Referat ÆLDRERÅDSMØDE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat ÆLDRERÅDSMØDE"

Transkript

1 Referat ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den kl Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 0.13 Fraværende: Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt 3. Godkendelse af referat Referat godkendt 4. Orientering fra formand/næstformand/kasserer Formandsmeddelelse udsendt Onsdag den 16.november afholdes møde vedr. sportsbyen fra kl Ældrerådet kan lade sig repræsentere med 2-3 deltagere. Steen-Kristian Eriksen deltager. Byrådet drøftede punktet vedr. levering af sygeplejeydelser på Fjordstjernen på byrådsmødet den 8.november Byrådet vedtog at sende afgørelsen tilbage til udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg ASU - til genbehandling. Ældrerådet skal afgive høringssvar, men kun hvis der fremkommer nyt materiale. Ældrerådet har tidligere afgivet høringssvar. Sagen skal tages op i ASU den 28. november Der vil meget hurtigt komme en anmodning om et høringssvar til behandling på mødet i ASU. Pkt. 11. Aage Jelstrup fortalte at Lersøcentret har meldt fra til den 1.december.

2 Orientering fra næstformand Kirsten Ø. Thomasen orienterede om det første arrangement vedr. 75 års fødselsdag på seminaret, der var ca. 200 deltagere et rigtigt godt arrangement. Klaus Nikolaisen fortalte at flere ikke vidste at arrangementet var flyttet fra Stenhusbakken til seminaret. Erik Vester synes, at der var alt for lidt plads, der skal tænkes lidt mere over faciliteterne. Kirsten skal deltage i regionsældrerådsmøde den 16.november. Orientering fra kasserer Erik Vester bad om, at få diætsedlerne frem i december. Hvordan skal julemødet foregå i år - skal det være som sidste år? Det blev besluttet at det skal foregå som sidste år. 5. Orientering fra administrationen Karen Schur meddelte at, der er kommet oplysning om Holbæk Kommunes andel af værdighedsmilliard 2017 fra ministeriet. Budget revision 4 for 2016 (BR4). Aktiv hele livet er udfordret på hjemmeplejeområdet, blandt andet fordi der er reduceret på bevillingen og der i øjeblikket indføres nyt omsorgssystem NEXUS, hvilket kræver uddannelse af alle medarbejdere. På næste møde i ASU orienteres om handlingsplanen for Stenhusbakken herunder flytning af borgere, som officielt skal besluttes i byrådet det vil sige at den ene afdeling lukker ned. På Stenhusbakken bor der for nuværende 22 fastboende, og det er ca. halvdelen der bliver berørt af en flytning, og alle de borgere er indstillet på at flytte. Ældrerådet udtrykte bekymring for, at det er ældreområdet der skal afholde omkostninger til tomgangshusleje i forbindelse med tomme boliger, hvor der skulle have været flygtninge. Karen Schur forsikrede Ældrerådet om, at, på trods af, at det står på Aktiv hele livets budget er det Vækst og Bæredygtighed, der dækker de udgifter. Det er rent budgetteknisk, at tomgangshusleje budgettet er placeret under Ældreområdet. Ældrerådet drøftede herefter at der er ønske om, at nogle af rådets møder fx hvert andet holdes i et af ældreområdets områder, hvor området samtidig kan få lov til at præsentere hvad de laver. 6. Orientering fra medlemmerne af ældrerådet Aage Jelstrup orienterede om caféen i Lersøcentret og om antallet af dagligt besøgende. Da der har været udskiftning af personale i caféen, har dette betydet at flere overvejer at stoppe med at spise der.

3 Erik Vester orienterede om, at formanden for brugerrådet på Stenhusbakken Christian Nielsen har udtrykt utilfredshed med, at han var blevet opfordret til at gå ind i et udvalg om udvikling mod et centerråd, som nu ikke bliver til noget. Karen Schur har efterfølgende talt med Christian. Der støttes op omkring arbejdet på Stenhusbakken, hvor alle gør et stort stykke arbejde. Der er brug for at tale videre omkring punktet, da der er behov for at skabe tryghed. Karen Schur drøfter dette med Steen-Kristian Eriksen. Jens Aage Andersen under sig over at Ældresagen får tilskud gennem Holbæk Kommune Spis sammen. Det undersøges hos Christina Hvalsø om der er flere midler, og hvordan der kan søges og hvem der kan søge. Jørgen Steen undrede sig stadig over huslejeberegningerne i Tuse og om den manglende vedligeholdelse på stedet på trods af at der står mange penge på vedligeholdelseskontoen. Kasper Enevoldsen kontaktes for afklaring. Jean Petersen tager på ferie og er ikke med på næste møde. Integrationsrådet færre flygtninge kan betyde mindre budget. Fakta og følelser et godt arrangement gennemføres måske også til næste år. 7.december afholdes møde med SSP medarbejderne i forhold til unge flygtninge. Tyrkisk forening vil gerne samarbejde omkring integration Q43 mentor ordning er så stor en succes at der nu er brug for flere mentorer Axel Villumsen fortalte, at der i Byparken er stor succes med stolegymnastik, hvor der er over 20 deltager pr gang. 7. Samarbejde mellem råd, nævn og kommune. Ældrerådet er tidligere blevet orienteret om ønsket om bedre samarbejde med Råd og Nævn. Der er et ønske om, at revitalisere dette samarbejde. Udviklingskonsulent Camilla Wikke vil redegøre for den aktuelle situation omkring samarbejdet med råd og nævn og orientere om det videre forløb, samt hvad der er planlagt for at opnå det mest udbytterige samarbejde mellem råd, nævn og kommune. Ældrerådet modtager orienteringen og drøfter det videre forløb Camilla Wikke orienterede om samarbejdet mellem Råd og Nævn. I maj måned 2016 var der drøftelser omkring, hvordan samarbejdet kan styrkes. Tanken er afholdelse af et årligt netværksmøde og at arbejde med synlighed løbende samt løbende kontakt med råd og nævn. Der er aftalt afholdelse af minikonference den 9.februar hvor råd og nævn, byråd og ansatte inviteres.

