Højere vægtgrænser. for branchen! Besøg os på Vestfyn Trækker Maj! Vinderbil med MFC. Årets billede. MFC på nettet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Højere vægtgrænser. for branchen! Besøg os på Vestfyn Trækker 27 28 29 Maj! Vinderbil med MFC. Årets billede. MFC på nettet"

Transkript

1 INFORMATION & NYHEDER VINTER 2011 Årets billede Årets VBG-maleri kan som sædvanlig blive dit på side 7 kan du læse mere om, hvordan du får dit eget eksemplar helt gratis! Højere vægtgrænser godt for branchen! MFC på nettet Lars Lindblom i Tomelilla holder så meget af sin MFC-kobling, at han sælger den på det svenske websted Blocket læs hvorfor på side 8! Vinderbil med MFC Fra den 1. juli hæves vægtgrænserne for en række køretøjskombinationer på det danske vejnet en længe ventet nyhed, som vi beretter mere om på side 4! Besøg os på Vestfyn Trækker Maj! Da Ekdahls Åkeri bestemte sig for at bygge en showbil, satsede man stort og fik straks gevinst. Deres FH16 Road Cruiser har på kort tid vundet en lang række prestigefyldte priser takket være et fantastisk detaljearbejde og avancerede specialløsninger. Selvfølgelig skal et vogntog af denne kaliber være udstyret med MFC læs mere på side 2!

2 Indretningen i Road Cruiser en står ikke tilbage for eksteriøret en mere luksuriøs arbeidsplads skal man lede længe efter! Succesrige skånske trofæjægere Ralf Ekdahls Road Crusier har blandt andet vundet sejren i Scandinavian Trophy i Oslo, en række klassementer på Elmia Lastbil og en andenplads i Nordic Trophy. Detaljerne på Road Cruiser en er mildt sagt gennemarbejdede. Selv trækstangen er blevet dyppet i krombadet. Og koblingen er selvfølgelig en MFC! ekdahls åkeri i malmö er ikke bare en af Sveriges største uafhængige vognmandsforretninger med sine 210 lastbiler og lokaliteter ni forskellige steder. De står også for en af de seneste års mest fremgangsrige og omtalte specialbyggede lastbiler, Road Cruiser, som har vundet en række trofæer på udstillinger rundt om i Skandinavien. Udgangspunktet er en Volvo FH16, som er bygget om fra grunden med en fantastisk finish. Her handler det om masser af krom, læder og motivlak i en utroligt avanceret udførelse. Ralf Ekdahl, hvorfor søsætter man sådan et mastodontbyggeri? Ja, det undrer jeg mig også nogle gange over! Jeg har længe været interesseret i at renovere ældre lastbiler, men pludselig slog det mig, at det ville være hyggeligt med en topmoderne showbil. Vist har det kostet en hel del i både tid og penge, men jeg regner med, at det samlet set går lige op. Bilens PR-værdi er enorm. Road Cruiser en lader vores varemærke med positive værdier og gør os kendte på nye markeder. Hvordan er den blevet til du må have haft hjælp? Selvfølgelig er der mange, som har hjulpet til, men mest støtte har jeg fået fra Magnus Jonsson fra Volvo Truck Center og Anders Håkansson fra Klippan Safety. Takket være al hjælpen tog det kun et år fra bestilling til færdig bil og mine veteranlastbiler er med på et hjørne af den pragtfulde motivlak af Joakim Eklund. På en fed bil af denne kaliber skal der selvfølgelig være en MFC-kobling? Ja, dels passer den jo godt ind i hightechkonceptet, og de rene linjer passer fint til bilens former. Men vi ville også benytte lejligheden til at vurdere MFC-teknikken med hensyn til vognmandsforretningen. At skifte koblingssystem i en virksomhed med så mange biler og påhængsvogne er en meget dyr affære, så i øjeblikket er vi afventende. Men om nogle år er det måske tid til at tage skridtet. Vi får se! Hvordan lykkes det jer at holde bilen så flot det er jo trods alt en fungerende lastbil? Den kører jo ikke ude i trafikken endnu. Det kan den vel begynde at gøre om et år eller mere, afhængig af hvor stor interessen er på udstillingerne. Den køres bare til og fra messerne, men det tager alligevel en hel dag med vask og pudsning for 3 4 mand at få den så flot, som vi vil have den. Men det er det værd!

3 Hvis det holder til en dreng fra Jäla, så holder det til hvem som helst! Jäla ude på sletten i Västergötland er hjemsted for et transportfirma af den usædvanlige slags. Hårdt arbejde er en del af Stig Fredrikssons vognmandsforretning! det er jörgen Eriksson, som har ejet vognmandsforretningen sammen med Stig Fredriksson i syv år. Der er to lastbiler en Volvo og en Scania som virkelig må slide hårdt i det. Biler i treholdsskift Vi er seks mand, som deler bilerne. De kører i treskift og kommer let op på kilometer på et år, for en stor del på meget dårlige små veje, eftersom mange af vores kunder er landmænd, fortæller Jörgen Eriksson til Connection. Hårdt materiale på ladene Kundekartoteket indeholder et godt stykke over poster og det drejer sig for det meste om hårde transporter rundt omkring i de sydvestlige Sverige. På ladet kan der være alt fra kartofler til savsmuld, men oftest er der grus og kalk, som slider hårdt på materialet. Det støver, så man indimellem ikke engang kan se påhængsvognen. Støvet kommer ind over det hele og slider noget så frygteligt på alt, der bevæger sig! Så vi har haft en hel del problemer, men vi har fået fin hjælp af VBG. Andre leverandører sælger bare grej, men Ulrik hos VBG giver sig ikke, før han har fundet en løsning, som fungerer godt, siger Jörgen. Drengene hos Fredrikssons slider i øvrigt ikke bare hårdt på bilernes yderside. Luksus er man normalt ikke meget for i Jäla, men en gang slog man til søren og undte sig selv et læder- rat med sølvlakeret dekor og matchende gearstangsknop. Efter kun et par uger var det meste af sølvfarven væk... så det er måske ikke så mærkeligt, at gutterne hos Fredrikssons også plejede at opslide koblinger på stribe. Slitagen overvundet Ved hjælp af en servicetekniker fandt vi ud af, at det var den hårde tilsmudsning, som var skurken. Men vores seneste version af 795-koblingen klarede over kilometer, fordi vi er kommet frem til et velfungerende smøreskema i samarbejde med VBG. Vores biler kører ind til service hver fjortende dag, men vi er meget tilfredse med rengøringen og anvender både Mekanik- og Elektroolie flittigt, også imellem servicetidspunkterne. VBG har åbenbart også foretaget en form for modificering af koblingen, så det er jo godt, hvis vores problemer har hjulpet andre med at få endnu bedre slidstyrke, siger Jörgen. Bilen blev skrottet koblingen holdt Det er som Stig plejer at sige, at hvis det holder til en dreng fra Jäla, så holder det til hvem som helst. I 2009 måtte vi skrotte en bil, som røg fuldt lastet i grøften, da vi mødte en, der havde sovet bag rattet og var kommet over i den forkerte side. Der var ikke meget tilbage af hverken lastbilen eller påhængsvognen, men koblingen var minsandten intakt, griner Jörgen og tager afsted. Johan Larsson, Jörgen Eriksson og Torbjörn Evaldsson slider hårdt på bilerne som går i treholdsskift.

