Referat fra det 9. møde i Vordingborg Kommunes Miljøråd d. 25. maj 2009

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra det 9. møde i Vordingborg Kommunes Miljøråd d. 25. maj 2009"

Transkript

1 Til medlemmer (og suppleanter) af Vordingborg Kommunes Miljøråd Rådhuset Postboks Vordingborg T F Journalnr CPR-nr. Paul Debois D E. Referat fra det 9. møde i Vordingborg Kommunes Miljøråd d. 25. maj Deltagere: Formanden Erling B. Nielsen, Vordingborg Kommune; Ole Meyer, Danmarks Naturfredningsforening; Torben Nielsen, Dansk Landbrug; Tommy Clausen, Danmarks Sportsfiskerforbund; Bjarne Nielsen, Friluftsrådet; Johnny Andersen, Danmarks Jægerforbund; Peter Oxholm Tillisch, Dansk Skovforening; Annie Pilgaard, Danmarks Kano- og Kajakforbund; Kristoffer Buck Petersen, Museerne; Mikkel Bornø Clausen, Skov- og Naturstyrelsen Storstrøm, Paul Debois og Flemming Kruse, Vordingborg Kommune. Fraværende/afbud: Jens Dithmarsen, Dansk Ornitologisk Forening; Peter Møller Kristensen og Torben Nøhr, Vordingborg Kommune Referat: Punkt 4 blev taget først men referatet er skrevet i dagsordenrækkefølge. Erling B Nielsen bød Bjarne Nielsen velkommen som ny repræsentant for Friluftsrådet og sagde tak til Peter Tillisch for ekskursionen til Knudshoved. (Dagsorden) Ad. 1) Godkendelse af dagsorden: Dagsordenen blev godkendt. Ad. 2) Godkendelse af referat fra møde d. 23. februar Referatet blev godkendt med den tilføjelse, at Pia Bro Christensen (ikke Rasmussen) er det korrekte navn nævnt under pkt. 3 gensidig orientering.

2 Ad. 3) Gensidig orientering Torben Nielsen, Dansk landbrug omtalte møde i Viemose Forsamlingshus d. 4. maj, hvor landboforeningerne og Vordingborg Kommune v/natursekretariatet ved et fællesmøde havde fået valgt vandløbsrepræsentanter. Der deltog ca. 30 lodsejere i mødet. Peter Tillisch, Dansk Skovforening fortalte, at DS er ked af at mulighederne for at anvende biobrændsel og aktiviteter som indtjeningsmuligheder for skovejerne ikke er prioriteret i de forskellige udspil fra centralt hold. Ole Meyer, Danmarks Naturfredningsforening og Erling B. Nielsen, Vordingborg Kommune omtalte den ceremoni, der tidligere på dagen havde fundet sted i Vordingborg, hvor Borgmesteren og Præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening havde underskrevet aftale om Vordingborg Kommune som Klimakommune. Mikkel Bornø Clausen, Skov & Naturstyrelsen - Storstrøm fortalte om partnerskabsprojekt (i støbeskeen) på Østmøn (Mandemarke), hvor formidling og friluftslivsfaciliteter (pumpehus m.v.) samt naturforbedringer (mose) skal laves til glæde Mandemarke s beboere og besøgende. Projektet tænkes finansieret af partnerskabsmidler, LAK og bidrag fra Friluftsrådet. Miljørådet (evt. undergruppen, der er nedsat af Miljørådet til dette formål, hvis tidspunktet ikke harmonerer med mødefrekvens tilføjelse af ref.) får projektet til udtalelse. Paul Debois, Vordingborg Kommune omtalte kort status for spildevandsplan og udleverede pressemeddelelse om emnet../. Pressemeddelelse vedlagt. Erling B. Nielsen, Vordingborg Kommune fortalte om den politiske beslutningsproces. Har været behandlet i økonomiudvalg og skal nu i kommunalbestyrelse. Den af ØK indstillede spildevandsplanen betyder færre men større rensningsanlæg. Som eksempel omtalte Erling problemerne med Mern renseanlæg og den højt målsatte Mern Å, hvor der nu er sket fysisk restaurering af lange strækninger. Erling omtalte desuden problemstillingen med de mange husstande i det åbne land, hvor der skal ske forbedringer. Paul Debois, Vordingborg Kommune omtalte kort status for en kommende Vandforsyningsplan. Miljøsekretariatet indsamler pt. oplysninger til brug for planen. Og Grundvandsrådet har nedsat en arbejdsgruppe, der arbejder på en model for sløjfning af brønde og boringer. Der forventes et planforslag klart i Flemming Kruse, Vordingborg kommune fortalte om handlingsplanen for bekæmpelse af Kæmpebjørneklo. Planen koncentrerer sig i første omgang om den sydlige kystnære del af kommunen. Et ressourcespørgsmål. Der satses først og fremmest på information og motivation, men påbud mv. kan naturligvis komme på tale i udvalgte tilfælde. Der arbejdes på registreringsmetode via hjemmeside og evt. også et samspil med SNS s hjemmeside. Kalvehavearealet som Miljørådet besøgte på ekskursionen i 2008 er ved at gro til igen i Kæmpebjørneklo og andre invasive arter. Johnny Andersen, Danmarks Jægerforbund spurgte til

