Revurdering af miljøgodkendelse på Gadekæret 22, 7860 Spøttrup

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Revurdering af miljøgodkendelse på Gadekæret 22, 7860 Spøttrup"

Transkript

1 Revurdering af miljøgodkendelse på Gadekæret 22, 7860 Spøttrup Den oprindelige godkendelse er meddelt i februar 2003 med tillæg meddelt i juni Næste regelmæssige revurdering: 2023

2 Vedr.: Revurdering af husdyrproduktionen på Gadekæret 22 Offentlighedsfaser Revurderingen har været i indledende foroffentlighedsprocedure i otte uger, med frist for at indsende kommentarer senest den 2. oktober Ejeren af bedriften er blevet varslet om påbud i perioden 18. januar 2013 til 1. marts I samme periode, har udkast til revurdering været i høring hos berørte parter. Der er ikke indkommet nye oplysninger eller kommentarer i de to offentlighedsfaser. Oplysninger om husdyrbruget, ejendommen og ejerforhold - Bedriftens navn og adresse og CVR-nummer, husdyrbrugets navn, husdyrbrugets ejendom/ejendommes adresse(r), matrikelnumre og CHR- og P-nummer(re), oplysninger om husdyrbrugets kontaktperson: Navn, adresse, e-post og telefonnummer. Bedriften ejes af Lars Nygaard Bjerre Gosvig, Vildmosen 9, Ejstrup, 7860 Spøttrup, mobil , mail lars.gosvig@yahoo.dk Ejendommens adresse er Gadekæret 22, 7860 Spøttrup Matrikel nr: Vejby By, Vejby 8a CVR nr: P nr: CHR nr: Oplysninger om husdyrbruget - Husdyrbrugets størrelse, antal hold og alder på slagtesvin, dyreart og antal dyreenheder slagtesvin fra kg fordelt på i alt stipladser, hvilket svarer til en effektivitet på 4,0 hold pr år pr stiplads. I alt er der på ejendommen 340,56 DE. - Oplysning om staldsystem og staldindretning i hver enkelt driftsbygning, herunder oplysninger om udmugningssystem Af nedenstående skærmprint fra kan staldsystemerne inkl. antal stipladser og antal producerede svin aflæses. Håndteringen af gylle er med træk og slip. Der er hyppig udslusning af gylle fra staldene. Der udsluses gylle i ca. 3 timer pr uge. Pumpning og håndtering af gylle vil foregå i lukket rørsystem. Pumpning vil foregå indenfor normal arbejdstid.

3 Staldene er indrettet således, at der ikke forekommer luftbevægelser på gylleoverfladen. Derudover anvendes der overbrusning af gødearealet, så det renholdes og så ammoniak- og lugtemissionen reduceres. Overbrusning benyttes efter gældende regler. Bedriftsoversigten fremgår af bilag 1. Tabel 1: Producerede dyr, stipladser og staldsystem. Eksisterende gulvtypefordeling. SkemaID Oplysning om ventilationsanlæg, herunder type, kapacitet, antal afkast, afkastenes placering, afkasthøjde, lufthastighed i afkast m.v. Som det fremgår af bedriftsoversigten er alle afkast placeret på tagfladen tæt på kip. Afkastene er placeret i 5,5-6 m højde. I alle stalde er der undertryksventilation. I staldene med drænet gulv er der diffusventilation og i alle andre stalde er der vægventiler. Ventilationen styrer temperaturen, så der er optimale forhold for svinene i stalden. Der er alarm og nødopluk på ventilationsanlægget i tilfælde af strømsvigt. Ventilationen er fuldautomatisk temperaturstyret, hvilket sikrer at ventilationen kører optimalt med hensyn til ønsket temperatur i staldene og minimum elforbrug. Ventilationsafkastene bliver vasket og efterset hver tredje måned ved vask af staldene. Ventilationsanlæggets kapacitet er m 3 /t pr stiplads og lufthastigheden er 5-10 m/sek. Ventilationen serviceres løbende. - Oplysninger om ændringer siden meddelelsen af godkendelsen (nye anlæg, bygninger, staldrenoveringer m.v.) Der er meddelt anmeldelse af fulde stalde efter husdyrgodkendelsesbekendtgørelsens 19 f den 14. november Dyreholdet er derefter slagtesvin fra 32 kg til 107 kg. - Oplysning om opbevaring og/eller forarbejdning af foder, samt oplysninger om anvendelse af næringsstofbegrænsende foderteknologier, samt foderkorrektioner som følge heraf. På ejendommen er der hjemmeblanderi.

4 Kornet opbevares i foderladen og i de to siloer (se bedriftsoversigten). Mineraler og lignende indkøbes. Der benyttes vådfoder og tørfoder og foderet er primært sammensat af korn, soja, mineralblandinger. Foderet er ved hjælp af foderplaner tilpasset de enkelte dyrs aktuelle behov. Derved undgås overforsyning med næringsstoffer, der vil ende som uudnyttet næringsstoffer i gyllen. Proteinindholdet i foderet søges hele tiden reduceret og optimeret. Når proteinindholdet reduceres, vil mængden af overskudsprotein i gyllen reduceres og dermed vil der være en lavere N-udledning. Reduktion af protein i foderet sker primært ved løbende forbedring af foderkvaliteten. Fosforindholdet i foderet søges hele tiden reduceret og optimeret. Når fosforindholdet reduceres, vil mængden af overskudsfosfor i gyllen reduceres og dermed vil der være en lavere P-udledning. For opfyldelse af BAT for fosfor nedsættes P i foderet fra normen på 4,7 g P pr FE til 4,6 g pr FE. Da der er foretaget korrektioner i forhold til foderet, beregnes der en korrektionsfaktor udfra følgende formel: ((FEsv pr. produceret svin * g fosfor pr. FEsv / 1000) - ((afgangsvægt - indgangsvægt) 0,0055 kg P pr. kg tilvækst)) / 0,592. ((213,75 FEsv * 4,6 g fosfor pr. FEsv / 1000) - ((107-32) * 0,0055 kg P pr. kg tilvækst)) / 0,592. De enkelte led i ligningen er ikke bindende for produktionen, men samlet set skal ligningen overholdes. 1. Vilkår til P: Korrektionsfaktoren beregnet efter ovenstående formel, skal være 0,96. Med det stillede vilkår, sikrer Skive Kommune, at bedriften fastholdes på forudsætningerne på beregningerne i husdyrgodkendelse.dk. Tabel 2: Foderkorrektion fosfor. Vejledende emissionsniveau for fosfor

5 Der må fra husdyrbruget være en udledning på 20,5 kg P pr DE ab lager. På ejendommen svarer det til 340,56 DE * 20,5 kg P pr DE = 6.981,5 kg P. Uden tiltag er P ab lager kg (skema 44959) og med nedsættelse af P pr FE fra 4,7 kg P pr FE til 4,6 kg P pr FE er P ab lager kg (skema 46100). Tabel 6: P ab lager uden tiltag. Tabel 7: P ab lager med tiltag. - Oplysning om art og forbrug af andre hjælpestoffer i forbindelse med husdyrproduktionen, herunder energi- og vandforbrug samt oplysninger om, hvor det anvendes, samt f.eks. forbrug af dieselolie. Energi diesel og fyringsolie: Markbruget drives primært fra Vildmosen 9, men påfyldning af marksprøjten kan sker på den gamle møddingsplads med afløb til gyllebeholder. Herudover kan traktorer optankes ved de 2 dieseltanke på l der er placeret i maskinhusets nordlige gavl. Forbruget af diesel er ca l pr år. Der benyttes fyringsolie til staldene og stuehuset. Tanken på l er placeret udenfor i indhakket mellem foderlade og stald i foderladens sydøstlige ende. Forbruget af fyringsolie er ca l pr år. Energi elforbrug: På ejendommen benyttes ca kwh pr år inkl. korntørring. Vand: Vandforbruget er ca m 3 pr år. - Årsproduktion af husdyrgødning incl. spildevand til opbevaring. Se bilag 2.

