Referat fra bestyrelsesmøde onsdag d 21 september kl. 17:30-20:00

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra bestyrelsesmøde onsdag d 21 september kl. 17:30-20:00"

Transkript

1 Referat fra bestyrelsesmøde onsdag d 21 september kl. 17:30-20:00 Fremmødte: Iver Tidemand, Elin Bachmann, Cathrine S. Sundman, Jack T. T. Knudsen, Lea L. Nielsen, Caroline Z. Jensen, Allis Poulsen, Susanne Jørgensen og Mette Holst. Afbud: Krestine Ulrich Inviteret: Steen Sterndorf fra LDD 17:30 til 19:00. Dagsorden: 1. Velkommen og valg af referent Lea vælges som referent. 2. Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendes. 3. Godkendelse af referat fra sidst Pkt. 4b omkring læreplanerne: Bestyrelsen skal ikke godkende læreplanerne, de skal derimod inddrages i en orientering omkring læreplanernes indhold. 6. Orientering a. Nyt fra Børnehaven. i. Grupperne Kernerne v. Susanne: Der er nu 10 børn i kernegruppen. De øver sig endnu i at gå i børnehave. Udfordringen ligger i, at børnene er meget unge ift. tidligere. Huset er stort og åbent, så det forsøges fx ved spisesituationer at skærme dem lidt ved at samle de nyligst ankomne ved ét bord. Det synlige legetøjet dækkes af et tæppe, så fristende stimuli skærmes væk. Det forsøges at skabe nogle rolige genkendelige stunder for dem i løbet af dagen. De første 3-månederssamtaler er afviklet. Der kommer en omgang mere, når de nyligst ankomne har været her ca. 3 måneder.

2 Spirerne v. Mette: Der er 16 spirer. Personalet kan nu gå tur med gruppen kun 2 voksne. Det gør det lettere at komme ud af huset. Der er en aktiv drengegruppe og en pigegruppe der længe har leget godt sammen. Pigegruppen fnidrer lidt for tiden, så der snakkes meget med pigerne omkring hvordan man får sagt til og fra på en god måde. Hele spiregruppen er god til at vaske hænder og trække ud på toilettet og har generelt styr på reglerne. Spirerne har forældresamtaler i november, med henblik på børnenes trivsel og udvikling i børnehaven. Rødderne v. Allis: Her er arbejdet at gruppen, Helle og Anna har skullet finde hinanden. Der er ved at blive gjort klar til forældresamtaler med henblik på skolestart. Der er både opstart af en god gruppe og begyndende afvikling på en og samme tid. Børnene er ved at finde ud af Helles og Annas valgte rutiner, fx at rundkreds altid foregår i tumleren, medmindre det er skriveaktiviteter som foregår ved bordene. ii. Kontoret Allis arbejder meget med økonomien ift. at finde ud af hvor der kan spares på budgettet, bl.a. rengøringsaftaler, toiletpapir etc. Idas far har tilbudt at indhente tilbud på håndværksmæssigt arbejde. Lige nu arbejder han på at indhente tilbud på rensning af tagrender og de tilstoppede regnhætterne på det flade tag, så regnvandet ikke samler sig. Børnetallet kommer til at toppe tre måneder (december-januarfebruar) på 46 børn. Dette er godkendt af kommunen, så længe der på årsgennemsnit maksimalt er 45 børn. Der arbejdes fortsat på en undersøgelse af en billigere kassekreditløsning samt en billigere rengøringsløsning.

3 b. Skattepligt af Private Dagtilbud (orientering) SKAT har - som følge af uklar lovgivning - afgjort, at private/ selvejende daginstitutioner er skattepligtige og derfor skal betale skat af et eventuelt overskud, på trods af, at langt de fleste private/ selvejende daginstitutioner, inkl. Privat Børnehaven Engvej, er non-profit organisationer, hvor et evt. overskud går til organisationens formål, og ikke kan udbetales. I forlængelse af ovenstående afgørelse, skal der ifølge SKAT indgives selvangivelse. Det vil medføre en ekstra udgift på kr. i årligt gebyr til revision af skattemæssigt regnskab. Lige nu efterprøves SKATs nye krav i retssystemet, hvor en privat institution med hjælp fra LDD (Landsorganisationen for Danske Daginstitutioner) har anket afgørelsen til Skatteankestyrelsen. Lige nu pågår en drøftelse på embedsniveau omkring rimeligheden i skattepligten for de private/ selvejende daginstitutioner, og SKAT har i den forbindelse indvilget i, at vurdere sagen på ny. Angivelsesfristen for selvangivelsen som var d. 1 september, er derfor formentlig rykket ca. 3 måneder, såfremt SKAT opretholder kravet om skattepligt. Bestyrelsen afventer den videre udvikling i sagen. 4. Drøftelsespunkter a. Bestyrelsens sammensætning Oplæg af Steen Sterndorf på baggrund af følgende spørgsmål: Hvilke opgaver har vi hver især? Hvordan er en god sammensætning af bestyrelsen ift. medarbejdere, forældre og eksterne? Steens oplæg: Kommunen kan ikke stille krav til vedtægterne (som bl.a. definerer bestyrelsens sammensætning) i en privat daginstitution, hvis der ikke er belæg herfor i lovgivningen. Loven siger, at forældrene skal have flertal i bestyrelsen. Mange private/ selvejende daginstitutioner har valgt, at der er ikke-forældrevalgte medlemmer i bestyrelserne, for at give kontinuitet i bestyrelsesarbejdet. LDD oplever at det oftest er til glæde og gavn, fordi

