Region Sjælland Billedbroker projekt WP 2. Udviklerdokumentation til OCW-ConsumerModul

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Region Sjælland Billedbroker projekt WP 2. Udviklerdokumentation til OCW-ConsumerModul"

Transkript

1 Region Sjælland Billedbroker projekt WP 2 Udviklerdokumentation til OCW- 1 Sidst modificeret af:

2 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion Formål Antagelser Produkt oversigt Hardware Software Video codecs til MediMaker Teknisk infrastruktur Events og actions Informationsflow Installation af OCW-IntegrationModule Installation af video codecs Konfiguration af OCW-e OPUS Parameter Konfiguration OCWConsumer XML Konfiguration OPUS XML Konfiguration MainWebResource Konfiguration Eksempel Konfiguration OCW-Consumer Konfiguration OPUS Konfiguration MainWebResource Konfiguration Sidst modificeret af:

3 1 Introduktion 1.1 Formål Formålet med dette dokument er at beskrive hvordan OCW-Consumer modulet virker. Der er i grundtræk to formål med dokumentet og de er: 1. En udvikler kan konfigurer et modul til consumering af en hjemmeside, samt styring af eksterne programmer. 2. En udvikler kan bruge koden og modulets opbygning til at lave et nyt OCW modul.net modul. 1.2 Antagelser Der er forskellige antagelser der er gældende for dette dokument alt efter hvilket formål man har med modulet. Hvis formålet er at man skal opsætte modulet til consumering af en hjemmeside så er følgende grundlæggende kendskaber antaget at læseren kender: - XML. - Regulærer udtryk. - Processer i windows. Hvis formålet er at man skal bruge koden til at lave et nyt OCW.Net modul så er følgende grundlæggende kenderskaber antaget at læseren kender: -.Net framework Design patterns (basis patterns) - XML. - Regulære udtryk. - Processer i windows. 4 Sidst modificeret af:

4 2 Produkt oversigt 2.1 Hardware Der findes ingen prædefineret hardware der skal bruges til dette produkt. 2.2 Software OWC-consumer modul software der er udviklet i.net 3.5. Nedenunder kan der ses et screendump af OCW-Consumer modulet som er sat op som en XDS-Consumer i produktionsmode. Nedenunder kan der ses et screendum af OCW-Consumer modulet som er sat op en XDS-Consumer i debug mode og Values punktet er valgt. 5 Sidst modificeret af:

5 Nedenunder kan der ses et screendum af OCW-Consumer modulet som er sat op en XDS-Consumer i debug mode og Log punktet er valgt Video codecs til MediMaker Installationsfilen til OCW-Consumer modulet indeholder også codecs for understøttelse af video i MediMaker. De inkluderede codecs er GDCL MPEG-4 demuxer og ffdshow-tryouts codec-pakken. Begge er i 32-bit versioner. 3 Teknisk infrastruktur Dette afsnit vil kort gennemgå hvordan modulet virker i sammenhæng med OPUS og hjemmesiden der skal integreres. 3.1 Events og actions Modulet er eventbaseret hvilket betyder at det reagere på et event fra OPUS og propagere det videre til hjemmesiden. Der er følgende event fra OPUS: - Initialisering - Skift af kontekst - Lukning Til hvert event kan man opsætte modulet til at udføre en eller flere action. Inden en action udføres kan der opsættes nogle betingelser der skal være sande. Hvis en af betingelserne ikke er sand vil den følgende action ikke blive udført. Der er mulighed for at opsætte følgende betingelser: - Kører en bestem process på maskinen. Dette afgøres ved at se om processnavnet overholder det opsatte regulære udtryk. - Overholder en parameter det opsatte regulære udtryk. - Er to parametre ens. - Er to parametre forskellige. Efter betingelserne er det muligt at bestemme hvilken browser i modulet der skal vise hjemmesiden. Der findes to forskellige kategorier: 6 Sidst modificeret af:

6 - Browser visning i OPUS - Skjult browser Visningen i OPUS er hele området der viser modulet indhold, mens den skjulte ikke vises for brugeren. Skjulte browsere kan bruges til at udføre actions der ikke umiddelbart skal være synlige for brugeren. Dette flow vises her med et eksempel hvor modulet får en Init event fra OPUS-arbejdsplads og i de to tilfælde. - Der er ikke valgt en patient i kontekst - Der er valgt en patient i kontekst. Ingen patient i kontekst flow. 1. Bruger starter Consumer via. OPUS menu. 2. OPUS afgiver et Init event til Consumer 3. Consumer checker om Context action skal afvikles, men springer den over da der ikke er en patient i kontekst. 4. Consumer checker om Ikke Context action skal afvikles. Da denne action skal udføres kalder den Web delen med den tilhørende action URL. 5. Siden der skal vises hvor der ikke er en patient i kontekst. Patient i kontekst flow. 1. Bruger vælger en patient i OPUS så patienten kommer i kontekst. 2. Bruger starter Consumer via. OPUS menu. 3. Consumer checker om Context action skal afvikles. Da denne action skal udføres kalden Web delen men den tilhørende URL. 4. Siden der skal vises hvor der er en patient i kontekst vises. 5. Consumer checker om Ikke Context action skal afvikles, men springer den over da der ikke er en patient i kontekst. 7 Sidst modificeret af:

7 3.2 Informationsflow Ud over selve event og action håndtereringen i OCW-Consumer modulet er der ogå et informationsflow. Disse paramtre kommer fra OPUS og laves om til nogle interne paramtre, hvor der også er parametre fra styresystemet. Til sidst ender det i nogle URL parametre der kan bruges til at kalde hjemmesiden med. Ud over disse parametre vil det også være muligt at overføre system parametre fra event som vil være en enten Init event eller kontekst skifte event. Tegningen vieser dette samt at ved hver parameter laves der en mapning fra parametre til nogle nye parametre. Tegningen viser hvordan parameter informationsflowet virker i OCW Consumer Modulet. 4 Installation af OCW-IntegrationModule For at installere OCW-IntegrationModule skal man gøre følgende for at få det til at virke: 1. Download installationsfilen RegSj.OCWIntegrationModuleInstaller.msi. 2. Installer programmet på en maskine med OPUS Arbejdsplads. 3. Opsæt OPUS til at kalde modulet. 4.1 Installation af video codecs Sammen med OCW-IntegrationModule bliver der installeret video codecs til brug med MediMaker. Installationen kopierer og registrerer dll er til MPEG-4 demuxere. Derudover kopieres ffdshow-tryouts installationsfilen til OCW-IntegrationModule biblioteket, hvor et afinstallationsscript til ffdshow-tryouts også placeres. Når OCW-IntegrationModule afinstalleres fjernes og afregistreres MPEG-4 demuxerne og afinstallationsscriptet til ffdshow-tryouts køres. 5 Konfiguration af OCW-e 8 Sidst modificeret af:

