Vejledning til specialeaftalemodulet i WEBAROS / DELFI

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning til specialeaftalemodulet i WEBAROS / DELFI"

Transkript

1 Specialeaftalemodul v.2.0 ( ) 1 Vejledning til specialeaftalemodulet i WEBAROS / DELFI Introduktion Specialeaftalemodulet anvendes til registrering af specialeaftaler og tilmelding af specialer efter Uddannelsesbekendtgørelsens (nr. 814) 19 stk. 6 og 7: Stk 6: Universitetet godkender opgaveformuleringen for kandidatspecialet og fastsætter samtidig hermed en afleveringsfrist for specialet og en plan for specialevejledning af den studerende. Specialet skal påbegyndes og afleveres inden for den tidsramme, der i studieordningen for den enkelte uddannelse er fastsat for specialets omfang, og som gælder for heltidsuddannelser Stk 7: Hvis den studerende ikke afleverer specialet inden for den i stk. 6 fastsatte frist, godkender universitetet en ændret opgaveformulering, der skal ligge inden for samme emneområde, og fastsætter samtidig hermed en ny afleveringsfrist på tre måneder. Hvis den studerende ikke afleverer specialet inden for den nye frist, kan den studerende få et tredje eksamensforsøg, jf. eksamensbekendtgørelsen, efter samme regler, som gælder for andet eksamensforsøg. Proceduren i korte træk Specialeaftalemodulet understøtter en procedure for specialetilmelding, hvor de studerende selv indleverer en specialeaftale og tilmelder sig specialet via Selvbetjeningen, men der er også mulighed for at registrere specialeaftalerne administrativt og tilmelde de studerende via WEBAROS. Når specialeaftalerne er modtaget og registreret kan de enten godkendes administrativt eller sendes til godkendelse hos en tredje part (Studieleder eller VIP). Hvis aftalen kan godkendes, modtager den studerende en mail med specialeaftalen og den fastsatte afleveringsdato, der også kan aflæses på Selvbetjeningen under specialeforløbet. Hvis ikke aftalen kan godkendes, modtager den studerende en mail med besked om, at aftalen ikke kan godkendes på det foreliggende grundlag, og at de kan søge yderligere vejledning på faget. Ved specialeaftalens godkendelse tilmeldes den studerende automatisk specialet i DELFI. Denne tilmelding kan kun afmeldes administrativt og kun ved dispensation (fx ved orlov). Hvis specialet ikke afleveres inden for den fastsatte frist udløser det et eksamensforsøg. Den studerende modtager i så fald en mail med besked om, at de kan tilmelde sig specialet igen ved at fremsende en ændret problemformulering til godkendelse via Selvbetjeningen. Afleveres specialet inden for den fastsatte frist, registreres afleveringsdatoen administrativt i aftalemodulet. Specialebedømmelsen, der registreres som andre bedømmelser i DELFI, udløser til sidst automatisk en bestået - eller rejiceret -status i specialeaftalemodulet.

2 Specialeaftalemodul v.2.0 ( ) 2 Oversigt over processen Specialet bestås Specialet afleveres Godkendelse af VIP Specialeaftalen godkendes Specialet rejiceres Studerende tilmeldes via Selvbetjeningen Tidsfristen overskrides Administrativ behandling Administrativ godkendelse Specialeaftalen godkendes ikke Studerende tilmeldes administrativt via WEBAROS 1. De studerendes oprettelse af specialeaftaler via Selvbetjeningen De studerende kan indgå specialeaftale og tilmelde sig specialet i Selvbetjeningen under menuen Eksamen > Specialeaftale og tilmelding, hvis de har en specialekode i deres studieprogram, der ikke er bestået.

3 Specialeaftalemodul v.2.0 ( ) 3 For at indgå en specialeaftale skal den studerende angive følgende oplysninger: Hvis den studerende har mulighed for at vælge mellem flere forskellige specialetyper i sit studieprogram, vil de blive præsenteret i en rullemenu under punktet Speciale. De fire felter til Titel (DK) og Titel (UK) rummer den officielle specialetitel der trækkes med ud på eksamensbeviset. De kan rumme 76 tegn og kan ikke indeholde formatering og specialtegn. Den studerende har desuden mulighed for at tilknytte et eller flere bilag med yderligere oplysninger til specialeaftalen:

4 Specialeaftalemodul v.2.0 ( ) 4 NB! For at de studerende kan indgå specialeaftale via Selvbetjeningen skal eksamenskoden være markeret som specialekode: Hvis faget ikke ønsker, at de studerende tilmelder sig specialet i selvbetjeningen, skal specialemarkering fjernes fra eksamenskoden i DELFI (Eksamen > Studieordninger > Eksamenskoder). Når den studerende har angivet de relevante oplysninger sendes aftalen til godkendelse, og det er herefter ikke længere muligt for den studerende at redigere i aftalen: Status på aftalen skifter fra Redigeres af den studerende til Afventer administrativ behandling. Den studerende kan via status på aftalen og mailbeskeder følge med i hele godkendelsesprocessen.

5 Specialeaftalemodul v.2.0 ( ) 5 2. Den administrative oprettelse og behandling af specialeaftalen Den administrative behandling af specialeaftaler og tilmelding til specialeeksamen sker fra menupunkterne Eksamen > Specialeaftale og tilmelding og Eksamen > Find specialeaftale i WEBAROS. Under menupunktet Specialeaftale og - tilmelding kan du oprette og redigere specialeaftaler. Under menupunktet Find specialeaftale kan du fremsøge specialeaftaler på status fx Afventer administrativ behandling til videre behandling. Oprettes en specialeaftale administrativt får den status Redigeres af administrativ medarbejder. Med denne status kan den studerende se specialeaftalen i Selvbetjeningen, men ikke redigere i

6 Specialeaftalemodul v.2.0 ( ) 6 den. Den administrative oprettelse sker i samme aftaleskabelon som anvendes af de studerende i Selvbetjeningen (se ovenfor). Hvis specialeaftalen er oprettet af den studerende i Selvbetjeningen kan du søge den frem via billedet Find specialeaftale i WEBAROS på status Afventer administrativ behandling. Du kan herefter redigere i alle aftalens indtastningsfelter i forbindelse med den administrative behandling og gemme disse ændringer med knappen Gem før aftalen godkendes eller afvises. I feltet Periode start / slut lægger systemet automatisk dagsdato som startdato og specialets normering (30ECTS = 180 dage) som slutdato (afleveringsfristen). Begge datoer kan redigeres administrativt med et klik på kalender-ikonet. Da systemet ikke ved om slutdatoen fx falder inden for ferieperioder eller på søn- og helligdage bør den altid tjekkes.

