UDVIKLINGSPLAN for. Horne Land

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UDVIKLINGSPLAN for. Horne Land"

Transkript

1 UDVIKLINGSPLAN for Horne Land

2 2 Udviklingsplan for Horne Land Overordnede visioner for den 20-årige periode: - Befolkningstallet skal øges med to procent inden for planperioden. - Den teknologiske udvikling skal fremme antallet af hjemmearbejdspladser. - Landsbyordningen skal være det naturlige valg for børnefamilierne. - Fritids- og kulturlivet skal styrkes med base i egnens righoldige foreningsliv. - Naturværdierne på Horne Land skal udvikles til gavn for alles fritidsliv. - skal markedsføre lokalområdet. - En bro til Als skal fremme Horne Lands udvikling. - En ny fond skal støtte almennyttige formål på Horne Land. - Lokalrådet skal styrke det lokale samarbejde. Forord: Denne udviklingsplan er en opfølgning på lokalrådets udviklingsplan fra september Den blev i juni 2011 forelagt Faaborg-Midtfyn Kommunes erhvervs- og planlægningsudvalg, og i den forbindelse blev der udarbejdet et supplerende notat med oplysninger, fordi en løbende tilpasning af udviklingsplanen er nødvendig. Her kunne blandt andet konstateres, at Horne Land nu var blevet godkendt som Blomstrende Landsby og tildelt Blomst 1. Efterhånden som erfaringer indvindes og resultater opnås, vil udviklingsplanen fortsat blive tilpasset og revideret. Planen og kommende ændringer vil kunne læses på hjemmesiden og i Horne Lands Avis. Skal et lokalsamfund udvikles, så er det nødvendigt, at de lokale borgere går forrest. Det har horneboerne gang på gang vist, at de er villige til, når der opstår behov for nye faciliteter, aktiviteter m.v. Tænk f.eks. på etableringen af Provianten og beboer- og kulturhuset i den tidligere købmandsforretning i Dyreborg, ny mole i Dyreborg Havn, udbygning af Horne Idrætscenter, etablering af motionstræfpunktet ved Skolevej med bl.a. motionsredskaber, beachvolleybaner og tre motionsruter, belysning af Horne Kirke, stiftelse af et børne- og ungeråd, stiftelse af Horne Løbeklub og Hjertestarterforeningen for Horne Land. Det er alt sammen projekter, der har nydt bred opbakning i befolkningen. Formålet med udviklingsplanen Da Horne Land rummer gode institutioner, mange fritidstilbud til både børn og voksne samt masser af dejlig natur er det naturligt, at Horne Land som udviklingstemaer har valgt at satse på de aktive familier og turister.

3 Lokalrådet vil med udviklingsplanen tilkendegive over for bl.a. kommunen på hvilken måde man ser muligheder for at udvikle lokalområdet til gavn og glæde for nuværende og kommentere beboere og erhvervslivets indtjeningsmuligheder. De mange projekter i lokalplanen skal ikke løftes af lokalrådet alene, men tjene som inspiration for andre interessenter. Lokalrådet skal mere have en koordinerende funktion og over for relevante myndigheder være med til at støtte projekterne. 3 Bosætning De mange værdier på Horne Land, f.eks. naturen, de eksisterende faciliteter og fritidsaktiviteter gør, at det ved hvervning af tilflyttere ikke vil være formålstjenligt at satse på en enkelt målgruppe. Der skal være et varieret udbud af boligformer, så alle ønsker og behov kan blive opfyldt. For at sikre skolen og børneinstitutioner samt foreningernes fortsatte beståen er det vigtigt med flere børnefamilier. For at sikre plads til disse skal også være gode ældrevenlige boliger, så områdets ældre har mulighed for når de ønsker at flytte til noget mindre at overlade deres hidtidige bolig til børnefamilier. På den måde sikres en fortsat vækst i antal indbyggere, og at de ældre har mulighed for at fortsætte et aktivt liv på Horne Land. I en tid, hvor der generelt sker en fraflytning fra landet til byerne, er det vigtigt ikke kun at satse på tilflyttere, men i høj grad at skabe forhold, så de nuværende beboere bliver i området. Med hensyn til de unge, der flytter i forbindelser med studier/uddannelse m.v., er det vigtigt at gøre det interessant for dem at flytte tilbage, når de er færdige med deres studier. En mulighed for at fastholde de unge i nærområdet er, at der bliver mulighed for flere erhvervsuddannelser i Faaborg-området. Horne Land skal være et åbent samfund, der tager godt imod alle mennesker, uanset nationalitet og religion. Derfor skal målet være en øget befolkningstilvækst på Horne Land og med en tilvækst på to pct. i løbet af planperioden. Ved registrering af tilflyttere udsender Faaborg-Midtfyn Kommune et officielt velkomstbrev til de pågældende personer og med anbefaling til, at de henvender sig til det stedlige lokalråd for at få yderligere informationer om deres nye lokalområde. Lokalrådet og beboerforeninger skal være aktivt opsøgende overfor tilflyttere, byde disse velkomne og give dem informationer om jobmuligheder, aktiviteter og tilbud på Horne Land. Kommunen har udlagt et to hektar stort boligområde i nærheden af Vesterballe og Tygsbjergvej i Horne, hvilket giver mulighed for opførelse af omkring 20 nye boliger og dermed bidrage til befolkningstilvæksten. Desuden bør udstykkes attraktive grunde med udsigt til natur.