8 5.1 OPUS Parameter Konfiguration OPUS skal sættes op til at afvikle modulet som et.net modul. Herudover skal der opsættes en private parameter som indeholder stier til konfigurationsfilerne. Det er følgende tre konfigurationsfiler der skal sættes stie til: Navn Standardværdi ocwintegrationmoduleconfiguration Stien til modulets konfiguration. C:\Programmer\OCWIntegrationModule\reso urces\ocwintegrationmoduleconfiguration.x ml opusworkplaceconfiguration Stien til OPUS konfigurationen. C:\Programmer\OCWIntegrationModule\reso urces\opusworkplaceconfiguration.xml mainwebresourceconfiguration Stien til main webresource konfigurationen C:\Programmer\OCWIntegrationModule\reso urces\mainwebresourceconfiguration.xml Navnet og værdien bindes sammen med = og der bruges ; til at skille forskellige konfigurationer. Et eksempel kan være følgende tekststreng: ocwintegrationmoduleconfiguration=c:\programmer\ocwintegrationmodule\resources\ocwintegrationmoduleconfigurat ion.xml;opusworkplaceconfiguration=c:\programmer\ocwintegrationmodule\resources\opusworkplaceconfiguration.x ml;mainwebresourceconfiguration=c:\programmer\ocwintegrationmodule\resources\mainwebresourceconfiguration.x ml 5.2 OCWConsumer XML Konfiguration Konfigurationsfil til modulet hvor specifikke ting omkring modulets kørsel kan konfigureres. Afsnittet indeholder tabeller med forklaring af værdierne der kan sættes op i konfigurationen samt et eksempel på XML-konfigurationen fra BilledBroker projektet. Det er muligt at sætte konfigurere følgende to ting: - Hvilken mode modulet kører i. - Om modulet skal hente kerberos token ud af styresystemet. Elementer Navn type Eksempel Mode GetKerberosTokenFromOperatingSystem Afgører hvilken mode modulet skal afvikles i. Bolsk værdi om der skal hentes et kerberos token på den bruger der er logget ind i operativsystemet. Enumerable Bolsk værdi PRODUCTION false sæt for Mode 9 Sidst modificeret af:

9 PRODUCTION DEBUG TRACE Modulet er i produktions mode. Det eneste der logges er fejl som logges i Windows Event Log. Modelet er i debug mode. Selve modulet opdeles i flere faneblade med loginformation og andre interne værdier. Fejl logges til Windows EventLog. Modulet er i trace mode. Modulet er opdelt i faneblade som DEBUG men logger derudover alt til Windows EventLog. 5.3 OPUS XML Konfiguration Elementer Navn type Mappings HistoryMappings Mapping Liste af mappings der skal laves fra OPUS-arbejdsplads værdier til intern dataliste værdier. Liste af mappings der skal laves på den interne dateliste værdier fra sidste context til den interne dataliste værdier til den nuværende context. Mapping element der inderholder opsætningen for selve mapningen af værdien. Liste Liste Element FromParameter ToParameter ToValue ValueRegExp ValueExpResultIndex Attributter for Mapping Hvilken parameternavn skal der mappes fra. Hvilken parameternavn skal der mappes til. Gør det muligt at mappe en parameters værdi til en statisk værdi. Et regulært udtryk der køres på værdien af parameteren. For mere om hvordan regulære udtryk virker henvises der til MSDN da det er implementeret i.net. Hvis det regulære udtryk giver flere resultater kan der angives hvilket index der skal hentes værdien fra. 5.4 MainWebResource Konfiguration 10 Sidst modificeret af:

10 Parametre Navn type Events Liste af Events der skal håndteres af modulet. Liste Event Det enkelte Event element der skal håndteres. Element UrlActions Liste af URL actions der kan udføres til en given Event. Liste UrlAction Den enkelte URL action der skal håndteres. Element ParameterChecks Liste af parametre checks der skal være opfyldte inden den givne URL action udføres. Liste ParameterCheck Det enkelte ParameterCheck element. Element UrlBuild Parameters Element der indeholder konfigurationen af hvordan den givne URL skal opbygges til den. Denne del er action delen i UrlAction konfigurationselementet. Liste af de parametre der skal komme på den URL der skal skydes af. Element Liste Parameter Det enkelte Parameter element Element Mappings Liste af Mappings der køres hvor der mappes fra SystemParameters til URL-Parameters. Liste Mapping Det enkelte Mapping element Element Attributter for Event Name Navnet på eventet. Denne optræder i debug loggen så det følgende Event kan spores her. Navnet er statisk defineret i modulet sæt for Event Name InitModule CloseModule ChangeContext Dette event sker når modulet kaldes første gang af OPUS-Arbejdsplads. Dette event sker når modulet lukkes af OPUS-Arbejdsplads. Dette event sker når der sker et contekst skifte i OPUS-Arbejdsplads. Attributter for UrlAction 11 Sidst modificeret af:

11 Name Browser ApplicationMustBeRunningRegEx CloseWindowsFromRegEx CloseBrowserForms Navnet på den action der kan udføres under et event. Dette navn kan spores i debug loggen og det er frit til implementøren at komme med navnet. Beskriver hvilken browser URL en skal kaldes i. Der findes en synlig og fire usynlige browser at vælge imellem i modulet. Checker om der findes en process hvor navnet matcher med det regulære udtryk i dette felt. Lukker alle åbne vinduer i Windows, hvor vinduetitlen matcher med det regulære udtryk i dette felt. Boolsk om browser forms skal lukkes hvis den angivne UrlAction skal afvikles. visible hidden1 hidden2 hidden3 hidden4 sæt for UrlAction Browser Get på URL en bliver kørt i den synlige browser i modulet. Get på URL en bliver kørt i den første usynlige browser i modulet. Get på URL en bliver kørt i den anden usynlige browser i modulet. Get på URL en bliver kørt i den tredje usynlige browser i modulet. Get på URL en bliver kørt i den fjerde usynlige browser i modulet. Type Name OtherName ValueRegEx Attributter for ParameterCheck Hvilken type af parametercheck der skal udføres Navnet på parameteren Navnet på den anden parameter, denne bruges til sammenligning Regulært udtryk der udføres ved regulært udtryk check. REGULAREXPRESSION EQUALS NOTEQUALS sæt for ParameterCheck Type Udfører det regulærer udtryk i feltet ValueRegEx på parameteren med navnet i feltet Name. Udfører om værdien i parameteren med navnet i feltet Name er det samme som værdien i parameteren med navnet i feltet OtherName. Udfører om værdien i parameteren med navnet i feltet Name ikke er det samme som værdien i parameteren med navnet i feltet OtherName. 12 Sidst modificeret af:

12 BaseUrl Attributter for UrlBuild Bases URL der bruges til opbygningen af den URL der skal kaldes. Name Value ParameterValueOverridesSystemValue Attributter for Parameter Navnet på den parameter der skal kaldes med. En konstant værdi som parameteren kan have. Boolsk værdi der sætter om den skal vælge den konstante værdi frem for den mappede værdi. Se tidligere afsnit for hvordan Mapping elementet er opbygget. 6 Eksempel Konfiguration Dette afsnit vil indeholde eksempel XML der viser hvordan modulet kan kofigureres. De konkrete eksempeler kommer fra BilledBroker projektet. 6.1 OCW-Consumer Konfiguration <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <OCWIntegrationModuleConfiguration xmlns="regsj.ocwintegrationmodule"> <Mode>PRODUCTION</Mode> <GetKerberosTokenFromOperatingSystem>false</GetKerberosTokenFromOperatingSystem> </OCWIntegrationModuleConfiguration> 6.2 OPUS Konfiguration <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <OpusWorkplaceConfiguration xmlns="regsj.ocwintegrationmodule"> <Mappings> <Mapping FromParameter="EpisodeOfCare.Co.OPUS.HenvisningId" ToParameter="AccessionId" ValueRegExp=".*"/> <Mapping FromParameter="Patient.Id.NationalIdNumber" ToParameter="PatientId" ValueRegExp=".*"/> <Mapping FromParameter="Patient.Co.PatientName" ToParameter="PatientName" ValueRegExp=".*"/> <Mapping FromParameter="Patient.Co.DateTimeOfBirth" ToParameter="PatientBirthday" ValueRegExp=".*"/> <Mapping FromParameter="User.Id.Logon.OPUS" ToParameter="UserId" ValueRegExp=".*"/> <Mapping FromParameter="User.Co.OPUS.NamePlainText" ToParameter="UserName" ValueRegExp=".*"/> <Mapping FromParameter="User.CO.OPUS.PrimaryUnitCode" ToParameter="PrimaryUnitCode" ValueRegExp=".*"/> <Mapping FromParameter="User.CO.OPUS.PrimaryUnitText" ToParameter="PrimaryUnitText" ValueRegExp=".*"/> <Mapping FromParameter="User.Co.OPUS.InstitutionCode" ToParameter="InstitutionCode" ValueRegExp=".*"/> 13 Sidst modificeret af:

