2 medi orthopaedics _1-Umschl_Kat_Orthetik_DAN.indd :58

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2 medi orthopaedics. 132700_1-Umschl_Kat_Orthetik_DAN.indd 2 11.01.11 14:58"

Transkript

1 5 m _1-Umschl_Kat_Orth

2 132700_1-Umschl_Kat_Orthetik_DAN.indd : mm 2 medi orthopaedics

3 132700_2-Inhalt_Kat_Orthetik_DAN.indd :46 medi compression Intelligente og effektive produkter medi compression er det varemærke, der udskiller medis kompression produkter fra andre. Mere end 60 års tysk erfaring inden for design og forskning er gået forud for at fremstille kvalitetsbeklædning, der garanteres at give præcis, gradueret kompression. orthopaedics medi compression 3

4 Vi har direkte forbindelse til at kommunikere. Til at samarbejde. Til at være der for hinanden. medi serviceteam respekterer disse krav og tager dem alvorligt. Derfor tilbyder vi ikke kun de bedste konsulenter på vort kontor, men også det seneste nye inden for logistik og kommunikationssystemer. Altid til tiden: med konsulentbistand, service, bestilling og levering. Vi står altid til rådighed for dig. Her er dit medi eksport team. Hotline For konsulentbistand, bestilling og problemløsning. medi Danmark: Vejlegårdsvej Vallensbæk Strand Denmark T F kundeservice@sw.dk k medi filialer: Se venligst kontaktinformationer på bagsiden af denne brochure. Internet 24 timer, 7 dage om ugen.

5 84 Ankel 86 medi elastic ankle support 87 Achimed 88 Levamed 89 M.step 90 medi ROM Walker/ medi Walker boot

6 Kvalitetscertifikat Som producent af medicinske produkter er medi meget opmærksom på kvalitet. Produkt- og systemcertifikaterne er et bevis på, at alle juridiske krav er opfyldt. CE-mærkning Vore medicinske produkter opfylder alle krav i EU-direktiv 93/42/EØF og i den tyske lov vedrørende medicinske produkter. I overensstemmelse med regulativerne er vore produkter underkastet en overensstemmelsesvurdering og har fået tildelt CE-mærket. CE-mærket, der er en slags pas for industriprodukter, garanterer fri handel inden for EØS (Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde). Kvalitetsmærket Textile Trust Alle ortopædiske bandager og ortoser undersøges jævnligt og vurderes efter strenge standarder på uvildige testinstitutter for evt. giftige stoffer, der er potentielt sundshedsskadelige for mennesker. Følgende garanteres med Öko-Tex Standard 100-certifikatet: DIN EN ISO 9001: 2000/DIN EN medi kvalitetsstyringssystem iht. DIN EN ISO 9001: 2000 og DIN EN Siden 1996 har vor ISO 9000-status været bevist for vore kunder med et certifikat. Siden da har medi udnyttet mulighederne iht. til denne standard til permanent forbedring af produkter fra vore flebologiske, ortose-, protetik- og hospitalsafdelinger ved at gøre processerne mere sikre og effektive. Vi anser kundetilfredshed for at være en afgørende målestok for kvalitet. Produktinnovation: evidensbaseret evaluering Materialer, teknikker og krav for ortopædiske bandager og ortoser ændrer sig med tiden. Derfor har medi foretaget langvarige, evidensbaserede undersøgelser med henblik på at skabe innovative ortopædiske produkter, såsom Spinomed og Spinomed active til sundhedsplejeområdet. På dette grundlag kan og effektive løsninger, skabe nye markeder og sætte standarder for fremtiden.

7 132700_2-Inhalt_Kat_Orthetik_DAN.indd :53 Vi producerer ikke kun medi fremstiller medicinske hjælpemidler til mange forskellige formål og livssituationer. Men vi ser ikke kun os selv som producenter. Vi driver vor egen forskning og udvikling samt teknologi-, produktions-, marketing- og salgsafdelinger med konstant fokus på markedet og dets skiftende behov og med vor egen vision for øje. Vor produktvifte består først og fremmest af medicinske kompressionsstrømper for patienter med venelidelser, lipødemer og lymfødemer, bandager og ortoser til konservativ og post-operativ behandling af ortopædiske læsioner og lidelser, tromboseforebyggende strømper, antiembolistrømper til brug efter veneoperationer, kompressionsudstyr til brug efter plastikkirurgiske indgreb samt forskellige behandlingsunderstøttende produkter. Ligeledes har medi et topprofessionelt program med den nyeste udvikling indenfor proteser, linere og behandling af fantomsmerter. Disse produkter benyttes og distribueres af hjælpemiddelcentraler, hospitaler og klinikker, læger og behandlere, dvs. af specialister, der ved, hvad der skal til for at forbedre patienternes livskvalitet. Det er vi stolte af. Det specielle ved vore produkter er, at der ikke er de mindste negative bivirkninger forbundet med at benytte dem. medi orthopaedics har stadig fokus på funktionel behandling inden for ortopædi og sportsmedicin og på at bevare eller genoprette bevægeapparatets funktioner gennem bandager og ortoser. Dette opnås ved hjælp af innovative produkter af meget høj kvalitet og med omfattende støttefunktioner. Patientens behov står altid i midtpunktet. Det er også en af grundene til, at vor forsknings- og udviklingsafdeling arbejder tæt sammen med vore partnere inden for medicinsk og ortopædisk teknologi. State-of-the-art virksomheder og løbende kvalitetskontrol er med til at garantere unikke kvalitetsprodukter. Fra produktudvikling til brug i behandlingsøjemed: Det er det, medi står for. orthopaedics medi 7

8 Funktionel behandling Tiden ændrer sig inden for medicin- og sundhedsindustrien og det samme gør meningerne. Nu om stunder står patientpleje uden tvivl forrest i de medicinske og kirurgiske behandlinger med særlig fokus på: Forebyggelse som det bedst mulige scenarie. Behandling patientpleje med højeste prioritet. Postoperativ pleje et nødvendigt fokus. I denne henseende fokuserer funktionel behandling på patientens hurtige genoptagelse af aktivitet, ikke kun efter et traume, men også i tilfælde af degenerative sygdomme som slidgigt og osteoporose. Funktionel behandling fremmer friheden til at være aktiv. medi orthopaedics har derfor udviklet en intelligent produktlinje inden for funktionel behandling, designet til at behandle manglerne i vort bevægeapparat med særlig vægt på ledfunktioner, beskyttelse og rehabilitering. medi orthopaedics mål er at introducere og etablere et ekstra element til de kirurgiske, fysiske, farmaceutiske og fysiologiske behandlinger i nutidens omfattende medicin. Funktionel behandling med bandager og ortoser er et af elementerne i en vellykket overordnet behandling og rehabilitering af patienter. Komfort og lethed ved brug samt funktionalitet er afgørende faktorer for succes. I tæt samarbejde med læger og ortopædteknikere har medi orthopaedics udviklet innovative produkter og produktkoncepter, der afhængigt af målet med behandlingen er effektive til at: Støtte og forbedre mobiliteten. Aflaste beskadigede ledområder. Sikre ledfunktioner. Berolige og aktivere patienten.

9 Produktfordele og ikoner medi orthopaedics-produkterne er udstyret med unikke egenskaber til glæde for dig og dine kunder. medi compression - Intelligente og effektive produkter medi compression er det varemærke, der udskiller medis produkter fra andre. Mere end 60 års tysk erfaring inden for design og forskning er gået forud for at fremstille kvalitetsbeklædning, der garanteres at give præcis, gradueret kompression. Clima Comfort Med en helt ny materialesammensætning er det lækre Clima Comfort med til at skabe et endnu bedre klima for huden. Fugtighed absorberes hurtigt og pålideligt af det indvendige materiale og transporteres herefter ud til overfladen, hvor det fordamper. Samtidigt sørger det åndbare strikmateriale for, at der kommer ilt til huden. Comfort Zone De bløde komfortzoner i de følsomme strækområder sørger for et behageligt klima hele dagen, selv i forbindelse med stillesidende aktiviteter, og giver mulighed for diskret brug under tøjet og i skoene. Clima Fresh De integrerede Clima Fresh-funktioner fjerner bakterier og skaber grundlaget for perfekt antibakteriel og lugtfri hygiejne. Airtex materiale Innovativt, åndbart, let og kompressivt materiale til behagelig aktivering af proprioceptionen. Effektiv fugttransport og høj komfort, selv på meget varme dage. physioglide led physioglide -leddets mekaniske bevægelser imiterer knæleddets fysiologiske funktioner og bevægelser på en meget realistisk måde. Når den indre og ydre skal glider hen over hinanden, vil physioglide-leddet blive længere i forbindelse med fleksion og kortere i forbindelse med ekstension. Det forhindrer ortosen i at glide frem og tilbage og giver desuden en bedre bærekomfort.

10

11

12 Lumbamed active Let lændestøtte Lændesmerter forårsaget af myotatisk og muskulær insufficiens. Irritation i de små intervertebrale led. ligamentoser. Let ledløshed i lændehvirvelsøjlen, fx. i forbindelse med osteochondrose og spondylose. Post-diskektomi-syndrom. Irritationer i ilio-sakralleddet. Sort. Hvid. Let lordosereduktion og opretning af bækken. 4 integrerede, formbare spændefjedre i ryggen stabiliserer området omkring lænden og korsbenet. Den proprioceptivt virkende kompression stimulerer stofskiftet, reducerer muskelspændinger og lindrer smerter. Åndbart materiale. Meget elastisk og åndbart materiale for høj bærekomfort; lateral overlapning sikrer individuel tilpasning til patientens kropsform. Håndstropper. Nem lukning med 2 integrerede håndstropper.

13 Lumbamed basic Lændestøtte med Clima Comfort materiale Lændesmerter (lumbago) pga. slidforandringer i facetleddene. Postural muskulær ubalance i lændehvirvelsøjlen. Ligamentoser. Post-diskektomi-syndrom. Led ledløshed i lændehvirvelsøjlen, fx. i forbindelse med osteochondrose og spondylose. Irritation i ilio-sakralleddet. Damemodel. Let lordosereduktion og opretning af bækken. Mærkbar aflastning af lændehvirvelsøjlen og støtte af rygmusklerne. De 4 integrerede, anatomisk formede (35 vinkel) dorsale spændefjedre kan justeres manuelt for at sikre perfekt tilpasning til anatomien i området omkring lænden/ korsbenet. Den proprioceptivt virkende kompression stimulerer stofskiftet, reducerer muskelspænding og lindrer smerter. Damemodel. Herremodel. Åndbar og svedtransporterende Clima Comfort materiale giver permanent høj bærekomfort. Comfort Zone: den anatomisk strikkede bandage sikrer perfekt pasform uden tryk, især takket være anatomisk formede spænder. Nem at tage på pga. integrerede håndstropper. Fås som hhv. herre- og damemodel. Håndstropper.

14 Lumbamed plus Lændestøtte med massagepude Lændesmerter (lumbago) pga. slidforandringer i facetleddene. Postural muskulær ubalance i lændehvirvelsøjlen. Ligamentoser. Post-diskektomi-syndrom. Let ledløshed i lændehvirvelsøjlen, fx. i forbindelse med osteochondrose og spondylose. Irritation i ilio-sakralleddet. Symfyseolyse. Damemodel. Let lordosereduktion og opretning af bækken. Vario-flex puden har en stabiliserende effekt på ilio-sakralleddet og aflaster den lumbosakrale overgang. Massage af lændemusklerne til forbedring af blodcirkulationen. Vario-flex puden og det kompressive strik stimulerer stofskiftet og lindrer muskelspændinger og smerter. Damemodel. Åndbar og svedtransporterende Clima Comfort materiale giver permanent høj bærekomfort. Ventilationsåbninger i vario-flex puden forstærker denne effekt ved at forhindre varmeophobning og sveddannelse. Comfort Zone: Den anatomisk strikkede bandage sikrer perfekt pasform uden tryk, især takket være anatomisk formede spænder. Fås som hhv. herre- og damemodel i to forskellige farver. Herremodel. Herremodel. Håndstropper. Vario-Fle x pude.

