Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Socialudvalget. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2007 Lokale: 3, Dronninglund Rådhus Tidspunkt:

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/46 Forslag til harmonisering af værested og støttecenter Det Blå Hus, Brønderslev og værestedet Oasen, Dronninglund /47 Forslag til oprettelse af pensionsnævn /48 Social 10 års plan for Boligforeningen PM, afdeling /49 Rosengården - Politisk repræsentation i bygherremøder /50 Ældreområdet - opsamling efter møderne med FOA /51 Orientering Lukkede sager: 07/52 Fremtidig anvendelse af bygningen Fasanvej 10 - lokaler til socialpsykiatrien i Brønderslev 08/53 Fremtidig anvendelse af Smalbyvej 46 og Markedsvej 120, Brønderslev 09/54 Personsag 1 10/55 Personsag 2 11/56 Personsag 3 12/57 Orientering Tillægsdagsorden: 13/58 Kommunal redegørelse

3 Socialudvalget, 20. juni 2007 Side 63 Åbne sager: 01/46 Forslag til harmonisering af værested og støttecenter Det Blå Hus, Brønderslev og værestedet Oasen, Dronninglund J.nr.: P T:\Sag\Socialudvalget\Sager\ \Forslag til harmonisering af værested og støttecenter Det Blå Hus.doc ÅBEN SAG SO Indstilling: Der opstilles 2 forslag til harmonisering til drøftelse i Socialudvalget, at der kommer ensartede åbningstider på værestederne med 34 timer ugentlig, samt støttecenter 16 timer om ugen i alt 50 timer om ugen, som skitseret i løsningsmodel 1 (side 9 i oplæg), Her skal tilføres kr. i forbindelse med budget eller at der kommer ensartede reducerede åbningstider på værestederne, som skitseret i løsningsmodel 2 (side 9 i oplæg) således at åbningstider på værestederne og støttecentrene i alt bliver på 40 timer om ugen. Om reduceringen skal ske på støttecenterdelen eller værestedsdelen - eller i en kombination, er der ikke taget stilling til. at der etableres et støttecenter ugens 4 første dage i Oasen, at der fremover ikke er støttecenter i Det Blå Hus om fredagen, at ordningen så vidt muligt træder i kraft senest 1. oktober Forslagene har været drøftet i personalegruppen, husmøder, lokalråd, brugerråd, MEDudvalg og Handicaprådet. Lovgrundlaget for tilbudene er servicelovens 104, hvoraf det fremgår, at kommunalbestyrelsen skal tilbyde aktivitets- og samværstilbud til personer med betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, eller med særlige sociale problemer til opretholdelse eller forbedring af personlige færdigheder eller af livsvilkårene. Sagsfremstilling: Der foreligger nu fra ledelsen af området forslag til harmonisering med henblik på at skabe udvikling for Socialpsykiatrien i Brønderslev Kommune skabe lige muligheder for borgerne i de to geografiske områder, således at der i nærmiljøet findes tilbud, der hænger sammen og gør det overskueligt for den en-

4 Socialudvalget, 20. juni 2007 Side 64 kelte borger, der gør brug af tilbud i socialpsykiatrien i Brønderslev Kommune. Formålet med harmonisering er 1. at der gives mulighed for at få et støttecenter i den geografiske del af kommunen, hvor værestedet Oasen, Dronninglund er etableret. I forhold til kommunalreformen er der lagt op til, at alle borgere med behov for en socialfaglig indsats skal have de nødvendige tilbud i nærmiljøet, 2. at der er ensartede åbningstider på værestederne, således at brugerne har de samme muligheder for aktiviteter og samvær, specielt i forhold til aften- og weekend åbning. Det vil være med til at undgå skævvridning af tilbud til brugerne af de socialpsykiatriske tilbud, 3. at de sociale opgaver af hensyn til borgerne i højere grad løses i nærmiljøet og i tæt samspil med de øvrige tilbud. Det giver bedre muligheder for lokalt at tilbyde sammenhængende og fleksible løsninger tilpasset den enkeltes behov, og det mindsker samtidig risikoen for at borgere med specielle handicaps isoleres i forhold til familie og netværk. Bilag: Harmoniseringsforslag Notat vedrørende harmoniseringsforslag Høringssvar - Handicaprådet Høringssvar - Personalet i Oasen Høringssvar - Personalet i Det Blå Hus Leder af socialpsykiatrien Ellen Badstue deltager under dette punkt. Forslaget sendes til høring hos brugerne inden endelig beslutning. Der ønskes en glidende overgang startende med overførsel af ca. 0,7 årsværk fra Det Blå Hus til Oasen Harmonisering på støttekontaktperson-området beskrives.