3 plejen. Natursekretariatet har også konstateret af ejerne ikke har magtet opgaven fuldt ud. Der sættes nu flere dyr på arealet. Flemming fortalte om det kommunale areal Trellemarken, hvor der er mange Kæmpebjørneklo. Arealet er netop blevet hegnet, og der er sat (mange 100 stk.) dyr på arealet til bekæmpelse. Desuden en del snak om præmisserne for anvendelse af pesticider i bekæmpelsesprocessen. Erling B. Nielsen, Vordingborg Kommune redegjorde til sidst for kommunens økonomiske situation. Der blev udleveret eksemplarer af de politisk godkendte: - Vordingborg Kommunes Naturpolitik - Vordingborg Kommune Natursekretariatet Redegørelse 2008 og Handleplan De to papirer er begge med status som forslag blevet præsenteret for Miljørådet på forrige møde. Der blev udleveret artikler og billedserie fra ekskursionen til Knudshoved../. Også vedlagt referatet. Ad. 4) Kommuneplanen Johan Landgren fra Vordingborg Kommunes udviklingsstab fortalte om status for kommuneplanen. Der blev udleveret eksemplar af kommuneplanforslaget og eksemplar af folder om kommuneplanforslaget. Planforslaget har fokus på centerstrukturen i den ny kommune../. Johans oplæg er vedlagt referatet. Der var spørgsmål til tilblivelse af hørings-hvidbog. Hvem filtrerer? Svar: Der er ikke tale om filtrering men måske om samling af spørgsmål. Men alle bidrag fra borgere, organisationer mv. medtages i Hvidbogen. Ad. 5) Mødetema: Landbruget og Naturen. Oplæg fra Ole Meyer. Danmarks Naturfredningsforening og Torben Nielsen, Dansk Landbrug. Ole Meyers oplæg tog udgangspunkt i de to papirer, der blev udleveret på forrige møde: - Artikel fra Information: Kåre Pedersen: EU-regler truer dansk landbrug, der truer naturen. - Danmarks naturfredningsforening: Fremtidens Landbrug i balance med natur og miljø. Torben Nielsen: Udleverede sin disposition til oplæg../. Torbens disposition vedlagt. Torben udleverede desuden et papir (fra DLG) med opgjorte sprøjtehyppigheder i forskellige EUlande, der viste den laveste hyppighed i DK. Oplæg og den efterfølgende diskussion er vanskelig at referere. Så der er kun tale om udvalgte (forhåbentligt korrekt formulerede) bidrag valgt/sammenskrevet af referenten. Følgende kan nævnes:

4 Torben N,DL (frit citeret) Mange landmænd vil gerne dyrke natur, hvis de opnår samme dækningsbidrag som på en hvedemark. Altså at der skal kompenseres. DN s forslag om 1/3 til natur urealistisk, men gerne mere natur. Torben nævnte eksempel fra UK, hvor landmand (mod kompensation) dyrker viber på toppen, landbrug på skråninger og natur på lavbundsarealer. Torben mente, at en jordbank vil være en god idé for at fremme mulighederne for flere naturarealer. Henviste til opkøb af udvalgte (natur)arealer, som en mulig vej. Sammenligning med store lande med megen udyrkbar jord ikke rimelig i forhold til DK med megen dyrkbar jord. De (store lande) ville gerne dyrke mere, men kan af naturgivne forhold ikke. Derfor naturparker i DK og nationalparker i de større lande. Ole M, DN lagde vægt på den manglende balance, og gjorde opmærksom på, at det ikke handlede om hvorvidt vi skal have landbrug, men hvordan. Omlægning til økologi, der skal satses på kvalitet. Han nævnte også at der er tale om en udvikling over de næste 30 år. DK er tæt befolket og mangler større naturområder. Natur også af positiv betydning for klimaet. Peter T., DS savner en nationaløkonomisk beregning af konsekvenser af de forskellige tiltag. Mener at det er nødvendigt med store enheder, for at opnå de ønskede mål i forhold til svinehold. Startede en snak om forbrugerens betydning for hvad og hvordan, der dyrkes. Peter gav eksempler på hvor svært det er at finde dansk kød i kølediskene. Mener at udgangspunkterne i DK og Sydeuropa er for forskellige til at man kan sammenligne direkte. En reduktion fra et lavt niveau i anvendelse af gødning og sprøjtemidler i DK til et lavere niveau er en relativt større belastning for producenterne, end reduktion fra et højt niveau til et lidt lavere i de Sydeuropæiske lande. Johnny Andersen, DJF omtalte de store monotone monokulturer som et problem for natur og miljø. Nævnte jægernes store indsats for at plante til gavn for både den jagtbare del af faunaen og den ikke jagtbare, men også at denne indsats var relativt upåagtet. Mener at den danske tradition tilskriver, at vi lander et sted mellem DN s og DL s udgangspunkter. Erling B.N., Vordb. Kom. omtalte den politiske forbrugers betydning og mente også at vi vil lande et sted mellem DN s og DL s udgangspunkter for natur og miljøforbedringer. 6) Mødetema: Hvordan kommer vi videre med etablering af en nationalpark på Møn. Der var kun kort tid til emnet som derfor forventeligt tages op på et senere tidspunkt. Der udspandt sig en kort diskussion om mulighederne set i lyset af grøn vækst og erfaringer med habitatdirektivet o.l. Der blev nævnt behovet for fordelingsjord/jordbank, forbedring af naturindholdet ved konkrete projekter og behovet for økonomi. Konkret vil vi se nærmere på præmisserne (ny?) for en jordbank. 7) Evt. herunder ønsker til mødetemaer.

5 Næste ordinære møde er d. 21. september 2009 kl Bemærk mødested. På tilbud fra Muséerne v/ Kristoffer Buch Petersen, så holdes mødet på Borgcenteret, Slotsruinen Vordingborg. Der vil være en rundvisning efterfulgt af ordinært møde. Mødetema vil bl.a være borgcenterplanerne. Forslag til program/dagsorden aftales nærmere mellem Muséerne og Natursekretariatet. Sensommerekskursionen blev aftalt til d. 7. september Temaet er de naturplaner som en række landmænd på Østmøn har fået udarbejdet. Torben N. er vært. Desuden en besigtigelse af Høvblege (naturpleje på areal administreret af SNS-Storstrøm) og en tur til Mandemarke (partnerskabsprojekt). Program aftales mellem Torben N., Mikkel B.C. og Paul D. Venlig hilsen Paul Debois Medfølgende bilag: - Pressemeddelelse om spildevandsplan. - Artikler og billedserie fra ekskursionen til Knudshoved - Johan Landgrens oplæg om kommuneplanen. - Torben Nielsens oplægsdisposition til pkt. 4 Landbruget og Naturen

Referat af det 10. møde i Vordingborg Kommunes Miljøråd d. 21. september 2009

Referat af det 10. møde i Vordingborg Kommunes Miljøråd d. 21. september 2009 Til medlemmer (og suppleanter) af Vordingborg Kommunes Miljøråd Rådhuset Postboks 200 4760 Vordingborg T. 55 36 36 36 F. 55 36 27 00 www.vordingborg.dk Journalnr. 2009-3305 CPR-nr. Paul Debois D. +45 55

