Historien om Piraterne fra de 7 have

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Historien om Piraterne fra de 7 have"

Transkript

1 Historien om Piraterne fra de 7 have For de 5-8 årige Ohøj landkrabber

2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indledning Piraterne fra de 7 have Teori Værksted Motiverende fortælling: Klap-for-øjet + tørklæde Motiverende fortælling: Skibet Teori Natur Motiverende fortælling: Til stranden Motiverende fortælling: Bålmad Teori Musik Motiverende fortælling: Sang Motiverende fortælling: Instrumenter Teori Drama Motiverende fortælling: Drama/skuespil Motiverende fortælling: Rundt om Øen Teori Medier Motiverende fortælling: pirater på nettet Motiverende fortælling: Billedbog Afslutning

3 Indledning Hele denne Story-Line Historien om Piraterne fra de 7 have har jeg lavet til de yngste SFO børn i aldersgruppen 5-8 år, både piger og drenge. Alle børn i denne aldersgruppe elsker at bruge deres fantasi, og de fleste bruger/gør det helt ubevidst hele tiden. Derfor er hele dette univers med pirater og sørøver prinsesser oplagt. De vil få brugt deres fantasi og deres kreativitet, og samtidig vil de lære lidt om virkelighedens pirater. At det ikke kun er ren fantasi. Og så elsker de fleste i denne aldersgruppe historier om pirater og prinsesser der kæmper mod hinanden, og så samtidig at der er lidt om kærlighed/venskab.

4 Piraterne fra de 7 have sømil ude på de 7 have, sejler der et stort sort piratskib rundt På dette skib er der 10 pirater og 1 kaptajn. Kaptajn Black Eye (sort øje) hedder kaptajnen, og han er den mest frygtelige og skrækindjagende sørøver i hele verden. Ham og hans besætning jager og stjæler alt hvad de kommer forbi.

5 På skibet har de 14 kanoner og 1000 kanonkugler, og de er ikke bange for at bruge dem nej tvært imod alle de skibe de kommer forbi røver de først for alt af værdi, guld,- og sølvpenge, smykker og diamanter og selvfølgelig også alle deres pistoler og sabler. Så møder I denne Kaptajn Black Eye og hans piratbesætning er det bare med at komme væk.

6 Black Eye har ingen skrubler, det betyder at han vil gøre alt hvad han kan for at få fat på skattene i de andre skibe og røve dem. Kaptajn Black Eye er heller ikke særlig sød ved de andre pirater på hans skib. For nu skal I bare høre..

7 En tidlig morgen stod en af piraterne oppe i masten, og holdte udkig efter fremmede skibe de kunne røve. Han havde stået der oppe i 8 dage nu, uden at have lukket et øje, eller han var vist nok kommet til at stå og sove lidt efter så mange dage, og da kaptajn Black Eye opdagede det, blev han RASENDE.

8 Hvad har du gang i din dovne pirat, står du og sover, det er jo meningen at du skal holde øje med skibe vi kan røve nu har vi ikke røvet et eneste lille bitte skib i de sidste 8 dage, og Jeg vil æde min gamle sørøver hat på at det er Din skyld. Så i aften når månen står på himlen skal Du gå planken ud, og så vil Du ende dine dage i munden på en haj!!!!

9 Piraten undskylde og undskyldte men der var intet at gøre.i aften ville han ende sit liv i mave på en haj.intet kunne få Kaptajn Black Eye på andre tanker det skulle da lige være den evigt smukke Sørøver Prinsesse Perle.

10 Hun var både smuk og bedårende, men hun var også en meget frygtindgydende og farlig Pirat. Hun røvede ligesom Kaptajn Black Eye og hans besætning alt hvad hun kunne komme i nærheden af guld, sølv og diamanter..

11 Kaptajn Black Eye var faktisk MEGET forelsket i Sørøver prinsesse Perle, men det var der ingen der måtte vide, for så ville de bare grine af ham troede han.

12 Det blev aften, og Kaptajn Black Eye og hans besætning sejlede stadig rundt og ledte efter skibe de kunne røve. Pludselig på højre side af skibet langt langt ude i horisonten dukkede der et skib op. Skib i sigte, blev der råbt, og styrmanden tog roret og sejlede direkte imod det fremmede skib

13 hej Ho Hej Ho, hvor de glædede sig til at stjæle hvad de havde. Da de var kommet helt hen til skibet, hoppede de op på det fremmede skibs dæk, og skulle i gang med at røve men hov skibet var helt tomt for både tyvekoster men også for mænd.

14 Så så Kaptajn Black Eye at der var endnu et skib, ikke et hvilket som helst skib. Nej, det var Sørøver Prinsesse perles skib. Og nu stod hun ovre på sit skib og viftede med alt guldet og diamanterne.åh nej nu kom hendes besætning over i Black Eyes skib der var intet at gøre de var for stærke og for mange

15 De tog alle Black Eye s røverkoster, og nu skød hun også skibet ned med kanoner. Åhhh der var intet at gøre end at springe ned i havet, og så håbe på at der ikke kom en haj.kaptajn Black Eye tiggede og bad Prinsesse Perle om han ikke nok måtte komme med hendes skib, så skulle han nok gøre hvad hun sagde, for det var selvfølgelig hende der var kaptajnen!!!

16 Perle sagde ok, men på én betingelse: Du skal gifte Dig med Mig i aften, og så skal Vi have en masse børn.for det har Jeg altid ønsket Mig. Kaptajn Black Eye sagde straks JA, OK, det er en aftale for hun vidste jo ikke at han havde været forelsket i hende i meget lang tid.

17 Det gik som hun sagde, de blev gift, fik en masse dejlige sørøver børn og den dag i dag kan du stadig være uheldig at møde Dem ude på de store have, hvor de stadig sejler rundt for at røve tyvekoster fra alle fremmede skibe.så vogt Dig, Ja vogt Dig.

18 Teori Værksted Hvordan kan det være at det er så godt for mennesker at bruge deres fantasi? Det er meget vigtigt at børn bruger deres fantasi, da fantasi er nødvendig for al udvikling. Fantasien er nødvendig for at kunne lege både alene men også sammen. Fantasien er faktisk fundamentet for al kreativ udfoldelse.

19 Motiverende fortælling: Klap-for-øjet + tørklæde Hvad så? Har I ikke alle sammen lyst til at ligne en rigtig pirat som Black Eye eller sørøver prinsesse Perle??? Så syntes Jeg at Vi alle skal lave vores helt eget klap-for-øjet. Og skal Vi ikke også klippe vores eget pirat tørklæde..vi bliver bare SÅ flotte og farlige.

