Danske erfaringer med værdiforringelsestest. Del 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Danske erfaringer med værdiforringelsestest. Del 1"

Transkript

1 Danske erfaringer med værdiforringelsestest Del 1 Lektor Carsten Krogholt Hansen Lektor Christian Petersen Professor Thomas Plenborg Copenhagen Business School Institut for Regnskab og Revision Solbjerg Plads 3 DK-2000 Frederiksberg Tlf Fax ckh.acc@cbs.dk (Carsten) cp.acc@cbs.dk (Christian) tp.acc@cbs.dk (Thomas) Vi vil gerne takke cand merc Jeppe Christoffersen for en uvurderlig indsats i forbindelse med udarbejdelse af spørgeskemaet og indsamling af data. Endvidere vil vi gerne takke statsautoriseret revisor Jens Otto Damgaard, PwC og CFO Jens Lund, DSV, som undervejs agerede sparringspartnere på udvalgte dele af undersøgelsen.

2 Danske erfaringer med værdiforringelsestest af goodwill Danske børsnoterede virksomheder overgik til internationale regnskabsstandarder pr. 1. januar Der skal således ikke længere foretages åremålsamortisering af goodwill, der til gengæld afløses af værdiforringelsestest. Såfremt den bogførte værdi af goodwill er større end genindvindingsværdien, skal der ske nedskrivning. Som en konsekvens heraf er resultat af primær drift for virksomheder med goodwill på balancen forbedret. Eksempelvis er Carlsbergs resultat af primær drift forbedret med 976 mio. kr. i 2004 som følge overgang til værdiforringelsestest af goodwill. Implementeringen af IAS 36 (impairment of assets) og IFRS 3 (business combinations) har således haft ganske store regnskabsmæssige konsekvenser for de netop aflagte årsrapporter for I denne artikel undersøger vi via en spørgeskemaundersøgelse, hvorledes danske børsnoterede virksomheder, der har indregnet goodwill, gennemfører værdiforringelsestest. 1 Vi fokuserer på de tekniske problemstillinger, der er forbundet med værdiforringelsestest. Eksempelvis undersøger vi, hvorledes de børsnoterede virksomheder fastlægger en CGU og hvordan de estimerer kapitalomkostninger og terminalværdien ved fastlæggelse af genindvindingsværdien. Derimod adresserer vi ikke, om de foretagne skøn vurderes rimelige 2. Vores undersøgelse er relevant af flere årsager. For det første må det forventes, at såvel virksomheder som revisorer har interesse i en sådan undersøgelse. Såvel IFRS 3 som IAS 36 er komplicerede standarder og en gennemførsel af en værdiforringelsestest er teknisk udfordrende, hvilket øger risikoen for fejl. 3 Der stilles således betydelige krav til regnskabsproducenternes og revisorernes økonomiske samt tekniske ekspertise. Undersøgelsen vil således påvise, om der er etableret en fælles praksis på området og hvis det ikke er tilfældet, hvor der er udfordringer i forbindelse med implementering af værdiforringelsestest. Der er endvidere en stigende tendens til, at stadig flere regnskabsposter måles til dagsværdi (fair value). Denne undersøgelse belyser, hvorledes virksomheder håndterer fair value accounting for 1 Software til den internetbaserede spørgeskemaundersøgelse er venligst stillet til rådighed af Enalyzer. 2 En analyse af de foretagne skøn som grundlag for værdiforringelsestesten er mindst ligeså vigtig. Af afgrænsningsmæssige årsager er imidlertid valgt at fokusere på de tekniske aspekter af IAS Dette forhold er også påpeget I Ernst & Young (2006b, 14): There is a real danger that the increasing complexity of the accounting recognition and measurement requirements of IFRS and the increasing number of disclosure requirements will turn the preparation of financial reports into a mere technical compliance exercise for the benefit of the regulators, rather than a mechanism for communicating the performance and financial position of companies, and that key information will be obscured by the sheer volume of data.

3 immaterielle aktiver og giver dermed en indikation af, hvorledes lignende standarder, hvor målingsattributen er fair value, anvendes i praksis. Dette er relevant viden for såvel regnskabsproducenter som standardudstenende organer som IASB og FASB. En sammenligning af regnskabspraksis indenfor værdiforringelsestest er også af interesse for regnskabsbrugerne. I det omfang regnskabspraksis er forskellig på tværs af virksomheder, kompliceres sammenligning af virksomheder. 4 Dette er problematisk i relation til eksempelvis værdiansættelse af virksomheder, kreditvurdering og resultataflønning. Endelig er undersøgelsen interessant i relation til tidligere studier på området. Nedenfor er vort studie forsøgt perspektiveret i forhold til tidligere studier. Fokus for denne undersøgelse Tidligere undersøgelser Økonomisk event (fx køb af virksomhed/ goodwill) Virksomheds evne til implementering af regnskabsstandard Indregning, måling og klassifikation af goodwill(nedskrivning) Kurs(reaktion) Mens tidligere studier (se fx Petersen 2001) har forsøgt at undersøge informationsindholdet i goodwill (korrelation mellem goodwill og aktieafkast), forsøger vi at åbne for den black box, som ikke tidligere har været undersøgt; nemlig virksomhedens evne til at implementere og gennemføre en værdiforringelsestest. Det giver et indblik i den danske praksis på området. En forudsætning for brugbar information om goodwill i årsrapporten er en hensigtsmæssig implementering af IFRS 3 og IAS 36. Undersøgelsen er opdelt i to artikler. Denne artikel beskriver indledningsvist reguleringen af goodwill. Dernæst beskrives den valgte dataindsamlingsmetode og dette følges op med deskriptiv 4 Eksempelvis finder Ernst & Young (2006a, 36) i en nylig undersøgelse, at den anvendte diskonteringsrente før skat som anvendes ved værdiforringelsestest varierer mellem 4% og 15%. Denne spredning kan dække over forskelle i tidsværdien af penge (inflation) samt risici, men kan også dække over forskellig opfattelse af risiko for det samme aktiv.

4 statistik for de deltagende virksomheder. Denne artikel afsluttes med at præsentere nogle af undersøgelsens resultater. Den anden artikel præsenterer, hvorledes de deltagende virksomheder foretager værdiansættelsen i forbindelse med nedskrivningstest. Fokus på den anden artikel er således målingsaspektet. Endvidere vises også, om regnskabsproducenterne finder, at værdiforringelsestest frembringer mere relevant og pålidelig information end årlige afskrivninger under den hidtidige regulering. Som afslutning på artiklen konkluderes og perspektiveres undersøgelsen. IFRS 3 og IAS 36 i korte træk IFRS 3 kræver, at alle erhvervede aktiver, forpligtelser og eventualforpligtelser indregnes i den erhvervende enheds årsrapport, hvis de opfylder indregningskriterierne, uanset at de ikke tidligere har været indregnet i den erhvervede enheds regnskab. Endvidere kræves det, at de indregnes til dagsværdi. IFRS 3 kræver, at i det omfang købsprisen overstiger den samlede værdi af dagsværdien af de identificerbare nettoaktiver, indregnes denne forskel som goodwill i balancen. IFRS 3 stipulerer, at eventuel fremkommen goodwill ikke amortiseres men i stedet testes for værdiforringelse efter de i IAS 36 givne anvisninger (IFRS 3). IAS 36 kræver, at ethvert aktiv testes for værdiforringelse i forhold til den bogførte værdi, hvis der er tegn på værdiforringelse. Yderligere underkastes aktiver med ubestemmelig levetid værdiforringelsestest mindst én gang årligt. Der afskrives (amortiseres) ikke på disse aktiver. Hvor det er muligt, testes aktivet på individuel basis. Goodwill kan ikke testes separat, da det netop repræsenterer ressourcer, som ikke kan identificeres og/eller kvantificeres pålideligt. Goodwill fordeles derfor ud på de enkelte CGU er (Cash Generating Units = pengestrømsgenerende enheder) eller grupper af CGU er, som har gavn af den erhvervede goodwill (IAS 36), hvorefter denne enhed testes for værdiforringelse. På denne måde testes der for, om genindvindingsværdien af enheden, som goodwill henføres til, er lavere end den bogførte værdi. Hvis det viser sig at være tilfældet, nedskrives goodwill med et beløb svarende til differencen mellem genindvindingsværdien og den bogførte værdi af enheden. Hvis denne difference er større end goodwills bogførte værdi, nedskrives først al goodwill, hvorefter den resterende difference fordeles pro rata på de øvrige aktiver (IAS 36). 5 5 Dog bortset fra likvider mv.

