Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00"

Transkript

1 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl Sagsnr. 10/2456 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Deltagere: Afbud: Bent Hansen, Carl Holst, Ulla Astman, Steen Bach Nielsen, Vibeke Storm Rasmussen, Poul Erik Svendsen, Henrik Thorup, Per Tærsbøl, Thor Buch Grønlykke, Poul Müller, Bente Lauridsen, Knud Andersen, Jens Stenbæk, Flemming Stenild, Birgitte Kjøller Pedersen Anne V. Kristensen, Birgitte Josefsen Deltagere fra POK, LC, SIF, GIB, KHE, LE, LHM, SS, RMF, JWI, JSA, sekretariatet: MHK, LIN, IH (referent)

2 Side 2 1. Meddelelser fra formanden, sagsnr. 10/2456 Bestyrelsen tog meddelelserne til efterretning. Forslag til ny offentlighedslov Justitsministeren fremsatte forslag til ny offentlighedslov den 8. december Lovforslaget er næsten identisk med det lovforslag, der var indeholdt i Offentlighedskommissionens betænkning, og som tidligere har været behandlet i bestyrelsen. Lovforslaget kommer til 1. behandling i Folketinget den 13. januar Loven skal træde i kraft den 1. januar Rigsrevisionsrapport og produktivitetsmålinger Rigsrevisionsberetning om regionernes økonomistyring i 2009: Rigsrevisionen har den 15. december forelagt følgende beretning for Statsrevisorerne. Hovedpunkterne i beretningen vedrører: o Den hidtidige meget sene udmelding af de enkelte sygehuses aktivitets mål (foreløbig baseline) o Vi har ikke fulgt ordentlig op på økonomien i 2009 og ikke gennemført de nødvendige initiativer, som vi så siden har igangsat. o Danske Regioner og ISM burde indrette den aktivitetsbaserede finansiering på en måde, hvor den sikrer incitamenterne og samtidig giver budgetsikkerhed Produktivitetsmåling for Indenrigs- og sundhedsministeriet forventes inden for den nærmeste fremtid at offentliggøre produktivitetsmålinger for Disse offentliggøres hvert år af en arbejdsgruppe, hvor regionerne er repræsenteret og arbejdet er en del af vores økonomiaftale. Produktivitetsmålingen viser en historisk høj stigning i produktiviteten på 4,2 pct., som primært skyldes et meget lavt udgangspunkt (2008- strejekåret). Produktiviteten dækker over en vækst i produktionsværdien på 9,3 procent og en vækst på 4,9 procent i udgifterne på offentlige sygehuse.

3 Side 3 Region Syddanmark er den region i 2009, der har opnået det højeste produktivitetsniveau, og Region Syddanmark er samtidig en af de regioner, der har haft den største vækst i produktiviteten, kun overgået af Region Sjælland. De regioner (Region Syddanmark og Region Sjælland), der har haft den laveste udgiftsudvikling, er samtidig dem der har opnået den største vækst i produktiviteten. Der er stadig stor variation mellem regionerne og sygehusene i produktiviteten. En del af spredningen er forventeligt, da sygehusene har forskellige produktionsvilkår. Stævning mod bestyrelsen i Helsefonden Danske Regioner er blevet orienteret om, at kammeradvokaten på vegne af Skat, vil udtage stævning mod den tidligere bestyrelse i Helse- familiens lægemagasins fond. Fonden gik i betalingsstandsning i 2008 og blev senere taget under konkursbehandling. Danske Regioner havde udpeget tre medlemmer til Helsefondens bestyrelse. Der skal svares hurtigt på en stævning og de tidligere bestyrelsesmedlemmer vil have brug for advokatbistand. Danske Regioner har derfor overfor de tre bestyrelsesmedlemmer, der er udpeget af foreningen, givet tilsagn om at betale for advokatbistand til foreløbig besvarelse af stævningen. Bestyrelsen bad sekretariatet redegøre for forsikringsdækningen af sig selv og de repræsenter i eksterne bestyrelser, som er udpeget af Danske Regioner med henblik på eventuelt at tegne en samlet forsikring. Fremtidens transport III Mobilitet og vækst Konference mandag den 10. januar 2011 kl Transportministeren vil nedsætte en mobilitetskommission, og på denne tredje konference om fremtidens transport vil danske og udenlandske eksperter meget aktuelt give deres bud på, hvordan der fremadrettet kan skabes den nødvendige sammenhæng mellem transportbehov, klima og adfærd. Mellemregional afregning Poul Müller fandt det uacceptabelt, at et punkt om mellemregionale afregninger ikke var på dagsordenen, jf. referatet, som lyder: Sagen blev udskudt. Der holdes et sonderende møde mellem regionsrådsformændene forud for bestyrelsesmødet den 16. december 2010.