20 Aktivitetsbeskrivelse: Hjemmelavet klap-for-øjet + tørklæde Sort tykt karton Sort elastikbånd Sakse Hæfteklammer Stof i sort/hvid tern Målebånd Sort sprittusch Alle får et stykke sort karton og tegner en cirkel, som klippes ud. Der måles et stykke elastikbånd af, alt efter hovedets størrelse. Klips elastikken fast 2 steder Du har nu en klap-for-øjet. Lav en vandret linje på 1 m på stoffet med tuschen. Lav nu 2 linjer med målebåndet og tuschen, så Du får en trekant. Klip trekanten ud. Nu kan trekanten bindes om hovedet til et Pirat Tørklæde.

21 Motiverende fortælling: Skibet Kaptajn Black Eye s skib er jo stort og flot, men den er ved at være noget gammel, så jeg syntes Vi skal hjælpe ham med at få lavet et nyt fint skib. Så nu skal Vi alle sammen tegne Kaptajn Black Eye s nye flotte skib. Og bagefter så skal Vi male den med rigtig maling.vil I ikke hjælpe mig med det????

22 Aktivitetsbeskrivelse: Tegne og male Rekvisitter: Et MEGET stort stykke tykt hvidt karton eller bølgepap. Blyanter + viskelæder Saks Maling i alle farver Pensler i forskellige størrelser og tykkelser Forklæder eller gammelt tøj Evt. lim 1,5 m planke i træ +.½ m planke i træ + 2 stk finer skåret i en trekant(til holder af skibet. Laves af de voksne) Søm eller skruer (voksne) 2 m tykt ståltråd Start med at tegne omridset af skibet jo større jo bedre. Alle bidrager med at tegne detaljer på skibet. Klip skibet ud. Alle hjælpes med at male skibet med malingen. (husk forklæde el. gammelt tøj) De voksne laver et stativ af plankerne. Brug søm eller skruer. Når malingen er helt tørt, sættes skibet fast på stativet med ståltråden (stikkes bare igennem Kartonen/bølgepappet rundt om stativet)

23 Inspiration til Skibet

24 Teori Natur Hvorfor er det godt for alle børn at komme ud i naturen? Alle børn elsker at røre sig. Have masser af plads til at udfolde sig på. Her er naturen det bedste sted at være. Og alle børn elsker at gå på opdagelse- dette er naturen ideelt til. Naturen er beviseligt godt for børns generelle udvikling, og samtidig giver det dem en grundlæggende viden om og indsigt i naturens mangfoldighed. Og så er man heller ikke så meget syg når man opholder sig meget ude. Naturen inspirerer til leg, det er kun fantasien der sætter grænser, naturen er altså et fantastisk godt læringsrum.

25 Motiverende fortælling: Til stranden Kaptajn Black Eye og hans besætning sejler i alt slags vejr.og i dag røg de ind i et frygteligt uvejr.det stormede, lynede og tordnede, og bølgerne stod så højt at de væltede ind over dækket...åhh nej de stødte på grund.skibet var strandet hvad skulle de nu lave?? Jo de ville finde ud af hvad man kan finde på stranden Og det skal Vi også i dag.hvad kan man finde på stranden???

26 Rekvisitter: Aktivitetsbeskrivelse: Bus Gummistøvler Tøj efter vejret Spande Poser Snor + tøjklemme Kniv Lup Syltetøjsglas Bøger om alt ved stranden Til Stranden Der bestilles en bus. Alle skal klæde sig på efter vejret. Spande, poser, snor + klemme, kniv, lup og syltetøjsglas medbringes. Alt hvad der findes af spændende ting kommes i glas, spande eller syltetøjsglas. Vi kigger i bøgerne og undersøger hvad der er fundet.

27 Motiverende fortælling: Bålmad Kaptajn Black Eye og hele hans besætning blev hundesultne efter at have undersøgt hvad der var af ting og dyr på stranden.så nu tændte De et bål og lavede lidt lækkert mad! Og det syntes Jeg også at Vi skal i dag.vil i ikke være med til at lave noget bålmad sammen??

28 Aktivitetsbeskrivelse: Bålmad Ingredienser: Piratsuppe 1,5 kg skært oksekød 75 g olie 5 løg i tern 3 rød peber i tern 3 gul peber i tern 3 grøn peber i tern 10 gulerødder i skiver 5 l vand 8 oksebouilloner 6 spsk paprika 210 g tomatpure, koncentrat Ca 3 spsk salt Peber 2 kg kartofler 300 g naturel flødeost Evt. maizena + vand Pynt: Persille, hakket 1 l creme fraiche 38 %

29 Aktivitetsbeskrivelse: Bålmad Kødet skæres i mindre tern og svitses, tilsæt grofthakkede løg og svits dem med i 3 minutter. Tilsæt peberfrugt i tern, gulerødder i skiver (kan undlades) og de øvrige ingredienser (undtaget kartofler og flødeost) Bring suppen i kog og skum den Kog suppen ved svag varme 1 time (eller til kødet er næsten mørt) tilsæt kartofler i tern og flødeost kog suppen videre til kartoflerne er møre og smag suppen til Jeg legerer gerne suppen med lidt maizena oprørt i vand - så den bliver lidt tyk i det Ved servering - drys med persille og en klat cremefraiche Den bliver rigtig god, hvis du laver den én eller to dage i forvejen og lade det stå og trække smag... Lun flute serveres til

30 Brød over bål: Aktivitetsbeskrivelse: Bålmad Ingredienser: 30 g gær 6,5 dl vand 30 g salt 30 g honning g hvedemel Tag lunken vand, udrør gæren heri, honning og salt røres i og ca ¾ af melet tilsættes, ælt godt. Tilsæt mere mel til du får en lind og smidig dej der slipper hænderne. Hæver tildækket i ca 1 t. Ælt dejen igen. Form fladbrød. Efterhæv ca. ½ t. Bages på enten rist eller stegeplade/wok på bålet.

31 Teori Musik Hvad er det der gør at musik er så godt for børn og deres sprogudvikling? Børn er helt fra spæd, født med en sans for rytmik. Vi trækker vejret i rytmer og når Vi begynder at pludre er der en rytme også en rytme på. Når Vi nynner og synger får Vi også en rytme på. Støtter Vi børnene i deres sproglige udvikling igennem tale og musik/sang fremmer Vi deres nysgerrighed for tale/sprog. Uden sprog/tale kan børnene ikke udtrykke sig, og fortælle deres meninger og meget nemt bliver misforstået. Musik drager børn, og skærper deres koncentration, og derved vil man igennem musik og sange kunne øve/lære ord og sange via gentagelser. Det er sjovt at synge.

