VORES VALG: ET RØDT OG GRØNT ROSKILDE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VORES VALG: ET RØDT OG GRØNT ROSKILDE"

Transkript

1 VORES VALG: ET RØDT OG GRØNT ROSKILDE Per Kristensen

2 ET RØDT OG GRØNT ROSKILDE Enhedslisten er både et rødt og et grønt parti. Vi arbejder for et samfund, hvor det ikke er penge, men mennesker, der bestemmer. Et solidarisk samfund, hvor demokrati, velfærd og miljøhensyn er en selvfølge. I byrådet er vi altid med, når det er muligt at skabe forbedringer også selv om de er små. Mange af vores forslag er blevet vedtaget i en eller anden form. Nu har vi en borger-ombudsmand, som hjælper folk med at forstå kommunale regler og bistå ved klagesager. På vores initiativ kan borgerne snart også selv stille forslag i byrådet. Men vi går ikke med i studehandler, fx forlig, som betyder dårligere skoler og børnehaver, nedskæringer i hjemmeplejen eller mere stress blandt personalet. Kommunen skal respektere fagbevægelsen. Derfor kæmpede vi imod, da bestyrelsen i FORS påtvang medarbejderne en ny og dårligere overenskomst. Det kommunale selvstyre er blevet indskrænket både under den nuværende og den tidligere regering. Enhedslisten vil tværtimod udvide selvstyret og give kommunerne ret til at bestemme over deres egen økonomi. Per Jensen Skal der for alvor ske forandringer til gavn for mennesker og miljø, er det nødvendigt med engagement og aktivitet uden for byrådet. Alle grupper, der arbejder imod nedskæringer og for sociale forbedringer, kan regne med støtte fra Enhedslisten, både i byrådet og udenfor. Henrik Stougaard, landssekretær Danmarks Lejerforeninger, nr. 1 på Enhedslistens liste

3 Per Kristensen DET VIL ENHEDSLISTEN: Nej til udlicitering af opgaver, som kommunen selv kan udføre. Udlicitering betyder dårligere service, flere udgifter og mindre demokrati. Kommunens indkøbspolitik skal stille de højest mulige krav til leverandørerne om, at de overholder arbejdstageres rettigheder og lever op til et miljømæssigt og socialt ansvar. Kommunen har en kassebeholdning på mange hundrede millioner. Vi vil hellere bruge pengene på mere velfærd for børn, unge og ældre. Ansatte i kommunen skal altid høres i forbindelse med byrådsvedtagelser, der vedrører deres løn-, arbejds- og ansættelsesforhold.

4 Per Kristensen DET VIL ENHEDSLISTEN: Kommunen skal skaffe så mange 225-timers job som muligt, så folk ikke mister deres kontanthjælp, fx ved etablering af socialøkonomiske virksomheder. Flere sagsbehandlere og mindre bureaukrati, så der er tid til støtte, rådgivning og opsøgende arbejde. Flere varme hænder i psykiatrien og på ældreområdet, som kan sikre ordentlig hjælp og omsorg. skal have et hospital med levedygtige funktioner, bl.a. hjertekar-kirurgi, og en 24 timers lægebemandet skadestue.

5 Social nød og ulighed hører ikke hjemme i et land som Danmark og slet ikke i en velstående kommune som. Vi kan ikke afskaffe regeringens love, men lokalt kan vi gøre meget for at stoppe den stigende ulighed. Det vil vi arbejde for både i og uden for byrådet. Per Jensen Susanne Lysholm Jensen, frivillig-koordinator, kandidat nr. 2 på Enhedslistens liste ULIGHEDEN SKAL BEKÆMPES Uligheden er vokset både under Lars Løkkes og Helle Thornings regering. Forkortet dagpengeperiode, førtidspensionsreform, kontanthjælpsloft, 225-timersregel og integrationsydelse har gjort flere mennesker fattige. Enhedslisten har sat den stigende sociale ulighed på dagsordenen med flere konkrete forslag. Vi er med i Netværk mod fattigdom, som sætter fokus på fattigdom og understøtter de mennesker, der rammes af fattigdomsreformerne. Kommunen skal skabe jobmuligheder for dem, der rammes af 225 timers reglen. Det kan ske gennem socialøkonomiske virksomheder, eksempelvis i samarbejde med INSP!, som har vist, at de kan nå folk, som er ramt af sociale problemer. Alle ledige skal ansættes på overenskomstmæssige løn- og arbejdsforhold. Nej til nyttejob-ordningen, der er med til at undergrave vores arbejdsmarked. Vi ønsker mindre bureaukrati. Kommunens medarbejdere skal stilles mere frit, så de har bedre tid også til opsøgende arbejde.

6 BØRN OG UNGE EN INVESTERING I FREMTIDEN Vi skal passe godt på vores børn og unge. De skal trives, blive dygtige og stærke. De skal rustes til en ordentlig fremtid, hvor de aktivt og bevidst kan indgå i og bidrage til et demokratisk samfund. Daginstitutioner, skoler og fritidstilbud skal løfte den opgave. Det kræver gode fysiske rammer, veluddannet personale og ordentlig tid til at løse opgaven. s daginstitutioner har en personalenormering, der ligger under landsgennemsnittet, og i år stiger SFO-taksten med 300 kr. om måneden. Det er ikke i orden, og derfor arbejder vi aktivt både for bedre normeringer og for mindre brugerbetaling i SFO og daginstitutioner. Folkeskolen danner rammen for det fællesskab, hvor alle børn deltager på lige fod. Det skal vi værne om. Folkeskolerne i skal være så attraktive, at andelen af elever i privatskoler er blandt landets laveste. Kvaliteten er afhængig af lærernes arbejdsvilkår. Derfor har vi igen og igen foreslået en lokalaftale med lærerne. Desværre er det blevet stemt ned af Socialdemokratiet og de borgerlige. Per Jensen Skoler og biblioteker i de små landsbysamfund er kulturelle og sociale samlingspunkter. Vi siger nej til lukninger og mere centralisering! Anna Bondo Nielsen, lærer, nr. 3 på Enhedslistens liste

7 Per Kristensen DET VIL ENHEDSLISTEN: Tilstrækkeligt og veluddannet personale i daginstitutioner, skoler og SFO, så man kan tage hånd om alle børn også dem, der har særlige behov. En arbejdsaftale med lærerne og en bedre fordeling af ressourcerne mellem kommunens skoler, så skolerne får lige mulighed for at løse opgaven tilfredsstillende. Prisen for daginstitutioner, SFO og klub skal sænkes, så alle familier får reel adgang til tilbuddene. På sigt skal disse tilbud være gratis. De lange skoledage skal afkortes til fordel for en bedre kvalitet af undervisningen.

