Øvelse 1 - Fiskeriudstyr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Øvelse 1 - Fiskeriudstyr"

Transkript

1 Idéfærdighed Øvelse 1 - Fiskeriudstyr Forestil jer at I arbejder for en virksomhed, som producerer fiskeriudstyr. Virksomheden vil gerne udvikle fremtidens fiskestang. I skal nu producere så mange idéer som muligt til en ny slags fiskestang. Et eksempel på en idé kunne være at lave fiskestangen med en flaskeholder, så man kan have en sodavand med sugerør siddende på stangen.

2 Idéfærdighed Øvelse 13 - Æblestykker Forestil jer at I arbejder for en virksomhed, som vil udvikle en ny måde at få lavet frugt til spændende små frugtstykker, der er særlig gode til børn. Virksomheden ønsker at finde på nye måder, som ikke allerede findes på markedet. I skal nu finde på så mange idéer som muligt til at få lavet æblet om til små æblestykker. Et eksempel kunne være at lancere en frugt-hakke-maskine, som maser frugten til strimler, der er lette at putte i munden for børn.

3 Fleksibilitet Øvelse 23 - Skotøjsæsker Forestil jer at I er ude at gå en tur. I går forbi en mand, der står og taper skotøjsæsker fast på siden af en cykel. I skal nu udvikle så mange forklaringer som muligt på, hvorfor det kan give mening at tape skotøjsæsker fast på siden af en cykel. Et eksempel kunne være, at manden er ved at gøre cyklen klar til at sende som en pakke, og at skotøjsæskerne skal beskytte cyklen under transporten.

4 Fleksibilitet Øvelse 34 - Negleklipper Forestil jer at I arbejder for en virksomhed, som producerer 3-i-1 negleklippere. I ønsker at oplyse potentielle kunder om alle de herlige ting, man kan bruge en 3-i-1 negleklipper til. I skal nu udvikle så mange idéer som muligt til andre måder at bruge en 3-i-1 negleklipper på. Et eksempel på en alternativ anvendelse af en 3-i-1 negleklipper kunne være at bruge den til at klippe tornene af roser, så man ikke stikker sig på dem.

5 Fleksibilitet Øvelse 42 - Aerobicbold Forestil jer at I er ansat i et firma, som producerer store aerobicbolde. I ønsker at oplyse potentielle kunder om alle de herlige ting, man kan bruge en stor aerobicbold til. I skal nu udvikle så mange idéer som muligt til, hvordan man kan bruge en aerobicbold. Et eksempel kunne være at grave det halve af bolden ned i sand og bruge den som trampolin.

6 Originalitet Øvelse 53 - Pålægsbørste Forestil jer at I arbejder hos et forlag, der vil udgive en fremtids-ordbog, der skal introducere ord, som endnu ikke bruges. I skal finde på definitioner til disse ord. I skal nu udvikle en interessant og meningsfuld definition af ordet pålægsbørste. Når I har lavet en definition skal I lave så mange sætninger som muligt, hvori dette ord vil kunne indgå naturligt nu eller i fremtiden. Et eksempel på en definition af et andet ord som for eksempel stolehandske kunne være: stolehandske: en handske som trækkes over en stol for at holde den fri for fedtede børnefingre under måltider. Et eksempel på en sætning, hvor dette ord kan indgå, kunne være Nej, du sætter dig vel ikke i stolen uden at den har fået en stolehandske på!.

7 Originalitet Øvelse 63 - Sko Forestil jer at I arbejder hos et firma, der producerer sko. Firmaet ønsker at nytænke nutidens sko ved at sætte batterier i skoene og derved give dem elektriske funktioner. I skal nu udvikle så mange interessante og spændende idéer som muligt til, hvilke nye funktioner man vil kunne tilføre sko, hvis man satte strøm i dem med batterier. Et eksempel på en idé kunne være, at skoene får en duftpatron og en automatisk duftudløser, som kan udløse en dejlig duft fra sålen hver gang, man tager skoen af. Så vil både skoen og foden dufte godt, både når man tager skoen af og bagefter.

8 Originalitet Øvelse 72 - Postkasse Forestil jer at I arbejder hos et firma, der producerer postkasser. Firmaet ønsker at nytænke nutidens postkasse ved at sætte batterier i postkasserne og derved give dem elektriske funktioner. I skal nu udvikle så mange interessante og spændende idéer som muligt til, hvilke nye funktioner man vil kunne tilføre postkasser, hvis man satte strøm i dem med batterier. Et eksempel på en idé kunne være, at postkassen ville lyse op, når en vægt indeni registerer et brev. Herved vil man kunne se, om der er post uden at åbne postkassen.

9 Videreudvikling Øvelse 85 - Lyseblå høns Forestil jer at I arbejder hos en virksomhed, der producerer film. En manuskriptforfatter er blevet langtidssygemeldt og nåede kun at skrive følgende i manuskriptet: Kamilla og Søren er på vej til fest. Det er sommerferie, solen skinner og fuglene synger. Men da de kommer frem til stedet, hvor festen skal holdes, er der helt stille. Pludselig ruller der en stor sten ned fra en bakke og ind i siden på bilen. De kigger op på toppen af bakken og ser to lyseblå høns komme løbende direkte mod bilen I skal nu videreudvikle dette til et færdigt manuskript ved at finde på idéer til, hvad der sker i resten af filmen. Beskriv så mange detaljer som muligt til hver scene af filmen. Et eksempel på en fortsættelse kunne være...kamilla og Søren kigger forvirret på hinanden. Men inden de når at sige noget, rykker Kamilla gearstangen i bakgear og træder på speederen. Foran bilen havde hun nemlig fået øje på deres ven Jonathan, som også var helt blå

10 Videreudvikling Øvelse 96 - Håndvask Forestil jer at I har fået en idé om at udvikle en håndvask, der fungerer på samme måde som et springvand. I skal nu illustrere denne håndvask. Tegn håndvasken i flere brugssituationer, som viser alle detaljer om, hvordan den virker.

