Ideer til nytænkning og debat:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ideer til nytænkning og debat:"

Transkript

1 Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 122 Offentligt Ideer til nytænkning og debat: nr.1.lav en betalings ring rundt om hele Danmark. I stedet for kun rundt om Sjælland.Brug samme politik som man bruger i lufthavnen. At det koster at komme ind og ud af landet. Samt Banedanmark man skal betale for at bruge jernbanenettet i hele Danmark. Ryk betalingsanlægget/grænsen fra Storebæltsbroen, til den Sønderjyske motorvej ved den Tyske grænse, og lav told og skat boder/kontrol som Sverige gør ved Øresundsbroen. (Ikke bomme med paskontrol, da det er imod Schengen aftalen) Lav et betalingsanlæg. Som man har mange steder i Europa i dag. Og som ikke har noget problemer med Schengen-samarbejde og varens frie bevægelighed. Lav en ens og lige adgang til vores veje, broer og infrastruktur i Danmark. En fair fordelingspolitik. Dette gælder selvfølgelig ikke Øresundsbroen og Femer bælt forbindelsen, da de er vores grænse broer. Fordi: Så får vi en meget bedre infrastruktur og bundet Danmark sammen.et SAMLET & FLEKSIBEL DANMARK. Det ville mindske uligheden, åbne og skabe rigtig mange muligheder for en masse mennesker i vores land. En kæmpe økonomisk gevinst. Et nyt stort vækst/trekantsområde, en løsning til noget af grænsehandlens problemet, til gavn for statskassen og handelslivet specielt i Sønderjylland, men også i resten af landet. Og vi kan bedre holde øje med hvem der kommer ind og ud af vores land/norden. Som Norge og Sverige har efterlyst at vi gør. Nu: Har vi et betalingsanlæg road pricing som gør at vi har et delt og skævt Danmark. Øst eller vest for Storebælt, det er som toforskellige lande. Selv om vi har haft broen i 15 år, har vi endnu ikke formåetat samlet landet.betalingsanlægget gør at. Sjælland stadigvæk ikke er helt landfast med og som Fyn og Jylland. Det gør at dem der bor i Storebælts området ikke er eller kan være særlige fleksible uden en ekstra brugerbetaling. Som de eneste, i det landfaste Danmark. Det betyder at man i 15 år har formået at bremset en stor vækst mulighed for Fyn og Vestsjælland. Kun fordi man har valgt at der skal være Road Pricing på Storebælt.

2 Har broen skabt vækst i Storebælts området? Hvad er vores indtægter og udgifter på det delte og skæve Danmark som idag? En af konsekvenserne over de 15 år hvor betalingsanlægget på Storebæltsbroen har været der, er at befolknings tallet falder i Storebælts området. Selv om der er en fantastisk flot natur med mange dejlige strande. Det ligger centralt i landet og det bør/ budte være en af de mest attraktiv beliggenhed i Danmark. Så er det rigtig svært eller umuligt at sælge og tiltrække nye borger og virksomheder til Storebælts området i dag. Bl.a. fordi man er låst, kan ikke være fleksibel, man mangler frihed til frit at kunne bevæge sig og arbejde i centrum af landet uden en ekstra brugerbetaling. Det betyder bl.a. at dem fra Vestsjælland søger mod København med de trafik problemer det giver, selv om det ville væremeget nemmerfor mange at tage vest for Storebæltf.eks. til Odense, så gør folk det ikke, fordi der er brugerbetaling. Udgifterne idag. For Storebælts området. En lav herlighedsværdi, lav eller negativ vækst, høj arbejdsløshed, dårlig infrastruktur, negativ befolkningstilvækst og lave skatteindtægter, så er der div. tab vedr. grænsehandlen og detailhandlen i Sønderjylland. En del omkostninger vedr. trafik problemer til Kbh.Det som de selvstændige erhvervsdrivende trækker fra i moms og skat for at kører over broen. Det er statskassen der betaler det. Vedligeholdelse af broen er ca. 1 milliard pr. år. Broen er betalt om ca. 15 år. Restgæld er 26 milliarder. Ifølge Sund og Bælt. (2012) Hvad er udgifterne og konsekvensen af alt det idag? Indtægterne idag. Indtægter fra betalingsanlægget på Storebæltsbroen er ca. 2½ milliard kr. pr. år (2012) Hvad er vores indtægter og udgifter hvis man lavet en fri adgang til Storebæltsbroen. Samt rykker betalings anlægget til Sønderjylland/grænsen. Udgifterne er. 2½ milliard kr. pr. år. De næste 15 år, derefter 1 milliard.kr. pr. år. Det som de selvstændige erhvervsdrivende evt. kan trækker fra i moms og skat for at bruge betalingsanlægget ved grænsen. Indtægterne. For Storebælts området betyder det. En stigning i herlighedsværdi, ejendomsvurdering, friværdi og skatteindtægter, en forbedring af infrastrukturen, en laver arbejdsløshed, en positiv vækst på mange områder. Det er et stort skridt på

3 vejen til et,nyt stort vækstområde i Danmark. I Sønderjylland betyder det. En aftagende grænsehandlen til gavn for detailhandlen især i Sønderjylland. Plus det som de selvstændige erhvervsdrivende trækker fra i moms og skat for at kører over broen. Hvad er indtægterne på alt det? Skal vi have Road Pricing i hele landet? Vi har Road Pricing idag,et Brobizz system på Storebælt, det skal bare udvides, så det ikke kun er et sted i Danmark. Skal man over Storebæltsbroen skriver min gps`er. Betalings vej på Engelsk Road Pricing. Så snakken skal/bør gå på om vi skal have Road Pricing andre steder i landet? Snak ikke om vi skal have Road Pricing, for det har vi. Er det en fair løsning og en fornuftigt placering,af et og kun et Road Pricing System/betalingsanlæg. I Danmark? Hvad er grænsen for hvornår at vores vej, broer og tunneler er gratis Hvor alle i Danmark betalt det samme over div. afgifter og skatter. Til hvor det er dem der er bruger, der selv må betale. Hvor er grænsen for hvornår der er brugerbetaling på et vej projekt?man skal bruge det samme argument som man brugte vedr. letbanen Vejle-Billund nemlig at, kommunerne skal også betale ikke kun staten, det skal være ens for alle. Dette bør også gælde for vores motorveje og broer. Det skal være ens for alle, lige meget hvor du bor. Ligestilling af fællesudgifterne til vores infrastruktur i Danmark. Storebælt kontra Lillebælt Hvad vil der ske hvis man kun lavet et betalingsanlæg Road pricing på Lillebæltsbroen. Det ville ødelægge eller bremse vækst mulighederne i hele trekantsområdet. Hvorfor så ødelægge muligheden for hele Storebælts området, når vi nu har bygget en bro, bør den udnyttes, bruges og betales ligesom alle andre broer i Danmark. Idag har vi muligheden for at lave det om, så der ikke er den store forskel og ulighed på Storebælt og Lillebælt.Lige nu er det Lillebælt der er den Store vinder. Og det erkun på grund af et betalingsanlæg/handicap der bremser Storebælt. Hvis det ikke var der, havde vi 2 vinder.