4 historikken i bestyrelsesarbejdet bringes videre. Dette er legalt, så længe forældrene har flertal. Dem der ikke er forældre, dvs. eksterne medlemmer og personalerepræsentanter, skal repræsentere de vedtægter som bestyrelsen har vedtaget. Forældrene skal repræsentere den samlede forældregruppes interesser. Personalet er repræsenteret i bestyrelsen for at sikre, at det pædagogiske arbejde er repræsenteret. Lederen er ikke bestyrelsesmedlem, men sidder med i kraft af sit virke som direktør for virksomheden. Lederen refererer til bestyrelsen. Suppleanter er ikke bestyrelsesmedlemmer, de skal formelt set ikke deltage i bestyrelsesmøderne, men gør det som oftest alligevel. Bestyrelsen er ansvarlig i henhold til dansk rets almindelige bestemmelser. Hvis ikke bestyrelsen handler mod bedre vidende eller ulovligt, så står bestyrelsesmedlemmerne ikke personligt ansvarlige, så er det virksomheden der står til ansvar. Steen gennemgår bestyrelsessammensætningerne i de private institutioner som ligger i vores nærområde. I de fleste private institutioner sidder 1-2 eksterne repræsentanter, og i over halvdelen af bestyrelserne er medarbejderrepræsentanterne ikke stemmeberettigede. Steen anbefaler en opblødning af den fastlagte bestyrelsesperiode i vores vedtægter, så der opnås en større fleksibilitet i forhold til overlap mellem den gamle og den nye bestyrelse ved valg til bestyrelsen. Så undgås problemet med, at nogle bestyrelsesmedlemmer træder ud af bestyrelsen (i forbindelse med at deres barn stopper i børnehaven ved overgang til skole), inden den nye bestyrelse er valgt. Det pointeres, at man må vælge det antal bestyrelsesmedlemmer man ønsker, dette kan frit ændres i vedtægterne, så længe forældrerepræsentationen er i flertal.

5 b. Økonomien Nyt revisionsfirma i stedet for LDD bør findes, da de er dyre, og den budgetmæssige rådgivning ikke har levet op til forventningerne. DLO har samme forhandlingsmæssige rettigheder som LDD, så det bør undersøges om de er billigere. c. Udvalgene (udgår muligvis på grund af tiden) i. Marketing Blev ikke nået ii. Fondssøgning Blev ikke nået iii. Legeplads Der skal arrangeres en fredag hvor der kommer forældre og hjælper med at fjerne sand, og den lige følgende lørdag og søndag, hvor der kommer forældre og hjælper med at plante. Vi kan spare anslået 2/3 af prisen på det tilbud vi har fået. Der skal køres 30m3 sand væk, fyldes 40m3 jord på, lægges rullegræs og plantes buske og slyngplanter. iv. Forældrekaffe Blev ikke nået d. Frokost ordning. Der skal på et tidspunkt stemmes herom. Vi drøfter yderligere på næste bestyrelsesmøde. 5. Beslutningspunkter a. Bestyrelsens sammensætning Det besluttes, at vi beslutter bestyrelsens sammensætning på næste bestyrelsesmøde, ud fra en af følgende konstellationer: - En ekstra forældrerepræsentant.

6 - Uændret konstellation - Medarbejderrepræsentanterne skal deltage, men ikke have stemmeret. - Én medarbejderrepræsentant har stemmeret - Vedtægtsændringer skal kunne vedtages ved stemmeflertal på 5/7 eller 4/7 frem for nuværende 6/7. Bestyrelsens medlemmer kan frem til d. 8 oktober sende yderligere forslag rundt pr mail til hele bestyrelsen, som Lea sammenfatter og sender rundt. b. Økonomi Det besluttes at økonomiudvalget må indhente tilbud og træffe beslutning om fremtidig revisionsaftale på bestyrelsens vegne, dog skal der sendes en mail ud med et endeligt go fra bestyrelsen. c. Udvalgene iii. Legeplads Det besluttes at vi laver arbejdsweekend d oktober. Der laves opslag start oktober. 7. Næste møde a. dato for næste møde 25 oktober b. punkter for næste møde Blev ikke nået. Ønsker kan sendes til Iver.

Referat af bestyrelsesmøde i Privatbørnehaven Engvej torsdag d. 4. Februar 2016 kl :

Referat af bestyrelsesmøde i Privatbørnehaven Engvej torsdag d. 4. Februar 2016 kl : Referat af bestyrelsesmøde i Privatbørnehaven Engvej torsdag d. 4. Februar 2016 kl. 17.30 20.00: Til stede var: Pernille Nonved, Iver Tidemand, Elin Bachmann, Michella Andersen, Jack T. T. Knudsen, Cathrine

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud 1 Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune Stk. 1: Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune består af dagtilbud for børn fra 0 til 6 år, der

Læs mere

Forretningsorden for forældrebestyrelsen. DANSK TYSK BØRNEHUS ApS

Forretningsorden for forældrebestyrelsen. DANSK TYSK BØRNEHUS ApS Forretningsorden for forældrebestyrelsen DANSK TYSK BØRNEHUS ApS 1. Bestyrelsens sammensætning 1.1 Det er forældrebestyrelsens opgave at varetage opgaver, som fremgår af kompetencefordelingsmodellen (bilag

Læs mere

Vedtægter for privatinstitutionen Nr. Herlev Børnehus

Vedtægter for privatinstitutionen Nr. Herlev Børnehus Vedtægter for privatinstitutionen Nr. Herlev Børnehus 1 Forankring "Foreningen Nr. Herlev Børnehus er driftsherre og arbejdsgiver for privatinstitutionen Nr. Herlev Børnehus som drives i henhold til Dagtilbudsloven.

