Læseplan F10. Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Læseplan F10. Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse"

Transkript

1 Læseplan F10 Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

2 Praktiske bemærkninger Forelæsningstider Efterårssemesteret : 1. september december incl. Forårssemesteret : 1. februar maj incl. Ferier Efterårsferie : Uge 42. Påskeferie : Tirsdag før påske incl. Pinseferie : Indbefatter kun helligdage. Studienævnssekretariat Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Uddannelse & Kvalitet Winsløwparken 19, 3. sal 5000 Odense C Studienævnssekretær Hanne Steen tlf. : hsteen@health.sdu.dk Uddannelsessekretær Elisabeth Marcussen tlf. : emarcussen@health.sdu.dk Eksamenskontor Campusvej Odense M. Claus Markvardsen tlf. : clma@sdu.dk Information til studerende Information til studerende kan ses på uddannelsens hjemmesider eller på e-learn, husk derfor at checke ofte. Eksamenskontoret oplyser ikke karakter pr. tlf. Køb af bøger Opgivet litteratur kan købes hos FADL i Klinikbygningen.

3 Faglig vejleder Den faglige vejleder er ansat til at være de studerende behjælpelig med løsning af problemer i forbindelse med studiet. Faglig vejleder for supplerings- og kandidatuddannelsen er: Poula Reinert-Petersen tlf. : fv-susuka@health.sdu.dk træffetid : Link til information om træffetid SDU s centrale studievejledning Henvendelse kan ske til VejledningsCentret i træffetiden mellem kl og på tlf eller mail vejledning@sdu.dk Studienævn for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen. Studienævn for den sundhedsfaglige supplerings- og kandidatuddannelse har 6 medlemmer, 3 undervisere og 3 studerende. Studienævnet har til opgave at sikre tilrettelæggelse, gennemførelse og udvikling af uddannelse og undervisning. Ansøgninger til studienævnet skal afleveres senest 14 dage før et studienævnsmøde for at den studerende kan være sikker på at få behandlet sin ansøgning. Dagsorden og referat kan ses på nettet på adressen: Link til referater og dagsordener

4 Modul K4 Sundhedspolitik og folkesundhed 2. semester Forår 2010 Modulbeskrivelse I modulet belyses sundhedspolitik og folkesundhed ud fra henholdsvis en humanistisk og en samfundsvidenskabelig tilgang. I den humanistiske del anlægges en kritisk humanistisk vinkel med fokus på sundheds- og sygdomsbegreber samt sundhedspolitiske strukturers forankring i en større socio-kulturel sammenhæng. Der lægges i denne sammenhæng særligt vægt på processer hvorved den enkelte borger internaliserer og agerer i forhold til egen sundhed, risikofaktorer og sundhedspolitiske forhold. I den samfundsvidenskabelige del belyses og analyseres aktuelle nationale og internationale policyorienterede emner i sundhedsvæsenet ud fra en samfundsvidenskabelig/sundhedsøkonomisk vinkel. Der lægges her vægt på at inddrage forskellige beslutningsmodeller til forståelse af udformning, vedtagelse og gennemførelse af sundhedspolitiske tiltag. De to faglige vinkler og deres samspil belyses gennem fælles fokus på en række cases. Kompetencer Se studieordningen. Modulansvarlige Christian Kronborg & Helle Johannessen Undervisere Christian Kronborg, Helle Johannessen og Rita Agdal Litteratur (læst før modulstart) WHO (2000), The world health report Health systems: improving performance. Kapitel 1 og 2. Kan downloades fra EU Hvidbog: Sammen om sundhed: en strategi for EU Kan downloades fra Litteratur Kent Buse, Nicolas Mays & Gill Walt Walt, Making Health Policy, Open University Press, Mc-Graww- Hill Education, Øvrig litteratur lægges på e-learn.sdu.dk (Blackboard). Krav Modulet afsluttes med en skriftlig prøve. Med udgangspunkt i pensum analyseres et selvvalgt konkret sundhedspolitisk tiltag/emne med fokus på beslutningsprocesser, politiske og folkesundhedsmæssige implikationer samt grundlæggende antagelser om sundhed og sygdom i det pågældende tiltag.

5 Opgaven skal afleveres senest den 26. marts 2010 kl i tre eksemplarer på uddannelsessekretariatet. Eksamenen skal demonstrere at den studerende har tilegnet sig de kompetencer der er beskrevet i studieordningen. Bedømmelse Intern, 7-trinsskala Hvis prøven ikke bestås, afleveres en ny opgave inden for 2 uge efter bedømmelsens offentliggørelse. For at kunne deltage i reeksamination kræves tilmelding til eksamenskontoret senest 1 uge efter karakterens offentliggørelse. Tilbagemelding En kort tværgående skriftlig tilbagemelding med en summarisk karakteristik af opgaverne vil blive lagt på e-learn (BlackBoard).

6 Modul K5 Epidemiologi og Statistik 2. semester Forår 2010 Modulbeskrivelse Epidemiologi er en videnskabelig disciplin, der med et særligt sæt metoder søger systematisk efter årsager til sygdom. Med tanke på forebyggelse af sygdom og sundhedsfremme er det særligt interessant at fokusere på årsager til sygdom i en generel befolkning. På videregående niveau bringer dette modul de studerende indsigt i de epidemiologiske forskningsmetoder, deres styrker og svagheder. Desuden gives de studerende en udvidet indføring i biostatistiske metoder anvendt i sundhedsvidenskabelig forskning. Biostatistikdelen vil blandt andet indeholde undervisning vedrørende fundamentale ikke-parametriske metoder, basale regressionsteknikker og variansanalyse, logistisk regression og overlevelsesanalyser. Det forventes, at de studerende har et forhåndskendskab til epidemiologi og biostatistik svarende til undervisningen på den sundhedsfaglige suppleringsuddannelse. Kompetencer Se studieordningen. Modulansvarlig Christine Dalgård Undervisere Anne-Maria Nybo Andersen, Carsten Ulstrup Litteratur Rothman KJ. Epidemiology. An introduction. Oxford University Press Kirkwood BR & Sterne JAC. Essential Medical Statistics. Blackwell Science Ltd 2003, 2nd ed. Krav Skriftlig eksamen, den 15. april 2010 kl Yderligere information følger ved introduktionen til modulet. Eksamen skal demonstrere, at den studerende har tilegnet sig de kompetencer, der er beskrevet i studieordningen. Bedømmelse Ekstern, 7-trinsskala Ved ikke-bestået eksamen afholdes mundtlig re-eksamination inden for 3 uger efter bedømmelsens offentliggørelse. For at kunne deltage kræves tilmelding til eksamenskontoret senest 1 uge efter karakterens offentliggørelse. Tilbagemelding En skriftlig tilbagemelding i form af en vejledende besvarelse vil blive lagt på e-learn i forbindelse med offentliggørelse af bedømmelsen.