4 4 I samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune skal sikres, at faldefærdige og/eller tomme boliger nedrives, så de ikke skæmmer bybilledet og får potentielle tilflyttere til at vælge området fra. Erhverv: Et afgjort vigtigt element for trivsel og overlevelse er, at der findes velfungerende arbejdspladser både i den private og den offentlige sektor. Horne Land har stadig et driftigt erhvervsliv, mest inden for land-, mejeri- og skovbrug samt håndværk. Derimod er det tidligere så betydningsfulde erhvervsfiskeri i dag næsten forsvundet. Til gengæld er antallet af fritidsfiskere stigende. Den teknologiske udvikling med bl.a. fibernet åbner mulighed for, at der kan skabes flere helt eller delvist hjemmearbejdspladser samt etablering af firmaer med handel via internettet. Det stiller krav til bedre fibernet- og mobildækning på hele Horne Land. Det giver også bonus i form af mindre trafik- og miljøbelastning. Turisme natur & friluftsliv Turismen skal i de kommende årtier komme til at spille en endnu større rolle på Horne Land. De to store campingpladser Bøjden Strand Feriepark (fem stjerner), Sinebjerg Camping (tre stjerner) og den mindre Naturistforeningen Fyns campingplads på Horne Næs samt Hvedholm Slot, en række Bed & Breakfast-steder og shelters i Dyreborg Skov og på Horne Næs åbner mulighed for en væsentlig forøgelse af antal overnatninger på Horne Land. De forskellige former for tilbud betyder, at der er tilbud i forskellige prisklasser. Målet er yderligere shelters ved selve kyststrækningerne til brug for bl.a. kano- og kajakroere, der er på tur/ferie i Det sydfynske Ø-hav. Horne Kirke er Fyns største landsbykirke og Fyns eneste rundkirke og har potentiale til at tiltrække et endnu større antal turister og en meditationslabyrint vil synliggøre det unikke endnu mere. Kirken, der i 2013 fik en flot udendørs belysning, dannede i 2004 ramme om indspilningen af filmen Adams æbler. Det skal tilstræbes at genåbne klokketårn og kirkeloft for offentligheden. Den nærliggende Sørens Have skal udvikle sig til en helhed, hvor både lokale og gæster kan slå sig ned, nyde en kop kaffe og omgivelserne. Natur- og fuglereservatet Bøjden Nor på omkring 155 hektar er ynglested for ca. 45 fuglearter og rasteplads for tusindvis af vandfugle. De kan iagttages fra stranden og et observationsskjul, hvilket kan være med til at tiltrække fugle- og naturelskere. Horne Land har mange og fredede stenhegn, der skal fritlægges og renoveres.

5 5 Langs kysterne på Horne Land er flere gode fiskepladser, hvilket skal markedsføres bedre. For at øge servicen for turister vil det være ønskeligt med bl.a.: Kortmateriale over hele Horne Land med angivelse af overnatningssteder, spisesteder, attraktioner m.v. QR-koder, der kan scannes via smartphones ved seværdigheder, oldtidsminder, ejendomme m.v. Lysavis med lokale meddelelser i forretninger og institutioner. Stiforbindelser Horne Land rundt med let adgang til kysten Stiforbindelse til Øhavsstien og ridestien i Svanninge Bakker By- og naturvandringer med guide for både lokale og turister Tilbud om flere aktiviteter med tilknytning til havet, herunder udlejning af kanoer og kajakker Udlejning af cykler Madpakkesteder med bålsted, grill m.v. Ved en eller flere strande skal etableres ramper, så handicappede i f.eks. kørestol har mulighed for at komme i vandet ved f.eks. Drejet, Horne Sommerland, Sinebjerg Strand og ved Familiehaverne i Bøjden. Markedsføringen af turismen bør ske i en fælles strategi med synliggørelsen af Horne Land som et godt sted at bo og gæste. Det skal bl.a. ske på samt i samarbejde med Faaborg Turistbureau og Udvikling Fyn A/S. Hver sommer skal til brug for både lokale og turister udgives en kalender med sommerens aktiviteter, der ligeledes skal fremgå af Horne Land som Blomstrende Landsby skal synliggøres betydeligt bedre ved skiltning m.v. Beboerne skal opfordres til at plante blomster m.v. foran deres ejendomme og ikke mindst skal Hornelandevej forskønnes med blomster, buske m.v. i vejsiden, så gennemkørende får et smukkere indtryk af Horne by. Hold Byen-ren kampagnen skal udbygges på Horne Land, så områderne bliver endnu renere og mere indbydende for både beboere og gæster. Der skal etableres en flagallé i Horne by, som kan benyttes ved fælles arrangementer og købes til brug ved private og foreningers mærkedage m.v. Desuden skal der tænkes på juleudsmykning.

6 6 Skole- og børnepasning Horne Skole, der er en del af Landsbyordningen, skal være så attraktiv, at den er det naturlige valg for alle forældre på Horne Land, når deres børn skal starte deres skolegang. Børnene skal stimuleres og styrkes i deres nysgerrighed og læring. Der skal lægges stor vægt på en god trivselspolitik både på skolen og i Kærnehuset. Samarbejdet med forældrekredsen skal styrkes, så der sker større forældreinvolvering, f.eks. læsegruppe, der kan støtte svage elever, hjælp ved arrangementer og arbejdsdage med renovering/udbygning af udendørs faciliteter. Forældrene skal ikke løse opgaver, der ligger indenfor det faste personales arbejdsopgaver. Der skal være tilbud om dagpleje, vuggestue, børnehave og fritidshjem, hvor der lægges vægt på det grønne. I overensstemmelse med Faaborg-Midtfyn Kommunes målsætning skal også være et stærkt fokus på børnenes sprogudvikling. Institutionerne skal i nødvendigt omfang kunne tilbyde udvidet åbningstid af hensyn til de forældre, der helt eller delvist har arbejde på skæve tidspunkter. Der skal være et kvindenetværk for unge mødre og mulighed for åbne legestue(r), bl.a. i Spiren. Der skal opbygges et korps af reserve-bedsteforældre, der kan støtte og hjælpe unge børnefamilier, der ikke har familiær tilknytning i lokalområdet. Fritid og kultur Der skal tilstræbes et øget samarbejde mellem hallen, idrætscentret, institutionerne og forsamlingshuset. Der skal i lokalrådets regi nedsættes en arbejdsgruppe med det formål at fremme et sådant samarbejde. Det skal tilstræbes at danne en fælles bestyrelse for Horne Hallen og Horne Idrætscenter og eventuelt også Horne Forsamlingshus. Der skal tilstræbes et fælles bookingsystem for forsamlingshuset, hallen og idrætscentret for at udnytte faciliteterne bedst muligt. Horne Hallen skal have sin egen udviklingsplan som et supplement til den samlede udviklingsplan for Horne Land. Horne Forsamlingshus skal som nøglehus have en tættere relation til beboere og foreninger. Der skal nedsættes forskellige undergrupper, f.eks. en aktivitetsgruppe og en vedligeholdelsesgruppe, der kan hjælpe bestyrelse med konkrete opgaver. Der skal i foreningslivet tages hensyn til, at flere og flere ønsker at dyrke motion individuelt og på tidspunkter, som de selv bestemmer.

