Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet"

Transkript

1 Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Skagensvej/Golfparken (Golfparken etape II), Hjørring - Forslag til 2 kommuneplantillæg og lokalplan for et boligområde 2 Frederikshavnsvej 5, Hjørring - Vedtagelse af lokalplan for Erhvervsområde 5 og pladskrævende detailhandel 3 Sprogøvej 2, Hjørring - Vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan 7 for pladskrævende detailhandel og erhverv 4 Halvorsmindevej, Hjørring - Vedtagelse af lokalplan for et boligområde 9 vest for Odbjergvej 5 Hestkærvej 1, Hjørring - Forslag til lokalplan for en dagligvarebutik 13 6 Frederikshavnsvej 86, Hjørring - Vedtagelse af kommuneplantillæg og 16 lokalplan for erhvervsområde 7 Området omkring Vendsyssel Teater og Mammutpladsen i Hjørring - 19 Anmodning om udarbejdelse af nyt plangrundlag for områdets udvikling 8 Friskbækvej/Halvorsmindevej, Hjørring - Forslag til lokalplan for boliger 22 9 Springvandspladsen 5-7 m.fl., Hjørring. Anmodning om udarbejdelse af nyt plangrundlag for centerområde i karréen ved Springvandspladsen Strategisk Energiplan - frigivelse af midler Nedkørslen til stranden i Nr. Lyngby Frugtlund og mosteri i Vidstrup - ansøgning om matchningsmidler Lørslev Café og Kulturhus - ansøgning om matchningsmidler til arkitekthjælp Ansøgning om støtte til optimering og fremtidssikring af Mygdal Hus Teknik- og Miljøudvalget - Orienteringspunkter 40

2 Side P Skagensvej/Golfparken (Golfparken etape II), Hjørring - Forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for et boligområde Resumé På baggrund af en ansøgning fra ejerne om etablering af et nyt boligområde er der udarbejdet et forslag til kommuneplantillæg nr. 9 og lokalplan nr L06. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om planforslagene skal offentliggøres i 4 uger. Sagsfremstilling Baggrunden for udarbejdelse af kommuneplantillæg og Lokalplanforslag Hjørring Kommune fremlagde tilbage i 2004 et forslag til lokalplan for området. Dette lokalplanforslag kunne ikke vedtages på grund af veto fra daværende Nordjyllands Amt. Vetoet omhandlede drikkevandsinteresser, idet planområdet ligger i et område med særlige drikkevandsinteresser og nitratfølsomt indvindingsområde. Staten ændrede i sommeren 2016 administrationspraksis, idet nye boliger ikke længere vurderes at udgøre en risiko for forurening af grundvandsressourcen. På den baggrund blev arealet udlagt til nye boliger i Kommuneplan Beskrivelse af lokalplanen Lokalplanen giver mulighed for boliger til åben-lav bebyggelse. For at skabe et grønt og attraktivt boligområde fastsætter lokalplanen bestemmelser om levende hegn i skel og om byggeriets udseende, for at give området en fælles karakter, uden samtidig at fastlægge for restriktive krav, så der bliver mulighed for god variation i bebyggelsen. Støj fra skydebane Øst for lokalplanområdet ligger en eksisterende skydebane ved Ulvkjærvej. Støjen fra skydebanen overskrider banens miljøgodkendelse, og kommunen har igangsat en håndhævelsessag.

3 Beskrivelse af kommuneplantillæg Det ansøgte er ikke overensstemmelse med kommuneplanen. Der er derfor udarbejdet et tillæg nr. 9 til kommuneplanen. Hjørring Kommune Side 3. Den hidtidige kommuneplanramme giver kun mulighed for byggeri i 1½ etage. Kommuneplantillægget giver mulighed for byggeri i 2 etager indenfor planområdet. Høringsperiodens længde Ændring af Planloven giver mulighed for, at høringsperioden for forslag til lokalplaner og forslag til mindre kommuneplantillæg reduceres fra 8 uger til mindst 4 uger. Teknik- og Miljøudvalget har kompetencen til at sende ukomplicerede lokalplanforslag og kommuneplantillæg i høring og efterfølgende vedtage forslagene, hvis der i offentlighedsfasen ikke er indkommet særligt mange eller principielle indsigelser eller ændringsforslag. Lovgrundlag Planlovens 13, 23c, 15 og 24 om udarbejdelse af lokalplaner og kommuneplantillæg, rammerne for en lokalplans indhold samt offentlig fremlæggelse af planforslag. Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter 8-11 om miljøvurdering, screening, høring af myndigheder og andre interesseorganisationer, samt offentliggørelse. Økonomi I forbindelse med at planområdet bliver overført til byzone, har ejerne underskrevet en erklæring, hvori de fraskriver sig retten til at forlange ejendommen overtaget af Hjørring Kommune efter Planlovens 47 a. Dette gælder også for eventuelt fremtidige ejere. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser

4 Side 4. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget screening af planernes mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Bilag 1. Kommuneplantillæg nr. 9 Boligområde, Skagensvej/Golfparken, Hjørring. 2. Lokalplan nr L06 Boligområde (åben-lav) Skagensvej/Golfparken, Hjørring. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget offentliggør lokalplanforslag nr L06 og kommuneplantillæg nr. 9 i 4 uger.

5 Side P Frederikshavnsvej 5, Hjørring - Vedtagelse af lokalplan for Erhvervsområde og pladskrævende detailhandel Resumé Forslag til lokalplan nr L06 Erhvervsområde og pladskrævende detailhandel, Frederikshavnsvej 5, Hjørring, har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger. Kommunen har modtaget 1 bemærkning til planforslaget. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om planen skal vedtages. Sagsfremstilling Formålet med lokalplanen er at udvide erhvervsområdet for områdets eksisterende erhverv. Planforslaget har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger fra 27. juni 2017 til 22. august I den periode har kommunen modtaget 1 bemærkning fra Vendsyssel Historikske Museum (VHM), hvoraf fremgår, at VHM skal orienteres om bygge- og anlægsarbejder. Administrationen har orienteret om planens karakter, og VHM har afsluttet sagen. Administrationen kan anbefale at vedtage lokalplanen som fremlagt. Kompetence Teknik- og Miljøudvalget har kompetencen til at sende ukomplicerede lokalplanforslag og kommuneplantillæg i høring og efterfølgende vedtage forslagene, hvis der i offentlighedsfasen ikke er indkommet særligt mange eller principielle indsigelser eller ændringsforslag. Lovgrundlag Planloven 27. Lov om Miljøvurdering af planer og programmer 4.

6 Side 6. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Denne plan er omfattet af Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget en screening af planens mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Afgørelsen om ikke at udarbejde en miljørapport har været annonceret samtidig med den offentlige høring af planforslaget. Afgørelsen er ikke blevet påklaget, og klagefristen er udløbet. Bilag 1. Lokalplan nr L06 Erhvervsområde og pladskrævende detailhandel, Frederikshavnsvej 5, Hjørring. 2. Kopi af bemærkning. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget vedtager lokalplan nr L06 Erhvervsområde og pladskrævende detailhandel, Frederikshavnsvej 5, Hjørring.

7 Side P Sprogøvej 2, Hjørring - Vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan for pladskrævende detailhandel og erhverv Resumé Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 og forslag til lokalplan nr L04 har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger. Kommunen har modtaget 1 indsigelse til planforslagene. Der skal tages stilling til, om planerne skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af vedtagelse. Sagsfremstilling Ejeren af Sprogøvej 2 ønsker at udvide sine aktiviteter med et tankanlæg på ejendommen, hvor der i forvejen er virksomhed med rådgivning omkring energibesparelser, og hvorfra der forhandles husstandsvindmøller og solcelleanlæg mm. Planforslagene har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger fra 3. juli 2017 til 28. august I den periode har kommunen modtaget 1 indsigelse fra BaneDanmark. Indledningsvis skal nævnes, at der i høringsperioden er kommet 1 bemærkning fra Miljøstyrelsen om grundvand, hvorefter administrationen har udarbejdet en grundvandsredegørelse, der skal indgå i kommuneplantillægget. Denne redegørelse betyder, at Miljøstyrelsens bemærkning bortfalder. Indsigelsen fra Banedanmark har generel karakter. Administrationen har ikke noget konkret kendskab til udvidelse af sporanlægget. Det vurderes derfor, at lokalplanen kan realiseres, og at det ikke har betydning for Banedanmark. På baggrund heraf anbefales at godkende lokalplanen som fremlagt som forslag, og det anbefales at tilføje en grundvandsredegørelse i kommuneplantillægget i overensstemmelse med aftale med Miljøstyrelsen. De anbefalede ændringer i kommuneplantillægget medfører ikke supplerende høring.