7 Specialeaftalemodul v.2.0 ( ) 7 3. Godkendelse eller afvisning af specialeaftalen For at godkende specialeaftalen skal du trykke på knappen Gem og godkend formulering. Specialaftalen skifter herefter status til Godkendt, og den studerende modtager en bekræftende mail med aftalen og afleveringsdatoen (DELFI-brev nr bilag 1). Hvis aftalen ikke kan godkendes skal du trykke på knappen Afvis formulering, hvorefter aftalen skifter status til Formulering ikke godkendt. Den studerende modtager automatisk en mail med besked om, at aftalen ikke kan godkendes på det foreliggende grundlag (DELFI-brev nr bilag 2). Den studerende kan herefter tilgå specialeaftalen i Selvbetjeningen og indsende en revideret specialeaftale. Du bør løbende følge op på aftaler med status Afventer administrativ behandling. Hvis aftalen skal godkendes af en anden (studieleder eller VIP), skal du indtaste mail-adressen på den person, der skal godkende aftalen i feltet Skal godk. af ( ) og trykke på knappen Gem og send til godkender. Systemet sender automatisk en mail til godkender med besked om, at der ligger en specialeaftale til godkendelse i Selvbetjeningen (DELFI-brev nr bilag 3). I godkenders Selvbetjening fremkommer menupunktet Godkend specialer med efterfølgende angivelse af antal aftaler til godkendelse i parentes. Godkender kan ikke redigere i aftalen før den godkendes eller afvises. Godkendelsen af specialeaftalen udløser en eksamenstilmelding på specialet i DELFI. Denne tilmelding kan ikke afmeldes af den studerende. En afmelding af specialet kan kun ske administrativt ved dispensation.

8 Specialeaftalemodul v.2.0 ( ) 8 Da tilmeldingen til specialet foregår som en normal eksamenstilmelding med regeltjek i DELFI, vil der komme en fejlbesked ved godkendelsen, hvis tilmeldingen strider mod gældende regler i studieordningen: NB! Når aftalen skal godkendes af en anden foregår dette regeltjek allerede ved aftalens fremsendelse til Godkender. 4. Aflevering af specialet Når den studerende afleverer specialet skal afleveringsdatoen registreres i systemet. Det gør du ved at klikke på knappen Speciale afleveret og vælge afleveringsdatoen i kalenderen, der dukker op i billedet. Vær opmærksom på, at afleveringsdatoen aldrig kan være efter afleveringsfristen. Specialeaftalen ændrer herefter status til Afleveret. Når bedømmelsen af specialet sidenhen forelægger, og den er tastet / kontroltastet i DELFI, ændrer specialeaftalen igen status til enten Bestået eller Rejiceret.

9 Specialeaftalemodul v.2.0 ( ) 9 4.a Forlængelse af specialeperioden Hvis specialeperioden skal forlænges på grund af orlov eller dispensation, kan du ændre afleveringsdatoen ved at trykke på kalender-ikonet ud for slutdatoen og derefter trykke på Gem. Den gamle periode vil herefter fremgå under den aktuelle periode til orientering. Du kan (og bør) herefter taste en begrundelse eller kommentar til periodeforlængelsen i bemærkningsfeltet. Hvis perioden fx er forlænget på grund af orlov, skal du vælge dato og taste Periode forlænget pga. orlov. Husk at afslutte med Gem. Du skal være særligt opmærksom på periodeforlængelser på grund af orlov, da studerende ikke må være aktive og tilmeldt eksamen i det semester, de har orlov. Indskrivningsområdet i Studieforvaltningen har tilrettelagt følgende procedure i forhold til specialetilmeldingen: 1) En studerende med specialetilmelding søger orlov. Den studerende får et brev om, at vedkommende har en tilmelding, og derfor først kan bevilges orlov, når prøven er bestået eller afmeldt. Af brevet vil det fremgå, at hvis den studerende er tilmeldt specialet, skal den studerende kontakte sit fag for at få afmeldt prøven. 2) Den studerende kontakter faget a) Faget sletter den gamle tilmelding b) Faget beregner en ny afleveringsfrist, men laver ikke en ny tilmelding. Den ny afleveringsfrist må ikke være i et semester, der har været berørt af orlov c) Faget oplyser den studerende om, at den studerende selv skal kontakte faget for at få lavet en ny tilmelding, når orloven udløber. 3) I orlovssystemet er tilmeldingen nu væk, og den studerende bevilges orlov. Den studerende modtager et brev herom. 4) Når orloven udløber, skal den studerende kontakte sit fag for at få lavet en ny tilmelding. Denne procedure gælder studerende, der ikke tidligere har haft orlov samtidig med en specialetilmelding. Der er endnu ikke fastlagt en procedure for orlov og specialetilmelding for de studerende, der søger forlængelse af deres orlov, da dette kræver yderligere systemudvikling.

10 Specialeaftalemodul v.2.0 ( ) Overskridelse af tidsfristen Hvis den studerende ikke afleverer specialet til den fastsatte frist (slutdato kl ), ændrer aftalen automatisk status til Tidsfrist overskredet. Du kan fremsøge specialeaftaler med denne status i billedet Find specialeaftale. Overskridelse af specialeafleveringsfristen udløser et brugt eksamensforsøg, som du registrerer ved at trykke på knappen Speciale ikke bestået. Status på specialeaftalen ændres herefter til Rejiceret og der registreres automatisk et Ikke bestået / Rejiceret resultat i DELFI. Den studerende modtager med det samme en mail fra systemet med besked om, at specialefristen er overskredet, og at specialet kan tilmeldes igen inden for 14 dage med en ændret problemformulering og en ny afleveringsfrist på 3 måneder (Brev nr / 4723 bilag 4). Den studerende kan herefter tilmelde sig specialet igen via Selvbetjeningen, eller du kan tilmelde den studerende administrativt ved at klikke på Nyt forsøg.