5 Genindvindingsværdien for et givet aktiv, CGU eller gruppe af CGU er beregnes som den højeste værdi af salgsværdi fratrukket forventede omkostninger ved et salg og nytteværdien (kapitalværdien). Netop kapitalværdiberegningen er kontroversiel, idet kapitalværdiberegninger ikke tidligere er blevet anvendt til andet end finansielle aktiver og forpligtelser, hvor de forventede fremtidige pengestrømme i langt højere grad ligger op ad de realiserede fremtidige pengestrømme end det vil være tilfældet for kapitalværdiberegninger, der anvendes til at teste goodwill for værdiforringelse. Population Med henblik på at sikre den størst mulige population har vi kontaktet samtlige børsnoterede selskaber i Danmark. Som bekendt skal alle børsnoterede koncernselskaber ifølge lovgivningen aflægge årsregnskaber i overensstemmelse med de internationale regnskabsstandarder (IAS/IFRS). Det er dog ikke alle selskaber, der har indregnet goodwill i balancen. Til at identificere de børsnoterede selskaber, der har bogført goodwill, anvendes data fra Account Data. Account Data registrerer danske børsnoterede selskabers regnskabsdata, herunder goodwill. Data fra Account Data kombineret med manuelle checks viser, at 82 af de 165 selskaber, som var børsnoterede pr. 1. marts 2006, har goodwill i balancen. Med henblik på at identificere den ansvarlige for værdiforringelsestest blev alle potentielle respondenter telefonisk kontaktet. Denne kontakt anså vi for væsentlig, da en besvarelse af spørgsmålene i spørgeskemaet krævede, at respondenten er involveret i værdiforringelsestest. Den telefoniske kontakt viste samtidig, at to selskaber havde skilt sig af med goodwill. Således udgør den samlede population 80 selskaber. Af disse selskaber afviste 4 selskaber helt at medvirke, mens 76 gav tilsagn om at forsøge at finde tid til at udfylde spørgeskemaet. Et link til en internetbaseret spørgeskemaundersøgelse blev sendt til de 76 børsnoterede danske selskaber i perioden den 23. marts til den 11. april Linket blev sendt direkte til den person, som af de respektive ansvarlige for værdiforringelsestest var udpeget som værende den person, som bedst kunne besvare spørgeskemaet. Efter at have givet respondenterne ca. tre uger til at besvare spørgeskemaerne, fulgtes udsendelsen af spørgeskemaet op med en mail til de selskaber som endnu ikke havde færdiggjort besvarelsen af spørgeskemaet. Denne mail indeholdt en påmindelse om, at de havde givet tilsagn om at medvirke i undersøgelsen. Denne påmindelse blev efterfulgt af endnu en

6 påmindelse yderligere tre ugers tid senere. Efter yderligere et par uger blev der foretaget telefonopkald til de selskaber, der endnu ikke havde færdiggjort besvarelsen. Indsamlingen af data blev afsluttet den 9. juni. En forsinkende faktor i dataindsamlingen var også, at flere respondenter indhentede svar fra forskellige kollegaer, der var involveret i værdiforringelsestesten. Dette forhold vurderes dog at have øget validiteten af de indhentede svar. Da undersøgelsen blev afsluttet, havde 58 besvaret spørgeskemaet fuldstændigt, mens endnu fire havde besvaret spørgeskemaet i et omfang, så det blev fundet nyttigt at medtage disse observationer. Launsø og Rieper (2000) angiver en svarprocent på 70 som værende tilstrækkeligt for at give et dækkende billede af den undersøgte population, og denne undersøgelses svarprocent på 72,5 fuldstændige besvarelser og yderligere 5 % ufuldstændige er meget tilfredsstillende. 6 En svarprocent på over 70% er endvidere ganske usædvanligt for spørgeskemaundersøgelser og kan tilskrives både den ihærdighed, hvormed data blev indsamlet, men afspejler også den generelt store interesse for at opnå viden om dette emne. Med henblik på at øge validiteten af de indhentede svar, blev flere respondenter efterfølgende kontaktet (såfremt de havde givet tilladelse hertil) for at få uddybet nogle af de givne svar. Efterprøvning af afgivne svar afstedkom ingen væsentlige ændringer. Deskriptiv statistik Som det fremgår af tabel 1 har de fleste virksomheder, der indgår i undersøgelsen, en omsætning på mellem 0 og 5 mia. kr. og en balancesum på typisk tilsvarende beløb. De største virksomheder, der indgår i undersøgelsen, har en omsætning på mere end 45 mia. kr. og en balancesum, der overstiger 90 mia. kr. Goodwill udgør i gennemsnit 6% af den samlede balancesum. I en enkelt virksomhed udgår goodwill 1/3-del af balancesummen. Der er således tale om ganske betydelige beløbsstørrelser for goodwill varierende fra 1 mio. kr. til 28,5 mia. kr. Den gennemsnitlige (median) goodwillstørrelse er (88) mio. kr. Dette indikerer også, at nogle få virksomheder, har endog særdeles store goodwillbeløb indregnet i balancen. 6 Da 78% af alle børsnoterede virksomheder med goodwill indgår i undersøgelsen, vurderes der ikke at være problemer med repræsentativitet (selektion bias).

7 Tabel 1: Selskabskarakteristika svar Omsætning (mia DKK) >45 69% 15% 6% 3% 2% 0% 2% 2% 0% 2% 62 Aktiver (mia DKK) >90 76% 8% 0% 2% 8% 0% 2% 0% 0% 5% 62 Goodwill (mia DKK) 0-0,2 0,2-0,4 0,4-0,6 0,6-0,8 0,8-1,0 1,0-1,2 1,2-1,4 1,4-1,6 1,6-1,8 >1,8 74% 6% 3% 3% 3% 0% 2% 0% 0% 8% 62 dattervirksomheder >91 42% 16% 10% 3% 6% 3% 6% 3% 2% 8% 62 Stort set alle virksomheder opkøber i gennemsnit mellem 0-4 virksomheder pr år (ikke rapporteret). 7 Kun en enkelt virksomhed svarede, at de køber mere end 7 virksomheder op om året. Dette vidner om, at der vil være en løbende tilgang af goodwill for de virksomheder, som deltager i undersøgelsen. Der vil derfor vedvarende være et behov for værdiforringelsestest. Empiriske resultater Omkring halvdelen af respondenterne har udarbejdet en manual for, hvorledes en værdiforringelsestest bør foretages. Således fremgår det i tabel 2 panel A at 32 respondenter har en manual for værdiforringelsestest. De øvrige 30 respondenter har ikke udarbejdet en manual. Generelt anbefales det, at der udarbejdes en manual. Det sikrer en ensartet praksis på tværs af personer i virksomheden, ligesom værdiforringelsestests sikres gennemført mere ensartet over tid. Tabel 2 panel B viser, at det oftest af virksomhedens egne ansatte, der udarbejder manualen. Kun i et enkelt tilfælde er manualen blevet udarbejdet alene af en ekstern ekspert. Tabel 2 panel C bekræfter, at stort set alle manualer er gennemgået af selskabets revisor. Denne gennemgang må derfor forventes at sikre, at disse selskaber gennemfører værdiforringelsestest i overensstemmelse med IAS 36. Tabel 2 Panel A Findes der for koncernen en fælles manual for, hvorledes man bør foretage værdiforringelsestest? Ja 32 Nej 30 Ved ikke / ønsker ikke at svare 0 Total 62 7 Af pladshensyn er ikke alle resultater rapporteret i tabelform.

8 Panel B Hvem har udarbejdet denne manual? Én enkelt intern ekspert 8 Et team af interne eksperter 13 Ekstern(e) ekspert(er) 1 Interne og eksterne eksperter 10 Ved ikke / ønsker ikke at svare 0 Total 32 Panel C Er manualen gennemgået af selskabets revisor? Ja 30 Nej 1 Ved ikke / ønsker ikke at svare 1 Total 32 Hvem foretager værdiforringelsestest? Af tabel 3 panel A fremgår det, at værdiforringelsestests oftest foretages af en centralt placeret person eller gruppe af personer. Dette er tilfældet i 47 af virksomhederne. I 14 virksomheder foregår værdiforringelsestests i et samarbejde mellem decentralt og centralt niveau. I ingen af de deltagende virksomheder foregår værdiforringelsestest udelukkende på decentralt niveau. Det bekræfter, at værdiforringelsestest er en kompliceret øvelse, hvor særlige kompetencer må inddrages for at løfte opgaven. Disse kompetencer forefindes ofte kun på centralt niveau (hovedkontor). Af tabel 3 panel B og C fremgår det, at det oftest er virksomheden selv, der forestår værdiforringelsestest. 12 virksomheder får imidlertid også ekstern assistance i forbindelse med værdiforringelsestest og i alle tilfælde er det et revisionsfirma, der bistår. I 52 ( ) af de deltagende virksomheder, er de personer, som er involveret i værdiforringelsestest, delvis eller ofte involveret i øvrige værdiansættelsesopgaver. I seks (5+1) virksomheder er den eller de personer, som er involveret i værdiforringelsestest, ikke aktive i øvrige værdiansættelsesopgaver. Da der er et betydeligt overlap i de kompetencer, som er påkrævet i forbindelse med værdiforringelsestest og øvrige værdiansættelsesopgaver (typisk opkøb af virksomheder), vurderes det at være hensigtsmæssigt at trække på de samme ressourcepersoner. Ofte vil der ikke være væsentlige forskelle i de anvendte metoder til værdiansættelsen, og i selve budgetteringsarbejdet vil der også være et betydeligt overlap.

