Udbudsmateriale for forundersøgelse til VMPII vådområdeprojekt ved Bæksgård Bæk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udbudsmateriale for forundersøgelse til VMPII vådområdeprojekt ved Bæksgård Bæk"

Transkript

1 Jr. Nr Udbudsmateriale for forundersøgelse til VMPII vådområdeprojekt ved Bæksgård Bæk Baggrund Med udgangspunkt i Vandmiljøplan II ønsker Vejle Amt gennemført en teknisk forundersøgelse for etablering af et vådområde omkring Bæksgård Bæk mellem Give By og Stofferbro i Give Kommune. Forundersøgelsen skal belyse de biologiske, tekniske og økonomiske muligheder og konsekvenser ved et projekt med en denitrifikation på op til 500 kg N/ha i projektområdet. Mål for projektet Det er projektets mål: At begrænse transporten af kvælstof til Skjern Å systemet at forøge og forbedre naturforholdene, herunder sikre betingelserne for Finnestribet Ferskvandsulk og en evt. forekomst af Bæklampret. at forbedre de fysiske forhold i vandløbene at synliggøre kulturhistoriske forhold i området at reducere udledningen af okker til Skjern Å systemet at forbedre adgangsforholdene til området fra Give By at nedsætte den hydrauliske belastning i Bæksgård Bæk forårsaget af store tilledninger af bl. a. overfladevand fra Give By. Opgaven Opgaven består i at gennemføre en teknisk forundersøgelse, der forfølger målene og gør det sandsynligt, at projektforslaget nyder fremme i koordinationsudvalget for vådområder. For at det kan ske, skal de faglige kriterier for vådområder opfyldes: - Denitrifikationen i projektområdet bør være over 200 kg N/ha/år og må ikke overstige 500 kg N/ha /år - Samlet set skal naturforholdene i området forbedres, og forringelser undgås i værdifulde biotoper. - Den naturlige vandbalance skal genskabes - Projektet må ikke føre til nettoudvaskning af fosfor eller okker Det forudsættes, at rådgiver på baggrund af forundersøgelsens registreringsdel udarbejder en forundersøgelsesrapport med fastlæggelse af hvilke arealer der kan indgå i projektområdet. Det foreløbige projektområde, som det er afgrænset af Vejle Amt, er at betragte som et ideoplæg. Beskrivelse af projekt og område Projektet omfatter genskabelse af den naturlige hydrologi omkring Bæksgård Bæk. Beliggenheden af området fremgår af det vedlagte oversigts-/projektkort. Den gule linie afgrænser det område, der ønskes opmålt. Den skitserede røde linie er den helt foreløbige ide til projektets afgrænsning.

2 Dræn og grøftesystemer i projektområdet afbrydes eller sløjfes. En hel eller delvis tilbageføring af vandløbene til de oprindelige slyngninger er evt. en mulighed. Der skal foretages en vurdering af mulighederne for at skabe en sammenhængende forbedring af de fysiske forhold i vandløbene samtidig med, at det ved udformningen sikres, at der vil ske kvælstoffjernelse. Generelt ønskes et projekt, der resulterer i udligning af vandføringen i vandløbene, engarealer med mulighed for sommerafgræsning og tilstræbte vedligeholdelsesfri vandløb. Den vestlige del af undersøgelsesområdet er okkerpotentielt. Det er vigtigt, at denne problematik behandles seriøst, og at projektet i videst mulig udstrækning medvirker til en løsning af evt. problemer med okker. Indenfor opmålingsområdet er ca. 25 ha registreret som sø/vandhul, hede, mose og eng i henhold til naturbeskyttelseslovens 3. Vejle Amt er i gang med en revurdering af udpegningen i området. Forundersøgelse skal indeholde: 1. Beskrivelse af områdets udviklingshistorie Kortfattet beskrivelse af områdets geologiske-, natur- og kulturhistoriske udvikling, herunder specielt områdets afvandingshistorie. 2. Beskrivelse af de nuværende forhold Der forudsættes at indgå oplysning og vurdering af nedennævnte punkter. Vejle Amt vil kunne bidrage med ældre kort, plangrundlag, og 3 registreringer. - Beskrivelse af områdets beliggenhed og nuværende udseende - Plangrundlag - Jordbund og geologi - Terræn og nuværende arealanvendelse - Friluftsmæssige værdier - Naturværdier/værdifulde biotoper og arter Vejle Amt vil foretage en naturmæssig vurdering med bl.a. floralister. Dette materiale leveres af Vejle Amt til indarbejdelse i forundersøgelsen. - Kulturhistoriske værdier, herunder arkæologiske forhold. Vejle Amt vil foretage vurdering af kulturhistoriske værdier. Dette materiale leveres af Vejle Amt til indarbejdelse i forundersøgelsen. - Kulturtekniske forhold, herunder afvandingstilstand - Tekniske anlæg (bygninger, veje, ledninger, depoter m.v.). Herunder også oplysninger om evt. spildevandsanlæg af betydning for projektet. Vejle Amt har ikke indhentet ledningsoplysninger fra DONG, eller andre - Vand- og næringsstofbalance - Afløbsforhold for regn- og spildevand for Give By. - Identifikation af okkerudvaskningen, - hvor er der tale om diffus udvaskning, hvor er der punktkilder?

3 3 Måling af projekts interesseområde Der opmåles ca. 254 ha. med en nøjagtighed, der muliggør kortfremstilling med 0,25 meters kurveækvidistance. Opmålingsområdet er vist på det vedlagte kort med gul linie. Der opmåles indtil ca. 1,25 meter over den forventede fremtidige vandstand. Opmåling ud over det nævnte areal afregnes efter en enhedspris pr. ha. Alle bygningsanlæg, dræn, spildevandsledninger, øvrige tekniske anlæg, frit vandspejl, vandløb m.v. af betydning for de nuværende forhold og den efterfølgende projektering indmåles og sorteres. Der indmåles tværsnit ca. for hver 100 meter af Bæksgård Bæk og tilløb. Der indmåles og afrapporteres endvidere kontrolpunkter, der sandsynliggør den nødvendige nøjagtighed i opmålingen. Dette er nødvendigt på grund af områdets flade karakter. Det er overordentligt vigtigt, at opmålingen er troværdig af hensyn til berørte lodsejere. Det er således rådgivers ansvar, at den nødvendige opmåling finder sted. 4. Udarbejdelse af projektforslag På baggrund af opmåling og projektforslag fastlægges projektområdet. Amtets foreløbige afgrænsning med rød linie på kortet er udtryk for et skøn, baseret på kortet. Som udgangspunkt skal alle områder, der berøres af en hævet vandstand, og/eller af anlægsarbejder, indgå i projektområdet. Forinden endelig afgrænsning foretages, skal et oplæg drøftes med Vejle Amt. På baggrund af ovenstående udarbejdes et forslag til, hvordan våde enge kan etableres i området. Der skal lægges vægt på, at forslaget tager afsæt i den viden, der bliver tilgængelig gennem vurderingen af de nuværende forhold, og at målene for projektet i videst muligt omfang fremmes. Såfremt det bliver nødvendigt med afhjælpende foranstaltninger som følge af vandstandshævning, skal disse beskrives. Vejle Amt skal på dette tidspunkt inddrages for at drøfte mulige modeller for gennemførelse af våde enge i området. 5. Vurdering af konsekvenser Konsekvensvurderingen skal som minimum indeholde følgende: - Vurdering af den fremtidige afvandingstilstand, herunder beskrivelse af oversvømmelser, deres varighed og udbredelse, samt deres betydning for arealernes fugtighedsstatus (sø, sump, våd og tør eng). Endvidere beskrivelse af konsekvens af vandløbsvedligeholdelse / grødeskæring af forskellige intensitet, heriblandt 0% og 100% vedligeholdelse. - Beskrivelse af den forventede fremtidige naturtilstand, herunder konsekvenserne for plante- og dyrelivet i Bæksgård Bæk og specielt for Finnestribet Ferskvandsulk og Bæklampret. - Beskrivelse af den forventede fremtidige arealanvendelse. Det er overordentligt vigtigt, at de fremtidige arealanvendelsesmuligheder er troværdige og fremgår i detaljer af hensyn til berørte lodsejere.