8 Per Jensen DET VIL ENHEDSLISTEN: Flere initiativer for at bliver en grøn og CO2-neutral kommune, blandt andet gennem investeringer i vedvarende energi - vindmøller og solpaneler. Mere økologi. 100 procent økologisk mad i kommunens institutioner, fødevarefællesskaber mellem producenter og forbrugere, støtte til økologisk omlægning af landbrug. Mere genanvendelse af affald, så vi sparer ressourcer og skåner miljøet. Derfor udbygning af ordningen med affaldssortering også af plastik. Naturen i skal beskyttes. Grundvandet skal sikres, og der skal investeres i tiltag, som fremmer biodiversiteten.

9 Kommune skal gå forrest i den grønne omstilling. Det kræver investeringer i sol og vind og en ambitiøs plan for energibesparelser. Jonas Paludan, gymnasielærer, formand for klima-og miljøudvalget, nr. 4 på Enhedslistens liste Per Jensen ET CO2-NEUTRALT OG BÆREDYGTIGT ROSKILDE Oversvømmelserne i Jyllinge Nordmark er smertelige lokale erfaringer, som fortæller os, at klimaforandringerne er alvor. Derfor skal vi handle NU for at nedbringe udledningen af drivhusgasser også i. Vi er mange, som ønsker en CO2-neutral kommune, men kun Enhedslisten sætter et mål for, hvornår det skal ske. Ellers bliver det spil for galleriet. Vi siger senest i Derfor skal kommunen gøre sit yderste for at sænke energiforbruget, renovere kommunens bygninger og satse på vedvarende energi. Derfor skal byrådsflertallets forbud mod opstilling af vindmøller over 25 meter ophæves. Lokale vindmøllelav skal fremmes, solceller skal op på alle egnede kommunale bygninger, fjernvarme baseret på vedvarende energikilder skal udbredes. På forslag fra Enhedslisten fik kommunen for fire år siden et Klima- og Mijøudvalg, hvor vi har haft formandsposten. Det er lykkedes at få sat en stærkere grøn dagsorden, og der er sket en række fremskridt. For eksempel er nu omsider kommet i gang med affaldssortering, så vi kan genbruge mere i stedet for at brænde det af. Også lokalt skal vi mindske slid på klodens ressourcer.

10 LAD DE UNGE BESTEMME SELV er heldigvis fri for de ungdomsbander, man ser i andre byer. Men mange unge synes, at her er for kedeligt og flytter væk. Vi vil ikke blot styrke ungdomsmiljøet ved at skabe bedre rammer for fest og sport, men også ved at give mulighed for, at computernørder, skakgenier, naturfreaks og alle andre får bedre muligheder for at finde sig selv i et ungdomsmiljø. Mange unge (men også ældre) bruger fritiden på musik. Enhedslisten vil udvikle de mange gode musiktilbud, der findes i, og vi har af samme grund medvirket aktivt til, at nu har genoplivet en strategi for Alle Tiders Musikby. Det vil Enhedslisten: * Ungdommens behov skal medtænkes i al byudvikling, bl.a. med flere billige boliger til unge og uddannelsessøgende. * Vejledning om uddannelse efter folkeskolen skal fastholdes og styrkes. Det gælder ikke mindst tilbud til unge, som dropper ud af skolen eller har andre problemer. * Støtte til INSP! - et vigtigt kulturelt og socialt sted for unge, som kan skabe inspiration også andre steder. Per Jensen Den bedste politik for de unge er den, som de selv er med til at udforme. Derfor ønsker vi en styrkelse af kommunens ungeudvalg, der netop arbejder for ideer af og for de unge. Sylvester Schwartz, 20 år, tømrerlærling, nr. 5 på Enhedslistens liste

11 REGION SJÆLLAND Enhedslistens 7 spidskandidater i Region Sjælland: (Bagerst fra venstre) Jørgen Holst, økologisk landmand,. Alexandra Jacobsen, studerende, Slagelse. Bruno Jerup, gymnasielærer, Næstved. Ursula Dieterich-Pedersen, sygeplejerske, Sorø. (Forrest fra venstre) Kim Villadsen, laborant, Ringsted. Janne Toft-Lind, studerende, Slagelse. Ibrahim Altuncular, sosu-assistent, Køge. DET ARBEJDER ENHEDSLISTEN FOR: Sundhed for alle Det der ikke er svært skal gøres nært. Centraliseringen af sundhedsvæsenet i Region Sjælland er gået for vidt. Der skal opbygges lokale sundhedshuse i kommunerne. Akutfunktionen i Næstved og skal genetableres. Stop for privatisering af sundhedsvæsnet og for medicinalindustriens ekstra profitter. Ordentlige arbejdsforhold Regionens ansatte skal have ordentlige arbejdsforhold. Arbejdsbelastningen er for høj. Vi skal have 2 procents produktivitetskravet væk og genoprettet normeringerne. Vi skal have tillid til de ansatte og deres faglighed. Det skal være udgangspunktet for ledelsen på sygehusene og afdelingerne. Økologi på alle hylder Vi skal have 100 procent økologi. Bl.a. økologisk mad på sygehusene. Regionen skal gå ind på den grønne omstilling på alle områder. Grønne arbejdspladser også i regionens udkanter. Den kollektive trafik skal gøres bedre og billigere. Læs mere om vores visioner, vores politik og vores opstillede kandidater på