8 Side 8. Lovgrundlag Planloven 27. Lov om Miljøvurdering af planer og programmer 4. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Denne plan er omfattet af Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget en screening af planernes mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Afgørelsen om ikke at udarbejde en miljørapport har været annonceret samtidig med den offentlige høring af planforslagene. Afgørelsen er ikke blevet påklaget, og klagefristen er udløbet. Bilag 1. Kommuneplantillæg nr Lokalplan nr L04 Pladskrævende detailhandel og erhverv ved Sprogøvej, Hjørring. 3. Indsigelse fra BaneDanmark. Direktionen indstiller, at de anbefalede ændringer vedrørende grundvandsredegørelse indarbejdes i kommuneplantillægget, at Teknik- og Miljøudvalget anbefaler Byrådet at vedtage kommuneplantillæg nr. 7 navn, og at Teknik- og Miljøudvalget anbefaler Byrådet at vedtage lokalplan nr L04 Pladskrævende detailhandel og erhverv ved Sprogøvej, Hjørring.

9 Side P Halvorsmindevej, Hjørring - Vedtagelse af lokalplan for et boligområde vest for Odbjergvej Resumé Forslag til lokalplan nr L07 har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger. Kommunen har modtaget 3 indsigelser til planforslaget. Der skal tages stilling til, om planen skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af vedtagelse. Sagsfremstilling Ejeren af området ved Halvorsmindevej øst for Odbjergvej har gennem en årrække ønsket at udstykke et ca. 6 ha stort areal til åben-lav boligområde. Området har ligeledes indgået i de seneste kommuneplaner som nyt byudviklingsområde. Forskellige planlægningsspørgsmål, herunder om adgangsforhold, har været medvirkende til et længerevarende forløb. Planforslaget har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger fra 3. juli 2017 til 28. august I den periode har kommunen modtaget 3 indsigelser, som omhandler naturspørgsmål, bebyggelsens omfang og trafik. Forholdet til naturen Indsigerne mener, at byudvikling af et boligområde, der grænser lige op til beskyttet natur med bebyggelse til grænsen af den beskyttede natur og vanskelige adgangsforhold vil forringe eller ødelægge den beskyttede natur, og området vil miste sine kvaliteter. I indsigelsen henvises til flere formål i Naturpolitikken for Hjørring Kommune, at byudviklingen af området er uforenelig med mål om at sikre bynær natur. Hjørring Kommune vil sikre naturen, og måden vi bruger den på, da netop Hjørring Kommune skiller sig ud fra andre kommuner i forhold til naturværdierne. Brugen af naturen skal ske gennem langsigtet og holdbar planlægning. Indsiger er bekendt med, at området igennem lang tid har været udlagt som byudviklingsområde i kommuneplanen, men under henvisning til formålene i kommuneplanen mener indsiger, at planen ikke bør vedtages.

10 Administrationen vurderer, at der med lokalplanen er søgt at tage det nødvendige naturhensyn. Den planlagte bebyggelse ligger som en "ø" med omkringliggende naturarealer, der er beskyttet i medfør af Naturbeskyttelseslovens 3. Byudviklingen har været på vej gennem mange år, og forholdet mellem den langsigtede planlægning for byudvikling contra sikring af dette områdes naturværdier er behandlet i forbindelse med udarbejdelse af Kommuneplan Hjørring Kommune Side 10. Administrationen vurderer, at indsigelsen ikke giver anledning til ændringer i lokalplanen. Bebyggelsens omfang og stier Indsigeren ønsker, at bebyggelsens højde reduceres på de nærmeste grunde omkring hans ejendom. Han ønsker at blive hørt i forbindelse med placeringen af bebyggelsen på de nærmeste grunde. Der ønskes en afgrænsning mellem vejadgangen fra Odbjergvej og vejen til parcellerne Ejeren er bekymret for, at de planlagte stier vil få en del trafik, og han foreslår ændringer af stiforløb inden for lokalplanområdet. Administrationen vurderer, at arealet er naturligt at inddrage til byudvikling, og det vil medføre forandringer for naboer. Byggeri med en højde på max 8,5 m svarer til Bygningsreglementet, hvilket der ikke vurderes at være grundlag for at ændre. Bebyggelsens placering er fastlagt efter mindstekrav om afstand til beskyttet natur, skel og vejskel. Herved er fastlagt nogle rammer for bebyggelsens placering, samtidig med at der er en vis frihed til placeringen af boligerne. Det skal sikres, at adgangen via Odbjergvej ikke kan benyttes af andre end de lodsejere, der allerede har vejretten. Dermed har indsigeren ret i, at der skal være en form for adskillelse. Stierne inden for lokalplanområdet indgår dels som en del af det overordnede stinet og dels som et lokalt stinet. Administrationen anbefaler, at stierne som udlagt i lokalplanen fastholdes. Administrationen anbefaler, at det indarbejdes i 8.1., at der skal være en adskillelse mellem Odbjergvej og den nye adgangsvej fra Halvorsmindevej, så der ikke er forbindelse for kørende mellem de to veje.

11 Trafik Indsigerne har ikke indvendinger mod planforslaget, men bekymrer sig om den trafikale udvikling. Han foreslår bl.a. at arbejde for anlæg af den sydvestlige omfartsvej, og begrænse adgangen for tung transport gennem Vester Bagterp. Hjørring Kommune Side 11. Administrationen vurderer, at indsigelsen kan give overvejelser omkring den trafikale udvikling i området med flere og flere biler, der samtidig kører stærkt. Indsigelsen har som sådan ikke betydning i forhold til lokalplanen og vedtagelsen af den. Administrationen vurderer, at indsigelsen ikke giver anledning til ændringer i lokalplanen. Lovgrundlag Planloven 27. Lov om Miljøvurdering af planer og programmer 4. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Denne plan er omfattet af Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget en screening af planens mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Screeningen har været fremlagt til 28. august Der er i høringsperioden kommet bemærkninger til screeningen. Bemærkningerne har karakter af tilføjelser og præciseringer, og der stilles ikke spørgsmål til konklusionen om ikke at lave miljøvurdering. Afgørelsen skal annonceres.

12 Bilag 1. Lokalplan nr L07 Boligområde (åben-lav) vest for Odbjergvej, Hjørring. 2. Behandling af indkomne indsigelser/bemærkninger. 3. Kopi af indsigelser/bemærkninger. Hjørring Kommune Side 12. Direktionen indstiller: at det indarbejdes i 8.1., at der skal være en adskillelse mellem Odbjergvej og den nye adgangsvej fra Halvorsmindevej, så der ikke er forbindelse for kørende mellem de to veje, og at Teknik- og Miljøudvalget fremsender lokalplan nr L07 Boligområde (åben-lav) vest for Odbjergvej, Hjørring til Byrådet med anbefaling af vedtagelse.

13 Side P Hestkærvej 1, Hjørring - Forslag til lokalplan for en dagligvarebutik Resumé På baggrund af ansøgning fra ejer om en ny dagligvarebutik er der udarbejdet et forslag til lokalplan nr L08. Der skal tages stilling til, om planforslaget skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i fire uger. Sagsfremstilling Baggrunden for udarbejdelse af lokalplanforslag Planloven blev ændret i juni 2017, og det gav mulighed for at udvide og etablere aflastningsområder. I den forbindelse har kommunen modtaget flere forespørgsler om etablering af butikker langs Frederikshavnsvej, og det er indtil videre mundet ud i to konkrete projekter, hvor dette lokalplanforslag omhandler det ene projekt. Beskrivelse af kommuneplantillæg Der er forud for dette lokalplanforslag udarbejdet et forslag til kommuneplantillæg nr. 8 for detailhandel, der bl.a. indeholder en redegørelse for udvidelsesmulighederne i et aflastningsområde ved Frederikshavnsvej. I kommuneplantillægget anbefales det at udlægge m 2 af denne rummelighed til dagligvarebutik langs Frederikshavnsvej. Begrundelsen herfor er ud fra planlægningsmæssige overvejelser at begrænse dagligvareudbygningen i aflastningsområdet, fordi dagligvarebutikkerne bør placeres, hvor borgerne bor. Derfor vurderes det, at restrummeligheden skal udnyttes i bydelscentre og bymidter. Beskrivelse af lokalplanforslag Lokalplanens formål er: at fastlægge områdets anvendelse til centerformål med butikker, at fastlægge områdets maksimale butiksareal til detailhandel, og at sikre vejadgang og parkeringsarealer. Anvendelsen er således fastlagt til centerformål med butikker. I forbindelse med udarbejdelse af lokalplanforslaget har de væsentligste spørgsmål omhandlet butiksstørrelsen, adgangsforholdene og miljø.