7 - Øget satsning og markedsføring af to af Horne Lands største sportsevents fodboldskoler/opvisningskamp med internationalt islæt og Horne Landløbet. De arrangementer kan være med til at brande Horne Land som sportsmekka endnu mere på såvel Fyns- som landsplan. - Den tidligere lergrav ved Horne Idrætscenter skal omdannes til et oplevelses- og motionsområde. - I forhold til den oprindelige plan for lergravsprojektet, beskrevet i forrige udviklingsplan, skal tages højde for, at der siden er etableret et motionstræfpunkt ved Skolevej. De to områder skal supplere hinanden og ikke konkurrere om motionisterne. - Der bør yderligere satses på: - Legelabyrint ved motionstræfpunktet og evt. andre steder på Horne Land - Fritidsklub/ungdomsklub skal udbygges med flere tilbud, bl.a. knallertværksted, så der også er aktiviteter for de piger og drenge, der ikke dyrker holdsport o. lign. - Sommersjov skal udbygges som sommerlejr med overnatning og forældreinvolveringen skal styrkes. - En årlig egnsfest/byfest med kåring af Årets Hornebo - Der skal være kunst i gadebilledet i stil med efterskolens årlige happening. 7 Kommunikation og markedsføring Hjemmesiden skal revurderes og være det helt naturlige sted at søge, når der ønskes oplysninger om Horne Land. Fra siden skal være links til samtlige andre hjemmesider vedr. Horne Land. Det er de forskellige foreninger institutioner og foreningers ansvar, at deres respektive hjemmesider er opdaterede og at de leverer bidrag til forsiden med nyheder, når de har noget af interesse for flere end deres egne medlemmer. Infrastruktur Etablering af en fast forbindelse mellem Fyn og Als vil være af stor erhvervs- og turistmæssigt betydning for hele regionen og placere Horne Land centralt med en hurtigere genvej syd på og derved binde Horne Land tættere på Sønderjylland og Europa. Ved etableringen af vejtilslutningsanlæg til broen skal tages størst mulig hensyn til naturen, herunder naturgenopretningsprojektet ved Bøjden Nor. En god kollektiv trafik er en forudsætning for, at det er attraktivt at bo på Horne Land. Af hensyn til cyklister og gående skal anlægges flere cykelstier, især fra Bøjden til Faaborg samt fortove langs landevejen gennem Horne by.

8 8 Støtte til udvikling af Horne Land For at fremme udvikling på Horne Land skal i lokalrådets regi eller som en selvstændig forening stiftes en fond, der kan støtte almennyttige formål på Horne Land. Fonden skal skaffes dens midler ved arrangementer, ved salg af andelsbeviser, modtagelse af gaver, donationer og testamentariske midler m.v. Udvikling er en stadig proces Arbejdet med udviklingen af Horne Land er en stadig proces. Efterhånden som erfaringer indvindes og resultater opnås, vil udviklingsplanen blive tilpasset og revideres. Udviklingsplanen skal findes på På hjemmesiden og i Horne Lands Avis skal desuden være beretninger om aktuelle projekter og aktiviteter. På lokalrådets årsmøder skal gives en redegørelse for status og evaluering af udviklingsplanen. For de mange projekter skal lykkes og udviklingen forblive positiv, er det vigtigt, at denne udviklingsplan for Horne Land bakkes op af lokalbefolkningen, af den lokale og regionale forvaltning samt af politikerne. Lokalrådets formål Lokalrådet har til formål at fremme udviklingen på Horne Land, hvilket sker ved at samarbejde med lokalområdets beboere, foreninger, institutioner og offentlige myndigheder. Lokalrådet deltager aktivt med de øvrige lokalråd i Faaborg-Midtfyn kommune via samarbejdet i paraplyorganisationen Fynsland. Desuden samarbejdes med de øvrige lokalsamfund omkring Helnæs-bugten, bl.a. med henblik på en samlet markedsføring af området, der er en del af Faaborg-Midtfyn og Assens kommuner. Lokalrådet består af syv personer, valg af og blandt alle, der er fyldt 16 år og har fast bopæl i Horne Sogn. Valget gælder for en to-årig periode. Det er lokalrådets ansvar at starte eller være medinitiativtager til dannelse af arbejdsgrupper, der kan løse forskellige opgaver. Der kan være tale om både faste udvalg og ad-hoc udvalg. Det skal tilstræbes, at deltagelsen i valghandlingen på årsmøderne bliver markant højere end hidtil for at synliggøre lokalbefolkningens opbakning til rådets arbejde. Hvis lokalrådet af kommunalbestyrelsen skal tillægges flere kompetencer og have flere midler vil det også være et krav, at lokalrådet er repræsentativt for lokalbefolkningen.