4 Side 4 Formanden oplyste, at det i referatet nævnte møde afholdes umiddelbart efter bestyrelsesmødet. 2. Godkendelse af åbent referat af møde i Danske Regioners bestyrelse, sagsnr. 10/2456 Bestyrelsen godkendte referatet behandling af Danske Regioners budget 2011, sagsnr. 10/2099 Bestyrelsen besluttede budget 2011 som forelagt med de i budgetoplægget anførte udgiftsposter, og at kontingentet fastsættes på generalforsamlingen til 21,00 kroner pr. indbygger for 2011 svarende til 2010, at kontingentet for Videncenter for Jordforurening fastholdes i faste kroner, at Bruxelles-kontoret bemandes med to personer og en stagiaire, og at der udarbejdes en redegørelse for anvendelsen af direktionspuljen i Danske Regioners budget for 2011 fremlægges til 2. behandling. Budget 2011 er udarbejdet som et rammebudget med et fast prisniveau svarende til 2010 P/L, og et driftsunderskud på 39,9 millioner kroner svarende til underskuddet i Nedlæggelsen af Momsfondet ultimo 2010 betyder et fald i de budgetterede indtægter på 4,9 millioner kroner. Sekretariatet foreslår, at der laves tilsvarende besparelser på driftsudgifterne. De personalemæssige tilpasninger igangsættes umiddelbart. Budgettet indeholder i lighed med de foregående år puljer til uforudsete udgifter og tværgående initiativer til hhv. direktionens og bestyrelsens disposition. Kontingentet fastsættes på generalforsamlingen i april Kontingentet foreslås P/L-reguleret med 0,8 procent i forhold til 2010 og fastsat til 21,15 kroner pr. indbygger. Kontingentet for Videncenter for Jordforurening fastholdes i faste kroner, hvilket indebærer en P/L-regulering på 0,8 procent fra 2010 til 2011.

5 Side 5 4. Politisk kodeks, sagsnr. 09/2069 Bestyrelsen godkendte projektet om politisk kodeks og inspirationspjecen. Danske Regioners ad hoc udvalg for demokrati (Demokratiudvalget) ønsker at inspirere regionsrådene til at arbejde med politiske kodeks. Til formålet vil der blive lavet en værktøjskasse, som blandt andet indeholder en inspirationspjece og scenarier. Værktøjerne skal testes på en workshop med deltagelse af regionsrådsmedlemmer fra alle regioner. 5. Borgertopmøder den 5. marts 2011, sagsnr. 09/2069 Bestyrelsen godkendte det fælles oplæg til borgertopmøder og besluttede, at regionerne opfordres til at fastsætte regionale opfølgningsaktiviteter. Poul Müller kritiserede, at der ikke var en tilbagemelding i forhold til udgiften til borgertopmøderne. Der er udarbejdet et fælles koncept for borgertopmøder i alle fem regioner. Først med fokus på visioner og siden med konkrete afstemninger indenfor temaerne kvalitet og økonomiske udfordringer i sundhedsvæsenet. Regionerne skal nu regionalt afgøre, hvordan de vil følge op på borgertopmødet. Samtidig skal de praktiske forberedelser i gang i hver region. 6. Mediesag vedr. fejldiagnosticerede kvinder, sagsnr. 07/1248 Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning. Der er i medierne fokus på kvaliteten af undersøgelserne på private brystklinikker. Flere kvinder har på private klinikker havde fået besked om, at de var raske, selvom de reelt havde en kræftknude i brystet. Det har medført en diskussion om krav til og tilsyn med de private klinikker. 7. National handlingsplan for demens, sagsnr. 10/161 Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning.

6 Side 6 Regeringen har offentliggjort en National Handlingsplan for Demensindsatsen. I handlingsplanen indgår 14 konkrete anbefalinger til forbedring af indsatsen. Der afsættes i alt 31 millioner kroner til at gennemføre handlingsplanens anbefalinger, herunder 1 millioner kroner til udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer og 8,8 millioner kroner til at videreføre Nationalt Videnscenter for Demens. Anbefalingerne er i overensstemmelse med de områder, som Danske Regioner har ønsket prioriteret. Områderne var forbedring af diagnosticering og behandling, øget viden om demens gennem forskning og efteruddannelse i både sygehussektoren, almen praksis og kommunerne samt bedre sammenhæng i indsatsen. 8. Aftale om flere praktikpladser i 2011, sagsnr. 09/2464 Bestyrelsen bekræftede vigtigheden af, at regionerne pr opretter praktikpladser i overensstemmelse med aftalen for Undervisningsministeriet, Finansministeriet, KL og Danske Regioner har indledt forhandlinger om Aftale om flere praktikpladser i Denne aftale ligger i forlængelse af Aftale om flere praktikpladser i 2011, som er indgået mellem regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre. Aftalen indebærer ifølge regeringens udspil, at regionerne i 2011 skal etablere 390 ekstra praktikpladser i 2011 set i forhold til niveauet i De ekstra praktikpladser er udover den aftalte stigning i dimensioneringen på social- og sundhedsuddannelserne jf. trepartsaftalen fra En manglende målefterlevelse vil ifølge aftaleudkastet medføre en sanktion bestående i en modregning i bloktilskuddet på op til ca. 40 millioner kroner. 9. Udfordringspjece ifm ny fællesoffentlig digitaliseringsstrategi, sagsnr. 10/2237 Bestyrelsen godkendte det vedlagte udkast til udfordringspjece og drøftede den fremtidige finansiering af de fællesoffentlige digitaliseringsprojekter.