14 Side 14. Lokalplanforslaget vurderes at kunne sendes i høring i fire uger på baggrund af Planlovens ændrede høringsregler. Det skyldes, at lokalplanforslaget fremlægges uafhængigt af kommuneplantillæg nr. 8, som er forudsætningen for, at lokalplanen kan vedtages. Butiksstørrelse Da ejeren af ejendommen erfarer, at dagligvarebutikker i aflastningsområder må være op til m 2, forespørger han, om dagligvarebutikken kan blive større end m 2. I kommuneplantillægget er udlagt en ramme på m 2, og i lokalplanforslaget er fastholdt, at dagligvarebutikken må være max m 2 som forelagt for Teknik- og Miljøudvalget 28. juni Adgangsforhold Ved igangsætning af planarbejdet fulgte udvalget administrationens indstilling om, at overkørslen til ejendommen kun måtte være fra Hestkærvej. Det viser sig imidlertid, at der i 2008 er lavet en servitut, der sikrer adgang til Frederikshavnsvej fra ejendommen. Adgangen til ejendommen skal etableres som en fælles overkørsel med naboejendommen; Frederikshavnsvej 45, der kun har adgang til Frederikshavnsvej. Derfor fastlægger lokalplanen, at der både er adgang fra Hestkærvej og Frederikshavnsvej. Miljø Ejeren ønsker ejendommen indrettet på sædvanlig måde med butikken trukket væk fra vejen, og med parkeringspladser foran butikken mod Frederikshavnsvej. Der skal være vareindlevering mod nordligt skel. Ejeren er forelagt, at der nord for ejendommen er en tømrervirksomhed, hvor der også er indrettet bolig, og at der kan opstå problemer med at overholde støjkravene i forbindelse med varelevering. Ejeren har svaret, at han ønsker at fastholde nævnte indretning og søge at afskærme og støjdæmpe i forhold til varelevering. Det kan også komme på tale, at varelevering skal ske på bestemte tidspunkter på døgnet, hvor støjkravene er mindre.

15 Side 15. Lovgrundlag Planlovens 13, 15 og 24 om udarbejdelse af lokalplaner, rammerne for en lokalplans indhold samt offentlig fremlæggelse af planforslag. Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter 8-11 om miljøvurdering, screening, høring af myndigheder og andre interesseorganisationer, samt offentliggørelse. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget screening af planens mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Bilag 1. Lokalplan nr L08 Detailhandel ved Frederikshavnsvej, Hjørring. 2. Oversigtskort. Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget fremsender lokalplanforslag nr L08 til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i fire uger.

16 Side P Frederikshavnsvej 86, Hjørring - Vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan for erhvervsområde Resumé Forslag til kommuneplantillæg nr. 6 og forslag til lokalplan nr L07 har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger. Kommunen har modtaget 3 indsigelser/bemærkninger til planforslagene. Der skal tages stilling til, om planerne skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af vedtagelse. Sagsfremstilling Planforslagene er udarbejdet på baggrund af en konkret ansøgning om at etablere en fastfood restaurant med drive in (Burger King). Planforslagene har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger fra 4. juli til 29. august I den periode har kommunen modtaget 3 indsigelser/bemærkninger, som omhandler plangrænse, trafikafvikling og jernbanen. Plangrænse Indsigerne mener, at lokalplangrænsen skal ændres, således den ikke går ind over deres grund. De to ejendomme har fælles overkørsel til Frederikshavnsvej i dag, hvilket var grundlaget for at tage arealet med. Administrationen vurderer, at lokalplangrænsen næppe får betydning for ejerens råderet over ejendommen. På den anden side, vil den ekstra vejadgang til området bero på en privatretlig aftale, uanset om arealet er med eller ej. Administrationen anbefaler, at indsigelsen imødekommes ved at ændre lokalplangrænsen, således den alene vedrører del af matr. nr. 45-fr, Hjørring Markjorder. I bilag 3 er indsigelsen uddybet, og det fremgår hvilke ændringer det medfører i planforslagene. I bilag 2 er ændringerne vist med blåt.

17 Trafikafvikling Indsiger mener, at etablering af en Burger King vil forværre trafiksituationen på Frederikshavnsvej. Hjørring Kommune Side 17. Administrationen vurderer, at der er redegjort for, at spidsbelastningsperioden for Burger King erfaringsmæssigt ligger uden for spidsbelastningsperioden på Frederikshavnsvej, hvormed det vurderes, at Burger King ikke bidrager negativt til trafikken på Frederikshavnsvej. Dertil kommer det, at den primære overkørsel til grunden er trukket længst muligt mod vest, for at konflikte mindst muligt med kødannelse i forbindelse med rundkørslen ved Frederikshavnsvej/Ringvejen. Administrationen vurderer, at indsigelsen ikke giver anledning til ændringer i lokalplanen. I bilag 3 er indsigelsen uddybet. Jernbanen Banedanmark bemærker, at diverse planer m.v. skal være i overensstemmelse med Jernbaneloven. Administrationen vurderer, at det er en generel tilbagemelding, som vi i forbindelse med den endelige godkendelse af projektet skal være opmærksomme på. Administrationen vurderer, at bemærkningen ikke giver anledning til ændringer i lokalplanen. Øvrige ændringer I løbet af høringsperioden har administrationen vurderet, at bestemmelsen om farver er for restriktiv, i det den ikke generelt åbner for at kunne anvende teglsten. Administrationen vurderer, at hensigten med bestemmelsen er at sikre en vis ensartethed i bebyggelsen i området, og facader m.v. udføres med afdæmpede farver og ikke anvendes som skilte. Det er ikke hensigten, at der ikke skal kunne anvendes gode gedigne byggematerialer, blot fordi de falder uden for en sort/hvid skala. Administrationen anbefaler, at bestemmelsen om farver udvides, således det fremgår, at teglsten kan fremstå i andre farver. I bilag 2 er ændringen vist med blå. Derudover gennemføres mindre administrative/redaktionelle rettelser. De anbefalede ændringer medfører ikke supplerende høring.

18 Lovgrundlag Planloven 27. Lov om Miljøvurdering af planer og programmer 4. Hjørring Kommune Side 18. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Denne plan er omfattet af Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget en screening af planernes mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Afgørelsen om ikke at udarbejde en miljørapport har været annonceret samtidig med den offentlige høring af planforslagene. Afgørelsen er ikke blevet påklaget, og klagefristen er udløbet. Bilag 1. Kommuneplantillæg nr. 6 Erhvervsområde ved Frederikshavnsvej, Hjørring. 2. Lokalplan nr L07 Erhvervsområde ved Frederikshavnsvej, Hjørring. 3. Behandling af indkomne indsigelser/bemærkninger. 4. Kopi af indsigelser/bemærkninger. Direktionen indstiller, at de anbefalede ændringer vedrørende lokalplangrænsen og teglsten indarbejdes i planerne, at Teknik- og Miljøudvalget fremsender kommuneplantillæg nr. 6 Erhvervsområde ved Frederikshavnsvej, Hjørring til Byrådet med anbefaling af vedtagelse, og at Teknik- og Miljøudvalget fremsender lokalplan nr L07 til Byrådet med anbefaling af vedtagelse.

19 Side P Området omkring Vendsyssel Teater og Mammutpladsen i Hjørring - Anmodning om udarbejdelse af nyt plangrundlag for områdets udvikling Resumé Projektet omfatter området omkring Vendsyssel Teater og Mammutpladsen, som ønskes forskønnet og udviklet med ny, mere intensiv bebyggelse. Realisering af projektet forudsætter udarbejdelse af lokalplan og kommuneplantillæg. Teknikog Miljøudvalget skal tage stilling til, om planarbejdet kan igangsættes. Sagsfremstilling Baggrund Hjørring Kommune ønsker at udvikle de kommunale ejendomme Jernbanegade 25 og 27 samt Banegårdspladsen 2, der ligger vest for det nye Vendsyssel Teater (se bilag 1). Der er i efteråret 2016 gennem en udbuds- og grundsalgskonkurrence efterlyst konkrete bud på, hvordan ikke bare de kommunale grunde, men hele karréen mellem Banegårdspladsen, Jernbanegade, Asylgade og Teaterpladsen kan udvikles (se bilag 1). Samtidig har Hjørring Kommune arbejdet med en bymidtestrategi, der nytænker Hjørring Bymidte, som en konsekvens af den nye centrale placering af Vendsyssel Teater (se bilag 2). Vinder af udbuds- og grundsalgskonkurrencen Vinderforslaget præsenterer et spændende, nyt byggeri i varierende højder og materialer, der ikke alene orienterer sig mod de omgivende veje men også med facade mod det nye teater. Bebyggelsen er skitseret i 3-4 etager højest på hjørnet af Jernbanegade/Banegårdspladsen. Det er illustreret, hvordan byggeriet kan udbredes til hele karreen og i hullet mod Asylgade.

