THE QUEST FOR OIL. Game Guide

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "THE QUEST FOR OIL. Game Guide"

Transkript

1 Game Guide THE QUEST FOR OIL Et computerspil der har som generelt mål at give en detaljeret indføring i geografiske forhold og den globale olieindustri.

2 Sådan vinder du i Quest for Oil Du kan både spille Quest for Oil sammen med andre (Multiplayer) eller alene (Single Player). For at vinde i et Single Player-spil i normal tilstand skal du producere en forud defineret mængde olie hurtigere end dine modstandere. Den mængde, der skal til for at vinde, afhænger af scenariet: Sydøstasien: Nordsøen: Qatar: Vestafrika: Den Mexikanske Golf: tønder olie tønder olie tønder olie tønder olie tønder olie I et Multiplayer-spil eller et selvdefineret Single Player-spil er det den, der skaber spillet, der bestemmer kriterierne for at vinde. Det kunne være en bestemt mængde olie, eller hvem der har mest olie, når en nærmere fastsat frist er udløbet. Hvad er din strategi? For at få de bedst mulige resultater skal du træffe en række beslutninger, der er baseret på din skarpe viden og strategiske overvejelser. Der findes en lang række kombinationer for, hvordan du kan tjene penge i de forskellige oliefelter, og mange, mange flere for, hvordan du IKKE gør det. Oliefelter Hvert område har et vist antal olielicenser til rådighed med forskelligt potentiale. Udforsk kortet med dit undersøgelsesskib for at finde en licens, der passer dig, og som du har råd til at købe. Tid I bund og grund ved du aldrig, hvor lang tid du har til at opfylde målet. Selv om du ser, at din modstander har gjort hurtige fremskridt tidligt i spillet, har du stadig en chance for at vinde, hvis du finder frem til de bedste reservoirer og vælger den rigtige teknologi og produktionsproces. Så vil du overhale din modstander - og få sejren. Så ud over at bruge al din viden om jordlag og højteknologisk udstyr skal du også holde hovedet koldt og stole på den strategi, du har valgt til at nå dit mål. Penge Du har fra starten en vis sum penge til din rådighed, og du starter med at investere i licenser, udstyr, driftsmidler og rådgivning. Forsøg at få en forståelse af alle de omkostninger, der vil komme til under din søgen, før du begynder at tjene penge til dig selv. Ellers risikerer du at løbe tør for penge midt i en udforsknings- eller produktionsproces. Dette vil øjeblikkeligt sætte din mission på spil og du kan risikere at tabe. Samtidig skal du huske på, at når først du har opnået det maksimale antal tønder olie, vil de penge, du har samlet ind, også tælle med i de point, som kan bringe dig op på highscore-listen. De knappe ressourcer er: Oliefelter Tid Penge Du ved ikke hvor meget tid du har, før din modstander opnår sit mål og slår dig. Derfor bliver du nødt til at handle strategisk i forhold til dine begrænsninger. Du bliver nødt til at handle smart - og du bliver nødt til konstant at have fokus på de tre ovennævnte parametre. Få mere at vide på de følgende sider...

3 Sådan spiller du Valg af scenarie På globussen kan du vælge mellem 5 forskellige scenarier. Gameboard Gameboardet indeholder et minikort, felter, hvor du kan kontrollere dine driftsmidler, få oplysninger om dine ressourcer og et rådgiverfelt, hvor du kan hente tips og gode råd under spillene. Mini-map Mini-mappet giver dig et overblik over det aktuelle kort og over, hvor langt de enkelte spillere er kommet mod det fastsatte mål. Licenserne er markeret med farve, efterhånden som de bliver købt af andre spillere. Hjælpeskærm Ud over rådgivningsfunktionen i selve spillet kan du altid finde oplysninger via hjælpeskærmen om forskellige emner i spillene. Gå til hovedmenuen og vælg Hjælp. Hurtig manøvrering Vælg ikonerne for hurtigt at springe frem til det næste driftsmiddel i den valgte kategori. Sådan bevæger du dig rundt i spillet Hvis du spiller på en tablet, skal du vælge en enhed ved at trykke på den. Tryk på den ønskede destination for at flytte den dertil. Bruger du en mus eller musemåtte skal du klikke i stedet for at trykke på skærmen. Sikkerhed og vedligeholdelse De fleste enheder kræver, at du holder sikkerhedstræning og vedligeholdelse af udstyr på et acceptabelt niveau. Undlader du dette, risikerer du, at enheden lukker ned. Vælg en enhed ved at klikke/trykke på den. Hvis enheden har krav til sikkerhed og vedligeholdelse, vil den have et ikon i forskellige farver i venstre side - hvor farvemarkeringen viser, om niveauet er kritisk (rød), ok (gul) eller udmærket (grøn).

