i Jeres hverdag, fordi vi, med 8 uddannelsesdage hver, har haft mange afløsere. Derfor har indsatsen været, at lande i at have gode dage, i at øge medindflydelsen og at øge livskvaliteten for os alle. På trods af dette, har vi gudskelov fortsat haft glæde af at mødes til cafe og husmøder, hvor vi har talt sammen om hverdagen, om mad, om vores have, om sjov motion, om indkøb, og i det hele taget om hverdagens levede liv. Vi har udbygget vores gode samarbejde med skolen og med vores dagplejebørn der kommer flere gange om ugen. De har fået lokale hos os i den gamle fløj. Som noget nyt og fremadrettet, er vi blevet inviteret til, sammen med Hashøj Nordvest, som er et lokalråd, og sammen med Stilling lokalråd, at være et særligt område for vores politikere. Der er således sat penge af til at udvikle disse lokalområder. Det indebærer, at Levehjemmet også indgår i dette arbejde. Vi deltager i at udbygge vores folkelige forsamlingshus, ved at fortsætte arbejdet med vores naboer. Lokalrådet bruger også os som samlingssted. Den 16. august er vi således vært ved stort fælles møde for alle der bor i hele oplandet. Mødets formål er at samle lokale kræfter og udbygge de lokale indsatser til gavn for os alle. Som et eksempel på udbygning af dette samarbejde, tager repræsentanter fra skolen, daginstitutionen, levehjemmet, forældre samt Hashøj Nordvest, til oktober til Barcelona, for at se, hvordan man er dygtige til, der, at inddrage alle i et lokalsamfund. Det glæder vi os til at fortælle mere om, når vi kommer hjem. Indsatsområdet for 2015 vil derfor være, i forlængelse heraf, at udbygge relationerne til vores naboer og invitere til mere fællesskab. Vi har således ansat en studerende fra Syddansk Universitet som læser Sundhed og Idræt, et par timer om ugen, som vil hjælpe os med at få sat samarbejde med Hashøj Nordvest, Hashøj Idrætsforening og andre frivillige på skinner, til gavn for Jer der bor her i Levehjemmet. Derudover vil hun selv være frivillig og deltage i Sjov Motion. På sigt kunne vi have en ambition om at blive et idrætsplejehjem i samarbejde med Dansk Idrætsforbund. Vi gør i praksis det der skal til for at blive det, så vi kan ligeså godt, få sat det i system, og få den gode omtale på dette punkt også. Sammenfattende har vi haft et godt år hvor vi "lander" men fortsat udvikler os, og glæder os til indsatserne i fremtiden. Jeg sidder netop og skriver, mens jeg tænker tilbage på i torsdags, hvor vi var 40 fra Levehjemmet samlet her hos Liselotte og jeg, i haven. Vi tog i skoven og fik et lille glas og kørte derefter hjem til os på farmen og grillede frokost og spiste Toms lækre jordbærkager. En rigtig god og varm dag hvor mange gjorde gode ting for fællesskabet. En god tradition som vi gerne vil fortsætte. Tak til Hans Aage for de fine ord, og tak til

16 Jer alle, for gaven i havde med. Jeg håber I også vil nyde billederne på de følgende sider. God sommer til alle. Sommerhilsner fra Lars. GENSYN MED SKOVTUR OG GRILLDAG: Vi pakker -og pakker ud Strålende solskin og en kølig forfriskning.