32 Motiverende fortælling: sang Kaptajn Black Eye elsker at synge sange, og ved I hvad? Det gør Jeg også!!! Black Eye har faktisk lavet en Pirat Sang som Vi alle skal lære at synge.lyder det ikke sjovt.nu skal I høre sangen.

33 Piraternes Sang, lydbånd Piraternes Sang

34 Piraternes sang, tekst Piraternes sang: Piraternes Sang! Hej Ho Hej Ho Vi er en flok pirater som skal ud på røvetogt! Vi er en flok pirater som skal ud på røvetogt! : så vogt Dig!! Ja vogt Dig!! Vi stjæler hvad Vi finder og bringer til vort skib. Vi stjæler hvad Vi finder og bringer til vort skib. Vore sabler og pistoler : så vogt Dig!! Ja vogt Dig!! kan ingen gå forbi. Vore sabler og pistoler Kaptajn Black Eye styrer skibet kan ingen gå forbi. gør Vi ikke hvad han siger så kommer Vi på planken : så vogt Dig!! Ja vogt Dig!! og ender livet i en haj!!!! Diamanter og guldpenge stjæler Vi i massevis!! Diamanter og guldpenge stjæler Vi i massevis!! : så svøm dog!! Ja svøm dog!!

35 Aktivitetsbeskrivelse: Piraternes sang Rekvisitter: 1 I-PAD el. computer Alle lytter til sangen nogle gange, og begynder med at øve 1 linje af gange. Dette skal øves hver dag over en længere periode på feks. 2 uger. Sangen skal I sidste ende bruges til det helt store drama stykke som skal vises til hele SFOén.

36 Motiverende fortælling: Instrumenter Kaptajn Black Eye ELSKER jo at synge det ved I jo allerede.men Black Eye s besætning på skibet, er faktisk også super gode til at spille på instrumenter.og i alle deres sange spiller de også på instrumenter.så nu syntes jeg at I alle sammen skal tage et af disse instrumenter, så skal vi lave musik til Kaptajn Black Eye s sang.

37 Aktivitetsbeskrivelse: Rekvisitter: Instrumenter Bongo trommer Klaver Pinde til at slå mod hinanden Trommesæt Alle får et instrument. Der øves en rytme for hver instrument. Husk det skal lyde lidt uhyggeligt, og følge sangens rytme.

38 Teori Drama Hvad lærer børn ved at lege rollelege/skuespil? Igennem rollelege/skuespil lærer børnene sproglige kompetencer, barnet får styrket sine personlige kompetencer, da det bla. skal kunne tage hensyn til andre og deres behov og kunne indgå i et større fællesskab som fremmer de sociale kompetencer. Børnene får styrket deres motoriske færdigheder bla. igennem sanglege. Og så giver det at deltage i drama/ skuespil børnene et større selvværd. Det at turde stille sig frem foran andre.

39 Motiverende fortælling: Drama/skuespil Kaptajn Black Eye bruger jo hele sin dag på at sejle rundt på de 7 have, og finde skibe som han kan røve for guld og diamanter. Nu skal vi alle sammen være pirater.for Vi skal nu til at lave vores helt eget dramastykke/skuespil, som skal handle om hvordan Kaptajn Black Eye er ude og røve guld og diamanter på de 7 have.lyder det ik bare sjovt?????

40 Rekvisitter: Aktivitetsbeskrivelse: Drama/skuespil Et manuskript til Pirat sangen/ uden tale (lavet ud fra sangens tekst) Det allerede lavede piratskib Vores klap-for-øjet + tørklæde Hvide skjorter Mørke bukser eller nederdele Eye-liner Den allerede øvede Piratsang Bongotrommer Klaver Trommesæt Kraftige Pinde De forskellige roller fordeles. Der øves på dramastykket. Musikken tilsættes. Øves og øves igen og igen..

41 Motiverende fortælling: Rundt om Øen Kan I huske at Kaptajn Black Eye og hans besætning strandede på en øde ø?? Og at de brugte tiden på at lede efter spændende ting på øen!! På turen rundt på øen, mødte de mange farlige dyr. Og et af disse dyr var en farlig tiger Hjææælp.de løb og løb rundt og rundt om øen.for ikke at blive fanget Nu skal Vi lege en leg som minder om dette løben fra tigeren, og den hedder : Rundt om Øen.

42 Aktivitetsbeskrivelse: Rundt om Øen Rekvisitter: 4 Kegler el pinde 1 Bat 1 Tennisbold 1 Bræt

43 Aktivitetsbeskrivelse: Rundt om Øen Deltagerne deles i to hold. Banen er et kvadrat, hvor de 4 hjørner markeres med en kegle el. pind. Det ene hold er ude og placerer sig spredt på banen. Det andet hold er inde og stiller op på en række. Udeholdet vælger en boldopgiver. Opgiverpladsen markeres med et bræt. Første spiller på indeholdet starter med at slå til den opgivne bold med boldtræet. Det gælder så for udeholdet om at gribe eller samle bolden op og så hurtigt som muligt kaste den tilbage til opgiveren, som siger "NU", når han/hun har bolden og står på opgiverpladsen. Hvis bolden gribes dør spilleren, ellers gælder det om at løbe banen rundt fra hjørne til hjørne (her er helle), hvis en spiller er på løb, når der siges "NU", dør han/hun. Hver gang en ny spiller skyder, må de der er ved et hjørne løbe videre. Når der bliver sagt "NU" dør alle, der er ude fra hjørnerne. Gribes en spillers bold, og der er en der er løbet, dør vedkommende. Der tælles point for hver gang en spiller når rundt. Udeholdet kommer ind, når der er tre døde.

44 Teori Medier Hvorfor skal børn lære at bruge computer/ I-Pads? I dagens verden anvender børn deres computer/i-pad fuldstændig på lige fod med andet legetøj. Computeren/I-Paden er en del af børnenes leg. Verden i dag bliver mere og mere digitaliseret, så derfor er det meget vigtigt at helt små børn allerede her stifter bekendtskab med alt det medie-verdenen kan tilbyde. Computere kan ikke længere kun bruges til ren underholdning- feks. film og spil, men er også en meget stor informationskilde til alt mellem himmel og jord, og kan bruges som studie/videns materiale.