4 - Redegørelse for den forventede kvælstoffjernelse og en beregning af den forventede denitrifikation, bestående af bidrag fra indsivende vand, ophør af dyrkning samt ved oversvømmelse. Beregningen skal udføres efter retningslinierne i DMU s tekniske anvisning nr. 19 Overvågning af effekten af retablerede vådområder, med henblik på at have grundlag for ansøgning om støtte på mindst kr. pr. ha. - Redegørelse for, hvorledes fosfor- og specielt okkerbelastningen af området ændres, samt en vurdering af betydningen heraf for projektområdet og for vandløb for så vidt angår opfyldelse af fastsatte målsætninger. Hvis rådgiver skønner det nødvendigt, skal rådgiver foretage prøveudtagning og analyse. - Beskrivelse af mulighederne for gennem græsning og evt. anden pleje at modvirke tilgroning i projektområdet. - Beskrivelse af konsekvenserne for de landskabelige og kulturhistoriske værdier. - Vurdering af de fremtidige afløbsforhold for regn- og spildevand fra Give By, herunder afgrænsning mellem spildevandsanlæg og vådområde. Hvis det ved undersøgelsen af ovenstående emner konstateres forhold i området som ikke er i overensstemmelse med de betingelser koordinationsudvalget jf. kriteriebekendtgørelsen stiller til gennemførelsen af VMP II vådområdeprojekter, kontaktes undertegnede projektleder med det samme. 6. Tidsplan og økonomisk overslag Der udarbejdes en overordnet tidsplan for etablering af vådområdet. Endvidere udarbejdes et økonomisk overslag fordelt på enkeltposter. 7. Udarbejdelse af kort Der udarbejdes overskuelige kort (1:5000 i 1 eller højst 2 stykker) i farver, baseret på Top 10dk. Som minimum skal der leveres 3 kort, der beskriver dels de nuværende forhold med tekniske anlæg, projekterende ændringer samt de fremtidige forhold. Følgende temaer skal gengives på kortene: - Projektområde, matrikelgrænser og projektforslag. - Veje, bygninger, ledninger, øvrige tekniske anlæg. - Opmålt terræn - Afvandingssystemer og afvandingstilstand og arealanvendelse i dag - Konsekvenser med angivelse af vandstanden ved forskellige nedbørshændelser. - Fremtidige arealanvendelsesmuligheder med en klar afgrænsning af sø, sump, våde enge, og tørre enge. 8. Resumé Kort resume af forundersøgelse med dens konklusioner samt formålet med undersøgelsen.

5 Dette skal udarbejdes separat i forhold til forundersøgelsesrapporten. Møder Der afholdes minimum 3 møder af 2-3 timers varighed under forløbet. Rådgiver tager referat af disse møder. Bygherrens ydelser Bygherre leverer drænkort, lodsejerliste og -kort til rådgiver, og foretager den overordnede information til lodsejerne om forundersøgelsen. Vejle Amt leverer endvidere materiale om de naturmæssige og kulturhistoriske værdier, som beskrevet tidligere. For dette arbejde sender Vejle Amt en regning til rådgiver på kr. Beløbet skal være indeholdt i tilbudslistens pkt. 3. Beløbet vil først blive opkrævet, når forundersøgelsen er gennemført. Såfremt ansøgningen om godkendelse af forprojektet imødekommes af Koordinationsudvalget for Vådområder, leverer amtet til den valgte rådgiver data på digital form. Det gælder kortdata fra Vejle Amts regionplan, ortofoto, matrikelkort, 4 cm rasterkort, Top 10dk og digitale data for arealer, omfattet af naturbeskyttelseslovens 3 mv. alt efter nærmere aftale. Ældre kort kan stilles til rådighed for rådgiver i "papirform". Krav til udformning /levering Der afleveres - 1 forundersøgelsesrapport incl. projektforslag med kortbilag i 5 eksemplarer. Når det evt. besluttes at arbejde videre med et projekt, leveres yderligere 10 eksemplarer af forundersøgelsesrapporten - 1 sammendrag i 80 eksemplarer af forundersøgelsen og projektforslag i størrelsesorden ca. 4 A4-sider. Forside og kort skal være i farver. Udkast af forundersøgelse leveres mandag den 31. januar 2003 til Vejle Amts projektansvarlige til gennemsyn og evt. kommentarer. Vejle Amt sender bemærkninger til projektforslaget 14 dage herefter. Endelig forundersøgelse leveres 14 dage efter modtagelse af amtets kommentarer. Alt materiale til den godtagne forundersøgelse og projektforslag skal desuden leveres på edb medie; tekstmateriale incl. illustrationer etc. i Word og kortmateriale i Mapinfo format.

6 Aftalegrundlag Aftale om rådgivning indgås på grundlag af ABR89 med ændringer. Rådgiver udarbejder aftaleudkast. Det forventes, at firmaets ansvar over for Vejle Amt mindst udgør 10 gange rådgivers honorar, og at opgaven i øvrigt er dækket af en ansvarsforsikring. Rådgiver skal endvidere oplyse, hvilket beløb man hæfter for ved person- og/eller tingskade, tilført 3. mand som følge af det arbejde rådgiver udfører under denne projektaftale. Der ønskes et tilbud på udførelse af forundersøgelsen til fast pris. Der indregnes minimum 2 møder á 3 timer. Prisen baseres på overdragelse af alle rettigheder til amtet, så det kan bruges, og evt. overdrages andre til projektering og udførelse. Projektorganisation Vejle Amt er bygherre med biolog Marian Würtz Jensen som projektleder. Rådgiver udarbejder kontrakt og oplyser bygherre om, hvem der er projektansvarlig, og hvilke personer, der tilknyttes projektets enkeltdele. Det forudsættes, at rådgivers projektansvarlige tager initiativ til en jævnlig og tæt kontakt med bygherres projektleder under forundersøgelsen. Tid og sted for aflevering af tilbud Tilbud på forundersøgelsen indsendes eller afleveres til Vejle Amt Damhaven Vejle senest fredag den 20. september 2002 kl Vejle Amt agter selv at indgive tilbud på opgaven. Vejle Amt vil snarest efter meddele, hvilket tilbud der vil blive fremsendt til koordinationsudvalget for vådområder. Der vil blive valgt efter det billigste tilbud. Den endelige accept af tilbudet vil blive givet umiddelbart efter Koordinationssekretariatets accept af ansøgningen. Denne forventes inden 1. oktober Bilag - Oversigts-/projektområdekort i 2 forskellige udgaver. Gul streg markerer interesseområde, og rød streg er et foreløbigt bud på projektafgrænsning. - Tilbudsliste i 2 eksemplarer - Ansøgning om bevilling af midler til forundersøgelse til vådområdeprojekt efter Vandmiljøplan II ved Bæksgård Bæk i Give Kommune, Vejle Amt. Vejle Amt, den 12. september 2002

