Fly Enge. Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fly Enge. Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version"

Transkript

1 Fly Enge Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version

2 Indledning og baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv om god tilstand i alle vandområder, har regeringen lanceret Grøn Vækst pakken. Et af målene under Grøn vækst er fjernelse af kvælstof fra vandmiljøet herunder 415 tons fra Limfjorden, der udgør hovedvandopland 1.2 Limfjorden. I den forbindelse arbejder Viborg Kommune (i samarbejde med Skive og Holstebro kommuner) med planer om at vådlægge en del af arealerne omkring Karup Å på strækningen langs Fly Kanal. Det har til formål, at reducere udvaskningen af kvælstof til Skive Fjord, Lovns og Risgårde Bredning, hvor en del af den samlede kvælstoffjernelse for Limfjorden skal findes. Beskrivelse af området Forundersøgelserne skal afklare mulighederne for at etablere et vådområde i størrelsesordenen 300 ha. Projektområde, Fly Enge er beliggende i den nordlige del af Midtjylland godt 5 km sydsydvest for Skive. Den nærmere beliggenhed og udstrækning af undersøgelsesområdet kan ses på kortene. Projektområdet ligger på begge sider af Karup Å, omkring en ca. 5,5 km lang strækning, fra nedenstrøms passagen af Fly Kanal og til opstrøms ende ved tilløbet fra Mogenstrup Bæk på vestsiden af Karup Å. Størstedelen af undersøgelsesområdet er beliggende i Viborg Kommune, mens mindre dele er beliggende i henholdsvis Holstebro (mod sydvest) og Skive (mod nordvest) kommuner. Projektarealet er på 306 ha. Karup Å har i dag stort set samme forløb, som vist på målebordsbladene fra sidst i 1800-tallet, idet enkelte slyng dog nu er helt afsnøret. Der er tilsyneladende ikke gennemført større reguleringsarbejder i Karup Å i de sidste ca. 150 år. Først i 1930 erne er der gennemført større reguleringsarbejder på begge sider af Karup Å med etablering af både Fly Kanal og Mogenstrup Afvandingskanal. I 1950 erne er der gennemført yderligere arbejder i området.

3 Figur 1. Fly Enge med angivelse af projektgrænsen (rød)

4 Teknisk forundersøgelse For at fjerne kvælstof i projektområdet påtænkes det at hæve vandstanden i engene. Dette gøres ved en forlægning af udløbet fra Fly Kanal til Karup Å, kombineret med at en delvandmængde fra Karup Å ledes til engene i det sydlige projektområde. Udvalgte grøfter sløjfes og tilkastes inden for projektområdet på begge sider af Karup Å, og tilløbet af Mogenstrup Bæk forlægges fraudløb i Karup Å til Mogenstrup Afvandingskanal, hvor vandspejlet også hæves. Figur 2. Projektområdet efter vandstandshævning i Fly Enge. (Mørk blå = sø, Lys blå = sump, Lys grøn = våd eng, Mørk grøn = fugtig eng)

5 Kvælstoffjernelse Ved at hæve vandstanden i et område, skabes gode muligheder for at fjerne kvælstof. Det sker ved, at bakterier omdanner den kvælstof der er bundet i vandet som nitrat til frit kvælstof som frigives til luften. Beregningen af kvælstoffjernelsen i Fly enge er baseret på vurderinger af kvælstoffjernelsen dels ved gennemsivning af nitratholdigt vand fra de direkte oplande til vådområdet, og dels ved at vand fra Fly Kanal samt vand fra Karup Å tilbageholdes i en større sø i det nordvestlige hjørne af projektområdet. Desuden indgår der en del, der fjernes ved ekstensivering af landbrugsdriften indenfor projektarealet. Kvælstoffjernelse Projektareal, ha 272,4 N-fjernelse ved oversvømmelse med åvand, ton/år 2,7 N-fjernelse ved gennemsivning/ infiltration, ton/år 15,7 N-reduktion ved ændret arealanvendelse 1,5 N-fjernelse ved ophold i sø 5,2 N-fjernelse i alt, ton/år 25,1 N-fjernelse, kg/ha/år 92 Kvælstoffjernelse beregnet ud fra det tilrettede projektareal Tilrettet projektareal, ha 306 Korresponderende N-fjernelse, kg/ha/år 82 Tabel 1. Beregnet kvælstoffjernelse i Fly Enge. Det forventes, at Vådområdeprojektet Fly Enge fjerner kg kvælstof fra vandmiljøet svarende til 82 kg/ha/år. Til sammenligning er statens udmeldte nøgletal for vådområdeprojekter 113 kg Kvælstof/ha/år. Fosforfjernelse Den samlede fosforfjernelse ved projektgennemførelsen vurderes i størrelsesordenen kg P/år svarende til ca. 1,5 % af den samlede fosfortransport til området. Det skal bemærkes, at beregningsresultaterne er meget usikre, da de er baseret på erfarings tal fra andre oplande, og at der kan være store usikkerheder i forhold til faktiske (dog målte) forhold. Derfor er tallene også rundet op/ ned til største hele tal. Svarende til 2-3 kg/ha/år. Ejendomsmæssig forundersøgelse I projektområdet er der 81 lodsejere. Langt de fleste har givet udtryk for, at de er positive overfor at deltage i vådområdeprojektet. Under de individuelle interview oplyste den enkelte lodsejer om driften af arealerne inden for projektområde, samt hvilke ønsker der var til salg/køb af jord eller fastholdelsestilskud.

6 Arealanvendelsen er opgjort således: Omdrift (inkl. brak): Vedvarende græs: Natur (udyrket): I alt 53,21 ha 215,41 ha 37,81 ha 306,43 ha Fordelt på arealer er lodsejerinteressen samlet vurderet således: Salg i ren handel: 37,12 ha 20 årig fastholdelsestilskud 113,61 ha Salg mod erstatningsjord 72,95 ha 20 årigt fastholdelsestilskud med erstatningsjord 40,44 ha Ønsker ikke projektet gennemført 42,31 ha I alt 306,43 ha Det skønnes, at omdriftsjord i området omkring projektområdet i øjeblikket (juni 2011) handles til en markedspris på omkring kr. pr. ha. Omkostningerne til køb/salg og fastholdelse vurderes således: Værditab ved køb og salg af projektjord Fastholdelsestilskud Erstatning/ekspropriation I alt kr kr kr kr. Det kan konstateres, at lodsejeropbagningen til projektet generelt er god, idet langt hovedparten af lodsejerne er positivt indstillede på, at vådområdeprojektet gennemføres. Naturforhold og andre forhold To tredjedele af projektarealerne i Fly Enge er omfattet af Naturbeskyttelsesloven. Næsten hele den nordlige og mellemste del, mens det er færre arealer i den sydlige del. Der er primært fire beskyttede naturtyper i projektområdet: eng, mose, sø og vandløb. Ved undersøgelsen er der dog også registreret en femte naturtype, overdrev, et enkelt sted. Fly Enge er en del af EF-habitatområde nr. 40, som udgøres af Karup Å-dalen inklusiv Karup Å fra Karup by til Skive by. I dette område skal Danmark gøre den nødvendige indsats for at sikre eller genoprette en række sjældne, truede eller karakteristiske naturtyper eller arter.

