Anmeldelser af 25 gourmet-restauranter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Anmeldelser af 25 gourmet-restauranter"

Transkript

1 1 Anmeldelser af 25 gourmet-restauranter Berlingske har samlet anmeldelser af 25 gourmetrestauranter fra 2007 til 2013, størstedelen skrevet af Berlingskes anmelderne Søren Frank og Svend Rasmussen. Restauranterne er udvalgt at Berlingskes anmeldere og Berlingske Research. Bemærk priserne er fra da anmeldelsen fandt sted. Berlingske Business Premium

2 Indhold Falsled Kro - 6 stjerner i Molskroen - 5 stjerner i Noma - 6 stjerner i Formel B - 6 stjerner i Kiin Kiin - 6 stjerner i Restaurant Kong Hans Kælder - 6 stjerner i Grønbech & Churchill - 5 stjerner i Hotel Frederiksminde - 6 stjerner i Mielcke & Hurtigkarl - 5 stjerner i Restaurant AOC (tidl. Prémisse) - 5 stjerner i Restaurant Frederikshøj - 6 stjerner i Th. - 5 stjerner i Restaurant Koch - 6 stjerner i Søren K - 5 stjerner i Enomania 4 stjerner i Famo - 4 stjerner i Kødbyens Fiskebar - 5 stjerner i Restaurant Sletten - 5 stjerner i Restaurationen - 6 stjerner i Umami - 5 stjerner i Villa Vest - 5 stjerner i Den Røde Cottage - 5 stjerner i Restaurant Geist - 5 stjerner i Mash Aarhus - 5 stjerner i Orangeriet - 4 stjerner i

3 Falsled Kro - 6 stjerner i 2010 "Foryngelseskur i Falsled" 07/01/10 Af Søren Frank Alt er tilsyneladende ved det gamle på Falsled : Det er ikke til at komme til på parkeringspladsen for Ferrari, Jaguar og Mercedes S, og Birger tager imod i pejsestuen, som han gjorde det, sidst jeg var her for 15 år siden. Morgenmaden, medagtelspejlæg som hovednummeret, fås stadig ikke bedre noget sted på kloden og regningen er faretruende nær på en gennemsnitsdanskers disponible månedsløn efter skat. Og dog alligevel er noget ændret, for efter næsten 40 år bag roret på den gamle dame lod Jean-Louis Lieffroy sig for et par måneder siden pensionere, og Grønlykke-familien, som ejer kroen, har i stedet indsat Per Hallunbæk, som de seneste ni år med succes har drevet Engø Gård i Tjøme ved Oslo. Måske ikke den nemmeste opgave at overtage denne institution, som er Danmarks ældste, dyreste og mest sagomspændende gourmetspisested: På den ene side er der nødt til at være en grundtone af klassisk luksus, på den anden må der gerne være nye oplevelser at hente, når man vender tilbage som gæst efter et par år eller 15 -maden skulle jo gerne leve op til tidens standard, ikke mindst priserne taget i betragtning. Medens vi er ved det unævnelige, så koster den store otterettersmenu 1160 kr. - ganget med to hvis man vil have vinmenu til. Eftersom vi naturligvis havde til sinde at gå planken helt ud, kunne vi lige så godt bestille Falsled oplevelsen»all inclusive«som inkluderer vand, kaffe og petits fours for 2250 kr. Vi startede med snacks i pejsestuen: Kræmmerhus med laksetatar, friterede kroketter med fyld af brandade, god mayo med purløg og kapers til at dyppe i, kaninsylte på rugbrød og så selvfølgelig husets signatur, kogte vagtelæg - sådan ligger man en god bund når man er på landet. Så til bords i den luftige pavillon - er der nogen steder i Riget hvor man sidder bedre? -med udsigt til røgeovn, eng, have og Helnæsbugten i baggrunden. AMUSEN VISTE TYDELIGT, at nye og lettere vinde nu blæser fra de falsledske køkkenregioner: Små stykker af grønne asparges var dækket af en særdeles luftigt grøn chiffon af rygeost og granskud og pyntet med rugbrødsgranulat, karse og calvisius caviar - absolut et lovende udspil. Første forret af fire var ligeledes smuk og enkel at se på, men typisk for Hallundbæks køkken bestemt ikke uden elaboration: Tre store perfekt varmebehandlede marenne oleron-østers var placeret på et leje af syltet glaskål og puré af salatløg og betrukket med en grøn klorofyl-skum af brøndkarse, persille og skjoldsyre. Klorofyl og østers er en klassisk kombination, men her altså en perfekt opdateret og afsindigt velsmagende version. Næste ret var ligeledes grøn og smuk at skue: Store veltilberedte kammuslinger garneret med brunet smør, papirtynde skiver af rå radise, rødbede og blegselleri og urter bl. a. skvalderkål og ærteskud. 3

4 En aften på Falsled uden foie gras er som et besøg i Cairo uden pyramider: Her kom fedtleveren som en generøs terrine lagt med confiterede kråser og hjerter, der gav både crunch og karakter ( altid et plus i min bog for at servere indmad). Hasselnød i form af både sne og små chiffonerede skumtoppe, kugler af æble, tynde skiver af pære, skovsyre og grillet brioche-brød. Jeg finder ofte foie gras banal og trættende, et nemt restaurant-trick, men når den serveres så skarpt og originalt som her, skal kokken ikke høre et ondt ord. Pighvar er en anden klassisk luksus-disciplin, her en høj fætter skåret og stegt som koteletter med ben og garneret med blomkålspure, bøgehatte samt frisk morkel, fyldt som skum og sky. Fisken kunne måske have fået lidt mindre men ellers var alt godt. FAKTISK VAR MÆTHEDEN allerede begyndt at banke kraftigt på døren, så jeg måtte levne den ene af to tykke skiver rød og saftig lammeryg fra Vallø, som var stegt i en crust af ramsløg og garneret med subtil citron-sennep-tilsmagt sauce. Og så endelig de lokale asparges fra Sandager - en tyk hvid i hel figur og en grøn i tynde bændler. Min ledsager spiser ikke lam, men fik uden yderligere diskussion tilbud om at bytte til en af a la carte hovedretterne. Valget faldt på kalvemørbrad, som var rød, men kunne have været en anelse mere blodig efter vores smag. Garnituren var grønne asparges, en lille porre fra egene have, buttane løg, én kartoffel og en sauce subtilt tilsmagt med citrongræsgræs og ingefær. Ved osten får man nyt liv og dermed appetit, så vi kastede os frygtløst ud i det store flotte udvalg af»og SÅ HUSETS KOGTE - SÅDAN EN GOD MAN ER danske og franske oste. Hvor vinene aften igennem havde været som skræddersyet til retterne, havde sommelieren på fornuftig vis garderet sig med hele tre forskellige glas for at dække det brede ostespektrum. Derefter dessert baseret på physalis, også kaldet ananaskirsebær, garneret med lakridstuile og is af granatæble og pastis. En frisk dessert, men også lovlig eksotisk - hvad er der galt med lokale produkter? Anden dessert var heldigvis mere terroirbaseret: Rabarber i forskellige teksturer syltet som sorbet og små dråber. Garneret med en hvid chokoladeterrine og pistacie-creme. Så var det tid til kaffe: Birger mindede mig om, hvordan han tændte min Davidoff op i pejsestuen for 15 år siden, men tiderne er jo unægtelig skiftet siden da. Vi måtte ud i gården, personalet slæbte beredvilligt glas og kopper ud og pakkede os ind i tæpper. En naturlig del af servicen på en kro, hvor et værelse koster fra 1700 til 3100 kr. Der er ikke nogen vej udenom at anskue Falsled som en helhedsoplevelse med maden som den tungest vejende ingrediens - med Hallundbæk bag gryderne ser det ud til, at Grønlykkerne har sikret den fornødne blanding af klassisk luksus, elaboreret håndværk og tidssvarende inspiration. Hvad: Falsled Kro 4

5 Hvor: Assensvej 513, 5642 Millinge tlf Hvor meget: Hovedretter fra 360 kr. og 3-rettersmenu 660 kr. 5

6 Molskroen - 5 stjerner i 2010 "Molskroen i Ebeltoft" 21/07/10 af Søren Frank Molskroens køkkenchef, regerende danmarksmester Tommy Friis, kunne dog med fordel bruge mere tid på at smage maden til. De fine Molskro, opført i 1923 af arkitekten Egil Fischer, har efterhånden haft et par tunge kokke bag gryderne siden badehotellet blev restaureret i 1998: Jesper Koch, Jens Peter Kolbeck, Wassim Hallal og nu altså Tommy Friis, som tidligere på året vandt Året Kok, der kan sidestilles med et slags danmarksmesterskab for kokke. Vi har med andre ord med en knivskarp konkurrencekok at gøre et folkefærd som sjældent går af vejen for at vise hvad det kan. Og sådan er det også med Friis, ambitionsniveauet er tårnhøjt: På papiret tæller kroens menu 6-retter (850 kr.) - som alle kan købes a la carte men i realiteten viste det snarere at være ti højt elaborerede serveringer. Vi startede med et glas biochampagne - Marie Courtin meget tør og crisp. Og så en ordentlig røvfuld snacks, et klart forvarsel om kroens ambitionsniveau. I en udhulet træstamme i bordstørrelse befandt sig diverse knasende sprøde chips: Flæskesvær, friterede løgringe, sprøde hvedeflager med eddikepulver og dild og papirtynde chips af tørret øllebrød sidstnævnte var en herlig maltsmagende overraskelse, som jeg ikke lige kan huske at have set før. Til at dyppe i, røget yoghurt med ærter og et tapenadeagtigt mix af svampe, ansjoser og trøffelolie. Ved siden af en pose med sherrystegte mandler og så en Noma-agtig anretning med radiser, trøffel og diverse spædt grønt stikkende op af en»jordbund«af mayonnaise, som det var skønt at skovle ind med store tykke flager af sommertrøffel. Til gengæld var jeg ikke så glad for den ødsle brug af den dominerende trøffelolie, som gik igen i nogle bon-bon er som befandt sig i et lille rør. Så kom endelig første forret, underskøn at skue i sarte pastelfarver med blomster og hvid, gravad helleflynder, en grøn urteolie, om blev skilt med fløde, citroncreme og så desværre også en müsli med trøffelolie, der var så gennemtrængende, at den totalt overdøvede både retten og vinen, en noget tam roero fra Bruno Giacosa. Mere trøffel i næste ret: Denne gang ledsagende skindstegt multe med blomkålscreme og flere blomster fra haven bestemt glimrende. Vinen var en rias baixas fra Valminor. Næste ombæring bar titlen»fattigmandsmarv«stegt skorzonerrod var placeret i en flækket marvpibe sammen med tynde skiver melon og stykker af hummer. Melonen var herligt læskende og 6