20 Bymidtestrategien I bymidtestrategien, som er vedtaget af Byrådet 28. juni 2017, gives konkrete forslag til udviklingen af Hjørring bymidte med udgangspunkt i Hjørring Vandselskabs forestående overfladeafledning af regnvand i Hjørring bymidte, og kommunens opkøb af ejendomme i området politigården og en ejendom ved Mammutpladsen (se bilag 3). Hjørring Kommune Side 20. Forskønnelsen og de foreslåede tiltag vurderes i hovedtræk at kunne rummes inden for gældende plangrundlag. Dog er forslaget om at opføre nye bygninger i Jernbanegades bagskel, som orienterer sig mod Mammutpladsen, i strid med en gammel byplanvedtægt, hvorfor der nødvendigvis skal udarbejdes ny lokalplan for at realisere projektet. Kommende plangrundlag Med udgangspunkt i det vindende forslag fra udbuds- og grundsalgskonkurrencen samt bymidtestrategiens tanker for området ønskes nu udarbejdet det nødvendige plangrundlag; lokalplan og tillæg til kommuneplan. Lokalplanområdet omfatter et område afgrænset af Jernbanegade mod vest, Banegårdspladsen og teaterbygningen mod syd, Mammutpladsens skel mod Østergade og Brinck Seidelins Gade, samt den tidligere politigrund (se bilag 1). Der skal i forbindelse med udarbejdelse af kommuneplantillægget afholdes forudgående offentlighed. Der har under udarbejdelsen af bymidtestrategien været afholdt borgermøder og været dialog med involverede grundejere i Jernbanegade. Lovgrundlag Planloven 13 og 23c. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser

21 Side 21. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Der skal gennemføres en screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer forud for den politiske behandling af lokalplanforslaget for at vurdere om der skal laves en miljøvurdering af planforslagene. Bilag 1. Oversigtskort. 2. Bymidtestrategi vedtaget af Byrådet 28. juni Planer for Mammutpladsen og politigrunden uddrag fra Bymidtestrategien. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at der udarbejdes lokalplan og kommuneplantillæg for omdannelse af området omkring Vendsyssel Teater og Mammutpladsen i Hjørring.

22 Side P Friskbækvej/Halvorsmindevej, Hjørring - Forslag til lokalplan for boliger Resumé På baggrund af ansøgning fra de to ejere er der udarbejdet et forslag til lokalplan nr L02. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om planforslaget skal offentliggøres i fire uger. Sagsfremstilling Baggrunden for udarbejdelse af lokalplanforslag Ejerne af området ønsker at anvende arealerne til boliggrunde i form af parcelhuse ved Friskbækvej/Halvorsmindevej i den sydvestlige del af Hjørring. Planområdet er udlagt i kommuneplanen, hvoraf den østlige del blev udlagt i Kommuneplan 2013 og det resterende areal i Kommuneplan Beskrivelse af lokalplanforslag Lokalplanens formål er at skabe et grønt og åbent boligområde. Arealet er ca. 3 ha, og de kommende boliger vil ligge i forbindelse med eksisterende boliger og afslutte Friskbækvej med boliger mod vest. Lokalplanen indeholder bestemmelser om byggeriets udseende, for at sikre området en fælles karakter, uden samtidig at fastlægge for restriktive krav, så der bliver mulighed for god variation i bebyggelsen. Lokalplanforslaget er i overensstemmelse med kommuneplanen. Høringsperiodens længde Ændring af Planloven giver mulighed for, at høringsperioden for forslag til lokalplaner og forslag til mindre kommuneplantillæg reduceres fra 8 uger til mindst 4 uger. Kompetence Teknik- og Miljøudvalget har kompetencen til at sende ukomplicerede lokalplanforslag og kommuneplantillæg i høring og efterfølgende vedtage forslagene, hvis der i offentlighedsfasen ikke er indkommet særligt mange eller principielle indsigelser eller ændringsforslag.

23 Lovgrundlag Planlovens 13, 15 og 24 om udarbejdelse af lokalplaner, rammerne for en lokalplans indhold samt offentlig fremlæggelse af planforslag. Hjørring Kommune Side 23. Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter 8-11 om miljøvurdering, screening, høring af myndigheder og andre interesseorganisationer, samt offentliggørelse. Økonomi I forbindelse med at planområdet bliver overført til byzone har ejerne underskrevet en erklæring, hvori de fraskriver sig retten til at forlange ejendommen overtaget af Hjørring Kommune efter Planlovens 47 a. Dette gælder også for eventuelt fremtidige ejere. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget screening af planens mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Bilag 1. Lokalplan nr L02 Boligområde (åben-lav) ved Friskbækvej og Halvorsmindevej, Hjørring. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget offentliggør lokalplanforslag nr L02 Boligområde (åben-lav) ved Friskbækvej og Halvorsmindevej, Hjørring i fire uger.

24 Side P Springvandspladsen 5-7 m.fl., Hjørring. Anmodning om udarbejdelse af nyt plangrundlag for centerområde i karréen ved Springvandspladsen Resumé Projektet omfatter et centerområde i karréen ved Springvandspladsen, Svinget og Jernbanegade i Hjørring Centrum. Realisering af projektet forudsætter udarbejdelse af lokalplan og kommuneplantillæg. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om planarbejdet kan igangsættes. Sagsfremstilling Beskrivelse af projektet Bygherre ansøger om udarbejdelse af lokalplan og kommuneplantillæg for et centerområde i karréen ved Springvandspladsen 6-7. Bygherre har et ønske om fornyelse og forskønnelse af den centrale karré, for at skabe forbedrede forhold for butikker og nye centrale lejligheder. Den sydlige bebyggelse i karréen, Svinget 4-6, indgår ikke i projektet og lokalplanen (se bilag 1). Projektet omfatter en nedrivning af bebyggelserne mod Jernbanegade og Svinget samt opførsel af ny bebyggelse, der vil lukke karréen. Bygningen mod nord er bevaringsværdig, og projektet indeholder en genskabelse af bebyggelsens facade. Der vil ske en nedtrapning fra den sydlige bebyggelse i 5 etager til 2 etager mod Springvandspladsen. Områdets eksisterende anvendelse er centerområde, med bolig, detailhandel, liberalt erhverv og restauration, og der vil med det nye projekt ikke ske ændringer i anvendelsen. Planlægningen skal give mulighed for butikker mod Jernbanegade, Springvandspladsen og Svinget, ligesom det skal være muligt at benytte gårdrummet hertil. Derudover skal der skabes en åbning i bebyggelsen mod Springvandspladsen, der inviterer gående ind i gårdrummet.

25 Projektforslaget arbejder med etablering af en parkeringskælder med plads til ca. 30 parkeringspladser samt cykelparkering. P-kælderen skal forventeligt have indog udkørsel fra Svinget. Hjørring Kommune Side 25. Lovgrundlag Planloven 13 og 23c. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Der skal gennemføres en screening ift. Lov om miljøvurdering af planer og programmer, hvor det vurderes om der skal laves en miljøvurdering af planen. Der skal gennemføres en høring af berørte myndigheder vedrørende resultatet af screeningen. Bilag 1. Oversigtskort af karréen ved Springvandspladsen. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at der udarbejdes lokalplan og kommuneplantillæg for karréen ved Springvandspladsen, Svinget og Jernbanegade.

26 Side P Strategisk Energiplan - frigivelse af midler Resumé I budget 2017 er der afsat en anlægsbevilling på 0,500 mio. kr. til Hjørring Kommunes klimastrategi. Der skal tages stilling til, om man vil anbefale Byrådet en delvis frigivelse af anlægsmidlerne. Sagsfremstilling Hjørring Kommune skal i gang med at udarbejde en ny Strategisk Energiplan som opfølgning på Energipakken fra 2012, hvor Hjørring Kommune er nået meget langt i forhold til Energipakkens målsætninger og de konkrete handlinger. Den nye Energipakke vil arbejde videre med nogle af de samme områder i forhold til energi- og varmeforsyningen i Hjørring Kommune, men der vil også være fokus på nye områder, såsom transport og samarbejde i regionen og med borgerne. På budgettet for 2017 er der afsat 0,500 mio. kr. til opgaven. Udarbejdelse af Energipakken igangsættes i 2017, hvor der forventes at være et forbrug på 0,300 mio. kr. til udarbejdelse af datagrundlag samt oplæg til lay-out af ny energipakke. Derudover forventes der et forbrug på 0,100 mio. kr. til køb af energirådgivning i forbindelse med indsats over for oliefyrsejere, som skal skifte til en mere bæredygtig forsyning, hvilket er en handling i "Energipakken". Lovgrundlag Lov om Kommunernes styrelse 40. Økonomi

27 Side 27. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Den strategiske energiplan vil på sigt få en positiv effekt på Hjørring Kommunes udledning af CO 2, og udviklingen af kommunen som en progressiv kommune, der arbejder med bæredygtighed. Bilag Ingen. Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget anbefaler Byrådet at meddele en anlægsudgiftsbevilling på 0,400 mio. kr. til Hjørring kommunes klimastrategi, og at anlægsbevillingen finansieres ved delvis frigivelse af det afsatte rådighedsbeløb på 0,500 mio. kr. i budget 2017 til Hjørring Kommunes klimastrategi.