11 Specialeaftalemodul v.2.0 ( ) 11 Proceduren for godkendelse og tilmelding til de efterfølgende specialeforsøg (2., 3. og evt. 4. forsøg) er den samme som den, der er beskrevet for tilmelding til det første forsøg. Der knyttes en ny aftale til hvert forsøg, og du kan under punktet Forsøg i aftaleskabelonen vælge, hvilken aftale du vil se: 6. Overblik over specialeaftaler Under menupunktet Find specialeaftale kan du foretage en specificeret udsøgning af specialeaftaler til statistik og anden viderebehandling i et excel-regneark. Specialeaftalerne fremsøger du ved at angive status (og/eller) periode for afleveringsfrist (og/eller) antal forsøg (og/eller) vejleder (og/eller) godkender (og/eller) eksamenskode. Søgeresultatet kan du herefter eksportere til regnearket ved at trykke på knappen Udskriv til Excel.

12 Specialeaftalemodul v.2.0 ( ) 12 Regnearket fremsendes til din mail-adresse.

Regler for kandidatspecialer ved Det Humanistiske Fakultet, AAU pr. 1. februar

Regler for kandidatspecialer ved Det Humanistiske Fakultet, AAU pr. 1. februar Det Humanistiske Fakultetskontor Kroghstræde 3 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9940 9591 Fax 9815 6864 humfak@adm.aau.dk Sagsbehandler: Janus Skjoldborg Tlf. 9940 9602 jms@adm.aau.dk 29. marts 2014 Ref.:

Læs mere

Inden for rammerne af disse regler kan det enkelte studienævn fastsætte mere specifikke retningslinjer.

Inden for rammerne af disse regler kan det enkelte studienævn fastsætte mere specifikke retningslinjer. Det Humanistiske Fakultetskontor Kroghstræde 3 Postboks 159 9100 Aalborg Sagsbehandler: Lisbeth Videbæk Thomsen Telefon: 9940 9602 Email: lvt@adm.aau.dk Dato: 19-06-2015 Sagsnr.: 2015-441-00025 DET HUMANISTISKE

Læs mere

Regler for kandidatspecialer ved Det Humanistiske Fakultet og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet pr. 1. februar 2017.

Regler for kandidatspecialer ved Det Humanistiske Fakultet og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet pr. 1. februar 2017. Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde 5 Postboks 159 9100 Aalborg Sagsbehandler: Lisbeth Videbæk Thomsen Telefon: 9940 9602 Email: lvt@adm.aau.dk Dato: 29-06-2017 Sagsnr.: 2016-441-00002

Læs mere

Vejledning til oprettelse af projektaftale

Vejledning til oprettelse af projektaftale Vejledning til oprettelse af projektaftale Oprettelse af projekt sker i to systemer som begge kan tilgås via mit.itu: Mine studieaktiviteter Projektbasen (PB) Først tilmelder du dig i Mine studieaktiviteter,

Læs mere

DET ØKONOMISKE STUDIENÆVN Version Aarhus Universitet Revideret

DET ØKONOMISKE STUDIENÆVN Version Aarhus Universitet Revideret DET ØKONOMISKE STUDIENÆVN Version 05.09.2001 Aarhus Universitet Revideret 07.11.2008 Kandidatuddannelse med erhvervsøkonomi som hovedfag/centralt fag 2001-. Kandidatuddannelse Kandidatuddannelsen med Erhvervsøkonomi

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i medicinalkemi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i medicinalkemi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i medicinalkemi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i medicinalkemi. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i kemi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i kemi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i kemi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i kemi. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige Fakultets

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i teknisk fysik

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i teknisk fysik Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i teknisk fysik Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i teknisk fysik. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

istads Vejledning i udbud af aktiviteter samt oprettelse af tilmeldingsblanket.

istads Vejledning i udbud af aktiviteter samt oprettelse af tilmeldingsblanket. istads Vejledning i udbud af aktiviteter samt oprettelse af tilmeldingsblanket. Indhold Udbud af undervisningsaktiviteter... 2 Oprettelse af tilmeldingsblanket til undervisning... 9 Oversigt over undervisningstilmeldte....

Læs mere

NY FUNKTIONALITET I STADS

NY FUNKTIONALITET I STADS NY FUNKTIONALITET I STADS CHEFKONSULENT FR FUNKTIONALITET I STADS ORLA HOPP STADS FUNKTIONALITET Kontrol af tilmeldingomfang pr. semester/studieår Bedre understøttelse af tilmelding Selvbetjeningsfunktionalitet

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i nanoteknologi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i nanoteknologi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i nanoteknologi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i nanoteknologi. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

STUDIEFREMDRIFTSREFORM

STUDIEFREMDRIFTSREFORM STUDIEFREMDRIFTSREFORM GÆLDER FOR ALLE FRA SEPTEMBER 2015 - OG DERMED VED UNDERVISNINGSTILMELDINGEN I MAJ 2015 HVORFOR FREMDRIFTSREFORM? I sommeren 2013 indgik Folketinget en aftale om reform af SU-systemet

Læs mere

Retningslinjer for bachelorprojekter i grupper på jura og HA (jur.)

Retningslinjer for bachelorprojekter i grupper på jura og HA (jur.) Retningslinjer for bachelorprojekter i grupper på jura og HA (jur.) 1. Information Informationsmøde afholdes i uge 43 i efteråret 2016. Fremover afholdes informationsmødet i henholdsvis marts/april og

Læs mere

STUDIEAFDELINGEN - DET HUMANISTISKE FAKULTET. Tidsplan for afvikling af sommereksamen 2008 2. udgave Hvornår? Hvad? Hvem?

STUDIEAFDELINGEN - DET HUMANISTISKE FAKULTET. Tidsplan for afvikling af sommereksamen 2008 2. udgave Hvornår? Hvad? Hvem? Torsdag d. 7. marts., Eksamensplanlægningsmøde og kl. 13-15. lokale P8 eksamenssekretærer Uge 6 og -ledere Uge 7 + 10 Udsendelse af nyhedsbrev til studerende vedrørende tilmelding til sommereksamen 2008

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i datalogi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i datalogi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i datalogi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i datalogi. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik-økonomi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik-økonomi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik-økonomi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik-økonomi. Denne kan ses på Det

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER UDDANNELSES- ANSVARLIG

GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER UDDANNELSES- ANSVARLIG GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER UDDANNELSES- ANSVARLIG Generel vejledning for uddannelsesansvarlige Introduktion Denne vejledning giver dig en kort gennemgang af nogle af de muligheder

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Jura (Cand.jur.)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Jura (Cand.jur.) Årgang: 2005 Siden er sidst opdateret: 14. september 2007 Side 1 af 9 sider Studieordning for kandidatuddannelsen i Jura (Cand.jur.) Årgang: 2005 Siden er sidst opdateret: 14. september 2007 Side 2 af

Læs mere

Tabulex Daginstitution Børn

Tabulex Daginstitution Børn Tabulex Daginstitution Børn Vejledning til administratorer 4. september 2015 Side 1 af 16 Indhold Indledning... 3 Hvad er Tabulex Børn?... 3 Hvordan logger man på?... 3 Administrator-delen... 4 1. Afd./grupper...