6 Oplysninger om valg af bedste tilgængelige teknik - Redegørelse og dokumentation for, i hvilket omfang der anvendes den mindst forurenende og ressourceforbrugende teknik vedrørende bl.a. råvarer, energi, vand og andre hjælpestoffer, produktionsanlæg, processer og affaldsfrembringelse (Herunder skal der redegøres for proportionaliteten i valget/fravalget af den anvendte teknologi). Energibesparende foranstaltninger: Der anvendes for så vidt muligt lavenergibelysning i staldene. Lyset vil være tændt efter behov når der arbejdes i staldene. Staldbelysningen rengøres jævnligt, så nytteværdien af belysningen er optimal i forhold til energiforbruget. Gyllepumperne kører på timer, så de ikke kører unødvendigt og derved forbruger energi. Efter hver vask i staldene vil ventilatorerne blive rengjort, så modstanden mindskes så meget som muligt. Der er etableret temperaturstyret undertryksventilation, som kun kører med den styrke der er nødvendig for at ventilere staldene. Ventilatorerne rengøres jævnligt, hvilket sikre at der ikke bruges unødig energi pga. modstand fra støv og skidt. Bygningerne er tætte, så ventilationsanlægget ikke kører unødig pga. falsk luftindtag. Ved løbende reparation af ventilationsanlægget opsættes motorer, der er energibesparende. Møllerne der benyttes til forarbejdningen af foder er energibesparende. Overbrusning bruges som køling af grisene i de varmeste måneder af året og nedsætter desuden ammoniakfordampning og energiforbrug til ventilation. Vandbesparende foranstaltninger: Staldene bliver kontrolleret dagligt, og hvis der opstår utilsigtet og synligt vandspild vil det blive opdaget og repareret med det samme. Der anvendes drikkenipler placeret i fodertrugene, så der er optimale forhold for adgang til vand for svinene og et lavt drikkevandspild. Inden vask af stalde sættes stalden i blød, hvorefter stalden vaskes med højtryksrenser med koldt vand. Både iblødsætning og vask med højtryksrenser er vandbesparende. Der bruges mindst mulig vand til overbrusning. Overbrusning bruges som køling af grisene i de varmeste måneder af året og nedsætter desuden ammoniakfordampning og energiforbrug til ventilation. Staldanlægget vil blive gennemgået jævnligt, så utætte rør og drikkeventiler vil blive udskiftet så snart det opdages. Affald: Brændbart affald i form af papirsække, aftørringspapir, plastik m.v. opsamles i affaldscontainer og bortskaffes i overensstemmelse med Skive Kommunes affaldsregulativ. Spraydåser samles sammen i særskilt opbevaring og bortskaffes i overensstemmelse med Skive Kommunes affaldsregulativ. Klinisk risikoaffald i form af medicinglas og rester samt kanyler opbevares i beholdere udviklet til formålet bortskaffes i overensstemmelse med Skive Kommunes affaldsregulativ.

7 Døde dyr afhentes af DAKA. De døde dyr opbevares indtil afhentning i kadaverkapsler og container udviklet til formålet. Opbevaring og bortskaffelse af døde dyr sker i henhold til BEK nr. 439: Bekendtgørelse om opbevaring af døde dyr. Opbevaring sker ved udleveringsrampen i den nordlige ende mellem stald 2 og 3 fra øst. Jern og metal afhændes til produkthandler og glas, plastik m.m. afhændes til kommunal genbrugsplads. Opbevaring af husdyrgødning: Gyllebeholderne er stabile beholdere, lavet af typegodkendt beton, der kan modstå mekaniske, termiske og kemiske påvirkninger. Beholdernes bund og vægge er tætte og beskyttet imod tæring. Der foretages lovpligtigt eftersyn og vedligeholdelse, hvilket betyder at tankene hvert 10 år bliver kontrolleret for om der skulle være tegn på begyndende utætheder. Gyllen omrøres kun forud for udkørsel af gylle. Der er ingen stationære pumper, hvilket fjerner risikoen for tab af gylle til miljøet. Der er konstant flydelag på gyllebeholderne og efter omrøring/udbringning kontrolleres det at der senest 14 dage efter at der igen er gylle i tanken er etableret flydelag. Der føres logbog over flydelaget, så der sikres at det lever op til kravene. Udbringning af husdyrgødning: Der udarbejdes hvert år en mark- og gødningsplan, så det sikres, at mængden af gødning er tilpasset afgrødens forventede behov. I planen tages der hensyn til JB nr., sædskifte, vanding, planternes udbytte og kvælstofudnyttelse. Husdyrgødning udbringes under hensyn til afgrødernes vækstperiode, hvilket betyder maksimal udnyttelse af næringsstoffer. Der kan forekomme ammoniakfordampning og lugtgener fra marker, hvor der er udbragt gylle. Omfanget vil afhænge af temperatur, vindforhold og evt. nedbør. Eftersom gylle køres ud på veletablerede afgrøder, minimeres ammoniakfordampning og lugtgenerne pga. mindre ammoniakfordampning og hurtigere optagelse i planterne. Der udbringes ikke gylle på vandmættet, oversvømmet, frossen eller snedækket areal. Der er ingen stærkt hældende arealer, og der holdes som minimum 10 meter bræmmer til beskyttede vandløb. Gylleudbringning sker normalt kun i hverdagene. Gyllen udbringes primært med slæbeslanger. Når der udbringes husdyrgødning og suppleres op til Plantedirektoratets norm med handelsgødning, er der forbrugt pct. mindre kvælstof end den økonomisk optimale mængde. Dette medfører et kraftigt incitament til optimal håndtering af husdyrgødning. Ansøger vil derfor søge den mest optimale form for udbringningsteknik, placering af sædskifte og benytte de mest optimale vejrforhold, således fordampningen af ammoniak reduceres mest muligt og udnyttelsen af næringsstoffer er størst mulig Management: Den daglige drift tilrettelægges ud fra principperne om godt landmandskab og ansvarlig driftsledelse, således at anlægget giver anledning til mindst mulig miljøbelastning og færrest mulige gener for omgivelserne. Al produktion tilrettelægges således at belastning af den enkelte medarbejder mindskes i henhold til APV. Gældende krav til dyrevelfærd er opfyldt.

8 Bedriftens medarbejdere uddannes løbende gennem kurser og efteruddannelse og medarbejdere er orienteret om, at ejendommen er miljøgodkendt og hvilket vilkår der er stillet til driften i den forbindelse. Medarbejdere holdes ajour med nye krav og regler på regelmæssige personalemøder. Der er løbende sparring med faglige konsulenter, hvor driften af husdyrbruget og markbruget gennemgås og diskuteres. Der foretages daglige tjek og løbende vedligeholdelse af anlægget. Rengøring i og omkring bygningerne og siloer, foretages jævnligt, med henblik på at minimere risikoen for lugt og skadedyr. Den jævnlige rengøring og visuelle kontrol sikrer bl.a. at der ikke opstår uhygiejniske forhold, ressourcespild eller punktforurening. Døde dyr afhentes hurtigst muligt. Affald bortskaffes så vidt muligt til genbrug. Der udarbejdes foderplaner og foderkontrol på bedriften, så der løbende kan optimeres på foderforbruget og dermed forbruget af næringsstoffer. Markdriften tilrettelægges således den giver anledning til mindst mulig udvaskning af næringsstoffer og overfladisk afstrømning undgås. Der føres journal over udbringning af handelsgødning og husdyrgødning på markerne i form af mark- og gødningsplaner, som endvidere bruges til planlægning af kommende sæsons udbringning. Der udarbejdes gødningsplaner og gødningsregnskab, hvor forbruget af husdyrgødning og handelsgødning dokumenteres. Ved udkørsel af husdyrgødning tages der hensyn til naboer, således der kan tages hensyn til evt. større begivenheder som f.eks. konfirmation eller bryllup. Derudover tages der højde for vindretning i forhold til naboer, når der køres gylle ud. Der føres ikke løbende journal over vand- og energiforbrug samt spild, men vand- og energiforbrug opgøres årligt i forbindelse med regnskabet. - Oplysninger om anvendelse af bedst tilgængelig teknik til reduktion af ammoniakemission og udvaskning af nitrat, samt oplysninger om hvordan et eventuelt fosforoverskud og udledning af fosfor nedbringes. Bedste tilgængelige staldteknologi: Til slagtesvin findes følgende teknologiblade Svovlsyrebehandling af gylle Køling af gylle i svinestalde Luftrensning Delvist fast gulv På husdyrbruget er 630 stipladser på 50-75% fast gulv og 110 stipladser på 25-50% fast gulv, hvilket er BAT. Husdyrbruget opfylder det vejledende emissionsniveau ved at ændre staldene, hvor der i dag er fuldspaltegulv svarende til stipladser til drænet gulv. Ændringer i gulvene i stalde er godkendelsespligtig. Men i dette tilfælde sker ændringen af gulvet fra spalter med stor åbning

