en privatskole i storbyen med gamle rødder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "en privatskole i storbyen med gamle rødder"

Transkript

1 Klostermarksskolen en privatskole i storbyen med gamle rødder 368 Friskolebladet vil besøge et par frie grundskoler fra de andre skoleforeninger for at se på deres baggrund og virke. Fælles for dem er, at de eksisterer under den samme lovgivning og er tilskudsberettigede efter helt samme regler som friskolerne. Valget er faldet på Klostermarksskolen i Ålborg, bl.a. fordi skolelederen der har særlige forudsætninger for at beskrive forskelle og ligheder mellem skolerne. Lars Peter Nitschke har nu været skoleleder ved Klostermarksskolen i ni måneder. Han tiltrådte 1. januar 2008 efter næsten 14 år som skoleleder ved Skørbæk-Ejdrup Friskole. Tidligere, fra 1991 til 1994, var han skoleleder ved Veggerby Friskole. Da han begyndte på Veggerby Friskole var elevtallet 16, på Skørbæk-Ejdrup steg det i hans tid fra 116 til 184. På Klostermarksskolen i Ålborg er elevtallet 530. I forbindelse med jobskiftet forlod Lars Peter Nitschke posten som næstformand i Dansk Friskoleforening. Lars Peter Nitschke indleder samtalen med at sige, at det er afgørende for en forståelse af skolernes særpræg at kende deres forskellige historie. Derfor ridses den historiske baggrund for privatskolen Klostermarksskolen og Skørbæk-Ejdrup Friskole kort op. Klostermarksskolen Klostermarksskolen er fra 1871 og er oprindelig oprettet som forberedelsesskole til Katedralskolen (gymnasie). En ændring af gymnasieloven betød, at eleverne fra folkeskolen ikke længere kunne optages på gymnasiet. Derfor oprettede to af Katedralskolens lærere en Skole, hvis Underviisning vil blive saaledes indrettet, at Eleverne fra den kunne gaae over i Latin- og Realskoler efter Nedlæggelsen af disses to laveste Classer. Skolens første leder var lærer på Katedralskolen og senere også rektor samme sted. Skolens formål var at forberede eleverne til Katedralskolen efter 5. klasse. Først i 1917 fik forberedelsesskolen sin egen leder og blev frigjort fra Katedralskolen. I 1924 skiftede Forberedelsesskolen til Aalborg Katedralskole navn til Klostermarksskolen. Skørbæk-Ejdrup Friskole Skørbæk-Ejdrup Friskole er opstået på landet, hvor der var en lang tradition for at ville fastholde en lokal skole. Da sognerådet vedtog at nedlægge skolerne i Skørbæk og Ejdrup, blev Ejdrup Friskole dannet, men skolestriden satte i lang tid skel i befolkningen. Friskolen blev kaldt protestskole. Det er den ikke længere, men en aktiv medspiller i lokalsamfundet. CC Klostermarksskolen på Dronning Christines Vej i Ålborg. Børnene fra børnehaveklasse til 2. har deres eget bygningskompleks med tilhørende legeplasds. De smås legeplads.

2 Ligheden er større end forskellene mellem de forskellige frie skoler Friskolebladet har spurgt Lars Peter Nitschke om forskelle, ligheder og fordomme mellem friskole og privatskole med udgangspunkt i hans erfaringer. - Skolernes forskellige historie giver selvfølgelig forskellige indsatsområder og forklarer også mange af forskellene. - Klostermarksskolen er en faglig skole. Det er skolens profil, og hvis eleverne f.eks. vælger at tage 10. klasse her, så er det anderledes end i alternative kommunale 10. klassestilbud og f.eks nogle efterskoler, som aktivt har valgt en anden profil. Vi er en boglig skole, og det skal eleverne vide og være indstillet på klasse må ikke blive et år, hvor tiden blot skal gå, men et nødvendigt år til afklaring og til at modnes menneskeligt og fagligt. Det kan gøres på mange måder. Vi har vores måde, det fortæller vi eleverne, og så må de forholde sig til det. De har krav på at vide, hvad vi tilbyder, så de evt kan vælge noget andet. - Skolens historie er, at det her er en boglig skole, og det er vores profil sammen med fællesskabet, som handler om, at vi skal behandle hinanden ordentligt. Andre frie skoler har en anden profil. Men det er netop pointen! Man skal have lov til at lave den skole, man gerne vil, den, man brænder for. Det er hele idéen i frie skoler. Det gør man også her. Det fælles for de frie skoler er, at man har lov til at drive skole, som man gerne vil, det være sig Rudolf Steiner-skoler eller muslimske skoler, og jeg er varm fortaler for, at de muslimske friskoler skal have lov at være der inden for de overordnede rammer, som vi alle skal fungere under. Hvordan er det at være leder på en så stor skole? - For friskolefolk kan Klostermarksskolen forekomme stor, men alligevel er det, som forældrene fremhæver som positivt, at skolen er overskuelig og med klar holdning. I forhold til folkeskolerne er en skole med 530 elever, som Klostermarksskolen har, ikke nogen stor skole, skønt den er det sammenlignet med friskolerne, hvor den største (Odense Friskole) har Ligheden mellem Skørbæk-Ejdrup Friskole og Klostermarksskolen er imidlertid, at de begge har nærværende lærere, styr på tingene og opmærksomhed på, om Indhegnet boldbane med kunstgræs. Børn fra børnekaveklassen i gang med sprog- og bevægelsesaktivitet. Bagefter var det tid til gensidig massage. 369

