Nyhedsbrev fra Langenæsen September 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev fra Langenæsen September 2016"

Transkript

1 Nyhedsbrev fra Langenæsen September 2016 Så er vi klar med nyheder fra os til jer her ved starten af en ny spændende sæson i Langenæsen. Vi ses til forældremødet her på tirsdag d. 6. september. 1. Nyt fra børnegrupperne i Langenæsen Vuggestuen I vuggestuen siger vi velkommen til: Sofus (Victors lillebror) d.1-7 Alva (Vigga L.s lillesøster d.16-8) og Sigfred (Agnes J.s lillebror d.16-9, når Holger starter i børnehavegruppen. D.1-10 siger vi farvel til Arthur, som flytter til Skanderborg. Skønt at have de fleste pingviner tilbage efter ferien glade og fulde af spilopper Vi har en aldersmæssigt meget homogen gruppe, børn omkring de 2 år. De er fulde af gåpåmod og vilje til selv at kunne og ville. Det giver mange sjove og udfordrende situationer i løbet af dagen, især når børnene prøver kræfter af indbyrdes blandt andet i form af kampe om legetøj, cykler osv. Viljen til selv at ville og kunne bruger vi bla. til at have fokus på selvhjulpenhed. Især mandag og fredag er der særligt opmærksomhed på og bl.a. til at øve sig i at tage tøj af og på selv. I må meget gerne følge op der hjemme, så vi har fælles fokus på dette vigtige selvtillidsgivende område. Efter ferien har vi sagt farvel til Camilla og go`dav til Ann-Sophie, der er vendt tilbage efter barsel. Vi har også fået Tara vores pædagogisk assistent praktikant godt i gang med arbejdet. Nor og Eleanor er rykket i børnehave og Alva er startet hos pingvinerne. Hun er allerede kommet godt i gang i gruppen. Vi har fokus på sprog og sproglig udvikling bla. ved at bruge hv-ord, når vi taler med børnene altså hvem, hvor, hvorfor, hvad osv. Hv-ord har jo den gode egenskab, at det er ord, der giver barnet en god mulighed for at komme på banen til gavn for udviklingen af ordforråd og fantasi. Vi øver også hvad ugedagene hedder ved hjælp af farvekort med ugedagenes navne på. På den måde kan vi også øve os i farver Børnehaven I børnehavegruppen siger vi d.1-7 velkommen til Emily. Eleanor og Nor fra vuggestuen starter d.16-8, sammen med Solveig, Mathies og Andreas, og d.1-9 Nikolaj og Agnes. D rykker Holger op fra vuggestuen. Velkommen til alle D. 1-9 siger vi farvel til Ella, der flytter til Skanderborg.

2 Vi er nu godt i gang efter sommerferien. Skolebørnene er sendt afsted og vi siger goddag og velkommen til nye børn. Mange mellemgruppebørn (4 årige) bliver nu Langenæsevenner for de nye børn. De tager imod og hjælper med alt det nye. Hvis jeres barn skal være langenæseven må I gerne snakke med jeres barn derhjemme om hvordan man kan byde nye børn ind i legen eller hjælpe dem på legepladsen fx du kan vise hende klatretårnet. du kan spørge om han vil tegne med dig, eller vise ham hvor I går hen når I skal vaske fingre etc. Vi i Langenæsen guider naturligvis også barnet vedrørende den lille men vigtige opgave Vi nyder det sidste sommervejr på legepladsen, så længe vi kan og har også fået godt gang i de kreative aktiviteter i vores udeværksted. Bl.a. har vi lavet super flotte toiletrulledukker til TV-udsendelsen Ramasjang. Sidst men ikke mindst har vores gamle puderum fået nyt navn ABERUMMET, som var Noas forslag. Nu er vi i fuld gang med at fylde det med skøre farverige aber Tak fordi I var med til at stemme på kandidaterne. Storebørnsgruppen er netop startet op igen. Storebørnsgruppen er en gruppe, der løbende får tilgang af nye børn, når vi vurderer, at vi er klar til det. Gruppen er i år delt i 2 grupper. Vi justerer løbende i sammensætningen af de 2 grupper i forhold til det enkelte barns udviklingszone. Hele Langenæsen Da der til tider er meget lidt plads i forgangen om morgenen vil vi gerne opfordre jer til at tjekke jeres børn ind, før I går ind til garderoben og møder os. Jeres barn må gerne have kasket på i Langenæsen. Vi vil gerne have, at den bliver brugt, når der er behov for den ude på legepladsen. Når vi kommer ind får vi børnene til at lægge den i garderoben da vi synes, at det er vigtigt, at børnene og de voksne kan se hinandens øjne, når vi taler sammen. Vi fortsætter med vores fælles aktiviteter her i efteråret 2016: Aktivitetsgrupper, Temauger, Løbedage her i Langenæsen og en løbe/aktivitetsdag med skole og dagtilbud i vores område. Alle disse aktiviteter er med til at binde børn, personale og forældre sammen på tværs af grupperne, så vi bliver et helt hus, hvor vi tilsammen kan bruge hinandens ressourcer. OBS. Nu vi nævner arrangementer, så planlægger vi at holde Langenæsens fødselsdag fredag d.23. september fra kl.7-8,30. Det bliver en hyggelig morgenkaffe med rundstykker for børn og forældre. 2. Temauge uge 38: Mig og min familie Vi skal fortælle om vores familier. Hvem er vi, hvordan bor vi, og hvad laver vi sammen? Vi skal lege lege, hvor vi bliver klogere på os selv og hinandens familier. Alle børn vil i ugens løb lave en billedramme med sig selv og sin familie. Vi vil derfor bede jer tage 5-6 fotos med af familie og evt. hus, have, legetøj, krammedyr, bil, bus, kæledyr eller andet.