5 Socialudvalget, 20. juni 2007 Side 65 02/47 Forslag til oprettelse af pensionsnævn J.nr.: A T:\Sag\Socialudvalget\Sager\ \Forslag til oprettelse af pensionsnævn.doc ÅBEN SAG SO Indstilling: Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Socialudvalget træffer beslutning om, hvilken af modellerne for Pensionsnævn der fremover skal være gældende i Brønderslev Kommune. På baggrund af nedenstående kan tilkendelse af pension således behandles i følgende fora: Pensionsnævn bestående udelukkende af politikere fra Socialudvalget Pensionsnævn bestående udelukkende af administrative medarbejdere Sagsfremstilling: Resumé I forbindelse med kommunesammenlægningen er de hidtidige pensionsnævn/team i Brønderslev og Dronninglund nedlagt. I Brønderslev bestod pensionsnævnet af: Afdelingsleder i Socialcentret 2 gruppeledere i Socialcentret (revaliderings- og sygedagpengegruppen) Gruppeleder i pensionsafdelingen (udtrådte i forbindelse med at pågældende gik på efterløn - blev ikke erstattet) Lægekonsulent uden beslutningskompetence Afdelingsleder i Socialcentret havde ansvaret for at afgørelserne blev skrevet juridisk korrekt. I Dronninglund bestod pensionsteamet af: Formand for Socialudvalget Næstformand i Socialudvalget Leder af Voksenafdelingen Lægekonsulent uden beslutningskompetence Sekretær uden beslutningskompetence Leder af Voksenafdelingen havde ansvaret for at afgørelserne blev skrevet juridisk korrekt. Sekretæren for teamet var arrangør af møderne og den som praktisk fik skrevet afgørelserne.

6 Socialudvalget, 20. juni 2007 Side 66 Fremadrettet Af bekendtgørelse nr af 12. december 2006 (gældende) om Retssikkerhed og administration på det sociale område fremgår det, indenfor hvilke områder Retssikkerhedsloven finder anvendelse. Loven gælder blandt andet behandling og afgørelse i sager efter lov om social pension jf. bekendtgørelsens 1 stk. 1. I Socialministeriets vejledning 73 af 3. oktober 2006 om retssikkerhed og administration på det sociale område (Træder i kraft 1. januar 2007) fremgår det, at nedsættelse af kommunale nævn sammensat af medlemmer af kommunalbestyrelsen, socialforvaltningen og eksperter til at træffe afgørelse i f.eks. pensionssager ikke er i overensstemmelse med retssikkerhedslovens 17 stk. 2. Der henvises til bilag 1. Fra KL er det oplyst, at udvalget enten kan bestå udelukkende af medlemmer af kommunalbestyrelsen eller udelukkende af embedsmænd. Dette er ikke en ny praksis, idet Ballerup Kommune i 2002 blev bekendt med, at sammensætningen af deres Pensionsnævn ikke var i overensstemmelse med Retsikkerhedslovens 17, stk. 2. Der henvises til bilag 2. Der er taget kontakt til kommunerne i Region Nordjylland med henblik på at få oplyst, hvorledes der træffes beslutning i sager om førtidspension. Der henvises til bilag 3. Heraf fremgår det, at Læsø, som den eneste kommune, har et blandet udvalg. I forbindelse med henvendelsen til Læsø Kommune blev Socialministeriets vejledning 73 af 3. oktober 2006 om retssikkerhed og administration på det sociale område drøftet og man havde her ikke været opmærksom på denne. Mødefrekvens Der afholdes pensionsmøder hver den 1. og 3. tirsdag i måneden af 2-3 timers varighed. Der har i gennemsnit været 8 sager på møde hver gang. Forberedelse til mødet har typisk været 3-4 timer. Bilag: Uddrag af retssikkerhedsloven - bilag 1 Sag fra Ballerup Kommune - bilag 2 Pensionsnævn i kommuner - bilag 3 Leder af Socialcentret Annie Frandsen deltager under dette punkt.