9 Tabel 3 Panel A Hvordan foretages værdiforringelsestest? Foretages af en centralt placeret person eller gruppe af personer 47 Foretages i samarbejde mellem decentralt og centralt niveau 14 Uddelegeres til decentrale niveauer 0 Ved ikke / ønsker ikke at svare 1 Total 62 Panel B Hvem foretager værdiforringelsestest i koncernen? Én enkelt intern ekspert 12 Et team af interne eksperter 36 Ekstern(e) ekspert(er) 0 Eksterne og interne eksperter 12 Ved ikke / ønsker ikke at svare 0 Total 60 Panel C Hvilken af følgende betegnelser er mest dækkende for de(n) eksterne ekspert(er)? Revisionsfirma 12 Corporate Finance hus 0 Konsulenthus 0 Ved ikke / ønsker ikke at svare 0 Andet (specificér venligst i tekstboksen herunder) 0 Total 12 Panel D Angiv på en skala fra 1 til 5, i hvor høj grad de personer, som foretager værdiforringelsestest i koncernen, er involveret i værdiansættelsesopgaver i øvrigt (1 svarer til "slet ikke", mens 5 svarer til "i allerhøjeste grad") Ved ikke / ønsker ikke at svare Total 61 Værdiindikationer I henhold til IAS 36, 8-14 skal virksomheder hvert år foretage en værdiforringelsestest for immaterielle aktiver med ubestemmelig levetid (fx goodwill). Herudover skal virksomheder

10 foretage værdiforringelsestest, såfremt der er indikationer af, at værdien af goodwill er formindsket (IAS 36, 90). Tabel 4 panel A viser, at 49 af virksomhederne aktivt søger efter indikationer på værdiforringelse. 12 virksomheder søger i strid med IAS 36, 90 ikke efter indikationer på værdiforringelse. Hvorvidt de bevidst handler i strid med IAS 36, 90 eller blot føler sig overbevist om, at værdien af CGU erne (goodwill) ikke er forringet, er ikke muligt at vurdere ud fra svarene. Tabel 4 panel B viser, at indikationerne både er baseret på intern og ekstern information, hvilket er i overensstemmelse med IAS 36, Af øvrige faktorer, som kan motivere en værdiforringelsestest nævnes strategirapporter og budgetter, der indikerer en egentlig værdiforringelse. Tabel 4 Panel A Søger I aktivt efter indikationer på værdiforringelse? Ja 49 Nej 12 Ved ikke / ønsker ikke at svare 1 Total 62 Panel B Hvilke af følgende indikatorer forventes i jeres koncern at ligge til grund for en beslutning om at foretage en værdiforringelsestest (gerne flere svar)? Betydeligt fald i en for aktivet observerbar markedsværdi 33 Betydelige ugunstige ændringer i det teknologiske, det markedsmæssige, det økonomiske eller lovgivningsmæssige miljø 37 Markedsrenter eller afkastkrav på investeringer er steget i løbet af 23 perioden Forældelse eller fysisk skade på et aktiv 20 Betydelige ugunstige ændringer vedrørende det omfang hvori eller den måde hvorpå, et aktiv bruges eller forventes at blive 37 brugt Bevis fra intern rapportering, der indikerer, at et aktivs nytteværdi 37 er, eller vil blive, værre end forventet Dårlige driftsresultater 42 Ved ikke / ønsker ikke at svare 0 Andre faktorer (specificér venligst i tekstboksen herunder) 8

11 Panel C Hvor mange værdiforringelsestest i gennemsnit pr. CGU foretages der årligt i koncernen (ca.-tal)? eller flere 15 Ved ikke / ønsker ikke at svare 2 Total 62 Af tabel 4 panel C fremgår det, at godt halvdelen (32) af virksomhederne foretager en årlig værdiforringelsestest pr CGU. 26 af virksomhederne foretager to eller flere værdiforringelsestest pr CGU årligt. Sammenfattende kan det konkluderes, at mange af de børsnoterede virksomheder er aktive omkring opgørelsen af værdien af CGU erne (og dermed goodwill). Set fra en brugersynsvinkel er det således betryggende, at der løbende sker en aktiv vurdering af de bogførte værdier i de danske børsnoterede virksomheder. Fastlæggelse af CGU I henhold til IAS 36, 6 er en CGU (pengestrømsgenerende enhed) den mindst identificerbare gruppe af aktiver, der genererer pengestrømme uafhængig af pengestrømme fra andre aktiver eller gruppe af aktiver. Ernst & Young (2006a) bemærker, at fastlæggelse af CGU er i praksis er et område, der byder på udfordringer. Af IAS 36, 68 fremgår det også, at fastlæggelse af en CGU involverer skøn. På trods heraf indeholder IAS 36 kun begrænset vejledning til opgørelse af en CGU. Opgørelsen af en CGU influerer imidlertid på behovet for at fortage nedskrivninger afledt af en værdiforringelsestest. Det må således antages, at behovet for nedskrivninger reduceres med størrelsen af en CGU. Baseret på en empirisk undersøgelse af de største virksomheder i Europa fastslår Ernst & Young (2006a, 35), at i praksis angives virksomhedens segmenter normalt som CGU er, selvom ikke alle virksomheder specifikt anfører det. Tabel 5 Hvilket af følgende udsagn beskriver forholdet mellem antallet af CGU er og antallet af segmenter (i henhold til IAS 14) CGU er = antal segmenter 15 CGU er < antal segmenter 5 CGU er > antal segmenter 36 Ved ikke / ønsker ikke at svare 6 Total 62

12 Resultaterne i tabel 5 viser imidlertid, at kun ca. 25% af de virksomheder, som indgår i denne undersøgelse, anvender segmenter til at repræsentere en CGU. Hovedparten af virksomhederne (36) har flere CGU er end antallet af segmenter opgjort af IAS 14. Fem virksomheder opererer med færre CGU er end antallet af segmenter. let af CGU er varierer også ganske betydeligt på tværs af virksomheder (ikke rapporteret). Der er i gennemsnit (median) 16 (5) CGU er pr virksomhed. Nogle få virksomheder har kun én CGU per virksomhed, mens en enkelt virksomhed opererer med 200 CGU er. I gennemsnit (median) er omsætningen 838 (399) mio. kr. per CGU og hvor den mindste omsætning per CGU er 12 mio. kr. og den højeste 10 mia. kr. Ovenstående tal vidner om ganske stor spredning i den måde, CGU er dannes på og som nævnt ovenfor kan det føre til forskelle i behovet for at foretage en egentlig nedskrivning afledt af en værdiforringelsestest. Set fra en brugersynsvinkel er det ikke hensigtsmæssigt, da det komplicerer sammenligning af regnskabs- og nøgletal på tværs af virksomheder. Ligeledes influerer det på nogle af de resultatmål, som indgår i virksomhedens præstationsaflønning (se næste artikel). Tabel 6 Ved ikke/ Angiv på en skala fra 1 til 5 i hvor høj grad hvert af ønsker følgende udsagn beskriver, hvad der er afgørende for, Total ikke at svar på hvilket niveau I danner CGU erne (1 svarer til "slet svare ikke", mens 5 svarer til "i allerhøjeste grad") De interne rapporteringssystemer er en begrænsning for, hvor små CGU er man kan lave 3% 29% 18% 18% 15% 18% 100% 62 Et stort antal CGU er vil medføre et betydeligt antal værdiforringelsestest og dermed gøre 8% 19% 10% 26% 24% 13% 100% 62 værdiforringelsestest mindre operationelle CGU erne skal være i overensstemmelse med segmenterne (i henhold til IAS 14) 16% 23% 23% 13% 15% 11% 100% 62 let af nedskrivninger skal begrænses 6% 24% 31% 21% 11% 6% 100% 62 Cash flows i CGU erne skal være stort set uafhængige af hinanden 5% 6% 5% 26% 35% 23% 100% 62 Andet (specificér venligst i tekstfeltet herunder hvis relevant) 92% 2% 0% 2% 2% 3% 100% 62 I tabel 6 er vist en række udsagn, som er afgørende for, på hvilket niveau virksomhederne danner en CGU. Mindst to udsagn synes at styre dannelsen af en CGU. Det ene udsagn er, at et stort antal CGU er vil medføre et betydeligt antal værdiforringelsestest og dermed gøre værdiforringelsestest mindre operationelle. Det vil sige, at virksomhederne er pragmatiske ved fastlæggelsen af en CGU. Det andet udsagn er, at cash flows i CGU erne skal være stort set uafhængige af hinanden. Det er i tråd med IAS 36 jf. ovenfor. For en del virksomheder er de interne rapporteringssystemer også en

13 begrænsning for, hvor små CGU er kan blive. Et mindre antal virksomheder argumenterer, at CGU er skal være i overensstemmelse med segmenterne (IAS 14) eller være fastlagt ud fra ønsket om at reducere antallet af nedskrivninger. Specielt sidstnævnte argument er ikke hensigtsmæssigt, da der spekuleres i at begrænse behovet for nedskrivninger snarere end at forsøge at fastlægge CGU erne ud fra standardens indikationer (fx at cash flows i CGU erne skal være uafhængige af hinanden). Allokering af goodwill Med henblik på at kunne udføre en værdiforringelsestest på CGU-niveau, skal erhvervet goodwill i henhold til IAS 36, 80 allokeres til den eller de respektive CGU er, som forventes at drage fordel af synergier mv. afledt af akkvisitionen. 8 Tabel 7 Panel A Allokerer I goodwill til lavere niveau end koncernniveau? Ja 33 Nej 20 Ved ikke / ønsker ikke at svare 9 Total 62 Panel B Foretages der en værdiforringelsestest på koncernniveau, hvori den bogførte værdi af alle koncernens aktiver sammenlignes med hele koncernens genindvindingsværdi? Ja 8 Nej 12 Total 20 8 Det fremgår af IAS 36, IN11 at each unit og group of units to which goodwill is allocated should not be larger than a segment based on either the entity s primary or the entity s secondary reporting format determined in accordance with IAS 14 Segment Reporting. Grundet særlige omstændighed i undersøgelsen, har vi ikke haft mulighed for at undersøge entydigt, om virksomhederne efterlever dette forhold.