28 Side G Nedkørslen til stranden i Nr. Lyngby Resumé Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, hvilke planer Hjørring Kommune fremadrettet har for nedkørslen til stranden i Nr. Lyngby. Sagsfremstilling I starten af 2017 modtog Hjørring Kommune en henvendelse fra en borger i Nr. Lyngby, der ønsker, at Hjørring Kommune tager stilling til, hvilke planer kommunen har med nedkørslen til stranden i Nr. Lyngby. Baggrunden for henvendelsen var frygt for, at nedkørslen er årsag til den erosion, der kan konstateres nord for nedkørslen (læside erosion), og at nedkørslen derfor burde fjernes. Forvaltningen meddelte, at der ikke ville blive taget stilling til sagen, før der har været afholdt borgermøde om emnet, således holdningen i Nr. Lyngby kan indgå i sagens vurdering. Til brug for drøftelsen på borgermødet har forvaltningen ladet udarbejde principielt forskellige forslag vedr. nedkørslen til stranden: 1. Nedkørslen forbliver uforandret (anlægsøkonomi: 0 kr.). 2. Nedkørslen fjernes, og der etableres en solid pælefunderet trappe, således gående adgang til stranden sikres (anlægsøkonomi: 0,800 mio. kr.). 3. Nedkørslen fjernes, og der etableres en solid pælefunderet trappe samt rampe, således gående samt barnevogne o.lign sikres adgang til stranden (anlægsøkonomi: 0,900 mio. kr.). 4. Nedkørslen fjernes, og der etableres ny vejadgang i sydlig retning (anlægsøkonomi: 1,200 mio. kr.). 5. Nedkørslen fjernes, og der etableres ny vejadgang i nordlig retning (anlægsøkonomi 1,400 mio. kr.). På baggrund af opmålinger er det vurderet, at det ikke er muligt at fjerne nedkørslen, og trække vejen tilbage ind i land. Denne løsning vil medføre, at vejens hældning bliver for stejl.

29 Borgermødet blev afholdt i Nr. Lyngby 11. september 2017 med deltagelse af ca. 250 borgere. På mødet blev der udtrykt massiv tilslutning til, at nedkørslen skal forblive, og at der fortsat skal sikres kørende adgang til stranden både imod nord og syd. Begrundelsen for kørende adgang til stranden var dels hensynet til strandens anvendelse af lokale og turister (sommerhusgæster) og nedkørslens funktion som redningsvej. Der blev fra mange sider givet udtryk for, at kørende adgang til stranden er afgørende for sommerhusudlejningen og dermed for fastholdelse af ejendomspriser og omsætning i lokalsamfundet. Det blev også påpeget, at der ville mangle p-pladser i baglandet, såfremt nedkørslen fjernes, og adgang til stranden alene sikres for gående. Hjørring Kommune Side 29. Det er forvaltningens opfattelse, at nedkørslen ikke (endnu) forårsager læsideerosion og således ikke kan tillægges ansvaret for den erosion, der kan påvises I området. Dette begrundes dels med, at kystlinjen nord og syd for nedkørslen ligger på en ret linje - altså er der ikke sket større kysttilbagerykning nord for nedkørslen (læsiden) som syd for nedkørslen. Dels begrundes forvaltningens vurdering med, at nedkørslen knap når havet ved normale vandstande. Det er dog også forvaltningens vurdering, at fastholdes de nuværende forhold uforandret, vil nedkørslen i takt med kysttilbagerykningen påvirke materialetransporten i havet, og dermed forårsage læsideerosion. Der er netop nedsat en ny forening "Nr. Lyngby Kystsikringsgruppe", der arbejder med etablering af kystbeskyttelse fra nedkørslen og 130 m imod nord. Formand for Nr. Lyngby Kystsikringsgruppe Leif Vange redegjorde på borgermødet for planerne om kystbeskyttelse, og for foreningens ønske om, at der kan skabes sammenhæng imellem kystbeskyttelsesprojektet og Hjørring Kommunes nedkørsel, og at Hjørring Kommune ville bidrage økonomisk til dette. Foreningens planer om kystbeskyttelse er endnu på et foreløbigt stade med løse ender af både teknisk, juridisk og økonomisk karakter, der skal afklares, forinden kommunen kan tage stilling til foreningens ønsker. Lovgrundlag Kystbeskyttelsesloven og Klitfredningsbestemmelserne ved ændring af eksisterende forhold.

30 Side 30. Økonomi Der er lavet et simpelt skøn over anlægsøkonomien tilknyttet de 5 forskellige forslag. Disse varierer fra 0 kr. ved bevarelse af den nuværende løsning til mellem 0,800-1,400 mio. kr. for de øvrige løsninger, hvor den nuværende nedkørsel fjernes, og en anden adgang til stranden skabes. For alle løsningerne gælder, at der ikke er medtaget eller anslået størrelsen af driftsomkostninger i form af at vedligeholde og udbedre skader. Omkostninger, der måtte aftales afholdt af Hjørring Kommune, til at sikre sammenhæng imellem nedkørslen og Nr. Lyngby Kystsikringsgruppes projekt er ikke kendt og derfor ikke omfattet af denne sag. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag Ingen. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, Teknik- og Miljøudvalget godkender, at nedkørslen til stranden i Nr. Lyngby bevares i den nuværende udformning, og at forvaltningen går i dialog med "Nr. Lyngby Kystsikringsgruppe" om hvorledes, der sikres en god teknisk sammenhæng imellem kystbeskyttelsesprojektet og den eksisterende nedkørsel, herunder at få tydeliggjort eventuelle økonomiske forventninger til Hjørring Kommune i den forbindelse.

31 Side Ø Frugtlund og mosteri i Vidstrup - ansøgning om matchningsmidler Resumé Vidstrup Borgerforening søger matchningsmidler til realisering af to naturligt sammenhørende projekter: etablering af en æblelund på Hjørring Kommunes grund (den gamle legeplads) og etablering af Mosteriet Nordpolen i byens gamle frysehus. Projekterne har sit udspring i en udarbejdet potentialeplan for byen. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om ansøgningen kan imødekommes med støtte. Sagsfremstilling Vidstrup Borgerforening har i første halvår af 2017 fået lavet en potentialeplan for Vidstrups fysiske udvikling. Planen er udarbejdet af landskabsarkitekt Sofie Dybro, der er opvokset i byen, og i et tæt samarbejde med borgerne i Vidstrup. Hjørring Kommune har bidraget med proceshjælp i arbejdet, og har desuden betalt rejseomkostninger og andre udlæg for Sofie Dybro, i alt 0,020 mio. kr. Planen tager udgangspunkt i byens placering i landskabet, byens historie og borgernes idéer og tanker, og formålet er at skabe et fælles grundlag og udgangspunkt for Vidstrups fremtidige udvikling. Planen behandler såvel den generelle udvikling i Vidstrup som otte konkrete projekter, der kan iværksættes i Vidstrup i de kommende år. Vidstrup Borgerforening søger matchningsmidler til realisering af to naturligt sammenhørende projekter fra planen: etablering af æblelund på Hjørring Kommunes grund, Vidstrup Parallelvej 21a (den gamle legeplads) og etablering af Mosteriet Nordpolen i byens gamle frysehus. Visionen for æblelunden er, at den gamle legeplads skal blive en lille oase med stor biologisk mangfoldighed, med forskellige smukke gamle æblesorter og et rigt fugle- og insektliv. Æblelunden skal danne grundlag for et arbejdsfællesskab i et sundt udeliv og være et sted, hvor mennesker mødes, arbejder og deler ny viden. Æblelunden skal desuden give rum til fordybelse, og byde velkommen til byen. Høsten fra æblelunden skal, sammen med andre æbler fra lokalområdet, danne grundlag for den fremtidige aktivitet i Mosteriet Nordpolen.