9 9 Horne Lands historie Halvøen Horne Land, der udgør Horne Sogn, består af lokalsamfundene Bjerne, Bøjden, Dyreborg, Horne og Sinebjerg. Der er 968 husstande med i alt beboere. Sognets historie og dens mange foreninger, institutioner m.v. er udførligt beskrevet i bogen Horne Land et godt sted at være, som i 2008 blev uddelt til samtlige beboere på Horne Land, og hvis resterende eksemplarer bruges til uddeling til nye borgere på Horne Land. Bogen kan findes på - -

Blomstrende Landsby - Blomst 2 - ansøgning

Blomstrende Landsby - Blomst 2 - ansøgning Blomstrende Landsby - Blomst 2 - ansøgning Intro: Lokalrådet for Horne Land nedsatte i januar 2012 en styregruppe på fem medlemmer, der i tæt samarbejde med rådet skulle gennemføre opgaverne i forbindelse

Læs mere

Horne Land. et godt sted at være. Udviklingsplan for Horne Land

Horne Land. et godt sted at være. Udviklingsplan for Horne Land Horne Land et godt sted at være Udviklingsplan for Horne Land Forord Indholdsfortegnelse Formålet med udviklingsplanen/ Lokalrådets formål 3 Beskrivelse af Horne Land 4 Bosætning 5 Erhverv, turisme 6 Natur-

Læs mere

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd Lokalråd og Toksværd Lokalområde / Toksværd Vi ønsker et stærkt lokalsamfund bygget på sammenhold, omsorg og gensidig respekt! Vi vil være synlige Lokalråd og Toksværd Forord: Hvad og hvorfor har vi sat

Læs mere

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune NORDDJURS KOMMUNE Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune Landdistriktspolitik 2013 2016 1. Indhold 2. Indledning...2 3. Fakta om Norddjurs Kommune...3 4. Mål og udviklingstemaer...4 4.1. Dialog, samarbejde

Læs mere

Vejdæmningen forbinder Helnæs med Fyn

Vejdæmningen forbinder Helnæs med Fyn Med vilje og hjerte Vejdæmningen forbinder Helnæs med Fyn Forord Med vilje og hjerte beskriver vores fælles fremtid, og hvordan vi sammen borgere, virksomheder og kommune skaber udvikling og det gode liv.

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

VISION 2030 VORDINGBORG KOMMUNE

VISION 2030 VORDINGBORG KOMMUNE VISION 2030 VORDINGBORG KOMMUNE Program 19.00 19.10 Velkomst ved Borgmester Knud Larsen 19.10 19.30 Præsentation af visionen ved Knud Larsen / Kommunaldirektør Lau Svendsen-Tune 19.30 20.00 Debat ved borde

Læs mere

HORNE VISION 2020. 200 elever i Horne skole!

HORNE VISION 2020. 200 elever i Horne skole! Horne Vision 2020 HORNE VISION 2020 200 elever i Horne skole! 2020 Fremtidens Horne Hornes fremtid som aktiv landsby er afhængig af tilflytning primært af en karaktér som kan styrke byens trivsel herunder

Læs mere

Den største omstilling i nyere tid

Den største omstilling i nyere tid Den største omstilling i nyere tid Forskydninger fra land til by Fald i befolkningstallet Ændret sammensætning: flere ældre, færre yngre, flere udenfor arbejdsmarkedet Fald i antal af arbejdspladser indenfor

Læs mere

(LUP)! Lokal udviklingsplan for Kastrup, Neder Vindinge Næs og Ornebjerg

(LUP)! Lokal udviklingsplan for Kastrup, Neder Vindinge Næs og Ornebjerg (LUP)! Lokal udviklingsplan for Kastrup, Neder Vindinge Næs og Ornebjerg Hvordan skal Den lokale udviklingsplan bruges: et fælles arbejdsdokument i forhold til udvikling af lokalområdet frem mod visionen

Læs mere

en landsby i stærk udvikling

en landsby i stærk udvikling Lyne en landsby i stærk udvikling Ansvarlig: Arbejdsgruppen Lyne December 2009 Foto: Gunnar Schmidt Indhold Indhold 2 Lyne s lokal historie 3 Lokal analyse...3 Befolkningsanalyse..4 Input.4 Hvad viser

Læs mere

JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED. Jungshoved et sving ud i naturen

JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED. Jungshoved et sving ud i naturen JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED Jungshoved et sving ud i naturen Foto Tage Klee Lokal udviklingsplan for Jungshoved, Vordingborg kommune, vedtaget på borgermøde juni 2016 Handlingsplan

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst

Læs mere

Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018

Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018 Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018 HVAD VIL VI GERNE OPNÅ OG HVILKEN EFFEKT ØNSKER VI? At alle borgere har mulighed for et aktivt og meningsfyldt fritidsliv At det er attraktivt at bidrage

Læs mere

Landdistriktspolitik Randers Kommune

Landdistriktspolitik Randers Kommune Landdistriktspolitik Randers Kommune 2016-2018 Forord Vi ønsker at skabe mere dynamik, vækst og udvikling i vores landdistrikter i Randers Kommune. Her ligger mere end 80 landsbyer hver med sin særlige

Læs mere

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune Landdistriktspolitik Nordfyns Kommune 2017-2021 Forord Kære læser Det er med stor glæde, at vi præsenterer dig for Nordfyns Kommunes landdistriktspolitik. Der tales meget om land og by, hovedstad og provins,

Læs mere

Føvling Stenderup - Tobøl

Føvling Stenderup - Tobøl Føvling Stenderup - Tobøl Udviklingsplan 2020 Føvling Stenderup Tobøl du mener, jeg mener, vi gør.. Indhold.: Indhold & Forord Historie Lokal analyse Befolkningsanalyse & Input Vision 2020 & Strategi Afslutning..

Læs mere

Turismestrategi frem mod 2021

Turismestrategi frem mod 2021 Turismestrategi frem mod 2021 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1. Overordnet om turistpolitiske overvejelser... 4 1.1 Regionale samarbejder... 5 1.1.1. Destination Fyn... 5 1.1.2 Naturturisme I/S... 6 2.

