Frederik side 9 - Labyrinter - anmeldelser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Frederik side 9 - Labyrinter - anmeldelser"

Transkript

1 VOL Frederik side 9 - Labyrinter - anmeldelser

2 2 Hygge- og pårørendeaften for A-holdene i Vestre ende Torsdag d havde A-holdene en meeeeeget lang, men hyggelig skoledag! Vi mødte ind til sædvanlig tid og havde undervisning til kl. 14. Herefter startede vi med eftermiddagskaffe, som lærerne havde lavet YES! Så måtte vi i arbejdstøjet. Nogle hentede brød, kager og pebernødder på Klub Hjerneværket og masser af lækkert pålæg og ost i Rema Imens var der andre, som dækkede bord i Caféen og gjorde klar til PowerPoint mm. Der var også nogle, der skyllede, skrællede og skar grønt og pålæg i lange baner. Der var indlagt tid til hygge og afslapning. Nogle spillede Partners, andre chillede og viste you-tube videoer. Kl. 17 kom vores gæster, og så gik det bare over stok og sten med velkomst, mad, info om STU, besøg i Vestre-ende, hvor vi viste og forklarede vores flotte STU-blomst. Elevrundvisningerne var en stor succes, og der kom mange gode spørgsmål og svar. Kl. 19 hjalp vi hinanden med at rydde op, og så sagde vi farvel og tak for en god dag. Hilsen A-holdene Martin, Josefine, Nickolai og Emil Det lette traktement Nickolai viser forældre rundt Den dag Hold B2 flyttede fra Hus B. Siden sidste STUérn er der sket en stor forandring for Hold B2. Meget pludselig en dag i oktober kom beskeden, at vi skulle flytte til andre lokaler. Det var vi meget kede af, da vi føler os hjemme i Hus B. Det var vores trygge sted, hvor der var plads til alle. Flytningen gik hurtigt og vi var alle med til at pakke og løfte vores ting over i vores nye lokaler. (UngeD s gamle lokaler) Vi er kommet godt på plads og vi synes det er blevet godt. Vi savner mest vores køkken.

3 3 C1 i Multisalen Milles butik findes i lokale 3 alle er meget velkommen til at kigge forbi. Butikken har skiftet navn til Walk right ind. Glædelig Jul og Godt Nytår til alle fra Hold B2. at være klædt på til at holde jul, der varer lige til påske, hvor Jesus blev korsfæstet. Kærlig julehilsen Hold C1 Camilla Michaelsen Hold C1 efterår 2013 Det gennemgående tema for C 1 har været kirker og det der foregår i og omkring dem. Holdet har set mange nordjyske kirker. Nye kirker, gamle kirker, store kirker og små kirker. Mange af kirkerne har et våbenhus. Jan foreslog, at det i dag bør hedde mobilhuset. Vi besøgte Marianne, der er præst i Sct. Katrine Kirke, som hun viste os. Bagefter spurgte, fortalte, spillede om hvorfor vi holder jul. Det var en rigtig god oplevelse. På historisk museum besøgte vi Per og Thomas, der viste os hvordan man lavede julemad i gamle dage. Så skulle hold C1 i gang med at lave at lave medisterpølse, brød, grød, æbleskiver og pebernødder. Så nu er vi ved

4 4 Hold C2 Vi startede skoleåret med en masse udearbejde, hvor vi blandt andet fældede træer. Unge D I Juni måned tog fire elever fra Unge D sammen med Britt og Lene til Afrika for at besøge Unge D s sponsorbarn, Susan. Her er nogle billeder fra turen. I oktober flyttede vi over i B-huset. Vi var jo både C1 og C2 i C-huset, og der var slet ikke plads nok til os alle sammen. Vi brugte omkring en uge på at flytte møbler og indrette os. Efter flytningen har vi også arbejdet ude, hvor vi blandt andet har hjulpet Per med at rive blade sammen på græsplænerne foran skolen. Indenfor har vi haft et projekt om kommunevalget, og op til jul har det kreative hold syet kjoler af juleslips.