32 Andelstanken og foreningslivet har haft god grobund i Vidstrup, og der har i mange år været to frysehuse i byen; Nordpolen og Sydpolen. I 2002 blev det sidste frysehus, Nordpolen, nedlagt. Frysehuset er beliggende på Lille Møllevej 2, og ved nedlæggelsen af I/S Lynfrys, blev huset overdraget til Borgerforeningen til fri afbenyttelse. Vidstrup Borgerforening vil gerne indrette frysehuset til et æblemosteri. På den måde får frysehuset en ny funktion i byen, og samtidig bevares et af sporene fra andelstiden. Huset vil, med nænsom restaurering, kunne fortælle historien om de små frysehuse, der var over hele landet i 1950'erne, og fælles-skabsånden, som frysehuset opstod af, får en ny dimension. Hjørring Kommune Side 32. Det samlede budget for realiseringen af de to projekter er 0,475 mio. kr. Der søges om støtte fra matchningsmidlerne på i alt 0,175 mio. kr. Projektet forventes herudover finansieret af fonde og LAG, og med en egenfinansiering på i alt 0,040 mio. kr. incl. værdien af frivilligt arbejde. Projektet understøtter Hjørring Kommunes Landdistriktsstrategi, hvor indsatsområdet Fritidsliv blandt andet prioriterer projekter, der kan styrke det sociale fællesskab i landsbyen og danne ramme for aktiviteter og oplevelser i nærmiljøet, ligesom indsatsområdet Fysisk fremtoning prioriterer etablering af uformelle mødesteder og uderum. Teknik- og Miljøudvalget tildelte 26. april 2010 Landsbyforum indstillingsret til projekter, der søger om støtte fra matchningsmidlerne. Landsbyforum anbefaler, at ansøgningen imødekommes med støtte. Lovgrundlag Lovbekendtgørelse om kommuners styrelse nr. 885 af 29. august 2012, 40. Økonomi Der søges om støtte på i alt 0,175 mio. kr. fra kommunale matchningsmidler til udviklingsprojekter i landdistriktet. Imødekommes ansøgningerne om matchningsmidler, som behandles på Teknikog Miljøudvalgets møde, vil der være 0,075 mio. kr. tilbage i puljen i 2017 (se bilag 3).

33 Side 33. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Ansøgning om matchningsmidler til frugtlund og mosteri. 2. Potentialeplan for Vidstrup. 3. Kommunale matchningsmidler til udviklingsprojekter i landdistriktet. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget giver støtte på 0,175 mio. kr. til etablering af æblelund og mosteri, og at udgiften på 0,175 mio. kr. finansieres fra driftspuljen matchningsmidlerlanddistrikter fra Sektor Landdistrikt.

34 Side Ø Lørslev Café og Kulturhus - ansøgning om matchningsmidler til arkitekthjælp Resumé Foreningen Lørslev Café og Kulturhus har i foråret 2016 købt ejendommen Ugiltvej 883 i Lørslev. Foreningens formål er at drive huset som et aktiv for byen og omegnens borgere. Lørslev Café og Kulturhus søger om matchningsmidler, i alt 0,100 mio. kr. til arkitekthjælp til udarbejdelse af en helhedsplan for udviklingen af huset. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om ansøgningen kan imødekommes. Sagsfremstilling Foreningen Lørslev Café og Kulturhus har i foråret 2016 købt ejendommen Ugiltvej 883 i Lørslev (byens skole i perioden ). Foreningens formål er at drive huset som et aktiv for byen og omegnens borgere, såvel unge som gamle, at være et samlingssted, hvor byen kan mødes og danne ramme om aktiviteter til fremme af byens trivsel og kulturelle liv. Huset bliver i dag brugt til: Fysisk ramme for borgere, der mødes for at spille kort, strikke eller bare snakke. Foredrag om lokalhistorie og meget andet. Arrangementer med musisk og kulturelt indhold. Afhentning af dagligvarer fra internetkøbmanden Osuma. Salg af friskbagt morgenbrød i weekenden. Med det mål at holde aktivitetsniveauet i huset højt, har foreningen besluttet, at alle foreningens medlemmer kan afholde arrangementer i huset, både åbne og private arrangementer. Når der afholdes private arrangementer, betales leje af huset, der i den forbindelse fungerer som et lille forsamlingshus. Her ud over har foreningen nedsat et aktivitetsudvalg, der skal supplere øvrige aktiviteter med kulturelle arrangementer. Der er allerede et højt aktivitetsniveau i huset, og der har været afholdt flere foredragsarrangementer, "søndagscafé", forårsbrunch og ølsmagning. Her ud over er huset åbent for afhentning af henholdsvis varer fra Osuma og bagerbrød mandag og onsdag kl , og lørdag og søndag

35 kl På vareudleveringsdagene fungerer huset som byens uformelle mødested, sammenligneligt med "byens købmand", den lokale butik, hvor snakken går hen over køledisken. Hjørring Kommune Side 35. Borgerne i Lørslev og omegn har siden overtagelsen af huset lagt et stort, frivilligt arbejde i renoveringen af huset, der er blevet gjort grundigt rent, malet og delvist renoveret, så huset fungerer. Der er potentiale for yderligere forbedringer i og omkring huset, og et stort lokalt engagement, og viljen til at bidrage med frivilligt arbejde gør det realistisk at arbejde med en plan for den videre udvikling. Lørslev Café og Kulturhus søger om matchningsmidler, i alt 0,100 mio. kr. til arkitekthjælp til udarbejdelse af en helhedsplan for udviklingen af huset. Planen skal sikre det lange perspektiv i udviklingen af stedet, og skal desuden anvendes i forbindelse med fremtidig fundraising. Planen forventes som minimum at indeholde beskrivelse af delprojekter omhandlende: energirenovering, udbygning af huset med depotrum, udnyttelse af husets tagetage, etablering af handicapadgang, og anlæg af have med terrasse. Det er administrationens vurdering, at en helhedsplan for udviklingen af Lørslev Café og Kulturhus kan være med til at sikre en bedre disponering af hus og have og øge kvaliteten af fremtidige udviklingsprojekter. På langt sigt vil det øge husets værdi for borgerne i byen. Projektet opfylder kriterierne for støtte fra matchningsmidlerne, da det understøtter Hjørring Kommunes Strategi for udvikling i landdistriktet. I strategiens indsatsområde "Fritidsliv" prioriteres blandt andet lokalt forankrede initiativer, hvor faciliteter og aktiviteter bidrager til sammenhold og socialt fællesskab. Teknik- og Miljøudvalget tildelte 26. april 2010 Landsbyforum indstillingsret til projekter, der søger om støtte fra matchningsmidlerne. Landsbyforum anbefaler, at ansøgningen imødekommes med støtte. Lørslev Café og Kulturhus har sideløbende med denne ansøgning indsendt ansøgning om et tilskud fra Fritids- Kultur- og Bosætningsudvalget om midler til opførelse af et nyt havehus/skur. Ansøgningen er behandlet på Fritids- Kultur- og Bosætningsudvalgets møde 4. september Udvalget besluttede at bevilge et tilskud på 0,115 mio. kr. som ansøgt, og præciserede at det forventes at indgå i arbejdet med en kommende helhedsplan.

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

forslag Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring

forslag Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Offentlig fremlagt fra den 3. februar 2017 forslag til den 4. april 2017 Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring

Læs mere

Kommuneplantillægget omfatter samme område som lokalplanen.

Kommuneplantillægget omfatter samme område som lokalplanen. Tillæg nr 7 - Blandet center og erhvervsområde ved Sprogøvej 2, Hjørring Kommuneplantillægget er udarbejdet i forbindelse med udarbejdelsen af lokalplan nr. 109.3160-L04 for centerområde ved Sprogøvej,

Læs mere

Hjørring Kommuneplan 2016

Hjørring Kommuneplan 2016 Hjørring Kommuneplan 2016 www.kommuneplan2016.hjoerring.dk Indholdsfortegnelse Tillæg nr 12 - Centerområde på østsiden af Jernbanegade, 3 Beskrivelse 4 Rammer 6 101.4110.52 - Område mellem Jernbanegade

Læs mere

kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring

kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Offentlig fremlagt fra den xx.xx.xxxx til den xx.xx.xxxx kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede politikker

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åben dagsorden Landsbyforum Plan & Udvikling

Åben dagsorden Landsbyforum Plan & Udvikling Åben dagsorden Landsbyforum Plan & Udvikling Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: På studieturen til Sverige Fraværende: Bemærkninger Følgende sager

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig

Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 23. marts 2015 Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 967, Boliger og

Læs mere

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt TANNISBUGTVEJ KLITROSEVEJ Offentlig fremlagt 28. sept. 2016-22. nov. 2016 Kommuneplan 2013 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 21 - Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted TRANEBÆRVEJ ØSTERVEJ MARGUERITEVEJ

Læs mere

Tillæg nr. 55 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 55 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 55 til Rammeområde 11.C34 Centerområde ved Danasvej Rammeområde 13.B4 Boligområde ved Møllegade Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke

Læs mere

Aflysning af lokalplan F8 - et område til posthus i Fredensborg

Aflysning af lokalplan F8 - et område til posthus i Fredensborg Forslag til lokalplan F113 Forslag Lokalplan F109 Samt tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013 F Aflysning af lokalplan F8 - et område til posthus i Fredensborg INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE 2 OFFENTLIG HØRING

Læs mere

Tillæg nr 12 - Centerområde på østsiden af Jernbanegade, Hjørring

Tillæg nr 12 - Centerområde på østsiden af Jernbanegade, Hjørring Tillæg nr 12 - Centerområde på østsiden af Jernbanegade, Hjørring Tillæg nr 12 - Centerområde på østsiden af Jernbanegade, Hjørring Kommuneplantillæg nr 12 er vedtaget af Hjørring Byråd den... Miljøvurdering...

