Sådan forbereder du din registrering. Maj 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sådan forbereder du din registrering. Maj 2017"

Transkript

1 1 (11) Sådan forbereder du din Indledning Registreringsprocessen tager - fra præen til den endelige fremsendelse af dit sdossier. Den krævede afhænger af lige præcis din situation, og du skal tage højde for adskillige faktorer og arbejdstrin for at vurdere, hvor lang en tager. Vi anbefaler, at du starter forberedelserne mindst ét år før sfristen, selv i de mest enkle tilfælde. Her finder du en oversigt over de typiske skridt, som du skal tage højde for i dine forberedelser. Ved at følge disse kan du få hjælp til at udarbejde en god forberedelsesplan og dermed få foretaget en retigt. De enkelte skridt er baseret på opdelingen af sprocessen i seks faser under ECHA s REACH 2018 Roadmap. Registreringsskridt 0 Forberedende fase 1. Gør dig fortrolig med ECHA's hjælpemateriale på 2. Udnævn en person i din virksomhed til at være ansvarlig for REACHen. Den udnævnte person skal have kendskab til kemikalielovgivningen og være fortrolig med virksomhedens procedurer. Personen skal have ledelsens fulde opbakning og tilstrækkelige ressourcer. Udfør t

2 2 (11) 1 Kend din portefølje 1. Start med din produktportefølje og lav en liste over de stoffer, blandinger og produkter, som du fremstiller, importerer eller anvender. Kontakt f.eks. din salgsansvarlige kollega og gennemgå indkøbene; indhent også oplysninger hos de produktionsansvarlige kollegaer. 2. Identificer din REACH-rolle i forbindelse med hvert af stofferne (producent, importør, downstreambruger, distributør, produktfremstiller, produktimportør). 3. Kontrollér, om din virksomhed allerede har registreret stofferne, hvis du ikke er sikker. Disse oplysninger kan du sandsynligvis få hos dine kollegaer med ansvar for overholdelse af lovgivning og kvalitetssikring. 4. Beregn de årlige mængder for hvert stof, og find frem til dine sforpligtelser. 5. Bekræft stoffernes identitet i forhold til REACH. Til det formål har du brug for ekspertise og hjælp til analysemetoder. 6. Kontrollér for hvert enkelt stof, om det skal registreres, er omfattet af anden lovgivning eller er undtaget. 7. Aftal med dine kollegaer, hvordan I skal kommunikerer om srelaterede emner. Du kan få brug for deres støtte og informationer til at styre sprocessen. 8. Udarbejd et udkast til et arbejdsskema. Vær særlig opmærksom på arbejde, som kan udføres internt og arbejde, som skal outsources. 9. Fastlæg de krævede ressourcer og midler til af stofferne. Husk at afsætte ressourcer til post-saktiviteter (ajourføring af din, besvarelse af forespørgsler fra myndighederne).

3 3 (11) 10. Fremlæg splanen for ledelsen til godkendelse, og sørg for, at du har dens fulde opbakning til planen. 2 Find dine medregistranter 1. Kontrollér, at du har adgang til virksomhedens REACH-IT-konto: Udfør t Kontakt virksomhedens IT-afdeling, og kontrollér, at du har adgang til eksterne websteder, hvilke regler for spam-filtre, der findes, osv. Kontrollér, at dit brugernavn og kodeord er gyldigt i systemet ( Følg anvisningerne vedrørende ECHA-konti på ovenstående webside. Sørg for, at dine kontaktoplysninger er opdaterede i REACH-IT, så dine medregistranter kan kontakte dig. 2. Kontrollér, om det samme stof allerede er registreret af en anden virksomhed. Du kan finde registrerede stoffer på vores hjemmeside under: eller i REACH-IT på siden vedrørende fælles indsendelse. Du finder kontaktoplysninger på dine potentielle medregistranter på præ-sief-siderne i REACH-IT. Fortsæt på side 4, hvis dit stof endnu ikke er registreret. Spring til side 9, hvis dit stof allerede er registreret.

4 4 (11) Hvis dit stof endnu ikke er registreret 2 Find dine medregistranter 3. Kontrollér, om der allerede findes en ledende registrant. Den ledende registrant kan ikke agere på egen hånd; denne skal agere med samtykke fra de øvrige medregistranter. 4. Hvis du har kollegaer med ansvar for juridiske spørgsmål, bør du kontakte dem vedrørende SIEF-relaterede forhold, såsom af kommunikation, behandling af din virksomheds fortrolige forretningsoplysninger i SIEF samt udarbejdelse af aftaler med dine medregistranter. 5. Hvis ikke, bør du kontakte din brancheforening, dit handelskammer eller lignende for at se, om de kan hjælpe dig. 6. Tag selv initiativet og kontakt dine medregistranter, hvis ingen er aktive i SIEF. 7. Bliv enig med dine medregistranter om stofidentifikationsprofilen i den fælles indsendelse. 3 Organisér dig med dine medregistranter 1. Aftal, hvordan I samarbejder i jeres SIEF: administrative aspekter (møder, håndtering af finansielle forhold) samarbejde med det pågældende konsortium, hvis det findes kommunikationsaspekter indsamling/generering af de nødvendige soplysninger håndtering af nye medlemmer i den fælles forpligtelser ud over sfristen. 2. Udarbejd et udkast til en omkostningsfordelingsaftale i SIEF.

5 5 (11) 3. Kontakt de interne jurister og ledelsen vedrørende SIEF-styring og omkostningsfordeling. 4. Diskuter dette, og bliv enige i SIEF. En aftale om omkostningsfordeling er obligatorisk i en SIEF, hvorimod en aftale om funktionerne i en SIEF og fordeling af ansvar er frivillig. Det er normalt mere effektivt også at have en skriftlig aftale om de styringsmæssige aspekter i en SIEF. Industrisammenslutninger har udarbejdet modeller for SIEF-aftaler. 5. Tilpas de interne midler til det beløb, som en forventes at koste baseret på det kendte antal medregistranter. 4 Vurdér farer og risici 1. Indhent informationer: interne kilder, litteratur, offentligt tilgængelige informationer. 2. Spørg dine downstreambrugere om anvendelse af og information om stoffet. 3. Sørg for at indsamle alle tilgængelige data fra SIEF-medlemmerne, og kontrollér, om der mangler data. De indsamlede data skal være relevante for alle sammensætningerne i den fælles. 4. Kontrollér "lignende stoffer" på præ-sief-siderne i REACH-IT, hvis relevant. Dataene om disse stoffer kan være en hjælp i forbindelse med analogislutning. 5. Overvej alternative metoder til at rette op på datamangler.