7 Niels Rauff

Underhåndsbud ønskes på forundersøgelse af projektforslag til naturgenopretning af Suså mellem Bavelse sø og Holløse mølle

Underhåndsbud ønskes på forundersøgelse af projektforslag til naturgenopretning af Suså mellem Bavelse sø og Holløse mølle Til Rådgiver Underhåndsbud ønskes på forundersøgelse af projektforslag til naturgenopretning af Suså mellem Bavelse sø og Holløse mølle Baggrund Projektets overordnede formål er at forbedre de fysiske

Læs mere

Regionplantillæg nr. 72 Udvidelse af potentielle vådområder med Nørre Enge nord for Viborg Nørresø

Regionplantillæg nr. 72 Udvidelse af potentielle vådområder med Nørre Enge nord for Viborg Nørresø Regionplantillæg nr. 72 Udvidelse af potentielle vådområder med Nørre Enge nord for Viborg Nørresø 1 Indholdsfortegnelse: Indledning side 3 Tilføjelser til Regionplan 200 side 4 Redegørelse side 5 Det

Læs mere

Udbud Helhedsorienteret klimatilpasningsplan for Tubæk å systemet, dets opland samt tilhørende naturområder.

Udbud Helhedsorienteret klimatilpasningsplan for Tubæk å systemet, dets opland samt tilhørende naturområder. Udbud Helhedsorienteret klimatilpasningsplan for Tubæk å systemet, dets opland samt tilhørende naturområder. Indhold: Udbuddet indeholder en beskrivelse af et to delt udbud. 1. del dækker hele Tubæk å

Læs mere

Udbud. Konsulentbistand til forundersøgelse af vådområde Køng Østermose. 1. Baggrund. 2. Opgaven

Udbud. Konsulentbistand til forundersøgelse af vådområde Køng Østermose. 1. Baggrund. 2. Opgaven Udbud Konsulentbistand til forundersøgelse af vådområde Køng Østermose 1. Baggrund I VandOplandsPlanen (VOP en) for Smålandsfarvandet er foreslået etableret et vådområde i Køng Østermose og Vordingborg

Læs mere

TEKNISK FORUNDERSØGELSE VÅDOMRÅDE VELDS MØLLEBÆK DENNIS SØNDERGÅRD THOMSEN, CHEFKONSULENT RAMBØLL

TEKNISK FORUNDERSØGELSE VÅDOMRÅDE VELDS MØLLEBÆK DENNIS SØNDERGÅRD THOMSEN, CHEFKONSULENT RAMBØLL TEKNISK FORUNDERSØGELSE VÅDOMRÅDE VELDS MØLLEBÆK DENNIS SØNDERGÅRD THOMSEN, CHEFKONSULENT RAMBØLL PRÆSENTATION Indhold af teknisk forundersøgelse Projektgrænsen Projektforslag Konsekvensberegninger TEKNISK

Læs mere

August 2001 TEKNISK-BIOLOGISK FORUNDERSØ GELSE OG FORLAG TIL ETABLERING AF VÅDOMRÅDER I SKJOLD ÅDALEN SYD FOR BJERRE SKOV

August 2001 TEKNISK-BIOLOGISK FORUNDERSØ GELSE OG FORLAG TIL ETABLERING AF VÅDOMRÅDER I SKJOLD ÅDALEN SYD FOR BJERRE SKOV VÅDOMRÅDEPROJEKT SKJOLD ÅDALEN August 2001 TEKNISK-BIOLOGISK FORUNDERSØ GELSE OG FORLAG TIL ETABLERING AF VÅDOMRÅDER I SKJOLD ÅDALEN SYD FOR BJERRE SKOV BAGGRUND Skjold Ådalen blev i 1999 sammen med andre

Læs mere

TEKNISK FORUNDERSØGELSE FOSFORVÅDOMRÅDE VIGERSDAL Å DENNIS SØNDERGÅRD THOMSEN, CHEFKONSULENT RAMBØLL

TEKNISK FORUNDERSØGELSE FOSFORVÅDOMRÅDE VIGERSDAL Å DENNIS SØNDERGÅRD THOMSEN, CHEFKONSULENT RAMBØLL TEKNISK FORUNDERSØGELSE FOSFORVÅDOMRÅDE VIGERSDAL Å DENNIS SØNDERGÅRD THOMSEN, CHEFKONSULENT RAMBØLL Formål med fosforvådområde PRÆSENTATION Fosforvådområder Indhold af teknisk forundersøgelse FORMÅL At

Læs mere

Fiskbæk Å. Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version

Fiskbæk Å. Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Fiskbæk Å Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Indledning og baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv om god tilstand i alle vandområder, har regeringen lanceret Grøn Vækst pakken.

Læs mere

Bradstrup Sø. Kort sammendrag af forundersøgelsen. Kort sammendrag af forundersøgelsen

Bradstrup Sø. Kort sammendrag af forundersøgelsen. Kort sammendrag af forundersøgelsen Bradstrup Sø Kort sammendrag af forundersøgelsen Kort sammendrag af forundersøgelsen 1 Baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv skal kvælstoftilførslen til vandmiljøet reduceres vådområdeindsatsen

Læs mere

MULIGT VÅDOMRÅDE KÆR MØLLEÅ, HEJLS NOR

MULIGT VÅDOMRÅDE KÆR MØLLEÅ, HEJLS NOR Til Kolding Kommune Dokumenttype Resumé Dato December 2010 Resumé af teknisk og biologisk forundersøgelse MULIGT VÅDOMRÅDE KÆR MØLLEÅ, HEJLS NOR 1 INDLEDNING OG BAGGRUND Kolding Kommune ønsker i forbindelse

Læs mere

Vådområdeprojekt Jegstrup Bæk Teknisk/biologisk forundersøgelse v/ Martin Andersen, Atkins. (6 juni 2019)

Vådområdeprojekt Jegstrup Bæk Teknisk/biologisk forundersøgelse v/ Martin Andersen, Atkins. (6 juni 2019) Vådområdeprojekt Jegstrup Bæk Teknisk/biologisk forundersøgelse v/ Martin Andersen, Atkins (6 juni 2019) Formål med kvælstofvådområder At genskabe naturlige hydrologiske forhold for derved at mindske kvælstofudledningen

Læs mere

Opgavebeskrivelse - teknisk forundersøgelse af naturgenopretning af Nedre Suså Udgave: 29. november 2017