7 Side 7 Der er udarbejdet en udfordringspjece som en del af arbejdet med den kommende fællesoffentlige digitaliseringsstrategi Den beskriver en vision om, at digitalisering skal skabe en smartere offentlig sektor, som er enkel, effektiv og sammenhængende. I pjecen fremhæves sundhedsområdet for at være nået langt med digitaliseringen. Hidtil har fællesoffentlige projekter været finansieret ligeligt mellem parterne. Man kan overveje, om den fremtidige finansiering skal afspejle hvilken part, der får gevinsten. 10. Den 5. samhørighedsrapport - strukturfonde efter 2013, sagsnr. 10/1963 Bestyrelsen besluttede, at Danske Regioner i sit høringssvar på samhørighedsrapporten udtrykker tilfredshed med forslaget til tilrettelæggelse af strukturfondene efter 2013 og gør opmærksom på, at introduktion af en mellemgruppe af regioner er uhensigtsmæssigt, at strukturfondsindsatsen bør bygge bro mellem byer, udkanter og landdistrikter, og at foreningen derfor ikke i en dansk sammenhæng støtter, at byer administrerer strukturfondsmidler, at partnerskabskontrakterne som minimum skal inkludere regioner, samt at den nationale medfinansiering ikke bør overstige 50 procent. Bestyrelsen besluttede at udelade det fjerde at i indstillingen (at der ikke skal gives særlig støtte til regioner med udfordringer så som øer, bjerge, tyndt befolkede m.v. ), så der skabes overensstemmelse til BSSSC s holdningspapir. Punktet betragtes hermed som tiltrådt. EU-Kommissionens 5. samhørighedsrapport gør status over strukturfondene. Samtidig indeholder den Kommissionens forslag til, hvordan strukturfondene skal tilrettelægges fremover. Overordnet set er det tilfredsstillende, at strukturfondsindsatsen koncentreres om vækststrategien Europa 2020 s mål og målsætninger, som alle lande og regioner skal bidrage til. Det betyder, at alle regioner bliver støtteberettigede. Forslaget giver anledning til bemærkninger vedrørende ny inddeling af regioner, byers rolle, geografiske udfordringer, partnerskabskontrakter og medfinansiering.

8 Side Den fælles landbrugspolitik på vej mod 2020, sagsnr. 10/2449 Bestyrelsen godkendte udkast til høringssvar til EU-Kommissionens meddelelse om den fremtidige landbrugspolitik. EU-Kommissionen har præsenteret et oplæg om en ny fælles landsbrugspolitik. Det fokuserer på, at reformen af den fælles landbrugspolitik skal imødekomme de fremtidige nye udfordringer. EU-Kommissionen opstiller tre muligheder:1) Status quo med mindre tilpasninger, 2) Mere balanceret, målrettet og bæredygtig støtte og 3) En mere omfattende reform af den fælles landbrugspolitik. EU-Kommissionen beskriver hovedsageligt elementerne i option 2. Danske Regioners lægger i sit høringssvar vægt på, at landbrugspolitikken i højere grad bør skabe vækst og beskæftigelse i landdistrikterne på linje med Europa 2020-strategien i stedet for blot at give direkte støtte til landbruget. 12. Revidering af planloven, sagsnr. 10/2212 Bestyrelsen godkendte høringssvaret vedrørende revidering af planloven. SF tog afstand fra høringssvaret. Danske Regioner har modtaget udkast til forslag til differentieret planlov i høring. Lovforslaget er en udmøntning af regeringens udspil Danmark i Balance. Lovforslagets væsentligste ændringer til planloven er de udvidede muligheder for kommuner beliggende i yderområder. Derudover indeholder forslaget ændringer af detailhandelsreglerne for alle kommuner. Høringsfristen var den 7. november 2010, hvorfor Danske Regioner har sendt et høringssvar med forbehold for den politiske behandling. Et udkast til revideret høringssvar er vedhæftet. 13. Orienteringspunkter, sagsnr. 10/2456 Bestyrelsen til orienteringen til efterretning Næste møde, sagsnr. 10/2456 Bestyrelsen besluttede, at næste møde i Danske Regioners bestyrelse holdes torsdag den 27. januar 2011 kl