11 Fantasi og mental visualisering Øvelse Kun online undervisning Hvad nu hvis al undervisning foregik online og alle skoler og uddannelsesinstitutioner dermed lukkede? I skal nu forestille jer, hvilke konsekvenser og muligheder det vil have for elever, lærere, familier og resten af samfundet. Find på så mange konsekvenser og muligheder som muligt. Et eksempel på en konsekvens kunne for eksempel være, at elever og studerende vil begynde at gå til mange flere sportsog hobbyaktiviteter for at møde venner.

12 Fantasi og mental visualisering Øvelse Frisørsalon Hvad nu hvis vi transporteres 50 år frem i tiden. Hvordan mon en frisørsalon vil se ud og fungerer til den tid? I skal nu udvikle idéer til, hvordan en frisørsalon mon ser ud og fungerer om 50 år. Find på så mange idéer og detaljer som muligt. Et eksempel på en idé kunne være, at frisøren scanner fingeraftryk når kunden kommer ind, og frisøren så straks kan se på en skærm, hvilken hårfarve og frisure kunden fik ved sidste besøg.

13 Overtalelse Øvelse Seng Forestil jer at I har startet en ny virksomhed, der sælger en ny slags senge, som man lægger sig ind i. Sengen har et låg, som man lukker ned over sig, når man vil sove. Under låget er der mørkegaranti og lydisoleret, så man lettere kan sove på et hvilket som helst tidspunkt på dagen og uafhængigt af, om der er larm. I skal nu udvikle idéer til en videoreklame for denne seng. Prøv at lave den så overbevisende som muligt for potentielle kunder. Hvad skal ske i videoen, hvem skal være med i videoen og hvad skal der siges?

14 Overtalelse Øvelse Drikkeflaske med nøgle Forestil jer at I har fået en genial idé. Det er idéen om at lave drikkeflasker, som kun kan åbnes med en tilhørende nøgle. I møder tilfældigvis direktøren for en stor drikkevareproducent i en elevator, hvor I kort fortæller om idéen. Direktøren har travlt og beder jer om at sende en om idéen. I skal nu udvikle idéer til, hvad der skal skrives i en for at få direktøren til at forstå og engagere sig nok i idéen til at ville mødes med jer. Hvis I får et møde arrangeret, er jeres håb at kunne sælge nogle af jeres nye drikkeflasker til drikkevareproducenten. Efterhånden som I får idéer skal I skrive en på papir. Et eksempel på starten af denne kunne være Til direktøren. Har du endnu ikke hørt om fremtidens revolutionerende

15 Problemforståelse Øvelse Støvsuger Forestil jer at I arbejder for en virksomhed, som ønsker at lave en kreativ proces for at få idéer til forbedring af en støvsuger. I er blevet bedt om at finde forskellige fokus, som denne proces kan starte ud fra. Et fokus for en kreativ proces er det, der skaber en ønsket retning for vores tænkning. Dette er ofte kaldet et problem, selvom det er vigtigt at forstå, at man ikke behøver at have et problem for at starte en kreativ proces. I skal nu udvikle idéer til alle de fokus, man vil kunne tage for en kreativ proces til forbedring af en støvsuger. Eksempler på fokus for et andet produkt som for eksempel en stol kunne være stoleben, ryglæn, sæde, farve, polstring af sæde/ryglæn, materiale, koblingspunktet mellem ben og sæde osv.

16 Problemforståelse Øvelse Hat Forestil jer at I arbejder for en organisation, der prøver at finde forklaringer på, hvorfor ting mon oprindeligt blev opfundet. Forestil jer så at ingen ved, hvorfor den første hat blev opfundet. I skal nu udvikle idéer til alle de mange forskellige årsager, der kunne være til, at mennesket opfandt en hat. Prøv ikke at finde frem til en idé, som I tror er den rigtige. Vær opmærksom på, at der kan være rigtig mange årsager. Eksempler på årsager til, hvorfor et andet produkt som for eksempel en sko blev opfundet, kunne være at undgå at træde noget op i foden eller at kunne sparke hårdere til hesten når man ville ride hurtigere.

17 Problemforståelse Øvelse Havegrill Forestil jer at I arbejder for en organisation, der prøver at finde forklaringer på, hvorfor ting mon oprindeligt blev opfundet. Forestil jer så at ingen ved, hvorfor den første havegrill blev opfundet. I skal nu udvikle idéer til alle de mange forskellige årsager, der kunne være til, at mennesket opfandt en havegrill. Prøv ikke at finde frem til en idé, som I tror er den rigtige. Vær opmærksom på at der kan være rigtig mange årsager. Eksempler på årsager til, hvorfor et andet produkt som for eksempel en sko blev opfundet, kunne være at undgå at træde noget op i foden eller at kunne sparke hårdere til hesten når man ville ride hurtigere.

