Velkommen til SFO Smørum. På Distriktsskole Smørum

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen til SFO Smørum. På Distriktsskole Smørum"

Transkript

1 Velkommen til SFO Smørum På Distriktsskole Smørum SFO Smørum består af 3 SFO er fordelt på de 3 matrikler: SFO Mosehuset på Afdeling Balsmoseskolen - Æblevangen 126, Tlf.: SFO Firkløveren på Afdeling Boesagerskolen - Flodvej 89, Tlf.: SFO Kildekær på Afdeling Søagerskolen - Råbrovej 22, Tlf.: Hvis yderligere information ønskes kan vi henvise til skolen hjemmeside, hvor mål og indhold samt handleplaner beskrives. Jeres barn skal starte tirsdag den 7. april 2015 (Vi afholder KOM-OG-LEG-dag for de børn der har behov ofr pasning, og tilmeldes, onsdag d. 1. april 2015). Vi glæder os meget til at tage i mod jeres barn. I denne folder er der en del informationer om jeres barns start i SFO. Introperioden starter den 7. april 2015 og slutter fredag den 26. juni, hvor sommerferien begynder. I sommerferien deltager de nye børn på lige fod med de andre børn i SFO ens aktiviteter. Åbningstider I perioden 1. april til sommerferien fra I skolesommerferier fra Fra skolestart er der morgenåbning fra og åbent igen efter skoletid til Lukkedage i 2015 Fredag den 15. maj efter Kr. Himmelfartsdag Grundlovsdag den 5. juni Mellem jul og nytår, 24. dec.-31. dec. (begge dage inkl.) Målsætning Vi ønsker, at børnene får en tryg start i SFO en. De skal lære at forholde sig til SFOverdenen, inden de begynder i skole. Hvis de er trygge i SFO en, når de bevæger sig ind i den næste nye verden skolen, vil dette være med til at give dem overskud og energi til ny læring. Samtidig skal vi anerkende det enkelte barns historie. Vi synes, det er vigtigt at fokusere på dannelse, at få børnene til at fungere indbyrdes og at styrke børnene i at skabe gode relationer. Derved giver vi dem, i et samarbejde med jer forældre, mulighed for at få et større overskud til at møde skolen.

2 Brobygning/pædagogisk kontinuitet Vi ønsker at være med til at skabe en rød tråd i barnets institutionsliv, for derved at støtte og styrke barnet i dets udvikling. Vi ønsker at tilgodese barnets tarv og individuelle behov bedst muligt. Det er almindelig praksis, at man kommunikerer institutionerne imellem, også om det enkelte barn, for at opnå størst muligt kendskab, og bedst mulig overgang. I forbindelse med overgangen er der følgende tiltag: Børnehaverne besøger SFO erne inden start. Vi besøger børnehaverne med børnene når, de er begyndt på SFO, og børnene tager billeder fra børnehaven. Vi taler med børnene om savn/tab og sorg i forbindelse med overgang fra børnehave til SFO og skole. Erobring af SFO en Da vi ikke har hegn og låste låger, skal børnene lære, hvor de må færdes alene, og hvor de kun må gå hen sammen med en voksen. Børnene skal blive trygge og opbygge tillid til de voksne og de andre børn. Børnene skal: lære området at kende lære reglerne at kende lære institutionens muligheder at kende lære husets traditioner at kende lære de voksne at kende lære de andre børn at kende blive tryg ved alt det nye øge deres skoleparathed Relationer Vores mål er at skabe relationer mellem barn og voksen samt børnene i mellem. Overordnet er det hensigten, at vi fra SFO ens side arbejder videre ud fra det grundlag, der er lagt i børnehaven. Vi tager udgangspunkt i de ressourcer som barnet har. Vi vil tale med børnene om kammeratskabsrelationer og vi vil støtte børnene i at skabe nye venskabsrelationer. I SFO Smørum har vi også fokus på relationer på tværs af årgangene. Det gør vi for at støtte børnenes relationer på tværs af aldersgrupperne, at øge omsorgen børnene imellem, og at hjælpe de nye børn til hurtigere at blive trygge ved SFO en. Vi vil danne venskabsgrupper (velkomst-/modtagergrupper) mellem de nye børn og årgange på tværs. Det gør vi, fordi det er rigtigt godt at lære nogen at kende, som kan hjælpe med at finde rundt og søge de voksne. Derved gøres SFO-verdenen mere overskuelig, og børnenes ansvarsfølelse overfor hinanden styrkes.

3 Anerkendelse og selvværd Vi tager udgangspunkt i børnenes selvhjulpenhed og ressourcer da alle børn kan noget, og det bør de have mulighed for at vise. Børnene skal værdsættes for det de er. De skal føle, at de hører til, og opleve, at de er en del af en gruppe. Det er en stor fordel for børnene, at være selvhjulpne. Det giver selvværd og selvtillid, selv at kunne klare de praktiske ting. Selvhjulpenhed betyder: At klare toiletbesøg At binde snørebånd At tage tøj på efter vejret At børnene selv tager ansvar, har styr på egne ting såsom tøj, taske, madkasse m.m. At I, i samarbejde med jeres barn, har ansvar for, og styr på garderobe og skiftetøj. Selvhjulpenhed Hvis man er hurtig til at få tøj på, har man mere tid til at lege, og senere i skolen, tid til frikarter. Så kan barnet nå at finde legekammerater og sætte sit præg på legen. Snørebånd kan være meget besværlige. Nogle børn synes, det går for langsomt, og at det er for besværligt at bede en voksen om hjælp. Det er ikke sikkert, der er en voksen der lige ser, at der mangler at blive bundet, så hvis de har sko med snørebånd, er det godt at kunne binde selv. Også toiletbesøg er rarest at kunne klare selv. De fleste børn synes ikke, det er rart, at skulle bede nye fremmede om hjælp. Vi vil selvfølgelig altid hjælpe de børn, der har brug for hjælp. Vi vil, i samarbejde med jer forældre, arbejde videre med at gøre børnene selvhjulpne. SFO-kultur Børnene skal lære at begå sig i SFO Smørum. De skal føle et ansvar overfor hinanden, for egne handlinger og for SFO en. Børnene skal tilegne sig viden om og indgå i SFO ens kultur, normer og værdier. Der er stor forskel på at gå i børnehave og SFO. SFO en er et stort sted med mange børn og voksne. I SFO en er der en stor grad af frihed og selvbestemmelse. Man bestemmer selv hvad man vil lave, om man vil være ude eller inde, og hvilke aktiviteter man vil deltage i. Vi arbejder med børnenes sociale kompetencer med fokus på samarbejde og ansvarlighed, hvor vi har særlig fokus på sprogbrugen. Samt hvad kan jeg gøre for, at det bliver en god dag på SFO. Vi taler med børnene om, hvordan man er overfor hinanden, og hvordan vi taler sammen med udgangspunkt i den anerkendende tankegang. Børnene lærer af hinanden bl.a. gennem leg, derfor arbejder vi med legegrupper og venskabsgrupper.