17 -og får dejlig mad Hos Lars og Liselotte

18 Sofies pony, Tholl hilser på Oda. Toms jordbærkage bliver nydt. Stigegolf efter kaffen Hygge i haven en dejlig tur.

19 FORBEREDELSER TIL 60 ÅRS DAGEN: Vi har længe været i gang med nogle forberedelser i forbindelse med, at Levehjemmet til næste år har 60 års fødselsdag. Vi vil gerne grave lidt i historien og hvis muligt udgive et lille jubilæumshæfte om Bjergbyparken til markering af dagen. Hanne fandt på et tidspunkt et barnebarn, Dorit Pilegaard, af det første bestyrerpar på stedet, så hun skrev en til hende, og vi gik i spænding for, om vi hørte noget. Der gik ikke ret længe, så hørte vi fra hende og det var ret positivt. Hun havde nogle billeder og den originale ansættelseskontrakt. Hun havde også en faster Ruth i Grevinge, der lå inde med noget vi kunne bruge. Ruth ville meget gerne have, at vi besøgte hende, og det blev vi enige om, var en rigtig god idé. Vi aftalte mandag den 7. juli. Om mandagen kom så Dorit og hendes mor på besøg hos os. Hanne gik rundt med dem, og de fortalte om, hvordan Bjergbyparken havde været indrettet og hvor mange ansatte der var osv. Fra begyndelsen var det jo de røde bygninger, der var alderdomshjem, så det var der rundvisningen foregik. Bagefter spiste vi hos Rosen, som havde inviteret på mad. Vi fik dejlig forloren hare. Så var tiden kommet til at vi skulle køre hjem til faster Ruth i Grevinge. Da vi kom dertil stod hun med sin søn Jørgen foran deres bageri. De var meget søde og gæstfrie. Vi gik ind, og hvad så vi? Det helt store kagebord som Jørgen selv havde lavet. De fandt også billeder frem og et gammelt Billed Bladet med en artikel om Bjergbyparken. Det var en rigtig hyggelig eftermiddag. Men så skulle vi til at tage hjem, og det var ikke så sjovt. Vi havde haft en rigtig dejlig dag. Tak I to fra Grevinge for en uforglemmelig dag. Jette.

20

21

22 Hashøjfesten i Bjergbyparken Fredag den 15.august 2014 Kl Levehjemmet Bjergbyparken Hashøjvej Slagelse Tlf.: Vi glæder os! Trompetere fra Garderhusarregimentets hesteeskadron blæser Hashøjfesten i gang, hvorefter Lars Bo Sørensen byder velkommen. Vær med til leg og hygge de første par timer, hvor vi sørger for, at der kan opleves lidt af hvert. Prøv et spil stigegolf kør en tur med hestevogn og hør Hans Aage fortælle om livet i gamle dage krolfbanen er åben - bål med snobrød sækkevæddeløb hoppeborg - kaffe/kage og meget andet. Høng Gymnastikforening indtager plænen med opvisning og vi får også besøg af Slagelse Garden som vil spille for os og vise deres tattoo kl Omkring kl vil vi være klar med helstegt pattegris m/tilbehør og mulighed for køb af fadøl/vand. Efter maden byder vi på kaffe/the og Softice og dagen rundes af med en fællessang. Igennem dagen vil Thopper sørge for at fylde teltet med sang og dejlig musik.

23 SÅ ER DER HASHØJFEST KOM OG VÆR MED! SNOBRØD Fælles maddag Nisser SOFUS kursus Sørby Marked

24 Kom til brunch på Levehjemmet i Slotsbjergby - og vær med, når Hashøj NV sætter ekstra fokus på udvikling af dit/vores lokalområde Lørdag d. 16. august fra kl til Alle borger i Slotsbjergby, Gerlev, Sludstrup og Lundforlund er inviteret! Der er softice, slush-ice og hoppeborg til børn og barnlige sjæle. Under vores møde vil der være opsyn med børnene. Nu skal vi for alvor i gang. Vi skal have flest muligt lokale borgere og andre aktører til at være med til at udvikle vores lokalområde. I innovative processer kender man ikke svaret på forhånd, så jeg glæder mig til at se, hvad vi kan udvikle sammen. Vi engagerede borgere kan meget, når vi står sammen, derfor glæder jeg mig særligt over dette initiativ", siger Troels Brandt. Program: Indledning, v/ Troels Brandt, Lokalrådet Hashøj Nordvest Dialog om ønskerne til udvikling af Hashøj NV-området, v/ Sanne Salomonsen, Slagelse Kommune, og Lokalrådet Hashøj Nordvest. Der er behov for tilmelding til mødet pga. forplejningen. Tilmelding sker til senest den 12. august. Flere oplysninger Ønsker du flere oplysninger, så kontakt: Lokalrådsformand Troels Brandt telefon