9 (fuldspaltegulv) til spalter med lille åbning i 1/3 af stiens areal (drænet gulv). Derved reduceres spalteåbningen og ændringen ligger under Miljøstyrelsens bagatelgrænse, for hvornår ændringer er godkendelsespligtige. 2. Vilkår til staldindretning. Fuldspaltegulvene skal ændres til drænet gulv. Med det stillede vilkår, sikrer Skive Kommune, at bedriften fastholdes på forudsætningerne på beregningerne i husdyrgodkendelse.dk. Se nedenstående beregninger for vejledende emissionsniveau. Bedst tilgængelige stald teknologi fravalgt: Svovlsyrebehandling af gylle er fravalgt, da etableringsomkostningerne er høje og da det ikke umiddelbart vil være muligt at etablere i eksisterende anlæg. Herudover er der ønske om at der på sigt kan afsættes gylle til biogasanlæg for derved at bidrage til grøn energi. Sker der forsuring af gyllen kan dette blive besværliggjort, da svovlindholdet i gyllen nedsætter gasudbyttet og derfor ikke er ønskeligt. Teknologien vurderes ikke at være proportional på ejendommen. Gyllekøling er fravalgt, da etableringsomkostningerne er høje og da det ikke umiddelbart vil være muligt at etablere i eksisterende anlæg. Desuden er det ikke muligt at genanvende den varme der kan indvindes ved gyllekøling. Teknologien vurderes ikke at være proportional på ejendommen. Luftrensning er fravalgt, da etableringsomkostningerne er høje og da det ikke umiddelbart vil være muligt at etablere i eksisterende anlæg. Teknologien vurderes ikke at være proportional på ejendommen. Etablering af delvist fast gulv i de stalde der ikke allerede har delvist fast gulv vurderes at være en meget dyr løsning, da staldene skal tømmes for svin, vaskes, kanalerne skal fyldes med sand og der skal støbes ny bund i stierne. Herudover er det sandsynligt at der skal skiftes inventar og evt. laves omforandringer i gyllesystemet. Teknologien vurderes ikke at være proportional på ejendommen. Beregning af vejledende emissionsniveau for ammoniak: Af nedenstående beregning fremgår det at det vejledende emissionsniveau er kg ammoniak. Af skema fremgår det at ammoniakemissionen er kg ammoniak uden tiltag. Staldsystem Antal dyr BAT niveau pr dyr BAT i alt, kg N Drænet gulv , , % fast gulv ,31 781, % fast gulv 440 0,36 158,4 Fuldspaltegulv , ,0 I alt ,61 Tabel 3: Beregning af vejledende ammoniakemissionsniveau ved den eksisterende gulvtypefordeling.

10 Tabel 4: Ammoniakemission uden tiltag. Eksisterende gulvtypefordeling. SkemaID For opfyldelse af BAT er det besluttet at skifte spalterne i staldene med fuldspaltegulv fra spalter med stor åbning til spalter med lille åbning drænet gulv. Derved nedsættes ammoniakfordampningen til kg ammoniak og det vejledende ammoniakemissionsniveau opfyldes. Skema er indsendt som dokumentation herfor. Tabel 5: Ammoniakemission med tiltag. Gulvtypen er ændret fra fuldspaltegulv til drænet gulv. SkemaID Totaldepositionskravet Ved en regelmæssig revurdering skal der fastsættes en frist for hvornår totaldepositionskravet (husdyrgodkendelsesbekendtgørelsens bilag 3) skal være opfyldt. Totaldepositionskravet er relevant kategori 1 og 2 natur. Nærmeste kategori 1 og 2 natur ligger minimum 3,8 km væk fra Gadekæret 22. På den baggrund vurderer Skive Kommune at totaldepositionskravet for bedriften allerede er opfyldt.

11 Bilag 1

12 Bilag 2. Erklæring vedr. tilstrækkelig opbevaringskapacitet til husdyrgødning Undertegnede ejer indestår for rigtigheden af nedenstående oplysninger om den nuværende og ansøgte opbevaringskapacitet: Ejer: Adresse: Kommune: Lars Gosvig Gadekæret 22, 7860 Spøttrup Skive Kommune På baggrund af oplysninger fra ejer/forpagter om bedriften samt en faglig vurdering heraf og beregninger udført efter gældende normer og regler, attesterer undertegnede konsulent herved, at ejendommens opbevaringskapacitet efter udvidelsen er tilstrækkelig i henhold til gældende lov. Beregning af produktion af gylle m 3 pr. årsdyr m 3 i alt slagtesvin drænet gulv 0,51m 3 pr dyr slagtesvin delvis fast gulv 0,47m 3 pr dyr Vand fra befæstede arealer, gl møddingsplads Anslået 50 I alt m 3 Opbevaringskapacitet af gylle Beholder str. % af opbevaring Gyllebeholder I m 3 ~ 35 % Gyllebeholder II m 3 ~ 28 % Gyllebeholder III m 3 ~ 21 % Gyllebeholder IV 600 m 3 ~ 11 % Gyllebeholder V 300 m 3 ~ 5 % I alt m 3 100% Svarende til opbevaringskapacitet til min 11 måneders produktion. Herudover er der opbevaringskapacitet i gyllekanaler og fortanke. Hanne Bang, Gråkjær Miljøcenter, 22. oktober 2012

Bilag til ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse efter 12

Bilag til ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse efter 12 Bilag til ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse efter 12 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Ansøgnings nr.: 54975 Claus Vinther-Nielsen Langagervej 6 4780 Stege Dato: 22. juli 2013. Opdateret

Læs mere

BAT-redegørelse til IT - ansøgning nr.: 3211, Flemming Thomsen, Bygballevej 4, 8530 Hjortshøj

BAT-redegørelse til IT - ansøgning nr.: 3211, Flemming Thomsen, Bygballevej 4, 8530 Hjortshøj BAT-redegørelse til IT - ansøgning nr.: 3211, Flemming Thomsen, Bygballevej 4, 8530 Hjortshøj Management Bedriften drives ud fra et højt fagligt niveau. Ejer deltager således i ERFA-gruppe med andre svineproducenter.

Læs mere

Bilag til revurdering af miljøgodkendelse efter 12 IE-husdyrbrug

Bilag til revurdering af miljøgodkendelse efter 12 IE-husdyrbrug Bilag til revurdering af miljøgodkendelse efter 12 IE-husdyrbrug Ansøgningsskema: 211.300 Ørnsvig v/ Henrik Nielsen Ørnsvigvej 5 7130 Juelsminde Indsendt den 18. juni 2019 Udarbejdet af: Senior Miljøkonsulent

Læs mere

Revurdering af miljøgodkendelsen til husdyrproduktion på ejendommen Hesselbjergvej

Revurdering af miljøgodkendelsen til husdyrproduktion på ejendommen Hesselbjergvej Assens Kommune Rådhus Allé 5 5610 Assens Sendt til mail: Ove Johansen, jojoh@assens.dk Odense, den 8. februar 2017 Revurdering af miljøgodkendelsen til husdyrproduktion på ejendommen Hesselbjergvej 18,

Læs mere

Revurdering af miljøgodkendelsen til husdyrproduktion på ejendommen Voldtoftevej 71, 5620 Glamsbjerg

Revurdering af miljøgodkendelsen til husdyrproduktion på ejendommen Voldtoftevej 71, 5620 Glamsbjerg Assens Kommune Rådhus Allé 5 5610 Assens Sendt til mail: Ove Johansen, jojoh@assens.dk Odense, den 8. februar 2017 Revurdering af miljøgodkendelsen til husdyrproduktion på ejendommen Voldtoftevej 71, 5620

Læs mere

Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Badskærvej Dybvad

Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Badskærvej Dybvad Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Badskærvej 60 9352 Dybvad I medfør af Lovbekg. nr. 442 af 13. maj 2016 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Dato for gyldighed 29-08-2016 * INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

AFGØRELSE i sag om godkendelse til udvidelse svineproduktionen på en ejendom i Lemvig Kommune

AFGØRELSE i sag om godkendelse til udvidelse svineproduktionen på en ejendom i Lemvig Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 13. februar 2013 J.nr.: NMK-131-00098 (tidl. MKN-130-01153) Ref.: JANBN/XPSAL AFGØRELSE i sag om godkendelse til udvidelse

Læs mere

MILJØKONSEKVENSRAPPORT LANDBRUG ANSØGER OG EJERFORHOLD. 16a IE Slagtesvin. Husdyrbruget. Ejer Ansøger Damsbovej Vissenbjerg CVR-nr.