4 Danmark hæver vægtgrænserne til juli! Fra den 1. juli 2011 gælder nye højere vægtgrænser for køretøjer på de danske veje. Dette er et resultat af et langsigtet lobbyarbejde, som endelig har givet pote. Ved visse køretøjskombinationer hæves grænserne op mod 25 procent. Det drejer sig ikke om en forsøgsordning, med derimod om permanente ændringer. Der kan forekomme visse skiltede undtagelser på dele af vejnettet. Transporterne effektiviseres Det her er rigtig gode nyheder for branchen. Det skaber mulighed for mere effektive transporter, samtidig med at både trafiksikkerheden og miljøet fremmes, når færre tunge køretøjer kan sørge for voksende transportvolumener, siger Per Mikkelsen fra VBG. Fire millioner liter diesel at spare Undersøgelser fra Vejdirektoratet viser, at den øgede vægt ikke vil øge vejslitagen nævneværdigt, mens DTL har beregnet, at der kan spares over fire millioner liter dieselolie om året, hvis de nye bestemmelser udnyttes fuldt ud. Mulige nye vægtgrænser fremgår af tabellen. Hjælp fra VBG Vi tilbyder at gennemgå vognmandens vognpark for en identificering af eksisterende udstyr samt vejledning i eventuel udskfitning af eksisterende udstyr for at kunne udnytte de nye regler. Skal der fremskaffes dokumentation på udstyr leveret af VBG, så er der allerede i dag muligt at få hjælp på vores hjemmeside. Her kan køretøjerne beregnes med de nye vægtegrænser. Kontakt os for hjælp! Og skal du have udstyr skiftet, så har vi et godt tilbud! 18 T 26 T 26 T 30 T 24 T 30 T 42 T/EU 40 T 48 T/EU 40 T

5 Let arbejde med nye fastgørelser Visse typer af anlægslastbiler har længe fået dispensation fra kravene til bagkofangere. I Norden har det ikke været noget stort problem, eftersom de fleste har anvendt en undermonteret trækbjælke. Men nu gælder de nye direktiver uden undtagelse. Alle skal have beskyttelse. Lettere med nye ophæng Det var for at løse disse problemer, at VBG s nye bagkofangerprogram blev suppleret med en række justerbare ophæng som kan hæves og sænkes, og som kan klappes op og trækkes ud osv. Pludselig var det betydeligt nemmere at følge direktiverne. Roger Carlsson fra Bröderna Johanssons Karosserifabrik i Skurup, som bygger mange køretøjer af de aktuelle typer, fortæller: De nye regler indebærer selvfølgelig en vis omkostningsstigning for de kunder, som tidligere slap for kravet til bagkofangere. Men alle kan jo se risiciene ved ikke at have disse livreddende anordninger og det rammer jo alle lige hårdt. Ofte udskydelige ophæng I Skurup falder valget ofte på udskydelige ophæng, såvel manuelle som hydrauliske. Flere og flere vælger løsninger, som gør, Bengt Blom (til venstre) fra VBG diskuterer bagkofangere med Roger Carlsson (til højre) på Bröderna Johanssons Karosserifabrik i Skurup. at tippefunktionen blokeres, indtil bagkofangeren er faldet ind. Kreativt samarbejde VBG var ude i god tid med smidige løsninger. Jeg oplever, at de virkelig tager idéer til sig fra os, der dagligt arbejder med at løse denne type af problemer. Ved visse typer køretøjer kræves der mere produktudvikling, og jeg er ganske sikker på, at gutterne i Vänersborg har gang i mere, afslutter Roger. Derfor siver servoen 26 T 22 T Det hænder, at vi får spørgsmål om luftservoaggregater, som siver, når termometeret begynder at kravle ned mod ekstremt lave temperaturer. Men det er helt normalt under sådanne forhold! Det handler helt enkelt om, at huset og tætningen ikke trækker sig lige meget sammen, når temperaturen falder, og sådan fungerer alle pneumatiske apparater i streng kulde. Så snart det bare bliver lidt mindre koldt, forsvinder sivningen af sig selv! 24 T Ny trailerbjælke 30 T 46 T/EU 40 T 54 T Dette er kun mulige eksempler, ikke komplet eller endelig fastlagt! CMS Trailer er et ekstra stærkt og fleksibelt trækbjælkesystem til montering på påhængsvogne. Systemet består af tværvanger, gavlplader og mellemlæg, som monteres med boltsamlinger i forskellige kombinationer for at kunne tilpasses vognens rammebredde og give den beregnede koblingshøjde. Produktet er type-godkendt: E24 R Klasse F. Belastningsværdier (for de sammonterede dele som indgår): D (kn): 141 Dc (kn): 252 V (kn): 63 S (kg): 1.000