6 6 (11) 6. Træf aftale i din SIEF om, hvorledes yderligere informationer skal genereres, hvis du har brug for disse til din. Alternativer til dyreforsøg skal al overvejes først 7. Sørg for udførelse af det nødvendige arbejde med at rette op på datamangler, hvis den relevante ekspertise ikke findes i din virksomhed. 8. Bestil det nødvendige arbejde. 9. Analyser resultaterne sammen med de pågældende eksperter. 10. Træf konklusioner vedrørende farer og risici. 11. Aftal klassificering og mærkning i SIEF. Du kan vælge ikke at deltage i den fælles informationsindsendelse af tre grunde (uforholdsmæssige omkostninger, aspekter om fortrolighed, uenighed om valg af data), hvis du kan begrunde dette. 12. Aftal, om den udarbejdes i fællesskab eller individuelt, hvis der er behov for en kemikaliesikkerhedsvurdering. 13. Få foretaget en kemikaliesikkerhedsvurdering (CSA). ECHA tilbyder Chesar-værktøjet til udarbejdelse af en kemikaliesikkerhedsvurdering uden beregning. Ved hjælp af Chesar kan registranterne udarbejde deres CSA på en struktureret, harmoniseret, gennemskuelig og effektiv måde.

7 7 (11) 5 Udarbejd din som et IUCLID-dossier 1. Overvej forskellige muligheder for indsendelse: IUCLID, REACH-IT (ikke for ledende registranter) og ECHA Cloud services hvad passer dig bedst? Kontakt din IT-afdeling vedrørende dine behov baseret på antallet af brugere, systemkrav, virksomhedens ITstruktur og back-up (både for data og mennesker). 2. Kontrollér, at du har adgang til det system, som du har valgt IUCLID-installation login til ECHA Cloud services adgang til REACH-IT. 3. Indtast dataene. 4. Opret dit sdossier (hvis du anvender IUCLID). Brug hjælpeværktøjet til validering (Validation Assistant) og den pågældende distributions-plug-in for at minimere antallet af emner ved indsendelsen og for at se de data, der vil blive offentliggjort. Nogle af informationerne bliver også kontrolleret manuelt af ECHA. Disse kontroller er ikke omfattet af valideringsassistenten.

8 8 (11) 6 Indsend dit sdossier 1. Træf aftale om indsendelsesplanen med SIEF (valg af spunkt, modtagelse af kode). 2. Opret en fælles i REACH-IT og oplys dine medregistranter om koden (hvis du er ledende registrant). 3. Tilmeld dig den fælles i REACH-IT med koden (hvis du er medregistrant). 4. Indsend dit sdossier 5. Følg instruktionerne i ECHA s kommunikation, hvis din indsendelse mislykkes. Kontakt ECHA, hvis du er usikker. 6. Indsend igen. 7. Betal gebyret senest på forfaldsdatoen for din faktura. Kontrollér din REACH-IT-konto jævnligt. Du modtager kun officielle meddelelser fra ECHA på denne måde.

9 9 (11) Kontroller, om dit stof er blevet registreret. 3 Organisér dig med dine medregistranter 1. Find ud af, hvem den ledende registrant er. Du har muligvis allerede modtaget fra denne virksomhed. Hvis ikke, kan du finde denne på siderne vedrørende fælles indsendelse i REACH-IT. 2. Kontakt den ledende registrant. 3. Få bekræftet af dine medregistranter, at dit stof matcher stofidentifikationsprofilen i den eksisterende, og at de pågældende data er relevante for dit stof. Hvis du ikke er enig i indholdet i den fælles indsendelse, kan du indsende en protest vedrørende deltagelse i den fælles indsendelse til ECHA. 4. Aftal betingelserne for at deltage i den fælles. Følg ECHA s gode råd om vellykkede forhandlinger om datadeling på siderne vedrørende ECHA's REACH Hvis du allerede er i besiddelse af data om et bestemt stof, kan du vælge ikke at deltage i forbindelse med dette oplysningskrav. Der findes tre mulige årsager: uforholdsmæssige omkostninger, aspekter om fortrolighed og uenighed om valg af data. En begrundelse er påkrævet. Hvis der ikke er mulighed for at opnå enighed, kan du fremsende en protest vedrørende datadeling til ECHA.

10 10 (11) 5 Udarbejd din som et IUCLID-dossier 1. Overvej forskellige muligheder for indsendelse: IUCLID, REACH-IT og ECHA Cloud services hvad passer dig bedst? Kontakt din IT-afdeling vedrørende dine behov baseret på antallet af brugere, systemkrav, virksomhedens ITstruktur, backup (både for data og mennesker). 2. Kontrollér, at du har adgang til det system, som du har valgt IUCLID-installation login til ECHA Cloud services adgang til REACH-IT. 3. Indtast dataene. 4. Opret dit sdossier (hvis du anvender IUCLID). Brug hjælpeværktøjet til validering (Validation Assistant) og den pågældende distributions-plug-in for at minimere antallet af emner ved indsendelsen og for at se de data, der vil blive offentliggjort. Nogle af informationerne bliver også kontrolleret manuelt af ECHA. Disse kontroller er ikke omfattet af valideringsassistenten.

11 11 (11) 6 Indsend dit sdossier 1. Tilmeld dig den fælles i REACH-IT med koden. 2. Indsend dit sdossier 3. Følg instruktionerne i ECHA s kommunikation, hvis din indsendelse mislykkes. Kontakt ECHA, hvis du er usikker. 4. Indsend igen. 5. Betal gebyret senest på forfaldsdatoen for din faktura. Kontrollér din REACH-IT-konto jævnligt. Du modtager kun officielle meddelelser fra ECHA på denne måde. Under forberedelsesprocessen kan du søge hjælp hos din nationale helpdesk, ECHA eller hos din brancheorganisation/regionale brancheforening.

Webinar for ledende registranter Datadeling og -spredning. Datadeling i SIEF. 30. april

Webinar for ledende registranter Datadeling og -spredning. Datadeling i SIEF. 30. april Webinar for ledende registranter Datadeling og -spredning Datadeling i SIEF 30. april 2010 Laurence Hoffstadt, ECHA 1 Oversigt Obligatoriske aktiviteter i et SIEF Stoffets identitet / samme stof Ledende

Læs mere

Praktisk øvelse. Med nøgle. Støttedokument 1 (4) 25. maj 2017

Praktisk øvelse. Med nøgle. Støttedokument 1 (4) 25. maj 2017 Støttedokument 1 (4) 25. maj 2017 Praktisk øvelse Med nøgle 1 Indhold 1. Introduktion... 2 2. Instruktioner... 2 2.1. Tegnforklaring... 2 2.2. Øvelsen trin for trin... 2 3. Nøgle til øvelsen... 5 3.1.