5 Hold F giver fives på skøjtebanen i Ålborg 5 Hold F På Hold F benyttede vi os af, at togrejser var gratis i Nordjylland i hele september måned. Vi besøgte kunstmuseet i Ålborg og så, hvordan tøj kunne bruges i kunst. Vi fik også en rundvisning og fortælling om Ålborg Lufthavns betydning under anden verdenskrig. I Frederikshavn besøgte vi Fortet (bunkermuseum), og Heidi Marie (gammel F-elev) var vores guide. Vi havde bestilt hende somguide, men hun vidste ikke noget! På museet i Mosbjerg var vi igen i gang med at lave knive. På Uddannelsesmesse Igen i år havde Specialskolen for Voksne, Vendsyssel en stand på uddannelsesmessen. Det var Center for STU, der udstillede. Det hele foregik i Gigantium i Ålborg. Fra skolen var en lille gruppe, bestående af Centerleder Steffen Larsen, Merete, Majken, Marianne Råbjerg og Finn. Desuden var Krølle og Mille med som repræsentanter for de studerende - flot! Skolens hit var at fotografere gæsterne foran en såkaldt greenscreen (et grønt tæppe), hvorefter man trækker den grønne farve ud af billedet og erstatter den med et baggrundsfoto. Det blev der lavet en masse skægt ud af - fordi man derved kan placere personerne på en tropisk strand eller eksempelvis i et akvarie. Det blev en travl dag, da der var mange gæster, der besøgte vores stand! To bekendte af skolen, Sidsel og Ole Madsen, fik vi sendt til en tropisk ø!

6 6 Labyrinter fundet på nettet af Anders, Hold F

7 Babysimulatoren 7 Journalist: Maria, B2 Fotos: Majken Spørgsmål: Hvad er en babysimulator? En babysimulator er sådan en slags computer der ligner en baby. Og computeren er inde i selve babyen, og man skal ikke ret gerne kalde babyen for en dukke, da det er en computer. Den reagerer som en rigtig baby. Man kan indstille den til nogle forskellige funktioner. Og den gør ligesom en rigtig baby. Hvorfor er den havnet her på skolen? Det er den fordi, for to år siden der var der nogle piger på Hold B2, som spurgte om man ikke kunne få en babysimulator på skolen, hvor man skulle have den med hjem og prøve hvordan det er og have en baby. Hvad skal eleverne bruge den til? Sådan at de kan prøve hvordan det er og have en baby, inden man selv overvejer at få et barn. Hvem kan låne den? Det kan alle, de skal bare snakke med deres kontaktlærer. Hvem skal man henvende sig til? Man skal henvende sig til Lena Bonkegaard.

8 Genbrug Walk right 8 Ind Journalist Maria Mikaelsen B2 Mille er en pige på 22år. Som går på STU, og går i B2 og går på 3.år. Hvad hedder butikken? Butikken hed først Genbrugsbixen 2 trin ned, men nu hedder den genbrug walk right ind. Hvordan opstod butikken? Jeg er en meget genbrugspige, og jeg elsker at gå i genbrugstøj, og jeg elsker at finde genbrugstøj. Mange elever er på kontanthjælp, og har ikke så mange penge. Derfor synes jeg at det er en rigtigt god ide for dem og ha en mulighed at få noget nyt tøj engang imellem. Og det her er gratis. Hvordan er det at drive et tøj butik på STU? Det er fedt. Jeg synes at der er mange der er gode til at komme med noget nyt tøj, og så synes jeg at jeg har fået meget tøj på det seneste stykke tid. Og der er mange drenge der kigger på tøj. Og der er mange som kommer og aflevere tøj til mig. Hvor kommer tøjet fra? Det kommer fra forskellige folk har fra skolen, og nogle lærer og elever der kommer med det. Og noget af det har jeg selv med. Så det er meget forskelligt hvor det kommer fra. Om der kommer meget tøj ind? I nogle perioder kommer der meget, og andre perioder kommer der ikke så meget. Kan alt tøjet bruges i butikken? Jeg sortere det, der kan bruges i butikken. Og jeg er glad for tøjet, men det er jo også for meget tøj. Hvad gør du med tøj der er i overskud? Det kommer i tøj og sko containeren længere nede ad vejen, ved skolen. Ellers så ryger det ud på en genbrugsplads, men det bliver ikke smidt ud. Er tøjet nyvasket når det kommer til dig? Meget er det faktisk, og nogle ting er ikke.. Men det lugter ikke. Og det er ikke beskidt. Skal du selv vaske tøjet? - Ja det skal jeg.hvor meget tid skal du bruge for at have orden i tøjet? Det synes jeg ikke at jeg bruger så meget tid på. Men når jeg så får noget så ligger jeg det pænt sammen og ligger det ind der, hvor det andet tøj er. Og så har jeg system i hylder, hvor jeg har delt det op i drenge og pige tøj. Der er delt op i jakker, så det har jeg styr på det. Kommer der mange kunder i butikken? Ikke til at starte med, men jeg synes nu der kommer flere og det synes jeg at det er rigtigt fedt. Er det elever fra skolen eller nogle udefra? Det er elever fra skolen. Som der ikke har så kommer mange penge eller som måske ikke får tøj så tit. Hvorfor handler de genbrug? Fordi det er mega fedt. Fordi at jeg synes såsom genbrug, du ved hvad der er. Det kan være fra de fedeste ting til de grimmeste ting, der er ingen af to slags. Det er så vidt forskellige ting som er på hylden. Så du ved aldrig hvad der kommer ind, og det er fedt synes jeg. Er du glad for at du styre en tøjbutik på skolen? Ja. Det er jeg, og jeg synes at det er en af mine store drømme som er en genbrugsbix. Hvad er åbningstiderne i butikken? Det er simpelthen fra 8.30 til Har du nogle assistenter der hjælper? Ja. Jeg har nogle fra klassen, der hjælper mig med at lægge det i orden, og på plads.