MILJØKONSEKVENSRAPPORT LANDBRUG ANSØGER OG EJERFORHOLD. 16a IE Slagtesvin. Husdyrbruget. Ejer Ansøger Damsbovej Vissenbjerg CVR-nr. MILJØKONSEKVENSRAPPORT LANDBRUG 16a IE Slagtesvin ANSØGER OG EJERFORHOLD Ansøger Stenbogaard ApS Volderslevvej 147 5260 Odense S Tlf. 40457211 Mail: lv@stenbogaard.dk Husdyrbruget CVR-nr.: 15847808 CHR-nr.:

Læs mere

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget Bilag 2. Situationsplan med husdyrbrugets indretning Bilag 3. Kvægbrug - Tjekskema for på: Ravlundvej 20, 7200 Grindsted Tjekskema vedr. ansøgning om godkendelse af

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 2. november 2016 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

Bilag til ansøgning. om miljøgodkendelse efter 12. Ansøgnings nr.: 76.137 Frede Riisberg Hyrdemosevej 5 8632 Lemming

Bilag til ansøgning. om miljøgodkendelse efter 12. Ansøgnings nr.: 76.137 Frede Riisberg Hyrdemosevej 5 8632 Lemming Bilag til ansøgning om miljøgodkendelse efter 12 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Ansøgnings nr.: 76.137 Frede Riisberg Hyrdemosevej 5 8632 Lemming Dato: Marts 2015 Miljøkonsulent Nina Gamby-

Læs mere

Status på BAT Teknologibeskrivelse og branchenorm. Sabro Kro, onsdag d. 2.december 2009. v/ Lene Andersen, Miljøstyrelsen Erhverv, Århus

Status på BAT Teknologibeskrivelse og branchenorm. Sabro Kro, onsdag d. 2.december 2009. v/ Lene Andersen, Miljøstyrelsen Erhverv, Århus Status på BAT Teknologibeskrivelse og branchenorm Sabro Kro, onsdag d. 2.december 2009 v/ Lene Andersen, Miljøstyrelsen Erhverv, Århus 1 Disposition Husdyraftalen - Rejseholdene Husdyraftalen BAT-sekretariat

Læs mere

Resumé af undersøgt miljøteknologi til husdyrbrug med svin og malkekvæg uden for gyllesystemer

Resumé af undersøgt miljøteknologi til husdyrbrug med svin og malkekvæg uden for gyllesystemer 6. februar 2012 Resumé af undersøgt miljøteknologi til husdyrbrug med svin og malkekvæg uden for gyllesystemer Indhold Indledning... 2 Teknikker og teknologier... 2 Foder... 3 Staldteknologi... 3 Lager...

Læs mere

Ansøgning tillæg til miljøgodkendelse Skovsbjergvej 22, 5631 Ebberup.

Ansøgning tillæg til miljøgodkendelse Skovsbjergvej 22, 5631 Ebberup. Assens Kommune Miljø og Natur (Vedhæftet skema 87.959 i husdyrgodkendelse.dk) Vissenbjerg, den 02.05.2016 Ansøgning tillæg til miljøgodkendelse Skovsbjergvej 22, 5631 Ebberup. På vegne af Steen Stenskrog,

Læs mere

Bilag til ansøgning. om miljøgodkendelse efter 12. Ansøgnings nr.: 59.206 Poulsen I/S Høvevej 51,4540 Fårevejle

Bilag til ansøgning. om miljøgodkendelse efter 12. Ansøgnings nr.: 59.206 Poulsen I/S Høvevej 51,4540 Fårevejle Bilag til ansøgning om miljøgodkendelse efter 12 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Ansøgnings nr.: 59.206 Poulsen I/S Høvevej 51,4540 Fårevejle Dato: september 2015 Senior Miljøkonsulent Nina

Læs mere

Under tilsynet deltog Jan Jacobsen fra husdyrbruget, og Anni Nielsen fra Randers Kommune.

Under tilsynet deltog Jan Jacobsen fra husdyrbruget, og Anni Nielsen fra Randers Kommune. Jan og Johanne Jacobsen Overgårdsvej 2 8970 Havndal Miljø og Teknik Landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 8915 1843 Anni.Nielsen@Randers.dk www.randers.dk 10-07-2015 / 09.17.60-K08-23-15

Læs mere

Miljøkonsekvensrapporten er udarbejdet af Karen V. Thomasen, uddannet agronom og miljørådgiver i SAGRO.

Miljøkonsekvensrapporten er udarbejdet af Karen V. Thomasen, uddannet agronom og miljørådgiver i SAGRO. Ikke teknisk resumé Der ansøges om en udvidelse af produktionsarealet Sundsvej 22-24, 7430 Ikast-Brande Kommune. Udvidelsen sker i eksisterende bygninger og vurderes derfor ikke at have en ændret betydning

Læs mere

4. august 2011. Peter Juhl Friedriksen Felstedvej 39 6300 Gråsten. Miljøtilsyn på husdyrbruget, Felstedvej 39, 6300 Gråsten

4. august 2011. Peter Juhl Friedriksen Felstedvej 39 6300 Gråsten. Miljøtilsyn på husdyrbruget, Felstedvej 39, 6300 Gråsten 4. august 2011 Peter Juhl Friedriksen Felstedvej 39 6300 Gråsten Miljøtilsyn på husdyrbruget, Felstedvej 39, 6300 Gråsten Ved tilsyn den 25. maj 2011, gennemgik jeg miljøforholdene på din ejendom. I den

Læs mere

Bilag 1: Lokalisering af husdyrbruget

Bilag 1: Lokalisering af husdyrbruget Bilag 1: Lokalisering af husdyrbruget Bilag 2: Situationsplan med husdyrbrugets indretning Bilag 3: Kvægbrug - Checkskema for på: Fittingvej 19, 6623 Vorbasse Checkskema vedr. ansøgning om godkendelse

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 5. februar 2014 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

Fredborgvej 20, 7330 Brande. Redegørelse for BAT. Side 1 af 5.

Fredborgvej 20, 7330 Brande. Redegørelse for BAT. Side 1 af 5. Fredborgvej 20, 7330 Brande. Redegørelse for BAT Anlæg I forbindelse med ansøgningen om godkendelse efter Lov om miljøgodkendelse af husdyrbrug mv. 12 er der foretaget en vurdering af anvendte virkemidler

Læs mere

Ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse på Pinnebjergvej 3

Ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse på Pinnebjergvej 3 Silkeborg Kommune Søften 8. december 2014 Direkte tlf. 8728 2265 Mobil 2047 9620 Mail kje@lmo.dk Ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse på Pinnebjergvej 3 På vegne af Carsten Jacobsen, Pinnebjergvej

Læs mere

Miljøtilsyn på Landbrug

Miljøtilsyn på Landbrug Jørgen P. Felstedt Vestergade 51 6330 Padborg Miljøtilsyn på Landbrug 1. Baggrunden for tilsynet Baggrunden for dette tilsyn er Aabenraa Kommunes miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug 2013-2017,

Læs mere

TILLÆG TIL 11 MILJØGODKENDELSE

TILLÆG TIL 11 MILJØGODKENDELSE TILLÆG TIL 11 MILJØGODKENDELSE TILLÆG TIL 11 MILJØGODKENDELSE, HILTVEJ 4, 4891 TOREBY L. GULDBORGSUND KOMMUNE APRIL 2014 SAGSNR.:14/11732 Tillæg til miljøgodkendelse til svinebesætning på Hiltvej 4, 4891

Læs mere

Hvad påvirker tørstofindhold i svinegylle. Møde 19. august 2013 Chefkonsulent Per Tybirk

Hvad påvirker tørstofindhold i svinegylle. Møde 19. august 2013 Chefkonsulent Per Tybirk Hvad påvirker tørstofindhold i svinegylle Møde 19. august 2013 Chefkonsulent Per Tybirk Oversigt, forhold Fodersammensætning og foderforbrug Foderblanding: FEsv pr kg tørstof, dvs. fordøjelighed Højt/lavt

Læs mere

Holtevej 74 5620 Glamsbjerg

Holtevej 74 5620 Glamsbjerg Holtevej 74 5620 Glamsbjerg Henrik Solgård, Skovsbovej 55, 5690 Tommerup, søger om udvidelse af smågrise- og slagtesvineholdet i eksisterende og ny stald på Holtevej 74, 5620 Glamsbjerg. Nudrift: 13.720

Læs mere

I/S Lundegaard, Mosemarksvej 5, 5631 Ebberup, ansøger om udvidelse af svineproduktionen på Kirkevej 16, 5683 Haarby, i eksisterende stalde.