7 stod rent smagsmæssigt godt til hummeren, men retten led dog under det svære problem at være markant oversaltet. Vinen var en rosé champagne fra Charpentier. Så fulgte prehovedretten, sød og brun i aromaerne: Et stykke stegt foie gras var ledsaget af en tæt glace med kantareller, syltede løg og endnu mere müsli spiser de overhovedet andet ovre i Jylland? De dybe, karamelliserede aromaer var ledsaget af en colheita port 1975 fra Burmester.Fint nok, men måske en rigelig tungt og brun indledning til hovedretten, ikke mindst taget i betragtning at dette var den armeste dag i 14 år. Hovedretten bar titlen kylling som danoise, hvilket er kokkesprog for den gode gamle momorkyllingesteg. Her i form af en fint soigneret bjælke af brystfilet belagt med bl.a. kråser, søkogte rejer, og mere granulat. Tanken var sådan set fin nok, men igen var problemet at retten var alt, alt for salt. Vinen var korrekt nok rød bourgogne, en fin version af den ellers ofte noget rustikke Mercureyappellation fra Michel Juillot. En mand med Tommys Friis energi og ambitionsniveau serverer selvfølgelig ikke bare osten helt uledsaget, her var en de to oste fra Arla s innovationsserie, som er forbeholdt restauranterne, rød løber og kornly garneret med henholdsvis karamelcreme og en rulle af rygeostecreme omviklet med rødbedegele. Salt virker som bekendt som smagsfremmer, også når det gælder søde sager, så det har i nogen tid ikke været usædvanligt at bruge en anelse salt i desserterne. Og det må bestemt også siges at være tilfældet på Molskroen. Oversaltningen truede desværre også med at ødelægge oplevelsen af desserterne ærgerligt ikke mindst fordi saltkoncentrationen bygger sig op i ganen, så man til sidst næsten ikke kan få en bid ned. Synd, for desserterne var ellers fine, henholdsvis kærnemælksis med små marengstoppe og den marcipanssmagende urt, skovmærke, samt karse. Og endelig hvidchokolade med peanutpuré, hytteost, hyben og sprøde havreflager hertil to østrigske dessertvine 09 sauvignon auslese fra Tschida og en rød 06 trockenbeerenauslese på bl.a. blaufränkisch fra Goldenits. Ved vejs ende måtte vi desværre erkende at oversaltningen endte med at sætte sit præg på aftenen, som trøffelolien havde gjort det i starten. Der er slet ingen tvivl om, at køkkenet med den ambitiøse Tommy Friis i spidsen, hvad både håndværk og nytænkning angår, har potentiale til at score fuldt hus. Men først må man altså lige lære at smage på maden før servering og i den sammenhæng er det ikke unådigt sluppet, at vi klipper én stjerne. Hvad: Molskroen Hvor: Hovedgaden 16, Ebeltoft, tlf Hvor meget: Hovedret 295 kr. og seksrettersmenu 850 kr. 7

8 Noma - 6 stjerner i 2012 "Noma: Nu med levende myrer og umami" 26/04/12 af Søren Frank Det er ikke hver dag, man spiser frokost på en restaurant, hvor mobiltelefonen pludselig begynder at gløde, fordi det netop er blevet offentliggjort, at manden bag gryderne er kommet ind på Time Magazines liste over verdens 100 mest indflydelsesrige personer. Men sådan er det med Noma, et besøg her skal helst skrive verdenshistorie hver gang eller i det mindste danmarkshistorie. Desværre har det ikke været sådan under mine to seneste besøg, som har været særarrangementer, hvor menuen har bestået udelukkende af signaturretter. Det er, hvad man kan forvente hos Bocuse og andre gamle hanelefanter i Frankrig, men ikke på Noma, her vil vi gerne se noget nyt hver gang. Lykkeligvis kravlede innovationen bogstavelig talt hen over bordet allerede ved første servering: Fede, sorte jyske myrer var placeret på en lille skål creme fraiche af høj kvalitet.»det er sådan vi får vores citrus,«sagde værten, Mister 100-René Redzepi, idet han fangede en bortløben myre og kastede den i munden:»kaffir-lime!«udbrød han. Jeg syntes nu snarere, at myrerne smagte af citrongræs, men vi var under alle omstændigheder ude i det sydøstasiastiske univers sådan kan man altså»snyde«, når man har påkastet sig selv et nordisk dogme.»myrecremen«blev i øvrigt brugt til at dyppe de to første velkendte appetizers eller spiselige borddekorationer om man vil: Henholdsvis»grene«af malt stukket ned i en vase mellem diverse blomster og planter og friteret mos (som i en skovbund). Næste ombæring var en håndfuld spiselige blomster, sirligt anrettet i pollen med intenst bitter honningsmag smurt ud over tallerkenen. Så store sprøde flæskesvær, belagt med solbærgele. En sprød»småkage«af smeltet ost og diverse urtestængler skulle man selv fiske op fra bunden af mormors kagedåse. De levende fjordrejer hoppede imidlertid selv op af et sylteglasset, hvorefter vi dyppede dem i brunet smør og guffede dem, mens de sprællede i munden på os. Bonuspoint var der for torskelever skåret i tynde halvfrosne skiver, som man ofte får foie gras serveret, og for dyppelsen til de farmede fynske krebs, som var lavet af en mos på indmaden fra dyrenes hoveder. I alt 16 appetizers på et ekvilibristisk niveau som i min mund ikke gøres bedre noget sted i verden. Og da over halvdelen af fingerhapperne var helt nye og jomfruelige oplevelser, var jeg mere end tilfreds. Hvor det timelange forspil blev skyllet ned med Les Vignes de Montguex fra Jacques Laissaigne, en dejlig mineralsk, lavt svovlet og særdeles drikbar champagne, gik vi nu over til en virkelig raritet, en hvid savoie 2010»Les Alpes«fra Domaine Belluard. En relativt let og sart vin, som dog med sine 8

9 karakterfulde pebrede noter klædte de indledende to af i alt ti»rigtige«retter godt: Først en servering af friske grønne dampede grønne ærter serveret med en pure af fermenterede ærter og en te af bl.a. kamille og mere citrussmag i form af jernurt. De forskellige gæringsprocesser har været en af Nomas vigtigste researchområder de sidste par år, så de prægede måltidet en del med umami-agtige toner, der gang på gang ledte tankerne i retning af Japan. F.eks. var der for mig masser af japansk velsmag og æstetik i den smørmøre tiarmede blæksprutte, der var dampet i smør og serveret i en ege(!)-bouillon med røget moiko-fisk og tang som en nordisk dashi. En anden ret for mig dagens bedste som smagte af Japan i min mund, var en Limfjordsøsters så stor, at køkkenet havde skåret den i skiver, badet i en smuk lage af kærnemælk og mælkesyregærede umodne stikkelsbær og syltede strandløgskapers, som lige præcis holdt den fede jernsmagende proteinbamse i skak, så vinen, en 2010 Grüner Veltliner»Hochrain«fra Peter Veyder Malberg i Wachau, også kunne få en chance. Endnu en nyhed var kaviar fra et størbrug i Finland, serveret på et bagt æble. Æblet var ikke helt så diskret en baggrund for den fine rogn som den kartoffel, jeg normalt foretrækker, men til gengæld må dette være den ultimative måde at opgradere et æble på. En rigtig hovedret fik vi såmænd også, en af kokkene kom ind med en stegepande med en skive 10 centimeter tyk pighvar stegt på benet, som blev serveret med langtidsbagt selleri, svampebouillon og diverse urter og blomster. Hertil kunne man godt have drukket en rødvin, hvis det skulle have været men det skulle det ikke. Vi fik en hvid 2009 Laissez Faire fra Christian Tschida i Burgenland, Østrig. Første dessert bød på mit livs foreløbig eneste positive oplevelse med myseost. Den brune nordmand, her lavet på ko- i stedet for gedemælk, var manipuleret til en konsistens a la rå cookie-dej, de små nødde- og karamelsmagende tern næsten knasede mellem tænderne. Osten kom med små tern af rabarber, rabarberbouillon hjemmelavet friskost og rød skovsyre. Den ledsagende vin var frokostens eneste røde, en sød mousserende gamay»la Bulle Gamay«fra PUR. Ren børnefødselsdag. Kaffen altid filter her, espresso er desværre ikke muligt tog vi ude foran i loungen, og fik tre forskellige, ganske usædvanlige petits fours røget marvkaramel, chokoladebetrukket kartoffelchip og flødebolle med fyld af valle, med den første som den mest mindeværdige. Efter den obligatoriske rundtur i Nomas efterhånden adskillige køkkener, der i dag huser et sted mellem 45 og 50 kokke, var det tid til status: Vi havde fået i alt 29 serveringer og ni vine langt mere end jeg har plads til at beskrive her på siden i detaljer med den forfriskende japanske inspiration i form af gærede elementer, tang,»snydecitrus«og minimalistisk æstetik som den mest markante ledetråd. 9

