Orienteringslandsholdenes program 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Orienteringslandsholdenes program 2015"

Transkript

1 Orienteringslandsholdenes program 2015 En kort introduktion til landsholdsbegivenhederne i 2015 med samlet program lige til at hænge op

2 Af Helge Lang Pedersen foto af Tutzon og Helge LP (samt diverse andet materiale) Tilbageblik på 2014 SEKS medaljer ved VM i Italien og TO medaljer ved EM i Portugal blev det fantastiske facit på den i særklasse bedste seniorsæson i dansk orienterings historie. Søren Bobachs sprintguld blev grundlagt via en historisk minutiøs forberedelse, som i meget høj grad skal tilskrive bronzevinder Tue Lassens arbejde med at omsætte luftfotos og ufattelige mængder af andet materiale til et nøjagtigt kort over Venedigs vestlige udkant. Mix-sprintstafetholdet modstod et voldsomt nervepres og elendigt vejr i Trentos gader og det var kun få meter, der skilte Maja Alm fra at indhente Schweiz, da hun sikrede det danske sølv. Senere på året vandt Danmark den samlede Mix-sprintstafet World Cup, da andetholdet i en dramatisk finale kompenserede for, at Søren Bobach i førsteholdet overså en post. Tilbage ved VM skal Maja Alm fremhæves for tidernes danske VM-præstation: Fire podiepladser i fire starter: Bronze i sprint, sølv i Mix-sprintstafet, Nr. 6 på mellemdistancen og så løb hun sølvmedaljen hjem i pigernes stafet. Før Maja havde Emma Klingenberg og Ida Bobach præsteret flot på de første ture, så pigerne hentede den første danske kvindestafetmedalje i 31 år. Dagen før havde Ida fået alle hjerter til at slå ekstraslag, da hun på en af de allersidste poster smed guldet på mellemdistancen væk, så hun kun vandt sølv. Tidligere på året havde Signe Søes måske leveret årets præstation, da hun ved EM i Portugal vandt kvalifikationen på mellemdistance, fik kval-resultatet annulleret på grund af arrangørfejl og så alligevel vandt guld fra en tidlig startposition. Signes bedste tid på stafettens førstetur blev derefter Signes sidste optræden i rødt og hvidt efter en lang og imponerende karriere, hvor hun markant og på utallige måder har vist vejen for vores succesfulde danske seniorpiger. En af dem, Maja Alm, vandt sølv lige efter Signe og sikrede sig således fantastiske FIRE medaljer ved internationale mesterskaber i 2014.

3 Det var således et særdeles tilfreds trænerteam, Lars Lindstrøm og Torbjørn Gasbjerg, der sammen med løberne ved DM Mellem modtog blandt andet Team Danmarks direktørs hyldest for indsatsen ved VM. Mens seniorerne således lykkedes over forventning, må vore ellers sejrsvante juniorløbere notere en resultatmæssig tilbagegang, da det kun blev til en bronzemedalje på sprinten til Miri Thrane Ødum. Til gengæld vandt de danske stafethold dobbeltsejr i oktober ved Junior European Cup en mangelandskamp i Belgien. Der er dog ikke helt samme intensitet i konkurrencen som ved Junior- VM, så midt i glæden over årets resultater, må vi fastholde fokus på vores talentudvikling. Der udføres et flot arbejde i TC-ere, juniorlandsholdsgrupperne og i U 16-gruppen, ligesom mange klubber har et flot ungdomsarbejde. Men alt det til trods, vil fødekæden af talenter i de kommende år skulle have intenst fokus. Den internationale sæson - højdepunkter 2015 Senior For seniorerne er VM som altid årets højdepunkt. I år afvikles det i Inverness i Skotland i første uge af august måned sammen med afholdelse af Skotsk 6-dages, så der er som sædvanligt fine mulighed for både selv at løbe og følge VM-løberne. World Cup-løbene afvikles i 2015 i fire grupper: De tre første afdelinger i Tasmanien, der afvikles primo januar mens disse linjer skrives Yderligere tre afdelinger i Halden/Uddevalla først i juni, samt en sprintstafet. Løbene er en slags For-VM før VM i Strömstad VM har yderligere tre afdelinger og en sprintstafet Finalen i Schweiz, der ligeledes omfatter en sprintstafet4 Cecilie Friberg Klysner i aktion i World Cup på Tasmanien Jakob Ekhard Edsen i World Cup sprinten Andreas Hougaard Boesen på vej mod 8. pladsen i World Cup 1