13 <Mapping FromParameter="User.Co.OPUS.InstitutionText" ToParameter="InstitutionText" ValueRegExp=".*"/> <Mapping FromParameter="Encounter.Co.OPUS.EncounterResponsibleUnitDisplayCode" ToParameter="EncounterResponsibleUnitDisplayCode" ValueRegExp=".*"/> <Mapping FromParameter="Encounter.Co.OPUS.EncounterResponsibleUnitText" ToParameter="EncounterResponsibleUnitText" ValueRegExp=".*"/> </Mappings> <HistoryMappings> <Mapping FromParameter="PatientId" ToParameter="LastPatientId" ValueRegExp=".*"/> </HistoryMappings> <NameMappings> <Mapping FromParameter="PrimaryUnitText" ToParameter="ProducingHospital" ToValue="Næstved Sygehus" ValueRegExp="NAE.*"/> <Mapping FromParameter="PrimaryUnitText" ToParameter="ProducingHospital" ToValue="Roskilde Sygehus" ValueRegExp="ROS.*"/> <Mapping FromParameter="PrimaryUnitText" ToParameter="ProducingHospital" ToValue="Køge Sygehus" ValueRegExp="KOE.*"/> <Mapping FromParameter="PrimaryUnitText" ToParameter="ProducingHospital" ToValue="Fakse Sygehus" ValueRegExp="FAK.*"/> <Mapping FromParameter="PrimaryUnitText" ToParameter="ProducingHospital" ToValue="Holbæk Sygehus" ValueRegExp="HOL.*"/> <Mapping FromParameter="PrimaryUnitText" ToParameter="ProducingHospital" ToValue="Kalundborg Sygehus" ValueRegExp="KAL.*"/> <Mapping FromParameter="PrimaryUnitText" ToParameter="ProducingHospital" ToValue="Slagelse Sygehus" ValueRegExp="SLA.*"/> <Mapping FromParameter="PrimaryUnitText" ToParameter="ProducingHospital" ToValue="Ringsted Sygehus" ValueRegExp="RIN.*"/> <Mapping FromParameter="PrimaryUnitText" ToParameter="ProducingHospital" ToValue="Nykøbing Falster Sygehus" ValueRegExp="NFS.*"/> <Mapping FromParameter="PrimaryUnitText" ToParameter="ProducingHospital" ToValue="Nakskov Sygehus" ValueRegExp="NAK.*"/> </NameMappings> </OpusWorkplaceConfiguration> 6.3 MainWebResource Konfiguration <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <MainWebResourceConfiguration xmlns="regsj.ocwintegrationmodule"> <Events> <Event Name="InitModule"> <UrlActions> <UrlAction Name="Call MediMaker server with context"> <ParameterChecks> <ParameterCheck Type="REGULAREXPRESSION" Name="identityCode" ValueRegEx="[^\n]+" /> </ParameterChecks> <UrlBuild BaseUrl=" <Parameters> <Parameter Name="username" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="password" Value="MEDIMAKER_SHARED_SECRET" ParameterValueOverridesSystemValues="true" /> <Parameter Name="identityCode" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="customerLastName" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="customerFirstName" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="segmentid" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="unit_code" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="unit_name" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="hospital_code" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="hospital_name" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="encoding" Value="latin1" ParameterValueOverridesSystemValues="true" /> <Parameter Name="referring_unit_code" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="referring_unit" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> </Parameters> </UrlBuild> </UrlAction> <UrlAction Name="Call MediMaker server without context"> <ParameterChecks> <ParameterCheck Type="REGULAREXPRESSION" Name="identityCode" ValueRegEx="" /> </ParameterChecks> <UrlBuild BaseUrl=" <Parameters> <Parameter Name="username" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="password" Value="MEDIMAKER_SHARED_SECRET" ParameterValueOverridesSystemValues="true" /> <Parameter Name="message" Value="Der er ikke valgt en patient" 14 Sidst modificeret af:

14 ParameterValueOverridesSystemValues="true" /> <Parameter Name="segmentid" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="unit_code" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="unit_name" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="hospital_code" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="hospital_name" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="encoding" Value="latin1" ParameterValueOverridesSystemValues="true" /> <Parameter Name="referring_unit_code" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="referring_unit" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> </Parameters> </UrlBuild> </UrlAction> </UrlActions> </Event> <Event Name="CloseModule"> <UrlActions> <UrlAction Name="Close MediMaker IE popup windows" CloseBrowserForms="true"/> <UrlAction Name="Close MediMaker popup windows for any open clients" CloseWindowsFromRegEx="Undersøgelseshandlinger" ApplicationMustBeRunningRegEx="javaw" CloseBrowserForms="true"/> <UrlAction Name="Close any MediMaker open clients" CloseWindowsFromRegEx="(WebViewer.*) (WebCapture.*)" ApplicationMustBeRunningRegEx="javaw" CloseBrowserForms="true"/> </UrlActions> </Event> <Event Name="ChangeContext"> <UrlActions> <UrlAction Name="Close MediMaker IE popup windows" CloseBrowserForms="true"/> <UrlAction Name="Close MediMaker popup windows for any open clients" CloseWindowsFromRegEx="Undersøgelseshandlinger" ApplicationMustBeRunningRegEx="javaw" CloseBrowserForms="true"> <ParameterChecks> <ParameterCheck Type="NOTEQUALS" Name="identityCode" OtherName="lastIdentityCode" /> </ParameterChecks> </UrlAction> <UrlAction Name="Close any MediMaker open clients" CloseWindowsFromRegEx="(WebViewer.*) (WebCapture.*)" ApplicationMustBeRunningRegEx="javaw" CloseBrowserForms="true"> <ParameterChecks> <ParameterCheck Type="NOTEQUALS" Name="identityCode" OtherName="lastIdentityCode" /> </ParameterChecks> </UrlAction> <UrlAction Name="Call MediMaker server with context" CloseBrowserForms="true"> <ParameterChecks> <ParameterCheck Type="REGULAREXPRESSION" Name="identityCode" ValueRegEx=".*" /> <ParameterCheck Type="NOTEQUALS" Name="identityCode" OtherName="lastIdentityCode" /> </ParameterChecks> <UrlBuild BaseUrl=" <Parameters> <Parameter Name="username" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="password" Value="MEDIMAKER_SHARED_SECRET" ParameterValueOverridesSystemValues="true" /> <Parameter Name="identityCode" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="customerLastName" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="customerFirstName" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="segmentid" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="unit_code" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="unit_name" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="hospital_code" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="hospital_name" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="encoding" Value="latin1" ParameterValueOverridesSystemValues="true" /> <Parameter Name="referring_unit_code" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="referring_unit" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> </Parameters> </UrlBuild> </UrlAction> <UrlAction Name="Call MediMaker server without context" CloseBrowserForms="true"> <ParameterChecks> <ParameterCheck Type="REGULAREXPRESSION" Name="identityCode" ValueRegEx="" /> </ParameterChecks> <UrlBuild BaseUrl=" <Parameters> <Parameter Name="username" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="password" Value="MEDIMAKER_SHARED_SECRET" ParameterValueOverridesSystemValues="true" /> <Parameter Name="message" Value="Der er ikke valgt en patient" ParameterValueOverridesSystemValues="true" /> <Parameter Name="segmentid" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="unit_code" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="unit_name" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="hospital_code" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> 15 Sidst modificeret af:

15 <Parameter Name="hospital_name" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="encoding" Value="latin1" ParameterValueOverridesSystemValues="true" /> <Parameter Name="referring_unit_code" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> <Parameter Name="referring_unit" Value="" ParameterValueOverridesSystemValues="false" /> </Parameters> </UrlBuild> </UrlAction> </UrlActions> </Event> </Events> <Mappings> <Mapping FromParameter="PatientId" ToParameter="identityCode" ValueRegExp=".*"/> <Mapping FromParameter="LastPatientId" ToParameter="lastIdentityCode" ValueRegExp=".*"/> <Mapping FromParameter="PatientName" ToParameter="customerFirstName" ValueRegExp="[^,]*" ValueExpResultIndex="2"/> <Mapping FromParameter="PatientName" ToParameter="customerLastName" ValueRegExp="[^,]*" ValueExpResultIndex="0"/> <Mapping FromParameter="UserId" ToParameter="username" ValueRegExp=".*"/> <Mapping FromParameter="PrimaryUnitCode" ToParameter="segmentid" ValueRegExp="[^\\.]*" ValueExpResultIndex="0"/> <Mapping FromParameter="PrimaryUnitCode" ToParameter="unit_code" ValueRegExp="[^\\.]*" ValueExpResultIndex="0"/> <Mapping FromParameter="PrimaryUnitText" ToParameter="unit_name" ValueRegExp=".*"/> <Mapping FromParameter="InstitutionCode" ToParameter="hospital_code" ValueRegExp=".*"/> <Mapping FromParameter="ProducingHospital" ToParameter="hospital_name" ValueRegExp=".*"/> <Mapping FromParameter="EncounterResponsibleUnitDisplayCode" ToParameter="referring_unit_code" ValueRegExp=".*"/> <Mapping FromParameter="EncounterResponsibleUnitText" ToParameter="referring_unit" ValueRegExp=".*"/> </Mappings> </MainWebResourceConfiguration> 16 Sidst modificeret af:

16 Revision historie Dato Person Initial draft version Dennis Søgaard Tilpasset til version 1.02 af koden Dennis Søgaard Tilpasset til version af koden Michael X. Jensen 17 Sidst modificeret af:

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Aplanner for Windows løsninger Anbefalet driftsopsætning Cloud løsning med database hos PlanAHead Alle brugere, der administrer vagtplaner

Læs mere

PID2000 Archive Service

PID2000 Archive Service PROLON CONTROL SYSTEMS Herstedvesterstræde 56 DK-2620 Albertslund Danmark Tlf.: (+45) 43620625 Fax: (+45) 43623125 PID2000 Archive Service Bruger vejledning Juni 2002 Denne manual beskriver brugen af softwaren

Læs mere

Generelt gælder det at SQL serveren skal understøtte SQL Authentication (Mixed mode) da SIMS Serveren kommunikerer gennem en SQL bruger.

Generelt gælder det at SQL serveren skal understøtte SQL Authentication (Mixed mode) da SIMS Serveren kommunikerer gennem en SQL bruger. SIMS V6 Installation Generelt gælder det at SQL serveren skal understøtte SQL Authentication (Mixed mode) da SIMS Serveren kommunikerer gennem en SQL bruger. SIMS kan installeres på Windows 7/10 samt Windows

Læs mere

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15 Aplanner for Windows løsninger Tekniske forudsætninger Krav vedr. SQL Server SQL Server: SQL Server 2008 Express, SQL Server 2008 R2 eller

Læs mere

Installation af EASY-A på Oracle Applikation Server

Installation af EASY-A på Oracle Applikation Server Installation af EASY-A på Oracle Applikation Server 10-03-2008 EN/TUK v. 1 1 Indhold 1. Forudsætninger i vejledningen... 3 2. Forberedelse... 3 2.1 Oracle Application Server... 3 2.2 Oprettelse af mapper...

Læs mere

VPN-klienten SecureClient for TDC Managed Firewall

VPN-klienten SecureClient for TDC Managed Firewall Installationsvejledning VPN-klienten SecureClient for TDC Managed Firewall Denne installationsvejledning beskriver, hvordan Check Point s VPN-klient SecureClient (version NGX R60) installeres. Med SecureClient

Læs mere

Tracking af YouTube i Google Tag Manager og Universal Analytics (Seneste version)

Tracking af YouTube i Google Tag Manager og Universal Analytics (Seneste version) Tracking af YouTube i Google Tag Manager og Universal Analytics (Seneste version) Introduktion til Google Tag Manager og Youtube... 1 Opsæt Tags, Variabler og Triggers... 4 A) Variabler (variables)...

Læs mere

Hosted CRM Outlook client connector setup guide. Date: Version: 1. Author: anb. Target Level: Customer. Target Audience: End User

Hosted CRM Outlook client connector setup guide. Date: Version: 1. Author: anb. Target Level: Customer. Target Audience: End User Hosted CRM 2011 Outlook client connector setup guide Date: 2011-06-29 Version: 1 Author: anb Target Level: Customer Target Audience: End User Language: da-dk Page 1 of 16 LEGAL INFORMATION Copyright 2011

Læs mere

Version Dato Beskrivelse 1.0.0 26/11/2012 Initial version 1.2.0 05/03/2013 Tilføjet eksempel med Template Agent, generelt udvidet dokumentet.

Version Dato Beskrivelse 1.0.0 26/11/2012 Initial version 1.2.0 05/03/2013 Tilføjet eksempel med Template Agent, generelt udvidet dokumentet. MOX og APOS2 Forord Dette dokument er en del af APOS version 2 manualerne. APOS version 2 (APOS2 herefter) er et organisation, klassifikation og personale system baseret på Sag & Dokument standarderne.

Læs mere

OpenTele datamonitoreringsplatform

OpenTele datamonitoreringsplatform OpenTele datamonitoreringsplatform Brugergrænsefladedokumentation 1. maj 2013 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Indledning...3 Brugergrænseflade for OpenTele-server...3 Administrationsfunktionalitet...3

Læs mere

Hosted CRM Outlook client connector setup guide. Date: Version: 1. Author: anb. Target Level: Customer. Target Audience: End User

Hosted CRM Outlook client connector setup guide. Date: Version: 1. Author: anb. Target Level: Customer. Target Audience: End User Hosted CRM 2011 Outlook client connector setup guide Date: 2011-09-08 Version: 1 Author: anb Target Level: Customer Target Audience: End User Language: da-dk Page 1 of 19 LEGAL INFORMATION Copyright 2011

Læs mere

SCALA 5 Enterprise. Intern Radio ved hjælp af VLC Player

SCALA 5 Enterprise. Intern Radio ved hjælp af VLC Player SCALA 5 Enterprise Intern Radio ved hjælp af VLC Player Denne manual beskriver, hvorledes du kan afspille en Internet Radiokanal ved hjælp af programmet VLC Player og endvidere, hvorledes du skifter mellem

Læs mere

Version juli 2008

Version juli 2008 INSTALLATIONSVEJLEDNING TIL RAMBØLL MOBILECARE Version 5. - 1. juli 2008 Indhold: Installationsvejledning til rambøll MobileCare... 1 Indledning... 2 Forudsætninger... 2 Hardware... 2 Styresystem... 2

Læs mere

SONWIN SERVER NETSXML

SONWIN SERVER NETSXML INSTALLATIONSVEJLEDNING SONWIN SERVER NETSXML 1/11 VERSIONSHISTORIK Dato Version Forfatter Handling 2016-09-30 1.0 VIC Dokument oprettet. 2016-10-14 1.1 SRA Tilrettet Bygget med SonWin Server NetsXML 2.33.2629.908

Læs mere

Installation af web-konfigurationsprogrammer

Installation af web-konfigurationsprogrammer Installation af web-konfigurationsprogrammer 23. marts 2015 MODST/JAMAN 1. Generelt Denne vejledning vedrører installation af web-konfigurationsprogrammer, som anvendes til at vedligeholde (konfigurere)

Læs mere

FleeDa (DBK Fleetmap Database) Installationsvejledning til installation af VPN og FleeDa klient på egen PC (Juli 2017)

FleeDa (DBK Fleetmap Database) Installationsvejledning til installation af VPN og FleeDa klient på egen PC (Juli 2017) FleeDa (DBK Fleetmap Database) Installationsvejledning til installation af VPN og FleeDa klient på egen PC (Juli 2017) Page 1 of 12 Indhold 1 Adgang til FleeDa... 3 1.1 HW og SW forudsætninger... 3 1.2