Læs mere

Notat: vedrørende forslag til ændringer af styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner set i forhold til nuværende styrelsesvedtægter.

Notat: vedrørende forslag til ændringer af styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner set i forhold til nuværende styrelsesvedtægter. Notat: vedrørende forslag til ændringer af styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner set i forhold til nuværende styrelsesvedtægter. Forslag til tilretninger og ændringer til ny styrelsesvedtægt

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Formål med dagtilbud 1 Dagtilbud i Furesø Kommune omfatter dagtilbud for børn fra 0 6 år samt dagplejen. Dagtilbuddet er et af barnets

Læs mere

VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016

VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016 VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016 INDHOLD 1 Formål... 2 2 Forældrebestyrelsen... 2 3 Valg til bestyrelsen... 3 4 Valgbarhed og valgret... 4 5 Udtrædelse af bestyrelsen...

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud 1 Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune Stk. 1: Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune består af dagtilbud for børn fra 0 til 6 år, der

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). 1: Formål Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes

Læs mere

VEDTÆGTER for den selvejende institution Husum Fritidsinstitution

VEDTÆGTER for den selvejende institution Husum Fritidsinstitution VEDTÆGTER for den selvejende institution Husum Fritidsinstitution H u s u m F r i t i d s i n s t i t u t i o n 1. Institutionens navn er Husum Fritidsinstitution. Institutionen har hjemsted i Københavns

Læs mere

VEDTÆGTER. for den selvejende daginstitution. Ministeriernes Børnehus

VEDTÆGTER. for den selvejende daginstitution. Ministeriernes Børnehus VEDTÆGTER for den selvejende daginstitution Ministeriernes Børnehus Navn og formål Institutionens navn er Ministeriernes Børnehus. Institutionen er beliggende i Vester Voldgade 123 og Frederiksholms Kanal

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT for børnehuse i Greve Kommune

STYRELSESVEDTÆGT for børnehuse i Greve Kommune GREVE KOMMUNE STYRELSESVEDTÆGT for børnehuse i Greve Kommune 1. F0RMÅL Formålet med børnehusene er, at være et dagtilbud for børn i alderen 0-6 år. Formålet er endvidere at fremme børnenes udvikling, trivsel

Læs mere

Vedtægter for privatinstitutionen Nr. Herlev Børnehus. 1 Navn & Hjemsted

Vedtægter for privatinstitutionen Nr. Herlev Børnehus. 1 Navn & Hjemsted Vedtægter for privatinstitutionen Nr. Herlev Børnehus 1 Navn & Hjemsted Institutions navn er Nr. Herlev Børnehus og er hjemhørende i Hillerød Kommune, beliggende Bygaden 32, Nr. Herlev, 3400 Hillerød.

Læs mere

Vedtægt for. Tvingstrup Landsbybørnehave

Vedtægt for. Tvingstrup Landsbybørnehave Vedtægt for Tvingstrup Landsbybørnehave 1 Institutionens navn. Tvingstrup Landsbybørnehave, Serridslevvej 88 A 8700 Horsens. Institutionen har hjemsted i Horsens Kommune. Institutionen drives som en privat

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde. d. 13/ kl Deltagere:

Referat bestyrelsesmøde. d. 13/ kl Deltagere: Referat bestyrelsesmøde d. 13/11 2018 kl. 17.00 Deltagere: Anne Rasmussen (leder) John G. Pedersen (formand) Henrik Wiingreen (næstformand/stifter) Maria Koordt (bestyrelsesmedlem) Christina S. Jensen

Læs mere

VEDTÆGT. privatinstitutionen Tved Børnehave. Dens hjemsted er Svendborg Kommune, og beliggenheden er Hellet 3, 5700 Svendborg.

VEDTÆGT. privatinstitutionen Tved Børnehave. Dens hjemsted er Svendborg Kommune, og beliggenheden er Hellet 3, 5700 Svendborg. VEDTÆGT privatinstitutionen Tved Børnehave 1. Den private institutions navn er Tved Børnehave Dens hjemsted er Svendborg Kommune, og beliggenheden er Hellet 3, 5700 Svendborg. 2. Det er institutionens

Læs mere

Målsætning. Styrelsesvedtægt. den kommunale dagpleje, de kommunale og de selvejende daginstitutioner

Målsætning. Styrelsesvedtægt. den kommunale dagpleje, de kommunale og de selvejende daginstitutioner Målsætning og Styrelsesvedtægt den kommunale dagpleje, de kommunale og de selvejende daginstitutioner Indholdsfortegnelse FORORD... 3 OVERORDNET POLITISK MÅLSÆTNING... 4 STYRELSESVEDTÆGT... 5 1: FORMÅL...