Læs mere

Til medlemmer, suppleanter m.fl. af Vordingborg Kommunes Miljøråd

Til medlemmer, suppleanter m.fl. af Vordingborg Kommunes Miljøråd Til medlemmer, suppleanter m.fl. af Vordingborg Kommunes Miljøråd Valdemarsgade 43 Postboks 200 4760 Vordingborg Tlf. 55 36 36 36 www.vordingborg.dk Sagsnr.: 13/555 Dokumentnr.: 138745/13 Sagsbehandler:

Læs mere

Referat af det 35. møde i Vordingborg Kommunes Miljøråd d. 23. november 2015

Referat af det 35. møde i Vordingborg Kommunes Miljøråd d. 23. november 2015 Til medlemmer, Valdemarsgade 43 suppleanter m.fl. af 4760 Vordingborg Vordingborg Kommunes Tlf. 55 36 36 36 Miljøråd www.vordingborg.dk Sagsnr.: 13/555 Dokumentnr.: 164940/15 Afdeling: Land og Miljø Sagsbehandler:

Læs mere

Referat af det 33. møde i Vordingborg Kommunes Miljøråd d. 11. maj 2015

Referat af det 33. møde i Vordingborg Kommunes Miljøråd d. 11. maj 2015 Til medlemmer, Valdemarsgade 43 suppleanter m.fl. af 4760 Vordingborg Vordingborg Kommunes Tlf. 55 36 36 36 Miljøråd www.vordingborg.dk Sagsnr.: 13/555 Dokumentnr.: 72676/15 Afdeling: Land og Miljø Sagsbehandler:

Læs mere

Referat af det 34. møde i Vordingborg Kommunes Miljøråd 14. september 2015

Referat af det 34. møde i Vordingborg Kommunes Miljøråd 14. september 2015 Til medlemmer, Valdemarsgade 43 suppleanter m.fl. af 4760 Vordingborg Vordingborg Kommunes Tlf. 55 36 36 36 Miljøråd. www.vordingborg.dk Sagsnr.: 13/555 Dokumentnr.: 130187/15 Afdeling: Land og Miljø Sagsbehandler:

Læs mere

Referat af mødet i de politiske følgegrupper for vandoplandene 2.5 Smålandsfarvandet og 2.6 Østersøen d. 23. marts 2012

Referat af mødet i de politiske følgegrupper for vandoplandene 2.5 Smålandsfarvandet og 2.6 Østersøen d. 23. marts 2012 Til medlemmer, suppleanter m.fl. af de politiske følgegrupper for vandoplandene 2.5 Smålandsfarvandet og 2.6 Østersøen Rådhuset Postboks 200 4760 Vordingborg T. 55 36 36 36 F. 55 36 25 00 www.vordingborg.dk

Læs mere

Referat af det 30. møde i Vordingborg Kommunes Miljøråd d. 15. september 2014

Referat af det 30. møde i Vordingborg Kommunes Miljøråd d. 15. september 2014 Til medlemmer, suppleanter Valdemarsgade 43 m.fl. af Vordingborg 4760 Vordingborg Kommunes Miljøråd. Tlf. 55 36 36 36 www.vordingborg.dk Sagsnr.: 13/555 Dokumentnr.: 111359/14 Afdeling: Land og Miljø Sagsbehandler:

Læs mere

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007 TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE NATUR & MILJØ Dato: 10.10.07 Sagsnr.: 07/1886 Kontaktperson: Jens Peder Matthiesen Dir. tlf.: 79966250 Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere:

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Tid: kl. 15.00-18.00 Poul Falck (PF), Formand Mogens Agergaard (MA), Danmarks Naturfredningsforening Anders Myrtue, Odense Bys Museer Per

Læs mere

Referat fra det andet møde i Vandrådet for Østersøen d. 28. august 2017.

Referat fra det andet møde i Vandrådet for Østersøen d. 28. august 2017. Til medlemmer, suppleanter m.fl. af Vandrådet for Østersøen Sagsnr.: 16/23735 Dok.nr.: 123805/17 Afdeling for Byg Land og Miljø Sagsbehandler Paul Debois 55 36 24 12 pde@vordingborg.dk 29-08-2017 Referat

Læs mere

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd.

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd. Notat 27. januar 2011 Dok. nr. 5998875 Sags id. 863351 Teknik og Miljømyndighed Natur og Miljø Dan Raahauge BERETNING FOR GRØNT RÅD 2009-2010 T 54676426 Grønt Råd blev oprettet af Byrådet i 2007. Grønt

Læs mere

Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me. Referat fra Grundvandsrådsmøde den 19.

Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me. Referat fra Grundvandsrådsmøde den 19. Referat Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me Aalborg Forsyning Forsyningsvirksomhederne Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 9400 Nørresundby Referat

Læs mere

Fællesmøde 2, mellem vandløbslaugs formænd, næstformænd og Tønder Kommune

Fællesmøde 2, mellem vandløbslaugs formænd, næstformænd og Tønder Kommune Fællesmøde 2, mellem vandløbslaugs formænd, næstformænd og Tønder Kommune Mødet blev holdt den 25. marts 2015 i kantinen ved Landbrugsrådgivning Syd. Mødedeltagere i forhold til vedlagte liste. Ole Hansen

Læs mere

Referat af det 40. møde i Vordingborg Kommunes Miljøråd d. 27. februar 2017.

Referat af det 40. møde i Vordingborg Kommunes Miljøråd d. 27. februar 2017. Til medlemmer, suppleanter m.fl. af Vordingborg Kommunes Miljøråd. Sagsnr.: 16/3150 Dok.nr.: 31163/17 Sagsbehandler Paul Debois 55 36 24 12 pde@vordingborg.dk 27-02-2017 Referat af det 40. møde i Vordingborg

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødereferat 4. vandrådsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato: 25.09.2014 Varighed:

Læs mere

Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008.

Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008. Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008. Deltagere: Annita Svendsen, Skov- og Naturstyrelsen Fyn Carl Peter Greve, Danmarks Jægerforbund Christian Ahlefeldt, Dansk Skovforening Flemming

Læs mere

MØDEREFERAT. Aalekjær (Friluftsrådet) og Ralf Kristensen (Friluftsrådet, suppleant)

MØDEREFERAT. Aalekjær (Friluftsrådet) og Ralf Kristensen (Friluftsrådet, suppleant) SOLRØD KOMMUNE Teknik og Miljø MØDEREFERAT Emne: Referat Grønt Råds Møde den 17. maj 2018 Mødedato: 17. maj 2018 Kl.: 16:30 Mødedeltagere: Egon Petersen (F), Dorte Linder (A, suppleant), Birgitte Rasmussen

Læs mere

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø Mødereferat Den 24. september 2012 REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: Mandag den 27. August 2012 Mødetid: Kl. 15.30 til

Læs mere

Referat af mødet d. 28. november 2007

Referat af mødet d. 28. november 2007 By- Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Park og Natur Odense Slot Indgang M Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 65919681 E-mail nmt.bkf@odense.dk Referat af

Læs mere

Vandråd Kattegat Skagerrak Referat fra 2. møde 7. maj 2014

Vandråd Kattegat Skagerrak Referat fra 2. møde 7. maj 2014 8.maj 2014 Vandråd Kattegat Skagerrak Referat fra 2. møde 7. maj 2014 Mødetidspunkt: 7. maj 2014 Klokken 9.00 16.00 Hjallerup Kulturhus Nørre Alle 3, 9320 Hjallerup Dagsorden udsendt 29. april 2014 Deltagere

Læs mere

Hvidbog. Udkast til Natura 2000-handleplan Omhandler indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet vedr.:

Hvidbog. Udkast til Natura 2000-handleplan Omhandler indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet vedr.: Hvidbog Omhandler indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet vedr.: Udkast til Natura 2000-handleplan 2012-2015 Flynder Å og heder i Klosterhede Plantage Natura 2000-område nr. 224 Habitatområde

Læs mere

7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern

7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern 7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner Sted: Harrild Hede Naturcenter Dato: 30. januar 2018 Varighed: 18:30 20.30 Referent: Ikast-Brande

Læs mere

Vedrørende: Møde i Grønt Råd Mødedato: 21. 04.2009 Deltagere:

Vedrørende: Møde i Grønt Råd Mødedato: 21. 04.2009 Deltagere: Mødereferat Vedrørende: Møde i Grønt Råd Mødedato: 21. 04.2009 Deltagere: Odder kommune, Teknisk udvalg v/elvin J. Hansen (formand for Grønt Råd) Danmarks Naturfredningsforening Lokalkomité Odder v/ Dorthe

Læs mere

Til stede: sagsbehandler

Til stede: sagsbehandler Katrine Foss-Pedersen Den 10.03.2011 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Den 2. marts 2011 kl. 15.00 Lokale 2 Lundbakvej 5, Pandrup 1 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse af

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Evaluering af Grønt Råds arbejde.... 2 Vand og Naturplaner.... 4 Retablering af Bisbækken....

Læs mere

Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby

Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby GRØNT RÅD REFERAT Af Grønt Råds møde den 12. december 2013 Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby 19. december 2013 Brevid:

Læs mere

Afholdt: Den 28. oktober, 2016 kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Den 28. oktober, 2016 kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/6 Referat fra 4. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Den 28. oktober, 2016 kl. 10.30 13.30 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Referat af Hjorteforvaltningsmøde den 7. november 2007.

Referat af Hjorteforvaltningsmøde den 7. november 2007. Odsherred, den 15. november 2007 Referat af Hjorteforvaltningsmøde den 7. november 2007. Dagsorden: 1. Godkendelse af ref. 2. Siden sidst, Mikkel, Asger - pressemeddelelse, medieomtale 3. Ulovlig jagt,

Læs mere

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Mødedato: Onsdag den 10. september 2014 Mødetidspunkt: Kl. 10.30 Mødested: Borgerhuset Stationen, Ll. Sct. Hans Gade 7, 8800 Viborg Mødeleder: Flemming

Læs mere

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat Det Grønne Råd, Skive Kommune Referat Møde d. 24. november 2016 Mødet blev afholdt i Den Blå Diamant, Rådhuspladsen 2, 7800 Skive. Mødetidspunkt: 16.00-18.00 Deltagere: - Erik Preisler, Skive Idrætssamvirke

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl. 9.30 Mødelokale 2 Dagsorden: Siden sidst....1 Grønt Partnerskab Oasen...2 Friluftsliv i Jammerbugt Kommune...3 Jammerbugt kommunes skiltning

Læs mere

Status for arbejdet med Vand- og Naturplaner Hvordan kan kommunen bruge lavintensivt landbrug / økologi som virkemiddel

Status for arbejdet med Vand- og Naturplaner Hvordan kan kommunen bruge lavintensivt landbrug / økologi som virkemiddel Status for arbejdet med Vand- og Naturplaner Hvordan kan kommunen bruge lavintensivt landbrug / økologi som virkemiddel Paul Debois Vordingborg Kommune Disposition: Vand - og natura2000 planerne! Vandoplandene

Læs mere

Referat fra 6. møde i Grønt Råd for Struer Kommune den 31. maj 2010

Referat fra 6. møde i Grønt Råd for Struer Kommune den 31. maj 2010 Rådhuset Natur- og Miljøafdelingen Kurt Vanggaard Telefon 96 84 84 45 Dato: 7.6.2010 J.nr.: 1/5 Referat fra 6. møde i Grønt Råd for Struer Kommune den 31. maj 2010 Afbud fra: Poul-Ole Jensen Bjarne Jensen

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening Frank Elm Jacobsen, Dansk Cyklist Forbund

Læs mere

Torsten Jensen og Jens Peter Simonsen deltog kun i den første del af mødet (Punkt 1-3).