12 KANDIDATER TIL KOMMUNALVALGET 1. Henrik Stougaard, 2. Susanne Lysholm Jensen, 3. Anna Bondo Nielsen, 4. Jonas Paludan, Trekroner 5. Sylvester Schwartz, 6. Torben Ankjærgaard, Himmelev 7. Michael Larsen, Jyllinge 8. Theresa Folke Olesen, 9. Hans Henrik Olsen, Himmelev 10. Lars Engholm, Viby 11. Birgit Lynggard Hansen, 12. Hermand Pedersen, 13. Jesper Mobeck, Himmelev 14. Pernille Espersen, Gundsølille 15. Kristoffer Nielsen, 16. Stine Birk Andersen, Gadstrup 17. Bente Rich, 18. Per Hansen, Svogerslev 19. Lucia Carriere, 20. Jimmi Rasmussen, Gundsømagle 21. Bodil Kjærum, 22. Åge Skovrind, 23. Susanne Nielsen, 24. Henning Bentzen, Himmelev 25. Helle Andersen, 26. Peder Pedersen, Vor Frue 27. Bodil Lynggard, Læs mere: roskilde.enhedslisten.dk BLIV MEDLEM: org.enhedslisten.dk/blivmedlem GIV BIDRAG: Mobilepay: org.enhedslisten.dk/givbidrag Stem ENHEDSLISTEN den 21. november Følg os på facebook: Enhedslisten

VORES VALG. Mads Ogstrup

VORES VALG. Mads Ogstrup VORES VALG Mads Ogstrup VORES VELFÆRD I Danmark har vi en lang og stolt tradition omkring vores velfærd. En tradition der bygger på, at de bredeste skuldre skal bære mest, at alle skal have en chance i

Læs mere

SOLIDARITET GRØN OMSTILLING ÅBENHED ANSTÆNDIGHED

SOLIDARITET GRØN OMSTILLING ÅBENHED ANSTÆNDIGHED SOLIDARITET GRØN OMSTILLING ÅBENHED ANSTÆNDIGHED GRØN OMSTILLING Slagelse skal være en grøn kommune. Det betyder, at der ikke må bruges flere naturressourcer, end der samtidig genskabes. Ressourcerne skal

Læs mere

VÆLG FÆLLESSKAB. Foto: Erik Vangsgaard

VÆLG FÆLLESSKAB. Foto: Erik Vangsgaard VÆLG FÆLLESSKAB Foto: Erik Vangsgaard ALLE FORTJENER ET VÆRDIGT LIV Ældre medborgere har brug for ro i hverdagen, i stedet for den stress de oplever, når de ikke ved, hvem det er der kommer og hjælper

Læs mere

FORANDRING I FÆLLESSKAB. odsherred.enhedslisten.dk

FORANDRING I FÆLLESSKAB. odsherred.enhedslisten.dk FORANDRING I FÆLLESSKAB odsherred.enhedslisten.dk STEM ENHEDSLISTEN I BYRÅDET Vil du styrke den kritiske sociale rødgrønne stemme i byrådet så stem på Enhedslisten. Vi ønsker at gøre Odsherred til en kommune,

Læs mere

NATUR, KULTUR OG VELFÆRD FOR ALLE

NATUR, KULTUR OG VELFÆRD FOR ALLE NATUR, KULTUR OG VELFÆRD FOR ALLE Fotos: Enhedslisten Køge DEMOKRATI I HELE KOMMUNEN Borgernes indsigt og inddragelse i kommunal planlægning og beslutninger er afgørende for Enhedslisten. Vi vil arbejde

Læs mere

FÆLLES OM FAXE. Kjartan Lindvold

FÆLLES OM FAXE. Kjartan Lindvold FÆLLES OM FAXE Kjartan Lindvold FÆLLES OM FAXE Faxe Kommune er hverken stor eller rig - set med økonomiske briller. Til gengæld er vi rige på smuk natur, engagerede borgere og mulighed for udvikling. Hvis

Læs mere

ENHEDSLISTEN i I Holbæk HOLBÆK

ENHEDSLISTEN i I Holbæk HOLBÆK FORANDRING Enhedslisten FORANDRING ENHEDSLISTEN i I Holbæk HOLBÆK FÆLLESSKAB OG FORANDRING Foto: Mads Malik Knudsen HVORFOR STEMME LISTE Ø? Enhedslisten vil arbejde for at gøre Holbæk Kommune til et mere

Læs mere

Forandring i Fællesskab. Stem Enhedslisten i Byrådet. odsherred.enhedslisten.dk

Forandring i Fællesskab. Stem Enhedslisten i Byrådet. odsherred.enhedslisten.dk Forandring i Fællesskab Stem Enhedslisten i Byrådet odsherred.enhedslisten.dk Enhedslisten i Byrådet Forandring Enhedslisten arbejder for et socialistisk, demokratisk samfund - et samfund, hvor samarbejde

Læs mere

En rødere og grønnere region

En rødere og grønnere region En rødere og grønnere region Regionsråds-HVAD? Regionsrådet i Region Hovedstaden har 41 medlemmer, som vælges samtidig med valget til kommunalbestyrelserne tirsdag d. 19. november. Region H er den ene

Læs mere

For en rød by i en grøn kommune. med sundhed for alle. Stem på Enhedslisten. aarhus.enhedslisten.dk

For en rød by i en grøn kommune. med sundhed for alle. Stem på Enhedslisten. aarhus.enhedslisten.dk For en rød by i en grøn kommune med sundhed for alle Stem på Enhedslisten aarhus.enhedslisten.dk Enhedslisten for en rød by i en grøn kommune med sundhed for alle En stemme på Enhedslisten ved kommunalvalget

Læs mere

social SOCIAL RETFÆRDIGHED grøn GRØN ANSVARLIGHED

social SOCIAL RETFÆRDIGHED grøn GRØN ANSVARLIGHED social SOCIAL RETFÆRDIGHED retfærdighed grøn GRØN ANSVARLIGHED ansvarlighed HVORFOR ENHEDSLISTEN Enhedslisten kæmper for en kommune med social retfærdighed og grøn ansvarlighed. Vi vil have en kommune,

Læs mere

SOLIDARITET OG FORANDRINGER

SOLIDARITET OG FORANDRINGER SOLIDARITET OG FORANDRINGER Foto: Peter S. Jensen DEMOKRATI For Enhedslisten betyder demokrati ikke blot, at vi hvert 4. år har mulighed for at sætte vores kryds ved den politiker, vi ønsker skal repræsentere

Læs mere

AKUT GRØN OMSTILLING AF SKANDERBORG KOMMUNE

AKUT GRØN OMSTILLING AF SKANDERBORG KOMMUNE VÆLG FÆLLESSKABET AKUT GRØN OMSTILLING AF SKANDERBORG KOMMUNE Folketinget magter ikke at reagere på klimakrise og miljøforarmelse i tide. Men så må vi selv! Enhedslisten vil involvere borgerne i den nødvendige

Læs mere

Et bæredygtigt Roskilde

Et bæredygtigt Roskilde Et bæredygtigt Roskilde »Alle grupper, der arbejder imod nedskæringer eller for progressive sociale forandringer, vil finde en allieret i Enhedslisten, både i byrådet og udenfor. Jonas Paludan, 32 år,

Læs mere

EN RØD OG GRØN REGION. Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017

EN RØD OG GRØN REGION. Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017 EN RØD OG GRØN REGION Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017 VIDSTE DU, AT enlige med lav indkomst og kort uddannelse har størst risiko for at dø efter en hjerneblødning.