Læs mere

VIGTIG INFORMATION - Aftale om virksomhedsforløb

VIGTIG INFORMATION - Aftale om virksomhedsforløb VIGTIG INFORMATION - Aftale om virksomhedsforløb Aftalen skal udfyldes elektronisk, da projektets titel skal påføres eksamensbeviset. Aftalen udfyldes i samråd mellem den studerende, den faglige vejleder,

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i biologi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i biologi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i biologi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i biologi. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

EKSAMEN FORÅRET 2011 REGLER OG FRISTER

EKSAMEN FORÅRET 2011 REGLER OG FRISTER EKSAMEN FORÅRET 2011 REGLER OG FRISTER EKSAMENSTILMELDING Vær opmærksom på følgende nye regler, der trådte i kraft pr. 1.9. 2008 (citat fra studieordningerne): Hvis der er tilmelding til et undervisningsforløb,

Læs mere

VIGTIG INFORMATION - Tillæg til specialekontrakt

VIGTIG INFORMATION - Tillæg til specialekontrakt VIGTIG INFORMATION - Tillæg til specialekontrakt Dette kontrakttillæg finder anvendelse når den studerende ikke har afleveret sit speciale til den frist, der er angivet i specialekontrakten, eller specialeeksamen

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Jura (Cand.jur.)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Jura (Cand.jur.) Årgang: 2005 Siden er sidst opdateret: 8. maj 2007 Side 1 af 9 sider Studieordning for kandidatuddannelsen i Jura (Cand.jur.) Årgang: 2005 Siden er sidst opdateret: 8. maj 2007 Side 2 af 9 sider Denne

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning til Bedømmere

Netprøver.dk. Brugervejledning til Bedømmere Netprøver.dk Brugervejledning til Bedømmere 15. maj 2017 Indhold 1 Introduktion... 3 2 Dine forberedelser i Netprøver.dk før du skal bedømme skriftlige besvarelser... 3 2.1 Sådan logger du på www.netprøver.dk...

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for selvejere. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Overordnet liste af funktoner... 2 2 Vejledning... 3 2.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for civilingeniøruddannelsen i Optik og elektronik

Faglig rammebeskrivelse for civilingeniøruddannelsen i Optik og elektronik Faglig rammebeskrivelse for civilingeniøruddannelsen i Optik og elektronik 1. Formål På civilingeniøruddannelsen i Optik og elektronik specialiserer man sig inden for fagområdet optik og elektronik gennem

Læs mere

EKSAMEN EFTERÅRET 2010 REGLER OG FRISTER

EKSAMEN EFTERÅRET 2010 REGLER OG FRISTER EKSAMEN EFTERÅRET 2010 REGLER OG FRISTER EKSAMENSTILMELDING Vær opmærksom på følgende nye regler, der trådte i kraft pr. 1.9. 2008 (citat fra studieordningerne): Hvis der er tilmelding til et undervisningsforløb,

Læs mere

VITAS Versionsnote pr. 6. februar 2017

VITAS Versionsnote pr. 6. februar 2017 Indhold Markering af hvilket Anden Aktør team, der har håndteret en sag i historikken... 2 Ingen rykker-mail, på bevillinger oprettet på baggrund af øremærkede ansøgninger, der afventer godkendelse...

Læs mere

Zenegy Enheder og Adgange

Zenegy Enheder og Adgange ENHEDER & ADGANGE INTRODUKTION Zenegy Enheder og Adgange Med Enheder og adgange holder du styr på, hvilket udstyr og IT-adgange de enkelte medarbejdere har fået stillet til rådighed. Enheder og Adgange

Læs mere

Login til Digital Eksamen

Login til Digital Eksamen Login til Digital Eksamen Studiet sørger for at der er en PC du kan bruge, og at der er adgang til Internettet. Login til Digital Eksamen 1. Gå til digitaleksamen.aau.dk og vælg Log ind som tilsyn 2. Vælg

Læs mere

3. Medarbejderdatabase

3. Medarbejderdatabase 3. Medarbejderdatabase 3.1 Tjek om medarbejderen allerede findes i RES Inden man går i gang med oprettelsen af en medarbejder i RES, skal man tjekke om vedkommende allerede er oprettet i RES. Dette gøres

Læs mere

Conventus og SFGIF Hvordan opretter jeg en ny træner?

Conventus og SFGIF Hvordan opretter jeg en ny træner? Kaj Heydt 18-09- INDHOLDSFORTEGNELSE LOG IND I CONVENTUS... 3 TRÆNEREN ER OPRETTET I CONVENTUS MEN HAR INGEN RETTIGHEDER... 4 TRÆNEREN ER IKKE OPRETTET I CONVENTUS... 10 TRÆNEREN KNYTTES / FJERNES FRA

Læs mere

UMS SharePoint Portal Opgaveafleveringsmodul

UMS SharePoint Portal Opgaveafleveringsmodul UMS SharePoint Portal Opgaveafleveringsmodul Version 1.0 Indhold UMS SharePoint Portal... 1 Ny opgave... 2 Rediger opgave... 4 Office dokumenter... 5 Kursisters besvarelser... 6 Sådan ser kursister opgaven...