7 Modul K6 Tværgående forskningsfelt: Medicinsk teknologi vurdering (MTV) 2. semester Forår 2010 Modulbeskrivelse Medicinsk teknologivurdering (MTV eller Health Technology Assessment) defineres som en systematisk analyse af forudsætningerne for og konsekvenserne af at anvende medicinsk teknologi. Som del af en MTV kan også undersøges, hvordan teknologier spreder sig i sundhedsvæsenet. Formålet med MTV er at frembringe anvendelsesorienterede bidrag til beslutningsgrundlag i sundhedsplanlægning, - politik, og klinisk praksis. MTV bygger på videnskabelige metoder fra forskellige discipliner og beskæftiger sig med teknologi, der anvendes i forebyggelse, opsporing, diagnostik, behandling, rehabilitering og pleje af helbredsproblemer. Dimensioner eller aspekter af en teknologi, som kan være del af en MTV, inkluderer ikke kun nytte og risici (som effektivitet og sikkerhed) men også tekniske aspekter og økonomiske, sociale, etiske, juridiske og kulturelle aspekter i forbindelse med at anvende en specifik teknologi. Modulet er opbygget i tre dele. Del 1 Generel introduktion (12-16 timer). Del 2 Fokus på patientperspektivet i dansk og international MTV (12 timer). Som udgangspunkt for at diskutere relevante emner henviser vi til forskellige MTV-rapporter, som fokuserer på patientelementet. Der kastes lys over, hvordan MTV kan fungere som beslutningsgrundlag i forbindelse med patientelementet. Del 3 I del 3 fortsætter vi med økonomisk evaluering af medicinsk teknologi (12 timer). Vi bygger videre på del 2 af modulet i sundhedsøkonomi i første semester, men nu ud fra et tværfagligt perspektiv, som er perspektivet i MTV. Vi fokuserer blandt andet på, hvordan man præsenterer studier, hvordan man tackler usikkerhed og vi gennemgår nye udviklinger inden for området. Kompetencer Se studieordningen. Modulansvarlige Helle Ploug Hansen Undervisere Marie Kruse, Helle Ploug Hansen

8 Litteratur En bog, tekster på e-learn, samt diverse MTV-rapporter (downloades): Drummond MF, Sculpher MJ, Torrance GW, O Brien BJ, Stoddart GL. Methods for the economic evaluation of health care programmes. Oxford University Press, 2005 (third edition). Det vil fremgå af den specifikke undervisningsplan, hvilke MTV rapporter der anvendes i undervisningen og hvorfra de kan downloades. Krav Skriftlig gruppeopgave med min. 4 og max. 5 studerende pr. gruppe, samt individuel mundtlig bedømmelse. Den skriftlige opgave må ved 4 gruppedeltagere ikke overstige max. 20 sider, ved 5 gruppedeltagere max. 23 sider. Opgaven afleveres i 3 eksemplarer den 2. juni 2010 kl på uddannelsessekretariatet. Der opfordres til, at opgaven må indgå som udlånsmateriale/inspiration til andre studerende på den sundhedsfaglige supplerings-/kandidatuddannelse. Såfremt opgaven må indgå som udlånsmateriale, bedes det angivet på forsiden af opgaven, og der skal så afleveres 4 eksemplarer af opgaven. Mundtlig eksamen er individuel og finder sted i dagene 16. juni og 17. juni Eksamen er af 20 min. varighed inkl. censur. Der gives én samlet vurdering for den skriftlige og mundtlige præstation. Bedømmelse Intern, 7-trinsskala Ved ikke-bestået eksamen afholdes re-eksamination i form af genindlevering af en delvist revideret opgave inden for 3 uger efter bedømmelsens offentliggørelse. For at kunne deltage kræves tilmelding til studiesekretariatet senest 1 uge efter bedømmelsens offentliggørelse. Opgavetyper samt specifikke krav til opgaven vil foreligge på Black-board i slutningen af marts måned 2010.

9 Valgfag Der henvises til Notat vedrørende valgfag, der kan findes på hjemmesiden. tuddannelse/valgfag.aspx Generelle eksamensregler og -bestemmelser. Eksamensdatoer Der gøres opmærksom på, at de angivne eksamensdatoer kan blive ændret, tjek derfor altid e-learn og nettet. Eksamenstilmelding Man er automatisk tilmeldt eksamen i et modul, når man er tilmeldt rettidigt til undervisningen. Eksamensafmelding Eksamensafmelding skal finde sted senest ugedagen før eksamensdagen. Eksamensafmelding foregår via studentselvbetjeningen på nettet. Se endvidere studieordningen for eksamensreglerne vedrørende for sen afmelding, udeblivelse samt sygdom - Link til studieordning Se også universitets hjemmeside for regler vedrørende eksamen. Disse beskriver blandt andet mødetid samt hvad den studerende skal medbringe for at få adgang til eksamenslokalet. Link til universitetets hjemmeside

10 Telefon/ liste for modulansvarlige/ interne undervisere på kandidatuddannelsen. Navn Rita Agdal Christian Kronborg Ansættelsessted/ adresse IST HMS IST - Sundhedsøkonomi Telefonnr Helle Johannesen IST HMS Christine Dalgård IST - Miljømedicin Anne-Marie Nybo Andersen Carsten Ulstrup Helle Ploug Hansen Marie Kruse adresse ritaag@online.no cka@sam.sdu.dk hjohannessen@health.sdu.dk cdalgaard@health.sdu.dk IST - Epidemiologi anandersen@health.sdu.dk IST - Sundhedsøkonomi Carsten_ulstrup@hotmail.com IST-HMS hphansen@health.sdu.dk Statens Institut for Folkesundhed mak@niph.dk

11 Skema for 2. semester på kandidatuddannelsen - forårssemesteret 2010 Uge Onsdag Torsdag Fredag Uge 5 1/2-5/2 Uge 6 8/2-12/2 Uge 7 15/2-19/2 Uge 8 22/2-26/2 Uge 9 1/3-5/3 Uge 10 8/3-12/3 Uge 11 15/3-19/3 Uge 12 22/3-26/3 Uge 13 29/3-2/4 Uge 14 5/4-9/4 Dato 3/2 Kl Modul 4: HJ/CK Kl Modul 4: HJ Dato 10/2 Kl Modul 4: CK Dato 17/2 Kl Modul 4: CK Dato 24/2 Kl Modul 4: Dato 3/3 Kl Modul 4: RA Dato 10/3 Kl Modul 4: HJ Dato 4/2 Dato 11/2 Undervisning i lokale Dato 18/2 Dato 25/2 Dato 4/3 Dato 11/3 Dato 5.2 Kl Modul 4: CK Dato 12/2 Kl Modul 4: HJ Kl Modul 4: CK Dato 19/2 Kl Modul 4: CK/HJ Dato 26/2 Kl Modul 4: HJ Kl Modul 4: CK Dato 5/3 Kl Modul 4: HJ Kl Modul 4: CK Dato 12/3 Kl Modul 4: CK Kl Modul 4: CK/HJ Dato 19/3 Kl Modul 4: Dato 17/3 Dato 18/3 Dato 24/3 Dato 25/3 Dato 26/3 OBS: Aflevere opgave i modul 4, senest kl Dato 31/3 Påskeferie Dato 7/4 Dato 1/4 Påskeferie / Skærtorsdag Dato 8/4 (Opgave udleveres) Dato 2/4 Påskeferie / Langfredag Dato 9/4