7 Socialudvalget, 20. juni 2007 Side 67 Der nedsættes et Pensionsnævn bestående af Nævnsformand: Karl Emil Nielsen Nævnsmedlemmer: Marianne Jensen og Søren Erik Nielsen Pensionsnævnet træder i funktion efter sommerferien 2007 og ordningen evalueres efter ½ år.

8 Socialudvalget, 20. juni 2007 Side 68 03/48 Social 10 års plan for Boligforeningen PM, afdeling 11 J.nr.: P T:\Sag\Socialudvalget\Sager\ \Socoial 10 års plan for Boligforeningen PM.doc ÅBEN SAG SO/ØK Økonomiudvalget vedtog på sit møde den 24. maj 2007 at sende sag om Social 10 års plan for Boligforeningen PM, afdeling 11 til Socialudvalget samt Børne- og Ungdomsudvalget med anbefaling. Det er anført, at afsætning af årlige budgetmidler aftales i forbindelse med budget Indstilling: Stabsenheden for Udvikling og Planlægning foreslår, at der vedtages en Social 10-års-plan for området Boligforeningen PM, afdeling 11, der supplerer den fysiske del af indsatsen i afdeling 11 (helhedsplanen), at der afsættes kr. årligt på budgettet fra 2008 og 5 år frem, svarende til i alt kr., til områdets generelle løft, at midlerne så vidt muligt anvendes som medfinansiering af ansøgte projekter, at der gives politisk opbakning til at henlægge relevante almindelige kommunale indsatser i området, at der nedsættes en politisk/administrativ følgegruppe med repræsentation fra Brønderslev Kommune, at der etableres et projekthus i området i et af lejemålene, tæt på fælleshus, og at koordinering af den kommunale ikke almindelige indsats forankres i Stabsenheden for Udvikling og Planlægning svarende til ca. ½-tidsstilling. Sagsfremstilling: Boligforeningen PM, afdeling 11, der har lejemål på Finsensvej, Knudsgade, Niels Bohrs Plads, Rasmus Rask Vej, Fibigersvej, Ellehammersvej, Thorvaldsensvej og Tietgensvej i Brønderslev by, har i en længere periode haft problemer med at udleje lejemål i afdelingen. I samarbejde med Kuben Boplan er afdelingen gået i gang med en Helhedsplan. Boligforeningen PM afdeling 11 har fra Landsbyggefonden fået forhåndstilsagn på en omfattende renovering af bygningerne i afdeling 11 i størrelsesordenen mio. kr.

9 Socialudvalget, 20. juni 2007 Side 69 I et samarbejde mellem Boligforeningen PM., Kuben Boplan og Brønderslev Kommune, Stabsenheden for Udvikling og Planlægning, er der søgt projektmidler til, at der kan iværksættes supplerende social indsats i området for at gøre bosætning mere attraktiv, og for at løse op for mange års sociale problemer i afdelingen. Denne indsats benævnes Social 10 års plan. Såfremt ansøgningen behandles positivt, udløses projektmidler i størrelsesordenen ca. 4,5 mio. kr. over 5 år. Bevillingen er med stor sandsynlighed afhængig af kommunal medfinansiering. Der arbejdes bl.a. hen mod etablering af et socialfagligt projekthus i området, som også huser og samarbejder med andre projekter i området. I samarbejde med boligforeningen og Kuben Boplan vil Brønderslev Kommune, via Stabsenheden for Udvikling og Planlægning, være udfører for boligforeningen, såfremt ansøgningen imødekommes. Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen. Bilag: Social 10 års plan for Boligforeningen PM, afdeling 11 Anbefales.

10 Socialudvalget, 20. juni 2007 Side 70 04/49 Rosengården - Politisk repræsentation i bygherremøder J.nr.: G T:\Sag\Socialudvalget\Sager\ \Rosengården - bygherremøder.doc ÅBEN SAG SO Indstilling: Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Socialudvalget udpeger medlem/medlemmer til bygherremøder i forbindelse med nybygning/ombygning af Rosengården. Sagsfremstilling: I forbindelse med nybygning/ombygning af Rosengården holdes løbende bygherremøder med arkitekt, rådgiver, byggerevision m.fl. Der holdes omkring 1 møde pr. måned af ca. 2 timers varighed. Udvalget har tidligere givet udtryk for at man ønsker politisk repræsentation. Ole Jespersgaard og Karl Emil Nielsen udpeges.