9 9 Elevernes bestyrelsesmedlem Journalist Christian B1 det med til næste møde. Fx hvis du syntes vi skal have nye fodboldmål men ikke hvis der mangler småting som toilet papir eller lign. Han deltager også i ungerådsmøderne en gang imellem. Fordi han kan få informationerne direkte fra eleverne. Frederik er 17 år og går på A2. Han har gået på SPVV siden sommerferien. Frederik maler og tegner, det har han gjort i rigtig mange år. Det går han meget op i da han synes det giver meget. Frederik går ud sammen med vennerne i fritiden. De drikker en enkelt bajer og snakker om hvad der sker rundt omkring i verden. Tager til koncerter og mærker lidt på livet. Frederik stillede op som elevrepræsentant fordi han gerne ville give sine meninger til kende og blive hørt. For at repræsentere elverne og fortælle deres synspunkter om hvad der er godt og skidt og hvad der kan gøres bedre. Han er glad for at blive valgt ind. Han syntes det er godt at være i bestyrelsen, fordi det er nogle faglige kompetente mennesker han snakker med, hører deres mening om det hele og så at der er noget godt mad. Frederik har altid interesseret sig for elevernes synspunkter og meninger. Han har derfor også været med i elev rådet på den tidligere skole han har gået på. Han synes det er fedt at eleverne bliver hørt. Hvis du har noget du syntes er relevant for bestyrelsen, kan du bare gå hen trække ham til side og snakke med ham. Hvis han syntes det relevant skriver han det ned og tager Frederik Zinn FAKTA: Han bruger str. 45 i sko. Han kan ikke li suppe Foto: Kristoffer