Læs mere

Udarbejdelse af medlemsdossier

Udarbejdelse af medlemsdossier Udarbejdelse af medlemsdossier Udarbejdelse af dossier fra medlemsregistrant HelpNet-webinar om fælles indsendelse medlemsregistranter 28. og 29. april 2010 Laura Walin ECHA Vejlednings- og helpdeskenheden

Læs mere

Oprettelse og indsendelse af et dossier

Oprettelse og indsendelse af et dossier Oprettelse og indsendelse af et dossier Mike RASENBERG Registrering & IT-redskaber Webinar for ledende registranter Forretningsregler 22. april 2010 Arbejdsgang hovedpunkterne i registrering I 1 Den ledende

Læs mere

Indhold. Indledning. Oversigt over indsendelse af dossier (IUCLID 5) Oversigt over indsendelse af dossier (REACH-IT) Spørgsmål og svar

Indhold. Indledning. Oversigt over indsendelse af dossier (IUCLID 5) Oversigt over indsendelse af dossier (REACH-IT) Spørgsmål og svar Indhold Indledning Oversigt over indsendelse af dossier (IUCLID 5) Oversigt over indsendelse af dossier (REACH-IT) Spørgsmål og svar Konklusioner og fremtidige webinarer http://echa.europa.eu 1 Oversigt

Læs mere

Webinar for ledende registranter Datadeling og -spredning. Spredning. 30. april Catherine Cornu, ECHA

Webinar for ledende registranter Datadeling og -spredning. Spredning. 30. april Catherine Cornu, ECHA Webinar for ledende registranter Datadeling og -spredning Spredning 30. april 2010 Catherine Cornu, ECHA Oversigt Spredning = offentliggørelse af oplysninger fra registreringsdossierer på ECHA's websted

Læs mere

Introduktion til datadeling

Introduktion til datadeling Webinar for ledende registranter Datadeling og -spredning Introduktion til datadeling 30. april 2010 Laurence Hoffstadt, ECHA 1 Nøgleprincipper - oversigt Hvorfor dele data? Hvem forventes at dele data?

Læs mere

Tvister om datadeling

Tvister om datadeling Webinar for ledende registranter Datadeling og -spredning Tvister om datadeling 30. april 2010 Diana Antal, ECHA 1 Oversigt over tvister vedrørende datadeling i et SIEF En SIEF-deltager forespørger, om

Læs mere

REACH: Forhåndsregistrering og registrering spørgsmål og svar

REACH: Forhåndsregistrering og registrering spørgsmål og svar MEMO/08/240 Bruxelles, den 11. april 2008 REACH: Forhåndsregistrering og registrering spørgsmål og svar EU's nye kemikalielovgivning REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals

Læs mere

1. INDSAMLING AF PERSONOPLYSNINGERNE

1. INDSAMLING AF PERSONOPLYSNINGERNE Nærværende privatlivspolitik beskriver, hvordan de personoplysninger ( Personoplysningerne ), De har afgivet - og som CNH Industrial Danmark A/S ( vi, os, vores eller Selskabet ) har indsamlet via denne

Læs mere

SPØRGESKEMA: REACH INTRODUKTION

SPØRGESKEMA: REACH INTRODUKTION SPØRGESKEMA: REACH INTRODUKTION Bemærk: Til nogle af spørgsmålene er der mere end et rigtigt svar. 1. Hvad betyder forkortelsen REACH? Fyld bogstaverne ud.! Registration (registrering)! Evaluation (vurdering)!

Læs mere

SPØRGESKEMA: REACH INTRODUKTION

SPØRGESKEMA: REACH INTRODUKTION SPØRGESKEMA: REACH INTRODUKTION Bemærk: Til nogle af spørgsmålene er der mere end et rigtigt svar. 1. Hvad betyder forkortelsen REACH? Fyld bogstaverne ud.! R! E! A! CH 2. Hvem er under REACH ansvarlig

Læs mere

Indhold. Indledning. Oversigt over indsendelse af dossier (IUCLID 5) Oversigt over indsendelse af dossier (REACH-IT) Spørgsmål og svar

Indhold. Indledning. Oversigt over indsendelse af dossier (IUCLID 5) Oversigt over indsendelse af dossier (REACH-IT) Spørgsmål og svar Indhold Indledning Oversigt over indsendelse af dossier (IUCLID 5) Oversigt over indsendelse af dossier (REACH-IT) Spørgsmål og svar Konklusioner og fremtidige webinarer http://echa.europa.eu 1 Oversigt

Læs mere

Vejledning om registrering

Vejledning om registrering VEJLEDNING Maj 2012 Version 2.0 Vejledning om gennemførelse af REACH 2 Version 2.0 - maj 2012 Udgave Ændringer Dato Version 0 Første udgave Juni 2007 Version 1 Første reviderede udgave 18/2/2008 Version

Læs mere

Forretningsgang for rådgivning

Forretningsgang for rådgivning FinansSparring er uvildig økonomisk rådgivning til private - til dig der har brug for et godt råd til at få råd. FinansSparring ApS Kragelundvænget 135 7080 Børkop Din vej til større overblik og mere overskud

Læs mere

KORTFATTET VEJLEDNING. Datadeling

KORTFATTET VEJLEDNING. Datadeling KORTFATTET VEJLEDNING Datadeling Formålet med dette dokument er på en letforståelig måde at forklare de væsentligste principper og forpligtelser vedrørende datadeling og fælles indsendelse Version 2.0

Læs mere

Vejledning om datadeling

Vejledning om datadeling Vejledning om datadeling Version 3.1 januar 2017 1 V E J L E D N I N G Vejledning om datadeling Version 3.1 Januar 2017 2 Vejledning om datadeling Version 3.1 januar 2017 JURIDISK MEDDELELSE Formålet med

Læs mere

Vejledning om registrering

Vejledning om registrering Version 3.0 - november 2016 1 VEJLEDNING November 2016 Version 3.0 Annankatu 18, P.O. Box 400, FI-00121 Helsingfors, Finland Tlf. +358 9 686180 Fax +358 9 68618210 echa.europa.eu 2 Version 3.0 - november