25 EN BEBOER FORTÆLLER: Jeg har slået mig ned hos vores alderspræsident. Alderspræsident, forstået på den måde, at Irma jo er den, der har boet længst tid i Bjergbyparken. Da hun flyttede ind den 28. januar 2003, boede både hendes ældre bror og søster her også. Irma er født og opvokset i Kirkerup, hvor forældrene drev et landsted, som lå ved siden af savværket. På gården var der malkekøer, svin, høns, ænder og en hund og naturligvis også nogle marker at passe. Irma husker ikke hvor mange tønder land, men der har jo da været, så familien kunne forsørges. Irma blev født som nummer tre i en søskendeflok på fem. Ældst var Vera og derefter kom Vagn til. Det er de to, der også har boet her. Ingen af dem havde børn. Efter Irma blev Arne født og derefter Rita. Arne er den eneste af de fem søskende som fik børn. Rita blev gift og boede i Fuglebjerg. Efter sin skoletid i Kirkerup kom Irma, som de fleste andre unge mennesker, ud at tjene på en gård. Gården lå også i Kirkerup, så selvom hun flyttede hjemmefra, var det ikke så langt endda. På gården var der også en karl ansat, og udover de huslige opgaver, hjalp Irma også med dyrene, hvor hun blandt andet malkede køerne. Senere mødte hun sin mand, Gunnar, der boede på et lille landsted ved Kirkerup i skovkanten. De fik ingen børn, så det var til nogle tider et lidt ensomt liv, der dog blev fyldt op af dagens gøremål og de ugentlige aftener med kortspil, hvor de var fire hold, som spillede whist. I 1999 blev Irma enke, og boede alene ved sin kære skov indtil hun fire år senere kom hertil, hvor hun bestemt nyder at være. Som Irma altid siger: Jeg ku ikke få det bedre. Tusind tak Irma, fordi du ville dele din historie med mig (og alle læserne). Hanne.

26 HVAD SKER I AUGUST 2014 : DAG: DATO: HVAD SKER: TIDSPUNKT: Fredag 1.august. Formiddag: Hans Aage holder åbent hos købmanden Mandag 4.august. Eftermiddag: Sjov Motion Tirsdag 5. august. Formiddag: Dagplejebørnene er her. Eftermiddag: Mai synger hos Violen Onsdag 6. august. Formiddag: Vi spiller Boccia i festsalen Fredag 8. august. Formiddag: Else holder åbent hos købmanden Mandag 11. august. Eftermiddag: Sjov Motion Tirsdag 12. august. Formiddag: Dagplejebørnene er her. Anne-Grete holder åbent i frisørsalonen Onsdag 13. august. Formiddag: Vi spiller Boccia i festsalen. Eftermiddag: Gudstjeneste i Udsigten v/lars B. Hansen Torsdag 14. august. Formiddag: Jette holder åbent hos købmanden Fredag 15. august. Eftermiddag: Hashøjfest ?

27 Lørdag 16. august. Formiddag: Hashøj Nordvest inviterer til brunch og stormøde i Levehjemmet Mandag 18. august. Eftermiddag: Sjov Motion Tirsdag 19. august. Formiddag: Dagplejebørnene er her. Onsdag 20. august. Formiddag: Vi spiller Boccia i festsalen Fredag 22. august. Formiddag: Hans Aage holder åbent hos købmanden Mandag 25. august. Eftermiddag: Sjov Motion Tirsdag 26. august. Formiddag: Dagplejebørnene er her. Anne-Grete holder åbent i frisørsalonen. Onsdag 27. august. Formiddag: Vi spiller Boccia i festsalen Fredag 29. august. Formiddag: Else holder åbent hos købmanden

28 MADPLAN FOR AUGUST MÅNED DAG DATO HOVEDRET BIRET FRE 1 Frikadeller m/brun sauce, kartofler og agurkesalat Jordbærkoldskål LØR 2 Oksetykkam m/peberrodsauce, kartofler og broccoli Sommersuppe SØN 3 Skinke m/kold karrykartoffelsalat og salat Stikkelsbærgrød m/mælk MAN 4 Husets egen menu Husets egen dessert TIRS 5 Husets egen menu Husets egen dessert ONS 6 Svensk pølseret m/ærter Kold æblesuppe m/fløde TORS 7 Husets egen menu Husets egen dessert FRE 8 Hakkebøf m/løg, brun sauce, kartofler og surt Blandet frugt m/råcreme LØR 9 Ribbensteg m/brun sauce, kartofler og rødkål Tarteletter m/høns i asp. SØN 10 Løgtærte m/salat Blommegrød m/mælk MAN 11 Husets egen menu Husets egen dessert TIRS 12 Husets egen menu Husets egen dessert ONS 13 Hamburgerryg m/lys sauce og broccoli Kold rabarbersuppe m/is TORS 14 Husets egen menu Husets egen dessert FRE 15 Spaghetti bolognese m/salat Ymerfromage m/flødeskum LØR 16 Biksemad m/bearnaisesauce og rødbeder Pærer After Eight SØN 17 Gryderet m/cocktailpølser, kartofler og grønt Jordbærgrød m/mælk MAN 18 Husets egen menu Husets egen dessert TIRS 19 Husets egen menu Husets egen dessert ONS 20 Stegt bacon m/stuvet spinat, kartofler og sennep Byggrød m/sirup TORS 21 Husets egen menu Husets egen dessert FRE 22 Lasagne m/salat og flutes Chokoladekage m/is LØR 23 Wokgryde m/kylling, ris og blomkål Æblekage m/fløde SØN 24 Skipperlabskovs m/rugbrød og rødbeder Hindbærgrød m/mælk MAN 25 Husets egen menu Husets egen dessert TIR 26 Husets egen menu Husets egen dessert ONS 27 Forloren hare m/vildtsauce, kartofler og ribsgelé Frugtsalat m/chokolade TORS 28 Husets egen menu Husets egen dessert FRE 29 Krebinet m/paprikasauce, kartofler og ærter Risengrød m/smør og kanel LØR 30 Rullesteg m/svesker, brun sauce, kartofler og surt Risdessert m/sauce SØN 31 Pølser m/kold kartoffelsalat og salat Rombudding m/fløde VELBEKOMME!