9 Side Eventuelt, sagsnr. 10/2456 Per Tersbøl spurgte, hvordan og hvornår bestyrelsen inddrages i resultatet af mødet mellem regionsrådsformændene den kl om mellemregional afregning. Formanden svarede, at bestyrelsen vil blive orienteret. Opfølgning: Der blev ikke opnået enighed mellem regionsrådsformændene på ovennævnte møde. Regionsrådsformændene mødes igen i begyndelsen af januar, og resultatet af dette møde forventes forelagt for bestyrelsen på bestyrelsesmødet den 27. januar

10

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse onsdag den kl. 16:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse onsdag den kl. 16:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 27042011 Sagsnr. 11/658 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse onsdag den 13042011

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 30082011 Sagsnr. 11/1353 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den

Læs mere

Åbent referat af skriftlig votering i Danske Regioners Bestyrelse (som følge af aflysning af mødet den 7. februar 2014)

Åbent referat af skriftlig votering i Danske Regioners Bestyrelse (som følge af aflysning af mødet den 7. februar 2014) Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 13-02-2014 Sagsnr. 14/355 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: ma@regioner.dk Åbent referat af skriftlig votering i Danske Regioners Bestyrelse (som

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 11042013 Sagsnr. 13/582 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 05042013

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 13:00 i Allinge

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 13:00 i Allinge Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 19-06-2012 Sagsnr. 12/1047 Anette Budtz-Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 29-06-2011 Sagsnr. 11/1043 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 14032012 Sagsnr. 12/335 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 02032012

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 31052011 Sagsnr. 11/872 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusenes økonomi i Juni 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusenes økonomi i Juni 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusenes økonomi i 2009 Juni 2011 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 19122011 Sagsnr. 11/2119 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 20-06-2013 Sagsnr. 13/1004 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 23-05-2013 Sagsnr. 13/820 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 04-10-2012 Sagsnr. 11/1678 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 13-03-2013 Sagsnr. 13/467 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 26. maj 2016 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 26. maj 2016 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 02-06-2016 Sagsnr. 16/64 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 03-11-2011 Sagsnr. 11/1567 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 14. marts 2014

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 14. marts 2014 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 18-03-2014 Sagsnr. 14/580 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 14.

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusenes økonomi i Marts 2013

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusenes økonomi i Marts 2013 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusenes økonomi i 2009 Marts 2013 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om sygehusenes økonomi i 2009 (beretning nr. 2/2010)

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 10. december 2015 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 10. december 2015 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 17-12-2015 Sagsnr. 15/739 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 06-06-2012 Sagsnr. 12/916 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 31-03-2011 kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 31-03-2011 kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 05-04-2011 Sagsnr. 11/524 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 26. februar 2015 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 26. februar 2015 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 06-03-2015 Sagsnr. 15/36 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 26.

Læs mere

Hovedudvalget informationspunkter til skriftlig behandling 1. november 2011

Hovedudvalget informationspunkter til skriftlig behandling 1. november 2011 Hovedudvalget informationspunkter til skriftlig behandling 1. november 2011 Indholdsfortegnelse Sags nr. Side 1. Opsamling og referat til orientering 1 2. Evaluering af MED 3 3. Budget 2012 2015 5 Bilagsoversigt

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 10. april 2014

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 10. april 2014 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 29-04-2014 Sagsnr. 14/1468 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse 2014-2018

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 2. marts 2017 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 2. marts 2017 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014 2018 m. fl. 07-03-2017 MDR-2017-00012 Maren Munk-Madsen Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 2. marts 2017 kl. 10.30 Deltagere:

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 09-03-2011 Sagsnr. 11/360 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 03-10-2013 Sagsnr. 13/1506 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag

Læs mere

Åbent referat af møde den 12. oktober 2017 i Danske Regioners bestyrelse

Åbent referat af møde den 12. oktober 2017 i Danske Regioners bestyrelse Til medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 19-10-2017 EMN-2017-01847 1090806 Maren Munk-Madsen Åbent referat af møde den 12. oktober 2017 i Danske Regioners bestyrelse Deltagere: Bent Hansen,

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 5. december 2014 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 5. december 2014 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 06-12-2014 Sagsnr. 14/1960 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag

Læs mere

D A G S O R D E N. EKSTRAORDINÆRT MØDE FORRETNINGSUDVALGET Tirsdag den 21. august 2012 Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr.