Opgavebeskrivelse - teknisk forundersøgelse af naturgenopretning af Nedre Suså Udgave: 29. november 2017 Opgavebeskrivelse - teknisk forundersøgelse af naturgenopretning af Nedre Suså Udgave: 29. november 2017 1 Resumé Opgaven består i at udarbejde de nødvendige tekniske forundersøgelser og konsekvensvurderinger

Læs mere

Dagsordenpunkt. Natur- og Miljøprojekt Karstoft Å - Realisering af vådområdeprojekt

Dagsordenpunkt. Natur- og Miljøprojekt Karstoft Å - Realisering af vådområdeprojekt Dagsordenpunkt Natur- og Miljøprojekt Karstoft Å - Realisering af vådområdeprojekt Åben - 2009/00313 Beslutning Godkender indstillingen. Indstilling Direktøren for Teknisk Område indstiller, at ansøger

Læs mere

Anlæg af vådområde i Herluflille jf. VMP III. Forundersøgelse og detailprojekt. Februar 2007

Anlæg af vådområde i Herluflille jf. VMP III. Forundersøgelse og detailprojekt. Februar 2007 Anlæg af vådområde i Herluflille jf. VMP III Forundersøgelse og detailprojekt Februar 2007 Udgivelsesdato 21. februar 2007 Projekt Herluflille Udarbejdet Lars Brinch Thygesen og Palle Reschat Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Gørup Enge Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version

Gørup Enge Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Gørup Enge Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Udsigt over det meget store, flade og åbne område i Gørup enge Indledning og baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv om god tilstand

Læs mere

Fly Enge. Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version

Fly Enge. Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Fly Enge Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Indledning og baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv om god tilstand i alle vandområder, har regeringen lanceret Grøn Vækst pakken.

Læs mere

Simested Å udspring. Kort sammendrag af forundersøgelsen. Mariagerfjord kommune

Simested Å udspring. Kort sammendrag af forundersøgelsen. Mariagerfjord kommune Simested Å udspring Kort sammendrag af forundersøgelsen Mariagerfjord kommune Indledning Rebild Kommune har i samarbejde med Mariagerfjord Kommune undersøgt mulighederne for at etablere et vådområde langs

Læs mere

Elkjær Enge. Kort sammendrag af forundersøgelsen

Elkjær Enge. Kort sammendrag af forundersøgelsen Elkjær Enge Kort sammendrag af forundersøgelsen 1 Baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv skal kvælstoftilførslen til vandmiljøet reduceres - herunder 415 tons til Limfjorden. Skive Kommune

Læs mere

Norddjurs Kommune. Norddjurs Kommune, Alling Å RESUMÉ AF DE TEKNISKE OG EJENDOMSMÆSSIGE FORUNDERSØGELSER

Norddjurs Kommune. Norddjurs Kommune, Alling Å RESUMÉ AF DE TEKNISKE OG EJENDOMSMÆSSIGE FORUNDERSØGELSER Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune, Alling Å RESUMÉ AF DE TEKNISKE OG EJENDOMSMÆSSIGE FORUNDERSØGELSER Rekvirent Norddjurs Kommune Teknik & Miljø Kirkestien 1 8961 Allingåbro Rådgiver Orbicon A/S Jens

Læs mere

Lerkenfeld Å. Forundersøgelse i kort version

Lerkenfeld Å. Forundersøgelse i kort version Lerkenfeld Å Forundersøgelse i kort version Indledning og baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv lancerede den tidligere regering Grøn Vækst pakken. Et af målene under Grøn vækst er at

Læs mere

Hjermind Sø - Vådområdeprojekt. Lodsejermøde 22. april - Gudenåhuset - Bjerringbro Lars Bo Christensen

Hjermind Sø - Vådområdeprojekt. Lodsejermøde 22. april - Gudenåhuset - Bjerringbro Lars Bo Christensen Hjermind Sø - Vådområdeprojekt Lodsejermøde 22. april - Gudenåhuset - Bjerringbro Lars Bo Christensen Hjermind Sø - Lodsejermøde Indlæg: Hvad er et vådområde Hvordan foregår kvælstoffjernelsen Hvilke muligheder

Læs mere

Skov- og Naturstyrelsen, Midtjylland

Skov- og Naturstyrelsen, Midtjylland Skov- og Naturstyrelsen, Midtjylland UDKAST NOTAT 3. april 2009 Fjederholt Å ejendomsmæssig forundersøgelse resultater og projektforslag 1. Undersøgelsen 1.1 Sammenstilling Bilag 1. Opgørelse af den ejendomsmæssige

Læs mere

Anmodning om igangsætning af VVM-procedure ved gennemførelse af vådområdeprojekt i Alling Ådal mellem Robdrup og Vester Alling.

Anmodning om igangsætning af VVM-procedure ved gennemførelse af vådområdeprojekt i Alling Ådal mellem Robdrup og Vester Alling. Til Randers kommune Favrskov kommune Syddjurs kommune Norddjurs kommune Fussingø Statsskovdistrikt J.nr. SNS-434-00109 Ref. kjelj Den 20. marts 2007 Anmodning om igangsætning af VVM-procedure ved gennemførelse

Læs mere

Vådområdeprojekt Vilsted Sø

Vådområdeprojekt Vilsted Sø Vådområdeprojekt Vilsted Sø Tillæg til Regionplan 2001 Regionplantillæg nr. 82 Oktober 2002 Forsidebillede Vilsted by med søen i baggrunden i starten af 1900-tallet. Titel Regionplantillæg nr. 82 Udgivet

Læs mere

Dagsordenpunkt. Natur- og Miljøprojekt Karstoft Å - afslutning af forundersøgelser

Dagsordenpunkt. Natur- og Miljøprojekt Karstoft Å - afslutning af forundersøgelser Dagsordenpunkt Natur- og Miljøprojekt Karstoft Å - afslutning af forundersøgelser Åben - 2009/00313 Beslutning Godkender indstillingen. Indstilling Direktøren for Teknisk Område indstiller, at sagen tages

Læs mere

TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG

TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG for detailprojekt/udbudsmateriale ved etablering af vådområdeprojekt ved Grejs Å Baggrund Vejle Amt har gennem flere år arbejdet med naturforbedrende tiltag i ådalen omkring

Læs mere

Lindenborg å udspring

Lindenborg å udspring Lindenborg å udspring Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Mariagerfjord Kommune Indledning og baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv om god tilstand i alle vandområder, lancerede

Læs mere

Scenarium "Kanalafløb uden pumpe" PV\ Natur & Miljø Rådgivning. Kongevejen. Kongevejen. J.Nr. XXXX Målforhold: 1: Dato:

Scenarium Kanalafløb uden pumpe PV\ Natur & Miljø Rådgivning. Kongevejen. Kongevejen. J.Nr. XXXX Målforhold: 1: Dato: Notat om muligheder for retablering af Hundsø. Kort tid efter det offentlige aftenmøde med besigtigelse og diskussion omkring Hundsø og en mulig retablering blev holdt et teknikermøde i Morsø Kommune med

Læs mere

Vådområde Granslev By Enge

Vådområde Granslev By Enge Granslev Forsamlingshus, 22. januar 2015 Copyright 2015 Grontmij A/S CVR 48233511 Vådområde Granslev By Enge Grontmij a/s Rådgivende ingeniørvirksomhed Ca. 1200 fuldtidsansatte i DK Naturafdeling i Århus/Glostrup