3 Tal med jeres barn om, hvad der skal med. Det er vigtigt og mest motiverende, at det bliver lige netop de billeder, der betyder mest for barnet. 3. Personalenyt : Personalet i Langenæsen består p.t. af følgende medarbejdere: Vuggestuen: Pædagoger : Julie og Tine Pædagogmedhjælpere : Laura og Ann Sophie Børnehaven Pædagoger : Connie, Gry og Berit Pædagogmedhjælpere : Cecilia, Frederik og Peter Midt i august starter Ann Sophie i vuggestuen igen efter endt barsel og forældreorlov. Så slutter Lauras barselsvikarstilling, men da Camilla har sagt op for at starte uddannelse har vi ansat Laura i en fast stilling i vuggestuen. Da vi har fået støttetimer fra Aarhus Kommune bliver Frederik nu ansat som fast pædagogmedhjælper 25 t./uge. 4. Nyt fra køkkenet Inspiration til madlavningen derhjemme Vi krydrer vores nyhedsbrev med et par gode opskrifter for at udbrede den gode økologiske mad fra Langenæsens køkken til jer forældre. Her kommer 2 retter fra Peters køkken!! Grønkålspesto 1 stor skefuld ristede nødder/mandler/kerner 1 fed hvidløg (kan erstattes med forårsløg for en Nordisk version) 1 stor håndfuld frisk grønkål 1 skefuld revet Vesterhavs-/parmesanost Olie så det passer Kernerne knuses i blender/foodprocessor. De resterende ingredienser tilsættes og olien tilsættes lidt ad gangen til pestoen har den ønskede konsistens. Kan bruges i pastasalat, på brød, som topping til ovnbagt fisk osv.

4 Blomkål Blomkålen er rig på fibre og kan bruges på mange måder. Jeg bruger den ofte fintsnittet i en blandet salat eller råkost. Du kan også blende/rive den og blanchere den kort så har du lækre mættende blomkålsris. Bagte/stegte blomkålsbuketter er også lækre som et supplement til kartofler 5. Langenæsens værdigrundlag i udvidet udgave er nu klar Efter en grundig bearbejdning i bestyrelsen med bidrag fra børn, forældre og personale er vi nu klar til at præsentere vores super interessante værdigrundlag anno september Læs de spændende citater fra børn og forældre Langenæsens værdigrundlag Langenæsen skal være et godt, trygt og udviklende sted for børn, personale og forældre. Vores vision er at være et attraktivt dagtilbud, som forældre drømmer om, at deres barn skal være en del af. Langenæsens 4 værdier: Tryghed er i Langenæsen at blive anerkendt, set, hørt og forstået. Når vi arbejder med tryghed i Langenæsen, handler det om at være tydelige, engagerede og omsorgsfulde voksne. Vi skaber sammenhæng mellem vores ord og handlinger og skaber en genkendelig hverdag med faste rammer og aktiviteter. Tryghed set med forældrenes øjne: Tryghed i Langenæsen er... "Forudsigeligheden i hverdagen i Langenæsen, og det at børnene altid kan regne med, at de voksne altid er der for dem" "De tillidsfulde relationer mellem børn og voksne skaber tryghed i Langenæsen" Langenæsen er et lille miljø med fagligt dygtige og entusiastisk personale. Tryghed set med børnenes øjne: Når nogen hjælper mig så bliver jeg glad. Asle 5 år. Agnes er bange for hvepse. Så hjælper jeg hende og siger. Vi skal bare stå helt stille. Kathrine 6 år.

5 Udvikling er i Langenæsen at hvert enkelt barn skal nå så langt i dets udvikling som muligt. Vi skaber en hverdag for det enkelte barn og gruppen, hvor der er ro, tid, anerkendelse og tilpas med krav til, at de i samspil med andre børn og voksne kan lære nyt og udvikle nye kompetencer. Dette gælder også vores samarbejde med forældrene. Vi vejleder, giver sparring og lytter, så vi i samarbejde styrker det enkelte barns udvikling bedst muligt. Udvikling set med forældrenes øjne: "Temaugerne i Langenæsen skaber glæde og udvikling gennem udfordringer" Der er mange forskellige og positive projekter for børnene i Langenæsen Udvikling set med børnenes øjne: Jeg har lært at hænge på hovedet. Victoria viste mig hvordan og fortalte om det Man skal have fart på benene. Så prøvede jeg og så kunne jeg. Nu lærer jeg Vigga det. Selma 5 år Hvis en falder så hjælper vi op og nogle gange kan vi godt klare det selv nu, det synes jeg er fint. Alba Chili 6 år Respekt er i Langenæsen anerkendelse mellem børn og voksne og respekt for hinandens forskelligheder. Vi taler og lytter til hinanden og behandler hinanden med respekt, fx siger vi god morgen og farvel. Vi hjælper barnet med at sætte ord på dets følelser og handlinger, så det lærer at afstemme dem i sine omgivelser. Vi hjælper barnet til at respektere andres mangfoldighed og se det som noget positivt, at vi er forskellige. Vi hjælper barnet til at mærke sine egne grænser og respektere andres grænser og stoppe op, når et andet barn siger fra. Respekt set med forældrenes øjne: "Respekt i Langenæsen er den måde vi taler pænt til hinanden på" Personalet sætter værdier som daglig trivsel og respekt børnene imellem, højt Respekt set med børnenes øjne: Drenge kan ikke have alt tøj på. Det kan piger godt. Men drenge kan godt lide at klæde sig ud som prinsesser og det er bare fint. Agnes 4 år og Kathrine 6 år. At vi passer på andre det gør vi. - Kasper 6 år Det er, når man ikke driller. Så er vi gode ved hinanden Agnes 4 år