I/S Lundegaard, Mosemarksvej 5, 5631 Ebberup, ansøger om udvidelse af svineproduktionen på Kirkevej 16, 5683 Haarby, i eksisterende stalde. 12-miljøansøgning på Kirkevej 16, 5683 Haarby I/S Lundegaard, Mosemarksvej 5, 5631 Ebberup, ansøger om udvidelse af svineproduktionen på Kirkevej 16, 5683 Haarby, i eksisterende stalde. 10.700 slagtesvin

Læs mere

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget Bilag 2. Situationsplan med husdyrbrugets indretning Bilag 2a. Indretningsplan for ny malkestald Bilag 3. Tjekskema for på: Kirkevej 51, 7250 Hejnsvig Tjekskema vedr.

Læs mere

Bilag til ansøgning. om miljøgodkendelse efter 12. Ansøgnings nr.: 59.210 Poulsen IS Høvevej 36a 4550 Asnæs

Bilag til ansøgning. om miljøgodkendelse efter 12. Ansøgnings nr.: 59.210 Poulsen IS Høvevej 36a 4550 Asnæs Bilag til ansøgning om miljøgodkendelse efter 12 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Ansøgnings nr.: 59.210 Poulsen IS Høvevej 36a 4550 Asnæs Dato: september 2015 Senior Miljøkonsulent Nina Gamby

Læs mere

Anlæggets beliggenhed

Anlæggets beliggenhed Ansøgning om tillæg til eks. 11 godkendelse. Ansøger: AXEL MÅNSSON ØKO-ÆGGET ApS Grarupvej 15 7330 Brande Anlægget: Adresse: Thyregodvej 88, 7361 Ejstrupholm Ejendomsnummer: 7560000864 Matrikelnummer:

Læs mere

Ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse på ejendommen Ladegård Mark 53, 5560 Aarup.

Ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse på ejendommen Ladegård Mark 53, 5560 Aarup. KHL/LEA/2016-11-09 Ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse på ejendommen Ladegård Mark 53, 5560 Aarup. Der ansøges om tillæg ift. gældende miljøgodkendelse fra den 23. august 2010, samt tillæg fra den

Læs mere

Revurdering af miljøgodkendelse til Edelgundegård, Edelgundegårdsvej 6, 4330 Hvalsø. Peter Kjær Knudsen/ Birgitte Israelsen Knudsen

Revurdering af miljøgodkendelse til Edelgundegård, Edelgundegårdsvej 6, 4330 Hvalsø. Peter Kjær Knudsen/ Birgitte Israelsen Knudsen Revurdering af miljøgodkendelse på Edelgundegårdsvej 6, 4330 Hvalsø Efter husdyrgodkendelseslovens 11 Holbæk Kommune [Vælg en dato] Datablad Revurdering af miljøgodkendelse til Edelgundegård, Edelgundegårdsvej

Læs mere

BAT og Miljøgodkendelser WWW.DANSKSVINEPRODUKTION.DK EMAIL: DSP-INFO@LF.DK Ved Chefkonsulent Per Tybirk Projektchef Poul Pedersen

BAT og Miljøgodkendelser WWW.DANSKSVINEPRODUKTION.DK EMAIL: DSP-INFO@LF.DK Ved Chefkonsulent Per Tybirk Projektchef Poul Pedersen BAT og Miljøgodkendelser WWW.DANSKSVINEPRODUKTION.DK EMAIL: DSP-INFO@LF.DK Ved Chefkonsulent Per Tybirk Projektchef Poul Pedersen Disposition Miljøgodkendelse, BAT og teknologibeskrivelser Hvem, hvad og

Læs mere

Miljøstyrelsens BAT- standardvilkår. Mette Thorsen Miljøstyrelsen

Miljøstyrelsens BAT- standardvilkår. Mette Thorsen Miljøstyrelsen Miljøstyrelsens BAT- standardvilkår Mette Thorsen Miljøstyrelsen 1 Dagens emner Hvad er BAT Hvorfor skal min bedrift anvende BAT BAT og Husdyraftalen Hvordan er BAT-kravene fastlagt Hvordan kan BAT-kravene

Læs mere

AFGØRELSE i sag om godkendelse til udvidelse af en svineproduktion på en ejendom i Lemvig Kommune

AFGØRELSE i sag om godkendelse til udvidelse af en svineproduktion på en ejendom i Lemvig Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 30. november 2012 J.nr.: NMK-132-00352 (tidl. MKN-130-01083) Ref.: JANBN/ANCHE AFGØRELSE i sag om godkendelse til udvidelse

Læs mere

7 Miljøteknisk beskrivelse

7 Miljøteknisk beskrivelse Bilag 1 - Tillæg til St. Hebovej 17, 6851 Janderup Alex B. Thomsen ønsker at søge et tillæg til den miljøgodkendelse/tillæg St. Hebovej 17, 6851 Janderup fik i 2014. Der blev i 2014 søgt om 340 køer, 7

Læs mere

Revurderinger - Eksempel fra Hedensted og Esbjerg Kommuner

Revurderinger - Eksempel fra Hedensted og Esbjerg Kommuner Revurderinger - Eksempel fra Hedensted og Esbjerg Kommuner Nye tider for revurderinger - Praksis i Esbjerg Kommune - Praksis i Hedensted Kommune - Diskussion af specifikke emner: - Generelle forhold -

Læs mere

Udkast til Tillæg til Miljøgodkendelse

Udkast til Tillæg til Miljøgodkendelse Udkast til Tillæg til Miljøgodkendelse Af Minkfarmen Bredkærvej 54, Vrå Ændring til udvidelse i etaper Husdyrgodkendelsesloven 12 Dato for gyldighed: Dag måned 2016 Journalnummer 09.17.17-P19-1-17 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Miljøstyrelsens BAT- standardvilkår. Dialogmøder marts 2010

Miljøstyrelsens BAT- standardvilkår. Dialogmøder marts 2010 Miljøstyrelsens BAT- standardvilkår Dialogmøder marts 2010 1 Dagens emner Husdyraftalen BAT - Standardvilkår Metode til fastlæggelse af emissionsgrænseværdier Proportionalitet BAT- standardvilkår for slagtesvin

Læs mere

Tilsynsbrev Sirid Marie Kaatmann, Herning Kommune, har den udført miljøtilsyn på Hedebyvej Kibæk.

Tilsynsbrev Sirid Marie Kaatmann, Herning Kommune, har den udført miljøtilsyn på Hedebyvej Kibæk. TEKNIK OG MILJØ Flemming Vile Jensen Hedebyvej 4 6933 Kibæk CVR-nr.: 26189020 P-nr.: 1003908792 CHR-nr.: 96831 Oversigt over landbrugets godkendelser/tilladelser Miljøgodkendelse fra 2007 Tillæg 1 fra

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ansøger og ejerforhold. Bilag. Tillægsgodkendelsen er udarbejdet af:

Indholdsfortegnelse. Ansøger og ejerforhold. Bilag. Tillægsgodkendelsen er udarbejdet af: Indholdsfortegnelse 1. Samlet resumé og tillæggets omfang... 3 1.1. Tillæggets omfang... 3 1.2. Offentlighed... 3 1.3. Klagevejledning m.v... 3 2. De ansøgte ændringer...4 3. Vurdering af gener og påvirkning

Læs mere

Dato for gyldighed 25. november 2013

Dato for gyldighed 25. november 2013 Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Gadholtvej 36 9300 Sæby I medfør af Lovbekg. nr. 1486 af 4. december 2009 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug * Dato for gyldighed 25. november 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget, samt aftale- og udbringningsarealerne.

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget, samt aftale- og udbringningsarealerne. Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget, samt aftale- og udbringningsarealerne. Bilag 2. Situationsplan med husdyrbrugets indretning Bilag 3. Tjekskema for på: Gilbjergvej 51 Tjekskema vedr. ansøgning efter

Læs mere

Miljøgodkendelse. Miljøgodkendt landbrug har listebetegnelsen I 101D. jf. godkendelsesbekendtgørelsen

Miljøgodkendelse. Miljøgodkendt landbrug har listebetegnelsen I 101D. jf. godkendelsesbekendtgørelsen 4. november 2005 JKR/htk 190283 Miljøgodkendelse af slagtesvineproduktion omfattende 249 DE på ejendommen matrikel nr. 4A, Ravnebjerg by, Sanderum Ravnebjerggyden 75, 5491 Blommenslyst (CVR-nr.: 15777990)

Læs mere

Revurdering af ejendom med godkendelse efter miljøbeskyttelseslovens kap 5.