Læs mere

Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet

Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet Kort om NemHandelsprogrammet Hvis du har et økonomisystem, som kan skabe NemHandel-dokumenter, kan du kombinere økonomisystemet med det gratis NemHandelsprogram,

Læs mere

Sektornet VPN. Opsætning af Novell 4.1x server og klient på. Windows 2000/NT/XP

Sektornet VPN. Opsætning af Novell 4.1x server og klient på. Windows 2000/NT/XP Sektornet VPN Opsætning af Novell 4.1x server og klient på Windows 2000/NT/XP UNI C oktober 2002 Sektornet VPN UNI C oktober 2002 v1.0 Af Jesper Skou Jensen 1 Installation og konfiguration af Netware IP

Læs mere

Civilstyrelsen. Lex Dania editor 2010. Installationsvejledning. Version: 1.0 2012-03-09

Civilstyrelsen. Lex Dania editor 2010. Installationsvejledning. Version: 1.0 2012-03-09 Installationsvejledning Version: 1.0 2012-03-09 Indhold 1 INDLEDNING... 3 1.1 HVAD ER LEX DANIA EDITOR 2010?... 3 1.2 FORUDSÆTNINGER FOR ANVENDELSE... 3 1.2.1 Hardware... 3 1.2.2 Software... 3 1.3 DISTRIBUTION

Læs mere

04-11-2011. Kom godt i gang med SkoleVDI. - Sådan kommer du på VDI

04-11-2011. Kom godt i gang med SkoleVDI. - Sådan kommer du på VDI 04-11-2011 Kom godt i gang med SkoleVDI - Sådan kommer du på VDI Fredericia Kommune, November 2011 Kom godt i gang med SkoleVDI - Sådan kommer du på VDI Umiddelbart kan du få adgang til VDI fra følgende

Læs mere

Navision Stat (NS 9.2)

Navision Stat (NS 9.2) Side 1 af 7 Navision Stat 9.1.002 (NS 9.2) ØSY/NS/RASEG Dato 21.06.2018 Installationsvejledning til NS Web API Invoker Overblik Introduktion Installationsvejledningen beskriver, hvordan man installerer

Læs mere

BEC. Cisco AnyConnect Unmanaged VPN. Installation. Brugervejledning. Version

BEC. Cisco AnyConnect Unmanaged VPN. Installation. Brugervejledning. Version BEC Cisco AnyConnect Unmanaged VPN Installation og Brugervejledning Version 1.0 2017-09-11 Ref. JN Data A/S RemoteAccess Team Side 1 af 19 Indhold Installation... 3 Installation: AnyConnect Secure Mobility

Læs mere

Vejledning Installation af SonWin Server CustomerService Flows

Vejledning Installation af SonWin Server CustomerService Flows Vejledning Installation af SonWin Server CustomerService Flows 1 Hvad laver servicen? Håndterer flows initieret i skærmbilledet awk i Sonlinc Billing Client. 2 Forudsætninger Servicen skal have afgang

Læs mere

Installations guide Saxo ERPTrader. Microsoft Dynamics NAV 2009 / 2013 / 2013R2

Installations guide Saxo ERPTrader. Microsoft Dynamics NAV 2009 / 2013 / 2013R2 Installations guide Saxo ERPTrader Microsoft Dynamics NAV 2009 / 2013 / 2013R2 Indhold Introduktion...3 Forudsætninger...3 Software krav...3 Installer MSI pakken...4 Importer Saxo ERPTrader objekterne...5

Læs mere

Citrix CSP og Certificate Store Provider

Citrix CSP og Certificate Store Provider Project Name Document Title TDC Citrix Citrix og Certificate Store Provider Version Number 1.0 Status Release Author jkj Date 5-10-2006 Trademarks All brand names and product names are trademarks or registered

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Installationsvejledning OIOXMLfakturaprint version 1.1 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion...3 Krav til systemet...3 Installation...3 Konfiguration...6 Folderindstillinger...8

Læs mere

Installation af web-konfigurationsprogrammer

Installation af web-konfigurationsprogrammer Installation af web-konfigurationsprogrammer 23. januar 2015 MODST/JAMAN 1. Generelt Denne vejledning vedrører installation af web-konfigurationsprogrammer, som anvendes til at vedligeholde (konfigurere)

Læs mere

KIH Database. Systemdokumentation for KIH Databasen. 1. maj 2013. Side 1 af 13

KIH Database. Systemdokumentation for KIH Databasen. 1. maj 2013. Side 1 af 13 KIH Database Systemdokumentation for KIH Databasen 1. maj 2013 Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Systemoverblik... 3 KIH Database applikationsserver... 5 Forudsætninger

Læs mere

Installation af kalibreringsprogrammet. (BDE versionen)

Installation af kalibreringsprogrammet. (BDE versionen) Installation af kalibreringsprogrammet. (BDE versionen) Installationen består egentlig af to (3) dele: 1 del der vedrører selv programmet med tilhørende filer ( det kan opdateres ) 2 en del der vedrører

Læs mere

Installation af MySQL server på PC

Installation af MySQL server på PC Installation af MySQL server på PC (Udgave 0.02 2013-Oktober-06 @ 22:30 Chris Bagge, Mindre rettelser) Dette er en kort beskrivelse af hvordan man får installeret en MySQL server på en PC med Windows 7.

Læs mere

Installation af Office 365 - Windows 8/10

Installation af Office 365 - Windows 8/10 Installation af Office 365 - Windows 8/10 Vigtig information før du starter 1. Office 365 virker kun så længe du går på skolen. 2. Office 365 kan kun installeres på Windows 7 eller nyere styresystem. 3.

Læs mere

Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase

Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase Dette dokument beskriver hvorledes der installeres Symprex Exchange Connector og SQL Server Express for at MobilePBX kan benytte kalenderadadgang via database

Læs mere

QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100. SecVision - Quick Manual v1.0

QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100. SecVision - Quick Manual v1.0 QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100 SecVision - Quick Manual v1.0 1. System Login 1.1. Bruger Login ID: admin Password: 00000 1.2. Indstilling af dato/tid og harddisk

Læs mere

Installation af Web-konfigurationsprogrammer

Installation af Web-konfigurationsprogrammer Installation af Web-konfigurationsprogrammer 16. august 2012 MODST/WAC 1. Generelt Denne vejledning vedrører installation af Web-konfigurationsprogrammer, som anvendes til at vedligeholde (konfigurerer)

Læs mere

OS2faktor. AD FS Connector Vejledning. Version: Date: Author: BSG

OS2faktor. AD FS Connector Vejledning. Version: Date: Author: BSG OS2faktor AD FS Connector Vejledning Version: 1.3.0 Date: 16.04.2019 Author: BSG Indhold 1 Indledning... 3 2 Forudsætninger... 4 2.1 Connector softwaren... 4 2.2 API nøgle... 4 3 Installation... 5 4 Konfiguration...

Læs mere

OpenTele datamonitoreringsplatform

OpenTele datamonitoreringsplatform OpenTele datamonitoreringsplatform Brugergrænsefladedokumentation 09. marts 2015 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Brugergrænseflade for OpenTele-server Administrationsfunktionalitet Skemaer Skemagrupper

Læs mere

Installation af Novapoint 19.35

Installation af Novapoint 19.35 Installation af Novapoint 19.35 Notatet her er en kort installationsvejledning til Novapoint version 19.35, der kun kan installeres på 64 bit versioner af: AutoCAD 2015 AutoCAD Map 3D 2015 AutoCAD Civil

Læs mere

smart-house Web-Server Manual smart-house Web-Server Manual 1 of 15

smart-house Web-Server Manual smart-house Web-Server Manual 1 of 15 smart-house Web-Server Manual CARLO GAVAZZI AS, PB 215, NO-3901 Porsgrunn Telefon: 35 93 08 00 Telefax: 35 93 08 01 Internet: http://www.carlogavazzi.no E-Mail: gavazzi@carlogavazzi.no 1 of 15 Indholdsfortegnelse

Læs mere

KMD Digital Valgliste Konfiguration Installationsvejledning Version 13.0.0

KMD Digital Valgliste Konfiguration Installationsvejledning Version 13.0.0 Installationsvejledning Version 13.0.0 her> Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Forord... 2 1 Programmer og krav... 3 1.1 Autorisation... 3 2 Installation af KMD Digital Valgliste Konfiguration...