4 Konferencen vil bl.a. være med Inspiration udefra samt workshops. Camilla orienterede om, hvordan og hvorfor konferencen skal afholdes og hvad der kan opleves som ændringer. Oplægsholdere på dagen vil bl.a. komme fra Skanderborg og Viborg Kommune Hvis Ældrerådet har ideer, så må det gerne komme frem nu, evt. via sparringsgruppen. Jørgen Steen samt Steen-Kristian Eriksen vil være kontaktpersoner. Erik Vester synes at, det er en god betragtning at tænke på helheden, og synes at det er vigtigt at koordinering foregår mellem råd og nævn, hvorved de bedste input fremkommer. Vigtigt at være opmærksom på lokalfora i forhold til samarbejdet på tværs. 8. Evaluering af Dialogmødet med udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg mandag den 24. oktober Den 24. oktober 2016 blev afholdt dialogmøde med udvalget Aktiv hele livet sundhed og omsorg. På dialogmødet blev følgende emner drøftet med Udvalget Aktiv hele livet sundhed og omsorg. 1. Hvilke forventninger har Udvalget til: Ældrerådets rolle i forbindelse med budgetlægninger 2. Hvilke forventninger har Udvalget til: Værdighedsmilliardens anvendelse i 2017 og de følgende år 3. Hvilke forventninger har Udvalget til: Udmøntningen af det vedtagne budget 2017 og overslagsårene 4. Hvilke forventninger har Udvalget til: En ny vedtægt og samarbejdsaftale mellem Ældrerådet og Byrådet i Holbæk Kommune, herunder gennemførelse af et fremmødevalg Ældrerådet evaluerer det gennemførte dialogmøde og drøfter hvorledes Ældrerådet følger op på dialogmødet. Evaluering af dialogmødet. Ældrerådet ønsker en mere aktiv deltagelse fra udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg. Det kan virke som om forberedelsen er for mangelfuld. Ældrerådet har tidligere gjort ASU opmærksom på, at de gerne vil høre mere om udvalgets forventninger til Ældrerådet. Det ønskes, at ASU sætter dagsordenen på næste dialogmøde. 9. Konsekvenserne af det indgåede budget for 2017 samt Budget 2016 og 2017.

5 Der er den blevet vedtaget et budget for 2017 og overslagsårene samt truffet beslutninger om overførsel fra budget 2016 til Samlet medfører det vedtagne budget en række konsekvenser og krav til handlinger på ældreområdet i Holbæk Kommune. Blandt andet skal der foretages en række tilpasninger af berørte kvalitetsstandarder som følge af budgetaftalen, men også, at der skal fastlægges en løbende opfølgning af økonomi og aktiviteter på ældreområdet Ældrerådet orienterer sig i konsekvenserne af budgetaftalen 2017 og drøfter det videre forløb, herunder, hvorledes Ældrerådet følger op på de trufne beslutninger. Steen-Kristian Eriksen orienterede om de henvendelser, han har modtaget i forhold til undren over og utryghed omkring budgettet. Ældrerådet har modtaget det materiale, der er indgået forlig omkring. Der er store udfordringer i 2017, og der skal nu arbejdes på at sætte mange tiltag i gang for at gøre ting anderledes og endnu mere effektivt. Der skal fx benchmarkes med andre sammenlignelige kommuner bl.a. Næstved der umiddelbart gør ting billigere. Karen Schur orienterede om, at det blandt andet i budgetaftalen ikke vil ske en fremskrivning af priser. Det er en udfordring på 13,6 mio. I Aktiv hele livet er det desværre på områder, hvor priserne ikke kan fastholdes uden prisfremskrivning og hvor køb er nødvendige. Budgetreduktionen har bevirket nedlæggelse af 120 stillinger i Aktiv hele livet, fordelt over hele området. Kvalitetsstandarderne er vigtige i denne forbindelse, da de nu skal tilrettes. 10. Dialog med borgmester Søren Kjærsgaard og formanden for udvalget Aktiv hele livet sundhed og omsorg Pernille Kruse. Borgmester og Udvalgsformand har givet tilsagn om at mødes med Ældrerådet den kl Mødet finder sted på Elværket, Lille sal, Gasværksvej 9, Ældrerådet drøfter emner til mødet med borgmester og udvalgsformand og fastlægger uddelegering af emner til mødet. Der var undren over placering af møde samt tidspunkt. Dette undersøges. Afhængigt af hvad der er aftalt med borgmesteren, var forslaget, at Ældrerådsmødet flyttes fra den 7.december til den 8.december i forlængelse af mødet med borgmesteren.