4 Hvor er grænsen ved Tyskland eller Storebælt? Prisen fra Odense til den Tyske hovedstaden Berlin 0,00 kr. pr. tur i bil. Prisen fra Odense til den Danske hovedstaden København 235,00 kr. pr. tur i bil. Det koster at bruge jernbanenette til godstransport i Jylland, Fyn i Danmark, mens vores vej og broer er gratisfor dem der bl.a. kommer medgodstransport fra Tyskland til Jylland og Fyn. Er det fair konkurrence over for virksomheder, Banedanmark og miljøet. Hvad er bedst for CO2. Lastbil eller tog transport? Betaling: Det koster ikke så meget at lave et betalingsanlæg og omsætningen (2012) fra Storebælt er ca. 2½ milliard kr. Det kunne man nok godt tjene ved et nyt anlæg i Sønderjylland. Man kan også lave et VEJ & BROBIZZ system på alle vores motorveje og broer. Vi har et bizz system på Storebæltsbroen som i dag allerede kan tids og pris reguleres, alt efter trafik hensyn. Et road pricing system. Evt. Samtidig med, en nedsættelse eller omlægning af, afgifter vedr. biler, så regnestykket går i balance. Men kunne evt. gøre så bilisterne kan vælge to betalingsanlæg der er gratis, (Ikke grænse anlæg) med udgangspunkt fra deres bopæl. Betalingsanlæggene skal være med ca. samme afstand og pris. Man kan også lav den billige. Når bilen, lastbiler er til syn så registrer man hvor mange km. der er blevet kørt, så laver man en aconto betaling ligesom gas, vand og el. Denne løsning er dog svær at lave en myldretids regulering på. Lav en ens og lige adgang til vores veje og broer i Danmark. (Minus de ikke landfaste øer) Alle betaler det samme, lige meget hvor man bor. Dette er en fair fordelingspolitik af udgifterne til vores vej og broer i Danmark. nr.2lav en effektivisering, modernisering af havne i Danmark.Lav de små industri havne om til FOLKETS HAVN. Det vi sige. Turist, kultur, små erhverv, lystbåde og sports-aktivitets haven område osv.

5 Lavså vi kun har 8-10 store effektive internationale industri havne i Danmark evt. de 8-10 største industri havne vi har idag. Vi er kun et lille land så det må være nok.(man kan lave en lov om hvor der må ligge et varehus, så kan man også lave en lov om, hvor der må ligge en industri havne) Fordi: Så kan de store effektive internationale industri havne blive et knudepunkt i Norden /Skandinavien og skabe mere vækst og flere arbejdspladser. Men også fordi Industri havne udelukker og frastøderfolk med påbud og hegn, der er adgang forbudt, med alle div. EU regler er området idag, blevet som et minefelt for den almindelige borger, havne industrien tiltrækker terrorister og tungtrafik, de ødelægger byens arkitektur og herlighedsværdien i området, de belaster havnen og byen med div. EU regler. Idag Start med at ryk alt havne industri fra Sjællands vestkyst og Fyns østkyst til Kalundborg og lav industri havne om til FOLKETS HAVN. København startede med det for år siden, fordi det skaber en meget mere attraktiv og levende by, som tiltrækker flere borger og turister til byen. Så ny mangler vi kun de små industri havne i resten af landet. Fordi:Folkets Havne ville tiltrækker folk. Vi får nogle fantastiske flotteprovinsbyer og det vil skabe etmeget mere attraktiveområde til gavn for indbyggerne, herlighedsværdien og skat. En kæmpe økonomisk gevinst. Og ikke mindst ville det udvikle en levende bydel og tiltrække nye virksomheder, borger og turister til provinsbyerne/området, (Turismen stiger på verdensplan men ikke i Danmark??)Idag kan havne blive vores små guldminer, hvis vi udvikler og bruger dem fornuftigt, Bl.a. somfolkets HAVN. Dette ville stoppe noget af fraflytningen fra provinsen og landet til storbyerne. Nu: Har vi kæmpe siloer, haller, hegn og tung trafik i mange havnebyer. Why?? Vi skriver ikke 1970 mere. Hvor man skulle have en industri havn i enhver havne by og det ikke var attraktivt at være ved vandet.idag er havne de mest attraktive områderog har en meget stor værdi for især de små byer,hvis der ikke er industri. Havne industrien ligger som regel i indre by og på nogle store fantastiske grunde. Det fylder rigtig meget i pct. af de små byers areal, det larmer utroligt meget og med meget få arbejders pladser. Der er mange små industri havne der ikke er rentable og effektive idag. I forhold til det værdi tab det giver byerne.

6 Havne industrien koster byens indbygger, erhvervslivet og kommunen rigtig mange millioner, fordi den giver en meget dårlige herlighedsværdi, vurdering ogomdømme af byen/området, samtidig koster det mange bolig ejer rigtig mange hundredetusind kroner i en dårlig/lav ejendomsvurdering (friværdi) og salgs pris,der betyder at befolknings tallet ville blive ved med at falde i de områder. Som medføre et kæmpe stort værdi tab for området, kommunen og staten i dag Skaber små industri havne positiv eller negativ vækst? Kan små industri havne tiltrække nye borger til byen? Kan små industri havne tiltrække iværksætter til byen? Kan små industri havne tiltrække flere turister til byen? Kan små industri havnehjælpe med at udvikle byen? Kan små industri havne hjælpe med at afvikle byen? Hvad er svarene hvis der står Folkes Havn i spørgsmålene i stedet for industri havn? Finasiering: Man kan lave et udviklingsselskab By & Havn I/S evt. som København har lavet det, hvor staten ejer 45 pct. Og Københavns Kommune 55 pct. Til kommunens finasiering, er der en del store fonde som er meget interesseret i at, hjælpe med finasiering af by udvikling og især havne projekter. Der er ogsåvores ATPsom har vist interesse for ligne projekter. Det er en Win Win situation. Men også med hjælp fra div. Pensionskasse og EU- støtteordninger. Nr.3 Lav en motorvej fra Kalundborg eller Holbæk til syd motorvejen (E55) via Slagelse og Næstved og lav en fra Holbæk til Kalundborg. Fordi:hele Region Sjælland kan blive meget mere fleksibel. Vi får samlet hele region Sjælland, også med Femern Belt. Vi får et nyt kæmpe vækstområde i stedet for et stort udkantsområde, til stor gavn for økonomien.