Læs mere

Projektbeskrivelse. Etablering af grøft, Øster Høgildvej 29, 7400 Herning

Projektbeskrivelse. Etablering af grøft, Øster Høgildvej 29, 7400 Herning Projektbeskrivelse Etablering af grøft, Øster Høgildvej 29, 7400 Herning Oktober 2016 Indhold 1. Projektets formål...3 2. Projektområde...3 2.1 Lokalitetsbeskrivelse...3 3. Nuværende forhold...4 3.1 Vandløb...4

Læs mere

planer om by, og bestårr af Å mod øst og Nikkelborgsøernee mod sess i figur 1..

planer om by, og bestårr af Å mod øst og Nikkelborgsøernee mod sess i figur 1.. Sk kive e En ngee Forundersøgelsen i en sam mmenskrevet kort version Indledning og baggrund For att opfylde målene i EU s Vand ndrammedirektiv, skabe mer re natur og redur ucere kvæ ælstoftilførslen til

Læs mere

MULIGT VÅDOMRÅDE HEJLS BÆK, HEJLS NOR

MULIGT VÅDOMRÅDE HEJLS BÆK, HEJLS NOR Til Kolding Kommune Dokumenttype Resumé Dato December 2010 Resumé af teknisk og biologisk forundersøgelse MULIGT VÅDOMRÅDE HEJLS BÆK, HEJLS NOR 1 INDLEDNING OG BAGGRUND Kolding Kommune ønsker i forbindelse

Læs mere

Midtmarksrende. Skitseforslag til vådområdeprojekt på Ærø. Det Sydfynske Øhav

Midtmarksrende. Skitseforslag til vådområdeprojekt på Ærø. Det Sydfynske Øhav Midtmarksrende Skitseforslag til vådområdeprojekt på Ærø Det Sydfynske Øhav Juni 2016 Projektnavn Formål Placering/ lokalitet Vådområdeprojekt Midtmarksrende Projektets formål er at reducere kvælstofudledningen

Læs mere

Harre Nor. Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version

Harre Nor. Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Harre Nor Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Indledning og baggrund For at opfylde målene i EUs Vandrammedirektiv, skabe mere natur og reducere kvælstoftilførslen til Limfjorden arbejder

Læs mere

Torsted Sø. Kort sammendrag af forundersøgelsen

Torsted Sø. Kort sammendrag af forundersøgelsen Torsted Sø Kort sammendrag af forundersøgelsen 1 Baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv skal kvælstoftilførslen til vandmiljøet reduceres - herunder 415 tons til Limfjorden. Rebild Kommune

Læs mere

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk. Det private vandløb Skravad Bæk

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk. Det private vandløb Skravad Bæk Teknik & Miljø Natur og Vand Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Kommune Att.: Natur og Vand hsjen@viborg.dk viborg.dk Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk Vandløb: Det private vandløb Skravad Bæk Dato:

Læs mere

Median maksimum Vinter middel Sommer middel Median minimum. Kote i m DVR90 1: Tronkær tilløb fra højre

Median maksimum Vinter middel Sommer middel Median minimum. Kote i m DVR90 1: Tronkær tilløb fra højre Korup Å Projekt 2010 Opmåling Terræn højre Terræn venstre Bund Regulativ 1998/Regulering 2002 Median maksimum Vinter middel Sommer middel Median minimum 10-års maksimum Kote i m DVR90 1:50 9 9 8 8 7 7

Læs mere

Simested Å midt. Kort sammendrag af forundersøgelsen. Mariagerfjord kommune

Simested Å midt. Kort sammendrag af forundersøgelsen. Mariagerfjord kommune Simested Å midt Kort sammendrag af forundersøgelsen Mariagerfjord kommune Indledning Rebild Kommune har i samarbejde med Mariagerfjord Kommune undersøgt mulighederne for at etablere et vådområde langs

Læs mere

UDKAST AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND 1. PARTERNE

UDKAST AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND 1. PARTERNE UDKAST AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND 1. PARTERNE 1.1 Undertegnede, Fonden Skødstrup Idræts- og Kulturcenter i det følgende kaldet bygherren, 1.2 og medundertegnede i det følgende kaldet rådgiveren,

Læs mere

Indhold: Kortbilag: Ejendomsplan Arealanvendelsesplan Erstatningsønskeplan. Ejendomsmæssig forundersøgelse for VMP II-projektet Bølling Bæk.

Indhold: Kortbilag: Ejendomsplan Arealanvendelsesplan Erstatningsønskeplan. Ejendomsmæssig forundersøgelse for VMP II-projektet Bølling Bæk. Ejendomsmæssig forundersøgelse for VMP II-projektet Bølling Bæk. Indhold: Indledning... 2 Beskrivelse af området... 2 Erstatningsønsker... 3 Puljejord... 4 Realisering... 5 Prisvurdering... 6 Erstatningsberegning...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. VMPII forundersøgelse for Lyngbygård Å. Århus Amt. Resume. 1 Indledning

Indholdsfortegnelse. VMPII forundersøgelse for Lyngbygård Å. Århus Amt. Resume. 1 Indledning Århus Amt VMPII forundersøgelse for Lyngbygård Å Resume COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Indledning 1 2 Eksisterende forhold

Læs mere

Baggrundsnotat om vådområdeprojektet i den tidligere Røddinge, Askeby og Lind Sø.

Baggrundsnotat om vådområdeprojektet i den tidligere Røddinge, Askeby og Lind Sø. Sagsbehandler: Linda Adelfest Oprettet: 21012014 Baggrundsnotat om vådområdeprojektet i den tidligere Røddinge, Askeby og Lind Sø. Generel information om vådområder I forbindelse med den tidligere regerings

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring)

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring) Ribe Sportsfiskerforening Niels. L. Michaelsen Email: nlm@lodberg.org Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Dato 9. juni 2015 Sags id 13/12576 Login tojen Sagsbehandler Tomas Jensen Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

DRÆNPLAN FOR GOLFPARKEN, FREDERIKSHAVN INDHOLD. 1 Eksisterende forhold. 1 Eksisterende forhold 1 1.1 Status for vandløb 2

DRÆNPLAN FOR GOLFPARKEN, FREDERIKSHAVN INDHOLD. 1 Eksisterende forhold. 1 Eksisterende forhold 1 1.1 Status for vandløb 2 DRÆNPLAN FOR GOLFPARKEN, FREDERIKSHAVN ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Eksisterende forhold 1 1.1 Status for vandløb 2 2 Fremtidige

Læs mere

UDKAST til tilladelse til restaureringsprojekt i Landeby Bæk

UDKAST til tilladelse til restaureringsprojekt i Landeby Bæk Lystfiskerforeningen Brede Å Mølleparken 251 6240 Løgumkloster Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929237 Mail: cws@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-2-16 Ks: xx. august 2016 UDKAST til tilladelse til restaureringsprojekt

Læs mere

Indkaldelse af ideer og forslag

Indkaldelse af ideer og forslag Indkaldelse af ideer og forslag VVM-redegørelse for Vådområdeprojekt i Simested Å mellem Hannerup og Simested Bro Den 19. marts 2015 Hvad er VVM? Forkortelsen VVM (Vurderinger af Virkninger på Miljøet)