4 World Cup runde 1 Tasmanien Ligesom i 2013 afvikles de tre første World Cup afdelinger på den sydlige halvkugle. Denne gang afvikles de tre afdelinger på Tasmanien, hvilket giver deltagerne en perfekt anledning til at træne i behagelige temperaturer. World Cup runden består af tre individuelle løb: Dato Distance Sted 3. januar 2015 Sprint Launceston, Tasmanien 8. januar 2015 Mellemdistance Swansea, Tasmanien 10. januar 2015 Langdistance St. Helens, Tasmanien Korteksempler for de tre World Cup løb : Sprinten er afviklet på campusområdet for universitet i Launceston. Se fotos ovenfor. Granitsten ved Coles Bay Stævneplads, mellemdistancen Mellemdistancen afvikles i Coles Bay på Tasmaniens østkyst. Et af Tasmaniens mange smukke naturområder kendt for store sten langs kysten og i terrænet. Australien-kendere vil vide, at disse

5 granite terræner er nogle af de o-teknisk vanskeligste terræner, da man kan løbe hurtigt mellem stenene, der imidlertid gør orienteringen ganske vanskelig. Langdistancen ved St. Helens i den Nordøstlige del af Tasmanien ser ud til at blive en helt særlig oplevelse for deltagerne, da terrænet kombinerer de tre typiske australske terræntyper: Gully-spur, der er storkuperet terræn med fast bund og blødt bølgende kurver Granite, der er de samme stenede områder som i mellemdistancen Områder med gammel minedrift, hvor detaljerigdommen kan være meget stor kombineret med ufremkommelig vegetation i bunden af slugterne, som kan give vejvalgsudfordringer World Cup runde 2 Halden Uddevalla Dato Distance Sted 3. juni 2015 Langdistance Prestebakke, Halden 5. juni 2015 Sprint stafet Frederikssten, Halden 6. juni 2015 Sprint Lysekil, Munkedal 7. juni 2015 Mellemdistance Munkedal Terrænet ved anden World Cup runde afviger markant fra den første, men ventes at være relevant for VM 2016 i Strömstad. Selvom terrænet syd for Halden og ved Munkedal i Sverige er letløbt efter nordiske forhold, er det langt tungere og mere fugtigt end den hurtige tørre bund på Tasmanien. De seneste års resultater har vist, at de bedste danske løbere behersker det nordiske terræn godt, men konkurrencen bliver utvivlsomt hårdere i det nordiske terræn, hvor der også let vil komme spor, der gør forholdene forskellige for tidlige og sent startende løbere. Halden-terrænet, som vi kender det fin sigtbarhed, letløbt og vanskelig orientering. Sprintstafetten afholdes på Frederikssten fæstning, der knejser over Halden by.

6 Danmark vandt World Cup-en i sprintstafet i 2014 og satser selvfølgelig på en ny toppræstation i Der vil nok være rigtigt mange af deltagerne i sprintstafetten, som kender til Frederikssten fæstning i Halden, hvilket yderligere kan gøre konkurrencen tættere. Lysekils mix af klipper og almindelig bebyggelse kan byde på kompleks sprintorientering Mellemdistanceterrænet ved Munkedal ventes at blive lidt tungere end Halden-terrænet.

7 VM i Skotland, 31. juli - 7. august 2015 VM i Skotland bliver stedet, hvor de danske landsholdsløbere skal følge op på de historiske præstationer i Italien. Løberne vil være topmotiverede og optimalt forberedt efter et antal træningslejre. Den sidste tre uger lange træningslejr fra slutningen af juni og frem til to uger før VM er en nyskabelse. Landstræner Lars Lindstrøm understreger dog, at målet kun er tre medaljer, hvilket stadig er ganske ambitiøst i den hårde konkurrence. Sprintdistancer Selve VM indledes med sprintdisciplinerne. Der har været drøftet forskellige rækkefølger, men p.t. er det meldt ud, at stævnet starter med sprintkvalifikation i landsbyen Forres øst for Inverness fredag den 31. juli og finale samme sted søndag den 2. august. En hurtig runde på Streetview giver indtryk af et forholdsvis ordinært sprintterræn, hvor det som så ofte før er koncentration og hastighed, der bliver afgørende. Arrangørerne oplyser, at terrænet omfatter villaveje, et net af stier og områder med smalle gyder. Gader i Forres fra Streetview Dagen efter sprintkvalifikationen - lørdag den 1. august - afvikles sprintstafetten i Nairn en anden landsby, der til forveksling ligner Forres og igen ventes tempo og intensiteten at blive de største udfordringer i et utvivlsomt særdeles tæt opgør. Arrangørerne oplyser, at konkurrenceområdet omfatter kompleks gammel bykerne, parkområder og klitter og mange vejvalgsmuligheder.