11 Socialudvalget, 20. juni 2007 Side 71 05/50 Ældreområdet - opsamling efter møderne med FOA J.nr.: G T:\Sag\Socialudvalget\Sager\ \Ældreområdet.doc ÅBEN SAG So Indstilling: Fortsat behandling af sag nr. 01/38 fra mødet i Socialudvalget den 16. maj 2007, vedrørende Ældreområdet opsamling efter møderne med FOA. Socialudvalget besluttede at Fagenheden Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse skulle undersøge en del punkter. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Socialudvalget drøfter den videre proces, såvel politisk som administrativt. Udvalget afventer evalueringen inden yderligere beslutninger træffes. Udvalget ønsker afdækket i hvilket omfang der på nuværende tidspunkt afholdes morgenmøder. Karl Emil Nielsen er af den opfattelse, at serviceniveauet er harmoniseret i kommunen, og at der derfor ikke afholdes morgenmøder i nogen distrikter.

12 Socialudvalget, 20. juni 2007 Side 72 06/51 Orientering J.nr.: T:\Sag\Socialudvalget\Sager\ \Orientering - åben.doc ÅBEN SAG 1. Fastlæggelse af institutionsbesøg: Plejehjem i den østlige del af kommunen (Margrethelund er besøgt) Plejehjem i den vestlige del af kommunen + aktivitetscenter Grønningen Tandplejen Handicapområdet Psykiatriområdet. 2. Håndicaprådet De Samvirkende Invalideorganisationer (DSI) meddeler, at de ikke ser sig i stand til at udpege suppleant til Handicaprådet. Det betyder, at Handicaprådet ikke vil være beslutningsdygtigt, hvor det faste medlem fra DSI er fraværende. 1. Til efterretning. 2. Til efterretning. 3. Ole Jespersgaard indfører træffetid i Brønderslev en gang om måneden for borgerne efter sommerferien. 4. Orientering om ændrede terminer for betaling af mad.

13 Socialudvalget, 20. juni 2007 Side 73 13/58 Kommunal redegørelse 2008 J.nr.: P T:\Sag\Socialudvalget\Sager\ \Kommunal redegørelse 2008 for KAN-institutioner.doc ÅBEN SAG SO/ØK/BY Indstilling: Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Byrådet godkender redegørelse for 2008 vedrørende KAN-institutioner og Specialundervisningstilbud. Sagsfremstilling: Der er udarbejdet kommunal redegørelse, der omfatter kommunens forventninger til forbrug af pladser omfattet af rammeaftalen, samt til forbrug af pladser på regionale undervisningstilbud. Endelig rammeaftale skal godkendes i Byrådet i oktober måned Der er indkommet høringssvar fra Handicaprådet, der har taget redegørelsen til efterretning. Bilag: Kommunal redegørelse KAN-institutioner Kommunal redegørelse specialundervisning Høringssvar - Handicaprådet Anbefales.

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. december 2008 Lokale: 122, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:40 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. februar 2007 Lokale: 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 08.30-12.35 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/11 Normering

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. januar 2007 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/2 Puljemidler...

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 13. februar 2008 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: kl. 08.30-12.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/133 Indledende

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. marts 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:00-9:25 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. april 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen John Erik

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. februar 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:05 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune Lovgrundlaget for brugerinddragelse ifølge Lov om Social Service afsnit 3: 16. Kommunalbestyrelsen skal sørge for, at brugerne af tilbud efter denne lov får mulighed for at få indflydelse på tilrettelæggelsen

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. oktober 2007 Lokale: 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 08.30-10.30 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/83 Mødekalender for 2008...

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. januar 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15 Fraværende: Ingen Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 56 2. Godkendelse af kommunal redegørelse

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2008 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.15-14.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/66 Institutionsbesøg...