Læs mere

Dispensation til etablering af risle-eng ved Bredebro

Dispensation til etablering af risle-eng ved Bredebro TØNDER SPILDEVAND A/S Håndværkervej 4 6261 Bredebro Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929280 Mail: lisc@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P25-13-16 Ks: LN 16. december 2016 Dispensation til etablering af risle-eng

Læs mere

Biskæret. Kort sammendrag af forundersøgelsen

Biskæret. Kort sammendrag af forundersøgelsen Biskæret Kort sammendrag af forundersøgelsen 1 Baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv skal kvælstoftilførslen til vandmiljøet reduceres - herunder 415 tons til Limfjorden. Morsø Kommune

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Projektgruppen for vådområdeprojektet Natur og Miljø Frederikssund Kommune Torvet 2 3600 Frederikssund Dato 18. juli 2017 Sagsnr. 01.05.08-P25-5-17 BY OG LANDSKAB Dispensation fra naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Naturstyrelsen Himmerland Att. Jørgen Bidstrup Møldrupvej Skørping. 10. juli 2015

Naturstyrelsen Himmerland Att. Jørgen Bidstrup Møldrupvej Skørping. 10. juli 2015 Naturstyrelsen Himmerland Att. Jørgen Bidstrup Møldrupvej 26 9520 Skørping 10. juli 2015 Jordbro Å - Endelig tilladelse efter vandløbsloven for etablering af vådområde Jordbro Å. Naturstyrelsen har den

Læs mere

MODERNISERING AF RESENDALVEJ

MODERNISERING AF RESENDALVEJ MODERNISERING AF RESENDALVEJ Forudgående høring April 2012 Debatoplæg Baggrund Silkeborg Kommune planlægger en modernisering af Resendalvej for at forbedre trafiksikkerheden. Den berørte strækning er ca.

Læs mere

Omlægning af Stenløse Å. Teknisk og biologisk forundersøgelse RESUME NOVAFOS

Omlægning af Stenløse Å. Teknisk og biologisk forundersøgelse RESUME NOVAFOS Omlægning af Stenløse Å Teknisk og biologisk forundersøgelse RESUME NOVAFOS 28. NOVEMBER 2018 Indhold Projekt nr.: 10400363 Dokument nr.: 1230435177 Version 4 Revision 1 Udarbejdet af ERI Kontrolleret

Læs mere

Vorgod og Fjederholt Å

Vorgod og Fjederholt Å Vorgod og Fjederholt Å Dagsorden: 1. Velkomst og foreløbig tidsplan v/sns 2. Præsentation af Styre- og følgegruppemedlemmerne 3. Præsentation af den biologisk/tekniske forundersøgelse for Vorgod Å v/per

Læs mere

Naturgenopretning ved Hostrup Sø

Naturgenopretning ved Hostrup Sø Naturgenopretning ved Hostrup Sø Sammenfatning af hydrologisk forundersøgelse Sammenfatning, 12. maj 2011 Revision : version 2 Revisionsdato : 12-05-2011 Sagsnr. : 100805 Projektleder : OLJE Udarbejdet

Læs mere

Over Isen Bæk Restaureringsprojekt Forlægning og etablering af faunapassage i Over Isen Bæk September 2014

Over Isen Bæk Restaureringsprojekt Forlægning og etablering af faunapassage i Over Isen Bæk September 2014 Over Isen Bæk Restaureringsprojekt Forlægning og etablering af faunapassage i Over Isen Bæk September 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 3 EKSISTERENDE FORHOLD... 3 Afstrømningsmæssige forhold...

Læs mere

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN VRANGSTRUPVEJ 51, LB. NR.15

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN VRANGSTRUPVEJ 51, LB. NR.15 Skov- og Naturstyrelsen & Landboforeningen Gefion DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN VRANGSTRUPVEJ 51, LB. NR.15 NIRAS A/S Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød Telefon 4810 4200 Fax 4810 4300 E-mail niras@niras.dk

Læs mere

NOTAT. 1. Baggrund. Rambøll Englandsgade 25 DK-5100 Odense C. T F

NOTAT. 1. Baggrund. Rambøll Englandsgade 25 DK-5100 Odense C. T F NOTAT Dato 28-05-2013 Projekt Jordbro Å Kunde Naturstyrelsen Aalborg Notat nr. 1.2 Dato 28-05-2013 Til Fra KS af Kjeld Lundager Jørgensen, Naturstyrelsen Mads Bøg Grue, Rambøll A/S Dennis Søndergård Thomsen,

Læs mere

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN ÅVEJ 15, LB. NR. 4

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN ÅVEJ 15, LB. NR. 4 Skov- og Naturstyrelsen & Landboforeningen Gefion DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN ÅVEJ 15, LB. NR. 4 NIRAS A/S Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød Telefon 4810 4200 Fax 4810 4300 E-mail niras@niras.dk CVR-nr.

Læs mere

Udkast - Tilladelse til at etablere et midlertidigt sandfang i vest siden

Udkast - Tilladelse til at etablere et midlertidigt sandfang i vest siden Tønder kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Att. Simon Petersen Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929246 Mail: setha@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-4-18 Ks: SB xx-xx-2019 Udkast - Tilladelse til at etablere

Læs mere

Rådgivningsaftale Mellem Viborg Kommune, Natur og Vand og Orbicon A/S

Rådgivningsaftale Mellem Viborg Kommune, Natur og Vand og Orbicon A/S Mellem Viborg Kommune, Natur og Vand og Orbicon A/S Aftale om teknisk rådgivning og bistand vedrørende projektet Grøn vandkorridor mellem Søndersø og Hald Sø Aftalen benyttes sammen med Almindelige Bestemmelser

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Gørup Enge. Vådområdeprojekt

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Gørup Enge. Vådområdeprojekt Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Gørup Enge Vådområdeprojekt 1 Gørup Enge EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Viborg Kommune har anmodet Orbicon A/S, Vand & Naturressourcer i Aarhus, om at gennemføre

Læs mere

Skovby Bæk Reguleringsprojekt. Etablering af nyt vandløbsstræk Høring 10. maj-7. juni 2017

Skovby Bæk Reguleringsprojekt. Etablering af nyt vandløbsstræk Høring 10. maj-7. juni 2017 Skovby Bæk Reguleringsprojekt Etablering af nyt vandløbsstræk Høring 10. maj-7. juni 2017 Sagsnr: 2016/19127 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 2 EKSISTERENDE FORHOLD... 2 PROJEKTFORSLAG... 3 KONSEKVENSER...