3 eleverne er der til tiden. De oplevelser, som får forældre til at overveje at skifte til denne skole fra en rigtig stor folkeskole, er som oftest oplevelsen af, at skolen er et stort og upersonligt system, som er drevet af andre hensyn end først og fremmest at samarbejde med forældrene. Ligheden mellem de frie skoler er større end forskellene mellem dem på tværs af skoleformer og størrelse. Forestillingerne om de andre frie skoler er præget af fordomme begge veje. Privatskoleforældre opfatter friskolelærere som lidt langhårede, hvilket jeg mærkede, da jeg som friskoleleder søgte skolelederstillingen på Klostermarksskolen, som er en privatskole. 370 Hvad mener du med styr på tingene? - At have styr på tingene er ikke et "lov og ordenstatement, men et spørgsmål om at vide, hvad man vil. Det er der også mange i folkeskolen, der gør, men forskellen er, at en friskole eller privatskole ikke kan overleve, hvis der ikke sidder nogen, der vil noget med skolen. Det kan en folkeskole godt. Styr på tingene handler om holdninger, skoleholdninger. Er skolelederrollen anderledes her end på Skørbæk- Ejdrup? - Funktionerne er anderledes, fordi skolen er så meget større. Der er arbejde, som jeg tidligere lavede, som jeg ikke laver nu. Jeg har f.eks. ingen skemalagt undervisning. Forældrene forventer, at jeg står inde for det, som skolen er, og står til rådighed for at forklare og fortolke skolens holdning. Lærerne har også mere udtalte forventninger til mig som leder, når det gælder om at formidle god kontakt til forældrene. Det er nok udtryk for, at skolen er en byskole, udtryk for den bykultur, som er familiernes hverdag. Kommer eleverne for sent, kommer de op til mig og siger det. Går det for sig tre gange på 14 dage, aftaler vi, at vedkommende i en uge skal komme ind og sige god morgen til mig. Hvis det ikke lykkes, og det har jeg ikke været ude for endnu, så ringer jeg til forældrene og siger, at I altså er nødt til at gøre noget ved det. - Jeg talte med en lærer fra en folkeskole, som fortalte, at de overhovedet ikke kunne forvente, at undervisningen gik i gang før en halv time efter normal mødetid, for da var de sidste først ankommet og det var der ingen, der havde nogen løsning på. Skete det her hos os, ville jeg straks gribe ind og ikke overlade det til den enkelte lærer. Du overtager hurtigere opgaven fra en lærer, end det er normalt for en leder på en friskole? - Da jeg startede som leder på privatskolen, tænkte jeg først, at disse elever, der skulle sige god morgen, når de kom for sent, var noget, der kunne moderniseres, men Computerrum og bibliotek. Matematik med 5.b. Projektfremlæggelse med PowerPoint i 7.b..

4 der er ingen af eleverne, der har det dårligt med det. - Det er i virkeligheden udtryk for omsorg. Som en gammel lærer sagde: Vi gør alle ting med udgangspunkt i omsorg. Det betyder at afstemme forventninger begge veje. At have styr på tingene handler om at have styr på forventningerne. På nogle skoler opfattes enhver grænsesætning som et indgreb mod børnene, men vi opfatter det her som et led i en personlig udvikling, og det gør vi klart rede for, når vi har samtale med kommende elever og deres forældre. Valget er alvorligt, og de store elever skal selv vælge det og ikke vælge det, fordi ens mor gerne vil have én ind på skolen. Eleverne behøver ikke elske at lave lektier, men de skal grundlæggende have en positiv indgang til tingene og til skolens mål. - Jeg tror grundlæggende ikke på, man kan lave en skole, der kan rumme det hele. Er det et mål, at vi alle kører rundt i de samme biler og går i det samme tøj? Jeg synes, det er ærgerligt for de mange, som ikke kan komme ind på Klostermarksskolen, fordi der ikke er plads. Vores og andre frie skolers ventelister er udtryk for, at forældre ønsker en skole, der vil noget særligt. De forældre, som vil noget med deres skolevalg og vil noget andet end folkeskolen, de har desværre ikke ret mange muligheder. Hvad betyder forskellen på land og by? - Skørbæk-Ejdrup Friskole havde 98% af lokalområdets børn. Den her er både lidt lokalskole, men nok så meget et valg p.g.a. af sin anderledes profil. - Vi har 368 familier, så vi kan aldrig samles alle på en gang. Men alle klasser har et forældreråd, og rådene samles ind imellem. Vi kan ikke engang samle alle eleverne på en gang. På en mindre friskole kan man hurtigere komme i kontakt med alle f.eks. til morgensang, mens vejen er noget længere her. Den foregår bl.a. gennem et ugebrev på hjemmesiden, når der skal meddelelser ud til alle forældrene. En gang om året holder vi en skolefest, hvor der kommer mennesker. Du synes ikke, at skiftet fra friskole til privatskole er en dramatisk kolbøtte i dit liv? - Nej. Det, jeg synes er interessant, er at arbejde sammen med forældre, der har en mening om, hvad de vil. Det var et langt større skift, da jeg i 1991 skiftede fra et job som konsulent til skoleleder ved Veggerby Friskole med 16 elever. - For mig har det siden været én lang linie, der hænger sammen. Ledelsesmæssigt har det først og fremmest været en praktisk udfordring at binde an med lederskabet af en så stor skole. Men linien har været den samme: at skabe skole for forældre, som har en mening med at sende børnene i skole. Claudi Clausen En forstyrrelse er velkommen. 5.b. Pigerne demonstrerer, hvor svære opgaverne er. Der studeres i gangen. 371

5 Personale Ud over skolelederen har Klostermarksskolen en viceskoleleder, en sekretær, en regnskabsfører og en itansvarlig. Der er 40 lærere, to pedeller og omkring 14 pædagoger af forskellig slags. De sidste tager sig af SFO en, Myretuen, men indgår også i indskolingen d.v.s. børnehaveklassen til 2. klasse, som holder til i en nyere bygning (fra 2001) for sig selv. Indskolingen Første år i indskolingen, i børnehaveklassen, holder de 44 børn til i et afsnit for sig selv. Der er tre lærere tilknyttet gruppen, som ofte deles op i mindre hold omkring et tema. Der arbejdes løbende med dansk og matematik. De to 1. og 2. klasser arbejder ofte sammen årgangsvis, så når de begynder i 3.a og 3.b, kender de hinanden. Klasser Klassetrinnene går fra børnehaveklasse til 10. Fra børnehaveklasse til 6. er der to spor, i 7., 8. og 9. tre spor, og to spor i 10. klasse. Klassekvotienten er 22 elever fra børnehaveklasse til 6., og fra 7. til 10. klasse er den 20. Ekskursioner 1., 2., 3., 4., 5. og 7. klasse kommer på en todages hyttetur, mens 6. og 8. klasse kommer på lejrskole i en uge. 9. klasserne kommer på en uges sprogrejse til enten Tyskland eller Frankrig. Der er tradition for, at eleverne op til sommerferien i indskolingen ( klasse) har en endags udflugt til Lundby Krat, og klasse kommer i Fårup Sommerland. På grund af størrelsen kan skolen ikke arrangere fællesture, som man kender det fra mange friskoler. Arbejdsomme piger i 5.a.. Volleyball i de stores skolegård. Klostermarksskolen i Ålborg er tilsluttet Danmarks Privatskoleforening, som er den absolut største skoleforening i Frie Skolers Fællesråd. Foreningen har fra januar 2009 udmeldt sig af fællesrådet for at kunne profilere sig bedre og søge nye samarbejdsformer med de andre frie skolers foreninger. Danmarks Privatskoleforening har det højeste antal elever (incl elever fra katolske skoler; se Friskolebladet nr. 13); Dansk Friskoleforening har ca elever. Til gengæld har Dansk Friskoleforening det største antal skoler, men de er gennemsnitligt mindre end privatskolerne. Næste gang vil Friskolebladet besøge en katolsk grundskole. Og balancegang i de smås. 372