Et æble om dagen. Årets høstfest.

Et æble om dagen. Årets høstfest. Et æble om dagen Årets høstfest. Kære læsere. Ovenpå en helt fantastisk lang og varm sommer lader det sig ikke længere skjule, at de gyldne efterårsfarver er ved at fylde godt i billedet, når vi kigger

Læs mere

Esther og Irma hygger sig

Esther og Irma hygger sig Esther og Irma hygger sig Aksel og Lars hånd i hånd Kære læsere. December måned i Bjergbyparken har både budt på traditionsrig julehygge, travlhed og masser af mad. Igen havde vi mange gode besøg af børnene

Læs mere

Flot nyt stakit ved hovedindgangen.

Flot nyt stakit ved hovedindgangen. Flot nyt stakit ved hovedindgangen. Skovtur i det skønne sommervejr. Kære læsere. Så blev da så ganske meget sommer! Nærmest mere end man kunne ønske. Jeg kan faktisk ikke huske, hvornår vi sidst har

Læs mere

Hestevognstur rundt i byen. - TV2 var også med.

Hestevognstur rundt i byen. - TV2 var også med. Hestevognstur rundt i byen. - TV2 var også med. Gymnastikopvisningen ved Hashøjfesten. Kære læsere. Tillad mig lige et øjeblik, at lade mine tanker løbe bagud igennem det sidste år. Der dukker en masse

Læs mere

Filippa og Sisse hyggede sig på årets Sørby Marked. Oda er flittig med de nye kartofler.

Filippa og Sisse hyggede sig på årets Sørby Marked. Oda er flittig med de nye kartofler. Filippa og Sisse hyggede sig på årets Sørby Marked. Oda er flittig med de nye kartofler. Kære læsere. De kære skolebørn har nu fået sommerferie, og rigtig mange unge mennesker valfarter i disse dage til

Læs mere

Har Hans Aage mon en høne at plukke.?

Har Hans Aage mon en høne at plukke.? Har Hans Aage mon en høne at plukke.? Så kom sneen, og lagde sig som en dyne. Kære læsere. Når jeg kigger ud af vinduet her den 2. januar, så er det en underlig tanke, at vi for ikke engang en uge siden,

Læs mere

Luna i legehumør: Kommer I?.

Luna i legehumør: Kommer I?. Luna i legehumør: Kommer I?. Den skønne have tager sig rigtig godt ud i juli. Kære læsere. Så er det altså nu, at vi træder ind i den sidste sommermåned. Selv gør jeg det med et stort smil i hele ansigtet,

Læs mere

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13.

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13. DAMSØGAARD Alle hverdage Avislæsning kl. 11.45 i stuen Gymnastikken kl. 9.00-12.30 Fællesgymnastik i kælderen kl. 10.30 11.00 Terapien kl. 9.00-15.30 POSTEN NR. 5 MAJ 2008 (kig ind i terapien og få en

Læs mere

Flot nyt stakit ved hovedindgangen. Hvad siger du kaisa? -Må vi ikke være i sofaen??? Vi venter på springgymnasterne fra Høng ved Hashøjfesten.

Flot nyt stakit ved hovedindgangen. Hvad siger du kaisa? -Må vi ikke være i sofaen??? Vi venter på springgymnasterne fra Høng ved Hashøjfesten. Flot nyt stakit ved hovedindgangen. Hvad siger du kaisa? -Må vi ikke være i sofaen??? Vi venter på springgymnasterne fra Høng ved Hashøjfesten. Kære læsere. Endnu engang. En måned er afsluttet, - og med

Læs mere

50 år blev fejret med et smil på læben.

50 år blev fejret med et smil på læben. 50 år blev fejret med et smil på læben. Åbent hus med Carl Olav & Villy på besøg. Kære læsere. Så fik vi sat urene tilbage, hvilket er tydeligt at mærke sidst på dagen, hvor de lyse timer er noget forkortet.