10 Hvad: Noma Hvor: Strandgade 93, Kbh. k. tlf Hvor meget: Priser: Menu kr. Vinmenu 950 kr. 10

11 Formel B - 6 stjerner i 2011 "Formel fræk" 09/02/11 af Søren Frank Bistro eller ej. Kristian Møllers klassiske kokkekniv er stadig en af byens skarpeste. Mad, vin og god betjening går op i en højere enhed på Formel B. At kalde det nye Formel B for en luksusbistro er lidt af en tilsnigelse. Nok er dugen røget af bordene, og antallet af a la carte-pladser fordoblet. Nok er Michelin-restaurantens obligatoriske forspil i form af adskillige ombæringer af snacks og appetizers afløst af lidt saltmandler og en skål levermousse med sprøde brødcroutoner til at dyppe i. Og nok var stemningen ganske livlig og højrøstet den fredag under modeugen, hvor vi lagde vejen forbi: Det er ikke alle messedeltagere, som er forsagte teenagemodeller med indsunkne kinder: Her var der tale om et selskab af velvoksne kvinder med så rigelig lungekapacitet, at den lille spisesals akustik trods nyinstallerede lyddæmpende paneler måtte strække våben. Formel B s nye koncept går i al sin enkelhed ud på, at den obligatoriske syvretters er afløst af et kort med lutter retter i halv størrelse til enhedsprisen 120 kr., Restaurantchefen anbefalede tre-fire retter fra det salte køkken og så lidt sødt. Vi lagde med ud fire eftersom første ret en lille kugle jordskokkeis placeret på lidt hakket hasselnød og toppet med en skefuld Rossini-kaviar ikke var større end en appetizer/amuse. En fin kombination i øvrigt, hvor garnituren heldigvis ikke overdøvede den sarte rogn. Jeg forsatte med, hvad jeg ville kalde en»tør«bouillabaisse: I bunden af tallerken lå en fint klar geléteret skaldyrsconsommé toppet med jomfruhummertatar og rå kniv- og kammusling samt små toppe af rouille (rød aïoli med cayenne), brødcroutoner og en dusk friséesalat. Masser af dejlig jodsmag fra havet. Og i glasset god hvid bourgogne 2008 Meursault»Clos du Cromin«fra Michel Caillot (120 kr.), fra husets fine liste af glasvine til rimelige priser. På den anden side af bordet havde medanmelder Rasmussen gang i en gammel Formel-klassiker: En flot højt stykke pighvar, paneret og stegt knasende sprødt på toppen med stor indvendig saft, var placeret på diskret lag af braiserede kalvehaler, ledsaget af en forfriskende blendet sauce af persille og hvidløg, samt lidt perfekt sprødristet persillerod og miniporrer fra Søren Wiuff i Lammefjorden. Jeg forblev i havelementet med en relativt omfangsrig servering af lækker, saftig rokkevinge med råsyltede kartofler og citron gemt under en dyne af cremet estragonskum og fine buketter af karse. Mens Rasmussen derimod var gået på landjorden med en raviolo med fyld af foie gras serveret i en fornem consomme med Wiuffs galtetand, syltede løg og friskhøvlede, intense sorte trøfler fra Umbrien. En lille mesterværk i klassisk velsmag. 11

12 Min kødret var due, knasende sprødstegt bryst samt lår og hjerte, garnet med bl.a. kirsebærsauce og selleripuré. Og så er det klart, at der var rød bourgogne i glasset: 2006 Gevrey-Chambertin»Place des Lois«fra Alain Burguet (125 kr.). Det er få steder, hvor man bliver mødt af ikke bare én men hele tre absolutte topsommelierer, som sørger for at rødvinen aftenen igennem er korrekt tempereret (14 grader). Min kollega fik glaserede kalvebrisler med pebersauce, råmarineret grønkål og brændt pære en ret som jeg før har fået på Formel-holdets restaurant i Sletten. Rasmussen fandt, at brislernes stegeskorpe overdøvede kirtlens fine smag en smule jeg var slet ikke enig, for mig er det vigtigt, at brisler får lidt kant for ikke at blive for fede og fade. Vin nature med lange hår under armene hertil: 2009 Rouges sans soufre ajouté fra Henri Milan i det sydlige Rhône (95 kr.). Jo, der var faktisk plads til lidt ost og flere trøfler. Vi fik en hver en tallerken med vellagret comté generøst dækket med friskrevle vintertrøfler ledsaget af et glas af den finoagtige sherry Vin Jaune fra Chateau Chalon i Jura (150 kr.). Jamen, jamen, jamen, den hellige treenighed af ost, vin og trøfler fandt sammen i et guddommeligt match det behøver faktisk ikke at være mere kompliceret. Og så en lille dessert til at runde af på: Jeg fik en moderne udgave af mormors æblekage: Tørrede æbler, æblepure og havregrynscrumble var betrukket en luftig creme anglaise, toppet med en forfriskende æblegranité med lidt sprød krokant af mandler og nødder på siden. Lækkert og forfriskende og vel ledsaget af et glas riesling auselese Niederberg Helden 08 fra Schloss Lieser i Mosel (115 kr.) Min kollega var ude i det brune univers, en chokoladedessert, bestående chokomousse i både luftig form med chokokrystaller og dehydreret udgave, bagt hvid chokolade og en kugle pæresorbet. Hertil Colheita Port fra Krohn (85 kr.) En kop god espresso satte punktum for en aften hvor mad, vin og god service gik op i en højere helhed. Jo, omgivelserne er blevet mere bistroagtige og serveringerne knap så elaborerede og kunstfærdige. Men råvarerne og ikke mindst smagen er stadig helt i top få kokke i byen er så præcise som Formel B s Kristian Møller så de seks stjerner står der stadig. Det spiste vi Baerii kaviar med jordskokkeis 120 kr. Skaldyrsalat med rouille 120 kr. Pighvar med persillesauce og kalvehaler 120 kr. Rokkevinge med estragoncreme 120 kr. Ravioli med foie gras, galtetand og trøfler 120 kr. Due med peberrod og kirsebærsauce 120 kr. Glaseret brissel med råmarineret grønkål og pebersauce 120 kr. Comté med vintertrøffel 120 kr. Æblepuré med tørretæble, æblegranite og havregrynscrumble 120 kr. Chokoladedessert med mousse, dehydreret mousse, bagt hvid ckokolade og pæresorbet 120 kr. 12

13 Hvad: Formel B Hvor: Vesterbrogade 182 Kbh. V. tlf Hvor meget: Små retter 120 kr., vin: 300 kr. Hvornår: Man-lør fra Køkkenet lukker kl

14 Kiin Kiin - 6 stjerner i /05/08 af AOK Kiin Kiin betyder på thai noget i retning af "kom og spis" og er navnet på byens eneste thailandske restaurant med en stjerne i den franske Michelinguiden. Efter tre år som restaurantchef på stjernekokken Paul Cunninghams gourmetrestaurant The Paul, åbnede Henrik Yde Andersen Kiin Kiin på hjørnet af Møllegade og Guldbergsgade på Nørrebro. Seks måneder efter fik Kiin Kiin en såkaldt rising star i michelinguiden, og i 2008 fulgte en rigtig, funklende michelinstjerne. I mange år havde thai-restauranten Nahm i London en michelinstjerne, men i dag er Kiin Kiin den eneste thai-inspirerede gourmetrestaurant i Europa med en stjerne i Michelins guide til Europas store byer. - Kiin Kiin er, hvad du kan høre de thailanske mødre råbe ved aftentid, når de kalder børnene hjem for at spise, fortæller Henrik Yde. Han ved, hvad han taler om, for han har boet og arbejdet fem år i Thailand. I restaurant Kiin Kiin har Henrik Yde Andersen kombineret sin uddannelse som sommelier (vintjener) med sit kendskab til thaimad i den oprindelige form, som man kalder Siam-køkkenet. Det er karakteriseret ved masser af grøntsager og skaldyr og et fravær af mælk og fløde. I Kiin Kiin serveres maden smukt anrettet i tidens køkkentern. - Danskerne spiser altid de samme fem retter, når de går på thai-restaurant. Derfor har vi besluttet kun at servere én menu, som ligger fast på forhånd, forklarer Henrik Yde Andersen. Vinmenuen er sat sammen af en række glas, der passer til retterne på menuen, som de thailandske kokke laver. Foruden vinmenuen har Kiin Kiin et vinkort med forholdsvis få, men gode flasker. Ved siden af Kiin Kiin åbnede Henrik Yde Andersen i august 2006 en thai take away ved navn Aroii, som også har en filial på Kultorvet. Den er sidegeshæft til Kiin Kiins asiatiske svar på en bistro: The Ricemarket. Brugerne på Aok giver 5 stjerner. 14