12 Uge 15 12/4-16/4 Uge 16 19/4-23/4 Uge 17 26/4-30/4 Uge 18 3/5-7/5 Uge 19 10/5-14/5 Dato 14/4 Dato 15/4 Kl Tentamen i modul 5 Afholdes i og Dato 21/4 Kl Modul 6: HPH og MK Dato 28/4 Kl Modul 6: HPH Kl Modul 6: MK Dato 5/5 Kl Modul 6: MK Kl Modul 6: HPH Kl Synops og speciale: HPH Dato 12/5 Kl Modul 6: MK Dato 22/4 Kl Modul 6: MK Kl Modul 6: HPH Dato 29/4 Kl Modul 6:MK Kl Modul 6:HPH Dato 6/5 Kl Modul 6: HPH Kl Modul 6: MK Dato 13/5 Kristi Himmelfartsdag Dato 16/4 Dato 23/4 Dato 30/4 St. Bededag Dato 7/5 Kl Modul 6: MK Dato 14/5 Uge 20 17/5-21/5 Uge 21 24/5-28/5 Uge 22 31/5-4/6 Uge 23 7/6-11/6 Uge 24 14/6-18/6 Uge 25 21/6-25/6 Uge 26 28/6-2/7 Dato 19/5 Kl Modul 6: MK Dato 20/5 Dato 21/5 Gruppearbejde * Dato 26/5 Dato 27/5 Dato 28/5 Gruppearbejde * Gruppearbejde * Gruppearbejde * Dato 2/6 Dato 3/6 Dato 4/6 OBS: Aflevere opgave modul 6, senest kl Dato 9/6 Dato 10/6 Dato 11/6 Dato16/6 Dato 17/6 Dato 18/6 Eksamen modul 6 Eksamen modul 6 Dato 23/6 Dato 24/6 Dato 25/6 Dato 30/6 Dato 1/7 Dato 2/7 Undervisningen foregår i lokale WP * Gruppearbejde kan foregå i lokalerne /119/120/ /131/132, kl NB! Også tirsdag den

13 Modul K4: Sundhedspolitik og folkesundhed Modul K5: Epidemiologi og statistik Modul K6: Tværgående forskningsfelt: Medicinsk teknologivurdering (MTV) HJ: Helle Johannesen CK: Christian Kronborg RA: Rita Agdal HPH: Helle Ploug Hansen MK: Marie Kruse Version

Læseplan F12. Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Læseplan F12. Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Læseplan F12 Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Praktiske bemærkninger Forelæsningstider Efterårssemesteret : 1. september - 22. december inkl. Forårssemesteret : 1. februar - 31. maj inkl. Ferier

Læs mere

Læseplan F12. Den Sundhedsfaglige Suppleringsuddannelse

Læseplan F12. Den Sundhedsfaglige Suppleringsuddannelse Læseplan F12 Den Sundhedsfaglige Suppleringsuddannelse Praktiske bemærkninger Forelæsningstider Efterårssemesteret : 1. september - 22. december inkl. Forårssemesteret : 1. februar - 31. maj inkl. Ferier

Læs mere

Læseplan F14. Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Med forbehold for ændringer

Læseplan F14. Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Med forbehold for ændringer Læseplan F14 Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Med forbehold for ændringer Praktiske bemærkninger Forelæsningstider Efterårssemesteret : 1. september - 22. december inkl. Forårssemesteret : 1. februar

Læs mere

Læseplan F08. Den sundhedsfaglige Suppleringsuddannelse

Læseplan F08. Den sundhedsfaglige Suppleringsuddannelse Læseplan F08 Den sundhedsfaglige Suppleringsuddannelse Praktiske bemærkninger Forelæsningstider Efterårssemesteret : 1. september - 22. december incl. Forårssemesteret : 1. februar - 31. maj incl. Ferier

Læs mere

Læseplan E13. Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Læseplan E13. Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Læseplan E13 Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Praktiske bemærkninger Semesterperiode Efterårssemestret : 26. august - 17. januar inkl. Forårssemestret : 1. februar - 31. maj inkl. Ferier Efterårsferie

Læs mere

Studieguide FORELØBIG UDGAVE

Studieguide FORELØBIG UDGAVE Studieguide FORELØBIG UDGAVE Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse 3. semester Brugerinddragelse i praksis og forskning Tidsmæssig placering af undervisning: Oktober december 2016 Tidspunkt for prøve:

Læs mere

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Studieplan. Sundhedsøkonomi Farmaceutuddannelsen, SDU. Jan Sørensen

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Studieplan. Sundhedsøkonomi Farmaceutuddannelsen, SDU. Jan Sørensen 1. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Studieplan Sundhedsøkonomi Farmaceutuddannelsen, SDU Jan Sørensen Titel Studieguide Farmaceutuddannelsen Kursus: Sundhedsøkonomi (5 ECTS) Forfatter: Jan Sørensen

Læs mere

Studieguide for Projektledelse (Project Management) modul 2 - E17

Studieguide for Projektledelse (Project Management) modul 2 - E17 Studieguide for Projektledelse (Project Management) modul 2 - E17 Kandidatuddannelsen i Fysioterapi (Studieguiden er med forbehold for ændringer) Udarbejdet:03.04.17 af tgu Opdateret:. 1. December 2017

Læs mere

Studieguide for Valgfag Planlægning og gennemførelse af et kvantitativt forskningsprojekt

Studieguide for Valgfag Planlægning og gennemførelse af et kvantitativt forskningsprojekt Studieguide for Valgfag Planlægning og gennemførelse af et kvantitativt forskningsprojekt Kandidatuddannelsen i Ergoterapi / Jordemodervidenskab / Klinisk Sygepleje (med forbehold for ændringer) Udarbejdet:

Læs mere

UDDANNELSESPLAN BIOANALYTIKERUDDANNELSEN 7. SEMESTER. Professions højskolen Absalon

UDDANNELSESPLAN BIOANALYTIKERUDDANNELSEN 7. SEMESTER. Professions højskolen Absalon UDDANNELSESPLAN IOANALYTIKERUDDANNELSEN 7. SEMESTER Professions højskolen Absalon Uddannelsesplan: ioanalytikeruddannelsen. 7. semester. I uddannelsesplanen har vi samlet de informationer, du har mest

Læs mere

Modul 13. Gældende pr. august Eksamensbekendtgørelse rettet

Modul 13. Gældende pr. august Eksamensbekendtgørelse rettet Modul 13 Gældende pr. august 2014 1 Indhold 1. Introduktion til modulet... 3 2. Ansøgningsprocedure... 3 2. Modulets fokusområde... 3 3. Fordeling af fag og ECTS på modulet... 3 4. Fagenes centrale temaer

Læs mere

Eksamenskatalog. Bachelor i sygepleje Teoretisk undervisning 3. semester

Eksamenskatalog. Bachelor i sygepleje Teoretisk undervisning 3. semester Bachelor i sygepleje Hold 2015 Obligatoriske forhold, prøver og eksaminer... 3 Vurderingsformer... 3 Indstilling og afmelding til prøver... 4 Oversigt over prøver... 5 Interne prøver... 5 Rammer og kriterier

Læs mere

SDM Forelæsning: Statistik for klinikere p-værdier, power og confidensintervaller. 15.st.aud. Arbejde med CATopgave SDM

SDM Forelæsning: Statistik for klinikere p-værdier, power og confidensintervaller. 15.st.aud. Arbejde med CATopgave SDM SKEMA 11. semester Forår 2013 Forskningsmetode og evidensbaseret medicin 3513701 (300113) Uge 5 Mandag den 28/1 Tirsdag den 29/1 Onsdag den 30/1 Torsdag den 31/1 Fredag den 1/2 AL 10.15-11.00 SDM 11.15-12.00

Læs mere

Fagbeskrivelse. Modul: Brugerinddragelse i praksis og forskning. User involvement in health practice and research

Fagbeskrivelse. Modul: Brugerinddragelse i praksis og forskning. User involvement in health practice and research Fagbeskrivelse Modul: Brugerinddragelse i praksis og forskning User involvement in health practice and research Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Syddansk Universitet (med forbehold for ændringer)

Læs mere

2009-studieordning for masteruddannelsen Master of Public Health (MPH) ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet

2009-studieordning for masteruddannelsen Master of Public Health (MPH) ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet 2009-studieordning for masteruddannelsen Master of Public Health (MPH) ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet Denne fagspecifikke studieordning udgør sammen med kursusbeskrivelserne

Læs mere

Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2013 og finder anvendelse i forhold til studerende, som optages fra og med dette tidspunkt.

Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2013 og finder anvendelse i forhold til studerende, som optages fra og med dette tidspunkt. 2013-studieordning for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, Skolen for Human Sundhed og Medicin Denne studieordning træder i kraft den

Læs mere

Peqqissaanermik Ilisimatusarfik/ Institut for Sygepleje og Sundhedsvidenskab Sygeplejerskeuddannelsen. Eksamenskatalog Teori undervisning

Peqqissaanermik Ilisimatusarfik/ Institut for Sygepleje og Sundhedsvidenskab Sygeplejerskeuddannelsen. Eksamenskatalog Teori undervisning Peqqissaanermik Ilisimatusarfik/ Institut for Sygepleje og Sundhedsvidenskab Sygeplejerskeuddannelsen Eksamenskatalog Teori undervisning 6. Semester 8.maj 2013 Inholdsfortegnelse Obligatoriske forhold,

Læs mere

Jordemoderuddannelsen Rammer og kriterier for intern teoretisk prøve på modul 13

Jordemoderuddannelsen Rammer og kriterier for intern teoretisk prøve på modul 13 Jordemoderuddannelsen Rammer og kriterier for intern teoretisk prøve på modul 13 1 Rammer og kriterier for modul 13 prøve Dette dokument indeholder en beskrivelse af: Læringsudbytte for modul 13 s. 2 Forudsætninger

Læs mere

Eksamensplan vinter 2010/11. BA-uddannelsen

Eksamensplan vinter 2010/11. BA-uddannelsen Eksamensplan vinter 2010/11 Revideret den 31. januar 2011 (Ret til ændringer forbeholdes) Retningslinjer 1. Gyldigt studiekort skal medbringes til samtlige prøver. BA-uddannelsen 2. Eksamenssted ved de

Læs mere

Valgfagskatalog 4. semester bachelor, forår 2016, første kvartal, 15 ECTS. Der er mulighed til at vælge mellem to forskellige kombinationsmuligheder:

Valgfagskatalog 4. semester bachelor, forår 2016, første kvartal, 15 ECTS. Der er mulighed til at vælge mellem to forskellige kombinationsmuligheder: Valgfagskatalog 4. semester bachelor, forår 2016, første kvartal, 15 ECTS Der er mulighed til at vælge mellem to forskellige kombinationsmuligheder: 1. International sundhed (7,5 ECTS) + Miljø og sundhed

Læs mere

12. Modulbeskrivelse

12. Modulbeskrivelse 12. Modulbeskrivelse Gældende pr. 1. september 2011 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Generelt... 3 2. Introduktion til modulet:... 3 3. Modulets fokusområde... 3 4. Fordeling af fag og

Læs mere

Peqqissaanermik Ilisimatusarfik/ Institut for Sygepleje og Sundhedsvidenskab Sygeplejerskeuddannelsen. Eksamenskatalog Teori

Peqqissaanermik Ilisimatusarfik/ Institut for Sygepleje og Sundhedsvidenskab Sygeplejerskeuddannelsen. Eksamenskatalog Teori Peqqissaanermik Ilisimatusarfik/ Institut for Sygepleje og Sundhedsvidenskab Sygeplejerskeuddannelsen Eksamenskatalog Teori 3. semester Hold 2012 Eksamenskatalog 3. semester... Error! Bookmark not defined.

Læs mere

Studievejledning for Bacheloruddannelsen i Statskundskab og Bacheloruddannelsen i Samfundsfag

Studievejledning for Bacheloruddannelsen i Statskundskab og Bacheloruddannelsen i Samfundsfag Studievejledning for Bacheloruddannelsen i Statskundskab og Bacheloruddannelsen i Samfundsfag September 2017 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Aarhus Universitet 2 INDHOLDSFORTEGNELSE STUDIEVEJLEDNING

Læs mere

Modul 13. Ergoterapeutiske professionsfærdigheder og professionsudøvelse

Modul 13. Ergoterapeutiske professionsfærdigheder og professionsudøvelse Modul 13 Ergoterapeutiske professionsfærdigheder og professionsudøvelse Indholdsfortegnelse Modulbeskrivelse modul 13... 1 Retningslinjer for intern prøve modul 13... 3 Modulbeskrivelse modul 13 Ergoterapeutiske

Læs mere

Referat af møde i Studienævnet for Kandidatuddannelserne i

Referat af møde i Studienævnet for Kandidatuddannelserne i Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat af møde i Studienævnet for Kandidatuddannelserne i Fysioterapi, Ergoterapi, Jordemodervidenskab, Klinisk sygepleje og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Læs mere

Peqqissaanermik Ilisimatusarfik/ Institut for Sygepleje og Sundhedsvidenskab. Eksamenskatalog. Teori. 5. Semester 27.08.2013

Peqqissaanermik Ilisimatusarfik/ Institut for Sygepleje og Sundhedsvidenskab. Eksamenskatalog. Teori. 5. Semester 27.08.2013 Peqqissaanermik Ilisimatusarfik/ Institut for Sygepleje og Sundhedsvidenskab Eksamenskatalog Teori 27.08.2013 5. Semester Eksamenskatalog 5.semester Eksamenskatalog 5. semester 2 Interne prøver 5. semester

Læs mere

Studievejledning for Bacheloruddannelsen i Statskundskab og Bacheloruddannelsen i Samfundsfag

Studievejledning for Bacheloruddannelsen i Statskundskab og Bacheloruddannelsen i Samfundsfag Studievejledning for Bacheloruddannelsen i Statskundskab og Bacheloruddannelsen i Samfundsfag September 2009 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Aarhus Universitet 2 INDHOLDSFORTEGNELSE STUDIEVEJLEDNING

Læs mere

Studienævnsmøde for Kandidatuddannelserne i Fysioterapi, Ergoterapi, Jordemodervidenskab, Klinisk sygepleje og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Studienævnsmøde for Kandidatuddannelserne i Fysioterapi, Ergoterapi, Jordemodervidenskab, Klinisk sygepleje og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat af møde i Studienævnet for Kandidatuddannelserne i Fysioterapi, Ergoterapi, Jordemodervidenskab, Klinisk sygepleje og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Læs mere