7 Figur 4. Kort over arealer beskyttet af Naturbeskyttelseslovens 3. (grøn= fersk enge, Blå skravering= sø, blå linje= vandløb, Gul= mose, rød = projektgrænse)

8 En hævning af vandstanden i projektområdet i Fly Enge vil være til gavn for de naturarealer, som er omfattet af Naturbeskyttelsesloven. Det gælder også for de arealer med naturtyper og bilag IV-arter, der er omfattet af EF-habitatdirektivet. Vandstandshævningen er således ikke til hinder for, at naturtyper og arter kan opnå en gunstig bevaringsstatus i Habitatområde 40. For flere af disse naturtyper og arter er en hævning af vandstanden en del af den naturpleje, der er nødvendig for at kunne opnå denne bevaringsstatus. Det er kun nogle relativt få og små arealer med fattigkær i moser i den nordøstlige del af projektområdet, som formentlig vil blive negativt påvirket af en vandstandshævning, hvor vandet forventningsvis vil være næringsrigt. Fisk Projektet vil ikke have negativ effekt på fiskebestanden i Karup Å. Det er kun 5-10 % af vandet fra Karup Å der ledes ind i Fly enge gennem neddykkede rør som er sikret imod opgang af smolt. Under de fremtidige forhold udvides søområdet, men dette vurderes af mindre betydning for Fly bæk s fiskebestand, da migrerende fisk også under de eksisterende forhold skal passere et søområde. Desuden skal fiskene i dag passere gennem Koholm Å og Bærs Bæk for at nå frem til Karup Å. Arkæologi Viborg Stiftsmuseum har lavet en foreløbig udtalelse vedr. de arkæologiske interesser i området. Det er museets vurdering, at der er betydelig risiko for forekomst af væsentlige fortidsminder. Hvis der bliver truffet på spor efter fortidsminder ved anlægsarbejdet, skal arbejdet standses og Viborg Museum kontaktes. Fritid I forhold til de store fiskeinteresser i Karup å vil projektet opretholde den nuværende adgang til at færdes langs åen, så der fortsat kan være et aktivt lystfiskermiljø omkring Karup Å. Projektet vurderes at harmonere fint med de øvrige fritidsinteresser, der udøves i området. Den tinglyste adgangsvej på tværs af Fly Enge opretholdes, så færdsel fortsat kan ske på tværs af projektområdet. Økonomi Nedenfor er angivet et overslag over de forventede udgifter i forbindelse med gennemførelsen af projektforslaget. Udgiftsposter Kroner Forundersøgelse Detailprojektering Fastholdelsestilskud og erstatning Værditab på jord Anlægsudgifter FERV -jordfordeling Kommunetimer og projektledelse Udgifter i alt Tabel 2. Udgifter i forbindelse med realiseringen af projektet.

9 Med en samlet omkostning på kr og en kvælstoffjernelse på kg/år bliver; Prisen på kvælstoffjernelsen 845 kr. pr. kg kvælstof. Omkostningerne beregnet pr. kg. Kvælstof ligger under grænsen på 866 kr. pr. kg kvælstof der er det udmeldte nøgletal til projekterne af staten i Limfjordsoplandet. Tidsplan Nedenfor er skitseret et forslag til en tidsplan for projekternes gennemførelse. Ansøgning om midler til projektrealisering: Bevilling af midler til projektrealisering: Lodsejerforhandling: Myndighedsbehandling: Detailprojektering og udbudsmateriale: Anlægsarbejder: Aflevering og indvielse: start 2012 feb-marts 2012 hele 2012 mar mar Okt.-nov Apr.-jun juli 2013

Fiskbæk Å. Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version

Fiskbæk Å. Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Fiskbæk Å Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Indledning og baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv om god tilstand i alle vandområder, har regeringen lanceret Grøn Vækst pakken.

Læs mere

Gørup Enge Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version

Gørup Enge Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Gørup Enge Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Udsigt over det meget store, flade og åbne område i Gørup enge Indledning og baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv om god tilstand

Læs mere

Elkjær Enge. Kort sammendrag af forundersøgelsen

Elkjær Enge. Kort sammendrag af forundersøgelsen Elkjær Enge Kort sammendrag af forundersøgelsen 1 Baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv skal kvælstoftilførslen til vandmiljøet reduceres - herunder 415 tons til Limfjorden. Skive Kommune

Læs mere

Lindenborg å udspring

Lindenborg å udspring Lindenborg å udspring Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Mariagerfjord Kommune Indledning og baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv om god tilstand i alle vandområder, lancerede

Læs mere

Lerkenfeld Å. Forundersøgelse i kort version

Lerkenfeld Å. Forundersøgelse i kort version Lerkenfeld Å Forundersøgelse i kort version Indledning og baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv lancerede den tidligere regering Grøn Vækst pakken. Et af målene under Grøn vækst er at

Læs mere

Bradstrup Sø. Kort sammendrag af forundersøgelsen. Kort sammendrag af forundersøgelsen

Bradstrup Sø. Kort sammendrag af forundersøgelsen. Kort sammendrag af forundersøgelsen Bradstrup Sø Kort sammendrag af forundersøgelsen Kort sammendrag af forundersøgelsen 1 Baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv skal kvælstoftilførslen til vandmiljøet reduceres vådområdeindsatsen

Læs mere

Simested Å udspring. Kort sammendrag af forundersøgelsen. Mariagerfjord kommune

Simested Å udspring. Kort sammendrag af forundersøgelsen. Mariagerfjord kommune Simested Å udspring Kort sammendrag af forundersøgelsen Mariagerfjord kommune Indledning Rebild Kommune har i samarbejde med Mariagerfjord Kommune undersøgt mulighederne for at etablere et vådområde langs

Læs mere

Biskæret. Kort sammendrag af forundersøgelsen

Biskæret. Kort sammendrag af forundersøgelsen Biskæret Kort sammendrag af forundersøgelsen 1 Baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv skal kvælstoftilførslen til vandmiljøet reduceres - herunder 415 tons til Limfjorden. Morsø Kommune

Læs mere

planer om by, og bestårr af Å mod øst og Nikkelborgsøernee mod sess i figur 1..

planer om by, og bestårr af Å mod øst og Nikkelborgsøernee mod sess i figur 1.. Sk kive e En ngee Forundersøgelsen i en sam mmenskrevet kort version Indledning og baggrund For att opfylde målene i EU s Vand ndrammedirektiv, skabe mer re natur og redur ucere kvæ ælstoftilførslen til