15 Lumbamed disc Lændestøtte med variabelt stabiliseringssystem Lændesmerter (lumbago). Degenerativ forandring af facetleddene. Osteochondrose. Spondyloartrose. Irritationer i ilio-sakralleddene. Lændesmerter med iskias (degenerativ årsag). Spondylose uden hvirvelskred. Mindre grad af spondylolyse, spondylolisthesis. Intervertebral diskusprotrusion eller diskusprolaps. Damemodel bag. Aflaster de pågældende hvirvler ved at reducere muskeltonus. Udflader lændelordosen (brofunktion). Støtter abdominalområdet (aktiverer de abdominale muskler). Reducerer anterior rotation af pelvis. Ud fra modulprincippet (rygpude og udskiftelige stabiliseringsstave med to forskellige hårdhedsgrader) kan bandagens stabilitet tilpasses helingsforløbet. Tab af muskelmasse forhindres gennem den nødvendige aktivering af patientens egen kropsmuskulatur. Damemodel for. Herremodel. Åndbar og svedtransporterende. Clima Comfort materiale giver permanent høj bærekomfort. Comfort Zone: Den anatomisk strikkede bandage sikrer perfekt pasform uden tryk, især takket være anatomisk formede spænder. Integrerede håndstropper gør det nemt at tage bandagen på. Fås som hhv. dame- og herremodel. Comfort Zone Lumbamed disc Artikelnummer art. 601 Artikelnummer art. 602 Artikelnummer art. 603 Artikelnummer art. 605 ( = udfyld for størrelse) Håndstropper

16 Lumbamed stabil Lændestøtte med spænderemme og lumbosakral pude (option) Lændesmerter (lumbago). Degenerativ forandring af facetleddene. Osteochondrose. Spondyloartrose. Irritationer i ilio-sakralleddene. Lændesmerter med iskias (degenerativ årsag). Spondylose uden hvirvelskred. Mindre grad af spondylolyse, spondylolisthesis. Intervertebral diskusprotrusion eller diskusprolaps. Bag. De 4 anatomisk formede, manuelt justérbare rygstivere har en stabiliserende effekt på lændehvirvelområdet. Effektive spænderemme støtter korrektionen af rygsøjlen med deres individuelt justérbare kompression og støtte af den abdominale kavitet. Spænderemmene på ryggen udflader lordosen på en effektiv måde (dette forhindrer en lordoserende effekt som følge Håndstropper. af central remkonfiguration Den lumbosakrale over pude ryggen). (option) masserer området med henblik på aktivering af rygmusklerne. For. Åndbart materiale. Valg mellem 2 ryglængder på hhv. 26 og 32 cm sikrer optimal behandling for forskellige kropsstørrelser. Lumbosakral pude leveres separat i 2 størrelser: small (20 cm) og large (25 cm).

17 Lumbamed stabil uden pude Lumbamed stabil med pude

18 Spinomed Rygskinne til vertebral ekstension ved osteoporose, udviklet af Prof. Minne Osteoporotisk sammenfald i brystog lændehvirvelsøjlen. Scheuermanns sygdom hos unge. Hyperkyfose med kroniske rygsmerter. Gennem aktivering af rygmusklerne retter skinnen rygsøjlen ud med henblik på at mindske den osteoporotiske kyfose. Stimulerer kroppens egen muskelkraft. Ved optimal tilpasning virker skinnen smertelindrende og forbedrer mobiliteten. Let bøjelig rygskinne muliggør individuel justering til hver enkelt patient. Skinnen er let og ses næsten ikke under tøjet. Rygsæk -princippet gør det let at tage skinnen på. Ingen obstruktion af thorakal/abdominal vejrtrækning. Ingen begrænsning af skulder- og armbevægelser. Rygskinnen er formbar også i kolde omgivelser. Evidensbaseret undersøgelse* beviser effektiviteten * Den evidensbaserede undersøgelse af Spinomed blev offentliggjort i American Journal of Physical Medicine & Rehabilitation i marts Eksemplarer fås på forespørgsel (artikel 99543). Aktivering.

19 Spinomed III Rygskinne til vertebral ekstension ved osteoporose, udviklet af Prof. Minne Osteoporotisk sammenfald i brystog lændehvirvelsøjlen. Scheuermanns sygdom hos unge. Hyperkyfose med kroniske rygsmerter. Bæltesystem og rygstøtte bevirker aktivering via bio-feedback. Reduktion af kyfoser forårsaget af osteoporose. Forøget mobilitet som følge af styrkede muskler. Smertelindring. Rygstøtten kan nemt justeres og tilpasses den enkelte patient, idet formen kan ændres uden opvarmning. Kan bæres som en rygsæk. Let og nem at have på. Silikonestykke på indersiden af hoftebæltet for ekstra hold. Fikseringsbælte giver perfekt pasform. Trinløst justérbart midterbælte. Version med smal frontpude: frontpude 2 cm kortere end på standard versionen, leveres uden fikseringsbælte. Evidensbaseret undersøgelse* beviser effektiviteten * Evidensbaseret undersøgelse af Spinomed blev offentliggjort i American Journal of Physical Medicine & Rehabilitation i marts Eksemplarer fås på forespørgsel. (artikel 99543) Aktivering. Målt fra korsbenet til lige under C7 langs med rygsøjlens krumning.

20 Spinomed active Rygskinne til aktiv behandling af osteoporose, udviklet af Prof. Minne Osteoporotisk sammenfald i brystog lændehvirvelsøjlen. Scheuermanns sygdom hos unge. Hyperkyfose med kroniske rygsmerter. Integrerede elastiske bækken- og skulderstropper aktiverer patientens egen muskulatur gennem bio-feedback system. Designet til at medvirke til at rette rygsøjlen ud og reducere kyfose. Langtidsbrug forbedrer muskelstyrken og patientens mobilitet. Hjælper med at lindre tryk og smerte. Ingen obstruktion af thorakal/abdominal vejrtrækning. Integreret baglomme holder aluminium-rygstøtten i korrekt position. Ortosen er næsten usynlig under tøjet. Fremstillet af attraktivt kvalitetsmateriale. Materialet kan maskinvaskes og tørrer hurtigt. Aluminium-rygstøtten er formbar og kan nemt tilpasses patientens individuelle behov. Skulderstropperne er justérbare. Med skåle. Uden skåle. Størrelser Spinomed active fås i følgende størrelser: 75, 80, 85, 90, 85 og 100cm. Du kan vælge model med integrerede skåle i str. I, II, III eller model uden skåle. Der kan også vælges mellem hægter eller velcro. Specialstørrelser leveres på forespørgsel. Benyt venligst vort måleark (art.-nr ), så vi kan bestemme den rigtige størrelse. Hægter (i skridtet). Velcro. Aktivering. Bedre pasform NYT: Bedre pasform forbedret komfort maksimal støtte

21 Spinomed active men Rygskinne til aktiv behandling af osteoporose, udviklet af Prof. Minne Osteoporotisk sammenfald i brystog lændehvirvelsøjlen. Scheuermanns sygdom hos unge. Hyperkyfose med kroniske rygsmerter. Integrerede elastiske bækken- og skulderstropper aktiverer patientens egen muskulatur gennem bio-feedback system. Designet til at rette rygsøjlen ud og reduce-re kyfose. Langtidsbrug forbedrer muskelstyrken og patientens mobilitet. Hjælper med at lindre tryk og smerte. Ingen obstruktion af thorakal/abdominal vejrtrækning. For. Integreret baglomme holder aluminiums-rygstøtten i korrekt position. Ortosen er næsten usynlig under tøjet. Fremstillet af attraktivt kvalitetsmateriale. Materialet kan maskinvaskes og tørrer hurtigt. Aluminium-rygstøtten er formbar og kan nemt tilpasses patientens individuelle behov. Skulderstropperne er justérbare. Lynlås. Størrelser Spinomed active men fås i 9 størrelser (46 62) med rygskinne i medium eller large og i 2 versioner for perfekt pasform: comfort. Benyt slim og venligst vort måleark (art.-nr ) til bestilling. Baglomme. Aktivering. Trykknapper. Fås også med knapper. Anføres på bestillingsark.

22 medi 3C 3-punkts hyperekstensionsskinne med kliklukning Stabile kompressionsfrakturer på de midterste og nederste bryst- og lændehvirvler. Hyperkyfose i forbindelse med Scheurmanns sygdom. Konservativ behandling af inoperable hvirvelfrakturer i bryst- og lændehvirvelsøjlen. Temporær postoperativ ortosebehandling. Ekstension af rygsøjlen (thorakolumbal overgang). Ny patenteret kliklukning, enkel og sikker i brug. Betydelig nemmere lukning. Justérbar sternum-pude for dynamisk tilpasning til kropsbevægelser. Høj komfort med kropsvenligt materiale. Patenteret kliklukning. Ekstension af rygsøjle. Måling af torsolængde: Fra midten af symfysen til den nedre grænse af de sternoklavikulære led

23 medi 4C Hyperekstensionsskinne med kliklukning Stabile kompressionsfrakturer på de nederste bryst- og lændehvirvler. Midlertidig immobilisering efter intervertebral diskusoperation. Aksial stabilisering ved osteoporotiske sammenfald i bryst- og lændehvirvelsøjlen. Temporær ortosebehandling efter operation af instabile hvirvelfrakturer. Permanent ortosebehandling af inoperable tumorer og metastaser i rygsøjlen. Postoperativ ortosebehandling efter operation af tumorer og metastaser på hvirvler. Efter dekomprimerende operation af rygsøjlen med og uden intern stabilisering. Hyperekstension af hvirvelsøjlen giver stabilisering af sagittalplanet. Roterende stabilitet begrænses af subklavikulære ekstensionspuder. Stabil rammekonstruktion begrænser lateral fleksion. Perfekt pasform pga. trinløs justering i 3 niveauer. Ny patenteret kliklukning, enkel og sikker i brug. Betydelig nemmere lukning. Hurtig anvendelse i forbindelse med akutte og postoperative tilfælde. Meget behagelig at have på pga. patientvenlig polstring og let vægt. Kliklukningens frontposition forhindrer drejebevægelser ved lukning. Patenteret kliklukning.

24 medi 4C flex Hyperekstensionsskinne B-fast lukning eller hægter med Stabile kompressionsfrakturer på de nederste bryst- og lændehvirvler. Midlertidig immobilisering efter intervertebral diskusoperation. Aksial stabilisering ved osteoporotiske sammenfald i bryst- og lændehvirvelsøjlen. Temporær ortosebehandling efter operation af instabile hvirvelfrakturer. Permanent ortosebehandling af inoperable tumorer og metastaser i rygsøjlen. Postoperativ ortosebehandling efter operation af tumorer og metastaser på hvirvler. Efter dekomprimerende operation af rygsøjlen med og uden intern stabilisering. medi 4C flex. Hyperekstension af hvirvelsøjlen giver stabilisering af sagittalplanet. Roterende stabilitet begrænses af subklavikulære ekstensionspuder. Stabil rammekonstruktion begrænser lateral fleksion. Bevægelig hofteskinne for større komfort, når patienten sidder ned. Fås i 4 størrelser med mulighed for justering af sideskinnens længde. Nem i brug med nyudviklet B-fast lukning. Brystkasseskinnernes bredde kan justeres. Fås også i hhv. en kort og ultrakort version. Fås med knapper eller hægter. B-fast lukning.