Læs mere

DIREKTØRERNES KONTAKTGRUPPE

DIREKTØRERNES KONTAKTGRUPPE DIREKTØRERNES KONTAKTGRUPPE FØRSTE UDGAVE (4. juni 2014) TJEKLISTE VED ANSÆTTELSE AF EN GOD KONSULENT I. Intern forberedelse II. Personlige kriterier for en konsulent III. Konsulentens viden IV. Konsulentens

Læs mere

Klassificering og mærkning i registreringsdossierer

Klassificering og mærkning i registreringsdossierer Klassificering og mærkning i registreringsdossierer Hvordan du udfylder punkterne om klassificering og mærkning i registreringsdossieret i IUCLID 5 Webinar for ledende registranter 9. april 2010 Terhi

Læs mere

Dyreforsøgs betydning for sikker anvendelse af kemiske stoffer

Dyreforsøgs betydning for sikker anvendelse af kemiske stoffer REACH Faktablad ECHA-12-FS-08-DA Dyreforsøgs betydning for sikker anvendelse af kemiske stoffer Hensigten med REACH-forordningen er at sikre et højt niveau af beskyttelse af menneskers sundhed og miljøet

Læs mere

Find de kemiske produkter og få dem registreret En praktisk vejledning. Dansk Erhverv 24. november 2014

Find de kemiske produkter og få dem registreret En praktisk vejledning. Dansk Erhverv 24. november 2014 Find de kemiske produkter og få dem registreret En praktisk vejledning Dansk Erhverv 24. november 2014 Mette Herget Herget.dk Kemirådgivning Kemikalieregulering REACH Registrering Tilgrænsende speciallovgivning

Læs mere

INFORMATION TIL INVESTORER OG DISTRIBUTØRER OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER

INFORMATION TIL INVESTORER OG DISTRIBUTØRER OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER INFORMATION TIL INVESTORER OG DISTRIBUTØRER OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER Maj 2018 1 Indledning 1.1 I henhold til Europa-Parlaments og Rådets Forordning (EU) 2016/679 er Investeringsforeningen C WorldWide

Læs mere

Det europæiske erhvervspas Brugervejledning for professionelle

Det europæiske erhvervspas Brugervejledning for professionelle Det europæiske erhvervspas Brugervejledning for professionelle 28. september 2018 1. udgave Europa-Kommissionen GD GROW R2 Det europæiske erhvervspas BRUGERVEJLEDNING Det europæiske erhvervspas BRUGERVEJLEDNING

Læs mere

1. Hvordan vi indsamler og opbevarer personoplysninger

1. Hvordan vi indsamler og opbevarer personoplysninger WAVINS ERKLÆRING OM PERSONOPLYSNINGER OG COOKIES Vi beskytter dine oplysninger og giver dig fuld gennemsigtighed og kontrol over dem Dette er erklæringen om personoplysninger og cookies for webstedet http://dk.wavin.com/

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK KVM-GENVEX A/S

PERSONDATAPOLITIK KVM-GENVEX A/S PERSONDATAPOLITIK KVM-GENVEX A/S KVM-GENVEX mener, at dine persondata tilhører dig. Vi tilstræber at respektere og behandle dine persondata med passende omhu hele tiden. Når du besøger vores websteder,

Læs mere

Supplerende ADR-Regler for Voldgiftsretten ved Den Tjekkiske Republiks Økonomiske kammer og Den Tjekkiske Republiks Landbrugskammer

Supplerende ADR-Regler for Voldgiftsretten ved Den Tjekkiske Republiks Økonomiske kammer og Den Tjekkiske Republiks Landbrugskammer A GENERELLE BESTEMMELSER...2 1 Ramme... 2 2 Definitioner... 2 3 Gebyrer og betalingsinstruktioner... 2 4 Instruktioner for kommunikation... 2 5 Tidsfrister... 2 B FØRELSE AF PROCEDURE...3 1 Indgivelse

Læs mere

Guide - AlphaOmega. AlphaOmega Guide. Guide. AlphaOmega

Guide - AlphaOmega. AlphaOmega Guide. Guide. AlphaOmega - De vigtigste processer, når man udarbejder sikkerhedsdatablade og arbejdspladsbrugsanvisninger i, er henholdsvis oprettelse af stoffer og oprettelse af råvarer/produkter. Derfor fokuserer denne praktiske

Læs mere

WHOIS-politik for.eu-domænenavne

WHOIS-politik for.eu-domænenavne WHOIS-politik for.eu-domænenavne 1/7 DEFINITIONER Termer, der er defineret i Vilkårene og/eller.eu-konfliktløsningsreglerne, skrives med stort begyndelsesbogstav heri. 1. POLITIK TIL BESKYTTELSE AF PRIVATLIVETS

Læs mere

Fortrolighedspolitik og erklæring om personoplysninger

Fortrolighedspolitik og erklæring om personoplysninger Fortrolighedspolitik og erklæring om personoplysninger Beskyttelse af dine data er vigtig for ScanDis, og det er vigtigt for os, at du fortsat har tillid til os. Hos ScanDis bestræber vi os derfor på at

Læs mere

Lær mere om. Find nyttige oplysninger i denne korte vejledning, så du kan komme godt i gang med REACH-IT og få et hurtigt overblik over systemet

Lær mere om. Find nyttige oplysninger i denne korte vejledning, så du kan komme godt i gang med REACH-IT og få et hurtigt overblik over systemet Lær mere om Find nyttige oplysninger i denne korte vejledning, så du kan komme godt i gang med REACH-IT og få et hurtigt overblik over systemet Du finder let alle oplysninger i REACH-IT fra hjemmesiden

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 21.3.2013 Den Europæiske Unions Tidende L 79/7 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 254/2013 af 20. marts 2013 om ændring af forordning (EF) nr. 340/2008 om gebyrer og afgifter til Det Europæiske

Læs mere

Ref. Ares(2014) /07/2014

Ref. Ares(2014) /07/2014 Ref. Ares(2014)2338517-14/07/2014 EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR ERHVERV OG INDUSTRI Vejledning 1 Bruxelles, den 1. februar 2010 - Forholdet mellem direktiv 2001/95/EF og forordningen om gensidig

Læs mere

Udarbejdelse af sikkerhedsdatablade

Udarbejdelse af sikkerhedsdatablade KORTFATTET VEJLEDNING Udarbejdelse af sikkerhedsdatablade Dette dokument gennemgår kort hovedprincipperne og -forpligtelserne for udarbejdelse og levering af sikkerhedsdatablade i henhold til REACHforordningen

Læs mere

Brugerkontrolmetoder i ELMS 1.1

Brugerkontrolmetoder i ELMS 1.1 Brugerkontrolmetoder i ELMS 1.1 2012-12-21 Kivuto Solutions Inc. [FORTROLIGT] INDHOLDSFORTEGNELSE OVERSIGT...1 KONTROLMETODER...2 Integreret brugerkontrol (IUV)...2 Shibboleth (og identitetsprogrammer

Læs mere

Adgangsforvaltning i IMI

Adgangsforvaltning i IMI Adgangsforvaltning i IMI 1. HVEM KAN FORVALTE ADGANGEN TIL IMI?... 2 2. REGISTRERING AF MYNDIGHED... 2 2.1. REGISTRERING AF EN MYNDIGHED I IMI... 2 2.1.1. REGISTRERING AF OPLYSNINGER OM MYNDIGHEDEN OG

Læs mere

HVILKEN INFORMATION INDSAMLER VI?