Torsten Jensen og Jens Peter Simonsen deltog kun i den første del af mødet (Punkt 1-3). TEKNIK OG MILJØ Emne Grønt Råds Møde den 22. november 2018 Mødedato 22. november 2018 Tidspunkt 16:30-19:00 Mødested Lokale 125b Deltagere Egon Petersen (F), Dorte Linder (A, suppleant), Birgitte Rasmussen

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat : Torsdag den 27. november 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Julefrokost kl. 18. Medlemmer: Deltagere: Ebbe Kanneworff (Danmarks

Læs mere

Referat af VFR-møde den 20. marts 2006

Referat af VFR-møde den 20. marts 2006 Referat af VFR-møde den 20. marts 2006 Referat af ordinært VFR-møde den 20. marts 2006 Godkendt den 11. august 2006 Deltagere: Fra Vildtforvaltningsrådet: Per Ole Olesen, formand Anders Lassen, De danske

Læs mere

side 1 Åbent referat for Grønt Råds møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Grønt Råds møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Grønt Råds møde den 20.11.2012 kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 11. Status Sybergland... 3 12. Til Grønt Råd 20. november 2012... 3 13. Vand og

Læs mere

Tak for et godt møde i mandags! - Dejligt, at aktive borgere vil fortsætte indsatsen mod de invasive planter. Hermed mødereferat.

Tak for et godt møde i mandags! - Dejligt, at aktive borgere vil fortsætte indsatsen mod de invasive planter. Hermed mødereferat. Dato: torsdag 29. april 2010 16.00 Kære alle på min liste over bjørneklobekæmpere, Tak for et godt møde i mandags! - Dejligt, at aktive borgere vil fortsætte indsatsen mod de invasive planter. Hermed mødereferat.

Læs mere

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune. 2010. Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 (vedtaget af Byrådet i Hjørring xx.xx.2018) 1. Formål og arbejdsområde

Læs mere

Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012

Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012 Dok.nr. 1111627 Sagsnr. 985046 Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012 Sted: Blåvand Naturcenter, Fyrvej 81, 6840 Blåvand Tid: 27. marts 2012 kl. 14.00 16.00

Læs mere

Referat fra afdelingsbestyrelsens møde mandag den 3. november 2014

Referat fra afdelingsbestyrelsens møde mandag den 3. november 2014 Referat fra afdelingsbestyrelsens møde mandag den 3. november 2014 Mødedeltagere: Jan Lemser Lone Clausen Ebbe Merkelsen Ulla Loren Hansen Rauf Hasanezadeh Jesper Olesen Bjarne Kristensen Henrik Bjørn

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde 5. september 2013

Referat af Grønt Råds møde 5. september 2013 Referat af Grønt Råds møde 5. september 2013 09.10.2013 Tilstede fra Rådet: Danmarks Naturfredningsforening, Sven Thorsen Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Dansk Landbrug Sydhavsøerne, John Nielsen

Læs mere

Mødet blev afholdt torsdag d. 16. august 2012 kl på Løvbakke naturcenter.

Mødet blev afholdt torsdag d. 16. august 2012 kl på Løvbakke naturcenter. TEKNIK OG MILJØ Til Grønt Råds medlemmer og suppleanter Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 ngolh@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 00.00.00-P19-560-06 Referat fra møde

Læs mere

De Danske Skovdyrkerforeninger

De Danske Skovdyrkerforeninger Til Skovrådet Natur og Skov J.nr. SNS-302-00090 Ref. ANECH Den 3. februar 2008 Udkast til referat af Skovrådets 2. møde den 19. november 2008 I mødet deltog: Niels Elers Koch Formand Allan Bechsgaard (stedfortræder)

Læs mere

Pia Ellegaard Jørgensen Danmarks Naturfredningsforening (DN) Merethe Simonsen Dansk Skovforening (DS) Hans Henriksen

Pia Ellegaard Jørgensen Danmarks Naturfredningsforening (DN) Merethe Simonsen Dansk Skovforening (DS) Hans Henriksen Notat Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk sikkerepost@nyborg.dk Sagsansvarlig: Søren Okkels Uhrskov Tlf. 6333 6878 E-mail: sou@nyborg.dk

Læs mere

Til Grønt Råd i Hillerød Kommune. Referat fra møde i Grønt Råd torsdag d. 26. nov. 2015 Kl. 16.00-18.00

Til Grønt Råd i Hillerød Kommune. Referat fra møde i Grønt Råd torsdag d. 26. nov. 2015 Kl. 16.00-18.00 Til Grønt Råd i Hillerød Kommune Referat fra møde i Grønt Råd torsdag d. 26. nov. 2015 Kl. 16.00-18.00 Til stede: Anne Johannisson (AJ), Naturstyrelsen Nordsjælland Ida Lykke Bang (ILB), Naturhistorisk

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Referat 5. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 11. september 2017 UDKAST

TEKNIK OG MILJØ. Referat 5. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 11. september 2017 UDKAST TEKNIK OG MILJØ Referat 5. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 11. september 2017 UDKAST Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen Referent: Daniel Lindvig Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400

Læs mere

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE DEN 17. JUNI 2014 AFHOLDT I VIRKETHUS

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE DEN 17. JUNI 2014 AFHOLDT I VIRKETHUS Medlemmer af Grønt Råd og Flemming Jantzen REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE DEN 17. JUNI 2014 AFHOLDT I VIRKETHUS 13-08-2014 Til stede fra Rådet: Danmarks Naturfredningsforening, Sven Thorsen Danmarks Jægerforbund,

Læs mere

Kommunernes forventninger til arbejdet i vandråd og undergrupper. v/ Paul Debois Vordingborg Kommune

Kommunernes forventninger til arbejdet i vandråd og undergrupper. v/ Paul Debois Vordingborg Kommune Kommunernes forventninger til arbejdet i vandråd og undergrupper v/ Paul Debois Vordingborg Kommune Disposition: Kommunernes Landsforenings udmelding. Ny muligheder for indflydelse Lidt om vandrådenes

Læs mere

Referat fra møde mellem Det Grønne Råd og Teknik- og Miljøudvalget Onsdag den 27. juni 2018 Haastrup Forsamlingshus

Referat fra møde mellem Det Grønne Råd og Teknik- og Miljøudvalget Onsdag den 27. juni 2018 Haastrup Forsamlingshus Referat fra møde mellem Det Grønne Råd og Teknik- og Miljøudvalget Onsdag den 27. juni 2018 Haastrup Forsamlingshus Referat 27.06.2018 Sag: 04.01.00-A08-1-07 Stine Bundgaard Hansen (sthan) Bosætning og

Læs mere

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 2. maj 2017

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 2. maj 2017 Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 2. maj 2017 Deltagere: Martin Martinsen Hans Pedersen Schmidt Bent Pedersen Werner Straadt Poul Bundgaard Bente Krog Niels Erik Physant Henrik Præstholm

Læs mere

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune.