4 Formiddagsværksteder og aktiviteter Om formiddagen vil der være forskellige tilbud og aktiviteter, der udvikler sociale kompetencer samt forbereder børnene til en dagligdag med faste rammer i skolen. Om eftermiddagen vil børnene indgå på lige fod med de andre børn i SFO ens aktiviteter og værksteder. Tab og savn De fleste børn oplever det som en positiv ting at starte i SFO, og at få mere frihed og mere ansvar. Men for nogle børn kan det opleves som en meget stor udfordring. De siger farvel til trygheden i børnehaven, til de voksne og de bedste legekammerater. Det kan kræve meget stor opmærksomhed og psykisk energi. Det kan betyde, at de har mindre overskud til at orientere sig i det nye. Derfor er det vigtigt, at vi som personale og I som forældre anerkender barnets savn og usikkerhed. Medielæring For at få implementeret medielæringsstrategien i SFO en i forhold til de retningslinjer, der foreligger indenfor Egedal kommune, arbejder vi alsidigt med IPads på forskellige niveauer. Medielæringsstrategien skal være med til at binde dagtilbud og folkeskoleområdet endnu tættere sammen, så der her kan ydes en sammenhængende indsats. Med en glidende overgang fra dagtilbud til folkeskolen, får børnene den bedst mulige læring inden for de givne rammer. Målet er, at børnene får kendskab til medier samt forståelse for vigtigheden af etik ved anvendelse deraf. I SFO Smørum arbejder vi med billeddokumentation via ipad, hvor vi blandt benytter foto, Bookcreator, Puppetpals m.m. Fokus er på de kreative apps hvor barnet sammen med en voksen er medskaber og producent. Vi tilbyder også medielæringsværksteder, hvor der vil være en sammensætning af flere læringsværdier som bogstaver, tal, farver, motorik, sprog, lyd, billeder og musik, altså medier på tværs af hinanden. Denne digitale dannelse skulle gerne udvikle en kompetence hos børnene, så de kan navigere i en digital verden.8 Læsekompetence I bekendtgørelsen for mål og indholdsbeskrivelser for skolefritidsordninger fremgår det, at man b.la ønsker at fremme SFO ens inddragelse i opfyldelsen af et af folkeskolens formål: At børnene lærer at skrive og læse. Det er derfor også SFO ens opgave at understøtte indsatsen for sprog, læsning og skrivning. Da barnets læse og skriveudvikling er individuel, skal der tages afsæt i det enkelte barns nærmeste udviklingszone. Der vil være fokus på barnets udvikling, læring og dannelse samt udviklingen af barnets sociale og kommunikative kompetencer.

5 I SFO Smørum vil vi videreudvikle barnets begreber på almindelig dagligdags ting. Vi har fokus på rim og remser, historiefortælling og sang. Det er vigtigt at det foregår i et samarbejde mellem SFO, skole og hjemmet. Lektiestøtte vil blive tænkt ind i SFO ens hverdag, som et tilbud til barnet. På gensyn Fundamentet for barnets trivsel lægges bedst, ved et godt samarbejde mellem personale og forældre. Det er meget vigtigt for jeres barns trivsel, at I kommer til os, hvis I har spørgsmål og har brug for at tale med os og derfor vil I altid være velkomne. Vi ser frem til et godt samarbejde.

Velkommen til SFO Smørum På Distriktsskole Smørum 2016

Velkommen til SFO Smørum På Distriktsskole Smørum 2016 Velkommen til SFO Smørum På Distriktsskole Smørum 2016 SFO Smørum består af 3 SFO er fordelt på de 3 matrikler: SFO Mosehuset samt ASF-SFO på Afdeling Balsmoseskolen - Æblevangen 126, Tlf.: 72598150 SFO

Læs mere

SFO Højvangskolen 2013 Info

SFO Højvangskolen 2013 Info SFO Højvangskolen 2013 Info VELKOMMEN Vi vil gerne byde Jer velkommen i Højvangskolens SFO. Vores mål er at få et godt samarbejde mellem forældre, børn og personale, da det er vejen til god trivsel for

Læs mere

VELKOMMEN TIL DAGNÆSSKOLEN

VELKOMMEN TIL DAGNÆSSKOLEN VELKOMMEN TIL DAGNÆSSKOLEN Førskolegruppen 2016 Førskolegruppen 2016 Fælles om en god Indre styrke Faglig udvikling Omsorg Inklusion Glæde skolestart Læring og trivsel Distrikt Dagnæs Tryghed Kompetencer

Læs mere

Glidende overgang fra børnehave til SFO 2011

Glidende overgang fra børnehave til SFO 2011 Glidende overgang fra børnehave til SFO 2011 Sct. Michaels Skole, Sct. Michaels Gade 4, 6000 Kolding Hvad er glidende overgang? Sct. Michaels Skole har efter aftale med Kolding Kommune, mulighed for at