15 Restaurant Kong Hans Kælder - 6 stjerner i 2007 "Gastronomiens Rolls Royce" 16/10/07 af Svend Rasmussen Avisens to anmeldere satte hinanden stævne på byens gastronomiske SVÆRVÆGTER, Kong Hans. Det kom der en gedigen regning og seks store stjerner ud af. 8. november kan Kong Hans-køkkenchef Thomas Rode Andersen fejre, at det er præcis ti år siden han overtog ansvaret for gryderne i landets mest prestigefyldte restaurant. Han er den kun tredje køkkenchef i de nu 30 år Kong Hans har været ved magten - det vidner om både gastronomisk særstatus og uhørt stabilitet i en ellers særdeles omskiftelig branche. Men selv jubilarer kan jo med tiden blive lidt trætte i det, og Kong Hans er ikke længere alene om at repræsentere gastronomi i luksusklassen. Så forleden aften besluttede medanmelder Søren Frank og undertegnede at underkaste begge jubilarer et kvalitetstjek for at se om byens uden sammenligning dyreste restaurant lever op til renomméet. I anledning af 30 års-jubilæet fås den sædvanlige seksretters innovative menu (normalt 935 kr.) også i en»retrospektiv«version, hvor Thomas Rode har tilføjet en ret fra hver af sine forgængere, som sammen med tilhørende vinmenu samt mineralvand, kaffe og en lille avec sælges for små 2500 kroner pr. person! Det er jo også en slags penge, som medanmelder Frank og jeg blev enige om, da vi sad i loungen til en trods prisniveauet propfyldt restaurant, mens vi nød en ganske ordinær omgang snacks, sippede champagne og spidsede kritikerpennen. APPETIZEREN, KOMPONERET til en potent Clos de Goisses-champagne fra 1996, kunne der dog ikke klages på. Et pocheret vagtelæg lå på en brandade af torsk, piftet op med en røget majonæse, og var ledsaget af en chip med lidt caviar. Smukt afstemte smagsindtryk, der blandede det salte, syrlige, bitre og fede. Samme sikre fornemmelse for at balancere de delikate smage genfandt vi i næste ret, der typisk for Thomas Rodes stil igen var sammensat af mange små elementer: to rå»ravioli«bestående af tynde skiver tun pakket om hver sin portion wasabiblandede østers kom med brøndkarsepurée og en lille salat bestående af spæde rødbedeblade og syltede strimler glaskål, dækket af en luftig østersskum. Nu er det ikke af Kong Hans, man skal forvente sig de vilde eksperimenter, men her viste Thomas Rode tydeligt, at han trods sin ultraklassiske opdragelse også forstår at følge med tiden og inddrage modernistiske elementer, så længe det ikke går ud over stedets ånd og stil. Så var næste ret straks mere traditionel - et stykke perfekt stegt pighvar var toppet af ristede trompetsvampe og et stykke pebersaltet ventreche-brystflæsk, og blev serveret med 'æblegarniture' i form af en kompot af syrlige coxorangeæbler og en sauce lavet på cider, pighvarfond og æblesaft. En svær ret at sætte vin til, men et glas moderne Mosel-riesling i superårgangen 2005 gjorde tricket. Det kunne man desværre ikke sige om vinen til næste ret, også en riesling fra Clemens Busch, som slet ikke kunne følge med hverken sin navnebror eller maden, der var Rode-forgængeren Daniel Letz's legendariske»hummer Tiger Lee«, hvor de råstegte hummerstykker lynsteges i vindruekerneolie, inden de serveres i en sauce lavet på hummerfond, soja, hvidløg og to slags ingefær. Her kom hummeren dog, i Rodes opdaterede version, med syltede shiitakesvampe, jordskokkekompot samt en bisque med syltede jordskokker, og det var et lidt skuffende bytte, hvor jordskokkerne fik retten til at 15

16 fremstå retro og firseragtig. Læg dertil at køkkenet (hvad vi dog blev orienteret om ved bestillingen) var løbet tør for hummer og i stedet serverede retten med tre helt klart for hårdt stegte og derfor langt fra saftige jomfruhummerhaler.denne FORELØBIG ENESTE mislyd blev der nu hurtigt rettet op på, først med en enkel, men rent ud sagt genial, stegt foie gras, serveret med syrlig hindbærvinaigrette og en ande/majsskum iblandet majskorn og friterede vildris, der gav en fin sprød tekstur til den lette skum. Et usædvanlig fyldigt glas rød Marsannay fra den nyligt afdøde Bourgogne-kultproducent Denis Mortet var fremragende som ledsager. Såmænd også til»hovedretten«, ryg af rådyr, hvor den efter min mening var et bedre match end den 2001-brunello fra Coldisole, vinmenuen tilbød. Især fordi den møre og saftige rådyrfilet (toppet af en»muësli«af ristede græskarkerner og flager af spelt og hollandsk maltbyg) blev serveret med et udvalg af ristede svampe, en sauce på vildtfond og Guanajachokolade, samt ikke mindst en pastilla, en gyldenristet pakke af filodej med fyld af rådyrrillette og berberisbær. I det hele taget imponerede vinmenuen ikke; alle kom fra samme importør, nemlig detbliver-i-familien-løgismose. Selvom de langt hen ad vejen passede fint til maden og Kong Hans's sommelierer traditionelt er med til at finde vine til Løgismose-kataloget, så virker det, i lyset af hvad konkurrerende toprestauranter ofrer på deres vinmenuer, tamt at lade sig begrænse af udvalget fra en enkelt importør, når man ved hvilke perler der gemmer sig på restaurantens ellers imponerende vinkort. TIL OSTEVOGNEN HAVDE man valget mellem tre vine, et glas rød portugisisk Cortes de Cima fra danskfødte Hans Kristian Jørgensen, der helt ærligt ikke stod distancen; en ligegyldig 10-års tawny portvin fra selv samme; og så perlen, et glas toplækker gewürztraminer fra alsaciske Bott-Geyl i Denne fremragende vin stod også fint til første dessert - en bund af knuste makroner og syltede og purerede kvæder, der var toppet af en varm hvid chokoladeskum fra sifonflasken, og blev serveret med en herligt frisk sorbet på fynsk fåremælksyoghurt samt et drys maldon-salt, der bekræftede tesen om at det salte giver fylde og karakter til det søde. Sidste omgang var en hyldest til Kong Hans's første køkkenchef, den i sveskebyen Agén-fødte Michel Michaud: en varm beignetkugle fyldt af armagnac-gennemvædede sveskestykker, serveret med en blommeis. Aftenen igennem var vi, som alle andre borde, konstant opvartet af to tjenere, og på intet tidspunkt fornemmede vi den travlhed, som det må give, når en fyldt restaurant pludselig alle sammen skal have hovedretter. Det er måske Kong Hans's største force: der er altid et gear til, og selvom motoren presses til det yderste, opfatter man som gæst aldrig andet end en velsmurt summen. Kong Hans er som en Rolls Royce - der findes både nyere og mere flashy modeller, men de kommer ikke udenom at det er Kongen, der med sit overblik og overskud sætter den standard, alle andre måles efter, og derfor regerer Hans stadig på 30. år. Om det så er nok til at berettige den samlede regning på 5000 kr. for to er en smagssag, men det er absolut sine seks stjerner værd. 16

Nr. 1 - Michael Pedersen. Forret

Nr. 1 - Michael Pedersen. Forret Råvarer: Pighvar Østers Forskellige Kartofler Kørvel Agurk Persille Purløg Dild Estragon Skalotteløg Perleløg Løg Citron Sukker Æbleeddike Smør Fløde Hønsefond Forret Tatar af pighvar og østers Syltet

Læs mere

SELSKABSMATERIALE SKOVSHOVED HOTEL

SELSKABSMATERIALE SKOVSHOVED HOTEL SELSKABSMATERIALE SELSKABSPAKKER Selskabspakke 1 Blød bar med øl, vin og vand 1.095,- pr. person Selskabspakke 2 1.195,- pr. person Selskabspakke 3 Snacks Petit Fours Avec Natmad 1.395,- pr. person Selskabspakke

Læs mere

Selskabsmateriale 2013 Skovshoved Hotel

Selskabsmateriale 2013 Skovshoved Hotel 2013 Skovshoved Hotel Selskabspakker Aperitif 3 retters menu Vinmenu ad libitum Kaffe ad libitum Blød bar ad libitum 3 timer 995,- person Aperitif 3 retters menu Vinmenu ad libitum Kaffe ad libitum Avec

Læs mere

Fester, Middage, Forretningsmøder, Konferencer, Promotions, Jubilæer eller Firmafesten.

Fester, Middage, Forretningsmøder, Konferencer, Promotions, Jubilæer eller Firmafesten. Selskabsmenuer Fester, Middage, Forretningsmøder, Konferencer, Promotions, Jubilæer eller Firmafesten. Uanset lejligheden, så kan vi skræddersy et arrangement der dækker præcis Deres behov. Vi har kapacitet

Læs mere

Menukort. Kære gæst. Jakob Beck Wätjen

Menukort. Kære gæst. Jakob Beck Wätjen Menukort Kære gæst Det glæder os at byde Dem velkommen her på Montra Hotel Sabro Kro. Kroens historie går tilbage til 1855, og vi er stolte over nu at kunne sige at vi er Danmarks nyeste kro, der trods

Læs mere

Husk at læse jeres opskrifter godt igennem inden start. Menuen for i aften er følgende

Husk at læse jeres opskrifter godt igennem inden start. Menuen for i aften er følgende Velkommen til endnu en kokkeskole Velkommen til endnu en kokkeskole. I dag skal vi, som sidst, 3 retter igennem. Grupperne er de samme som sidst. Men der er rotation så vi rykker en ret frem fra sidst.