18 Identifikation af kreativitet Øvelse Spejl Forestil jer at I arbejder for en virksomhed, der vil finde originale og brugbare idéer til et fremtidigt håndholdt spejl. Dette nye spejl skal være så banebrydende, at kun de mest åbentsindede kunder vil købe den de første par år. I skal nu producere så mange idéer som muligt til et fremtidigt håndholdt spejl. Efterhånden som I producerer jeres idéer, skal de sættes op ved siden af hinanden, så den mest originale idé er længst til venstre og den mindst originale idé er til længst til højre. De øvrige idéer placeres imellem de to yderpunkter på samme måde. Eksempler på idéer til et andet produkt som for eksempel en fremtidig tandbørste kunne være tandbørstehovedet, der sættes fast på tænderne, og selv kører rundt og skrubber alle tænderne som meget original, og tandbørsten, der kan sættes fast på fingrene som en ring, så den er lettere at holde, som en mindre original ide.

19 Identifikation af kreativitet Øvelse Dyr Forestil jer at I er ansat til at tegne videre på en tegning, som andre har startet. I må ikke tegne det, I først tænker, men skal tegne noget, andre nok ikke ville finde på. I skal nu finde på en idé til, hvad de fleste mennesker nok ikke ville tænke, men som stadig vil give mening, hvis de fik at vide, at de skulle færdiggøre nedenstående tegning. Færdiggør tegningen med din idé.

20 Kreativ selvforståelse Øvelse Træning Forestil jer at I skal skrive en bog til alle I kender for at få dem til at forstå, hvordan I har tænkt jer at træne kreativitet derhjemme med jeres familie eller sammen med jeres venner. I skal til at skrive et kapitel om, hvordan I vil lave kreativitetstræning uden for skoletiden. I skal nu producere så mange idéer som muligt til, hvad der skal stå i dette kapitel. I skal ikke skrive selve bogen, men blot udvikle idéer til, hvad I ville skrive i bogen. Tænk blandt andet over følgende: Er der nogle brætspil, der måske vil kunne bruges? Kan det eventuelt være, når familien eller vennerne skal finde på, hvad der skal ske i weekenden? Kan det eventuelt være, når familien skal finde på, hvad man skal spise til aftensmad? Kan du selv komme på aktiviteter i hverdagen, som kan gøres mere kreativt, så du hele tiden træner din kreativitet? Prøv at lave en sjov lille øvelse, som du kan lave sammen med dine venner eller familie - lad dig inspirere fra øvelserne i dette træningsprogram.

Entreprenørskab og innovation

Entreprenørskab og innovation Entreprenørskab og innovation Peter Rasmussen Lærer og uddannelseskonsulent hos Fonden for Entreprenørskab Fonden for Entreprenørskab Hva gør vi? www.ffe-ye.dk Fondsmidler ansøgningsfrist 25. marts 2019

Læs mere

INDSÆT NEDENSTÅENDE TRÆNING I DIN KALENDER PÅ MENINGSFULDE TIDSPUNKTER

INDSÆT NEDENSTÅENDE TRÆNING I DIN KALENDER PÅ MENINGSFULDE TIDSPUNKTER INDSÆT NEDENSTÅENDE TRÆNING I DIN KALENDER PÅ MENINGSFULDE TIDSPUNKTER ØVELSE 1 Forestil jer at I har fået en genial idé. Det er idéen om at lave drikkeflasker, som kun kan åbnes med en tilhørende nøgle.

Læs mere

INDSÆT NEDENSTÅENDE TRÆNING I DIN KALENDER PÅ DE RESPEKTIVE DATOER

INDSÆT NEDENSTÅENDE TRÆNING I DIN KALENDER PÅ DE RESPEKTIVE DATOER INDSÆT NEDENSTÅENDE TRÆNING I DIN KALENDER PÅ DE RESPEKTIVE DATOER UGE 12 Træning: 20 marts Forestil jer at I arbejder for en virksomhed, som producerer fiskeriudstyr. Virksomheden vil gerne udvikle fremtidens

Læs mere

FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA WORLDWIDE MIXSPILLET. Spillevejledning. Udviklet af Christian Byrge

FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA WORLDWIDE MIXSPILLET. Spillevejledning.   Udviklet af Christian Byrge FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA WORLDWIDE MIXSPILLET Spillevejledning www.ffe-ye.dk Udviklet af Christian Byrge SPILLEREGLER For at spille Mixspillet får du brug for et timeglas på 1 minut og illustrationskortene.

Læs mere

FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA WORLDWIDE LÆRERVEJLEDNING. IDÉTRÆNING Et kreativitetstræningsmateriale til 4. klasse og op

FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA WORLDWIDE LÆRERVEJLEDNING. IDÉTRÆNING Et kreativitetstræningsmateriale til 4. klasse og op FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA WORLDWIDE LÆRERVEJLEDNING IDÉTRÆNING Et kreativitetstræningsmateriale til 4. klasse og op ISBN 978-87-92167-15-6 Copyright 2017 Fotografisk, mekanisk eller anden

Læs mere

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet.

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet. OPGAVER TIL Livet går så hurtigt NAVN: OPGAVER SOM KAN LAVES I KLASSEN Før I læser romanen Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet. Tal i grupper om jeres egne

Læs mere

Psykometriske studier

Psykometriske studier Psykometriske studier 1 Psykometriske studier Evaluerer individuel kreativitet ved at definere kreativitet i form af et produkt (ideer) Deltagerne skal producere svar til en række præ-definerede opgaver

Læs mere

Læsetræning 1A - læs og forstå

Læsetræning 1A - læs og forstå Læsetræning 1A - læs og forstå Jørgen Brenting illustration: Birgitte Flarup OBS! Sidetallene gælder ikke i denne prøve. Se på opgavernes numre. Denne bog er hentet fra Baskervilles Depot som e-bog til

Læs mere

Hvad er det, du siger - 6

Hvad er det, du siger - 6 Hvad er det, du siger - 6 Hvad er det, DU siger? Mål: Børn indser, at det ikke er lige meget, hvad vi siger. Vil vi ære Gud med vores ord, eller vil vi bare sige det samme, som alle andre siger? Gør børnene

Læs mere

Jeg kender Jesus -4. Jesus hører mig

Jeg kender Jesus -4. Jesus hører mig Jeg kender Jesus -4 Jesus hører mig Mål: Målet er, at børnene ved, at når de beder til Jesus, så hører Jesus dem. De behøver ikke være i tvivl, om Jesus nu også hører dem, for Jesus hører alle. Børnene

Læs mere

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej.