6 Ældrerådet har et ønske om, ligesom sidste år, at det er borgmesteren der orienterer om hans synspunkter om ældreområdet. 11. Ny vedtægt for Ældrerådet og samarbejdsaftale med Byrådet i Holbæk Kommune. Ældrerådet arbejder i dag efter et sæt vedtægter og en samarbejdsaftale, der er indgået med Byrådet i Holbæk Kommune den 29. oktober Vedtægt og samarbejdsaftale med Byrådet Holbæk Kommune ønskes gennemgået med henblik på en tilpasning af vedtægt og samarbejdsaftale. Der fremsendes forslag til ny vedtægt og eksisterende forretningsorden. Der har den været afholdt møde omkring vedtægt og samarbejdsaftale med deltagelse af repræsentanter fra Ældrerådet og Christina Hvalsø Hansen. På dialogmødet med udvalget Aktiv hele livet sundhed og omsorg blev emnet berørt, og det blev tilkendegivet, at udvalget Aktiv hele livet sundhed og omsorg var indstillet på, at det kommende Ældrerådsvalg gennemføres som et fremmødevalg. Ældrerådet drøfter det fremsendte forslag til ny vedtægt for Ældrerådet i Holbæk Kommune, og at det nedsatte udvalg bemyndiges til at formulere endelig forslag til Vedtægt for Ældrerådet i Holbæk kommune. Vedtægtsforslaget, som den nedsatte gruppe har udarbejdet, har Erik Vester gennemskrevet. Der var drøftelse omkring, hvem der kan udtale sig til pressen på vegne af Ældrerådet. I vedtægterne er det nævnt, at udtalelser til pressen kun kan foretages af formanden eller dennes stedfortræder. Det blev pointeret, at alle gerne må skrive læserbreve i eget navn. Formulering blev indføjet i tidligere periode. Ny formulering udarbejdes. Karen Schur vil gerne kigge vedtægtsforslagene igennem, og forelægges for udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg så snart de er klar til det. 12. Frikommuneforsøg omkring frivillighed og samskabelse. Holbæk Kommune har søgt og fået godkendelse af at gennemføre et frikommuneforsøg sammen med 5 andre kommuner omkring øget borgerinvolvering og samskabelse. Målet er at arbejde med aktivt medborgerskab i forhold til den nære velfærd, større ansvarsfølelse blandt borgerne for lokalområderne og en styrkelse af det lokale demokrati. De regler, som Holbæk og de andre kommuner ønsker at blive friholdt for, er: Udbetaling af offentlige støttemidler til fælles sociale formål til grupper/enkeltpersoner, uden at dette vil få skattemæssige konsekvenser for modtageren.

7 Ret til, at dagpenge- og efterlønsmodtagere kan arbejde frivilligt og ulønnet uden fradrag i ydelsen på offentlige institutioner Mulighed for, at kommunen kan yde godtgørelse til kommunale frivillige, f.eks. befordring, telefon mv. Forsikring af frivillige. På dialogmødet den med udvalget: Aktiv hele livet sundhed og omsorg blev tilkendegivet ønske om, at der gennemføres et temaarrangement omkring frikommuneforsøget, hvor bl. a. byråd, handicapråd, ældrerådet og andre inviteres. Leder for strategi og udvikling, Thomas de Richelieu vil fortælle om Holbæk Kommunes ansøgning og om det videre forløb. Ældrerådet orienterer sig i det godkendte frikommuneforsøg, og drøfter tilrettelæggelsen af en temadag om emnet. Thomas de Richelieu orienterede om frikommuneforsøget og hvordan der tidligere har været arbejdet med forskellige områder i andre kommuner. Regeringen har i økonomiaftalen samarbejdet med KL om, at arbejde videre med de erfaringer der var fremkommet tidligere. Byrådet har vedtaget, at de ønskede at arbejde med øget borgerinddragelse frivillig strategi i Holbæk Kommune. Frikommuneforsøg giver mulighed for at dispensere for lovgivningen og afprøve nye måder at arbejde på. Men det må ikke være en metode at indarbejde besparelser på. Ansøgningsfrist for konkrete forslag er 1.december, og der kan gå 6-8 måneder inden der kommer svar fra staten. 6 kommuner indgår i samarbejdet fordelt over hele landet, lige fra Aarhus til Assens, Nordfyn, Slagelse og Holbæk. Vigtigt at pointere, at det frivillige arbejde SKAL forstås som frivilligt arbejde og ikke træde i stedet for noget og derved erstatte funktioner, der i dag udfyldes af kommunens medarbejdere. Ledige borgere kan arbejde frivilligt i kommunale tilbud uden at blive trukket i ydelse og uden at være medlem af en forening. Ansøge igen i maj og november Vigtigt med dialog med de forskellige organisationer, råd og nævn m.fl. Ældrerådet udtrykker tilfredshed med gennemgangen.