Læs mere

TSFO Skoleåret 2019/20

TSFO Skoleåret 2019/20 T TSFO Skoleåret 2019/20 TSFO på Auning Skole Velkommen i TSFO TIDLIG SFO modtager pr. 01.04.19 de børn, der skal starte i 0. klasse på Auning Skole pr. august 2019. Vi er en storbørnsgruppe sammensat

Læs mere

Velkommen til Tidlig SFO På Nørre Aaby skole

Velkommen til Tidlig SFO På Nørre Aaby skole Velkommen til Tidlig SFO På Nørre Aaby skole Kære forældre Jeres barn er kommende skolestarter, og derfor har I mulighed for at vælge, at det skal gå i Tidlig SFO. På Nørre Aaby skole har vi tidlig SFO

Læs mere

Pædagogisk læreplan for Harlev dagtilbud 2011 (bilag 2) Barnets alsidige personlige udvikling (strategi for læring og udvikling)

Pædagogisk læreplan for Harlev dagtilbud 2011 (bilag 2) Barnets alsidige personlige udvikling (strategi for læring og udvikling) Pædagogisk læreplan for Harlev dagtilbud 2011 (bilag 2) Barnets alsidige personlige udvikling (strategi for læring og udvikling) Sammenhæng: 0-6 Børn: har brug for en tryg base, hvorfra de tør gå nye veje

Læs mere

Parat til skole? Til forældre til kommende børn på Ahlmann-skolen

Parat til skole? Til forældre til kommende børn på Ahlmann-skolen Parat til skole? Til forældre til kommende børn på Ahlmann-skolen Velkommen til Ahlmann-skolen For de fleste børn er overgangen fra børnehave til skole præget af store forventninger til de nye muligheder

Læs mere

Stjernebørn. Vester Nebel Skole 2019

Stjernebørn. Vester Nebel Skole 2019 Stjernebørn Vester Nebel Skole 2019 Kære forældre og børn Velkommen til vores stjerneforløb i Vester Nebel SFO overgangen til skolen Vi vil gerne med dette lille hæfte fortælle jer om hverdagen i Vester

Læs mere

Velkommen til Tidlig SFO På Nørre Aaby skole

Velkommen til Tidlig SFO På Nørre Aaby skole Velkommen til Tidlig SFO På Nørre Aaby skole Kære forældre På Nørre Aaby skole har vi Tidlig SFO fra 1. marts. I daglig tale kalder vi det Mini SFO. I denne folder vil vi præsentere jer for vores intentioner

Læs mere

Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40

Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40 Sfo v/ Virum Skole Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40 Velkommen til Virum Skoles Sfo Med denne pjece ønsker vi børn og forældre velkommen til vores skolefritidsordning. Vi håber,

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Søsterhøj

Velkommen til Børnehuset Søsterhøj Velkommen til Børnehuset Søsterhøj Velkommen til Søsterhøj Søsterhøj er rammen for børnelivet for de 0 til 6-årige, deres forældre og personalet. På Søsterhøj arbejder vi på, at være et sted med glade

Læs mere

Dagsorden: *Velkommen *Brøndby kommune *Brøndbyvester Skole *SFO *Skolen *Rundt i børnehaveklasserne og SFO

Dagsorden: *Velkommen *Brøndby kommune *Brøndbyvester Skole *SFO *Skolen *Rundt i børnehaveklasserne og SFO Dagsorden: *Velkommen *Brøndby kommune *Brøndbyvester Skole *SFO *Skolen *Rundt i børnehaveklasserne og SFO *Hvem er vi? *Vi har ca. 1100 elever *95 lærere *50 pædagoger, 15 rengøringsmedarbejdere *4 sekretærer

Læs mere

Telefon: SFO: 76 81 36 50 / 30 50 70 81 E-Mail: vibwh@vejle.dk Adresse: Give Skoles SFO, Torvegade 81, 7323 Give

Telefon: SFO: 76 81 36 50 / 30 50 70 81 E-Mail: vibwh@vejle.dk Adresse: Give Skoles SFO, Torvegade 81, 7323 Give Telefon: SFO: 76 81 36 50 / 30 50 70 81 E-Mail: vibwh@vejle.dk Adresse: Give Skoles SFO, Torvegade 81, 7323 Give Vi vil med denne folder byde nye børn og forældre velkommen til Give Skoles SFO og ser frem

Læs mere

MINI VULKANEN. Den gode overgang fra børnehave til skole

MINI VULKANEN. Den gode overgang fra børnehave til skole MINI VULKANEN 2019 Den gode overgang fra børnehave til skole Mini Vulkanen Østermarkskolens førskolegruppe Mini Vulkanen er et tilbud til børn, som er indmeldt i skole og forventes at påbegynde undervisningen

Læs mere

Velkommen til. SFO Firkløveren. Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2

Velkommen til. SFO Firkløveren. Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2 Velkommen til SFO Firkløveren Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2 2000 Frederiksberg Tlf.: 38 21 04 70 Mail: firkloeveren@frederiksberg.dk Web: www.frb-lc.dk 1 Velkommen til SFO Firkløveren.

