Læseplan F12. Den Sundhedsfaglige Suppleringsuddannelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Læseplan F12. Den Sundhedsfaglige Suppleringsuddannelse"

Transkript

1 Læseplan F12 Den Sundhedsfaglige Suppleringsuddannelse

2 Praktiske bemærkninger Forelæsningstider Efterårssemesteret : 1. september december inkl. Forårssemesteret : 1. februar maj inkl. Ferier Efterårsferie : Uge 42. Påskeferie : Tirsdag før påske inkl. Pinseferie : Indbefatter kun helligdage. Studienævnssekretariat Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Uddannelse & Kvalitet Winsløwparken 19, 3. sal 5000 Odense C Studienævnssekretær Hanne Steen Tlf. : hsteen@health.sdu.dk Uddannelsessekretær Maria Hansen Tlf. : mahansen@health.sdu.dk Eksamenskontor Campusvej Odense M. Claus Markvardsen Tlf. : clma@sdu.dk Information til studerende Information til studerende kan ses på uddannelsens hjemmesider eller på e-learn, husk derfor at tjekke ofte. Eksamenskontoret oplyser ikke karakter pr. tlf. Køb af bøger Opgivet litteratur kan købes hos FADL i Klinikbygningen. Faglig vejleder Den faglige vejleder er ansat til at være de studerende behjælpelig med løsning af problemer i forbindelse med studiet.

3 Faglig vejleder for supplerings- og kandidatuddannelsen er: Susanne Wilhjelm Tlf. : fv-susuka@health.sdu.dk Træffetid : Link til information om træffetid SDU s centrale studievejledning Henvendelse kan ske til VejledningsCentret i træffetiden mellem kl og på tlf eller mail vejledning@sdu.dk Studienævn for den sundhedsfaglige supplerings- og kandidatuddannelse Studienævn for den sundhedsfaglige supplerings- og kandidatuddannelse har 6 medlemmer, 3 undervisere og 3 studerende. Studienævnet har til opgave at sikre tilrettelæggelse, gennemførelse og udvikling af uddannelse og undervisning. Ansøgninger til studienævnet skal afleveres senest 14 dage før et studienævnsmøde for at den studerende kan være sikker på at få behandlet sin ansøgning. Dagsorden og referat kan ses på nettet på adressen: Link til referater og dagsordener

4 Modul S1 Videnskabsteori og forskningsmetodologi Modulbeskrivelse Videnskabsteori er et tværvidenskabeligt felt, der har videnskaberne selv som sit genstandsfelt. På dette modul sættes der først fokus på centrale videnskabsteoretiske problemstillinger inden for sundhedsvidenskab. Det vil blandt andet dreje sig om problemstillinger som: Hvad er sandhed? Hvad er videnskab? Hvad er viden? Hvordan opnår vi viden om virkeligheden? Disse problemstillinger søges belyst ved at inddrage forskellige videnskabsteoretiske positioner som fænomenologi, hermeneutik, positivisme og pragmatisme. Endvidere sættes der fokus på forskningsmetodologi, det vil sige læren om de forskningsmetoder, der benyttes til at producere videnskabelig viden, herunder særligt på sammenhænge mellem videnskabsteori og forskningsmetoder. Endelig gives der en introduktion til forskellige typer af forskningsdesign og nogle af de centraler forskningsmetoder, der knytter sig hertil, samt til opbygningen af en akademisk opgave. Kompetencer Se studieordningen. Modulansvarlige Niels Christian Hvidt og Eva Draborg Undervisere Niels Christian Hvidt, Lene Moestrup, Mette Terp Høybye, Elisabeth Assing Hvidt og Eva Draborg Litteratur Ib Andersen: Den skinbarlige virkelighed. Vidensproduktion inden for samfundsvidenskaberne, 4. udgave Samfundslitteratur Holm, Andreas Beck. Videnskab I Virkeligheden En Grundbog I Videnskabsteori. 1. udgave ed. Frederiksberg: Samfundslitteratur, Desuden et kompendium, som vil foreligge 3-4 uger før modulstart. Krav Skriftlig opgave, som består i en ugeopgave, der udleveres 22. februar Opgaven skal afleveres digitalt via SafeAssignment på e-learn senest den 29. februar 2012 kl Opgaven skal demonstrere, at den studerende har tilegnet sig de læringsudbyttemål, der er beskrevet i studieordningen. Bedømmelse Internt, bestået/ikke bestået. Ved ikke-bestået opgave gives mulighed for at gen-indlevere en revideret opgave senest 2 uger efter bedømmelsens offentliggørelse. For at kunne deltage kræves tilmelding til eksamenskontoret senest 1 uge efter bedømmelsens offentliggørelse. Tilbagemelding I ugen efter bedømmelsens offentliggørelse gives en fælles tilbagemelding.

5 Modul S2 Sundhedsvidenskabelige discipliner Modulbeskrivelse Modulet beskæftiger sig med forskellige forskningsmetoder inden for forskellige typer af forskningsdesign. Modulet arbejder således videre ud fra den viden, de færdigheder og kompetencer, der er opnået gennem modul S1. I forhold til den epidemiologiske del introduceres de studerende til den basale deskriptive statistik og den epidemiologiske metode. I forhold til den humanistisk/samfundsvidenskabelige del arbejdes der med mindst én humanistisk/samfundsvidenskabelig teori, der omhandler forholdet mellem individ og samfund i forbindelse med sundhed og sygdom, samt de mest almindelige metoder til generering, bearbejdning og analyse af data. Kompetencemål Se studieordning Modulansvarlig Christine Dalgård og Niels Buus Undervisere Christine Dalgård m.fl Litteratur Til den epidemiologiske og statistiske del anvendes: Juul S. Epidemiologi og evidens. Munksgaard. 2004, 1. udg; samt udleverede artikler. Kirkwood BR & Sterne JAC. Essential Medical Statistics. Blackwell Science Ltd 2003, 2nd ed. Til den humanistiske/samfundsvidenskabelige del lægges tekster på e-learn. Krav Skriftlig prøve bestående af to dele; en skriftlig tentamen, den 18. april 2012 kl i den epidemiologisk-statistiske del samt en mindre skriftlig opgave i den sundhedsantropologiskenarratologiske del som afleveres digitalt via SafeAssignment på e-learn den 11. april 2012 senest kl. 12. Begge dele skal bestås for at bestå modulet. Yderligere information følger i forbindelse med undervisningen. Eksamen skal demonstrere, at den studerende har tilegnet sig de læringsudbyttemål, der er beskrevet i studieordningen. Bedømmelse Intern, Bestået/ ikke bestået. Ved ikke-bestået eksamen afholdes re-eksamination i den del af modulet, der ikke er bestået. Den epidemiologisk-statistiske del re-eksamineres mundtligt senest 2 uger efter bedømmelsens offentliggørelse. Der afleveres en revideret opgave i den humanistisk-samfundsvidenskabelige del senest 2 uger efter bedømmelsens offentliggørelse. For at kunne deltage kræves tilmelding til eksamenskontoret senest 1 uge efter karakterens offentliggørelse.