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst i arbejdspladser, service,

Læs mere

Landsbypolitik Kerteminde Landsbyråd

Landsbypolitik Kerteminde Landsbyråd Landsbypolitik 2019-2022 år senest 1/6) Lokalplaner De nuværende lokalplaner og ikke up-to-date og ikke flexible nok. Landbypolitik 2019-2022, Endeligt forslag, version 1 Status Bosætning handler om livskvalitet

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 INDLEDNING Ballerup Kommune er et dejligt sted at bo omgivet af natur, tæt på storbyen, med mange arbejdspladser og et aktivt foreningsliv. Kommunalbestyrelsen har store

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

Branding- og markedsføringsstrategi

Branding- og markedsføringsstrategi Branding- og markedsføringsstrategi for Assens Kommune 1. Indledning: Assens Kommunes vision Vilje til vækst realiserer vi gennem tre indsatsområder: Flere vil bo her, Vækst og udvikling og Alle får en

Læs mere

Ø-politik i Lolland Kommune

Ø-politik i Lolland Kommune Forside: Forslag til: Ø-politik i Lolland Kommune Askø/Lilleø, Fejø/Skalø og Femø i udvikling Lolland Kommune 2015 Hele dokumentet tænkes opsat i henhold til Lolland Kommunes grafiske profil. Side 2. Øerne

Læs mere

1. Bosætning. 2 stevns kommune

1. Bosætning. 2 stevns kommune Vision Stevns Kommune vil være kendt som et stærkt lokalsamfund i Øresundsregionen - i storslået natur, en alsidig kultur og med god plads til både at bo og leve i. 1 stevns kommune 1. Bosætning Stevns

Læs mere

FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018

FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018 FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018 2 Snaptuns fremtid 3 Vision for Snaptun Vi vil udvikle vores lokalområde under hensyntagen til bevaring af områdets mange kvaliteter. Vi vil bo her - det er et dejligt sted

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Blomstrende landsby, Bøjden gruppen

Blomstrende landsby, Bøjden gruppen Blomstrende landsby, Bøjden gruppen Rapport/konklusion fra gruppemøder, sommeren 2012. Førstehåndsindtryk Fra Siversbjerg : Flot udsigt! En fin og fartdæmpende chikane af den lange, lige, landevej. Derefter

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur- og Fritidspolitik Nordfyns Kommune Revideret den 15. august 2014 Dokument nr. 480-2014-852344 Sags nr. 480-2013-36230 Indhold FORORD... 2 INDLEDNING... 3 VISIONEN... 4 VÆRDIER... 5 NORDFYNS KOMMUNE

Læs mere

Turistpolitik for Haderslev Kommune

Turistpolitik for Haderslev Kommune Turistpolitik for Haderslev Kommune K O M M U N E Januar 2004 - B Y G G E R B R O M E L L E M F O R T I D O G F R E M T I D... 1 Udvikling & Kultur: Claus Dall, organisationskonsulent Henrik Ørnstrup,

Læs mere

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter (Der er i alt modtaget 31 besvarede skemaer) Hvordan har projektet medvirket til at nå de konkrete mål i LAG-himmerlands

Læs mere

Radikal Politik i Skive Kommune

Radikal Politik i Skive Kommune Radikal Politik i Skive Kommune En gevinst for landskaberne i Salling, for fjordmiljøet ved vore kyster, for forebyggelse og sundhed for den enkelte, for et aktivt kultur og fritidsliv og for uddannelsesniveauet

Læs mere

Borgermøde. Præstø under LUP

Borgermøde. Præstø under LUP Borgermøde Præstø under LUP Præstø Lokalråd 30. oktober 2012 Dagsorden 1) Kend din by - Præstø s historie Kaj Christiansen fortæller 2) LUP en Lokal Udviklings Plan Præsentation af begrebet (Henrik Reiche)

Læs mere

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK 2016 2 Indhold Forord af Lars Ejby Pedersen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget Bedre fysiske faciliteter Det attraktive byliv Talentudvikling og kreative vækstmiljøer

Læs mere

Friluftslivsstrategi. et friluftsliv, der byder op til dans

Friluftslivsstrategi. et friluftsliv, der byder op til dans Friluftslivsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans Kolofon: Udarbejdet af: Herning Kommune, Teknik og Miljø, 2015 Illustrationer: Ole Jørgensen Indhold Forord 5 Vision for friluftslivet 7 Friluftslivet

Læs mere

Idræts- og Fritidspolitik. for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv

Idræts- og Fritidspolitik. for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv Idræts- og Fritidspolitik for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv Ringsted Kommune marts 2012 Idræts- og Fritidspolitik for Ringsted Kommunes Borgere og foreningsliv Indhold 1. Kort om papir og proces

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Vi bygger fremtidens Skive Kommune

Vi bygger fremtidens Skive Kommune Vi bygger fremtidens Skive Kommune Socialdemokraterne vil, at der sættes gang i Skive Kommune igen. Vores vision er et helt Skive hvor der er plads til alle og brug for alle. Vi er 48.000 borgere med en

Læs mere

Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans

Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans Yderligere information: Teknik og Miljø Natur og Grønne Områder Rådhuset, Torvet 7400 Herning Telefon 96282828 teknik@herning.dk www.herning.dk Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans

Læs mere

Hvad vil du med Jungshoved?

Hvad vil du med Jungshoved? Hvad vil du med Jungshoved? Debatoplæg om lokal udvikling Ved Lokalrådets generalforsamling 2016 fremlægger bestyrelsen en ny vision for Jungshoved til debat. Mød op og vær med til at svare på vigtige

Læs mere

1. Udvikling og organisering af samarbejdet mellem borgere, institutioner, erhverv og foreninger på Mols/Helgenæs for at styrke området som helhed.

1. Udvikling og organisering af samarbejdet mellem borgere, institutioner, erhverv og foreninger på Mols/Helgenæs for at styrke området som helhed. Ingen har det hele Tilsammen har vi alt! Hvad er Mols i Udvikling? Mols i Udvikling er en paraplyorganisation på Mols, som har det hovedformål at udvikle Mols og Helgenæs på lokalbefolkningens præmisser.