Læs mere

Igen et velbesøgt julemarked.

Igen et velbesøgt julemarked. Igen et velbesøgt julemarked. Åbent hus med Seniordanserne fra Midgårdscentret. Kære læsere. Det sørme det sandt december, og vi har, lige som alle andre, budt årets sidste måned julemåneden - velkommen.

Læs mere

Så kom den.. - sneen.

Så kom den.. - sneen. Så kom den.. - sneen. Sjov Motion hver onsdag. *- Kære læsere. Sneflokke kommer vrimlende Det var Else bolig 256, der gav mig et ordentligt smil en mandag morgen sidst i januar. Og samtidig fortalte hun

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 24 maj / april. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Festudvalget Avisen udkommer januar, marts, maj,

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Ellen og Tina har travlt med snakke øhhh strikketøjet.

Ellen og Tina har travlt med snakke øhhh strikketøjet. Ellen og Tina har travlt med snakke øhhh strikketøjet. På tur til Munke Bjergby & Sorø en dejlig solrig dag. Kære læsere. Luna er lige kommet ind til mig. Søgende går hun rundt og småpiver lidt. Jeg nusser

Læs mere

Oda, Jette, og Astrid har taget Ivan og René med til Knuthenborg. Skønt besøg af Charlottes små uldtotter

Oda, Jette, og Astrid har taget Ivan og René med til Knuthenborg. Skønt besøg af Charlottes små uldtotter Oda, Jette, og Astrid har taget Ivan og René med til Knuthenborg. Skønt besøg af Charlottes små uldtotter Kære læsere. Så er der lange lyse dage, jordbær og nye kartofler i vente. Ja, hvad mere kan man

Læs mere

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Velkommen til Bøgeskovhus Side 4-7 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Bente lærer os at svinge en krolf kølle. Påskehygge med venskabsklassen.

Bente lærer os at svinge en krolf kølle. Påskehygge med venskabsklassen. Bente lærer os at svinge en krolf kølle. Påskehygge med venskabsklassen. Kære læsere. April er ikke til at stole på. Hver stund den ta r en ny kjole på. Det var sådan det lød i Edels vers om månederne

Læs mere

Rosenbladet April og maj 2012

Rosenbladet April og maj 2012 Rosenbladet April og maj 2012 Telefon liste Rosenvænget 74 92 97 85 Område leder Anita Meggers 30 71 15 96 Gruppeleder Margrethe Jensen 23 49 57 14 Frisør Maibritt Munkesalonen 74 71 04 19 Fodpleje: Helene

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

Nyhedsbrev uge 14 2015

Nyhedsbrev uge 14 2015 Nyhedsbrev uge 14 2015 Så er tiden sat til sommertid og de andre sikre forårstegn som bl.a. vibens komme og anemoner i skovbunden. Enkelte beboere har nydt de første dejlige solskins timer på terrassen

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Violhuset har fået et flot akvarium, og der ventes allerede familieforøgelse Holbergcentrets månedsnyt for november 2014 Kære beboere, pårørende og personale November

Læs mere

NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014

NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014 NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014 Så er endnu et skoleår ved at være gået. Hvor blev det år lige af!!!! Det er fantastisk dejligt vejr, solen skinner og børnene hygger sig i skolegården.

Læs mere

Fuglebakken juni 2016

Fuglebakken juni 2016 Fuglebakken juni 2016 Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej 2 8210 Aarhus V. Tlf.: 87 13 32 00 Brug dit lokalcenter Alle er velkomne Arrangementer på Lokalcenter Fuglebakken Juni Fredag den dag

Læs mere

Biblioteket kommer her mellem kl. 9.00-10.30 Torsdag den 24. september Bogtjenesten: Tlf. 36 39 20 22 Træffetid: Mandag fredag kl. 12.00-14.00.

Biblioteket kommer her mellem kl. 9.00-10.30 Torsdag den 24. september Bogtjenesten: Tlf. 36 39 20 22 Træffetid: Mandag fredag kl. 12.00-14.00. STRANDMARKSHAVE BIBLIOTEK Biblioteket kommer her mellem kl. 9.00-10.30 Torsdag den 24. september Bogtjenesten: Tlf. 36 39 20 22 Træffetid: Mandag fredag kl. 12.00-14.00. GUDSTJENESTE Der er gudstjeneste

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2014 2013 Sommeren er for længst gået på hæld og efteråret er over os med gyldne farver, blæst og regn. Men vi har haft en dejlig sommer og som I kan se af dette

Læs mere

Anitta skriver. 23. december kl. 14.00 er der julegudstjeneste i salen. Jeg ønsker hermed alle en glædelig jul og et godt nytår.