Læs mere

EKSAMEN FORÅRET 2010 REGLER OG FRISTER

EKSAMEN FORÅRET 2010 REGLER OG FRISTER EKSAMEN FORÅRET 2010 REGLER OG FRISTER EKSAMENSTILMELDING Vær opmærksom på følgende nye regler, der trådte i kraft pr. 1.9. 2008 (citat fra studieordningerne): Hvis der er tilmelding til et undervisningsforløb,

Læs mere

Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse afsluttes med et speciale på 4. semester. Kandidatspecialet

Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse afsluttes med et speciale på 4. semester. Kandidatspecialet Regler for speciale Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse afsluttes med et speciale på 4. semester. Kandidatspecialet er på 30 ECTS. Specialet er en fri skriftlig

Læs mere

Emne: Introduktion til Statens HR - Selvbetjening medarbejder Version: 01 ID: 1.b.3

Emne: Introduktion til Statens HR - Selvbetjening medarbejder Version: 01 ID: 1.b.3 Fraværsplanlægning og registrering Når man som medarbejder registrerer ferie, skal det godkendes. Derfor, når medarbejderen har foretaget sin registrering, sendes der automatisk en anmodning til kontorchefen,

Læs mere

TBL / v.0.4. Kursus... 3 Kurser... 3 Tilmeld kursister... 5 Kursus anmodninger... 9 Kurser pr. foreningshverv

TBL / v.0.4. Kursus... 3 Kurser... 3 Tilmeld kursister... 5 Kursus anmodninger... 9 Kurser pr. foreningshverv HåndOffice Kurser Kursus... 3 Kurser... 3 Tilmeld kursister... 5 Kursus anmodninger... 9 Kurser pr. foreningshverv... 10 Side 2 af 11 Kursus Et klik på Kursus viser menu med følgende tre valgmuligheder.

Læs mere

Ansøgning til Studienævn for Farmaci om godkendelse af SPECIALEKONTRAKT for FARMACEUTUDDANNELSEN

Ansøgning til Studienævn for Farmaci om godkendelse af SPECIALEKONTRAKT for FARMACEUTUDDANNELSEN Ansøgning til Studienævn for Farmaci om godkendelse af SPECIALEKONTRAKT for FARMACEUTUDDANNELSEN Læs vejledningen først 1. Personoplysninger / personal information Navn / name: Gade, husnummer, postnummer

Læs mere

Udfyld feltet eksamensaktivitet med fagkoden for det fag der skal fremsøges opgavetitler for. Det er tvungent at udfylde dette felt.

Udfyld feltet eksamensaktivitet med fagkoden for det fag der skal fremsøges opgavetitler for. Det er tvungent at udfylde dette felt. Fremsøg opgavetitler Vælg menuen eksamen og opgavetitler Skærmbilledet RE107 søg/opret opgavetitel pr. eksamensaktivitet åbner Udfyld feltet eksamensaktivitet med fagkoden for det fag der skal fremsøges

Læs mere

Vejledning til registrering af resultater i Stads-VIP

Vejledning til registrering af resultater i Stads-VIP Vejledning til registrering af resultater i Stads-VIP Version 1.1 Indholdsfortegnelse: Indhold 1. Sådan logger du ind... 2 2. Hvem skal registrere resultater, og i hvilken rækkefølge?... 3 2.1 Der er kun

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet Vejledning til brugeradministrator EDI systemet 1. april 2019 Vejledning til brugeradministrator Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugeradministrator. Opgaverne er: - Oprette og vedligeholde

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet Vejledning til brugeradministrator EDI systemet 15. november 2017 Vejledning til brugeradministrator Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugeradministrator. Opgaverne er: - Oprette og vedligeholde

Læs mere

Brugervejledning til Netpension Firma

Brugervejledning til Netpension Firma Brugervejledning til Netpension Firma 1. Medarbejderlisten... 2 2. Overblik... 2 3. Administration... 2 4. Tilmeld en ny medarbejder... 3 5. Tilmeld flere nye medarbejdere... 4 6. Fratrædelse... 5 7. Orlov...

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for Statens Administration og ØSC institutioner. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 2 1.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

SMS menuen 10.1. Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea.

SMS menuen 10.1. Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea. SMS menuen 10.1 10. SMS MENUEN Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea. Systemet er enkelt at benytte. Rambøll FAS

Læs mere

Borgerportalen Den digitale vej til dine sundhedsdata i kommunen

Borgerportalen Den digitale vej til dine sundhedsdata i kommunen Borgerportalen Den digitale vej til dine sundhedsdata i kommunen Version 00.01 Indholdsfortegnelse Forord Borgerportalen...3 Borgerportalen Log på...4 Borgerportalen Borger godkender anmodning om fuldmagt...5

Læs mere

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5 Skolekvalitet.dk Manual Version 1.0 Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3 3 Overblik over siderne... 5 3.1 Oversigt over centrale funktioner:... 6 4 Kom godt i

Læs mere

Udfyldende regler på matematik

Udfyldende regler på matematik Studienævnet for matematik 4. september 2008 Udfyldende regler på matematik Studienævnet udarbejder en række udfyldende regler der uddyber og supplerer studieordningens bestemmelser. De udfyldende regler

Læs mere

ScanPas. brugervejledning

ScanPas. brugervejledning brugervejledning Indholdsfortegnelse Generelt... 3 Ind i...3 Ændring af adgangskode...6 Forespørgsel - medarbejderdata... 13 Udvalgte medarbejderoplysninger...13 Alle centrale oplysninger...20 Fravær...

Læs mere

6.1.2 Tilmeld person Tilmelding af deltager til arrangement eller aktivitet når deltageren ringer eller møder personligt frem.

6.1.2 Tilmeld person Tilmelding af deltager til arrangement eller aktivitet når deltageren ringer eller møder personligt frem. 6.. Tilmeld person Tilmelding af deltager til arrangement eller aktivitet når deltageren ringer eller møder personligt frem. Man kan tage udgangspunkt i arrangementet eller personen. Tag udgangspunkt i

Læs mere

NR. 43 LUDUS V1.1. Tilbagemelding.dk DEN 16. NOVEMBER Adgang til menupunktet Kursistuddannelse. Adgang til Tilbagemelding.dk

NR. 43 LUDUS V1.1. Tilbagemelding.dk DEN 16. NOVEMBER Adgang til menupunktet Kursistuddannelse. Adgang til Tilbagemelding.dk NR. 43 LUDUS V1.1 DEN 16. NOVEMBER 2010 Tilbagemelding.dk Nedenfor finder du en vejledning i hvordan du kommer i gang med indberetning til Tilbagemelding.dk Indberetning fra LUDUS til Tilbagemelding.dk