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Projektgruppen for vådområdeprojektet Dato 26. juli 2017 Sagsnr. 06.02.15-P19-1-17 BYGGERI OG NATUR Tilladelse efter vandløbslovens 16, 17 og 38 til nedlæggelse af et enkeltmands pumpelag og regulering

Læs mere

Genopretning af vådområder

Genopretning af vådområder Genopretning af vådområder Tillæg nr 33 til Regionplan 1997-2009 Viborg Amtsråd august 1999 /.nr. 8-50-11-2-6-98 Regionplantillæg nr. 33 til Regionplan 1997-2009 er udarbejdet af Miljø og Teknik Skottenborg

Læs mere

Vejen Kommune Teknik og Miljø Rådhuspassagen Vejen

Vejen Kommune Teknik og Miljø Rådhuspassagen Vejen Vejen Kommune Teknik og Miljø Rådhuspassagen 3 6600 Vejen 11.07.2019 Ansøgning om tilladelse til etablering af minivådområde hos Per Solgaard, Granhøjgårdvej 3, Veerst, 6600 Vejen. CVR nr.: 17829483. Den

Læs mere

Bilag 4 Miniudbud - leveranceaftale 1. Bilag 4 Miniudbud Formular for Leveranceaftale

Bilag 4 Miniudbud - leveranceaftale 1. Bilag 4 Miniudbud Formular for Leveranceaftale Bilag 4 Miniudbud - leveranceaftale 1 Bilag 4 Miniudbud Formular for Leveranceaftale Bilag 4 Miniudbud - leveranceaftale 2 Indhold 1. Aftalens parter... 3 2. Projektledelse... 3 3. Aftalegrundlaget...

Læs mere

Serup Kær. Teknisk forundersøgelse af vådområde. Lemvig Kommune

Serup Kær. Teknisk forundersøgelse af vådområde. Lemvig Kommune Serup Kær Teknisk forundersøgelse af vådområde Lemvig Kommune Indledning og baggrund Forundersøgelsen af Serup Kær skal give et grundlag til at vurdere, om der kan etableres et vådområde der kan fjerne

Læs mere

Forslag til reguleringsprojekt af privat grøft, Mademose Bæk, ved Nørreholmvej 11, 7490 Aulum.

Forslag til reguleringsprojekt af privat grøft, Mademose Bæk, ved Nørreholmvej 11, 7490 Aulum. Forslag til reguleringsprojekt af privat grøft, Mademose Bæk, ved Nørreholmvej 11, 7490 Aulum. Oversigtskort Maj 2015-1 Herning Kommune behandler og gemmer alle dokumenter i alle sager elektronisk. Hvis

Læs mere

Genopretning af vådområder under Vandmiljøplan II Årsberetning 2003

Genopretning af vådområder under Vandmiljøplan II Årsberetning 2003 Genopretning af vådområder under Vandmiljøplan II Årsberetning 2003 Miljøministeriet Skov- og Naturstyrelsen 2004 Nakkebølle. Inddæmning set mod øst, september 2003. Anlægsarbejdet blev afsluttet i august

Læs mere

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger.

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger. Plan og Kultur Assens Forsyning Skovvej 2B 5610 Assens 21-08-2019 Sags id: 2019-0081 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af regnvandsbassin på ejendommen matr. nr.

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune og Naturstyrelsen Himmerland

Vesthimmerlands Kommune og Naturstyrelsen Himmerland NOTAT Projekt Vådområdeprojekt i Simested Ådal Projektnummer 1391400234 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Kvalitetssikring Vesthimmerlands Kommune og Naturstyrelsen Himmerland Korrektion af højdemodel

Læs mere

VÅDOMRÅDE LANGS VARDE Å VED HODDE

VÅDOMRÅDE LANGS VARDE Å VED HODDE VÅDOMRÅDE LANGS VARDE Å VED HODDE Ejendomsmæssig forundersøgelse af N-vådområde Udarbejdet til: Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Att. Jan Pedersen Udarbejdet af: EnviDan A/S Projektleder:

Læs mere

Sundby Sø (Areal nr. 24)

Sundby Sø (Areal nr. 24) Sundby Sø (Areal nr. 24) 1 Beskrivelse Umiddelbart nordvest for Vildsund finder man de afvandede arealer i Sundby Sø og Tagkær Landvindingslag. Her er det besluttet at gennemføre et naturprojekt, der skal

Læs mere

Give Stålspær A/S Projekt til regulering af Sædbæk. Rekvirent. Rådgiver

Give Stålspær A/S Projekt til regulering af Sædbæk. Rekvirent. Rådgiver Rekvirent Give Stålspær A/S Sjællandvej 14-18 7330 Brande Tue Holm Jensen Telefon E-mail thj@givestaalspaer.dk Rådgiver Orbicon A/S Jens Juuls Vej 16 8260 Viby J Telefon 87 38 61 66 E-mail ema@orbicon.dk

Læs mere

Afgørelse om at vådområdeprojekt Mørkøv ikke er VVM-pligtigt. Vådområdet er beliggende på matr. 2u og 15a Stigs Bjergby By, Stigs Bjergby.

Afgørelse om at vådområdeprojekt Mørkøv ikke er VVM-pligtigt. Vådområdet er beliggende på matr. 2u og 15a Stigs Bjergby By, Stigs Bjergby. PRIME NATURE ApS Dato: 16-11-2012 Skovbjerg Alle 24A 7400 Herning Sagsnr.: 12/65362 Sagsb.: Mikael Møller Andersen Dir.tlf.: E-mail: mma@holb.dk EAN.nr 5798007570675 Afgørelse om at vådområdeprojekt Mørkøv

Læs mere

VMP2-vådområder: kort status

VMP2-vådområder: kort status Overvågning af Vandmiljøplan II-Vådområder 2004 Faglig rapport fra DMU, nr. 518 2004 Carl Christian Hoffmann Annette Baattrup-Pedersen Erik Jeppesen Susanne Lildal Amsinck Preben Clausen VMP2-vådområder:

Læs mere

Natura 2000-handleplan Lønborg Hede. Natura 2000-område nr. 73. Habitatområde H196

Natura 2000-handleplan Lønborg Hede. Natura 2000-område nr. 73. Habitatområde H196 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Lønborg Hede Natura 2000-område nr. 73 Habitatområde H196 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021, Lønborg Hede Udgiver: Ringkøbing-Skjern Kommune År: 2017 Forsidefoto:

Læs mere

Kerteminde Kommune- Taarup Inddæmmede Strand

Kerteminde Kommune- Taarup Inddæmmede Strand Kerteminde Kommune Kerteminde Kommune- Taarup Inddæmmede Strand FORSLAG TIL REGULERINGSPROJEKT, HOVEDKANALEN, TAARUP INDDÆMMEDE STRAND Rekvirent Rådgiver Kerteminde Kommune att. Jacob Hansen Rye Hans Schacks

Læs mere

Natura 2000-handleplan Lønborg Hede. Natura 2000-område nr. 73. Habitatområde H196

Natura 2000-handleplan Lønborg Hede. Natura 2000-område nr. 73. Habitatområde H196 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Lønborg Hede Natura 2000-område nr. 73 Habitatområde H196 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021, Lønborg Hede Udgiver: Ringkøbing-Skjern Kommune År: 2016 Forsidefoto:

Læs mere

Ansøgning om reguleringsprojekt

Ansøgning om reguleringsprojekt BILAG 3 SKIVE KOMMUNE Ansøgers oplysninger Ansøgning om reguleringsprojekt Navn Skive Kommune, Teknisk Forvaltning Adresse E-mail adresse Projektet Formål I henhold til Lokalplan nr. 267 skal der etableres

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation til naturbeskyttelsesloven til projektet: Etablering af dræn ved Lervangsvej 2, 5750 Ringe

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation til naturbeskyttelsesloven til projektet: Etablering af dræn ved Lervangsvej 2, 5750 Ringe NIRAS Att. Jørgen Vineke Pedersen E-mail: jvp@niras.dk Plan og kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation

Læs mere

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger.