6 Fællesskab er i Langenæsen at der skal være plads til alle, store som små. Forældre, børn og personale skal inkludere hinanden i Langenæsens fællesskab. Det skal være dejligt at være sammen i Langenæsen. Derfor har vi fokus på fællesskab i hverdagen. Et fællesskab kan være mange ting, fx mellem 2 børn, der har brug for at skabe en tryg relation, en drengegruppe, en samlingsgruppe eller hele huset. Det vigtigste er, at vi inkluderer hinanden, vi hjælper hinanden og vi har en åbenhed i forhold til, at alle må være med. Fællesskab set med forældrenes øjne: "Samhørigheden i hverdagen og det at børnene er opmærksomme på hinanden og ser hinandens behov i Langenæsen" "Fællesskabet i Langenæsen vokser, når der laves mad sammen" Fællesskab er de gode relationer mellem børn-personale og forældre-personale i Langenæsen Fællesskab set med børnenes øjne: Venner, kærester, at der leges lege hvor alle kan være med. Nynne 6 år Vi tæller til samling, børnene tæller hvor mange vi er. - Nor 2 år Jeg kan snakke med alle, også nogle, jeg ikke leger med Samuel 6 år. Kærlige sommerhilsener fra Personalet i Langenæsen Se kalender på næste side Vær obs på at forældremødet er flyttet til d.6. september kl.19-21,30. Husk at melde jer til vi glæder os til at se jer. Sæt venligst x ved følgende datoer D. 6. september kl.19-21,30 Forældremøde og generalforsamling med spændende foredrag med billeder fra Langenæsens hverdag. D. 23. september kl.7-8,30 Vi fejrer Langenæsens fødselsdag med hyggelig morgenkaffe for børn og voksne, før forældrene drager afsted på arbejde OBS: Se også vores kalender på børneintra: dagtilbudaarhus.dk Hilsen Personalet i Langenæsen

Nyhedsbrev fra Langenæsen Januar 2015

Nyhedsbrev fra Langenæsen Januar 2015 Nyhedsbrev fra Langenæsen Januar 2015 Velkommen tilbage efter en god lang juleferie til alle børn, forældre og personaler!! Vi glæder os til at komme i gang med endnu et spændende år fyldt med gode oplevelser

Læs mere

Nyhedsbrev fra Langenæsen april 2016

Nyhedsbrev fra Langenæsen april 2016 Nyhedsbrev fra Langenæsen april 2016 Så er vi klar med nyheder fra os til jer om alt det spændende, som foråret og sommeren 2016 kommer til at indeholde for jeres børn, jer som forældre og personalet her

Læs mere

Velkommen til vuggestuen i Solskin

Velkommen til vuggestuen i Solskin Velkommen til vuggestuen i Solskin En ny tid begynder for jeres barn og for jer. Der vil være mange indtryk med nye voksne, nye venner og forventninger børn og voksne imellem. Vuggestuen i Solskin hedder

Læs mere

Velkommen. Børnehuset Digterparken

Velkommen. Børnehuset Digterparken Velkommen til Børnehuset Digterparken Dr.Holst Vej 52, 8230 Åbyhøj Tlf: 87138205 www.digterparken.dagtilbud-aarhus.dk S. 1 S. 2 Kære forældre Vi er glade for at kunne byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

Nyhedsbrev fra Langenæsen November 2016

Nyhedsbrev fra Langenæsen November 2016 Tryghed - Udvikling - Respekt - Fællesskab Nyhedsbrev fra Langenæsen November 2016 Kære Forældre Her er et nyhedsbrev med sidste nyt fra Langenæsens verden. Vi er lige nu i fuld gang med vores aktivitetsgrupper,

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

Pædagogiske læreplaner i Valhalla Vuggestuen Tema og fokuspunkter

Pædagogiske læreplaner i Valhalla Vuggestuen Tema og fokuspunkter Vuggestuen At føle at egne personlige grænser respekteres At styrke sit selvværd. At udvikle /videreudvikle kompetencer At lære at bede om hjælp. At lege alene. Vi er anerkendende i vores relationer til

Læs mere

Evaluering af læreplan Børneuniverset

Evaluering af læreplan Børneuniverset Evaluering af læreplan 2017 Børneuniverset 1 Faktaoplysninger Institutionens navn Børneuniverset Adresse Drosselvej 28 Telefonnummer 76164792 Hjemmeside www.boerneuniverset.esbjergkommune.dk Leder Souchef

Læs mere

Velkommen til Annemariegården!

Velkommen til Annemariegården! Velkommen til Annemariegården! Annemariegården er en integreret institution med ca. 175 børn i alderen 0-10 år. Vi har tre vuggestuegrupper og tre børnehavegrupper, samt et funktionsopdelt fritidshjem

Læs mere

Hvem er vi. En god start

Hvem er vi. En god start BØRNEHAVEN BAVNEHØJ Velkommen til Børnehaven Bavnehøj Herluf Trolles Gade 6 8200 Aarhus N. tlf.: 20354620 Pædagogisk Leder: Jane Iversen kontakt mail: jai@aarhus.dk Hvem er vi Vi er en børnehave med plads

Læs mere

Velkommen til. Børnehaven i D.I.I. Byleddet. Byleddet 22a, 8220 Brabrand. Telefon

Velkommen til. Børnehaven i D.I.I. Byleddet. Byleddet 22a, 8220 Brabrand. Telefon Velkommen til Børnehaven i D.I.I. Byleddet Byleddet 22a, 8220 Brabrand Telefon 87 13 83 28 Velkommen til børnehaven i Byleddet Med denne lille pjece vil vi gerne byde jeres barn og jer forældre velkommen