14 Panel C Angiv venligst hvilken allokeringsnøgle I anvender til fordeling af goodwill til CGU erne (gerne flere svar): Den forventede forøgelse af værdiskabelse, som opkøbet vil 6 bidrage med Omsætning, aktiver, egenkapital (eller andre regnskabstal) i de 5 CGU er, som goodwill allokeres til Allokeringen af den opkøbte virksomheds omsætning, aktiver, 12 egenkapital (eller andre regnskabstal) til CGU er Ved ikke / ønsker ikke at svare 7 Andet (specificér venligst i tekstboksen herunder) 7 Total 37 Tabel 7 panel A viser på hvilket niveau, goodwill allokeres. 33 af de deltagende virksomheder allokerer goodwill til et lavere niveau end koncernniveau. 20 virksomheder undlader at allokere goodwill til et lavere niveau end koncernniveau. I de verbale kommentarer anfører flere af de virksomheder, som undlader allokering af goodwill til lavere niveau end koncernniveau, at formålet er at gøre værdiforringelsestest operationelle samt at der er sammenfald mellem CGU og koncernniveau. Såfremt virksomheder undlader allokering af goodwill, skal der foretages værdiforringelsestest på koncernniveau. Tabel 7 panel B viser imidlertid, at kun otte af de 20 virksomheder foretager værdiforringelsestest på koncernniveau. Den positive udlægning af dette resultat er, at virksomheder har undladt dette, da de vurderer, at der ikke er behov for nedskrivning (dog i strid med IAS 36, 90). Den negative udlægning er, at virksomhederne ikke gennemfører værdiforringelsestest korrekt og reelt mister muligheden for at identificere et nedskrivningsbehov. Teoretisk set bør goodwill allokeres til den CGU eller gruppe af CGU er, som forventes at opnå de økonomiske fordele (goodwill) af den tilkøbte aktivitet. Dette fremgår også af IAS 36, IN11: The goodwill should.be allocated to each of the acquirer s CGUs, or groups of CGUs, that are expected to benefit from the synergies of the business combinations, irrespective of whether other assets or liabilities of the acquiree are assigned to those units or groups of units.

15 I tabel 7 panel C er vist en række af de allokeringsnøgler, der anvendes til fordeling af goodwill i praksis. I seks virksomheder bestemmes allokeringen af goodwill ud fra den forventede værdiskabelse, som opkøbet vil bidrage med i den enkelte CGU eller gruppe af CGU er, hvilket er i overensstemmelse med IAS 36. Oftest anvendes størrelsen af den opkøbte virksomheds omsætning og aktiver som tilgår den enkelte CGU eller gruppe af CGU er som kriterium for allokering af goodwill. Når goodwill følger omsætning eller aktiver fordrer det, at den CGU, som modtager omsætningen og aktiverne også modtager de økonomiske fordele ved virksomhedssammenlægningen. Som det fremgår af IAS 36, IN11 ovenfor, behøver det ikke altid at være tilfældet. Syv virksomheder svarer andet og af de verbale kommentarer fremgår det, at allokering af goodwill ikke er et problem, da goodwill ikke skal allokeres, men indgår i den CGU, der påvirkes af købet. Allokering af corporate assets En særlig problemstilling ved værdiforringelsestest (af goodwill) er corporate assets. Eksempler på corporate assets er hovedkontoret, fælles forskningscenter eller fælles supportfunktioner. Allokering af disse aktiver kan være problematisk. IAS 36, 102 angiver, at corporate assets skal allokeres til de enkelte CGU er. I de tilfælde hvor det ikke er muligt, bør værdiforringelsestest gennemføres på det højere niveau (gruppe af CGU er), hvor det er muligt at allokere corporate assets. Da corporate assets kan være problematiske at allokere til en CGU eller gruppe af CGU er (i visse driftsøkonomiske tilfælde også meningsløst), er det tænkeligt, at mange virksomheder vælger at undlade at allokere corporate assets. Tabel 8 Panel A Allokeres fælles virksomhedsaktiver og omkostninger (corporate assets and expenses) til lavere niveauer end koncernniveau? Ja 17 Nej 33 Ved ikke / ønsker ikke at svare 12 Total 62

16 Panel B Foretages der en værdiforringelsestest på koncernniveau, hvori den bogførte værdi af alle koncernens aktiver sammenlignes med hele koncernens genindvindingsværdi? Ja 13 Nej 20 Total 33 Tabel 8 panel A bekræfter denne antagelse. Således svarer 33 virksomheder, at de ikke allokerer corporate assets til et lavere niveau end koncernniveau. Til sammenligning vælger kun 17 virksomheder at allokere corporate assets til et lavere niveau end koncernniveau. De 33 virksomheder, som undlader at allokere corporate assets til et lavere niveau end koncernniveau, bør derfor også foretage en værdiforringelsestest på koncernniveau jf. IAS 36, 102iii. Resultaterne i tabel 8 panel B viser imidlertid, at kun 13 af de 33 virksomheder foretager værdiforringelsestest på koncernniveau. De resterende 20 virksomheder foretager derfor ikke værdiforringelsestest på koncernniveau, som de burde. Den positive udlægning af dette resultat er, at virksomhederne ikke vurderer, at der er behov for nedskrivning, selv når corporate assets inddrages. Den negative udlægning er, at virksomhederne ikke gennemfører værdiforringelsestest korrekt og reelt mister muligheden for at identificere et nedskrivningsbehov. Konklusion del 1 I denne artikel er undersøgelsens design, population og indledende resultater blevet præsenteret. De foreløbige resultater viser, at virksomheder gennemfører værdiforringelsestest forskelligt. Nogle vælger at udarbejde manualer, mens andre undlader dette. Størrelsen og fastlæggelsen af CGU er varierer ligeledes på tværs af virksomheder. I nogle virksomheder er antallet af CGU er lig med antallet af segmenter, mens antallet af CGU er er forskellig fra antallet af segmenter i andre virksomheder. Desuden konstateres fejl i værdiforringelsestesten. Virksomheder, der undlader at allokere goodwill og/eller corporate assets til et lavere niveau end koncernniveau, laver ofte ikke værdiforringelsestest på koncernniveau. I sin yderste konsekvens mister virksomhederne hermed muligheden for at identificere et nedskrivningsbehov. I den efterfølgende artikel fokuseres der på, hvorledes virksomhederne estimerer genindvindingsværdien. Målingsaspektet er således omdrejningspunktet i del 2 af undersøgelsen.

En empirisk analyse af hvorledes antallet af fejl reduceres i forbindelse med værdiforringelsestest

En empirisk analyse af hvorledes antallet af fejl reduceres i forbindelse med værdiforringelsestest En empirisk analyse af hvorledes antallet af fejl reduceres i forbindelse med værdiforringelsestest Af Christian Petersen og Thomas Plenborg Resumé Dagsværdier bliver stadig oftere anvendt som målingsmetode

Læs mere

GK AGIO ApS. Årsrapport for CVR-nr Stensballe Strandvej Horsens

GK AGIO ApS. Årsrapport for CVR-nr Stensballe Strandvej Horsens GK AGIO ApS Stensballe Strandvej 195 8700 Horsens CVR-nr. 26 73 91 95 Årsrapport for 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 15/03 2016 Gert Kristiansen Dirigent

Læs mere

Marianne Hvid Holding ApS

Marianne Hvid Holding ApS Marianne Hvid Holding ApS Kongevej 72, st. 6400 Sønderborg CVR-nr. 36 46 67 82 Årsrapport for 2016 Opstillet uden revision eller review Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Thomsen 2016 Holding ApS

Thomsen 2016 Holding ApS Thomsen 2016 Holding ApS Skæring Skolevej 157 8250 Egå Årsrapport 1. juli 2015-30. juni 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28/11/2016 Klaus Kimose Thomsen

Læs mere

MATADOR EJENDOMME APS

MATADOR EJENDOMME APS Tlf: 76 97 37 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab vejen@bdo.dk Ådalen 13 A, 1. www.bdo.dk DK-6600 Vejen CVR-nr. 20 22 26 7020222670 MATADOR EJENDOMME APS ÅRSRAPPORT Årsrapport 2012 Årsrapporten

Læs mere

ESMAs fokusområder 2014

ESMAs fokusområder 2014 ESMAs fokusområder 2014 Det europæiske værdipapirtilsyn (ESMA) har udsendt en meddelelse (Public Statement), hvori der er redegjort for fokusområderne for de europæiske tilsynsmyndigheders regnskabskontrol