25

26

27

28 Omomed Skulderbandage med bevægelsesbegrænsende funktion Proksimale frakturer i overarmens ledhoved, skulderbladets ledskål og skulderbladet samt ac-ledluksation. Konservativ behandling for smertefuld slidgigt eller akut og kronisk anterior dislokation af skulderen. Post-operativ behandling efter skulderledsproteser eller efter stabilisering af skulderleddet. Rekonstruktion af rotator-cuff-interval og refiksering af biceps-seneforankringen (slap-læsion). Begrænser og undgår skadelige bevægelser takket være den justérbare, tydelige begrænsning i skulderleddets udadrotation, abduktion og antefleksion. Elastisk materiale bevirker let lokal kompression af bløddelene. Ødemer begrænses eller svinder ind og muskelspændinger mindskes. Spændingsreduktion i muskulaturen, der omgiver skulderen, bevirker korrektion af skulderens fejlstillinger med forbedret centrering af overarmens ledhoved i skulderbladets ledskål. Samtidigt har bandagen en smertelindrende effekt. Fleksibelt remsystem. Fleksibelt remsystem muliggør individuel tilpasning og justérbar bevægelsesbegrænsning af skulderleddet. Højelastisk, åndbart og svedtransporterende Clima Comfort materiale, anatomisk formstrikket i overarms-/skulderområdet. Intelligent remføring sørger for god bærekomfort og ubegrænsede funktioner, selv i hverdagstøj. Egnet til længerevarende brug over flere uger.

29 Måltagning: Omkreds bredeste sted på overarmen

30 medi SAS multi Abduktionsskinne; 15 Post-operativ immobilisering efter: Rotator-cuff-rupturer. Frakturer i overarmens ledhoved. Implantation af skulderledsprotese. skulderdislokation. Immobilisering efter posterior Lindrer trykket på det subakromiale rum. Støtter den ventrale limbus og kapselområderne. Forhindrer aksillær adhæsion. Sikker armstøtte i form af anatomisk formet pude. Hurtig applikation af ortosen i operationsrummet. Hurtig post-operativ etablering af funktioner gennem åbning af ærmet. Håndstøtte muliggør træning af underarmen. medi SAS multi Pude omkring taljen Sikker støtte, også i liggende stilling; ingen bevægelse bagud. Åndbare materialer Behagelig luftcirkulation takket være materiale med åben netstruktur. Bærekomfort Justérbar udadrotation Rem tager af for Separat kile giver mulighed trykket i skulder-/ for individuel positionering nakkeområdet. af armen i stabil udadrotation.

31 medi SAS 15 Skulderabduktionsskinne; 15 abduktion Impingement syndrom ved akut eller kronisk betændelse og efter åben eller artroskopisk dekompression og acromioplastik. Rekonstruktion efter rotator-cuff-rupturer. Konservativ eller post-operativ behandling efter subakromial bursitis. Relaxation af ventral limbus og kapselkomponenterne efter åben og artroskopisk stabilisering af skulderen. Konservativ immobilisering af skulderluksation/dislokation. Lateral positionering med anatomisk formet og tilpasset pude til aflastning af ventral limbus og kapslen. 15 abduktionsposition for at undgå adhæsion til recessus axillaris (frossen skulder). Umiddelbar post-operativ, aktiv og passiv mobilisering af hånd, håndled og albueled ved åbning af underarmsslyngen uden at tage hele bandagen af. Tidlig funktionel opfølgningsbehandling; letter post-operativ fysioterapi. Alternativ lukning til brug på enten højre eller venstre side, nem tilpasning. Forbedret kropshygiejne og bærekomfort (fri armhule). Komfortabel håndstøtte; mulighed for træning af underarmsmusklerne. Behagelig at have på, da bandagen er let og Længde fra albuen ned til knoerne foret med frotté. Bærekomfort Rem aflaster skulderog nakkeområdet. Håndstøtte Håndstøtten giver ekstra støtte og mulighed for lette underarmsøvelser.

32 SAS 45 Skulderabduktionsskinn e; 45 eller 30 abduktion Rekonstruktion efter rotator-cuff-rupturer. Immobilisering efter implantation af skulderledsprotese. Konservativ eller post-operativ behandling efter subakromial bursitis. Delvise rotator-cuff-rupturer. Efter akromioplastik. Relaxation af ventral limbus og af kapselkomponenterne efter åben og artroskopisk stabilisering af skulderen. Konservativ immobilisering af skulderluksationer/dislokation. Lateral positionering med anatomisk formet og tilpasset pude til aflastning af ventral limbus og kapslen. 30 eller 45 abduktionsposition for at undgå adhæsion til recessus axillaris (frossen skulder). Sikker fiksering af skulderleddet pga. ekstra pude til overarmen. Post-operativ, aktiv og passiv mobilisering af hånd, håndled og albueled. Tidlig funktionel opfølgningsbehandling; letter post-operativ fysioterapi. Bærekomfort Rem aflaster skulderog nakkeområdet. Anatomisk formet pude Garanteret sikker støtte; ingen forskydning til posterior position. Universal lukning til brug på enten højre eller venstre side, nem tilpasning. Mulighed for ændring fra 30 til 45. Behagelig håndstøtte; mulighed for træning Måltagning:Omkring abdomen af underarmsmusklerne.

33 medi SLK 90 Ekstern rotationsstøtte Post-operativ immobilisering efter posterior skulderstabilisering eller multidirektionel instabilitet. Konservativ anvendelse efter traumatisk posterior skulderdislokation med revers Bankart-læsion. Immobilisering ved bidirektionel anterior og posterior skulderinstabilitet eller efter anterior kapselløsning. Konservativ behandling efter ikkedislokerede tuberculum majus frakturer. Latissimus dorsi transfer. Muliggør positionering af skulder ved 90 mod det frontale plan til aflastning af den posteriore kapsel i optimal position. 90 Sikker lejring på anatomisk pude. Puden holdes på plads, også i liggende stilling. Umiddelbar post-operativ passiv og aktiv Anatomisk formet mobilisering af hånd, håndled og albue. pude Bærekomfort Rem aflaster skulder- og nakkeområdet. Garanteret sikker skulderstøtte i 90 vinkel til det frontale plan. Remsystem.

34 medi SAK Abduktionspude; variabel 10 eller 60 Impingement syndrom ved akut eller kronisk betændelse og efter åben eller artroskopisk dekompression og acromioplastik. Rekonstruktion efter rotator-cuff-rupturer. Implantation af skulderledsproteser. Frossen skulder efter anæstesi. Immobilisering af skulderled ved 10 til 60 abduktion. Temporær trykaflastning på det subakromiale rum. Mulighed for vægtløs mobilisering af skulderleddet i vandret position. Mobilisering for at forhindre adhæsion i subakromial-, subcoracoid- og subdeltoidrummet. Overarmspude giver yderligere sikkerhed for skulderleddet. Behagelig at gå med pga. let vægt og frottéforing. Patientvenlig og sikker lukning af stropperne på under- og overarm. Komfortabel tennisbold -håndstøtte; mulighed for træning af underarmsmusklerne. Høj bærekomfort pga. oppustelig skulderabduktionspude. Bærekomfort Rem aflaster skulderog nakkeområdet. Overarmspude Garanteret sikker støtte af overarmen i abduktionsposition.

35 medi arm fix Intern rotationsstøtte Konservativ behandling efter anterior skulderluksation og/eller kronisk subluksation. Konservativ og post-operativ behandling af: Proksimale frakturer på overarmens ledhoved. Skulderbladsfrakturer. Ac-ledluksation. Impingement syndrom og ac-ledartrose. Konservativ behandling af smertefuld slidgigt. Kontraindikationer Konservativ og post-operativ behandling af posterior skulderluksation. Næsten fuldstændig immobilisering af skulder- og albueleddene. Smertelindring både i forbindelse med konservativ behandling og efter kirurgiske indgreb. Korrektion af fejlstillinger med centrering af overarmens ledhoved i skulderbladets ledskål. 1 universal størrelse. Kan påsættes af patienten med én hånd. Underarmsstøtten kan åbnes med henblik på tidlig funktionel opfølgningsbehandling. Overarmsstøtte Præformet overarmsstøtte for bedre greb i forbindelse med lukning. Penduløvelser. Underarmsstøtte Nem åbning af underarmsstøtte for passive øvelser og penduløvelser.

36 medi arm sling Intern rotationsstøtte Post-operativ immobilisering. Skulderdislokation. Aflastning af skulderled, overarm og albue. Fikserer armen tæt ind til kroppen til immobilisering af skulderen. Med tommelfingerstøtte for større komfort. Kan benyttes på højre og venstre side. Nem og hurtig justering og tilpasning. 1 universal størrelse Støtten kan justeres, så den passer til alle størrelser. Foldes op sikres med velcro.

37 medi shoulder sling Skulderledsstøtte til immobilisering Skulderkontusioner eller -forstuvninger. Skulderdislokationer. Læsioner af rotator-cuff. Stabile subkapitale frakturer af overarmen. Skulderbladsfrakturer. Stabil fiksering af skulder og overarm. Ekstra stabilisering med bryststrop. Sikrer nem sårinspektion. Mulighed for begrænsede øvelser i de sene behandlingsfaser med nem aftagelse af skulderslyngen.

38

39

40 medi Epico ROM s Albueortose til mobilisering, med immobilisering af PRU-leddet Konservativ behandling af albueinstabilitet, med eller uden andre skader. Ortosebehandling til mediale eller laterale epikondylfrakturer. Postoperativ behandling efter proteseimplantation. Postoperativ behandling efter stabilisering af albuen. Funktionel opfølgende behandling af stabile frakturer. Passiv mobilisering efter albueartrolyse. Postoperativ behandling af ligament instabilitet. Ortose til tidlig, individuel funktionel behandling. Virker ved at immobilisere albueleddet gennem fiksering af bestemte områder på hhv. over- og underarmen. Bevægelse er begrænset til i leddet for at sikre bevægelsesfleksibilitet svarende til skadegraden gennem tidlig mobilisering. Dette giver større ledmobilitet og fremskynder helingsprocessen. Et resultat af det nøje fastlagte bevægelsesområde er, at muskelpumpen aktiveres, hvilket forbedrer blodcirkulationen og lymfedræningen. Behagelig i brug, også under tøjet, takket være det flade Quickset-led. Leddet justeres nemt og hurtigt med et enkelt knaptryk. Åben og flad rammekonstruktion, samlet vægt kun 423 g. Fleksions-/ekstensionsbegrænsning 0-120, kan justeres i trin på 10. Polstring af innovativt skummateriale, perfekt pasform. Den riflede overflade udøver et let tryk på muskelreceptorerne, hvilket stimulerer stofskiftet og forhindrer muskelspænding. Aluminiumskonstruktion kan formes og tilpasses perfekt til armen. Længden på håndpuden kan tilpasses, så der er sikker fiksering af ortosen omkring armen. Led til indstilling af bevægelsesområd e. Padding.

41 Epicomed Blød albuebandage med silikonepuder og spænderemme Lateral og medial epicondylitis (tennisalbue, golfalbue). Dislokation af albuen. Ledeffusion og ledhævelser som følge af leddegigt og slidgigt. Kroniske post-operative og posttraumatiske inflammationer. Det strikkede kompressionsmateriale og silikoneindlægget giver en massageeffekt, der fremmer helingsprocessen. Målrettet tryk til smertelindring og trykaflastning af senerne. Sølv. Anatomisk formstrikket bandage med noprede silikonepuder. Aftagelig rem for individuel trykjustering. Specialstrikket komfortzone i forebygger indsnævringer og trykmærker. Højelastisk, åndbart og svedtransporterende Clima Comfort strik. Sort. Sandfarvet.

42 medi elbow support Strikket albuebandage Ledødemer og ledeffusioner. Irritationer som følge af reumatisme og slidgigt. Har en lindrende effekt på irriterede led og forbedrer blodomløbet i det bløde væv omkring leddet gennem konstant kompression og massage i forbindelse med bevægelse. Højelastisk, anatomisk formet og strikket længde- og tværelastisk. Kompressionseffekt forbedrer resorption af ødemer og effusioner. Hurtig reduktion i hævelser, smertelindrende effekt i de pågældende områder.

43 medi elbow strap Albuebånd Epicondylitis (fx. tennisalbue eller golfalbue). Trykket fra båndet aflaster senerne. Pneumatisk trykpude.individuel trykindstilling. Fremstillet af hudvenligt bomuld/lycra materiale.

