DR VokalEnsemblet Concerto Copenhagen Fredagskoncert 1. maj kl. 20. Haydns runde år. Koncerthuset Klassisk Sæson

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DR VokalEnsemblet Concerto Copenhagen Fredagskoncert 1. maj kl. 20. Haydns runde år. Koncerthuset Klassisk Sæson"

Transkript

1 DR VokalEnsemblet Concerto Copenhagen Fredagskoncert 1. maj kl. 20 Haydns runde år Koncerthuset Klassisk Sæson

2 Program Koncerthuset 2008/09 2 FREDAGSKONCERT Fredag 1. maj 2009 kl. 20 Koncerthuset, Koncertsalen DR VokalEnsemblet Concerto Copenhagen Dirigent og solist: Lars Ulrik Mortensen Koncerten sendes direkte i P2 Koncerten sendes desuden i USA og via EBU s Natradio Joseph Haydn ( ) Seks flerstemmige sange med klaver ( ) 1. Alles hat seine Zeit 2. Die Beredsamkeit 3. Betrachtung des Todes 4. An die Frauen 5. Der Greis 6. Abendlied zu Gott Soli: Malene Nordtorp, sopran; Ulla Munch, alt; Emil Lykke, tenor; Torsten Nielsen, baryton; Daniel Åberg, bas Varighed: ca. 18 Joseph Haydn Klaverkoncert, F-dur (ca. 1766) Efter pausen overrækker Dansk Kor Forbund (DKF) sin hæderspris PROKOSA. Priserne vil blive overrakt af den tiltrædende formand Henriette Elimar i samarbejde med den afgående formand Ejvind Callesen. Allegro Largo cantabile Presto Lars Ulrik Mortensen, cembalo Varighed: ca. 20 Pause kl. ca Joseph Haydn Theresienmesse, for fire soli, kor og orkester (1799) Kyrie Gloria Credo Sanctus Benedictus Agnus Dei Klaudia Kidon, sopran; Nanna Hovmand, alt; Adam Riis, tenor; Daniel Åberg, bas Varighed: ca. 40

3 Gæsteensemble Koncerthuset 2008/09 3 Concerto Copenhagen Hammerklaver er venligt udlånt til Concerto Copenhagen af Ronald Brautigam. Concerto Copenhagen er støttet af Kunststyrelsen, Augustinus Fonden, Oticon Fonden, OAK Foundation Denmark og Wilhelm Hansen Fonden. Concerto Copenhagen er inde i et år med overordentlig mange engagementer både indenlands og udenlands. Indenlands omfatter de kommende optrædender bl.a. Händel Concerti grossi i Helsingør (29.5.) og i København (3.6.), Purcell Voice of the Turtle i Roskilde (3.9.), kendte værker af Bach i Sønderborg (7.11.), Hobro (8.11.) og Aalborg (9.11.), Händel med Scholl i Århus (13.11.) og i København (15.11.) samt Bachs Juleoratorium i København (21.12.). Udenlands omfatter aktiviteterne optrædender på nogle af de fineste spillesteder og festivaler såsom Schwetzingen Festival, Tage alter Musik Regensburg, Théâtre des Champs Elysées, Grieghallen, BBC Proms, Wigmore Hall med flere steder. CoCos seneste cd-udgivelse med Anne Sofie von Otter, der synger kantater af Bach, har allerede opnået fornemme anmeldelser: CoCo er i absolut verdensklasse, En Bachindspilning til at begynde med og som rækker livet ud (Martin Nyström, Dagens Nyheter);... men det er hos Concerto Copenhagen, at de uforglemmelige momenter opstår (Valdemar Lønsted, Information). Der er flere forestående turneer med Anne Sofie von Otter på programmet i år og til næste år. På opera-området er der Händels Jephta på Det Kgl.Teater marts/april 2010 og Rameaus Les boréades sammesteds i 2011.

4 Dirigent og solist Koncerthuset 2008/09 4 Dirigent og solist Lars Ulrik Mortensen Født i Danmark Af Jens Cornelius Journalist Concerto Copenhagen er Nordens førende barokorkester, og siden 1999 har cembalisten Lars Ulrik Mortensen været dets kunstneriske leder. Samarbejdet har ført orkestret til toppen af den europæiske barokscene og til, at Lars Ulrik Mortensen i 2007 blev belønnet med Léonie Sonnings Musikpris. Concerto Copenhagen har for få uger siden medvirket i en af Europas fineste musikfestivaler, der finder sted i Cuenca i Spanien. Ved denne festival for religiøs musik opførte Concerto Copenhagen det store påskeoratorium Brockes Passion af Händel med et hold internationale solister, blandt andre sopranen Sandrine Piau og tenoren Christoph Prégardien. Koncerten blev sendt direkte i spansk radio og på DRs P2. Lars Ulrik Mortensen har i årtier været en af Europas førende cembalister. Han har indspillet en lang række cd er, optrådt i mange forskellige lande og været cembaloprofessor i München. Som leder af Concerto Copenhagen har han udvidet sit arbejdsområde kraftigt. Orkestret har sin egen koncertrække i Garnisons Kirke og turnerer også i udlandet. Samarbejdet har fået barokmusikken ind på Det Kgl. Teater, hvor man nu hvert år opfører barokopera med Concerto Copenhagen og Lars Ulrik Mortensen i orkestergraven. Händels Giulio Cesare var en kæmpesucces med kontratenoren Andreas Scholl og sopranen Inger Dam-Jensen som Cæsar og Kleopatra, og opsætningen er siden udkommet på dvd. Concerto Copenhagen har indspillet en lang række cd er med både dansk og international musik, og netop udkommet er orkestrets første cd for plademærket Archiv, der er Deutsche Grammophons mærke for tidlig musik. Den indeholder musik af J.S. Bach og har den store svenske mezzosopran Anne Sofie von Otter som solist. Hun valgte personligt, at cd en skulle indspilles i samarbejde med Concerto Copenhagen. Senere i denne måned begynder Concerto Copenhagen og Anne Sofie von Otter en turné rundt i Europa med et program af Bachværker.

5

6 Værker Koncerthuset 2008/09 6 Haydns runde år Af Jens Cornelius Journalist Joseph Haydn, hjulmagerens søn fra den lille østrigske flække Rohrau på grænsen til Ungarn, døde for 200 år siden. Dødsmarkeringer er normalt ikke specielt morsomme, men det store Haydn-år 2009 har indtil nu været en stor fornøjelse. Runde år er nemlig meget velegnede til at gøre status og til at se med friske øjne på emnet. Og er der en komponist, hvis musik kan tåle at blive endevendt igen og igen, så er det Haydn. Han er en af menneskehedens mest produktive og opfindsomme komponister, som i sine værker udviser en endeløs fantasi og intellektuel præcision. Haydns symfonier og strygekvartetter har gennem snart et kvart årtusinde været basis for Vestens klassiske musik. Ved denne aftens koncert vil Concerto Copenhagen præsentere værker af Haydn i tre andre genrer, man hører meget sjældnere: Sange, solokoncert og kirkemusik. Joseph Haydn ( ) Seks flerstemmige sange med klaver ( ) I den sene del af sin karriere begyndte Haydn at komponere con amore. Musik, der hverken var bestillinger fra private købere eller ordrer fra en arbejdsgiver, men som bare var noget, han havde lyst til at skrive. Et spændende eksempel på det er de flerstemmige sange med klaver en lille gruppe på 13 korte stykker, der nemt bliver overset i hans enorme produktion.

7 Værker Koncerthuset 2008/09 7 Sangene er komponeret i årene til forskellige småtekster, Haydn selv havde valgt. De giver et interessant indtryk af hans tankegang, og teksternes aforistiske stil svarer også godt til hans karakteristiske sans for at udtrykke sig uden overflødigheder. Trods deres lidenhed er det kunstfærdige sange, som Haydn satte meget højt. De er skrevet con amore i lykkelige stunder, fortalte han sin assistent Griesinger. Han må have følt, at de rummede en essens af hans stil og livsholdning. Nogle af sangene minder mest om klubviser, som var en type muntre viser, tidens nye borgerskab sang i deres private selskabsliv. Det er fx sange om glæden ved at drikke vin eller fryden ved kvinder (imod en kvindes skønhed består hverken stål eller ild), synges der i mandskorsangen An die Frauen ). Andre er religiøse sange, som udtrykker en privat form for religiøsitet, der ikke har noget med kirkemusik at gøre. Og særlig rørende er sangen Der Greis (Oldingen) der sætter ord og toner på følelsen af at blive gammel. Haydn, som i sine sene år for første gang følte sig belastet ved at arbejde og måske ligefrem pådrog sig en stress-relateret depression, syntes at digtets indledende linjer ramte ham så præcist, at han fik det påtrykt sit visitkort: Hin ist alle meine Kraft, alt und schwach bin ich (Al min kraft er svundet bort, jeg er gammel, svag). I den periode, Haydn skrev de små flerstemmige sange, var han verdens mest berømte komponist. Overalt hvor han kom, blev han modtaget med hyldest og den største respekt, og måske var det denne opmærksomhed, som sammen med hans relativt høje alder lagde et knusende pres på ham. Efter at have skrevet over 1000 kompositioner frygtede han nu at blive udbrændt. Mange dage synes jeg, at jer er ude af stand til at få en eneste idé, indtil jeg atter mærker Forsynet i mit hjerte og endnu engang kan sætte mig ved klaveret og begynde at hamre, Gud ske lov! skrev han. Haydn vidste, hvilke forventninger han skulle leve op til, og alligevel skyder det frem i hans sidste værker med originale og vittige ideer. Ingen andre kunne have fundet på den vits, som afslutter sangen Die Beredsamkeit, og i samme hæfte skrive en gribende afsked med livet i form af den smukke Abendlied zu Gott.