HVILKEN INFORMATION INDSAMLER VI? Denne politik ( Politikken ) beskriver hvordan Hopper ApS indsamler og behandler persondata, hvor Hopper er dataansvarlig og hvor vi ellers henviser til denne politik. Persondata betyder information om

Læs mere

REACH Hvilke regler skal virksomhederne være opmærksomme på?

REACH Hvilke regler skal virksomhederne være opmærksomme på? REACH Hvilke regler skal virksomhederne være opmærksomme på? Sidsel Dyekjær Miljøstyrelsens REACH helpdesk Miljøforum Fyn 23. september 2013 Indholdsfortegnelse 1.Hvad er kemikalier? 2.Lidt historie 3.Hvilken

Læs mere

Om CLP generelt. Webinar for ledende registranter 9. april Gabriele Schöning Klassificeringsafdelingen Det Europæiske Kemikalieagentur

Om CLP generelt. Webinar for ledende registranter 9. april Gabriele Schöning Klassificeringsafdelingen Det Europæiske Kemikalieagentur Om CLP generelt Webinar for ledende registranter 9. april 2010 Gabriele Schöning Klassificeringsafdelingen Det Europæiske Kemikalieagentur Oversigt EU's kemikalielovgivning og det globale harmoniserede

Læs mere

Guide - AlphaOmega. AlphaOmega Guide. Guide. AlphaOmega

Guide - AlphaOmega. AlphaOmega Guide. Guide. AlphaOmega - AlphaOmega AlphaOmega De vigtigste processer, når man udarbejder sikkerhedsdatablade og arbejdspladsbrugsanvisninger i AlphaOmega, er henholdsvis oprettelse af stoffer og oprettelse af råvarer/produkter.

Læs mere

Downstream-brugere. Dette dokument gennemgår kort de forpligtelser, som downstreambrugere skal opfylde for at overholde REACH-forordningen

Downstream-brugere. Dette dokument gennemgår kort de forpligtelser, som downstreambrugere skal opfylde for at overholde REACH-forordningen KORTFATTET VEJLEDNING Downstream-brugere Dette dokument gennemgår kort de forpligtelser, som downstreambrugere skal opfylde for at overholde REACH-forordningen Version 1.0 December 2013 2 Kortfattet vejledning

Læs mere

GDPR Beskyttelse af persondata

GDPR Beskyttelse af persondata Dette dokument er sidst opdateret d. 29/1-2019 og er gældende fra dags dato samt sletter alle tidligere. Skulle der være uoverensstemmelser mellem dokumenter har dette GDPR-dokument fortrinsret. GDPR Beskyttelse

Læs mere

Ergotel A/S (ET) information og vejledning der vedrører opbevaring og håndtering af personlige data.

Ergotel A/S (ET) information og vejledning der vedrører opbevaring og håndtering af personlige data. Ergotel A/S (ET) information og vejledning der vedrører opbevaring og håndtering af personlige data. 1. Generelt Denne politik om behandling af personoplysninger ("Persondatapolitik") beskriver, hvordan

Læs mere

Databeskyttelsespolitik

Databeskyttelsespolitik Databeskyttelsespolitik for Rasmus Gissel, tekstforfatter, oversætter og korrekturlæser 1. Indledning I denne databeskyttelsespolitik kan du læse følgende: hvordan, hvornår og hvorfor jeg indsamler persondata

Læs mere

FORTROLIGHEDSPOLITIK OG ERKLÆRING OM PERSONOPLYSNINGER

FORTROLIGHEDSPOLITIK OG ERKLÆRING OM PERSONOPLYSNINGER FORTROLIGHEDSPOLITIK OG ERKLÆRING OM PERSONOPLYSNINGER Beskyttelse af dine data er vigtig for Instrulog A/S, og det er vigtigt for os, at du fortsat har tillid til os. Hos Instrulog A/S bestræber vi os

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 17.6.2016 L 160/29 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2016/960 af 17. maj 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 596/2014 for så vidt angår reguleringsmæssige

Læs mere

Identifikation og navngivning af stoffer i henhold til REACH og CLP

Identifikation og navngivning af stoffer i henhold til REACH og CLP K O R T F A T T E T V E J L E D N I N G Identifikation og navngivning af stoffer i henhold til Formålet med dette dokument er i simple vendinger at forklare hovedprincipperne bag identifikation og navngivning

Læs mere

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Kontaktpunkter

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Kontaktpunkter L 148/16 10.6.2017 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/981 af 7. juni 2017 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for standardformularer, -modeller og -procedurer for høring af andre

Læs mere

Din ekspertvejleder til EU s kemikalielovgivning

Din ekspertvejleder til EU s kemikalielovgivning Din ekspertvejleder til EU s kemikalielovgivning Mange konsulenter tilbyder generel lovgivningsmæssig støtte, men få giver den hurtige og høje kvalitetsservice, som JSC leverer. Vi har et enestående team

Læs mere

REACH den nye EU-kemikalielovgivning. Lise Emmy Møller Projektmedarbejder Key2Green

REACH den nye EU-kemikalielovgivning. Lise Emmy Møller Projektmedarbejder Key2Green REACH den nye EU-kemikalielovgivning Lise Emmy Møller Projektmedarbejder Key2Green 1 EU kemikalielovgivning 1967-2003 Problem for få data om stoffers egenskaber for lidt viden om stoffers anvendelse myndigheder

Læs mere

Sådan registreres præ-lei-ansøgninger på NordLEI-webportalen

Sådan registreres præ-lei-ansøgninger på NordLEI-webportalen Sådan registreres præ-lei-ansøgninger på NordLEI-webportalen Som en del af NordLEI-webportalen kan kunder ansøge om præ-lei'er til sine juridiske enheder. NordLEI giver desuden mulighed for såkaldt assisteret