Læs mere

Uddannelsesplan for PAU elever 2014

Uddannelsesplan for PAU elever 2014 Kære Elev Velkommen til Vi glæder os til at lære dig at kende og håber på et godt samarbejde. På de følgende sider kan du læse om hvad vi står for og hvilke krav og forventninger du kan stille til os og

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

Velkommen til Guldsmeden 2017

Velkommen til Guldsmeden 2017 Velkommen til Guldsmeden 2017 Et godt forældresamarbejde er med til at skabe tryghed, så alle børn oplever den bedste start i Guldsmeden Under rundvisningen fortæller pædagogen om vores pædagogik og om

Læs mere

Nyhedsbrev fra Langenæsen Oktober 2015

Nyhedsbrev fra Langenæsen Oktober 2015 Tryghed - Udvikling - Respekt - Fællesskab Nyhedsbrev fra Langenæsen Oktober 2015 Kære Forældre Her er et nyhedsbrev med sidste nyt fra Langenæsens verden. Vi vil gerne starte med at sige tak til alle

Læs mere

I øjeblikket er vi meget optaget af vores udendørsværksteder. Vi udforsker brugen af vand og sand. Vi banker søm i, og saver i træ.

I øjeblikket er vi meget optaget af vores udendørsværksteder. Vi udforsker brugen af vand og sand. Vi banker søm i, og saver i træ. Så er solen virkelig begyndt at titte frem. Det er rigtigt dejligt, for så kan vi alle komme endnu mere ud og nyde vejret og legepladsen. Men det betyder også vi skal passe på solens stråler. Vi skal derfor

Læs mere

Velkommen i børnehaven

Velkommen i børnehaven Velkommen i børnehaven I Børnehuset Kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på De voksne på stuen

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus

Velkommen i Hesselager Børnehus Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf I

Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf I Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf. 3965 6510 I www.bornehuset-solstraalen.dk Indholdsfortegnelse: Velkommen. 1 Faktatjek. 1 Fødselsdage...

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

Velkomstpjece til Fanø Børnehave

Velkomstpjece til Fanø Børnehave Velkomstpjece til Fanø Børnehave Kære børn og forældre! Velkommen til Fanø Børnehave. Hensigten med denne pjece er at give en kortfattet orientering om dagligdagen, traditioner og andre emner, som vi tror

Læs mere

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken.

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Daginstitutionen Norddalsparken er en aldersintegreret institution med børn i alderen 0-6 år. Lederen er Bente Nielsen, Daglig

Læs mere

Humlebo nyt januar/februar 2017

Humlebo nyt januar/februar 2017 Humlebo nyt januar/februar 2017 Kære forældre, vi håber I er kommet godt ind i det nye år og har haft en dejlig juleferie Vi mødes torsdag til Nytårskur d.5. januar kl.16.00-16.30 Praktiske oplysninger

Læs mere

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VI ER ALLE EN VIGTIG BRIK, FOR AT VI KAN FÅ EN DEJLIG OG HYGGELIG DAG I SFO. Kære forældre! Personalet og bestyrelsen byder jer hermed velkommen til Bøvling SFO. Vi ønsker

Læs mere

Min familie består af min kæreste Jens-Peter og vores 2 dejlige piger Sarah (2008) og Johanne (2011).

Min familie består af min kæreste Jens-Peter og vores 2 dejlige piger Sarah (2008) og Johanne (2011). Musikdagplejer Louise Østergaard Nielsen Klintevej 60 6000 Kolding Åbningstider: Mandag Torsdag: 6.30-16.15 Fredag: 6.30 15.30 Fakta om mig og min familie Jeg er født i 1983. Jeg har arbejdet som dagplejer

Læs mere

Nyhedsbrev fra Langenæsen Marts 2015

Nyhedsbrev fra Langenæsen Marts 2015 Nyhedsbrev fra Langenæsen Marts 2015 Så er vi klar med et forårs nyhedsbrev. Foråret i Langenæsen er skønt Vi begynder så småt at kunne skimte den lunere tid, hvor vi kan være det meste af dagen ude på

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 50 skolebørn og 4 voksne. Men i den

Læs mere

Nyhedsbrev august 2014 Nyt nyt nyt 3D-billeder Ansigtsmaling Ny legeplads på sporteren

Nyhedsbrev august 2014 Nyt nyt nyt 3D-billeder Ansigtsmaling Ny legeplads på sporteren Nyhedsbrev august 2014 Kære forældre Velkommen til et nyt skoleår, og særlig velkommen til den nye 0. årgang. Der er sket lidt ændringer i SFO. Alle dage undtagen torsdag har pædagoger og pædagogmedhjælpere

Læs mere

Antimobbestrategi for Glyngøre skole

Antimobbestrategi for Glyngøre skole Antimobbestrategi for Glyngøre skole Baggrund: Formål: Målsætning: På Glyngøre skole har vi fokus på trivsel og ønsker fortsat at fremme denne. Det betyder for os, at alle børn skal trives og opholde sig

Læs mere

Velkommen til Alfehøjen

Velkommen til Alfehøjen Velkommen til Alfehøjen Lisbet Line Anja Ida Pædagog Pædagog Medhjælper Medhjælper (Barselsorlov) Troldebo Lonnie K Cecilia ------------------- Pædagog Pædagog Studerende Børnehuset Marievang Velkommen

Læs mere

Velkommen til Annemariegården!

Velkommen til Annemariegården! Velkommen til Annemariegården! Annemariegården er en integreret institution med ca. 175 børn i alderen 0-10 år. Vi har tre vuggestuegrupper og tre børnehavegrupper, samt et funktionsopdelt fritidshjem

Læs mere

Velkommen. Kristrup vuggestue.