8 Gader i Nairn fra Streetview Der foreligger endnu ikke nogen offentligt tilgængelig plan for, hvordan landsholdet vil forberede sig til sprintdistancerne, men mon ikke sidste års erfaringer og selvtilliden fra succesen i Venedig vil hjælpe. Skovdistancer Stafet og mellemdistance afvikles i Darnaway Forest, der ligger lige syd for de to sprintbyer. Terrænet blev anvendt ved VM 1976 og for nostalgikerne vedlægges et uddrag fra december 1976 af kortet fra O-posten som DOFs magasin hed den gang. Som det kan fornemmes fra kortudsnittet var der på 1: tale om et ganske detaljeret terræn. Bemærk herrernes post 21 fra 1976, der er med på klippet fra arrangørernes bulletin for 2015 i 1: herunder. Efter de to distancer er det tid for alvor at tage ud i det barske skotske højland, hvor vejret kan være rigtigt udfordrende - også om sommeren. Men lad os satse på, at vi møder Glen Affric møder os fra sin bedste side. Også dette terræn er VM-forgænger, da det blev anvendt sidst VM var i Storbritannien i 1999.

9

10 Langdistanceterrænet bliver en ganske rå oplevelse med visse ligheder med norsk fjeldterræn World Cup finalen Schweiz oktober I starten af oktober afsluttes World Cup sæsonen som det efterhånden er en tradition i Schweiz. I år venter en barsk oplevelse i de Schweiziske alper, da hele arrangementet er henlagt til skisportsbyen Arosa, der ligger meget tæt på Davoz. Programmet er Lang Mellem Sprintstafet, hvilket nok skal give trænerne et vist hovedbrud med holdsammensætningerne. Der er smukt i Arosa Men også lidt hårdt.

11 De danske juniorers løbsprogram i 2015 Junior VM i Norge I 2015 vender juniorerne tilbage til de nordiske lande, nærmere bestemt Rauland i Telemark. Området ligger blot en god times kørsel fra Kvitåvatn Fjellstoge, der vil være kendt af mange danskere. I arrangementskomiteen findes et antal prominente norske navne. Tidligere verdensmester Morten Berglia tegner kort og to af Norges bedste landsholdsløbere de seneste ti år, Anne Margrethe Hausken Nordberg og Anders Nordberg er i banelæggerteamet. Som det fremgår af kortudsnittene fra arrangørernes bulletin, er der tale om klassisk norsk terræn, der vil stille store krav til løbsteknikken i tungt terræn med mange moser, der også ofte ligger på skråningerne. Erfaringsmæssigt er deltagerne fra vore nordiske nabolande rigtigt dygtige her i deres hjemmeterræn, men de danske juniorer vil også møde velforberedt efter mange træninger i det nordiske terræn. Umiddelbart vil det være de to seneste års medaljevinder, Miri Thrane Ødum, som vi tillægger de bedste muligheder for at opnå topplaceringer. Junior European Cup 2015 JEC Danmark triumferede ved JEC 2014 i Belgien med sejr i begge stafetter. I 2015 afholdes JEC på tyske skrænter i Harzen, hvor WMOC blev afholdt i Der foreligger endnu ikke så meget information om stævnet, men der findes meget fint terræn i Harzen. Nedenstående korteksempel er fra WMOC 2012, men som nævnt vides det endnu ikke om det er denne type terræn, JEC vil blive afholdt i.

12 Korteksempler fra Harzen Ungdoms EM 2015 (EYOC), Cluj-Napoca, Rumænien Igennem nogle år har Dansk Orienterings-Forbunds valgt at give de yngste talenter (15-16 år) en første oplevelse af, hvad det vil sige at løbe i den rød-hvide landsholdsdragt ved Ungdoms-EM, der officielt hedder European Youth Orienteering Championships. Der bliver lagt stor vægt på, at der ikke stilles resultatmålsætninger for deltagerne, men at løbet først og fremmest skal være med til at give et blidt skub i retning mod at finde ud af, om en landsholdssatsning kunne være noget. Og gennem årene har de danske deltagere givet udtryk for, at det har været en kæmpe oplevelse at være med. For mange har det også været muligheden for at skabe de første kontakter med jævnaldrende og ligesindede i andre lande og dermed lægge grunden for nogle af de internationale venskaber, der er så unikt for orienteringsidrætten. I 2015 skal løberne til Cluj-Napoca. Byen med små indbyggere ligger i Transylvanien i det nordvestlige Rumænien. Området er kendt som Grev Draculas hjemland og byder på sprint i byens centrum og stafet og lang distance i det kuperede terræn lige syd for byen