Læs mere

NR. 87 UNI-Login via LUDUS Web DEN 11. MARTS 2013

NR. 87 UNI-Login via LUDUS Web DEN 11. MARTS 2013 NR. 87 UNI-Login via LUDUS Web DEN 11. MARTS 2013 Adgang til LUDUS Web via UNI Login Opsætning i LUDUS og LUDUS Web Kørslen Indsend brugeroplysninger til UNI Login i LUDUS Web Hent UNI Login oplysninger

Læs mere

Kortfattet vejledning Identifikation og navngivning af stoffer i henhold til REACH og CLP

Kortfattet vejledning Identifikation og navngivning af stoffer i henhold til REACH og CLP Kortfattet vejledning Identifikation og navngivning af stoffer i henhold til REACH og CLP De mest opdaterede oplysninger om kemikaliesikkerhedsvurdering findes på ECHA's websted. JURIDISK MEDDELELSE Dette

Læs mere

Bemærk. Dommen kan ses på: http://curia.europa.eu/juris/liste.jsf?language=da&td=all&num=c- 106/14

Bemærk. Dommen kan ses på: http://curia.europa.eu/juris/liste.jsf?language=da&td=all&num=c- 106/14 Bemærk Bemærk venligst, at ECHA vil opdatere dette dokument i den nærmeste fremtid for at tage højde for Domstolens dom af 10. september 2015 i sag C-106/14. Med dommen præciseres anvendelsesområdet for

Læs mere

REACH og CLP. ved import fra ikke-eu-lande. Seminar Eigtveds Pakhus den 3. oktober 2012. Arbejdstilsynets oplæg v/ Ida Scharff

REACH og CLP. ved import fra ikke-eu-lande. Seminar Eigtveds Pakhus den 3. oktober 2012. Arbejdstilsynets oplæg v/ Ida Scharff REACH og CLP ved import fra ikke-eu-lande Seminar Eigtveds Pakhus den 3. oktober 2012 Arbejdstilsynets oplæg v/ Ida Scharff Importørens ansvar i forhold til Sikkerhedsdatablade og Eksponeringsscenarier

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR DET INDRE MARKED, ERHVERVSPOLITIK, IVÆRKSÆTTERI OG SMV'ER

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR DET INDRE MARKED, ERHVERVSPOLITIK, IVÆRKSÆTTERI OG SMV'ER EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR DET INDRE MARKED, ERHVERVSPOLITIK, IVÆRKSÆTTERI OG SMV'ER Bruxelles, den 18. juli 2019 REV1 Erstatter meddelelsen af 29. november 2018 MEDDELELSE TIL INTERESSENTER

Læs mere

Privatlivspolitik for MV-Nordic A/S

Privatlivspolitik for MV-Nordic A/S Privatlivspolitik for MV-Nordic A/S Denne Privatlivspolitik er gældende fra 25. maj 2018 1. Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik er gældende for samtlige personlige oplysninger, du giver os og/eller som

Læs mere

Guide my.matche.dk. - HURTIGT OVERBLIK s. 2 eller... - DETALJERET GENNEMGANG s af 12

Guide my.matche.dk. - HURTIGT OVERBLIK s. 2 eller... - DETALJERET GENNEMGANG s af 12 Guide my.matche.dk Denne guide hjælper dig igennem oprettelse, introducerer dig til dit personlige dashboard og hjælper med at udføre Parathedsvurderingen. - HURTIGT OVERBLIK s. 2 eller... - DETALJERET

Læs mere

Behandling af personoplysninger i forbindelse med husordensklager

Behandling af personoplysninger i forbindelse med husordensklager Behandling af personoplysninger i forbindelse med husordensklager 1 B E H A N D L I N G A F P E R S O N O P L Y S N I N G E R V E D H U S O R D E N S K L A G E R 1. INDLEDNING 1.1 Sundby-Hvorup Boligselskab

Læs mere

REACH i kommunen styr på kemikalierne

REACH i kommunen styr på kemikalierne REACH i kommunen styr på kemikalierne REACH står for: Registration (registrering); af de enkelte kemiske stoffer Evaluation (vurdering); af de kemiske stoffers egenskaber og effekter Authorisation (godkendelse);

Læs mere

Grundprincipper i REACH

Grundprincipper i REACH HVAD ER ET STOF? Et grundstof og forbindelser heraf, naturligt eller industrielt fremstillet, defineret ved CAS-, EINECS- eller ELINCS nummer. EKSISTERENDE STOFFER/ INDFASNINGSSTOFFER er stoffer, som allerede

Læs mere

Grundprincipper i REACH

Grundprincipper i REACH Få mere information om REACH: Industriens help-desk www.reach-klarbesked.dk Miljøstyrelsens help-desk www.mst.dk/kemikalier/reach+ Helpdesk E-learning www.ereach.dhigroup.com Få mere information om Foreningens

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.6.2017 C(2017) 4250 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 23.6.2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/2366

Læs mere

Privatlivspolitik ekstern persondatapolitik

Privatlivspolitik ekstern persondatapolitik Privatlivspolitik ekstern persondatapolitik for Shine Danmark miljøvenlig rengøring vedr. behandling af persondata Version 1 Dato 22.05.2018 Godkendt af Christina L. Johansen Antal sider 14 Side 1 af 10

Læs mere

Vi uddanner dig til fremtiden KURSUSPROGRAM Se hjemmesiden

Vi uddanner dig til fremtiden KURSUSPROGRAM Se hjemmesiden Vi uddanner dig til fremtiden KURSUSPROGRAM 2017 Se hjemmesiden www.altox.dk Følg os på : http://dk.linkedin.com/company/altox-a-s Miljø Arbejdsmiljø Kemikalier Altox a/s Tonsbakken 16-18 2740 Skovlunde

Læs mere

RETNINGSLINJER. Artikel 1. Definitioner

RETNINGSLINJER. Artikel 1. Definitioner 1.6.2018 L 136/81 RETNINGSLINJER DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS RETNINGSLINJE (EU) 2018/797 af 3. maj 2018 om Eurosystemets levering af tjenesteydelser vedrørende forvaltning af valutareserver i euro til

Læs mere

Regler for registrering af Domænenavne

Regler for registrering af Domænenavne Regler for registrering af Domænenavne DEFINITIONER Disse regler for registrering af domænenavne anvender de begreber, der er defineret i vilkårene og betingelserne og/eller ADR. FORMÅL OG ANVENDELSESOMRÅDE