Velkommen. Kristrup vuggestue. Velkommen Kristrup vuggestue i Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.20 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.29 Mål og Værdier:

Læs mere

Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene

Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene Hjertelig velkommen til Skovtroldene. Vi glæder os meget til at lære jer og jeres barn rigtigt at kende. I Skovtroldene er vi to vuggestuegrupper Mariehønen

Læs mere

At være forældre i Herlev Kommunes dagtilbud. om gensidige forventninger

At være forældre i Herlev Kommunes dagtilbud. om gensidige forventninger At være forældre i Herlev Kommunes dagtilbud om gensidige forventninger I har nu fået tilbudt en plads i et dagtilbud i Herlev Kommune. Her kan I læse om, hvad I kan forvente af os, og hvordan vi forventer,

Læs mere

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET Her kan du få svar på dine spørgsmål som ny forælder i Møllehuset Velkommen til Møllehuset Formålet med pjecen her er at besvare de spørgsmål, du som ny forælder måtte have til

Læs mere

Velkommen til Vuggestuen

Velkommen til Vuggestuen Velkommen til Vuggestuen Holmegade 40 6990 Ulfborg Tlf. 96115529 / 40481402 Ulfborg vuggestue Dansemyggen Ulfborg vuggestue er en afdeling i Ulfborg Børnehus, der er beliggende nederst på børnehavens legeplads,

Læs mere

Så er det igen blevet tid til et nyhedsbrev, fra os i vuggestuen, med lidt informationer fra hver enkel stue samt vigtige datoer i december.

Så er det igen blevet tid til et nyhedsbrev, fra os i vuggestuen, med lidt informationer fra hver enkel stue samt vigtige datoer i december. Så er det igen blevet tid til et nyhedsbrev, fra os i vuggestuen, med lidt informationer fra hver enkel stue samt vigtige datoer i december. Mælkebøtten Nu er vi kommet godt i gang med december måned og

Læs mere

Børnehaveafdelingen. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl.

Børnehaveafdelingen. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl. 6:30-8:00 Vores adresse: Kierulffsvej 2, 4200 Slagelse E-mail adresse: bhnord@slagelse.dk Børnehaveafdelingen:

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

Guldsmedens Pædagogiske Læreplaner

Guldsmedens Pædagogiske Læreplaner Guldsmedens Pædagogiske Læreplaner Gruppe Krop og bevægelse I Skanderborg vil vi understøtte at børn gives mulighed for at vælge sunde livsvaner sikre at der er fokus på kost og bevægelse. Den bedste start

Læs mere

Herved mener vi: Se, høre og være opmærksom på det enkelte barn. At møde barnet, der hvor det er. Tydelige og nærværende voksne.

Herved mener vi: Se, høre og være opmærksom på det enkelte barn. At møde barnet, der hvor det er. Tydelige og nærværende voksne. Institutionens værdigrundlag: Vi tager udgangspunkt i Kolding Kommunes værdier: En anderkendende og omsorgsfuld tilgang Herved mener vi: Se, høre og være opmærksom på det enkelte barn. At møde barnet,

Læs mere

VELKOMSTPJECE BØRNEHUSET ALSVEJ

VELKOMSTPJECE BØRNEHUSET ALSVEJ VELKOMSTPJECE BØRNEHUSET ALSVEJ KÆRE NYE FORÆLDRE TIL BØRN I BØRNEHAVEN! Hermed byder vi rigtig hjertelig velkommen til Børnehuset Alsvejs børnehave. Vi håber, at I og Jeres barn vil få nogle rigtig gode

Læs mere

Nyhedsbrev Regnbuen Januar 2017.

Nyhedsbrev Regnbuen Januar 2017. Nyhedsbrev Regnbuen Januar 2017. Så er vi godt i gang med 2017 og hermed det sidste nye herfra Regnbuen. Vi er rigtige glade for vores nye institution/lokaler og vi er ved at komme på plads. Vi indretter

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Påfuglen

Velkommen til Børnehuset Påfuglen Velkommen til Børnehuset Påfuglen Kære Du skal gå på: Velkommen i Påfuglen. Blå stue: Rød stue: Gul stue: Når du starter, er det: som tager imod dig og viser dig rundt. De andre voksne i vuggestuen er:

Læs mere

PARAT TIL SKOLESTART? SKEJBY VORREVANG DAGTILBUD. Hvad vil det sige at være skoleparat, og hvad skal man holde øje med, når skolestarten nærmer sig?

PARAT TIL SKOLESTART? SKEJBY VORREVANG DAGTILBUD. Hvad vil det sige at være skoleparat, og hvad skal man holde øje med, når skolestarten nærmer sig? Forslag 02.09.14 SKEJBY VORREVANG DAGTILBUD PARAT TIL SKOLESTART? Hvad vil det sige at være skoleparat, og hvad skal man holde øje med, når skolestarten nærmer sig? 0 En god begyndelse på en ny periode

Læs mere

Nyhedsbrev - December 2017

Nyhedsbrev - December 2017 Nyhedsbrev - December 2017 Nyt fra dagtilbudslederen Kære forældre Så er vinterens og julens nyhedsbrev på trapperne. Det har været et hæsblæsende 2017, så det virker helt uvirkeligt, at der er gået mere

Læs mere

For elever der går i 4. klasse til og med 6. klasse gælder følgende priser:

For elever der går i 4. klasse til og med 6. klasse gælder følgende priser: Åbningstider. Mandag til torsdag fra kl. 14.00-17.00. Fredag fra kl. 14.00-16.00. Mandag til fredag har SFO åben om morgenen fra kl. 6.30-8.00. Udvidet SFO. Fra august er det muligt for elever fra 4. årgang