10 10 Rasmus Seebach ingen kan love dig imorgen Anmeldelser Nik & Jay United Rasmus Seebach er kommet ud med et nyt album som hedder ingen kan love dig imorgen. Der er 12 numre på albummet. Sangene handler stort set kun om kærlighed og det er faktisk rigtigt godt syns jeg. Rasmus Seebach er fantastik jeg kan stort set godt lide alle hans sange. Vi starter med nummeret sandstorm, en øde ø, i min t-shirt, Olivia, 1000 farver, en verden uden dig, hjemløs, fri, de ka sig hva de vil, venner, ingen kan love dig i morgen og du det dejligste. Jeg synes Rasmus Seebachs nye album er det bedste han har lavet. Jeg har helt klart 5 sange som er fantastiske: sandstorm, Olivia, ingen kan love dig i morgen, en verden uden dig og venner. Man kan stort set synge med på alle hans sange. Når man først har hørt hans album en gang bliver man så glad at man har lyst til og høre det igen. Alle hans sange er en ørehænger. Helt klart et album man skal købe hvis man har en dårlig dag. Så sæt Rasmus Seebachs nye album på - så skal han nok sørge for at du får en fantastik dag! 5 stjerner. Nik & Jay er kommet ud med et nyt album som hedder United. Albummet er på dansk ud over 2 sange som er på engelsk. Albummet er alt i alt mega godt. Nik & Jay er tilbage i deres gamle stil. Et eller anden sted er det mega fedt men ellers så har vi jo hørt det før på en eller anden måde. Der er 12 numre på albummet hvor de har fået Søren Huss, den tyske sanger Lisa Rowe og Kristian Leth med på 3 numre ud af de 12. Vi ligger ud med det første nummer som er United, som også er titelsangen på albummet. Derefter Ocean of you, #pæntnejtak, Forstadsdrømme, Stop!Dans!, De vigtigste skridt, Novembervej, Billede af hende, Bravehearts, Bag tonede ruder, Bonus track og Velkommen hjem. Mine yndlingssange er helt klart Ocean of you, Forstadsdrømme, Stop!Dans! og Billede af hende. Hvis man er mega fan af Nik & Jay så det lige et album for dig, men hvis du bare syns de er gode så lad vær med at købe albummet. Så kan du lige så godt gå ind og høre det på Spotify. Men alt i alt et okay godt Nik & Jay album. 4 stjerner. Anmeldelser af Anders, F-holdet

11 App meldelse Appmeldt af Christian, B1 11 Viber: viber er en app hvor du kan ringe og skrive sms gratis via internettet. (også kaldet IP telefoni) Du kan kun bruge den hvis modtageren også har Viber. Du laver et bruger-id på Viber og så er du i gang. Så kan du gå ind i din telefonbog og se hvem der har det, så ringer eller skriver du ellers bare som du vil. Denne App er gratis. Jeg har prøvet den en gang på 3g nettet og en gang på Wifi net, det fungerer fint. Jeg giver den 5 stjerner. App en findes på Google play og App store. Danske nyheder: er en App der samler links til danske Avisers og kulørte blades hjemmesider. Du kan selv vælge hvilke aviser du vil ha til at ligge der på og det kan altid ændres. Det er ikke noget med at den hakker, den er hurtig nok. App en er gratis. Jeg giver den 5 stjerner. App en findes på Google Play App store vides ikke. Soundhound: er en App der finder musik via telefonens mikrofon. Du sætter den bare til at optage og så op til højtaleren. Der går lige et par sekunder så har den fundet sangen på nettet. (det er desværre ikke alle sange den kan finde, hvis de er for nye) Soundhound har også genvej til spotify og youtube så man kan høre nummeret igen. Denne App er gratis. Det er en ok App det trækker lidt ned at den ikke kan finde de helt nye hits. Jeg giver den 3 stjerner. Rejseplanen: er lige noget for dig der tager bus og tog hverdag eller jævnligt. Det er simpelthen bus og tog tider, du kan trykke på en knap der hedder aktuel placering så finder den ud af hvor den nærmeste bus eller tog station er via Google maps. Derefter skriver du bare hvor du gerne vil hen. Jeg giver den 5 stjerner. App en findes på Google play og App store. App en findes på Google play og App store.