4 Oversigt over driftsmidler Undersøgelsesskib Bruges til at udforske kortet, købe nye licenser og gennemføre seismiske analyser af undergrunden for at finde olien. Helikopter Giver dig mulighed for at udforske, købe og gennemføre seismisk analyse hurtigere. Jack-up rig Bruges til boreaktiviteter. Denne rig kan kun bore på lavt vand, men ikke på dybt vand. Semi-submersible rig Bruges til boreaktiviteter. Denne rig kan kun bore på dybt vand, men ikke på lavt vand. Boreskib Bruges til boreaktiviteter. Boreskibet kan bore på både lavt og dybt vand, og kan anvendes til flere boringer. Produktionsplatform Bruges til produktionsaktiviteter. Der findes 2 muligheder: Produktionsplatform (I) Denne platform understøtter kun olietankskibe. Produktionsplatform (II) Denne platform understøtter både olietank skibe og olierørledninger.

5 Maersk-rådgivere Tre Maersk-specialister står klar til at hjælpe dig undervejs i spillet. De giver dig en indføring i deres respektive specialer i hvert minispil. Lyt nøje efter, hvad de siger. De giver dig den viden, der er afgørende for, at du kan blive ekspert i at finde olie. Seismisk mini-game Chefgeolog I dette minispil får du råd af en ekspert i seismisk olieudforskning. Mini-game om boring Borechef I dette minispil får du råd af en ekspert i olieudforskning. Mini-game om produktion I dette minispil får du råd af en ekspert i olieproduktion.

6 Køb af licens og gennemførelse af en seismisk analyse Trin 1 Det første mål er at finde en olielicens, som du har lyst til at købe og udvikle til olieproduktion. Udforsk kortet med dit undersøgelsesskib eller helikopter for at finde en olielicens, du har lyst til at købe. Når du har fundet en passende licens, køber du den ved at vælge Borelicens og Køb. Trin 2 Når du har fået licensen, er næste trin at begynde at lede efter olie ved at analysere et seismisk kort af undergrunden i licensområdet. Vælg licensmarkøren og vælg Seismisk analyse og Analyser. Trin 3 Se en demontrationsvideo eller begynd analysen ved at vælge Hent seismiske data. Trin 4 Studér jordlagene og deres særlige kendetegn nøje for at finde det sted på kortet, hvor du tror, der kan være olie. Gode evner til at analysere seismiske data er afgørende for at finde olie. Du kan købe dig til råd, hvis du ikke kan komme videre. Rådene viser, hvor fælder og kapper befinder sig på kortet, men det er ikke billigt. Hvis du har behov for yderligere hjælp, skal du vælge bogsymbolet øverst i højre hjørne for at læse mere om seismisk analyse. Sandsten Salt Kridt Skifer Kalksten Vulkanske bjergarter