6 Tilbagemelding En skriftlig tilbagemelding i form af en vejledende besvarelse for den epidemiologisk-statistiske del vil blive lagt på e-learn i forbindelse med offentliggørelse af bedømmelsen. På den humanistisksamfundsvidenskabelige del gives en fælles mundtlig tilbagemelding af én times varighed. Dato følger.

7 Modul S3 Kliniske og sundhedsfaglige problemstillinger Modulbeskrivelse Modulet kvalificerer de studerende til at kunne forstå, reflektere over kliniske og sundhedsfaglige problemstillinger, samt til at kunne vurdere hvordan forskellige videnskabelige strategier fører til forskellige typer af forskningsresultater. Udgangspunkt for modulet er identifikation af problemstillinger inden for sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse, sygdomsdiagnostik- og behandling og/eller inden for palliation og rehabilitering. Udvalgte problemstillinger undersøges ved hjælp af litteratur, teoretiske tekster samt rapporter og andre former for skriftlige kilder. Kompetencer Se studieordningen. Modulansvarlig Mette Terp Høybye og Christine Dalgård Undervisere Mette Terp Høybye, Christine Dalgård m.fl. Litteratur Danskernes Kostvaner Hovedresultater. Danmarks Fødevareforskning. Rapporten findes i elektronisk form på adressen: hvorfra den helt eller delvist kan downloades eller eventuelt bestilles i trykt udgave. Afvent nærmere oplysninger ved semestrets begyndelse inden udprint. Desuden et kompendium samt diverse artikler, som lægges på e-learn i forbindelse med undervisningen. Krav Skriftlig opgave, nærmere specifikationer følger ved modulstart. Opgaven skal afleveres digitalt via SafeAssignment på e-learn senest den 6. juni 2012 kl Opgaven skal demonstrere, at den studerende har tilegnet sig de kompetencer, der er beskrevet i studieordningen. Bedømmelse Intern, 7-trinsskala Ved ikke bestået eksamen gives mulighed for at genindlevere en revideret opgave inden for 2 uger efter bedømmelsens offentliggørelse. For at kunne deltage kræves tilmelding til eksamenskontoret senest 1 uge efter karakterens offentliggørelse. Tilbagemelding I ugen efter bedømmelsens offentliggørelse gives individuel tilbagemelding af ca. 10 minutters varighed. Se e-learn for nærmere oplysninger om tilbagemeldingen.

8 Generelle eksamensregler og -bestemmelser Eksamensdatoer Der gøres opmærksom på, at de angivne eksamensdatoer kan blive ændret, tjek derfor altid e-learn og nettet. Eksamenstilmelding Man er automatisk tilmeldt eksamen i et modul, når man er tilmeldt rettidigt til undervisningen. Eksamensafmelding Eksamensafmelding skal finde sted senest ugedagen før eksamensdagen. Eksamensafmelding foregår via studentselvbetjeningen på nettet. Se endvidere studieordningen for eksamensreglerne vedrørende for sen afmelding, udeblivelse samt sygdom - Link til studieordning Se også universitets hjemmeside for regler vedrørende eksamen. Disse beskriver blandt andet mødetid samt hvad den studerende skal medbringe for at få adgang til eksamenslokalet. Link til universitetets hjemmeside

9 Litteratursøgningskursus Videncentret afholder et 3-timers litteratursøgningskursus for studerende på den sundhedsfaglige suppleringsuddannelse. Kurset vil tage udgangspunkt i de problemstillinger de studerende selv arbejder med og er planlagt som et begynderkursus. Kurset afvikles på følgende datoer: Hold 1, begynder: den 29. marts 2012 kl Hold 2, begynder: den 30. marts 2012 kl Kurset afholdes i forskeruddannelsens PC-lokale WP15, 1. sal Tilmeldingsskema til litteratursøgning: Navn: Uddannelse: Dato (1. prioritet): Dato (2. prioritet): Bindende tilmelding mailes til Maria Hansen senest den 15. marts 2012.

10 Telefon/ liste for modulansvarlige/ interne undervisere på suppleringsuddannelsen. Navn Ansættelsessted/ adresse Eva Draborg (ED) IST Sundhedsøkonomi Telefonnr. adresse Niels Christian Hvidt (NCH) IST HMS Lene Moestrup (LM) IST HMS Mette Terp Høybye (MTH) IST HMS Elisabeth Assing Hvidt (EAH) IST HMS Christine Dalgård (CD) IST Miljømedicin Niels Buus (NB) IST HMS Mette Terp Høybye (MTH) IST HMS

11 Skema for den sundhedsfaglige suppleringsuddannelse forårssemesteret 2012 Uge Mandag Tirsdag Onsdag Uge 5 Dato 30/1 Kl Introduktion - CD Uge 6 Dato 6/2 Kl Modul S1: ED/MTH Uge 7 Dato 13/2 Kl Modul S1: EAH Uge 8 Dato 20/2 Kl Modul S1: MTH Dato 31/1 Kl Modul S1: NCH Dato 7/2 Kl Modul S1: NCH Dato 14/2 Kl Modul S1: LM Dato 21/2 Kl Modul S1: NCH Uge 9 Dato 27/2 Dato 28/2 Aflevere opgave Modul S1, senest kl Uge 10 Dato 5/3 Dato 6/3 Dato 1/2 Kl Modul S1: ED Dato 8/2 Kl Modul S1: EAH Dato 15/2 Kl Modul S1: LM Dato 22/2 Dato 29/2 Dato 7/3 Uge 11 Dato 12/3 Dato 13/3 Dato 14/3 Uge 12 Dato 19/3 Dato 20/3 Dato 21/3 Uge 13 Dato 26/3 Dato 27/3 Dato 28/3 Uge 14 Dato 2/4 Dato 3/4 Påskeferie Dato 4/4 Påskeferie Uge 15 Dato 9/4 Påskeferie Dato 10/4 Dato 11/4 Aflevere opgave Modul S2, senest kl Uge 16 Dato 16/4 Dato 17/4 Dato 18/4 Kl : Skr. eksamen Modul S2 (WP og WP19.06) Uge 17 Dato 23/4 Kl Modul S3: Dato 24/4 Kl Modul S3: CD Dato 25/4