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse Indskolingen på Randers Realskole 1. klasses undervisning - lige fra børnehaveklasse 1 Udvikling med tradition Selvom Randers Realskole er blandt landets største skoler, så fungerer indskolingen i en lille,

Læs mere

Selvevaluering på RpR

Selvevaluering på RpR Side 1 af 6 Selvevaluering på RpR Roskilde private Realskole er gået over til Selvevaluering. Dette erstatter det tidligere tilsyn med skolen, som en ekstern tilsynsførende har udført, og udgivet rapporter

Læs mere

Skolens målsætning og værdigrundlag

Skolens målsætning og værdigrundlag Skolens målsætning og værdigrundlag Indhold Skolens målsætning...2 Skolens værdigrundlag...2 Skoledagens planlægning...2 Før og efter skoledagen...2 Børnehaveklassen...3 Forældresamarbejde /- indflydelse...3

Læs mere

Høng Privatskole. Værdier, der spirer. www.hoengprivatskole.dk info@hoengprivatskole.dk FOKUS PÅ TRYGHED, LÆRING OG INDHOLD

Høng Privatskole. Værdier, der spirer. www.hoengprivatskole.dk info@hoengprivatskole.dk FOKUS PÅ TRYGHED, LÆRING OG INDHOLD Værdier, der spirer BØRNHAVEKLASSEN 2012/2013 Vi har stadig ledige pladser! FOKUS PÅ TRYGHED, LÆRING OG INDHOLD Høng Privatskole www.hoengprivatskole.dk info@hoengprivatskole.dk HØNG PRIVATSKOLE - Grundlagt

Læs mere

Udtalelse fra tilsynsførende for Karrebæksminde Privatskole, Kirkebakken 8, 4736 Karrebæksminde

Udtalelse fra tilsynsførende for Karrebæksminde Privatskole, Kirkebakken 8, 4736 Karrebæksminde Udtalelse fra tilsynsførende for Karrebæksminde Privatskole, Kirkebakken 8, 4736 Karrebæksminde Skolekode 280813 Tilsynsførende Klaus Eusebius Jakobsen, rektor emeritus. Undervisningen på Karrebæksminde

Læs mere

ROSKILDE PRIVATE REALSKOLE

ROSKILDE PRIVATE REALSKOLE Skolelederens beretning: Skoleåret 2009/2010 Indledning: I Danmark har vi en helt speciel ordning, som gør vores skolesystem til noget helt unikt. Man har mulighed for at vælge, hvilken skole ens barn

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

24-03-2014, 16:05:40 Louise: Ungdomsuddannelse 24-03-2014, 16:05:41 Vejleder : Velkommen til evejledning. Alle vejledere er optaget.

24-03-2014, 16:05:40 Louise: Ungdomsuddannelse 24-03-2014, 16:05:41 Vejleder : Velkommen til evejledning. Alle vejledere er optaget. 24-03-2014, 16:05:40 Louise: Ungdomsuddannelse 24-03-2014, 16:05:41 Vejleder : Velkommen til evejledning. Alle vejledere er optaget. 24-03-2014, 16:05:56 Vejleder : Alle vejledere er fortsat optaget. Du

Læs mere

Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på

Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på BØVLING FRISKOLE EN SKOLE - HVOR BARNET KAN FÅ ET TRYGT OG SAMMENHÆNGENDE SKOLETILBUD FRA 0. -9. KL. FRISKOLENS VÆRDIGRUNDLAG Bøvling Friskole bygger på Grundtvigs

Læs mere

Hovedopgaven består i at vurdere, om undervisningen i friskolen står mål med undervisningen i folkeskolen.

Hovedopgaven består i at vurdere, om undervisningen i friskolen står mål med undervisningen i folkeskolen. Tilsynserklæring for: Margrethelyst Friskole Persievej 2 8300 Odder Telefon: 77348529 www.margrethelyst.dk Email:info@margrethelyst.dk Skolekode:280214 Tilsynsførende: Pædagogisk konsulent ML- Consult

Læs mere

Årsmøde 9. oktober 2018 Skolelederens beretning

Årsmøde 9. oktober 2018 Skolelederens beretning Årsmøde 9. oktober 2018 Skolelederens beretning Jeg indledte Jens Andersens oplæg med at fortælle om - og vise en video af - vores nyformulerede værdigrundlag. Jeg har besluttet i år at skrive en lidt

Læs mere

OK-2018 information vedr. konfliktvarsler

OK-2018 information vedr. konfliktvarsler OK-2018 information vedr. konfliktvarsler Kære forældre og elever på Overlade Friskole og Børnehus I forbindelse med de igangværende overenskomstforhandlinger på det statslige område er der som bekendt,

Læs mere

Sct. Joseph Skole - en katolsk skole i Ringsted

Sct. Joseph Skole - en katolsk skole i Ringsted De andre frie grundskoler: Sct. Joseph Skole - en katolsk skole i Ringsted Skolegården med administrationsbygningen i baggrunden, der rummer hjemkundskab, håndarbejde, sløjd, billedkunst, edb, fysik/biologi,

Læs mere

Uddannelsesplan for lærerstuderende

Uddannelsesplan for lærerstuderende Uddannelsesplan for lærerstuderende 2016 Kære lærerstuderende Velkommen på Steinerskolen. Jeg håber, du vil føle dig velkommen. Vi er glade for at have studerende på skolen, og vi vil gøre vores allerbedste

Læs mere

Det er svært at vurdere, om det på sigt vil være en besparelse at indgå en aftale

Det er svært at vurdere, om det på sigt vil være en besparelse at indgå en aftale Notat Modtager(e): Økonomiudvalg cc: [Navn(e)] Spørgsmål og svar om 10. klasse juni 2017 1. Hvad betyder det for den samlede økonomi, at de, som bliver tilbage må forventes at være mere udgiftskrævende?