Læs mere

1.1 Vi kan indsamle og opbevare følgende oplysninger fra og om dig, hvis du interagerer med os gennem webstedet:

1.1 Vi kan indsamle og opbevare følgende oplysninger fra og om dig, hvis du interagerer med os gennem webstedet: FLAVORS - PRIVATLIVSPOLITIK Ikrafttrædelsesdato: 01/10/2014 Denne privatlivspolitik beskriver, hvorledes Flavors IVS, Flensborggade 6 Kld. 1669 København V. ("Flavors", "os", "vores", og "vi") indsamler,

Læs mere

Den gode Proces for forskningsbaseret myndighedsrådgivning

Den gode Proces for forskningsbaseret myndighedsrådgivning Den gode Proces for forskningsbaseret myndighedsrådgivning 1. Indledning... 1 2. To virkeligheder mødes... 2 3. Åbne og gennemsigtige procedurer omkring forskningsbaseret rådgivning... 3 4. Proces for

Læs mere

Profil Search s Persondatapolitik

Profil Search s Persondatapolitik Profil Search s Persondatapolitik Hvad er det Profil Search værner om privatlivets fred, og vi er naturligvis forpligtet til at beskytte den. I overensstemmelse med den generelle databeskyttelsesforordning

Læs mere

Persondatapolitik - Munck Gruppen a/s

Persondatapolitik - Munck Gruppen a/s 1 af 5 Persondatapolitik - Seneste revidering: oktober, 2019 2 af 5 Indholdsfortegnelse 1. Dataansvarlig... 3 2. Om hvem og hvordan indsamler MG personoplysninger?... 3 3. Hvilke informationer indsamler

Læs mere

Dine personoplysninger vil blive indsamlet og håndteret af os med henblik på følgende formål:

Dine personoplysninger vil blive indsamlet og håndteret af os med henblik på følgende formål: Privatlivspolitik HumanizeR ApS forpligter sig til at beskytte og respektere dit privatliv. Denne Privatlivspolitik beskriver (sammen med andre dokumenter, som vi refererer til heri) hvilke personoplysninger,

Læs mere

Insiderlister og de typiske fejl

Insiderlister og de typiske fejl Finanstilsynet KARE Insiderlister og de typiske fejl I sommeren 2016 kom der nye krav til, hvordan udstedere skal udforme insiderlister. Finanstilsynet har gennemgået et udvalg af de lister, som er indhentet

Læs mere

Præsentation 4: Hvordan ved jeg, om der bruges nanomaterialer på min arbejdsplads? www.nanodiode.eu

Præsentation 4: Hvordan ved jeg, om der bruges nanomaterialer på min arbejdsplads? www.nanodiode.eu Præsentation 4: Hvordan ved jeg, om der bruges nanomaterialer på min arbejdsplads? www.nanodiode.eu EU-lovgivning om sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen Vigtig europæisk lovgivning vedrørende beskyttelse

Læs mere

Flerårigt arbejdsprogram

Flerårigt arbejdsprogram 2012-2014 Reference: ISBN: ECHA-MB/25/2011 endelig udg. (dokument vedtaget af ECHA's bestyrelse) 92-9217-552-DA ISSN: 1831-6905 Dato: 21. juni 2011 Sprog: Dansk Spørgsmål eller bemærkninger i forbindelse

Læs mere

Derudover må personoplysninger i fysiske mapper kun tilgås af personer, der har et formål med at kunne tilgå de pågældende personoplysninger.

Derudover må personoplysninger i fysiske mapper kun tilgås af personer, der har et formål med at kunne tilgå de pågældende personoplysninger. GDPR - PROCEDURE/POLITIK FOR PERSONDATABESKYTTELSE Dataansvarlig Vincit Advokater ApS CVR-nr. 29 63 56 33 Trondhjems Plads 3, 4 2100 København Ø (herefter Vincit Advokater ) Tlf.nr.: +45 70 260 264 E-mail:

Læs mere

REACH og genanvendelse af plast. Møde i Plastindustrien 27. oktober 2008

REACH og genanvendelse af plast. Møde i Plastindustrien 27. oktober 2008 REACH og genanvendelse af plast Møde i Plastindustrien 27. oktober 2008 Hvad er omfattet af REACH? Stoffer - Rene kemiske stoffer - Monomerer Kemiske produkter - Blandinger af kemiske stoffer Artikler

Læs mere

Velkommen som registreret energimærkningsfirma i Energistyrelsens system

Velkommen som registreret energimærkningsfirma i Energistyrelsens system Velkommen som registreret energimærkningsfirma i Energistyrelsens system Indholdsfortegnelse 1. Introduktion 2. Fra registrering til indberetning oversigt 3. Firmaets nummer 4. Min side 4.1. Sådan logger

Læs mere

Udarbejdelse af sikkerhedsdatablade

Udarbejdelse af sikkerhedsdatablade K O R T F A T T E T V E J L E D N I N G Udarbejdelse af sikkerhedsdatablade Dette dokument gennemgår kort hovedprincipperne og -forpligtelserne for udarbejdelse og levering af sikkerhedsdatablade i henhold

Læs mere

Præ-SIEF s & SIEF s. Vejledning om arbejdet i præ-sief s og SIEF s. Organisation for erhvervslivet

Præ-SIEF s & SIEF s. Vejledning om arbejdet i præ-sief s og SIEF s. Organisation for erhvervslivet Præ-SIEF s & SIEF s Vejledning om arbejdet i præ-sief s og SIEF s Organisation for erhvervslivet 1. udgave d. 26. februar 2009 Indholdsfortegnelse Dannelse af præ-sief er... 2 Statistik... 3 Dannelse af

Læs mere

Privacy Policy Statement Privatlivspolitik

Privacy Policy Statement Privatlivspolitik Privacy Policy Statement Privatlivspolitik Indledning: itn vision aps og dens datterselskaber (itn sales2go, itn bizz mv.) respekterer de enkeltes privatliv. Denne erklæring om beskyttelse af personlige

Læs mere

INDLEDENDE KAPITEL. Artikel 1. Denne forordnings supplerende karakter

INDLEDENDE KAPITEL. Artikel 1. Denne forordnings supplerende karakter L 179/72 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EU) Nr. 673/2014 af 2. juni 2014 om nedsættelse af et mæglingspanel og forretningsordenen for dette (ECB/2014/26) STYRELSESRÅDET FOR DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

Læs mere

SPT. The Association of Danish Cosmetics and Detergent Industries. Ny Kosmetikforordning

SPT. The Association of Danish Cosmetics and Detergent Industries. Ny Kosmetikforordning Information til foreningens medlemmer Ny Kosmetikforordning Kgs. Lyngby den 4. januar 2010 Den nye Kosmetikforordning blev offentliggjort i EU s Lovtidende den 22. december 2009. Forordningen (der er dateret

Læs mere

Sådan fungerer Danmarks Miljøportal. en pixibog om infrastrukturen bag Danmarks Miljøportal

Sådan fungerer Danmarks Miljøportal. en pixibog om infrastrukturen bag Danmarks Miljøportal Sådan fungerer Danmarks Miljøportal en pixibog om infrastrukturen bag Danmarks Miljøportal Kort om Danmarks Miljøportal Danmarks Miljøportal giver adgang til mange forskellige fællesoffentlige data om

Læs mere

Hvad du søgte efter Identiteten på det websted, du besøgte umiddelbart før vores websted (henvisende websted).