12 Jeg Cecilie - en elev på STU 12 Hej! Jeg hedder Cecilie Mørk Agerskov. Jeg bor i Sindal sammen med min mor Lea og Finn. Jeg sidder i Kørestol. Og jeg har min egen bil. Det er en Ford Transit. Jeg har en storebror og søster som hedder Dennis og Annemette. De har en lille dreng som hedder Lukas Jeg har også to piger som hedder Maria og Signe, som sommetider passer mig. Jeg kan godt lide alt mad, og elsker at komme på restaurant. Især på Kris!! Jeg har også tid til at hygge med film og Det lille hus på prærien det er min hit. Jeg elsker at bo i Sindal. Jeg kunne ikke drømme om at bo i Køberhavn, for så kan jeg jo ikke komme på skolen hi hi ). I Sindal har vi både Falck og Ambulance. Jeg tager en del billeder af Falck biler og brandbiler. Det er så flot især, når det er udrykning med blå blink. Jeg elsker også kongefamilien og jeg har selv taget billeder af Mary en gang i Metropol. Jeg går på Spvv på Elsagervej.Jeg går på hold A2 og i min klasse er der 4 piger og 5 drenge. Og så er der to lærer. Kirsten og Karsten. Og så selfølgelig Inger, som hjælper mig. Jeg er maget glad for skolen og alle mine venner her. Dem vil jeg savne rigtig maget, når jeg bliver færdig her på skolen til sommer. Men jeg kommer til julefest og klup aften:j På skolen laver vi mange forskellige ting, bla. Dansk og Matematik på netskolen. Bagefter skal jeg ud på NBV i HJØRRING, Det glæder jeg mig maget til: I min fritid elsker jeg at kommer til Kandis koncerter.jeg er helt vild med Johnny Hansen Om sommeren er vi også i campingvognen i Tolne. Det synes jeg det er rigtig dejlig I hver anden Weekend er jeg hos FAR AL- LAN.Han bor i Harken og vi hygger os rigtig maget, når jeg er ude hus ham. Vi kan bla køre på familie besøg og sove hos familien.vi besøge også tit farfar og farmor. Så kørevi ud og spise ude sammen med dem. Vi besøger også faster Helle og det elsker jeg:. De kærlige hilsner Cecilie Mørk Agerskov A2

13 13 Lidt om udstillingsvæggen: The Hunger Games Catching Fire Torben og Benn fra fritidslinien hænger ud Tidligere havde Medieholdet den opgave at administrere udstillinger på væggen ved værkstedet. Opgaven er nu givet videre til medielinien. Der hænger en seddel på væggen, hvor du/i kan skrive på, når du/i ønsker at udstille noget. Der skal skrives en periode for udstillingens længde - altså sådan cirka... Det foregår efter først til mølle princippet - så gå bare i gang med at reservere. Der er plads til alt fra en frimærkesamling til store kunstmalerier (3 X 5 m). I øjeblikket udstiller fritidslinien nogle drager, der også er afprøvet i fri luft. Samtidig må du meget gerne give besked til Karsten, Jonna eller Finn fra medielinien - så bliver der skrevet lidt her i STU eren. Du skal være så hjertelig velkommen! The Hunger Games Catching Fire er den anden film i rækken. Catching Fire er en mega fed film. Det er en episk fortsættelse som alle fans af hunger games vil elske lige så meget som etteren. Filmen følger bogen fra start til slut og det er super fedt. Jeg elsker det univers at vi er i fremtiden. Synes det er mega fedt. Filmen handler om det 75. dødsspil, hvor Katniss Everdeen og Peeta Mellark igen må ind og kæmpe for døden. Præsident Snow har denne gang lavet om på reglerne. Denne gang er alle de gamle spillere, som har overlevet de tidligere spil, med - men det ikke det eneste Katniss skal kæmpe med for præsident Snow er ved og smadre de andre distrikter. Jeg elsker Hunger Games. Synes det er en mega fed film lige som Twilight og Harry Potter. Hunger Games er et must for unge Jennifer Lawrence som spiller Katniss Everdeen er blevet det nye teen idol. Jeg har kun en ting og sige: se den og i vil elske den lige så meget som mig. Glæder mig helt vild til Hunger Games 3 kommer, som jeg også ved bliver delt op i 2. Jeg glæder som et lille barn til den næste film i Hunger Games. Catching Fire får 5 stjerner JULE Set og anmeldt af Anders, F-holdet Julelogo kreeret af Torben Madsen Marketing APS

14 14 Hygge

15 Aften Oktober Lavet af Stephanie Holst.

16 JULE 16 TÆNKE TANKEN

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner?

Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner? For unge under 25 Om tirsdagen For grupper Om fredagen X 1. Hvad koster telefon + fri sms om måneden?