Læs mere

Simested Å midt. Kort sammendrag af forundersøgelsen. Mariagerfjord kommune

Simested Å midt. Kort sammendrag af forundersøgelsen. Mariagerfjord kommune Simested Å midt Kort sammendrag af forundersøgelsen Mariagerfjord kommune Indledning Rebild Kommune har i samarbejde med Mariagerfjord Kommune undersøgt mulighederne for at etablere et vådområde langs

Læs mere

Torsted Sø. Kort sammendrag af forundersøgelsen

Torsted Sø. Kort sammendrag af forundersøgelsen Torsted Sø Kort sammendrag af forundersøgelsen 1 Baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv skal kvælstoftilførslen til vandmiljøet reduceres - herunder 415 tons til Limfjorden. Rebild Kommune

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Fly Enge. Vådområdeprojekt

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Fly Enge. Vådområdeprojekt Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Fly Enge Vådområdeprojekt 1 Fly Enge EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Viborg Kommune har anmodet Orbicon A/S, Vand- og Naturressourcer i Århus om at gennemføre

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Gørup Enge. Vådområdeprojekt

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Gørup Enge. Vådområdeprojekt Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Gørup Enge Vådområdeprojekt 1 Gørup Enge EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Viborg Kommune har anmodet Orbicon A/S, Vand & Naturressourcer i Aarhus, om at gennemføre

Læs mere

Norddjurs Kommune. Norddjurs Kommune, Alling Å RESUMÉ AF DE TEKNISKE OG EJENDOMSMÆSSIGE FORUNDERSØGELSER

Norddjurs Kommune. Norddjurs Kommune, Alling Å RESUMÉ AF DE TEKNISKE OG EJENDOMSMÆSSIGE FORUNDERSØGELSER Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune, Alling Å RESUMÉ AF DE TEKNISKE OG EJENDOMSMÆSSIGE FORUNDERSØGELSER Rekvirent Norddjurs Kommune Teknik & Miljø Kirkestien 1 8961 Allingåbro Rådgiver Orbicon A/S Jens

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Odder Å / Rævs Å. Vådområdeprojekt

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Odder Å / Rævs Å. Vådområdeprojekt Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Odder Å / Rævs Å Vådområdeprojekt 1 Odder Å / Rævs Å EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Odder Kommune har anmodet Orbicon A/S, Vand & Naturressource afdelingen

Læs mere

Serup Kær. Teknisk forundersøgelse af vådområde. Lemvig Kommune

Serup Kær. Teknisk forundersøgelse af vådområde. Lemvig Kommune Serup Kær Teknisk forundersøgelse af vådområde Lemvig Kommune Indledning og baggrund Forundersøgelsen af Serup Kær skal give et grundlag til at vurdere, om der kan etableres et vådområde der kan fjerne

Læs mere

Dagsordenpunkt. Natur- og Miljøprojekt Karstoft Å - Realisering af vådområdeprojekt

Dagsordenpunkt. Natur- og Miljøprojekt Karstoft Å - Realisering af vådområdeprojekt Dagsordenpunkt Natur- og Miljøprojekt Karstoft Å - Realisering af vådområdeprojekt Åben - 2009/00313 Beslutning Godkender indstillingen. Indstilling Direktøren for Teknisk Område indstiller, at ansøger

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Skjern Hovedgaard. Vådområdeprojekt

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Skjern Hovedgaard. Vådområdeprojekt Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Skjern Hovedgaard Vådområdeprojekt 1 Skjern Hovedgaard EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Viborg Kommune har anmodet Orbicon A/S, Vand- og Naturressourcer i

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Salmosen Vådområdeprojekt

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Salmosen Vådområdeprojekt Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Salmosen Vådområdeprojekt 1/7 Salmosen EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Roskilde Kommune har anmodet Orbicon A/S, Natur og Plan Roskilde, om at gennemføre

Læs mere

MULIGT VÅDOMRÅDE KÆR MØLLEÅ, HEJLS NOR

MULIGT VÅDOMRÅDE KÆR MØLLEÅ, HEJLS NOR Til Kolding Kommune Dokumenttype Resumé Dato December 2010 Resumé af teknisk og biologisk forundersøgelse MULIGT VÅDOMRÅDE KÆR MØLLEÅ, HEJLS NOR 1 INDLEDNING OG BAGGRUND Kolding Kommune ønsker i forbindelse

Læs mere

Bjørndal Kær. Forundersøgelse af vådområde. Lemvig Kommune

Bjørndal Kær. Forundersøgelse af vådområde. Lemvig Kommune Bjørndal Kær Forundersøgelse af vådområde Lemvig Kommune Indledning Forundersøgelsen af Bjørndal kær skal belyse og fremkomme med forslag til, hvordan der i projektområdet kan etableres et vådområdeprojekt.

Læs mere

Vådområdeprojekt Svenstrup Å

Vådområdeprojekt Svenstrup Å Fig. 1. Projektområdet i.h.t. tekniske forundersøgelser af Orbicon Leif Hansen Baggrundskort: Kort- og Matrikelstyrelsen 1 : 25.000 Forundersøgelser for genetablering af vådområde ved Svenstrup Å Konklusion:

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Karstoft Å. Natur- og Miljøprojekt

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Karstoft Å. Natur- og Miljøprojekt Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Karstoft Å Natur- og Miljøprojekt 1 Karstoft Å EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE I forbindelse med udarbejdelsen af planlægningsprojektet omkring Karstoft

Læs mere

Hjermind Sø - Vådområdeprojekt. Lodsejermøde 22. april - Gudenåhuset - Bjerringbro Lars Bo Christensen

Hjermind Sø - Vådområdeprojekt. Lodsejermøde 22. april - Gudenåhuset - Bjerringbro Lars Bo Christensen Hjermind Sø - Vådområdeprojekt Lodsejermøde 22. april - Gudenåhuset - Bjerringbro Lars Bo Christensen Hjermind Sø - Lodsejermøde Indlæg: Hvad er et vådområde Hvordan foregår kvælstoffjernelsen Hvilke muligheder

Læs mere

Harre Nor. Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version

Harre Nor. Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Harre Nor Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Indledning og baggrund For at opfylde målene i EUs Vandrammedirektiv, skabe mere natur og reducere kvælstoftilførslen til Limfjorden arbejder

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse for kvælstofvådområdeprojekt Skive Karup

Ejendomsmæssig forundersøgelse for kvælstofvådområdeprojekt Skive Karup Skive Kommune Ejendomsmæssig forundersøgelse for kvælstofvådområdeprojekt Skive Karup Version 1.1 - September 2017 1 Indhold Resume... 3 Indledning og baggrund... 3 Formål... 3 Beskrivelse af projektområdet...