Læs mere

Giv dig selv en mere social kommune. Stem på Enhedslisten. slagelse.enhedslisten.dk

Giv dig selv en mere social kommune. Stem på Enhedslisten. slagelse.enhedslisten.dk Giv dig selv en mere social kommune Stem på Enhedslisten slagelse.enhedslisten.dk En mere social kommune Jobs til flere Mange arbejdsløse falder ud af dagpengesystemet som følge af de forringelser, som

Læs mere

VELFÆRD FØRST VALG TIL KOMMUNER OG REGIONER 21. NOVEMBER

VELFÆRD FØRST VALG TIL KOMMUNER OG REGIONER 21. NOVEMBER VELFÆRD FØRST VALG TIL KOMMUNER OG REGIONER 21. NOVEMBER 2017 VELFÆRD FØRST Valget den 21. november handler om vores velfærd. Et stærkt velfærdssamfund, hvor alle har lige muligheder, er ikke en selvfølge.

Læs mere

SAMMEN GØR VI HVIDOVRE ENDNU BEDRE. billede Esben Dam

SAMMEN GØR VI HVIDOVRE ENDNU BEDRE. billede Esben Dam SAMMEN GØR VI HVIDOVRE ENDNU BEDRE billede Esben Dam BØRN OG UNGE I Enhedslisten tager vi det gode liv alvorligt. Også for dem, som er for unge til at kunne stemme. Derfor ønsker vi mangfoldighed blandt

Læs mere

Niveaudeling i folkeskolen Væk med gælden Hjælp de svageste. Stem på. Konservative. liste C ved kommunalvalget i Rødovre. Rødovre Konservative

Niveaudeling i folkeskolen Væk med gælden Hjælp de svageste. Stem på. Konservative. liste C ved kommunalvalget i Rødovre. Rødovre Konservative Kim Drejer Nielsen Nr. 1 Chris Lassen Jensen Nr. 2 Arna Schnoor Nr. 3 Mogens Lind Nr. 4 Niveaudeling i folkeskolen Væk med gælden Hjælp de svageste Stem på X liste C ved kommunalvalget i Rødovre Rødovre

Læs mere

FÆLLES OM ET LEVENDE HERLEV. Foto: Didde Jacobsen

FÆLLES OM ET LEVENDE HERLEV. Foto: Didde Jacobsen FÆLLES OM ET LEVENDE HERLEV Foto: Didde Jacobsen KOMMUNE BETYDER FÆLLESSKAB! Herlevs fremtid er også dit valg. Enhedslisten vil arbejde for åbenhed og borgerinddragelse. Vores politik tager udgangspunkt

Læs mere

POLITISK ARBEJDSPLAN SF I RANDERS KOMMUNE 2011-2012

POLITISK ARBEJDSPLAN SF I RANDERS KOMMUNE 2011-2012 POLITISK ARBEJDSPLAN SF I RANDERS KOMMUNE 2011-2012 Kriserne raser! Fyresedler. Flere fattige. Familier, der går fra hus og hjem. Sådan mærker vi danskere sammen med resten af Verden den økonomiske krise.

Læs mere

GØR SYDDJURS LIDT VILDERE! Læs mere på Syddjurs.Enhedslisten.dk. Foto: Anne Steen, WORTH KEEPING

GØR SYDDJURS LIDT VILDERE! Læs mere på Syddjurs.Enhedslisten.dk. Foto: Anne Steen, WORTH KEEPING GØR SYDDJURS LIDT VILDERE! Læs mere på Syddjurs.Enhedslisten.dk FÆLLESSKAB FUNGERER! Det er nu snart 4 år siden, Enhedslisten stillede op og kom ind i Syddjurs byråd. I de 4 år har vi kæmpet for at forbedre

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS INDLEDNING Klimaforandringerne er en af de største udfordringer, som verden står over for i dag. Derfor har Danmark et nationalt mål om at være uafhængig

Læs mere

Skift spor. Gør Lolland til foregangs-ø. Stem på Enhedslisten. enhedslistenlolland.dk

Skift spor. Gør Lolland til foregangs-ø. Stem på Enhedslisten. enhedslistenlolland.dk Skift spor Gør Lolland til foregangs-ø Stem på Enhedslisten enhedslistenlolland.dk Nej til nedskæringer, ja til solidarisk socialpolitik Regeringen har gennemført dramatiske nedskæringer af kontanthjælp,

Læs mere

Sæt liv i Ballerup. Stem på Enhedslisten. ballerup.enhedslisten.dk

Sæt liv i Ballerup. Stem på Enhedslisten. ballerup.enhedslisten.dk Sæt liv i Ballerup Stem på Enhedslisten Sæt liv i Ballerup Enhedslisten ønsker et levende Ballerup på alle områder Vi vil puste liv i kulturen og beskæftigelsen, klimarenoveringer og billige almene boliger.

Læs mere

Hvidovre rød og grøn. Stem på Enhedslisten. hvidovre.enhedslisten.dk

Hvidovre rød og grøn. Stem på Enhedslisten. hvidovre.enhedslisten.dk Hvidovre rød og grøn Stem på Enhedslisten hvidovre.enhedslisten.dk Enhedslisten det vil vi Enhedslistens politik er at fremme fællesskaber og lighed på alle områder i kommunen. Vi tror på, at det skaber

Læs mere

Budgetoplæg ved 1. behandling af Odense Kommunes budget for 2014 den 18. september 2013

Budgetoplæg ved 1. behandling af Odense Kommunes budget for 2014 den 18. september 2013 Enhedslisten Odense Byrådsgruppen Per Berga Rasmussen Egilsvej 54, 5210 Odense NV. Tlf. 20 97 32 55 E-mail: pbra@odense.dk Budgetoplæg ved 1. behandling af Odense Kommunes budget for 2014 den 18. september

Læs mere

Klimajob nu! Sæt gang i arbejdet for et bæredygtigt Danmark!