12 Uge Mandag Tirsdag Onsdag HPH ( ) EAL ( ) JOH ( ) Uge 18 Dato 30/4 Kl Modul S3: EAL ( ) JOH ( ) Uge 19 Dato 7/5 Kl Modul S3: JOH ( ) EAL ( ) HPH ( opgavevejledning) Uge 20 Dato 14/5 Kl Modul S3: JOH ( ) EAL ( ) Uge 21 Dato 21/5 Kl Modul S3: CD Uge 22 Dato 28/5 2. pinsedag Dato 1/5 Kl Modul S3: CD Dato 8/5 Kl Modul S3: CD Dato 15/5 Kl Modul S3: CD Dato 2/5 Dato 9/5 Kl Modul S3: EAL ( ) JOH ( ) Dato 16/5 Dato 22/5 Dato 23/5 Dato 29/5 Dato 30/5 Uge 23 Dato 4/6 Dato 5/6 Dato 6/6 Aflevere opgave Modul S3, senest kl Uge 24 Dato 11/6 Dato 12/6 Dato 13/6 Uge 25 Dato 18/6 Dato 19/6 Dato 20/6 Al undervisningen foregår i lokale WP Modul S1: Videnskabsteori og forskningsmetodologi Modul S2: Sundhedsvidenskabelige discipliner Modul S3: Kliniske og sundhedsfaglige problemstillinger

Læseplan F08. Den sundhedsfaglige Suppleringsuddannelse

Læseplan F08. Den sundhedsfaglige Suppleringsuddannelse Læseplan F08 Den sundhedsfaglige Suppleringsuddannelse Praktiske bemærkninger Forelæsningstider Efterårssemesteret : 1. september - 22. december incl. Forårssemesteret : 1. februar - 31. maj incl. Ferier

Læs mere

Læseplan F14. Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Med forbehold for ændringer

Læseplan F14. Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Med forbehold for ændringer Læseplan F14 Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Med forbehold for ændringer Praktiske bemærkninger Forelæsningstider Efterårssemesteret : 1. september - 22. december inkl. Forårssemesteret : 1. februar

Læs mere

Læseplan F10. Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Læseplan F10. Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Læseplan F10 Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Praktiske bemærkninger Forelæsningstider Efterårssemesteret : 1. september - 22. december incl. Forårssemesteret : 1. februar - 31. maj incl. Ferier

Læs mere

Læseplan F12. Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Læseplan F12. Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Læseplan F12 Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Praktiske bemærkninger Forelæsningstider Efterårssemesteret : 1. september - 22. december inkl. Forårssemesteret : 1. februar - 31. maj inkl. Ferier

Læs mere

Læseplan E13. Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Læseplan E13. Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Læseplan E13 Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Praktiske bemærkninger Semesterperiode Efterårssemestret : 26. august - 17. januar inkl. Forårssemestret : 1. februar - 31. maj inkl. Ferier Efterårsferie

Læs mere

Studie-guide Masteruddannelsen i Rehabilitering

Studie-guide Masteruddannelsen i Rehabilitering Studie-guide Masteruddannelsen i Rehabilitering Modul 1 - Introduktion til videnskabsteori og videnskabelig metode (med forbehold for ændringer) Masteruddannelsen i Rehabilitering MR 13, efterårssemester

Læs mere

Studieordning. Den sundhedsfaglige suppleringsuddannelse. Syddansk Universitet

Studieordning. Den sundhedsfaglige suppleringsuddannelse. Syddansk Universitet Studieordning Den sundhedsfaglige suppleringsuddannelse Syddansk Universitet Godkendt af dekanen for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, den 30. januar 2006. Opdateret 15. december 2011. Indhold Indledning

Læs mere

Studieguide Masteruddannelsen i rehabilitering

Studieguide Masteruddannelsen i rehabilitering Studieguide Masteruddannelsen i rehabilitering Modul 1: Introduktion til videnskabsteori og -metode (med forbehold for ændringer) MR 14, efterårssemester 2014 Undervisning i weekenderne den 5. - 6. september,

Læs mere

Studieguide. Introduktion til videnskabsteori og videnskabelig metode (med forbehold for ændringer)

Studieguide. Introduktion til videnskabsteori og videnskabelig metode (med forbehold for ændringer) Studieguide Introduktion til videnskabsteori og videnskabelig metode (med forbehold for ændringer) Masteruddannelsen i Rehabilitering (MR12) og Beskrivende Radiograf (BR12) Studieåret 2012/13 Undervisning

Læs mere

Studieordning. Den sundhedsfaglige suppleringsuddannelse. Syddansk Universitet

Studieordning. Den sundhedsfaglige suppleringsuddannelse. Syddansk Universitet Studieordning Den sundhedsfaglige suppleringsuddannelse Syddansk Universitet Godkendt af dekanen for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, den 30. januar 2006. Opdateret 12. august 2010. Indhold Indledning

Læs mere

D. 15 06 2011. J.NR.: 2011-1.10-0043 Ref.: ke/me. Bilag til høringssvar vedr. bekendtgørelse om suppleringsuddannelsen til den sundhedsfaglige

D. 15 06 2011. J.NR.: 2011-1.10-0043 Ref.: ke/me. Bilag til høringssvar vedr. bekendtgørelse om suppleringsuddannelsen til den sundhedsfaglige J.NR.: 2011-1.10-0043 Ref.: ke/me D. 15 06 2011 Bilag til høringssvar vedr. bekendtgørelse om suppleringsuddannelsen til den sundhedsfaglige kandidatuddannelse Uddannelsen til professionsbachelor i biomedicinsk

Læs mere

12. Modulbeskrivelse

12. Modulbeskrivelse 12. Modulbeskrivelse Gældende pr. 1. september 2011 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Generelt... 3 2. Introduktion til modulet:... 3 3. Modulets fokusområde... 3 4. Fordeling af fag og

Læs mere

Studieguide for Projektledelse (Project Management) modul 2 - E17

Studieguide for Projektledelse (Project Management) modul 2 - E17 Studieguide for Projektledelse (Project Management) modul 2 - E17 Kandidatuddannelsen i Fysioterapi (Studieguiden er med forbehold for ændringer) Udarbejdet:03.04.17 af tgu Opdateret:. 1. December 2017

Læs mere

Modul 13. Gældende pr. august Eksamensbekendtgørelse rettet

Modul 13. Gældende pr. august Eksamensbekendtgørelse rettet Modul 13 Gældende pr. august 2014 1 Indhold 1. Introduktion til modulet... 3 2. Ansøgningsprocedure... 3 2. Modulets fokusområde... 3 3. Fordeling af fag og ECTS på modulet... 3 4. Fagenes centrale temaer

Læs mere

Eksamensplan vinter 2010/11. BA-uddannelsen

Eksamensplan vinter 2010/11. BA-uddannelsen Eksamensplan vinter 2010/11 Revideret den 31. januar 2011 (Ret til ændringer forbeholdes) Retningslinjer 1. Gyldigt studiekort skal medbringes til samtlige prøver. BA-uddannelsen 2. Eksamenssted ved de

Læs mere

Studieguide for Valgfag Planlægning og gennemførelse af et kvantitativt forskningsprojekt

Studieguide for Valgfag Planlægning og gennemførelse af et kvantitativt forskningsprojekt Studieguide for Valgfag Planlægning og gennemførelse af et kvantitativt forskningsprojekt Kandidatuddannelsen i Ergoterapi / Jordemodervidenskab / Klinisk Sygepleje (med forbehold for ændringer) Udarbejdet:

Læs mere

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I K I N A - S T U D I E R. September 1998

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I K I N A - S T U D I E R. September 1998 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I K I N A - S T U D I E R September 1998 Senest revideret maj 2007 Kapitel 1: Formål og faglig beskrivelse 1.