44 medi Epibrace Epicondylitis bånd Epicondylitis (fx. tennis- eller golfalbue). Puden udøver direkte tryk på underarmsmuskulaturen og aflaster således den betændte muskel og senetilhæftningerne i albuen. Den luftfyldte pude garanterer vedvarende tryk og fordeler trykket over hele området. Den luftfyldte pude kan flyttes. Dette gør det muligt at benytte båndet både medialt og lateralt. Måleskalaen viser patienten det korrekte tryk. Individuel tilpasning med frit justérbar rem. Det elastiske remsystem tilpasser sig ændringer i underarmens omkreds. Båndet er i universal størrelse og kan anvendes på venstre eller højre underarm justering af puden. luftpude. Flytbar ved tilsvarende Remsystem.

45 medi wrist support Håndledsbandage Kronisk, post-traumatisk eller post-operativ beskadigelse af det bløde væv i håndleddet. Lammelse af radialnerven. Immobilisering efter milde til moderate fibersprængninger. Konservativ behandling af senebetændelse og/eller seneskedehindebetændelse. Leddegigt. Efter fjernelse af gips. Immobilisering og stabilisering af håndleddet. Ekstra bred støttestrop til håndleddet. Formbar aluminiumsskinne. Fremstillet af hudvenligt og robust bomuld/ lycra materiale.

46 Manumed Håndledsbandage med stabiliserende skinne Kronisk, post-traumatisk eller post-operativ beskadigelse af det bløde væv i håndleddet. Lammelse af radialnerven. Immobilisering i forbindelse med distorsion. Konservativ behandling af senebetændelse og/eller seneskedehindebetændelse. Leddegigt. Immobilisering og stabilisering af håndleddet med formbar aluminiumsskinne. Sort. Ikke-strækbart, åndbart og fugttransporterende materiale. Justérbar cirkulær støttestrop til håndleddet. Anatomisk formet, individuel formbar aluminiumsskinne. Nemt slip-on system. Justérbare velcrostropper. Fås i farverne sort og sandfarvet. Medi airtex åndbart og fugtledende materiale. Sandfarvet. Formbar aluminiumsskinn e. Mørk grå m. Remsyste

47 Manumed T Håndledsortose med tommelstøtte Forstuvning eller distortion af håndleddet og/eller tommelfingeren. Post-operativ fiksering af håndleddet og tommelfi ngeren. Skade på det ulnare kollaterale ligament i tommelfingerens grundled. Senebetændelse og tendinopati i håndleddet og tommelfingeren. Inflammationer i forbindelse med gigtlidelser. Fiksering og tommelfingerens stabilisering sadelled af og grundled. håndleddet og Ikke-strækbart, åndbart og fugttransporterende materiale. Justérbar cirkulær støttestrop til håndleddet. Anatomisk formet, individuel formbar aluminiumsskinne. Nemt slip-on system. Justérbare velcrostropper. Medi airtex åndbart og fugtledende materiale. Speciel tommelstøtte. Mørk grå Formbar aluminiumsskinn e. Remsystem.

48 medi CTS Håndledsortose med fingerstøtte Konservativ behandling og efterbehandling efter operation for karpaltunnelsyndrom (CTS). Immobilisering af håndled og fingre. Reduktion af ødemer, inflammationer og smerter gennem immobilisering.og fingre af håndled Meget behagelig at gå med pga. den åbne og utroligt lette konstruktion. Medi CTS når fra underarmen ved håndleddet ud til de yderste fingerled. Den volare skinne har anatomisk pasform og kan også tilrettes individuelt. Sikker og pålidelig immobilisering af hånden i neutral position. Kan benyttes til begge hænder. Remsystem Volar skinne.

49 Manumed active Håndledsbandage med stabiliserende skinne Håndledsskader, fx. forstuvning, distorsion. Leddegigt i håndleddet. Instabilitet. Tendosynovitis. Irritationstilstande (post-traumatiske, post-operative, reumatiske). Den volare skinne stabiliserer og aflaster håndleddet. Den cirkulære strop giver yderligere aflastning sammen med det kompressive strik og den volare håndskinne. Præcis trykaflastning af processus styloideus ulnae takket være anatomisk formet strop. Sølv. Volar håndskinne af optimal størrelse for maksimal støtte af hånden hænder). (også store Anatomisk formet håndskinne kan justeres individuelt. Anatomisk strop giver meget præcis trykafl astning. Åndbart og fugtledende Clima Comfort strikmateriale for optimal bærekomfort. Strikmaterialets elasticitet og kompression gør, at der kun behøves 4 størrelser i alt. Fås i farverne sølv og sandfarvet. Sandfarvet. Volar håndskinne. Maksimal støtte.

50 medi thumb support Tommelstøtte Skader på tommelfingerens carpometacarpale og metacarpophalangeale led. Ligamentslaphed i tommelfingeren. Gigt i tommelfingerens carpometacarpale led. Leddegigt. Immobilisering af tommelfingeren. Fremstillet af hudvenligt og holdbart bomuld/lycra materiale. Formbar aluminiumsskinne.

51 Rhizomed Ortopædisk støtte til tommelfingerens sadelled Skader på de laterale ligamenter på tommelfingerens sadelled (skiers thumb). Irritationer i tommelfingerens grund- og sadelled (fx. rhizartrose). Distortioner. Stabilisering af tommelfingerens sadel- og grundled. Individuel justérbar pga. aluminiumskonstruktion. Kan nemt åbnes for at forhindre sveddannelse. Nem tilpasning pga. Slip on -system og bæltestropper. Remsystem. Nem tilpasning. Formbar åben aluminiumskonstruktion.

52

53

54 medi hip orthosis Funktionel hofteledsortose med bevægelsesområde Post-operativ stabilisering efter primær total hoftealloplastik. Post-operativ stabilisering efter hofterevisionskirurgi. Efter resektion af femurhoved. Efter korrektionsosteotomi. Præoperativ aflastning. Beskytter mod dislokation/luksation. Kontrolleret tidlig funktionel genoptræning. Ekstensions- og fleksionsbegrænsning i trin à 10 op til 120. Ubegrænset variable indstillinger for abduktions- og adduktionsvinkler. Sikker og anatomisk formet bækken- og lårstøtte. Justérbar omkreds og højde. Behagelig frotté -polstring. Perfekt pasform takket være seperate hofte- og lårdele. Hurtig og nem at tage af og på. Led til indstilling af bevægelsesområd e.

55 medi orthocox Hofterotationsbandage udviklet af prof. dr. med. Echtermeyer Intertrokantær repositionsosteotomi. Intern fiksering af transtrokantære frakturer. Total hoftealloplastik. Kontrollerer hofterotation. Optimal kompression af hofteområdet. Kan genanvendes efter udskiftning af bandager. Fremmer patientmobilisering. Nem adgang til bandage. Enkel og tidsbesparende påsætning. Meget behagelig at have på pga. det højpermeable stof og hudvenlige, hypoallergene materialer.

56

57

58 M.4 Stiv, funktionel skinne med physioglidehængsel til begrænsning af fleksion og ekstension M.4 PCL Rupturer af det bagerste korsbånd kombineret med kollaterale ledbåndsskader. Isolerede rupturer af det bagerste korsbånd. Efter rekonstruktionskirurgi af det bagerste korsbånd. Konservativ pleje af instabiliteter på det bagerste korsbånd. m.4 CI Rupturer på forreste korsbånd eller på forreste og bagerste korsbånd. Rupturer på kollaterale ledbånd eller instabiliteter. Konservativ pleje af kombinerede instabiliteter. Optimal stabilisering efter 4-punkts princippet. Begrænser anterior og posterior glidning af tibia (anterior og posterior skuffe effekt). Kollateral ledbåndsstabilisering af knæleddet. Forebyggelse af hyperekstension gennem begrænsning af bevægelsesområdet med det justérbare physioglide-led. Reduktion af medial rotation. Polycentriske physioglide-hængsler baseret på 4-kæde princippet. Anatomisk formet ramme. Flad og let ramme- og ledkonstruktion. Kan tilpasses individuelt takket være formbar aluminiumsramme. Nummererede stropper sikrer nem og korrekt fastgørelse af skinnen. Supra kondylpude minimerer forskydning. Luftkondylpuder med skin-grip -system. Enestående komfort med nyt, blødt polstringsmateriale. Ekstensionsbegrænsning ved: 0, 10, 20, 30, 45. Fleksionsbegrænsning ved: 0, 10, 20, 30, 45, 60, 75, 90, 120. Immobilisering ved: 0, 10, 20, 30, 45 Strømpe til brug under skinnen fås på forespørgsel. CI version. PCL version. Kort CI bag. physioglide led Unikt polycentrisk led efterligner knæleddets bevægelser.

59 M.4 short CI Særlig velegnet til mindre patienter og børn 5 Cm kortere. M.4 Knee protector Kan nemt fastgøres på m.4. Individuel justering med velcrosystem. Giver beskyttelse og sikkerhed i forbindelse med motorsport. Artikelnummer ge Knæbeskytter. Kort CI version (for). Måltagning: Omkreds af låret 15 cm over midten af patella. (målt på lårets medialside)

60 M.4s Stiv, funktionel skinne med physioglideled til begrænsning af fleksion og ekstension Rupturer på forreste eller bagerste korsbånd, isoleret eller med sekundære læsioner (kollaterale ledbåndsskader og/ eller meniskskade), alvorlig instabilitet, ikke operabel. Kompleks ruptur på kollaterale ledbånd og/ eller partiel cruciatumruptur eller forstrækning. Alvorlig ledbåndsinstabilitet med meniskskade. Korsbåndsrekonstruktion/udbed ring (ruptur på forreste eller bagerste korsbånd, isoleret eller med sekundære læsioner). Refiksering af menisken ved eksisterende instabilitet i knæleddet. Optimal stabilisering efter 4-punkts princippet. Begrænser anterior og posterior glidning af tibia (anterior og posterior skuffe effekt). Kollateral ledbåndsstabilisering af knæleddet. Forebyggelse af hyperekstension gennem begrænsning af bevægelsesområdet med det justérbare physioglide-hængsel. Reduktion af medial rotation. M.4s hvid Perfekt pasform Forbedret bærekomfort takket være fleksible D-ringe. Nonslip plus Nyt materiale forstærker vedhæftningen af de hudvenlige stropper og puder. Easyclick system Giver mulighed for hurtig og nem udskiftning af ekstensionsog flektionskilerne. physioglide led Unikt polycentrisk led efterligner knæleddets bevægelser.

61 Polycentriske physioglide-hængsler baseret på 4-kæde princippet. Anatomisk formet ramme. Flad og let ramme- og ledkonstruktion. Kan tilpasses individuelt takket være formbar aluminiumsramme. Nummererede stropper sikrer nem og korrekt fastgørelse af skinnen. Supra kondylpude minimerer forskydning. Luftkondylpuder med skin-grip -system. Enestående komfort med nyt, blødt polstringsmateriale. Ekstensionsbegrænsning ved: 0, 10, 20, 30, 45. Fleksionsbegrænsning ved: 0, 10, 20, 30, 45, 60, 75, 90, 120. Immobilisering ved: 0, 10, 20, 30, 45. Strømpe til brug under skinnen fås på forespørgsel. M.4s sort

62 M.4 AGR Funktionel skinne til genu recurvatum (unaturligt tilbagebøjet knæ) Genu recurvatum. Progressivt absorptionssystem reducerer belastningen af knæledsfladen under gang i den finale ekstensionsfase. Polycentriske physioglide-hængsler baseret på 4-kæde princippet. Flad og let ramme- og ledkonstruktion. Nem positionering. Anatomisk formet. Physioglide-hængslet sikrer, at knæortosen bevæger sig korrekt og naturligt i forbindelse ved bevægelse af knæet. Absorptionsbelastningen kan prædefineres. Kan regulere fleksion og ekstension. Giver støtte til anterior tibia og hindrer gnidning og unødvendig belastning. Frit poplitea-område. Bag. Støtte til anterior tibia. physioglide led Unikt polycentrisk led efterligner knæleddets bevægelser.