7 Vi får løst en stor del af trafik problemerne fra vest og syd Sjælland til Kbh. til stor gavn for borgerne, miljøet og luftforureningen i København. Hvis vi ikke gør noget får vi højest sandsynligt et kæmpe problemer, når broen over Femern Belt kommer. Nu: Har vi motorveje dergår igennem region Sjælland og alle veje går til København med store trafik, miljø og sundheds problemer til følge. Idag er der ingen motorveje eller togforbindelse der binderregion Sjælland sammen. Man har den klart dårligste infrastruktur i region Sjælland i forhold til resten af landet. Det gør at man ikke kan være fleksibel og virksomheder udebliver. Så pendler bruger en stor del af deres dyre fritid og kvalitetstid i bilen til og fra Kbh. stress og det bliver kun endnu være eller umuligt i fremtiden. Efter Region Hovedstaden er Sjælland den Region som har flest indbygger pr. km2. Region Sjælland er den landsdel med den laveste vækst og rigdom BNP pr. indbygger ( kr.) bl.a. fordi. Man kan ikke være fleksibel osv. (Ikke fleksibel = lav løn) Region Sjælland er også den region med den klart dårligste undervisningseffekten (UE). En stor del af region har, elever der får markant lavere karakterer i folkeskolen end forventet. En elev som aldrig kommer ind på arbejdsmarked koster samfundet ca mil. Kr. Region Sjælland er også den region med den klart dårligste folke sundhed. Region Sjælland ligger i bunden af Dansk Industris undersøgelse. Region Sjælland ligger i bunden i næsten alle af div. Undersøgelser. Hvad har Region Sjælland gjort på Christiansborg? Eller hvad har Region Sjælland IKKE gjort? Hvor er der mest brug for et løft? Hvor er der størst ubalance i Danmark?

8 Region Sjælland er et kæmpe område der ikke har haft Christiansborgs opmærksomhed i rigtig mange år? Nr. 4 Hurtigtog bør stoppe ca. hver ½ time da der så er mange flere normale pendler som kan bruge det. Der er ikke så mange der bor i Odense og arbejder i Århus eller København men der er mange der arbejder. Odense- Vejle- Århus og Odense- Slagelse- Kbh.-evt. Helsingør, og Frederikshavn. Det vil hjælpe på CO2, og mindske trafikken på vores veje. Ikke 1 time det kan være lige meget for en stor del af den Danske pendler befolkningen. Region Sjælland er den eneste region der ikke får hurtig tog ifølge kørerplanen idag. Igen glemmer man denne region. Man snakker dog om at toget skal stoppe i Ringsted? En by med et indbygger tal på ca pers. Slagelse er over dobbelt så stor med pers. Vejle med pers. så hvor er fornuften/ logikken i at snakke om at det skal stoppe i Ringsted og ikke Slagelse og Vejle, hvis det stoppede i Vejle ville man evt. kunne spare udgifterne til en ny bro. Det er en høj pris vi skal betale for at udelukke Vejle. Men grænsen for hurtigtog må ligge mellem Vejles og Esbjergs 115ooo indbygger? Skaber Hurtigtoget vækst i provinsen? Hvis hurtigtoget kun er til de 5 største byer i Danmark. Skal men huske at prisen ikke kun er 28,5 milliarder kr. Fordi det vil skabe en endnu størreulighed og ubalance mellem de 5 store byer og provinsen og stopper ikke landsby død og fraflytningen fra landområder. Det ville højest sandsynlig skabeflere og større udkantsområder. Punkt nr. 1 til 3-4. Give landet en meget bedre infrastruktur, stoppe noget af fraflytningen fra provinsen til stor byerne. Det ville skabe vækst i mange provins områder, Til stor gavn for statskassen og den Danske befolkning. Nr. 5 Ejendomsvurdering til skat er.

9 Byggepris eller salgs/ købspris + Inflation pr. år = Ejendomsvurdering/værdi til skat Det er nemt og enkel og som alle kan forstå. Nr. 6 Inddrag eller opkøb jorden og lav skov og natur. Fra de landmænd/virksomheder der ikke overholder reglerne vedr. sprøjtning samt de grunde der allerede er forurenet. Plant evt. pil og andre træer der er gode til at rense vores jord og grundvand. Nr. 7 Lav Bornholm om til en Øko Ø. Det vil give et fantastisk branding af Bornholm og endnu flere turister og bedre eksport muligheder. Der efter de andre øer. Samtidig med det, skal man prøve at lave et kopi af SAMSØ`S energi løsning hvor folk fra hele verden valfarter til. På sigt ville det give en fantastisk branding af hele Danmark. Nr. 8 Fjern Børne checken og lav alle stats undervisnings institutioner gratis dvs.vugge stue, børnehave, folkeskolen, sfo osv. Med gratis morgen mad og frokost som helst skal være sund øko mad. Kombineret med motion vil det give en meget bedre indlæringsevne og en sunder livstil til alle. Dvs. vi også sparer en masse penge på div. livsstils sygedomme i fremtiden. Samt administrativ penge-flytteri. Det er sådan vores skolebørn bliver nr. 1. i verden. Lav en ordning kun til de børnefamilier der har brug for økonomisk hjælp. Det vil stoppe noget af flugten fra folkeskolen. Og snakken om udlandske arbejder også skal have Børne penge. OBS. Et lille regnestykke for hele Danmarks samfund og penge kassen på bundlinjen.(som privat økonomi) En Dansk bygningshåndværker koster ca kr. pr. dag. Betaler ca. 500 kr. i skat. En udenlandsk bygningshåndværker koster ca. 800 kr. pr. dag. Betaler ca. 200 kr. i skat. Dvs. På den udenlandske håndværker spare man 700 kr. minus 300 kr. i skat. Så ialt spare man 400 kr. pr. dag. Men så er der de skjulte udgifter.

10 Den danske håndværker får nu 800 kr. pr. dag. I dagpenge, og man får kun 200 kr. i skat. Dvs. man sparer 400 kr. på den udenlandske håndværker, men skal betale den danske håndværker 800 kr. i dagpengeog får300 kr. mindre i skatindtægt. Det giver et minus på 700 kr. pr. dag. Så ialt koster 1. udenlandsk håndværker det Danske samfund ca. 700 kr. pr. dag eller mere. Hvis de ikke bruger deres penge i Danmark, osv. Dette regnestykke gælder kun så længe der er stor arbejdsløshed i byggebranchen. Punkt 1 til 8 Samlet: Det vil give et kæmpe løft, vækst og udvikling til mange områder i Danmark. Til gavn for statskassen, hele landet. Og det vil skabe mange nye turist områder. Kort og godt, et samlet og fleksibel Danmark i balance. Jeg hedder Nicholas er 45 år har 5 børn (med den samme dame og er skilt nu). Er opvokset i Hareskoven/Herlev gik på Værebro skole, er uddannet butiksslagter og har arbejdet som slagtermester i Kbh. Bornholm, Jylland og nu Vestsjælland hvor vi flyttede til i 2006, hvor jeg også er med i skolebestyrelsen på mine børns skole. Jeg har set en stor del af landet og mødt /snakket med mange folk som også har for det meste gode ideer. Jeg har rejst en del især som rygsæk turist bl.a. tre gange Interrail i Europa, nord og syd Amerika og en tur til Asien. Så jeg har set og oplevede en del vi måske godt kunne bruge i dagens Danmark. Jeg er også i gang med at lave en forening i Korsør som handler om nytænkning til By & Havn. Vi har mange flotte stederi byen og en smuk natur. Men det er en by som har mistede mange arbejdspladser. Da man måtte lukke Halsskov og Korsør færgehavne, Det var deres idensitet og levegrundlag og byerne har været under afvikling siden Storebæltsbroen kom, I dag er der kun en industri havn i centrum af Korsør by som man prøver at holde liv i, men den ødelægger herlighedsværdien og alle vækst muligheder for byen. Ud over det er man også i gang med at afvikle flådestationen. Der er investerings stop og man har lige fyret 300 personer. (Som man ikke høre om i nyhederne.) Så Korsør med sine indbygger erekstra hårdt ramt (Hvis i vil se mit oplæg på det, er i også velkommen til dette)

11 Ps. Jeg er ikke den bedste til af skrive/stave men jeg skriver alligevel fordi jeg vil gøre noget og hjælpe med nye ideer, input til nytænkning og ikke mindst løsninger.vi skal se nye muligheder og ikke begrænsninger. I må meget gerne give en kommentar om det er noget i vil bruge. Håber at høre fra jer. Med Venlig Hilsen Nicholas Thomsen Motalavej 85 St. TV Korsør Tlf Mail. nicholasthomsen1@hotmail.dk

Skal vi prøve at lave et kæmpe turist område?