8 Værker Koncerthuset 2008/09 8 Joseph Haydn Klaverkoncert, F-dur (ca. 1766) Haydns klavermusik kan være meget virtuos, selv om han ikke var nogen udpræget virtuos ved klaveret. I modsætning til Mozart skrev han ikke sine klaverkoncerter med henblik på selv at optræde som solist i dem. Og efter at Mozart i 1781 var flyttet til Wien og begyndte at optræde som pianist, stoppede Haydn helt med at skrive klaverkoncerter. Haydns koncerter for soloinstrumenter er ikke så mange, hvis man tænker på hvor enormt mange kompositioner, han i alt skrev. Anthony van Hoboken, der gjorde det grundlæggende arbejde med at katalogisere Haydns værker, opregnede 21 klaverkoncerter. Seks af dem har siden vist sig at være deciderede forfalskninger så er der 15 tilbage. Og af dem er de 12 skrevet for orgel, ikke cembalo, og da slet ikke klaver. Klaveret, som vi kender det, var dengang endnu kun i sin vorden. Haydn anskaffede sig ikke et hammerklaver før 1789, hvor han allerede var stoppet med at skrive klaverkoncerter. Til gengæld satte det nye instrument ham i gang med at skrive nogle af sine fyldigste sonater og klavertrioer. Koncerten i F-dur er skrevet i På det tidspunkt havde Haydn været ansat som hofkomponist og kapelmester hos fyrst Esterházy i fem år. Som soloinstrument har man brugt et cembalo, hvad enten det var Haydn selv eller en anden, der var solist, for der fandtes ikke noget hammerklaver ved hoffet på det tidspunkt. Alternativt kan koncerten have været opført på et lille kammerorgel i slotskirken, for det var ikke ualmindeligt at have den slags musikalske indslag undervejs i en lang gudstjeneste, især ikke når orkestret som i F-dur-koncerten kun bestod af strygere. Senere blev der tilføjet to horn til partituret, men det er ikke nødvendigvis Haydn selv, der har gjort det. F-dur-koncerten er et meget charmerende og vellykket værk, der helt efter bogen er i tre satser (hurtig-langsom-hurtig). Førstesatsen er udadvendt og statelig, som forventet, men Haydn fører lytteren ud på overraskende dybt vand i løbet af den kødfulde gennemføringsdel midtvejs. Hvad der skal spilles i den afsluttende solokadence er op til solisten som

9 Værker Koncerthuset 2008/09 9 det var praksis dengang, noterede Haydn nemlig ikke noget forslag ned i partituret. Andensatsen er uendelig smuk og klinger som en sart arie for en sangstemme. Orkestret trækker sig langt tilbage og overlader al opmærksomheden til solisten. Til slut følger en hurtig og hektisk finale, der stadig beholder værkets særlige sødme og varme. Få år senere forlod Haydn denne lyse og indsmigrende stil for at kaste sig over stærkere udtryk i den fase, man har døbt Sturm und Drang. Joseph Haydn Theresienmesse, for fire soli, kor og orkester (1799) I 29 år var Haydn ansat hos fyrst Esterházy. Kontrakten gjaldt på livstid, og Haydn var faktisk ikke anderledes stillet end enhver anden livegen ved hoffet. Ved fyrstens død i 1790 valgte arvingerne dog at løse Haydn fra hans kontrakt. De vidste, hvor efterspurgt han var blevet ude i Europa, og de anerkendte, at han havde ydet en umådelig stor gerning for den musikelskende fyrste. De følgende år opholdt Haydn sig især i London, og det blev nogle af hans lykkeligste og mest frugtbare år. I 1795 vendte han dog tilbage til sit fædreland Østrig, for den nye fyrst Esterházy havde givet ham et godt tilbud: Haydn kunne igen få ansættelse ved hoffet, denne gang på helt anderledes vilkår. Ingen daglige forpligtelser og krav om at bo på slottet. Hovedopgaven skulle være at komponere en messe til fyrstindens navnedag hvert år i september. Det nye fyrstepar interesserede sig slet ikke for kunst og kultur som deres forgængere, men kirkemusik havde de respekt for. På den måde gik det til, at Haydn som nogle af sine sidste store værker skrev seks fantastiske messer. De udgør et højdepunkt inden for den wienerklassiske kirkemusik. Den såkaldte Theresienmesse er den fjerde i rækken, skrevet i Det var i napoleonskrigenes tid, og krigsfanfarer i trompeterne markerer alvoren. Blæserne dominerer dog ikke så meget som i andre af messerne, dels fordi fyrsten havde sparet hornene og oboerne væk fra sit orkester, og dels fordi tonearten B-dur fremhæver de bløde klarinetter.

10 Værker Koncerthuset 2008/09 10 Theresienmesse er den mest kammermusikalske af messerne, og Haydn lægger vægten på de fire solister. De synger ikke enkeltstående arier, men bruges som solistkvartet til at kontrastere med koret. Navnet Theresienmesse stammer for øvrigt fra en opførelse i Wien året efter, hvor det var kejserinde Maria Theresa, der var sopransolisten. Teksten i de seks messer er den samme, som komponister har brugt i århundreder. Enkle, mættede latinske ord, gentaget til hudløshed for de katolske kirkegængere. Ordene fulgte også Haydn gennem hele hans liv, ikke mindst fordi han allerede som dreng sang sopran i et kirkekor. Han var i det hele taget en meget from person, der bad sine bønner mange gange dagligt, også når han satte sig ved klaveret for at komponere. At han gang på gang kunne skabe helt ny og original musik over den samme tekst er et af messernes mirakler. I Theresienmesse er et af de gyldne øjeblikke afsnittet Et incarnatus est (Og har påtaget sig kød ved Helligånden af Jomfru Maria og er blevet menneske) i midten af Credo-delen (Trosbekendelsen). Her trækker Haydn brat i bremsen og lader solistkvartetten skabe en magisk stund ud af ordene om kristendommens store mysterium.

11 Solister Koncerthuset 2008/09 11 Klaudia Kidon Klaudia Kidon studerede sang på Musikakademiet i Katowice (Polen) og derefter i solistklassen på Det Kgl. Musikkonservatorium debutkoncert i Siden maj 1997 har hun været fast medlem af Radiokammerkoret/DR VokalEnsemblet. Hun er ofte brugt som solist hos landsdelsorkestrene og ikke mindst med mange mindre kammerensembler. Medlem af bl.a. Mozart Trio, Theater of Voices. Klaudia optræder mest som koncertsanger med fokus på lieder, oratorier og moderne musik. Nanna Hovmand Mezzosopran Nanna Hovmand er uddannet ved Opera- Akademiet og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København. Siden sin solistdebut i 1998 har hun sunget på Den Jyske Opera, Den Fynske Opera, Aarhus Sommeropera, Reykjavik Sommeropera og Den Ny Opera. Hun har desuden været solist med Sjællands Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester, Randers Kammerorkester, Aalborg Symfoniorkester og Aarhus Symfoniorkester. De sidste to år har hun været tilknyttet DR VokalEnsemblet. Adam Riis Adam Riis, født 1978, begyndte at synge i Københavns Drengekor og har siden taget diplomeksamen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i Højdepunkter har indtil videre været Monteverdis Mariavesper og Schütz Juleoratorium med Paul Hillier og Concerto Copenhagen, tenorpartiet i Händels Messias med Mogens Dahl Kammerkor, Beethovens C-dur-messe med DR SymfoniOrkestret og Thomas Dausgaard / Malmö SymfoniOrkester og Vassily Sinaisky. Adam har modtaget legater fra Sonningfonden, Van Hauen og Hans Voigt. Daniel Åberg Daniel Åberg begyndte at synge som otteårig i Uppsala Domkirkes Drengekor. Han har senere sunget i flere kor, fx Radiokoret i Stockholm og Eric Ericsons Kammerkor. Han har deusden optrådt som bas- og barytonsolist i Carl Orffs Carmina burana, J. S. Bachs passioner og Monteverdis Mariavesper. Han tog sin eksamen i sang med fokus på tidlig musik fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og har siden også studeret kordirektion hos blandt andre Stefan Parkman.