7 Boring efter olie Trin 1 Når du har fundet olie, vælger du en boreplatform, der passer til dine behov ved at vælge et ikon ad gangen på licensmarkøren (se Oversigt over driftsmidler for at få flere oplysninger). Trin 2 Se en demonstrationsvideo eller begynd at bore ved at vælge Klargør mandskab. Trin 3 For at få mest mulig olie skal du bore dig gennem jordlagene og ramme midt i reservoiret. Planlæg en rute, så du kan bore hurtigt, men sikkert. Du kan styre borehovedet ved at klikke eller trykke foran det. Hvis du klikker/ trykker langt væk, øges borehastigheden. Følg borehovedets tilstand. Et ødelagt borehoved vil komme til at koste dig dyrt. Trin 4 Når du har ramt reservoiret, vil du se, hvor meget olie, du vil kunne producere senere hen. Hvis du er utilfreds med resultatet, kan du gentage processen ved at vælge Bor igen. Borehovedets tilstand Viser borehovedets tilstand. Hvis du presser borehovedet for meget ved at bore for hurtigt i hårde jordlag, vil borehovedets tilstand forringes drastisk. Penetreringsrate (ROP) Fortæller, hvor hurtigt du borer. I nogle jordlag kan du have en høj ROP uden slitage på borehovedet, mens det i andre jordlag ikke kan lade sig gøre. Gaslommer Pas på grønlige gaslommer, der er mærket med et udråbstegn på minikortet de koster dig kostbar tid, samtidig med at det går hårdt ud over borehovedet.

8 Produktion af olie Trin 1 Når du er færdig med at bore, har du to muligheder for at sætte gang i olieproduktionen (se Oversigt over driftsmidler ). Hvilken type produktionsplatform, du vælger, afgør hvor hurtigt og i hvor lang tid, du vil kunne producere olie fra reservoiret. Trin 2 Nu er det på tide at udvinde olien. Når produktionsplatformen er blevet købt, vælger du knappen Producér olie og trykker Start. Trin 3 Se en demonstrationsvideo eller start produktionen ved at vælge Justér produktivitet. Trin 4 Målet er at få olien ud af reservoirets bjergart. Det gør du ved at sprøjte vand og naturgas ind i bjergarten. Tilpas trykket for at vælge, om du vil producere olien langsomt eller hurtigt. Hurtigere produktionshastighed (træk markøren mod højre) betyder, at reservoiret tømmes hurtigere. Langsommere produktionshastighed (træk markøren til venstre) betyder, at du udvinder mere olie. Trin 5 Når produktionshastigheden er valgt, er sidste trin at beslutte, hvordan olien skal transporteres fra platformen til raffinaderiet på land. Produktionsplatforme understøtter kun 1 tankskib. Se Oversigt over aktiver for at få flere oplysninger.

9 Maersk Group Esplanaden Copenhagen K Denmark Tel

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Sådan bruger du ereolens app på ipad eller iphone

Sådan bruger du ereolens app på ipad eller iphone Sådan bruger du ereolens app på ipad eller iphone Med ereolens app har du mulighed for at læse bøger online (via stream) og at hente bøger ned til din tablet eller smartphone til offline læsning. Her får

Læs mere

Lær hvordan du: Sådan virker din kalorieberegner

Lær hvordan du: Sådan virker din kalorieberegner Sådan virker din kalorieberegner Lær hvordan du: Det har længe været et stort ønske fra mange brugere, at vi fik opdateret vores kalorieberegner både i form af design med også i form af funktionalitet.

Læs mere

Målet For at vinde krigen skal du opnå følgende: De Allierede skal indtage både Berlin og Tokyo for at vinde krigen. Aksemagterne har to muligheder:

Målet For at vinde krigen skal du opnå følgende: De Allierede skal indtage både Berlin og Tokyo for at vinde krigen. Aksemagterne har to muligheder: Danske regler til Axis & Allies Det er foråret 1942 og verden er midt i 2. Verdenskrig. Fem verdensmagter kæmper om overherredømme. Du og dine modstandere behersker den militære og økonomiske skæbne for

Læs mere

A B. A Opladningsindikator B Tænd/Sluk-knap C Nulstillingsknap D Højttaler E USB-stik F RDS-TMC-stik. b Biloplader. c Dokumentationspakk e

A B. A Opladningsindikator B Tænd/Sluk-knap C Nulstillingsknap D Højttaler E USB-stik F RDS-TMC-stik. b Biloplader. c Dokumentationspakk e TomTom ONE 1. Æskens indhold Æskens indhold a TomTom ONE A B D E F C A Opladningsindikator B Tænd/Sluk-knap C Nulstillingsknap D Højttaler E USB-stik F RDS-TMC-stik b Biloplader c Dokumentationspakk e