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune. Referat JKF møde d. 29. august 2012. Sted: Flemmings Fiskehytte Horne Strandvej. Tilstede: Ejgil Jensen (EJ), Peter Reitz (PR), Jerrik Andersen (JA), Jesper Langfeldt (JL), Flemming Sørensen (FS) og Jens

Læs mere

Referat af 32. Agenda 21-udvalgsmøde

Referat af 32. Agenda 21-udvalgsmøde Referat af 32. Agenda 21-udvalgsmøde Teknik- og Miljøforvaltningen Natur og Miljø 12-02-2013 2013-706 2013-18743 Tilstede Beboerforeningen Sankt Nikolaj Johnny Jarndorf Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

AGWAPLAN Samarbejdsprojekter der integrerer produktions- og miljøhensyn - erfaringer fra Danmark

AGWAPLAN Samarbejdsprojekter der integrerer produktions- og miljøhensyn - erfaringer fra Danmark Samarbejdsprojekter der integrerer produktions- og miljøhensyn - erfaringer fra Danmark Af. Irene Wiborg og Hans Roust Thysen Dansk Landbrugsrådgivning Indledning Fra generel til målrettet regulering?

Læs mere

Anden etape af trægangsti

Anden etape af trægangsti Anden etape af trægangsti Etape 4 og 5 Der bliver nu taget hul på anden etape af trægangstien omkring Hulemosesøen. Trægangstien bliver bygget for at forbedre adgangsforholdene, så man fremover kan gå

Læs mere

DAGSORDEN/REFERAT. Grundvandsrådet i Køge Kommune. Natur og Miljø. Køge Kommune, TMU. Køge Kommune, Natur og Miljø

DAGSORDEN/REFERAT. Grundvandsrådet i Køge Kommune. Natur og Miljø. Køge Kommune, TMU. Køge Kommune, Natur og Miljø DAGSORDEN/REFERAT MØDE DEN 13. JUNI 2013 Grundvandsrådet i Køge Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Natur og Miljø Deltagere Erling Larsen (Formand) Køge Kommune, TMU Køge Kommune, Natur og Miljø Køge

Læs mere

Dagsorden for Grønt Råds møde den 27. april 2009 kl. 18:22 i Farsø Kantine

Dagsorden for Grønt Råds møde den 27. april 2009 kl. 18:22 i Farsø Kantine Dagsorden for Grønt Råds møde den 27. april 2009 kl. 18:22 i Farsø Kantine Indholdsfortegnelse 001. Referat af møde den 27. april 2009 3 2 Medlemmer Erik Andersen Hans Kieldsen Aage Grynderup Christian

Læs mere

Adresseliste Bestyrelse, udvalg og repræsentanter i råd og nævn Dansk Landbrug Sydhavsøerne Agrovej 1, Øster Toreby, 4800 Nykøbing F

Adresseliste Bestyrelse, udvalg og repræsentanter i råd og nævn Dansk Landbrug Sydhavsøerne Agrovej 1, Øster Toreby, 4800 Nykøbing F Adresseliste, udvalg og repræsentanter i råd og nævn Dansk Landbrug Sydhavsøerne Agrovej 1, Øster Toreby, 4800 Nykøbing F Marts 2015 Konstitueringsliste 17.03.2015 DLS Jens Bring Stubberupvej 7 4880 Nysted

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat. Greve Kommune. Torsdag den kl i mødelokale 4+5

Natur- & Miljørådet. Referat. Greve Kommune. Torsdag den kl i mødelokale 4+5 Natur- & Miljørådet Torsdag den 20.05.10 kl. 16.00 i mødelokale 4+5 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Jan Kiding Grøn Guide Greve, Tina Frederiksen Sjællandske

Læs mere

Dansk Skovforening kan ikke finde en repræsentant til Det Grønne Råd og har derfor takket nej til deltagelse.

Dansk Skovforening kan ikke finde en repræsentant til Det Grønne Råd og har derfor takket nej til deltagelse. Til Det Grønne Råd Miljø og Teknik Natur og Vand Laksetorvet DK 8900 Randers Telefon +45 89 15 1850 Telefax +45 89151660 ove.noerregaard@randers.dk www.randers.dk 10. marts 2008 Referat fra mødet i Det

Læs mere

www.ikast-brande.dk Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014

www.ikast-brande.dk Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014 Deltagere: Fra landbruget: Helle Borum, Heden & Fjorden;

Læs mere

Grønt Råd. Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune. onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00

Grønt Råd. Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune. onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00 Grønt Råd Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00 Tilstede: Martin

Læs mere

Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 2. oktober 2012

Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 2. oktober 2012 1 Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 2. oktober 2012 Tilstede: Henrik Fog-Møller, By og Land, Sydfyn Carl Peter Greve, Danmarks Jægerforbund Erik Andersen, Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

1. maj Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner

1. maj Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner 1. maj 2018 Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner Sted: Herning Kommune Dato: 17. april 2018 Varighed: kl. 12.00-14.30 Referent: Ikast-Brande Kommune

Læs mere

Vorgod- og Fjederholt projekterne - referat fra arbejdsgruppemøde den 15. april 2009 på Herning Rådhus

Vorgod- og Fjederholt projekterne - referat fra arbejdsgruppemøde den 15. april 2009 på Herning Rådhus Mødedeltagerne SKOV- OG NATURSTYRELSEN Midtjylland J.nr. SNS-4332-003337/00334 Ref. jepsc Den 30. april 2009 Vorgod- og Fjederholt projekterne - referat fra arbejdsgruppemøde den 15. april 2009 på Herning

Læs mere

Referat af møde i Køge kommunes grundvandsråd. Medlemmer af Køge kommunes grundvandsråd

Referat af møde i Køge kommunes grundvandsråd. Medlemmer af Køge kommunes grundvandsråd Dagsorden Projektnavn. Indsatsplan til grundvandsbeskyttelse Projektnummer 1311900029 Dokument ID Møde Emne Sted Referat af møde i Køge kommunes grundvandsråd Grundvandsrådet Indsatplan for grundvandsbeskyttelse

Læs mere

Udkast til referat af Skovrådets 4. ordinære møde den 13. november 2009. De Danske Skovdyrkerforeninger. Forskningsråd for Natur og Univers

Udkast til referat af Skovrådets 4. ordinære møde den 13. november 2009. De Danske Skovdyrkerforeninger. Forskningsråd for Natur og Univers Natur og Skov J.nr. SNS-302-00097 Ref. JOFVI Den 11. januar 2010 Udkast til referat af Skovrådets 4. ordinære møde den 13. november 2009. I mødet deltog: Niels Elers Koch (Formand) Tine Eggertsen Hans

Læs mere

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet.