Skal vi prøve at lave et kæmpe turist område? Skal vi prøve at lave et kæmpe turist område? Den Nye børnevenlige Vestkyst Med centrum i Bade Byerne Skælskør og Korsør Strand. Lidt ideer og nytænkning til Korsør og hele Slagelse kommune. Kamp nr. 1

Læs mere

AlsFynBroen. - binder Syddanmark sammen

AlsFynBroen. - binder Syddanmark sammen AlsFynBroen - binder Syddanmark sammen AlsFynBroen er et projekt med et enormt potentiale Hvorfor? Fordi det modsat næsten alle andre infrastrukturprojekter ikke kun handler om at opgradere en eksisterende

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt. En vej til vækst på Sjælland

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt. En vej til vækst på Sjælland Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt En vej til vækst på Sjælland August, 2015 KALUNDBORG Rute 22 SLAGELSE Rute 22 NÆSTVED RØNNEDE Rute 54 Afventer endelig anlægsbevilling

Læs mere

AlsFynBroen. - binder Syddanmark sammen

AlsFynBroen. - binder Syddanmark sammen AlsFynBroen - binder Syddanmark sammen -1- AlsFynBroen i tal Afstand: 11 km kyst-til-kyst Trafik: Op til 17.100 biler i døgnet ved broafgift på 60 kr. Sparet rejsetid: 30 minutter mellem Odense og Hamburg

Læs mere

4 At gøre noget ved hovedstadsområdets alvorlige trængselsproblemer.

4 At gøre noget ved hovedstadsområdets alvorlige trængselsproblemer. DET ARBEJDER VI FOR 2 At give stemme til hovedstadsområdet, så vi kan få saglighed i debatten og skabe forståelse for hovedstadsområdets udfordringer. 1 At borgere og virksomheder i hovedstadsområdet har

Læs mere

Sjælland baner vejen frem

Sjælland baner vejen frem Sjælland baner vejen frem Pendlerne på Sjælland kører længst for at komme på arbejde i Danmark. Samtidig har Sjælland udviklet sig til Østdanmarks store trafikkryds, hvor øst-vestlig trafik møder nord-sydgående

Læs mere

Samfundets udvikling og trafik, transport & trængsel i fremtiden. Jesper Bo Jensen, ph.d., fremtidsforsker

Samfundets udvikling og trafik, transport & trængsel i fremtiden. Jesper Bo Jensen, ph.d., fremtidsforsker Samfundets udvikling og trafik, transport & trængsel i fremtiden Jesper Bo Jensen, ph.d., fremtidsforsker Byer i fremtiden Den flettede by funktionerne blandet Virksomheden uden hovedsæde De nye nomader

Læs mere

Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt

Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt Fokuseret Vækstdagsorden er et interessefællesskab mellem de 46 kommuner og de to regioner i Østdanmark [og Region Skåne inkl. kommuner], der under

Læs mere

Borgernes holdning til trafik

Borgernes holdning til trafik Borgernes holdning til trafik Region Syddanmark Rapport Indholdsfortegnelse Indledning Side 3 Resumé af resultater Side 5 Borgerprioriteringer af trafikforbindelser Side 7 Kattegatbroens betydning Side

Læs mere

Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen

Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen Sverige Ringsted-Femern Banen indgår i én af de prioriterede transportkorridorer i det Transeuropæiske transportnetværk TEN-T. Et nætværk som formidler

Læs mere

Togfonden DK. Ved kontorchef Lasse Winterberg

Togfonden DK. Ved kontorchef Lasse Winterberg Togfonden DK Ved kontorchef Lasse Winterberg 28,5 mia. kr. til historisk modernisering af jernbanen Regeringen indgik d. 14. januar en aftale med Dansk Folkeparti og Enhedslisten om Togfonden DK. Togfonden

Læs mere

ET ERHVERVSLIV I VÆKST

ET ERHVERVSLIV I VÆKST 2013 ET ERHVERVSLIV I VÆKST MED ATTRAKTIVE JOBMULIGHEDER Find dit næste job i Frederikshavn Kommune Et attraktivt sted at bo I Frederikshavn Kommune ser vi fremad. Her er man ikke er bange for at tænke

Læs mere

GREATER COPENHAGEN TRAFIKCHARTER NORDEUROPAS TRAFIKALE KNUDEPUNKT

GREATER COPENHAGEN TRAFIKCHARTER NORDEUROPAS TRAFIKALE KNUDEPUNKT TRAFIKCHARTER GREATER COPENHAGEN TRAFIKCHARTER NORDEUROPAS TRAFIKALE KNUDEPUNKT Fokuseret Vækstdagsorden er et interessefællesskab mellem de 46 kommuner og de to regioner i Østdanmark [og Region Skåne

Læs mere

Femern Bælt. ny forbindelse til Europa

Femern Bælt. ny forbindelse til Europa Femern Bælt en ny forbindelse til Europa En ny forbindelse til Europa Når man drøfter et stort projekt som den faste forbindelse over Femern Bælt, bliver man ofte mødt med indvendingen: Hvad skal vi med

Læs mere

Region Hovedstaden. Det gode liv i hovedstadsregionen - sådan arbejder Region Hovedstaden for vækst og udvikling

Region Hovedstaden. Det gode liv i hovedstadsregionen - sådan arbejder Region Hovedstaden for vækst og udvikling Region Hovedstaden Det gode liv i hovedstadsregionen - sådan arbejder Region Hovedstaden for vækst og udvikling Det gode liv I Region Hovedstaden arbejder vi for at skabe vækst, for vækst og livskvalitet

Læs mere

Diskussionspapir 17. november 2014

Diskussionspapir 17. november 2014 Diskussionspapir 17. november 2014 Tema 6: Infrastruktur Forberedt for Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter til konferencen Industrien til debat. Virksomheder er afhængige af hurtig og billig transport

Læs mere

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Den 2. september havde jeg fornøjelsen af at hilse på Nikolaj Mazur, som netop er flyttet til Odense for at læse til fysioterapeut. Nikolaj

Læs mere

Flere industriarbejdspladser øger sammenhængskraften

Flere industriarbejdspladser øger sammenhængskraften DI Danmarks geografiske udfordringer og muligheder Den 29. april 2016 TQCH Flere industriarbejdspladser øger sammenhængskraften i Danmark Initiativer der forbedrer de generelle rammevilkår for industrivirksomhederne