45 Pirater på internettet Er i godt klar over at der findes rigtige pirater ude i verden??? Skulle vi ikke prøve at tage vores I-PAD eller computer og prøve at se om Vi kan finde noget om pirater i hele verden?? Det kan jo være at Vi også lærer lidt om hvorfor der findes pirater!!!

46 Eksempler på links på hjemmesider med pirater htm

47 Pirater

48 Motiverende fortælling: Billedbog Kaptajn Black Eye elsker at læse bøger og gamle søkort. Så nu skal Vi bruge nogen af alle de fine billeder som Vi fik taget mens Vi viste Vores Drama stykke for SFOén og lave en billedbog som han kan kigge I. Vi skal simpelthen lave Vores helt egen billedbog på computeren, med lyd og musik nu og når den er færdig så sender Vi den til alle Jeres forældre, så kan I vise Dem hvor dygtige Vi alle var.

49 Aktivitetsbeskrivelse: Billedbog Materialer: Billeder fra Dramastykket Computer Billederne som blev taget under dramastykket skal nu lægges ind på computeren. Der laves nu en Photo Story. Send den videre til forældrene.

50 Afslutning Børnene har nu været igennem alle de forskellige værksteder i min Story-Line Piraterne på de 7 have. Jeg håber at I alle har nydt det, og syntes at det har været sjovt. Jeg håber at det samtidig har inspireret Jer til selv at lave et lignende forløb med et andet tema. Har i spørgsmål er i velkommen til at kontakte mig for yderligere information.

KAPTAJN JACK OG HANS BESÆTNING SÆT SEJL!!

KAPTAJN JACK OG HANS BESÆTNING SÆT SEJL!! KAPTAJN JACK OG HANS BESÆTNING SÆT SEJL!! INDLEDNING KAPTAJN JACK OG HANS BESÆTNING Ud på det store hav sejler piratkaptajn Jack sammen med alle hans pirat venner. De bor på en øde ø med store palmer,

Læs mere

Pulled Pork. Jeg har lagt briketterne langs kanten hele vejen rundt. Jeg tænder omkring 2 håndfulde gamle kul og 3 nye.

Pulled Pork. Jeg har lagt briketterne langs kanten hele vejen rundt. Jeg tænder omkring 2 håndfulde gamle kul og 3 nye. Pulled Pork Mit forsøg med at lave en labyrint opstilling med briketter til pulled pork virkede til dels da jeg prøvede det sidst. Men denne gang har jeg lavet opstillingen på en lidt anden måde. Målet

Læs mere

KØD / GRØNSAGS SUPPER

KØD / GRØNSAGS SUPPER KØD / GRØNSAGS SUPPER (OPSKRIFTERNE ER TIL 4 PORTIONER) FRANSK LAMMESUPPE KINESISK KYLLINGSUPPE SPINAT SUPPE CHAMPIGNON SUPPE LØGSUPPE ASPARGSSUPPE BLOMKÅLS SUPPE JULIENNESUPPE KARTOFFELSUPPE TOMATSUPPE

Læs mere

Troels Træben - Skattejagt

Troels Træben - Skattejagt Dette løb er afholdt på en familieweekend med børn i alderen 1-13 år, hvor forældre og bedsteforældre også deltog. Løbet kunne fange specielt børnene fra 3-10 år, de yngre hyggede sig med at være med,

Læs mere

Kaninen pixeline. Af Kit G. Laugesen

Kaninen pixeline. Af Kit G. Laugesen Kaninen pixeline Af Kit G. Laugesen indledning Storyline er en lille historie om kaninen pixeline som godt kan lide farver. Målgruppe er dagpleje/vuggestuebørn i alder 1-3år,da jeg selv er dagpleje er

Læs mere

OKSEKØD (OPSKRIFTERNE ER TIL 4 PORTIONER)

OKSEKØD (OPSKRIFTERNE ER TIL 4 PORTIONER) (OPSKRIFTERNE ER TIL 4 PORTIONER) OKSEKØD KRYDRET OKSEKØDSPIE SVENSK FARSBRØD AMERIKANSK FARSBRØD UNGARSK RISFAD OKSEKØD I FAD VINTERGRYDE BØFGRYDE M/ GRØNSAGER UNGARSK PAPRIKAGRYDE STRIMLEBØF ALM. GULLASCH

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Eriks Mad og Musik 24. januar 2009

Eriks Mad og Musik 24. januar 2009 Eriks Mad og Musik. januar 009 Henriettes gulerodssuppe ½ kg gulerødder 0 g smør / dl appelsinsaft l grønsagsbouillon (måske lidt mere) lille grofthakket løg - tskf hakket frisk timian salt peber muskatnød

Læs mere

FORKÆL DIN MAD ASIATISK KYLLINGESUPPE MED PEBERFRUGT, FORÅRSLØG & KARRY MED PHILADELPHIA

FORKÆL DIN MAD ASIATISK KYLLINGESUPPE MED PEBERFRUGT, FORÅRSLØG & KARRY MED PHILADELPHIA ELSKER SUPPER FORKÆL DIN MAD MED PHILADELPHIA TILBEREDNINGSTID ı 20 minutter SERVERINGSPORTION ı 325 g kj 1008, kcal 241, protein 20,9 g, fedt 15,49 g, kulhydrater 5,15 g De fleste forbinder Philadelphia

Læs mere

Stjernemanden Arthur. Storyline af Kate Vilstrup Petersen for 3-6 årig

Stjernemanden Arthur. Storyline af Kate Vilstrup Petersen for 3-6 årig Stjernemanden Arthur Storyline af Kate Vilstrup Petersen for 3-6 årig Indholdsfortegnelse Stjernemanden Arthur Historie Værksted Fokus spørgsmål Trylledej Dekoration Musik Fokus spørgsmål Arthur skal en

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer. Cremet kartoffelsuppe med røget laks 4 personer

Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer. Cremet kartoffelsuppe med røget laks 4 personer Lad dig bare friste Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer 400-500 g hakket oksekød 1 spsk. Knorr krydderblanding til Kød og Grill Becel flydende til stegning af bøfferne Rodfrugtmos: 3-4

Læs mere

Indholdsfortegnelse:

Indholdsfortegnelse: Mine yndlingsopskrifter i Eventyrhuset. Kære mor og far I Eventyrhuset får vi serveret meget forskellig mad, og jeg har nogle madretter, som jeg elsker, og spiser rigtig meget af. Jeg har løbende fået