12 Musikere Koncerthuset 2008/09 12 Medvirkende musikere Concerto Copenhagen Violin I: Fredrik From (L), Maria Holm, Stefanie Barner, Hanna Ydmark, Anna Sundin Violin II: Bjarte Eike, Gabriel Bania, Antina Hugosson, Elisabet Enebjörn, Merete Steffensen Bratsch: Torbjörn Köhl, Joel Sundin, Rastko Roknic, Bryndis Bragadottír Cello: Thomas Pitt, Mime Yamahiro-Brinkmann, Judith-Maria Olofsson Violone: Lars Baunkilde, Anders Cornelius Orgel: Leif Meyer Klarinet I: Nicole van Bruggen-Harris Klarinet II: Joachim Åkerlind Trompet I: Pierre Torwald Trompet II: Klaus Bjørn Olsen Pauker: Patrick Raab DR VokalEnsemblet Sopran: Astrid Kastensson, Klaudia Kidon, Malene Nordtorp, Nina Fischer, Anna Carina Sundstedt, Hjørdis Jakobsen Alt: Ulla Munch, Nanna Hovmand, Jane Bertelsen, Kirsten Grove, Daniel Carlsson Tenor: Poul Emborg, Emil Lykke, Adam Riis, Lars Pedersen, Palle Jensen Bas: Torsten Nielsen, Hans-Henrik Raaholt, Daniel Åberg, Johan Karlström, Rasmus Kure Thomsen Redaktion: Hanna Madsbjerg Opsætning: Line Breuning Korrektur og sangtekster: Magna Blanke Tryk: Rek-Art Design: e-types A/S Producent og producer: Ivar Munk Teknik: Lars Christensen Regissør: Peter Tönshoff

13 Torsdagskoncert Fredagskoncert Sangtekster Koncerthuset 2008/09 13 Joseph Haydn: Seks sange med klaver Danske oversættelser: Magna Blanke Alles hat seine Zeit Tekst: Johann Arnold Ebert, efter Athenaios af Naukratis Lebe, liebe, trinke, lärme, kränze dich mit mir, schwärme mit mir, wenn ich schwärme, ich bin wieder klug mit dir. Alt har sin tid Lev og elsk, ja, drik og larm og bekrans dig selv og mig, sværm så med mig, når jeg sværmer, jeg bli r atter klog med dig. Die Beredsamkeit Tekst: Gotthold Ephraim Lessing Freunde, Wasser machet stumm, lernet dieses an den Fischen, doch beim Weine kehrt sich s um, dieses lernt an unsern Tischen. Was für Redner sind wir nicht, wenn der Rheinwein aus uns spricht. Wir ermahnen, streiten, lehren, keiner will den andern hören. Veltalenhed Venner, vandet gør én stum, det kan man af fisken lære, men med vin det omvendt går, det kan man ved bordet lære. Vi er store talere, har vi fået blot lidt vin. Der formanes, strides, belæres, ingen vil den anden høre. Betrachtung des Todes Tekst: Christian Fürchtegott Gellert Der Jüngling hofft des Greises Ziel, der Mann noch seiner Jahre viel, der Greis zu vielen noch ein Jahr, und keiner nimmt den Irrtum wahr. Der Jüngling hofft, der Mann hofft noch, der Greis hofft noch, und keiner nimmt den Irrtum wahr. Betragtning over døden Den unge ønsker sig oldingens år, en mand: at han nogle flere når; og oldingen ønsker sig ennu et år, men ingen kan se den fejl, de begår. Den unge ønsker stadig, og manden ønsker stadig, en olding ønsker stadig, men ingen kan se den fejl, de begår.

14 Sangtekster Koncerthuset 2008/09 14 An die Frauen Tekst: Bürger, efter Anakreon Natur gab Stieren Hörner, sie gab den Rossen Hufe, den Hasen schnelle Füße, den Löwen weite Rachen, den Fischen gab sie Flossen, und Fittige den Vögeln; den Männern aber Weisheit. Den Männern! Nicht den Weibern? Was gab sie diesen? Schönheit! Statt aller unsrer Spieße, statt aller unsrer Schilde; denn wider Weibesschönheit besteht nicht Stahl, nicht Feuer. Til damerne Naturen gav tyren dens horn, og den gav hesten dens hove, til haren de rappe fødder, til løven det store gab, og fiskene gav den finner, fuglene gav den vinger; til mændene gav den klogskab. Til mændene! Ikke til kvinder? Hvad gav den så dem, mon? Skønhed! I stedet for vore lanser, i stedet for vore skjolde; thi imod en kvindes skønhed består hverken stål eller ild. Der Greis Tekst: Johann Wilhelm Ludwig Glein Hin ist alle meine Kraft, alt und schwach bin ich; wenig nur erquicket mich Scherz und Rebensaft. Hin ist alle meine Zier! meiner Wangen Roth ist hinweggeflohn! der Tod klopft an meiner Tür! Unerschreckt mach ich ihm auf, Himmel, habe Dank: Ein harmonischer Gesang war mein Lebenslauf! Oldingen Al min kraft er svundet bort, jeg er gammel, svag; intet mer opkvikker mig, ikke løjer, ikke vin. Al min pryd er svundet bort; mine kinders glød den er ganske væk - og død banker på min dør. Jeg ham lukker dristig ind. Himlen have tak! En harmonisk glædessang var mit levnedsløb! Abendlied zu Gott Tekst: Christian Fürchtegott Gellert Herr, der du mir das Leben bis diesen Tag gegeben, dich bet ich kindlich an! Aftensang til Gud Herre, du som har givet indtil denne dag mig livet, til dig jeg beder ydmygt.

15 Torsdagskoncert Fredagskoncert Sangtekster Koncerthuset 2008/09 15 Ich bin viel zu geringe der Treue, die ich singe, und die du heut an mir getan. Bedeckt mit deinem Segen, eil ich der Ruh entgegen; dein Name sei gepreist! Mein Leben und mein Ende ist dein; in deine Hände befehl ich, Vater, meinen Geist. Jeg er kun alt for ringe til den trofasthed, jeg besynger, og som du har bevist mod mig i dag. Nådigt dækket af din velsignelse begiver jeg mig nu til ro; dit navn være priset! Mit liv og al min væren har jeg fra dig; i dine hænder befaler jeg min ånd, o Fader. JOSEPH HAYDN: THERESIENMESSE Tekst: Den katolske messes faste led. Oversættelse fra Salme- og Bønnebog 1951 KYRIE (Soli, Coro) Kyrie eleison. Christe eleison. Kyrie eleison. KYRIE (Soli og kor) Herre! Forbarm dig over os! Kristus! Forbarm dig over os! Herre! Forbarm dig over os! GLORIA (Coro) Gloria in excelsis Deo! et in terra pax hominibus bonae voluntatis, laudamus te, benedicimus te, adoramus te, glorificamus te. (Soli, Coro) Gratias agimus tibi propter magnam gloriam tuam. Domine Deus, rex coelestis, Deus Pater omnipotens. Domine Fili unigenite, Jesu Christe. Domine Deus, Agnus Dei, Filius Patris. Qui tollis peccata mundi, miserere nobis, qui tollis peccata mundi, GLORIA (Kor) Ære være Gud i det høje, og fred på jorden for mennesker med god vilje. Vi lover dig, vi velsigner dig. Vi tilbeder dig, vi lovpriser dig. (Soli og kor) Vi takker dig for din store herlighed. Herre vor Gud, himmelske konge, Gud, almægtige Fader. Herre, du enbårne Søn Jesus Kristus. Herre, vor Gud, Guds Lam, Faderens Søn. Du, som borttager verdens synder, forbarm dig over os. Du, som borttager verdens synder,