Læs mere

VEDTÆGTER for DANSK KVINDESAMFUNDS BØRNEHAVE BØRNEHAVEN TROLDEBO

VEDTÆGTER for DANSK KVINDESAMFUNDS BØRNEHAVE BØRNEHAVEN TROLDEBO VEDTÆGTER for DANSK KVINDESAMFUNDS BØRNEHAVE BØRNEHAVEN TROLDEBO 1. Børnehaven Troldebo er en selvejende institution under Dansk Kvindesamfund Koldingkreds med hjemsted i Kolding Kommune. 2. Institutionens

Læs mere

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud Side 1/8 Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud Værdigrundlag for forældrebestyrelser Forældrebestyrelsen er et centralt forum, som sikrer forældrene stor indflydelse på børnenes hverdag, både i det

Læs mere

Vedtægt for den private institution Rødbæksgaards børnehave

Vedtægt for den private institution Rødbæksgaards børnehave Vedtægt for den private institution Rødbæksgaards børnehave 1. Institutionens navn Stk. 1 Den private institutions navn er Rødbæksgaards børnehave Dons landevej 121, 6000 Kolding. Institutionen har hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DRAGØR MENIGHEDSBØRNEHAVE

VEDTÆGTER FOR DRAGØR MENIGHEDSBØRNEHAVE VEDTÆGTER FOR DRAGØR MENIGHEDSBØRNEHAVE 1 Navn og hjemsted Privatinstitutionens navn er den private institution Dragør Menighedsbørnehave hjemhørende i Dragør kommune, beboende i Menighedssamfundet hus,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN for Kongevejens Skoles bestyrelse

FORRETNINGSORDEN for Kongevejens Skoles bestyrelse FORRETNINGSORDEN for Kongevejens Skoles bestyrelse Reglerne om skolebestyrelsens virksomhed er fastsat i Folkeskoleloven samt i Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Lyngby-Taarbæk Kommune, vedtaget i september

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Revideret af Lotte Tangaa Tjalve d. 29.10.18 Sagsnr.: 18/22118 Indhold Formål... 3 Kapitel 1... 3 1. Byrådet... 3 Kapitel 2... 4 2. Bestyrelsens

Læs mere

Håndbog for forældrebestyrelser

Håndbog for forældrebestyrelser Håndbog for forældrebestyrelser - i dagtilbud og klubber Forord Denne lille folder er til dig, der har valgt at gøre en indsats for andre via bestyrelsesarbejde. Vel at mærke over for en meget vigtig målgruppe

Læs mere

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud Side 1/8 Forældrebestyrelser i Dagtilbud Skolebestyrelser (kommende Landsbyordninger) Fælles-MED Børn og Unge BUPL Midt- og Vestjylland FOA Holstebro Kommune DLF Vestjysk Lærerforening Handicaprådet Dato:

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Struer Kommune Struer den 10. oktober 2012

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Struer Kommune Struer den 10. oktober 2012 Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Struer Kommune Struer den 10. oktober 2012 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Der vælges en bestyrelse med et flertal af forældre. Til bestyrelsen vælges

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Kristian Helverskov Petersen 21. december 2018 Dokument nr. 480-2018-284464 Sags nr. 480-2018-14756 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...2

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2015-332757 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Vordingborg Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Vordingborg Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Vordingborg Kommune Juli 2013 Styrelsesvedtægt for dagtilbud Udgivet af Vordingborg Kommune 2013 Udarbejdet af: Annie Røn/Mette Juhl Rasmussen Fotos: Colourbox Vordingborg

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Lyngby-Taarbæk Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Lyngby-Taarbæk Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Lyngby-Taarbæk Kommune Gældende fra 1. december 2007 Historik Den 1. januar 1992 blev der indført selvforvaltning og forældrebestyrelser i dagtilbudene i Lyngby-

Læs mere

Forretningsorden. for Storkeredens forældrebestyrelse

Forretningsorden. for Storkeredens forældrebestyrelse Forretningsorden for Storkeredens forældrebestyrelse Version 1 af 28. oktober 2015 Baggrund og formål 1. Denne forretningsorden er udarbejdet på baggrund af, og i overensstemmelse med Styrelsesvedtægten

Læs mere

Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser i dagtilbud i Hillerød Kommune

Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser i dagtilbud i Hillerød Kommune Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser i dagtilbud i Hillerød Kommune Begrebsafklaring: Områdebestyrelse: En områdebestyrelse er betegnelsen for den overordnede bestyrelse i et område, der er repræsenteret

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 28.09.16-P24-1-15 Dato:27.4.2016 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud

Læs mere

Vedtægt for privatinstitutionen Børnehaven Lilleborg

Vedtægt for privatinstitutionen Børnehaven Lilleborg Vedtægt for privatinstitutionen Børnehaven Lilleborg 1 Forankring Den selvejende privatinstitution "Foreningen Børnehaven Lilleborg" er driftsherre og arbejdsgiver for privatinstitutionen Børnehaven Lilleborg

Læs mere

Vedtægt for den selvejende institution Fanø Børnehave.

Vedtægt for den selvejende institution Fanø Børnehave. Vedtægt for den selvejende institution Fanø Børnehave. 1. Institutionens navn Stk. 1 Den selvejende institutions navn er Fanø Børnehave, Æ Hjøwervej 4, 6720 Fanø. Institutionen har hjemsted i Fanø Kommune.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for institutionsbestyrelser i Furesø Kommunes kommunale dag- og fritidsinstitutioner

Styrelsesvedtægt for institutionsbestyrelser i Furesø Kommunes kommunale dag- og fritidsinstitutioner Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for institutionsbestyrelser i Furesø Kommunes kommunale dag- og fritidsinstitutioner Dato:30.05.2007 Initialer: str/gn Dag- og fritidsinstitutionernes formål 1 Furesø Kommune

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN PRIVATE DAGINSTITUTION EVENTYRHUSET

VEDTÆGTER FOR DEN PRIVATE DAGINSTITUTION EVENTYRHUSET VEDTÆGTER FOR DEN PRIVATE DAGINSTITUTION EVENTYRHUSET 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Den selvejende institutions navn er Eventyrhuset, der drives som privat daginstitution. Stk. 2. Eventyrhuset er beliggende