8 Borgere på efterløn er ikke indtænkt, Thomas noterede dette og ville tage det med i overvejelserne. Hvornår kan der skelnes mellem arbejde og frivillighed. Her skal ses på principper for hvad er frivillighed og hvad er fast arbejde. Hvad er vigtigt for Ældrerådet og hvad er særlige opmærksomhedspunkter. Forsikring af frivillige arbejdes der med i regeringen, men var også påtænkt i forsøget. Temaaften mellem ASU og ældreråd Noget omkring efterlønsområdet - frivillighed Definition af frivillighed retningslinjer. Ældrerådet inddrages yderligere. 13. Eventuelt Ældrerådets budget 2017 udsendes når det er klar.

Referat ÆLDRERÅDSMØDE

Referat ÆLDRERÅDSMØDE Referat ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 07.09.2016 kl. 10.00 14.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 C Fraværende: Aage Jelstrup Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 07.12.2016 kl. 10.00 14.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale:

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 01.03.2017 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Holbæk Der serveres

Læs mere

Referat ÆLDRERÅDSMØDE

Referat ÆLDRERÅDSMØDE Referat ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 05.10.2016 kl. 10.00 14.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 0.13 Fraværende: Jean Pedersen Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse

Læs mere

Referat ÆLDRERÅDSMØDE

Referat ÆLDRERÅDSMØDE Referat ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 01.02.2017 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 0.13 samt mødelokale: 0.10 Fraværende: Dagsorden: 1. Velkomst 2.

Læs mere

Referat ÆLDRERÅDSMØDE

Referat ÆLDRERÅDSMØDE Referat ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 16. september 2015 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1C Fraværende: Erik Vester, Klaus Nikolaisen, Jean Petersen

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 04.10.2017 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale:

Læs mere

Referat ÆLDRERÅDSMØDE

Referat ÆLDRERÅDSMØDE Referat ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 06. April 2016 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 0.13 Fraværende: Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Referat ÆLDRERÅDSMØDE

Referat ÆLDRERÅDSMØDE Referat ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 20. januar 2016 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 0.13 Fraværende: Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Fredag 07. februar 2014 kl. 09.00 12.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 B Fraværende: Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i Ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 03.05.2017 kl. 09.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale:

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 11.04.2018 kl. 10.00 14.00 Sted: Elisabethcentret lokale 1 D, Carl Reffsvej 2, Holbæk Der serveres

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 10. august 2016 kl. 10.00 14.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 0.13 Fraværende: Klaus Nikolaisen Dagsorden: 1. Velkomst

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 07.02.2018 kl. 10.00 13.00 Sted: Elværket, Gasværksvej 3, 4300 Holbæk Der serveres en let frokost Fraværende:

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 12.12.2018 kl. 10.00 14.00 Sted: Elisabethcentret, mødelokale 1 d, 4300 Holbæk Det bemærkes, at mødet

Læs mere

Referat ÆLDRERÅDSMØDE

Referat ÆLDRERÅDSMØDE Referat ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 21. oktober 2015 kl. 10.00 13.30 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 0.13 (bag receptionen) Fraværende: Dagsorden: 1. Velkomst

Læs mere

Til Magistraten Fra Sundhed og Omsorg og Borgmesterens Afdeling Dato 21. november 2016

Til Magistraten Fra Sundhed og Omsorg og Borgmesterens Afdeling Dato 21. november 2016 Indstilling Til Magistraten Fra Sundhed og Omsorg og Borgmesterens Afdeling Dato 21. november 2016 Godkendelse af ansøgning til frikommuneforsøg 1. Resume Sundhed og Omsorg og Borgmesterens Afdeling ønsker,

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 20.06.2018 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale:

Læs mere

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødelokale 3, Huset i Løsning, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødelokale 3, Huset i Løsning, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning Refer Mødetidspunkt: Kl. 09:00 Mødested: Mødelokale 3, Huset i Løsning, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning Deltagere: Elin Kristensen, Anker Andersen, Lilian Andersen, Jens Peter L. Rasmussen, Ole Flemming Lyse,

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 10. april 2013 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 C Fraværende: Aase Stær og Preben Jansen 1. Velkomst 2.