Anitta skriver. 23. december kl. 14.00 er der julegudstjeneste i salen. Jeg ønsker hermed alle en glædelig jul og et godt nytår. Plejecenter Skovvænget December 2015 Anitta skriver I dette nummer: Anitta skriver 1 Fødselsdage mv. 2 Værd at vide.. 3 Bruger/ pårørenderåd Høreomsorg Venner af Skovvænget 4 4 4 Aktiviteten 5 Billeder

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

Bøgen. Nr. 20 Januar Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 20 Januar Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 20 Januar 2017. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Nytårskoncert - ændring Side 5-6 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 8. årgang nr 43 mar-apr 2011 Lysglimt-redaktionen Lizzi Klargaard, beboer på Afd B Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Lene Buchwald, Økonoma Rikke Søder, Aktivitetsleder

Læs mere

Nyheder fra Friplejehjemmet Lillebælt - maj 2015

Nyheder fra Friplejehjemmet Lillebælt - maj 2015 Nyheder fra Friplejehjemmet Lillebælt - maj 2015 Dejligt mange havde tilmeldt sig vores påskefrokost, som blev en god oplevelse. Der var pyntet fine påskeborde, og maden var som sædvanlig vellykket (og

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

Rosenbladet August - september 2014

Rosenbladet August - september 2014 Rosenbladet August - september 2014 Rosenvænget: 74 92 97 85 Plejecenter leder: Anita Meggers: 30 71 15 96 Gruppeleder: Margrethe Jensen: 23 49 57 14 Beboer og personale byder: Luise Henriette Hansen st.

Læs mere

Fuglebakken februar 2017

Fuglebakken februar 2017 Fuglebakken februar 2017 Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej 2 8210 Aarhus V. Tlf.: 87 13 32 00 Brug dit lokalcenter Alle er velkomne Arrangementer på Lokalcenter Fuglebakken Februar Fredag

Læs mere

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015 Redaktionen: Liselotte Ehrhardt og Heidi Lund. Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d.15, i måneden. Hvis nogen

Læs mere

Nelly Jørgensen og Gudrun Nielsen

Nelly Jørgensen og Gudrun Nielsen Lillebælt OL med alternative discipliner Vi har afholdt mini-ol, hvor der blev dystet i mange forskellige discipliner. Både gejst og underholdningsværdi var stor, og kampen om medaljer var intens. OL har

Læs mere

Esthers hund nyder livet hos Irma Richard Ragnwald tog kegler ved forårsfesten...

Esthers hund nyder livet hos Irma Richard Ragnwald tog kegler ved forårsfesten... Og jeg Esthers hund nyder livet hos Irma Richard Ragnwald tog kegler ved forårsfesten... Kære læsere. Jeg synes at det nu svundne forår lader lidt tilbage at ønske. Specielt når jeg tænker temperatur og

Læs mere

Hovergården JUNI 2017

Hovergården JUNI 2017 Hovergården JUNI 2017 Pinsebrunch Torsdag den 1. juni kl. 10.30 12.00 Café Oasen Aage Ernstsen spiller på klaveret Pris 62.50 kr. Tilmelding i Café Oasen senest tirsdag den 30. maj eller tlf. nr. 3038

Læs mere

HUSAVISEN STENSTRUP Marts / Ap ril 2016

HUSAVISEN STENSTRUP Marts / Ap ril 2016 HUSAVISEN STENSTRUP Marts / April 2016 Informationer Stenstrup Dagcenter: Åbent hverdage kl. 10-15 Afbud ved kørsel: Ring til Vester Skerninge Bilerne på tlf. 6224 2048 Øvrige afbud gives til Dagcenter:

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

Referat fra Eden gruppemøde 14/1 2015

Referat fra Eden gruppemøde 14/1 2015 Referat fra Eden gruppemøde 14/1 2015 Til stede: Egon, Syrenen Hans Aage, Rosen Tove, SSA Rosen Connie, SSA Violen Tina, SSA Syrenen Charlotte, SSA aften Liselotte, Sygeplejerske Lars, Leder Dagsorden:

Læs mere

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder...