Læs mere

Nuværende bestyrelse; Sanne, Lene, Helle, Karsten, Rikke, Thomas, Hanne og Marika (suppleant). Fraværende Dennis (suppleant)

Nuværende bestyrelse; Sanne, Lene, Helle, Karsten, Rikke, Thomas, Hanne og Marika (suppleant). Fraværende Dennis (suppleant) Referat af bestyrelsesmøde 7. november 2012 Tilstede: Nuværende bestyrelse; Sanne, Lene, Helle, Karsten, Rikke, Thomas, Hanne og Marika (suppleant). Fraværende Dennis (suppleant) Herudover deltog nyvalgte

Læs mere

Vedtægter for Grønnebakken I/S

Vedtægter for Grønnebakken I/S Vedtægter for Grønnebakken I/S 1. Privatinstitutionens navn er Grønnebakken. Privatinstitutionen har hjemsted i Frederikshavn Kommune på adressen Grønlandsvej 24, Frederikshavn. 2. Institutionen drives

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT for kommunale distrikter på 0 til 6 års området i Greve Kommune

STYRELSESVEDTÆGT for kommunale distrikter på 0 til 6 års området i Greve Kommune STYRELSESVEDTÆGT for kommunale distrikter på 0 til 6 års området i Greve Kommune 1. FORMÅL Formålet med Greve Kommunes daginstitutioner for 0 til 6 årige er at fremme børnenes udvikling, trivsel og selvstændighed,

Læs mere

Vedtægt. for de kommunale institutioner. under Dagtilbud

Vedtægt. for de kommunale institutioner. under Dagtilbud Vedtægt for de kommunale institutioner under Dagtilbud 1. Formål Formålet med forældrebestyrelser i de kommunale daginstitutioner under Dagtilbud i Aabenraa Kommune er, at give forældrene en reel indflydelse

Læs mere

Gårdbørnehaven Kaptajngården Vestergade 19, 5672 Broby. Tlf

Gårdbørnehaven Kaptajngården Vestergade 19, 5672 Broby. Tlf Gårdbørnehaven Kaptajngårdens Vedtægt 2016 Gårdbørnehaven Kaptajngården Vestergade 19, 5672 Broby. Tlf. 72 53 04 22 - kaptajngaarden@fmk.dk www.kaptajngaarden.dk 1 Institutionens forankring Den selvejende

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2016-3377 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Varde Kommune. Vedtaget i Byrådet den 27. marts 2007

Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Varde Kommune. Vedtaget i Byrådet den 27. marts 2007 Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Varde Kommune. Vedtaget i Byrådet den 27. marts 2007 Denne styrelsesvedtægt er udarbejdet i henhold til Dagtilbudsloven og Vejledningen om forældrebestyrelser i dagtilbud

Læs mere

Ændring af Ballerup Musikskoles vedtægter

Ændring af Ballerup Musikskoles vedtægter Ændring af Ballerup Musikskoles vedtægter Gældende: Overskrift: Vedtægter for Ballerup Musikskole 1. Navn og status: Ballerup Musikskole er en kommunal institution i Ballerup Kommune 2. Formål: Musikskolen

Læs mere

Vedtægt for privatinstitutionen

Vedtægt for privatinstitutionen Vedtægt for privatinstitutionen. 1 Forankring Den integrerede børnehaves navn er hjemhørende i Svendborg kommune, beliggende i Ollerup og er tilsluttet landsforeningen Frie Børnehaver og Fritidshjem gennem

Læs mere

Vedtægt for privatinstitutionen Børnehaven Eventyrskoven Frederiksdal

Vedtægt for privatinstitutionen Børnehaven Eventyrskoven Frederiksdal Vedtægt for privatinstitutionen Børnehaven Eventyrskoven Frederiksdal 1 Forankring Den selvejende privatinstitution "Børnehaven Eventyrskoven Frederiksdal " er driftsherre og arbejdsgiver for privatinstitutionen

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

Børnehuset Stribonitten Øster Alle 16, 5500 Middelfart

Børnehuset Stribonitten Øster Alle 16, 5500 Middelfart Vedtægter for Børnehuset Stribonitten.. I forbindelse med overgang til selvejende daginstitution drevet som privat institution i henhold til lov om dagtilbud 19-20 og 36 40, eller svarende til senere lovgivning,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser for dagtilbud og klubber i Egedal Kommune.

Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser for dagtilbud og klubber i Egedal Kommune. Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser for dagtilbud og klubber i Egedal Kommune. BEGREBSDEFINITIONER: Områdebestyrelse: Er betegnelsen for den overordnede bestyrelse i et område, som er repræsenteret

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i. dagtilbud i Solrød kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i. dagtilbud i Solrød kommune SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i dagtilbud i Solrød kommune 1 Overordnede mål og rammer Byrådet har det overordnede ansvar for de kommunale dagtilbud og fastsætter

Læs mere

Forslag til ny. Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i. klubberne i Roskilde Kommune

Forslag til ny. Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i. klubberne i Roskilde Kommune Forslag til ny Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i klubberne i Roskilde Kommune (Ændringer er markeret med gult og der er indsat bemærkningsfelter, som forklarer baggrunden for ændringerne) Styrelsesvedtægt