63 Undersøgelser og referencer The control af genu recurvatum by combining Swedish kneecage and an ankle-foot brace Isakov E., Mizrahi J., Onna I., Susak Z., Afdeling for Ortopædisk Rehabilitering, Loewenstein Hospital, Ra anana, Israel. Disabil Rehabil okt.-dec.; 14(4):187,91. Genu recurvatum caused by partial growth arrest of the proximal tibial Physis: simultaneous correction and lengthening with physeal distraction. A report of two cases. Olerud C., Danckwardt - Lilliestrom G., Olerud S. Arch Orthop Trauma Surg. 1986; 106(1):64-8. Prædefinering af absorptionsbelastnin g.

64 M.4 OA 4punkts stiv knæortose til kontrol af fremad og bagudglidning af tibia. 3punkts knæortose til aflastning af varus/valgus Konservativ behandling af fremskreden unilateral slidgigt eller kompleks båndinstabilitet, især i forbindelse med unilateral slidgigt. Post-operativ trykaflastning og beskyttelse af ledkammer efter caput tibia-fraktur, bruskoperationer, refiksering af menisken, korrigerende osteotomi. Korsbåndsinstabilitet med aflastning af det mediale eller laterale ledkammer. Til funktionel, præ- eller post-operativ behandling af knæinstablitet. Beskyttelse, stabilisering, smertelindring og genetablering af mobiliteten gennem: Trykaflastning af det mediale eller laterale ledkammer med variserende eller valgiserende 3-punkts system. Stabilisering af knæleddet med 4-punkts princip for at modvirke knæinstabilitet, der hyppigt forårsager slidgigt. Beskytter mod hyperekstension og begrænser hhv. fleksion og ekstension. Bag.

65 Præcist og effektivt valgiserende eller variserende tryk tæt på knæleddet. Bred pudepolstring (ramme) til 3-punkts trykafl astningssystem. Formbart rammedesign for at undgå torsion. Ultraflad, meget let og ikke-fremstående ramme- og ledkonstruktion. Trykaflastning af det mediale eller laterale ledkammer med variserende eller valgiserende 3-punkts system. Stabilisering af knæet med 4-punkts system for at modvirke knæinstabilitet, der ofte forårsager slidgigt. Ekstensionsbegrænsning ved: 0, 10, 20, 30, 45. Fleksionsbegrænsning ved: 0, 10, 20, 30, 45, 60, 75, 90, 120. Immobilisering ved: 0, 10, 20, 30, 45. Strømpe til brug under ortosen på forespørgsel. Medial slidgigt i knæet. Varus/valgus justering. Aflastning af det mediale kammer med M.4 OA. physioglide led Unikt polycentrisk led efterligner knæleddets bevægelser.

66 M.4 s OA 4punkts knæortose til kontrol af fremad og bagudglidning af tibia. 3punkts knæortose til aflastning af varus/valgus Konservativ behandling af kompleks båndinstabilitet, især i forbindelse med unilateral slidgigt. Konservativ behandling af fremskreden unilateral slidgigt. Post-operativ trykaflastning og beskyttelse af ledkammer efter caput tibia-fraktur, bruskoperationer, refiksering af menisken, korrigerende osteotomi. Korsbåndsinstabilitet med aflastning af det mediale eller laterale ledkammer. Til funktionel, præ- eller postoperativ behandling af knæinstablitet. Beskyttelse, stabilisering, smertelindring og genetablering af mobilitet. Trykaflastning af det mediale eller laterale ledkammer med variserende eller valgiserende 3-punkts system. Stabilisering af knæleddet med 4-punkts princip for at modvirke knæinstabilitet, en af årsagerne til slidgigt. Beskytter mod hyperekstension og begrænser hhv. fleksion og ekstension. S -profil forbedrer torsionsstabiliteten og tilpasser sig hhv. lårbenet og skinnebenet. Hængslerne tættest på knæleddet giver mulighed for præcis aflastning af knæet. Polycentriske hængsler. Anatomisk formet ramme. Ramme og led: robust letvægtskonstruktion med lav profil. Nummererede stropper sikrer nem og overskuelig fiksering. Luftkondylpuder med skin-grip -system. Unik komfort med nyt og utrolig blødt polstringsmateriale. Ekstensionsbegrænsning ved: 0, 10, 20, 30, 45. Fleksionsbegrænsning ved: 0, 10, 20, 30, 45, 60, 75, 90, 120. Immobilisering ved: 0, 10, 20, 30, 45. Underbandage og knæbeskytter på forespørgsel. Belastning uden ortose. Belastning med ortose:3punkts princip for sikker beskyttelse.

67 M.4s OA 100% aluminiumsramme. Mediale stropper i lårområdet. Unbraconøgle individuel medfølger. for justering

68 M.3 OA Funktionel knæortose til slidgigt Konservativ behandling af udtalt unilateral, medial eller lateral slidgigt og gigt i knæet. Permanent pleje, hvor kirurgi er kontraindiceret. Midlertidig pleje, indtil der er truffet beslutning om evt. kirurgiske indgreb, såsom korrigerende osteotomi eller kunstigt knæled. For mindre vægtbelastning efter kirurgiske indgreb ved mediale eller laterale caput tibia-frakturer. Korrektion af det laterale eller mediale ledkammer efter 3-punkts princippet. Smertelindring gennem reduceret vægtbelastning på den side af leddet, der er ramt. Nedsætter yderligere kapselirritation/ synovitis. Individuelt justérbare varus og valgus vinkler med fladt led; i behandlingsforløbet kan varus/valgus vinklerne justeres i takt med helingsprocessen. Pneumatiske kondylpuder til yderligere trykfordeling på leddet (benyt medfølgende For. håndpumpe). Meget let konstruktion og nem påsætning. Ramme Ekstensionsbegrænsning af nyt Avional-aluminium. ved Unikt polycentrisk led efterligner knæleddets 0, bevægelser. 10. physioglide led

69 Collamed OA 3punkts, varus/valgus aflastende blød knæbandage mod slidgigt, fremstillet af medi Airtex materiale Konservativ behandling af mild til moderat unilateral, medial eller lateral slidgigt i knæet. Permanent langtidsbehandling, hvor operation er kontraindiceret. Korrektion af det laterale eller mediale ledkammer ved hjælp af aflastende 3-punkts princip og oppustelig, aflastende kondylpude. Smertelindring gennem mindre vægtbelastning på det syge ledkammer. Nedsætter yderligere irritation af ledkapsel. Kompressiv og proprioceptiv støtte (blød). Polycentriske physioglide-hængsler baserende på 4-kæde princippet. Individuel justérbar varus/valgus vinkel med oppustelig kondylpude. Fremstillet af elastisk, åndbart og fugtledende airtex. Uproblematisk brug ved kontaktsport. Ekstensionsbegrænsning ved: 0, 10, 20, 30, 45. Fleksionsbegrænsning ved: 0, 10, 20, 30, 45, 60, 75, 90, 120. Immobilisering ved: 0, 10, 20, 30, 45. Oppustelig kondylpude. physioglide led Unikt polycentrisk led efterligner knæleddets bevægelser. Remsystem.

70 132700_2-Inhalt_Kat_Orthetik_DAN.indd :59 Stabimed Funktionel og blød bandage (kort) med fleksions- og ekstensionsbegrænsning, fremstillet af medi Airtex Mild til moderat instabilitet i knæleddet. Meniskskader. Traumatiske eller degenerative deformiteter i knæleddet. Til beskyttelse i de senere rehabiliteringsfaser. Kollateral stabilisering af knæleddet pga. sideskinner. Forebyggelse af hyperekstension og begrænsning af bevægelsesområde med justérbare physioglide-led. Blød bandage med kompressiv og proprioceptiv effekt. Polycentriske physioglide-led baseret på 4-kæde princippet. Meget høj compliance takket være slå-omversion med velcrolukning for til og holdbart netmateriale på bagsiden. Fremstillet af åndbart og fugtledende medi airtex. Uproblematisk brug ved kontaktsport. Ekstensionsbegrænsning ved: 0, 10, 20, 30,45. Fleksionsbegrænsning ved: 0, 10, 20, 30, 45, 60, 75, 90. Immobilisering ved: 0, 10, 20, 30, 45. Bag (netmateriale). physioglide -led Unikt polycentrisk led efterligner knæleddets bevægelser. 70 Knæ orthopaedics

medi Bandager og CEP

medi Bandager og CEP medi Bandager og CEP Lumbamed basic Indikationer: Lændesmerter pga. facetledssyndrom, postural muskulær ubalance i lændehvirvelsøjlen, ligamentoser, postdisektomi-syndrom og ledløshed i lændehvirvelsøjlen

Læs mere

Arm- og skulderortoser. www.camp.dk

Arm- og skulderortoser. www.camp.dk www.camp.dk Albue-/hælbeskytter Heelbo Elastisk strømpe med trykaflastende udtagelig geléplade. Beskytter huden på albuen og forebygger tryksår. Art. nr. Farve Størrelse Mål Pakke 53600 Gul Small 15-20

Læs mere

Arm- og skulderortoser.

Arm- og skulderortoser. www.camp.dk Albue-/hælbeskytter Heelbo Elastisk strømpe med trykaflastende udtagelig geléplade. Beskytter huden på albuen og forebygger tryksår. Art. nr. Farve Størrelse Mål Pakke 53600 Gul Small 15-20

Læs mere

Menneskenært design. Humerus Comfort unik humerus frakturortose

Menneskenært design. Humerus Comfort unik humerus frakturortose Skulderortoser Menneskenært design NordiCare udvikler egne ortoser med den målsætning at finde løsninger, som gør livet lettere for såvel patienter som plejepersonale. Vi kalder det menneskenært design.

Læs mere

Arm- og skulderortoser.

Arm- og skulderortoser. Arm- og skulderortoser www.camp.dk Albue-/hælbeskytter Heelbo Elastisk strømpe med trykaflastende udtagelig geléplade. Beskytter huden på albuen og forebygger tryksår. Art. nr. Farve Størrelse Mål Pakke

Læs mere

En sejr for letheden

En sejr for letheden En sejr for letheden Intelligent i stedet for kompliceret: de nye rygbandager fra Otto Bock. De nye rygbandager: en produktlinje alle relevante indikationer Otto Bock tilbyder dig som en af de mest innovative

Læs mere

FUNKTIONELLE KNÆORTOSER

FUNKTIONELLE KNÆORTOSER FUNKTIONELLE KNÆORTOSER At tilbyde et komplet sortiment af ortoser er en del af Camp s strategi. Ortoser af høj kvalitet, både med hensyn til materialer og funktion, har været en forespørgsel, som vi nu

Læs mere

TIL EN AKTIV VINTER BAUERFEIND.COM. broschuere_winter_20151210_master_5_languages.indd 1 11.12.2015 11:23:49

TIL EN AKTIV VINTER BAUERFEIND.COM. broschuere_winter_20151210_master_5_languages.indd 1 11.12.2015 11:23:49 TIL EN AKTIV VINTER BAUERFEIND.COM broschuere_winter_20151210_master_5_languages.indd 1 11.12.2015 11:23:49 »KNÆBANDAGEN HAR GIVET MIG MULIG HEDEN FOR AT KOMME TILBAGE OP I BJERGENE«. Angelika Allmann

Læs mere

FUNKTIONELLE KNÆORTOSER

FUNKTIONELLE KNÆORTOSER FUNKTIONELLE KNÆORTOSER At tilbyde et komplet sortiment af ortoser er en del af Camp s strategi. Ortoser af høj kvalitet, både med hensyn til materialer og funktion har været en forespørgsel som vi nu

Læs mere

Knæortoser. www.camp.dk

Knæortoser. www.camp.dk www.camp.dk Patellavator Patellavator knæortose giver ved kompression mod patellasenen lindring af smerter i knæet ved patella tendinitis. Ortosen er fremstillet af et CoolFlex materiale som tillader huden

Læs mere

Knæortoser. www.camp.dk

Knæortoser. www.camp.dk www.camp.dk Patellavator Patellavator knæortose giver ved kompression mod patellasenen lindring af smerter i knæet ved patella tendinitis. Ortosen er fremstillet af et CoolFlex materiale som tillader huden

Læs mere

Menneskenært design. Ronja - semirigid rygortos. NordiCare rigide rygortoser

Menneskenært design. Ronja - semirigid rygortos. NordiCare rigide rygortoser Rygortoser Menneskenært design NordiCare udvikler egne ortoser med målsætningen om at fi nde løsninger, der gør livet lettere for såvel patienter som plejepersonale. Vi kalder det menneskenært design.