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej. Opgaver til En drøm om mord af Jens-Ole Hare. Opgaverne kan løses, når de angivne kapitler er læst, eller når hele bogen er læst. Opgaverne kan hentes på www.vingholm.dk. Kapitel 1-3 Opgave 1 Instruktion:

Læs mere

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu?

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu? Tanker og følelser Kapitel 3: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 Vi tænker hele tiden, og tankerne kommer i forskellige størrelser. Vi kan have store tanker, små tanker og dem midtimellem. Følelser findes også i

Læs mere

Skal alle være kreative?

Skal alle være kreative? 1 2 Dette var en forfilm til dette års Disney produktion til børn i alderen 4-6 år. Hvad sker der i filmen? Skal alle være kreative? Ja, og nej 3 4 med håbet om at lave en original impact på samfund, studerende

Læs mere

OPGAVEARK. Vi ser på opfindelser! DANSK STORM P. MUSEET FAKTA

OPGAVEARK. Vi ser på opfindelser! DANSK STORM P. MUSEET FAKTA 1 Vi ser på opfindelser! Når du kigger på opfindelsestegninger, synes du måske, at de er sjove, eller at noget ved dem er sjovt. 1. Se på tegningen: Hvilke ting er brugt til at bygge opfindelsen? 2. Hvad

Læs mere

Oversigt over håndvask

Oversigt over håndvask Oversigt over håndvask Timon og Pumba lærte, at for at komme af med bakterier skal man vaske hænder med sæbe og lunkent vand i 20 sekunder. Vask hænderne i det, du tror, er 20 sekunder. Få nogen til at

Læs mere

Spørgsmål til kapitlerne - Quiz og byt

Spørgsmål til kapitlerne - Quiz og byt Spørgsmål til kapitlerne - Quiz og byt Kapitel 1 Hvad ryger farmor? Hvor er Kokos mor? Hvor blev Koko født? Hvorfor dækkede far rokokostolen til? Hvor står rokokostolen nu? Hvor gammel er Koko? Hvem bestemte,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 6 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge6_Eventyr.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 6 l Eventyr Hipp og Hopp står i læ under træet. Det

Læs mere

Rikke. - på tur i skoven

Rikke. - på tur i skoven Rikke - på tur i skoven Med denne børnebog om Rensdyret Rikke ønsker Odense Renovation at præsentere begrebet affald for børnehavebørn. Bogen kan bruges som optakt til, at børnene skal på tur omkring børnehaven

Læs mere

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn.

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn. LÆS BARE LØS A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist.. Han maler en lille ko.. Her er en glad lille pige. 2. Hun maler en ko. 2. Han råber vist noget. 3. Hun maler

Læs mere

Hvad er det, du siger? - 6

Hvad er det, du siger? - 6 Hvad er det, du siger? - 6 Hvad er det, DU siger? Mål: Børn indser, at det ikke er lige meget, hvad vi siger. Vil vi ære Gud med vores ord, eller vil vi bare sige det samme, som alle andre siger? Gør børnene

Læs mere

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent Du må være med! -1 Den, der altid kommer for sent Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor. Men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

Min mor eller far har ondt

Min mor eller far har ondt Min mor eller far har ondt En pjece til børn af smerteramte Når mor eller far har ondt Dette hæfte er til dig, der har en mor eller far, som har ondt i kroppen og har haft det i lang tid. Det kan være,

Læs mere

15. december Ulrik laver i bukserne

15. december Ulrik laver i bukserne 15. december Ulrik laver i bukserne 15. DECEMBER I dag ved jeg simpelthen ikke, om jeg kan finde på en historie. Det er svært, at blive ved med at finde på. Pludselig hvisker Bamse mig noget i øret. Ja,

Læs mere

Bilag 15: Transskription af interview med Stephanie

Bilag 15: Transskription af interview med Stephanie 15: Transskription af interview med Stephanie I denne transskription vil Interviewer blive refereret til som Int og respondenten vil blive refereret til som Stephanie. Spørgsmål vil være i fed og svar

Læs mere

Projekt Sluk efter brug. Proces

Projekt Sluk efter brug. Proces 3B /HO Projekt Sluk efter brug Hareskov Skole december 2011 - januar 2012 Proces Fase 1 Faglig introduktion til projektet 1. Hvorfor laver skolen et projekt om dette emne? (spare på energi/udgifter til

Læs mere

KøbenhavnerAkademiet. Jeg vil gerne fortælle om. sommerferien.

KøbenhavnerAkademiet. Jeg vil gerne fortælle om. sommerferien. Jeg vil gerne fortælle om 2015, som varer 2 uger i sommerferien. Jeg vil gerne fortælle om 2015, som varer 2 uger i sommerferien. Jeg vil gerne fortælle om 2015, som varer 2 uger i sommerferien. Mit emne

Læs mere

kreativ produktudvikling 3D leg Partnerskab for Vækst Fyn

kreativ produktudvikling 3D leg Partnerskab for Vækst Fyn Partnerskab for Vækst Fyn kreativ produktudvikling give gaver der har samme sko som dig selv. 3. den med længst hår 4. giv hinanden gaver ved at mime. Vis gaven med dit kropssprog uden at sige, hvad det

Læs mere

Fortæl om din livret. Hvad er det? Hvordan ser det ud? Hvordan smager det? Hvordan mon man laver det? Fortæl, om en god film du har set.