6 Sikkerheden står højest hos Linds Kennet Linds vognmandsforretning i Brålanda var en af de vognmandsforretninger, som deltog i de brede feltprøver med MFC-koblingen flere år inden introduktionen. Så det er måske ingen overraskelse, at man er blevet overbevist om konceptets styrke så meget, at en tredjedel af vognmandsforretningens køretøjer i dag er udstyret med MFC. Og det skal flere køretøjer blive. Og det er til trods for, at fjerntransporter med få til- og frakoblinger dominerer virksomheden! Et spørgsmål om arbejdsmiljø I og for sig kører vi dagligt i pendulfart mellem Lilla Edet og Trollhättan med en af vores tre MFC-biler, men ellers passer det vel, at vi ikke er de typiske MFC-brugere. Men vi har ikke valgt MFC for at spare tid i første omgang. Det er mere et spørgsmål om sikkerhed og arbejdsmiljø, fortæller Kennet Lind til Connection. Konkurrence om MFC-bilerne I sådan et vejr, som vi har haft i denne vinter, er det værdifuldt at slippe for at gå ud af førerhuset unødigt, og det gælder også på andre årstider i mørke og i ukendte miljøer. Så vores chauffører slås om at køre i MFC-bilerne! En anden værdsat egenskab er den unikke kørerkomfort, som skyldes fraværet af slør i MFC-koblingen. Knap mærkbar meromkostning At der ikke er slør nogen steder gør jo også, at hele systemet slides mindre. Den eneste vedligeholdelse, som virker til at være nødvendig, er at sørge for, at kugleleddet på påhængsvognen er spændt ved service. Så alt i alt tror jeg, at meromkostningen sammenlignet med en almindelig kobling næsten ikke bliver mærkbar set over hele levetiden allerede før man medregner værdien af højere sikkerhed, komfort og eventuelle tidsgevinster, siger Kennet Lind til sidst.

7 Årets billede kan blive dit! Årets VBG-kunstværk er malet af Kirsten Mikkelsen fra Vinderup i Danmark. Hun arbejder både naturalistisk og abstrakt i mange forskellige materialer, gerne med flere udtryksformer og dimensioner i samme billede. Inspirationen hentes ofte fra naturen, men denne gang var det altså begrebet Connection, som var ledestjernen. Hvis du vil have dit eget eksemplar af værket, skal du sende dit navn og din adresse til sales@vbg.dk vi sender som sædvanlig billederne uden omkostninger, så længe lageret rækker! Godt gang i kablerne i Jönköping Pierre Lundin, butiksansvarlig i Finnvedens Lastvagnars forretning i Jönköping, var en af de første, som tog VBG s butikskoncept i brug i Sverige i maj 2009: Hvad vi har gjort er i princippet at flytte lageret af VBG-tilbehør ud, så det ses og det har øget salget en hel del, beretter Pierre. Større afsætning Der er ingen tvivl om, at der sælges flere kabler og elkontakter hos Finnvedens Lastvagnar nu, hvor de er lette at finde. Mekanikolien og Elektroolien havde man allerede ude på butiksgulvet tidligere, så der er stigningen ikke lige så stor. Godt at have i reserve Mange sørger for at købe med forebyggelse for øje og have reservedele i lastbilen, hvis der skulle ske noget ude på vejen, og det er jo klogt. Shop-in-shop-konceptet fungerer godt, også for andre leverandører, som har prøvet det vi har jo godt med plads til at afprøve nye idéer her i Jönköping, siger Pierre Lundin til sidst.

8 VBG GROUP SALES A/S INDUSTRIBUEN 20 22, DK-5592 EJBY MOROT/CELA JAN 2011 Uventet fund på Blocket! Det siges jo, at alt er til salg på Internettet, men vi havde nok ikke forventet at finde en MFC-kobling blandt alle hjørnesofaerne og hockeyklubberne på Blocket. Men MFC er netop hvad der tilbydes af Lars Lindblom i Tomellilla! Vi ringer til Lars på vej mod Ystad, som til en afveksling er pakket ind i en halv meter sne: Hvordan kan det være, at du sælger? Ja det er virkelig ikke på grund af utilfredshed det er jo en helt fantastisk ting! Men jeg har bestilt en MFC med hydraulik og er blevet lovet, at jeg kan få den allerførste, der ruller af monteringsbåndet. Jeg kører med kornprodukter i en lastvogn med tip og hydraulisk styret tag, så det er længe ventet! Men du har kun haft koblingen i et halvt år. Havde det ikke været bedre at vente? Nej, det ville være blevet svært og dyrt at bygge om på grund af akslernes niveau. Så det var lige så godt at tilpasse bilen til MFC direkte. Bedste opfindelse siden hjulet Du er altså MFC-entusiast helt ud i fingerspidserne? Det kan man godt sige. Den fungerer virkeligt godt, bare man holder sneen væk men det er jo nemt lige at svinge kosten, når man alligevel er ude ved kornstofhullet. Nyhedens interesse plejer jo at gå over ret hurtigt, men jeg føler mig stadig tilfreds hver gang jeg trykker på knappen, særligt på denne tid af året. Og snart bliver det endnu bedre! Med varm hydraulikolie, der flyder gennem koblingen, burde sneen ikke engang have en chance, når det er koldest. Sneen, ja hvordan klarer i den nede i Skåne? Det føles lidt uvant, men jeg har faktisk gjort noget ved sagen. Lige inden du ringede, bestilte jeg faktisk et par Onspot for at gardere mig! Forresten hvordan går salget? Vi får vel se. Jeg regner med øget interesse, når det for alvor bliver tid til at skifte! Tættere kontakter øger driftssikkerheden! Lars Lindblom er en rigtig MFC-entusiast. Han står først i køen til hydraulikversionen, så nu er den gamle kobling til salg! Siden årsskiftet gælder der nye EU-regler omkring transport af farligt gods, hvor der blandt andet foreskrives brug af ADRkontakter af et eneste fabrikat uden undtagelse! En mærkelig beslutning vil de fleste nok synes, men der er det, der gælder. VBG s tilsvarende ADR-kontakt hører altså til de kontakter, der ikke længere er godkendte, men det bekymrer ikke Per Mikkelsen hos VBG: De fleste, som køber SAL-versionen, dvs. Sealed And Locked, som den nu kaldes, kører helt almindelige transporter, men har opdaget, hvor effektiv den er til at holde fugten ude, også under svære vinterforhold. Den ekstra tætning og låsningen giver en stråletæt kontakt, og med elvarmeledningen, der fås som tilbehør, øges driftssikkerheden betydeligt, og alt sammen til en meget moderat meromkostning. Ved derudover at spraye kontakten med VBG Elektroolie med jævne mellemrum bliver risikoen for løs kontakt minimal. I øjeblikket har vi heller ingen planer om at udvikle en ny kontakt, som opfylder de nye regler, siger Per Mikkelsen afslutningsvis. CONNECTION modtager gerne synpunkter og forslag til indhold. TELEFON: , sales@vbg.dk, HJEMMESIDE:

Køretøjstilpassede monteringsløsninger til alle behov.

Køretøjstilpassede monteringsløsninger til alle behov. Køretøjstilpassede monteringsløsninger til alle behov. Vi giver opbyggere flere muligheder. I over 60 år har VBG drevet udviklingen af lastbilskoblinger ved at sammenkoble sikkerhed og økonomi. I vores

Læs mere

KØRETØJSTILPASSEDE MONTERINGSLØSNINGER TIL ALLE BEHOV.