Læs mere

Vrå. Publiceret af Cathrine Borg 10 december 2015 klokken 15:12 Powered by Enalyzer

Vrå. Publiceret af Cathrine Borg 10 december 2015 klokken 15:12 Powered by Enalyzer Vrå Publiceret af Cathrine Borg 10 december 2015 klokken 15:12 Powered by Enalyzer Side 1 Vrå Publiceret af Cathrine Borg 10 december 2015 klokken 15:12 Powered by Enalyzer Svar status Ikke svaret Afvist

Læs mere

Landsbyer i Faaborg-Midtfyn Kommune

Landsbyer i Faaborg-Midtfyn Kommune Landsbyer i Faaborg-Midtfyn Kommune 72 byer og landsbyer at tage vare på Faaborg-Midtfyn Kommune er Fyns største rent geografisk. 51.735 indbyggere ca. 75 % af dem bor i kommunens mindre byer og landsbyer

Læs mere

Lintrup. det idéelle hjørne

Lintrup. det idéelle hjørne 2010 2020 Lintrup det idéelle hjørne A n s v a r lig : L o k a lr å d e t i L in tr u p S e p te m b e r 2 0 1 0 Indhold Indhold...2 Forord...2 Lokal Udviklingsplan...3 Lintrup s historie...3 Lokal analyse...3

Læs mere

Høringsmøde på Rømø om Nationalpark Vadehavet

Høringsmøde på Rømø om Nationalpark Vadehavet Høringsmøde på Rømø om Et bud på udviklingsperspektiver ved v/ borgmester Laurids Rudebeck 10. august 2010 1. Udviklingsperspektivet er grundlaget for vores positive indstilling til 2. Nogle konkrete bud

Læs mere

Vision Greve - hvor livet er grønt

Vision Greve - hvor livet er grønt Vision 2020 Greve - hvor livet er grønt Vision 2020 Greve - hvor livet er grønt er udgivet af: Greve Kommune Greve Byråd Vedtaget af Greve Byråd december 2008 Henvendelse: Kontakt Ledelsessekretariatet

Læs mere

Introduktion for byrådet

Introduktion for byrådet Introduktion for byrådet Slagelse, 13. Januar 2014 En vision bliver til En politisk skabende 1-årig proces Grundig analyse af Slagelse Kommunes udfordringer og styrker Slagelse Kommune Vision Et enigt

Læs mere

LANDDISTRIKTS POLITIK

LANDDISTRIKTS POLITIK LANDDISTRIKTS POLITIK 2016-2018 Forord Vi ønsker at skabe mere dynamik, vækst og udvikling i vores landdistrikter i Randers Kommune. Her ligger mere end 80 landsbyer hver med sin særlige identitet, sine

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Udvikling af Horne Land Resultater fra spørgeunders. rgeundersøgelsegelse

Udvikling af Horne Land Resultater fra spørgeunders. rgeundersøgelsegelse Udvikling af Horne Land Resultater fra spørgeunders rgeundersøgelsegelse Q1: I relation til at skabe de bedste rammer for den videre udvikling og sammensætte nogle slagkraftige hold, vil vi gerne vide

Læs mere

2012-2022. Gudbjerg et rart sted at bo!

2012-2022. Gudbjerg et rart sted at bo! 2012-2022 Gudbjerg et rart sted at bo! Denne udviklingsplan er en del af LAG Svendborgs projekt Udviklingsplaner for lokalsamfund i Svendborg Kommune også kendt under navnet Visionsplaner eller Hvor skal

Læs mere

Fra færgeleje til havneleg

Fra færgeleje til havneleg VELKOMMEN TIL HALSSKOV bylivsprojektet Et projekt, der omfatter idéer til at få skabt liv i det ingenmandsland, der ligger mellem den gamle station og bibliotekstorvet / Halsskovvej. Fra færgeleje til

Læs mere

KULTURPOLITIK (UDKAST)

KULTURPOLITIK (UDKAST) KULTURPOLITIK (UDKAST) Næstved Kommune 2018 2022 INDHOLD 1. Fælles om et stærkt kulturliv 2. Kulturpolitikkens fokusområder 3. Næstved som kulturhovedstad 4. Styrkelse af kultur i lokalområderne 5. Kunst

Læs mere

Fællesskabelse i Faaborg-Midtfyn Kommune. Dialogmøde om egnsprofiler. Bjarne Ibsen. Professor Syddansk Universitet

Fællesskabelse i Faaborg-Midtfyn Kommune. Dialogmøde om egnsprofiler. Bjarne Ibsen. Professor Syddansk Universitet Fællesskabelse i Faaborg-Midtfyn Kommune Dialogmøde om egnsprofiler Bjarne Ibsen Professor Syddansk Universitet Verden skrumper og det gør Fyn også En personlig beretning fra Fåborg sogn For 50 år siden

Læs mere

Lokal Udviklingsplan for. XXXX XXX-området består af.

Lokal Udviklingsplan for. XXXX XXX-området består af. Lokal Udviklingsplan for XXXX XXX-området består af. Lokalområdets vision. Beskriv forhold, aktiviteter og ting der betyder noget for byen/lokalområdet. Disse punkter er et afsæt for at lokalområdet kan

Læs mere

Foreningen Als-Fyn Broen Upolitisk forening stiftet i 2013. Et regionalt udviklingsprojekt, der omdanner Sønderjylland og Fyn til udviklingsområder

Foreningen Als-Fyn Broen Upolitisk forening stiftet i 2013. Et regionalt udviklingsprojekt, der omdanner Sønderjylland og Fyn til udviklingsområder Foreningen Als-Fyn Broen Upolitisk forening stiftet i 2013 Et regionalt udviklingsprojekt, der omdanner Sønderjylland og Fyn til udviklingsområder Mål: Etablering af en fast forbindelse mellem Als og Fyn

Læs mere

Strategi for Bosætning. Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune

Strategi for Bosætning. Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune Strategi for Bosætning Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik UDKAST v. 04.04.2019 Det skal være nemt og sikkert at komme frem Mobilitets- og Infrastrukturpolitik 2018 2021 Godkendt af Byrådet den xx august 2019 En ny politik for Mobilitet og Infrastruktur Vi er

Læs mere

Indhold Forord 3 Landdistrikterne i Ikast-Brande Kommune Byrådets visioner 4 Liste og kort over kommunens landsbyer Bosætning

Indhold Forord 3 Landdistrikterne i Ikast-Brande Kommune Byrådets visioner 4 Liste og kort over kommunens landsbyer Bosætning Landdistriktspolitikken for Ikast-Brande Kommune Visioner og indsatsområder August 2011 Indhold Forord 3 Landdistrikterne i Ikast-Brande Kommune 4 Byrådets visioner 4 Liste og kort over kommunens landsbyer