Læs mere

Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse afsluttes med et speciale på 4. semester. Kandidatspecialet

Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse afsluttes med et speciale på 4. semester. Kandidatspecialet Regler for speciale Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse afsluttes med et speciale på 4. semester. Kandidatspecialet er på 30 ECTS. Specialet er en fri skriftlig

Læs mere

Fagbeskrivelse. Modul: Brugerinddragelse i praksis og forskning. User involvement in health practice and research

Fagbeskrivelse. Modul: Brugerinddragelse i praksis og forskning. User involvement in health practice and research Fagbeskrivelse Modul: Brugerinddragelse i praksis og forskning User involvement in health practice and research Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Syddansk Universitet (med forbehold for ændringer)

Læs mere

Rettelsesblad til BA-uddannelsen i Historie Odense

Rettelsesblad til BA-uddannelsen i Historie Odense Rettelsesblad til BA-uddannelsen i Historie Odense (grundfag - 135 ECTS), 2005, senest revideret i 2009. For studerende påbegyndt senest 2009 gælder følgende til faget 14 Informationssøgning og dokumentation:

Læs mere

efter-& videre EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE 2011/2012 Den sundhedsfaglige suppleringsuddannelse 2011154/2012150

efter-& videre EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE 2011/2012 Den sundhedsfaglige suppleringsuddannelse 2011154/2012150 uddannelse efter-& videre EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE 2011/2012 2011154/2012150 Den sundhedsfaglige suppleringsuddannelse September 2011/Februar 2012 Aarhus Universitet, februar 2011 Udgivet af Efter- og

Læs mere

Sundhedsuddannelserne

Sundhedsuddannelserne Sundhedsuddannelserne Modul 5: Mennesket i et tværfagligt sundhedsprofessionelt perspektiv Monofaglig undervisning i radiografuddannelsen Hold R08S 17. august 2009 Ret til ændringer forbeholdes Indhold

Læs mere

2. semester, bacheloruddannelsen i Politik og administration ved Aalborg Universitet

2. semester, bacheloruddannelsen i Politik og administration ved Aalborg Universitet , bacheloruddannelsen i Politik og administration ved Aalborg Universitet Oplysninger om semesteret Skole: Skolen for Statskundskab Studienævn: Studienævnet for Politik & Administration og Samfundsfag

Læs mere

Cand. scient. san.= sundhedsfaglig kandidatuddannelse Københavns Universitet

Cand. scient. san.= sundhedsfaglig kandidatuddannelse Københavns Universitet Enhedens navn Cand. scient. san.= sundhedsfaglig kandidatuddannelse Københavns Universitet Bente Appel Esbensen, Forskningsleder, ekstern lektor Glostrup Hospital, FORSEN Institut for Folkesundhedsvidenskab,

Læs mere

Studievejledning for Bacheloruddannelsen i Statskundskab og Bacheloruddannelsen i Samfundsfag

Studievejledning for Bacheloruddannelsen i Statskundskab og Bacheloruddannelsen i Samfundsfag Studievejledning for Bacheloruddannelsen i Statskundskab og Bacheloruddannelsen i Samfundsfag September 2017 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Aarhus Universitet 2 INDHOLDSFORTEGNELSE STUDIEVEJLEDNING

Læs mere

Studieordning for. Faglig supplering i Samfundsfag. ved. Aalborg Universitet

Studieordning for. Faglig supplering i Samfundsfag. ved. Aalborg Universitet Studieordning for Faglig supplering i Samfundsfag ved Aalborg Universitet Gældende fra den 1. november 2006 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Studienævn...3 3. Optagelse...3 4. Uddannelsens betegnelse

Læs mere

Studievejledning for Bacheloruddannelsen i Statskundskab og Bacheloruddannelsen i Samfundsfag

Studievejledning for Bacheloruddannelsen i Statskundskab og Bacheloruddannelsen i Samfundsfag Studievejledning for Bacheloruddannelsen i Statskundskab og Bacheloruddannelsen i Samfundsfag September 2009 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Aarhus Universitet 2 INDHOLDSFORTEGNELSE STUDIEVEJLEDNING

Læs mere

Eksamensplan vinter 2011/12. BA-uddannelsen

Eksamensplan vinter 2011/12. BA-uddannelsen Eksamensplan vinter 2011/12 (Ret til ændringer forbeholdes) Retningslinjer 1. Gyldigt studiekort skal medbringes til samtlige prøver. BA-uddannelsen 2. Mødetiden til skriftlige prøver er mellem kl. 8.30

Læs mere

Eksamensplan sommer 10. BA-uddannelsen

Eksamensplan sommer 10. BA-uddannelsen Eksamensplan sommer 10 (Ret til ændringer forbeholdes) BA-uddannelsen Retningslinjer 1. Gyldigt studiekort skal medbringes til samtlige prøver. 2. Eksamenssted ved de oplyses på selvbetjeningen under Status

Læs mere

Studieordning. Den sundhedsfaglige suppleringsuddannelse. Syddansk Universitet

Studieordning. Den sundhedsfaglige suppleringsuddannelse. Syddansk Universitet Studieordning Den sundhedsfaglige suppleringsuddannelse Syddansk Universitet Indhold Indledning... 3 1. Adgangskrav... 3 2. Uddannelsens betegnelse på dansk og engelsk... 3 3. Normeringen angivet i ECTS-point...