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

Løgnen. Nyborg Friskole

Løgnen. Nyborg Friskole Løgnen af Nyborg Friskole SC. 1. EXT. PÅ BADEVÆRELSET - SOMMER - DAG Mie (17) er på badeværelset. Mie har taget en gravidtetstest. Vi ser Mie vente. Efter at have nølet i lang tid. Man ser nærbillede af

Læs mere

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus Vi er nu trådt ind i sommerperioden 2015, og dette kan allerede mærkes. Der nærmer sig sol- og strandvejr, og vi kan allerede nu se et højt aktivitets niveau ud af huset for mange af beboerne i klynge

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015 Vinterferie. Så er vi nået til uge 7 og skolen holder vinterferie og dermed holder SFO åbent hele dagen. Det har vi annonceret i de sidste par udgaver af Nyhedsbrevet. Vi skal bl.a. i BioHuset og se Min

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Vi er nu færdige med spørgeskemaundersøgelsen og Ungdomsklubbens personale har behandlet materialet, som nu kan læses på vores hjemmeside.

Vi er nu færdige med spørgeskemaundersøgelsen og Ungdomsklubbens personale har behandlet materialet, som nu kan læses på vores hjemmeside. Hvordan har du det I TK s Ungdomsklub børnemiljøvurdering 2010 Samlet svar: Drenge & Piger Skema udleveret til: 80 medlemmer. Modtaget svar: 31 stk. svarende til 39 % Den videre proces. På baggrund af

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Dyw-York Times. 2. sektion

Dyw-York Times. 2. sektion Dyw-York Times DYW-YORKS AVIS DYW-YORKS AVIS 2. sektion NORDIC-RACE KOM OG PRØV NORDIC-RACE NORDIC-RACE ER EN FORHINDRINGSBANE. BANEN KOSTER 50 DYRO. SLÅ REKORDEN PÅ 6.29 MIN. DYW-YORKS AVIS Kom og book

Læs mere

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret Nr. 1 - december 2011 Åbent hus d. 4. september Det nye støttecenter tager form Alle ansatte på støttecentret Om Støttecenter Hovedstaden Støttecentret Hovedstaden er et værested for udeboende døve, der

Læs mere

Vi besøger farmor og farfar

Vi besøger farmor og farfar Vi besøger farmor og farfar Vi sidder alle omkring bordet og spiser aftensmad. Far, mor, Ulrik, mig og mejeristeleven, som bor oppe på det lille værelse oppe under taget på mejeriet. - Hvad med at køre

Læs mere

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.!

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.! Jubilæum% %30%år % Sæt % Det%skal%fejres%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30% Viharplanlagt,atvibruge2dagetiljubilæumsGforberedelser.Alle klasserneforbereder2boder.derbliverbådeaktivitetsgog madboder,derkommerunderholdning,ogsåerderbestiltgodtvejr

Læs mere

Om eleverne på Læringslokomotivet

Om eleverne på Læringslokomotivet Om eleverne på Læringslokomotivet LÆRINGS- LOKOMOTIVET Intensive læringsforløb Indhold Forord 5 Om at føle sig privilegeret... 6 Om at have faglige udfordringer... 8 Om at have personlige og sociale udfordringer...

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Bilag 2: Transskription af feltstudier

Bilag 2: Transskription af feltstudier 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Feltstudie 1 Interviewer: Int Trine: T Jane: J Int: Hvor gamle er i? T: Vi er 21 J:

Læs mere

Besøget på Arbejdermuseet

Besøget på Arbejdermuseet Opgave 1 Besøget på Arbejdermuseet Hvad kan I huske? Snak om billederne Arbejde på havnen Fritid med familien 1 EFTER OPGAVE / FAMILIEN SØRENSEN Opgave 1 Besøget på Arbejdermuseet Familien Sørensens køkken

Læs mere

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord?

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord? 1 LÆSEFIDUSENS ORDSKOV Som supplement til elevhæftet Læsefidusens Ordskov er her en række oplæg. Det er en del af idegrundlaget, at oplæg til nye ordtræer præsenteres gennem en lille fortælling. Her er

Læs mere

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé...

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé... Det er mig, Anna! Polfoto Maskot Indhold 1. Facebook....................... side 2 2. En ny ven....................... side 2 3. En lille hilsen................... side 2 4. På Skype.......................