Læs mere

argumenter der skal få Aalborg Letbane på Finansloven igen Version 1. oktober 2015

argumenter der skal få Aalborg Letbane på Finansloven igen Version 1. oktober 2015 5 argumenter der skal få Aalborg Letbane på Finansloven igen Version 1. oktober 2015 1. Regeringen bryder en klar aftale om Aalborg Letbane noget lignende er aldrig før set i Danmark 2. Aalborg Letbane

Læs mere

Foreningen Als-Fyn Broen

Foreningen Als-Fyn Broen Foreningen Als-Fyn Broen Upolitisk forening stiftet i 2013 Et regionalt udviklingsprojekt, der omdanner Sønderjylland og Fyn til udviklingsområder Mogens K. Nielsen Erling Lundsgaard Henrik Juul Nielsen

Læs mere

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark TURISMEN I DANMARK - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Det er ikke kun os danskere, der er glade for at holde ferie herhjemme. Danmark er det mest populære rejsemål i Norden blandt udenlandske

Læs mere

Sjælland på sporet 26. oktober Region Sjællands planer og ønsker for jernbanetrafikken. Chefkonsulent Lars Bosendal, region Sjælland

Sjælland på sporet 26. oktober Region Sjællands planer og ønsker for jernbanetrafikken. Chefkonsulent Lars Bosendal, region Sjælland Sjælland på sporet 26. oktober 2017 Region Sjællands planer og ønsker for jernbanetrafikken Chefkonsulent Lars Bosendal, region Sjælland Hovedopgaver Sundhed Regional udvikling Det sociale område Vores

Læs mere

KATTEGAT- FORBINDELSEN

KATTEGAT- FORBINDELSEN TRAFIKAL VURDERING AF KATTEGAT- FORBINDELSEN SAMMENFATNING OKTOBER 2012 2 TRAFIKAL VURDERING AF KATTEGATFORBINDELSEN FORORD Mange spørgsmål skal afklares, før Folketinget kan tage endelig stilling til

Læs mere

Timemodellen Vision for en dansk højhastighedsstrategi

Timemodellen Vision for en dansk højhastighedsstrategi Timemodellen Vision for en dansk højhastighedsstrategi DSB plan 2000 (fra 1988) Side 2 Baneplanudvalget 1996 Side 3 Udvikling i togrejsetiden Timer.min København - Århus København Aalborg Køreplan 1929

Læs mere

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035 Visioner for fremtidens Køge Nord Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035. The triangle of growth Befolkningsudviklingen 2012-2030 (prog. 2011) God infrastruktur ved Køge

Læs mere

Bredere økonomiske effekter

Bredere økonomiske effekter Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 36 Offentligt Mogens Fosgerau Professor, DTU Transport Bidrag fra Ismir Mulalic Direkte effekter Endelige effekter Investering Drift Brugergevinster Miljø, klima,

Læs mere

Der udpeges en gruppeansvarlig for hver arbejdsgruppe, som skal være fra kommissionen.

Der udpeges en gruppeansvarlig for hver arbejdsgruppe, som skal være fra kommissionen. Kommission for reduktion af trængsel og luftforurening samt modernisering af infrastrukturen i hovedstadsområdet NOTAT Dato J. nr. 20. juni 2012 2012-732 Forslag til temaer og arbejdsgrupper I forbindelse

Læs mere

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt Fra: Transportministeriet [mailto:abonnement@trm.dk] Sendt: 10. marts 2008 14:30 Emne: Abonnementbesked fra Transportministeriet - Transportminister

Læs mere

17. Infrastruktur digitalisering og transport

17. Infrastruktur digitalisering og transport 17. 17. Infrastruktur digitalisering og transport Infrastruktur Infrastruktur er en samlet betegnelse for de netværk, der binder samfundet sammen. En velfungerende infrastruktur er et vigtigt fundament

Læs mere

Danske Havnes Havnekonference 2014 Europas bedste havne. Tine Kirk Pedersen Markedsdirektør

Danske Havnes Havnekonference 2014 Europas bedste havne. Tine Kirk Pedersen Markedsdirektør Danske Havnes Havnekonference 2014 Europas bedste havne Tine Kirk Pedersen Markedsdirektør De tre forbindelser Sverige Danmark SGA035 Tyskland Sund & Bælt Holding A/S Den danske stat Den svenske stat Sund

Læs mere

Dobbelt op i 2030. Historiske store investeringer i både skinner og tog vil give de rejsende flere, hurtigere og mere rettidige tog

Dobbelt op i 2030. Historiske store investeringer i både skinner og tog vil give de rejsende flere, hurtigere og mere rettidige tog Dobbelt op i 2030 Historiske store investeringer i både skinner og tog vil give de rejsende flere, hurtigere og mere rettidige tog 1 Ove Dahl Kristensen, Trafikteknik Dobbelt op i 2030 (på 20 år) Bredt

Læs mere

Høje-Taastrup Kommunes styrkepositioner

Høje-Taastrup Kommunes styrkepositioner Høje-Taastrup Kommunes styrkepositioner Trafikalt knudepunkt i Hovedstadsregionen Høje-Taastrup Kommune er placeret lige dér, hvor hovedstadsområdet åbner sig mod resten af landet. Kommunen er et knudepunkt

Læs mere

VISION. Ringsted - midt i mulighederne

VISION. Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne Ringsted - nærhed, medansvar, medbestemmelse og mangfoldighed I Ringsted er vi midt i et fællesskab, hvor vi løfter i flok, udvikler

Læs mere

VISION. Ringsted - midt i mulighederne

VISION. Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne Ringsted - nærhed, medansvar, medbestemmelse og mangfoldighed I Ringsted er vi midt i et fællesskab, hvor vi løfter i flok, udvikler

Læs mere

Problemet i dansk turisme Konsekvenser for Danmark. Claus Frelle-Petersen København 29. oktober 2010

Problemet i dansk turisme Konsekvenser for Danmark. Claus Frelle-Petersen København 29. oktober 2010 Problemet i dansk turisme Konsekvenser for Danmark Agenda 1. Situationen i dansk turisme 2. Hvad er forklaringerne? 3. Hvad kan vi gøre og skal vi gøre noget? Hvordan går det med dansk turisme? Turisterhvervet

Læs mere

8. december 2008. Bæredygtig transport - bedre infrastruktur

8. december 2008. Bæredygtig transport - bedre infrastruktur 8. december 2008 Bæredygtig transport - bedre infrastruktur Det vil regeringen Mindre CO 2 Grønnere biltrafik Mere kollektiv transport og cyklisme En bedre jernbane Bedre veje Nye grønne teknologier Styrket

Læs mere

Introduktion for byrådet

Introduktion for byrådet Introduktion for byrådet Slagelse, 13. Januar 2014 En vision bliver til En politisk skabende 1-årig proces Grundig analyse af Slagelse Kommunes udfordringer og styrker Slagelse Kommune Vision Et enigt

Læs mere

NEM TRAFIKBETALING / EASY TRAFFIC FEE

NEM TRAFIKBETALING / EASY TRAFFIC FEE Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 230 Offentligt NEM TRAFIKBETALING / EASY TRAFFIC FEE NYT SYSTEM, VELAFPRØVET TEKNOLOGI SIMPELT, BILLIGT OG EFFEKTIVT! 2 MIG OG MIT MÅL FOR

Læs mere

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Vi bevæger os fremad Silkeborgmotorvejen er ikke nogen almindelig motorvej. Den passerer gennem Silkeborg by og noget af det smukkeste landskab, Danmark har at byde på.