Læs mere

Søborg Privatskole & Skovbørnehave. Søborg Privatskole & Skovbørnehave. - den pædagogiske linie

Søborg Privatskole & Skovbørnehave. Søborg Privatskole & Skovbørnehave. - den pædagogiske linie Søborg Privatskole & Skovbørnehave - den pædagogiske linie Grundlag I 1998 indgik vi, bestyrelsen, medarbejdere og ledelse, en fælles linie for skolens og skolefritidsordningens (sfo) arbejde. I 2014 oprettede

Læs mere

ER DU PARAT? Efterskole NAVN: 10.klasse (folkeskole, privatskole) Erhvervsuddannelse, grundforløb 1 Indgang (hvis du ved det nu):

ER DU PARAT? Efterskole NAVN: 10.klasse (folkeskole, privatskole) Erhvervsuddannelse, grundforløb 1 Indgang (hvis du ved det nu): Dit navn: Skole: Dato: Klasse: ER DU PARAT? Dit valg Efter 9.klasse regner jeg med at starte på (sæt kryds) Efterskole NAVN: 10.klasse (folkeskole, privatskole) Erhvervsuddannelse, grundforløb 1 Indgang

Læs mere

TEMA 1. På alt du vil vide, der finder vi svar Hør motoren starter - missionen er klar! Et eventyr venter, vi letter HURRA.

TEMA 1. På alt du vil vide, der finder vi svar Hør motoren starter - missionen er klar! Et eventyr venter, vi letter HURRA. 6 TEMA 1 Nu skal du høre om Hopzakken Zak som har en planet i Galaksen GaGak Han er glad, han er blå, han er fuld af humør Han elsker at hoppe når tankerne klør. Raketten FutFut passer på vores fyr Men

Læs mere

Alle De Frie Grundskoler til Folkemøde på Bornholm

Alle De Frie Grundskoler til Folkemøde på Bornholm Alle De Frie Grundskoler til Folkemøde på Bornholm Folkemødet på Bornholm i juni slog som hver gang i de forløbne fire år alle tidligere rekorder med over 90.000 besøgende fordelt på de fire dage, det

Læs mere

Klostermarksskolens historie

Klostermarksskolens historie Klostermarksskolens historie 1871 1880 Klostermarksskolen blev grundlagt i 1871 som forberedelsesskole til Aalborg Katedralskole. Før 1871 var det sådan, at latinskolen (gymnasiet) optog elever (drenge)

Læs mere

Ny skoleleder. Om Roskilde private Realskole

Ny skoleleder. Om Roskilde private Realskole Ny skoleleder Om Roskilde private Realskole Roskilde private Realskole opfatter sig som en traditionsrig skole, hvor der arbejdes målrettet på at fastholde og styrke en venlig omgangstone, en åben dialog

Læs mere

Informationer om. Gjerrild-Bønnerup Friskole Knud Albæks Vej 4, Gjerrild 8500 Grenaa

Informationer om. Gjerrild-Bønnerup Friskole Knud Albæks Vej 4, Gjerrild 8500 Grenaa Informationer om Gjerrild-Bønnerup Friskole Knud Albæks Vej 4, Gjerrild 8500 Grenaa 86 38 44 22 www.gbfriskole.skoleintra.dk kontoret@gbfriskole.dk Historie Skolen startede i 1991. Vi er en forældrestyret

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE.

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. 1 Kære forældre Med denne informationsfolder håber vi at kunne give svar på nogle af de spørgsmål der opstår, når jeres barn starter i skole, og dermed

Læs mere

INDSKOLING MED FOKUS PÅ TRIVSEL

INDSKOLING MED FOKUS PÅ TRIVSEL INDSKOLING MED FOKUS PÅ TRIVSEL OM SKOLEN OG VORES VÆRDIER Om skolen Roskilde private Realskole rummer 350 elever, som undervises i et trygt og anerkendende miljø. Vi prioriterer først og fremmest elevernes

Læs mere

Informationshæfte for. Indskolingen Ørslevkloster Skole

Informationshæfte for. Indskolingen Ørslevkloster Skole Informationshæfte for Indskolingen Ørslevkloster Skole 2014 2015 11. udgave s. 1 En skole i forandring Ørslevkloster skole er en skole i forandring. I vil opleve en skole, som er anderledes, end da I selv

Læs mere

Rapport fra Frie Skolers Lærerforening (FSL/DK) om kommercialisering i grundskolen.

Rapport fra Frie Skolers Lærerforening (FSL/DK) om kommercialisering i grundskolen. Rapport fra Frie Skolers Lærerforening (FSL/DK) om kommercialisering i grundskolen. Indledning FSL finder det meget positivt, at NLS har taget initiativ til at sætte kommercialisering i uddannelse på dagsordenen.

Læs mere

Børn lærer bedst, når de fungerer socialt

Børn lærer bedst, når de fungerer socialt Børn lærer bedst, når de fungerer socialt 1 Indhold 1. Indledning... p. 3 2. Trivsel, konflikt, mobning... p. 4 3. Hvad gør vi for at forebygge mobning... p. 4 4. Hvad gør vi konkret, når mobning konstateres...