Læs mere

Port of Call XXL TM Det Maritime Simulationsspil Oversat til dansk af Anders Juncker

Port of Call XXL TM Det Maritime Simulationsspil Oversat til dansk af Anders Juncker Port of Call XXL TM Det Maritime Simulationsspil Oversat til dansk af Anders Juncker Ports of Call, XXL (C) 1994-2005 Rolf-Dieter Klein and Martin Ulrich Forord -------- Ports of Call har en lang tradition

Læs mere

Denne vejledning er skrevet til kalkulationsprogrammet Sigma 2013, udviklet af Sigma Estimates A/S.

Denne vejledning er skrevet til kalkulationsprogrammet Sigma 2013, udviklet af Sigma Estimates A/S. Guide - Kom i gang Denne vejledning er skrevet til kalkulationsprogrammet Sigma 2013, udviklet af Sigma Estimates A/S. Alle rettigheder haves af Sigma Estimates A/S. Materialet må ikke kopieres, og er

Læs mere

Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S. Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1. Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S

Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S. Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1. Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1 TAL SEORD TEX Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S ScanDis A/S Kursus Del 1 i ViTre pakken - 2013 Side

Læs mere

A K A D E M I E T SVENDSEN & KJÆR. Målstyring Enkelt og effektivt. Ann Møller Svendsen

A K A D E M I E T SVENDSEN & KJÆR. Målstyring Enkelt og effektivt. Ann Møller Svendsen A K A D E M I E T SVENDSEN & KJÆR Målstyring Enkelt og effektivt Ann Møller Svendsen Forord I en verden, der til stadighed er i forandring, er det af afgørende betydning at have en klar vision, en præcis

Læs mere

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån At tage et realkreditlån, er formentligt den største økonomiske beslutning, du kommer til at træffe i dit liv. De fleste af os erkender, at vi ikke

Læs mere

White paper Kernen i god tekstforfatning

White paper Kernen i god tekstforfatning White paper Kernen i god tekstforfatning Skab et behov for det, du sælger få modtageren til at handle Kernen i god tekstforfatning Inden for e-mailmarkedsføring findes der en sand vrimmel af gode råd om

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Calc fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i regneark. De øvrige

Læs mere

Guide. Social Kapital. Til måling af. Side 1

Guide. Social Kapital. Til måling af. Side 1 Guide Til måling af Social Kapital Guide til måling af social kapital DEL I - Hvad er social kapital Side 1 Indhold Forord 3 Hvad er social kapital 5 Hvorfor måle på social kapital 5 Hvad er social kapital

Læs mere

Online markedsføring. Den store grundbog. Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen

Online markedsføring. Den store grundbog. Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen Online markedsføring Den store grundbog Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen Online markedsføring Den store grundbog Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Writer fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i tekstbehandling.

Læs mere

Kom godt i gang vejledning til TDC IP Telefoni Scale

Kom godt i gang vejledning til TDC IP Telefoni Scale Kom godt i gang vejledning til TDC IP Telefoni Scale Sidst opdateret d.19/11-2008 Forord... 3 Hvad er TDC IP Telefoni Scale?... 3 Scale administratorens opsætning af tjenesten efter levering... 4 Opsætning

Læs mere

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S ViTal ViseOrd ViTex Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne i ViTre pakken. ScanDis A/S Kom nemt i

Læs mere

TURNERINGSFORMER. Leg & læring via skoleskak! Skoleskak.dk 1

TURNERINGSFORMER. Leg & læring via skoleskak! Skoleskak.dk 1 TURNERINGSFORMER Leg & læring via skoleskak! Skoleskak.dk 1 Indholdsfortegnelse Forord 2 Bondeskak 3 Arm & hjerne skak 3 Lynskak 4 Nedtrapning 4 De tapre riddere 5 Alle-mod-alle turnering 5 Handicapturnering