D A G S O R D E N. EKSTRAORDINÆRT MØDE FORRETNINGSUDVALGET Tirsdag den 21. august 2012 Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr. T I L L Æ G S D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN EKSTRAORDINÆRT MØDE FORRETNINGSUDVALGET Tirsdag den 21. august 2012 Kl. 16.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2 Møde nr. 8 Medlemmer: Vibeke Storm

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. (Tilpasning af det skrå skatteloft)

UDKAST. Forslag. til. (Tilpasning af det skrå skatteloft) Kommunaludvalget KOU alm. del - Bilag 123 Offentligt UDKAST Forslag til Lov om fordeling af skattenedslaget mellem staten og kommunerne som følge af personskattelovens skatteloft (Tilpasning af det skrå

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 01-09-2010 Sagsnr. 10/1350 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 21. august 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer:

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer: [UDKAST] Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Indførelse af betinget bloktilskud for regionerne og indførelse af sanktioner for regionerne ved overskridelse af budgetterne) 1

Læs mere

Åbent referat af møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 20. april 2017 kl

Åbent referat af møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 20. april 2017 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014 2018 m. fl. 27-04-2017 MDR-2017-00014 Maren Munk-Madsen Åbent referat af møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 20. april 2017 kl. 10.30 Deltagere:

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 29-10-2012 Sagsnr. 12/1849 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 27-01-2012 kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 27-01-2012 kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 03022012 Sagsnr. 11/37 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 27012012

Læs mere

Åbent referat af skriftlig votering i Danske Regioners Bestyrelse (som følge af aflysning af mødet fredag den )

Åbent referat af skriftlig votering i Danske Regioners Bestyrelse (som følge af aflysning af mødet fredag den ) Medlemmerne af Danske Regioners Bestyrelse m.fl. 16-12-2013 Sagsnr. 13/2286 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat af skriftlig votering i Danske Regioners Bestyrelse (som

Læs mere

Åben dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 20. august 2015 kl

Åben dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 20. august 2015 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 18-08-2015 Sagsnr. 15/1655 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åben dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Dato: tirsdag den 20. august 2019 kl. 12:45 15:30 Fra bestyrelsens deltog: Mogens Rasmussen, Kirsten Nissen, Inger Møller Nielsen, Per Toft Mouritsen, Carl

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb. Marts 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb. Marts 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb Marts 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets beslutning om decharge for gennemførelsen af EU s regnskaber for Juni 2007

Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets beslutning om decharge for gennemførelsen af EU s regnskaber for Juni 2007 Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets beslutning om decharge for gennemførelsen af EU s regnskaber for 2005 Juni FAKTUELT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Europa-Parlamentets beslutning om decharge

Læs mere

Finanslov 2009 og de kommunaløkonomiske forhandlinger

Finanslov 2009 og de kommunaløkonomiske forhandlinger - liba - 05.05.2008 Kontakt: Lisbeth Baastrup - liba@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Finanslov 2009 og de kommunaløkonomiske forhandlinger Finansloven for 2008 blev vedtaget den 17.april. Regeringen skal i de

Læs mere

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der foreligger referat fra HBM 18/02/10 til underskrift 2. Mødeaktivitet og rulledagsorden

Læs mere

Formanden orienterede om, at pressen var inviteret til at overvære første del af mødet.

Formanden orienterede om, at pressen var inviteret til at overvære første del af mødet. 26. juni 2006 1. møde i Danmarks Vækstråd Eksp.nr. 278979 15. juni 2006 /hlm-dep Til stede fra Danmarks Vækstråd: Direktør Lars Nørby Johansen (formand) Finansdirektør Birgit Aagaard-Svendsen (deltog fra

Læs mere

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Notat til Statsrevisorerne om Rigsrevisionens adgang til Indenrigsog Sundhedsministeriets udredningsarbejde i 2008-2009 om afregning med de private sygehuse Oktober 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 218 Folketinget Fremsat den 31. august 2017 af finansministeren (Kristian Jensen) til

Forslag. Lovforslag nr. L 218 Folketinget Fremsat den 31. august 2017 af finansministeren (Kristian Jensen) til Lovforslag nr. L 218 Folketinget 2016-17 Fremsat den 31. august 2017 af finansministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om ændring af lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning af EU s regnskaber for Juni 2010

Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning af EU s regnskaber for Juni 2010 Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning af EU s regnskaber for 2008 Juni 2010 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Ændring af det statslige bidrag til finansiering af regionerne)

Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Ændring af det statslige bidrag til finansiering af regionerne) NOTAT Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Ændring af det statslige bidrag til finansiering af regionerne) 1 I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af

Læs mere

Referat af møde den 12. april 2018 i Danske Regioners bestyrelse

Referat af møde den 12. april 2018 i Danske Regioners bestyrelse Til medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 19-04-2018 EMN-2018-00010 Maren Munk-Madsen Referat af møde den 12. april 2018 i Danske Regioners bestyrelse Deltagere: Afbud: Regionsdirektører: Deltagere

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 3 Folketinget Fremsat den 8. oktober 2015 af finansministeren (Claus Hjort Frederiksen) til

Forslag. Lovforslag nr. L 3 Folketinget Fremsat den 8. oktober 2015 af finansministeren (Claus Hjort Frederiksen) til Lovforslag nr. L 3 Folketinget 2015-16 Fremsat den 8. oktober 2015 af finansministeren (Claus Hjort Frederiksen) Forslag til Lov om ændring af lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 29. september 2016 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 29. september 2016 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 06-10-2016 Sagsnr. 16/69 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 3 Folketinget Fremsat den 4. oktober 2016 af finansministeren (Claus Hjort Frederiksen) til