16 Sangtekster Koncerthuset 2008/09 16 seks suscipe deprecationem nostram, qui sedes ad dexteram Patris symfoniske miserere nobis. digte (Soli, Coro) Quoniam tu solus sanctus, tu solus Dominus, tu solus altissimus Jesu Christe. Cum Sancto Spiritu in gloria Dei Patris. Amen. tag imod vor bøn. Du, som sidder ved Faderens højre, forbarm dig over os. (Soli og kor) Thi du alene er hellig, du alene er Herre, du alene den højeste, Jesus Kristus, med Helligånden i Gud Faders herlighed. Amen. CREDO (Coro) Credo in unum Deum, Patrem omnipotentem, factorem coeli et terrae, visibilium omnium, et invisibilium. Et ex Patre natum ante omnia saecula. Deum de Deo, lumen de lumine, Deum verum de Deo vero. Genitum non factum, consubstantialem Patri per quem omnia facta sunt. Qui propter nos homines et propter nostram salutem descendit de coelis. (Soli) Et incarnatus est de Spiritu Sancto ex Maria Virgine, et homo factus est. Crucifixus etiam pro nobis sub Pontio Pilato passus, et sepultus est. (Soli, Coro) Et resurrexit tertia die secundum scripturas, CREDO (Kor) Jeg tror på én Gud, den almægtige Fader, Himlens og jordens, alle synlige og usynlige tings skaber. Og som er født af Faderen forud for alle tider. Gud af Gud, lys af lys. Sand Gud af den sande Gud. Født, ikke skabt, af samme væsen som Faderen, ved hvem alt er skabt. Som for os mennesker og for vor frelses skyld er nedstegen fra Himlen. (Soli) Og har påtaget sig kød ved Helligånden af Jomfru Maria og er blevet menneske. Han er også blevet korsfæstet for os, pint under Pontius Pilatus og begravet. (Soli og kor) Og han er opstanden på den tredje dag efter skrifterne

17 Torsdagskoncert Fredagskoncert Sangtekster Koncerthuset 2008/09 17 et ascendit in coelum, sedet ad dexteram Patris; et iterum venturus est cum gloria judicare vivos et mortuos, cujus regni non erit finis. Et in Spiritum Sanctum Dominum et vivificantem, qui ex Patre Filioque procedit. Qui cum Patre et Filio simul adoratur et conglorificatur, qui locutus est per prophetas. Et unam sanctam catholicam et apostolicam ecclesiam. Confiteor unum baptisma in remissionem peccatorum, et expecto resurrectionem mortuorum et vitam venturi saeculi. Amen. og opfaren til Himlen. Han sidder ved Faderens højre hånd, og han skal komme igen med herlighed for at dømme de levende og de døde, og på hans rige skal der ikke være ende. Og på Helligånden, Herren og levendegøreren, som udgår fra Faderen og Sønnen. Og som tillige med Faderen og Sønnen tilbedes og forherliges; som har talt ved profeterne. Og på én hellig, almindelig og apostolisk kirke. Jeg bekender én dåb til syndernes forladelse, og jeg venter de dødes opstandelse og livet i den tilkommende evighed. Amen. SANCTUS (Soli, Coro) Sanctus, sanctus, sanctus Dominus Deus Sabaoth. Pleni sunt coeli et terra gloria tua. Osanna in excelsis. SANCTUS (Soli og kor) Hellig, hellig, hellig er Herren, hærskarernes Gud. Himmel og jord er fulde af din herlighed. Hosanna i det høje. BENEDICTUS (Soli, Coro) Benedictus qui venit in nomine Domini. Osanna in excelsis! BENEDICTUS (Soli og kor) Velsignet være han, som kommer i Herrens navn. Hosanna i det høje. AGNUS DEI (Coro) Agnus Dei, qui tollis peccata mundi, AGNUS DEI (Kor) Guds Lam, som borttager verdens synder,

18 Sangtekster Koncerthuset 2008/09 18 seks miserere nobis! Agnus Dei, symfoniske qui tollis peccata mundi, miserere nobis! digte Agnus Dei, qui tollis peccata mundi, (Soli, Coro) dona nobis pacem! forbarm dig over os. Guds Lam, som borttager verdens synder, forbarm dig over os. Guds Lam, som borttager verdens synder, (Soli og kor) giv os fred.

19 Vores rejser er som skabt til samvær og glæde! Rejser for foreninger og virksomheder. Seks konsulenter glæder sig til jeres henvendelse. Katalogrejser med bus, fly og skib. Ring efter katalog eller find din rejse på Operarejser Koncertrejser Balletrejser Lemvig: Vestergade 18, Lemvig Tlf Lyngby: Lyngby Hovedgade 47, Kgs. Lyngby Tlf

20 Hvor, hvad og hvordan i Koncerthuset Garderobe Overtøj og større tasker skal af sikkerhedsmæssige hensyn afleveres i garderoben i foyeren. Man kan enten aflevere sit overtøj i en ubemandet garderobe uden betaling, eller man kan for 20 kroner aflevere sit overtøj i en bemandet garderobe. Har man ikke kontanter med, kan man købe en garderobebon i baren for 20 kroner. Toiletforhold Der er i alt 58 toiletter i Koncerthuset, herunder 4 handicaptoiletter. I niveau -1 findes toiletterne v. elevatoren i den sydøstlige ende af foyerområdet. I niveau +1 findes toiletterne i den nordlige ende af den store foyer. Endvidere findes der toiletter på 3. niveau v. parterre-indgang (mod øst) og på 4. niveau ved Orkester A-indgang til Koncertsalen. Forudbestilling af pausedrink HUSK at du kan springe køen til baren over i pausen - bestil og forudbetal din drink i baren før koncerten. Så venter den på dig i pausen. Pause Pausen varer 30 minutter og vi ringer nu ind minutter før dørene lukker til salen. Til og fra Koncerthuset Du kan læse mere om transport og parkering på dr.dk/koncerthuset/ om-koncerthuset/foerkoncerten. Her kan du også læse mere om tilgængelighed for publikum med nedsatte funktioner. DR Musik DR Byen Emil Holms Kanal København C Tlf.: rso-rk@dr.dk Musikchef Leif Lønsmann Korchef Lene Nordin Kunstnerisk leder Ivar Munk Fast dirigent Fredrik Malmberg 1. gæstedirigent Stephen Layton DRs ensemblers virksomhed er muliggjort gennem støtte fra blandt andre: Augustinus Fonden Beckett-Fonden Bikubenfonden Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat FrederiksbergFonden Gangstedfonden Knud og Dagny Gad Andresens Fond Nordea Danmark

Fredag 10. november 2017 kl

Fredag 10. november 2017 kl Fredag 10. november 2017 kl. 19.30 GÆSTESPIL DAUSGAARD & MISSA SOLEMNIS Det Svenske Kammerorkester Det Svenske Radiokor Thomas Dausgaard, dirigent Malin Christensson, sopran Kristina Hammarström, alt Michael

Læs mere

2. koncert. Program: Varighed: Gioachino Rossini Petite Messe Solennelle. Livsglad og humoristisk kirkemusik. Sorø Klosterkirke

2. koncert. Program: Varighed: Gioachino Rossini Petite Messe Solennelle. Livsglad og humoristisk kirkemusik. Sorø Klosterkirke Gioachino Rossini Petite Messe Solennelle 2. koncert Sorø Klosterkirke Onsdag den 3. juli kl. 20.00 Programintro kl. 19.45 Program: Musik af Rossini Varighed: Ca. 1½ time med pause. Entré 130 kr. Livsglad

Læs mere

J.S. BACH: H-MOL MESSE

J.S. BACH: H-MOL MESSE J.S. BACH: H-MOL MESSE Når Johann Sebastian Bach forgæves forsøgte at få ro blandt musikeleverne i koret ved Thomaskirken i Leipzig, var der sikkert ikke mange af eleverne, der forestillede sig, at de

Læs mere

AARHUS DOMKIRKE MUSIKGUDSTJENESTE. Sidste søndag i kirkeåret 20. november 2016 kl. 10

AARHUS DOMKIRKE MUSIKGUDSTJENESTE. Sidste søndag i kirkeåret 20. november 2016 kl. 10 AARHUS DOMKIRKE MUSIKGUDSTJENESTE Sidste søndag i kirkeåret 20. november 2016 kl. 10 Sognepræst Louise Højlund Domorganist Kristian Krogsøe Aarhus Domkirkes Kantori Aarhus Domkirkes Kammerorkester Domkantor

Læs mere

Thomissøns Påske. Påskegudstjeneste fra Luthertiden efter kilder fra Ribe Domkirke. Ribe Domkirke Søndag, 19. april 2015, kl. 16.