Læs mere

Ugebrev 37 Indskolingen 2015

Ugebrev 37 Indskolingen 2015 Ugebrev 37 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære alle sammen. Så er det ved at være tid til forældremøde. På tirsdag kl. 19.00 mødes vi i Baunen og starter fælles. Hvis I ikke allerede har set indbydelsen/dagsordenen,

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far Skrevet af: Nicole 31oktober 2005 Surfer med far Kan du huske, da du fortalte mig om din tur ved stranden? Jeg kunne godt lide at høre om din oplevelse og tænkte, at du måske gerne vil huske, hvad du fortalte

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

November Husk at vi øver Lucia Mandag til fredag kl i danserummet!!!!

November Husk at vi øver Lucia Mandag til fredag kl i danserummet!!!! Husk at vi øver Lucia Mandag til fredag kl 15.00 i danserummet!!!! Torsdag 1-11 Fredag 2-11 Alexander starter drengeklub op, der er info møde i dag kl 15. Fra i dag og frem til jul kan du lave din egen

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

HUSK. Nyt fra Herskind Børnehus uge Fælles Nyt Herskind Børnehus

HUSK. Nyt fra Herskind Børnehus uge Fælles Nyt Herskind Børnehus Fælles Nyt Herskind Børnehus HUSK Dialogmødet mellem jer forældre og os der arbejder i Børnehuset er i morgen, tirsdag den 14. marts kl. 19.30 i Kultursalen. Er du IKKE meldt til, så kan det stadig lige

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Spørgsmål eleverne i 5. klasse skulle tænke over og besvare om skolereformen:

Spørgsmål eleverne i 5. klasse skulle tænke over og besvare om skolereformen: Skolereform Elevernes tanker om skolereformen 5. klasse har talt med deres klasselærer om Skolereformen. De skulle fortælle, hvad de vidste, hvad de havde hørt, hvad de troede, og hvad de havde af ønsker

Læs mere

Fælles PALS-dag på 8 Pals-skoler.

Fælles PALS-dag på 8 Pals-skoler. Fredag d. 6. marts, var det national trivselsdag. 8 PALS-skoler i kommunen valgte at markere denne dag samlet. PALS-tovholderne havde overordnet planlagt dagen sammen, og der var valgt nogle aktiviteter,

Læs mere

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed Kapitel 6 Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed 1 5 Hvordan har du det med tøj? Voxpop Jamilla Altså, jeg bliver selvfølgelig glad, når jeg arver tøj, og når jeg får noget. Det er rigtig dejligt Og

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Denne uge står den jo i festens tegn og med en spændende emneuge op til. Vi har hver morgen hørt gode historier om konger og desuden på de enkelte

Læs mere

Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen

Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen CDR FORLAG Kan man spise softice med pinde? 2011 by Malene Fenger-Grøndahl og Annemette Bramsen og CDR-Forlag Tekst: Malene Fenger-Grøndahl Illustrationer: Annemette

Læs mere

Kære borgmester. Jeg håber du vil tænke over om du virkelig fortryder. Kærlig hilsen Ane-Kirstine Uggerhøj-Andersen.

Kære borgmester. Jeg håber du vil tænke over om du virkelig fortryder. Kærlig hilsen Ane-Kirstine Uggerhøj-Andersen. Klassen har fået en evalueringsopgave. De skulle forestille sig, at borgmesteren havde fortrudt, at han havde givet alle de penge til 4.b. Opgaven lød, at man skulle skrive et brev som forklarede hvad

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

Til gildeledelse, vicere, redaktør, gruppeledere, webmaster repræsentanter og herolder. Husk gilderådsmødet i hulen d. 31. maj kl. 19.00 Ved evt.

Til gildeledelse, vicere, redaktør, gruppeledere, webmaster repræsentanter og herolder. Husk gilderådsmødet i hulen d. 31. maj kl. 19.00 Ved evt. Maj 2012 Der var engang en blomsterkyndig, som skulle afgøre, hvilken blomst der er allersmukkest. Han rejste rundt i hele verden, Men alle sagde, at lige bestemt deres undlingsblomst er den smukkeste.

Læs mere

KUNST I BØRNEHØJDE PÅ VVFF

KUNST I BØRNEHØJDE PÅ VVFF Nyhedsbrev uge 06-2014 Side 1 Kunst i børnehøjde Side 4 Køkken Side 2 Nyt fra Troels Side 5-8 Børnehaven Side 3 Side 4 Kreativ med de ældste Fastelavn Side 9 Kalender, kontakt mm. KUNST I BØRNEHØJDE PÅ

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38 Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 38 Kære børn og forældre! Lemming d. 18.september 2015 Vi holder

Læs mere

Mølleavisen Maj 2015. Hvad var det bedste ved revyen?