Læs mere

Vådområdeprojekt Jegstrup Bæk Teknisk/biologisk forundersøgelse v/ Martin Andersen, Atkins. (6 juni 2019)

Vådområdeprojekt Jegstrup Bæk Teknisk/biologisk forundersøgelse v/ Martin Andersen, Atkins. (6 juni 2019) Vådområdeprojekt Jegstrup Bæk Teknisk/biologisk forundersøgelse v/ Martin Andersen, Atkins (6 juni 2019) Formål med kvælstofvådområder At genskabe naturlige hydrologiske forhold for derved at mindske kvælstofudledningen

Læs mere

Dagsordenpunkt. Natur- og Miljøprojekt Karstoft Å - afslutning af forundersøgelser

Dagsordenpunkt. Natur- og Miljøprojekt Karstoft Å - afslutning af forundersøgelser Dagsordenpunkt Natur- og Miljøprojekt Karstoft Å - afslutning af forundersøgelser Åben - 2009/00313 Beslutning Godkender indstillingen. Indstilling Direktøren for Teknisk Område indstiller, at sagen tages

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Karstoft Å Vådområdeprojekt Juni 2011

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Karstoft Å Vådområdeprojekt Juni 2011 Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Karstoft Å Vådområdeprojekt Juni 2011 1 Karstoft Å SUPPLERING AF EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Ikast Brande Kommune har anmodet Orbicon A/S, Vand og Naturressource

Læs mere

VÅDOMRÅDE LANGS VARDE Å VED HODDE

VÅDOMRÅDE LANGS VARDE Å VED HODDE VÅDOMRÅDE LANGS VARDE Å VED HODDE Ejendomsmæssig forundersøgelse af N-vådområde Udarbejdet til: Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Att. Jan Pedersen Udarbejdet af: EnviDan A/S Projektleder:

Læs mere

August 2001 TEKNISK-BIOLOGISK FORUNDERSØ GELSE OG FORLAG TIL ETABLERING AF VÅDOMRÅDER I SKJOLD ÅDALEN SYD FOR BJERRE SKOV

August 2001 TEKNISK-BIOLOGISK FORUNDERSØ GELSE OG FORLAG TIL ETABLERING AF VÅDOMRÅDER I SKJOLD ÅDALEN SYD FOR BJERRE SKOV VÅDOMRÅDEPROJEKT SKJOLD ÅDALEN August 2001 TEKNISK-BIOLOGISK FORUNDERSØ GELSE OG FORLAG TIL ETABLERING AF VÅDOMRÅDER I SKJOLD ÅDALEN SYD FOR BJERRE SKOV BAGGRUND Skjold Ådalen blev i 1999 sammen med andre

Læs mere

Tre læringspunkter til kommende projektejer

Tre læringspunkter til kommende projektejer N-Vådområdeprojekt ved Odder Med kommunen som projektejer v/ Christian Petersen, Atkins/Odder Kommune P-vådområdeprojekt ved Silkeborg Fra en rådgivers vinkel v/ Rasmus Bang, Atkins Tre læringspunkter

Læs mere

Silkeborg Kommune. Lavbundsprojekt Salten Ådal EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE

Silkeborg Kommune. Lavbundsprojekt Salten Ådal EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Silkeborg Kommune Lavbundsprojekt Salten Ådal EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE 1 Silkeborg Kommune Lavbundsprojekt Salten Ådal EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Rekvirent Rådgiver Projektnavn Silkeborg Kommune

Læs mere

Indkaldelse af ideer og forslag

Indkaldelse af ideer og forslag Indkaldelse af ideer og forslag VVM-redegørelse for Vådområdeprojekt i Simested Å mellem Hannerup og Simested Bro Den 19. marts 2015 Hvad er VVM? Forkortelsen VVM (Vurderinger af Virkninger på Miljøet)

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse. Vejlerne v. Tude Å. Ministeriet for Landbrug, Fødevarer og Fiskeri FødevareErhverv Miljøkontoret

Ejendomsmæssig forundersøgelse. Vejlerne v. Tude Å. Ministeriet for Landbrug, Fødevarer og Fiskeri FødevareErhverv Miljøkontoret Ejendomsmæssig forundersøgelse Vejlerne v. Tude Å Ministeriet for Landbrug, Fødevarer og Fiskeri FødevareErhverv Miljøkontoret Ejendomsmæssig forundersøgelse af Vådområdeprojekt under Grøn Vækst Vejlerne

Læs mere

Skals Enge Naturlig hydrologiprojekt

Skals Enge Naturlig hydrologiprojekt Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Skals Enge Naturlig hydrologiprojekt Orbicon A/S Jens Juuls Vej 16 8260 Viby J 87 38 61 66 info@orbicon.dk www.orbicon.dk CVR nr: 21 26 55 43 Nordea: 2783-0566110733

Læs mere

Silkeborg Kommune Lavbundsprojekt ved Levring Bæk

Silkeborg Kommune Lavbundsprojekt ved Levring Bæk Silkeborg Kommune Lavbundsprojekt ved Levring Bæk EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Silkeborg Kommune Lavbundsprojekt ved Levring Bæk EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Rekvirent Silkeborg Kommune Natur og Miljø

Læs mere

EJENDOMSMÆSSIGE FORUNDERSØGELSE

EJENDOMSMÆSSIGE FORUNDERSØGELSE APRIL 2012 VIBORG KOMMUNE EJENDOMSMÆSSIGE FORUNDERSØGELSE VÅDOMRÅDEPROJEKT FISKBÆK Å I VIBORG KOMMUNE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Nørreå Skjern Hovedgaard Pumpelag

Nørreå Skjern Hovedgaard Pumpelag Memo Titel Skjern Hovedgaard - Nørreå Dato 23 november 2010 Til Viborg Kommune, Keld Schrøder-Thomsen COWI A/S Odensevej 95 5260 Odense S Telefon 63 11 49 00 Telefax 63 11 49 49 wwwcowidk Kopi Fra COWI

Læs mere

Indhold: Kortbilag: Ejendomsplan Arealanvendelsesplan Erstatningsønskeplan. Ejendomsmæssig forundersøgelse for VMP II-projektet Bølling Bæk.

Indhold: Kortbilag: Ejendomsplan Arealanvendelsesplan Erstatningsønskeplan. Ejendomsmæssig forundersøgelse for VMP II-projektet Bølling Bæk. Ejendomsmæssig forundersøgelse for VMP II-projektet Bølling Bæk. Indhold: Indledning... 2 Beskrivelse af området... 2 Erstatningsønsker... 3 Puljejord... 4 Realisering... 5 Prisvurdering... 6 Erstatningsberegning...