Læs mere

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole Flygtningen (Final draft) af 8.B - Henriette Hørlück Skole SC 1- GANGEN (DAG 1) Burhan går ned ad gangen mod klasseværelset. Han hører musik på sin mobil. Folk stopper deres snak. Elev 1 (Karls ven) ser

Læs mere

Inspiration til børnefødselsdage

Inspiration til børnefødselsdage Inspiration til børnefødselsdage Frugt og grønt Frugtpindsvin Udskåret melon Grønne lanser Til 15 børn Du skal bruge 1 hvidkålshoved eller 1 vandmelon 15 træspyd 4-5 forskellige slags grøntsager fra listen:

Læs mere

Sund og varieret kost

Sund og varieret kost Karrysuppe med ris 2 spsk. olie 1-2 løg 3 fed hvidløg 2 spsk. karry 1 tsk. chili 1 bouillonterninger 2 pakker hakkede tomater 1 l. vand 100 g. ris 2 porre i tynde ringe Der kan evt. tilsættes kylling i

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12. Uge 29 Emne: Nørd Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.00 Uge 29 l Nørd Hopp har fundet en god pind. Den faldt ned lige

Læs mere

Turmad Hovedretter. Fisk med stærk sauce

Turmad Hovedretter. Fisk med stærk sauce Fisk med stærk sauce -4 5-600 g. friskfanget eller tørret fisk (anykind) Olivenolie til stegning 2 tsk. carry 2 tsk. cayenne- chillipeber 4 fed hvidløg 1 ds. koncentreret tomatpure Evt. soyasauce 5 dl.

Læs mere

Cajun buffet 28. oktober. - mad fra hjertet af det sydlige USA, Louisiana

Cajun buffet 28. oktober. - mad fra hjertet af det sydlige USA, Louisiana Cajun buffet - mad fra hjertet af det sydlige USA, Louisiana 2 spsk olie 2 spsk hvedemel ½ spsk cajun krydderi ½ stort løg, hakket 3 fed hvidløg 1 grøn peberfrugt, hakkede 1 ds hakkede tomater 1 sønderjysk

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 8 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge8_familie.indd 1 06/07/10 11.25 Uge 8 l Familie og arbejde Ved

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Græsk buffet. Græsk buffet. Aarhus 7. oktober

Græsk buffet. Græsk buffet. Aarhus 7. oktober 3 auberginer Salt Moussaka Lidt olie til stegning 1 hakket løg 2 fed fin hakket hvidløg 1 kg hakket lamme eller oksekød 1 dl rødvin 2 spsk tomatpure 1 nip sukker ¼ tsk stødt kanel 1 spsk frisk hakket oregano

Læs mere

Kartoffelsalat. Kartoffelsalat (Tid: 30 min + kogetid)

Kartoffelsalat. Kartoffelsalat (Tid: 30 min + kogetid) Kartoffelsalat Kartoffelsalat er et evigt hit, her får du opskriften på en amerikansk en af slagsen Kartoffelsalat (Tid: 30 min + kogetid) Ingredienser: kartoffelsalat 8 kg kolde kogte kartofler 8 løg

Læs mere

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -1 I Guds hånd vokser jeg Mål: At give børn en forståelse for, at det er Gud, der lader os vokse. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan han forme os helt efter sin plan, så vi kan blive

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge24_superhelte_prinsesser.indd 1 06/07/10 11.41 Uge

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus Jeg vil se Jesus -4 Den lamme mand ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan den

Læs mere

Mejeriprodukter og mere frugt

Mejeriprodukter og mere frugt Mejeriprodukter og mere frugt Bilag Side 1 Morgenfrisk Frugtyoghurt (4 pers.) 8 dl yoghurt naturel af letmælk eller skummetmælk 200 g frugt, fx banan, melon, appelsin, æble, bær 25 g. mandler Vælg én eller

Læs mere

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter.

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter. Forbudt kærlighed Manuskript 2. gennemskrivning 1 EXT - BÆNKEN. Yasmin og Oliver griner og er lykkelige Forårsaften Kl. 17:49, i en park med buske og træer i baggrunden Yasmin og Oliver sidder og holder

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Opskrifter. Brændende kærlighed. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 38. mesterslagterens

Opskrifter. Brændende kærlighed. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 38. mesterslagterens Brændende kærlighed 1 kg bacon 4 store hakkede løg 1½ kg melede kartofler 1½ dl skummet- eller minimælk ½ tsk groft salt ½ dl klippet purløg 400 g syltede rødbeder 240 g rugbrød eller andet godt brød Kartoffelmos

Læs mere

Bonus fag/ Valgfag Emne: Legestue

Bonus fag/ Valgfag Emne: Legestue Bonus fag/ Valgfag Emne: Legestue Målgruppe: SFO alder 6-9 år Opgave/problembeskrivelse : Kevin og Christian Vores problemstilling er, at børn er for meget inden for og det er ikke sundt, fordi man skal

Læs mere

Opskrifter. i karry. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 45. mesterslagterens

Opskrifter. i karry. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 45. mesterslagterens Boller i karry 600 g hakket kalv- og skinkekød 1½ tsk. salt ½ tsk. peber 1 æg 1 løg ½-1 dl hvedemel 1-1½ dl mælk fx minimælk Karrysauce 1 løg 30 g smør/margarine 1-2 tsk. karry 3 spsk. mel 4 dl bouillon

Læs mere

Indbagt marsbar. 4 Mars bar 4 stykker butterdej Et pisket æg til pensling

Indbagt marsbar. 4 Mars bar 4 stykker butterdej Et pisket æg til pensling Indbagt marsbar 4 Mars bar 4 stykker butterdej Et pisket æg til pensling Tø butterdejsstykkerne op og rul dem forsigtigt lidt tyndere på et melstrøget bord et ad gangen. Pak hver enkelt Mars bar ind i

Læs mere

Jeg bygger kirken -3

Jeg bygger kirken -3 kirken - Bøn og fællesskab Mål: Kirken forbindes ofte med en bygning, men kirken er meget mere end det. Kirken består af mennesker. Kirken er til for, at vi kan have fællesskab med Gud og med hinanden.

Læs mere

Kan du slippe fri? Håndjern i reb. Kom med

Kan du slippe fri? Håndjern i reb. Kom med Kan du slippe fri? Håndjern i reb Sammenhold og samarbejde går hånd i hånd i denne øvelse, hvor deltagerne to og to bliver bundet sammen med håndjern af knobreb - og så skal de forsøge at slippe fri af

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 14. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 14. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 14 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 14 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge14_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 12.04

Læs mere

OPSKRIFTER FORLOREN HARE MED VILDT SAUCE. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 48 MESTERSLAGTERENS. Sæt haren i ovnen, ved 225 C i ca. ½ time.