Klimajob nu! Sæt gang i arbejdet for et bæredygtigt Danmark! Klimajob nu! Sæt gang i arbejdet for et bæredygtigt Danmark! Klimajob har vi råd til at lade være? Omkring 170.000 mennesker går nu reelt arbejdsløse her i landet, heriblandt mange, som er sendt ud i meningsløs»aktivering«.

Læs mere

SF S FINANSLOVS UDSPIL 2018

SF S FINANSLOVS UDSPIL 2018 SF S FINANSLOVS UDSPIL 2018 VELFÆRD OG GRØN OMSTILLING FREMFOR SKATTELETTELSER 2 ORDFØRER/KONTAKT: VELFÆRD OG GRØN OMSTILLING FREMFOR SKATTELETTELSER SF viser her, hvordan finansloven kunne se ud, hvis

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

DIT VALG I HEDENSTED

DIT VALG I HEDENSTED DIT VALG I HEDENSTED ENHEDSLISTEN ER KLAR TIL BYRÅDET I Enhedslisten er vi stolte af vores lokale kandidater, der vil arbejde for, at byrådet træffer bæredygtige beslutninger. Vi vil gøre en forskel på

Læs mere

KristenDemokraternes Valgprogram 2018

KristenDemokraternes Valgprogram 2018 Side 1 af 5 KristenDemokraternes Valgprogram 2018 O2018-01 Valgprogram 2018 Historik Forslagsstiller/ Udvalg Dato Vedtaget/forkastet Hovedbestyrelsen 2018.05.26 Vedtaget Side 2 af 5 Det Gode Liv for Børn

Læs mere

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt.

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt. 1 Folkemødetale 2015 Johanne Schmidt Nielsen Det talte ord gælder. Jeg vil gerne starte med at sige, at den her valgkamp efterhånden har udviklet sig til sådan en konkurrence om, hvem der kan banke hårdest

Læs mere

VELFÆRD, RETTIGHEDER OG GODE ARBEJDSFORHOLD

VELFÆRD, RETTIGHEDER OG GODE ARBEJDSFORHOLD ENHEDSLISTENS VELFÆRDSPAKKE 1 VELFÆRD, RETTIGHEDER OG GODE ARBEJDSFORHOLD ENHEDSLISTENS VELFÆRDSPAKKE ENHEDSLISTENS VELFÆRDSPAKKE 2 INDHOLD 3 Forord Af Pernille Skipper, politisk ordfører 4 Enhedslistens

Læs mere

GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ

GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ GRIBSKOV SKAL VÆRE ET GODT STED AT BO OG ARBEJDE Ting der står øverst på vores program er f.eks.: Opgør med den hovedløse udlicitering. Vi skal tage arbejdet

Læs mere

SAMMEN OM SOLRØD - UDVIKLING OG SOCIALT ANSVAR - Valgprogram Kommunalvalget 2017 Socialdemokratiet i Solrød

SAMMEN OM SOLRØD - UDVIKLING OG SOCIALT ANSVAR - Valgprogram Kommunalvalget 2017 Socialdemokratiet i Solrød SAMMEN OM SOLRØD - UDVIKLING OG SOCIALT ANSVAR - Valgprogram Kommunalvalget 2017 Socialdemokratiet i Solrød Indledning I Danmark tager vi hånd om hinanden. Vi har en lang og stærk tradition for et samfund,

Læs mere

GRØN OMSTILLING I NATURENS RIGE

GRØN OMSTILLING I NATURENS RIGE STEM ENHEDSLISTEN I BYRÅDET TIL #KV2017 GRØN OMSTILLING I NATURENS RIGE Vi vil gøre op med ideen om evig vækst. Landdistrikterne kan med fordel være pilotområder for grønne omstillingsprojekter. Lad os

Læs mere

Første maj tale Middelfart 2015.

Første maj tale Middelfart 2015. Første maj tale Middelfart 2015. Igennem de seneste 8 år har jeg haft fornøjelse af at holde 1. maj tale her i Middelfart, hvor jeg hver gang har medbragt nogle små ting til talerne. I år har jeg valgt

Læs mere

John Harpøth Borgmesterkandidat for DF i Holbæk Kommune

John Harpøth Borgmesterkandidat for DF i Holbæk Kommune John Harpøth Borgmesterkandidat for DF i Holbæk Kommune I de mange år jeg har beskæftiget mig med politik, har mit arbejde været præget af: Ærlighed Åbenhed Dialog Du kan læse mere om mit politiske virke

Læs mere

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER 12/11 2013 INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER INDHOLD: Fremtidens vækst går gennem bredbånd... 2 Højeste offentlige investeringer i 30 år... 3 Kan DI levere praktikpladserne?... 4 København: S, SF og

Læs mere

Visionen for LO Hovedstaden

Visionen for LO Hovedstaden Politisk program 2014 2018 Visionen for LO Hovedstaden Tryghed velfærd demokrati udvikling miljø Vi vil maksimal politisk indflydelse, med fællesskabet i fokus. Vi vil i et stærkt fællesskab skabe resultater

Læs mere

FOR EN KOMMUNE I RØDT OG GRØNT

FOR EN KOMMUNE I RØDT OG GRØNT FOR EN KOMMUNE I RØDT OG GRØNT DER ER RÅD TIL VELFÆRD Gladsaxe Kommune har en god økonomi. Der er råd til bedre daginstitutioner, skoler og ældrepleje, men serviceloftet blokerer. Derfor arbejder Enhedslisten

Læs mere

DEBAT- OPLÆG REVISION AF ROSKILDES KOMMUNEPLAN ROSKILDE KOMMUNE INVITERER TIL DEBAT

DEBAT- OPLÆG REVISION AF ROSKILDES KOMMUNEPLAN ROSKILDE KOMMUNE INVITERER TIL DEBAT DEBAT- OPLÆG REVISION AF ROSKILDES KOMMUNEPLAN ROSKILDE KOMMUNE INVITERER TIL DEBAT HVAD MENER DU? Byrådet har i januar 2019 besluttet at sende planstrategien 'Fælles Takter' i offentlig høring. Planstrategien

Læs mere

Der er fremtid i Fællesskabet

Der er fremtid i Fællesskabet Der er fremtid i Fællesskabet - Endelig aftale Sydfyn står overfor mange udfordringer, hvoraf den stigende arbejdsløshed, uddannelse af alle unge, vigende bosætning i yderområderne og en sammenhængende

Læs mere

Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016

Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016 Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016 (Det talte ord gælder) Vi hører det hele tiden København er en fantastisk by, københavnerne er et lykkeligt folkefærd, det går godt i København.