KØRETØJSTILPASSEDE MONTERINGSLØSNINGER TIL ALLE BEHOV. KØRETØJSTILPASSEDE MONTERINGSLØSNINGER TIL ALLE BEHOV. VI GIVER OPBYGGERE FLERE MULIGHEDER. I over 60 år har VBG drevet udviklingen af lastbilskoblinger ved at sammenkoble sikkerhed og økonomi. I vores

Læs mere

NYE MULIGHEDER, NYE VEJE TIL FORDEL FOR DIN FORRETNING

NYE MULIGHEDER, NYE VEJE TIL FORDEL FOR DIN FORRETNING NYE MULIGHEDER, NYE VEJE TIL FORDEL FOR DIN FORRETNING MED EU HELBILSGODKENDELSE (ECWVTA) NYE MULIGHEDER FORUDE Hvad er ECWVTA? Siden april 2009 har EU arbejdet med ny lovgivning, der vil sikre fælles

Læs mere

Få styr på de TUNGE VOGNTOG

Få styr på de TUNGE VOGNTOG Få styr på de TUNGE VOGNTOG Sådan udnytter du bedst de nye totalvægte find dine muligheder i oversigten Oversigten er udarbejdet af Finn Bjerremand 18 T 11,5 T Max 10 T 11,5 T/ 18 T 42 T/EU 40 T 11,5 T

Læs mere

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Danske Malermestre har i perioden 24.-26. oktober 2012 gennemført en analyse blandt medlemmerne vedrørende

Læs mere

Automatisk tilkoblingssystem, fabrikat VBG, type MFC

Automatisk tilkoblingssystem, fabrikat VBG, type MFC Nr.: 2003 Dato: 29.06.2017 Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Automatisk tilkoblingssystem, fabrikat VBG, type MFC Færdselsstyrelsen dispenserer hermed for følgende bestemmelser i Detailforskrifter

Læs mere

VORES NET ER KOMPLET!

VORES NET ER KOMPLET! D A N M A R K VORES NET ER KOMPLET! Med 18 veluddannede service- og salgspartnere i Danmark, er PALFINGER tæt på kunderne i hele landet. PALFINGER tilbyder således den bedste service, kvalitet og teknologi

Læs mere

MFC med hydraulik de første er ude på vejene!

MFC med hydraulik de første er ude på vejene! INFORMATION & NYHEDER FRA VBG GROUP SALES A/S SOMMER 2011 MFC med hydraulik de første er ude på vejene! Succes på Vestfyn Det plejer at blive en succes, hver gang VBG arrangerer sin egen messe, Vestfyn

Læs mere

NY VBG 795 V-2 NEMMERE AT KOBLE!

NY VBG 795 V-2 NEMMERE AT KOBLE! NY VBG 795 V-2 NEMMERE AT KOBLE! EN FACELIFT, DER GIVER DIG MERE Som professionel chauffør er du afhængig af at alt går smidigt og enkelt. Hvert enkelt stop koster tid og penge, så du stiller store krav

Læs mere

uteboxen bokse som både du og dine heste trives med

uteboxen bokse som både du og dine heste trives med uteboxen bokse som både du og dine heste trives med uteboxen Besti Ute-boxen er udviklet med tanke på både heste og mennesker. I vores bokse skal hestene trives, være sikre og have det godt. Samtidig skal

Læs mere

Vi er her for at søge. Af Frederikke Larsen, Villa Venire A/S april 2011

Vi er her for at søge. Af Frederikke Larsen, Villa Venire A/S april 2011 Vi er her for at søge Af Frederikke Larsen, Villa Venire A/S april 2011 På sidste års kundeseminar spurgte jeg skuespiller Lars Mikkelsen, hvorfor tvivlen er en ressource og en drivkraft for ham. Han forklarede

Læs mere

Dobbelt så stor interesse for Påbyggnad 2013

Dobbelt så stor interesse for Påbyggnad 2013 INFORMATION & NYHEDER FRA VBG GROUP SALES A/S VINTER 2013 Britisk storordre Over et hundrede koblinger på to handler det kunststykke har VBG GROUP SALES Ltd præsteret. Læs mere på side 3! Første suge-

Læs mere

Lobbyismen boomer i Danmark

Lobbyismen boomer i Danmark N O V E M B E R 2 0 0 9 : Lobbyismen boomer i Danmark Holm Kommunikations PA-team: Adm. direktør Morten Holm e-mail: mh@holm.dk tlf.: 40 79 23 33 Partner Martin Barlebo e-mail: mb@holm.dk tlf.: 20 64 11

Læs mere

Hvad får jeg? Personlig rådgivning Lavere brændstofudgifter Større fortjeneste Reduceret miljøpåvirkning Øgede medarbejderkompetencer

Hvad får jeg? Personlig rådgivning Lavere brændstofudgifter Større fortjeneste Reduceret miljøpåvirkning Øgede medarbejderkompetencer Penge godt givet ud En lastvogn, der kører 140.000 km om året, kan spare mere end 15.000 kr. på brændstof med Fuel Advice. Med et månedligt gebyr på 150 kr. pr. lastvogn er det tydeligt, at pengene er

Læs mere

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans Interview med chefgreenkeeper Adam Evans v/mogens Damm Dette interview blev lavet d. 21.januar, 2016, nogle dage før Adam tiltræder sit nye arbejde som chefgreenkeeper i Frederikshavn Golf Klub. Adam Evans

Læs mere

Sikkerhedskontrol. 38-123308d 2009-02-18. Sikkerheds- og funktionskontrol...opbevares i lastbilens førerhus

Sikkerhedskontrol. 38-123308d 2009-02-18. Sikkerheds- og funktionskontrol...opbevares i lastbilens førerhus Sikkerhedskontrol 38-123308d 2009-02-18 Sikkerheds- og funktionskontrol...opbevares i lastbilens førerhus Advarsel! Stik aldrig fingrene ind i fangmunden på grund af risikoen for klemskader. En åben kobling

Læs mere

spar brændstof og penge Volvo trucks services

spar brændstof og penge Volvo trucks services spar brændstof og penge Volvo trucks services Vi får hjulene til at rulle i den rigtige retning Hvis dine hjul og aksler ikke er justeret korrekt, bliver resultatet øget dækslid og højere brændstofforbrug.