Læs mere

Hvorfor flytte til Fyn?

Hvorfor flytte til Fyn? Hvorfor flytte til Fyn? Hvorfor flytte til Fyn i stedet for til f.eks. Sjælland eller Jylland? Folk siger altid, at de vil bo i nærheden af NATUREN Folk siger altid, at de vil bo i nærheden af NATUREN

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029 Ballerup en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del af

Læs mere

Öresundskomiteens kulturundersøgelse 2013

Öresundskomiteens kulturundersøgelse 2013 Öresundskomiteens kulturundersøgelse 2013 Öresundskomiteens kulturundersøgelse 2013 Undersøgelsen er gennemført af YouGov i perioden 26. marts 8. april 2013 blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen.

Læs mere

Undersøgelse af trafikforhold og betalingsvillighed i forbindelse med Kronprinsesse Marys Bro.

Undersøgelse af trafikforhold og betalingsvillighed i forbindelse med Kronprinsesse Marys Bro. Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 177 Offentligt 2018-02-11 version 3.0 Undersøgelse af trafikforhold og betalingsvillighed i forbindelse med Kronprinsesse Marys Bro. Indhold

Læs mere

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition Vi ønsker mangfoldighed og sammenhæng nær & DYNAMISK Derfor vil vi styrke og udbygge kommunen, så hvert område bruger sin egenart og sine specielle kvaliteter

Læs mere

Økonomisk analyse. Danskerne og grænsehandel. Highlights

Økonomisk analyse. Danskerne og grænsehandel. Highlights Økonomisk analyse 4. oktober 2011 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V Danskerne og grænsehandel T +45 3339 4000 E info@lf.dk F +45 3339 4141 W www.lf.dk Highlights Nye tal fra Landbrug & Fødevarer viser,

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

Storstrømsbroen. - En ny bro til tog, biler, cyklister og gående

Storstrømsbroen. - En ny bro til tog, biler, cyklister og gående Storstrømsbroen - En ny bro til tog, biler, cyklister og gående En ny Storstrømsbro Helsingør Sjælland Kalundborg København Roskilde Sverige Ringsted Odense Køge Slagelse Næstved Storstrømsbroen Rødby

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

N OTAT. Hovedkonklusioner: Yderområder er attraktive for børnefamilier

N OTAT. Hovedkonklusioner: Yderområder er attraktive for børnefamilier N OTAT Yderområder er attraktive for børnefamilier D en 11. nov ember 2014 Sags I D : 1922991 D ok. ID : 1922991 Hovedkonklusioner: J N C @k l.dk D irek t e 3370 3802 Mobil 3131 1749 Befolkningsforskydningerne

Læs mere

Diskussionspapir 17. november 2014

Diskussionspapir 17. november 2014 Diskussionspapir 17. november 2014 Tema 5: Tiltrækning af arbejdskraft og pendling Forberedt for Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter til konference Industrien til debat. Højtuddannede er en kilde

Læs mere

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne.

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne. Fyn på banen FYN på banen Væksten i den fynske byregion skal øges gennem investeringerne i infrastrukturen Vi vil skabe et bæredygtigt transportsystem Den fynske byregion skal have Danmarks bedste bredbåndsdækning

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 533 af 10. maj Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Mads Rørvig (V).

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 533 af 10. maj Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Mads Rørvig (V). Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 533 Offentligt J.nr. 2011-518-0180 Dato: 07.06.2011 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 533 af 10. maj 2011.

Læs mere

Jeg er glad for, at jeg i dag kan præsentere den bedste prognose for dansk økonomi længe. Det er altid rart at være budbringer af gode nyheder.

Jeg er glad for, at jeg i dag kan præsentere den bedste prognose for dansk økonomi længe. Det er altid rart at være budbringer af gode nyheder. Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 526 Offentligt Jeg er glad for, at jeg i dag kan præsentere den bedste prognose for dansk økonomi længe. Det er altid rart at være budbringer

Læs mere

Holdningspapir om dansk-tysk infrastruktur

Holdningspapir om dansk-tysk infrastruktur Holdningspapir om dansk-tysk infrastruktur Dansk-Tysk Handelskammer, februar 2016 1 Dansk-tysk infrastruktur er grundlaget for handelen mellem Tyskland og de nordeuropæiske lande. For virksomheder i Danmark,

Læs mere

Vækstinitiativer gavner hele landet

Vækstinitiativer gavner hele landet Klaus Rasmussen, Chefanalytiker, KR@DI.DK Thomas Q. Christensen, Seniorchefkonsulent, TQCH@DI.DK OKTOBER 216 Vækstinitiativer gavner hele landet Afskaffelse af PSO og effektivisering af forsyningssektoren

Læs mere

AARHUS REGIONALE LUFTHAVN

AARHUS REGIONALE LUFTHAVN Aarhus og Østjylland har brug for en ny regional lufthavn REGIONALE LUFTHAVN En regional lufthavn tæt på Aarhus og centralt i Østjylland vil gavne hele Midtjylland markant. Forslaget indeholder to placeringer.

Læs mere

Betalingsring om København giver minus for samfundsøkonomien

Betalingsring om København giver minus for samfundsøkonomien December 2011 Betalingsring om København giver minus for samfundsøkonomien AF CHEFKONSULENT ANNETTE CHRISTENSEN, ANCH@DI.DK Den planlagte betalingsring om København har en negativ samfundsøkonomisk virkning

Læs mere

[Indledning] Kære BR. I dag tager vi hul på forhandlingerne om budgettet for 2020.

[Indledning] Kære BR. I dag tager vi hul på forhandlingerne om budgettet for 2020. Overborgmesteren TALE TALE Tale til Anledning Sted Titel Overborgmesteren Første behandling af budgettet BR-salen Budgettale Dato 26. september 2019 Klokken 16.00 Taletid Bemærkning til arrangementet 10

Læs mere

Præsentation af: Redegørelse om samfundsøkonomien ved en fast Kattegatforbindelse

Præsentation af: Redegørelse om samfundsøkonomien ved en fast Kattegatforbindelse Præsentation af: Redegørelse om samfundsøkonomien ved en fast Kattegatforbindelse Morten Dam Jespersen, DAMVAD & Brian Gardner Mogensen, Grontmij Carl Bro 1 Vores opdrag - Bygge videre på eksisterende

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Vi forstår os selv som en integreret del af én af Europas

Læs mere

Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København

Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København Intro Alle vil udvikling ingen vil forandring. Ordene er Søren Kierkegaards, men jeg

Læs mere

God tilgængelighed til den kollektive trafik

God tilgængelighed til den kollektive trafik UDKAST God tilgængelighed til den kollektive trafik Ved Chefkonsulent Per Skrumsager Hansen, Center for Erhverv og Analyse Billede af gode forbindelser i den kollektive trafik vil være ændret om 10-15

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen

Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen Sverige Banen, der binder Europa sammen Ringsted-Femern Banen indgår i én af de prioriterede transportkorridorer i det Transeuropæiske transportnetværk