Læs mere

Tak for invitationen til at tale her på i FOA Århus. Det er fantastisk at være her sammen med Jer på denne særlige dag.

Tak for invitationen til at tale her på i FOA Århus. Det er fantastisk at være her sammen med Jer på denne særlige dag. Jonas Dahls tale 1. Maj 2011 Tak for invitationen til at tale her på i FOA Århus. Det er fantastisk at være her sammen med Jer på denne særlige dag. Det var også her jeg holdt min første 1. Maj tale for

Læs mere

VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED VENSTRE I FREDERICIA

VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED VENSTRE I FREDERICIA VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED 2017 VENSTRE I FREDERICIA Vision Fremtidens Fredericia skal være centrum for udvikling og vækst. Med stolthed skal vi i Fredericia gå endnu

Læs mere

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS INDLEDNING Klimaforandringerne er en af de største udfordringer, som verdenssamfundet står overfor. Derfor har Danmark et nationalt mål om at være uafhængig

Læs mere

Det fejlskøn betyder at vi i nu står overfor en stor sparerunde. For Radikale Venstre er det vigtigt at velfærden til borgerne berøres mindst muligt!

Det fejlskøn betyder at vi i nu står overfor en stor sparerunde. For Radikale Venstre er det vigtigt at velfærden til borgerne berøres mindst muligt! Budgettale Radikale Venstre i Aarhus 2018 Den opgave vi sidder med i dag ville vi helst være fri for. Men vi er selvfølgelig klar til at tage ansvar. Det er vores ansvar som politikere at skabe balance

Læs mere

VENSTRE VISER VEJEN ISHØJ... EN BY I BEVÆGELSE

VENSTRE VISER VEJEN ISHØJ... EN BY I BEVÆGELSE VENSTRE VISER VEJEN ISHØJ... EN BY I BEVÆGELSE VENSTRE ISHØJ KOMMUNAL- OG REGIONSVALGET 2013 Ishøj kommune skal være en kommune, som vi kan være bekendt og stolte af. Venstre vil gå forrest for at gøre

Læs mere

1. Det gode liv og de grønne visioner

1. Det gode liv og de grønne visioner Opsamling på workshops 14. november 2015 1. Det gode liv og de grønne visioner Hvilke mål skal enhedslisten helt overordnet kæmpe for? Og hvordan får vi dem udtrykt i vores daglige politik her i kommunen

Læs mere

STEM FOR VÆRDIGHED OG BÆREDYGTIGHED

STEM FOR VÆRDIGHED OG BÆREDYGTIGHED STEM FOR VÆRDIGHED OG BÆREDYGTIGHED Foto: Christian Rasmussen ENHEDSLISTEN I STRUER STÅR FOR BÆREDYGTIGHED Bæredygtighed handler ikke kun om forholdet mellem mennesker og natur, men også om forholdet mellem

Læs mere

Tid til mere job til flere

Tid til mere job til flere Tid til mere job til flere Tid til det gode liv Livet er andet og mere end arbejdsliv. Livet er også tid til familie og venner, tid til at dyrke fritidsinteresser og tid til at være frivillig i den lokale

Læs mere

Garanti for et rødt Glostrup GLOSTRUP

Garanti for et rødt Glostrup GLOSTRUP Garanti for et rødt Glostrup GLOSTRUP glostrup.enhedslisten.dk Din garanti, for et rødt Glostrup Glostrup er en fantastisk by, en by hvor der skal være plads til alle - høj som lav, unge som gamle, danskere

Læs mere

TNS Gallup - Public Tema: Klima 28. april 2008. Public

TNS Gallup - Public Tema: Klima 28. april 2008. Public TNS Gallup - Public Tema: Klima 28. april 2008 Public Metode Feltperiode: 24.-28. april 2008 Målgruppe: borgere landet over på 18 år og derover Metode: G@llupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: 949

Læs mere

FOR ET RØDT OG GRØNT FREDERICIA

FOR ET RØDT OG GRØNT FREDERICIA FOR ET RØDT OG GRØNT FREDERICIA BØRN: VORES FÆLLES FREMTID Enhedslisten har fokus på det gode børneliv. Tryghed, omsorg, kærlighed og nærvær bør være det grundlæggende i alle børns opvækst og er altafgørende

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

FÆLLESSKAB OG GRØNNE VISIONER. bibent foto

FÆLLESSKAB OG GRØNNE VISIONER. bibent foto FÆLLESSKAB OG GRØNNE VISIONER bibent foto DET GODE LIV FOR ALLE I Enhedslisten mener vi alle har ret til at få del i det gode liv. Alle skal have ret til en bolig de kan betale. Alle skal have ret til

Læs mere

Godkendelse af Ældre- og Handicapforvaltningens mål og indsatser Bæredygtighedsstrategi

Godkendelse af Ældre- og Handicapforvaltningens mål og indsatser Bæredygtighedsstrategi Punkt 5. Godkendelse af Ældre- og Handicapforvaltningens mål og indsatser Bæredygtighedsstrategi 2016-2020 2016-000983 Forvaltningen indstiller til, At Forvaltningens forslag til bæredygtighedsmål og -indsatser

Læs mere

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget 2014-17 Dette oplæg giver information og inspiration til det borgermøde, som Furesø Kommune har inviteret til den 12. juni 2013. På borgermødet præsenteres

Læs mere

Politisk struktur og ansvarsfordeling

Politisk struktur og ansvarsfordeling November 2014 Politisk struktur og ansvarsfordeling Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 79755000 Indhold Når forandringen blev sat i gang... 3 Det politiske fokus... 3 De politiske udvalg... 4 De stående

Læs mere

FJERNVARMEN KAN LØSE STOR DEL AF 70 PCT. MÅLET

FJERNVARMEN KAN LØSE STOR DEL AF 70 PCT. MÅLET Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget 2018-19 (2. samling) KEF Alm.del - Bilag 83 Offentligt FJERNVARMEN KAN LØSE STOR DEL AF 70 PCT. MÅLET 100% CO 2 -NEUTRAL FJERNVARME I 2030 Kim Mortensen & Michael

Læs mere

I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER

I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER BEBOERE ANBEFALER BOLIG- SELSKABET SJÆLLAND SOM

Læs mere

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER 1. maj 2015 Ejner K. Holst Frihed, lighed og fællesskab Lad mig spørge jer om det samme, som den sang vi lige har sunget, gjorde. Frihed, lighed og

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 2 Fælles om velfærd.................... 3 Faglig handlekraft....................