13 Sprintområdet, EYOC Korteksempler, EYOC De danske mesterskaber og ranglisten 2015 Trods endnu et travlt år for landsholdene, bliver der igen i 2015 mulighed for at opleve de danske stjerner i aktion på hjemlig grund. Ranglisten (TRIMTEX Cup for seniorer og LØBEREN League for juniorer) er i 2015 for juniorerne sammensat af tre ranglisteweekender med 2-3 ranglisteløb i hver weekend, samt som altid de fleste DM-er. For seniorerne er der to ranglisteweekender ud over DM-erne. Ligesom i 2014 vil der være færre tællende løb end tidligere nærmere bestemt 6 indledende løb og så tæller finalen som altid. På den måde kan man stadig få en placering på ranglisten, hvis skader eller andre forhold hindrer deltagelse i en eller to af ranglisteweekenderne. DM Nat - Marbæk Plantage marts 2015 Årets første DM afholdes allerede 21. marts. Natløberne skal til Esbjergs nordlige udkant og løbe i Marbæk Plantage et fladt og hurtigt terræn, hvor det gælder om at undgå at tabe kortkontakten, da det kan være svært at læse sig ind igen. Danish Spring marts 2015 Ranglistesæsonen indledes traditionen tro på Sjælland i marts. OK Øst Birkerød har i år allieret sig med Allerød OK, der arrangerer sprint i et helt nyt sprintområde i Engholm i den vestlige del af Allerød By fredag den 27. marts. Ligesom i 2014 fortsættes med mellemdistance og lang distance i 2015 afholdes begge løb i Store Dyrehave ligesom ved Danish Spring-premieren i I udgaven er det dog Store Dyrehaves nordlige del, der anvendes. Danish Spring er samtidig WREløb og byder på den nyskabelse, der fornyligt er annonceret via DOFs hjemmeside: Alle deltagere i WRE-klasserne kommer til at tilmelde sig med tilmeldingssystemet IOF-Eventor i stedet for med o- service.

14 Juniortestløb på Fanø maj 2015 Som tidligere nævnt skal juniorerne til VM i Norge og U 16 skal til EYOC i Rumænien. Testløbene til de to begivenheder har et par år været i Nordsjælland, men i år skal de unge og håbefulde til Fanø, hvor terrænet også er krævende, som det vil være i Norge. Selvom bund og bevoksning er meget forskellig i Rauland, kan Fanø give en god pejling på, hvem der kan holde hovedet koldt, når orienteringen bliver vanskelig. Juniortestløb på Fanø her Nordby Juniortestløb på Fanø her klitterne i Fanø Syd DM Sprint maj 2015 DM Sprint 2015 afholdes delvis i samme område som EM-sprintfinalen i 2004 i Roskilde. Der venter deltagerne spændende udfordringer kreeret af en, der virkeligt ved, hvad det drejer sig om: World Cup-otteren på sprint fra Launceston, Tasmanien, januar 2015 : Andreas Hougaard Boesen. Spærret område til DM Sprint 2015 DM-Sprint banelægger Andreas Boesen i aktion (Foto: Kell Sønnichsen)

15 DM Mellem Munkebjerg - august 2015 DM Mellem er delvis gentagelse fra DM Lang i Munkebjerg Men DM Mellem afholdes i den østligste del af skoven, hvor DM Lang var i den vestlige. Men banelæggeren har fået fortjent genvalg: Flemming Jørgensen, OK Snab. Munkebjerg Øst gammelt kort fra 2001 Løvskal Skov kort fra 1984 DM Lang Løvskal Skjern Skov september 2015 Som altid er DM Lang alene seniorranglisteløb. I 2015 skal vi til Løvskal Skov, hvor Århus 1900 inviterer. Et område, som ikke har været anvendt til o-løb i mange år. Områdets lange slugter leder tankerne hen på Fussingø og Ålum skove, der ligger umiddelbart nordøst for skoven. Et terræn, hvor evnen til at se de rigtige vejvalg helt sikkert kommer til at være i højsædet. LØBEREN League 2014 de bedste herrejuniorer LØBEREN League 2014 de bedste damejuniorer