Læs mere

Installation og opsætning af EjdExplorer 2.4

Installation og opsætning af EjdExplorer 2.4 Installation og opsætning af EjdExplorer 2.4 Indhold: Installation af EjdExplorer 2.4 Opsætning af indstillinger i EjdExplorer-administratormodul (den korte udgave) Opsætning af indstillinger i EjdExplorer-administratormodul

Læs mere

Civilstyrelsen. Lex Dania klient. Installationsvejledning. Version: 2.0

Civilstyrelsen. Lex Dania klient. Installationsvejledning. Version: 2.0 Installationsvejledning Version: 2.0 2014-01-24 Indhold 1 INDLEDNING... 3 1.1 HVAD ER LEX DANIA KLIENT?... 3 1.2 FORUDSÆTNINGER FOR ANVENDELSE... 3 1.2.1 Hardware... 3 1.2.2 Software... 3 1.2.3 VPN adgang...

Læs mere

DPSD2 Guide: Sådan sikrer du at der er netværksmæssig adgang til DPSD2.

DPSD2 Guide: Sådan sikrer du at der er netværksmæssig adgang til DPSD2. DPSD2 Guide: Sådan sikrer du at der er netværksmæssig adgang til DPSD2. Denne guide henvender sig til brugere af DPSD2 og de netværksadministratorer der har ansvaret for at der er opsat en korrekt netværksmæssig

Læs mere

Installationsvejledning Bitvise SSH Client

Installationsvejledning Bitvise SSH Client Kunde: mysupply ApS Projekt: VAX NemHandel Driftservice Emne: Installationsvejledning Bitvise SSH Client Version: 1.0 Status: Godkendt Copyright 2013 mysupply ApS. Alle rettigheder forbeholdes. Enhver

Læs mere

Civilstyrelsen. Lex Dania editor Eunomia. Installationsvejledning. Version: 2.0 2015-02-02

Civilstyrelsen. Lex Dania editor Eunomia. Installationsvejledning. Version: 2.0 2015-02-02 Installationsvejledning Version: 2.0 2015-02-02 Indhold 1 INDLEDNING... 3 1.1 HVAD ER LEX DANIA EDITOR EUNOMIA?... 3 1.2 FORUDSÆTNINGER FOR ANVENDELSE... 3 1.2.1 Hardware... 3 1.2.2 Software... 3 1.3 DISTRIBUTION

Læs mere

MS Dynamics NAV 5.0 SP1 Update 2

MS Dynamics NAV 5.0 SP1 Update 2 Side 1 af 23 MS Dynamics NAV 5.0 SP1 Update 2 05. januar 2011 ØKO/MAC/MAG/ CRA/CPS SystemInfo Økonomistyrelsen udgiver, ved hver Navision Stat frigivelse, en beskrivelse af den samlede installation sammen

Læs mere

I denne øvelse vil du få vist hvordan opsætningen af netværket foregår. Målet er at du selv kan konfigurere en IP adresse på din lokal maskine.

I denne øvelse vil du få vist hvordan opsætningen af netværket foregår. Målet er at du selv kan konfigurere en IP adresse på din lokal maskine. I denne øvelse vil du få vist hvordan opsætningen af netværket foregår. Målet er at du selv kan konfigurere en IP adresse på din lokal maskine. Opsætningen her er speciel for dette lokalnetværk, der kan

Læs mere

Adobe Digital Editions

Adobe Digital Editions Adobe Digital Editions Kom godt i gang Klik på knapperne nedenfor for at komme videre Forberedelse Download Adobe Digital Editions: Til Windows TRYK HER Til Mac OS TRYK HER Bemærk: Adobe Digital Editions

Læs mere

OS2autoproces. Vejledning til AD importer løsningen

OS2autoproces. Vejledning til AD importer løsningen OS2autoproces Vejledning til AD importer løsningen Version: 1.0.1 Date: 21.09.2018 1 Indledning Dette dokument er en installations- og komnfigurationsvejledning til AD importer værktøjet til OS2autoproces.

Læs mere

Installation af Office 365 - Windows 7

Installation af Office 365 - Windows 7 Installation af Office 365 - Windows 7 Vigtig information før du starter 1. Office 365 virker kun så længe du går på skolen. 2. Office 365 kan kun installeres på Windows 7 eller nyere styresystem. 3. Installation

Læs mere

IT Support Guide. Installation af netværksprinter (direkte IP print)

IT Support Guide. Installation af netværksprinter (direkte IP print) IT Support Guide Denne guide er hentet på www.spelling.dk Program: Microsoft Windows Vista Program sprog version: ENG (US) Guide emne: Installation af netværksprinter (direkte IP print) Publikationsnr.:

Læs mere

Vejledning, teknik, tips and tricks

Vejledning, teknik, tips and tricks Vejledning, teknik, tips and tricks Indhold 1 AUHRA pålogning og startside... 1 2 Ofte stillede spørgsmål og kendte fejl... 4 2.1 Har din computer adgang til AU s netværk og adm. systemer?... 4 2.2 Kan

Læs mere

TEKNISKE FORHOLD VEDR. ADGANG TIL VP.ONLINE. Brugervejledning

TEKNISKE FORHOLD VEDR. ADGANG TIL VP.ONLINE. Brugervejledning TEKNISKE FORHOLD VEDR. ADGANG TIL VP.ONLINE vp.online 2011 01-10-2011 Indholdsfortegnelse 1 PROBLEMER MED AT SE VP.ONLINE... 3 2 BROWSER KONFIGURATION... 6 3 SKRIVEADGANG TIL DREV... 7 4 SESSION TIMEOUT

Læs mere

Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre...

Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre... Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre... 9 Offline synkronisering... 11 Klienter til mobile enheder...

Læs mere

Ruko SmartAir. Updater installation

Ruko SmartAir. Updater installation Ruko SmartAir Updater installation Introduktion. Updateren er en speciel enhed som giver os mulighed for at tilføje, læse og skrive funktioner i en offline installation. Med læse og skrive funktionen kan

Læs mere

Citrix Receiver komplet guide til installation, brug og fejlfinding Version 1.4 18-05-2015

Citrix Receiver komplet guide til installation, brug og fejlfinding Version 1.4 18-05-2015 Citrix Receiver komplet guide til installation, brug og fejlfinding Version 1.4 18-05-2015 Om Seas-Nve Citrix Reciver 2015 Tidligere kunne Citrix kun tilgås fra en Browser (eks. Internet explorer, Safari,

Læs mere

BAT Installationsvejledning. Version 1.0

BAT Installationsvejledning. Version 1.0 BAT Installationsvejledning Version 1.0 Oktober 2013 1 BAT Installationsvejledning Indledning Denne vejledning er rettet til den IT ansvarlige på de uddannelsessteder, der skal anvende BAT systemet. Vejledningen

Læs mere

Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server

Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server Side 1 af 20 INSTALLATIONSGUIDE 1 1 FORORD 3 2 OPRET NODEN I NETGROUP PORTAL. 4 3 KLIENTSOFTWARE 5 3.1

Læs mere

Opdatering af ISOWARE til version 6.1.0

Opdatering af ISOWARE til version 6.1.0 Opdatering af ISOWARE til version 6.1.0 September 2015 Indhold Kontaktoplysninger... 1 VIGTIGT... 2 Opdatering af trejdepartssoftware... 2 Opdatering til version 6.1.0.... 2 1. Backup af databasen... 3

Læs mere

Datatransport installationsvejledning

Datatransport installationsvejledning Datatransport installationsvejledning Januar 2018 MODST/BIR Generelt Dette er en vejledning til installation af Moderniseringsstyrelsens Datatransport løsning, som anvendes til at importere data fra IndFak

Læs mere

Dette dokument omfatter teknisk specifikation og installationsvejledning for VAX Transfer som benyttes til overførsel af dokumenter til/fra VAX 360.