Læs mere

3) Klasse B og C. Årsregnskab og koncernregnskab udarbejdes efter International Financial Reporting Standards som godkendt af EU

3) Klasse B og C. Årsregnskab og koncernregnskab udarbejdes efter International Financial Reporting Standards som godkendt af EU EKSEMPLER PÅ LEDELSESPÅTEGNING PÅ ÅRSRAPPORTER. 1) Klasse B og C. Årsregnskab udarbejdes efter årsregnskabsloven 2) Klasse B og C. Årsregnskab og koncernregnskab udarbejdes efter årsregnskabsloven. Pengestrømsopgørelse

Læs mere

Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015

Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015 Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015 Den 28. januar 2015 blev der stillet lovforslag til ændring af årsregnskabsloven. Ændringerne skyldes primært, at Danmark skal implementere det EU-regnskabsdirektiv,

Læs mere

HOLDINGSELSKABET JEA AF 1/ ApS

HOLDINGSELSKABET JEA AF 1/ ApS HOLDINGSELSKABET JEA AF 1/10 2013 ApS Nordvangen 6 7120 Vejle Øst Årsrapport 1. juli 2017-30. juni 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/11/2018 Jørgen

Læs mere

Søndervang Hobro Holding ApS Kirkegaardsvej 11, 9500 Hobro CVR-nr

Søndervang Hobro Holding ApS Kirkegaardsvej 11, 9500 Hobro CVR-nr Kirkegaardsvej 11, 9500 Hobro CVR-nr. 34 04 79 52 Årsrapport for regnskabsåret 01.05.15-30.04.16 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. 08.07.16 Morten Nymann Pedersen Dirigent

Læs mere

JL Revisorer Registreret Revisionsanpartsselskab Majsmarken 1, 7190 Billund CVR-nr

JL Revisorer Registreret Revisionsanpartsselskab Majsmarken 1, 7190 Billund CVR-nr JL Revisorer Registreret Revisionsanpartsselskab Majsmarken 1, 7190 Billund CVR-nr. 31 33 26 99 Årsrapport for 2017 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. 22.05.18 Jens Elkjær-Larsen

Læs mere

AL-TEKAFUL VELGØRENDE FORENING DORTHEAVEJ 14 2400 KØBENHAVN NV ÅRSRAPPORT FOR 2012

AL-TEKAFUL VELGØRENDE FORENING DORTHEAVEJ 14 2400 KØBENHAVN NV ÅRSRAPPORT FOR 2012 AL-TEKAFUL VELGØRENDE FORENING DORTHEAVEJ 14 2400 KØBENHAVN NV ÅRSRAPPORT FOR 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på foreningens ordinære generalforsamling København NV den / 2013 Dirigent Side PÅTEGNINGER

Læs mere

Værdiansættelse i praksis

Værdiansættelse i praksis www.pwc.dk Værdiansættelse i praksis Anvendelse af DCF-modellen i forbindelse med nedskrivningstest 23. april 2015 Revision. Skat. Rådgivning. Nedskrivningstest Baggrund Sikring af, at en virksomheds aktiver

Læs mere

LE AF 30. JUNI 2014 A/S under frivillig likvidation Lundvej 14, 8800 Viborg

LE AF 30. JUNI 2014 A/S under frivillig likvidation Lundvej 14, 8800 Viborg LE AF 30. JUNI 2014 A/S under frivillig likvidation Lundvej 14, 8800 Viborg CVR-nr. 27 40 98 73 Årsrapport 1. januar - 31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Per Gudum ApS Højbjerggårdsvej 28, 2840 Holte CVR-nr

Per Gudum ApS Højbjerggårdsvej 28, 2840 Holte CVR-nr Højbjerggårdsvej 28, 2840 Holte CVR-nr. 29 60 52 46 Årsrapport for 2017 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. 25.01.18 Per Gudum Dirigent STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB

Læs mere

GK AGIO ApS. Årsrapport for CVR-nr Stensballe Strandvej Horsens

GK AGIO ApS. Årsrapport for CVR-nr Stensballe Strandvej Horsens GK AGIO ApS Stensballe Strandvej 195 8700 Horsens CVR-nr. 26 73 91 95 Årsrapport for 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 02/02 2017 Gert Kristiansen Dirigent

Læs mere

L 21/10 Den Europæiske Unions Tidende

L 21/10 Den Europæiske Unions Tidende L 21/10 Den Europæiske Unions Tidende 24.1.2009 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 69/2009 af 23. januar 2009 om ændring af forordning (EF) nr. 1126/2008 om vedtagelse af visse internationale regnskabsstandarder

Læs mere

SURVEY. Hvilke væsentlige fejl finder revisor i 2012-årsregnskaberne.

SURVEY. Hvilke væsentlige fejl finder revisor i 2012-årsregnskaberne. Hvilke væsentlige fejl finder revisor i 2012-årsregnskaberne SURVEY www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser

Læs mere

REPE ApS. Hesselrødvej Kokkedal. Årsrapport 1. januar december 2016

REPE ApS. Hesselrødvej Kokkedal. Årsrapport 1. januar december 2016 REPE ApS Hesselrødvej 13 2980 Kokkedal Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 08/06/2017 René Jakobsen Dirigent Side

Læs mere

Ny IAS/IFRS om anlægsaktiver til salg og ophørte

Ny IAS/IFRS om anlægsaktiver til salg og ophørte Indhold: Standarden i hovedtræk Hvornår skal aktiver klassificeres som disponible for salg Regnskabsmæssig behandling af aktiver disponible for salg Hvornår skal betragtes som ophørt i resultatopgørelsen

Læs mere

SYVSTEN KRO INVEST ApS

SYVSTEN KRO INVEST ApS SYVSTEN KRO INVEST ApS Ålborgvej 439, st tv 9352 Dybvad Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 11/06/2018 Liselotte

Læs mere

Lovforslag om ændring af Årsregnskabsloven

Lovforslag om ændring af Årsregnskabsloven Lovforslag om ændring af Årsregnskabsloven Konsekvenser for Venture Capital og Private Equity selskaber ved indregning og måling af kapitalandele i andre virksomheder Kontakt Niels Henrik B. Mikkelsen

Læs mere

PROTICA PRIVATE EQUITY APS

PROTICA PRIVATE EQUITY APS Årsrapport for 2014 PROTICA PRIVATE EQUITY APS CVR-nr. 35 04 42 13 2. Regnskabsår Godkendt på selskabets generalforsamling, den 29. juli 2015 Dirigent -------------------------------------------- Peter

Læs mere

Notat om ikke anvendelige fremgangsmåder ved opgørelse af værdien af udlån i forbindelse med udarbejdelse af åbningsbalancen pr. 1.

Notat om ikke anvendelige fremgangsmåder ved opgørelse af værdien af udlån i forbindelse med udarbejdelse af åbningsbalancen pr. 1. Finanstilsynet 8. juli 2005 FIRA J.nr.122-0031 /mt Notat om ikke anvendelige fremgangsmåder ved opgørelse af værdien af udlån i forbindelse med udarbejdelse af åbningsbalancen pr. 1. januar 2005 Indledning

Læs mere

De europæiske tilsynsmyndigheders

De europæiske tilsynsmyndigheders De europæiske tilsynsmyndigheders prioriteringer for regnskabskontrollen i 2015 Af Anton Sibast Laugesen og Jan Fedders Kontakt Jan Fedders Telefon: 3945 9101 Mobil: 2370 6574 E-mail: jfe@pwc.dk Anton

Læs mere

Udvalgte revisionsmæssige forhold, som revisor skal overveje i lyset af de ændrede markedsforhold 1. Indledning 2. Going concern

Udvalgte revisionsmæssige forhold, som revisor skal overveje i lyset af de ændrede markedsforhold 1. Indledning 2. Going concern 6. marts 2009 /pkj Udvalgte revisionsmæssige forhold, som revisor skal overveje i lyset af de ændrede markedsforhold 1. Indledning Den nuværende finansielle krise påvirker det danske og internationale

Læs mere

DLJ Holding ApS Årsrapport for 2013

DLJ Holding ApS Årsrapport for 2013 DLJ Holding ApS Årsrapport for 2013 (regnskabsår 1/7-31/12) CVR-nr. 31 18 25 73 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 11/06 2014 Jesper Schou Jørgensen Dirigent

Læs mere

ABC Bilimport & Eksport ApS. Årsrapport 1. januar december 2017

ABC Bilimport & Eksport ApS. Årsrapport 1. januar december 2017 Lergravsvej 60 2300 København S CVR-nr. 36049189 Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 4. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 6. februar

Læs mere

Pre-deal PPA fordele ved at lave købesumsfordeling tidligt i processen.

Pre-deal PPA fordele ved at lave købesumsfordeling tidligt i processen. WP 2009-04 Pre-deal PPA fordele ved at lave købesumsfordeling tidligt i processen. by Partner Anders C. Madsen, PricewaterhouseCoopers Director Jacob Erhardi, KPMG Professor Thomas Plenborg, Copenhagen

Læs mere

CVR-nr Arkitekt-C ApS. Indholdsfortegnelse. Selskabsoplysninger 3. Ledelsespåtegning 4.