16 DM Ultra Lang oktober 2015 I 2015 skal vi undtagelsesvis løbe DM Ultralang på en lørdag, når FIF Hillerød inviterer i den nordøstlige del af Grib Skov. Banelægger Lars Simonsen har allerede længe været i gang med at udtænke nogle udslagsgivende baner, så deltagerne kan blive mødt med passende udfordringer på oktobers sidste dag. Trimtex Cup 2014 de bedste damer til stede ved Jættemilen Trimtex Cup 2014 de bedste herrer til stede ved Jættemilen Ranglistens afslutningsweekend november 2015 Året slutter med den traditionsrige Jættemil, som igen er ranglistefinale. Dagen før afholdes den efterhånden traditionelle sprint i år bliver det et gensyn med Roskilde, som også står for DM Sprint. Andre gode løb i 2015 Selvom det ikke direkte er på landsholdsprogrammet, vil Elitecenteret deltage i yderligere nogle gode løb og så er det også på sin plads at gøre opmærksom på Påskeløbene 2015, som OK Pan afholder i Mols Bjerge på Djursland. Nordjysk 2-dages, marts 2015 I 2015 barsler Aalborg OK med en virkelig perle til Nordjysk 2-dages. Hammer Bakker lige nord for byen er et forrygende terræn, der imidlertid er vanskeligt at komme i, da der skal indhentes tilladelser fra mange private lodsejere. De har dog været velvilligt indstillet, således at det krævende og kuperede terræn nu for første gang i en årrække står klar til at modtage de mange o- løbere fra primært Norge og Danmark midt i marts måned.

17 Korteksempler fra Hammer Bakker Påskeløb april 2015 Som tidligere nævnt er seniorlandsholdet på VM-træningslejr i påsken, men det skal ikke snyde alle øvrige fra en fin oplevelse i Mols Bakkers smukke natur. De to første etaper afvikles fra samme stævneplads i Mols Bakker før der sluttes af i Ørnbjerg Mølle ved Ebeltoft. Påskeløb på Djursland 2015 Første og anden etape i Mols Tredje etape_ Ørnbjerg Mølle Fynsk Sprintweekend på Ærø Samtidig med at juniorerne i Kristi Himmelfartsferien løber testløb på Fanø, er seniorerne i regi af Elitecenteret på Ærø og deltage i Fynsk Sprint Cup. Selvom det er lidt falsk varebetegnelse at lægge Ærø på Fyn, venter der sikkert deltagerne en ganske unik oplevelse i de smalle gader på Ærø. Ærøs idyl nyt land for sprintløberne

18 Landsholdenes program 2015 Version 1.0 Arr. Dato Hvem Disciplin Hvad Hvor 2. januar 2015 Senior Sprint World Cup 1, Qual Lanceston, Tasmanien, Australien 3. januar 2015 Senior Sprint World Cup 1, Finale Lanceston, Tasmanien, Australien 8. januar 2015 Senior Mellem World Cup 2 Swansea, Tasmanien, Australien 8. januar 2015 Senior Mellem World Cup 3 Swansea, Tasmanien, Australien 10. januar 2015 Senior Lang World Cup 3 St. Helens, Tasmanien, Australien januar 2015 U 18 / U 20 Træning Samling Karlshamn 30. januar - 1. februar U 16 Træning Samling Silkeborg februar 2015 Sen + Jun Træning Sydsamling Barbate, Spanien 28. februar - 1. marts Senior Træning EC-samling Jylland marts 2015 U 16 Træning Samling Danmark marts 2015 Senior Mellem/Lang EC-samling, Nordjysk Hammer Bakker, Aalborg 21. marts 2015 Alle Nat DM Marbæk Plantage 27. marts 2015 Alle Sprint Danish Spring, SRL 1, JRL 1 Engholm, Allerød 28. marts 2015 Alle Mellem Danish Spring, SRL 2, JRL 2 Store Dyrehave, Hillerød 29. marts 2015 Alle Lang Danish Spring, SRL 3, JRL 3 Store Dyrehave, Hillerød 29. marts april Senior Træning VM-træningslejr Lake District, GB + Skotland 30. marts - 3. april U 18 / U 20 Træning Samling Stockholm, Sverige april 2015 Bredde Lang Påskeløb Mols Bjerge april 2015 Senior Træning EC-samling Göteborg, Sverige april 2015 U 18 / U 20 Træning Samling Åmål, Sverige 9. maj 2015 Senior Stafet, klub TIOMILA - damer Skepptuna, Sverige 10. maj 2015 Senior Stafet, klub TIOMILA - herrer Skepptuna, Sverige maj 2015 Senior Træning EC-samling Halden, Norge maj 2015 U 16 / U 18 Træning Samling Göteborg, Sverige maj 2015 Senior Sprint EC-samling - Fynsk Sprint Cup Ærø 23. maj 2015 U 16 / U 18 / U 20 Sprint Testløb, JRL 4 Fanø 24. maj 2015 U 16 / U 18 / U 20 Mellem Testløb, JRL 5 Fanø 25. maj 2015 (2. pinsedag) U 16 / U 18 / U 20 Lang Testløb, JRL 6 Fanø 30. maj 2015 Alle Sprint DM, SRL 4, JRL 7 Roskilde 31. maj 2015 Alle Sprintstafet Følgeløb Roskilde