Læs mere

1. Installation Installation 1 2 3 4 2

1. Installation Installation 1 2 3 4 2 TomTom ONE/XL/XXL 1. Installation Installation 1 2 3 4 2 5 6 5 6 + 7 2 SEC 8 1 2 3 3 1 2 3 180 4 5 4 2. Æskens indhold Æskens indhold a TomTom ONE/XL/ XXL b EasyPort TM -holder c Biloplader d RDS-TMC-trafikmodtager*

Læs mere

sådan gør du... [opret dit CV]

sådan gør du... [opret dit CV] [jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV] og jobønsker Opret CV og Jobønsker på jobnet Når du skal oprette et CV på Jobnet.dk, skal du være oprettet som bruger på Jobnet med Min side. 1. Er du allerede

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

Min Mad. Sådan bruger du app en Min mad i en sundhedssamtale

Min Mad. Sådan bruger du app en Min mad i en sundhedssamtale Min Mad Sådan bruger du app en Min mad i en sundhedssamtale 1 Sådan bruger du Min mad Her kan du læse om, hvad du kan opnå ved at bruge Min mad i sundhedssamtalen, hvilke personer den egner sig til. Derudover

Læs mere

ipad for let øvede, modul 8 Underholdning på ipad Læsning

ipad for let øvede, modul 8 Underholdning på ipad Læsning 23012015AS ipad for let øvede modul 8 Underholdning på ipad Indledning I dette modul vil vi beskæftige os med nogle af de muligheder, der er for at læse på ipad'en. Aviser/dagblade Vi har i modul 2 vist,

Læs mere

Lær at tackle jobsøgningsstress 2!

Lær at tackle jobsøgningsstress 2! Lær at tackle jobsøgningsstress 2! Min forrige artikel tog udgangspunkt i, hvordan du kunne tackle de krav, der bliver stillet fra forskellige sider, inklusive fra dig selv, samt at du skulle anse din

Læs mere

Kommuniker: Gennem Valg

Kommuniker: Gennem Valg Specialpædagogisk Aftale Kommuniker: Gennem Valg Mikro Værkstedet 2 Brugervejledning Kommuniker: Gennem Valg www.mikrov.dk Indholdsfortegnelse Copyright... 4 1. Oversigt... 5 2. Brugen af Gennem Valg afspilleren:...

Læs mere

Hvad kan jeg i WebUntis?

Hvad kan jeg i WebUntis? Hvad kan jeg i WebUntis? Hvad kan jeg i WebUntis? 1 1. Login 1.1 Login og rettigheder på WebUntis 4 2 2. Skemaer 2.1 Skemaer i WebUntis 7 3 3. Undervisning 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5 3.6 3.7 Undervisning i WebUntis

Læs mere

Gode kollegiale samtaler

Gode kollegiale samtaler TEMA Stress Værktøj 4 Der støtter og udvikler 1 Indhold Introduktion Formålene med dette værktøj Før I går i gang Hvordan kommer I i gang Processen trin for trin Redskab 1: Tre typer af samtaler Tre typer

Læs mere

Lær din mac at kende. Poul Erik Larsen. 2014 Poul Erik Larsen

Lær din mac at kende. Poul Erik Larsen. 2014 Poul Erik Larsen Lær din mac at kende Poul Erik Larsen Indholdsfortegnelse 03 Mac en udvendigt 04 Skrivebordet 05 Æble-menuen 06 Finder-menuen 07 Arkiv-menuen 08 Dock 10 Hvilket styresystem? 11Systemindstillinger 11 Generelt

Læs mere

Skab likviditet og resultater med lean Aktuel viden om produktivitet og lean

Skab likviditet og resultater med lean Aktuel viden om produktivitet og lean Skab likviditet og resultater med lean Aktuel viden om produktivitet og lean Produktivitet DI, marts 2009 1 DI s undersøgelse 435 ledende medarbejdere fra medlemmer af DI har deltaget i en undersøgelse

Læs mere

De 10 datingfælder og hvordan du undgår dem

De 10 datingfælder og hvordan du undgår dem De 10 datingfælder og hvordan du undgår dem Tak fordi du har taget dig tid til at downloade de 10 datingfælder, og hvordan du undgår dem. Datingfælder er forskellige måder, du opfører dig på, når du involverer

Læs mere