Læs mere

Skolestart Velkommen til Munkevængets Skole

Skolestart Velkommen til Munkevængets Skole Skolestart Velkommen til Munkevængets Skole Kolding Kommune Børne- og Uddannelsesforvaltningen, Munkevængets Skole Skolestart Velkommen til Munkevængets Skole Kære forældre Inden længe er I forældre til

Læs mere

Information om Før-skole-gruppe 2016

Information om Før-skole-gruppe 2016 Information om Før-skole-gruppe 2016 Sct. Michaels Skole, Sct. Michaels Gade 4, 6000 Kolding Hvad er før-skole gruppen? Sct. Michaels Skole har egen børnehave, og vi har i et samarbejde mellem skole, børnehave

Læs mere

VELKOMMEN TIL GØRLØSE

VELKOMMEN TIL GØRLØSE 2014 VELKOMMEN TIL GØRLØSE MINI SFO Mini SFO 2014 Ansatte i Gørløse SFO og Klub SFO Michael - leder Anne -souschef Jannik - pædagog Sussi - pædagogmedhjælper Jonas - pædagogmedhjælper Rita - pædagogmedhjælper

Læs mere

Læreplan Læreplanens lovmæssige baggrund

Læreplan Læreplanens lovmæssige baggrund Læreplanens lovmæssige baggrund Dagtilbudslovens 8 8. Der skal i alle dagtilbud udarbejdes en skriftlig pædagogisk læreplan for børn i aldersgruppen 0-2 år og børn i aldersgruppen fra 3 år til barnets

Læs mere

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken.

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Daginstitutionen Norddalsparken er en aldersintegreret institution med børn i alderen 0-6 år. Lederen er Bente Nielsen, Daglig

Læs mere

Læreplan for Privatskolens vuggestue

Læreplan for Privatskolens vuggestue Læreplan for Privatskolens vuggestue Privatskolens læreplan beskriver institutionens pædagogik og indeholder læringsmål for de indskrevne børn. Der er ikke tale om en national læreplan, eller en læreplan

Læs mere

MINI VULKANEN. Mini SFO-en børnehaveplads i skolens rammer.

MINI VULKANEN. Mini SFO-en børnehaveplads i skolens rammer. MINI VULKANEN 2013 Mini SFO-en børnehaveplads i skolens rammer. MINI VULKANEN Østermarkskolens førskolegruppe Mini Vulkanen er et tilbud til børn, som er indmeldt i skole og forventes at påbegynde undervisningen

Læs mere

Forbered dit barn. Ramme Skole og SFO Lomborg Børnehave. Ønsker og forventninger til børn og forældre der starter i Ramme Skole og SFO

Forbered dit barn. Ramme Skole og SFO Lomborg Børnehave. Ønsker og forventninger til børn og forældre der starter i Ramme Skole og SFO Forbered dit barn Ramme Skole og SFO Lomborg Børnehave Ønsker og forventninger til børn og forældre der starter i Ramme Skole og SFO Vi ønsker Glade, trygge børn der har selvtillid, og som er selvstændige

Læs mere

Velkommen til Tistrup Skoles fritidsordning: Lærkereden

Velkommen til Tistrup Skoles fritidsordning: Lærkereden Kære forældre Velkommen til Tistrup Skoles fritidsordning: Lærkereden Vores hensigt med denne folder er at give en kort beskrivelse af Lærkereden. Hvordan huset fungerer i det daglige og andre praktiske

Læs mere

Velkommen i Augustenborg Skoles Fritidsordning

Velkommen i Augustenborg Skoles Fritidsordning Velkommen i Augustenborg Skoles Fritidsordning Skoleåret 2018/2019 Vi glæder os til at se dig! Kære forældre og skolestartere 2018 Hjertelig velkommen til Augustenborg Skole og fritidsordning. Den 1. maj

Læs mere

Familien går en spændende og forandringsrig tid i møde, når barnet starter i børnehave.

Familien går en spændende og forandringsrig tid i møde, når barnet starter i børnehave. På vej i Børnehave Målet er, at vi sammen med jer arbejder for, at skabe en rød tråd i dit barns liv, hvor helhed og sammenhæng skal sikre trivsel ved overgangen fra dagpleje eller vuggestue til børnehave.

Læs mere

Stjernebørn. Vester Nebel Skole 2017

Stjernebørn. Vester Nebel Skole 2017 Stjernebørn Vester Nebel Skole 2017 Kære forældre og børn Velkommen til vores stjerneforløb i Vester Nebel, overgangen til skolen. Vi vil gerne med dette lille hæfte fortælle jer om dagligdagen i Vester

Læs mere

Informationsfolder om ny model for 0. årgang på Overlund Skole. Skoleåret

Informationsfolder om ny model for 0. årgang på Overlund Skole. Skoleåret Informationsfolder om ny model for 0. årgang på Overlund Skole Skoleåret 2014-2015 Baggrund for den nye model. Skolen har i mange år haft et tæt og konstruktivt samarbejde med børnehaverne i forbindelse

Læs mere

Pædagogiske læreplaner. SFO er. Holbæk Kommune.

Pædagogiske læreplaner. SFO er. Holbæk Kommune. Pædagogiske læreplaner SFO er Holbæk Kommune. Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:... Forord.... Særlige krav til pædagogiske læreplaner.... Sammenhæng i børnenes hverdag:... Anerkendelse af fritidspædagogikken....

Læs mere

Velkommen på Løsning Skole

Velkommen på Løsning Skole Velkommen på Løsning Skole Informationsfolder til nye skolestartere 2018/19 Løsning Skole Ny Skolegade 13 8723 Løsning Tlf. 7974 1166 www.losning-skole.dk Kære forældre. Velkommen til Løsning Skole. Løsning

Læs mere

Skoleparathed. At al slags læring forudsætter en god koncentrationsevne/vedholdenhed.