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder... 1 af 10 24-07-2011 16:55 For første gang i mange år blev der igen afholdt Sct. Hans fest i Ilskov. Borgerforeningen og Ilskov FDF havde indbudt store som små til at møde op ved FDF Hytten & den nye sø

Læs mere

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015 Redaktionen: Berit Olsson Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d. 15. i måneden Adresse: Plejecenter Toftehaven

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

bbb Børnebiksen, April 2013.

bbb Børnebiksen, April 2013. bbb Børnebiksen, April 2013. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749. Nyt fra kontoret. Håber I alle har nydt en dejlig påskeferie, med afslapning, påskeæg og

Læs mere

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Julefrokosten den 11. december Caféens ugentlige menuer og alt om arrangementer og aktiviteter på Lokalcenteret kan ses på

Læs mere

SOLPOSTEN 27. Årg. Marts - April Nr. 2 2014

SOLPOSTEN 27. Årg. Marts - April Nr. 2 2014 SOLPOSTEN 27. Årg. Marts - April Nr. 2 2014 15 Kr. CENTERLEDER PÅ SOLHJEM: Inger-Lise Petersen KONTAKTPERSON: område Solhjem valgt af Byrådet Ole Christensen, Hanstholmvej 107, Østerild Nors AKTIVKOMITEEN:_

Læs mere

Alle opfordres stadig til at annoncere Høst & Loppemarkedet til venner, naboer og alle de andre:

Alle opfordres stadig til at annoncere Høst & Loppemarkedet til venner, naboer og alle de andre: Fredagsnyt d. 9. september, 2016 Nu hverken kan eller skal vi vente længere: I morgen er der Høst & Loppemarked på Gjerndrup Friskole og vi er klar! Elever, forældre og lærere har i de sidste tre dages

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Ove og Lizzie Axelsen 65 års bryllupsdag den 29. august. Bakketur og besøg i Korsbæk FALKEPOSTEN. August. Helstegt pattegris

Ove og Lizzie Axelsen 65 års bryllupsdag den 29. august. Bakketur og besøg i Korsbæk FALKEPOSTEN. August. Helstegt pattegris FALKEPOSTEN Ove og Lizzie Axelsen 65 års bryllupsdag den 29. august Bakketur og besøg i Korsbæk August 2015 Helstegt pattegris HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

TOFTEPOSTEN nyhedsblad om livet i Toftehaven februar/marts 2015

TOFTEPOSTEN nyhedsblad om livet i Toftehaven februar/marts 2015 TOFTEPOSTEN nyhedsblad om livet i Toftehaven februar/marts 2015 Redaktion: Berit Olsson Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d. 15. i måneden Adresse: Plejecenter Toftehaven Nygårdsvej

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

September Oktober 2017

September Oktober 2017 Hovergården September Oktober 2017 Børnegården Hover Fredag den 15. september og torsdag den 5. oktober kl. 10.30 Cafe`Oasen, får vi besøg af sangglade børn fra Børnegården Hover. Du er velkommen til at

Læs mere

I marts blev der afholdt valg til Bruger-/Pårørenderådet samt generalforsamling i støtteforeningen, som nu er sammensat af følgende medlemmer:

I marts blev der afholdt valg til Bruger-/Pårørenderådet samt generalforsamling i støtteforeningen, som nu er sammensat af følgende medlemmer: På grund af travlhed og sygdom fik vi ikke udgivet noget nyhedsbrev i april, så denne publikation indeholder lidt nyt for to måneder. Fredagsbar har vi tidligere haft på programmet, og Bodil har nu valgt

Læs mere

OSTEN P FALKE aug ust 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE aug ust 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN august 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Fuglebakken juni 2015

Fuglebakken juni 2015 Fuglebakken juni 2015 Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej 2 8210 Aarhus V. Tlf.: 87 13 32 00 Brug dit lokalcenter Alle er velkomne Arrangementer på Lokalcenter Fuglebakken Søndag den Mandag

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden Børnerådsmøde i Pyramiden www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Marts BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Stamtræer

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012. Velkommen tilbage fra sommerferie

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012. Velkommen tilbage fra sommerferie Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012 Velkommen tilbage fra sommerferie Jeg håber at I alle har nydt ferien og fået samlet ny energi, så I er klar til sensommerens og efterårets

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

Nyhedsbrev fra Toppen Februar 2014

Nyhedsbrev fra Toppen Februar 2014 Kære børn og forældre Så kom vi vel ind i det nye, og med masser af sne og frost til stor glæde for børn og barnlige sjæle Husk derfor ekstra tøj og varm udetøj, for vi kælker og leger ude hver dag!! Her

Læs mere

Plejecenter Mølleparken

Plejecenter Mølleparken Rubrik Plejecenter Mølleparken Husavis august 2015 Social og Senior Side 2 af 12 Det var så den sommer eller var det? Nej selvfølgelig ikke! Sommeren og de lune temperaturer kan vare længe endnu og heldigvis

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Lars & Rico på cykeltur til Slagelse.