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 07.03.2018 kl. 10.00 14.00 Sted: Elisabethcentret, Carl Refsvej 2, 4300 Holbæk Der serveres en let

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 16.05.2018 kl. 09.00 16.00 Sted: Elisabethcentret lokale 1 d, Carl Reffsvej 2, Holbæk Der serveres

Læs mere

Referat fra Ældrerådsmøde d. 10. april 2019.

Referat fra Ældrerådsmøde d. 10. april 2019. Referat fra Ældrerådsmøde d. 10. april 2019. Deltagere: Steen-Kristian Eriksen (formand), Gitte Nikolaisen (næstformand) Dorte Hendrich Axel Villumsen Aage Jelstrup Johnny Petersen Jørgen Steen Elsebeth

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 11. september 2013 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 C Fraværende: Preben Jahnsen Dagsorden: 1. Velkomst

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 09.01.2019 kl. 10.00 14.00 Sted: Lersøcentret, Vipperød 4300 Holbæk Der serveres en let frokost Fraværende:

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 10.10.2018 kl. 10.00 14.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale:

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Mandag den 02. februar 2015 kl. 09.00 12.30 Sted: Stenhusbakken, Stenhusvej Holbæk Mødet startede med en fremvisning af Stenhusbakken Fraværende: Dagsorden: 1. Velkomst 2.

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Mandag den 02. marts 2015 kl. 09.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 C Fraværende: Kirsten Ø. Thomasen Dagsorden: 1. Velkomst

Læs mere

REFERAT ÆLDRERÅDSMØDE

REFERAT ÆLDRERÅDSMØDE REFERAT ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 13. Maj 2015 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 0.10 Fraværende: Ingen Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse af

Læs mere

RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3. SAGSTYPE: Referat. MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO:

RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3. SAGSTYPE: Referat. MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 19.01.2018 MØDESTED: Rådhuset, Bjarkesvej 2, 3450 Allerød mødelokale H. MØDETID: Kl. 11.00-14.00 TILSTEDE: Kjel Bording Johansen,

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 13.03.2019 kl. 10.00 14.00 Sted: Elisabethcentret Carl Reffsvej 2 4300 Holbæk Der serveres en let frokost

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 7. august 2013 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 C Fraværende: Christian deltog fra kl. 11 1. Velkomst

Læs mere

Rapport om. Ældrerådets arbejde i Holbæk Kommune

Rapport om. Ældrerådets arbejde i Holbæk Kommune Rapport om Ældrerådets arbejde 2014 2017 i Holbæk Kommune Resumé Ældrerådet i Holbæk Kommune består af 9 medlemmer, som er valgt ved et fremmødevalg, der blev afholdt sammen med valg til Byråd og Regionsråd

Læs mere

REFERAT ÆLDRERÅDSMØDE

REFERAT ÆLDRERÅDSMØDE REFERAT ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 17. Juni 2015 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1B Fraværende: Jens Aage Andersen Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 7

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 7 Ældrerådet Tirsdag den 28.01.14 kl. 9-12 i mødelokale 7 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Anne Grethe Krogager Elo Knudsen Palle Jacobsen Afbud: Finn Brozek Flemming Vahlgreen Sigurd

Læs mere

Dagsorden Ældrerådet

Dagsorden Ældrerådet Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. februar 2019 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering om åbningstid i caféer Sundhed og Omsorg - Kl. 13:00-13:15 2 2 Orientering

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Ældrerådet. Halsnæs Kommune. Referat

Ældrerådet. Halsnæs Kommune. Referat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Referat af møde den torsdag 25. april 2013 kl. 9.15 i Paraplyen Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN SAGER TIL BEHANDLING 1 GODKENDELSE AF REFERAT FRA SIDSTE MØDE... 2 GODKENDELSE

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 12. januar 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 12. januar 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 12. januar 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet d

Referat af møde i Ældrerådet d Referat af møde i Ældrerådet d. 13.-09.-2017 Mødeforum Sted Ældrerådet Marskgården, Marskvej 20B, 4700 Næstved Dato Onsdag den 13. september 2017 Tidsrum 10.00 ca. 15.30 Deltagere Bjerking, Tove Scheel,

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

Ældrerådet. 1. Godkendelse af dagsorden. BESLUTNING Godkendt. 2. Meddelelser

Ældrerådet. 1. Godkendelse af dagsorden. BESLUTNING Godkendt. 2. Meddelelser Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 6. marts 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X

Læs mere

ØVRIGE DELTAGERE: Vicky Holst Rasmussen Kun punkt 1-2. Formand, Social- og Sundhedsudvalget Erik Petersen Rikke Terslev Bengtsson

ØVRIGE DELTAGERE: Vicky Holst Rasmussen Kun punkt 1-2. Formand, Social- og Sundhedsudvalget Erik Petersen Rikke Terslev Bengtsson Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 1, Mandag d. 08.01.2018 kl. 08:00. MEDLEMMER/DELTAGERE FUNKTION: Tid: Mandag d. 08.01.2018 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Egedal Rådhus, Mødelokale

Læs mere

Referat af møde nr. 9 Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 9 Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 9 Mandag d. 03.10.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 03.10.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Da der kun var 3 fremmødte medlemmer af Integrationsrådet, blev det vedtaget kun at behandle de første 2 punkter på dagsordenen.