Læs mere

Vækst og Forretningsudvikling

Vækst og Forretningsudvikling Vækst og Forretningsudvikling Uddrag af artikel trykt i Vækst og Forretningsudvikling. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Og ude på den gamle træbænk, hvor de sammen plejede at nyde de svale aftener, havde Noa sagt det, som det var: Han har tænkt sig at slå dem alle

Og ude på den gamle træbænk, hvor de sammen plejede at nyde de svale aftener, havde Noa sagt det, som det var: Han har tænkt sig at slå dem alle 3. Blodig alvor Næste morgen var der besynderligt nok ingen, der beklagede sig. Emzara var overbevist om, at det var, fordi de vidste, hvordan hun ville reagere. At hun var pylret, var ikke nogen hemmelighed,

Læs mere

EF-typegodkendelse af køretøjer En introduktion

EF-typegodkendelse af køretøjer En introduktion EF-typegodkendelse af køretøjer En introduktion Version 1 / 30. september 2014 Indhold Hvorfor typegodkendelse? Hvem berører det? CoC og CoP De tre alternativer Forpligtelser og ansvar VBG GROUP SALES

Læs mere

HIAB T-SERIEN LETVÆGTSSERIEN

HIAB T-SERIEN LETVÆGTSSERIEN HIAB T-SERIEN LETVÆGTSSERIEN 1 DEN NEMMERE MÅDE 2 Når du har en opgave, vil du gerne have den udført på din egen måde, og så nemt som muligt. Med en letvægtskran fra HIAB T-serien, monteret på dit køretøj

Læs mere

Værkstedstilbud fra dit Volvo-værksted

Værkstedstilbud fra dit Volvo-værksted EFTERÅRSTILBUD Værkstedstilbud fra dit Volvo-værksted Et ekstra øje på vejen Volvo FH har flere brancheledende sikkerhedssystemer som mindsker risikoen for ulykker. Automatisk opbremsning nu standard på

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Når min påstand går på, at transportkøberne kan gøre det bedre, så er det udfra de erfaringer og oplevelser, jeg selv har haft.

Når min påstand går på, at transportkøberne kan gøre det bedre, så er det udfra de erfaringer og oplevelser, jeg selv har haft. Kan transportkøbere gøre det bedre? Hertil vil jeg helt klart sige, at det kan de ganske sikkert! Selvom vi lige har hørt på ITD s undersøgelse, at transportørerne generelt er godt tilfredse, så er det

Læs mere

KOMPAKT transportbure

KOMPAKT transportbure KOMPAKT transportbure den logiske løsning KOMPAKT transportbure er en modulopbygget transportløsning med et stort tilbehørs program. Alle elementer er standard og kan udskiftes eller tilføjes i takt med

Læs mere

shop & go Volvo TRUCK CENTER DANMARK A/S Volvo Trucks. Driving Progress

shop & go Volvo TRUCK CENTER DANMARK A/S Volvo Trucks. Driving Progress shop & go Volvo TRUCK CENTER DANMARK A/S Volvo Trucks. Driving Progress originale volvo-bremser Det kræver måske 500 hk for at accelerere en tung lastbil, men vidste du at der kræves 10 gange mere effekt

Læs mere

Deres ref.: Frank Thrusholm Vor ref.: jhc Dok. nr.: D-230811-11945 Dato: 24.08.2011

Deres ref.: Frank Thrusholm Vor ref.: jhc Dok. nr.: D-230811-11945 Dato: 24.08.2011 Trafikstyrelsen, Bilteknik Att: Frank Thrusholm Gl. Mønt 4 DK-1117 København K Lyren 1 DK-6330 Padborg Telefon: +45 74 67 12 33 Telefax: +45 74 67 43 17 Internet: www.itd.dk e-mail: itd@itd.dk Sendt pr.

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Julehilsen og på gensyn i 2014 Jan Brøgger Rasmussen Lely Scandinavia A/S

Julehilsen og på gensyn i 2014 Jan Brøgger Rasmussen Lely Scandinavia A/S LELY CENTER INFO Nr. 4 - december 2013 www.lely.com innovators in agriculture KÆRE KUNDE Året er snart slut, og vi håber alle kunder og Lely ansatte kan se tilbage på 2013 som et godt og spændende år.

Læs mere

Softshell City vest med varme (Unisex)

Softshell City vest med varme (Unisex) NordicHeat_M65_folder.indd 3 Softshell City vest med varme (Unisex) Komfort Varme Bevægelsesfrihed Vesten fra Nordic Heat har varmezoner på både bryst og ryg, designet til at holde dig varm, mens du stadig

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Undervisningsmateriale til AMU mål 48407. Traktor/påhængsredsk: Test og justering af bremser

Undervisningsmateriale til AMU mål 48407. Traktor/påhængsredsk: Test og justering af bremser Undervisningsmateriale til AMU mål 48407 Traktor/påhængsredsk: Test og justering af bremser 1 Indholdsfortegnelse. Regler for vognbremser Side 3. Brug af bremsetester Side 6. Bremsetester display Side

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44.

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Alting er skjult for dit øje, indtil du ser det. Jeg holdt engang i krydset ved Teglgårdsvej, og

Læs mere

Bryrup Vrads. Thailandsk jernbane truck

Bryrup Vrads. Thailandsk jernbane truck Bryrup Vrads Thailandsk jernbane truck 1 Kære medlemmer i VMJK. Nu står sommeren for døren, dog er der problemer med sommer varmen, der er nok derfor, at vejret fra forårsmånederne genudsendes. I det sidste

Læs mere

ROCKINGER PÅHÆNGSVOGNSKOBLINGER. Fleksibilitet og Sikkerhed

ROCKINGER PÅHÆNGSVOGNSKOBLINGER. Fleksibilitet og Sikkerhed ROCKINGER PÅHÆNGSVOGNSKOBLINGER Fleksibilitet og Sikkerhed 2 Rockinger Koblinger September 2007 Indholdsfortegnelse Generelt side 3 RO 40 side 4 RO 50 side 5 RO 57 side 6 Fjernbetjeninger side 7 RO CM

Læs mere

3. s. i fasten II 2016 Ølgod 9.00, Bejsnap , 473 til nadver

3. s. i fasten II 2016 Ølgod 9.00, Bejsnap , 473 til nadver Vi er i denne vidner til en hård kamp mellem vinteren og foråret. Bedst som vi troede, foråret havde vundet, bedst som vi vejrede forårsluft og følte forårsstemningen brede sig, og begyndte at fantasere

Læs mere

TRÆKBJÆLKER. Rockinger.