Skoleparathed. At al slags læring forudsætter en god koncentrationsevne/vedholdenhed. Skoleparathed Skoleparathed Dette er en folder, der kan hjælpe os alle med at give et fingerpeg om skoleparatheden. Det kan virke som meget at være opmærksomt på, men det er grundlæggende at huske på:

Læs mere

Velkommen i Arresø Skole, Ølsted pædagogiske tilbud 0. - 3. klasse

Velkommen i Arresø Skole, Ølsted pædagogiske tilbud 0. - 3. klasse Velkommen i Arresø Skole, Ølsted pædagogiske tilbud 0. - 3. klasse 3300 Natur Frederiksværk og Udvikling Indledning På alle 8 SFOer i arbejder vi professionelt med at styrke barnets kompetencer til at

Læs mere

Velkommen til Legehuset

Velkommen til Legehuset Velkommen til Legehuset Ny i Legehuset I dette dokument har i mulighed for at læse lidt om hvem vi er og hvad vi står for. Sidst er der beskrevet nogle af de mere praktiske ting ved at være barn og forældre

Læs mere

Velkommen til SFO Fryndesholm Skole

Velkommen til SFO Fryndesholm Skole Velkommen til SFO Fryndesholm Skole 1/10 Velkommen Hensigten med denne folder er at give en kortfattet orientering om skolefritidsordningen, dens dagligdag, traditioner og andre emner, som vi tror, er

Læs mere

VELKOMMEN TIL SFO

VELKOMMEN TIL SFO VELKOMMEN TIL SFO 2019-2020 BAVNEHØJ SKOLE, KOLTVEJ 17-19, 8361 HASSELAGER * 87 13 61 60 * bhs@mbu.aarhus.dk * www.bavnehoej-skole.dk VELKOMMEN TIL BAVNEHØJ SKOLES SFO SFO står for skolefritidsordning,

Læs mere

https://digitalpladsanvisning.borgerservice.dk/default.aspx?p=soenderborg07 &k=540

https://digitalpladsanvisning.borgerservice.dk/default.aspx?p=soenderborg07 &k=540 Leder af SFO Viceskoleleder Rasmus Andreassen Tlf. skolens kontor. 88 72 44 07 Hverdagens beskeder: Tlf. SFO køkkenet 27 90 82 60 Tlf. Klub 27 90 82 62 Åbningstider i SFO Mandag torsdag: 6.30 8.00 / 12.55

Læs mere

Rødding skoles sfo. Velkommen i Førskole Præsentation: Heidi, Sanne, Allan, Charlotte, Lene, Gunver og Nicolai.

Rødding skoles sfo. Velkommen i Førskole Præsentation: Heidi, Sanne, Allan, Charlotte, Lene, Gunver og Nicolai. Rødding skoles sfo Velkommen i Førskole Præsentation: Heidi, Sanne, Allan, Charlotte, Lene, Gunver og Nicolai. Vi starter fredag d. 1. april 2016. 46 børn. Børnene bliver fordelt ligeligt i 2 grupper (rød

Læs mere

SFO/Tidlig SFO. Valhalla

SFO/Tidlig SFO. Valhalla SFO/Tidlig SFO Valhalla 2017-2018 Valhalla er: Et sted, hvor børnene har aktiv indflydelse på dagens indhold. Et sted, hvor børnene kan være aktive i leg, kan eksperimentere, slappe af, kede sig, alt efter

Læs mere

Mål og indholdsbeskrivelse. Grejsdal skoles SFO. SFO en er en integreret del af skolen

Mål og indholdsbeskrivelse. Grejsdal skoles SFO. SFO en er en integreret del af skolen Mål og indholdsbeskrivelse Grejsdal skoles SFO SFO en er en integreret del af skolen 1. SFO, Grejsdal Skoles pædagogiske grundlag en vedvarende proces! Som grundlag for dette arbejde har vi formuleret

Læs mere

Klar Parat Skolestart

Klar Parat Skolestart Klar Parat Skolestart Januar 2013 Espergærde Skole tlf. 4928 1660 www. espergærdeskole.dk Hvad er en børnehaveklasse? Børnehaveklassen er kort fortalt en god start på et langt skoleforløb. Børnehaveklassen

Læs mere

En god skolestart Vi bygger bro fra børnehave til skole

En god skolestart Vi bygger bro fra børnehave til skole En god skolestart Vi bygger bro fra børnehave til skole Kære forældre Om cirka ½ år skal jeres barn starte i børnehaveklassen på V. Hassing Skole. I denne pjece kan I læse lidt om, hvad I selv kan gøre

Læs mere

Stjernebørn. Vester Nebel Skole 2018

Stjernebørn. Vester Nebel Skole 2018 Stjernebørn Vester Nebel Skole 2018 Kære forældre og børn Velkommen til vores stjerneforløb i Vester Nebel, overgangen til skolen. Vi vil gerne med dette lille hæfte fortælle jer om hverdagen i Vester

Læs mere

Egelundskolens SFO. Velkomstfolder skoleåret

Egelundskolens SFO. Velkomstfolder skoleåret Egelundskolens SFO Velkomstfolder skoleåret 2013-2014 Personalet på Egelundskolens SFO Jonas 1.a Mediha 2.b Carsten afd.led. Jacob afd.led. Tina 0.b Frederikke 2.a Helle 0.a Birgit 3.b Bill 0.a Lise 3.a

Læs mere

SFO/Tidlig SFO. Valhalla

SFO/Tidlig SFO. Valhalla SFO/Tidlig SFO Valhalla Revideret november 2014 Valhalla er: Et sted, hvor børnene har aktiv indflydelse på dagens indhold. Et sted, hvor børnene kan være aktive i leg, kan eksperimentere, slappe af, kede

Læs mere

Pædagogisk læreplan for vuggestuen

Pædagogisk læreplan for vuggestuen Pædagogisk læreplan for vuggestuen Personlige kompetencer - At udvikle og styrke sit selvvære. - At egne grænser respekteres. - At lære, at respektere andres grænser. - At udvikle og videreudvikle kompetencer.

Læs mere

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Vi ønsker hermed at byde jer og jeres barn velkommen i Landsbyordningen på Hou skole. Vi håber, at denne folder kan

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM Christmas Møllers Vej 21 5200 Odense V Tlf: 63 75 69 33 Stuen: 29 79 71 64 Åbningstider: mandag - torsdag 6.30-16.45. fredag 6.30-16.30. Børnehuset KFUM: Børnehuset KFUM er

Læs mere

Praktiske oplysninger:

Praktiske oplysninger: VELKOMMEN TIL SKOVHUSET Skovhuset er Vrejlev-Hæstrup skoles fritidsordning. Det er et pædagogisk pasningstilbud til børn fra bh-klassen til og med 3. klasse. Man kan vælge fuldtidsplads eller morgenplads.