OPSKRIFTER FORLOREN HARE MED VILDT SAUCE. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 48 MESTERSLAGTERENS. Sæt haren i ovnen, ved 225 C i ca. ½ time. FORLOREN HARE MED VILDT SAUCE 1 stk. forloren hare 200 g ribsgele 1 l. sødmælk 100 g margarine 4 spsk. hvedemel 200 g Dana Blue Salt og peber Kulør Sæt haren i ovnen, ved 225 C i ca. ½ time. Sovs: Hæld

Læs mere

Eriks Mad og Musik 23. august 2008

Eriks Mad og Musik 23. august 2008 Eriks Mad og Musik. august 008 Skaldyr Pil selv rejer - ½ kg hele rejer tskf groft salt dild citron mayonnaise surbrød (eller ristet brød) Bring rigeligt vand i kog og tilsæt salt og dild. Kogte krebs

Læs mere

Bowlingtur for 3. klasserne

Bowlingtur for 3. klasserne Nyhedsbrev SFO april 2014 Kære forældre Vi har nu ansat 2 pædagogmedhjælpere Lasse og Michael. De har nu været her i 2 uger og er ved at have lært en del navne på jeres børn. Michael er 20 år, har et sabbatår

Læs mere

26.11. 2011. Gulerodssuppe. Agurkesuppe. TEMA: Nem mad

26.11. 2011. Gulerodssuppe. Agurkesuppe. TEMA: Nem mad Eriks Mad og Musik.. 0 Gulerodssuppe Agurkesuppe Tema: agurk ½ grøn peber ½ eller / lille chili lille løg ½ dl yoghurt fed hvidløg salt & peber evt. dl (eller ) hønsebouillon Skyl agurken, flæk den, skrab

Læs mere

DUD 2011 Vestlimfjord Distrikt

DUD 2011 Vestlimfjord Distrikt Boller 20 g gær 4 ss. mælk 40 g smør 20 g sukker ¼ ts. salt 1 æg 200 g mel (3½dl) Mælk, smør, sukker og salt smeltes, afkøles til lillefinger temperatur Gær opløses heri Æg og mel tilsættes, og det hele

Læs mere

GRISEN ARTHUR - T I L M Å L G R U P P E N 9-1 2 Å R

GRISEN ARTHUR - T I L M Å L G R U P P E N 9-1 2 Å R GRISEN ARTHUR - T I L M Å L G R U P P E N 9-1 2 Å R Storyline af Helle Bennedsen INDHOLDSFORTEGNELSE Historien: Grisen Arthur Værksted Modellervoks, Klodser. Natur Bladkranse, Bålmad. Medier Fotografering

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Opskrifter. Indbagt oksefars med salat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 46. mesterslagterens

Opskrifter. Indbagt oksefars med salat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 46. mesterslagterens Indbagt oksefars med salat 500 g hakket oksekød 2 løg 500 g friske champignoner Salt og peber 200 g butterdej 4 spsk. rapsolie Salat 4 tomater 1 agurk 2 peberfrugt 1 hovedsalat 1 ds majs Skyl champignon

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

Opskrifter. Xl koteletter med varm kartoffelsalat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 23. mesterslagterens

Opskrifter. Xl koteletter med varm kartoffelsalat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 23. mesterslagterens Xl koteletter med varm kartoffelsalat 4 XL koteletter (svinekoteletter) 1 liter vand 1 kg skrabede nye kartofler Varm kartoffelsalat ¾ dl lagereddike 4 spsk. sirup friskkværnet peber 3 små, nye gulerødder

Læs mere

Tamilsk, somalisk og arabisk mad

Tamilsk, somalisk og arabisk mad Tamilsk, somalisk og arabisk mad Kyllingecurry fra Sri Lanka Ingredienser: 500 g. kylling, ½ tsk. cayennepeber ½ tsk. kardemomme ½ tsk. stødt nellike ½ tsk. Kanel 1 tsk. paprika 1 spsk.. Garam masala 1

Læs mere

Dette skal du have fast i dit køkken: Olivenolie Eddike (evt. æbleeddike men ikke nødvendigvis) Sukker Salt Peber Hvedemel Dijonsennep Soya

Dette skal du have fast i dit køkken: Olivenolie Eddike (evt. æbleeddike men ikke nødvendigvis) Sukker Salt Peber Hvedemel Dijonsennep Soya Dette skal du have fast i dit køkken: Olivenolie Eddike (evt. æbleeddike men ikke nødvendigvis) Sukker Salt Peber Hvedemel Dijonsennep Soya KYLLING PIE MED GRØN SALAT 1 hel kylling 3 løg 1½ dl hvedemel

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Madlavningsaften

Madlavningsaften Madlavningsaften 25.10.17 Grov madtærtebund - 1 stk. Tærtefyld - 1 tærte Bagte rødbeder og græskar med timian - 4 prs. Groft brød - 8 stk. Rullet dampet fiskefilet - 4 prs. Salat - 4 prs. Frugtspyd 30

Læs mere

Opskrifter. Frikadeller med havregryn. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 35. mesterslagterens

Opskrifter. Frikadeller med havregryn. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 35. mesterslagterens Frikadeller med havregryn 600 g hakket skinkekød 1 lille revet/ finthakket løg 2 æg 1-2 dl havregryn Salt - peber Ca. 1 1/2 dl mælk eller lidt mindre vand olie, med en klat smør, til stegning Rør hakket

Læs mere

TEMA: DANSK OG ETIOPISK MADKULTUR

TEMA: DANSK OG ETIOPISK MADKULTUR TIL LÆRERNE TEMA: DANSK OG ETIOPISK MADKULTUR UNDERVISNINGSFORLØB FOR 6. KLASSE I formålsparagraffen i folkeskoleloven står der Afrika. Men på trods af den økonomiske fremgang, er landet stadig blandt

Læs mere

PHILADELPHIA ELSKER SUPPER

PHILADELPHIA ELSKER SUPPER PHILADELPHIA ELSKER SUPPER TILBEREDNINGSTID ı 20 minutter SERVERINGSPORTION ı 325 g kj 1008, kcal 241, protein 20,9 g, fedt 15,49 g, kulhydrater 5,15 g FORKÆL DIN MAD MED PHILADELPHIA De fleste forbinder