Da der kun var 3 fremmødte medlemmer af Integrationsrådet, blev det vedtaget kun at behandle de første 2 punkter på dagsordenen. Dagsorden Dato: 26-05-2016 18:00:00 Udvalg: Integrationsrådet Sted: Mødelokale 4, Bakkedraget 1, 8362 Hørning 1 Godkendelse af dagsorden - Da der kun var 3 fremmødte medlemmer af Integrationsrådet, blev

Læs mere

Fraværende: Dagny Kloster (Stedfortræder Rikke Toft kan ikke deltage) Bodil Pedersen (Stedfortræder Per Albertsen kan ikke deltage) Lene Rindom

Fraværende: Dagny Kloster (Stedfortræder Rikke Toft kan ikke deltage) Bodil Pedersen (Stedfortræder Per Albertsen kan ikke deltage) Lene Rindom Referat Møde nr. 09-2016 Torsdag den 15. december 2016 kl. 16.00 18.00, Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1.sal. Medlemmer: Anne Lise Slyk, Jørgen Ahler, Mette Jensen, Vita Hagelskjær, Lene Rindom, Jens

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 9. marts 2015 kl. 09.00 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Mogens Lehd Pedersen ( ) næstformand John Rolsted ( ) Lone Karakavuk (

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 4

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 4 Greve Seniorråd Mandag den 19.3.18 kl. 9 12 i mødelokale 4 Dan Bjerring (Formand) Elo Knudsen Freddy Aldenborg Inge-Merethe Jensen Palle Jacobsen Afbud: Flemming Vahlgreen Hjørdis Steinmetz Stabschef Tabita

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl i mødelokale 7

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl i mødelokale 7 Ældrerådet Fredag den 10.01.14 kl. 9-12 i mødelokale 7 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Anne Grethe Krogager Elo Knudsen Finn Brozek Palle Jacobsen Afbud: Flemming Vahlgreen Sigurd

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 12. januar 2015 kl. 09.00 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Mogens Lehd Pedersen ( ) næstformand Annette Kjærsgaard ( ) John Rolsted

Læs mere

Ældrerådet BESLUTNINGSREFERAT

Ældrerådet BESLUTNINGSREFERAT Ældrerådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 2, rådhuset Torvet 3, 8500 Grenaa Dato: Mandag den 9. december 2013 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 11:30 Medlemmer: Jens Erik Madsen Birgit Jensen Erik Laursen

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 1

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 1 Ældrerådet Mandag den 08.04.13 kl. 9-12 i mødelokale 1 Niels Kjøller, formand Freddy Aldenborg Elo Knudsen Finn Brozek Flemming Vahlgreen Peer Ravn Aage Tolberg Sigurd Arnfred Larsen, sekretær Side 1 ÆR

Læs mere

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 10. januar Tidspunkt: 08:30. Mødenr.: Sted: M103 og M104 Gislev, Faaborgvej 19.

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 10. januar Tidspunkt: 08:30. Mødenr.: Sted: M103 og M104 Gislev, Faaborgvej 19. Referat Mødedato: 10. januar 2019 Tidspunkt: 08:30 Mødenr.: Sted: M103 og M104 Gislev, Faaborgvej 19. Deltagere: Indkaldelse Henning Spangsberg Hanne Storm Poul Skrubbeltrang Palle Bjerre Anne D. Appe

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X Dorthe

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 30. januar 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 30. januar 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A DAGSORDEN Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 30. januar 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten

Læs mere

7. Forsikringer vedr. frivillige. Genoptagelse fra møde nr. 1.

7. Forsikringer vedr. frivillige. Genoptagelse fra møde nr. 1. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 2, Mandag d. 02.02.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 02.02.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Referat for Ældrerådsmøde den 14. august 2007 kl. 09:30 på administrationsbygningen i Farsø Mødelokale i stueetagen

Referat for Ældrerådsmøde den 14. august 2007 kl. 09:30 på administrationsbygningen i Farsø Mødelokale i stueetagen Referat for Ældrerådsmøde den 14. august 2007 kl. 09:30 på administrationsbygningen i Farsø Mødelokale i stueetagen Indholdsfortegnelse 33. Orientering fra Ældrerådets formand...38 34. Prioriteringskatalog

Læs mere

2.3 Meddelelser fra forvaltningen. Mette Olander orienterer om sundhedscentre og sammenlægning af områder.

2.3 Meddelelser fra forvaltningen. Mette Olander orienterer om sundhedscentre og sammenlægning af områder. Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. april 2016 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Møde i integrationsrådet 14. december 2015, Kanalstræde 2, mødelokale 013