Læs mere

2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem

2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem 2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem Nr. 1 Nr. 22 N. W. Gadesvej 1 + 22 3480 Fredensborg Tlf. 7256 2600 Fredensborg 2015 Velkommen til LUNDELY FRITIDSHJEM Lundely er et stort fritidshjem og en del af

Læs mere

Glidende overgang Lyshøj SFO

Glidende overgang Lyshøj SFO Glidende overgang 2015 Lyshøj SFO Velkommen til Glidende overgang - GLO GLO er et tilbud til kommende skolebørn om at starte på Lyshøjskolen i SFO 1. april. Indtil skolestart - i august - vil børnene lære

Læs mere

i skole Dit barn skal snart

i skole Dit barn skal snart Dit barn skal snart i skole Her kommer inspiration til, hvordan du som forældre kan hjælpe med at understøtte dit barn i overgangen fra børnehave til skole og SFO Frederiksberg Kommune vil gerne hjælpe

Læs mere

Karlslunde skole - SFO Kastanien -

Karlslunde skole - SFO Kastanien - Karlslunde skole - SFO Kastanien - Kastanien SFO, her udvikles og dannes børn KARLSLUNDE SKOLE OG SFO 2018-2019 1 En samlet skole, med et fælles afsæt, for børnenes skyld Kort beskrivelse af vores kerneopgaver

Læs mere

Bordings Friskole Fritidsordningen. Fællesskabet går forud Fysisk udfoldelse giver mod på livet Fritid er fri tid

Bordings Friskole Fritidsordningen. Fællesskabet går forud Fysisk udfoldelse giver mod på livet Fritid er fri tid Bordings Friskole 2016 Fritidsordningen Fællesskabet går forud Fysisk udfoldelse giver mod på livet Fritid er fri tid Fritidsordningen på Bordings Friskole er for elever fra børnehaveklasse til 3. klasse.

Læs mere

Børnehaveafdelingen. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl.

Børnehaveafdelingen. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl. 6:30-8:00 Vores adresse: Kierulffsvej 2, 4200 Slagelse E-mail adresse: bhnord@slagelse.dk Børnehaveafdelingen:

Læs mere

Indskolingen på Grønnemose

Indskolingen på Grønnemose Indskolingen på Grønnemose Velkommen indenfor Grønnemose Indskoling, Skolesvinget 8, 2860 Søborg tlf: 39 57 32 45 Velkommen: Velkommen til indskolingen pa Grønnemose Skole. Med denne information håber

Læs mere

Mål og handlinger er Kommunens overordnede Børnepolitik for børn og unge 0-18 år.

Mål og handlinger er Kommunens overordnede Børnepolitik for børn og unge 0-18 år. og handlinger er Kommunens overordnede Børnepolitik for børn og unge 0-18 år. Børn og unge i vækst - alle børn skal trives i et trygt og sundt miljø med leg og læring. - alle børn skal møde nærværende,

Læs mere

SFOen v/kildegårdskolen

SFOen v/kildegårdskolen Dette er en folder, der henvender sig til forældre med børn i SFOen v/ Kildegårdskolen. I folderen finder man bl.a. information om børnenes dagligdag i SFO, samarbejde med forældre og skole samt en række

Læs mere

Velkommen i DUS Gistrup Skole

Velkommen i DUS Gistrup Skole Velkommen i DUS Gistrup Skole Praktisk pjece 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Velkommen i DUS 2 Hvad er DUS? 3 Ind og udmeldelse 3 Åbningstider 3 Lukkedage 4 Kontaktinformation til DUS 4 Telefonnumre

Læs mere

I Sdr. Bjert har vi følgende plan, inden vi modtager GLO børnene tirsdag, den 3. april 2018:

I Sdr. Bjert har vi følgende plan, inden vi modtager GLO børnene tirsdag, den 3. april 2018: Til hvem som måtte have interesse. Sdr. Bjert SFO Engløkke 5 C 6091 Bjert Telefon 76 32 33 44 Telefax 75 57 73 24 EAN 5798005331186 E-mail bjertsfo@kolding.dk www.kolding.dk Plan for kommende GLO 2018

Læs mere

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi?

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi? Velkommen til Billum Børnehave. Med denne pjece vil vi gerne sige velkommen til jer og jeres barn, samt give en kort introduktion til hverdagen i Børnehaven. I børnehaven lægger vi vægt på: At barnet accepteres,

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

Følgende er en beskrivelse af de vigtigste pædagogiske fokuspunkter, som vi arbejder ud fra med vores førskole-/microbørn.

Følgende er en beskrivelse af de vigtigste pædagogiske fokuspunkter, som vi arbejder ud fra med vores førskole-/microbørn. Lillestjernen dec. 2015 Indhold i førskoletiden microtiden i Lillestjernen fra 1.2 til skolestart i august. Følgende er en beskrivelse af de vigtigste pædagogiske fokuspunkter, som vi arbejder ud fra med

Læs mere

Uvelse SFO Information

Uvelse SFO Information Uvelse SFO Information Velkommen til Uvelse SFO. Vi er en skolefritidsordning, som har lokalefællessskab med indskolingen. Det giver os nogle pædagogiske muligheder og et tættere samarbejde omkring børnene,

Læs mere

* Tlf * fax * * * * *

* Tlf * fax * * * *  * *Frederiksværk Skole* * Tlf. 4772 1566 * fax 4796 1929 * * frederiksvaerkskole@halsnaes.dk * * www.frederiksvaerkskole.halsnaes.dk * Mini-SFO forløbet: Målet med mini-sfo er at sikre en god overgang fra