Læs mere

IDRÆTSINSTITUTIONEN MOTALAGADE

IDRÆTSINSTITUTIONEN MOTALAGADE IDRÆTSINSTITUTIONEN MOTALAGADE Motalagade 6, 8200 Århus N, Tlf.: 23265305 E-mail: brittm@aarhus.dk Velkommen Vi er en idrætsinstitution normeret til 53 børn, hvoraf de 12 er vuggestuebørn. Institutionen

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside: Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside:   Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Vesthuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Geels plads 44 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00

Læs mere

Velkommen til Tidlig SFO På Nørre Aaby skole

Velkommen til Tidlig SFO På Nørre Aaby skole Velkommen til Tidlig SFO På Nørre Aaby skole Kære forældre På Nørre Aaby skole har vi Tidlig SFO fra 1. marts. I daglig tale kalder vi det Mini SFO. I denne folder vil vi præsentere jer for vores intentioner

Læs mere

Personale i Børnehaven Tryllefløjten

Personale i Børnehaven Tryllefløjten Velkommen til jer forældre, hvis barn snart skal starte i Børnehaven Tryllefløjten. Vi glæder os meget til at lære jer og jeres barn at kende. Vi ser frem til mange sjove og udviklende timer sammen med

Læs mere

Åparkens Børnehave. Velkommen

Åparkens Børnehave. Velkommen Åparkens Børnehave Velkommen Åparkens børnehave er et levende sted, hvor børnenes leg, fantasi og kreativitet er i højsædet. Vi tilbyder børnene alsidige rammer og aktiviteter, som tilgodeser børnenes

Læs mere

Myretuen. Maribovej 3B 4960 Holeby. Myretuen tlf Skovgruppen tlf / myretuen.lolland.inst.

Myretuen. Maribovej 3B 4960 Holeby. Myretuen tlf Skovgruppen tlf / myretuen.lolland.inst. Maribovej 3B 4960 Holeby Myretuen tlf. 54607107 Skovgruppen tlf. 20232119/20235149 E-mail: myretuen@lolland.dk myretuen.lolland.inst.dk 1 Velkommen i Myretuen Kære børn og forældre Vi vil hermed byde jer

Læs mere

Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus

Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre redigeret marts 2016 Hvad er Østerdalen Skårup Børnehus? Skårup Børnehus er et integreret børnehus som del af det kommunale

Læs mere

Pædagogisk læreplan for vuggestuen

Pædagogisk læreplan for vuggestuen Pædagogisk læreplan for vuggestuen Personlige kompetencer - At udvikle og styrke sit selvvære. - At egne grænser respekteres. - At lære, at respektere andres grænser. - At udvikle og videreudvikle kompetencer.

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Læreplaner Børnehuset Regnbuen

Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring i Børnehuset Regnbuen. Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring er: Læring er når børn tilegner sig ny viden, nye kompetencer og erfaringer. Læring er når barnet øver sig i noget det har brug for,

Læs mere

Nyhedsbrev for August / September

Nyhedsbrev for August / September Nyhedsbrev for August / September Kære Forældre Så er sommerferien forbi for de fleste børn og voksne. Jeg håber I har nydt ferien nogle få har stadig lidt til gode, men vi er stort set alle tilbage. Det

Læs mere

i Kristrup vuggestue

i Kristrup vuggestue i Kristrup vuggestue Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.22 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.00 Mål og Værdier: I Kristrup

Læs mere

2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem

2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem 2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem Nr. 1 Nr. 22 N. W. Gadesvej 1 + 22 3480 Fredensborg Tlf. 7256 2600 Fredensborg 2015 Velkommen til LUNDELY FRITIDSHJEM Lundely er et stort fritidshjem og en del af

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2013. Børnehuset Ringen

Nyhedsbrev Juni 2013. Børnehuset Ringen Nyhedsbrev Juni 2013 Børnehuset Ringen Kære Forældre Så er vi ved at lande igen efter vores fyringsrunde og en omrokering. Men heldigvis er vi blevet tildelt de 2 tidligere omtalte ressourcepædagoger.

Læs mere

Nyhedsbrev. Skovhuset

Nyhedsbrev. Skovhuset Nyhedsbrev Skovhuset Januar 2014 Velkommen og godt nytår. Velkommen til de nye ansigter et overblik: Gurli, er begyndt på Troldestuen og bliver tilknyttet Lilleteamet. Gurli var her i efteråret som rotationsvikar

Læs mere

Vonsild SFO. Velkommen til glidende overgang

Vonsild SFO. Velkommen til glidende overgang Glidende overgang Vonsild SFO Velkommen til glidende overgang Glidende overgang er et tilbud til kommende skolebørn om at starte på Vonsild Skole 1. april. Indtil skolestart - i august - vil børnene være

Læs mere

VI SÆTTER AFTRYK. Thorsø Børnehaves Børnemiljøvurdering 2009

VI SÆTTER AFTRYK. Thorsø Børnehaves Børnemiljøvurdering 2009 VI SÆTTER AFTRYK Thorsø Børnehaves Børnemiljøvurdering 2009 Indholdsfortegnelse 2 Indledning 3 Metode 4 Analysens resultat 5 Handleplan 6 Hvor er vi nu? 7 Arbejdsmiljø i fremtiden 9 Indledning. Børn i

Læs mere

Syddjurs Friskole Ugebrev 15

Syddjurs Friskole Ugebrev 15 Syddjurs Friskole Ugebrev 15 2018 Ugebrevet udkommer normalt i weekenden Indlæg sendes senest fredage kl. 20.00 til syddjursfriskolenyhedsbrev@hotmail.com KALENDER: 10. april. Syddjurs Friskoles generalforsamling

Læs mere

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside:

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside: Svanen Velkomstfolder Svanen Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: 46 19 10 07 Email: svanen@roskilde.dk Hjemmeside: www.svanen.roskilde.dk Velkommen til Svanen! I denne folder vil vi gerne give jer nye

Læs mere

Nyhedsbrev fra Langenæsen Maj 2015

Nyhedsbrev fra Langenæsen Maj 2015 Nyhedsbrev fra Langenæsen Maj 2015 Så er vi klar med forårsnyhedsbrevet, der bl.a. fortæller jer om de spændende ting, som vi planlægger at lave med jer og jeres børn indtil sommerferien. 1. Forår-sommer

Læs mere

Kære XXXXX Velkommen til Fredensgård Du skal starte i børnehave XXXXXXX, 20XX.