Læs mere

Referat af møde i Studienævnet for Kandidatuddannelserne i Fysioterapi, Ergoterapi, Jordemodervidenskab, Klinisk sygepleje

Referat af møde i Studienævnet for Kandidatuddannelserne i Fysioterapi, Ergoterapi, Jordemodervidenskab, Klinisk sygepleje Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat af møde i Studienævnet for Kandidatuddannelserne i Fysioterapi, Ergoterapi, Jordemodervidenskab, Klinisk sygepleje og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Læs mere

Studieguide MED FORBEHOLD FOR ÆNDRINGER

Studieguide MED FORBEHOLD FOR ÆNDRINGER Studieguide MED FORBEHOLD FOR ÆNDRINGER Master i offentlig kvalitet og ledelse 1. semester Videnskabelig teori og metode Theory and methodology of science Tidsmæssig placering af undervisning: September

Læs mere

Forslag til vejlederen vedrørende. Vejledning på den sundhedsfaglige kandidatuddannelse i forbindelse med projektbeskrivelse og speciale

Forslag til vejlederen vedrørende. Vejledning på den sundhedsfaglige kandidatuddannelse i forbindelse med projektbeskrivelse og speciale Forslag til vejlederen vedrørende Vejledning på den sundhedsfaglige kandidatuddannelse i forbindelse med projektbeskrivelse og speciale Formål At rådgive og informere om gældende formelle regler samt krav

Læs mere

Foreløbig eksamensplan sommer BA-uddannelsen

Foreløbig eksamensplan sommer BA-uddannelsen Foreløbig eksamensplan sommer 2011 (Ret til ændringer forbeholdes) Retningslinjer BA-uddannelsen 1. Gyldigt studiekort skal medbringes til samtlige prøver. 2. Eksamenssted ved de oplyses på selvbetjeningen

Læs mere

Semesterbeskrivelse Socialrådgiveruddannelsen

Semesterbeskrivelse Socialrådgiveruddannelsen Semesterbeskrivelse Socialrådgiveruddannelsen 1. semester Oplysninger om semesteret Skole for Sociologi og Socialt Arbejde Studienævn for Socialrådgiveruddannelsen Studieordning Professionsbacheloruddannelsen

Læs mere

Reeksamensplan vinter 2010/11. BA-uddannelsen

Reeksamensplan vinter 2010/11. BA-uddannelsen Reeksamensplan vinter 2010/11 Revideret den 10. februar 2011 (Ret til ændringer forbeholdes) Retningslinjer 1. Gyldigt studiekort skal medbringes til samtlige prøver. BA-uddannelsen 2. Eksamenssted ved

Læs mere

Referat af mødet i studienævnet for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Torsdag den 15. december, kl

Referat af mødet i studienævnet for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Torsdag den 15. december, kl Referat af mødet i studienævnet for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Torsdag den 15. december, kl. 15.30-17.00 i Winsløwparken 19, 3. sal, mødelokale 402 Til stede: Helle Ploug Hansen (HPH), Christine

Læs mere

Modul 13 Valgfag Epidemiologi og statistik

Modul 13 Valgfag Epidemiologi og statistik Modul 13 Valgfag Epidemiologi og statistik 1. Februar 2014 Valgfagets titel: Epidemiologi og statistik /Epidemiology and statistics ECTS-point: 10 ECTS Valgfaget afholdes på: University College Nordjylland,

Læs mere

basiskursus 7: Samfundsvidenskabelig videnskabsteori Om kurset Fag Hjemmeside Kursustype Tilmelding Den samfundsvidenskabelige bacheloruddannelse Http://www.ruc.dk/om-universitetet/organisation/regelsamling/uddannelse/studieordningerknyttet-til-faellesreglerne-fra-2012/

Læs mere

HA(jur.)-studiet 2012

HA(jur.)-studiet 2012 HA(jur.)-studiet 2012 Indhold Indledning... 2 Kvalifikationsmål... 3 Uddannelsens opbygning... 4 1. del - undervisning... 7 1. del prøver... 8 Oversigt over prøverne... 8 Prøvebeskrivelser... 9 Bedømmelse...

Læs mere

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk psykologi

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk psykologi Studieordning for Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk psykologi Danmarks Pædagogiske Universitet November 2005 Indhold Indledning... 1 Kapitel 1... 1 Uddannelsens kompetenceprofil...

Læs mere

Regler for speciale. Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse afsluttes med et speciale på 4. semester. Kandidatspecialet

Regler for speciale. Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse afsluttes med et speciale på 4. semester. Kandidatspecialet Regler for speciale Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse afsluttes med et speciale på 4. semester. Kandidatspecialet er på 30 ECTS. Specialet er en fri skriftlig individuel eller gruppe (max. 2 personer)

Læs mere

Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2013 og finder anvendelse i forhold til studerende, som optages fra og med dette tidspunkt.

Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2013 og finder anvendelse i forhold til studerende, som optages fra og med dette tidspunkt. 2013-studieordning for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, Skolen for Human Sundhed og Medicin Denne studieordning træder i kraft den

Læs mere

Studieguide for Projektledelse SF2

Studieguide for Projektledelse SF2 Studieguide for Projektledelse SF2 Kandidatuddannelsen i Ergoterapi / Jordemodervidenskab /Klinisk Sygepleje det samfundsvidenskabelige spor (Studieguiden er med forbehold for ændringer) Udarbejdet: 13.09.2015

Læs mere

Semesterbeskrivelse. 1. semester, bacheloruddannelsen i samfundsfag Efterår 2017

Semesterbeskrivelse. 1. semester, bacheloruddannelsen i samfundsfag Efterår 2017 Studienævnet for Politik & Administration og Samfundsfag Skolen for Statskundskab Fibigerstræde 3 9220 Aalborg Øst Telefon 99 40 80 46 E-mail: ler@dps.aau.dk www.skolenforstatskundskab.aau.dk Semesterbeskrivelse,

Læs mere

Modulbeskrivelse for Modul 14

Modulbeskrivelse for Modul 14 Institut for Sygepleje Modulbeskrivelse for Modul 14 Bachelorprojekt jf. Studieordningen for uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje Modulbeskrivelsen er godkendt den 13. januar 2011 Revideret

Læs mere

Kapitel 1 Formål og kompetenceprofil

Kapitel 1 Formål og kompetenceprofil 2009-studieordning for bacheloruddannelsen i folkesundhedsvidenskab ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, Uddannelsesråd for folkesundhedsvidenskaberne Denne studieordning

Læs mere

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I E V I D E N S K A B. August 1997

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I E V I D E N S K A B. August 1997 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I E V I D E N S K A B August 1997 Senest revideret august 2007 2 KAPITEL 1: FORMÅL OG FAGLIG BESKRIVELSE

Læs mere

Studieordning for SUPPLERINGSFAG I ETIK DET HUMANISTISKE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET

Studieordning for SUPPLERINGSFAG I ETIK DET HUMANISTISKE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET Studieordning for SUPPLERINGSFAG I ETIK DET HUMANISTISKE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET August 2005 Senest revideret marts 2007 Indhold Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5: Kapitel 6: Kapitel