Læs mere

Udviklingsstrategi LAG Randers-Favrskov 2015-2020

Udviklingsstrategi LAG Randers-Favrskov 2015-2020 Udviklingsstrategi LAG Randers-Favrskov 2015-2020 Visionen for LAG Randers-Favrskov er at støtte og udvikle tiltag, der forbedrer mulighederne for erhvervsliv og attraktive levevilkår i området. Vi vil

Læs mere

Borris Rådet Tillæg til udviklingsplan 2010-2020 (Udarbejdet forår 2012)

Borris Rådet Tillæg til udviklingsplan 2010-2020 (Udarbejdet forår 2012) Borris Rådet Tillæg til udviklingsplan 2010-2020 (Udarbejdet forår 2012) Indledning Borris Rådet inviterede i samarbejde med Landdistrikternes Hus til borgermøde den 22. maj 2012 under overskriften: Borris

Læs mere

UDKAST. Strategi for øget adgang til naturoplevelser

UDKAST. Strategi for øget adgang til naturoplevelser UDKAST Strategi for øget adgang til naturoplevelser Baggrund for strategien Adgang til natur og til gode naturoplevelser, har en stor værdi for både bosætning, sundhed, læringsmiljøer og friluftsliv. Det

Læs mere

Planstrategi 19. Program. Følgegruppemøde, den 15. august 2018

Planstrategi 19. Program. Følgegruppemøde, den 15. august 2018 Planstrategi 19 Følgegruppemøde, den 15. august 2018 Program 1. Velkommen - Dagsorden 2. Oplæg Status og proces, herunder sommerhuse Layout Cittaslow og temaer 3. Gruppearbejde 4. Opsamling Evt. Status

Læs mere

VÆGGEN DIT BIDRAG. Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019.

VÆGGEN DIT BIDRAG. Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019. VÆGGEN Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019. VÆGGEN er en del af den gensidige orientering mellem kommune og lokalråd om, hvilken udvikling

Læs mere

Vejen Byråd Politikområder

Vejen Byråd Politikområder Vejen Byråd 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Vejen Kommune Foto: Colourbox og Vejen Kommune Ordrenr.: 863-18 Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Juni 2018 Vejen Byråd Vejen Kommune er et godt sted, hvor det gode

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

DETAILHANDELSSTRATEGI. Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted

DETAILHANDELSSTRATEGI. Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted DETAILHANDELSSTRATEGI 2016 Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted Forord Denne detailhandelsstrategi er resultatet af den proces, som Byrådet i Vejen Kommune igangsatte i foråret 2015.

Læs mere

Politik for Nærdemokrati

Politik for Nærdemokrati Politik for Nærdemokrati oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 2 Rammer for nærdemokratiet... 4 2.1 Definition af lokalområder... 4 2.2 Lokal repræsentation...

Læs mere

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1 Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at

Læs mere

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune På vej mod 2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune 25.01.2007 På vej mod 2017 Haderslev Kommune 25.01.2007 Side 2

Læs mere

Udvalgsarbejde i Temagrupper.

Udvalgsarbejde i Temagrupper. Udvalgsarbejde i Temagrupper. Målsætning for udvalgsarbejdet. Lokalrådet har til opgave at udarbejde plan for lokalområdet. Gruppernes tema forslag skal være centrale elementer i denne plan. Lokalrådet

Læs mere

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition Vi ønsker mangfoldighed og sammenhæng nær & DYNAMISK Derfor vil vi styrke og udbygge kommunen, så hvert område bruger sin egenart og sine specielle kvaliteter

Læs mere

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 Indledning Med denne strategi for udvikling af turisme og oplevelser formulerer Greve Kommune nu for første gang en vision og et mål for

Læs mere

SOL. Lokal Udviklings Plan (LUP) for ovenover alting - stråler moder. for INDHOLD. 1. Planens status og formål. 2.

SOL. Lokal Udviklings Plan (LUP) for ovenover alting - stråler moder. for INDHOLD. 1. Planens status og formål. 2. for ovenover alting - stråler moder SOL INDHOLD 1. Planens status og formål 2. Om Stege og Omegn 3. SWOT lokalrådets vurdering af lokalområdets potentialer 4. Vision 5. Potentialer og indsatsområder /

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

Mål og plan for indsatsen i Ørebro for 2015 til 2017

Mål og plan for indsatsen i Ørebro for 2015 til 2017 Mål og plan for indsatsen i Ørebro for 2015 til 2017 - en perle i Danmark Lokalområdets mål og plan for indsatsen 2015 til 2017 Understøttelse af skole og landdistriktsudvikling Indhold 1. Lokalsamfund/skoledistrikt...

Læs mere

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Fælles retning for turismen i Region Sjælland Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Version 16. juni 2017 1 Motivation Turisme vækster i Danmark og internationalt, men i Region

Læs mere

Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune

Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune Eller: Ildsjæle sætter lys på lokale herligheder! Oplæg til Boligdag 2011 Torsdag den 5. maj 2011 på Esbjerg Højskole Lokalsamfundskonsulent

Læs mere

Afstemningstemaer til Bornholms Udviklingsplan 2012

Afstemningstemaer til Bornholms Udviklingsplan 2012 BILAG 6 Afstemningstemaer til Bornholms Udviklingsplan 2012 I forbindelse med kommunalbestyrelsens behandling af Bornholms udviklingsplan den 28. juni 2012 kom der afstemningstemaer fra SF, Venstre og

Læs mere

Adgang til Oplevelser

Adgang til Oplevelser Adgang til Oplevelser - en politik for styrkelsen af de særlige steder der findes i vores natur og landskaber og muligheden for oplevelsen af dem. Holbæk Kommune 2016 synliggøre fortællinger i landskabet

Læs mere

Åbning af Camp Mariagerfjord. 1. februar 2008. Hotel Amerika, Hobro. Fremtidsbillede af Mariagerfjord landdistrikter anno 2025