Læs mere

En styrke i dit barns hverdag MINI RATHLOU. - En tryg skolestart

En styrke i dit barns hverdag MINI RATHLOU. - En tryg skolestart En styrke i dit barns hverdag MINI RATHLOU - En tryg skolestart Rathlouskolen, Rosensgade 83, 8300 Odder * Tlf. 86 56 18 44 rathlouskolen.odder@rathlouskolen.dk www.rathlouskolen.dk www.facebook.com/rathlouskolen

Læs mere

Ilinniartitaanermut Immikkoortortaq Området for Uddannelse

Ilinniartitaanermut Immikkoortortaq Området for Uddannelse Fælles mål & visioner på daginstitutionsområdet Qeqqata Kommunia fælles mål og visioner for daginstitutioner, dagplejecentre og dagpleje, gældende fra august 2018. Siden 2010 har kommunen udarbejdet en

Læs mere

Sociale kompetencer. Indsatsområder Dagtilbuds fælles indsatsområder for året er: Sprog Science. Vores egne indsatsområder for året er:

Sociale kompetencer. Indsatsområder Dagtilbuds fælles indsatsområder for året er: Sprog Science. Vores egne indsatsområder for året er: 1 2 Indholdsfortegnelse Fatkaoplysninger... 4 Indsatsområder 2013... 5 Sprog Dagtilbuddets opgave er, at fremme børnenes læring i forhold til de overordnede læringsmål, inden for sprog.... 6 Science -

Læs mere

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE for SFO i Vejle Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune er et fælles fundament og danner ramme for skolernes

Læs mere

2015-2019. Sprog- og Læsestrategi

2015-2019. Sprog- og Læsestrategi 2015-2019 Sprog- og Læsestrategi Strategien omfatter tale, sprog og skriftsproget (både læsning og skrivning). Forord For at kunne tage aktivt del i livet har vi brug for sproglige kompetencer. Det drejer

Læs mere

Kære forældre til kommende maj SFO børn Dato:

Kære forældre til kommende maj SFO børn Dato: Kære forældre til kommende maj SFO børn Dato: Vi glæder os meget til at modtage jeres børn d. 01.05.2018. I den forbindelse inviterer vi jer forældre til et informationsmøde og fremvisning af Hjørnehuset

Læs mere

Mål for Pædagogiske Læreplaner i Børnehusene i Vissenbjerg

Mål for Pædagogiske Læreplaner i Børnehusene i Vissenbjerg Som der står beskrevet i Dagtilbudsloven, skal alle dagtilbud udarbejde en skriftlig pædagogisk læreplan for børn i aldersgruppen 0-2 år og fra 3 år til barnets skolestart. Den pædagogiske læreplan skal

Læs mere

Velkommen til Kollerup Skoles SFO

Velkommen til Kollerup Skoles SFO Velkommen til Kollerup Skoles SFO 1 Værdier og mål: Hverdagen i SFO/Klub er præget af fokus på: Trivsel og udvikling Frihed til at vælge Kreativitet Relationer Det betyder at: Børn føler sig set og hørt

Læs mere

Fanø kommunale dagpleje. Pædagogiske læreplan

Fanø kommunale dagpleje. Pædagogiske læreplan Fanø kommunale dagpleje Pædagogiske læreplan 1 Indholdsfortegnelse: Personlig udvikling...s. 3 Sociale kompetencer...s. 4 Krop og bevægelse...s. 5 Sprog... s. 6 Natur og natur fænomener...s. 7 Kultur og

Læs mere

Førskole Formålet med førskolen:

Førskole Formålet med førskolen: Førskole I forbindelse med modtagelse af førkolebørn den 1. maj hvert år, har vi udarbejdet en beskrivelse af førskoleforløbet vedr. det pædagogiske og praktiske. Formålet med førskolen: At hjælpe børnene

Læs mere

SE MIG! jeg er på vej. Skoledistrikt Vest. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest

SE MIG! jeg er på vej. Skoledistrikt Vest. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest SE MIG! jeg er på vej Skoledistrikt Vest En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole. De er spændte

Læs mere

Børn med særlige behov tilgodeses ved at der laves en individuel udviklingsprofil med tilhørende handleplan.

Børn med særlige behov tilgodeses ved at der laves en individuel udviklingsprofil med tilhørende handleplan. Personlig kompetence Børn skal have mulighed for: at udvikle sig som selvstændige, stærke og alsidige personligheder at tilegne sig sociale og kulturelle erfaringer at opleve sig som værdifulde deltagere

Læs mere

Velkommen til Ramløse Fritidsordning

Velkommen til Ramløse Fritidsordning Velkommen til Ramløse Fritidsordning - Vi glæder os til at møde dig August 2010 1 Kære Forældre! Med denne folder vil vi gerne informere jer om Ramløse Fritidsordning (FO). Hvis I har spørgsmål, er I altid

Læs mere

Velkommen til SFO Hulen.

Velkommen til SFO Hulen. SFO Hulen Velkommen til SFO Hulen. Hulens målsætning: Hulen er en fritidsordning som modtager børn fra børnehaveklassen til og med 3. klasse. Børn har efter en skoledag brug for at skifte spor. I Hulen

Læs mere

Velkommen. Børnehuset Digterparken

Velkommen. Børnehuset Digterparken Velkommen til Børnehuset Digterparken Dr.Holst Vej 52, 8230 Åbyhøj Tlf: 87138205 www.digterparken.dagtilbud-aarhus.dk S. 1 S. 2 Kære forældre Vi er glade for at kunne byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

Rantzausminde Skole. 0. 3. årgang august 2012. Helhedsskolen skolen med de nye muligheder

Rantzausminde Skole. 0. 3. årgang august 2012. Helhedsskolen skolen med de nye muligheder Rantzausminde Skole 0. 3. årgang august 2012 Helhedsskolen skolen med de nye muligheder 1 Helhedsskolen skoleåret 2011/12 I skoleåret 2011/2012 beskriver skolerne gennem studiekredsarbejde en Helhedsskolemodel

Læs mere

SkoleFritidsOrdning på Randers Realskole. Når fundamentet og balancen er i orden...