Forslag. Lovforslag nr. L 3 Folketinget Fremsat den 4. oktober 2016 af finansministeren (Claus Hjort Frederiksen) til Lovforslag nr. L 3 Folketinget 2016-17 Fremsat den 4. oktober 2016 af finansministeren (Claus Hjort Frederiksen) Forslag til Lov om ændring af lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og

Læs mere

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Til stede: Regionsrådsmedlemmer: Bent

Læs mere

Regionernes budgetter for 2011

Regionernes budgetter for 2011 Regionernes budgetter for 2011 I oktober 2010 vedtog samtlige regionsråd budgettet for 2011. Det var en udfordrende proces for alle regioner, da de fortsat stod i en økonomisk vanskelig situation med store

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om handicapindsatsen på uddannelses- og beskæftigelsesområdet. Maj 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om handicapindsatsen på uddannelses- og beskæftigelsesområdet. Maj 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om handicapindsatsen på uddannelses- og beskæftigelsesområdet Maj 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

Sundhedsministerens redegørelse til Statsrevisorerne vedr. beretning 3/2016 om hospitalslægers bibeskæftigelse af den 9.

Sundhedsministerens redegørelse til Statsrevisorerne vedr. beretning 3/2016 om hospitalslægers bibeskæftigelse af den 9. Holbergsgade 6 DK-1057 København K Sundhedsministeren Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Dato: 17. marts 2017

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om regionernes finansiering

Forslag. Lov om ændring af lov om regionernes finansiering Lovforslag nr. L 164 Folketinget 2011-12 Fremsat den 25. april 2012 af økonomi og indenrigsministeren (Margrethe Vestager) Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Indførelse af betinget

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 31-01-2011 Sagsnr. 10/97 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om erhvervsfremme

Betænkning. Forslag til lov om erhvervsfremme Erhvervsudvalget (2. samling) L 47 - Bilag 15 Offentligt Til lovforslag nr. L 47 Folketinget 2004-05 (2. samling) Betænkning afgivet af Erhvervsudvalget den 0. april 2005 2. udkast Betænkning over Forslag

Læs mere

December Rigsrevisionens notat om beretning om. indsatsen over for patienter med hjerneskade

December Rigsrevisionens notat om beretning om. indsatsen over for patienter med hjerneskade December 2018 Rigsrevisionens notat om beretning om indsatsen over for patienter med hjerneskade Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om indsatsen over for patienter med hjerneskade

Læs mere

F K G - B E S T Y R E L S E N

F K G - B E S T Y R E L S E N REFERAT F K G - B E S T Y R E L S E N Dato: 09-09-2014 13:00 16:00 Sted: KL-huset lokale S-09 Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes fælles

Læs mere

Organisationsudvikling

Organisationsudvikling Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 14. august 2018 kl. 10:00-16:00 Sted: Kolding Musikskole, Riis Toft 12A, 6000 Kolding Punkt Indhold Bilag 1. 10.00-10.05 Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt med

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om effekten af regelforenklingsindsatsen. Maj 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om effekten af regelforenklingsindsatsen. Maj 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om effekten af regelforenklingsindsatsen Maj 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om effekten af regelforenklingsindsatsen (beretning nr.

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 1. marts 2006 RN A502/06

RIGSREVISIONEN København, den 1. marts 2006 RN A502/06 RIGSREVISIONEN København, den 1. marts 2006 RN A502/06 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om statsamternes produktivitet og effektivitet (beretning nr. 2/02) Indledning 1. I

Læs mere

Notat vedr. analyse af takstberegning og økonomistyring for takstfinansierede institutioner - opfølgning på debat i KKR den 11. maj 2007 11.06.

Notat vedr. analyse af takstberegning og økonomistyring for takstfinansierede institutioner - opfølgning på debat i KKR den 11. maj 2007 11.06. GLADSAXE KOMMUNE Kommunaldirektøren Rådhus Allé, 2860 Søborg Tlf.: 39 57 50 02 Fax: 39 66 11 19 E-post: csfmib@gladsaxe.dk www.gladsaxe.dk Notat vedr. analyse af takstberegning og økonomistyring for takstfinansierede

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af behandlingsindsatsen. September 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af behandlingsindsatsen. September 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af behandlingsindsatsen mod stofmisbrug September 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om styring af behandlingsindsatsen mod

Læs mere

Referat. Referat: Der blev budt velkommen til Jonas.