Valgfagskatalog 4. semester bachelor, forår 2015, første kvartal, 15 ECTS

Valgfagskatalog 4. semester bachelor, forår 2015, første kvartal, 15 ECTS Valgfagskatalog 4. semester bachelor, forår 2015, første kvartal, 15 ECTS De studerende har mulighed til at vælge mellem to forskellige kombinationsmuligheder: 1. International sundhed (7,5 ECTS) + Miljø

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Jura (Cand.jur.)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Jura (Cand.jur.) Årgang: 2005 Siden er sidst opdateret: 8. maj 2007 Side 1 af 9 sider Studieordning for kandidatuddannelsen i Jura (Cand.jur.) Årgang: 2005 Siden er sidst opdateret: 8. maj 2007 Side 2 af 9 sider Denne

Læs mere

KANDIDATUDDANNELSEN I SYGEPLEJE

KANDIDATUDDANNELSEN I SYGEPLEJE KANDIDATUDDANNELSEN I SYGEPLEJE KANDIDATDAG 24. NOVEMBER 2016 præsen TATION PROGRAM FOR I DAG: 1) Introduktion ved studievejledningen 2) Lektor Hanne Kronborg om Cand.Cur. 3) Studievejledningen om optagelse

Læs mere

Studieordning. Den sundhedsfaglige suppleringsuddannelse. Syddansk Universitet

Studieordning. Den sundhedsfaglige suppleringsuddannelse. Syddansk Universitet Studieordning Den sundhedsfaglige suppleringsuddannelse Syddansk Universitet Godkendt af dekanen for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, den 30. januar 2006. Opdateret 12. august 2010. Indhold Indledning

Læs mere

Eksamensplan vinter 2011/12. BA-uddannelsen

Eksamensplan vinter 2011/12. BA-uddannelsen Eksamensplan vinter 2011/12 (Ret til ændringer forbeholdes) Retningslinjer 1. Gyldigt studiekort skal medbringes til samtlige prøver. BA-uddannelsen 2. Mødetiden til skriftlige prøver er mellem kl. 8.30

Læs mere

Studieguide for Projektledelse SF2

Studieguide for Projektledelse SF2 Studieguide for Projektledelse SF2 Kandidatuddannelsen i Ergoterapi / Jordemodervidenskab /Klinisk Sygepleje det samfundsvidenskabelige spor (Studieguiden er med forbehold for ændringer) Udarbejdet: 13.09.2015

Læs mere

Epidemiologisk evidens og opsummering

Epidemiologisk evidens og opsummering Epidemiologisk evidens og opsummering Mads Kamper-Jørgensen, lektor, maka@sund.ku.dk Afdeling for Social Medicin, Institut for Folkesundhedsvidenskab It og sundhed l 12. juni 2014 l Dias nummer 1 Sidste

Læs mere

Lektionskatalog. 7. semester moduler

Lektionskatalog. 7. semester moduler Lektionskatalog 7. semester moduler Rummets sociologi - Rum, mobilitet og sted Critique and counter critique - Sociological time-diagnoses Recognition, respect and redistribution Biographical method Forløbsanalyse

Læs mere

Referat af møde i Studienævnet for Kandidatuddannelserne i Fysioterapi, Ergoterapi, Jordemodervidenskab, Klinisk sygepleje

Referat af møde i Studienævnet for Kandidatuddannelserne i Fysioterapi, Ergoterapi, Jordemodervidenskab, Klinisk sygepleje Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat af møde i Studienævnet for Kandidatuddannelserne i Fysioterapi, Ergoterapi, Jordemodervidenskab, Klinisk sygepleje og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Læs mere

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I MATEMATIK matematik I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i matematik. Her er en beskrivelse

Læs mere

Studieordning for SUPPLERINGSFAG I ETIK DET HUMANISTISKE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET

Studieordning for SUPPLERINGSFAG I ETIK DET HUMANISTISKE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET Studieordning for SUPPLERINGSFAG I ETIK DET HUMANISTISKE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET August 2005 Senest revideret marts 2007 Indhold Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5: Kapitel 6: Kapitel

Læs mere

HA(jur.)-studiet 2012

HA(jur.)-studiet 2012 HA(jur.)-studiet 2012 Indhold Indledning... 2 Kvalifikationsmål... 3 Uddannelsens opbygning... 4 1. del - undervisning... 7 1. del prøver... 8 Oversigt over prøverne... 8 Prøvebeskrivelser... 9 Bedømmelse...

Læs mere

UDDANNELSESPLAN BIOANALYTIKER UDDANNELSEN 3. SEMESTER. Professions højskolen Absalon

UDDANNELSESPLAN BIOANALYTIKER UDDANNELSEN 3. SEMESTER. Professions højskolen Absalon UDDANNELSESPLAN BIOANALYTIKER UDDANNELSEN 3. SEMESTER Professions højskolen Absalon Uddannelsesplan: Bioanalytikeruddannelsen 3. semester. I uddannelsesplanen har vi samlet de informationer, du har mest

Læs mere

Eksamensplan vinter 2013/14. BA-uddannelsen

Eksamensplan vinter 2013/14. BA-uddannelsen Eksamensplan vinter 2013/14 (Ret til ændringer forbeholdes) Revideret den 13. januar 2014 BA-uddannelsen Retningslinjer 1. Gyldigt studiekort skal medbringes til samtlige prøver. 2. Eksamenssted ved de

Læs mere

Studievejledning for Bacheloruddannelsen i Offentlig politik og Økonomi September 2016

Studievejledning for Bacheloruddannelsen i Offentlig politik og Økonomi September 2016 Studievejledning for Bacheloruddannelsen i Offentlig politik og Økonomi September 2016 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Aarhus Universitet 2 INDHOLDSFORTEGNELSE STUDIEVEJLEDNING BACHELORUDDANNELSERNE

Læs mere

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I O R G A N I S A T I O N S A N T R O P O L O G I. September 2003

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I O R G A N I S A T I O N S A N T R O P O L O G I. September 2003 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I O R G A N I S A T I O N S A N T R O P O L O G I September 2003 Senest revideret august 2007 1-årig suppleringsuddannelse

Læs mere

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I C I N S K A N T R O P O L O G I. September 1999

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I C I N S K A N T R O P O L O G I. September 1999 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I C I N S K A N T R O P O L O G I September 1999 Senest revideret august 2007 Studieordning for 1-årig

Læs mere

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I K I N A - S T U D I E R. September 1998

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I K I N A - S T U D I E R. September 1998 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I K I N A - S T U D I E R September 1998 Senest revideret maj 2007 Kapitel 1: Formål og faglig beskrivelse 1.

Læs mere

Referat af mødet i studienævnet for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Torsdag den 15. december, kl

Referat af mødet i studienævnet for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Torsdag den 15. december, kl Referat af mødet i studienævnet for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Torsdag den 15. december, kl. 15.30-17.00 i Winsløwparken 19, 3. sal, mødelokale 402 Til stede: Helle Ploug Hansen (HPH), Christine

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 5. Lokalt tillæg til studieordningen. Tværprofessionel virksomhed. August 2015 ASLD og BEJO / TRHJ og LIFP

Modulbeskrivelse. Modul 5. Lokalt tillæg til studieordningen. Tværprofessionel virksomhed. August 2015 ASLD og BEJO / TRHJ og LIFP Modulbeskrivelse Lokalt tillæg til studieordningen Modul 5 Tværprofessionel virksomhed August 2015 ASLD og BEJO / TRHJ og LIFP 1 1.0. Indledning Modulbeskrivelsen for modul 5 består af studieaktivitetsmodellen,

Læs mere

Studie-guide Masteruddannelsen i Rehabilitering

Studie-guide Masteruddannelsen i Rehabilitering Studie-guide Masteruddannelsen i Rehabilitering Modul 1 - Introduktion til videnskabsteori og videnskabelig metode (med forbehold for ændringer) Masteruddannelsen i Rehabilitering MR 13, efterårssemester

Læs mere

Page 1 of 2 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet - Syddansk Universitet Bachelorfag (F10) International politik og organisation International Relations Fagnr. 9305202 Esbjerg Kolding Odense Scient.pol.