Fortæl om din livret. Hvad er det? Hvordan ser det ud? Hvordan smager det? Hvordan mon man laver det? Fortæl, om en god film du har set. Fortæl om din livret. Hvad er det? Hvordan ser det ud? Hvordan smager det? Hvordan mon man laver det? 3 1 3 1 Fortæl, om en god film du har set. Hvorfor er den god? Hvem så du den sammen med? Hvad vil

Læs mere

Main Survey HÆFTE2006

Main Survey HÆFTE2006 Identifikationsfelt Elev ID: Elevnavn: L Main Survey HÆFTE2006 SPØRGSMÅL TIL PIRLS 2006 LÆSEBOG International Association for the Evaluation of Educational Achievement Danmarks Pædagogiske Universitet

Læs mere

3D Didaktikken Facilitering af 3D cases og 3D aktiviteter

3D Didaktikken Facilitering af 3D cases og 3D aktiviteter Facilitering af kreative processer på Den Kreative Platform Søren Hansen Research group for Unlimited Knowledge Application Aalborg University 3D Didaktikken Facilitering af 3D cases og 3D aktiviteter

Læs mere

KREATIV PRODUKTUDVIKLING 3D LEG

KREATIV PRODUKTUDVIKLING 3D LEG KREATIV PRODUKTUDVIKLING Partnerskab for Vækst Fyn GIVE GAVER DER HAR SAMME SKO SOM DIG SELV. 3. DEN MED LÆNGST HÅR 4. GIV HINANDEN GAVER VED AT MIME. VIS GAVEN MED DIT KROPSSPROG UDEN AT SIGE, HVAD DET

Læs mere

FIND MIN ENDELSE FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER. - Ordkort med navneord i ubestemt ental - 5 A4-skilte - 4 A5-skilte * 5 kegler

FIND MIN ENDELSE FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER. - Ordkort med navneord i ubestemt ental - 5 A4-skilte - 4 A5-skilte * 5 kegler N1 FIND MIN ENDELSE FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne navneords flertalsbøjninger (ubestemt flertal) med ekstra fokus på stavningen. - Ordkort med navneord i ubestemt ental - 5 A4-skilte -

Læs mere

REVIDERET SPROGVURDERINGSSKEMA

REVIDERET SPROGVURDERINGSSKEMA REVIDERET Til sprogvurdering af børn i børnehaveklassen 1 Rim: Find de to ord, der lyder ens INDEN DU GÅR I GANG Beskrivelse af testen Denne test siger noget om barnets lydlige opmærksomhed. Det skal du

Læs mere

Bakkeskolens læsefolder. En forældre-guide til læseudvikling

Bakkeskolens læsefolder. En forældre-guide til læseudvikling Bakkeskolens læsefolder En forældre-guide til læseudvikling Indhold Hvorfor denne folder?...s 3 Hvad er læsning?... s 4 Daglig læsning er vigtig.. s 5 - Hvad kan jeg som forælder gøre?.... s 5 Begynderlæsning.

Læs mere

Det skal du bruge. Lav selv: lysende julepynt. Materialer: Værktøj:

Det skal du bruge. Lav selv: lysende julepynt. Materialer: Værktøj: Lav selv: lysende julepynt Det skal du bruge Lav et juletræ af karton og få det til at lyse med en lysdiode, et batteri og lidt kobbertape. Følg denne trin-for-trin vejledning og lav lysende julepynt som

Læs mere

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget Jeg laver biograf Jeg følges med Signe og Inger hjem fra skole i dag, vi standser ved åen og kigger ned og kan se, at åen så småt er ved at fryse til. Vi var inde hos fru Andersen og øve os på at synge

Læs mere

Max s Håndvaskeskole Lærerens manual. Max s Håndvaskeskole

Max s Håndvaskeskole Lærerens manual. Max s Håndvaskeskole Max s Håndvaskeskole Lærerens manual Max s Håndvaskeskole Sæt kryds ud for de aktiviteter, hvor man bør vaske hænder bagefter og forklar hvorfor. Før du spiser Når du har været på toilettet Når du har

Læs mere

Introduktion. Arbejde med indstilling

Introduktion. Arbejde med indstilling Introduktion Arbejde med indstilling Vertikal tænkning Hvis jeg havde spurgt mine kunder hvad de ønskede sig, ville de have bedt om en hurtigere hest. Henry Ford Hvad sker der i hjernen når man får en

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

... booker du dine møder

... booker du dine møder I!... booker du dine møder Kære læser... Det er vores ønske og håb at du efter at have læst og løst opgaverne i denne bog, får rigtig meget succes med at booke dine møder. Når du er klar til at få yderligere

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 17 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge17_sund og stµrk.indd 1 06/07/10 12.06 Uge 17 l Sund og stærk Det er en

Læs mere

Forventet og uventet adfærd

Forventet og uventet adfærd Navn: Dato: Kapitel 6: Øvelsesark 1 Forventet og uventet adfærd Side 1 af 2 Forventet adfærd er den måde, som de fleste mennesker opfører sig på, når de er på et bestemt sted eller i en bestemt situation.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 7. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 7. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 7 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge7_sund og stærk.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 7 l Sund og stærk Det er tidligt

Læs mere

FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2011

FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2011 FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2011 Alle ved hvor vigtigt det er at holde formen ved lige og evt. forbedre den i løbet af sommerferien. Mange af jer er kommet i en rigtig fin form især i den sidste tid

Læs mere

Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2, tekstrække

Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2, tekstrække 1 Nollund Kirke Søndag d. 18. september 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2,14-22. 2. tekstrække Salmer 1. DDS 749: I østen stiger solen op 2. DDS 371: Du

Læs mere

Det lover jeg dig -4

Det lover jeg dig -4 Det lover jeg dig -4 Se det, som Gud har lovet. Mål: I dag skal vi glæde os over, at vi en dag skal se alle Guds løfter blive opfyldt. Når vi bliver ved med at høre, tro og søge Guds løfter, vil vi også

Læs mere

Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen?

Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen? Navn: Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen? Dato: Kapitel 7: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 I kapitel 7 i Børnenes lærebog ser vi på, hvad det betyder at være en del af en gruppe,

Læs mere

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Undervisningsmateriale 0.-4. klasse Lidt om Museum Ovartaci Museum Ovartaci er et lidt anderledes kunstmuseum, fordi kunsten her er lavet af kunstnere,

Læs mere

HVIS ER DET? * 4 kegler * Lærertyggegummi

HVIS ER DET? * 4 kegler * Lærertyggegummi HVIS ER DET? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER - Sætningskort (gerne i 2 holdfarver til større At øge elevernes evne til at klasser eller konkurrence) analysere sig frem til og bruge det - Skilte med

Læs mere

Farlig kopiering! Lavet af Brian Hansen

Farlig kopiering! Lavet af Brian Hansen Scene: Nr. 0 Baggrund: Forskellig (Kørende steder med scooter?) Tekst: Indledning, Tekst, Præsenterer, osv.??? Kommentar: Måske stil billede, eller Scene 1 5?? (Scene 1-5!) Scene: Nr. 1 Ankomst på arbejdet.

Læs mere

Forord til dansk udgave:

Forord til dansk udgave: RUSK op I DIN KREATIVITET 5 Forord til dansk udgave: Du behøver ikke at læse bogen fra ende til anden. Du kan anvende den som opslagsbog og udvælge afsnit og kaste dig over den beskrevne kreative teknik.

Læs mere

Gruppe: Steffen Klausen, Hani Al-kerdi, Mathias Hansen og Jesper Anthonisen

Gruppe: Steffen Klausen, Hani Al-kerdi, Mathias Hansen og Jesper Anthonisen Opgaverne er lavet af: A er lavet af alle D er lavet af alle F er lavet af alle G er lavet af alle Gruppe: Steffen Klausen, Hani Al-kerdi, Mathias Hansen og Jesper Anthonisen Sikkerhed og risikofaktorer

Læs mere

I denne uge 1 (man-fre) vil de fire nøgleord være: vedholdenhed, social begavelse, åndelighed og omtanke.

I denne uge 1 (man-fre) vil de fire nøgleord være: vedholdenhed, social begavelse, åndelighed og omtanke. Uge 1 Velkommen til den første film i Booster Basic forløbet. I denne uge 1 (man-fre) vil de fire nøgleord være: vedholdenhed, social begavelse, åndelighed og omtanke. Læs gerne om de fire styrker vi arbejder

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Guds engle -1 Mål: At give børnene et bibelsk syn på engle. Læs bilaget Info igennem, så du kan besvare børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias ser en engel). Visualisering: Pynt rummet med

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Tøm hovedet for idéer individuelt

Tøm hovedet for idéer individuelt 3D cases - individuelle Tøm hovedet Få Ideer efter stimuli Tøm hovedet for idéer individuelt Skriv alle dine idéer ned Én idé pr post-it 1 Få ideer efter stimuli Billed, person, ord, princip, udfordring

Læs mere

En kort fortælling om en dag i zoologisk have

En kort fortælling om en dag i zoologisk have Navn og klasse: En kort fortælling om en dag i zoologisk have Kira Glistrup 2019 Dansktip.dk 2019 Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole. 1 Inden du læser Du skal nu læse en

Læs mere

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og de havde en stor myretue bagerst i Zoo. Nederst i myretuen

Læs mere

Det lover jeg dig -1

Det lover jeg dig -1 Det lover jeg dig -1 Hør, hvad Gud lover Mål: Børnene forstår, at det er vigtigt at være opmærksom, når Gud taler. Del Guds løfter. Guds løfter skaber håb, glæde og begejstring! Tekst: 1. Mos. 15, 1-6

Læs mere

Gud er min far -3. Giv os i dag vort daglige brød

Gud er min far -3. Giv os i dag vort daglige brød Gud er min far -3 Giv os i dag vort daglige brød Mål: Børn lærer, at Gud vil give os alt, hvad vi har brug for og trænger til. Som en far passer på sine børn, passer Gud på os. Vi må bede Gud om alt det,

Læs mere

Puste- og sugeøvelser

Puste- og sugeøvelser Puste- og sugeøvelser Ishøj Kommune 1 Det er en god idé at lave mange af øvelserne foran et spejl. 2 Puste- og sugeøvelser Pusteøvelser træner både tungens bevægelighed og evne til at forandre form og

Læs mere

Kreativitet. løfter elevernes faglighed. Af Søren Hansen & Christian Byrge, Aalborg universitet

Kreativitet. løfter elevernes faglighed. Af Søren Hansen & Christian Byrge, Aalborg universitet Kreativitet løfter elevernes faglighed Af Søren Hansen & Christian Byrge, Aalborg universitet I en ny pædagogisk model fra Aalborg universitet tilrettelægges den faglige undervisning som kreative processer.