Læs mere

Resultatregistrering i STADS-VIP kort vejledning

Resultatregistrering i STADS-VIP kort vejledning Resultatregistrering i STADS-VIP kort vejledning Indhold Sådan registrerer du resultater... 2 Adgang til systemet... 2 Registrering af resultater i STADS-VIP... 3 Kontakt eller hjælp... 4 Status på din

Læs mere

Studieordning Den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse Cand. merc. jur. Aalborg Universitet

Studieordning Den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse Cand. merc. jur. Aalborg Universitet Studieordning Den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse Cand. merc. jur. Aalborg Universitet Gældende fra september 2010 Bekendtgørelsesgrundlag 1. Kandidatuddannelsen i erhvervsjura er en 2-årig forskningsbaseret

Læs mere

Studieordning for Kandidatuddannelsen i informationsteknologi. It, Kommunikation og Organisation. cand.it. ITKO

Studieordning for Kandidatuddannelsen i informationsteknologi. It, Kommunikation og Organisation. cand.it. ITKO Opdateret 8. januar 2010 Studieordning for Kandidatuddannelsen i informationsteknologi It, Kommunikation og Organisation cand.it. ITKO Handelshøjskolen, Aarhus Universitet 4 Indholdsfortegnelse FORORD...

Læs mere

Standard-svar til studerende, der har problemer med undervisningstilmelding

Standard-svar til studerende, der har problemer med undervisningstilmelding Standard-svar til studerende, der har problemer med undervisningstilmelding Kære studerende Nedenfor finder du svar på mest almindelige spørgsmål i forbindelse med undervisnings- og eksamenstilmeldingen.

Læs mere

Brugermanual til Assignment hand in

Brugermanual til Assignment hand in Brugermanual til Assignment hand in Indhold: Undervisere:...2 Hvor finder jeg Assignment hand in?...2 Opret en opgave...4 Slet en opgave...5 Rediger en opgave...5 Hvor finder jeg de afleverede filer?...5

Læs mere

Aarhus Universitets regler af 1. september 2015 om tilmelding til, deltagelse i og afmelding fra prøver

Aarhus Universitets regler af 1. september 2015 om tilmelding til, deltagelse i og afmelding fra prøver Prøver (AU's regler) Prøver (AU's regler) Aarhus Universitets regler af 1. september 2015 om tilmelding til, deltagelse i og afmelding fra prøver I medfør af Lovbekendtgørelse nr. 261 af 18. marts 2015

Læs mere

Censor IT vejledning til eksamensadministration

Censor IT vejledning til eksamensadministration Opdateret 12.9.2017 Indhold Censor IT vejledning til eksamensadministration... 1 Vejledning til menupunkterne... 2 Log ind... 2 Min profil... 2 Censorbestillinger... 2 Opret ny bestilling... 3 Opdatering

Læs mere

SMS menuen 10.1. Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea.

SMS menuen 10.1. Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea. SMS menuen 10.1 10. SMS MENUEN Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea. Systemet er enkelt at benytte. Rambøll FAS

Læs mere

Studieordning Den juridiske kandidatuddannelse

Studieordning Den juridiske kandidatuddannelse Studieordning Den juridiske kandidatuddannelse Cand. jur. Aalborg Universitet Gældende fra september 2010 Bekendtgørelsesgrundlag 1. Kandidatuddannelsen i jura er en 2-årig forskningsbaseret heltids-uddannelse,

Læs mere

Brugervejledning til. Videreuddannelsessekretariatet

Brugervejledning til. Videreuddannelsessekretariatet Brugervejledning til Videreuddannelsessekretariatet UDARBEJDET AF DINO BABIC 12. AUGUST 2016 MIN PROFIL... 2 ÆNDRING AF KODEORD... 3 SKIFT PROFIL/ BRUGERRETTIGHEDER... 4 BRUGERE... 6 NULSTIL LOGIN... 11

Læs mere

Studievejledning for Bacheloruddannelsen i Statskundskab og Bacheloruddannelsen i Samfundsfag

Studievejledning for Bacheloruddannelsen i Statskundskab og Bacheloruddannelsen i Samfundsfag Studievejledning for Bacheloruddannelsen i Statskundskab og Bacheloruddannelsen i Samfundsfag September 2017 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Aarhus Universitet 2 INDHOLDSFORTEGNELSE STUDIEVEJLEDNING

Læs mere

Regler for speciale. Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse afsluttes med et speciale på 4. semester. Kandidatspecialet

Regler for speciale. Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse afsluttes med et speciale på 4. semester. Kandidatspecialet Regler for speciale Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse afsluttes med et speciale på 4. semester. Kandidatspecialet er på 30 ECTS. Specialet er en fri skriftlig individuel eller gruppe (max. 2 personer)

Læs mere

Opgavestyring Workflow:

Opgavestyring Workflow: Opgavestyring Workflow: 1 2 Indholdsfortegnelse Opgavestyring... 1 Opret opgave... 3 1. Via skema... 3 2. Via kuffert... 3 3. Via menuen... 4 4. Via Find udbudte aktiviteter via udbudte undervisningsforløb...

Læs mere

VEJLEDNING I EKSAMENSTJEK/EKSAMENSTILMELDING

VEJLEDNING I EKSAMENSTJEK/EKSAMENSTILMELDING VEJLEDNING I EKSAMENSTJEK/EKSAMENSTILMELDING 1. Log på mit.au.dk...2 2. Tjek eksamenstilmeldinger...3 3. Afviste tilmeldinger...9 4. Afmelding af eksamen...9 5. Eksamenstilmelding... 10 Læs venligst hele

Læs mere

Specialekontrakt Studienævnet for Jordbrugsvidenskab Science and Technology, Aarhus Universitet Willemoesgade 15, bygning 2117, 8200 Århus N

Specialekontrakt Studienævnet for Jordbrugsvidenskab Science and Technology, Aarhus Universitet Willemoesgade 15, bygning 2117, 8200 Århus N Aftale om specialeprojekt mellem: Studerende: Navn: Årskortnr: Adresse: Telefon: Vejleder(e): Hovedvejleder Navn: Andre vejledere Navn Uddannelse: Specialets omfang i ECTS: Opgaveformulering: Arbejdstitel:

Læs mere

Vejledning til Formandsportalen

Vejledning til Formandsportalen Vejledning til Formandsportalen Startside http://mail.kolonihave.dk/formandsportal/portal/portal.aspx Der logges ind via dit medlemsnummer og kodeord. Medlemsnummeret er det brugernavn, som du fik tilsendt