Læs mere

Nationale Rammer og kriterier for bachelorprojekt Radiografuddannelserne i Danmark Modul 14

Nationale Rammer og kriterier for bachelorprojekt Radiografuddannelserne i Danmark Modul 14 Nationale Rammer og kriterier for bachelorprojekt Radiografuddannelserne i Danmark Modul 14 15. marts 2012 Radiografuddannelsen University College Lillebælt University College ordjylland Professionshøjskolen

Læs mere

Version studieåret 2015/2016

Version studieåret 2015/2016 2009-studieordning for bacheloruddannelsen i folkesundhedsvidenskab ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, Skolen for Human Sundhed og Medicin Denne studieordning træder i

Læs mere

Semesterbeskrivelse. 1. semester, bacheloruddannelsen i Politik og administration Efterår 2018

Semesterbeskrivelse. 1. semester, bacheloruddannelsen i Politik og administration Efterår 2018 Studienævnet for Politik & Administration og Samfundsfag Skolen for Statskundskab Fibigerstræde 3 9220 Aalborg Øst Telefon 99 40 80 46 E-mail: dsd@dps.aau.dk www.skolenforstatskundskab.aau.dk Semesterbeskrivelse,

Læs mere

Modulbeskrivelse professionsuddannelsen i tandpleje

Modulbeskrivelse professionsuddannelsen i tandpleje Modulbeskrivelse professionsuddannelsen i tandpleje Modul 11-2013 Kundskabsgrundlag og metode Modulansvarlig: Lise Hove Modulbeskrivelsen er godkendt den 1. november 2013 Skolen for Klinikassistenter,

Læs mere

B. Forløbsmodel og eksamensoversigt

B. Forløbsmodel og eksamensoversigt Rettelsesblad til Studieordning for bacheloruddannelsen centralt fag og tilvalg i Engelsk 2010 Gælder for studerende optaget pr. 1. september 2011 og fremefter B. Forløbsmodel og eksamensoversigt Forløbsmodel

Læs mere

Modul 1 - Det personlige lederskab 1: Lederskab og kommunikation (5 ECTS point)

Modul 1 - Det personlige lederskab 1: Lederskab og kommunikation (5 ECTS point) Modul 1 - Det personlige lederskab 1: Lederskab og kommunikation (5 ECTS point) Studievejledning studiestart uge 5 2011 Studievejledningen er udarbejdet i henhold til bekendtgørelse om diplomuddannelsen

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen Aalborg

Sygeplejerskeuddannelsen Aalborg Sygeplejerskeuddannelsen Aalborg Modulbeskrivelse Modul 14 Bachelorprojekt: Sygeplejeprofession, kundskabsgrundlag og metoder Hold S10V Uge 12 Uge 26, 2013 Indholdsfortegnelse 1.0 Hensigt med beskrivelsen

Læs mere

TILLÆG til Studieordning for bacheloruddannelsen i Politik & Administration Gældende fra februar 2010

TILLÆG til Studieordning for bacheloruddannelsen i Politik & Administration Gældende fra februar 2010 TILLÆG til Studieordning for bacheloruddannelsen i Politik & Administration Gældende fra februar 2010 Tillægget omfatter 2. semester af bacheloruddannelsen (modul 2) 2 Studienævn og fakultet Bacheloruddannelsens

Læs mere

Peqqissaanermik Ilisimatusarfik/ Institut for Sygepleje og Sundhedsvidenskab Sygeplejerskeuddannelsen. Eksamenskatalog Teori undervisning

Peqqissaanermik Ilisimatusarfik/ Institut for Sygepleje og Sundhedsvidenskab Sygeplejerskeuddannelsen. Eksamenskatalog Teori undervisning Peqqissaanermik Ilisimatusarfik/ Institut for Sygepleje og Sundhedsvidenskab Sygeplejerskeuddannelsen Eksamenskatalog Teori undervisning 6. Semester 8.maj 2013 Inholdsfortegnelse Obligatoriske forhold,

Læs mere

Studieguide FORELØBIG UDGAVE

Studieguide FORELØBIG UDGAVE Studieguide FORELØBIG UDGAVE Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse 3. semester Brugerinddragelse i praksis og forskning Tidsmæssig placering af undervisning: Oktober december 2016 Tidspunkt for prøve:

Læs mere

Referat af møde i Studienævnet for Kandidatuddannelserne i

Referat af møde i Studienævnet for Kandidatuddannelserne i Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat af møde i Studienævnet for Kandidatuddannelserne i Fysioterapi, Ergoterapi, Jordemodervidenskab, Klinisk sygepleje og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Læs mere

Reeksamensplan vinter 2011/12. BA-uddannelsen

Reeksamensplan vinter 2011/12. BA-uddannelsen Reeksamensplan vinter 2011/12 (Ret til ændringer forbeholdes) Retningslinjer 1. Gyldigt studiekort skal medbringes til samtlige prøver. BA-uddannelsen 2. Mødetiden til skriftlige prøver er mellem kl. 8.30

Læs mere

1.0. Indledning. 2.0. Rammer for modulbeskrivelsen

1.0. Indledning. 2.0. Rammer for modulbeskrivelsen Modulbeskrivelse Modul 12 Ledelse, dokumentation og kvalitetsudvikling af ergoterapi. Klinisk undervisning VI April 2015 MHOL og PIAJ / TRHJ og LIFP 1 1.0. Indledning Modulbeskrivelsen for modul 12 består

Læs mere

Modulbeskrivelse. 7. Semester. Modul 14. Hold ss2010va + ss2010vea. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. 7. Semester. Modul 14. Hold ss2010va + ss2010vea. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse Modulbeskrivelse 7. Semester Modul 14 Hold ss2010va + ss2010vea Professionsbachelor i sygepleje Februar 2014 Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse INDHOLDFORTEGNELSE MODUL

Læs mere

Studieguide for Projektledelse SF2

Studieguide for Projektledelse SF2 Studieguide for Projektledelse SF2 Kandidatuddannelsen i Ergoterapi / Jordemodervidenskab /Klinisk Sygepleje det samfundsvidenskabelige spor (Studieguiden er med forbehold for ændringer) Udarbejdet: 13.09.2015

Læs mere

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I MATEMATIK matematik I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i matematik. Her er en beskrivelse

Læs mere

Lektionskatalog Teoretisk undervisning Bachelor i sygepleje

Lektionskatalog Teoretisk undervisning Bachelor i sygepleje Peqqisaanermik Ilisimatusarfik. Institut for sygepleje og sundhedsvidenskab. Sygeplejestudiet Lektionskatalog Teoretisk undervisning Bachelor i sygepleje 8. semester Hold 2010 Indholdsfortegnelse Indhold

Læs mere

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I MATEMATIK-ØKONOMI science.au.dk

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I MATEMATIK-ØKONOMI science.au.dk faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I MATEMATIK-ØKONOMI science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I MATEMATIK-ØKONOMI MATEMATIK-ØKONOMI I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i matematikøkonomi.