Thomissøns Påske. Påskegudstjeneste fra Luthertiden efter kilder fra Ribe Domkirke. Ribe Domkirke Søndag, 19. april 2015, kl. 16. Thomissøns Påske Påskegudstjeneste fra Luthertiden efter kilder fra Ribe Domkirke Ribe Domkirke Søndag, 19. april 2015, kl. 16.00 2 Klokker ringer Bedeslagene en går ind (uden orgelmusik) Introitus Salmernes

Læs mere

10. Koncert Søndag den 28. august 2011 kl. 16.00 i Sorø Klosterkirke Koncertintroduktion kl. 15.45

10. Koncert Søndag den 28. august 2011 kl. 16.00 i Sorø Klosterkirke Koncertintroduktion kl. 15.45 10. Koncert Søndag den 28. august 2011 kl. 16.00 i Sorø Klosterkirke Koncertintroduktion kl. 15.45 FINALEKONCERT med Kor og Orkester Program: Mendelssohn og Puccini Varighed: Ca. 1½ time med pause Entré:

Læs mere

Widor - Vierne Messer for kor og 2 orgler. c-mol messe. Helligaandskirken søndag d. 10. juni 2007 kl. 19.30

Widor - Vierne Messer for kor og 2 orgler. c-mol messe. Helligaandskirken søndag d. 10. juni 2007 kl. 19.30 Widor - Vierne Messer for kor og 2 orgler c-mol messe Helligaandskirken søndag d. 10. juni 2007 kl. 19.30 Program Louis Vierne (1870-1937) Messe Solennelle i cis-mol for fire stemmer, opus 16 Akademisk

Læs mere

TROEN PÅ LYSET DR VokalEnsemblet Bo Holten, dirigent. Garnisonskirken, København Onsdag 24. januar 2018 kl

TROEN PÅ LYSET DR VokalEnsemblet Bo Holten, dirigent. Garnisonskirken, København Onsdag 24. januar 2018 kl Garnisonskirken, København Onsdag 24. januar 2018 kl. 19.30 Nyvangskirken, Kalundborg Søndag 28. januar 2018 kl. 16.00 TROEN PÅ LYSET DR VokalEnsemblet Bo Holten, dirigent Program DR Koncerthuset 2017/18

Læs mere

PRO. Bachs h-mol messe

PRO. Bachs h-mol messe Torsdag 5. maj kl. 19.30 Bachs h-mol messe Dirigent: Marcus Creed DR VokalEnsemblet Le Concert Lorrain Solister: Joanne Lunn, sopran, Damien Guillon, alt, Thomas Hobbs, tenor, Benoît Arnould, bas PRO Torsdagskoncert

Læs mere

Konfirmation. Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1991

Konfirmation. Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1991 Konfirmation Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1991 Konfirmationen foregår ved en ordinær gudstjeneste, som følger højmesseordningen efter stedets sædvane. Under indgangen (præludiet) kan konfirmanderne

Læs mere

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Mozarts liv I dette hæfte kan du arbejde med et lille musikværk, som hedder Eine kleine Nachtmusik. Musikværket er skrevet af en komponist, der hedder Wolfgang

Læs mere

Hjemmedåb, nøddåb og fremstilling

Hjemmedåb, nøddåb og fremstilling Hjemmedåb, nøddåb og fremstilling Hjemmedåb Hvis et barn på grund af sygdom eller svaghed eller af anden gyldig grund ønskes døbt i hjemmet eller på sygehuset, følger præsten det almindelige ritual for

Læs mere

Koncerthuset Klassisk Sæson. Onsdag 28. september kl. 19.30 Christians Kirke. Bach og Boman DR VokalEnsemblet Dirigent: Olof Boman.

Koncerthuset Klassisk Sæson. Onsdag 28. september kl. 19.30 Christians Kirke. Bach og Boman DR VokalEnsemblet Dirigent: Olof Boman. 11 12 Koncerthuset Klassisk Sæson Onsdag 28. september kl. 19.30 Christians Kirke Bach og Boman DR VokalEnsemblet Dirigent: Olof Boman Pro Program Koncerthuset 2008/09 2011/12 2 Bach og Boman Onsdag 28.

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus så det, blev han vred og sagde

Læs mere

Begravelse. I. Længere form Vejledende ordning

Begravelse. I. Længere form Vejledende ordning Begravelse Der anføres i det følgende to begravelsesordninger: en længere og en kortere. Begge kan anvendes ved jordfæstelse og ved bisættelse (brænding). Ordningerne er vejledende, men jordpåkastelsen

Læs mere

Filioque. af Holger Villadsen

Filioque. af Holger Villadsen Filioque af Holger Villadsen Foredrag ved Theologisk Oratoriums sommerkonvent i Maribo Kloster onsdag den 28. maj 2008. Let revideret marts 2009. Den oprindelige karakter af mundtligt foredrag er opretholdt,

Læs mere

Guide til til Højmessen

Guide til til Højmessen Guide til til Højmessen Velkommen til højmesse i Sct. Pauls Kirke. Denne guide beskriver forløbet af de højmesser, der ledes af sognepræst Flemming Baatz Kristensen. INDLEDNING: Klokkeringning og bedeslag.

Læs mere

Beethovens 9. symfoni

Beethovens 9. symfoni Beethovens 9. symfoni Koncert med DR SymfoniOrkestret s. 2 Beethoven Du skal snart til koncert med DR SymfoniOrkestret. Ved koncerten skal du høre en symfoni. Symfonien er skrevet af en tysk komponist,

Læs mere

Må ikke sælges Kun til orientering - Englebisser. »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres«

Må ikke sælges Kun til orientering - Englebisser. »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres« Fadderinvitation»Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres« Hvad er en fadder En fadder er et dåbsvidne et vidne på, at barnet er blevet døbt med den kristne dåb,

Læs mere

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene.

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene. Højmesseordning Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens højmesseliturgi. Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste

Læs mere

Hommage til Shakespeare SANG

Hommage til Shakespeare SANG Hommage til Shakespeare SANG Thomas Morley: It was a lover and his lass Tekst fra Shakespeares As you like it It was a lover and his lass, With a hey, and a ho, and a hey nonny no, That o'er the green

Læs mere

X. Konstantin og kristendommen

X. Konstantin og kristendommen X. Konstantin og kristendommen Konstantin den Store var romersk kejser fra 306-337 e.v.t. På dette tidspunkt havde man for nylig indført det system, at der ikke blot var én, men to kejsere til at styre

Læs mere

FESTKONCERT SøNdag den 16. SEpTEmbER 2018 Kl INDVIELSE AF DOMKIRKENS NYE KORORGEL: ANDERS HAVGAARD RASMUSSEN,

FESTKONCERT SøNdag den 16. SEpTEmbER 2018 Kl INDVIELSE AF DOMKIRKENS NYE KORORGEL: ANDERS HAVGAARD RASMUSSEN, FESTKONCERT Søndag den 16. september 2018 kl. 19.30 INDVIELSE AF DOMKIRKENS NYE KORORGEL: ANDERS HAVGAARD RASMUSSEN, 2018 1 Programmet er sammensat med henblik på at præsentere kororglet i forskellige

Læs mere

Skabelsen MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN

Skabelsen MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Skabelsen Skabelsen I dette hæfte skal du arbejde med et musikværk, der hedder Skabelsen. Gennem musikken fortæller værket den kristne skabelsesberetning fra Bibelen. Musikken

Læs mere

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2009

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2009 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2009 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken SKT. KNUDS KIRKE Velkommen i Domkirken Velkommen i Domkirken Denne lille oversigt over højmessens forløb er udarbejdet med ønsket om, at du vil genkende gudstjenestens forskellige led og føle dig hjemme

Læs mere

Bryllup med dåb i Otterup Kirke

Bryllup med dåb i Otterup Kirke Præludium hvorunder bruden føres ind i kirken. Bruden går til venstre. Bruden sætter sig nærmest alteret, brudgommen sidder overfor. Såfremt brudeparrets mødre sidder med oppe ved alteret, sidder de nærmest

Læs mere

Foto: Per Rasmussen AARHUS DOMKIRKE 21 FORÅRSKONCERTER 2015

Foto: Per Rasmussen AARHUS DOMKIRKE 21 FORÅRSKONCERTER 2015 Foto: Per Rasmussen AARHUS DOMKIRKE 21 FORÅRSKONCERTER 2015 Fredag 6. februar kl. 17.00 ARS NOVA COPENHAGEN Hindemiths Messe omkranses af skønne renæssanceværker af Eccard, Victoria, Goudimel, Wert og

Læs mere

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 DR Radiosymfoniorkestret Du skal til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere. I et symfoniorkester

Læs mere

DÅB HØJMESSE. MED DÅB PRÆLUDIUM LOVPRISNING OG BØN INDGANGSBØN

DÅB HØJMESSE. MED DÅB PRÆLUDIUM LOVPRISNING OG BØN INDGANGSBØN HØJMESSE. MED DÅB DÅB PRÆLUDIUM INDGANGSBØN INDGANGSSALME HILSEN P: Herren være med jer! M: Og Herren være med dig! P: Lad os alle bede! INDLEDNINGSKOLLEKT LÆSNING DÅBSSALME LOVPRISNING OG BØN P: Lovet

Læs mere

Koncerthuset Klassisk Sæson. Torsdag 14. april kl

Koncerthuset Klassisk Sæson. Torsdag 14. april kl 10 11 Koncerthuset Klassisk Sæson Torsdag 14. april kl. 19.30 Bachs Messe i h-mol DR SymfoniOrkestret DR VokalEnsemblet Dirigent: Andrea Marcon er: Lisa Larsson, sopran, Roberta Invernizzi, sopran, Carlos

Læs mere

MESSENS LITURGI. Så ofte vi spiser dette brød og drikker af kalken, forkynder vi, Herre, din død, indtil den dag, du kommer.