Læs mere

Version studieåret 2015/2016

Version studieåret 2015/2016 2009-studieordning for bacheloruddannelsen i folkesundhedsvidenskab ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, Skolen for Human Sundhed og Medicin Denne studieordning træder i

Læs mere

Studieguide for Projektledelse SF2

Studieguide for Projektledelse SF2 Studieguide for Projektledelse SF2 Kandidatuddannelsen i Ergoterapi / Jordemodervidenskab /Klinisk Sygepleje det samfundsvidenskabelige spor (Studieguiden er med forbehold for ændringer) Udarbejdet: 13.09.2015

Læs mere

Klinisk undervisning Modulbeskrivelse for modul 12. - Sygepleje og selvstændig professionsudøvelse Sygeplejerskeuddannelsen Hold H09S April 2012

Klinisk undervisning Modulbeskrivelse for modul 12. - Sygepleje og selvstændig professionsudøvelse Sygeplejerskeuddannelsen Hold H09S April 2012 Klinisk undervisning Modulbeskrivelse for modul 12 - Sygepleje og selvstændig professionsudøvelse Sygeplejerskeuddannelsen Hold H09S April 2012 Indholdsfortegnelse 1 Tema og læringsudbytte for modul 12...

Læs mere

Eksamensplan sommer 10. BA-uddannelsen

Eksamensplan sommer 10. BA-uddannelsen Eksamensplan sommer 10 (Ret til ændringer forbeholdes) BA-uddannelsen Retningslinjer 1. Gyldigt studiekort skal medbringes til samtlige prøver. 2. Eksamenssted ved de oplyses på selvbetjeningen under Status

Læs mere

Køreplan og vejledning i forbindelse med Bachelorprojekt (BAprojekt)

Køreplan og vejledning i forbindelse med Bachelorprojekt (BAprojekt) Køreplan og vejledning i forbindelse med Bachelorprojekt (BAprojekt) I denne køreplan og vejledning finder du information om BA-projektet ved Idræt og Sundhed. Det drejer sig om følgende: Tilmelding til

Læs mere

Engelsk mundtlig kommunikation

Engelsk mundtlig kommunikation DET HUMANISTISKE FAKULTET 30-11-2018 17:51 FAGBESKRIVELSE Engelsk mundtlig kommunikation Indholdsfortegnelse Fagnummer Fagtitel Ansvarligt studienævn Udbudssteder Niveau Udbudsterminer Overordnet målbeskrivelse

Læs mere

DET HUMANISTISKE FAKULTET :30 FAGBESKRIVELSE. Forandringskommunikation og ledelse i offentlige og private organisationer

DET HUMANISTISKE FAKULTET :30 FAGBESKRIVELSE. Forandringskommunikation og ledelse i offentlige og private organisationer DET HUMANISTISKE FAKULTET 12-01-2019 10:30 FAGBESKRIVELSE Forandringskommunikation og ledelse i offentlige og private organisationer Indholdsfortegnelse Fagnummer ECTS-point Fagtitel Antal undervisningstimer

Læs mere

Kapitel 1 Formål og kompetenceprofil

Kapitel 1 Formål og kompetenceprofil 2009-studieordning for bacheloruddannelsen i folkesundhedsvidenskab ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, Uddannelsesråd for folkesundhedsvidenskaberne Denne studieordning

Læs mere

Rettelsesblad til. Studieordning for kandidatuddannelsen i Designledelse, ver. 02. Gælder for studerende indskrevet pr. 1.

Rettelsesblad til. Studieordning for kandidatuddannelsen i Designledelse, ver. 02. Gælder for studerende indskrevet pr. 1. Rettelsesblad til Studieordning for kandidatuddannelsen i Designledelse, ver. 02 Gælder for studerende indskrevet pr. 1. september 2016 For studerende indskrevet 2016 ændres studieordning fra 1. september

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER. HD 2. del i Marketing Management, vinter 2013/sommer 2014

AKTIVITETSKALENDER. HD 2. del i Marketing Management, vinter 2013/sommer 2014 AKTIVITETSKALENDER HD 2. del i Marketing Management, vinter 2013/sommer 2014 Semesterstart: Eksamenstilmelding: Undervisnings-tilmelding: Eksamen: Syge- og reeksamen: I efteråret 2013 starter alle hold

Læs mere

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 14 Sygeplejeprofession kundskabsgrundlag og metoder

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 14 Sygeplejeprofession kundskabsgrundlag og metoder Professionsbachelor i Sygepleje Modulbeskrivelse Modul 14 Sygeplejeprofession kundskabsgrundlag og metoder Hold BoSE14 Efteråret 2017 Revideret 1/8 2017 Indhold Tema: Sygeplejeprofession - kundskabsgrundlag

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I RANDERS SEMESTERPLAN. 7. semester. Hold Februar 07. Gældende for perioden

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I RANDERS SEMESTERPLAN. 7. semester. Hold Februar 07. Gældende for perioden SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I RANDERS SEMESTERPLAN 7. semester Hold Februar 07 Gældende for perioden 01.02.10-30.06.10 Indholdsfortegnelse Forord...3 Semesterets hensigt, mål og tilrettelæggelse...4 Indhold...5

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB FSV

AARHUS UNIVERSITET FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB FSV FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB FSV Bacheloruddannelsen Start 2010 Optag: max 50 (2 hold á 25); 40-42 færdige bachelorer juni 2013 Kandidatuddannelsen Start 2013 Optag: 37 (her af 34 egne bachelorer) Bacheloruddannelsen

Læs mere

Modul 5. Tværprofessionel virksomhed. Erg511

Modul 5. Tværprofessionel virksomhed. Erg511 Modul 5 Tværprofessionel virksomhed Erg511 August 2012 Indholdsfortegnelse Modulbeskrivelse modul 5: Tværprofessionel virksomhed... 1 Retningslinjer for intern prøve - modul 5 - Tværprofessionel virksomhed...