Læs mere

bestyrelse EN DEL AF DAGTILBUDDETS E l l e v a n g Forældrepjece - om hvad det vil sige at være en del af bestyrelsesarbejdet i Ellevang Dagtilbud

bestyrelse EN DEL AF DAGTILBUDDETS E l l e v a n g Forældrepjece - om hvad det vil sige at være en del af bestyrelsesarbejdet i Ellevang Dagtilbud E l l e v a n g - dagtilbud i Vejlby-Risskov EN DEL AF DAGTILBUDDETS bestyrelse Forældrepjece - om hvad det vil sige at være en del af bestyrelsesarbejdet i Ellevang Dagtilbud flere Der er gode Vil du

Læs mere

Vedtægter for Sankt Nikolaj Børnehave

Vedtægter for Sankt Nikolaj Børnehave Vedtægter for Sankt Nikolaj Børnehave 1 Institutionens navn stk. 1 Institutionens navn er Sankt Nikolaj Børnehave og er en selvejende privat institution i henhold til lov om dagtilbud 19 stk. 5, eller

Læs mere

Vedtægter for. Hedensted Musikskole. (ændring fra: Musikskolen. Hedensted Kommune ) Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted.

Vedtægter for. Hedensted Musikskole. (ændring fra: Musikskolen. Hedensted Kommune ) Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted. Vedtægter for Hedensted Musikskole (ændring fra: Musikskolen Hedensted Kommune ) Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted.dk 1. Navn Hedensted Musikskole er en kommunal musikskole med

Læs mere

Værdier og mål for dagtilbuddene i Furesø Kommune er yderligere beskrevet i værdigrundlag og politikker for området.

Værdier og mål for dagtilbuddene i Furesø Kommune er yderligere beskrevet i værdigrundlag og politikker for området. Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Godkendt af Byrådet den 28.01.2009 Ændret af Byrådet den 24.06.2009 Formål med dagtilbud 1 Dagtilbud i Furesø

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGTILBUD I STRUER KOMMUNE

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGTILBUD I STRUER KOMMUNE STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGTILBUD I STRUER KOMMUNE Godkendt af Struer Byråd d. 28. maj 2019 1 Indhold Dagtilbudsloven og formålsbestemmelsen... 4 Byrådets beføjelser... 5 Forældrebestyrelsens sammensætning

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune Formål I følge lov om dagtilbud skal forældre med børn i et kommunalt eller selvejende eller privat dagtilbud og i den kommunale dagpleje have adgang til

Læs mere

Vedtægter for privatinstitutionen Mammen frivuggestue i Viborg Kommune

Vedtægter for privatinstitutionen Mammen frivuggestue i Viborg Kommune Vedtægter for privatinstitutionen Mammen frivuggestue i Viborg Kommune 1 Institutionens navn Stk.1 Privatinstitutionens navn er Mammen frivuggestue. Institutionens hjemsted er Viborg kommune. Institutionen

Læs mere

Forretningsorden for Skolebestyrelsen ved Sejs Skole

Forretningsorden for Skolebestyrelsen ved Sejs Skole Forretningsorden for Skolebestyrelsen ved Sejs Skole Indhold 1. Gyldighed 1 2. Skolebestyrelsens ansvar og beføjelser 1 3. Skolebestyrelsens sammensætning 1 4. Valgforhold 1 5. Afholdelse af bestyrelsesmøder

Læs mere

VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ÅRSLEV BØRNEHAVE OG VUGGESTUE

VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ÅRSLEV BØRNEHAVE OG VUGGESTUE VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ÅRSLEV BØRNEHAVE OG VUGGESTUE 1 Institutionens forankring Den selvejende institutions Årslev børnehave og Vuggestue er beliggende på Birkelundsvej 1, 5792 Årslev.

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD

SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i dagtilbud i Solrød kommune 1 Overordnede mål og rammer Byrådet har det overordnede ansvar for de kommunale dagtilbud og fastsætter

Læs mere

Vedtægt for forældrebestyrelser for Dagtilbud 2017 Godkendt i Byråd 27/4 2017

Vedtægt for forældrebestyrelser for Dagtilbud 2017 Godkendt i Byråd 27/4 2017 Vedtægt for forældrebestyrelser for Dagtilbud 2017 Godkendt i Byråd 27/4 2017 1. Formål Lolland Kommunes dagtilbud tilbyder pædagogisk, stimulerende og udviklende dagpasning til børn i alderen fra 0 år

Læs mere

GREVE UNGDOMS BRANDVÆSEN

GREVE UNGDOMS BRANDVÆSEN 1 Navn Foreningens navn er, stiftet den 5. januar 2010. Foreningen har hjemsted i Greve Kommune. 2 Formål Foreningens formål er at fremme interessen for faget brandmand, til børn og unge, på en sikker,

Læs mere

Institutionens formål er at drive børnehave i samarbejde med børnenes hjem og sognekirken.

Institutionens formål er at drive børnehave i samarbejde med børnenes hjem og sognekirken. 1 - Vedtægter Skovlunde sogns menighedsbørnehave 12091 Hører til journalnummer: 28.03.04-G00-2-16 Vedtægter for institutionsbestyrelsen og forældrebestyrelsen ved Skovlunde sogns menighedsbørnehave, Torvevej

Læs mere

Vedtægt for den private institution Vandpytten

Vedtægt for den private institution Vandpytten Vedtægt for den private institution Vandpytten 1. Institutionens navn Stk. 1. Den private institutions navn er Vandpytten, Skatmestervej 8, 3400 Hillerød, cvr. nr. 35420835. Institutionen har hjemsted

Læs mere

Jerne Børnehave. 1 Institutionens navn Den selvejende private institutions navn er Jerne Børnehave, Brovangen 5, 6700 Esbjerg.