Læs mere

Vejen Byråd Politikområder

Vejen Byråd Politikområder Vejen Byråd 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Vejen Kommune Foto: Colourbox og Vejen Kommune Ordrenr.: 863-18 Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Juni 2018 Vejen Byråd Vejen Kommune er et godt sted, hvor det gode

Læs mere

Nyborg Kommune. - Fra udkant til naturligt centrum i Danmark

Nyborg Kommune. - Fra udkant til naturligt centrum i Danmark Nyborg Kommune - Fra udkant til naturligt centrum i Danmark Fælles oplæg til Kommunalvalg 2013 Udfordringer og muligheder Vi borgere i Nyborg kommune er stolte og glade for at bo her. Det er der også al

Læs mere

VI PASSER PÅ HORSENS

VI PASSER PÅ HORSENS VI PASSER PÅ HORSENS 1%-BESPARELSEN SKAL AFSKAFFES Horsens Kommune skal spare penge hvert år. Det er vi blevet pålagt af staten, og det kan vi desværre ikke ændre på i byrådet. Men byrådet i Horsens har

Læs mere

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET KONGRES 2016 Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET Indhold FOAs faglige service og kvalitet 3 Om strategien 4 FOAs tilgang til faglig service de 5 principper 6 1. Faglig service der viser handlekraft

Læs mere

SF s tale til budget 2018 Af Brian Dybro, politisk ordfører for SF i Odense Byråd

SF s tale til budget 2018 Af Brian Dybro, politisk ordfører for SF i Odense Byråd 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 SF s tale til budget 2018 Af Brian Dybro, politisk ordfører for SF i Odense

Læs mere

Siger hvad vi mener gør hvad vi siger. Stem på Enhedslisten. koege.enhedslisten.dk

Siger hvad vi mener gør hvad vi siger. Stem på Enhedslisten. koege.enhedslisten.dk Siger hvad vi mener gør hvad vi siger Stem på Enhedslisten Beskæftigelse En effektiv beskæftigelsespolitik er et værn mod arbejdsløshed og en kilde til udvikling og fremskridt. Ved kommunale anlægsopgaver

Læs mere

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder)

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) De stod der, danskerne. I lange køer fra morgen til aften.

Læs mere

Peter Hamborg Faarbæk - din byrådskandidat Nr. 6 på den socialdemokratiske liste

Peter Hamborg Faarbæk - din byrådskandidat Nr. 6 på den socialdemokratiske liste Peter Hamborg Faarbæk - din byrådskandidat Nr. 6 på den socialdemokratiske liste 1 2 Hvem er jeg? Tak fordi jeg må tage lidt af din tid og præsentere mig selv og mine idéer til fremtidens kommune. Mit

Læs mere

2 af de 3 partier repræsenteret i Gentofte Kommune skulle aflevere ændringsforslag til budgettet 20. september.

2 af de 3 partier repræsenteret i Gentofte Kommune skulle aflevere ændringsforslag til budgettet 20. september. Side 1 af 5 Enhedslisten takker Kasper Thorlak som er den økonomimedarbejder der har pisket rundt til diverse forvaltninger for at finde svar på Enhedslistens mange spørgsmål til budgettet. Nogle svar

Læs mere

Respekt. frem for regneark. Stem på Enhedslisten. faxe.enhedslisten.dk

Respekt. frem for regneark. Stem på Enhedslisten. faxe.enhedslisten.dk Respekt frem for regneark Stem på Enhedslisten faxe.enhedslisten.dk Enhedslistens borgmesterkandidat Mit navn er Kurt Munck, jeg er 66 år og pensioneret. Jeg var i mange år forstander for Faxehus Efterskole.

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015 (Det talte ord gælder talen er klausuleret indtil den påbegyndes) Kære alle sammen. Danmark er et særligt land. Vi har hinandens ryg. Solidaritet

Læs mere

Et godt kandidathold er sat og SF i Region Nordjylland er klar til valg

Et godt kandidathold er sat og SF i Region Nordjylland er klar til valg Et godt kandidathold er sat og SF i Region Nordjylland er klar til valg SF i Nordjylland har i indeværende periode taget medansvar for løsning af alle opgaver i regionen. Den psykiatriske skadestue er

Læs mere

Vi lover job og grønne skove

Vi lover job og grønne skove Vi lover job og grønne skove Stem på Enhedslisten syddjurs.enhedslisten.dk Stemmesedlen kan blive din fyreseddel! Mens de borgerlige vil skære i den offentlige sektor, mener Enhedslisten, at velfærdssamfundet

Læs mere

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år.

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år. Frank Jensen, Socialdemokratiet 1. maj 2010: Fælles front for folkeskolen Kære venner, Det er en særlig oplevelse for mig at fejre den traditionsrige 1. maj i år. Som Københavns overborgmester. Sidste

Læs mere

Styrk kampen i hverdagen. Stem Enhedslisten på valgdagen. frederikshavn.enhedslisten.dk

Styrk kampen i hverdagen. Stem Enhedslisten på valgdagen. frederikshavn.enhedslisten.dk Styrk kampen i hverdagen Stem Enhedslisten på valgdagen frederikshavn.enhedslisten.dk Alle har ret til et godt liv Barndom Vi bør kunne give vores børn en tryg barndom med gode tilbud om pasning i vuggestue,

Læs mere

NEJ. 1. Skal de såkaldte fattigdomsydelser afskaffes? RADIKALE VENSTRE VENSTRE ALTERNATIVET KONSERVATIV LIBERALE ALLIANCE DANSK FOLKEPARTI

NEJ. 1. Skal de såkaldte fattigdomsydelser afskaffes? RADIKALE VENSTRE VENSTRE ALTERNATIVET KONSERVATIV LIBERALE ALLIANCE DANSK FOLKEPARTI 1. Skal de såkaldte fattigdomsydelser afskaffes? Det kunne ikke i tilstrækkelig grad betale sig at arbejde i det gamle system. Derfor er svaret ikke bare at rulle de lave ydelser tilbage. Til gengæld mener