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 2. maj 2013, kl. 12-13 Bygn. 1264, lokale 3.10 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Ellen Aagaard Nøhr,

Læs mere

Studieordning. Den sundhedsfaglige suppleringsuddannelse. Syddansk Universitet

Studieordning. Den sundhedsfaglige suppleringsuddannelse. Syddansk Universitet Studieordning Den sundhedsfaglige suppleringsuddannelse Syddansk Universitet Godkendt af dekanen for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, den 30. januar 2006. Opdateret 15. december 2011. Indhold Indledning

Læs mere

Modulbeskrivelse Modul 5

Modulbeskrivelse Modul 5 Modulbeskrivelse Modul 5 1 Indledning Modul 5 sætter fokus på tværprofessionelt samarbejde mhp. en kvalificeret, sammenhængende indsats overfor brugerne. Modulet dækker 15 ECTS. Modulbeskrivelsen er udarbejdet

Læs mere

Reeksamensplan vinter 2010/11. BA-uddannelsen

Reeksamensplan vinter 2010/11. BA-uddannelsen Reeksamensplan vinter 2010/11 Revideret den 10. februar 2011 (Ret til ændringer forbeholdes) Retningslinjer 1. Gyldigt studiekort skal medbringes til samtlige prøver. BA-uddannelsen 2. Eksamenssted ved

Læs mere

Modul 5. Tværprofessionel virksomhed. August 2015. Udarbejdet af Fysioterapeutuddannelsen i Holstebro VIA University College

Modul 5. Tværprofessionel virksomhed. August 2015. Udarbejdet af Fysioterapeutuddannelsen i Holstebro VIA University College Modul 5 Tværprofessionel virksomhed August 2015 Udarbejdet af Fysioterapeutuddannelsen i Holstebro VIA University College Fysioterapeutuddannelsen i Holstebro Side 1 af 6 Modulets tema Den monofaglige

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. Intern klinisk prøve Modul 6. Kronisk syge patienter og borgere i eget hjem

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. Intern klinisk prøve Modul 6. Kronisk syge patienter og borgere i eget hjem SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG Intern klinisk prøve Modul 6 Kronisk syge patienter og borgere i eget hjem Titel: Intern klinisk prøve Fag: Sygepleje, folkesundhedsvidenskab, herunder epidemiologi

Læs mere

Moderne britiske studier

Moderne britiske studier DET HUMANISTISKE FAKULTET 16-01-2019 14:23 FAGBESKRIVELSE Moderne britiske studier 12.03.2018 Indholdsfortegnelse Fagnummer Fagtitel Antal undervisningstimer Fagansvarlige Overordnet målbeskrivelse Målbeskrivelse

Læs mere

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I MATEMATIK-ØKONOMI science.au.dk

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I MATEMATIK-ØKONOMI science.au.dk faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I MATEMATIK-ØKONOMI science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I MATEMATIK-ØKONOMI MATEMATIK-ØKONOMI I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i matematikøkonomi.

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Jura (Cand.jur.)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Jura (Cand.jur.) Årgang: 2005 Siden er sidst opdateret: 14. september 2007 Side 1 af 9 sider Studieordning for kandidatuddannelsen i Jura (Cand.jur.) Årgang: 2005 Siden er sidst opdateret: 14. september 2007 Side 2 af

Læs mere

Reeksamensplan vinter 2011/12. BA-uddannelsen

Reeksamensplan vinter 2011/12. BA-uddannelsen Reeksamensplan vinter 2011/12 (Ret til ændringer forbeholdes) Retningslinjer 1. Gyldigt studiekort skal medbringes til samtlige prøver. BA-uddannelsen 2. Mødetiden til skriftlige prøver er mellem kl. 8.30

Læs mere

Skabelon for. Det Humanistiske Fakultets Uddannelser Studieordning for det enkeltstående tilvalgsstudium på BA-niveau

Skabelon for. Det Humanistiske Fakultets Uddannelser Studieordning for det enkeltstående tilvalgsstudium på BA-niveau Skabelon for Det Humanistiske Fakultets Uddannelser Studieordning for det enkeltstående tilvalgsstudium på BA-niveau Mellemøstens litteraturer i oversættelse 2007-ordningen Under Uddannelsesbekendtgørelsen

Læs mere

Eksamenskatalog. Bachelor i sygepleje Teoretisk undervisning 4. semester

Eksamenskatalog. Bachelor i sygepleje Teoretisk undervisning 4. semester Bachelor i sygepleje Hold 2015 Indhold Obligatoriske forhold, prøver og eksaminer... 3 Vurderingsformer... 3 Indstilling og afmelding til prøver... 4 Oversigt over prøver... 5 Interne prøver... 5 Eksterne

Læs mere

Rettelsesblad til BA-uddannelsen i Historie Odense

Rettelsesblad til BA-uddannelsen i Historie Odense Rettelsesblad til BA-uddannelsen i Historie Odense (grundfag - 135 ECTS), 2005, senest revideret i 2009. For studerende påbegyndt senest 2009 gælder følgende til faget 14 Informationssøgning og dokumentation:

Læs mere

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I E V I D E N S K A B. August 1997

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I E V I D E N S K A B. August 1997 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I E V I D E N S K A B August 1997 Senest revideret august 2007 2 KAPITEL 1: FORMÅL OG FAGLIG BESKRIVELSE

Læs mere

Modulbeskrivelse for rekvireret modul for Københavns Kommune, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen:

Modulbeskrivelse for rekvireret modul for Københavns Kommune, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen: Modulbeskrivelse for rekvireret modul for Københavns Kommune, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen: Palliativ indsats symptomlindring og evidensbaseret praksis (målrettet fysioterapeuter og ergoterapeuter)

Læs mere

UDDANNELSESPLAN BIOANALYTIKERUDDANNELSEN 6. SEMESTER. Professions højskolen Absalon

UDDANNELSESPLAN BIOANALYTIKERUDDANNELSEN 6. SEMESTER. Professions højskolen Absalon UDDANNELSESPLAN BIOANALYTIKERUDDANNELSEN 6. SEMESTER Professions højskolen Absalon Uddannelsesplan: Bioanalytikeruddannelsen. 6. semester. I uddannelsesplanen har vi samlet de informationer, du har mest

Læs mere

Bacheloruddannelsen i Historie ved Aalborg Universitet. Tillæg til. Studieordning for bacheloruddannelsen i almen Historie og

Bacheloruddannelsen i Historie ved Aalborg Universitet. Tillæg til. Studieordning for bacheloruddannelsen i almen Historie og Bacheloruddannelsen i Historie ved Aalborg Universitet Tillæg til Studieordning for bacheloruddannelsen i almen Historie og Studieordning for bacheloruddannelsen med Historie som centralfag samt tilvalgsfag

Læs mere

Eksamensplan sommer Bacheloruddannelsen

Eksamensplan sommer Bacheloruddannelsen Eksamensplan sommer 2014 (Ret til ændringer forbeholdes) Revideret den 12 juni 2014 Retningslinjer 1. Gyldigt studiekort skal medbringes til samtlige prøver. Bacheloruddannelsen 2. Eksamenssted ved de

Læs mere

Studieguide Masteruddannelsen i rehabilitering

Studieguide Masteruddannelsen i rehabilitering Studieguide Masteruddannelsen i rehabilitering Modul 1: Introduktion til videnskabsteori og -metode (med forbehold for ændringer) MR 14, efterårssemester 2014 Undervisning i weekenderne den 5. - 6. september,

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 13. Ergoterapeutiske professionsfærdigheder og professionsudøvelse. Marts 2015 HHOL / TRHJ og LIFP

Modulbeskrivelse. Modul 13. Ergoterapeutiske professionsfærdigheder og professionsudøvelse. Marts 2015 HHOL / TRHJ og LIFP Modulbeskrivelse Modul 13 Ergoterapeutiske professionsfærdigheder og professionsudøvelse Marts 2015 HHOL / TRHJ og LIFP 1 1.0. Indledning Modulbeskrivelsen for modul 13 består af en beskrivelse af modulets