MESSENS LITURGI. Så ofte vi spiser dette brød og drikker af kalken, forkynder vi, Herre, din død, indtil den dag, du kommer. MESSENS LITURGI Så ofte vi spiser dette brød og drikker af kalken, forkynder vi, Herre, din død, indtil den dag, du kommer. MESSENS INDLEDNING KORSTEGN OG HILSEN P: I Faderens og Sønnens og Helligåndens

Læs mere

Når dåb finder sted ved en særlig dåbsgudstjeneste, kan forud for dåbssalmen indledes med præludium, indgangssalme og dåbstale.

Når dåb finder sted ved en særlig dåbsgudstjeneste, kan forud for dåbssalmen indledes med præludium, indgangssalme og dåbstale. Dåb Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

Beethoven Du skal snart til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Ved koncerten skal du høre en violinkoncert.

Beethoven Du skal snart til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Ved koncerten skal du høre en violinkoncert. Koncert med DR Radiosymfoniorkestret s. 2 Beethoven Du skal snart til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Ved koncerten skal du høre en violinkoncert. Violinkoncerten er skrevet af en tysk komponist,

Læs mere

HVEM ER GUD? KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

HVEM ER GUD? KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET HVEM ER GUD? KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS TRO OG TVIVL»Tro er fast tillid til det, der håbes på, overbevisning om det, der ikke ses«, står der i Bibelen (Hebræerbrevet 11,1). Troen på Gud forhindrer

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

Pinsedag 4. juni 2017

Pinsedag 4. juni 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Gud i os Salmer: 290, 287, 286; 291, 474, 309 Evangelium: Joh. 14,22-31 "Herre, hvordan kan det være at du vil give dig til kende for os, men ikke for verden?" Ja, hvordan

Læs mere

Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2008

Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2008 Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2008 Proces 1 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

DEN HEMMELIGE MESSE DR VokalEnsemblet Marcus Creed, dirigent. Trinitatis Kirke, København Onsdag 20. september 2017 kl

DEN HEMMELIGE MESSE DR VokalEnsemblet Marcus Creed, dirigent. Trinitatis Kirke, København Onsdag 20. september 2017 kl Trinitatis Kirke, København Onsdag 20. september 2017 kl. 19.30 Roskilde Domkirke Torsdag 21. september 2017 kl. 20.00 DEN HEMMELIGE MESSE DR VokalEnsemblet Marcus Creed, dirigent Program DR Koncerthuset

Læs mere

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens ondskab, selvom vi godt ved, at den findes. Djævelen er Guds

Læs mere

Pro. Blomstedt DR SymfoniOrkestret Dirigent: Herbert Blomstedt Solist: Peter Serkin, klaver. Torsdag 26. maj kl. 19.30 Fredag 27. maj kl. 19.

Pro. Blomstedt DR SymfoniOrkestret Dirigent: Herbert Blomstedt Solist: Peter Serkin, klaver. Torsdag 26. maj kl. 19.30 Fredag 27. maj kl. 19. 10 11 Koncerthuset Klassisk Sæson Torsdag 26. maj kl. 19.30 Fredag 27. maj kl. 19.30 Blomstedt DR SymfoniOrkestret Dirigent: Herbert Blomstedt Solist: Peter Serkin, klaver Pro Program Koncerthuset 2008/09

Læs mere

Eroica m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n

Eroica m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Eroica m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Beethoven I dette hæfte skal du arbejde med et musikværk, der hedder Eroica. Det bliver spillet af et stort symfoniorkester. Musikværket Eroica er skrevet

Læs mere

Begravelse på havet foretages efter et af de anførte ritualer med de ændringer, som forholdene nødvendiggør.

Begravelse på havet foretages efter et af de anførte ritualer med de ændringer, som forholdene nødvendiggør. Begravelse Der anføres i det følgende to begravelsesordninger: en længere og en kortere. Begge kan anvendes ved jordfæstelse og ved bisættelse (brænding). Ordningerne er vejledende, men jordpåkastelsen

Læs mere

KSBBS JUBILÆUMS- GUDSTJENESTE.

KSBBS JUBILÆUMS- GUDSTJENESTE. KSBBS JUBILÆUMS- GUDSTJENESTE. Viborg Domkirke. 27.9.2014 v/hartvig Wagner Tekst: 2 Kor 1,18-20. Salmer: 334 / 308 // 341 / 469 / 526,7 / 353 Nåde være med jer og fred fra Gud, vor Fader, og Herren Jesus

Læs mere

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene.

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene. Højmesseordning Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene. INDGANG (PRÆLUDIUM)

Læs mere

C a r l N. l s e n. i e. J e a n S i be. E d v a r d G r. i e g. l i u s. Nordiske fortællinger

C a r l N. l s e n. i e. J e a n S i be. E d v a r d G r. i e g. l i u s. Nordiske fortællinger C a r l N i e l s e n E d v a r d G r i e g J e a n S i be l i u s Nordiske fortællinger m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Nordiske fortællinger I dette hæfte skal du arbejde med tre nordiske

Læs mere

Dåbsritual. Ritualer dåb naver barnevelsignelse vielse - begravelse. tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja

Dåbsritual. Ritualer dåb naver barnevelsignelse vielse - begravelse. tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja Dåbsritual tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja På din egen bekendelse, om din tro på Jesus, døber vi dig til Kristus i Faderens, Sønnens og Helligåndens navn Nadverritual

Læs mere

Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2010

Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 1 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

Komponisten Gustav Mahler

Komponisten Gustav Mahler Mahlers 8. symfoni På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 Komponisten Gustav Mahler Du skal snart ind i Koncerthuset og opleve DR SymfoniOrkestret spille. Du skal høre orkestret spille en symfoni. Ved du

Læs mere

Den tragiske Schuberts 4. symfoni

Den tragiske Schuberts 4. symfoni Den tragiske Schuberts 4. symfoni Koncert med DR SymfoniOrkestret s. 2 Komponisten Franz Schubert Du skal snart ind i Koncerthuset og opleve DR SymfoniOrkestret spille. Du skal høre orkestret spille en

Læs mere

Pro. Jul fra hele verden. Dirigent: Henrik Goldschmidt Solister: Fatma Zidane, arabisk vokal Klaudia Kidon, sopran Adam Riis, tenor Emil Lykke, tenor

Pro. Jul fra hele verden. Dirigent: Henrik Goldschmidt Solister: Fatma Zidane, arabisk vokal Klaudia Kidon, sopran Adam Riis, tenor Emil Lykke, tenor 10 11 Koncerthuset Klassisk Sæson Torsdag 9. december 2010 kl. 19.30 Koncerthuset, Koncertsalen Lørdag 11. december 2010 kl. 15 Alsion, Sønderborg Jul fra hele verden DR VokalEnsemblet The Middle East

Læs mere

= Menigheden står op! = Menigheden sidder ned

= Menigheden står op! = Menigheden sidder ned = Menigheden står op! = Menigheden sidder ned 1. PRÆLUDIUM 2. INDGANGSBØN Kirkesanger / Kordegn: Lad os alle bede! Herre, jeg er kommet ind i dette dit hus for at høre hvad du, Gud Fader, min skaber, du

Læs mere

Gudstjenestens forløb

Gudstjenestens forløb Gudstjenestens forløb Klokkeringning fra Funder, Balle, Alderslyst, Dybkjær kirker Præludium og fane-indmarch alle rejser sig Indgangsbøn siddende Salme: Det dufter lysegrønt af græs Præst: Hilsen kollekt

Læs mere

SØNDAG DEN 6. NOVEMBER KL. 1 7 HELLIG KORS KIRKE

SØNDAG DEN 6. NOVEMBER KL. 1 7 HELLIG KORS KIRKE PROGRAM SØNDAG DEN 6. NOVEMBER 201 6 KL. 1 7 HELLIG KORS KIRKE solister Sopran: Alt: Tenor: Bas: Kamilla Skydsgaard - Helle Christiansen - Taja Brenneche - Elisabet Hansen Julie Bellincampi - Vibeke Appel