Læs mere

Svendborg Kommune. Vådområdeprojekt i Bøllemosen EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE

Svendborg Kommune. Vådområdeprojekt i Bøllemosen EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Svendborg Kommune Vådområdeprojekt i Bøllemosen EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Denne forundersøgelse er gennemført med tilskud fra EU og Fødevareministeriets Landdistriktsprogram. Rekvirent Svendborg Kommune

Læs mere

MULIGT VÅDOMRÅDE HEJLS BÆK, HEJLS NOR

MULIGT VÅDOMRÅDE HEJLS BÆK, HEJLS NOR Til Kolding Kommune Dokumenttype Resumé Dato December 2010 Resumé af teknisk og biologisk forundersøgelse MULIGT VÅDOMRÅDE HEJLS BÆK, HEJLS NOR 1 INDLEDNING OG BAGGRUND Kolding Kommune ønsker i forbindelse

Læs mere

Midtmarksrende. Skitseforslag til vådområdeprojekt på Ærø. Det Sydfynske Øhav

Midtmarksrende. Skitseforslag til vådområdeprojekt på Ærø. Det Sydfynske Øhav Midtmarksrende Skitseforslag til vådområdeprojekt på Ærø Det Sydfynske Øhav Juni 2016 Projektnavn Formål Placering/ lokalitet Vådområdeprojekt Midtmarksrende Projektets formål er at reducere kvælstofudledningen

Læs mere

TEKNISK FORUNDERSØGELSE FOSFORVÅDOMRÅDE VIGERSDAL Å DENNIS SØNDERGÅRD THOMSEN, CHEFKONSULENT RAMBØLL

TEKNISK FORUNDERSØGELSE FOSFORVÅDOMRÅDE VIGERSDAL Å DENNIS SØNDERGÅRD THOMSEN, CHEFKONSULENT RAMBØLL TEKNISK FORUNDERSØGELSE FOSFORVÅDOMRÅDE VIGERSDAL Å DENNIS SØNDERGÅRD THOMSEN, CHEFKONSULENT RAMBØLL Formål med fosforvådområde PRÆSENTATION Fosforvådområder Indhold af teknisk forundersøgelse FORMÅL At

Læs mere

NOTAT. 1. Baggrund. Rambøll Englandsgade 25 DK-5100 Odense C. T F

NOTAT. 1. Baggrund. Rambøll Englandsgade 25 DK-5100 Odense C. T F NOTAT Dato 28-05-2013 Projekt Jordbro Å Kunde Naturstyrelsen Aalborg Notat nr. 1.2 Dato 28-05-2013 Til Fra KS af Kjeld Lundager Jørgensen, Naturstyrelsen Mads Bøg Grue, Rambøll A/S Dennis Søndergård Thomsen,

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse af. vådområdeprojekt langs Hørup Å i delområde Syd og Nord, Svendborg Kommune

Ejendomsmæssig forundersøgelse af. vådområdeprojekt langs Hørup Å i delområde Syd og Nord, Svendborg Kommune Ejendomsmæssig forundersøgelse af vådområdeprojekt langs Hørup Å i delområde Syd og Nord, Svendborg Kommune December 2012 Ejendomsmæssig forundersøgelse af vådområdeprojekt langs Hørup Å i delområde Syd

Læs mere

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk. Det private vandløb Skravad Bæk

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk. Det private vandløb Skravad Bæk Teknik & Miljø Natur og Vand Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Kommune Att.: Natur og Vand hsjen@viborg.dk viborg.dk Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk Vandløb: Det private vandløb Skravad Bæk Dato:

Læs mere

Ho Bugt Naturlig hydrologiprojekt

Ho Bugt Naturlig hydrologiprojekt Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Ho Bugt Naturlig hydrologiprojekt Orbicon A/S Jens Juuls Vej 16 8260 Viby J 87 38 61 66 info@orbicon.dk www.orbicon.dk CVR nr: 21 26 55 43 Nordea: 2783-0566110733

Læs mere

Viborg Kommune Gørup Enge Vådområdeprojekt

Viborg Kommune Gørup Enge Vådområdeprojekt Viborg Kommune Gørup Enge Vådområdeprojekt SUPPLERENDE FOSFORUNDERSØGELSE Viborg Kommune Gørup Enge Vådområdeprojekt SUPPLERENDE FOSFORUNDERSØGELSE Rekvirent Viborg Kommune Prinsens Allé 5 8800 Viborg

Læs mere

Skov- og Naturstyrelsen, Midtjylland

Skov- og Naturstyrelsen, Midtjylland Skov- og Naturstyrelsen, Midtjylland UDKAST NOTAT 3. april 2009 Fjederholt Å ejendomsmæssig forundersøgelse resultater og projektforslag 1. Undersøgelsen 1.1 Sammenstilling Bilag 1. Opgørelse af den ejendomsmæssige

Læs mere

Orientering om vådområder ved Åsemosebækken og Stigmosen

Orientering om vådområder ved Åsemosebækken og Stigmosen Orientering om vådområder ved Åsemosebækken og Stigmosen Grønt Råd 22. marts 2018 Hvorfor vådområder Historisk forringelse af tilstanden bl.a. i vandmiljøet i kystnære områder VRD kræver gode økologisk

Læs mere

NOTAT OM VANDPLANER VÅDOMRÅDER, PROJEKTFORSLAG I GRÅSTEN NOR.

NOTAT OM VANDPLANER VÅDOMRÅDER, PROJEKTFORSLAG I GRÅSTEN NOR. NATUR- OG MILJØ SVENDBORG KOMMUNE D. 29.09.2011 NOTAT OM VANDPLANER VÅDOMRÅDER, PROJEKTFORSLAG I GRÅSTEN NOR. Baggrund I regeringens og Dansk Folkepartis Grøn Vækst-aftale er det besluttet, at der i Danmark

Læs mere

TEKNISK FORUNDERSØGELSE VÅDOMRÅDE VELDS MØLLEBÆK DENNIS SØNDERGÅRD THOMSEN, CHEFKONSULENT RAMBØLL

TEKNISK FORUNDERSØGELSE VÅDOMRÅDE VELDS MØLLEBÆK DENNIS SØNDERGÅRD THOMSEN, CHEFKONSULENT RAMBØLL TEKNISK FORUNDERSØGELSE VÅDOMRÅDE VELDS MØLLEBÆK DENNIS SØNDERGÅRD THOMSEN, CHEFKONSULENT RAMBØLL PRÆSENTATION Indhold af teknisk forundersøgelse Projektgrænsen Projektforslag Konsekvensberegninger TEKNISK

Læs mere

VVM-tilladelse. for Vådområdeprojekt i Simested Å mellem Hannerup og Simested Bro. Februar 2016

VVM-tilladelse. for Vådområdeprojekt i Simested Å mellem Hannerup og Simested Bro. Februar 2016 VVM-tilladelse for Vådområdeprojekt i Simested Å mellem Hannerup og Simested Bro Februar 2016 1 Titel: VVM-tilladelse for Vådområdeprojekt i Simested Å mellem Hannerup og Simested Bro Udgiver: Naturstyrelsen

Læs mere

Kresten K. Skrumsager, Konsulenthuset Allégade 24 ApS. Ejendomsmæssig forundersøgelse Vigersdal Å

Kresten K. Skrumsager, Konsulenthuset Allégade 24 ApS. Ejendomsmæssig forundersøgelse Vigersdal Å Kresten K. Skrumsager, Konsulenthuset Allégade 24 ApS Ejendomsmæssig forundersøgelse Vigersdal Å Kresten K. Skrumsager Uddannelse: agronom Tidligere ansættelser: Sønderjyllands Amt og NaturErhvervstyrelsen

Læs mere

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN ÅVEJ 15, LB. NR. 4

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN ÅVEJ 15, LB. NR. 4 Skov- og Naturstyrelsen & Landboforeningen Gefion DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN ÅVEJ 15, LB. NR. 4 NIRAS A/S Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød Telefon 4810 4200 Fax 4810 4300 E-mail niras@niras.dk CVR-nr.