Jerne Børnehave. 1 Institutionens navn Den selvejende private institutions navn er Jerne Børnehave, Brovangen 5, 6700 Esbjerg. Vedtægter for Den private institution Jerne Børnehave I forbindelse med overgangen fra selvejende daginstitution med driftsoverenskomst med Esbjerg Kommune til selvejende daginstitution med privat drift

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i. klubberne i Roskilde Kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i. klubberne i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i klubberne i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i de kommunale klubber i Roskilde Kommune er revideret i forbindelse med indførelsen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 13. september 2018 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Herlev Kommune Styrelsesvedtægten refererer

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Aarhus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Børnehuset Frijsenborgvej, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

Forretningsorden for klyngeinstitutionen Ravnsholt.

Forretningsorden for klyngeinstitutionen Ravnsholt. Forretningsorden for klyngeinstitutionen Ravnsholt. Nedenstående forretningsorden er udarbejdet for at medvirke til at skabe klarhed over, hvordan bestyrelsen skal forholde sig i udøvelsen af sit arbejde.

Læs mere

Vedtægt for den selvejende private daginstitution Cathrine Asylets Børnehave

Vedtægt for den selvejende private daginstitution Cathrine Asylets Børnehave Vedtægt for den selvejende private daginstitution Cathrine Asylets Børnehave 1 Forankring. Den selvejende private institutions navn er Cathrine Asylets Børnehave, beliggende Allegade 6, 6100 Haderslev.

Læs mere

Vedtægt for styrelse af Brøndby kommunes dagtilbud

Vedtægt for styrelse af Brøndby kommunes dagtilbud Brøndby Kommune Børneforvaltningen August 2012 Vedtægt for styrelse af Brøndby kommunes dagtilbud 1. Formål: Der oprettes forældrebestyrelser ved de enkelte dagtilbud for at give forældrene størst mulig

Læs mere

Vedtægter for Kratholmskolens Børnehave

Vedtægter for Kratholmskolens Børnehave Vedtægter for Kratholmskolens Børnehave Skolebestyrelsen for Kratholmskolen, Byghøjvej 27-33, 5250 Odense SV, CVR nummer: 44807815 har den overordnede ledelse af Kratholmskolens Børnehave jf. 36a Lov om

Læs mere

VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION

VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION Lundsbjerg Børnehave 1 Institutionens forankring Den selvejende institutions navn er Lundsbjerg Børnehave, beliggende Ådalen 4, 5863 Ferritslev Fyn. Institutionen

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Afdelingsbestyrelsen kan jf. BABs vedtægter 19 stk.10, fastlægge en forretningsorden for udførelsen af sit hverv. Afdelingsbestyrelsen holder møde

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelsen i den kommunale Dagpleje i Roskilde Kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelsen i den kommunale Dagpleje i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelsen i den kommunale Dagpleje i Roskilde Kommune (Oversigt over indholdsmæssige ændringer (markeret med gult)) 1. Forældrebestyrelsens opgaver Byrådet i Roskilde kommune

Læs mere

Forretningsorden Dagtilbud Højvangen

Forretningsorden Dagtilbud Højvangen Forretningsorden Dagtilbud Højvangen 1. Valg til bestyrelsen 2. Bestyrelsens konstituering 3. Bestyrelsens møder 4. Kompetencer og ansvar 5. Ændring af forretningsorden 6. Udlevering af forretningsorden

Læs mere

Notat. Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Albertslund Kommune. Rammer, regler og bestemmelser for hvordan vi inddrager forældrene i dagtilbuddets drift.

Notat. Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Albertslund Kommune. Rammer, regler og bestemmelser for hvordan vi inddrager forældrene i dagtilbuddets drift. Notat Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Albertslund Kommune Dato: 9. august 2018 Sags nr.: 28.06.00-A26-1-18 Sagsbehandler: LDQ Rammer, regler og bestemmelser for hvordan vi inddrager forældrene i dagtilbuddets

Læs mere

Krogårdens Vedtægter 2014

Krogårdens Vedtægter 2014 Krogårdens Vedtægter 2014 Indholdsfortegnelse 1 Navn og hjemsted 2 2 Ledelse og daglig drift 2 3 Bestyrelsen 2 4 Valg til bestyrelsen 2 5 Valgbarhed og valgret 3 6 Udtrædelse af bestyrelsen 3 7 Bestyrelsens

Læs mere

Vedtægter. For Musikskolen i Frederikshavn Kommune. December 2013 VEDTÆGTER, MUSIKSKOLEN I FREDERIKSHAVN KOMMUNE

Vedtægter. For Musikskolen i Frederikshavn Kommune. December 2013 VEDTÆGTER, MUSIKSKOLEN I FREDERIKSHAVN KOMMUNE Vedtægter For Musikskolen i Frederikshavn Kommune December 2013 1 1. Navn og status Musikskolen i Frederikshavn Kommune 2. Formål Gennem udvikling af elevernes kreative evner inden for musikalske udtryk

Læs mere

Vedtægter for Fransklærerforeningen

Vedtægter for Fransklærerforeningen Vedtægter for Fransklærerforeningen 1 Navn Foreningens navn er "Fransklærerforeningen" (Association des Professeurs de français du Danemark). 2 Formål Foreningens formål er at tjene undervisningen i fransk.