Møde i integrationsrådet 14. december 2015, Kanalstræde 2, mødelokale 013 Møde i integrationsrådet 14. december 2015, Kanalstræde 2, mødelokale 013 Til stede: Rasmus, Ann-Cherie, Mahad, Erdogan, Elena, Jean, Kristina, Gitte (referent), Gæst: Camilla Wikke fra Strategi og Udvikling

Læs mere

Ældrerådets møde mandag den 14. januar 2019 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådets møde mandag den 14. januar 2019 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådets møde mandag den 14. januar 2019 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Tove Lunde Amsinck X Hermand Pedersen X Marianne Lund X Dorthe Friis X Per

Læs mere

Dagsorden til ÆLDRERÅDSMØDE Referat

Dagsorden til ÆLDRERÅDSMØDE Referat Dagsorden til ÆLDRERÅDSMØDE Referat Tid: Onsdag den 06. februar 2013 kl. 09.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 C Dagsorden: 1. Velkomst Palle Kristensen

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2 9. januar 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra Oda Petersen og Jens Kierkegaard.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2 9. januar 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra Oda Petersen og Jens Kierkegaard. Referat Mødelokale 2 Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 8. januar 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/30939 Overordnet introduktion til

Læs mere

Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune

Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune Ældrerådet Punkter på åbent møde: 191. Bemærkninger til dagsorden 1 192. Godkendelse af referat fra forrige møde 2 193. Budget 2013

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 1

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 1 Ældrerådet Mandag den 03.06.13 kl. 9-12 i mødelokale 1 Niels Kjøller, formand Freddy Aldenborg Elo Knudsen Finn Brozek Flemming Vahlgreen Peer Ravn Aage Tolberg Sigurd Arnfred Larsen, sekretær Side 1 ÆR

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet d

Referat af møde i Ældrerådet d Referat af møde i Ældrerådet d. 05.-04.-2017 Mødeforum Sted Ældrerådet Kildemarkscentret, Kildemarksvej 124, 4700 Næstved Dato Onsdag den 05. april 2017 Tidsrum 10.00 ca. 12.30 Deltagere Connie Jensen,

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Afbud fra Hanne Simonsen, Anne-Marie Bossen Arrøe deltager i Hanne Simonsens sted, samt Vera Eckhardt.

Afbud fra Hanne Simonsen, Anne-Marie Bossen Arrøe deltager i Hanne Simonsens sted, samt Vera Eckhardt. DAGSORDEN Møde i Forretningsudvalget Dato: onsdag den 13. juni 2018 kl. 10-15 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Hanne

Læs mere

Viborg Ældreråd. Referat

Viborg Ældreråd. Referat Referat Mødedato: Onsdag den 5. november 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.4/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup, Anny

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Revideret af Lotte Tangaa Tjalve d. 29.10.18 Sagsnr.: 18/22118 Indhold Formål... 3 Kapitel 1... 3 1. Byrådet... 3 Kapitel 2... 4 2. Bestyrelsens

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale september 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Jens Kierkegaard og Helmut Madsen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale september 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Jens Kierkegaard og Helmut Madsen. Referat Mødelokale 2 Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

Møde 26. februar 2018 kl. 13:00 i Mødelokale 6 - bag kantinen

Møde 26. februar 2018 kl. 13:00 i Mødelokale 6 - bag kantinen Ældrerådet Referat Møde 26. februar 2018 kl. 13:00 i Mødelokale 6 - bag kantinen Pkt. Tekst Side 10 Godkendelse af referat fra møde den 30. januar 2018 1 11 Retningslinjer for udbetaling af diæter m.v.

Læs mere

I nedenstående beskrivelse gennemgås kort rammerne for de 3 eksisterende råd samt den foreslåede etablering af et Udsatteråd Beskrivelse: Ældreråd:

I nedenstående beskrivelse gennemgås kort rammerne for de 3 eksisterende råd samt den foreslåede etablering af et Udsatteråd Beskrivelse: Ældreråd: I nedenstående beskrivelse gennemgås kort rammerne for de 3 eksisterende råd samt den foreslåede etablering af et Udsatteråd Beskrivelse: Ældreråd: Jf. Retssikkerhedslovens bestemmelser vedrørende ældreråd

Læs mere

Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Birgit Kirkensgaard

Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Birgit Kirkensgaard Referat Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Birgit Kirkensgaard Hansen og Lena Degn Afbud: Ejgil Andreasen Mødedato:

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 28. november 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl, Marianne Jensen og Helmut Madsen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 28. november 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl, Marianne Jensen og Helmut Madsen. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Dato: tirsdag den 20. august 2019 kl. 12:45 15:30 Fra bestyrelsens deltog: Mogens Rasmussen, Kirsten Nissen, Inger Møller Nielsen, Per Toft Mouritsen, Carl

Læs mere

Referat af møde nr. 3, 4. marts 2013. Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 3, 4. marts 2013. Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 3, 4. marts 2013. Medlemmer Funktion: Tid: Mandag d. 4. marts 2013 kl. 9.00. Deltagere: Sille Jantzen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse Rådhus Ulla