Læs mere

Marie Louise Exner. Vedsted Friskole. www.vedsted-friskole.dk

Marie Louise Exner. Vedsted Friskole. www.vedsted-friskole.dk Marie Louise Exner www.vedsted-friskole.dk er en grundtvig-koldsk grundskole med børn fra børnehaveklasse til 10. klasse. Skolen vil give børnene et fælles skoleliv, der udover fagligheden udvikler deres

Læs mere

Vandringer mellem folkeskoler og frie grundskoler

Vandringer mellem folkeskoler og frie grundskoler Vandringer mellem folkeskoler og frie grundskoler Sammenfatning På de frie grundskoler er andelen af elever steget med 2,7 procentpoint siden 2010/11, og i den tilsvarende periode er andelen af elever

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling på Privatskolen den 13-05-2014

Referat af ekstraordinær generalforsamling på Privatskolen den 13-05-2014 Referat af ekstraordinær generalforsamling på Privatskolen den 13-05-2014 1. Valg af dirigent. Advokat Lars Stuckert blev valgt som dirigent og bød efterfølgende velkommen. 2. Forslag til vedtægtsændring.

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Bavnehøj Skoles profil

Bavnehøj Skoles profil Bavnehøj Skoles profil Fra 2012 er Bavnehøj Skole profilskole. Vi har fokus på at sammenkoble faglig læring med fysisk aktivitet og en kreativ tilgang. Vores profil Læring i bevægelse kundskaber, krop

Læs mere

Velkommen til Nørre Aaby Skole

Velkommen til Nørre Aaby Skole Nørre Aaby Skole Skolevænget 9 5580 Nørre Aaby Telefonnummer: 88885560 E-mail: nraasko@middelfart.dk www.naas.dk Skolebestyrelsen byder Velkommen til Nørre Aaby Skole Nørre Aaby Skole er en folkeskole,

Læs mere

Ansøgning om optagelse på uddannelsen til certificeret tilsynsførende på frie grundskoler

Ansøgning om optagelse på uddannelsen til certificeret tilsynsførende på frie grundskoler Ansøgning om optagelse på uddannelsen til certificeret tilsynsførende på frie grundskoler På dette skema kan du søge om at blive optaget på den fornødne uddannelse for at blive indstillet til certificering

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014

Bestyrelsens beretning 2014 Bestyrelsens beretning 2014 ved generalforsamling tirsdag 29. april 2014 Velkommen Først vil jeg gerne sige velkommen. Det er dejligt at se så mange er mødt op, jeg tænker det er fordi der er mange der

Læs mere

Stilling: Jeg er ud over de tilsynsmæssige ting på en efterskole, ansat som musiklærer, skolevejleder og tillidsrepræsentant

Stilling: Jeg er ud over de tilsynsmæssige ting på en efterskole, ansat som musiklærer, skolevejleder og tillidsrepræsentant Navn: Casper Nellemann Alder: 39 år Skole: Try Efterskole Stilling: Jeg er ud over de tilsynsmæssige ting på en efterskole, ansat som musiklærer, skolevejleder og tillidsrepræsentant Baggrund: Uddannet

Læs mere

Vibeke skriver. Vibeke Gaden

Vibeke skriver. Vibeke Gaden Vibeke skriver. Så er et nyt skoleår godt i gang på Kragelund Skole og med det ligeledes en masse nye og spændende ting. Skolen summer af liv og forventninger til ny viden, nye oplevelser og nye venner.

Læs mere

Velkommen til Hyllehøjskolen

Velkommen til Hyllehøjskolen Velkommen til Hyllehøjskolen Kære nye elev på Hyllehøjskolen Vi skriver til dig og dine forældre, for at byde jer velkommen til Hyllehøjskolen og for at fortælle om din første tid på skolen. Først og fremmest,

Læs mere

PEDER LYKKE SKOLEN. Skolen uden døre

PEDER LYKKE SKOLEN. Skolen uden døre PEDER LYKKE SKOLEN Skolen uden døre 1 Velkommen På Peder Lykke Skolen ønsker vi at give børnene de bedste muligheder for at udnytte og udvikle deres sociale og faglige kompetencer. Vi har overskud til

Læs mere

Introduktion til spørgeskemaet

Introduktion til spørgeskemaet Bilag 3 - Spørgeskema Introduktion til spørgeskemaet Vi er en gruppe sociologistuderende fra Aalborg Universitet, der er i gang med at lave en undersøgelse om Brønderslev Gymnasium og HF-kursus. Vi har

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FOR DANSBORGSKOLEN

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FOR DANSBORGSKOLEN FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FOR DANSBORGSKOLEN ENHEDSRAPPORT NOVEMBER 2016 77% Tilfreds/Meget tilfreds 8% Utilfreds/Meget utilfreds 1 INDLEDNING OG LÆSEVEJLEDNING I denne sektion vises baggrunden

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FOR RISBJERGSKOLEN

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FOR RISBJERGSKOLEN FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FOR RISBJERGSKOLEN ENHEDSRAPPORT NOVEMBER 2016 83% Tilfreds/Meget tilfreds 4% Utilfreds/Meget utilfreds 1 INDLEDNING OG LÆSEVEJLEDNING I denne sektion vises baggrunden

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FOR PRÆSTEMOSESKOLEN

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FOR PRÆSTEMOSESKOLEN FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FOR PRÆSTEMOSESKOLEN ENHEDSRAPPORT NOVEMBER 2016 88% Tilfreds/Meget tilfreds 3% Utilfreds/Meget utilfreds 1 INDLEDNING OG LÆSEVEJLEDNING I denne sektion vises baggrunden

Læs mere

Evaluering af ungdomsskolens heltidsundervisning. Ved Kristine Zacho Pedersen og Vicki Facius Danmarks Evalueringsinstitut, Odense 31.

Evaluering af ungdomsskolens heltidsundervisning. Ved Kristine Zacho Pedersen og Vicki Facius Danmarks Evalueringsinstitut, Odense 31. Evaluering af ungdomsskolens heltidsundervisning Ved Kristine Zacho Pedersen og Vicki Facius Danmarks Evalueringsinstitut, Odense 31. maj Jeg er selv meget stresset lige nu... Mine forældre er ret gamle,

Læs mere

Tilsynserklæring for Vejle Privatskole 2013/2014

Tilsynserklæring for Vejle Privatskole 2013/2014 Tilsynserklæring for Vejle Privatskole 2013/2014 Af tilsynsførende Esen Hayaloglu Baggrund for tilsyn Vejle d. 10. april 2014 Jeg, Esen Hayaloglu, har fået fornøjelsen af at føre tilsyn med Vejle Privatskole

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FOR LANGHØJSKOLEN

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FOR LANGHØJSKOLEN FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FOR LANGHØJSKOLEN ENHEDSRAPPORT NOVEMBER 2016 70% Tilfreds/Meget tilfreds 10% Utilfreds/Meget utilfreds 1 INDLEDNING OG LÆSEVEJLEDNING I denne sektion vises baggrunden

Læs mere

Sct. Knuds Skole bygger på: det kristne livs- og menneskesyn. skole/hjem samarbejde barnets evner og interesser.