Læs mere

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 28. oktober Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Hanne Sander Jensen Bodil Christiansen Ellen Badstue Susanne Aabenhus Kristina Randrup Lene Svenningsen

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-14:40 Asger Deth Jensen Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Brønderslev Kommune. MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Referat

Brønderslev Kommune. MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Referat Brønderslev Kommune MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse Referat Dato: Lokale: Tidspunkt: 9. september 2008 Mødelokale 120 - Rådhuset i Brønderslev kl. 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 31. januar 2011 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:20 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Dato: 16. juni 2011 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:45 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 29 Indholdsfortegnelse 15 Åben - Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 6. marts 2007 16 Åben Sundhedsråd 17 Åben - Sundhedsaftale

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1

Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1 Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1 Indholdsfortegnelse 1. Besøg på tandklinikken... 3 2. Orientering fra formanden... 4 3. Sorggrupper for børn og unge i Vesthimmerlands

Læs mere

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TIRSDAG DEN 8. DECEMBER 2009, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Handicaprådet 8. december 2009 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. april 2010 Lokale: Grønningen, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 13:30-16:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Ankestyrelsens brev til Sorø Kommune

Ankestyrelsens brev til Sorø Kommune Ankestyrelsens brev til Sorø Kommune Tilsynsudtalelse om Sorø Kommunes indførelse af rammestyring på området for socialpædagogisk støtte efter servicelovens 85 [A] har den 27. november 2016 skrevet til

Læs mere

Brønderslev Kommune. Ældrerådet. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Ældrerådet. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Ældrerådet Beslutningsprotokol Dato: 26. marts 2008 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.00-16.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/110 Godkendelse af referat...

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. september 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. april 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:15 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 11. maj 2009 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen John Erik

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 21. november 2007 Lokale: 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 08.30-12.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/90 Socialpsykiatrien

Læs mere

MED-udvalget for Administrationen. Referat

MED-udvalget for Administrationen. Referat Referat Dato: 14. december 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Søren Steensen, Formand Lene Faber Inger Marie Nielsen Jens Davidsen Lisbeth Fruensgaard Anders Madsen Rita Nielsen

Læs mere

Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1

Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1 FURESØ KOMMUNE Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl. 19.00 Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1 Afbud: Kurt Bork Christensen og Sidika Yalin REFERAT Susanne Mortensen (C), formand

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. august 2007 Lokale: 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 08:00-15.30 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/59 Status på projekt i

Læs mere

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Deltagere: Jørn Christensen (Høreforeningen) Øvrige deltagere: Tabita Sonne-Dalsø Afbud: Alice Thulesen (Dansk

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. april 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-16:25 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 13. januar 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-13:20 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. august 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/27 Status

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 30. august 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-17:45 Knud Jørgensen, Formand Valborg Jensen Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Emilly Pedersen

Læs mere

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Ældrerådets sammensætning fra 19. juni 2018 2 2 Udkast - Værdighedspolitik 2018-2021

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 09. maj 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:30 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 21. september 2009 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-15:35 Carsten Jespersgaard, Formand (V) Steen Christensen (A) Kim Toft

Læs mere

Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune har handlet i strid med serviceloven og retssikkerhedsloven ved i perioden fra den 7. oktober 2008 til den

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 16. april 2013 kl. 14.30 Mødelokale 1, Landemærket 26 i Rønne. Referat

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 16. april 2013 kl. 14.30 Mødelokale 1, Landemærket 26 i Rønne. Referat Referat HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 16. april 2013 Indholdsfortegnelse 1. Referat fra sidste møde... 2 2. Orientering - Overgang fra barn til voksen... 2 3. Orientering - Reform af førtidspension

Læs mere

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 08. september Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Henrik Aarup-Kristensen Hanne Sander Jensen Susanne Aabenhus Kristina Randrup Lene Svenningsen Else Marie

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Mødelokale 10 Nytorv 6 2. sal Mødenr.: 2 Fraværende: Kirsten Fabian Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 11 Orientering om hjælpemidler og

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 19. december 2007 Lokale: Henriks kontor, Dronninglund Tidspunkt: 08.30-10.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/113 Tværfaglig

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1

Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1 Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1 Indholdsfortegnelse 039. Rammeaftale Specialundervisningsområdet 2013 106 040. Idegrundlag for

Læs mere

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Udvalgsnavn: Handicaprådet Mødedato: Torsdag den 28. juni 2012 Sagsnr.: 12/1460 Sagsansvarl ig: Rikke Gaardsted Nielsen

Læs mere

Indstilling: Arbejdsmarkedscentret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen,

Indstilling: Arbejdsmarkedscentret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen, Pkt.nr. 15 Pensionsnævn fremtidig sammensætning 369804 Indstilling: Arbejdsmarkedscentret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen, 1. at det nuværende kommunale pensionsnævn formelt nedlægges

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 09. juni 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen John Erik