Revurdering af ejendom med godkendelse efter miljøbeskyttelseslovens kap 5. Revurdering af ejendom med godkendelse efter miljøbeskyttelseslovens kap 5. Anlæg på ejendommen Edelgundegårdsvej 6, 4330 Hvalsø 1/ 8 Produktionens størrelse Der er i dag en godkendelse til en årsproduktion

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Tillæg til 12 miljøgodkendelse til kvægproduktionen I/S Kokkenborg Hønborgvej Dronninglund

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Tillæg til 12 miljøgodkendelse til kvægproduktionen I/S Kokkenborg Hønborgvej Dronninglund BRØNDERSLEV KOMMUNE Tillæg til 12 miljøgodkendelse til kvægproduktionen I/S Kokkenborg Hønborgvej 9 9330 Dronninglund Godkendelsesdato: 11. april 2016 REGISTRERINGSBLAD Titel: Tillæg til 12 miljøgodkendelse

Læs mere

Gilbjergvej 31 Dyreart Antal DE Småkalve, Jersey (2-6 mdr.) 70 11,7 Opdræt, Jersey (6-25 mdr.) ,4 I alt 102,1

Gilbjergvej 31 Dyreart Antal DE Småkalve, Jersey (2-6 mdr.) 70 11,7 Opdræt, Jersey (6-25 mdr.) ,4 I alt 102,1 Bilag 5: Vilkår i miljøgodkendelse af 17. december 2008 Vilkår Ejendomme, anlæg, drift og arealer, som hører under virksomheden, omfattes med nærværende afgørelse af vilkårene i virksomhedens miljøgodkendelse

Læs mere

Miljøtilsyn på Landbrug

Miljøtilsyn på Landbrug Christian Jebsen Løjt Sønderskovvej 75 6200 Aabenraa Miljøtilsyn på Landbrug 1. Baggrunden for tilsynet Baggrunden for dette tilsyn er Aabenraa Kommunes miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug

Læs mere

Revurdering af miljøgodkendelse af husdyrbruget på adressen Lambækvej 59, 6940 Lem St.

Revurdering af miljøgodkendelse af husdyrbruget på adressen Lambækvej 59, 6940 Lem St. Returadresse Land og Vand, Landbrug Smed Sørensens vej 1, 6950 Ringkøbing Anders Rasmussen Fårborgvej 13 6940 Lem St. Sagsbehandler Anne Marie Susgaard Direkte telefon 99 74 15 70 E-post Anne.marie.susgaard@rksk.

Læs mere

ANVENDELSE AF EGNE FODERTAL TIL REDUKTION AF HARMONIAREAL FOR SLAGTESVIN

ANVENDELSE AF EGNE FODERTAL TIL REDUKTION AF HARMONIAREAL FOR SLAGTESVIN ANVENDELSE AF EGNE FODERTAL TIL REDUKTION AF HARMONIAREAL FOR SLAGTESVIN NOTAT NR. 1722 Hvis foderforbrug og/eller fosforindhold er lavere end landsgennemsnittet, kan der udbringes gødning fra flere slagtesvin

Læs mere

Dato for gyldighed 8. januar 2014

Dato for gyldighed 8. januar 2014 Tillæg til miljøgodkendelse af husdyrbruget Rævdalvej 11A 9900 Frederikshavn * 12,stk. 3 Lovbekg. nr. 1486 af 4. december 2009 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Dato for gyldighed 8. januar 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Byggemanagement. Byggemanagement Dato:

Byggemanagement. Byggemanagement Dato: Byggemanagement Tjekliste udarbejdet af: Merete Studnitz, Torben Jensen, Jan Brochstedt Olsen, Joachim Gleerup Andersen, Josva Møller Jensen, Cathrine Margrethe Bak Pedersen og Laust Skov 1 2.4 Staldindretning

Læs mere

Teknologiudredning Version 2 Dato: 08.03.2011 Side: 1 af 5. Andel fast gulv i smågrisestalde

Teknologiudredning Version 2 Dato: 08.03.2011 Side: 1 af 5. Andel fast gulv i smågrisestalde Teknologiudredning Version 2 Dato: 08.03.2011 Side: 1 af 5 Andel fast gulv i smågrisestalde Resumé Ammoniakfordampning Delvist fast gulv reducerer ammoniakfordampningen med henholdsvist med 57 % og 62

Læs mere

8 års drift Nu drift Ansøgt drift Ændring, produktions m Ændring, stipladser Beholder Teknik m2 M3

8 års drift Nu drift Ansøgt drift Ændring, produktions m Ændring, stipladser Beholder Teknik m2 M3 Nørreskov Bakke 28 8600 Silkeborg Bilag 11 skemaer, Smedebækvej 43 Tlf. 8682 1666 Fax. 8798 1666 Regnskabskontoret@SHLRK.dk www.shlrk.dk Silkeborg, d. 21. januar 2019 Produktions arealer Tabel 1a Produktions

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse af smågriseproduktion Odensevej 156, 5400 Bogense. Ændring af bygninger. CVR.nr 29806071

Tillæg til miljøgodkendelse af smågriseproduktion Odensevej 156, 5400 Bogense. Ændring af bygninger. CVR.nr 29806071 Tillæg til miljøgodkendelse af smågriseproduktion Odensevej 156, 5400 Bogense. Ændring af bygninger CVR.nr 29806071 30. maj 2013 Miljøgodkendelse Baggrund Enghavegård ApS har den 21. september 2010 fået

Læs mere

Miljøtilsyn på Landbrug Acadresag: 07/34753 Ankomst: 9.00 Afgang: 10.30

Miljøtilsyn på Landbrug Acadresag: 07/34753 Ankomst: 9.00 Afgang: 10.30 Miljøtilsyn på Landbrug Acadresag: 07/34753 Ankomst: 9.00 Afgang: 10.30 Kultur, Miljø & Erhverv Byg, Natur & Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73 76 76 76 1. Ejendommen Navn: Landbrug Plus APS. Kontaktperson:

Læs mere

Ansøgning om miljøgodkendelse af svineproduktion på Langstedvej 63, 5690 Tommerup

Ansøgning om miljøgodkendelse af svineproduktion på Langstedvej 63, 5690 Tommerup Ansøgning om miljøgodkendelse af svineproduktion på Langstedvej 63, 5690 Tommerup EJER- OG DRIFTSFORHOLD Ejendommens adresse: Langstedvej 63, 5690 Tommerup Anlæggets beliggenhed: Ved Langstedvej 83 Ansøger:

Læs mere

Vejledende emissionsgrænseværdier opnåelige ved. anvendelse af den bedste tilgængelige teknik (BAT)

Vejledende emissionsgrænseværdier opnåelige ved. anvendelse af den bedste tilgængelige teknik (BAT) Vejledende emissionsgrænseværdier opnåelige ved anvendelse af den bedste tilgængelige teknik (BAT) Husdyrbrug med konventionel produktion af slagtekyllinger - omfattet af husdyrgodkendelseslovens 11 og

Læs mere

Miljøkonsekvensrapport

Miljøkonsekvensrapport Miljøkonsekvensrapport A. Beskrivelse af det ansøgte 1a. Overdrevsgården, Ågerupvej 104, Borup, ønsker at udvide slagtesvineproduktionen ved opførelse af en ny slagtesvinestald. Ejendommen har en miljøgodkendelse

Læs mere

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget, samt aftale- og udbringningsarealerne

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget, samt aftale- og udbringningsarealerne Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget, samt aftale- og udbringningsarealerne Bilag 2. Situationsplan med husdyrbrugets indretning Bygningsnr. Beskrivelse Størrelse m 2 /m 3 1 Plads til kalvehytter 480

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse af svineproduktionen på Kobbelgård, Ildvedvej 6, 7160 Tørring

Tillæg til miljøgodkendelse af svineproduktionen på Kobbelgård, Ildvedvej 6, 7160 Tørring Teknisk Afdeling Tjørnevej 6 7171 Uldum Tillæg til miljøgodkendelse af svineproduktionen på Kobbelgård, Ildvedvej 6, 7160 Tørring Luftfoto og oversigt over ejendommen, Ildvedvej 6 (DDO, copyright COWI

Læs mere

Anmeldeordning (senest ændret d. 18. november 2013)

Anmeldeordning (senest ændret d. 18. november 2013) Miljøkonsulenten Aps Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080 miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten.dk Anmeldeordning (senest ændret d. 18. november 2013)

Læs mere

Dato for gyldighed 6.marts 2019

Dato for gyldighed 6.marts 2019 Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Katsigvej 46 9900 Frederikshavn * I medfør af Lovbekg. nr. 1020 af 6. juli 2018 om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v. Dato for gyldighed 6.marts 2019

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Ravlundvej 5, 7200 Grindsted

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Ravlundvej 5, 7200 Grindsted Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Ravlundvej 5, 7200 Grindsted Dato: 22. september 2017 Billund Kommune modtog den 12. juli 2017 en ansøgning

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse på ejendommen: Nedervej 31, 6430 Nordborg. Meddelt d. 1. oktober 2012

Tillæg til miljøgodkendelse på ejendommen: Nedervej 31, 6430 Nordborg. Meddelt d. 1. oktober 2012 Tillæg til miljøgodkendelse på ejendommen: Nedervej 29-31, 6430 Nordborg Meddelt d. 1. oktober 2012 Indhold 1. Ansøger og ejerforhold... 1 2. Ansøgning om tillægsgodkendelse... 2 3. Beskrivelse af husdyrbruget...