CVR-nr Arkitekt-C ApS. Indholdsfortegnelse. Selskabsoplysninger 3. Ledelsespåtegning 4. Indholdsfortegnelse SIDE Selskabsoplysninger 3. Ledelsespåtegning 4. Den uafhængige revisors påtegning på årsregnskabet 5. Selskabets hovedaktivitet 6. Årsregnskab Anvendt regnskabspraksis 7. Resultatopgørelse

Læs mere

Copenhagen Bethel Missionary Baptist Church Lærdalsgade 7, 1. th København S. CVR.nr Årsrapport 2018

Copenhagen Bethel Missionary Baptist Church Lærdalsgade 7, 1. th København S. CVR.nr Årsrapport 2018 Copenhagen Bethel Missionary Baptist Church side 1 Copenhagen Bethel Missionary Baptist Church Lærdalsgade 7, 1. th. 2300 København S CVR.nr 29998248 Årsrapport 2018 Godkendt på menighedsmødet den Dirigent

Læs mere

JYDSK BOLIG A/S. Årsrapport for 2017/18. Toftebjerg Alle Løgstør. CVR-nr (24. regnskabsår)

JYDSK BOLIG A/S. Årsrapport for 2017/18. Toftebjerg Alle Løgstør. CVR-nr (24. regnskabsår) JYDSK BOLIG A/S Toftebjerg Alle 6 9670 Løgstør CVR-nr. 18 70 41 96 Årsrapport for 2017/18 (24. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 27. februar

Læs mere

SkatteInform Statsautoriseret Revisionspartnerselskab. Årsrapport 2017

SkatteInform Statsautoriseret Revisionspartnerselskab. Årsrapport 2017 CVR-nr. 35394206 Årsrapport 2017 5. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30-05-2018 Inge Nilsson Dirigent Indholdsfortegnelse Ledelsespåtegning

Læs mere

C. Nielsen Holding ApS Ravnsøvej Risskov. CVR-nr: ÅRSRAPPORT 1. januar december 2016

C. Nielsen Holding ApS Ravnsøvej Risskov. CVR-nr: ÅRSRAPPORT 1. januar december 2016 Ravnsøvej 52 8240 Risskov CVR-nr: 29 31 50 00 ÅRSRAPPORT 1. januar - 31. december 2016 (11. regnskabsår) Godkendt på selskabets generalforsamling, den 15. februar 2017 Dirigent, Claus Loldrup Nielsen INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

VPK Fond I K/S. Årsrapport for Rugaards Skovvej 36, c/o Jon Erik Risvig, DK Ry 24/ CVR-nr

VPK Fond I K/S. Årsrapport for Rugaards Skovvej 36, c/o Jon Erik Risvig, DK Ry 24/ CVR-nr Rugaards Skovvej 36, c/o Jon Erik Risvig, DK- 8680 Ry CVR-nr. 37 67 01 62 Årsrapport for 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 24/4-2019 Klaus Bülow Davidsen

Læs mere

Danske erfaringer med værdiforringelsestest. Del 2

Danske erfaringer med værdiforringelsestest. Del 2 Danske erfaringer med værdiforringelsestest Del 2 Lektor Carsten Krogholt Hansen Lektor Christian Petersen Professor Thomas Plenborg Copenhagen Business School Institut for Regnskab og Revision Solbjerg

Læs mere

DONG aflægger såvel årsregnskab som koncernregnskab efter IFRS som godkendt af EU.

DONG aflægger såvel årsregnskab som koncernregnskab efter IFRS som godkendt af EU. FORTROLIGT Bestyrelsen for DONG Energy A/S Sendt pr. digital post Dato 8. februar 2016 J.nr. 2015-3568 Udtalelse vedrørende anvendelse af et supplerende resultatmål Business performance i årsrapporten

Læs mere

Blyde Holding ApS. Årsrapport for 2017

Blyde Holding ApS. Årsrapport for 2017 Blyde Holding ApS Sørupvej 72, 3480 Fredensborg Årsrapport for 2017 CVR-nr. 28 15 98 89 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 18/6 2018 Jørgen Nielsen Dirigent

Læs mere

KAB-Holding15 ApS CVR-nr Billedvej Nordhavn. Årsrapport 2015/16

KAB-Holding15 ApS CVR-nr Billedvej Nordhavn. Årsrapport 2015/16 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk KAB-Holding15 ApS CVR-nr. 37351431

Læs mere

LJ DUBAI INVEST APS. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 31. maj 2012.

LJ DUBAI INVEST APS. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 31. maj 2012. Tlf: 96 34 73 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab aalborg@bdo.dk Sofiendalsvej 11, Box 7030 www.bdo.dk DK-9200 Aalborg SV CVR-nr. 20 22 26 7020222670 LJ DUBAI INVEST APS ÅRSRAPPORT Årsrapport

Læs mere

CALIRA HOLDING APS AMALIEGADE 10, 1256 KØBENHAVN K 1. JANUAR DECEMBER 2018

CALIRA HOLDING APS AMALIEGADE 10, 1256 KØBENHAVN K 1. JANUAR DECEMBER 2018 Tlf.: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 CALIRA HOLDING APS AMALIEGADE 10, 1256 KØBENHAVN

Læs mere

MCS Invest Fond 1 K/S

MCS Invest Fond 1 K/S Navervej 16 C, 7000 Fredericia CVR-nr. 36 46 46 90 Årsrapport for perioden 1. januar til 31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 08/06 2018 Henrik

Læs mere

HIGH CLASS RACING ApS

HIGH CLASS RACING ApS HIGH CLASS RACING ApS Følfodvej 3 9310 Vodskov Årsrapport 1. juli 2016-30. juni 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 06/12/2017 Søren Fjorback Dirigent

Læs mere

A/S Danske Ejerlejligheder Smakkegårdsvej 219, 1., 2820 Gentofte CVR-nr

A/S Danske Ejerlejligheder Smakkegårdsvej 219, 1., 2820 Gentofte CVR-nr Smakkegårdsvej 219, 1., 2820 Gentofte CVR-nr. 34 22 85 82 Årsrapport for 2018 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. 02.07.19 Frederik Korsgaard Clausager Dirigent STATSAUTORISERET

Læs mere

Værdiansættelse og IFRS 16 i praksis. Oktober Revision. Skat. Rådgivning.

Værdiansættelse og IFRS 16 i praksis. Oktober Revision. Skat. Rådgivning. Oktober 2019 Revision. Skat. Rådgivning. Introduktion Implementeringen af IFRS 16, som træder i kraft for regnskabsår, der begyndte den 1. januar 2019 eller senere, betyder, at der ikke længere skal skelnes

Læs mere

CØP A/S. Klosteralleen Ringsted. Årsrapport 1. maj april 2018

CØP A/S. Klosteralleen Ringsted. Årsrapport 1. maj april 2018 CØP A/S Klosteralleen 6 4100 Ringsted Årsrapport 1. maj 2017-30. april 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 02/10/2018 Carsten Øhauge Pedersen Dirigent

Læs mere

Carsten Stamp Lambæk Holding ApS. Årsrapport for 2012

Carsten Stamp Lambæk Holding ApS. Årsrapport for 2012 Carsten Stamp Lambæk Holding ApS Edith Rodes Vej 14, 7430 Ikast CVR-nr. 26 90 60 91 Årsrapport for 2012 10. regnskabsår Til Erhvervsstyrelsen Nærværende årsrapport er fremlagt og godkendt på selskabets

Læs mere

R INVEST APS. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 28. juni René Bak CVR-NR.

R INVEST APS. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 28. juni René Bak CVR-NR. Tlf: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 R INVEST APS ÅRSRAPPORT Årsrapport 2012 Årsrapporten

Læs mere

Valeur Holding ApS Lyngbyvej 9, 8000 Aarhus C CVR-nr

Valeur Holding ApS Lyngbyvej 9, 8000 Aarhus C CVR-nr Lyngbyvej 9, 8000 Aarhus C CVR-nr. 26 03 35 78 Årsrapport for 2017 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. 25.04.18 Karin Valeur Leffers Dirigent STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB

Læs mere

ENJOY FITNESS SLAGELSE ApS i likvidation

ENJOY FITNESS SLAGELSE ApS i likvidation ENJOY FITNESS SLAGELSE ApS i likvidation Årsrapport 1. oktober 2013-30. september 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 26/02/2015 Thomas Ekelund-Berthelsen

Læs mere

SANVIG HOLDING APS BIRMAVEJ 46, 2300 KØBENHAVN S 1. JANUAR DECEMBER 2017

SANVIG HOLDING APS BIRMAVEJ 46, 2300 KØBENHAVN S 1. JANUAR DECEMBER 2017 Tlf.: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 SANVIG HOLDING APS BIRMAVEJ 46, 2300 KØBENHAVN S

Læs mere

FORTROLIGT Bestyrelsen for Parken Sport & Entertainment A/S

FORTROLIGT Bestyrelsen for Parken Sport & Entertainment A/S FORTROLIGT Bestyrelsen for Parken Sport & Entertainment A/S Sendt til virksomhedens digitale postkasse 31. maj 2017 Ref./MetGyd J. nr. 2016-6492 Regnskabskontrolsag vedrørende årsrapporten for regnskabsåret