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

forslag Park Vendia, Hjørring

forslag Park Vendia, Hjørring Offentlig fremlagt fra den 2. november 2016 til den 31. december 2016 forslag Park Vendia, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede politikker og mål for

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 014

Kommuneplantillæg nr. 014 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 014 Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Vedtaget af Frederikssund byråd den 21. marts 2012 til offentliggørelse i perioden fra den 27. marts 2012 til 22. maj 2012.

Læs mere

Tillæg nr. 55 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 55 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 55 til Rammeområde 11.C34 Centerområde ved Danasvej Rammeområde 13.B4 Boligområde ved Møllegade Fremlægges fra 7. marts 2019 til 4. april 2019 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 12

FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 12 FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN 2013-2025 TILLÆG NR. 12 Hvad er en rammeændring? Kommuneplan 2013 2025 for Glostrup Kommune blev vedtaget den 11. februar 2015. Kommuneplanen fastlægger dels en hovedstruktur

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde i Overmarken, Tommerup Hvad er et kommuneplantillæg Et kommuneplantillæg er et tillæg til kommuneplanen. Kommuneplanens hovedformål er at regulere anvendelsen af

Læs mere

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 23.02.R08 Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 RAMMEOMRÅDE 23.02.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 11 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-E-16.01 Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord FORDEBAT 22. februar - 10. marts 2019 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan? 1 Status og proces 4 Fordebat 6 Deltag

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg Redegørelse Nyborg Byråd ønsker at lave en byomdannelse på den tidligere entreprenørgrund, beliggende

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til kommuneplantillæg Forslag til tillæg nr. 25 til Kommuneplan 2013-2025 er fremlagt fra den xx.xx 2017 til

Læs mere

Debatoplæg. Boligområde og dagligvarebutik vest for Mejrup Kirkeby. Indkaldelse af idéer og forslag. Oktober Mejrup Kirkeby HOLSTEBRO KOMMUNE

Debatoplæg. Boligområde og dagligvarebutik vest for Mejrup Kirkeby. Indkaldelse af idéer og forslag. Oktober Mejrup Kirkeby HOLSTEBRO KOMMUNE Mejrup Kirkeby Boligområde og dagligvarebutik vest for Mejrup Kirkeby Indkaldelse af idéer og forslag Oktober 2018 HOLSTEBRO KOMMUNE Måned Oktober Debatoplæg INDKALDELSE AF FORSLAG OG IDEER Boligområde

Læs mere

KURSUSCENTER, ARVAD MØLLEVEJ, BRANDE. FORSLAG til tillæg nr. 24 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021. Arvad Møllevej. Elværkssøen. Skjern Å.

KURSUSCENTER, ARVAD MØLLEVEJ, BRANDE. FORSLAG til tillæg nr. 24 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021. Arvad Møllevej. Elværkssøen. Skjern Å. Arvad Møllevej Elværkssøen Jernbane Skjern Å 1:5.000 KURSUSCENTER, ARVAD MØLLEVEJ, BRANDE FORSLAG til tillæg nr. 24 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Høringsperiode: 21. september til 16. november 2011

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 110 a 110 d 112 Restaurant-, hotel- og udstillingsformål oktober 2010 Lokalplanforslag 045 og forslag til regionkommuneplantillæg

Læs mere

Forslag - fremlagt i offentlig høring i perioden

Forslag - fremlagt i offentlig høring i perioden Kommuneplantillæg nr.11 For ændring af detailhandelsbestemmelser Forslag - fremlagt i offentlig høring i perioden 25.11.16-20.01.17 Forslag til kommuneplantillæg nr. 11 Offentlig høring i perioden 25.11.16-20.01.17

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 9. Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 9. Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By Forslag til Kommuneplantillæg nr. 9 Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By august 2019 Offentlig høring Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 er i høring til den 24. oktober 2019.

Læs mere

Hjørring Kommune vil gerne høre din mening om planforslaget.

Hjørring Kommune vil gerne høre din mening om planforslaget. Tillæg nr. 29 - Etageboligbebyggelse, Strømgade 19, Vrå Hjørring Kommunes Byråd/Teknik- og Miljøudvalg har på møde den XX godkendt forslag til kommuneplantillæg nr. XX. Hjørring Kommune vil gerne høre

Læs mere

Du kan indsende dine bemærkninger, kommentarer og indsigelser ved hjælp af funktionen "Høring - hvad mener du?" her på hjemmesiden.

Du kan indsende dine bemærkninger, kommentarer og indsigelser ved hjælp af funktionen Høring - hvad mener du? her på hjemmesiden. Tillæg nr 9 - Boligområde, Skagensvej/Golfparken, Hjørring Hjørring Kommunes Byråd har på møde den 27. september 2017 godkendt forslag til kommuneplantillæg nr. 9. Hjørring Kommune vil gerne høre din mening

Læs mere

Indstilling. Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø.

Indstilling. Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 28. juni 2012 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby 1. Resume Lokalplanen

Læs mere

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 47 til Rammeområde 11.C28 Centerformål ved Lykkesvej i Herning Fremlægges fra den 19. april 2018 til den 17. maj 2018 Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Tillæg nr. 25 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 25 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 25 til Rammeområde 99.T46 Teknisk anlæg recirkuleret fiskeopdræt ved Timlundvej, Sandet Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et

Læs mere

Kommuneplantillæg nr til Tønder Kommuneplan

Kommuneplantillæg nr til Tønder Kommuneplan Kommuneplantillæg nr. 60-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Bymidten Agerskov TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø December 2017 2 Indhold VEJLEDNING HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG?... 4 INDSIGELSER, BEMÆRKNINGER

Læs mere

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Høringsperiode: 30. juni til 8. september 2010 2 Luftfoto forside - Copyright Aiolos Luftfoto

Læs mere

Tillæg nr. 10 Boligområde ved Oremosevej/ Hjørringvej, Sindal Hjørring Kommuneplan 2016

Tillæg nr. 10 Boligområde ved Oremosevej/ Hjørringvej, Sindal Hjørring Kommuneplan 2016 Tillæg nr. 10 Boligområde ved Oremosevej/ Hjørringvej, Sindal Hjørring Kommuneplan 2016 www.kommuneplan2016.hjoerring.dk Indholdsfortegnelse Tillæg nr 10 - Boligområde ved Oremosevej/Hjørringvej, Sindal

Læs mere

24.01.O07. Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07

24.01.O07. Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07 24.01.O07 Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE 24.01.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 17 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013 25 for Holbæk Kommune

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013 25 for Holbæk Kommune Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013 25 for Holbæk Kommune Ændring af rammeafgrænsning, bymidteafgrænsning og detailhandelsramme ved udvidelse af dagligvarebutik på Borgmester N. E. Hansensvej

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 09.02.11-P19-1-18

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013 Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillægets retsvirkninger Kommunalbestyrelsen skal efter Planlovens

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 18

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 18 Tillæg nr. 18 Marts 2016 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen skal tages op til vurdering i

Læs mere

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Tillæg nr. 38 til Rammeområde 72.T1 Solfangeranlæg og Kølkær Varmecentral nord for Kølkær. Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende

Læs mere

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade LOKALPLAN 0-855 Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade Her skal ikke være fotos af marker, hegn o.lign, men gerne skråfotos, illustrationer eller fotos af eksisterende byggeri (Husk der er

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021 Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Oktober 2013 Kommuneplantillæg nr. 15-110 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 218 af: Forslag til Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216. Byrådet i

Læs mere

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens 30 2013 Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 30 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Flintebakken, Horsens

Læs mere

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte DEBATOPLÆG Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte Høringsperiode fra den 11. oktober 2018 til den 1. november 2018 Hjo rte spr ing Herlev Rin Herlev

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern Forslag til Tillæg nr. 74 til, for et område til centerformål, Nygade, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 28. september 2016 1 Forord Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 09-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Kommuneplantillæg nr. 09-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Kommuneplantillæg nr. 09-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Centerområde ved Hovedgaden Agerskov 420.71.5 420.71.4 420.51.2 420.41.1 420.11.3 420.51.1 420.11.2 420.11.1 420.71.3 420.31.7 420.11.5 420.71.2

Læs mere

Tillæg nr. 45. Forslag til. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande

Tillæg nr. 45. Forslag til. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande Forslag til til, for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande Ortofoto Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 19. maj 2015 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune 7. oktober 2015 Side 1. Mødedato: 7. oktober 2015 Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested:

Læs mere

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 47 til Rammeområde 11.C28 Centerformål ved Lykkesvej i Herning Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne. Byrådet

Læs mere

Tillæg nr. 26. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune, område til offentligt formål, Vedersø. Ortfoto Ringkøbing-Skjern Kommune o