Læs mere

Intern administrativ vejledning om eksamen Februar 2005

Intern administrativ vejledning om eksamen Februar 2005 Intern administrativ vejledning om eksamen Februar 2005 0 Indholdsfortegnelse: STUDERENDES ANSVAR OG UNIVERSITETETS ANSVAR 2 Regelsæt der regulerer forskellige forhold om eksamen er: 3 FØR EKSAMEN 4 Planlægning

Læs mere

VIGTIG INFORMATION Kontrakt (afgangsprojekt, tekniske diplomuddannelser)

VIGTIG INFORMATION Kontrakt (afgangsprojekt, tekniske diplomuddannelser) VIGTIG INFORMATION Kontrakt (afgangsprojekt, tekniske diplomuddannelser) Kontrakten skal udfyldes elektronisk, da projektets titel skal påføres eksamensbeviset. Kontrakten udfyldes i samråd mellem den

Læs mere

Procedure for planlægning og afholdelse af eksamen

Procedure for planlægning og afholdelse af eksamen Procedure for planlægning og afholdelse af eksamen Procedureansvarlig sektion SKT (Skolechef, uddannelsesleder, studieadministrator) Formål Resume af proceduren Proceduren sikrer, at eksaminer planlægges

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning til Bedømmere og Vejledere

Netprøver.dk. Brugervejledning til Bedømmere og Vejledere Netprøver.dk Brugervejledning til Bedømmere og Vejledere 15. november 2017 Indhold 1 Introduktion... 3 1.1 Rollen som Bedømmer og Vejleder... 3 2 Dine forberedelser i Netprøver.dk før du skal bedømme skriftlige

Læs mere

Manual til tilbudsgivning m.v. i DIS

Manual til tilbudsgivning m.v. i DIS Manual til tilbudsgivning m.v. i DIS Denne manual er primært rettet mod tilbudsgivernes afgivelse af tilbud i forbindelse med miniudbud afholdt i det dynamiske indkøbssystem, DIS. Dog indeholder manualen

Læs mere

Meld dig ledig på Jobnet Dagpenge

Meld dig ledig på Jobnet Dagpenge Meld dig ledig på Jobnet Dagpenge Denne vejledning er for dig, som er medlem af en a-kasse og vil søge om dagpenge. Vær opmærksom på, at du tidligst kan få dagpenge fra den dag, hvor du er meldt ledig.

Læs mere

Kort beskrivelse Formålet med at bruge betalingsaftaler Brugerbegrænsning Opret betalingsaftaler Opret fast kontooverførsel

Kort beskrivelse Formålet med at bruge betalingsaftaler Brugerbegrænsning Opret betalingsaftaler Opret fast kontooverførsel Kort beskrivelse Formålet med at bruge betalingsaftaler Brugerbegrænsning Dette dokument beskriver hvornår du med fordel kan bruge betalingsaftaler hvordan du opretter en fast kontooverførsel hvordan du

Læs mere

AT SKRIVE SPECIALE Nordisk sprog og litteratur

AT SKRIVE SPECIALE Nordisk sprog og litteratur AT SKRIVE SPECIALE Nordisk sprog og litteratur Indhold Emnevalg Valg af vejleder Specialeplads Vejledningsprocessen Eksamenskontrakten Dispensation fra eksamenskontrakten Vejledningsplan Opgaveformulering

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Jura (Cand.jur.)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Jura (Cand.jur.) x Årgang: 2005 Siden er sidst opdateret: 5. september 2008 Side 1 af 10 sider Studieordning for kandidatuddannelsen i Jura (Cand.jur.) Årgang: 2005 Siden er sidst opdateret: 5. september 2008 Side 2 af

Læs mere

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet Vejledning til brugerforvalter EDI systemet 1. april 2019 Vejledning til brugerforvalter Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugerforvalter. Brugerforvalter har en række opgaver for de selskaber,

Læs mere

Studieordning for den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse, Cand.merc.(jur.) på Aalborg Universitet. September 2008

Studieordning for den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse, Cand.merc.(jur.) på Aalborg Universitet. September 2008 Studieordning for den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse, Cand.merc.(jur.) på Aalborg Universitet. September 2008 Studieordning for den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse, Cand.merc.(jur.) på Aalborg

Læs mere

Meld dig ledig søg om kontanthjælp for borgere over 30 år

Meld dig ledig søg om kontanthjælp for borgere over 30 år Meld dig ledig søg om kontanthjælp for borgere over 30 år Denne vejledning er primært for dig, som er fyldt 30 år, ikke medlem af en a-kasse og som ønsker at søge om kontanthjælp. Vejledningen gælder dog

Læs mere

Digital eksamen for studerende

Digital eksamen for studerende Digital eksamen for studerende Indhold Digital eksamen for studerende... 1 Information om eksamen... 1 Eksamenen er i gang... 3 Udfyldelse af besvarelsesinformationer... 4 Upload besvarelse... 5 Sådan

Læs mere

sådan gør du... [Joblog på Jobnet.dk]

sådan gør du... [Joblog på Jobnet.dk] [jobsøgende] sådan gør du... [Joblog på Jobnet.dk] Opret din joblog Joblog på Jobnet.dk Joblog er et værktøj, som hjælper dig med at dokumentere, organisere og målrette din jobsøgning. Med joblog får du

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 20. november 2012

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 20. november 2012 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 21. november 2012 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 20. november 2012 Tilstedeværende: Per Servais (formand), Mogens Nielsen, Mikkel Askløf, Christina

Læs mere

SKOLEINTRA INDHOLD ÅBNE LÆRERINTRA 3 DINE PERSONLIGE OPLYSNINGER 3 KOORDINATION 5 EKSPORT / IMPORT 10 RESERVATIONER 10 NYT FRA SFO 12

SKOLEINTRA INDHOLD ÅBNE LÆRERINTRA 3 DINE PERSONLIGE OPLYSNINGER 3 KOORDINATION 5 EKSPORT / IMPORT 10 RESERVATIONER 10 NYT FRA SFO 12 INDHOLD ÅBNE LÆRERINTRA 3 DINE PERSONLIGE OPLYSNINGER 3 OFFENTLIGGØRELSE 4 KOORDINATION 5 AKTIVITETSKALENDER 5 NY AKTIVITET 5 MASSEOPRET 7 OVERSIGTER 8 UDSKRIFTER 9 EKSPORT / IMPORT 10 RESERVATIONER 10