Læs mere

StoryTelling ApS CVR-nr

StoryTelling ApS CVR-nr CVR-nr. 32 09 60 77 Årsrapport for 2012 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. 03.06.13 Birthe Jægerum Dirigent STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af HLB

Læs mere

HOLDINGSELSKABET JMI AF 15/ ApS

HOLDINGSELSKABET JMI AF 15/ ApS HOLDINGSELSKABET JMI AF 15/1 2009 ApS Sitkagranvej 13 9800 Hjørring Årsrapport 1. oktober 2017-30. september 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 03/01/2019

Læs mere

HH Agro Holding ApS Hornum Søvej Støvring CVR-nr Årsrapport 2016

HH Agro Holding ApS Hornum Søvej Støvring CVR-nr Årsrapport 2016 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Gøteborgvej 18 9200 Aalborg SV Telefon 98 79 60 00 Telefax 98 79 60 01 www.deloitte.dk HH Agro Holding ApS Hornum Søvej 19 9530 Støvring

Læs mere

AC Lundbæk A/S CVR-nr

AC Lundbæk A/S CVR-nr AC Lundbæk A/S CVR-nr. 28 27 94 77 Årsrapport 1. januar - 31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 14. maj 2014. Claus Lundbæk Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

EJENDOMSINVEST SJÆLLAND ApS

EJENDOMSINVEST SJÆLLAND ApS EJENDOMSINVEST SJÆLLAND ApS Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 04/07/2015 Tina Maria Frøslev-Jørgensen Dirigent

Læs mere

Grundejerforeningen Balders Have Frodes Have 13 3650 Ølstykke

Grundejerforeningen Balders Have Frodes Have 13 3650 Ølstykke R3 Revision Godkendt Revisionsanpartsselskab Hundige Strandvej 210 B 2670 Greve Telefon: 43 90 50 05 Cvr. nr. 33 16 40 76 www.r3revision.dk Grundejerforeningen Balders Have Frodes Have 13 3650 Ølstykke

Læs mere

A.J. Aamund A/S Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

A.J. Aamund A/S Fruebjergvej 3, 2100 København Ø A.J. Aamund A/S Fruebjergvej 3, 2100 København Ø CVR-nr. 11 80 15 36 Årsrapport 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10. maj 2016. Hans Christoffersen

Læs mere

Tommerup St. Antenneforening

Tommerup St. Antenneforening Tommerup St. Antenneforening Engvej 22 5690 Tommerup CVR.-nr. 17 92 97 98 20. regnskabsår Årsrapport for 2013 Godkendt på selskabets generalforsamling den / 2014 Dirigent: - 1 - Indhold Påtegninger Bestyrelsens

Læs mere

Eggert Eggert ApS Klarinetvej Horsens CVR-nr Årsrapport

Eggert Eggert ApS Klarinetvej Horsens CVR-nr Årsrapport Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Egtved Allé 4 6000 Kolding Telefon 75 53 00 00 Telefax 75 53 00 38 www.deloitte.dk Eggert Eggert ApS Klarinetvej 10 8700 Horsens CVR-nr.

Læs mere

BELT ApS CVR-nr Årsrapport 2013

BELT ApS CVR-nr Årsrapport 2013 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Gøteborgvej 18 Postboks 7012 9200 Aalborg SV Telefon 98 79 60 00 Telefax 98 79 60 01 www.deloitte.dk BELT ApS CVR-nr. 30357892 Årsrapport

Læs mere

HARALD AUTO A/S. Gammel Højmevej Odense SV. Årsrapport 1. januar december 2017

HARALD AUTO A/S. Gammel Højmevej Odense SV. Årsrapport 1. januar december 2017 HARALD AUTO A/S Gammel Højmevej 30 5250 Odense SV Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28/05/2018 Peter Lambert

Læs mere

EKSTERNT REGNSKAB 1 INTRODUKTION BEGREBSRAMME

EKSTERNT REGNSKAB 1 INTRODUKTION BEGREBSRAMME EKSTERNT REGNSKAB 1 INTRODUKTION BEGREBSRAMME HVAD ER REGNSKABSVÆSEN? HVAD ER ET REGNSKAB? AAA: A Statement of Basic Accounting Theory (1966).... the process of identifying, measuring, and communicating

Læs mere

DUX HOLDING APS MORSØVEJ 5, 6400 SØNDERBORG 2015/16

DUX HOLDING APS MORSØVEJ 5, 6400 SØNDERBORG 2015/16 Tlf.: 75 24 61 66 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab olgod@bdo.dk Torvet 2 www.bdo.dk DK-6870 Ølgod CVR-nr. 20 22 26 7020222670 DUX HOLDING APS MORSØVEJ 5, 6400 SØNDERBORG ÅRSRAPPORT Års 2015/16

Læs mere

De Fire Heste ApS. Ørholmvej Kongens Lyngby. CVR-nr Årsrapport for regnskabsår

De Fire Heste ApS. Ørholmvej Kongens Lyngby. CVR-nr Årsrapport for regnskabsår Ørholmvej 59 2800 Kongens Lyngby CVR-nr. 29317127 Årsrapport for 2016 11. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 24. maj 2017 Lars Thuesen Dirigent

Læs mere

kendelse: Den 28. juni 2013 blev der i sag nr. 62/2012 Revisortilsynet mod statsautoriseret revisor D afsagt sålydende

kendelse: Den 28. juni 2013 blev der i sag nr. 62/2012 Revisortilsynet mod statsautoriseret revisor D afsagt sålydende Den 28. juni 2013 blev der i sag nr. 62/2012 Revisortilsynet mod statsautoriseret revisor D afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 21. august 2012 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens 43,

Læs mere

ADVIEW APS. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 20. marts Jacob F.

ADVIEW APS. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 20. marts Jacob F. Tlf: 96 34 73 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab aalborg@bdo.dk Visionsvej 51 www.bdo.dk DK-9000 Aalborg CVR-nr. 20 22 26 7020222670 ADVIEW APS ÅRSRAPPORT Årsrapport 2013 Årsrapporten er fremlagt

Læs mere

Priorparken 680 K/S. Vesterbrogade 33, 1620 København V. Årsrapport for

Priorparken 680 K/S. Vesterbrogade 33, 1620 København V. Årsrapport for Priorparken 680 K/S Vesterbrogade 33, 1620 København V Årsrapport for 2015 CVR-nr. 26 43 28 04 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30. maj 2016. Michael Jordan

Læs mere

L.M.J. II ApS Forteledet 6, 8240 Risskov CVR-nr

L.M.J. II ApS Forteledet 6, 8240 Risskov CVR-nr Forteledet 6, 8240 Risskov CVR-nr. 25 24 72 21 Årsrapport for regnskabsåret 01.10.16-30.09.17 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. 09.02.18 Lars Martin Jørgensen Dirigent STATSAUTORISERET

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 5.4.2013 Den Europæiske Unions Tidende L 95/9 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 313/2013 af 4. april 2013 om ændring af forordning (EF) nr. 1126/2008 om vedtagelse af visse internationale regnskabsstandarder

Læs mere

HANUEL HOLDING APS SANDAGERVEJ 10, 7400 HERNING 1. JANUAR DECEMBER 2016

HANUEL HOLDING APS SANDAGERVEJ 10, 7400 HERNING 1. JANUAR DECEMBER 2016 Tlf.: 96 26 38 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab herning@bdo.dk Birk Centerpark 30 www.bdo.dk DK-7400 Herning CVR-nr. 20 22 26 7020222670 HANUEL HOLDING APS SANDAGERVEJ 10, 7400 HERNING ÅRSRAPPORT

Læs mere

SURVEY. Årsregnskaberne Hvilke væsentlige fejl retter revisor under revisionen af 2013-årsregnskaberne.

SURVEY. Årsregnskaberne Hvilke væsentlige fejl retter revisor under revisionen af 2013-årsregnskaberne. Årsregnskaberne 2013 - Hvilke væsentlige fejl retter revisor under revisionen af 2013-årsregnskaberne SURVEY www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark.