Læs mere

1Lieffroy. til under en tusse

1Lieffroy. til under en tusse Mad & Boligs Top 10 gourmet til under en tusse God mad og havudsigt behøver ikke at lægge feriebudgettet i ruiner. Her får du Mad & Boligs Top 10 over restauranter landet rundt, hvor du kan få en gourmetmiddag

Læs mere

Julemad Julemad december 2012

Julemad Julemad december 2012 Julemad Menu Tilbehør Linsesalat Waldorf med selleri, valnødder, druer og mormor dressing Brune kartofler med honning og rosmarin fennikelsalat, estragon, pink grape og ristede mandler grønkålssalat med

Læs mere

GENERELLE RETNINGSLINJER Harmoni er en af de vigtigste faktorer at huske på, når man udvælger en bestemt type drikkevare

GENERELLE RETNINGSLINJER Harmoni er en af de vigtigste faktorer at huske på, når man udvælger en bestemt type drikkevare ØL TIL MAD SIDE 1 AF 5 ØL TIL MAD Øl kan være et godt alternativ til vin - selvom nogle har svært ved at få forestillingen om hvid dug og øl til at hænge sammen. Ser vi på variationen i øl, er der øltyper,

Læs mere

KLASSISKE RETTER VINTERMAD PÅ NYE MÅDER

KLASSISKE RETTER VINTERMAD PÅ NYE MÅDER KLASSISKE RETTER VINTERMAD PÅ NYE MÅDER KLASSISKE RETTER PÅ NYE MÅDER Det er vinter. Det er koldt der derude, mens varmen breder sig lunt og trygt inden døre, enten fra en knitrende brændeovn eller buldrende

Læs mere

Kartoffelmad klassik og en øl

Kartoffelmad klassik og en øl Kartoffelmad klassik og en øl Personas: Den ældre Relevante opskrifter: Rugbrød, klargøring Majonæse Bløde løg Serveringens indhold til en person: Rugbrød Majonæse Nykogte afkølede kartofler Bløde løg

Læs mere

Jule-menu 2015: (125 kr. pr. kuvert skal afhentes ved MMK, Hadsundvej 381, Gistrup) Den færdige to go-pakke. Lækker sild med karrysalat

Jule-menu 2015: (125 kr. pr. kuvert skal afhentes ved MMK, Hadsundvej 381, Gistrup) Den færdige to go-pakke. Lækker sild med karrysalat Jule-menu 2015: Juletiden er en stressende, men bestemt også dejlig tid på året. Det er hjerternes og familiens fest, hvor man nyder hinandens selskab med julens mange goder, især den fantastiske julemad.

Læs mere

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til, hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Pasta med asparges og parmaskinke Rester fra weekenden Fiskefrikadeller

Læs mere

Restaurantprojekt med AgroTech

Restaurantprojekt med AgroTech T A N G & G O U R M E T Restaurantprojekt med AgroTech 4 Kenneth Hansen Svinkløv Badehotel _ Fjerritslev 6 Thomas Pasfall Restaurant Pasfall _ Odense 8 Morten Frølich Rastad Restaurant Fru Larsen _ Bjerringbro

Læs mere

S ø l l e r ø d K r o

S ø l l e r ø d K r o S ø l l e r ø d K r o 1 3 > 1 4 S e l s k a b s b r o c h u r e I n d h o l d En aften i Kroens favn side 7 Selskabsarrangementer side 9 Vine side 11 Søllerød fristelser side 13 Søllerød menu side 13 Menu

Læs mere

Madpakker til unge unge

Madpakker til unge unge Hvorfor Madpakker til unge unge Ca. 1/3 af den daglige energi skal indtages mens man er i skole eller på arbejde. Når man spiser sundt gavner det helbredet, man får mere energi og en bedre koncentrationsevne

Læs mere

Frederiksborgvej 101, 3500 Værløse 44956838 / info@marina-en.dk www.marina-en.dk

Frederiksborgvej 101, 3500 Værløse 44956838 / info@marina-en.dk www.marina-en.dk B Lunch Selskab /kun i weekender fra kl. 1100 el. 1200 & buffet i Restauranten Inkl. eget lokale i 4 timer fra kl. 1100 Hjemmebagt brød - Franskbrød, surdejsbrød & rugbrød Croissanter & wienerbrød Dansk

Læs mere

Milnersvej 42 3400 Hillerød tel 4820 6000 www.pharmakon.dk

Milnersvej 42 3400 Hillerød tel 4820 6000 www.pharmakon.dk Månedens menu Helleflynder med variation af kartoffel og jordbær Maj 2009 Grillet svinemørbrad og braiseret svinekæbe med pure af gulerødder tilsmagt med estragon, hertil forårsgrønt og kraftig sauce samt

Læs mere

Vi har hermed fornøjelsen, at sende Dem vores menuforslag, som vi håber lever op til Deres forventninger.

Vi har hermed fornøjelsen, at sende Dem vores menuforslag, som vi håber lever op til Deres forventninger. Kære Gæst, Vi har hermed fornøjelsen, at sende Dem vores menuforslag, som vi håber lever op til Deres forventninger. Deres forventninger til en fest, vil vi gerne gøre vores bedste for at opfylde og vi

Læs mere

SkagenMenu. Nytår2014

SkagenMenu. Nytår2014 SkagenMenu Nytår2014 SkagenMenu Nytår 2014 Snacks Sprøde chips af rodfrugter med letrøget creme på syrnet fløde samt skiver af lufttørret dansk skinke lavet af Emilsminde Frilandsgris. Forret Koldrøget

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

FESTARRANGEMENTER. Vi takker for Deres henvendelse vedrørende selskabsarrangement og fremsender hermed materiale med menuforslag og priser.

FESTARRANGEMENTER. Vi takker for Deres henvendelse vedrørende selskabsarrangement og fremsender hermed materiale med menuforslag og priser. Dalby Hotel Restaurant Bregnen Vordingborgvej 425 Dalby - 4690 Haslev Tel: 56 39 81 06 Fax: 56 39 81 60 Email: hotel@dalbyhotel.dk www.dalbyhotel.dk Forår 2015 FESTARRANGEMENTER Vi takker for Deres henvendelse

Læs mere

Ruths Hotel Strandhotellet Sømærket. Selskaber. Nogle begivenheder er vigtigere end andre Derfor gør vi noget ekstra ud af dem

Ruths Hotel Strandhotellet Sømærket. Selskaber. Nogle begivenheder er vigtigere end andre Derfor gør vi noget ekstra ud af dem Ruths Hotel Strandhotellet Sømærket Selskaber Nogle begivenheder er vigtigere end andre Derfor gør vi noget ekstra ud af dem Vi holder skarpt øje med de nye tendenser Uden at vinke farvel til traditionerne

Læs mere

Menu: Pastinaksuppe med rå kastanjer og timian. Vildsvinebov glaseret i øl med braiserede porrer, kastanjer, kastanjesauce og æble-rødløg kompot

Menu: Pastinaksuppe med rå kastanjer og timian. Vildsvinebov glaseret i øl med braiserede porrer, kastanjer, kastanjesauce og æble-rødløg kompot Menu: Pastinaksuppe med rå kastanjer og timian Vildsvinebov glaseret i øl med braiserede porrer, kastanjer, kastanjesauce og æble-rødløg kompot Ristet kastanjekage med kastanjeis og rehydreret hasselnød

Læs mere

Vinter 2013. De kliniske diætister 2013-01-02

Vinter 2013. De kliniske diætister 2013-01-02 Vinter 2013 - Blomkålssuppe - Torsk i øldej med urteremoulade - Kylling med kikærter - Linsesalat - Broccoli salat - Klatboller - Rødbedekage med skyr creme Blomkålssuppe - 4 personer 1 lille blomkålshoved

Læs mere

Madpakker til børn. Huskelistens 5 punkter til madpakke-indkøb:

Madpakker til børn. Huskelistens 5 punkter til madpakke-indkøb: Hvorfor Madpakker til børn Ca. 1/3 af den daglige energi skal indtages mens man er i skole eller på arbejde. Derfor er en god og mættende madpakke og mellemmåltider vigtige. Når det man spiser er sundt

Læs mere

Søllerød Kro jul 2015

Søllerød Kro jul 2015 Søllerød Kro jul 2015 Kære gæst, Nu, hvor vi går efteråret og vinteren i møde, vil vi gerne informere om alle Søllerød Kros arrangementer i julemåneden - herunder nytårsaften. Hurtig reservation tilrådes.