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 10. september 2008 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 26. april 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-18:15 Knud Jørgensen, Formand Adnan Jedon (A) Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Emilly Pedersen

Læs mere

Ældrerådet. Beslutningsprotokol

Ældrerådet. Beslutningsprotokol Ældrerådet Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2009 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 9:00-11:05 Tage Enevoldsen, Formand Karen Nielsen Poul Holm-Christiansen Solveig Skovrider Eriksen Børge

Læs mere

7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud

7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud 7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud Vedtaget af byrådet den XX Side 1 af 8 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud Hvordan læser jeg

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Vedtægter for Handicaprådet. Lovhjemmel

Vedtægter for Handicaprådet. Lovhjemmel Vedtægter for Handicaprådet Lovhjemmel Handicaprådet er oprettet i medfør af kap. 4, 37a, stk. 2-4 i Retssikkerhedsloven (LBK nr. 877 af 03/09/2008) samt Bekendtgørelse om retssikkerhed og administration

Læs mere

Kapitel 1 Navn, formål og opgaver.

Kapitel 1 Navn, formål og opgaver. Socialforvaltningen NOTAT Dato: Sagsnr.: 293579 Dok.nr.: 1803883 Vedtægter for Kontaktudvalget for frivilligt socialt arbejde i Københavns Kommune Vedtægterne er vedtaget første gang i Borgerrepræsentationen

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1

Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Indholdsfortegnelse 008. Meddelelser til Handicaprådet møde den 1. april 2009 17 009. Kommunal redegørelse vedrørende

Læs mere

Referat. Handicaprådet. Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft.

Referat. Handicaprådet. Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft. Referat Handicaprådet Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf

Læs mere

Ældrerådet. Referat fra møde nr. 6. mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3.

Ældrerådet. Referat fra møde nr. 6. mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3. Ældrerådet 6. august 2007 Side:15 Ældrerådet Referat fra møde nr. 6 mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3. Deltagere: Andreas Lindstrøm, Hans M. Kappel, Alice Pedersen, Helfred

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. august 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-12:15 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-15:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

2014 Vedtægt 2019 Vedtægt

2014 Vedtægt 2019 Vedtægt Vedtægt af 2014 og 2019. 2014 Vedtægt 2019 Vedtægt Navn, hjemsted og opgaver Navn og Hjemsted 1 1 Virksomhedens navn er Videnscenter for Specialpædagogik, forkortet ViSP. ViSPs hjemsted er i Næstved Kommune.

Læs mere

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2 Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 26. marts 2015 - kl. 15:30 Sted Møde udenfor rådhuset, Kompasét lokale 2 it, Niels Kjærbyes Vej 9, 5610 Assens. Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars BESLUTNINGSPROTOKOL FOR ÅBENT MØDE I SOCIALUDVALGET VESTHIMMERLANDS KOMMUNE ONSDAG DEN 3. MAJ 2006 KL. 13.00 MØDET STARTER PÅ VÆRESTEDET I LØGSTØR,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 2 Mødet slut kl. 18.55 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg (V) Søren Højlyng

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars

Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars BESLUTNINGSPROTOKOL FOR ÅBENT MØDE HANDICAPRÅD ONSDAG DEN 11. MAJ 2006 KL. 15.00 PÅ AARS RÅDHUS, HIMMERLANDSGADE 27, AARS UDVALGSVÆRELSE 3 Indholdsfortegnelse

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 26. april 2007 Side: 31 Fraværende:

Læs mere

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012 Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012 Dato: Den 13. november 2013 Kl.: 0900-1300 Sted: Sorø Rådhus, lokale 273 Deltagere: Boligforeningen

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 12. januar 2006 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 19,00-20.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/17 Udpegelse

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. februar 2007 Kl. 16.00 Munkebo Rådhus, Kantinen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Jan Johansen og Lykke Krapalis ankom kl. 16.50

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler 2016-051261 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 21. juni 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 11:30-15:00 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 27-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 27-01-2016 17:00 1 (Åben) Kommissorium for opgaveudvalg

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget - 11. Status på frikommuneforsøget Sagsnr.: 12/16057 Sagsansvarlig: Martin Olesen SAGSFREMSTILLING Byrådet blev sidst orienteret om status på frikommuneforsøget på mødet den 22. maj 2013 (sag nr. 11).