Læs mere

Børnehuset Novrupvej

Børnehuset Novrupvej 1 Institutionens forankring VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION Børnehuset Novrupvej Den selvejende institutions navn er Børnehuset Novrupvej beliggende Novrupvej 8-10, 6705 Esbjerg Ø. Institutionen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune Denne vedtægt dækker følgende typer kommunale dagtilbud: Vuggestuer, dagplejer, børnehaver og integrerede 0-6-års-institutioner. KOMPETENCEFORDELING

Læs mere

LANDSBYORDNING SYDFALSTER

LANDSBYORDNING SYDFALSTER Referat Bestyrelsen Blad nr. 5 Møde: Ordinært møde Afbud fra: Malene(syg), Simon, Lene Fraværende: Dato: mandag d. 30.01.2017 kl. 17.30-20.00 Skolebestyrelsen kl. 17.30-18.30 1. Velkommen/Godkendelse af

Læs mere

Kommunens dagtilbudsdistrikter

Kommunens dagtilbudsdistrikter Kommunens dagtilbudsdistrikter Udvalget for børn d. 30 oktober 2012 Bestyrelsens sammensætning.1 Bestyrelsen består af forældre- og medarbejderrepræsentanter og sammensættes så forældrerepræsentanterne

Læs mere

DEN SELVEJENDE INSTITUTION THY PRIVATSKOLE. Cvr.nr Vedtægtsbilag vedr. Børnehaven/Vuggestuen

DEN SELVEJENDE INSTITUTION THY PRIVATSKOLE. Cvr.nr Vedtægtsbilag vedr. Børnehaven/Vuggestuen j.nr. 48.719/JS/LM DEN SELVEJENDE INSTITUTION THY PRIVATSKOLE Cvr.nr. 37 36 23 87 Vedtægtsbilag vedr. Børnehaven/Vuggestuen 1.0 Etablering af børnehave og vuggestue 1.1 I henhold til pkt. 3 i Thy Privatskoles

Læs mere

Forældreindflydelse. Dagtilbud. Styrelsesvedtægt for bestyrelse og forældreråd. Godkendt af Kommunalbestyrelsen d. 21.

Forældreindflydelse. Dagtilbud. Styrelsesvedtægt for bestyrelse og forældreråd. Godkendt af Kommunalbestyrelsen d. 21. Forældreindflydelse Dagtilbud Styrelsesvedtægt for bestyrelse og forældreråd 2017 Godkendt af Kommunalbestyrelsen d. 21. december 2017 1. Formål Dagtilbuddet i Bornholms Regionskommune drives i henhold

Læs mere

Daginstitutioner med et eller flere huse

Daginstitutioner med et eller flere huse Styrelsesvedtægt Daginstitutioner med et eller flere huse Læring i Dagtilbud marts 2019 Læring i Dagtilbud Tofteskovvej 4, 7130 Juelsminde T: 7975 5000 Forældrebestyrelser i daginstitutioner med et eller

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune Formål I følge lov om dagtilbud fra juni 2007 skal forældre med børn i en kommunal eller selvejende dagtilbud og i kommunal dagpleje have adgang til at få

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00 Børnehusene Nivå Jane Sys Toftesgaard Telefon 72 56 53 44 JSTO@fredensborg.dk I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå 1.

Læs mere

Overordnet retningslinje for Styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner med dagtilbudsledelse i Mariagerfjord Kommune.

Overordnet retningslinje for Styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner med dagtilbudsledelse i Mariagerfjord Kommune. Overordnet retningslinje for Styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner med dagtilbudsledelse i Mariagerfjord Kommune. Overgang til dagtilbudsledelse. Dagtilbudsledelse er når der oprettes fælles

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap 1. NAVN Stk. 1 Organisationens navn er: Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Stk. 2 Foreningens bopæl er adressen på Sammenslutningen af Unge med Handicaps

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Hvidovre Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Hvidovre Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Hvidovre Kommune INDHOLD Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Hvidovre Kommune... 3 Formål... 3 Forældrebestyrelsens ansvar og kompetence... 3 Principper

Læs mere

Vedtægt for privatinstitutionen Rødtjørnens Børnehave og Vuggestue

Vedtægt for privatinstitutionen Rødtjørnens Børnehave og Vuggestue Vedtægt for privatinstitutionen Rødtjørnens Børnehave og Vuggestue 1 Forankring Den selvejende privatinstitution "Rødtjørnens Børnehave og Vuggestue er driftsherre og arbejdsgiver for privatinstitutionen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud for 0 6 årige børn

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud for 0 6 årige børn Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud for 0 6 årige børn 10 1 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud for 0 6 årige børn i Høje Taastrup Kommune Disse vedtægter er besluttet af Byrådet 08.11.2011 og

Læs mere

Vedtægt for privatinstitutionen

Vedtægt for privatinstitutionen Vedtægt for privatinstitutionen Børnehuset Villa Gaia 1 Forankring Privatinstitutionens navn er Børnehuset Villa Gaia hjemhørende i Fredericia Kommune, beliggende Bøgevej 7, Taulov og er tilsluttet landsforeningen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune Hvidovre Kommune Forår 2019 Indhold Kapitel I: Indledning... 3 Kapitel II: Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og valg... 3 Mødevirksomhed... 4 Skolebestyrelsens

Læs mere

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne 1. Foreningens navn Foreningens navn er Danske Hospitalsklovne. Foreningen anvender navnet Danish Hospital Clowns i internationale sammenhænge. 2. Foreningens

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune. Bøgehaven og Nøddehøj

Styrelsesvedtægt. for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune. Bøgehaven og Nøddehøj Styrelsesvedtægt for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune Bøgehaven og Nøddehøj Faaborg-Midtfyn Kommune er organiseret efter principper om decentral ledelse og central styring, som udmøntes gennem

Læs mere