Læs mere

Eriks Mad og Musik 23. oktober 2010 Brød, boller og bagværk

Eriks Mad og Musik 23. oktober 2010 Brød, boller og bagværk Eriks Mad og Musik. oktober 00 Brød, boller og bagværk Surdej 0 g gær dl lunkent vand g rugmel eller andet groft mel Rør gæren ud i vandet. Rør / af melet i til en godt klistret dej. Dæk skålen med folie

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11. Uge 21 Emne: Dyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.39 Uge 21 l Dyr Det er tidligt om morgenen og stadig mørkt. Hipp

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

Opskrifter. Kødboller i rød karry. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 27. mesterslagterens

Opskrifter. Kødboller i rød karry. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 27. mesterslagterens Kødboller i rød karry og kokosmælk 600 g hakket kalv og skinke 1-1½ tsk. salt ½ tsk. peber 2 æg 1 løg ½ hvedemel 1½ dl mælk fx letmælk 1 spsk. olie eller 15 g smør/margarine 1 tsk. rød karrypasta eller

Læs mere

OPSKRIFTER BOLLER I KARRY. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 03 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER BOLLER I KARRY. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 03 MESTERSLAGTERENS BOLLER I KARRY 600 g hakket skinkekød 1½ tsk. salt ½ tsk. peber 1 æg 1 løg ½-1 dl hvedemel 1-1½ dl mælk fx minimælk Karrysauce 1 løg 30 g smør/margarine 1-2 tsk karry 3 spsk mel 4 dl bouillon 1 syrligt

Læs mere

Indkøbsliste. Ugepakken. inderholder i denne uge. Uge 38-39

Indkøbsliste. Ugepakken. inderholder i denne uge. Uge 38-39 Uge 38-39 Indkøbsliste Ugepakken inderholder i denne uge 600 gram friskhakket oksekød 650 gram oksekødsgyros 8 stk. fadkoteletter 800 gram kyllingestrimler 2 glas champignon (evt. 500 g friske) 7 fed hvidløg

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Aktivitet 2. Lav trolde - lysestager

Aktivitet 2. Lav trolde - lysestager Aktivitet 2 Lav trolde - lysestager Motivation Trolde bor i skoven, og de har derfor ikke strøm så de kan få lys. De bruger stearinlys. I dag skal vi farve vores egne flotte trolde lysestager. I bestemmer

Læs mere

Guds engle -2. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Guds engle -2. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Guds engle -2 Mål: Vi vil give børnene bibelske sandheder omkring engle. Læs derfor også vedlagte fil Guds Engle info igennem, så du er rustet på til at svare på børnenes spørgsmål. Tekst: Luk. 1, 26-38

Læs mere

MENU Grillet fisk Tre grove dips: Grillede majs Grillede grøntsager Saltbagte kartofler & løg Pandebrød Müslikager

MENU Grillet fisk Tre grove dips: Grillede majs Grillede grøntsager Saltbagte kartofler & løg Pandebrød Müslikager MENU Grillet fisk Tre grove dips: Urtemayo, salsa verde og bønnepuré Grillede majs med urtemayo Grillede grøntsager med salsa verde bagte kartofler & løg Pandebrød med bønnepuré Müslikager med myntecreme

Læs mere

400 g rodfrugter (f.eks. persillerod, pastinak, gulerod, rødbede) 4 tsk olie 2 tsk citronsaft 1 tsk salt

400 g rodfrugter (f.eks. persillerod, pastinak, gulerod, rødbede) 4 tsk olie 2 tsk citronsaft 1 tsk salt Her er opskrifter, så I kan lave mad derhjemme. Det var fantastisk at møde jer. Jeg håber, I huske at bruge Jeres Mad-talenter i køkkenet derhjemme. I kan finde flere opskrifter på www.diaetist-iskov.dk.

Læs mere

Enøje, Toøje og Treøje

Enøje, Toøje og Treøje Enøje, Toøje og Treøje Fra Grimms Eventyr Der var engang en kone, som havde tre døtre. Den ældste hed Enøje, fordi hun kun havde et øje midt i panden, den anden havde to øjne som andre mennesker og hed

Læs mere

Opgaver, hvor børnene skal finde tegn (her kun punktum og komma), sætninger og ord i en tekst.

Opgaver, hvor børnene skal finde tegn (her kun punktum og komma), sætninger og ord i en tekst. Opgaver, hvor børnene skal finde tegn (her kun punktum og komma), sætninger og ord i en tekst. Indhold: 10 nummererede opgaver, der gradvist bliver sværere og sværere. Børnene kan se rækkefølgen i det

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Cremet jordskokkesuppe med saltet torsk, trøffelolie og hjemmelavet grissini

Cremet jordskokkesuppe med saltet torsk, trøffelolie og hjemmelavet grissini Kokkeskole den 10. januar 2012 Cremet jordskokkesuppe med saltet torsk, trøffelolie og hjemmelavet grissini Jordskokkesuppe 600g jordskokker 2 stk skalotteløg 1 fed hvidløg 1 bagekartoffel 100g smør 1

Læs mere

En kort fortælling om en dag i zoologisk have

En kort fortælling om en dag i zoologisk have Navn og klasse: En kort fortælling om en dag i zoologisk have Kira Glistrup 2019 Dansktip.dk 2019 Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole. 1 Inden du læser Du skal nu læse en

Læs mere

PsykInfo. Russisk salat (10 portioner) Dressing 2½ spsk light mayonnaise ½ dl fromage frais 1 løg Salt og peber Citronsaft

PsykInfo. Russisk salat (10 portioner) Dressing 2½ spsk light mayonnaise ½ dl fromage frais 1 løg Salt og peber Citronsaft Russisk salat Dressing 2½ spsk light mayonnaise ½ dl fromage frais 1 løg Salt og peber Citronsaft Fyld 200 g syltede rødbeder 100 g kogt kalvekød 100 g æble Høvlet peberrod 50 g kapers Løget renses og

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 17 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge17_sund og stµrk.indd 1 06/07/10 12.06 Uge 17 l Sund og stærk Det er en

Læs mere

VILDMOSEKARTOFFELFESTIVAL 14. OKTOBER 2017

VILDMOSEKARTOFFELFESTIVAL 14. OKTOBER 2017 Menu Forret Kartoffel/løg suppe m/drys af chorizo og persille + flûte Hovedret Krydderkam Knuste kartofler med estragon Røde kartofler i urtemayonnaise Nye kartofler i urtepuré med rug knas Coleslaw med