Læs mere

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent Du må være med! -1 Den, der altid kommer for sent Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor. Børnene må høre, at Jesus ikke holder nogen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Jesus ønsker

Læs mere

Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende.

Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende. INTRO.EXT. SLOTTET UDEFRA. Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende. SCENE 1. INT. SLOTSGANG - EFTERMIDDAG En guide fortæller i en gang med mange billeder. En gruppe følger efter

Læs mere

Forskellige måder at bruge fleksibel tænkning på

Forskellige måder at bruge fleksibel tænkning på Navn: Forskellige måder at bruge fleksibel tænkning på Dato: Kapitel 2: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 Vi har alle forskellige tanker og følelser og opfatter en situation på forskellige måder. Når vi bruger

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 Uge 26 Emne: Eventyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge26_eventyr.indd 1 06/07/10 11.43 Uge 26 l Eventyr Hopp er øm i hele kroppen, da hun

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 28. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 28. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 28 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge28_familie_arbejde.indd 1 06/07/10 11.44 Uge 28 l Familie og

Læs mere

8. december Hans Snedker

8. december Hans Snedker 8. december Hans Snedker 8. DECEMBER Hans Snedker bor lige ved siden af os. Han bor på en meget lille gård sammen med sin bror Rasmus. De har ingen koner, de er bare de to. Hans er ikke snedker, men husmand,

Læs mere

Lærereksemplar. Kun til lærerbrug. en eller et. bil sko hus bus bi ur. hus. bus. sko. bil. Her er seks ord. Træk streg til det rigtige billede.

Lærereksemplar. Kun til lærerbrug. en eller et. bil sko hus bus bi ur. hus. bus. sko. bil. Her er seks ord. Træk streg til det rigtige billede. Her er seks ord. bil sko hus bus bi ur Træk streg til det rigtige billede. Skriv de seks ord med en eller et foran. hus bus bi sko ur bil en eller et 1 Skriv en linje med hvert bogstav. b - i - l - s -

Læs mere

SPROGVURDERING 3-6 SPROGVURDERINGSSKEMA, KLASSETESTEN

SPROGVURDERING 3-6 SPROGVURDERINGSSKEMA, KLASSETESTEN SPROGVURDERING 3-6 SPROGVURDERINGSSKEMA, KLASSETESTEN Rim: Find de to ord, der lyder ens INDEN DU GÅR I GANG Beskrivelse af testen Denne test siger noget om barnets lydlige opmærksomhed. Det skal du bruge

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

VITELLO. Kim Fupz Aakesons. af Kenneth Jakobsen Bøye

VITELLO. Kim Fupz Aakesons. af Kenneth Jakobsen Bøye VITELLO Kim Fupz Aakesons Undervisningsmateriale af Kenneth Jakobsen Bøye Undervisningsforløbet til skuespillet Vitello. Mål: At børnene gennem både kreative, skriftlige og mundtlige opgaver får lyst til

Læs mere

Den blå cykel - Odense

Den blå cykel - Odense 6. DECEMBER Den blå cykel - Odense Den gamle rutebilstation i Odense. Far havde en bedre ide' og i dag skal det være - jeg skal med far til Odense for at købe en ny cykel. Far skal ind på Mejeriernes Fællesindkøb

Læs mere

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han 1 Johannes elskede fugle. Han syntes, at det at kigge på fugle var noget af det dejligste, man kunne foretage sig i sit liv. Meget dejligere end at kigge på billeder, malerier eller at se fjernsyn. Hver

Læs mere

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus Jeg vil se Jesus -4 Den lamme mand ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan den

Læs mere

LÆSEGUIDER til dagtilbud

LÆSEGUIDER til dagtilbud LÆSEGUIDER til dagtilbud Solstrålebøgerne TRIN 1 af Lis og Torben Pøhler Blomster På vej til skole Forlaget Pøhler, 2018 ISBN 978-87-93740-20-4 Balanceret læseundervisning fra starten Forlaget Pøhler 2018

Læs mere

Eleven lærer at bruge app'en og aflevere besvarelser. Samtidig spores elevens tanker ind på valg af uddannelse.

Eleven lærer at bruge app'en og aflevere besvarelser. Samtidig spores elevens tanker ind på valg af uddannelse. 1. pakke: Opstart Pakken rummer missioner, som eleven skal løse første gang, der spilles med MissionEUX-app'en. Eleven lærer at bruge app'en og aflevere besvarelser. Samtidig spores elevens tanker ind

Læs mere

Møde 1 Møde 2 Møde 3 Møde 4 Udførelse Møde 5 Emne Opdage Opdage og drømme Drømme Skabe Jeres projekt Dele

Møde 1 Møde 2 Møde 3 Møde 4 Udførelse Møde 5 Emne Opdage Opdage og drømme Drømme Skabe Jeres projekt Dele Iværksætteri forløb over 1,5 måneder Møde 1 Møde 2 Møde 3 Møde 4 Udførelse Møde 5 Emne Opdage Opdage og drømme Drømme Skabe Jeres projekt Dele Aktiviteter Intro: Hvad er social iværksætteri (30 Leg: Historiefortællingsleg

Læs mere

HippHopp. Uge 18. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 18 Emne: Familie og arbejde side 1

HippHopp. Uge 18. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 18 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 18 Emne: Familie og arbejde Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 18 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge18_familie.indd 1 06/07/10 12.07 Uge 18 l Familie og arbejde Hipp og Hopp

Læs mere

Snegl Det bedste er at gå på sneglejagt, og finde en masse snegle. Ellers må i Google forskellige snegle, nogle snegle har ingen hus på ryggen.