Dette dokument omfatter teknisk specifikation og installationsvejledning for VAX Transfer som benyttes til overførsel af dokumenter til/fra VAX 360. Ejer: mysupply ApS Projekt: VAX 360 Titel: Emne: VAX Transfer Installationsvejledning Dette dokument omfatter teknisk specifikation og installationsvejledning for VAX Transfer som benyttes til overførsel

Læs mere

Sikkerhed i trådløst netværk

Sikkerhed i trådløst netværk Sikkerhed i trådløst netværk Når du opsætter et trådløst netværk betyder det at du kan benytte dit netværk uden at være forbundet med kabler, men det betyder også at andre kan gøre det samme, hvis du ikke

Læs mere

Installation af Novapoint 18.40.FP4m 64-bit

Installation af Novapoint 18.40.FP4m 64-bit Installation af Novapoint 18.40.FP4m 64-bit Notatet her er en kort installationsvejledning til Novapoint version 18.40, der kun kan installeres på 64 bit versioner af: AutoCAD 2015 AutoCAD Map 3D 2015

Læs mere

Sektornet VPN. Opsætning af Novell 5.1 server og klient på. Windows 2000/NT/XP

Sektornet VPN. Opsætning af Novell 5.1 server og klient på. Windows 2000/NT/XP Sektornet VPN Opsætning af Novell 5.1 server og klient på Windows 2000/NT/XP UNI C oktober 2002 Sektornet VPN UNI C oktober 2002 v1.0 Af Jesper Skou Jensen 1 Opsætning af Novell 5.1 server og klient på

Læs mere

FAQ til Web Ansøger, Web ejendomsfunktionær, Web investeringskunde og Web bestyrelse Installationsvejledning

FAQ til Web Ansøger, Web ejendomsfunktionær, Web investeringskunde og Web bestyrelse Installationsvejledning FAQ til Web Ansøger, Web ejendomsfunktionær, Web investeringskunde og Web bestyrelse Installationsvejledning BOULEVARDEN 19E 7100 VEJLE LERSØ PARKALLE 101 2100 KØBENHAVN Ø TLF. 76 42 11 00 WWW.UNIK.DK

Læs mere

STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION

STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION I denne vejledning gennemgås installation af Stofa OnlineDisk samt opsætning, brugerflade og OnlineDisk Webportalen. Trin 1 Information om Stofa OnlineDisk Stofa

Læs mere

Network Requirements - checklist SALTO proaccess space software SPACE ProAccess 3.0

Network Requirements - checklist SALTO proaccess space software SPACE ProAccess 3.0 Network Requirements - checklist SALTO proaccess space software SPACE ProAccess 3.0 SALTO tilbyder partneren dette dokument, der tjener som tjekliste for en korrekt forberedelse af SALTO softwaren og kravene

Læs mere

7 Mamut Client Manager

7 Mamut Client Manager 7 Mamut Client Manager Tillægsproduktet Mamut Client Manager består af programmerne Mamut Client Start og Mamut Client Update. Ved hjælp af Mamut Client Manager kan du fra et vindue åbne, opdatere og administrere

Læs mere

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Version 5.0 Af Jesper Skou Jensen og Mads Udengaard Sørensen 1 Start installationen 1 1 Indledning Denne vejledning gennemgår opsætning af Sektornet

Læs mere

Hurtig Start Guide 1

Hurtig Start Guide 1 Hurtig Start Guide 1 Kamera Tilslutnings Diagram Telefon Tablet OBS: I den indledende opsætning, tilslut kameraet til routeren med Ethernet kablet, følg derefter de næste trin 2 1. Installer Reolink APP

Læs mere

VDI Manual v. 5 Indhold

VDI Manual v. 5 Indhold VDI Manual v. 5 Indhold VDI Manual v. 5... 1 VDI Windows 7 Manual... 2 VDI Windows xp Manual... 3 Andre Browsere Manual... 4 VDI Andoid Manuel opsætning af Citrix Reciever... 6 Automatisk opsætning af

Læs mere

Innovative Business Software A/S

Innovative Business Software A/S Innovative Business Software A/S Technical Note Klienter - Installation og opdatering 26. november 2014 ii MEDDELELSE OM OPHAVSRET Copyright 2014 Innovative Business Software A/S. Alle rettigheder forbeholdt.

Læs mere

Vejledning INSTALLATION AF ZHC5010 BETJENINGSTRYK MED FIBARO HOME CENTER. ZHC5010 Firmware Version: 1.0

Vejledning INSTALLATION AF ZHC5010 BETJENINGSTRYK MED FIBARO HOME CENTER. ZHC5010 Firmware Version: 1.0 Vejledning INSTALLATION AF ZHC5010 BETJENINGSTRYK MED FIBARO HOME CENTER. ZHC5010 Firmware Version: 1.0 Indledning Denne vejledning beskriver hvordan det er muligt at oprette Z-Home Controls ZHC5010 Betjeningstryk

Læs mere

Ved første log ind kan det være nødvendigt, at opgradere din Citrix Receiver. Dette fremgår af nedenstående vejledning.

Ved første log ind kan det være nødvendigt, at opgradere din Citrix Receiver. Dette fremgår af nedenstående vejledning. Ny HOFOR Citrix Portal Du bedes fremover benytte URL en https://portal.hofor.dk i stedet for portal.ke.dk. Ved første log ind kan det være nødvendigt, at opgradere din Citrix Receiver. Dette fremgår af

Læs mere

Navision Stat 9.1. Installationsvejledning til NS CIS Invoker. Overblik. Side 1 af 8. ØSY/TJO/CPS Dato

Navision Stat 9.1. Installationsvejledning til NS CIS Invoker. Overblik. Side 1 af 8. ØSY/TJO/CPS Dato Side 1 af 8 Navision Stat 9.1 ØSY/TJO/CPS Dato 24.04.18 Installationsvejledning til NS CIS Invoker Overblik Introduktion Denne installationsvejledning beskriver, hvordan man installerer webservice til

Læs mere

OpenTele datamonitoreringsplatform

OpenTele datamonitoreringsplatform OpenTele datamonitoreringsplatform Systemdokumentation for OpenTele server- og klient 1. maj 2013 Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Systemoverblik... 3 OpenTele

Læs mere

OrCAD Capture TCL IDE med Eclipse

OrCAD Capture TCL IDE med Eclipse OrCAD Capture TCL IDE med Eclipse OrCAD Capture TCL er et script sprog til at lave applikationer til OrCAD Capture. Eclipse er et gratis udviklingsmiljø med debug muligheder. Denne guide hjælper med at

Læs mere

EasyIQ Opdatering 5.2.3 -> 5.4.0

EasyIQ Opdatering 5.2.3 -> 5.4.0 EasyIQ Opdatering 5.2.3 -> 5.4.0 Kunde: Forfatter: Thomas W. Yde Systemtech A/S Side: 1 af 17 1 Indholdsfortegnelse 2 GENERELT OMKRING FORUDSÆTNINGEN OG OPDATERINGS FORLØBET... 3 2.1 FORUDSÆTNINGER...