Læs mere

Produktkatalog 2014/15

Produktkatalog 2014/15 Produktkatalog 2014/15 Vejledende udsalgspriser inkl. moms i DKK. Jasper giver dig produkter i absolut topkvalitet, med dansk kvalitetskontrol og til markedets bedste priser... FlexTape Meget effektiv,

Læs mere

CDS Albue Extension. Brugervejledning

CDS Albue Extension. Brugervejledning CDS Albue Extension Brugervejledning 1 CDS Albueortose Extension Indikationer: Ledkontrakturer Efter operation Efter sædvanlig behandling af skadede led Før og efter ledprotese Artrose og kronisk polyartrit

Læs mere

manu Skinner og håndledsbandager tilpasset og tiltænkt det Skandinaviske marked

manu Skinner og håndledsbandager tilpasset og tiltænkt det Skandinaviske marked manu Skinner og sbandager tilpasset og tiltænkt det Skandinaviske marked Tankerne bag vores bandager Intentionerne og tankerne bag hele PROmanu serien er, at produkterne er tilpasset og tiltænkt det Skandinaviske

Læs mere

NORDICARE ORTOPEDI + REHAB AB

NORDICARE ORTOPEDI + REHAB AB Bælter & brok bukser BEHAGELIGE STOMIBÆLTER Vores mål er, at lette din hverdag. NordiCares stomibælter er designet til, at give en tryg og sikker fiksering samtidig med at de skal være behagelige at have

Læs mere

Genoptræning. Efter skulderen har været gået af led - konservativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Fysioterapien

Genoptræning. Efter skulderen har været gået af led - konservativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Fysioterapien Genoptræning Efter skulderen har været gået af led - konservativ behandling Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Fysioterapien Din skulder har været gået af led, og er nu sat på plads.

Læs mere

Hav det godt på jobbet. Stadig flere timer tilbringes foran computeren. Og flere og flere får problemer med smerter i ryggen, nakken, skuldrene og

Hav det godt på jobbet. Stadig flere timer tilbringes foran computeren. Og flere og flere får problemer med smerter i ryggen, nakken, skuldrene og Hav det godt på jobbet. Stadig flere timer tilbringes foran computeren. Og flere og flere får problemer med smerter i ryggen, nakken, skuldrene og håndleddene. Derfor har vi udviklet Jobmate en produktserie,

Læs mere

INDLEDENDE ØVELSER EFTER SKULDEROPERATION UDARBEJDET AF FYSIOTERAPEUTERNE PÅ KØBENHAVNS PRIVATHOSPITAL

INDLEDENDE ØVELSER EFTER SKULDEROPERATION UDARBEJDET AF FYSIOTERAPEUTERNE PÅ KØBENHAVNS PRIVATHOSPITAL INDLEDENDE ØVELSER EFTER SKULDEROPERATION UDARBEJDET AF FYSIOTERAPEUTERNE PÅ KØBENHAVNS PRIVATHOSPITAL Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk Efter en

Læs mere

Viivaa.dk. Træningsprogram Træning skulderskader. Af: Viivaa Træningsekspert. Øvelse Illustration Træningsfokus Øvelsesdata Kommentar

Viivaa.dk. Træningsprogram Træning skulderskader. Af: Viivaa Træningsekspert. Øvelse Illustration Træningsfokus Øvelsesdata Kommentar 1 - Nakke 3 Placér begge hænder på hovedet og træk forsigtig ned mod brystet således at det strækker i nakken. Hold stillingen 15-20 sek. 2 - Nakke 1 Placér den ene hånd på hovedet og træk forsigtig hovedet

Læs mere

Find flere QR-koder inde i brochuren. Molift Sejl

Find flere QR-koder inde i brochuren. Molift Sejl Find flere QR-koder inde i brochuren Molift Sejl Molift sejl Molift tilbyder et bredt og fleksibelt udvalg af løftesejl til de fleste løftesituationer. Sejlet skal være komfortabelt for brugeren og det

Læs mere

Engangshælløfter mod tryksår. Hvorfor er det vigtigt at have fokus på forebyggelse af tryksår?

Engangshælløfter mod tryksår. Hvorfor er det vigtigt at have fokus på forebyggelse af tryksår? Trykaflastning Hvorfor er det vigtigt at have fokus på forebyggelse af tryksår? Af Aase Fremmelevholm, Tryksårssygeplejerske, Odense Universitetshospital Aase Fremmelevholm Tryksårssygeplejerske Odense

Læs mere

Skræddersyet sengesystem

Skræddersyet sengesystem Skræddersyet sengesystem DU SÆTTER MÅLET FOR ALT Ethvert menneske er unikt. Det er sengesystemet Ecco 2 også takket være en helt præcis tilpasning. Højde, vægt, kropsbygning og søvnvaner... Ethvert menneske

Læs mere

CDS Knæskinne. Brugervejledning

CDS Knæskinne. Brugervejledning Brugervejledning 1 Kundeinformation Læs venligst dette ark med kundeinformation grundigt før brug af skinnen, for din egen sikkerhed. Korrekt brug og betjening af skinnen vil kun være mulig hvis du har

Læs mere

Skulderledsskred (Skulderluksation).

Skulderledsskred (Skulderluksation). Skulderledsskred (Skulderluksation). Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk 1 Information til patienter Beskrivelse, operativ behandling og

Læs mere

Dagsorden. Knæet; anatomi, palpation og muskelfremkaldelse. Knæleddet. Knæleddet 7/8/14. Københavns Massageuddannelse

Dagsorden. Knæet; anatomi, palpation og muskelfremkaldelse. Knæleddet. Knæleddet 7/8/14. Københavns Massageuddannelse Dagsorden Knæet; anatomi, palpation og muskelfremkaldelse Københavns Massageuddannelse : Art. Genus Gennemgang af lårets muskulatur Udspring, hæfte og funktion Muskelfremkaldelse PAUSE Knæskader Praktisk

Læs mere

Jack PCL-skinne. Brugsanvisning

Jack PCL-skinne. Brugsanvisning Brugsanvisning 1 2 Fastgørelse af skinnen 1. Forberedelse Justér længden på alle skinnens stropper til maksimum længde. Stropperne behøver ikke være trukket ud af deres huller. Slip de forreste stropper

Læs mere

Det kan være en fordel at lave nogle strækøvelser hjemme og man behøver ikke bruge lang tid på det for at opnå positive resultater.

Det kan være en fordel at lave nogle strækøvelser hjemme og man behøver ikke bruge lang tid på det for at opnå positive resultater. Smidighed er vigtig for at kroppen kan fungere og præstere optimalt. Og der er en vis range of motion (ROM) i leddene, som er optimal for forskellige sportsgrene og aktiviteter. Men smidighed alene er

Læs mere

Akut idrætsmedicin Bispebjerg Hospital 9.10.2014. Problemer i ankel og fod

Akut idrætsmedicin Bispebjerg Hospital 9.10.2014. Problemer i ankel og fod Akut idrætsmedicin Bispebjerg Hospital 9.10.2014 Problemer i ankel og fod Sygehistorie: 26-årig kvinde, vrikket om på anklen for 2 timer siden. Har ligget med is. Der er betydelig hævelse lateralt og medialt.

Læs mere

Molift Sejl. Find flere QR-koder inde i brochuren

Molift Sejl. Find flere QR-koder inde i brochuren Molift Sejl Find flere QR-koder inde i brochuren Molift Easy Sejl Molift Easy Sejl kan bruges i de fleste løftesituationer. Både ryg og benstropper har en fast polstring, som gør sejlet mere komfortabelt

Læs mere

EnkEl og EffEktiv lejring af sengeliggende OVERSKUD TIL OMSORG

EnkEl og EffEktiv lejring af sengeliggende OVERSKUD TIL OMSORG OVERSKUD TIL OMSORG Enkel og effektiv lejring af sengeliggende Stabilitet Tryghed afslapning nedsat tonus nedsat arousel Hvorfor er lejring vigtig? Lejring har afgørende betydning for borgerens komfort

Læs mere

Ankel fod ortoser (AFO)

Ankel fod ortoser (AFO) Ankel fod ortoser (AFO) Generelle informationer Ankel Fod ortoser (AFO) er et af de mest brugte hjælpemidler inden for ortopædien. Denne AFO guide er tænkt som et lille opslagsværk, der kan give et overblik

Læs mere

Træning med elastik. Øvelser for albue, hånd og skulder

Træning med elastik. Øvelser for albue, hånd og skulder Træning med elastik Øvelser for albue, hånd og skulder Finn Johannsen, speciallæge i reumatologi, fysiurgi og idrætsmedicin Speciallægepraksis, Stavnsholtvej 33, 3520 Farum Træning med elastik Træning

Læs mere

Om Kinesio. Igennem mere end 25 år har Kinesio Tape banet nye veje indenfor områderne sportsudøvelse, smertelindring og fysioterapi.

Om Kinesio. Igennem mere end 25 år har Kinesio Tape banet nye veje indenfor områderne sportsudøvelse, smertelindring og fysioterapi. Om Kinesio Igennem mere end 25 år har Kinesio Tape banet nye veje indenfor områderne sportsudøvelse, smertelindring og fysioterapi. Kinesio Tape metoden er udviklet til at fremme kroppens naturlige helingsproces,

Læs mere

BANDAGER - PRODUKTPROGRAM

BANDAGER - PRODUKTPROGRAM BANDAGER - PRODUKTPROGRAM kulder Albue Håndled år Knæ æg Ankel Vi hjælper dig - med fortsat at være i bevægelse! INDHODFORTEGNEE: KUDERTØTTE skulder AM-OB kulder... 3 tabilisering af skulderled, acromioclavicularled

Læs mere

STØRRELSE One size STØRRELSE S - XL. S 30-34 cm M 34-38 cm L. XL 42-46 cm. DKK vejl. udsalg 225,- DKK vejl. udsalg 998,-

STØRRELSE One size STØRRELSE S - XL. S 30-34 cm M 34-38 cm L. XL 42-46 cm. DKK vejl. udsalg 225,- DKK vejl. udsalg 998,- NYT PATENTERET ED KNÆSTROP AS-P/RZ AS-P/RZ Patella-knæstrop. Sportsortose til stabilisering af patella med fokus på kompression af patellaligamentet. Medvirker desuden til at mindske belastningen på tuberositas

Læs mere

JOBST. Elvarex. Kompressionsbehandling. lymfødem i over 50 år. JOBST Elvarex til behandling af lymfødem et bredt sortiment, som giver et godt resultat

JOBST. Elvarex. Kompressionsbehandling. lymfødem i over 50 år. JOBST Elvarex til behandling af lymfødem et bredt sortiment, som giver et godt resultat JOBST Elvarex Kompressionsbehandling af lymfødem i over 50 år JOBST Elvarex til behandling af lymfødem et bredt sortiment, som giver et godt resultat BSN medical BSN medical AB, Uggledalsvägen 13, SE-427

Læs mere

Medicinsk teknologivurdering af kirurgisk behandling af patienter med udvalgte og hyppige skulderlidelser

Medicinsk teknologivurdering af kirurgisk behandling af patienter med udvalgte og hyppige skulderlidelser Medicinsk teknologivurdering af kirurgisk behandling af patienter med udvalgte og hyppige skulderlidelser Hans Viggo Johannsen Skulder og albueklinikken Ortopædkirurgisk afd. E Hvilke lidelser 1. Impingement

Læs mere

Knæortoser.