Læs mere

Regionens og kommunernes opgaver på trafikområdet

Regionens og kommunernes opgaver på trafikområdet rafik Regional Udviklingsplan 2012 Regionens og kommunernes opgaver på trafikområdet På det kollektive transportområde har kommunerne og regionerne en vigtig rolle som trafikindkøber. Movia er Danmarks

Læs mere

Business Lolland-Falster

Business Lolland-Falster Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 54 Offentligt Business Lolland-Falster 31. oktober 2015 1 Analyse af en dobbeltsporet jernbane til Lolland-Falster 1.1 Pendlingsstrømme Pendling

Læs mere

Indspil til de strategiske analyser og trafikforhandlinger 2013

Indspil til de strategiske analyser og trafikforhandlinger 2013 Indspil til de strategiske analyser og trafikforhandlinger 2013 Region Midtjylland og de 19 kommuner i den midtjyske region januar 2013 KKR MIDTJYLLAND Forslag til prioriteringer af statslige investeringer

Læs mere

Faktaark om En fast Kattegatforbindelse

Faktaark om En fast Kattegatforbindelse Faktaark om En fast Kattegatforbindelse Kattegatkomitéen Kattegatkomitéen blev etableret i oktober 2008, på initiativ af regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen (S), formand for Kommunekontaktrådet

Læs mere

Foreningen Als-Fyn Broen Upolitisk forening stiftet i 2013. Et regionalt udviklingsprojekt, der omdanner Sønderjylland og Fyn til udviklingsområder

Foreningen Als-Fyn Broen Upolitisk forening stiftet i 2013. Et regionalt udviklingsprojekt, der omdanner Sønderjylland og Fyn til udviklingsområder Foreningen Als-Fyn Broen Upolitisk forening stiftet i 2013 Et regionalt udviklingsprojekt, der omdanner Sønderjylland og Fyn til udviklingsområder Mål: Etablering af en fast forbindelse mellem Als og Fyn

Læs mere

Torben Voss. Dansk Politisk Manifest

Torben Voss. Dansk Politisk Manifest Torben Voss Dansk Politisk Manifest 2014 Transport Togrute i mellem Frederikshavn Karlskrona Kungsbacka. DSB IC-rute Frederikshavn-København udvides, så det forsætter over Øresundsbroen med endestationer

Læs mere

Bilag 1. Antallet af kørte tog. Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt

Bilag 1. Antallet af kørte tog. Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Bilag 1 Antallet af kørte tog 3. kvartal 2014 Strækning Planlagt Realiseret Realiseret % Planlagt København H - Kbh Lufthavn 5.830 5.577 95,7%

Læs mere

Velkommen til 2010 på den grønne bro

Velkommen til 2010 på den grønne bro Velkommen til 2010 på den grønne bro Drivhusgasser som CO 2 repræsenterer en af de største trusler mod verdens klima og ikke mindst vores eget land, der som bekendt ikke ligger særlig højt over vandet.

Læs mere

Deepak kommer fra Nepal, men føler sig som fynbo 21. jun, 2012 by Maybritt

Deepak kommer fra Nepal, men føler sig som fynbo 21. jun, 2012 by Maybritt Deepak kommer fra Nepal, men føler sig som fynbo 21. jun, 2012 by Maybritt Deepak arbejder på PKM Deepak arbejder på PKM. Det er Danmarks største blomster-gartneri og ligger i Søhus lidt uden for Odense.

Læs mere

Så, vi skulle så finde det Unikke, der vil sætte Halskovvej på landkortet.

Så, vi skulle så finde det Unikke, der vil sætte Halskovvej på landkortet. Retro- Genbrugsgruppen fokuserer på Halskovvej fra Biblioteket og op til og med gl. Fakta NU: Den nye Glarmester og Lotte Pristeds børnetøj. Desuden P-pladsen inde bagved Troldehytten. Af erhvervsdrivende

Læs mere

Denne analyse fokuserer på prisudviklingen i de større kontra prisudviklingen i resten af landet.

Denne analyse fokuserer på prisudviklingen i de større kontra prisudviklingen i resten af landet. BOLIGØKONOMISK BOLIG&TAL 5 VIDENCENTER BOLIGPRISERNE I 1. KVARTAL 215 Boligøkonomisk Videncenter offentliggør for 4. gang et prisindeks for boliger. Indekset har det særlige kendetegn, at ændringer i sammensætningen

Læs mere

Transport-, Bygnings-, og Boligudvalgets studietur til Vestsjælland, Vestjylland samt Midt- og Nordjylland september 2018

Transport-, Bygnings-, og Boligudvalgets studietur til Vestsjælland, Vestjylland samt Midt- og Nordjylland september 2018 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 402 Offentligt Transport-, Bygnings-, og Boligudvalgets studietur til Vestsjælland, Vestjylland samt Midt- og Nordjylland 4.-6. september

Læs mere

Welcome to Denmark. Liberal Alliances forslag til en ny turismepolitik

Welcome to Denmark. Liberal Alliances forslag til en ny turismepolitik Welcome to Denmark Liberal Alliances forslag til en ny turismepolitik Den danske turistbranche rummer et stort potentiale, når det kommer til at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark. Alene i 2010 omsatte

Læs mere

Fast forbindelse mellem Danmark og Tyskland

Fast forbindelse mellem Danmark og Tyskland Femern Bælt-forbindelsen Hurtigere og nemmere rejse med bil og tog mellem Skandinavien og Centraleuropa FEMERN BÆLT TUNNELEN Fast forbindelse mellem Danmark og Tyskland Rejs når du vil ingen billetbestilling

Læs mere

Handelsanalyse Ver 2.1

Handelsanalyse Ver 2.1 Handelsanalyse 2018 Ver 2.1 Brønderslev Kommune Brønderslev Kommune - Talstærkt Brønderslev Kommune - Talstærkt 36.000 Indbyggere 274.400 kr. Gennemsnitlig personindkomst 6% Tomme boliger Største by Brønderslev

Læs mere

Udsatte grupper eksporteres til udkantsdanmark

Udsatte grupper eksporteres til udkantsdanmark Udsatte grupper eksporteres til udkantsdanmark Mange af de udsatte grupper, som bor i udkantsdanmark, er tilflyttere fra andre kommuner. På Lolland udgør udsatte tilflyttere 6,6 pct. af generationen af

Læs mere

DTU Transport. Infrastrukturkommissionen: Mere end Motorveje. Oli B.G. Madsen Professor, dr.techn.

DTU Transport. Infrastrukturkommissionen: Mere end Motorveje. Oli B.G. Madsen Professor, dr.techn. Infrastrukturkommissionen: Mere end Motorveje Oli B.G. Madsen Professor, dr.techn. Copyright DTU Transport 2008 Hvad er DTU Transport CTT = Center for Trafik og Transport på DTU DTF = Danmarks TransportForskning

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Forord Ballerup er en førende erhvervskommune med et mangfoldigt og stærkt erhvervsliv. De private virksomheder

Læs mere

Status URS vision: Parallel, midtsønderjysk motorvej fra E20 til grænsen med opkobling til Europa vest om Hamborg via B5/A23/A20.