Læs mere

Børnebiblen præsenterer. Jesu fødsel

Børnebiblen præsenterer. Jesu fødsel Børnebiblen præsenterer Jesu fødsel Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: M. Maillot Bearbejdet af: E. Frischbutter; Sarah S. Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children www.m1914.org

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Begyndelsen af evangeliet: Således elskede Gud verden, at han gav

Læs mere

Visions- og Værdigrundlag

Visions- og Værdigrundlag Visions- og Værdigrundlag Kirkens mission Kirkens fire fokusområder Kirkens trosbekendelse Kirkens værdier Kirkens mission Menighedens mission er: Må dit rige bryde igennem. Må din vilje ske på jorden,

Læs mere

Musikalsk billedfortælling

Musikalsk billedfortælling B H Musikalsk Følg med os ind i komponisternes verden til de steder, de udfoldede deres geni. Mens billeder ruller over lærredet, fortæller vi medrivende og humoristisk om deres liv og spiller deres musik

Læs mere

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst:

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Jeg har også været i kirke: Dato : Præst: Dato : Præst: Dato : Præst: Konfirmandens navn: Telefonnummer: 12 1 Konfirmander skal gå i kirke For at lære gudstjenesten at kende skal alle konfirmander gå i

Læs mere

O, skriv dit navn i vores hjerte og vores i din højre hånd, så vi med dig har fryd og smerte tilfælles i den Helligånd! AMEN

O, skriv dit navn i vores hjerte og vores i din højre hånd, så vi med dig har fryd og smerte tilfælles i den Helligånd! AMEN 4. søndag i advent 2016, Hurup Johannes 1, 19-28 O, skriv dit navn i vores hjerte og vores i din højre hånd, så vi med dig har fryd og smerte tilfælles i den Helligånd! AMEN De har hørt om ham inde i Jerusalem.

Læs mere

Hilsenen kan udelades, eller præsten kan sige: Vor Herres Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed og Helligåndens fællesskab være med jer alle!

Hilsenen kan udelades, eller præsten kan sige: Vor Herres Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed og Helligåndens fællesskab være med jer alle! Vielse (bryllup) Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Kirkelig vielse foretages af en præst i en kirke i nærværelse af mindst to vidner. Forud for vielsen kan der kimes eller ringes efter stedets

Læs mere

Le Sacre du Printemps

Le Sacre du Printemps Le Sacre du Printemps m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Stravinskij Du skal arbejde med et musikværk, der hedder Le Sacre du Printemps. Navnet er fransk og betyder Forårets Helliggørelse en

Læs mere

Tivolis Koncertsal 25. maj 19.30

Tivolis Koncertsal 25. maj 19.30 Tivolis Koncertsal 25. maj 19.30 Repertoire SAMUEL BARBER (1910-1981) Adagio for Strings FELIX MENDELSSOHN-BARTHOLDY (1809-1847) Klaverkoncert nr. 1 i G-mol, Op. 25 1. Molto allegro con fuoco 2. Andante

Læs mere

Sidste søndag efter H3K I 2017 Strellev 9.00, Ølgod /29 22/

Sidste søndag efter H3K I 2017 Strellev 9.00, Ølgod /29 22/ Der findes øjeblikke i livet, hvor det er som om himlen rører jorden. Øjeblikke af svimlende lykke; øjeblikke, hvor alting står klart for en, og man forstår, hvad det hele handler om, øjeblikke, der gør

Læs mere

2. pinsedag 16. maj Fælles friluftsgudstjeneste ved Spejder huset. Salmer: 290, 289; 335, 725 (sangblad) Tema: Livets brød

2. pinsedag 16. maj Fælles friluftsgudstjeneste ved Spejder huset. Salmer: 290, 289; 335, 725 (sangblad) Tema: Livets brød Kl. 11.00 Fælles friluftsgudstjeneste ved Spejder huset Salmer: 290, 289; 335, 725 (sangblad) Tema: Livets brød Evangelium: Joh. 6,44-51 Pinsedag kom Helligånden over apostlene, og Peter holdt en brandtale.

Læs mere

2. påskedag 28. marts 2016

2. påskedag 28. marts 2016 Kl. 9.00 Burkal Kirke Tema: Møde med den opstandne Salmer: 229, 236; 241, 234 Evangelium: Joh. 20,1-18 "Sorg er til glæde vendt, klagen endt!" Disse linjer fra en julesalme kan passende stå som overskrift

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

Ledervejledning. God fornøjelse med materialet. IMU - Indre Missions Ungdom

Ledervejledning. God fornøjelse med materialet. IMU - Indre Missions Ungdom Ledervejledning TeenTools Katekismus er et ledermateriale som du som teenleder, konfirmandleder, forkynder eller dig som har andet arbejde med teenagere kan bruge og finde inspiration i. Vi siger forkyndelse

Læs mere

På rejse med musikken

På rejse med musikken Eksotiske fugle På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 På rejse med musikken Du skal snart på besøg hos DR SymfoniOrkestret. Her skal du høre symfoniorkestret spille flere forskellige musikværker. Men vi

Læs mere

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække 1 Nollund Kirke Torsdag d. 5. maj 2016 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække Salmer DDS 267: Vær priset, Jesus Krist, Guds lam DDS 251: Jesus, himmelfaren

Læs mere

RITUALBOG. GUDSTJENESTELEDERE og KOMMUNIONSUDDELERE. for

RITUALBOG. GUDSTJENESTELEDERE og KOMMUNIONSUDDELERE. for RITUALBOG for GUDSTJENESTELEDERE og KOMMUNIONSUDDELERE Ritualbog for GUDSTJENESTE LEDERE og KOMMUNIONSUDDELERE 1 Udarbejdet af Pastoralseminariet efter anmodning fra Præsterådet 1 maj 1976 Revideret udgave

Læs mere

Tidebønner påskelørdag. Morgensang

Tidebønner påskelørdag. Morgensang Tidebønner påskelørdag Morgensang L: Gud - Fader,Søn og Helligånd- være med os! AMEN! DDS 210 Syng højt, min sjæl, om Jesu død Bøn om Helligånden Ære være dig, vor Gud, ære være dig! Himmelske Konge, Sandhedens

Læs mere

TROSBEKENDELSEN. Jeg tror på én Gud, Faderen, den Almægtige,Skaberen af himmel og jord, alt det synlige og usynlige.

TROSBEKENDELSEN. Jeg tror på én Gud, Faderen, den Almægtige,Skaberen af himmel og jord, alt det synlige og usynlige. TROSBEKENDELSEN Jeg tror på én Gud, Faderen, den Almægtige,Skaberen af himmel og jord, alt det synlige og usynlige. Og på én Herre, Jesus Kristus, Guds énbårne Søn; født af Faderen før alle tider, Lys

Læs mere

Mozarts symfoni nr. 34

Mozarts symfoni nr. 34 Mozarts symfoni nr. 34 På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 Komponisten Mozart Du skal snart ind i Koncerthuset og opleve DR SymfoniOrkestret spille. Du skal høre orkestret spille en symfoni. Ved du,

Læs mere

Børnebiblen. præsenterer. Jesu fødsel

Børnebiblen. præsenterer. Jesu fødsel Børnebiblen præsenterer Jesu fødsel Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: M. Maillot Bearbejdet af: E. Frischbutter; Sarah S. Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children www.m1914.org

Læs mere

Pro. Maria Vesper - Vespro della Beata Vergine. DR VokalEnsemblet Barokksolistene Dirigent: Olof Boman. Fredag 23. september kl. 19.

Pro. Maria Vesper - Vespro della Beata Vergine. DR VokalEnsemblet Barokksolistene Dirigent: Olof Boman. Fredag 23. september kl. 19. 11 12 Koncerthuset Klassisk Sæson Fredag 23. september kl. 19.30 Maria Vesper - Vespro della Beata Vergine DR VokalEnsemblet Barokksolistene Dirigent: Olof Boman Pro Program Koncerthuset 2008/09 2011/12

Læs mere

Symfoniorkestrets verden

Symfoniorkestrets verden Symfoniorkestrets verden Til koncert med DR SymfoniOrkestret Du skal snart til koncert med DR SymfoniOrkestret. Orkestret, du skal høre spille, er et symfoniorkester. Ved du, hvad et symfoniorkester er?