Læs mere

Screening af vådområdeprojekt ved Vester Egense Mark Lillebælt

Screening af vådområdeprojekt ved Vester Egense Mark Lillebælt Screening af vådområdeprojekt ved Vester Egense Mark Lillebælt Emne Beskrivelse / data Bemærkning Projekt nr. Projekt navn Formål Vådområdeprojekt ved Vester Egense Mark i Nordfyn Kommune Som led i vådområdeaftalen

Læs mere

Silkeborg Kommune. Fosforområde Funder Å EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE

Silkeborg Kommune. Fosforområde Funder Å EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Silkeborg Kommune Fosforområde Funder Å EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE 1 Silkeborg Kommune Fosforområde Funder Å EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Rekvirent Rådgiver Projektnavn Silkeborg Kommune Orbicon

Læs mere

Konference om videreudvikling af det faglige grundlag for de danske vandplaner. 28. september 2012

Konference om videreudvikling af det faglige grundlag for de danske vandplaner. 28. september 2012 Konference om videreudvikling af det faglige grundlag for de danske vandplaner 28. september 2012 Session 3 Potentielle nye virkemidler og indsatser for en styrket vand- og naturindsats. SIDE 2 UDTAGNING

Læs mere

Fly Enge. Teknisk forundersøgelse af vådområde. Lemvig Kommune

Fly Enge. Teknisk forundersøgelse af vådområde. Lemvig Kommune Fly Enge Teknisk forundersøgelse af vådområde Lemvig Kommune Fly Enge Indhold TEGNINGSFORTEGNELSE... 5 BILAGSFORTEGNELSE... 5 INDLEDNING OG BAGGRUND... 7 PROJEKTFORSLAGENE... 7 Scenarie 1:... 7 Scenarie

Læs mere

Vand- og Natura2000 planer

Vand- og Natura2000 planer Vand- og Natura2000 planer Vand og Natura2000 planerne er nu offentliggjort. Nu skal kommunerne lave handleplaner, der viser hvordan målene nås. Handleplanerne skal være færdige i december 2012. Indsatsen

Læs mere

Genopretning af. Søborg Sø. møde den 6. marts 2018

Genopretning af. Søborg Sø. møde den 6. marts 2018 Genopretning af Søborg Sø møde den 6. marts 2018 Historik Videnskabernes selskabs kort 1768 Dannet i sidste istid I stenalderen en bred fjord Oprindelig 4. største sø i Nordsjælland Afvanding til landbrugsjord

Læs mere

Forslag til reguleringsprojekt af privat grøft, Mademose Bæk, ved Nørreholmvej 11, 7490 Aulum.

Forslag til reguleringsprojekt af privat grøft, Mademose Bæk, ved Nørreholmvej 11, 7490 Aulum. Forslag til reguleringsprojekt af privat grøft, Mademose Bæk, ved Nørreholmvej 11, 7490 Aulum. Oversigtskort Maj 2015-1 Herning Kommune behandler og gemmer alle dokumenter i alle sager elektronisk. Hvis

Læs mere

Baggrundsnotat om vådområdeprojektet i den tidligere Røddinge, Askeby og Lind Sø.

Baggrundsnotat om vådområdeprojektet i den tidligere Røddinge, Askeby og Lind Sø. Sagsbehandler: Linda Adelfest Oprettet: 21012014 Baggrundsnotat om vådområdeprojektet i den tidligere Røddinge, Askeby og Lind Sø. Generel information om vådområder I forbindelse med den tidligere regerings

Læs mere

4.20 M2 - Åbning af Sølodsgrøften gennem Bårse

4.20 M2 - Åbning af Sølodsgrøften gennem Bårse 4.20 M2 - Åbning af Sølodsgrøften gennem Bårse 4.20.1 Formål Sølodsgrøften er nu rørlagt gennem Bårse, men rørledningen er gammel og tilstanden formentlig dårlig. Det er derfor overvejet at lægge en ny

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse af etablering af P-Vådområde Lemming Å Silkeborg Kommune

Ejendomsmæssig forundersøgelse af etablering af P-Vådområde Lemming Å Silkeborg Kommune Ejendomsmæssig forundersøgelse af etablering af P-Vådområde Lemming Å Silkeborg Kommune Rekvirent Projektnavn Projektleder Rådgiver Silkeborg Kommune Ejendomsmæssig forundersøgelse Lemming Å Kresten K.

Læs mere

Scenarium "Kanalafløb uden pumpe" PV\ Natur & Miljø Rådgivning. Kongevejen. Kongevejen. J.Nr. XXXX Målforhold: 1: Dato:

Scenarium Kanalafløb uden pumpe PV\ Natur & Miljø Rådgivning. Kongevejen. Kongevejen. J.Nr. XXXX Målforhold: 1: Dato: Notat om muligheder for retablering af Hundsø. Kort tid efter det offentlige aftenmøde med besigtigelse og diskussion omkring Hundsø og en mulig retablering blev holdt et teknikermøde i Morsø Kommune med

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Projektgruppen for vådområdeprojektet Natur og Miljø Frederikssund Kommune Torvet 2 3600 Frederikssund Dato 18. juli 2017 Sagsnr. 01.05.08-P25-5-17 BY OG LANDSKAB Dispensation fra naturbeskyttelseslovens

Læs mere

MULIGT VÅDOMRÅDE BIRKEMOSEN, GUDSØ VIG

MULIGT VÅDOMRÅDE BIRKEMOSEN, GUDSØ VIG Til Kolding Kommune Dokumenttype Lodsejerresumé Dato 29. juni 2011 Resumé af teknisk og biologisk forundersøgelse MULIGT VÅDOMRÅDE BIRKEMOSEN, GUDSØ VIG 1 INDLEDNING OG BAGGRUND Kolding Kommune ønsker

Læs mere

Screening af vådområdeprojekt ved Ulvemarksrenden Lillebælt

Screening af vådområdeprojekt ved Ulvemarksrenden Lillebælt Screening af vådområdeprojekt ved Ulvemarksrenden Lillebælt Emne Beskrivelse / data Bemærkning Projekt nr. Projekt navn Formål Vådområdeprojekt ved Ulvemarksrenden i Nordfyn Kommune Som led i vådområdeaftalen

Læs mere

Teknisk notat. Bilag 6. Naturlig hydrologi ved Strandet Ejendomsmæssig forundersøgelse. Vedlagt : Kopi til : 1 BAGGRUND