Tillæg nr. 26. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune, område til offentligt formål, Vedersø. Ortfoto Ringkøbing-Skjern Kommune o Tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-, område til offentligt formål, Vedersø Ortfoto Ringkøbing- o Ringkøbing- 18. december 2014 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Nyt rammeområde og ændring af bymidteafgrænsning ved ny dagligvarebutik på Hovedgaden, Svinninge. Holbæk Kommune har den

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 40 til Rammeområder 11.C1 og 11.C13 Centerområde Vestlige del af Bethaniagade og Bredgade i Herning og Centerområde ved Bredgade og Møllegade i Herning Fremlægges fra xx. måned 20xx

Læs mere

Tillæg 25 til Kommuneplan Centererhverv ved Messingvej. Status: Vedtaget

Tillæg 25 til Kommuneplan Centererhverv ved Messingvej. Status: Vedtaget Tillæg 25 til Kommuneplan 2017 - Centererhverv ved Messingvej Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 18. marts 2019 Høringsperiode start: 18. marts 2019 Høringsperiode slut: 15. april 2019

Læs mere

FORSLAG. Kommuneplantillæg 22. Erhvervsområde ved Rødbyvej i Maribo

FORSLAG. Kommuneplantillæg 22. Erhvervsområde ved Rødbyvej i Maribo FORSLAG Kommuneplantillæg 22 Erhvervsområde ved Rødbyvej i Maribo Juni 2013 Annoncering på hjemmesiden www.lolland.dk tirsdag den 2. juli 2013 Offentlig høring fra den 2. juli 2013 til den 27. august 2013

Læs mere

Tillæg nr. 37 til Kommuneplan for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad

Tillæg nr. 37 til Kommuneplan for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad Tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 1. april

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 1. september 2008 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere

Læs mere

Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og Kommuneplantillæg nr. 14 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og Kommuneplantillæg nr. 14 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 10. marts 2015 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 10 til Rammeområde 89.S5 Fritidshuse ved feldbjergvej øst for Trehøje Golfbane Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Det er forvaltningens vurdering, at projektet bør tilpasses den omkringliggende bebyggelse og områdets struktur, inden der udarbejdes lokalplan.

Det er forvaltningens vurdering, at projektet bør tilpasses den omkringliggende bebyggelse og områdets struktur, inden der udarbejdes lokalplan. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 12. oktober 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 178. Stillingtagen til planlægning for et boligområde ved Bojesvej i Vorup Sagsnr: 01.00.00-P20-2-10

Læs mere

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Fornyet høring Debatoplæg Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed for at et eksisterende parkeringsareal på ejendommen Kirkebjerg

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 23 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande

Kommuneplantillæg nr. 23 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Ikast

Læs mere

til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune for et område til virksomheder med særlige beliggenhedskrav ved Holstebrovej, Skjern

til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune for et område til virksomheder med særlige beliggenhedskrav ved Holstebrovej, Skjern Forslag til Tillæg nr. 64 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing- for et område til virksomheder med særlige beliggenhedskrav ved Holstebrovej, Skjern Ortofoto Ringkøbing- Ringkøbing- X. XXXXX 2016 FORORD

Læs mere

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan Forslag Offentlig høring Tillæg nr. 74 til Rammeområde 42.B3 og 42.T1 Boligområde sydvest for Sinding Hovedgade Område til tekniske anlæg nordøst for Sinding Hovedgade Fremlægges fra den 15. september

Læs mere

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 9. januar 2018 af endelig vedtagelse af, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede den 20.12. 2017

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan 303

Tillæg nr. 1 til lokalplan 303 Tillæg nr. 1 til lokalplan 303 Erhvervsområde og offentligt område til erhvervsuddannelsescenter i Erritsø ved Snaremosevej Oktober 2017 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan og et tillæg til lokalplan?

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07 Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE 18.01.B07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21 til Kommuneplan

Læs mere

Lokalplan nr. E.317/C inkl. tillæg nr. 1. Erhvervsareal for mejerivirksomhed og centerformål beliggende ved Mammen Byvej, Mammen

Lokalplan nr. E.317/C inkl. tillæg nr. 1. Erhvervsareal for mejerivirksomhed og centerformål beliggende ved Mammen Byvej, Mammen Lokalplan nr. E.317/C.306-1 inkl. tillæg nr. 1 Erhvervsareal for mejerivirksomhed og centerformål beliggende ved Mammen Byvej, Mammen Tillæg nr. 1 til lokalplan

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Forslag DECEMBER 2016 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen,

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 13 Pavillon på Torvet Kommuneplan August 2017

Forslag til tillæg nr. 13 Pavillon på Torvet Kommuneplan August 2017 Forslag til tillæg nr. 13 Pavillon på Torvet Kommuneplan 2013-2025 August 2017 Hvad er et kommuneplantillæg? Et kommuneplantillæg er et supplement til den eksisterende kommuneplan. Et kommuneplantillæg

Læs mere

Tillæg nr. 9. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune, område til offentligt formål og erhvervsformål ved Ånumvej og Ringvejen, Skjern

Tillæg nr. 9. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune, område til offentligt formål og erhvervsformål ved Ånumvej og Ringvejen, Skjern Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-, område til offentligt formål og erhvervsformål ved Ånumvej og Ringvejen, Skjern Ortofoto Ringkøbing- Ringkøbing- 23. september 2013 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2.

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.057 og Lokalplan 4-4-117 Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. forelæggelse) 2017-041843 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

Arvad Mølle. Elværkssøen 1:5.000 KURSUSCENTER, ARVAD MØLLEVEJ, BRANDE. Tillæg nr. 24 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021

Arvad Mølle. Elværkssøen 1:5.000 KURSUSCENTER, ARVAD MØLLEVEJ, BRANDE. Tillæg nr. 24 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Arvad Mølle vej Elværkssøen e ban Jern n r je Sk Å 1:5.000 KURSUSCENTER, ARVAD MØLLEVEJ, BRANDE Tillæg nr. 24 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endelig godkendt den 30. januar 2012 Offentliggjort den

Læs mere

Kommuneplantillægget omfatter samme område som lokalplanen.

Kommuneplantillægget omfatter samme område som lokalplanen. Tillæg nr 6 - Område til lettere erhverv ved Frederikshavnsvej, Hjørring Kommuneplantillægget er udarbejdet i forbindelse med udarbejdelsen af lokalplan nr. 110.3160-L07 for Erhvervsformål ved Frederikshavnsvej,

Læs mere

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endelig godkendt den 10. september 2012 Offentligt bekendtgjort den 19. september 2012 Udarbejdet

Læs mere

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. oktober 2017 Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. maj 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 785, Blandet bolig- og erhvervsområde

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 12. Kommuneplan FORSLAG. Ved El-vej - et boligområde. Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018.

KOMMUNEPLANTILLÆG 12. Kommuneplan FORSLAG. Ved El-vej - et boligområde. Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018. KOMMUNEPLANTILLÆG 12 Ved El-vej - et boligområde Kommuneplan 2017-2029 FORSLAG Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018 Kolding Kommune Tillæg til Kommuneplan Kommuneplanen fastlægger mål for udviklingen

Læs mere

Lokalplan nr. 399 og kommuneplantillæg nr. 21 Lokalplanområdet omfatter et areal på ca m2 ved Molsvej/Grenåvej

Lokalplan nr. 399 og kommuneplantillæg nr. 21 Lokalplanområdet omfatter et areal på ca m2 ved Molsvej/Grenåvej Offentlig bekendtgørelse den 8. november 2016 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 399 Etageboliger ved Molsvej i Rønde med tilhørende kommuneplantillæg nr. 21 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i

Læs mere

Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper

Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 8. april 2015 Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper Aarhus Kommune planlægger at give mulighed for

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 53 Boliger Demantsvej Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge en kommuneplan. Denne

Læs mere

23.02.R02. Forslag Rekreative formål i Varde Nord TILLÆG 18 RAMMEOMRÅDE R02

23.02.R02. Forslag Rekreative formål i Varde Nord TILLÆG 18 RAMMEOMRÅDE R02 23.02.R02 Forslag Rekreative formål i Varde Nord TILLÆG 18 RAMMEOMRÅDE 23.02.R02 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 18 til Kommuneplan 2017, Varde

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan AKV - Kartoffelmelsfabrikken Vendsyssel, Gravsholtvej, Langholt (2.

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan AKV - Kartoffelmelsfabrikken Vendsyssel, Gravsholtvej, Langholt (2. Punkt 5. Godkendelse af kommuneplantillæg 5.023 og Lokalplan 5-9-108 AKV - Kartoffelmelsfabrikken Vendsyssel, Gravsholtvej, Langholt (2. forelæggelse) 2016-017963 By- og Landskabsudvalget indstiller, at

Læs mere

Ophævelse af lokalplan. Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG

Ophævelse af lokalplan. Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG Ophævelse af lokalplan Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 18.december 2014 til 5. februar 2015 Indholdsfortegnelse Formål 1 Redegørelse

Læs mere