Mølleavisen Maj 2015. Hvad var det bedste ved revyen? Mølleavisen Maj 2015 Så fik vi afsluttet vores revy. Vi syntes selv den var helt fantastisk. Men det var hårdt med 4 forestillinger, men vi synes, at vi klarede det så godt. Vi var lidt skuffede over,

Læs mere

Har du brug for en ven, der bare er der? I samarbejde med:

Har du brug for en ven, der bare er der? I samarbejde med: I samarbejde med: Har du brug for en ven, der bare er der? Denne folder er til dig som er barn eller ung Mangler du af og til en forstående voksen at snakke med? Synes du, at de voksne tit har for travlt

Læs mere

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí?

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí? Kære Aabenraa Rotary Klub Como vão as coisas por aí? Jeg vil gerne først takke mange gange for, at I har givet mig muligheden for at komme ud som udvekslingsstudent og opleve en helt ny og spændende kultur!

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013 Fælles info Sygemeldt. Jonna, pædagog på 2. årgang, er desværre blevet ramt af en blodprop og er derfor sygemeldt. Hun er pt. indlagt til genoptræning. Det står klart, at der vil blive tale om en længere

Læs mere

Nyhedsbrev november december Kære forældre.

Nyhedsbrev november december Kære forældre. Nyhedsbrev november december 2018 Kære forældre. Det er igen blevet tid til et nyhedsbrev. Denne gang er årets bedsteforældrejuleklippeklisterdag netop blevet afholdt. Endnu engang var det en rigtig god

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Vibeke skriver. Vibeke Gaden

Vibeke skriver. Vibeke Gaden Vibeke skriver. Så er et nyt skoleår godt i gang på Kragelund Skole og med det ligeledes en masse nye og spændende ting. Skolen summer af liv og forventninger til ny viden, nye oplevelser og nye venner.

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

============================================================================

============================================================================ Fast & Furious 3-5 Maj 2013 Skrevet af Præsten - 2013/02/14 15:38 Hej allesammen Så er det lykkedes mig at få booked en plads på messen i år. Hvis der er nogen der gerne vil hjælpe med at bygge en Mopar

Læs mere

Så er der fødselsdagslagkage!

Så er der fødselsdagslagkage! Årgang 28 År 2015 På personalets vegne Conny Andersen Redaktion: Ole Rødtness Tøstesen Ansvarshavende: Conny Andersen 2015 Sup: Sven Wodschow Samuelsgårdens venner: SFO leder: Conny Andersen Jonna Kobbelgaard

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

JULEBREV Kære Forældre.

JULEBREV Kære Forældre. JULEBREV 2015 Kære Forældre. Børnene i Skive Kommune blev bedt om, at tegne en juletegning til borgmesterens julekort. Vi lod 0.-1. kl. komme med deres bidrag. Det blev til 26 fantastiske tegninger, hvor

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

Center Nyt. Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00. Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014

Center Nyt. Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00. Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014 Center Nyt Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014 Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00 Læs, lyt og se klip om: Den nye skole-reform På besøg i Den gamle

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 17 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge17_sund og stµrk.indd 1 06/07/10 12.06 Uge 17 l Sund og stærk Det er en

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 Uge 22 Emne: Her bor jeg Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge22_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.40 Uge 22 l Her bor jeg Dagene er begyndt at

Læs mere

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Torsdag den 19.03 2009 Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Caféen med nye tilbud. Føl dig fri i Frisstadens fitness. Fra redaktionen: Så er torsdagen også ved at være færdig,

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Hold Øje uge 25 Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Tigerne er ved at være færdige med deres afgangsprøver. I starten af denne

Læs mere

Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole. Udeskole

Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole. Udeskole Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole Marts 2014 Udeskole Vi var ude i skoven ved et bål hus, og der skulle vi lave nogle opgaver, nogle af opgaverne var matematik idræt musik dansk og naturteknik, vi

Læs mere