Sct. Knuds Skole bygger på: det kristne livs- og menneskesyn. skole/hjem samarbejde barnets evner og interesser. www.sct-knud.dk Sct. Knuds Skole bygger på: det kristne livs- og menneskesyn. skole/hjem samarbejde barnets evner og interesser. Sct. Knuds Skole arbejder for: at give barnet de bedst mulige forudsætninger

Læs mere

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE HVIS MAN GØR DET, MAN ALTID HAR GJORT, FÅR MAN DE RESULTATER, MAN ALTID HAR FÅET. Hvad er Backspin? I Backspin tilbyder vi børn og unge personlige og faglige

Læs mere

SkoleFritidsOrdning på Randers Realskole. Når fundamentet og balancen er i orden...

SkoleFritidsOrdning på Randers Realskole. Når fundamentet og balancen er i orden... SkoleFritidsOrdning på Randers Realskole Når fundamentet og balancen er i orden... 1 Udvikling - helt fra start Den første del af skoledagen tilbringes i indskolingsbygningen på Randers Realskole - en

Læs mere

Formandens beretning

Formandens beretning Den selvejende institution Studsgård Friskoles ordinære generalforsamling Onsdag, den 6. april 2016 Formandens beretning Det forgangne år Bestyrelsen har i 2015 afholdt 24 bestyrelsesmøder. Der foreligger

Læs mere

Beretning ved Ryslinge Friskoles generalforsamling 2010.03.31. Hvor ligger Ryslinge Friskole i elevernes bevidsthed.

Beretning ved Ryslinge Friskoles generalforsamling 2010.03.31. Hvor ligger Ryslinge Friskole i elevernes bevidsthed. Beretning ved Ryslinge Friskoles generalforsamling 2010.03.31. Hvor ligger Ryslinge Friskole i elevernes bevidsthed. Ligger den mellem Sofienlundskolen og Jacksons Five, som de skildrede i årets musical

Læs mere

TILSYNSRAPPORT. Skole

TILSYNSRAPPORT. Skole TILSYNSRAPPORT Tilsynsførende Kent Lykke kent@uhrefriskole.dk Tlf. 28713934 Skole Feldborg Frie Børneunivers Bredgade 76 7540 Haderup Skolekode 280654 Tilsynsperiode 1.8.2015 til 19.4.2016 Kære bestyrelse,

Læs mere

Kære Alle Tilførsel af ressourcer i 2/3. klasse

Kære Alle Tilførsel af ressourcer i 2/3. klasse Kære Alle Det er nogle uger siden, at I sidst har modtaget et ugebrev fra Gregers Krabbe. Det har været en travl periode. Denne uges brev indeholder vigtige informationer vedr. skoleåret efter jul. Jeg

Læs mere

Skolens dagligdag. Skolens dagligdag er opbygget på følgende måde:

Skolens dagligdag. Skolens dagligdag er opbygget på følgende måde: Forældretilsyn Guldbæk Friskole Det fremgår af Guldbæk Friskoles retningslinier vedrørende tilsyn og friskolelovens 9, stk. 1, at: " Det påhviler forældrene til børn i en fri grundskole (forældrekredsen)

Læs mere

Velkommen til Otterup Realskole Faglighed ansvarlighed og gensidig respekt

Velkommen til Otterup Realskole Faglighed ansvarlighed og gensidig respekt Velkommen til Otterup Realskole Faglighed ansvarlighed og gensidig respekt Vi er 239 elever fra børnehaveklasse til 10. kl. o Max 20 i bhkl til 6. kl. Dog kan der i 7.- 9. klasse være 24 elever. Det udløser

Læs mere

Referat fra informationsmøde for forældre den 27/1-14.

Referat fra informationsmøde for forældre den 27/1-14. Efter velkomst og en kort præsentation af bestyrelsens medlemmer, orienterede Steen om skolens økonomi. Steen forklarede søjlediagrammet, hvor hele søjlen viser udgiften pr. elev i folkeskolen. 120 100

Læs mere

FAGLIG UDVIKLING PERSONLIG UDVIKLING SOCIALE KOMPETENCER KLAR TIL UNGDOMS- UDDANNELSE. Skoleåret afsluttes med 10. klasses-prøven.

FAGLIG UDVIKLING PERSONLIG UDVIKLING SOCIALE KOMPETENCER KLAR TIL UNGDOMS- UDDANNELSE. Skoleåret afsluttes med 10. klasses-prøven. Fysik/kemi Samfundsfag FAGLIG UDVIKLING PERSONLIG UDVIKLING SOCIALE KOMPETENCER KLAR TIL UNGDOMS- UDDANNELSE Idræt Skoleåret afsluttes med 10. klasses-prøven Faglig og personlig udvikling Vi løfter vores

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Stensnæsskolen. Juli 2015. Skoleåret 2015-16. Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7. Kære forældre

Stensnæsskolen. Juli 2015. Skoleåret 2015-16. Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7. Kære forældre Stensnæsskolen Skoleåret 2015-16 Juli 2015 Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7 I dette nummer: Skoleåret 2015-16 1 Rullende indskoling 2 Personale 2 Møde-/bustider 3 1. skoledag 4 Hjemmeside mm. 4 Kontaktlærerordning

Læs mere

På enhver skole er det naturligvis hverdagen der fylder mest. Jeg vil her ikke sige så meget om hverdagen, men jeg vil starte med en lille smule.