TRÆKBJÆLKER. Rockinger. TRÆKBJÆLKER Rockinger www.bevola.dk TRÆKBJÆLKER Tekniske data for RO CM75-2 Vægtoptimeret. Stabil og robust. Fås til alle de hyppigst forekommende rammebredder. Korrosionsbestandig KTL overfladebehandling

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København

Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København Intro Alle vil udvikling ingen vil forandring. Ordene er Søren Kierkegaards, men jeg

Læs mere

Resultat af Dækrazzia 2014

Resultat af Dækrazzia 2014 Resultat af Dækrazzia 2014 Rådet for Større Dæksikkerhed FDM Teknologisk Institut Fabrikantforeningen for Regummierede Dæk Rigspolitiet Dækimportørforeningen Dæk Specialisternes Landsforening Side 2 af

Læs mere

dem fra hinanden. Henning kan godt li regning, men det er måske fordi, han ikke kan læse så godt endnu. Han siger også, at hans far siger, at det er

dem fra hinanden. Henning kan godt li regning, men det er måske fordi, han ikke kan læse så godt endnu. Han siger også, at hans far siger, at det er Jeg skal i skole - Kan du nu skynde dig, siger mor, da jeg med sne på min jakke stormer ind i køkkenet. - Du skulle ikke ha taget med Rasmus Mælkekusk, nu kommer du for sent i skole. Og se hvor du drypper

Læs mere

Friskbrygget specialkaffe, anywhere, anytime! Den gode outdoor experience burde begynde i din forretning!

Friskbrygget specialkaffe, anywhere, anytime! Den gode outdoor experience burde begynde i din forretning! Friskbrygget specialkaffe, anywhere, anytime! Den gode outdoor experience burde begynde i din forretning! Kaffebryggeren - hvordan virker den? Den bedste måde at beskrive Kaffebryggeren er som en engangsstempelkande.

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Månedens kajak November 2010 Necky Chatham 17 & 18

Månedens kajak November 2010 Necky Chatham 17 & 18 Månedens kajak November 2010 Necky Chatham 17 & 18 (Foto: Michael i hans Necky Chatham 18 - Februar 2010) Det var egentlig ikke fordi, jeg skulle have en ny kajak jeg var bare taget af sted sammen med

Læs mere

Med Jesus i båden -3

Med Jesus i båden -3 Med Jesus i båden -3 Jesus udfordrer Mål: Forklar børnene, at Jesus udfordrer dem, der vil leve med ham, så de kan lære at stole på ham. På denne måde kan Jesus gøre det umulige igennem os. Tekst: Matt.

Læs mere

Snørre: Mine knæ er lavet af gele, det har jeg godt fortalt dig, ikke? Snørre: De svupper for hvert trin. Svabersvejsersvup... svup... svup... svup...

Snørre: Mine knæ er lavet af gele, det har jeg godt fortalt dig, ikke? Snørre: De svupper for hvert trin. Svabersvejsersvup... svup... svup... svup... Vindeltrappen Snørre: Mine knæ er lavet af gele, det har jeg godt fortalt dig, ikke? Jo. Snørre: De svupper for hvert trin. Svabersvejsersvup... svup... svup... svup... Så længe de svupper, knækker de

Læs mere

Gl. ager 14.4.59. Kære Brevduevenner.

Gl. ager 14.4.59. Kære Brevduevenner. Gl.ager14.4.59. KæreBrevduevenner. Ja,nuerjegvedatværeovredetmedinfluenzaen,iPåskenvarjegnuikkemangesure sildværd,jegholdtmigiroogkomingenstederihelepåsken. Jegharlavetmegetforskelligtsiden1.April,jegharjoværetløsarbejder:Jegharkørtfor

Læs mere

Brugsanvisning Bidette R3 Art. nr. 11 122 DK

Brugsanvisning Bidette R3 Art. nr. 11 122 DK Brugsanvisning Bidette R Art. nr. DK Efter installation skal brugsanvisningen og monteringsvejledningen efterlades hos brugeren. SC 08 B Bidette R med armlæn (ekstraudstyr) Produktbeskrivelse Bidette R

Læs mere

14 Road life magazine

14 Road life magazine 14 Road life magazine Tekst & foto: Finn Williams Så kan der pumpes Til de store byggeprojekter i Hovedstaden skal der bruges meget beton. For at kunne håndtere de store mængder har Danmarks største leverandør

Læs mere

Et afgørende valg året 2007

Et afgørende valg året 2007 Et afgørende valg året 2007 Det er gået fint. Du havde otte flotte æg. Vi har befrugtet dem med din mands sæd, og de har alle delt sig. Tre af dem har delt sig i fire. Du kan få sat to af de æg op i dag.

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Tale til Fossil Frie Thy konference den 28. februar

Tale til Fossil Frie Thy konference den 28. februar TALEMANUSKRIPT Tale til Fossil Frie Thy konference den 28. februar Indledning I er med til at gøre en forskel Udfordringen i transporten Tak fordi jeg måtte komme og være en del af den 4. Fossil Frie Thy

Læs mere

Morten Kolberg. Lånene er dyre

Morten Kolberg. Lånene er dyre ABFnyt nr. 1, februar 2015: Morten Kolberg. Lånene er dyre Morten Kolberg minder meget om alle andre 41-årige danskere. Han er gift, far til to, og da han og hans hustru for seks år siden ventede deres

Læs mere

2. rejsebrev fra London

2. rejsebrev fra London 2012 2. rejsebrev fra London Malene Dyhrman Flou Nielsen Hopes & Dreams Montessori Nursery School 04-06-2012 Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Malene Dyhrman Flou Nielsen

Læs mere

Mølleavisen Maj 2015. Hvad var det bedste ved revyen?

Mølleavisen Maj 2015. Hvad var det bedste ved revyen? Mølleavisen Maj 2015 Så fik vi afsluttet vores revy. Vi syntes selv den var helt fantastisk. Men det var hårdt med 4 forestillinger, men vi synes, at vi klarede det så godt. Vi var lidt skuffede over,

Læs mere

MFC tager næste store skridt nu kommer hydraulikken!