Hvad du søgte efter Identiteten på det websted, du besøgte umiddelbart før vores websted (henvisende websted). Brugervilkår og andre gode ting, som du bør vide for at være sikker online. Sikkerhed er alles ansvar En del af IKEA ånden er "jeg gør min del, du gør din del, og sammen gør vi en masse." Dette gælder

Læs mere

Minecraft 3D printvejledning. Vejledning i 3D print

Minecraft 3D printvejledning. Vejledning i 3D print Vejledning i 3D print Indhold Indledning:... 3 Vejledning til oprettelse af konti til brug for løsningen:... 4 Log ind på Minecraft 3D serveren... 5 Sådan får du eksporteret din 3D model ud af Minecraft:...

Læs mere

Tips & Tricks nr. 87 UNI-Login via LUDUS Web

Tips & Tricks nr. 87 UNI-Login via LUDUS Web LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 Tips & Tricks nr. 87 UNI-Login via LUDUS Web Den 11. marts

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsjura og lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPCHO Sags nr.: 1407039 Dok. Nr.: 1599068 Dato: 11. december

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.12.2018 C(2018) 7942 final KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) / af 3.12.2018 om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1907/2006 om registrering,

Læs mere

Vi vil ikke bruge eller dele dine oplysninger, undtagen de tilfælde som er beskrevet i denne fortrolighedspolitik.

Vi vil ikke bruge eller dele dine oplysninger, undtagen de tilfælde som er beskrevet i denne fortrolighedspolitik. Fortrolighedspolitik Effektiv fra: 8. november 2017 Introduktion Pagobox ApS ( "Pleo", "os", "vi" eller "vores") driver Pleo.io webstedet, Pleo webapplikationen, Pleo mobilapplikationen og tilbyder Pleo

Læs mere

Vejledning til brug for indberetning af energimærkninger

Vejledning til brug for indberetning af energimærkninger Vejledning til brug for indberetning af energimærkninger For at kunne indberette energimærkninger skal firmaet gøre følgende: - logge ind på Min side - tilknytte de energikonsulenter, som må indberette

Læs mere

DATABESKYTTELSESPOLITIK FOR KUNDERS OG LEVERANDØRERS KONTAKTPERSONER

DATABESKYTTELSESPOLITIK FOR KUNDERS OG LEVERANDØRERS KONTAKTPERSONER DATABESKYTTELSESPOLITIK FOR KUNDERS OG LEVERANDØRERS KONTAKTPERSONER Indledning og sammendrag For Axess Logistics * (i denne politik kaldet vi ) er beskyttelse af dine vigtigt. Vi bestræber os altid på

Læs mere

BESTYRELSERNES SAMMENSÆTNING OG ARBEJDE

BESTYRELSERNES SAMMENSÆTNING OG ARBEJDE FSR survey oktober 2012 BESTYRELSERNES SAMMENSÆTNING OG ARBEJDE www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser

Læs mere

Introduktion til den almen medicinske portefølje

Introduktion til den almen medicinske portefølje Introduktion til den almen medicinske portefølje Kære kollega. Alle nye speciallægeuddannelser er målstyret dvs. en række mål eller kompetencer skal opfyldes undervejs gennem uddannelsen. Til det formål

Læs mere

PERSONDATA & PERSONDATAORDBOG

PERSONDATA & PERSONDATAORDBOG PERSONDATA & PERSONDATAORDBOG EU persondataforordningen - GDPR (General Data Protection Regulation) er en af de største og mest omfattende ændringer i beskyttelse og reguleringen af personlige data i nyere

Læs mere

Status på CLP. Dialogmøde d. 30/4-2012. Trine Thorup Andersen

Status på CLP. Dialogmøde d. 30/4-2012. Trine Thorup Andersen Status på CLP Dialogmøde d. 30/4-2012 Trine Thorup Andersen Overblik overgangsperioden 2010-2015 Notificering til industrilisten 3. Januar 2011 + fortløbende for nye stoffer CLP i kraft Januar 2009 CLP

Læs mere

Samspil mellem den vurderende medlemsstat og registranterne under stofvurdering anbefalinger

Samspil mellem den vurderende medlemsstat og registranterne under stofvurdering anbefalinger Samspil mellem den vurderende medlemsstat og registranterne under stofvurdering anbefalinger Annankatu 18, P.O. Box 400, FI-00121 Helsinki, Finland Tel. +358 9 686180 Fax +358 9 68618210 echa.europa.eu

Læs mere

Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse 1)

Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse 1) Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse (Producentansvar for elektronikskrot m.v.) LOV nr 385 af 25/05/2005 (Gældende) Senere ændringer til forskriften Forskriftens fulde tekst Lov om ændring af lov

Læs mere

Denne privatlivspolitik beskriver hvordan Axdata A/S (herefter vi, vores eller os ) behandler personoplysninger om dig.

Denne privatlivspolitik beskriver hvordan Axdata A/S (herefter vi, vores eller os ) behandler personoplysninger om dig. Version 1.0: 18. maj 2018 Denne privatlivspolitik beskriver hvordan Axdata A/S (herefter vi, vores eller os ) behandler personoplysninger om dig. Vi respekterer dit privatliv. Uanset om du er en tilbagevendende

Læs mere

Bilag 3A.7 Brugergrænseflader

Bilag 3A.7 Brugergrænseflader Bilag 3A.7 Brugergrænseflader Version 0.8 26-06-2015 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 3 2 INDLEDNING... 4 3 USER EXPERIENCE GUIDELINES (UX-GUIDELINES)... 5 3.1 GENERELLE UX-GUIDELINES... 5 3.1.1

Læs mere