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet. Notat Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Søren Okkels Uhrskov Tlf. 6333 6878 E-mail: sou@nyborg.dk Sagsnr. 450-2013-16783

Læs mere

MODERNISERING AF NATURBESKYTTELSESLOVEN

MODERNISERING AF NATURBESKYTTELSESLOVEN J e n s C h r i s t i a n G o l d i n g F o r m a n d T e k n i k - o g M i l j ø u d v a l g e t MODERNISERING AF NATURBESKYTTELSESLOVEN Moderne Naturforvaltning konference 27. September 2018 Flersidig

Læs mere

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Mødedato: Tirsdag den 27. maj 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16.00 Mødested: Mødelokale M5 Rådhuset, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg Mødeledere: Kåre Jørgensen

Læs mere

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Mødedato: Onsdag den 11. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 15.00 Teknik & Miljø Natur og Vand Dato: 9. juni 2016 Sagsnr.: 16/5683 Sagsbehandler: jrs Mødested:

Læs mere

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal.

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Bestyrelsens beretning 3: Det reviderede regnskab forelægges

Læs mere

Referat 39. møde i Grønt Forum den 13. september 2016

Referat 39. møde i Grønt Forum den 13. september 2016 Referat 39. møde i Grønt Forum den 13. september 2016 Deltagere: Leder Natur og Miljø, Peter Dorff Hansen (formand) Friluftsrådet, Jørgen E. Petersen Sorø Kodriverlaug, Michael Torp SF s miljøgruppe: Henrik

Læs mere

Til deltagere i politisk møde om markvandingsboringer

Til deltagere i politisk møde om markvandingsboringer TEKNIK OG MILJØ Miljøteamet Tlf. 79946800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk 25. maj 2013 posv@varde.dk Direkte tlf. 79947401 Mobil 25381288 Dok. nr. 77070/13 Sagsnr. 11/9013 Til deltagere i politisk

Læs mere

Jungshoved Lokalråd Side 1. Dagsorden til bestyrelsesmøde den 7/ kl på Jungshoved skole

Jungshoved Lokalråd Side 1. Dagsorden til bestyrelsesmøde den 7/ kl på Jungshoved skole Jungshoved Lokalråd Side 1 Dagsorden til bestyrelsesmøde den 7/8 2017 kl.19.00-21.00 på Jungshoved skole Deltagere Tilstede Afbud Møderolle Tina Åsberg, formand Referent Lis Jespersen, næstformand Torben

Læs mere

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam Referat Mødedato Mandag den 11/2, 2019 kl 16.30 til 18.00 Emne Sted Deltagere Referat Grønt Råd Knivholtvej 15, 9900 Frederikshavn Allan Olsen, FUF. Nyt medlem Bent Conradsen, Knivholt Bilaug Betty Steglich,

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD GULDBORGSUND ZOO DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH)

REFERAT HANDICAPRÅD GULDBORGSUND ZOO DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 28. MAJ 2018 STED: GULDBORGSUND ZOO TIDSPUNKT: KL. 9.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH BIRTHE FRIIS LAILA GROTH BJARNE

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017

TEKNIK OG MILJØ. Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017 TEKNIK OG MILJØ Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017 Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen, Karsten Filsø. Referent: Daniel Lindvig. Natur og Grønne Områder Enghavevej 10

Læs mere

Danmarks Jægerforbund.(afbud p.g.a.sygdom)

Danmarks Jægerforbund.(afbud p.g.a.sygdom) Kredsrepræsentantskabsmøde Onsdag den 23. februar 2011 På AQUA Sø og Naturcenter, Vejlsøvej 55, 8600 Silkeborg. Program for repræsentantskabsmødet jævnfør indkaldelsen. 0. Velkomst ved formand Willi Dupont.

Læs mere

Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015

Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015 Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015 Deltagere: Leder Natur og Miljø, Peter Dorff Hansen (formand) Friluftsrådet, Jørgen E. Petersen Grøn Hverdag Sorø og omegn, Dorte E. Nielsen Sorø Kodriverlaug,

Læs mere

Djurslands Udviklingsråd BESLUTNINGSPROTOKOL

Djurslands Udviklingsråd BESLUTNINGSPROTOKOL Djurslands Udviklingsråd BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Fuglsøcentret Dragsmurvej 6, Knebel Dato: Fredag den 8. maj 2015 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 12:00 Medlemmer: Fraværende: Aleksander Aagaard Benny Hammer

Læs mere

Fælles Forandring en bedre brug af det åbne land. Borgermøde 16. januar True Forsamlingshus

Fælles Forandring en bedre brug af det åbne land. Borgermøde 16. januar True Forsamlingshus Fælles Forandring en bedre brug af det åbne land Borgermøde 16. januar True Forsamlingshus Fælles Forandring en bedre brug af det åbne land Hvem er vi her i aften? Landbrugsstyrelsen - Enheden Jordfordeling

Læs mere

Generalforsamling i Husejerforeningen Horsbred (HH) tirsdag den 26. februar 2019 kl. 19:30

Generalforsamling i Husejerforeningen Horsbred (HH) tirsdag den 26. februar 2019 kl. 19:30 Nr. 3 marts 2019 47. årgang Hjemmeside: https:/www.bricksite.com/husejerforeningenhorsbred Facebook: Husejerforeningen Horsbred mail: hh.horsbred@gmail.com Generalforsamling i Husejerforeningen Horsbred

Læs mere

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Mødedato: Onsdag den 6. maj 2015 Mødetidspunkt: Kl. 15.00 Teknik & Miljø Natur og Vand Dato: 02. juli 2015 Sagsnr.: 14/973 Sagsbehandler: jrs Mødested:

Læs mere

Resultatskabende naturpolitisk arbejde

Resultatskabende naturpolitisk arbejde Gennem positiv tilgang og samarbejde mellem interessenter Et notat af Bo Kayser Version 2 Juni 2018 Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. IDÉ PROAKTIVT SAMARBEJDE MELLEM LOKALE INTERESSENTER... 3 2.1 Eksempler...