Læs mere

Umbraco installationsvejledning

Umbraco installationsvejledning på et ScanNet ASP Webhotel Indledning Beskrivelse Denne vejledning vil indeholde installation af CMS systemet Umbraco på et ASP Webhotel. Det dansk grundlagt Content Management System (CMS) Umbraco er

Læs mere

TeamShare 3.0 Forbedringer til TeamShare Office

TeamShare 3.0 Forbedringer til TeamShare Office TeamShare 3.0 Forbedringer til TeamShare Office Kære TeamShare bruger, I min løbende orientering om alle de nye ting der kommer i TeamShare 3.0, vil jeg her give en beskrivelse af de forbedringer vi laver

Læs mere

ProjectWise Explorer Installations Guide

ProjectWise Explorer Installations Guide ProjectWise Explorer Installations Guide ProjectWise Explorer Installations Guide Den Nye Bane København - Ringsted & Ringsted - Femeren Banen 5. september 2016 Side: 1 af 14 Side: 2 af 14 Indhold 1 Formål...

Læs mere

LUDUS Web version Den 3. juli LUDUS Web

LUDUS Web version Den 3. juli LUDUS Web version 2.78.0 Den 3. juli 2019 DXC Technology Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.dxc.com/ludus, sc-ludus@dxc.com CVR-nr. 25 46 93 64 Indholdsfortegnelse

Læs mere

TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009

TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009 TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009 TeamShare version 2.1.292 Denne version af TeamShare har fået mange nye funktioner, samt forbedringer på eksisterende. Hver ny feature er gennemgået i hvert sit

Læs mere

Pronestor Room & Catering

Pronestor Room & Catering Pronestor Room & Catering Modul 2 Installation af tilkøbsmoduler Side 2.0 2.9 Bruger Import (AD integration) Side 2.1 2.4 o Service Accounts (hosted og on-premises) o Active Directory struktur o Installation

Læs mere

Byg og Miljø integration - installation

Byg og Miljø integration - installation integration - installation Følgende gennemgår installationen af integrationen til byggesags- og miljømoduler. Vigtig information Hvis der allerede er oprettet sager i, som er manuelt oprettet i GeoEnviron,

Læs mere

Log på portalen OS: WINDOWS 10 ENHED: BYOD & CYOD BROWSER: IE. Nr. 01. Skærmbilleder. Start Internet Explore (IE) browseren.

Log på portalen OS: WINDOWS 10 ENHED: BYOD & CYOD BROWSER: IE. Nr. 01. Skærmbilleder. Start Internet Explore (IE) browseren. Log på portalen Nr. 01 Start Internet Explore (IE) browseren. Skærmbilleder Indtast adressen http://apps.undervisning.kk.dk Afhængig af om du rammer en ældre eller ny logonproces, er visningerne lidt forskellige.

Læs mere

Kom godt i gang KMD VALG. Digital Valgliste Installationsvejledning Version 2.4.0

Kom godt i gang KMD VALG. Digital Valgliste Installationsvejledning Version 2.4.0 KMD VALG. Digital Valgliste Installationsvejledning Version 2.4.0 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Forord... 2 1 Programmer og krav... 3 1.1 Installér og konfigurer udstyr... 3 1.2 Lukket netværk...

Læs mere

Mini brugermanual CMD 5.1

Mini brugermanual CMD 5.1 Mini brugermanual CMD 5.1 Kom i gang For at tilgå CMD skal du åbne en web browser og indtaste URL en på dit CMD website i adressefeltet, hvorefter dialogboksen til log in vises. 1. Indtast dit brugernavn

Læs mere

Fejlretter Installation og afinstallation på PC Windows 7

Fejlretter Installation og afinstallation på PC Windows 7 Vejledning til installation og afinstallation af Fejlretter på Fejlretter Installation og afinstallation på Windows 7 Denne vejledning gennemgår installation henholdsvis afinstallation af Fejlretter på

Læs mere

Installation af Novapoint FP2c 64-bit

Installation af Novapoint FP2c 64-bit Installation af Novapoint 18.30.FP2c 64-bit Notatet her er en kort installationsvejledning til Novapoint version 18.30, der kun kan installeres på 64 bit versioner af: AutoCAD 2013 AutoCAD Map 3D 2013

Læs mere

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Static FBML Facebook. : Facebook Integration med sms-grupper.

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Static FBML Facebook. : Facebook Integration med sms-grupper. Dokumentation Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Static FBML Facebook Moduler Påkrævet : Facebook Integration med sms-grupper Version : v1.00 Indholdsfortegnelse Versionshistorik... 3 Målet med

Læs mere

Manual for installering og brug af IE-spyad af Anette B. Overgaard

Manual for installering og brug af IE-spyad af Anette B. Overgaard Manual for installering og brug af IE-spyad af Anette B. Overgaard Jeg kan varmt anbefale alle at installere dette lille geniale program. Det sikrer dig mod rigtig meget spyware, som ligger rundt omkring

Læs mere

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation)

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Hvis du ikke kan opgradere computeren, som kører Windows Vista, til Windows 7, så skal du foretage en brugerdefineret installation.

Læs mere

Test af Oracle Applikation Server opsætning

Test af Oracle Applikation Server opsætning Test af Oracle Applikation Server opsætning 28-06-201326-02-2008 EN/TUK v. 1 1 Indhold 1. Forudsætninger i vejledningen... 3 2. Forberedelse... 3 2.1 Oracle Application Server... 3 2.2 Oprettelse af mapper...

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G AXIELL Danmark A/S 2016-10-21 Version 9.11.60 Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Forudsætninger... 3 4 Installation af ""... 4 4.1 Tilretning

Læs mere

Installation af webtrees på et webhotel ved webhosting.dk

Installation af webtrees på et webhotel ved webhosting.dk Installation af webtrees på et webhotel ved webhosting.dk Når du har fået bekræftelse på dit webhotel er blevet oprettet er du klar til at installere webtrees. En god idé er at installere et FTP program

Læs mere

Kenn Römer-Bruhn. WordPress. - gør dig synlig på nettet

Kenn Römer-Bruhn. WordPress. - gør dig synlig på nettet Kenn Römer-Bruhn WordPress - gør dig synlig på nettet version 1.3 2. september 2013 Lidt om hvem Kenn er Arbejdsområder i dag: Forfatter, skribent, redaktør, forlægger, fotojournalist, blogger, grafisk

Læs mere

Vejledning. Opsætning af Trio Web Vers 2.0 feb. 2010

Vejledning. Opsætning af Trio Web Vers 2.0 feb. 2010 Opsætning af Trio Web Vers 2.0 feb. 2010 Indholdsfortegnelse Opsætning af Trio Web... 3 Generel opsætning af Trio Web... 3 Databaseopsætning... 3 DB... 3 Aar... 4 Login... 4 Internet... 4 Port... 4 Registreringsnøgle...

Læs mere

Opsætning af klient til Hosted CRM

Opsætning af klient til Hosted CRM Opsætning af klient til Hosted CRM Dette dokument beskriver, hvordan der oprettes forbindelse til en Hosted CRM løsning hos TDC Hosting A/S Morten Skovgaard, 24. april 2006 1 Indledning... 2 2 Konfiguration

Læs mere

Vejledning i installation af chipkortlæsere

Vejledning i installation af chipkortlæsere Vejledning i installation af chipkortlæsere fra Nets P. 1-15 Indholdsfortegnelse Vejledningens formål og indhold... 3 Formål... 3 Indhold... 3 Læsevejledning... 3 Rettigheder... 3 Softwareunderstøttelse

Læs mere

Navision Stat 7.0. Webservice til Generisk integrationssnitflade (GIS) Overblik. Side 1 af 21. ØSY/CRA/CPS/ CRA Opr. 14.04.15

Navision Stat 7.0. Webservice til Generisk integrationssnitflade (GIS) Overblik. Side 1 af 21. ØSY/CRA/CPS/ CRA Opr. 14.04.15 Side 1 af 21 Navision Stat 7.0 ØSY/CRA/CPS/ CRA Opr. 14.04.15 Webservice til Generisk integrationssnitflade (GIS) Overblik Introduktion Dokumentet indeholder en installationsvejledning for det webservice

Læs mere