Læs mere

Smag på grøntsager i sæson

Smag på grøntsager i sæson Smag på grøntsager i sæson Elevhæfte 2009 Mad - eller hvad? smag på grøntsager i sæson Grøntsager og frugter er modne på forskellige årstider. Det kalder man, at grøntsager og frugter har sæson. I sæsonen

Læs mere

Det er helt vildt - rådyr Torsdag 10/2-11. Det er helt. - Rådyr

Det er helt vildt - rådyr Torsdag 10/2-11. Det er helt. - Rådyr Det er helt vildt - Rådyr Rødvins marineret rådyr m. pamasan og krydderurter Rådyr yderlår + lårtunge 150g pamasan, revet 50g hasselnødder, fint hakkede Basilikum, timian og persille, fint hakkede Marinade:

Læs mere

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Skræl græskarret. Hvis skallen er tynd, behøver du ikke

Læs mere

Leverpostej onderland 10056 W

Leverpostej onderland 10056 W Leverpostej Trylleri med leverpostej Martin Ib har tryllet lækre opskrifter frem med Tulip Foodservice leverpostej Mad med sjæl, ærlighed og overraskelser Martin Ib er uddannet tjener og kok med udmærkelsen,

Læs mere

Velkommen til endnu en kokkeskole

Velkommen til endnu en kokkeskole Velkommen til endnu en kokkeskole Januar er måneden hvor vi kigger på en klar himmel, en lavt stående sol og en temperatur efter disse forhold. Vi må hige efter friske råvarer men realisere at sylteglas

Læs mere

Du kan gøre en forskel

Du kan gøre en forskel Scandic klimamenu Du kan gøre en forskel Dit forbrug af mad og drikkevarer påvirker i høj grad klimaet. Ca. 30% af al CO2-udledning kommer fra verdens fødevareproduktion, så du kan gøre en forskel hjemme

Læs mere

Ønsker du at holde dit selskab på Hotel Nørherredhus, har vores køkkenchef udarbejdet flere dejlige menuer du blot kan vælge ud fra.

Ønsker du at holde dit selskab på Hotel Nørherredhus, har vores køkkenchef udarbejdet flere dejlige menuer du blot kan vælge ud fra. SELSKABSMENU Ønsker du at holde dit selskab på Hotel Nørherredhus, har vores køkkenchef udarbejdet flere dejlige menuer du blot kan vælge ud fra. Maden er veltillavet af friske råvarer. Du er altid velkommen

Læs mere

EN RET GO FROKOST. Gode råvarer Godt håndværk Smag Stabilitet Unik service Hjemmebagt brød Variation

EN RET GO FROKOST. Gode råvarer Godt håndværk Smag Stabilitet Unik service Hjemmebagt brød Variation Frokostmenu A uge 38 Mandag Soya og hvidløgs marineret svinefilet, stegt med solsikke crumble og krydderurter Cremede hvedekerner med fløde parmesan, porrer, squash og bagte peberfrugter Fransk landpostej

Læs mere

Sauce. Den brune. Den hvide. Jævning

Sauce. Den brune. Den hvide. Jævning Sauce Den brune Har man stegt eller kt net kød, kaldes væsken derfra fond (udtales så det rimer på fjong). Til en brun sauce kan man forbedre fonden ved fx at tilsætte et laurbærblad eller et løvstikkeblad

Læs mere

Jävla godt. svensk totaloplevelse

Jävla godt. svensk totaloplevelse Jävla godt Råvarer sanket i de skånske haver og friskfangede fisk hentet fra havet lige uden for hoveddøren. Maden på spahotel Ystad Saltsjöbad er dybt inspireret af den omkringliggende natur og bliver

Læs mere

Tamilsk, somalisk og arabisk mad

Tamilsk, somalisk og arabisk mad Tamilsk, somalisk og arabisk mad Kyllingecurry fra Sri Lanka Ingredienser: 500 g. kylling, ½ tsk. cayennepeber ½ tsk. kardemomme ½ tsk. stødt nellike ½ tsk. Kanel 1 tsk. paprika 1 spsk.. Garam masala 1

Læs mere

SØFF- opskrifter, august 2014. Squashsalat med peberrod

SØFF- opskrifter, august 2014. Squashsalat med peberrod SØFF- opskrifter, august 2014 Squashsalat med peberrod 4 små squash på omkring 12-15 cm 1/2-1 tsk salt 3 spsk eddike (æblecidereddike kan også bruges) 2-3 spsk sukker kværnet peber 1 spsk revet peberrod

Læs mere

8 lækre opskrifter på lam

8 lækre opskrifter på lam 8 lækre opskrifter på lam Lammeskank med mørk øl og lakrids 2 store eller 4 små lammeskanke ½ spsk. lakridspulver eller ½ lakridsrod 2 store mørke øl 8 fed hakket hvidløg 3 gulerødder i tern 1 løg i tern

Læs mere

2014 Grüner Veltliner "Steinsetz" Schloss Gobelsburg, 6 fl.

2014 Grüner Veltliner Steinsetz Schloss Gobelsburg, 6 fl. 2014 Fantastisk til prisen. Alsidig madvin Michael Moosbruggers er en af Østrigs bedste vinmagere, og hans hvidvine er i absolut verdensklasse. Det er ranke, komplekse og meget mineralske hvidvine med

Læs mere

Godt humør, færre forkølelser og influenza

Godt humør, færre forkølelser og influenza Smækre lækre retter og gode råd. Sund mad, vand og motion er opskriften på Godt humør, færre forkølelser og influenza 2 Sådan er DET bare Indhold: Smækker lækker morgenmad.side 3 Kyllingewok...Side 5 Tuna

Læs mere

conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad.

conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad. catering conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad. Vi har igennem en periode leveret en smule mad ud af huset. Det syntes vi, at vi er blevet så gode til, at vi gerne vil gøre noget mere

Læs mere

Turmad Hovedretter. Fisk med stærk sauce

Turmad Hovedretter. Fisk med stærk sauce Fisk med stærk sauce -4 5-600 g. friskfanget eller tørret fisk (anykind) Olivenolie til stegning 2 tsk. carry 2 tsk. cayenne- chillipeber 4 fed hvidløg 1 ds. koncentreret tomatpure Evt. soyasauce 5 dl.

Læs mere

Opskrifter fra os til dig!

Opskrifter fra os til dig! Opskrifter fra os til dig! Hér finder du alle opskrifterne til den russiske menu, Buffet Russka, som vi serverede for FSL Kreds 10 i forbindelse med det årlige TR-træf på Hornstrup Kursuscenter. En dejlig

Læs mere

conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad.

conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad. catering conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad. Vi har igennem en periode leveret en smule mad ud af huset. Det syntes vi, at vi er blevet så gode til, at vi gerne vil gøre noget mere

Læs mere

Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet.

Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet. Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet. Yoghurt naturel (evt. blandet med fromage fraiche) med fiberdrys og

Læs mere

Vores værdier. Kvalitetsbevidst Professionalisme Ansvarlighed Brugerorienteret Faglig stolthed

Vores værdier. Kvalitetsbevidst Professionalisme Ansvarlighed Brugerorienteret Faglig stolthed Vores værdier Kvalitetsbevidst Professionalisme Ansvarlighed Brugerorienteret Faglig stolthed S: sæson I: intensitet M: måltidet R: rør ved os gennem smag E: elsk det, du gør Hvorfor skal vi kunne smage

Læs mere

Sushi Lovers Charlottenlund, Ordrupvej 66, 2920 Charlottenlund, tlf: 53 84 50 04 Sushi Lovers Torvehallerne, Rømersgade 18, stade G10+H10, 1362 KBH

Sushi Lovers Charlottenlund, Ordrupvej 66, 2920 Charlottenlund, tlf: 53 84 50 04 Sushi Lovers Torvehallerne, Rømersgade 18, stade G10+H10, 1362 KBH Snacks Tempura kammuslinger [ Dybstegt kammusling med sprød skal] - 95 Tempura rejer [ Sprøde dybstegte kongerejer ] - 65 Edamame - 35 Spicy edamame - 37 Tangsalat - 40 Ris - 22 Kolde forretter Tatar af

Læs mere

Ca. 3 uger inden konkurrencen afvikles udsendes der invitation til at deltage som tilskuer, til en stor udvalgt personkreds.

Ca. 3 uger inden konkurrencen afvikles udsendes der invitation til at deltage som tilskuer, til en stor udvalgt personkreds. Titel Årets Kartoffelpris 2006 Projektansvarlig og deltagere Dalum UddannelsesCenter Danmarks Kartoffel Råd Forberedelser til konkurrencen I starten af august sendes invitation til restauranterne om at

Læs mere

Eriks Mad og Musik 23. maj 2009

Eriks Mad og Musik 23. maj 2009 Eriks Mad og Musik. maj 009 Saltede citroner Bruges til alt undtagen desserter. Frugtkødet bruges som garniture til stegt kylling eller andet stegt kød. Skrællen bruges fint snittet i salater. Saften bruges

Læs mere

Menukort Juli 2013 Skibhusvej 125. Direktør Yasar Nazir

Menukort Juli 2013 Skibhusvej 125. Direktør Yasar Nazir Menukort Juli 2013 Skibhusvej 125 Direktør Yasar Nazir HOVEDRETTER (Serveres med dampede ris) Køb hovedret som menu med 1 valgfri Naan/Hvidløgsnaan og ½ l. vand for kun kr. 25,- ekstra VEGETAR 13. Blandede

Læs mere

Smagens Dag 2011. Navn: Klasse:

Smagens Dag 2011. Navn: Klasse: Smagens Dag 2011 Smag på sæsonen Navn: Klasse: Intro Smag på fødevarer i sæson På Smagens Dag skal du opleve smagens 5 grundsmage: Sødt, surt, salt, bittert og umami. Du skal smage på forskellige råvarer

Læs mere

Det Rullende Køkken. Menukort 2015. God fornøjelse. Vi har sammensat nogle dejlige menuer til fornuftige priser. Med Venlig Hilsen