19 Arr. Dato Hvem Disciplin Hvad Hvor 3. juni 2015 Senior Lang World Cup 4 Halden, Norge 5. juni 2015 Senior Sprintstafet World Cup 1 Halden, Norge 6. juni 2015 Senior Sprint World Cup 5 Lysekil/Uddevalla, Sverige 7. juni 2015 Senior Mellem World Cup 6 Lysekil/Uddevalla, Sverige juni 2015 JWOC holdet Træning Samling Rauland, Norge 13. juni 2015 Senior Stafet, klub Jukola Paimio, Finland 14. juni 2015 Senior Stafet, klub Jukola Paimio, Finland 26. juni 2015 U 16 Lang EYOC Cluj-Napoca, Rumænien 27. juni 2015 U 16 Stafet EYOC Cluj-Napoca, Rumænien 28. juni 2015 U 16 Sprint EYOC Cluj-Napoca, Rumænien 27. juni juli Senior Træning VM-træningslejr Aviemore, Skotland 5. juli 2015 Junior Sprint JWOC Åmot, Norge 6. juli 2015 Junior Mellem JWOC, Kvalifikation Rauland, Norge 7. juli 2015 Junior Mellem JWOC, Finale Rauland, Norge 9. juli 2015 Junior Lang JWOC, Finale Rauland, Norge 10. juli 2015 Junior Stafet JWOC Rauland, Norge 27. juli 2015 Oldies Sprint WMOC, Finale Göteborg, Sverige 1. august 2015 Oldies Lang WMOC, Finale Göteborg, Sverige 31. juli 2015 Senior Sprint VM, Kval Forres, Skotland 1. august 2015 Senior Sprintstafet VM, World Cup 2 Nairn, Skotland 2. august 2015 Senior Sprint VM, World Cup 7 Forres, Skotland 4. august 2015 Senior Mellem VM, World Cup 8 Darnaway, Skotland 5. august 2015 Senior Stafet VM Darnaway, Skotland 7. august 2015 Senior Lang VM, World Cup 9 Glen Affric, Skotland august 2015 U 18 / U 20 Træning Samling Silkeborg 29. august 2015 Alle Mellem DM, SRL 5, JRL 8 Munkebjerg, Vejle september 2015 Senior Træning VM-træningslejr Strömstad, Sverige 12. september 2015 Alle Stafet DM Stafet St. Hjøllund, Nord 13. september 2015 Alle Lang DM, SRL 6 Løvskal - Skjern Skov september 2015 Senior Træning EC-træning Frederiksstad, Norge september 2015 U 16 Træning Samling Danmark 25. september 2015 Senior*) Sprint Euromeeting, WRE Estland 26. september 2015 Senior*) Lang Euromeeting, WRE Estland 27. september 2015 Senior*) Mellem Euromeeting, WRE Estland 27. september 2015 Alle Lang DM Hold Brødeskov, Allerød 2. oktober 2015 Senior Lang World Cup 10 Arosa Grüenseli, Schweiz 3. oktober 2015 Senior Mellem World Cup 11 Arosa Maran Schweiz 4. oktober 2015 Senior Sprintstafet World Cup 3 Arosa Obersee, Schweiz 9. oktober 2015 Junior Sprint JEC - Junior European Cup Harzen, Tyskland 10. oktober 2015 Junior Lang JEC Harzen, Tyskland

20 Arr. Dato Hvem Disciplin Hvad Hvor 11. oktober 2015 Junior Stafet JEC - Junior European Cup Harzen, Tyskland oktober 2015 U 20 Træning JWOC træningslejr Engadin, Schweiz oktober 2015 Senior Sprint Park World Tour Kina 26. oktober 2015 Senior Stafet, klub Smålandskavlen Anderstorp, Sverige 31. oktober 2015 (lørdag) Alle Ultralang DM, SRL 7, JRL 9 Grib Skov, Hillerød 7. november 2015 Alle Sprint Ranglistesprint, SRL 8, JRL 10 Roskilde 8. november 2015 Alle Ultralang Jættemilen. SRL 9. JRL november 2015 U 18 / U 20 Træning Samling Silkeborg december 2015 "Fælles" Træning Afslutnings- /opstartssamling Silkeborg

Orienteringslandsholdenes program 2013

Orienteringslandsholdenes program 2013 Orienteringslandsholdenes program 2013 - En introduktion til orienteringssæsonen 2013 Af Morten Lassen foto af Tutzon og Helge LP Gennem de seneste år har det været rigtigt dejligt at konstatere mod slutningen