På enhver skole er det naturligvis hverdagen der fylder mest. Jeg vil her ikke sige så meget om hverdagen, men jeg vil starte med en lille smule. Side 1 af 5 Skolelederens beretning for skoleåret 2011/2012 Skolens hverdag På enhver skole er det naturligvis hverdagen der fylder mest. Jeg vil her ikke sige så meget om hverdagen, men jeg vil starte

Læs mere

Opsamlingspunkter fra prøvefriudvalg til brug ved Stort forældremøde 26.10-11:

Opsamlingspunkter fra prøvefriudvalg til brug ved Stort forældremøde 26.10-11: Opsamlingspunkter fra prøvefriudvalg til brug ved Stort forældremøde 26.10-11: Til orientering: Der er pt. 35 frie grundskoler og 19 efterskoler der er prøvefri. 5 af de prøvefri skoler tilbyder afgangsprøver

Læs mere

Skoleåret September

Skoleåret September Skoleåret 2013 2014 September Sidste skoledag før sommerferien! Sidste dag før sommer ferien var i år noget helt særligt i Gislinge. Vi skulle tage afsked med 6.klasse, der efter ferien er begyndt i Svinninge.

Læs mere

Kvalitetsrapport 2012

Kvalitetsrapport 2012 Kvalitetsrapport 2012 Kvalitetsrapport 2012 indsæt SKOLENAVN side 2/9 Kvalitetsrapportens afsnit 2: Rammebetingelser ( 7) Kvalitetsrapporten skal omfatte en redegørelse for de mål og rammer for hver af

Læs mere

Nyhedsbrev maj 2016. Sidste nyt. Sommerfest

Nyhedsbrev maj 2016. Sidste nyt. Sommerfest Sidste nyt Sommerfest Endnu en sommerfest, hvor vejret artede sig lige som alt andet. Det er virkelig en af de dage, hvor man får energi til det fortsatte arbejde med vores fælles skole. Mange gode snakke

Læs mere

Værdigrundlag for Tikøb Skole & Familiehus

Værdigrundlag for Tikøb Skole & Familiehus Værdigrundlag for Tikøb Skole & Familiehus På Tikøb Skole/Familiehus er forældrenes opbakning en forudsætning for god trivsel Derfor er det forventeligt at: Man er usynlig ven i sit barns klasse og Familiehus.

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Fakta. om private grundskoler

Fakta. om private grundskoler Fakta om private grundskoler Fakta om private grundskoler Udgivet marts 2019 Af Danmarks Private Skoler grundskoler og gymnasier (Stiftet 1891) Ny Kongensgade 15, 3. 1472 København K Tlf. 33 30 79 30 info@privateskoler.dk

Læs mere

Skolens drift gennemføres på grundlag af skolepenge fra eleverne og ved tilskud fra det offentlige.

Skolens drift gennemføres på grundlag af skolepenge fra eleverne og ved tilskud fra det offentlige. Skolens værdigrundlag Revideret af skolens bestyrelse 18.11.06 Skolens formålsparagraf - det aktuelle formål. Skolens formål er at drive en privat grundskole med tilhørende 10. klasse samt børnehaveklasse

Læs mere

Børnegrotten 2016/17

Børnegrotten 2016/17 Børnegrotten 2016/17 Velkommen Hermed vil vi gerne byde jer velkommen i Børnegrotten, som er Sct. Mariæ Skoles fritidsordning. Børnegrotten er et fritidstilbud for elever i 0. 4. klasse. Her er lidt information

Læs mere

Aftale mellem Randers Byråd og Vestervangsskolen 2012 & 2014

Aftale mellem Randers Byråd og Vestervangsskolen 2012 & 2014 Aftale mellem Randers Byråd og Vestervangsskolen 2012 & 2014 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Juni 2011 Siden sidst Skoleåret 2010/2011 er ved at være slut. På fredag samles vi alle sammen i gymnastiksalen til en fælles sommerferieafslutning med musik og fællessang.

Læs mere

Det er svært at finde den rigtige 10. klasse

Det er svært at finde den rigtige 10. klasse Det er svært at finde den rigtige 10. klasse 1 2 Du har sikkert set en masse brochurer, der fortæller om, hvor sjovt det skal være at gå i 10. klasse. På nogle skoler kan du dyrke sport, på andre kan du

Læs mere

Bilag 2: Resumé af fokusgruppeinterview med lærere og pædagoger

Bilag 2: Resumé af fokusgruppeinterview med lærere og pædagoger December 2012 Bilag 2: Resumé af fokusgruppeinterview med lærere og pædagoger Baggrund En skolekonsulent fra Pædagogisk Udvikling har i foråret 2012 foretaget ni fokusgruppe interviews af en times varighed

Læs mere

Kapitel 2 11.08.2014. Skolen bliver lukket efter sommerferien, så nu diskuterer vi, om vi skal oprette en friskole.

Kapitel 2 11.08.2014. Skolen bliver lukket efter sommerferien, så nu diskuterer vi, om vi skal oprette en friskole. Om skoletyper A Folkeskolen, friskole eller privatskole? Anna skal gå i en almindelig folkeskole. Vi vil gerne have, hun går sammen med børn fra mange forskellige miljøer. Skolen bliver lukket efter sommerferien,

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Marie Jørgensens Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Marie Jørgensens Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Marie Jørgensens Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 461043 Skolens navn: Marie Jørgensens Skole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Michael

Læs mere

Skolebestyrelsens møde med skolens elevers forældre

Skolebestyrelsens møde med skolens elevers forældre Skolebestyrelsens møde med skolens elevers forældre onsdag d. 07. marts 2012-02-28 Årsberetning: Jeg vil gerne starte med at byde jer alle sammen velkommen til vores årlige møde med jer forældre. En aften

Læs mere

Forventningsfolder. Rathlouskolen

Forventningsfolder. Rathlouskolen Forventningsfolder Rathlouskolen Hvorfor vælge Rathlouskolen? Denne folder handler om de forventninger, du som forælder kan stille til os på Rathlouskolen og om de forventninger, vi stiller til dig. Folderen

Læs mere

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2014-2015 Udgave: Juni Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt: August: I forbindelse med skolestart Marts: Op til påskeferien Oktober: Op til efterårsferien

Læs mere

Optagelsen starter da Kristian laver en introduktion til emnet og fortæller om de etiske regler.