Status URS vision: Parallel, midtsønderjysk motorvej fra E20 til grænsen med opkobling til Europa vest om Hamborg via B5/A23/A20. Status URS vision: Parallel, midtsønderjysk motorvej fra E20 til grænsen med opkobling til Europa vest om Hamborg via B5/A23/A20 Maj 2014 Hærvejskomite vision: Ny parallel motorvej, der skal aflaste Østjyske

Læs mere

Ingen skal leve for mindre end ca 10 kr. om dagen. Alle skal have lige ret til fx at eje land, arve penge og åbne en bankkonto

Ingen skal leve for mindre end ca 10 kr. om dagen. Alle skal have lige ret til fx at eje land, arve penge og åbne en bankkonto Ingen skal leve for mindre end ca 10 kr. om dagen Alle skal have lige ret til fx at eje land, arve penge og åbne en bankkonto Vi skal hjælpe folk til at modstå katastrofer og klimaforandringer Vi skal

Læs mere

Hvorfor skal vi have vejtræer i Krarup?

Hvorfor skal vi have vejtræer i Krarup? Hvorfor skal vi have vejtræer i Krarup? Smukke omgivelser tiltrækker ressourcestærke nytilflyttere Træerne vil skjule grimme facader langs vejen, så byen opleves som smuk, istedet for grim og nedslidt

Læs mere

Landsbyen udvikling eller afvikling. Eksempel Lolland Kommune

Landsbyen udvikling eller afvikling. Eksempel Lolland Kommune Landsbyen udvikling eller afvikling Eksempel Lolland Kommune Byplanmødet i Sønderborg 2007 Lolland kort fortalt Yderområde og mange indbyggere i landdistrikter 48.500 indbyggere Ca. 900 km2 ½ af befolkningen

Læs mere

Leo Larsen, adm. dir. Sund & Bælt Holding A/S Femern Bælt: Hvad har vi lært af Storebælt og Øresundsbron

Leo Larsen, adm. dir. Sund & Bælt Holding A/S Femern Bælt: Hvad har vi lært af Storebælt og Øresundsbron Leo Larsen, adm. dir. Sund & Bælt Holding A/S Femern Bælt: Hvad har vi lært af Storebælt og Øresundsbron 8. januar 2009 Disposition Sund & Bælts opgaver Sammenligning af de faste forbindelser Organisation

Læs mere

Din guide til SilkeborgMotorvejen

Din guide til SilkeborgMotorvejen Din guide til SilkeborgMotorvejen Oplev med 130 i timen SilkeborgMotorvejen er ikke bare en almindelig motorvej. Den passerer gennem Silkeborg by og noget af det smukkeste landskab, Danmark har at byde

Læs mere

Foreningen Als-Fyn Broen Upolitisk forening stiftet i Et regionalt udviklingsprojekt, der omdanner Sønderjylland og Fyn til udviklingsområder

Foreningen Als-Fyn Broen Upolitisk forening stiftet i Et regionalt udviklingsprojekt, der omdanner Sønderjylland og Fyn til udviklingsområder Foreningen Als-Fyn Broen Upolitisk forening stiftet i 2013 Et regionalt udviklingsprojekt, der omdanner Sønderjylland og Fyn til udviklingsområder Mogens K. Nielsen Erling Lundsgaard Henrik Juul Nielsen

Læs mere

En anden familie og ferie

En anden familie og ferie Mit navn er Timon Mader. Jeg er 14 år gammel og blev født den 11.01.2002 i Flensborg, hvor vi boede indtil jeg var 2 år gammel. Med 2 år flyttede jeg til Danmark, hvor jeg så gik i tysk børnehave. Vi boede

Læs mere

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne.

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne. Fyn på banen FYN på banen Væksten i den fynske byregion skal øges gennem investeringerne i infrastrukturen Vi vil skabe et bæredygtigt transportsystem Den fynske byregion skal have Danmarks bedste bredbåndsdækning

Læs mere

Turismen i Danmark. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

Turismen i Danmark. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Turismen i Danmark - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Turismens nøgletal Turismen er vigtig for dansk økonomi Den skaber omsætning for 94,7 mia. kr. Turismen er et stort eksporterhverv Den

Læs mere

På side 1-3 ses nærmere på, hvilke delsegmenter af boligmarkedet som udvikler sig særlig interessant og de væsentligste rå tal vises i tabeller.

På side 1-3 ses nærmere på, hvilke delsegmenter af boligmarkedet som udvikler sig særlig interessant og de væsentligste rå tal vises i tabeller. BOLIGØKONOMISK BOLIG&TAL 12 VIDENCENTER BOLIGPRISERNE 1. KVARTAL 217 Opdatering af BVC-indeks - 1. kvartal 217 I denne 12. udgave af Bolig&Tal fokuseres der på prisudviklingen den seneste tid. De store

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

A - Klimaforandringer B - Energi C - Ufaglært arbejdskraft D - Uddannelse E - Arbejdsmarked F - Trafik

A - Klimaforandringer B - Energi C - Ufaglært arbejdskraft D - Uddannelse E - Arbejdsmarked F - Trafik Temaer til workshoppen: Fra udfordring til social inovation Vælg efter interesse! A - Klimaforandringer B - Energi C - Ufaglært arbejdskraft D - Uddannelse E - Arbejdsmarked F - Trafik A - Ekstremt vejr

Læs mere

Nordeuropas største anlægsprojekt Vi skaber en ny region

Nordeuropas største anlægsprojekt Vi skaber en ny region e ter acing paste ould Femern A/S Nordeuropas største anlægsprojekt Vi skaber en n region Tak fordi vi må komme l. Niels Erik Mortenn Design Manager, Portals & Ramp Femern A/S er bgherre for den faste

Læs mere

INFRASTRUKTUR STRATEGI FYN. v. Jan Carlsson, Byregion Fyn og Erik Kjærgaard, Atkins Danmark A/S

INFRASTRUKTUR STRATEGI FYN. v. Jan Carlsson, Byregion Fyn og Erik Kjærgaard, Atkins Danmark A/S INFRASTRUKTUR STRATEGI FYN v. Jan Carlsson, Byregion Fyn og Erik Kjærgaard, Atkins Danmark A/S Erik Kjærgaard Atkins Danmark A/S Jan Carlsson Byregion Fyn ATKINS Multidisciplinær rådgiver Jernbane Broer

Læs mere

Foreningen Als-Fyn Broen

Foreningen Als-Fyn Broen Opdateret April 2015 Foreningen Als-Fyn Broen Upolitisk forening stiftet i 2013 Et regionalt udviklingsprojekt, der omdanner Sønderjylland og Fyn til udviklingsområder Mogens K. Nielsen Erling Lundsgaard

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 142 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 142 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 142 Offentligt Notat Transport- og Bygningsministeriet Frederiksholms Kanal 27 1220 København K TRU 142 Transport- og Bygningsministeriet

Læs mere

Trafikken i Øresundsregionen - de næste MEGA projekter

Trafikken i Øresundsregionen - de næste MEGA projekter Trafikken i Øresundsregionen - de næste MEGA projekter Sten Hansen, Region Skåne www.ibu-oresund.dk sten.hansen@skane.se Banebranchen 11. maj 2011 Rejser med tog Vækst i den kollektive trafik IBU - Øresund

Læs mere