Åbning af Camp Mariagerfjord. 1. februar 2008. Hotel Amerika, Hobro. Fremtidsbillede af Mariagerfjord landdistrikter anno 2025 Åbning af Camp Mariagerfjord. 1. februar 2008. Hotel Amerika, Hobro. Fremtidsbillede af Mariagerfjord landdistrikter anno 2025 Forestil jer, at året er 2025 og vi ser tilbage på udviklingen i Mariagerfjord

Læs mere

Vision 2030 Med vilje og hjerte er godkendt af Assens Byråd den 27. marts 2019

Vision 2030 Med vilje og hjerte er godkendt af Assens Byråd den 27. marts 2019 Med vilje og hjerte Vision 2030 Med vilje og hjerte er godkendt af Assens Byråd den 27. marts 2019 < Vejdæmningen forbinder Helnæs med Fyn Forord Med vilje og hjerte beskriver vores fælles fremtid, og

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Landbyrådsrepræsentanten fra Houlbjerg og Borgerforeningen i Houlbjerg

Læs mere

Fagchefs indstilling Fyens Rundkirke, Horne. Ansøgt beløb. Indstilling Afslag Lokalrådet for Horne Land. 40.000 kr. Indstilling 40.000 kr.

Fagchefs indstilling Fyens Rundkirke, Horne. Ansøgt beløb. Indstilling Afslag Lokalrådet for Horne Land. 40.000 kr. Indstilling 40.000 kr. indstilling Oversigt over ansøgninger til 2. ansøgningsrunde af Faaborg-Midtfyn Kommunes landdistriktspulje 2012 Ansøger Formål beløb indstilling s indstilling Fyens Rundkirke, Horne Anlæggelse af meditationslabyrint

Læs mere

BYLIV I ALLERØD. facebook.com/mitallerod/

BYLIV I ALLERØD. facebook.com/mitallerod/ BYLIV I ALLERØD facebook.com/mitallerod/ BYEN MIDT I SKOVEN MENNESKER Med et støt stigende befolkningstal er Allerød en attraktiv erhvervs- og bosætningskommune. Vi ligger i hjertet af Nordsjælland tæt

Læs mere

Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv

Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv Disposition Friluftsliv i nuværende kommuneplaner Friluftsstrategier - hvad er det og hvordan arbejder kommunerne med dem? Hvorfor lave en friluftsstrategi?

Læs mere

Landdistriktspolitik for Lemvig Kommune

Landdistriktspolitik for Lemvig Kommune Landdistriktspolitik 2007-2013 for Lemvig Kommune Lemvig Kommune Rådhusgade 2 7620 Lemvig Side 1 af 8 1. Indledning 2. Tidshorisont Det er af stor værdi for Lemvig Kommune, at man i kommunen har landdistrikter

Læs mere

Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen. Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022

Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen. Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022 Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022 UDKAST 21. marts 2012 1 1. Introduktion til Kataloget Visions- og idékataloget

Læs mere

Branding af FAABORG-MIDTFYN 26.02.2009

Branding af FAABORG-MIDTFYN 26.02.2009 Branding af FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 26.02.2009 PROGRAM Branding af hvad og hvorfor? Holdninger Hvad gør kommunerne omkring jer? Forslag til brandgrundlag Den gode historie hvem skal fortælle den og hvor

Læs mere

SBi Boligdag 5 maj 2011 Helle Nørgaard, Statens Byggeforskningsinstitut, AAU. Tilflytning og bosætning i yderområderne

SBi Boligdag 5 maj 2011 Helle Nørgaard, Statens Byggeforskningsinstitut, AAU. Tilflytning og bosætning i yderområderne SBi Boligdag 5 maj 2011 Helle Nørgaard, Statens Byggeforskningsinstitut, AAU Tilflytning og bosætning i yderområderne Temaer i præsentation Rammebetingelser og regionale udviklingstræk Tilflytterne: hvem

Læs mere

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Til alle foreninger, organisationer, interessenter og borgere i Fredericia kommune, Fredericia, den 11. april 2016 Arbejdet med at skabe en ny kultur- og idrætspolitik

Læs mere

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget 2014-17 Dette oplæg giver information og inspiration til det borgermøde, som Furesø Kommune har inviteret til den 12. juni 2013. På borgermødet præsenteres

Læs mere

Kommuneplan 2013-2025 for Langeland Kommune. Langeland Kommune Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6000 www.langelandkommune.

Kommuneplan 2013-2025 for Langeland Kommune. Langeland Kommune Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6000 www.langelandkommune. Kommuneplan 2013-2025 for Langeland Kommune Udarbejdet og udgivet af: Langeland Kommune Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6000 www.langelandkommune.dk Ikrafttrædelsesdato: 14. april 2014 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

LAG Midt-Nordvestsjælland

LAG Midt-Nordvestsjælland LAG Midt-Nordvestsjælland Tilskud til udvikling af liv og erhverv i landdistrikterne Lokale aktionsgrupper (LAG er) er lokalt forankrede foreninger, som skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene

Læs mere

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen Søvej 1 8600 Silkeborg Sendt via hjemmesiden under Din mening og pr. e-mail til teknikogmiljoe@silkeborg.dk Kirsten Kruckow Sorringvej 77, Voel 8600 Silkeborg

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Vision 3. Temaer Fællesskaber og synergier Faciliteter Idræt og bevægelse Børn Kultur

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Vision 3. Temaer Fællesskaber og synergier Faciliteter Idræt og bevægelse Børn Kultur KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat og Byudvikling NOTAT 21. marts 2019 Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2020-2023 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Vision 3.

Læs mere

VELKOMMEN TIL LÆBORG SOGN - ET GODT STED AT BO

VELKOMMEN TIL LÆBORG SOGN - ET GODT STED AT BO VELKOMMEN TIL LÆBORG SOGN - ET GODT STED AT BO FÆLLESSKAB, STILHED, NÆRHED, UDSYN 2 INDHOLD 4 INTRODUKTION 6 FORENINGER OG INSTITUTIONER I SOGNET 6 Friskolen 7 KFUM spejderne 8 Læborg Multihus 9 LG&U 10

Læs mere