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 15. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 15. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: Torben Andersen, Jette Vestergaard og Gytte Gade. Leder af sygeplejen Hanne Eriksen

Læs mere

Referat af møde nr. 7. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 7. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 7. Mandag d. 14.08.2017 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 14.08.2017 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 1. december 2014 kl. 09.00 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Mogens Lehd Pedersen ( ) næstformand Lone Karakavuk ( ) Ella Bertelsen

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen Ældrerådet i Halsnæs Kommune af møde den kl. 09.15 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Kirsten Jørgensen ( ) næstformand Vibeke Frej ( ) Ella Bertelsen ( ) Mogens Lehd Pedersen ( ) Lillian Skjødt

Læs mere

Referat af møde nr. 14. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 14. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 14. Mandag d. 30.11.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 30.11.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet d

Referat af møde i Ældrerådet d Referat af møde i Ældrerådet d. 10.-05.-2017 Mødeforum Sted Ældrerådet Kildemarkscentret, Kildemarksvej 124, 4700 Næstved Dato Onsdag den 10. maj 2017 Tidsrum 10.00 ca. 12.30 Deltagere Connie Jensen, Bjerking,

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet d

Referat af møde i Ældrerådet d Referat af møde i Ældrerådet d. 08.-06.-2016 Mødeforum Sted Ældrerådet Kildemarkscentret, Kildemarksvej 124, 4700 Næstved Dato Onsdag den 08. juni 2016 Tidsrum 10.00 ca. 12.30 Deltagere Bjørn Bjerking,

Læs mere

De Aktive Centre. Et aktivt og sundt liv hele livet!

De Aktive Centre. Et aktivt og sundt liv hele livet! De Aktive Centre Et aktivt og sundt liv hele livet! Holbæk Kommunes Aktive Centre er åbne lokale centre, hvor fællesskab, livskvalitet og aktivitet er omdrejningspunktet. Alle, der har lyst til at være

Læs mere

Dato Tid Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer

Dato Tid Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 29. januar 2014 Tid 09:00 Sted Frederikshavn Rådhus, mødelokale 0.28 NB. Fraværende Poul-Erik Andersen Stedfortræder Medlemmer Hanne Andersen Oda Kajgaard Ole Kanstrup

Læs mere

Aktiv hele livet. Indledning. Beskrivelse af omstillingens indhold. Holbæk i Fællesskab, Budget 2015-18. Motivation og hovedbudskab

Aktiv hele livet. Indledning. Beskrivelse af omstillingens indhold. Holbæk i Fællesskab, Budget 2015-18. Motivation og hovedbudskab Indledning Motivation og hovedbudskab Aktiv hele livet Fremtidens velfærd er ikke blot et spørgsmål om de indsatser, vi som kommune leverer til vores borgere. Fremtidens velfærd skabes i fællesskabet mellem

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Budgetlægningen for

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Budgetlægningen for SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2017-2020 til Byrådet den 25. januar 2016 Til: Byrådet m.fl. Dato: 11. januar 2016 Sagsbeh.: AJ Sagsnr.: 00.30.10-G00-1-15

Læs mere

Tid: Mandag d kl Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand

Tid: Mandag d kl Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 1, Mandag d. 06.01.2014 kl. 9.00. Tid: Mandag d. 06.01.2014 kl. 9.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 6. juni 2014 kl. 09.00 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Kirsten Jørgensen ( ) næstformand Vibeke Frej ( ) Ella Bertelsen ( ) Annette

Læs mere

Viborg Ældreråd. Viborg Ældreråd. Dagsorden

Viborg Ældreråd. Viborg Ældreråd. Dagsorden Dagsorden Mødedato: Onsdag den 5. februar 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.17/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup,

Læs mere

Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011.

Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011. Forretningsorden for bestyrelsen i Andelsvandværket Helle Vest AMBA Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011.

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 7. april 2014 kl. 09.00 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Kirsten Jørgensen ( ) næstformand Annette Kjærsgaard ( ) Lillian Skjødt

Læs mere

Afbud: Hanne Blankensteiner, Henning Christensen, Erik Petersen. Fraværende: Vicky Holst Rasmussen.

Afbud: Hanne Blankensteiner, Henning Christensen, Erik Petersen. Fraværende: Vicky Holst Rasmussen. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 7, Onsdag d. 04.06.2014 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Onsdag d. 04.06.2014 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl. 10.00, Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

Referat fra Ældrerådets møde mandag den 5. september 2016 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat fra Ældrerådets møde mandag den 5. september 2016 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat fra Ældrerådets møde mandag den 5. september 2016 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen Kirsten Feld

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Referat Møde nr.: Mødedato: torsdag den 13-03-2008 Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Mødested: Andersen Medlemmer Anker Hvidesten Hansen Inge Jørgensen Birgit Thomsen Anne Margrethe Hermansen Ejgil Risager Kirsten

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Indholdsfortegnelse 048. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 25. august 2011 100 049.

Læs mere