Teknisk notat. Bilag 6. Naturlig hydrologi ved Strandet Ejendomsmæssig forundersøgelse. Vedlagt : Kopi til : 1 BAGGRUND Bilag 6 Teknisk notat Dusager 12 8200 Aarhus N Danmark T +45 8210 5100 F www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Naturlig hydrologi ved Strandet Ejendomsmæssig forundersøgelse 13. maj 2015 Vores reference: 31.1014.04

Læs mere

Teknisk notat. Bilag 5. Naturlig hydrologi ved Karup Å og Resen Bæk Ejendomsmæssig forundersøgelse. Vedlagt : Kopi til : 1 BAGGRUND

Teknisk notat. Bilag 5. Naturlig hydrologi ved Karup Å og Resen Bæk Ejendomsmæssig forundersøgelse. Vedlagt : Kopi til : 1 BAGGRUND Bilag 5 Teknisk notat Dusager 12 8200 Aarhus N Danmark T +45 8210 5100 F www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Naturlig hydrologi ved Karup Å og Resen Bæk Ejendomsmæssig forundersøgelse 23. juli 2015 Vores

Læs mere

Baggrundsnotat om vådområdeprojekt til udvalgsmødet d

Baggrundsnotat om vådområdeprojekt til udvalgsmødet d Sagsbehandler: Linda Adelfest Oprettet: 24022014 Baggrundsnotat om vådområdeprojekt til udvalgsmødet d. 1032014 Generel information om vådområder I forbindelse med den tidligere regerings vedtagelse af

Læs mere

SLUTRAPPORT. Realisering: Vandløbsrestaurering i Simested Å, Viborg Kommune. Vandområdeplan-projekt: NaturErhvervstyrelsen j. nr.

SLUTRAPPORT. Realisering: Vandløbsrestaurering i Simested Å, Viborg Kommune. Vandområdeplan-projekt: NaturErhvervstyrelsen j. nr. SLUTRAPPORT Vandområdeplan-projekt: Realisering: Vandløbsrestaurering i Simested Å, Viborg Kommune NaturErhvervstyrelsen j. nr.: 16-0150295 Naturstyrelsens j. nr.: NST-4265-00343 Projektet består af: Ref.

Læs mere

Limfjordsrådet. Helhedsplan

Limfjordsrådet. Helhedsplan Limfjordsrådet Helhedsplan Helhedsplan for vandløbssystemer (ekspertudvalget): Kommunerne forpligtes til at udarbejde helhedsplaner for hvert af de vandløbssystemer som er særligt følsomme for konsekvenser

Læs mere

Screening af vådområdeprojekt ved Eskelund Mose Lillebælt

Screening af vådområdeprojekt ved Eskelund Mose Lillebælt Screening af vådområdeprojekt ved Eskelund Mose Lillebælt Emne Beskrivelse / data Bemærkning Projekt nr. Projekt navn Formål Vådområdeprojekt ved Eskelund Mose i Nordfyn Kommune Som led i vådområdeaftalen

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Projektgruppen for vådområdeprojektet Dato 26. juli 2017 Sagsnr. 06.02.15-P19-1-17 BYGGERI OG NATUR Tilladelse efter vandløbslovens 16, 17 og 38 til nedlæggelse af et enkeltmands pumpelag og regulering

Læs mere

Kabelprojekt mellem Bilstrup og Idomlund Bilag vedrørende fokusområder i Holstebro Kommune Skive Kommune

Kabelprojekt mellem Bilstrup og Idomlund Bilag vedrørende fokusområder i Holstebro Kommune Skive Kommune Kabelprojekt mellem Bilstrup og Idomlund Bilag vedrørende fokusområder i Holstebro Kommune Skive Kommune Dok. 15/00917-4 1/7 Holstebro Kommune Nordre Ringvej nordvest om Holstebro Energinet.dk har været

Læs mere

Anlæg af vådområde i Herluflille jf. VMP III. Forundersøgelse og detailprojekt. Februar 2007

Anlæg af vådområde i Herluflille jf. VMP III. Forundersøgelse og detailprojekt. Februar 2007 Anlæg af vådområde i Herluflille jf. VMP III Forundersøgelse og detailprojekt Februar 2007 Udgivelsesdato 21. februar 2007 Projekt Herluflille Udarbejdet Lars Brinch Thygesen og Palle Reschat Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Vorgod og Fjederholt Å

Vorgod og Fjederholt Å Vorgod og Fjederholt Å Dagsorden: 1. Velkomst og foreløbig tidsplan v/sns 2. Præsentation af Styre- og følgegruppemedlemmerne 3. Præsentation af den biologisk/tekniske forundersøgelse for Vorgod Å v/per

Læs mere

Limfjordsrådet. Limfjordsrådets rammer

Limfjordsrådet. Limfjordsrådets rammer s rammer Samarbejde mellem 18 Kommuner. Stiftende møde 4. juni 2007. Limfjorden Oplandet til Limfjorden udgør ~1/6 af Danmark. Oplandet til Limfjorden huser ~1/5 af Danmarks DE. Oplandet til Limfjorden

Læs mere

Anmeldeskema for miljøvurdering af konkrete projekter. 23. oktober 2018

Anmeldeskema for miljøvurdering af konkrete projekter. 23. oktober 2018 Anmeldeskema for miljøvurdering af konkrete projekter. 23. oktober 2018 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Tekst Der er tale om et kvælstof-vådområdeprojekt på ca. 114 ha., der ønskes

Læs mere

Strækninger SIGNATUR. Bro. Stryg. Vandingssted. Restaurering. Rørlagt strækning. Copyright: Geodatastyrelsen

Strækninger SIGNATUR. Bro. Stryg. Vandingssted. Restaurering. Rørlagt strækning. Copyright: Geodatastyrelsen ± Strækninger SIGNATUR Bro Stryg Holme Å Vandingssted Restaurering Copyright: Geodatastyrelsen Rørlagt strækning St. 268 St. 228 Signaturforklaring Name Rørlagt strækning Åben grøft Copyright: Geodatastyrelsen

Læs mere

TEKNISK FORUNDERSØGELSE FOR ETABLERING AF VÅDOMRÅDER VED LINDVED Å, GL. LINDVED Å OG VOLDERSLEV-LINDVED AFLØBET

TEKNISK FORUNDERSØGELSE FOR ETABLERING AF VÅDOMRÅDER VED LINDVED Å, GL. LINDVED Å OG VOLDERSLEV-LINDVED AFLØBET Odense Kommune Vådområder ved Lindved TEKNISK FORUNDERSØGELSE FOR ETABLERING AF VÅDOMRÅDER VED LINDVED Å, GL. LINDVED Å OG VOLDERSLEV-LINDVED AFLØBET Odense Kommune Vådområder ved Lindved Å TEKNISK FORUNDERSØGELSE

Læs mere

Bilag 2: Oversigt over indholdet i Vandområdeplan i Holstebro Kommune, miljømål, tilstand og indsatsprogrammer.