Knæortoser. www.camp.dk Patellavator Patellavator knæortose giver ved kompression mod patellasenen lindring af smerter i knæet ved patella tendinitis. Ortosen er fremstillet af et CoolFlex materiale som tillader huden

Læs mere

Ortopædkirurgi ved fod, knæ, hånd og skulderlidelser

Ortopædkirurgi ved fod, knæ, hånd og skulderlidelser Zell eleven 2015 Ortopædkirurgi ved fod, knæ, hånd og skulderlidelser Uffe Jørgensen. Professor, overlæge, dr.med. Ortopædkirurgisk afd. O Odense Universitetshospital Syddansk Universitet uj@quattroclinic.dk

Læs mere

3.#DYB#ENBENSKNÆBØJ#

3.#DYB#ENBENSKNÆBØJ# 3.#DYB#ENBENSKNÆBØJ# Funktionstest af hele bevægelseskæden med store krav til mobilitet, styrke og stabilitet af fod, knæ og core, men mest test af styrken i hofte- og lårmuskulatur. Udførsel:) Udøveren

Læs mere

Hånd- og håndledsortoser. www.camp.dk

Hånd- og håndledsortoser. www.camp.dk www.camp.dk SOF-Stretch dynamisk fingerortose kort Skinne der yder dynamisk assistance for at øge ekstensionen i PIP-leddet ved kontrakturer og stramhed. Anatomisk formede puder fordeler og aflaster trykket.

Læs mere

STØTTER. Hoved- og nakkestøtte Overkropstøtte Armstøtte og håndstøtte Læg-/ amputationsstøtte Abduktionskile

STØTTER. Hoved- og nakkestøtte Overkropstøtte Armstøtte og håndstøtte Læg-/ amputationsstøtte Abduktionskile Hoved- og nakkestøtte Overkropstøtte Armstøtte og håndstøtte Læg-/ amputationsstøtte Abduktionskile » TILBEHØR Hoved- og nakkestøtter Wolturnus tilbyder et stort udvalg af hoved- og nakkestøtter, der er

Læs mere

Når det handler om den rette positionering.

Når det handler om den rette positionering. P R O D U K T K A T A L O G Når det handler om den rette positionering. Josh Dueck Professionel paralympisk skiløber og bruger af Bodypoint Foto: Alain Sleigher Optimal støtte. Nogle gange betyder den

Læs mere

BEDRE FUNKTIONALITET

BEDRE FUNKTIONALITET Anatomic formstøbt sæde BEDRE FUNKTIONALITET DYNAMIK LUFT/VARME REGULERENDE POSITIONERING AFLASTNING STABILITET 100% TILPASSET DEN ENKELTE BORGER FÅ BALANCE I KROPPEN Billedet viser Et individuelt udformet

Læs mere

Program. Hoften Anatomi og massagecases. Hofteleddet

Program. Hoften Anatomi og massagecases. Hofteleddet Program Hoften Anatomi og massagecases Københavns Massageuddannelse Knogler Led Muskler Røde flag og kontraindikationer Cases og massagegreb Os coxae Crista iliaca Spina iliaca posterior superior Spina

Læs mere

Madrassen er en vigtig del af tryksårsbehandlingen

Madrassen er en vigtig del af tryksårsbehandlingen Madrasser Madrassen er en vigtig del af tryksårsbehandlingen Tryksår er en skade i huden og det underliggende væv. Tryksår opstår, når blodforsyningen over en tid er utilstrækkelig på grund af friktion,

Læs mere

Opgave. Vævsundersøgelse. Dagsorden. Repetition ANATOMI. Columna(Ryggen) Dag 2 Anatomi og patologi 05-08-2014. Hvilke af truncus muskler bliver brugt

Opgave. Vævsundersøgelse. Dagsorden. Repetition ANATOMI. Columna(Ryggen) Dag 2 Anatomi og patologi 05-08-2014. Hvilke af truncus muskler bliver brugt Opgave Columna(Ryggen) Dag 2 Anatomi og patologi Københavns Massageuddannelse Hvilke af truncus muskler bliver brugt ved. 1. Roning 2. Når man trækker sig op i et reb 3. Når man skal løfte en baby fra

Læs mere

HOFTEALLOPLASTIK. Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk 1

HOFTEALLOPLASTIK. Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk 1 HOFTEALLOPLASTIK Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk 1 EFTER OPERATIONEN De seneste års forskning har vist, at effektiv smertebehandling, tidlig mobilisering

Læs mere

Kørestolen Hvad kan den og hvordan bruges den?

Kørestolen Hvad kan den og hvordan bruges den? Kørestolen Hvad kan den og hvordan bruges den? Sven Christensen Fysioterapeut, salgskonsulent Invacare Mål At deltagerne bliver: Opmærksomme på siddestillingsproblemer Opmærksomme på kørestolens muligheder

Læs mere

Overkrop positionering

Overkrop positionering positionering overkrop bækken ankel Overkrop positionering brysteler rystselen giver brugeren en korrekt kropsholdning og understøtter samtidig torsoen samt forbedrer åndedrætsfunktionen, hovedpositioneringen

Læs mere

GENOPTRÆNING EFTER NAKKEOPERATION

GENOPTRÆNING EFTER NAKKEOPERATION GENOPTRÆNING EFTER NAKKEOPERATION Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk 1 MUSKELBALANCE OMKRING NAKKEN Det fleste steder i vores krop er knoglerne stablet

Læs mere

Knæortoser.

Knæortoser. www.camp.dk Patellavator Patellavator knæortose giver ved kompression mod patellasenen lindring af smerter i knæet ved patella tendinitis. Ortosen er fremstillet af et CoolFlex materiale som tillader huden

Læs mere

Træn maven flad med måtten som redskab

Træn maven flad med måtten som redskab Træn maven flad med måtten som redskab Af Birgitte Nymann www.birgittenymann.dk Double leg extension Det giver øvelsen: Styrker og former balder, baglår og rygmuskler, træner stabiliteten omkring skulderpartiet

Læs mere

Det er indholdet det kommer an på!

Det er indholdet det kommer an på! Positioneringspuder Positionering 24/7 I dag ved vi, hvor vigtigt det er at positionere 24 timer i døgnet 7 dage om ugen, for at opretholde intakte kropsfunktioner. Samtidig undgås sekundære komplikationer

Læs mere

GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE

GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE Hellerup Tlf: 39 77 70 70 Lyngby Tlf: 45 93 39 33 Odense Tlf: 65 48 70 70 www.cfrhospitaler.dk 1 Ved en operation for spinalstenose, fjerner man det knoglevæv, der trykker

Læs mere

www.vela-medical.com Dentalstole Ergonomiske stole Specialudviklet til tandlægeklinikker

www.vela-medical.com Dentalstole Ergonomiske stole Specialudviklet til tandlægeklinikker www.vela-medical.com Dentalstole Ergonomiske stole Specialudviklet til tandlægeklinikker www.vela-medical.dk Ergonomi, sikkerhed og effektivitet i fokus VELA Medical fokuserer på det professionelle sundhedspersonale,

Læs mere

Ortoser til børn med cerebral parese. Autoriserede bandagister Helle Harbo og Torben Nybro

Ortoser til børn med cerebral parese. Autoriserede bandagister Helle Harbo og Torben Nybro Ortoser til børn med cerebral parese Autoriserede bandagister Helle Harbo og Torben Nybro Odense, 1. september 2009 Eftermiddagens program Hvem er vi!! Ortoser til øvre ekstremiteter og korsetter Ortoser

Læs mere

Meyra Ortopedia Danmark Støberivej Stenløse Tlf Fax

Meyra Ortopedia Danmark Støberivej Stenløse Tlf Fax 7 versioner 2 modeller Foldbar ramme Gangtræning med konstant tyngdepunkt Præcise og kontinuerlige justeringer Udskiftelige komponenter 2 rammer der dækker 4 størrelser 2 ergonomiske og uafhængige støtter

Læs mere

Nederste del af ryggen Stræk

Nederste del af ryggen Stræk Stretching fitnessfaq.info Nederste del af ryggen Stræk Denne øvelse er designet til at forbedre fleksibilitet og fremme afslapning. Lig på ryggen med benene udvidet og dine arme på dine sider. Træk vejret

Læs mere

Lændesmerter - lave rygsmerter

Lændesmerter - lave rygsmerter Lændesmerter - lave rygsmerter Hvad er lave rygsmerter? Lave rygsmerter er smerter i nedre del af ryggen (lænderyggen), hvor der ikke findes nogen sikker forklaring på smerterne i form af sygdomme eller

Læs mere

HÅNDEN. Tenosynovitis af 1 kulisse (de Quervain s tendinit)

HÅNDEN. Tenosynovitis af 1 kulisse (de Quervain s tendinit) HÅNDEN Tenosynovitis af 1 kulisse (de Quervain s tendinit) Tenosynovit lokaliseret til 1. dorsale kulisse som indeholder abductor pollicis longus og extensor pollicis brevis senerne. Lidelsen er hyppigst

Læs mere

Fakta om gigt Rigtigt gigtfodtøj

Fakta om gigt Rigtigt gigtfodtøj GIGT & FØDDER Gigt i fødderne Gigt kan gøre tilværelsen besværlig, men det behøver livet ikke at blive ringere af. Ofte drejer det sig om at gribe tingene lidt anderledes an. Den moderne behandling af

Læs mere

SIDDER DU GODT? En brugerhåndbog for kørestolsbrugere - Ordforklaring Af Helle Dreier

SIDDER DU GODT? En brugerhåndbog for kørestolsbrugere - Ordforklaring Af Helle Dreier - Ordforklaring 030 ORDFORKLARING Armlæn Beklædning Bækkenets neutralstilling På kørestolen kan bruges til at aflaste op til 10 % af kroppens vægt. Skal understøtte armene, når disse ikke bruges, og må

Læs mere

TOTAL KNÆ ALLOPLASTIK

TOTAL KNÆ ALLOPLASTIK TOTAL KNÆ ALLOPLASTIK Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk 1 EFTER OPERATIONEN De seneste års forskning har vist, at effektiv smertebehandling, tidlig

Læs mere

!!!!!!!!!!Udfordringer på en operationsafdeling. Tryksår, nerveskader, lejringer og løft

!!!!!!!!!!Udfordringer på en operationsafdeling. Tryksår, nerveskader, lejringer og løft Udfordringer på en operationsafdeling Tryksår, nerveskader, lejringer og løft Når en patient skal opereres, så er der mange fokus områder for personalet. Der er en masse teknisk udstyr der skal anvendes,

Læs mere

KONDITIONS- OG MUSKELTRÆNING - Forslag til træningsprogram ridebukselår/ballefedt

KONDITIONS- OG MUSKELTRÆNING - Forslag til træningsprogram ridebukselår/ballefedt Her finder du 2 forskellige muskeltræningsprogrammer til at styrke din krop helt inde fra og ud programmer som du kan lave hjemme lige når det passer dig. Start med program 1 og gå til program 2, når du

Læs mere

Pedaleur klubtøj 2014-2016

Pedaleur klubtøj 2014-2016 Klubbens nye tøjleverandør Giordana tilbyder forskellige kollektioner. I Pedaleur har vi valgt Forma Red Carbon som den primære kollektion med dens dertilhørende top-kvalitets indlæg Cirro C.T., samt div.

Læs mere

A/D-SURCON lejringspuder

A/D-SURCON lejringspuder CE A/D-SURCON lejringspuder TIL UNDERSTØTTELSE I TERAPIEN / PROFYLAKSE Håndbog & lejrings- anvisning. August 2010, version 1 Surcon mappe afs. 9. 1 A/D-SURCON lejringspuder til understøttelse i terapien.