Læs mere

Kristi Himmelfartsdag II. Sct. Pauls kirke 17. maj 2012 kl Musikhøjmesse. Mozarts Kroningsmesse Salmer: 447/252/356 Uddelingssalme: 254

Kristi Himmelfartsdag II. Sct. Pauls kirke 17. maj 2012 kl Musikhøjmesse. Mozarts Kroningsmesse Salmer: 447/252/356 Uddelingssalme: 254 1 Kristi Himmelfartsdag II. Sct. Pauls kirke 17. maj 2012 kl. 10.00. Musikhøjmesse. Mozarts Kroningsmesse Salmer: 447/252/356 Uddelingssalme: 254 Åbningshilsen Kristi himmelfartsdag! Den anden store fest

Læs mere

Gudstjeneste i Lidemark og Bjæverskov kirker

Gudstjeneste i Lidemark og Bjæverskov kirker Gudstjeneste i Lidemark og Bjæverskov kirker Klokkeringning Der ringes tre gange med en halv times mellemrum inden gudstjenesten begynder, den sidste ringning sluttes med bedeslagene, som er tre gange

Læs mere

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

menneskets identitet: skabt i Guds billede helt umiddelbart: en særlig værdighed

menneskets identitet: skabt i Guds billede helt umiddelbart: en særlig værdighed Du gode Gud, jeg takker dig for livet, fordi jeg lever og er til i dag. Jeg rækker hånden ud mod livets gave og mod den kærlighed, der ligger bag. Du giver hele verden liv og ånde og holder gang i alle

Læs mere

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle Juleaften, domkirken 16.30 : 94 Det kimer nu, 119 Julen har bragt, 104 Et barn er født, 120 Dejlig er jorden. 1.salme, Salutation og kollekt med korsvar, Koret: "Højlovet være han som kommer i Herrens

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere

Pro. Mendelssohns 4. Dirigent: Christoph Poppen Solist: Nikolai Demidenko. DR SymfoniOrkestret. Torsdag 10. februar kl

Pro. Mendelssohns 4. Dirigent: Christoph Poppen Solist: Nikolai Demidenko. DR SymfoniOrkestret. Torsdag 10. februar kl 10 11 Koncerthuset Klassisk Sæson Torsdag 10. februar kl. 19.30 Mendelssohns 4. DR SymfoniOrkestret Dirigent: Christoph Poppen Solist: Nikolai Demidenko Pro Program Koncerthuset 2008/09 2010/11 2 TORSDAGSKONCERT

Læs mere

Koncerthuset Klassisk sæson. søndag 7. oktober kl. 16.00. Dido & Æneas DR VokalEnsemblet Barokksolistene Dirigent: Olof Boman PRO GRAM

Koncerthuset Klassisk sæson. søndag 7. oktober kl. 16.00. Dido & Æneas DR VokalEnsemblet Barokksolistene Dirigent: Olof Boman PRO GRAM 12 13 Koncerthuset Klassisk sæson søndag 7. oktober kl. 16.00 Dido & Æneas DR VokalEnsemblet Barokksolistene Dirigent: Olof Boman PRO GRAM Program Koncerthuset 2008/09 2012/13 2 DIDO & æneas Søndag 7.

Læs mere

Prædiken til Midfaste søndag 2016 Tekster: 2.Mosebog 16, Peters brev 1, Johannesevangeliet 6,24-37

Prædiken til Midfaste søndag 2016 Tekster: 2.Mosebog 16, Peters brev 1, Johannesevangeliet 6,24-37 Prædiken til Midfaste søndag 2016 Tekster: 2.Mosebog 16,11-18 - 2. Peters brev 1,3-11 - Johannesevangeliet 6,24-37 Prædiken I indledningen i dag nævnte jeg startsalmen. I den salme digtede Kingo som skrev

Læs mere

Hvad er opera kort fortalt?

Hvad er opera kort fortalt? Opera Hvad er opera kort fortalt? En opera er et teaterstykke med musik. I stedet for at sige ordene, synger man dem. Det er altså ikke skuespillere, men sangere, der optræder på scenen. De første operaer

Læs mere

Retfærdighed: at Jesus går til Faderen. Det retfærdige er, at noget sker som Gud vil, altså efter Guds vilje. Det retfærdige

Retfærdighed: at Jesus går til Faderen. Det retfærdige er, at noget sker som Gud vil, altså efter Guds vilje. Det retfærdige Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 3. maj 2015 Kirkedag: 4.s.e.påske/A Tekst: Joh 6,5-15 Salmer: SK: 722 * 393 * 600* 310,2 * 297 LL: 722 * 396 * 393 * 600* 310,2 * 297 Kristne menneskers

Læs mere

Koncerthuset Klassisk Sæson. Torsdag 20. marts kl. 19.30

Koncerthuset Klassisk Sæson. Torsdag 20. marts kl. 19.30 13 14 Koncerthuset Klassisk Sæson Torsdag 20. marts kl. 19.30 Klenaus 9. DR SymfoniOrkestret DR KoncertKoret Dirigent: Michael Schønwandt Solister: Cornelia Ptassek, sopran, Susanne Resmark, mezzosopran,

Læs mere

Velkommen til Ensemble Storstrøms sæson w w w. e n s e m b l e t. d k

Velkommen til Ensemble Storstrøms sæson w w w. e n s e m b l e t. d k Velkommen til Ensemble Storstrøms sæson 2019 2020. Sæsonens programmer viser bredden i ensemblets musikalske udtryk. Musikken udnytter alle farverne på ensemblets mangfoldige musikalske palet, og kommer

Læs mere

Prædiken holdt i Haderslev Domkirke af sognepræst Henning Wehner. 408 349 448 305 / 540 227,9-234 3.s.e.P 26. april 2015 Dom kl.10.00 Joh.

Prædiken holdt i Haderslev Domkirke af sognepræst Henning Wehner. 408 349 448 305 / 540 227,9-234 3.s.e.P 26. april 2015 Dom kl.10.00 Joh. Prædiken holdt i Haderslev Domkirke af sognepræst Henning Wehner 408 349 448 305 / 540 227,9-234 3.s.e.P 26. april 2015 Dom kl.10.00 Joh.16,16-22 Der var ét billede i denne prædiketekst, som nogle her

Læs mere

OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26

OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26 2. s efter hellig tre konger 2014 ha. OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26 Jeg har altid syntes, at det var ærgerligt, at afslutningen, på mødet mellem den samaritanske

Læs mere

Kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab

Kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab Kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Der kan indledes med kimning eller ringning efter stedets skik. INDGANG (PRÆLUDIUM) INDGANGSSALME HILSEN

Læs mere

Rejs med os tilbage i musikhistorien!

Rejs med os tilbage i musikhistorien! Rejs med os tilbage i musikhistorien! Aarhus Symfoniorkester spiller klassisk musik. Noget af musikken er skrevet nu, men det meste af den klassiske musik er skrevet for flere hundrede år siden. I dette

Læs mere

Pro. Vær velkommen DR VokalEnsemblet Dirigent: Olof Boman. Torsdag 1. december 2011 kl. 19.30 Christians Kirke

Pro. Vær velkommen DR VokalEnsemblet Dirigent: Olof Boman. Torsdag 1. december 2011 kl. 19.30 Christians Kirke 11 12 Koncerthuset Klassisk Sæson Torsdag 1. december 2011 kl. 19.30 Christians Kirke Fredag 2. december 2011 kl. 20 Værket, Randers Lørdag 3. december 2011 kl. 15 Skagen Kirke Søndag 4. december 2011

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 5.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 5. s. e. trinitatis Tekst. Matt. 16,13-26.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 5.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 5. s. e. trinitatis Tekst. Matt. 16,13-26. 26-06-2016 side 1 Prædiken til 5. s. e. trinitatis 2016. Tekst. Matt. 16,13-26. Den tyske forfatter og præst Wilhelm Busch skriver fra nazitidens Tyskland. Det var i 1934, da nazisterne slog til lyd for,

Læs mere

Det er det kristne opstandelseshåb, at der i døden er opstandelse og liv i evigheden hos Gud i Himlen.

Det er det kristne opstandelseshåb, at der i døden er opstandelse og liv i evigheden hos Gud i Himlen. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 3. november 2013 Kirkedag: Allehelgensdag/A Tekst: Matt 5,1-12 Salmer: SK & LL: 402 * 566 * 571 * 787 * 569 Langt de fleste af os, vil der en dag blive

Læs mere

Kære dåbsforældre, Tillykke med jeres barn! - Velkommen til barnedåb i kirken!

Kære dåbsforældre, Tillykke med jeres barn! - Velkommen til barnedåb i kirken! Kære dåbsforældre, Tillykke med jeres barn! - Velkommen til barnedåb i kirken! Her er nogle praktiske oplysninger om barnedåben i kirken: I møder op i kirkens våbenhus ca. 5-10 minutter før gudstjenestens

Læs mere