Læs mere

UDDANNELSESPLAN BIOANALYTIKERUDDANNELSEN 5. SEMESTER. Professions højskolen Absalon

UDDANNELSESPLAN BIOANALYTIKERUDDANNELSEN 5. SEMESTER. Professions højskolen Absalon UDDANNELSESPLAN BIOANALYTIKERUDDANNELSEN 5. SEMESTER Professions højskolen Absalon Uddannelsesplan: Bioanalytikeruddannelsen 5. semester. I uddannelsesplanen har vi samlet de informationer, du har mest

Læs mere

Eksamensplan sommer Bacheloruddannelsen

Eksamensplan sommer Bacheloruddannelsen Eksamensplan sommer 2015 (Ret til ændringer forbeholdes) Revideret den 10. juni 2015 Retningslinjer Bacheloruddannelsen 1. Gyldigt studiekort skal medbringes til samtlige prøver. 2. Eksamenssted ved de

Læs mere

Modul 14 Bachelorprojekt

Modul 14 Bachelorprojekt Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland MODULBESKRIVELSE Modul 14 Bachelorprojekt Hold: febr. 13 forår 2016. Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse Modul 14: Bachelor sygeplejeprofession kundskabsgrundlag

Læs mere

Studieguide for det valgfrie fællesmodul i Global Health (5 ECTS) /DMS

Studieguide for det valgfrie fællesmodul i Global Health (5 ECTS) /DMS Studieguide for det valgfrie fællesmodul i Global Health (5 ECTS) 1.3-2018/DMS Indholdsfortegnelse Forudsætninger for deltagelse i faget... 3 Placering af faget... 3 Beskrivelse af faget... 3 Indholdet

Læs mere

Peqqissaanermik Ilisimatusarfik Institut for sygepleje og sundhedsvidenskab Eksamenskatalog Bachelor i sygepleje

Peqqissaanermik Ilisimatusarfik Institut for sygepleje og sundhedsvidenskab Eksamenskatalog Bachelor i sygepleje Peqqissaanermik Ilisimatusarfik Institut for sygepleje og sundhedsvidenskab Bachelor i sygepleje Studieordning 2009 1. semester Hold 2011 Indhold Obligatoriske forhold, prøver og eksaminer 3 Indstilling

Læs mere

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 13 Sygepleje. Praksis-, udviklings- og forskningsviden bose12 - efterår 2015.

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 13 Sygepleje. Praksis-, udviklings- og forskningsviden bose12 - efterår 2015. Professionsbachelor i Sygepleje Modulbeskrivelse Modul 13 Sygepleje. Praksis-, udviklings- og forskningsviden bose12 - efterår 2015. Modul 13 rev. 07-07-2015 Side 1 Indhold Valgmodul - Sygepleje Praksis-,

Læs mere

Peqqissaanermik Ilisimatusarfik/ Institut for sygepleje og sundhedsvidenskab Sygeplejestudiet Eksamenskatalog Teori Studieordning 2009

Peqqissaanermik Ilisimatusarfik/ Institut for sygepleje og sundhedsvidenskab Sygeplejestudiet Eksamenskatalog Teori Studieordning 2009 Peqqissaanermik Ilisimatusarfik/ Institut for sygepleje og sundhedsvidenskab Sygeplejestudiet Eksamenskatalog Teori Studieordning 2009 4. semester Hold 2012 Indhold Obligatoriske forhold, prøver og eksaminer...

Læs mere

Cand. scient. san.= sundhedsfaglig kandidatuddannelse Københavns Universitet

Cand. scient. san.= sundhedsfaglig kandidatuddannelse Københavns Universitet Enhedens navn Cand. scient. san.= sundhedsfaglig kandidatuddannelse Københavns Universitet Bente Appel Esbensen, Forskningsleder, ekstern lektor Glostrup Hospital, FORSEN Institut for Folkesundhedsvidenskab,

Læs mere

Forslag til vejlederen vedrørende. Vejledning på den sundhedsfaglige kandidatuddannelse i forbindelse med projektbeskrivelse og speciale

Forslag til vejlederen vedrørende. Vejledning på den sundhedsfaglige kandidatuddannelse i forbindelse med projektbeskrivelse og speciale Forslag til vejlederen vedrørende Vejledning på den sundhedsfaglige kandidatuddannelse i forbindelse med projektbeskrivelse og speciale Formål At rådgive og informere om gældende formelle regler samt krav

Læs mere

Propædeutisk sprogundervisning i Græsk og Latin

Propædeutisk sprogundervisning i Græsk og Latin STUDIEORDNING 2011 Propædeutisk sprogundervisning i Græsk og Latin UDDANNELSEN ER UDBUDT AF STUDIE NÆVN FOR HISTORIE, KLASSISKE STUDIER OG OMRÅDESTUDIER SOM HØRER UNDER DET HUMANISTISKE FAKULTET ODENSE

Læs mere

Studievejledning for Sidefag i Samfundsfag September 2014

Studievejledning for Sidefag i Samfundsfag September 2014 Studievejledning for Sidefag i Samfundsfag September 2014 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Aarhus Universitet 2 INDHOLDSFORTEGNELSE STUDIEVEJLEDNING SIDEFAG I SAMFUNDSFAG 1. OVERSIGT OVER

Læs mere

Studieordning for bacheloruddannelsen i religion, 2011

Studieordning for bacheloruddannelsen i religion, 2011 Rettelsesblad til Studieordning for bacheloruddannelsen i religion, 2011 Rettelsen vedrørende antal eksaminatorer samt nr. 1 og 8 træder i kraft pr. 1. september 2012 og gælder for alle studerende på alle

Læs mere

Studieordning for Kandidatuddannelsen i informationsteknologi. It, Kommunikation og Organisation. cand.it. ITKO

Studieordning for Kandidatuddannelsen i informationsteknologi. It, Kommunikation og Organisation. cand.it. ITKO Opdateret 8. januar 2010 Studieordning for Kandidatuddannelsen i informationsteknologi It, Kommunikation og Organisation cand.it. ITKO Handelshøjskolen, Aarhus Universitet 4 Indholdsfortegnelse FORORD...

Læs mere

Fagmodul i Psykologi

Fagmodul i Psykologi ROSKILDE UNIVERSITET Fagmodul i Psykologi DATO/REFERENCE JOURNALNUMMER 4. november 2015 2012-900 Bestemmelserne i denne fagmodulbeskrivelse udstedes i henhold til studieordningerne for Den Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Foreløbig eksamensplan sommer BA-uddannelsen

Foreløbig eksamensplan sommer BA-uddannelsen Foreløbig eksamensplan sommer 2011 (Ret til ændringer forbeholdes) Retningslinjer BA-uddannelsen 1. Gyldigt studiekort skal medbringes til samtlige prøver. 2. Eksamenssted ved de oplyses på selvbetjeningen

Læs mere

Modulbeskrivelse. 7. Semester. Modul 14. Hold ss2010va + ss2010vea. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. 7. Semester. Modul 14. Hold ss2010va + ss2010vea. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse Modulbeskrivelse 7. Semester Modul 14 Hold ss2010va + ss2010vea Professionsbachelor i sygepleje Februar 2014 Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse INDHOLDFORTEGNELSE MODUL

Læs mere