Optagelsen starter da Kristian laver en introduktion til emnet og fortæller om de etiske regler. Bilag 2 T=Thomas A= Anders K= Kristian Optagelsen starter da Kristian laver en introduktion til emnet og fortæller om de etiske regler. K: Som sagt så kommer det til at handle om at være ung i Danmark

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF. Ansøgning & Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF

Brønderslev Gymnasium og HF. Ansøgning & Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF Brønderslev Gymnasium og Islands Allé 20 Tlf.: 98 822 722 9700 Brønderslev post@brslev-gym.dk Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og - Et aktivt valg! Kobling mellem teori og praksis På Brønderslev

Læs mere

Årsberetning Bøvling fri- og idrætsefterskole generalforsamling 21. April 2017

Årsberetning Bøvling fri- og idrætsefterskole generalforsamling 21. April 2017 Årsberetning Bøvling fri- og idrætsefterskole generalforsamling 21. April 2017 Så er endnu et år gået på syd området største skole. I 2016 har vi haft i alt 195,9 årselever med følgende fordeling friskolen

Læs mere

HuskMitNavn 2010. Fysisk handicappede på Faaborgegnens Efterskole. "... vi er hinandens verden og hinandens skæbne." K.E. Løgstrup

HuskMitNavn 2010. Fysisk handicappede på Faaborgegnens Efterskole. ... vi er hinandens verden og hinandens skæbne. K.E. Løgstrup HuskMitNavn 2010 Fysisk handicappede på Faaborgegnens Efterskole "... vi er hinandens verden og hinandens skæbne." K.E. Løgstrup! Fysisk handicappede på Faaborgegnens Efterskole. Tag dit barn i hånden

Læs mere

Sølvgades Skole. Trivsel

Sølvgades Skole. Trivsel Sølvgades Skole Trivsel Sølvgades Skole Jeg kan godt lide, at der bliver taget så godt hånd om eleverne (Elev fra 9. klasse) Skolen emmer af nærvær og ånd. Den er gammel, men vi er stolte af den, fordi

Læs mere

Ledelsesberetning 2016

Ledelsesberetning 2016 1 Ledelsesberetning 2016 De sidste 8 år har vi haft et positivt resultat og 2016 er ingen undtagelse, det er det bedste resultat nogensinde. Elevtallet har været stadigt stigende og endnu et år kan jeg

Læs mere

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie Kære oplægsholder Det, du sidder med i hånden, er en guide der vil hjælpe dig til at løfte din opgave som oplægsholder. Her finder

Læs mere

Børnegrotten 2018/19

Børnegrotten 2018/19 Børnegrotten 2018/19 Sct. Mariæ Skole Valdemarsgade 14 Postboks 1522 9100 Aalborg Telefon 98 13 60 03 E-mail: Sct.Mariae.Skole.Aalborg@sct-mariae-skole.dk www.sct-mariae-skole.dk Velkommen Hermed vil vi

Læs mere

Opfølgning på evalueringen af 10. klasse fra Opdatering i september 2018

Opfølgning på evalueringen af 10. klasse fra Opdatering i september 2018 Opfølgning på evalueringen af 10. klasse fra 2017 Opdatering i september 2018 10. Klasse i tal opdatering med data for 2018 Tendensen fra 2017 fortsætter en stadig større andel af eleverne vælger erhvervsuddannelse

Læs mere

Tilsynserklæring vedrørende skoleåret 2008/2009

Tilsynserklæring vedrørende skoleåret 2008/2009 N. Kochs skole Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Tilsynserklæring vedrørende skoleåret 2008/2009 Der har været gennemført tilsynsbesøg den 11. december 2008 og den 11. juni 2009. N. Kochs Skole blev grundlagt

Læs mere

Tilsynsrapport for Furesø Privatskole. Skoleåret 2011/2012

Tilsynsrapport for Furesø Privatskole. Skoleåret 2011/2012 Tilsynserklæring 21. Tilsynserklæringen, der skal være skrevet på dansk, skal mindst indeholde følgende oplysninger: 1) Skolens navn og skolekode. 2) Navn på den eller de tilsynsførende. 3) Dato for tilsynsbesøg

Læs mere

Udvikling i elevtal i grundskolen, 2012/2013

Udvikling i elevtal i grundskolen, 2012/2013 Udvikling i elevtal i grundskolen, 2012/2013 Det samlede elevtal fra børnehaveklasse til 9. klasse i grundskolen er faldet med ca. 12.000 over de sidste fem år. Omkring 82 procent af eleverne går i en

Læs mere

Undersøgelse af overgange fra efterskolens 10. klasse til ungdomsuddannelse

Undersøgelse af overgange fra efterskolens 10. klasse til ungdomsuddannelse Undersøgelse af overgange fra efterskolens 10. klasse til ungdomsuddannelse 2 Efterskolerne arbejder målrettet med overgange til erhvervsuddannelse For få unge vælger at tage en erhvervsuddannelse. Ambitionen

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces April 2015 1 2 3 Påskeferie 4 5 6 Ma 7 8 9 10 11 12 Sø Konfirmation 13 Ma Blå mandag Samtaler 3. klasse 14 15 16 To Skole/hjemsamtaler 3. klasse 17 18 19 20 21 Ti Generalforsamling 22 On Forårskoncert

Læs mere

Forstander. Om Sdr. Nærå Friskole og Midtfyns Efterskole

Forstander. Om Sdr. Nærå Friskole og Midtfyns Efterskole Forstander Sønder Nærå Friskole Om Sdr. Nærå Friskole og Midtfyns Efterskole Sdr. Nærå Friskole og Midtfyns Efterskole ligger i det naturskønne midtfynske område med kort afstand til Odense og hele Fyn

Læs mere

Elever i grundskolen, 2015/16

Elever i grundskolen, 2015/16 Elever i grundskolen, Dette notat giver overblik over antallet af elever i grundskolen. Opgørelsen viser, at antallet af elever i folkeskolen er faldet siden 2011/12, mens antallet af elever i frie grundskoler

Læs mere

Generalforsamling 5. april 2011.

Generalforsamling 5. april 2011. Generalforsamling 5. april 2011. Der er så dejligt ude på landet, således begynder et af H. C. Andersens mest kendte eventyr: Den grimme ælling, og det er vel på sin plads at citere netop denne berømte

Læs mere

Nyt fra skolen. Juni 2014

Nyt fra skolen. Juni 2014 Nyt fra skolen Juni 2014 På fredag sender vi eleverne på sommerferie! Denne uge er præget af, at noget slutter, og vi er på vej til noget andet. Eleverne rydder op i det gamle klasseværelse og flytter

Læs mere