Læs mere

Dato for gyldighed 15. januar 2019

Dato for gyldighed 15. januar 2019 Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Hjørringvej 20 9300 Sæby I medfør af Lovbekg. nr. 1020 af 6. juli 2018 om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v. * Dato for gyldighed 15. januar 2019 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Henrik Bo Winther Bakkevej 1 Lading 8471 Sabro. Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved skift i dyretype på Bakkevej 1, 8471 Sabro

Henrik Bo Winther Bakkevej 1 Lading 8471 Sabro. Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved skift i dyretype på Bakkevej 1, 8471 Sabro Henrik Bo Winther Bakkevej 1 Lading 8471 Sabro Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved skift

Læs mere

Revurdering af miljøgodkendelse for svinebruget på Store Hejbølvej 11, 6870 Ølgod

Revurdering af miljøgodkendelse for svinebruget på Store Hejbølvej 11, 6870 Ølgod Revurdering af miljøgodkendelse for svinebruget på Store Hejbølvej 11, 6870 Ølgod I henhold til 41 stk 3 i Bekendtgørelse af lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Godkendt den 11. oktober 2016 Udarbejdet

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse på ejendommen: Nedervej 31, 6430 Nordborg. Meddelt d. 13. august 2014

Tillæg til miljøgodkendelse på ejendommen: Nedervej 31, 6430 Nordborg. Meddelt d. 13. august 2014 Tillæg til miljøgodkendelse på ejendommen: Nedervej 29-31, 6430 Nordborg Meddelt d. 13. august 2014 Indhold 1. Ansøger og ejerforhold... 1 2. Ansøgning om tillægsgodkendelse... 2 3. Beskrivelse af husdyrbruget...

Læs mere

NY MILJØLOV. Chefkonsulent Bent Ib Hansen. 22. september 2017 Munkebjerg, Vejle

NY MILJØLOV. Chefkonsulent Bent Ib Hansen. 22. september 2017 Munkebjerg, Vejle NY MILJØLOV Chefkonsulent Bent Ib Hansen 22. september 2017 Munkebjerg, Vejle Ny husdyrregulering august 2017 Ændringslov ikke en ny lov Uændret beskyttelsesniveau Fleksibilitet (bedre kunne indrette sig)

Læs mere

Afgørelsen er truffet efter 31 i husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen 1.

Afgørelsen er truffet efter 31 i husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen 1. I/S Landbruget Karlshøj Vandrigsvej 19-21 4660 St. Heddinge 25. JUNI 2016 JOURNALNUMMER 09.17.44-K08-3-16 Afgørelse om skift af dyretype på husdyrbruget Vandrigsvej 19-21, 4660 St. Heddinge. Stevns Kommune

Læs mere

Ansøgningsskema. husdyrgodkendelse.dk. 12 Godkendelse Ansøgningsnummer 63192 Version 1 Dato 31 03 2014 00:00:00. Type

Ansøgningsskema. husdyrgodkendelse.dk. 12 Godkendelse Ansøgningsnummer 63192 Version 1 Dato 31 03 2014 00:00:00. Type husdyrgodkendelse.dk Ansøgningsskema Type 12 Godkendelse Ansøgningsnummer 63192 Version 1 Dato 31 03 2014 00:00:00 Navn Per Andersen Adresse Bjergbyvej 5 Telefon 59264375 Mobil 21265861 E Mail uhrslunde@adr.dk

Læs mere

Bilag 1 Lokalisering

Bilag 1 Lokalisering Bilag 1 Lokalisering Bilag 2 Situationsplan Bygning nr. 1 Kostald 2 Ungdyrstald 3 Kalvestald 4 Kalvestald 5a Kalveplads 5b Ny møddingsplads 6 Kostald 7 Gyllebeholder 650 m 3 8 Gyllebeholder 650 m 3 9 Ny

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse efter tilsyn på ejendom med kvægdrift udført den 04-08-2015 - Peter Petersen Friis, Højgårdsvej 1, 6500 Vojens

Tilsynsrapport til offentliggørelse efter tilsyn på ejendom med kvægdrift udført den 04-08-2015 - Peter Petersen Friis, Højgårdsvej 1, 6500 Vojens Haderslev Kommune Teknik og Miljø Natur og Landbrug Simmerstedvej 1A, 1 6100 Haderslev Tlf 74 34 34 34 Fax 74 34 23 34 landbrugssager@haderslev.dk www.haderslev.dk Tilsynsrapport til offentliggørelse efter

Læs mere

Vejledende emissionsgrænseværdier opnåelige ved. anvendelse af den bedste tilgængelige teknik (BAT)

Vejledende emissionsgrænseværdier opnåelige ved. anvendelse af den bedste tilgængelige teknik (BAT) Vejledende emissionsgrænseværdier opnåelige ved anvendelse af den bedste tilgængelige teknik (BAT) Husdyrbrug med konventionel produktion af smågrise (gyllebaserede staldsystemer) - omfattet af husdyrgodkendelseslovens

Læs mere

Miljøansøgning for Vedøvej 7, 8560 Kolind

Miljøansøgning for Vedøvej 7, 8560 Kolind 1 of 10 Miljøansøgning for Vedøvej 7, 8560 Kolind 1.2. Godkendelsespligt Der ansøges om en udvidelse af dyreholdet på adressen Vedøvej 7, 8560 Kolind. Bedriften ejes af ansøger Niels Arve Pedersen. Der

Læs mere

Revurderingen omfatter en husdyrproduktion på 8.866 slagtesvin svarende til 249,9 DE.

Revurderingen omfatter en husdyrproduktion på 8.866 slagtesvin svarende til 249,9 DE. Version 2 1 Kommunens afgørelse Sønderborg Kommune revurderer hermed miljøgodkendelse af d. 6. december 2005 af husdyrbruget Langager 2, 6430 Nordborg efter 17 i bekendtgørelse nr. 294 af 31. marts 2009

Læs mere

Lovgrundlag Der er ført tilsyn i henhold til Bekendtgørelse om miljøtilsyn, Nr. 497 af 15. maj 2013

Lovgrundlag Der er ført tilsyn i henhold til Bekendtgørelse om miljøtilsyn, Nr. 497 af 15. maj 2013 Haderslev Kommune Teknik og Miljø Natur og Landbrug Simmerstedvej 1A, 1 6100 Haderslev Tlf 74 34 34 34 Fax 74 34 23 34 landbrugssager@haderslev.dk www.haderslev.dk Tilsynsrapport til offentliggørelse efter

Læs mere

Vejledning til revurdering af miljøgodkendelser

Vejledning til revurdering af miljøgodkendelser Vejledning til revurdering af miljøgodkendelser Nedenstående tabel er en oversigt over mulige emner, der skal vurderes i forbindelse med en revurdering som foretages, fordi der er forløbet 8 år ( tvungen

Læs mere

Miljøkonsekvensrapport

Miljøkonsekvensrapport Miljøkonsekvensrapport Miljøgodkendelse efter 16a IE-Slagtesvin Ansøgningsskema: 201420 Gadekæret 22 7860 Spøttrup Dato: juni 2018 Udarbejdet af Miljøkonsulent Hanne Hoffmann, Gråkjær Miljøcenter Fabersvej

Læs mere

husdyrgodkendelse.dk Ansøgningsskema

husdyrgodkendelse.dk Ansøgningsskema husdyrgodkendelse.dk Ansøgningsskema Type 12 Godkendelse Ansøgningsnummer 6338 Version 2 Dato 08-04-2009 Navn I/S Ny Odgaard v. Niels og Karl Georg Lyngs Adresse Torpvej 6, 7790 Thyholm Telefon 97878067

Læs mere

Afgørelse om ændring af dyrehold skift af dyretype Haveskovvej 2, 5932 Humble, CVR nr. 17128485

Afgørelse om ændring af dyrehold skift af dyretype Haveskovvej 2, 5932 Humble, CVR nr. 17128485 Mogens Elnegaard Haveskovvej 2 5932 Humble Læring og Vækst Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 21-04-2015

Læs mere

REGNEARK TIL BEREGNING AF BAT-KRAV PÅ SVINEBRUG

REGNEARK TIL BEREGNING AF BAT-KRAV PÅ SVINEBRUG REGNEARK TIL BEREGNING AF BAT-KRAV PÅ SVINEBRUG NOTAT NR. 1540 I notatet forklares regler og regnearkets beregningsforudsætninger ud fra de vejledende BAT-emissionsgrænseværdier for ammoniak og fosfor.