Læs mere

Orienteringslandsholdenes program 2014

Orienteringslandsholdenes program 2014 Orienteringslandsholdenes program 2014 - En introduktion til orienteringssæsonen 2014 Af Morten Lassen, Charlotte Thrane og Helge Lang Pedersen foto af Tutzon og Helge LP 2013 var et år næsten uden individuelle

Læs mere

Orienteringslandsholdenes program 2012

Orienteringslandsholdenes program 2012 Orienteringslandsholdenes program 2012 - En introduktion til orienteringssæsonen 2012 Af Morten Lassen Året 2011 var et fantastisk år for dansk orientering. Ida Bobachs VM-sølv på mellemdistancen står

Læs mere

Orientering sport & natur

Orientering sport & natur Eliten 2012 Elitekoncept og retningslinjer for Dansk Orienterings Forbunds elitegrupper sæson 2012. Indplacering foretages efter ansøgning fra den enkelte atlet på baggrund af det udarbejdede ansøgningsskema

Læs mere

En forsmag på årets vigtigste løb

En forsmag på årets vigtigste løb En forsmag på årets vigtigste løb 2019 Hvem er jeg Niklas Hjort Ingwersen 27år gammel Bor i Århus Horsens OK/OK Pan Århus Træner 9-12 gange om ugen Min filosofi Hvorfor gøre det her? Motivation Forberedelse

Læs mere

Referat af eliteudvalgsmøde den 19. maj 2013 kl. 16:00 Favrholmvænget Hillerød

Referat af eliteudvalgsmøde den 19. maj 2013 kl. 16:00 Favrholmvænget Hillerød Referat af eliteudvalgsmøde den 19. maj 2013 kl. 16:00 Favrholmvænget 34 3400 Hillerød Til stede: Pernille Buch, Morten Lassen, Helge Lang Petersen, Johan McLassen, Søren Bobach, Lars Lindstrøm, Michael

Læs mere

Team Vejle Orientering Talentudvikling

Team Vejle Orientering Talentudvikling Til forældre og løbere Træningsplan for talentudvikling SNAB/GORM for forår 2014. Praktiske oplysninger om tid og sted etc. Selve træningen er berammet til torsdage, hvis der ikke er angivet andet i kalenderen.

Læs mere

Side 1 af 27. Total, ugentligt. Træningspas O-teknik. Kredsløbsbelastning. Alternativ Styrke. Dagsform. Tr.metode. Underlag. Moderat. Maks. Høj.

Side 1 af 27. Total, ugentligt. Træningspas O-teknik. Kredsløbsbelastning. Alternativ Styrke. Dagsform. Tr.metode. Underlag. Moderat. Maks. Høj. 45 44 27-10 27-10 0:05 0:10 0:20 3 9x30 sek sprint i alt 5 km + styrketræning 6x3x1min 0,3 0:35 0:35 28-10 28-10 1:30 3 Lang terræntur 3,0 1:30 2:05 29-10 29-10 0:16 0:25 3 7x600 m interval + 4 km 1,4

Læs mere

Orientering OK Gorm - OK Snab Talentudvikling 2019

Orientering OK Gorm - OK Snab Talentudvikling 2019 Uge Jan Løb/emner Sted Teori/Praktik Ansvarlig 1 3 Træningsopstart Præsentation af program for foråret 2019 Løb på afmærket rute med tidstagning 5 Lørdagstræning. Vintercup TC-samling (trail) Nørreskoven

Læs mere

Dansk Orienterings-Forbund Landsholdsprogram 2019

Dansk Orienterings-Forbund Landsholdsprogram 2019 Dansk Orienterings-Forbund Landsholdsprogram 2019 indledt med et kort tilbageblik Fotos: Helge Lang Pedersen og hjemmesider Af Helge Lang Pedersen 1 Indholdsfortegnelse Landsholdet ved indgangen til 2019...