Læs mere

STADS-VIP. Resultatregistrering. Lang vejledning

STADS-VIP. Resultatregistrering. Lang vejledning STADS-VIP Resultatregistrering Lang vejledning Resultatregistrering i STADS-VIP lang vejledning Indhold Generelt om STADS-VIP... 2 Decentral resultatregistrering...2 Spørgsmål til din protokol...2 Krav

Læs mere

Tilmeld dig jobcentret via Jobnet for borgere under 30 år med en erhvervskompetencegivende uddannelse

Tilmeld dig jobcentret via Jobnet for borgere under 30 år med en erhvervskompetencegivende uddannelse Tilmeld dig jobcentret via Jobnet for borgere under 30 år med en erhvervskompetencegivende uddannelse Denne vejledning er for dig, som er under 30 år og søger om kontanthjælp, og som har en erhvervskompetencegivende

Læs mere

Klinisk undervisning Modulbeskrivelse for modul 12. - Sygepleje og selvstændig professionsudøvelse Sygeplejerskeuddannelsen Hold H09S April 2012

Klinisk undervisning Modulbeskrivelse for modul 12. - Sygepleje og selvstændig professionsudøvelse Sygeplejerskeuddannelsen Hold H09S April 2012 Klinisk undervisning Modulbeskrivelse for modul 12 - Sygepleje og selvstændig professionsudøvelse Sygeplejerskeuddannelsen Hold H09S April 2012 Indholdsfortegnelse 1 Tema og læringsudbytte for modul 12...

Læs mere

Kandidatuddannelse med erhvervsøkonomi som hovedfag/centralt fag 2005-studieordningen (Enkelte revisioner af 07.11.2008)

Kandidatuddannelse med erhvervsøkonomi som hovedfag/centralt fag 2005-studieordningen (Enkelte revisioner af 07.11.2008) 1 DET ØKONOMISKE STUDIENÆVN Aarhus Universitet Kandidatuddannelse med erhvervsøkonomi som hovedfag/centralt fag 2005-studieordningen (Enkelte revisioner af 07.11.2008) 1) Uddannelsens betegnelse og adgangskrav

Læs mere

Brugermanual til Assignment Hand In

Brugermanual til Assignment Hand In Brugermanual til Assignment Hand In Indhold: Undervisere:... 2 Hvor finder jeg Assignment hand in?... 2 Opret en opgave... 3 Slet en opgave... 4 Rediger en opgave... 4 Hvor finder jeg de afleverede filer?...

Læs mere

Vejledersamtaler. Evalueringssamtaler. mellem vejleder og Yngre. læge ved brug af RMUK. mellem hovedvejleder og yngre. læge ved brug af RMUK

Vejledersamtaler. Evalueringssamtaler. mellem vejleder og Yngre. læge ved brug af RMUK. mellem hovedvejleder og yngre. læge ved brug af RMUK Vejledersamtaler mellem hovedvejleder og yngre læge ved brug af RMUK Evalueringssamtaler mellem vejleder og Yngre læge ved brug af RMUK Hospitalsenheden Vest Staben - HR Bemærkninger: Systemet er udarbejdet

Læs mere

Fællesbestemmelser for de humanistiske uddannelser ved Syddansk Universitet

Fællesbestemmelser for de humanistiske uddannelser ved Syddansk Universitet Studieordning almen del: Fællesbestemmelser for de humanistiske uddannelser ved Syddansk Universitet Gældende pr. 1. oktober 2015. Godkendt af Dekanatet for Det Humanistiske Fakultet 30. september 2015.

Læs mere

Ønsker du at klage over eksamen eller prøve?

Ønsker du at klage over eksamen eller prøve? Ønsker du at klage over eksamen eller prøve? Vejledning til studerende, som ønsker at klage over eksamen eller prøve. Januar 2019 UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Odense UCL Erhvervsakademi og

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt

HEALTH AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl. 12.30-15 Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Henrik Sørensen, Jens B. Christensen, Morten Toft, Aleksander Kokholm Jensen

Læs mere

HA(jur.)-studiet 2012

HA(jur.)-studiet 2012 HA(jur.)-studiet 2012 Indhold Indledning... 2 Kvalifikationsmål... 3 Uddannelsens opbygning... 4 1. del - undervisning... 7 1. del prøver... 8 Oversigt over prøverne... 8 Prøvebeskrivelser... 9 Bedømmelse...

Læs mere

Studievejledning for speciale på Kandidatuddannelsen i Idræt og Sundhed (opdateret oktober 2014)

Studievejledning for speciale på Kandidatuddannelsen i Idræt og Sundhed (opdateret oktober 2014) Studievejledning for speciale på Kandidatuddannelsen i Idræt og Sundhed (opdateret oktober 2014) De overordnede regler for specialestudiet er beskrevet i Studieordning for Kandidatuddannelse i Idræt og

Læs mere

Meld dig ledig via Jobnet - Dimittend

Meld dig ledig via Jobnet - Dimittend Meld dig ledig via Jobnet - Dimittend Denne vejledning er for dig, som er nyuddannet og på vej til optagelse i en Arbejdsløshedskasse på baggrund af din uddannelse og endnu ikke dagpengeberettiget, dvs.

Læs mere

Du opretter dig på nedenstående side: http://admin.vucfyn.dk/

Du opretter dig på nedenstående side: http://admin.vucfyn.dk/ Sms-systemet Sms-systemet styres fra HF & VUC FYNs administrationsplatform, der ligger på en hjemmeside. Du skal først oprettes i systemet, hvis det ikke allerede er sket. Hvis du allerede er bruger af

Læs mere

Samling af SDU s regler om studiefremdrift

Samling af SDU s regler om studiefremdrift Samling af SDU s regler om studiefremdrift Indhold Regler for tilmelding til fag og prøver... 2 Kapitel 1 Generelle forhold... 2 Kapitel 2 Krav til tilmelding... 2 Kapitel 3 Afmelding af fag og prøver...

Læs mere

Introduktion til godkendelse af dokumenter i

Introduktion til godkendelse af dokumenter i Fem gode vaner Brug e-dok når du har behov for information til at løse en opgave Lær søgefunktionen at kende og søg målrettet Giv redaktøren eller superbrugeren besked, hvis der er ord eller forklaringer

Læs mere