Lars & Rico på cykeltur til Slagelse. Lars & Rico på cykeltur til Slagelse. Hverdagsliv i Levehjemmet. Kære læsere. Endnu et efterår nærmer sig, og selvom det betyder køligere vejr og færre af de lyse timer, er det også den tid på året, hvor

Læs mere

Nyt fra Skovgården Maj 2016

Nyt fra Skovgården Maj 2016 Nyt fra Skovgården Maj 2016 Aktivitetscentret Skovgården Skovgården 1, 3500 Værløse www.skovgaarden.furesoe.dk tlf. 7235 5800 Centerleder: Merete Harrig Mail: mlh@furesoe.dk Åbningstider: Centret Receptionen,

Læs mere

Judith Rothenborg i forestillingen: Alder ingen hindring.

Judith Rothenborg i forestillingen: Alder ingen hindring. Judith Rothenborg i forestillingen: Alder ingen hindring. På rundtur ved julemarkedet i Levehjemmet. Kære læsere. Juletræet med sin pynt, venter på vi får begyndt Ja, det er jo bare én af de mange smukke

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Februar og marts 2013

Februar og marts 2013 Februar og marts 2013 Ved julefrokosten fik en repræsentant fra hver afdeling en konvolut med indhold fra Lyngparkens Venner så de kunne julehygge sig sammen med beboerne. Aktiviteter på Lyngparken i Februar

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 28 september / oktober 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 FÆLLES Sommerferien nærmer sig og vi vil være i det Gl. Hus hele ferien. Med mindre andet er aftalt skal børnene være her senest klokken 9.30. Hvis tilmeldte børn ikke møder i

Læs mere

Bagside. 36.årg. Marts 2013 nr. 108. Foråret er endelig på vej

Bagside. 36.årg. Marts 2013 nr. 108. Foråret er endelig på vej Bagside. Foråret er endelig på vej 36.årg. Marts 2013 nr. 108 Det betyder skiftende vejr. og derfor er det en god idé at have regntøj og en varm trøje liggende hernede Billede: Zoo besøg i vinterferien.

Læs mere

HUSAVISEN STENSTRUP November / December 2015

HUSAVISEN STENSTRUP November / December 2015 HUSAVISEN STENSTRUP November / December 2015 Informationer Stenstrup Dagcenter: Åbent hverdage kl. 10-15 Afbud ved kørsel: Ring til Vester Skerninge Bilerne på tlf. 6224 2048 Øvrige afbud gives til Dagcenter:

Læs mere

Aktiviteter Efterår 2014-2015

Aktiviteter Efterår 2014-2015 Foto af IO Aktiviteter Efterår 2014-2015 Smedegården Aktivitetscenter Smedegårdsvej 58 9220 Aalborg Øst Tlf: 9931 3672 Åbningstider mandag til torsdag fra kl. 9-16 fredag kl. 9-15 Nyttig information om

Læs mere

bbb Børnebiksen, Oktober 2012. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749.

bbb Børnebiksen, Oktober 2012. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749. bbb Børnebiksen, Oktober 2012. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749. Nyt fra kontoret. Så kom efteråret med regn og blæst, men da børnene stadig gerne vil ud,

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Bali. 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise.

Bali. 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise. Bali 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise. 4. I går skulle jeg bestige en kæmpe vulkan. 5. Jeg var så sulten, så

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Bauneposten September & oktober 2016

Bauneposten September & oktober 2016 Bauneposten September & oktober 2016 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Beboere: Arne Hansen Syrenen 2. sal Indlæg til Bauneposten,

Læs mere

April-Maj-Juni. Søbro Lokølcenter. Gårdhøvecøfåen. www. sa b rob ru g erraad. d k. hjemmeside - Sp e cielle øru angementer

April-Maj-Juni. Søbro Lokølcenter. Gårdhøvecøfåen. www. sa b rob ru g erraad. d k. hjemmeside - Sp e cielle øru angementer Søbro Lokølcenter Gårdhøvecøfåen Sp e cielle øru angementer April-Maj-Juni Festsalen den I3. marts med de mangefremmødte til cafåens ørrangement i forbindelse med revyen med "Gråspuryene" Caf6ens ugentlige

Læs mere

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 12 December 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 12 December 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 12 December 2014 33. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Eftersyn af redningsveste Nytårsfest og kur Ergometer træning Massevis af aktiviteter i de

Læs mere