Læs mere

MILT MERIDIAN M. LATISSIMUS DORSI

MILT MERIDIAN M. LATISSIMUS DORSI RELATEREDE MUSKLER Musculus latissimus dorsi, side 21 Musculus trapezius, pars horisontalis, side 22 Musculus trapezius, pars ascendens, side 23 Musculus opponens pollicis, side 24 Musculus triceps, side

Læs mere

BANDAGER - PRODUKTPROGRAM. Skulder Håndled Ryg/torso Knæ Ben Ankel NYT PATENTERET LED

BANDAGER - PRODUKTPROGRAM. Skulder Håndled Ryg/torso Knæ Ben Ankel NYT PATENTERET LED BANDAGER - PRODUKTPROGRAM Skulder Håndled Ryg/torso Knæ Ben Ankel NYT PATENTERET ED skulder INDHODSFORTEGNESE: SKUDERBANDAGE MASTER-03 Skulder... 3 Håndled...4 Ryg/torso... 5 Overekstremitetsstøtte til

Læs mere

LASAL - Løsningen på lejring

LASAL - Løsningen på lejring LASAL - Løsningen på lejring 1 LASAL Lejringspuder er det helt rigtige valg, når det drejer sig om positionering af personer med hjerneskader, neurologiske patienter eller personer, der i større eller

Læs mere

ORIGINALE NOVAFON LYDBØLGE APPERATER TIL KONCENTRERET VIBRATIONSTERAPI

ORIGINALE NOVAFON LYDBØLGE APPERATER TIL KONCENTRERET VIBRATIONSTERAPI ORIGINALE NOVAFON LYDBØLGE APPERATER TIL KONCENTRERET VIBRATIONSTERAPI MEDICINSK DOKUMENTERET BEHANDLING SÆRLIG DYBDE EFFEKT UDEN INVASIV NØDVENDIGHED ANBEFALET AF PROFESSIONELLE BEHANDLERE CE MDD GODKENDT

Læs mere

Information om armplastik

Information om armplastik Information om armplastik Med alderen mister huden sin elasticitet. Yderligere vil vægttab og tab af muskelfylde med alderen bidrage yderligere til slaphed af huden, specielt på overarmene. Meget stort

Læs mere

Øvelser til patienter efter brud i skulderen eller overarmen

Øvelser til patienter efter brud i skulderen eller overarmen Patientinformation Øvelser til patienter efter brud i skulderen eller overarmen Velkommen til Vejle Sygehus Fysioterapien 1 2 Skulderøvelser til patienter efter brud i skulderen eller overarmen Det er

Læs mere

Skinner og håndledsbandager tilpasset og tiltænkt danske hænder

Skinner og håndledsbandager tilpasset og tiltænkt danske hænder Skinner og håndledsbandager tilpasset og tiltænkt danske hænder manu Tankerne bag vores bandager Intentionerne og tankerne bag hele PROmanu serien er, at produkterne er tilpasset og tiltænkt det danske

Læs mere

Trykaflastning. Axel Madsen Health-care Trykaflastninger til hæl og albue. HEALTH-CARE SINCE 1909

Trykaflastning. Axel Madsen Health-care Trykaflastninger til hæl og albue. HEALTH-CARE SINCE 1909 Trykaflastning Axel Madsen Health-care Trykaflastninger til hæl og albue. AXEL MADSENAS HEALTH-CARE SINCE 1909 Forord ved Sårsygeplejerske lisa holbæk Jeg hedder Lisa Holbæk. Jeg arbejder på Videncenter

Læs mere

Tapening bruges derudover til biomekanisk korrektion:

Tapening bruges derudover til biomekanisk korrektion: aggrund for tapening: Tapening betyder at man ved hjælp af special-tape (ofte kaldt: sportstape ) påklistret huden forsøger at aflaste skadede strukturer. Tapening har en udbredt anvendelse indenfor idrætten,

Læs mere

Overrivning af achillessenen. -konservativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Kirurgisk Terapiafsnit

Overrivning af achillessenen. -konservativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Kirurgisk Terapiafsnit Overrivning af achillessenen -konservativ behandling Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Kirurgisk Terapiafsnit Generel vejledning Overrivning af achillessenen Lægmuskulaturen samles

Læs mere

INFORMATION OM KOMPRESSIONSSTRØMPER

INFORMATION OM KOMPRESSIONSSTRØMPER INFORMATION OM KOMPRESSIONSSTRØMPER 02 Der kan være mange grunde til, at du skal bruge kompressionsstrømper, og der kan opstå mange spørgsmål til både behandlingsforløbet og strømperne. Hvordan virker

Læs mere

SIDDEPUDER LEJRINGSPUDER STØTTEKILER

SIDDEPUDER LEJRINGSPUDER STØTTEKILER SIDDEPUDER LEJRINGSPUDER STØTTEKILER Scan-Med Danmark A/S er en del af Scan- Med Gruppen, der omfatter selskaber i hele Norden. Scan-Med Danmark A/S sælger medicoteknisk udstyr samt produktsortimentet

Læs mere

INDLEDENDE ØVELSESPROGRAM EFTER REKONSTRUKTION AF DET FORRESTE KORSBÅND

INDLEDENDE ØVELSESPROGRAM EFTER REKONSTRUKTION AF DET FORRESTE KORSBÅND INDLEDENDE ØVELSESPROGRAM EFTER REKONSTRUKTION AF DET FORRESTE KORSBÅND Hellerup Tlf: 39 77 70 70 Lyngby Tlf: 45 93 39 33 Odense Tlf: 65 48 70 70 www.cfrhospitaler.dk 1 Vi har 2 korsbånd i knæet, et forreste

Læs mere

PROFESSIONELLE TRANSPORTABLE BRIKSE & TILBEHØR DE MEST FLEKSIBLE BRIKSE PÅ MARKEDET

PROFESSIONELLE TRANSPORTABLE BRIKSE & TILBEHØR DE MEST FLEKSIBLE BRIKSE PÅ MARKEDET PROFESSIONELLE TRANSPORTABLE BRIKSE & TILBEHØR DE MEST FLEKSIBLE BRIKSE PÅ MARKEDET DU VÆGER DEN "BASIS" BRIKS DER PASSER TIL DIG - OG DET TILBEHØR DER PASSER TIL DIT ARBEJDE - DET SIKRER DEN STØRSTE BRUGSVÆRDI

Læs mere

Kropsrejsen. Bemærkninger: Beskrivelse af øvelse:

Kropsrejsen. Bemærkninger: Beskrivelse af øvelse: Kropsrejsen Læg dig på gulvet, så fladt som muligt. Lad arme og ben hvile på gulvet. Luk øjnene, hvis det føles behageligt. Ret opmærksomheden mod kroppens kontakt til underlaget. Ved hver kropsdel kan

Læs mere

ANATOMIC FORMSTØBT SÆDE

ANATOMIC FORMSTØBT SÆDE ANATOMIC FORMSTØBT SÆDE - Et sæde fuld af muligheder Anatomic formstøbt sæde er det ultimative produkt i forhold til individuel siddestilling og tilpasning. Her er mulighed for at give så meget støtte

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Mavebøjning i kæde. Mavebøjning i makkerpar FYSIK TRÆNING FYSIK TRÆNING

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Mavebøjning i kæde. Mavebøjning i makkerpar FYSIK TRÆNING FYSIK TRÆNING Nr.10256 Alder: 8-90 år - Tid: 5 min. Nr.10255 Alder: 8-90 år - Tid: 5 min. Mavebøjning i kæde Materiale Bold Mavebøjning i makkerpar At styrke de lige mavemuskler Deltagerne sætter sig skråt for hinanden.

Læs mere

Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling. Øvelser for gravide. Patientinformation. www.koldingsygehus.dk

Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling. Øvelser for gravide. Patientinformation. www.koldingsygehus.dk Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling Øvelser for gravide Patientinformation www.koldingsygehus.dk Bevægeøvelser for ryg og lænd Mange kvinder får problemer med lænde- og bækkensmerter i graviditeten. Det

Læs mere

Hospitalsstole. Ergonomiske stole til en effektiv hverdag. www.vela-medical.dk

Hospitalsstole. Ergonomiske stole til en effektiv hverdag. www.vela-medical.dk www.vela-medical.dk Hospitalsstole Ergonomiske stole til en effektiv hverdag VELA Jive har multiindstillelige armlæn, som sikrer optimal arbejdsstilling under operationer www.vela-medical.dk 5 hygiejnefordele

Læs mere

Jack PCL-skinne. Brugervejledning. Dynamisk knæskinne til at aflaste det bagerste korsbånd

Jack PCL-skinne. Brugervejledning. Dynamisk knæskinne til at aflaste det bagerste korsbånd Dynamisk knæskinne til at aflaste det bagerste korsbånd Patenter: EP 1 575 464 EP 1 114 619 EP 0 841 044 US 7,309,322 US 5,954,677 www.albrechtgmbh.com 1 Indhold Indledning...4 Information til kunder...

Læs mere

HAR DU ONDT I RYGGEN?

HAR DU ONDT I RYGGEN? HAR DU ONDT I RYGGEN? LÆS MERE ONLINE www.ofeldt.dk DET SKAL DU IKKE FINDE DIG I Effektiv behandling af patienter med rygsmerter og andre smerter i bevægeapparatet gennem målrettet optræning. VI GØR DIN

Læs mere

Øvelser til dig med morbus Bechterew

Øvelser til dig med morbus Bechterew Øvelser til dig med morbus Bechterew Vi har udarbejdet et grundlæggende program, som indeholder de øvelser, der er nødvendige, for at du kan bevare bevægeligheden og forebygge, at ryggen bliver krum. Det

Læs mere

20% TEMPUR - TILBUD DER ER VÆRD AT STÅ OP TIL SPAR. Nu 23.999,-

20% TEMPUR - TILBUD DER ER VÆRD AT STÅ OP TIL SPAR. Nu 23.999,- TEMPUR - TILBUD DER ER VÆRD AT STÅ OP TIL THE RELAXATION ADJUSTABLE BED Inkl. en 7 cm TEMPUR Topmadras Vejl. pris 29.999,- 6.000,- Nu 23.999,- MÆRK FORSKELLEN Uanset om du kan lide din madras blød eller

Læs mere

Tilbehør til kompressionsstrømper At gøre det svære enkelt!!

Tilbehør til kompressionsstrømper At gøre det svære enkelt!! Tilbehør til kompressionsstrømper At gøre det svære enkelt!! Strømpe på- og aftagere. Handsker. Strømpelim. Silikonerens. KompreLet Når man lider af venøse sygdomme eller lymfødem, er det vigtigt at fortsætte

Læs mere

Bedre arbejdsergonomi

Bedre arbejdsergonomi Bure Gangbord Nye muligheder for patienten. Nye forudsætninger for dig, der hjælper til. Bure Gangbord Gangbordet har en central funktion i plejen, men har alligevel levet et liv i skyggen. Nu har GATE

Læs mere

JUSTERBART SÆDEKONCEPT TIL ELKØRESTOLE Når fleksibilitet er standard

JUSTERBART SÆDEKONCEPT TIL ELKØRESTOLE Når fleksibilitet er standard JUSTERBART SÆDEKONCEPT TIL ELKØRESTOLE Når fleksibilitet er standard Avanti by AJ er et helt nyt sædekoncept til elkørestole - og et direkte svar på nye behov i markedet. Brugerne vil have æstetik og komfort

Læs mere

Xcellent Air. by Better Bed Comfort

Xcellent Air. by Better Bed Comfort Xcellent Air by Better Bed Comfort Xcellent Air Xcellent Airtube system Åndbar Xcellent Air Luften cirkulerer frit og kontinuerligt gennem de lodrette luftkanaler. Alle detaljer er skræddersyede til det

Læs mere

GigaLaser. for et bedre liv. Patientinformation

GigaLaser. for et bedre liv. Patientinformation GigaLaser for et bedre liv GLptinfo DK rev 2.71 Hurtig og effektiv smertelindring med en langsigtet genopbyggende og styrkende effekt på vævet. Helt uden bivirkninger. Patientinformation Alle nyopererede

Læs mere

Hemi- eller total skulderalloplastik

Hemi- eller total skulderalloplastik Hemi- eller total skulderalloplastik Hel- eller halvprotese i skulderen som følge af f.eks slidgigt og leddegigt Side 1 af 6 Fysio- og Ergoterapi Generel information Du har fået isat en skulderledsprotese,

Læs mere

Til patienter og pårørende. Skulderøvelser. Træningsprogram. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Rehabiliteringsklinikken

Til patienter og pårørende. Skulderøvelser. Træningsprogram. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Rehabiliteringsklinikken Til patienter og pårørende Skulderøvelser Træningsprogram Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Rehabiliteringsklinikken Skulderøvelser UDLEVERET AF: Tlf.nr.: 79 97 61 63 Formålet med øvelserne er: At øge bevægeligheden

Læs mere