Læs mere

Handicaprådet. Årsberetning 2013

Handicaprådet. Årsberetning 2013 Handicaprådet Årsberetning 2013 Indledning I forbindelse med kommunalreformen og i henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a nedsatte sammenlægningsudvalget for den 22.

Læs mere

Delegationsplan for Social- og Sundhedsudvalgets område

Delegationsplan for Social- og Sundhedsudvalgets område Sort: Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 22.12.2010 Rødt= forslag til ny/ændret delegation. Rød gennemstregning = udgår I = Instiller 0. Generelt Delegationen omfatter nedenstående love og bekendtgørelser.

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (SEL 103 og 104) Indhold

Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (SEL 103 og 104) Indhold Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 99 79 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (SEL 103 og 104) Indhold 1. Indledning...

Læs mere

PSYKIATRI- OG SOCIALUDVALG. Tirsdag den 24. april Kl til på Regionsgården i H 6. Møde nr. 4

PSYKIATRI- OG SOCIALUDVALG. Tirsdag den 24. april Kl til på Regionsgården i H 6. Møde nr. 4 K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI- OG SOCIALUDVALG Tirsdag den 24. april 2012 Kl. 17.00 til 19.00 på Regionsgården i H 6 Møde nr. 4 Medlemmer: Arly Eskildsen (formand) (F) Hanne Andersen

Læs mere

Indstilling. Rammeaftale 2009 for det sociale område. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen

Indstilling. Rammeaftale 2009 for det sociale område. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 17. september 2008 Århus Kommune Borgmesterens Afdeling, Social- og Beskæftigelsesforvaltningen 1. Resume Med kommunalreformen,

Læs mere

Integrationsrådet BESLUTNINGSREFERAT

Integrationsrådet BESLUTNINGSREFERAT Integrationsrådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Lokale 135a på rådhuset i Grenaa Dato: Torsdag den 11. december 2014 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Fraværende: Hazel Laura Möller Ingrid Remy Mogens

Læs mere

KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104

KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104 KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104 GULDBORGSUND KOMMUNE GODKENDT AF BYRÅDET 22.03.2012 1 Indhold 1. Forudsætninger... 3 1.1 Kvalitetsstandardens formål og opbygning...

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Referat Dato: 26. marts 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: kl. 13,30-15,45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/11 Forslag til Frivillighedspolitik

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Handicaprådet i Viborg Kommune Refer Mødetidspunkt: Fra kl.: 08.30 Til kl.: 10.30 Mødested: CKU Viborg Rosenstræde 6, 8800 Viborg Mødenr.: 1 Fraværende: Kåre Jørgensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 16:40 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. marts 2008 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.30-15.20 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/17 Tandplejen

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. februar 2010 Lokale: Risagerlund, Bredgade 147, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 13:30-16:50 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 5. marts 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 11/40589 Sundhedspolitik 'Sammen om

Læs mere

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Dagsorden Økonomiudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Erhvervshavn Horsens Havn 2 ØK Trivselsmåling i Horsens Kommune

Læs mere

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Indholdsfortegnelse 39. Orientering fra Ældrerådets formand... 48 40. Orientering fra Sundhedsforvaltningen...

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 ONSDAG DEN 17. JANUAR 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 17. januar 2007 Side: 7 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

Medlemmerne mødt. Ole Bondo Christensen (A) afbud i stedet var Lone Christensen (A) mødt.

Medlemmerne mødt. Ole Bondo Christensen (A) afbud i stedet var Lone Christensen (A) mødt. Beslutningsprotokol Forum: Furesø Handicapråd Tid: Mandag den 16.02.2009 kl. 16.30 19.00 Sted: Gedevasevang, Hestetangsvej 30 A, 3520 Farum Medlemmerne mødt. Ole Bondo Christensen (A) afbud i stedet var

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden for Handicapråds møde den 23. februar 2012 kl. 08:00 i Jobcenter, Lokale 60b, Vester Boulevard

Ekstraordinær dagsorden for Handicapråds møde den 23. februar 2012 kl. 08:00 i Jobcenter, Lokale 60b, Vester Boulevard Ekstraordinær dagsorden for Handicapråds møde den 23. februar 2012 kl. 08:00 i Jobcenter, Lokale 60b, Vester Boulevard 7, Aars Indholdsfortegnelse 001. Den Sammenhængende Børnepolitik... 3 002. Orientering

Læs mere