Det Rullende Køkken. Menukort 2015. God fornøjelse. Vi har sammensat nogle dejlige menuer til fornuftige priser. Med Venlig Hilsen M Det Rullende Køkken Menukort 2015 God fornøjelse E N U K O R T Vi har sammensat nogle dejlige menuer til fornuftige priser. Menuerne er som altid meget gennemtænkte, og håndværket er i orden. Vi håber

Læs mere

Tunge. Økologisk indmad. Indmad er in. Sprængt oksetunge. Kogt oksetunge 8.1. 1 kg tunge. Saltlage: 20 g sukker 60 g salt 1 l vand

Tunge. Økologisk indmad. Indmad er in. Sprængt oksetunge. Kogt oksetunge 8.1. 1 kg tunge. Saltlage: 20 g sukker 60 g salt 1 l vand Økologisk indmad. Tunge Sprængt oksetunge 1 kg tunge lage: 20 g sukker 60 g salt 1 l vand Sprængning af kød er en mild saltning, som tilfører kødet saftighed og smag. Kog saltlagen sammen, køl ned og læg

Læs mere

Julefrokost Menu. Stegte sild

Julefrokost Menu. Stegte sild Julefrokost Menu Stegte sild 8 ferske sildefileter (ca. 600 g) 2 spsk dijonsennep 4 spsk små dildkviste 1½ tsk groft salt friskkværnet peber 3 spsk rugmel 25 g smør Eddikelage ¼ liter lagereddike 150 g

Læs mere

Ølmenu til fredag d. 6-1-2012. Bouillon af Svampe

Ølmenu til fredag d. 6-1-2012. Bouillon af Svampe Ølmenu til fredag d. 6-1-2012 Bouillon af Svampe Madolie 1 dl Kalvefond 1,5-2 l Barleywine(stærk special øl) 1 dl Blandede svampe 300 g Skalotteløg, i små tern 2 Gulerødder, skrællede, i små tern 2 Porre,

Læs mere

Obs: Der vil blive udleveret en mappe, hvori alt info omkring ost vil være at finde

Obs: Der vil blive udleveret en mappe, hvori alt info omkring ost vil være at finde Morgenmad: Den lille: Dagens æg dagens ost dagens pålæg Den store: Dagens pålæg dagens ost dagens pålæg youghurt naturel Chistorra: Kommer fra grisearten Duroc. Fra rioja navarra (spanien). Kun det bedste

Læs mere

Heine Schriver. Skanderborg. 200 frivillige hjælpere i Kulturhuset. Man går også i byen for at spise i Skanderborg. Stort interview.

Heine Schriver. Skanderborg. 200 frivillige hjælpere i Kulturhuset. Man går også i byen for at spise i Skanderborg. Stort interview. dinby efterår 2013 Skanderborg 200 frivillige hjælpere i Kulturhuset Man går også i byen for at spise i Skanderborg Stort interview Heine Schriver Vend magasinet - og se kommende arrangementer i Kulturhuset

Læs mere

Delikat takeaway. Vi sætter en ære i at tilberede dit måltid, og derfor kan du trygt overlade ansvaret til os.

Delikat takeaway. Vi sætter en ære i at tilberede dit måltid, og derfor kan du trygt overlade ansvaret til os. ROTUNDEN MENU Delikat takeaway Rotunden Menu er skabt af et stærkt team af passionerede madelskere, som sammen udvikler og producerer lækre og inspirerende retter. Med Rotunden Menu undgår du stress og

Læs mere

Munkebjerg julefester 2014

Munkebjerg julefester 2014 Munkebjerg julefester 2014 munkebjergs Julefester med underholdning, lækker mad, dans og musik... Julefester Julefesterne foregår fra kl. 18.00 til kl. 01.00. Alle aftener serveres en overdådig julebuffet

Læs mere

En madplan hvor det tager dig max 30 minutter fra køkkenbord til spisebord, velbekomme

En madplan hvor det tager dig max 30 minutter fra køkkenbord til spisebord, velbekomme Madplan for uge 52 årets sidste uge er i gang, det er JUL En madplan hvor det tager dig max 30 minutter fra køkkenbord til spisebord, velbekomme Mandag: Op af bakke, men det er jo nemt, smil og kys mandagen

Læs mere

Dette skal du have fast i dit køkken:

Dette skal du have fast i dit køkken: Dette skal du have fast i dit køkken: Olivenolie Eddike (evt. æbleeddike men ikke nødvendigvis) Sukker Salt Peber Hvedemel Dijonsennep Soya BACONWRAPS MED SVAMPE & RØGET SVINEMØRBRAD - 1 pakke wraps (madpandekager)

Læs mere

EN RET GO FROKOST. Spidskåls slaw, revet squash, orangemarinerede selleri i tern, peberfrugt, broccoli og honning dyppet bananchips

EN RET GO FROKOST. Spidskåls slaw, revet squash, orangemarinerede selleri i tern, peberfrugt, broccoli og honning dyppet bananchips Frokostmenu A uge 45 Mandag Koteletter bagt med tomat panade, parmesan og rasp Stuvet spinat, kål og kartofler tilsmagt med citron og krydderurter Røget makrel med æggestand og salater Puy Linsesalat med

Læs mere

FIRST HOTEL HØJE TAASTRUP SELSKABS MENU.

FIRST HOTEL HØJE TAASTRUP SELSKABS MENU. FIRST HOTEL HØJE TAASTRUP SELSKABS MENU. First Hotel Høje Taastrup er et moderne hotel indrettet med selskabslokaler med plads fra 10 til 300 personer. Dette giver en god mulighed for at skabe de rette

Læs mere

Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor.

Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor. Skolens kantine Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor. Derudover arbejder vi med sundheden, og vi tilbyder dagligt sunde alternativer. Du finder disse alternativer

Læs mere

Pressemeddelelse. mixxo alsidighed og frihed hvor du er. April 2007

Pressemeddelelse. mixxo alsidighed og frihed hvor du er. April 2007 mixxo alsidighed og frihed hvor du er Ud over at den ledningsfri stavblender mixxo fra Bosch giver frihed hjemme i køkkenet, er den også velegnet i sommerhuset, autocamperen eller campingvognen eller hvorfor

Læs mere

EN RET GO FROKOST. Revet gulerod, melon, revet squash, blomkålsbuketter, cherrytomater og krydder croutons

EN RET GO FROKOST. Revet gulerod, melon, revet squash, blomkålsbuketter, cherrytomater og krydder croutons Frokostmenu A uge 25 Mandag Tirsdag Onsdag Koldskål Torsdag Fredag Fredagssødt Kyllingebryst i eksotisk karry/mango sauce, sprøde sommer grøntsager og friske krydderurter (1 stk. pr. prs.) Lune hvedekerner

Læs mere

Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer. Cremet kartoffelsuppe med røget laks 4 personer

Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer. Cremet kartoffelsuppe med røget laks 4 personer Lad dig bare friste Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer 400-500 g hakket oksekød 1 spsk. Knorr krydderblanding til Kød og Grill Becel flydende til stegning af bøfferne Rodfrugtmos: 3-4

Læs mere

Eriks Mad og Musik 27. december 2008

Eriks Mad og Musik 27. december 2008 Eriks Mad og Musik 7. december 008 slags Crostini Til alle bruges skiver af godt hvedebrød af en eller anden italiensk type f.eks. stukket ud i runde skiver med et glas. Crostini med oliven 00 g sorte

Læs mere

FORKÆL DIN SAUCE MED PHILADELPHIA

FORKÆL DIN SAUCE MED PHILADELPHIA FORKÆL DIN SAUCE MED PHILADELPHIA MØD DIN PERFEKTE MADLAVNINGSPARTNER En velsmagende sauce er prikken over i et og kan løfte en ret til nye højder. Men, det kræver sit at lave en sauce, der får smagsløgene

Læs mere

Vegetar. Auberginesnitsel* Blomkålsvegetter* Bønnepaté*

Vegetar. Auberginesnitsel* Blomkålsvegetter* Bønnepaté* Vegetar Auberginesnitsel* 2 skiver aubergine 1 cm tykke - drysses med ¾ tsk salt trækker i 15 minutter. De skylles derefter i koldt vand - vendes først i æggehvide eller hørslim derefter i rasp - de skal

Læs mere

Mad i børnehøjde en eftermiddag med fisk

Mad i børnehøjde en eftermiddag med fisk Mad i børnehøjde en eftermiddag med fisk Indhold: Tips om fisk... 3 Hvor meget fisk spiser børn?... 3 Anbefalinger om fisk... 4 Opskrifter... 5 Torskesalat... 5 Bagt havørred... 5 Bønnefritter... 6 Mango-dadelsalsa...