Kære XXXXX Velkommen til Fredensgård Du skal starte i børnehave XXXXXXX, 20XX. Kære XXXXX Velkommen til Fredensgård Du skal starte i børnehave XXXXXXX, 20XX. Dette velkomstbrev er både til de børn der kommer fra vuggestuen på Fredensgård, de der kommer fra dagplejen eller anden institution

Læs mere

Nyhedsbrev - December 2018

Nyhedsbrev - December 2018 Nyhedsbrev - December 2018 Nyt fra dagtilbudslederen Kære forældre Årets sidste nyhedsbrev med nyt fra alle afdelinger i Brabrand Dagtilbud. Tusind tak for i år, hvor vi kan se tilbage på et år, hvor budgetforlig,

Læs mere

Sammenhængende overgang

Sammenhængende overgang Sammenhængende overgang - fra børnehave til skole GENTOFTE KOMMUNE Indhold 3 Forord 4 Trivsel og tryghed 5 Sociale kompetencer 6 Integritet og selvstændighed 7 Læring 8 Sundhed og motorik 9 Øvesiden -

Læs mere

i Kristrup vuggestue

i Kristrup vuggestue i Kristrup vuggestue Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.22 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.00 Hverdagen ser nogenlunde sådan

Læs mere

Velkommen til Guldsmeden 2019

Velkommen til Guldsmeden 2019 Velkommen til Guldsmeden 2019 Et godt forældresamarbejde starter med åben ærlig dialog. Når vi voksne arbejder tæt sammen, får børnene den bedste start i Guldsmeden Før opstarten bliver forældre og børn

Læs mere

Velkommen i Øster Højst Børnehus

Velkommen i Øster Højst Børnehus Velkommen i Øster Højst Børnehus Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i Øster Højst Børnehus og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Nyhedsbrev fra Grøftekanten nr maj, juni og juli 2015

Nyhedsbrev fra Grøftekanten nr maj, juni og juli 2015 Nyhedsbrev fra Grøftekanten nr. 4+6 maj, juni og juli 2015 Velkommen til i nr.4 : Christian og Nathalie som starter d.18/5, og til Ludvig som starter 1/6. Også velkommen til nye voksne på Troldestuen Ida

Læs mere

Robuste børn. hvad gør vi i vores hverdag? LÆSSØESGADE DAGTILBUD. Vuggestuen Langenæs D.I.I. Børnehuset Kirkedammen

Robuste børn. hvad gør vi i vores hverdag? LÆSSØESGADE DAGTILBUD. Vuggestuen Langenæs D.I.I. Børnehuset Kirkedammen Robuste børn hvad gør vi i vores hverdag? LÆSSØESGADE DAGTILBUD Vuggestuen Børnehaven Ankersgade Gerlachsgade Vuggestuen Langenæs D.I.I. Børnehuset Kirkedammen Vuggestuen Læssøesgade D.I.I. Børnehuset

Læs mere

PÆDAGOGISKE LÆREPLANER. 1. TEMA: Barnets alsidige personlige udvikling.

PÆDAGOGISKE LÆREPLANER. 1. TEMA: Barnets alsidige personlige udvikling. PÆDAGOGISKE LÆREPLANER 1. TEMA: Barnets alsidige personlige udvikling. Bandholm Børnehus 2011 Barnets alsidige personlige udvikling forudsætter en lydhør og medlevende omverden, som på én gang vil barnet

Læs mere

Familien går en spændende og forandringsrig tid i møde, når barnet starter i børnehave.

Familien går en spændende og forandringsrig tid i møde, når barnet starter i børnehave. På vej i Børnehave Målet er, at vi sammen med jer arbejder for, at skabe en rød tråd i dit barns liv, hvor helhed og sammenhæng skal sikre trivsel ved overgangen fra dagpleje eller vuggestue til børnehave.

Læs mere

Skårup Børnehus 31. maj 2015 NYHEDSBREV. Biller på Helgetur

Skårup Børnehus 31. maj 2015 NYHEDSBREV. Biller på Helgetur NYHEDSBREV Biller på Helgetur 1 Mens vi venter på, at sommeren skal komme til os her i Skårup, er her lidt nyt fra huset. Vi har haft et forår i børnehuset med mange dejlige aktiviteter og arrangementer.