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger. Plan og Kultur Leif Glasdam Jensen Linien 27 5683 Haarby 14. juni 2018 Sags id: 2018-0059 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af en sø so ansøgt på ejendommen matr.

Læs mere

Projektbeskrivelse for Plougslund Bæk

Projektbeskrivelse for Plougslund Bæk Projektbeskrivelse for Plougslund Bæk Formål Plougslund Bæk (o5043_x) er omfattet af vandområdeplanerne for anden planperiode (2015-2021). Formålet er, at de udpegede strækninger skal medvirke til at opfylde

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Odder Å / Rævs Å. Vådområdeprojekt

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Odder Å / Rævs Å. Vådområdeprojekt Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Odder Å / Rævs Å Vådområdeprojekt 1 Odder Å / Rævs Å EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Odder Kommune har anmodet Orbicon A/S, Vand & Naturressource afdelingen

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Karstoft Å. Natur- og Miljøprojekt

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Karstoft Å. Natur- og Miljøprojekt Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Karstoft Å Natur- og Miljøprojekt 1 Karstoft Å EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE I forbindelse med udarbejdelsen af planlægningsprojektet omkring Karstoft

Læs mere

Tre læringspunkter til kommende projektejer

Tre læringspunkter til kommende projektejer N-Vådområdeprojekt ved Odder Med kommunen som projektejer v/ Christian Petersen, Atkins/Odder Kommune P-vådområdeprojekt ved Silkeborg Fra en rådgivers vinkel v/ Rasmus Bang, Atkins Tre læringspunkter

Læs mere

Miljøstyrelsen har den 3. juli 2017 modtaget jeres anmeldelse via Gribskov Kommune om genopretning af Søborg Sø.

Miljøstyrelsen har den 3. juli 2017 modtaget jeres anmeldelse via Gribskov Kommune om genopretning af Søborg Sø. Naturstyrelsen Nordsjælland Ostrupgård Gillelejevej 2B 3230 Græsted Att: Ida Dahl-Nielsen Miljøstyrelsen Ref. TOGRI J.nr. SVANA-130-00171 Den 5. september 2017 Afgørelse om VVM-pligt af genopretning af

Læs mere

Det er projektets mål: At begrænse transporten af kvælstof til delvandopland Stege Bugt

Det er projektets mål: At begrænse transporten af kvælstof til delvandopland Stege Bugt Udbud på forundersøgelse på Vådområde Dyndshave enge v. Røddinge og Askeby Sø. Baggrund Med udgangspunkt i regeringens plan for Grøn Vækst /høringer til vandplaner, har Vordingborg Kommune i VandOplandsPlanen

Læs mere

VÅDOMRÅDEPROJEKT VERNINGE MOSE

VÅDOMRÅDEPROJEKT VERNINGE MOSE JUNI 2017 ASSENS KOMMUNE VÅDOMRÅDEPROJEKT VERNINGE MOSE DETAILPROJEKT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2017 ASSENS KOMMUNE VÅDOMRÅDEPROJEKT

Læs mere

Baggrundsnotat om vådområdeprojekt til udvalgsmødet d

Baggrundsnotat om vådområdeprojekt til udvalgsmødet d Sagsbehandler: Linda Adelfest Oprettet: 24022014 Baggrundsnotat om vådområdeprojekt til udvalgsmødet d. 1032014 Generel information om vådområder I forbindelse med den tidligere regerings vedtagelse af

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til projektet: Ændring af brinkerne på privat vandløb.

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til projektet: Ændring af brinkerne på privat vandløb. Rasmus Lavrsen Bjergvejen 31 5792 Broby E-mail: sussiogbuhl@gmail.com Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Proces for udmøntning af grundkapital til almene boliger for 2018, 2019 og 2020

Proces for udmøntning af grundkapital til almene boliger for 2018, 2019 og 2020 Notat Til: De almene boligorganisationer i Assens Kommune. 14. juni Sags id: 17/1771 Proces for udmøntning af grundkapital til almene boliger for 2018, 2019 og 2020 I dette notat beskrives den proces,

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg R A P P O R T Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan 2010-2020 Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg Udarbejdet den 3. november 2017 Vedtaget i Byrådet den 13.

Læs mere

Bilag Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Basis oplysninger. Skovridervej Gram

Bilag Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Basis oplysninger. Skovridervej Gram Bilag Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Se screeningsnotatet Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr.

Læs mere

Journal nr. (Bedes anført ved alle henvendelser) Deres Ref. Dato november 2003 AF

Journal nr. (Bedes anført ved alle henvendelser) Deres Ref. Dato november 2003 AF Fyns Amt Natur- og Vandmiljøafdelingen Vandløbs- og Vådområdekontoret Vådområdesektionen Tlf: 6556 1843 Fax: 6556 1039 E-mail: af@anv.fyns-amt.dk Journal nr. (Bedes anført ved alle henvendelser) Deres

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Lolland Kommune. Basis oplysninger

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Lolland Kommune. Basis oplysninger Bilag A VVM Myndighed Basis oplysninger Skema til brug for screening (VVM-pligt) Lolland Kommune Vådområdeprojekt ved Hellenæs Skov. Matr.nr. 1a Hellenæs By, Branderslev Lolland Kommunes Natur-og Miljøteam

Læs mere

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer.

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer. 1/9 Screening for miljøvurdering af Natura 2000-handleplan 2016-2021 Salten Å, Salten Langsø, Mossø og søer syd for Salten Langsø og dele af Gudenå nr. 52, habitatområde H48 og Fuglebeskyttelsesområde

Læs mere

Tilskud J.nr. NST Den 18. marts Til alle kommuner. Aftale om vådområdeindsatsen i 2016

Tilskud J.nr. NST Den 18. marts Til alle kommuner. Aftale om vådområdeindsatsen i 2016 Til alle kommuner Tilskud J.nr. NST-4202-00023 Den 18. marts 2016 Aftale om vådområdeindsatsen i 2016 Kommunernes Landsforening og Miljø- og Fødevareministeriet har i februar 2016 indgået en aftale for

Læs mere

Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest, DNV. Østlige af DNV Gødstrup, se kort. Medio april 2017 til 31. januar 2018.

Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest, DNV. Østlige af DNV Gødstrup, se kort. Medio april 2017 til 31. januar 2018. TEKNIK OG MILJØ Region Midtjylland 0 Hospitalsenheden Vest, DNV Oluf Jørgensen A/S V/ Mikkel Bjerg Larsen E-mail: mbl@ojas.dk Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal

Læs mere

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN HAVREBJERGVEJ 53, LB. NR. 28 & 30

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN HAVREBJERGVEJ 53, LB. NR. 28 & 30 Skov- og Naturstyrelsen & Landboforeningen Gefion DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN HAVREBJERGVEJ 53, LB. NR. 28 & 30 NIRAS A/S Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød Telefon 4810 4200 Fax 4810 4300 E-mail niras@niras.dk

Læs mere