Læs mere

Peters udfrielse af fængslet

Peters udfrielse af fængslet Drama Peters udfrielse af fængslet Kan bruges som totalteater før eller efter tekstgennemgangen. Tekst: ApG 12,1-17 1. Forslag Roller: Peter (farvet lagen), to soldater (sorte affaldssække, evt. sværd),

Læs mere

Familieudvalgets. Kartoffelopskrifter

Familieudvalgets. Kartoffelopskrifter Familieudvalgets Kartoffelopskrifter Forretter Kartoffelsuppe med karry og rejer 750 g kartofler 3 løg 5 g margarine -2 spsk karry /2 l grønsagsbouillon 2 gulerødder 300 g rejer bdt. purløg Skræl kartoflerne

Læs mere

MESTERSLAGTERENS OPSKRIFTER. Uge 34 FYLDTE PANDEKAGER MED OKSEKØD

MESTERSLAGTERENS OPSKRIFTER. Uge 34 FYLDTE PANDEKAGER MED OKSEKØD FYLDTE PANDEKAGER MED OKSEKØD Pandekager 250 g hvedemel 2 dl mælk 3 dl vand 2 æg 1 tsk. olivenolie Pandekager Mel, mælk og vand piskes grundigt. Æggene tilsættes et efter et. Stilles på køl i 30 minutter,

Læs mere

Bananer med chokolade

Bananer med chokolade Bananer med chokolade Bananer med chokolade (20 stk.) INGREDIENSER 10 bananer (½ banan pr. barn) 1 pakke mørk pålægschokolade FREMGANGSMÅDE Bananerne halveres og flækkes forsigtigt på langs. De skal kunne

Læs mere

OPSKRIFTER FRIKADELLER MED KARTOFFELSALAT MED RYGEOST. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 36 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER FRIKADELLER MED KARTOFFELSALAT MED RYGEOST. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 36 MESTERSLAGTERENS FRIKADELLER MED KARTOFFELSALAT MED RYGEOST 600 g hakket kalv og flæsk 2 spsk. hvedemel 2 spsk. havregryn, finvalset 1 ½ dl mælk 1 æggehvide 1 æg 1 løg, alternativt rødløg 1 fed hvidløg 1 tsk. timian, tørret

Læs mere

Mål og værdier for frugtordningen i Troldedynastiet.

Mål og værdier for frugtordningen i Troldedynastiet. Mål og værdier for frugtordningen i Troldedynastiet. Frugtordningen i Troldedynastiet er et mellemtid, der serveres hver dag mellem kl. 13:30 og kl. 14:00. De børn, der går hjem inden, får et stykke frugt

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Jesus Guds gave til os -4

Jesus Guds gave til os -4 Jesus Guds gave til os -4 Freds Fyrste Mål: Fortæl børnene, at Jesus er Guds gave til os. Han er ikke kun en lille baby, han er også en Fyrste/Konge. Jesus Rige er et Rige af fred. I hans fredsrige skal

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

Eriks Mad og Musik. 11. 02. 2012 Tema: DDR-mad Østtysk mad. Gurkenjoghurt-Cocktail. Spreewald-agurke snack

Eriks Mad og Musik. 11. 02. 2012 Tema: DDR-mad Østtysk mad. Gurkenjoghurt-Cocktail. Spreewald-agurke snack Spreewald-agurke snack Eriks Mad og Musik. 0. 0 Tema: DDR-mad Østtysk mad Gurkenjoghurt-Cocktail Syltede agurker lille bæger creme fraiche. spsk flydende honning. Rør honningen godt ud i creme fraichen.

Læs mere

It-inspirator afsluttende opgave. Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen. Side 1 af 6

It-inspirator afsluttende opgave. Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen. Side 1 af 6 It-inspirator afsluttende opgave Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen Side 1 af 6 Indledning Den digitale medieverden er over os alle steder, om det er i dagtilbud, skoler eller fritidstilbud. Vi

Læs mere

OPSKRIFTER GRYDERET. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 19 MESTERSLAGTERENS. 800 g gryderet

OPSKRIFTER GRYDERET. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 19 MESTERSLAGTERENS. 800 g gryderet GRYDERET 800 g gryderet Gryderetten varmes i en gryde. Server med ris, kartofler eller kartoffelmos. WIENERSCHNITZLER MED JÆGERSAUCE OG POMMES FRITES 150 g bacon i tern 1 løg 200 g champignon 2 spsk. tomatpasta

Læs mere

Et godt valg -1. Daniel vælger fra. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

Et godt valg -1. Daniel vælger fra. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter Et godt valg -1 Daniel vælger fra Mål: Børnene indser, at det kommer dem til gode, når de vælger det forkerte fra og tør at sige fra. Det er aldrig en styrke at gå på kompromis med denne verdens ånd. I

Læs mere

Guds engle -2. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Guds engle -2. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Guds engle -2 Mål: At give børnene et bibelsk syn på engle. Læs bilaget Info igennem, så du kan besvare børnenes spørgsmål. Tekst: Luk. 1, 26-38 (Maria ser en engel). Visualisering: Pynt rummet med engle.

Læs mere

Mad til17 kræsne ganer

Mad til17 kræsne ganer 17 Mad til kræsne ganer Mad til Kræsne ganer 17 indeholder opskrifter til en lille tapasbuffet Kold hvidløgssuppe med croutons og druer 400 g hvidt brød uden skorpe 300 g mandler uden skal 2 fed hvidløg

Læs mere

Vi er en familie -1. Bed Jesus om at hjælpe din familie.

Vi er en familie -1. Bed Jesus om at hjælpe din familie. Vi er en familie -1 Bed Jesus om at hjælpe din familie. Mål: Børn lærer om familiens værdi. De lærer, at familiemedlemmer står sammen, er der for hinanden, elsker hinanden og hjælper hinanden. Børn opmuntres

Læs mere

Uge 27. Indkøb: Basis: Denne uge består madplanen af:

Uge 27. Indkøb: Basis: Denne uge består madplanen af: Denne uge består madplanen af: Uge 27 Kylling med basilikum Blomkålskarrysuppe Pasta m. Cherrytomater, mozarella og roculasalat Krebinetter med marinerede grønne bønner Hønsekødssuppe Risotto med kylling

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12. Kursusmappe Uge 19 Emne: Nørd Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.10 Uge 19 l Nørd Det har sneet igen, og alle de H er, der var

Læs mere