SkoleFritidsOrdning på Randers Realskole. Når fundamentet og balancen er i orden... SkoleFritidsOrdning på Randers Realskole Når fundamentet og balancen er i orden... 1 Udvikling - helt fra start Den første del af skoledagen tilbringes i indskolingsbygningen på Randers Realskole - en

Læs mere

Velkommen til Distriktsskole Stenløse

Velkommen til Distriktsskole Stenløse Velkommen til Distriktsskole Stenløse Dagsorden Musisk indslag Dagsorden + præsentation Organisation Læring og trivsel Skoleparathed Skoleindskrivning 3. apr. -> Mini-SFO 13. aug. -> 0.kl. Spørgsmål Organisation

Læs mere

Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag

Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag Vorrevangskolen min skole Vi vil kendes på Glæde, oplevelser, engagement og læring som vi vil opnå gennem ansvar, omsorg, respekt og faglighed Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag Oktober 2016 Vorrevangskolen

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen

Velkommen til Småfolket / Regnbuen Velkommen til Småfolket / Regnbuen Regnbuens Børnehave 2 Småfolket / Regnbuen er én 0-6 års daginstitution fordelt på 2 matrikler og vi er en del af Faxe kommunes Dagtilbud Vest. Småfolket er bygget i

Læs mere

Den gode overgang. Fra Oasen til skolen

Den gode overgang. Fra Oasen til skolen Den gode overgang Fra Oasen til skolen Den gode overgang Fra Oasen til skolen Forord I Oasen ønsker vi med førskolearbejdet, at skabe den Den gode overgang mellem børnehavelivet og til mødet med skolelivet.

Læs mere

Arbejdet med førskole i Sneglehuset

Arbejdet med førskole i Sneglehuset Arbejdet med førskole i Sneglehuset Den Gode Overgang Vejle Kommune SNEGLEHUSET \\Vejle.dk\nvk\BU\ Dagtilbud\ Aldersint. Inst. Sneglehuset\Lene og Ebbas mappe\politikker\arbejdet med førskole i Sneglehuset.docx

Læs mere

Velkommen til Højmeskolen 2019/20

Velkommen til Højmeskolen 2019/20 Velkommen til Højmeskolen 2019/20 Fredag den 1. marts 2019 Forårs SFO og SFO Fredag den 1. marts 2019 starter jeres barn i Forårs SFO på Højmeskolen. Højmeskolens SFO er opdelt i to afdelinger: En afdeling

Læs mere

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE for SFO i Vejle Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune er et fælles fundament og danner ramme for skolernes

Læs mere

VELKOMMEN til. REGNBUEN Vestergade Otterup. Mini-SFO. Tlf.: SOLSTRÅLEN Tværgade Otterup. Tlf.: SOLSTRÅLEN

VELKOMMEN til. REGNBUEN Vestergade Otterup. Mini-SFO. Tlf.: SOLSTRÅLEN Tværgade Otterup. Tlf.: SOLSTRÅLEN VELKOMMEN til Mini-SFO REGNBUEN Vestergade 7 5450 Otterup Tlf.: 63 82 11 66 SOLSTRÅLEN Tværgade 2 5450 Otterup Tlf.: 30 62 11 66 SOLSTRÅLEN REGNBUEN Vestergade 7 5450 Otterup VELKOMMEN til Mini-SFO Tlf.:

Læs mere

Praktiske oplysninger omkring Naturinstitutionen Frimærket:

Praktiske oplysninger omkring Naturinstitutionen Frimærket: Praktiske oplysninger omkring Naturinstitutionen Frimærket: Hvornår åbner/lukker vi: Vi har åbnet i Frimærket fra kl. 6.30. -17.00. Fredag lukker vi kl. 15.30. Vi forventer, at alle børn er mødt ind kl.

Læs mere

Pædagogiske Læreplaner. For

Pædagogiske Læreplaner. For Virksomhedsplaner i Ringsted Kommune Bilag 1. Pædagogiske Læreplaner For 2014-2017 Indledning: I Nordbakkens Børnehus danner De pædagogiske lærerplaner grundlag for tilrettelæggelsen af det daglige pædagogiske

Læs mere

PARAT TIL SKOLESTART? SKEJBY VORREVANG DAGTILBUD. Hvad vil det sige at være skoleparat, og hvad skal man holde øje med, når skolestarten nærmer sig?

PARAT TIL SKOLESTART? SKEJBY VORREVANG DAGTILBUD. Hvad vil det sige at være skoleparat, og hvad skal man holde øje med, når skolestarten nærmer sig? Forslag 02.09.14 SKEJBY VORREVANG DAGTILBUD PARAT TIL SKOLESTART? Hvad vil det sige at være skoleparat, og hvad skal man holde øje med, når skolestarten nærmer sig? 0 En god begyndelse på en ny periode

Læs mere

Tilst Skole. Informationsmøde 2014

Tilst Skole. Informationsmøde 2014 Tilst Skole Informationsmøde 2014 Dagens program 1. Tilst Skole hvem er vi? 2. Overgang fra børnehave til skole hvordan gør vi? 3. Er mit barn skoleparat? 4. Hvad er med til at skabe en god skolegang?

Læs mere

Velkommen til Boesagerskolen. SFO Firkløveren

Velkommen til Boesagerskolen. SFO Firkløveren Velkommen til Boesagerskolen SFO Firkløveren Indhold Velkommen til SFO firkløveren... 4 Lidt om os... 4 Indsatsområder... 4 Områder i SFOén... 5 Multigangen:... 5 Kreagangen:... 5 D.S.K:... 5 Broen...

Læs mere