Læs mere

Skanderborg: Blå forretning eller RødGrønt fællesskab? Giv byrådet en retning stem på Enhedslisten. skanderborg.enhedslisten.dk

Skanderborg: Blå forretning eller RødGrønt fællesskab? Giv byrådet en retning stem på Enhedslisten. skanderborg.enhedslisten.dk Skanderborg: Blå forretning eller RødGrønt fællesskab? Giv byrådet en retning stem på Enhedslisten skanderborg.enhedslisten.dk Flere hænder til velfærd Skanderborg Kommune er på vej, men behøver endnu

Læs mere

Vi bygger fremtidens Skive Kommune

Vi bygger fremtidens Skive Kommune Vi bygger fremtidens Skive Kommune Socialdemokraterne vil, at der sættes gang i Skive Kommune igen. Vores vision er et helt Skive hvor der er plads til alle og brug for alle. Vi er 48.000 borgere med en

Læs mere

Klimaambassadørernes bidrag til 2030-panelets SDG-baseline

Klimaambassadørernes bidrag til 2030-panelets SDG-baseline Klimaambassadørernes bidrag til 2030-panelets SDG-baseline Opgaven fra 2030-panelet Klima Ambassadør Uddannelsen er et undervisningsforløb for københavnske 7. klasser. Uddannelsen inddrager eleverne i

Læs mere

Velkommen til borgertopmøde

Velkommen til borgertopmøde Velkommen til borgertopmøde Velkomst v. Thomas Kastrup-Larsen Borgmester i Aalborg Kommune Introduktion v. Tine Gøtzsche Borgertopmødets konferencier DNA Aalborg handler om Hvem vi er, og hvor vi gerne

Læs mere

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked.

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked. CSR politik Corporate Social Responsibility (CSR) står for virksomhedens sociale ansvar og er udtryk for de frivillige politikker, virksomheden har sat op for etisk og social ansvarlighed i forhold til

Læs mere

Overgår 2015 klimamål

Overgår 2015 klimamål Overgår 2015 klimamål Nye tal viser, at Sønderborg-området har nedbragt sin CO2-udledning med hele 30 procent ved udgangen af 2014 altså både tidligere og mere end det oprindelige mål på en 25 procents

Læs mere

3/2017. Sjælland & Øerne

3/2017. Sjælland & Øerne 3/2017 Sjælland & Øerne Kommunalvalg 2017 handler også om lokale jobmuligheder På job i Holland: Dijana lærer hollænderne at bruge STG Nykøbing F s gamle maskiner Henriks kommentar Styrk det nære demokrati

Læs mere

GOD ENERGI I SVENDBORG for en fossilfri fremtid...

GOD ENERGI I SVENDBORG for en fossilfri fremtid... GOD ENERGI I SVENDBORG for en fossilfri fremtid... GO2GREEN Svendborg Kommune er partner i GO2Green. GO2Green er en nonprofitorganisation, som arbejder for den grønne omstilling. Organisationen finansieres

Læs mere

Enhedslistens tale til 2. behandling af budget 2016. Side 1 af 8

Enhedslistens tale til 2. behandling af budget 2016. Side 1 af 8 Side 1 af 8 I år har der ingen forhandlinger været om budgettet og det er jo egentlig ærgerligt. Forhandlinger er jo steder man kan mødes og have konstruktive debatter og måske finde punkter man kan være

Læs mere

Stærke virksomheder i et stærkt samfund

Stærke virksomheder i et stærkt samfund Stærke virksomheder i et stærkt samfund D É T A R B E J D E R D I FO R D É T A R BEJ D ER D I FO R Stærke virksomheder i et stærkt samfund Danmark skal være verdens bedste land at leve i og verdens bedste

Læs mere

KLIMAAFTALE? Statsminister Lars Løkke Rasmussen HVAD ER EN. 1. session: Ekspertpanel Lobbyister og eksperter præsenterer deres pointer for politikerne

KLIMAAFTALE? Statsminister Lars Løkke Rasmussen HVAD ER EN. 1. session: Ekspertpanel Lobbyister og eksperter præsenterer deres pointer for politikerne Statsminister Lars Løkke Rasmussen Jeg er Danmarks statsminister. Jeg går ind for, at en grøn omstilling skal kunne betale sig. Det er vigtigt, at Danmark forbliver konkurrencedygtig og derfor mener jeg,

Læs mere

Regeringens politik (november 2006)

Regeringens politik (november 2006) Ugens Gallup, nr., Side / Nu kommer der nogle spørgsmål om regeringens politik. Jeg vil bede dig fortælle, om du generelt er enig eller uenig i regeringens politik på enkelte områder. Man kan svare helt

Læs mere

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Den 2. september havde jeg fornøjelsen af at hilse på Nikolaj Mazur, som netop er flyttet til Odense for at læse til fysioterapeut. Nikolaj

Læs mere

UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2018 MAJ

UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2018 MAJ UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2018 MAJ TILKENDEGIVELSE AF FORTSAT STØTTE Vi er glade for, at vi igen i år kan forsætte vores støtte til, og medlemskab af, UN Global Compact. Cheval Blanc

Læs mere

Budgetforlig i Brøndby Kommune. - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem:

Budgetforlig i Brøndby Kommune. - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem: Budgetforlig 2020-2023 i Brøndby Kommune - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem: A. Socialdemokratiet O. Dansk Folkeparti V. Venstre F. Socialistisk Folkeparti Ø. Enhedslisten

Læs mere

Energilandsby en del af fremtidens landsby

Energilandsby en del af fremtidens landsby Energilandsby en del af fremtidens landsby Lyø sætter fokus på energien 13:00 Velkomst v. Rasmus Andersen 13:05 Fremtidens landsby v. Jens Peter Jacobsen 13:15 Energi og Klima i Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

STOP HØJERE PENSIONSALDER

STOP HØJERE PENSIONSALDER STOP HØJERE PENSIONSALDER Foto: Weekend Images Inc.-iStoc GODT SENIORLIV TIL ALLE Alle skal have ret til et godt seniorliv, hvor der er kræfter og overskud. Men det bliver sværere og sværere at opnå for

Læs mere