Bilag 2: Oversigt over indholdet i Vandområdeplan i Holstebro Kommune, miljømål, tilstand og indsatsprogrammer. Bilag 2: Oversigt over indholdet i Vandområdeplan 2015-2021 i Holstebro Kommune, miljømål, tilstand og indsatsprogrammer Kystvande Tabel 1: viser miljømålene fastsat for Kystvandene Nissum Fjord, Ringkøbing

Læs mere

RESUME. Hydrologisk forundersøgelse Gjesing Mose Norddjurs Kommune LIFE14 NAT/DK/ LIFE Raised Bogs

RESUME. Hydrologisk forundersøgelse Gjesing Mose Norddjurs Kommune LIFE14 NAT/DK/ LIFE Raised Bogs RESUME Hydrologisk forundersøgelse Gjesing Mose Norddjurs Kommune LIFE14 NAT/DK/000012 LIFE Raised Bogs 3. maj 2017 Indledning Norddjurs Kommune har anmodet rådgivningsfirmaet Bangsgaard & Paludan ApS

Læs mere

Udbudsmateriale for forundersøgelse til VMPII vådområdeprojekt ved Bæksgård Bæk

Udbudsmateriale for forundersøgelse til VMPII vådområdeprojekt ved Bæksgård Bæk Jr. Nr. 8-16-28-1-611-2-01 Udbudsmateriale for forundersøgelse til VMPII vådområdeprojekt ved Bæksgård Bæk Baggrund Med udgangspunkt i Vandmiljøplan II ønsker Vejle Amt gennemført en teknisk forundersøgelse

Læs mere

Projektbeskrivelse statsligt vådområdeprojekt Enge ved Sidinge Fjord

Projektbeskrivelse statsligt vådområdeprojekt Enge ved Sidinge Fjord Naturstyrelsen Vestsjælland OGC 1. juni 2015 Projektbeskrivelse statsligt vådområdeprojekt Enge ved Sidinge Fjord Bilag til VVM screenings anmeldeskema Baggrund: Projektet Enge ved Sidinge Fjord er et

Læs mere

Udkast til tilladelse til regulering og restaurering af vandløb på Grønnestrand

Udkast til tilladelse til regulering og restaurering af vandløb på Grønnestrand Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 22-11-2018

Læs mere

Smedebæk. Februar 2014

Smedebæk. Februar 2014 Smedebæk Restaureringsprojekt Februar 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 3 EKSISTERENDE FORHOLD... 3 PROJEKTFORSLAG... 5 KONSEKVENSER... 7 ØKONOMI... 7 UDFØRELSESTIDSPUNKT... 7 LODSEJERFORHOLD...

Læs mere

Klimatilpasning i forbindelse med øget risiko for oversvømmelser af forstaden Seden Strandby som følge af øget havvandstand og stormflodshændelser

Klimatilpasning i forbindelse med øget risiko for oversvømmelser af forstaden Seden Strandby som følge af øget havvandstand og stormflodshændelser Sagsnr.: 01.05.18-P20-4134-15 Klimatilpasning i forbindelse med øget risiko for oversvømmelser af forstaden Seden Strandby som følge af øget havvandstand og stormflodshændelser 1 Formål Indeværende projekt

Læs mere

Naturstyrelsen Himmerland Att. Jørgen Bidstrup Møldrupvej Skørping. 10. juli 2015

Naturstyrelsen Himmerland Att. Jørgen Bidstrup Møldrupvej Skørping. 10. juli 2015 Naturstyrelsen Himmerland Att. Jørgen Bidstrup Møldrupvej 26 9520 Skørping 10. juli 2015 Jordbro Å - Endelig tilladelse efter vandløbsloven for etablering af vådområde Jordbro Å. Naturstyrelsen har den

Læs mere

Naturgenopretning ved Hostrup Sø

Naturgenopretning ved Hostrup Sø Naturgenopretning ved Hostrup Sø Sammenfatning af hydrologisk forundersøgelse Sammenfatning, 12. maj 2011 Revision : version 2 Revisionsdato : 12-05-2011 Sagsnr. : 100805 Projektleder : OLJE Udarbejdet

Læs mere

Screening af vådområdeprojekt ved Bogense Vestre Enge Lillebælt

Screening af vådområdeprojekt ved Bogense Vestre Enge Lillebælt Screening af vådområdeprojekt ved Bogense Vestre Enge Lillebælt Emne Beskrivelse / data Bemærkning Projekt nr. Projekt navn Formål Vådområdeprojekt ved Bogense Vestre Enge i Nordfyn Kommune Som led i vådområdeaftalen

Læs mere

Assens Kommune, Miljø og Natur, Rådhus Allé 5, 5610 Assens. Der er gennemført en teknisk forundersøgelse.

Assens Kommune, Miljø og Natur, Rådhus Allé 5, 5610 Assens. Der er gennemført en teknisk forundersøgelse. Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Assens Kommune, Rådhus Allé 5, 5610 Assens. Sag nr. 15/398 Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Jordfordeling i forbindelse

Læs mere

3 MYNDIGHED OG VANDPROJEKTER. Pia Boisen Hansen

3 MYNDIGHED OG VANDPROJEKTER. Pia Boisen Hansen 3 MYNDIGHED OG VANDPROJEKTER Pia Boisen Hansen DISPOSITION Baggrund Forhistorie og udvikling Alling Ådal projekt og eksempler Kastbjerg Ådal projekt og eksempler Gode råd BAGGRUND Biolog, Randers Kommune

Læs mere

Lavbundsprojekt Vinding Sømose

Lavbundsprojekt Vinding Sømose Lavbundsprojekt Vinding Sømose Ejendomsmæssig forundersøgelse Dato: jan. 2018 Projekt: 30.7562.01 Til : Silkeborg Kommune Fra : Karin Ølgaard Uhrenholt Kontrolleret : Hans Paarup Thomsen Vedlagt : Bilag

Læs mere

Statusrapport for okkerrensningsprojekt vedr.

Statusrapport for okkerrensningsprojekt vedr. Statusrapport for okkerrensningsprojekt vedr. Etablering af okkerrensningsbassiner ved 2 okkerbelastede tilløb til Hemmet Bæk, i Ringkøbing-Skjern Kommune Projektansvarlig Navn: Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr. 7a og 1a Hvidsteen by, Gassum

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr. 7a og 1a Hvidsteen by, Gassum John Andersen Asfergvej 9 8981 Spentrup Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 29-06-2018 / 06.02.03-G00-6-18 Endelig tilladelse

Læs mere

Teknisk notat. Bilag 6. Naturlig hydrologi ved Strandet Ejendomsmæssig forundersøgelse. Vedlagt : Kopi til : 1 BAGGRUND

Teknisk notat. Bilag 6. Naturlig hydrologi ved Strandet Ejendomsmæssig forundersøgelse. Vedlagt : Kopi til : 1 BAGGRUND Bilag 6 Teknisk notat Dusager 12 8200 Aarhus N Danmark T +45 8210 5100 F www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Naturlig hydrologi ved Strandet Ejendomsmæssig forundersøgelse 4. maj 2015 Vores reference: 31.1014.04

Læs mere