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Jura (Cand.jur.)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Jura (Cand.jur.) Årgang: 2005 Siden er sidst opdateret: 8. maj 2007 Side 1 af 9 sider Studieordning for kandidatuddannelsen i Jura (Cand.jur.) Årgang: 2005 Siden er sidst opdateret: 8. maj 2007 Side 2 af 9 sider Denne

Læs mere

Jordemoderuddannelsen Rammer og kriterier for intern teoretisk prøve på modul 13

Jordemoderuddannelsen Rammer og kriterier for intern teoretisk prøve på modul 13 Jordemoderuddannelsen Rammer og kriterier for intern teoretisk prøve på modul 13 1 Rammer og kriterier for modul 13 prøve Dette dokument indeholder en beskrivelse af: Læringsudbytte for modul 13 s. 2 Forudsætninger

Læs mere

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk filosofi

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk filosofi Studieordning for Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk filosofi Danmarks Pædagogiske Universitet November 2005 Indhold Indledning... 1 Kapitel 1... 1 Uddannelsens kompetenceprofil...

Læs mere

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi Studieordning for Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi Danmarks Pædagogiske Universitet November 2005 Indhold Indledning... 1 Kapitel 1... 1 Uddannelsens kompetenceprofil...

Læs mere

DEN SUNDHEDSFAGLIGE SUPPLERINGSUDDANNELSE

DEN SUNDHEDSFAGLIGE SUPPLERINGSUDDANNELSE DEN SUNDHEDSFAGLIGE SuPPLERINGSUDDANNELSE Efter- og Videreuddannelse 2012/2013 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Introduktion...3 Målgruppe...3 Akademiske kompetencer og kvalifikationer...3

Læs mere

Studievejledning HA(it.)-studiet 2008/2009 INDHOLD - HA(it.)-studiet

Studievejledning HA(it.)-studiet 2008/2009 INDHOLD - HA(it.)-studiet Studievejledning HA(it.)-studiet 2008/2009 INDHOLD - HA(it.)-studiet Forord... 3 Hvor henvender man sig... 4 Kort over Handelshøjskolen... 5 Indledning... 6 1. del undervisning... 7 Oversigt over fagene...

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. Intern klinisk prøve Modul 6. Kronisk syge patienter og borgere i eget hjem

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. Intern klinisk prøve Modul 6. Kronisk syge patienter og borgere i eget hjem SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG Intern klinisk prøve Modul 6 Kronisk syge patienter og borgere i eget hjem Titel: Intern klinisk prøve Fag: Sygepleje, folkesundhedsvidenskab, herunder epidemiologi

Læs mere

Moderne britiske studier

Moderne britiske studier DET HUMANISTISKE FAKULTET 16-01-2019 14:23 FAGBESKRIVELSE Moderne britiske studier 12.03.2018 Indholdsfortegnelse Fagnummer Fagtitel Antal undervisningstimer Fagansvarlige Overordnet målbeskrivelse Målbeskrivelse

Læs mere

Modul 2 Det personlige lederskab 2: Det professionelle lederskab (5 ECTS point)

Modul 2 Det personlige lederskab 2: Det professionelle lederskab (5 ECTS point) Modul 2 Det personlige lederskab 2: Det professionelle lederskab (5 ECTS point) Studievejledning - studiestart uge 46 2010 Studievejledningen er udarbejdet i henhold til bekendtgørelse om diplomuddannelsen

Læs mere

Engelsk mundtlig kommunikation

Engelsk mundtlig kommunikation DET HUMANISTISKE FAKULTET 30-11-2018 17:51 FAGBESKRIVELSE Engelsk mundtlig kommunikation Indholdsfortegnelse Fagnummer Fagtitel Ansvarligt studienævn Udbudssteder Niveau Udbudsterminer Overordnet målbeskrivelse

Læs mere

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I H I S T O R I E. September 1999

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I H I S T O R I E. September 1999 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I H I S T O R I E September 1999 Senest revideret maj 2007 2 1-årig suppleringsuddannelse i Historie ved Aarhus

Læs mere

STUDIEAFDELINGEN - DET HUMANISTISKE FAKULTET. Tidsplan for afvikling af sommereksamen 2008 2. udgave Hvornår? Hvad? Hvem?

STUDIEAFDELINGEN - DET HUMANISTISKE FAKULTET. Tidsplan for afvikling af sommereksamen 2008 2. udgave Hvornår? Hvad? Hvem? Torsdag d. 7. marts., Eksamensplanlægningsmøde og kl. 13-15. lokale P8 eksamenssekretærer Uge 6 og -ledere Uge 7 + 10 Udsendelse af nyhedsbrev til studerende vedrørende tilmelding til sommereksamen 2008

Læs mere

Fagmodul i Filosofi og Videnskabsteori

Fagmodul i Filosofi og Videnskabsteori ROSKILDE UNIVERSITET Studienævnet for Filosofi og Videnskabsteori Fagmodul i Filosofi og Videnskabsteori DATO/REFERENCE JOURNALNUMMER 1. september 2013 2012-906 Bestemmelserne i denne fagmodulbeskrivelse

Læs mere

Rammer og kriterier for bachelorprojekt Radiografuddannelsen modul december 2014

Rammer og kriterier for bachelorprojekt Radiografuddannelsen modul december 2014 Rammer og kriterier for bachelorprojekt Radiografuddannelsen modul 14 9. december 2014 Radiografuddannelsen University College Lillebælt University College Nordjylland Professionshøjskolen Metropol Indholdet

Læs mere

UDDANNELSESPLAN BIOANALYTIKERUDDANNELSEN 7. SEMESTER. Professions højskolen Absalon

UDDANNELSESPLAN BIOANALYTIKERUDDANNELSEN 7. SEMESTER. Professions højskolen Absalon UDDANNELSESPLAN IOANALYTIKERUDDANNELSEN 7. SEMESTER Professions højskolen Absalon Uddannelsesplan: ioanalytikeruddannelsen. 7. semester. I uddannelsesplanen har vi samlet de informationer, du har mest

Læs mere

Fagmodul i Psykologi

Fagmodul i Psykologi ROSKILDE UNIVERSITET Fagmodul i Psykologi DATO/REFERENCE JOURNALNUMMER 4. november 2015 2012-900 Bestemmelserne i denne fagmodulbeskrivelse udstedes i henhold til studieordningerne for Den Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (dansk)

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (dansk) Studieordning for Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (dansk) Danmarks Pædagogiske Universitet November 2005 Indhold Indledning... 1 Kapitel 1... 1 Uddannelsens kompetenceprofil...