Læs mere

Hvem er vi. En god start

Hvem er vi. En god start BØRNEHUSET BAVNEHØJ Velkommen til Børnehuset Bavnehøj Herluf Trolles Gade 6 8200 Aarhus N. tlf.: 20354620 Pædagogisk Leder: Jane Iversen kontakt mail: jai@aarhus.dk Hvem er vi Vi er en integreret institution

Læs mere

Fælles Pædagogisk Grundlag

Fælles Pædagogisk Grundlag Fælles Pædagogisk Grundlag Information til forældre Dagtilbud 0-6 år Forord Det er med glæde, at Børne-, Unge- og Familieudvalget i oktober måned godkendte et fællespædagogisk grundlag for det samlede

Læs mere

Velkommen til Legehuset

Velkommen til Legehuset Velkommen til Legehuset Ny i Legehuset I dette dokument har i mulighed for at læse lidt om hvem vi er og hvad vi står for. Sidst er der beskrevet nogle af de mere praktiske ting ved at være barn og forældre

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

Nyt fra Herskind Børnehus uge

Nyt fra Herskind Børnehus uge Fælles Nyt Herskind Børnehus TAK. Stor tak for jeres hjælp så vi kunne komme afsted alle mand på de pædagogiske dage på Ahl Hage. Vi havde et godt forløb med fokus på effektivisering (LEAN) ligesom turen

Læs mere

Skive d. 3 Juli 2013. Nyhedsbrev Sommer 2013

Skive d. 3 Juli 2013. Nyhedsbrev Sommer 2013 Skive d. 3 Juli 2013 Nyhedsbrev Sommer 2013 Fra personalet: Efter sommerferien har vi sagt farvel til alle de store Bifrost og deres forældre, derfor vil der blive nogle personalerokeringer fra den 1.

Læs mere

Specialbørnehaven PLATANHAVEN Specialpædagogisk tilbud for BØRN og deres FORÆLDRE

Specialbørnehaven PLATANHAVEN Specialpædagogisk tilbud for BØRN og deres FORÆLDRE Specialbørnehaven PLATANHAVEN Specialpædagogisk tilbud for BØRN og deres FORÆLDRE På Platanhaven bygger vi med klodser, hopper, leger med dukker, kigger i bøger, spiller på computer, taler sammen og løber

Læs mere

Velkommen til Egeknoppen

Velkommen til Egeknoppen På glædelig gensyn Velkommen til Egeknoppen Telefon nummer til Egeknoppen Hoved nummer 76162645 Vuggestuen 76162646 Børnehaven 76162647 Side 10 Velkommen til afdeling Egeknoppen. Med denne folder vil vi

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16.

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16. Vi er kommet godt i gang efter ferien - og vi får rigtig tit besøg af de børn, som nu er startet i skole både i vuggestuen og i børnehaven. Som I kan se, er barnevognsskuret næsten klar til at komme i

Læs mere

Uge 14: Superhelte og prinsesser. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 14 Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY

Uge 14: Superhelte og prinsesser. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 14 Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY Uge 14: Superhelte og prinsesser Vejledning til HippHopp guider Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 14 Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp uge_14_guidevejl_superhelte_og_prinsesser.indd

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Søsterhøj

Velkommen til Børnehuset Søsterhøj Velkommen til Børnehuset Søsterhøj Velkommen til Søsterhøj Søsterhøj er rammen for børnelivet for de 0 til 6-årige, deres forældre og personalet. På Søsterhøj arbejder vi på, at være et sted med glade

Læs mere

Velkommen til Sfo Hulen.

Velkommen til Sfo Hulen. Velkommen til Sfo Hulen. Hulens målsætning: Hulen er en fritidsordning som modtager børn fra børnehaveklassen til og med 3. klasse. Børn har efter en skoledag brug for at skifte spor. I Hulen lægger vi

Læs mere

Nyhedsbrev maj 2015 Sommerfest

Nyhedsbrev maj 2015 Sommerfest Nyhedsbrev maj 2015 Vi går ind i milde maj måned med lysegrønne træer, blomstrende buske og varme i luften. Nedenfor kan I se et skema over maj måned, som giver et overblik over de mest overordnede ting,

Læs mere

Velkommen til Guldsmeden 2015

Velkommen til Guldsmeden 2015 Velkommen til Guldsmeden 2015 Forventningsafklaring og rundvisningen i vores hus er med til at skabe tryghed, så alle børn oplever den bedste start i Guldsmeden Under rundvisningen fortæller pædagogen

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 1 Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 2 Den daglige pædagogiske praksis i Vuggestueafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den

Læs mere

Nyhedsbrev for November/December

Nyhedsbrev for November/December Nyhedsbrev for November/December Kære Forældre Vinteren nærmer sig og det kræver noget varmere tøj i børnenes garderober og skiftekasser. Vi vil gennem efteråret og vinteren gå på legepladsen hver dag

Læs mere

Velkommen til Mælkebøtten

Velkommen til Mælkebøtten 2016 Velkommen til Mælkebøtten Mælkebøtten Ringvejen 1, 4900 Nakskov 54 92 11 16/54 95 19 80 maelkeboetten@lolland.dk Børneintra: https://lolland.inst.dk Ideen bag denne velkomstskrivelse er, at I som

Læs mere

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Anemonevej 12, 8410 Rønde Tlf. 87535180 Åbningstider: Mandag Torsdag kl.6.30 17.00 Fredag kl. 6.30 16.00 Leder: Birte Rask Pedersen Med denne pjece vil personalet i Vigen,

Læs mere

Børnehøjen. At lege er at leve...

Børnehøjen. At lege er at leve... Børnehøjen At lege er at leve... Præsentation af Stavtrup Dagtilbud STAVTRUP DAGTILBUD BESTÅR AF 7 AFDELINGER: 1 DAGPLEJEAFDELING OG 6 INSTITUTIONSAFDELINGER, DER TILSAMMEN PASSER CA. 285 BØRN I ALDEREN

Læs mere

Vigtigt at vide om dagtilbud i Gentofte Kommune

Vigtigt at vide om dagtilbud i Gentofte Kommune Børn og Skole, marts 2018 Vigtigt at vide om dagtilbud i Gentofte Kommune GENTOFTE KOMMUNE BØRN OG SKOLE Kære forældre Med denne folder vil vi give jer en kort introduktion til, hvad et dagtilbud i Gentofte

Læs mere