Læs mere

CAMOLA HOLDING ApS. Røde Banke Fredericia. Årsrapport 1. januar december 2015

CAMOLA HOLDING ApS. Røde Banke Fredericia. Årsrapport 1. januar december 2015 CAMOLA HOLDING ApS Røde Banke 99 7000 Fredericia Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/05/2016 Erling Christensen

Læs mere

Virksomhedsoplysninger 1. Ledelsespåtegning 2. Den uafhængige revisors erklæring om review af årsregnskabet 3. Ledelsesberetning 4

Virksomhedsoplysninger 1. Ledelsespåtegning 2. Den uafhængige revisors erklæring om review af årsregnskabet 3. Ledelsesberetning 4 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Tværkajen 5 Postboks 10 5100 Odense C Telefon 63 14 66 00 Telefax 63 14 66 12 www.deloitte.dk TA Capital ApS Kottesgade 13 5000 Odense

Læs mere

Letregnskab.dk ApS ÅRSRAPPORT 2016

Letregnskab.dk ApS ÅRSRAPPORT 2016 Letregnskab.dk ApS c/o Woiremose & Partner ApS C.F. Richs Vej 99 D 2000 Frederiksberg CVR.nr.: 30 00 46 71 ÅRSRAPPORT 2016 Regnskabsperiode: 1/1 2016-31/12 2016 (10. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt

Læs mere

Den 7. august 2014 blev der i. sag nr. 111/2013. Revisortilsynet. mod. Registreret revisor Flemming M. Nielsen. afsagt sålydende K E N D E L S E:

Den 7. august 2014 blev der i. sag nr. 111/2013. Revisortilsynet. mod. Registreret revisor Flemming M. Nielsen. afsagt sålydende K E N D E L S E: Den 7. august 2014 blev der i sag nr. 111/2013 Revisortilsynet mod Registreret revisor Flemming M. Nielsen afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 10. september 2013 har Revisortilsynet i medfør

Læs mere

O2 Rådgivning ApS. Rasmus Østergaards Have 2, 1 tv 8700 Horsens. Årsrapport 1. oktober september 2017

O2 Rådgivning ApS. Rasmus Østergaards Have 2, 1 tv 8700 Horsens. Årsrapport 1. oktober september 2017 O2 Rådgivning ApS Rasmus Østergaards Have 2, 1 tv 8700 Horsens Årsrapport 1. oktober 2016-30. september 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/12/2017

Læs mere

Ændring i regnskabspraksis og regnskabsmæssige skøn

Ændring i regnskabspraksis og regnskabsmæssige skøn Ændring i regnskabspraksis og regnskabsmæssige skøn Ændringer kan opdeles i områderne ændring i regnskabspraksis og ændring af regnskabsmæssige skøn. Herudover kan der være ændringer som følge af fejl.

Læs mere

THX CONSULT APS STEENSTRUPS ALLE 9, 2. TH., 1924 FREDERIKSBERG C

THX CONSULT APS STEENSTRUPS ALLE 9, 2. TH., 1924 FREDERIKSBERG C Tlf.: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 THX CONSULT APS STEENSTRUPS ALLE 9, 2. TH., 1924

Læs mere

FX Team Udlejning ApS

FX Team Udlejning ApS Rafinaderivej 20 2300 København S Årsrapport for 2014/15 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 12. maj 2016 Christian Kitter Dirigent Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

OLE LUND-THOMSEN, EJENDOMSADMINISTRATION APS ESPLANADEN 7, 3. TV., 1263 KØBENHAVN K 2015/16

OLE LUND-THOMSEN, EJENDOMSADMINISTRATION APS ESPLANADEN 7, 3. TV., 1263 KØBENHAVN K 2015/16 Tlf.: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 OLE LUND-THOMSEN, EJENDOMSADMINISTRATION APS ESPLANADEN

Læs mere

RIAZ' VIKARBUREAU ApS

RIAZ' VIKARBUREAU ApS RIAZ' VIKARBUREAU ApS Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28/11/2013 Riaz Ahmed Butt Dirigent (Urevideret) Side 2 af

Læs mere

Årsrapport 2014 (sammendrag)

Årsrapport 2014 (sammendrag) Dansk Revision Korsør godkendt revisionsaktieselskab Jens Baggesens Gade 35 DK-4220 Korsør korsoer@danskrevision.dk www.danskrevision.dk Telefon: +45 58 37 34 24 Telefax: +45 58 37 30 23 CVR: DK 29 91

Læs mere

Hogreffe Invest ApS. Skippersmindevej Vodskov. CVR-nr Årsrapport for (4. regnskabsår)

Hogreffe Invest ApS. Skippersmindevej Vodskov. CVR-nr Årsrapport for (4. regnskabsår) Skippersmindevej 17 9310 Vodskov CVR-nr. 35 65 60 49 Årsrapport for 2017 (4. regnskabsår) Opstillet uden revision eller review Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

SAVH STATSAUT. REVISIONS ApS

SAVH STATSAUT. REVISIONS ApS SAVH STATSAUT. REVISIONS ApS Ringstedvej 71 4000 Roskilde Årsrapport 1. juli 2017-30. juni 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 14/12/2018 Michael Hansen

Læs mere

Holdingselskabet af 7/ ApS Vilvordevej 51, 2920 Charlottenlund CVR-nr

Holdingselskabet af 7/ ApS Vilvordevej 51, 2920 Charlottenlund CVR-nr Vilvordevej 51, 2920 Charlottenlund CVR-nr. 33 24 25 30 Årsrapport for 2016 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. 03.04.17 Thomas Kofoed Nielsen Dirigent STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB

Læs mere

Jørn Grøn Holding ApS CVR-nr

Jørn Grøn Holding ApS CVR-nr CVR-nr. 32 93 29 32 Årsrapport for 2013 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. 16.06.14 Jørn Grøn Dirigent STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af HLB International

Læs mere

Ny IAS/IFRS om virksomhedssammenslutninger April 2004

Ny IAS/IFRS om virksomhedssammenslutninger April 2004 Indhold: Standarden i hovedtræk Omfang Regnskabsmæssig behandling af virksomhedssammenslutninger Kostpris for en overtaget virksomhed Fordeling af kostpris på overtagne aktiver, forpligtelser og eventualforpligtelser

Læs mere

Købmand Hansen Ejendomme ApS Strandvejen Henne CVR-nr Årsrapport

Købmand Hansen Ejendomme ApS Strandvejen Henne CVR-nr Årsrapport Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Dokken 8 Postbox 200 6701 Esbjerg Telefon 79 12 84 44 Telefax 79 12 84 55 www.deloitte.dk Købmand Hansen Ejendomme ApS Strandvejen 425

Læs mere

Næss Invest ApS. Årsrapport for CVR-nr Næsset Horsens

Næss Invest ApS. Årsrapport for CVR-nr Næsset Horsens Næss Invest ApS Næsset 13 8700 Horsens CVR-nr. 26 53 44 61 Årsrapport for 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 24/05 2018 Benthe Midtgaard Dirigent Næss

Læs mere

BYGGETEAM APS CVR-NR ÅRSRAPPORT FOR 2014 (5. regnskabsår)

BYGGETEAM APS CVR-NR ÅRSRAPPORT FOR 2014 (5. regnskabsår) BYGGETEAM APS CVR-NR 32 87 96 91 ÅRSRAPPORT FOR 2014 (5. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 13 / 4 2015. Ejvind Langkilde Dirigent 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

CHRISTIAN DATE GADEBERG HOLDING APS UNDER TVANGSOPLØSNING ØRSTEDSVEJ 10, 8660 SKANDERBORG 2014/15

CHRISTIAN DATE GADEBERG HOLDING APS UNDER TVANGSOPLØSNING ØRSTEDSVEJ 10, 8660 SKANDERBORG 2014/15 Tlf.: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 CHRISTIAN DATE GADEBERG HOLDING APS UNDER TVANGSOPLØSNING

Læs mere

Regnskabskontrol af Nykredit Realkredit A/Skoncernens årsrapport for 2014, kvartalsrapport for 1. kvartal 2015 og halvårsrapport for 1.

Regnskabskontrol af Nykredit Realkredit A/Skoncernens årsrapport for 2014, kvartalsrapport for 1. kvartal 2015 og halvårsrapport for 1. Bestyrelsen og direktionen for Nykredit Realkredit A/S Kalvebod Brygge 1-3 1780 København V 21. december 2015 J.nr. 6848-0029 Regnskabskontrol af Nykredit Realkredit A/Skoncernens årsrapport for 2014,

Læs mere

Fejlen har ingen effekt på årets resultat, samlede aktiver, passiver eller egenkapital i årsrapporten for 2014 eller i delårsrapporter

Fejlen har ingen effekt på årets resultat, samlede aktiver, passiver eller egenkapital i årsrapporten for 2014 eller i delårsrapporter Topdanmark A/S Supplerende/korrigerende information vedrørende årsrapporten for 2014 16. november 2015 Redegørelse Finanstilsynet har i forbindelse med en delvis regnskabskontrol vurderet, at koncernregnskabet

Læs mere

Undervisningsnotat til lektion 7:

Undervisningsnotat til lektion 7: HD-R, 5. SEMESTER 2002 ÅRSREGNSKAB Undervisningsnotat til lektion 7: Immaterielle anlægsaktiver Valdemar Nygaard Temaet gennemgås med udgangspunkt i reglerne den nye årsregnskabslov og regnskabsvejledninger

Læs mere

Skovby Invest A/S Frichsvej 43, 8464 Galten CVR-nr

Skovby Invest A/S Frichsvej 43, 8464 Galten CVR-nr Frichsvej 43, 8464 Galten CVR-nr. 17 79 20 08 Årsrapport for regnskabsåret 01.09.16-31.08.17 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. 17.01.18 Johannes Tyge Petersen Dirigent STATSAUTORISERET

Læs mere

Ejendomsselskabet Rose ApS Søblink Sorø CVR-nr Årsrapport

Ejendomsselskabet Rose ApS Søblink Sorø CVR-nr Årsrapport Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Ndr. Ringgade 70A 4200 Slagelse Telefon 58558200 Telefax 58558201 www.deloitte.dk Ejendomsselskabet Rose ApS Søblink 16 4180 Sorø CVR-nr.

Læs mere

ENGELSTED PETERSEN HOLDING A/S

ENGELSTED PETERSEN HOLDING A/S ENGELSTED PETERSEN HOLDING A/S Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2014 Lars B. Petersen Dirigent Side 2

Læs mere