Referat. Referat: Der blev budt velkommen til Jonas. Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Fredag den 7. december 2018 kl. 9.30-11.00 Sted: Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø Deltagere: Leif Serup, Peter Møller Rasmussen,

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 04-11-2010 Sagsnr. 10/2027 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Referat. Allerød Kommune. Hovedudvalget afholder møde den 7. september 2015 i mødelokale H. Afbud:

Referat. Allerød Kommune. Hovedudvalget afholder møde den 7. september 2015 i mødelokale H. Afbud: Referat Allerød Kommune Personale Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Dato: 9. september 2015 Hovedudvalget afholder møde den 7. september 2015

Læs mere

Dato: Onsdag den 29. april 2014 kl Sted: Københavns Rådhus, Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103

Dato: Onsdag den 29. april 2014 kl Sted: Københavns Rådhus, Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103 DAGSORDEN Møde i Ældrerådet Dato: Onsdag den 29. april 2014 kl. 10 15 Sted: Københavns Rådhus, Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103 Dagsorden: 1. Valg af formand 2. Politikeroplæg: Henrik Appel Esbensen

Læs mere

DAGSORDEN REGION HOVEDSTADEN. EKSTRAORDINÆRT MØDE FORRETNINGSUDVALGET Tirsdag den 1. februar 2011 Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2

DAGSORDEN REGION HOVEDSTADEN. EKSTRAORDINÆRT MØDE FORRETNINGSUDVALGET Tirsdag den 1. februar 2011 Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2 DAGSORDEN REGION HOVEDSTADEN EKSTRAORDINÆRT MØDE FORRETNINGSUDVALGET Tirsdag den 1. februar 2011 Kl. 15.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2 Møde nr. 2 Medlemmer: Vibeke Storm Rasmussen Leila Lindén

Læs mere

Europaudvalget 2017 Rådsmøde almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2017 Rådsmøde almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2017 Rådsmøde 3560 - almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2017-12981 Center for Europa og Nordamerika Den 5. september 2017 Rådsmøde (almindelige anliggender)

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 23-11-2012 kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 23-11-2012 kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 29-11-2012 Sagsnr. 12/2026 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag

Læs mere

K K R N O R D J Y L L A N D

K K R N O R D J Y L L A N D REFERAT 2015 K K R N O R D J Y L L A N D Dato: 21-10-2015 17:30 Sted: Hotel Søparken, Søparken 1, 9440 Aabybro Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om pris, kvalitet og adgang til behandling på private sygehuse. September 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om pris, kvalitet og adgang til behandling på private sygehuse. September 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om pris, kvalitet og adgang til behandling på private sygehuse September 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om pris, kvalitet

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om mål, resultater og opfølgning på kræftbehandlingen. Oktober 2013

Notat til Statsrevisorerne om beretning om mål, resultater og opfølgning på kræftbehandlingen. Oktober 2013 Notat til Statsrevisorerne om beretning om mål, resultater og opfølgning på kræftbehandlingen Oktober 2013 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om mål, resultater og opfølgning på kræftbehandlingen

Læs mere

Dato: :15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02

Dato: :15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02 REFERAT 2017 GEODANMARK BESTYRELSESMØDE Dato: 06-02-2017 10:15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02 Deltagerfortegnelse...3 1. Godkendelse af dagsorden og referat...4 1.1. Godkendelse af

Læs mere

Orientering om tiltag på baggrund af Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Orientering om tiltag på baggrund af Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Dato: 5. september 2012 Brevid: 1841112 Orientering om tiltag på baggrund af Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser På møde i Forretningsudvalget den 29. maj 2012 blev udvalget orienteret

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

(Oprettelse af ny særtilskudspulje og forlængelse af overgangsordningen i forbindelse med refusionsomlægning på beskæftigelsesområdet)

(Oprettelse af ny særtilskudspulje og forlængelse af overgangsordningen i forbindelse med refusionsomlægning på beskæftigelsesområdet) Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2016-17 SOU Alm.del Bilag 86 Offentligt Enhed Finansiering Sagsbehandler nmj Koordineret med Sagsnr. 2016-9047 Doknr. 432063 Dato 08-12-2016 Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Etablering af Business Region North Denmark.

Etablering af Business Region North Denmark. Punkt 9. Etablering af Business Region North Denmark. 2014-33698. Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det nye forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner

Læs mere

Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership. Indstilling

Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership. Indstilling WWW.DANISHSOIL.ORG Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership 19-08-2015 Sag.nr.: 14/170 Dokumentnr. 39659/15 Sagsbehandler Christian Andersen Tel. 35298175 Email: Can@regioner.dk Indstilling

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Udvalget for værdibaseret styring :00. Regionsgården, mødelokale H6 og H7

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Udvalget for værdibaseret styring :00. Regionsgården, mødelokale H6 og H7 DAGSORDEN Udvalget for værdibaseret styring - mødesager Udvalget for værdibaseret styring MØDETIDSPUNKT 07-02-2018 16:00 MØDESTED Regionsgården, mødelokale H6 og H7 MEDLEMMER Karin Friis Bach Özkan Kocak