Læs mere

SVINEAVLER MARTIN SØBY Grundvej 19 Floes 8960 Randers SØ / G

SVINEAVLER MARTIN SØBY Grundvej 19 Floes 8960 Randers SØ / G SVINEAVLER MARTIN SØBY Grundvej 19 Floes 8960 Randers SØ Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151745 Peter.Kruse@randers.dk www.randers.dk 01-08-2017

Læs mere

Anmeldeordning (artiklen senest ændret november 2015)

Anmeldeordning (artiklen senest ændret november 2015) Miljøkonsulenten Aps Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080 miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten.dk Anmeldeordning (artiklen senest ændret november

Læs mere

Svinestalde og gyllesammensætning. ved konsulent Preben Høj Svend Aage Christiansen A/S

Svinestalde og gyllesammensætning. ved konsulent Preben Høj Svend Aage Christiansen A/S Svinestalde og gyllesammensætning ved konsulent Preben Høj Svend Aage Christiansen A/S Fortid 1990 Agronom 1990-1994 Svinekonsulent i Storstrøms Amt Foder/produktionsplanlægning/staldindretning 1994-2003

Læs mere

Ansøgning om 12 godkendelse på Nordpolen, Bregninge Møllevej 10, 5970 Ærøskøbing tilhørende Jens Hansen, samme adresse skema 96481

Ansøgning om 12 godkendelse på Nordpolen, Bregninge Møllevej 10, 5970 Ærøskøbing tilhørende Jens Hansen, samme adresse skema 96481 Vissenbjerg, den 22. juni 2017 Ansøgning om 12 godkendelse på Nordpolen, Bregninge Møllevej 10, 5970 Ærøskøbing tilhørende Jens Hansen, samme adresse skema 96481 Jens Hansen har på ejendommen Nordpolen,

Læs mere

Andy Jensen Borrebyvej Odense S. Afgørelse om ændring af dyrehold på Borrebyvej 30

Andy Jensen Borrebyvej Odense S. Afgørelse om ændring af dyrehold på Borrebyvej 30 Andy Jensen Borrebyvej 30 5260 Odense S By- og Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Landbrug og Grundvand Odense Slot Indgang M Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 65512525

Læs mere

Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080. miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten.

Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080. miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten. Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080 miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten.dk Et vindue er åbent - men kun i 2012 - for at få opjusteret den tilladte

Læs mere

12 Miljøgodkendelse af svineproduktion

12 Miljøgodkendelse af svineproduktion 12 Miljøgodkendelse af svineproduktion i henhold til Lov om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug, nr. 1572 af 20/12/2006. Godkendelse af svineproduktionen på virksomheden Sivestedodde 5, 8560 Kolind Virksomhedens

Læs mere

12 Miljøgodkendelse af smågriseproduktion på Vievej 10, 8832 Skals

12 Miljøgodkendelse af smågriseproduktion på Vievej 10, 8832 Skals 12 Miljøgodkendelse af smågriseproduktion på Vievej 10, 8832 Skals INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse... 1 Datablad... 3 1 Resumé og samlet vurdering... 4 1.1 Ansøgning om miljøgodkendelse... 4 1.2

Læs mere

Du kan læse en kort beskrivelse af, hvad det betyder for dig i resumeet, som er vedlagt dette brev.

Du kan læse en kort beskrivelse af, hvad det betyder for dig i resumeet, som er vedlagt dette brev. x x x Partshøring i forbindelse med ændring og udvidelse af konsumægsproduktionen på Bygaden 42 Robert Beck som ejer et landbrug i dit nærområde, Bygaden 42, 6440 Augustenborg, ønsker at ændre og udvide

Læs mere

REVURDERING AF MILJØGODKENDELSE

REVURDERING AF MILJØGODKENDELSE 1 - Diagonalvejen 112 - revurdering REVURDERING AF MILJØGODKENDELSE for husdyrbruget på Diagonalvejen 112, 7323 Give Efter 39, jf. 41, i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (Lov nr. 1572 af 20.

Læs mere

Afgørelse vedr. anmeldelse af skift i dyretype på ejendommen Grønlund, Vidtskuevej 8, 7160 Tørring

Afgørelse vedr. anmeldelse af skift i dyretype på ejendommen Grønlund, Vidtskuevej 8, 7160 Tørring Niels Erik Grønlund Nielsen Vidtskuevej 8 7160 Tørring Natur & Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Tlf.: 7975 5000 www.hedensted.dk Nina Rosendahl Larsen Direkte nr.: 7975 5617 nina.r.larsen@hedensted.dk Lok.id.:

Læs mere

Tilsynsbrev Sirid Marie Kaatmann, Herning Kommune, har den udført miljøtilsyn på Kragsnapvej Herning.

Tilsynsbrev Sirid Marie Kaatmann, Herning Kommune, har den udført miljøtilsyn på Kragsnapvej Herning. TEKNIK OG MILJØ Holmgaard I/S Bindstowvej 2 7400 Herning CVR-nr.: 12270739 P-nr.: 1000360721 CHR-nr.: 57403 Oversigt over landbrugets godkendelser/tilladelser 12 miljøgodkendelse fra 2008 Tillæg 1 fra

Læs mere

Tilsynsrapport for tilsyn på ejendom med fjerkræproduktion udført den 27-02- 2015 - Anton Sønniksen Jensen, Bæk Skovvej 6, 6500 Vojens

Tilsynsrapport for tilsyn på ejendom med fjerkræproduktion udført den 27-02- 2015 - Anton Sønniksen Jensen, Bæk Skovvej 6, 6500 Vojens Haderslev Kommune Teknik og Miljø Natur og Landbrug Simmerstedvej 1A, 1 6100 Haderslev Tlf 74 34 34 34 Fax 74 34 23 34 landbrugssager@haderslev.dk www.haderslev.dk Tilsynsrapport for tilsyn på ejendom

Læs mere

BEREGNING AF TILSTRÆKKELIG OPBEVARINGSKAPACITET Beregning er sket ud fra Byggeblad til beregning af dyreenheder. Gødningsmængder ab lager

BEREGNING AF TILSTRÆKKELIG OPBEVARINGSKAPACITET Beregning er sket ud fra Byggeblad til beregning af dyreenheder. Gødningsmængder ab lager BEREGNING AF TILSTRÆKKELIG OPBEVARINGSKAPACITET Beregning er sket ud fra Byggeblad til beregning af dyreenheder. Landbrugets Byggeblade Bygninger Teknik Miljø Love og vedtægter Beregning af tilstrækkelig

Læs mere

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden:

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden: Sdrkrogsdam@mail.dk Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 2. december 2014 Center for Teknik og Miljø

Læs mere

Miljøgodkendelse af husdyrbrug efter 12 i henhold til lov om miljøgodkendelse af husdyrbrug, lov nr. 1572 af 20. december 2006.

Miljøgodkendelse af husdyrbrug efter 12 i henhold til lov om miljøgodkendelse af husdyrbrug, lov nr. 1572 af 20. december 2006. BYG OG MILJØ 12 Miljøgodkendelse af husdyrbrug Neergårdsminde (Neergårdsmindevej 7 8586 Ørum Djurs) Tilhørende Peter Kejser Tustrupvej 5 8585 Glesborg Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf.: 89 59

Læs mere

Jilke Arentoft A. Andersensvej 1E 8600 Silkeborg. Afgørelse af skift i dyretype i eksisterende stalde på Ringkøbingvej 320, 6800 Varde

Jilke Arentoft A. Andersensvej 1E 8600 Silkeborg. Afgørelse af skift i dyretype i eksisterende stalde på Ringkøbingvej 320, 6800 Varde Jilke Arentoft A. Andersensvej 1E 8600 Silkeborg Teknik og Miljø Erhvervscenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79946800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Afgørelse af skift i dyretype i eksisterende

Læs mere