MFC tager næste store skridt nu kommer hydraulikken! INFORMATION & NYHEDER sommer 2010 MFC tager næste store skridt nu kommer hydraulikken! Årets billede Som traditionen byder, har VBG bedt en skandinavisk kunstner om at tolke begrebet Connections på sin

Læs mere

Guide. Foto: Scanpix/Iris. August 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. sider SPAR FORMUE PÅ NYT SUPERLÅN

Guide. Foto: Scanpix/Iris. August 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. sider SPAR FORMUE PÅ NYT SUPERLÅN Foto: Scanpix/Iris Guide August 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 14 sider SPAR FORMUE PÅ NYT SUPERLÅN INDHOLD: SUPERLÅN Spar formue på nyt superlån...4 SKEMAER: Det koster det...6 Så meget

Læs mere

EVOLIN THE EVOLUTION OF LINEN

EVOLIN THE EVOLUTION OF LINEN EVOLIN THE EVOLUTION OF LINEN NÅR KUN FANTASTISK ER GODT NOK At skabe det perfekte for hver ny service på restauranten er blevet betydelig nemmere. Evolin er et helt nyt materiale, der kombinerer luksus

Læs mere

Fri til frivilligt arbejde. Evaluering af Skandias Idéer for Livet Ambassadører

Fri til frivilligt arbejde. Evaluering af Skandias Idéer for Livet Ambassadører Fri til frivilligt arbejde Evaluering af Skandias Idéer for Livet Ambassadører November 2007 Indhold 1. Introduktion... 3 1.1 Idéer for Livet Ambassadører... 3 1.2 Skandias motivation... 4 2. Evaluering

Læs mere

Glide stykke og nålerør

Glide stykke og nålerør Glide stykke og nålerør Mens vi venter på at lejerne tørre, kan vi passende gå videre med et par småting på pan en. (Den anden chassis halvdel.) Når bilen er samlet, er der erfaring for at pan en rent

Læs mere

Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn

Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn Et liv med dit barn og mit barn er langtfra uden konflikter. Og tabuerne er svære at bryde Af Susanne Johansson, 30. september 2012 03 Bonusmor med skyld på 06

Læs mere

En rapport om unges forbrug af rusmidler i nattelivet i Randers og deres erfaringer med rusmidler generelt.

En rapport om unges forbrug af rusmidler i nattelivet i Randers og deres erfaringer med rusmidler generelt. En rapport om unges forbrug af rusmidler i nattelivet i Randers og deres erfaringer med rusmidler generelt. Rapporten er udarbejdet af : Forebyggelseskonsulent Anja Nesgaard Dal Rusmiddelcenter Randers

Læs mere

TIME MACHINE LIMITED EDITION

TIME MACHINE LIMITED EDITION TIME MACHINE LIMITED EDITION id7_volvo-r-nc_2482895_007.indd 3 6-8-2012 14:51:10 Tiden har formet Volvo FH til den førende lastvogn, når det gælder brændstofeffektivitet og pålidelighed. Vi fejrer 500.000

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Deres ref.: FTH / PDY Vor ref.: jhc Dok. nr.: D-010211-9112 Dato: 31.01.2011

Deres ref.: FTH / PDY Vor ref.: jhc Dok. nr.: D-010211-9112 Dato: 31.01.2011 Trafikstyrelsen, Bilteknik Att: Frank Thrusholm Gl. Mønt 4 DK-1117 København K Lyren 1 DK-6330 Padborg Telefon: +45 74 67 12 33 Telefax: +45 74 67 43 17 Internet: www.itd.dk e-mail: itd@itd.dk fth@trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Pipaluk mast og cockpitteak.

Pipaluk mast og cockpitteak. Pipaluk mast og cockpitteak. I cockpittet var der jo allerede lavet ny dørk den bag ratsøjlen var knækket, og den over motoren var et must for at sikre at vandet ikke finder den vej ned over motoren. Kistebænkesæderne

Læs mere

Flotte fynske bronzemedaljer ved HoldDM.

Flotte fynske bronzemedaljer ved HoldDM. Flotte fynske bronzemedaljer ved HoldDM. Lørdag den 1. juni blev Retriever Klubbens DM for hold afholdt af Region Østjylland på Fussingø, ved Randers. Det fynske hold bestod i år af: Anette Hussmann med

Læs mere

NÅR VEJRET SKIFTER UDEN VARSEL

NÅR VEJRET SKIFTER UDEN VARSEL NÅR VEJRET SKIFTER UDEN VARSEL Forstå, hvordan pludselige skift i vejret påvirker køreoplevelsen. EN RAPPORT FRA 2 RESUMÉ 4 Når godt vejr bliver til dårligt og dårligt vejr bliver værre 5 Vejrforhold i

Læs mere

Nyt SEEPEX Logo. Reservedele. Forsendelser

Nyt SEEPEX Logo. Reservedele. Forsendelser Nyt SEEPEX Logo SEEPEX skifter ansigt udadtil. Efter mere end 10 år med vores tidligere logo har vi per 3. november 2014 skiftet logo og udtryk. Besøg os på vores nye hjemmeside: www.seepex.com Reservedele

Læs mere

Truck of the year 2008.

Truck of the year 2008. Den nye TGS. Truck of the year 2008. www.man.dk S for Sejrherre af Truck of the Year 2008 Ingen anden lastbilproducent har vundet prisen Truck of the Year 7 gange og det overrasker ikke. MAN har med den

Læs mere

AUTOMATISK HYDRAULISK HURTIGSKIFT TIL GRAVEMASKINER AUTOMATISK HURTIGSKIFT BLIVER ENGCONS NYE STANDARD

AUTOMATISK HYDRAULISK HURTIGSKIFT TIL GRAVEMASKINER AUTOMATISK HURTIGSKIFT BLIVER ENGCONS NYE STANDARD AUTOMATISK HYDRAULISK HURTIGSKIFT TIL GRAVEMASKINER AUTOMATISK HURTIGSKIFT BLIVER ENGCONS NYE STANDARD AUTOMATISK HYDRAULISK HURTIGSKIFT BLIVER ENGCONS NYE STANDARD Vi tager nu skridtet fuldt ud og indfører

Læs mere

4. generation fører forretningen videre

4. generation fører forretningen videre 1981 2011 4. generation fører forretningen videre 1 Splinterny rustvogn VEJEN: Møbelhandler Søren Fischer Viig, som også driver Fischers Begravelsesforretning i Vejen og P. Brøggers Begravelsesforretning

Læs mere

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej.