Snegl Det bedste er at gå på sneglejagt, og finde en masse snegle. Ellers må i Google forskellige snegle, nogle snegle har ingen hus på ryggen. Leger Tal om hvad man kan lege med hvor man kan lege hvor børnene har leget i dag. Hvem de har leget med, hvad de legede. Hvem leger Kaj med? Gaver Er der nogle af børnene der har prøvet at få gaver. Er

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

SFO nyt foråret Lederen

SFO nyt foråret Lederen SFO nyt foråret 2009 Lederen Velkommen 2009. I 2008 sagde vi i SFO en farvel til modulordningen, og det har vi oplevet som en stor fordel for både børn, forældre og os, som pædagoger. Vi bliver ikke afbrudt

Læs mere

Børnefodbold U10.3 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik

Børnefodbold U10.3 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik 1700 1715 Indmøde og kamp 1715 1740 Station 1 Afleveringer Der opstilles en startkegle og 5 kegler på række, med ca. 5-7 meters imellem. Der stilles nu en spiller ved hver kegle. Første spiller, spiller

Læs mere

Lærervejledning til 7. klasses forløb.

Lærervejledning til 7. klasses forløb. Lærervejledning til 7. klasses forløb. Hele undervisningen i dette forløb er bygget op efter et bestemt mønster. Mønsteret er vigtigt at kende for at arbejdet trækker i samme retning. Derfor har jeg skrevet

Læs mere

at barnet forstår at: - man selv lærer mest, når man har det godt med andre - man selv kan gøre noget for at være en ven og for at få venner

at barnet forstår at: - man selv lærer mest, når man har det godt med andre - man selv kan gøre noget for at være en ven og for at få venner 30 Tema Rut råber og raser og kaster med sand Hun sprutter og taler så grimt som man kan Alle de griner og råber at Rut Er skolens trold og den sureste prut Når alle de leger, går Rut for sig selv For

Læs mere

Lad det vokse - 5. Lad det vokse!!

Lad det vokse - 5. Lad det vokse!! Lad det vokse - 5 Lad det vokse!! Mål: Børn lærer om forudsætninger for vækst; børn opmuntres til at suge Guds ord til sig og derved lade troen vokse og bære frugt. Tekst: Mark. 4, 20-32 (i god jord).

Læs mere

Det er en dejlig dag i Paradisparken, og solen skinner. Magnus er tidligt oppe og har fuld fart på. Han har fået en ny spændende ide: Han vil tælle

Det er en dejlig dag i Paradisparken, og solen skinner. Magnus er tidligt oppe og har fuld fart på. Han har fået en ny spændende ide: Han vil tælle Region Hovedstaden Det er en dejlig dag i Paradisparken, og solen skinner. Magnus er tidligt oppe og har fuld fart på. Han har fået en ny spændende ide: Han vil tælle alting. Myggen er taget med, selv

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Dansk Retriever klub Region Østjylland

Dansk Retriever klub Region Østjylland Dansk Retriever klub Region Østjylland Grundlæggende regler ved træning af hund Hunden lærer bedst ved succes og det er førerens ansvar at tilrettelægge træningen, så den bliver en succes! Ting tager tid,

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Power writing. Metode. Hjemmeperiode Maj - August Anvendelse i hverdagen. Få andre med i din kreative proces Søren Hansen, Aalborg universitet

Power writing. Metode. Hjemmeperiode Maj - August Anvendelse i hverdagen. Få andre med i din kreative proces Søren Hansen, Aalborg universitet Hjemmeperiode Maj - August Anvendelse i hverdagen Få andre med i din kreative proces Søren Hansen, Aalborg universitet Power writing Metode 1 Power writing Hvad skete der på dette internat Hvad lærte jeg

Læs mere

HVAD LAVER DU? LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE

HVAD LAVER DU? LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE A2 HVAD LAVER DU? LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE Et kendskab til gængse stillingsbetegnelser og jobbets indhold i store træk. Øget ordforråd og træning af udtale. Sætningsdannelse og dialog.

Læs mere

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen.

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen. Steensgaard rundt Mød vores lokale guide Regnormen Steno der har boet på Steensgaard hele sit liv, og som vil tage dig og dine voksne med på en spændende rejse fra hans jord til vores bord. Derfor er hele

Læs mere

Titel: Blæsten har så travlt i dag. Tema: Rim og remser Fag: Dansk Målgruppe: Indskoling

Titel: Blæsten har så travlt i dag. Tema: Rim og remser Fag: Dansk Målgruppe: Indskoling Titel: Tema: Rim og remser Fag: Dansk Målgruppe: Indskoling Søren Eppler har i denne musikvideo sat musik til Halfdan Rasmussens tekst: BLÆSTEN HAR SÅ TRAVLT I DAG I musikvideoen følger vi en dreng gennem

Læs mere

Yin Yang Bangh TEST DIN VIDEN OM FYRVÆRKERI, LØS SJOVE OPGAVER OG LÆR, HVORDAN DU FYRER DEN RIGTIGT AF!

Yin Yang Bangh TEST DIN VIDEN OM FYRVÆRKERI, LØS SJOVE OPGAVER OG LÆR, HVORDAN DU FYRER DEN RIGTIGT AF! SÅ ER DER knald på undervisningen! Yin Yang Bangh respekt fyr den af med TEST DIN VIDEN OM FYRVÆRKERI, LØS SJOVE OPGAVER OG LÆR, HVORDAN DU FYRER DEN RIGTIGT AF! KÆRE LÆRERE, KÆRE FORÆLDRE... Der er meget

Læs mere