Læs mere

Smør din madpakke med Sebastian

Smør din madpakke med Sebastian Smør din madpakke med Sebastian Drejebog, opskrifter og indkøb mv. Mere information, kontakt Lone Bygwraa Coop Foreningssekretariat Tlf: 2775 7531 E-mail:lone.bygwraa@coop.dk Indhold: Drejebog, opskrifter

Læs mere

MESTERSLAGTEREN VINTERMAD

MESTERSLAGTEREN VINTERMAD MESTERSLAGTEREN VINTERMAD ØLBRAISERET NAKKEFILET 2 4 PERSONER INGREDIENSER: 1 kg Nakkefilet 100 g røget bacon 3 gulerødder 2 løg 1 porre 4 fed hvidløg 1 mørk øl (Ale eller lign) 1,5 kg kartofler 100 g

Læs mere

Den lækre. Kartoffel. Opskrifter & inspiration

Den lækre. Kartoffel. Opskrifter & inspiration Den lækre Kartoffel Opskrifter & inspiration Grov kartoffelmos med selleri Til hverdag og fest Den taknemlige kartoffel kan bruges til både hverdag og fest i mange variationer. Kartoflen er og har siden

Læs mere

AGERBÆK HOTEL. Velkomst

AGERBÆK HOTEL. Velkomst - vinkort AGERBÆK HOTEL Velkomst Abrikos, alkoholfri 15,00 FRANKRIG Concert de Paris, Peche Concert de Paris er en mousserende vin med en vidunderlig smag af fersken 20,00 SPANIEN Miquel de March, Cava

Læs mere

Nytårsmenu roser: Varna Palæet, Ørneredevej 3, DK - 8000 Aarhus C. Tlf.+ 45 86 14 04 00, E-mail : info@varna.dk

Nytårsmenu roser: Varna Palæet, Ørneredevej 3, DK - 8000 Aarhus C. Tlf.+ 45 86 14 04 00, E-mail : info@varna.dk Nytårsmenu roser: Hej Palle Det var en fantastisk menu og super mad en stor succes Erik Luplau Tak for en velorganiseret og velsmagende menu, der fik meget ros både for køkkenpersonalet og for alle nydende

Læs mere

Funky, flot, stribet rødbede-, gul bede-, (rød) grønkåls-, appelsin- og gulerodssalat

Funky, flot, stribet rødbede-, gul bede-, (rød) grønkåls-, appelsin- og gulerodssalat Funky, flot, stribet rødbede-, gul bede-, (rød) grønkåls-, appelsin- og gulerodssalat 2 mellemstore stribede rødbeder 1 lille gul bede 4-8 små fine blade af rød eller grøn grønkål 4 gulerødder 2 økologiske

Læs mere

Antipasta: Grøn salat 10 personer: Antipasto: Peberfrugt og porre 10 personer: Menuen fra Sejlklubbens Generalforsamling lørdag den 17.

Antipasta: Grøn salat 10 personer: Antipasto: Peberfrugt og porre 10 personer: Menuen fra Sejlklubbens Generalforsamling lørdag den 17. Menuen fra Sejlklubbens Generalforsamling lørdag den 17. januar 2015 Antipasta: Grøn salat 1 iceberg salathoved 1 dåse artiskokhjerter 1 dåse palmehjerter 1 glas cornichoner 1 stor fennikel Strimler af

Læs mere

Herlevs Herligheder. Kølige Herligheder. Lune Herligheder. Ost og søde Herligheder. Forfriskende Herligheder. side 4-5

Herlevs Herligheder. Kølige Herligheder. Lune Herligheder. Ost og søde Herligheder. Forfriskende Herligheder. side 4-5 Herlev Hospital Herlevs Herligheder I vores nye menukort har det Det Nordiske Køkken virkelig fået lov at folde sig ud. De råvarer tæt på os af ypperste kvalitet er det gennemgående tema bundet sammen

Læs mere

Undgå ventetid bestil i forvejen!

Undgå ventetid bestil i forvejen! Velkommen til Risskov Sushi En lille hyggelig sushi take - away bar, som ligger på strandvejen i Risskov ca. 6 km nord for Århus. Vi tilbyder et bredt udvalg af sushi, så der er lidt til enhver smag. Kan

Læs mere

Vegetar Light. Vegetar Light. Mere. Mere. Karina Schramm FLERE FEDTFAT TIGE VEGETAROPSKRIF TER

Vegetar Light. Vegetar Light. Mere. Mere. Karina Schramm FLERE FEDTFAT TIGE VEGETAROPSKRIF TER Mere Vegetar Light Mere Vegetar Light Uanset om du er kaloriebevidst vegetar, kødspiser på nedtrapning eller bare nysgerrig på afveje, kan du få glæde af denne kogebog. Efter at have bladret lidt i den

Læs mere

C AMPINGKOKKEN. - kogebogen til den kulinariske campist

C AMPINGKOKKEN. - kogebogen til den kulinariske campist C AMPINGKOKKEN - kogebogen til den kulinariske campist CAMPINGKOKKEN En kulinarisk rejse i campingvognen Henning Kohl Køkkenchef Camping er nærvær god tid. Væk fra den stressede dagligdag. Camping er tid

Læs mere

10 soulfood opskrifter. Grønt nærende sprudlende simpelt. www.pernillehsteenberg.dk

10 soulfood opskrifter. Grønt nærende sprudlende simpelt. www.pernillehsteenberg.dk 10 soulfood opskrifter Grønt nærende sprudlende simpelt www.pernillehsteenberg.dk Spejlæg m. Grønt Super simpel morgenmad. Med kraft fra æggene, får du en robust start på dagen og velreguleret appetit.

Læs mere

Gulerodssuppe med linser

Gulerodssuppe med linser nøglehuls retter 2 Gulerodssuppe med linser Nøglehulsopskrift - 26 juni 2013 Gulerodssuppe med linser Det skal du bruge (4 pers.) 750 g skrællede kartofler 3 store skrællede gulerødder (ca. 255 g) 2 store

Læs mere

BRUNCH. - også ud af huset

BRUNCH. - også ud af huset lille Odinshøj Spiseri * Lille Odinshøj 1 * 3140 Alsgårde BRUNCH - også ud af huset Der er to forskellige modeller for afholdelse af bruncharrangementer på Lille Odinshøj Priserne er udelukkende for menu

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Julefrokost 2015 På Badehotellet

Julefrokost 2015 På Badehotellet Julefrokost 2015 På Badehotellet Alle forslag er gældende fra den 14. november til jul. Julefrokost med ophold (alt inklusive) Julefrokost i eget lokale Jul i Strandpavillonen Jul i Ship Inn Diner Transportable

Læs mere

Indisk mad. Indisk buffet 11. November

Indisk mad. Indisk buffet 11. November Indisk mad Indisk buffet Indisk rødløg 6 rødløg ½ l kærnemælk 1 tsk senneps frø Salt og peber Skær løgene i små stykker Læg de 5 løg i kærnemælken Sauter det ene løg og sennepsfrøene i olie Tilsæt det

Læs mere

Menukort. - Mad ud af huset - Kystvejen 25 9690 Fjerritslev Telefon: 9821 7150 Mail: recep@roennes-hotel.dk www.roennes-hotel.dk

Menukort. - Mad ud af huset - Kystvejen 25 9690 Fjerritslev Telefon: 9821 7150 Mail: recep@roennes-hotel.dk www.roennes-hotel.dk Menukort - Mad ud af huset - Kystvejen 25 9690 Fjerritslev Telefon: 9821 7150 Mail: recep@roennes-hotel.dk www.roennes-hotel.dk Forretter** Klar suppe med urter, kød- og melboller* 45,- Flødelegeret aspargessuppe

Læs mere

Selskaber. minimum 28 personer. Bryllup, fødselsdage, sølvbryllup mærkedage, temafester, receptioner, firmafest eller andre selskaber

Selskaber. minimum 28 personer. Bryllup, fødselsdage, sølvbryllup mærkedage, temafester, receptioner, firmafest eller andre selskaber Selskaber minimum 28 personer Bryllup, fødselsdage, sølvbryllup mærkedage, temafester, receptioner, firmafest eller andre selskaber Eksempel på helaftensarrangement Velkomstdrink fra vores aperitifs Tre

Læs mere

Tyndsteg: kalve tatar og kalve carpaccio

Tyndsteg: kalve tatar og kalve carpaccio Tyndsteg: kalve tatar og kalve carpaccio Kalve tatar: Tag 3-4 æggeblommer i en skål, pisk med salt og peber og 1 dl cognac. Lidt fint hakket skalotteløg, persille, purløg og frisk estragon. Afpuds ca.

Læs mere

Krav til frokostmåltidet

Krav til frokostmåltidet Krav til frokostmåltidet Her ses Børnehuset Stauninggårdens krav til sammensætning og næringsindhold af frokostmåltidet ud fra de 8 madvaregrupper som er anbefalet af Fødevarestyrelsen. ***** Krav til

Læs mere

THE WORLDS LARGEST HOTEL CHAIN

THE WORLDS LARGEST HOTEL CHAIN SELSKABSMENUER At spise godt er en af livets gaver Simon Peters Velkommen til Kære Gæst Det er os en fornøjelse, at kunne byde jer velkommen på Best Western, hvor vi med denne selskabsbrochure vil tilbyde

Læs mere

INSPIRATION TIL TILBEREDNING AF INSEKTER. LOPES, BOESEN & MULVAD Teknoantropologi BA April 2015

INSPIRATION TIL TILBEREDNING AF INSEKTER. LOPES, BOESEN & MULVAD Teknoantropologi BA April 2015 INSPIRATION TIL TILBEREDNING AF INSEKTER LOPES, BOESEN & MULVAD Teknoantropologi BA April 2015 Protein dip Protein kiks/knækbrød 2 dl hytteost 1 dl persille 2 spsk mayonnaise 1 spsk hakket løg 2 spk frisk

Læs mere

hurtige gode vegetariske retter

hurtige gode vegetariske retter hurtige gode vegetariske retter Politikens Forlag Politikens Forlag Nem vegetarisk Rigtig hurtig mad God grøn mad Hvorfor? Derfor Sådan Super lækre salater Rigtig hurtig mad Gode grønne gryder Knap så

Læs mere