Læs mere

Forretningsgange vedrørende ændret anvendelse af Ejendomme (D) v/ Søren Lenau

Forretningsgange vedrørende ændret anvendelse af Ejendomme (D) v/ Søren Lenau CHEFGRUPPEN Ullasvej 23 3700 Rønne Tlf.: 56 92 10 17 Fax: 56 92 00 01 E-mail: direktionsmoeder@brk.dk 10.1.2012 Referat, møde nr. 69. Chefgruppens møde den 10.1.2012 kl. 8.30-10.30, mødelokale C, Ullasvej

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver. November 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver. November 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver November 2011 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om it-understøttelsen af sygehusenes

Læs mere

Introduktion til Syddanmark og Uddannelsesområdet

Introduktion til Syddanmark og Uddannelsesområdet Introduktion til Syddanmark og Uddannelsesområdet Regionsrådet Politisk valgt Valg I november 2009 41 medlemmer Carl Holst (V) 2 1 region - 22 kommuner Areal: 12,191 km 2 Indbyggertal: 1,2 millioner 3

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om handicapindsatsen på uddannelses- og beskæftigelsesområdet. Marts 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om handicapindsatsen på uddannelses- og beskæftigelsesområdet. Marts 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om handicapindsatsen på uddannelses- og beskæftigelsesområdet Marts 2012 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om handicapindsatsen

Læs mere

3. Regionalplitiske sager

3. Regionalplitiske sager 3. Regionalplitiske sager 3.1. Organisering af den fremtidige koordinering på det specialiserede socialområde SAG NR.: 000221105 egl Som aftalt mellem KL og regeringen overtager kommunerne koordineringen

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D D AG SORDEN 2018 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 17-05-2018 14:00 Sted: Gl. Skovridergaard Marienlundsvej 36 8600 Silkeborg Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om regionernes finansiering

Forslag. Lov om ændring af lov om regionernes finansiering UDKAST Fremsat den xx. januar 2010 af indenrigs- og socialministeren (Karen Ellemann) Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Justering af opgørelse af det socioøkonomiske udgiftsbehov

Læs mere

Politisk budgetvejledning for budget 2020

Politisk budgetvejledning for budget 2020 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Politisk budgetvejledning for budget 2020 Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk 0. Indledning Formålet med dette notat

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om effekten af regelforenklingsindsatsen. August 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om effekten af regelforenklingsindsatsen. August 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om effekten af regelforenklingsindsatsen August 2011 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om effekten af regelforenklingsindsatsen

Læs mere

BOLIGSELSKABET BSB ERRITSØ

BOLIGSELSKABET BSB ERRITSØ BOLIGSELSKABET BSB ERRITSØ Referat fra bestyrelsesmøde Torsdag den 4. december 2014, kl. 16.15 på kontoret, Vesterbrogade 4, 7000 Fredericia Indkaldt til mødet: Grethe Buch, Kim Nielsen, Rene Bavnsgaard,

Læs mere

1. Finansieringssystemet for regionerne

1. Finansieringssystemet for regionerne Indhold 1. Finansieringssystemet for regionerne...4 1.1. Strukturreformen...4 1.2. Finansiering af sundhedsområdet...5 1.3. Finansiering af regionernes udviklingsopgaver...7 2. Regionernes indtægter i

Læs mere

Referat Centerrådet for UU Sydfyn's møde Mandag den Kl. 16:00 Udvalgsværelse 4

Referat Centerrådet for UU Sydfyn's møde Mandag den Kl. 16:00 Udvalgsværelse 4 Referat Centerrådet for UU Sydfyn's møde Mandag den 25-06-2018 Kl. 16:00 Udvalgsværelse 4 Deltagere: Henrik Nielsen, Pia Dam, Jan Ole Jakobsen, Minna Henriksen Afbud: Tonny Gjersen, Carl Jørgen Heide Indholdsfortegnelse

Læs mere

Regionsrådets 2. behandling af budget Budgettale. v/ Anders Kühnau, politisk ordfører for Socialdemokraterne

Regionsrådets 2. behandling af budget Budgettale. v/ Anders Kühnau, politisk ordfører for Socialdemokraterne Regionsrådets 2. behandling af budget 2011 Budgettale v/ Anders Kühnau, politisk ordfører for Socialdemokraterne Vi tager lige nu hul på 2. behandlingen af budget 2011. Reelt set er det imidlertid næsten

Læs mere

Beslutning Dagsordenen blev godkendt, idet et udvalgsmedlem gerne ville have tilføjet et dagsordenspunkt vedrørende ensomhed.

Beslutning Dagsordenen blev godkendt, idet et udvalgsmedlem gerne ville have tilføjet et dagsordenspunkt vedrørende ensomhed. Referat Møde i Kultur- og Fritidsudvalget Dato: Mandag den 3. september 2018 kl. 10-12 Sted: Sjællandsgade 40, bygning I, lokale 102 Medlemmer: Birthe Mørck (formand), Pia Weise Pedersen (næstformand),

Læs mere