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej. Opgaver til En drøm om mord af Jens-Ole Hare. Opgaverne kan løses, når de angivne kapitler er læst, eller når hele bogen er læst. Opgaverne kan hentes på www.vingholm.dk. Kapitel 1-3 Opgave 1 Instruktion:

Læs mere

side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar

side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar StilladsInformation nr. 71 - april 2004 side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar Navn: Rene Liafi Bopæl: Odense Alder: 48 Start i branchen: 14. maj 1979 Nuværende firma: Fyens Stillads Co. Tillidshverv:

Læs mere

Dilemmaløbet. Start dilemma:

Dilemmaløbet. Start dilemma: Dilemmaløbet Du står nu overfor et dilemma løb som tager sig udgangspunkt i Zambia. Hver gang du træffer et valg, har det betydning for, hvordan dit liv udvikler sig, så overvej det grundigt inden du går

Læs mere

Hilsen Hilsnen er både en koordinationøvelse et forsvar og en hyldest til videreførelsen. Viggo Vikkelsø

Hilsen Hilsnen er både en koordinationøvelse et forsvar og en hyldest til videreførelsen. Viggo Vikkelsø Silkeøvelser Ba Duan Jin. Indledningen til silkeøvelserne er stående meditation og hilsen. Stå og saml dig, før og imellem øvelserne. Standing Jeg har hørt flere navne for stående meditation. Qi Gong giver

Læs mere

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook.

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. FACEBOOK MARKETING Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. Hvorfor skal jeg bruge Facebook Marketing? Mange virksomheder spørger sig selv dette spørgsmål. Men de skal

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Testkør Ny Eurocargo. Nu med automatisk gearskift.

Testkør Ny Eurocargo. Nu med automatisk gearskift. Over 11.000 modelvarianter & markedets længste serviceintervaller. Ingen lastbil har vundet så mange priser, som Iveco Eurocargo siden den første udgave ramte vejene i starten af 90 erne. Vinderkursen

Læs mere

Teoribog til Trailer. - En praktisk håndbog til kørsel med trailer. Trailer guide www.sparet-er-tjent.dk

Teoribog til Trailer. - En praktisk håndbog til kørsel med trailer. Trailer guide www.sparet-er-tjent.dk Teoribog til Trailer - En praktisk håndbog til kørsel med trailer Her er alt det du skal vide for at køre trailer, såkaldt B/E. Når du vil tage trailerkørekort er der 2 forskellige typer af kort efter

Læs mere

Bandag Produktoversigt

Bandag Produktoversigt Bandag Produktoversigt Danmark 09/2013 Anbefalede produkter til optimale præstationer ALLA POSITIONER Lastvogn & Bus Let last Lastvogn & Bus Tvilling monteret & single dæk LANGTURS- TRANSPORTER M749 Ecopia

Læs mere

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Avisforside Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om forsiden til avisen. Hvad forventer du dig af indholdet og giver den dig lyst til

Læs mere

* * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * *

* * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * Læs denne brugsanvisning grundigt før du anvender duovognen første gang og gem den for fremtidigt brug. Dit barn kan komme til skade, hvis du ikke følger

Læs mere

på Elmia Astmaens gåde på vej til at blive løst med hjælp fra VBG! Mød os i Herning 19. 22. Marts!

på Elmia Astmaens gåde på vej til at blive løst med hjælp fra VBG! Mød os i Herning 19. 22. Marts! INFORMATION & NYHEDER FRA VBG GROUP SALES A/S VINTEREN 2015 Ny smart VBGkobling stjerne på Elmia Mød os i Herning 19. 22. Marts! Se VBG på transportmessen i Herning i Marts læs mere på www.transport-messen.dk!

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

MAKING HARD WORK EASY

MAKING HARD WORK EASY MAKING HARD WORK EASY Det skal være nemt for dig at passe på dine medarbejdere. Som leverandør af ergonomiske produkter er vi eksperter i optimal indretning af arbejdspladser. På denne måde hjælper vi

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

Ny forskning: Sovepiller kan forårsage demens

Ny forskning: Sovepiller kan forårsage demens Ny forskning: Sovepiller kan forårsage demens Omkring 500.000 danskere tager benzodiazepiner for at sove. Det øger deres risiko for at få demens med 50 pct. Af Torben Bagge, 29. september 2012 03 Sovepiller

Læs mere

Indhold. Side 2 af 11. Sammenfatning Baggrund Risici Mønsterdybde Lufttryk Vinterdæk om foråret... 4

Indhold. Side 2 af 11. Sammenfatning Baggrund Risici Mønsterdybde Lufttryk Vinterdæk om foråret... 4 Resultat af dækrazzia maj 2012 Side 2 af 11 Indhold Sammenfatning..................................... 3 Baggrund......................................... 4 Risici.................................... 4

Læs mere

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3 Polen 2009 En tur til Gdansk Del 3 Portene fra havnefronten ind til byen Sanne på vej ind i byen Gdansk er en helt utrolig flot og velplejet by. Overalt er der rent og pænt, og alle slags butikker forefindes

Læs mere

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ)

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Skrevet af Helle Heidi Jensen Jeg har lige været på lavinehundekursus med min hund Vanilla på 8½ år. Jeg ville helst have deltaget min hund Ginger,

Læs mere

KZ Ventilrobot. Instruktion for montage og vedligeholdelse af Ventilrobot Z01

KZ Ventilrobot. Instruktion for montage og vedligeholdelse af Ventilrobot Z01 KZ Ventilrobot Instruktion for montage og vedligeholdelse af Ventilrobot Z01 Version 11.10 Dansk. Presentation KZ Handels AB har sammen med Goteborgs vandværk, udviklet dette hjælpemiddel som anvendes

Læs mere

UPDATE #06, marts 2013

UPDATE #06, marts 2013 UPDATE #06, marts 2013 Kære læser Velkommen i sjette udgave af UPDATE, hvor du igen finder en flok gode historier fra den hydrauliske verden. I dette nummer af UPDATE kan du blandt andet læse, at Hydra-Grene

Læs mere

Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop

Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop Kære skønne kvinde. Tillykke med du har valgt at investere tid i dig selv. For at du får mest mulig ud af materialet. Anbefaler jeg at du

Læs mere

Forspil. Sofiero den første dag.

Forspil. Sofiero den første dag. SOFIERO 2005. - iinntteerrnnaattiioonnaall hhuunnddeeddeebbuutt. Forspil. Ikke fordi det har meget med skønhedskonkurrence at gøre men altså, vi var lige til hyrdehundekursus hos Ditte og Christian ugen

Læs mere

Den festlige anledning

Den festlige anledning Den festlige anledning KUN FANTASIEN sætter grænser for, hvad man kan bruge hjemmelavede kryds-og-tværs-opgaver til. Jeg håber med denne bog at kunne give inspiration til fantasien. Her er et helt konkret

Læs mere