Læs mere

Radiografuddannelsen. Modul 13 Valgmodul Standard Modulbeskrivelse. 4. juni 2012

Radiografuddannelsen. Modul 13 Valgmodul Standard Modulbeskrivelse. 4. juni 2012 Modul 13 Valgmodul Standard Modulbeskrivelse 4. juni 2012 Modul 13: Valgmodul Indhold Fokus og læringsudbytte... 3 Oversigt over modul 13... 3 Prøve... 4 Tilrettelæggelse af modul 13... 4 Valgfagsplan...

Læs mere

LÆSEPLAN FOR EFTERÅRSSEMESTRET 2008 JOURNALISTIK CAND.PUBLIC.B-UDDANNELSEN

LÆSEPLAN FOR EFTERÅRSSEMESTRET 2008 JOURNALISTIK CAND.PUBLIC.B-UDDANNELSEN LÆSEPLAN FOR EFTERÅRSSEMESTRET 2008 JOURNALISTIK CAND.PUBLIC.B-UDDANNELSEN 15. juli 2008 1 Sekretariat: Center for Journalistik, Campusvej 55, 5230 Odense M Hjemmeside: www.journalism.sdu.dk E-mail: journalism@journalism.sdu.dk

Læs mere

KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF BACHELORSTUDIEORDNINGER

KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF BACHELORSTUDIEORDNINGER KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF BACHELORSTUDIEORDNINGER Studieordningen udarbejdes ved brug af: Nærværende skabelon til opbygning Rammestudieordningen som helhed og særligt i forhold til afsnittene

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 14. Bachelorprojekt. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 14. Bachelorprojekt. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen UCSJ Modulbeskrivelse Modul 14 Bachelorprojekt Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 14 beskrivelsen... 3 Modul 14 - Bachelorprojekt... 3 Studieaktivitetsmodel

Læs mere

Foreløbig eksamensplan sommer BA-uddannelsen

Foreløbig eksamensplan sommer BA-uddannelsen Foreløbig eksamensplan sommer 2012 (Ret til ændringer forbeholdes) Retningslinjer 1. Gyldigt studiekort skal medbringes til samtlige prøver. BA-uddannelsen 2. Eksamenssted ved de oplyses på Instituttets

Læs mere

Skabelon for semesterbeskrivelse for uddannelser ved Aalborg Universitet

Skabelon for semesterbeskrivelse for uddannelser ved Aalborg Universitet Skabelon for semesterbeskrivelse for uddannelser ved Aalborg Universitet Semesterbeskrivelse 9.semester Oplevelsesdesign KA-OD (Aalborg) Oplysninger om semesteret Skole: MPACT Studienævn: Kommunikation

Læs mere

(28. januar 2008) LÆSEPLAN FOR FORÅRSSEMESTRET 2008 JOURNALISTIK BA, TILVALG OG CAND.PUBLIC.B.

(28. januar 2008) LÆSEPLAN FOR FORÅRSSEMESTRET 2008 JOURNALISTIK BA, TILVALG OG CAND.PUBLIC.B. (28. januar 2008) LÆSEPLAN FOR FORÅRSSEMESTRET 2008 1 Sekretariat: Center for Journalistik, Campusvej 55, 5230 Odense M Hjemmeside: www.journalism.sdu.dk E-mail: journalism@journalism.sdu.dk Faxnummer:

Læs mere

Klinisk undervisning Modulbeskrivelse for modul 12. - Sygepleje og selvstændig professionsudøvelse Sygeplejerskeuddannelsen Hold H09S April 2012

Klinisk undervisning Modulbeskrivelse for modul 12. - Sygepleje og selvstændig professionsudøvelse Sygeplejerskeuddannelsen Hold H09S April 2012 Klinisk undervisning Modulbeskrivelse for modul 12 - Sygepleje og selvstændig professionsudøvelse Sygeplejerskeuddannelsen Hold H09S April 2012 Indholdsfortegnelse 1 Tema og læringsudbytte for modul 12...

Læs mere

Supplerende læreruddannelse - forsøg. SDU UCL Forsøgsordning kort beskrivelse

Supplerende læreruddannelse - forsøg. SDU UCL Forsøgsordning kort beskrivelse Supplerende læreruddannelse - forsøg SDU UCL Forsøgsordning kort beskrivelse Forsøget med supplerende læreruddannelse er udviklet i tæt samarbejde mellem University College Lillebælt pg Syddansk Universitet

Læs mere

Tillæg til studieordningen for bacheloruddannelsen i Sundhedsteknologi

Tillæg til studieordningen for bacheloruddannelsen i Sundhedsteknologi Tillæg til studieordningen for bacheloruddannelsen i Sundhedsteknologi Universitet 2012 1 Tillæg til studieordningen for bacheloruddannelsen i Sundhedsteknologi marts 2012. Modulerne beskrevet i tillægget,

Læs mere

Modul 13 Valgmodul Sygepleje- Praksis- Udviklings- forskningsviden

Modul 13 Valgmodul Sygepleje- Praksis- Udviklings- forskningsviden Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland MODULBESKRIVELSE Modul 13 Valgmodul Sygepleje- Praksis- Udviklings- forskningsviden Hold: sept. 12 Efteråret 2015 Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse

Læs mere

ENKELTFAG - NORDISK SPROG OG LITTERATUR DEN SUNDHEDSFAGLIGE SUPPLERINGSUDDANNELSE. efter- og Videreuddannelse 2012/2013

ENKELTFAG - NORDISK SPROG OG LITTERATUR DEN SUNDHEDSFAGLIGE SUPPLERINGSUDDANNELSE. efter- og Videreuddannelse 2012/2013 ENKELTFAG - NORDISK SPROG OG LITTERATUR DEN SUNDHEDSFAGLIGE SUPPLERINGSUDDANNELSE efter- og Videreuddannelse 2012/2013 EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE 2013/2014 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 2. maj 2013, kl. 12-13 Bygn. 1264, lokale 3.10 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Ellen Aagaard Nøhr,

Læs mere

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I biologi science.au.dk

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I biologi science.au.dk faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I biologi science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I BIOLOGI biologi I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i biologi. Her er en beskrivelse

Læs mere

Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse samt Kandidatuddannelserne i Fysioterapi, Jordemodervidenskab, Ergoterapi og Klinisk Sygepleje

Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse samt Kandidatuddannelserne i Fysioterapi, Jordemodervidenskab, Ergoterapi og Klinisk Sygepleje Studieguide for Planlægning og gennemførsel af et kvantitativt forskningsprojekt. Epidemiologi, biostatik og data-analyse. valgfag 3. semester (E17) How to do a research project using quantitative methods.

Læs mere