Læs mere

Mødedato 20. september 2016 Start- og sluttidspunkt Kl Sted Kyst- og Fjordcentret, Voer Færgevej 123, 8950 Ørsted

Mødedato 20. september 2016 Start- og sluttidspunkt Kl Sted Kyst- og Fjordcentret, Voer Færgevej 123, 8950 Ørsted Mødedato 20. september 2016 Start- og sluttidspunkt Kl. 17.00 19.00 Sted Kyst- og Fjordcentret, Voer Færgevej 123, 8950 Ørsted Dagsorden sendt til Udvalgsformand for Kultur - og udviklingsudvalget i Norddjurs

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 12. jan., 2016 kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 12. jan., 2016 kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/6 Referat fra 2. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 12. jan., 2016 kl. 10.30 13.30 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg

Læs mere

Endeligt referat af Skovrådets 7. ordinære møde den 17. januar Forskningsråd for Natur og Univers

Endeligt referat af Skovrådets 7. ordinære møde den 17. januar Forskningsråd for Natur og Univers Natur og Friluftsliv J.nr. SNS-302-00066 Ref. jpa Den 14. februar 2008 Endeligt referat af Skovrådets 7. ordinære møde den 17. januar 2008 I mødet deltog: Niels Elers Koch Allan Bechsgaard Hans Hedegaard

Læs mere

Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Fredag den 29. september 2017 kl. 13:00 17:15 Rådhus, Prinsens Allé 5, 8800, mødelokale M5 e: Organisation Danmarks Naturfredningsforening Danmarks

Læs mere

Dagsorden / referat af møde i Grønt Råd Norddjurs.

Dagsorden / referat af møde i Grønt Råd Norddjurs. Dato: 05. april 2018 Reference: Heidi Jensen Direkte telefon: 89 59 40 03 E-mail: hej@norddjurs.dk Journalnr.: 18/868 Dagsorden / referat af møde i Grønt Råd Norddjurs. Mødested: Se beskrivelse i nedenstående

Læs mere

Social- og Handicapcentret 19-09-2013

Social- og Handicapcentret 19-09-2013 REFERAT Social- og Handicapcentret 19-09-2013 Deltagere: Ole Hjuler, Anne Madsen, Hans Behrendt, Jørgen Jørgensen, Steen Rosenquist, Hugo Hammel, Tina Præst Nielsen, Susanne Strandkjær, Erik Pedersen (Blå

Læs mere

Ordinær generalforsamling. 21. marts 2007

Ordinær generalforsamling. 21. marts 2007 Ordinær generalforsamling 21. marts 2007 William Rentzmann bød velkommen til de fremmødte, specielt bød han velkommen til de to foredragsholdere, Martina Henze og Henning Nørbæk. Han henviste til den udsendte

Læs mere

4 visioner én natur: Landbrug. Wilhjelmkonferencen 18. november 2011 Niels Peter Nørring, direktør for Miljø & Energi, Landbrug & Fødevarer

4 visioner én natur: Landbrug. Wilhjelmkonferencen 18. november 2011 Niels Peter Nørring, direktør for Miljø & Energi, Landbrug & Fødevarer 4 visioner én natur: Landbrug Wilhjelmkonferencen 18. november 2011 Niels Peter Nørring, direktør for Miljø & Energi, Landbrug & Fødevarer Disposition Landbrug og natur i dag udfordringer og muligheder

Læs mere

Social- og Handicapcentret Referat fra møde i Udsatterådet mandag den 20. marts 2017 kl på Rådhuset

Social- og Handicapcentret Referat fra møde i Udsatterådet mandag den 20. marts 2017 kl på Rådhuset REFERAT Social- og Handicapcentret 19-04-2017 Referat fra møde i Udsatterådet mandag den 20. marts 2017 kl. 10.00 12.00 på Rådhuset Tilstede: Ole Hjuler, Hans Behrendt, Annette Johansen, Anders Elman Hansen,

Læs mere

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Mødedato: Tirsdag den 25. september 2018 Mødetidspunkt: Kl. 10.30-12 Teknik & Miljø Natur og Vand Dato: 1. november 2018 Sagsnr.: 17/58832 Sagsbehandler:

Læs mere

Mariagerfjord Kommune -et godt sted at bo, leve og arbejde

Mariagerfjord Kommune -et godt sted at bo, leve og arbejde Mariagerfjord Kommune -et godt sted at bo, leve og arbejde Fælles Forandring vejen til et bedre brug af det åbne land Hobro Erhvervsnetværk 26. April 2019 Hvad er problemet? Pres på vores landdistrikter

Læs mere

Emne Offentligt orienteringsmøde om forslag til Vandforsyningsplan 2009-2020

Emne Offentligt orienteringsmøde om forslag til Vandforsyningsplan 2009-2020 Administrationen Dato: 21.08.2009 Init.: lbj R e f e r a t Sagsnr: 2009-41950 Doknr.: 2009-230312 Emne Offentligt orienteringsmøde om forslag til Vandforsyningsplan 2009-2020 Tid Torsdag den 20.08.2009,

Læs mere

AAB Silkeborg Afdeling 48

AAB Silkeborg Afdeling 48 AAB Silkeborg Afdeling 48 Referat af ordinært afdelingsmøde afholdt den 4. september 2018 Deltagere: Antal beboere: 63 Organisationsbestyrelse: Driftskontor: Joan Nielsen Allan Oldenburg Jf. Administration:

Læs mere