Læs mere

Klubeliteforum d. 24/ Orientering sport & natur

Klubeliteforum d. 24/ Orientering sport & natur Klubeliteforum d. 24/11-2016 1 Agenda Ansvar / struktur Eliteplan 2017-2020 Erfaringer fra 2013-2016 Udfordringer fremadrettet Finansiering Talentudvikling Klubbernes rolle Talentcentrenes rolle Landshold

Læs mere

Valg af terræn til Danske Mesterskaber i Fod-orientering

Valg af terræn til Danske Mesterskaber i Fod-orientering Valg af terræn til Danske Mesterskaber i Fod-orientering Der løbes i dag danske mesterskaber i forskellige discipliner, som ikke alene er et spørgsmål om længden på banerne, men i lige så høj grad om de

Læs mere

Ranglisten Dansk Orienterings- Forbund Eliteudvalget. Ranglistekoordination: Johan MacLassen,

Ranglisten Dansk Orienterings- Forbund Eliteudvalget. Ranglistekoordination: Johan MacLassen, Ranglisten 2015 Ranglistekoordination: Johan MacLassen, 00352383@mil.dk Trimtex Cup Seniorranglisten 2015 9 Konkurrencer, 8 indledende, hvoraf de 6 bedste tæller. Finale med samlet start, som tæller som

Læs mere

Årets MTB-O rytter overrakt af Walther Rahbek på vegne af Bjarke Refslund, MTBOudvalget Camilla Søgaard, Horsens OK Traditionelt har det været op til DOF s medlemmer at stemme på Årets MTBO-rytter, men

Læs mere

Ansøgning af sponsorat af Tobias Hyttel

Ansøgning af sponsorat af Tobias Hyttel Ansøgning af sponsorat af Tobias Hyttel Jeg hedder Tobias og er 12 år gammel, jeg dyrker Taekwondo og har gjort det siden jeg var 4 år, Jeg bestod min graduering til sort bælte, da jeg var 10 år. Min store

Læs mere

Sydkredsen, OK Gorm Jelling, OK Melfar, OK SNAB og Kolding Orienterings Klub har fornøjelsen af at byde til kredsungdomsmatch 2017.

Sydkredsen, OK Gorm Jelling, OK Melfar, OK SNAB og Kolding Orienterings Klub har fornøjelsen af at byde til kredsungdomsmatch 2017. Indbydelse Kreds ungdomsmatch 2017 Sydkredsen, OK Gorm Jelling, OK Melfar, OK SNAB og Kolding Orienterings Klub har fornøjelsen af at byde til kredsungdomsmatch 2017. Fredag 6.oktober kl. 19 søndag d.

Læs mere

VELKOMMEN TIL GENERALFORSAMLING I OK ROSKILDE. Torsdag d. 4. februar 2016

VELKOMMEN TIL GENERALFORSAMLING I OK ROSKILDE. Torsdag d. 4. februar 2016 VELKOMMEN TIL GENERALFORSAMLING I OK ROSKILDE Torsdag d. 4. februar 2016 DM Nat 21. marts, Marbæk Plantage DM Sprint 30. maj, Roskilde By DM Mellem 29. august, Munkebjerg Øst DM Stafet 12. september,

Læs mere

Indbydelse til DM SPRINT Lørdag den 22. april 2017.

Indbydelse til DM SPRINT Lørdag den 22. april 2017. Indbydelse til DM SPRINT Lørdag den 22. april 2017. Arrangør Klassifikation Rold Skov OK i samarbejde med Rebild Kommune. DM Sprint, 4 stjernet A stævne og IOF World Ranking Event. DM sprint er ligeledes

Læs mere

Vandpolo. Område møde. Søndag 26. April

Vandpolo. Område møde. Søndag 26. April Vandpolo Område møde Søndag 26. April TAK Tænk over lette ting I kan gøre for at hjælpe Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Sektionslederens beretning 3. Drøftelse af mål med tilhørende handleplaner for sektionen

Læs mere

Indbydelse. Nordkredsen og Aalborg OK har fornøjelsen af at byde velkommen til Kreds Ungdoms Match 2018

Indbydelse. Nordkredsen og Aalborg OK har fornøjelsen af at byde velkommen til Kreds Ungdoms Match 2018 Indbydelse Nordkredsen og Aalborg OK har fornøjelsen af at byde velkommen til Kreds Ungdoms Match 2018 Fredag 26. oktober kl 20 til søndag 28. oktober kl 13 i Skørping og Rold Skov KUM weekenden er årets

Læs mere

Atletikafdelingens beretning for 2018.

Atletikafdelingens beretning for 2018. Atletikafdelingens beretning for 2018. Skive AM har stadig de allerbedste træningsfaciliteter både sommer og især vinter. Vi har alle forudsætninger for at kunne præstere på højeste niveau, både organisatorisk

Læs mere

Orientering OK Gorm OK Snab Talentudvikling

Orientering OK Gorm OK Snab Talentudvikling Uge Jan Løb/Emner Sted Teori Praktik Ansvarlig 53 3 TC Silkeborg 1 7 Træningsopstart Præsentation af program for foråret 2016. G Fokus på det mentale Koncentration Interval/sløjfer (fællesstart) Bane:

Læs mere

Velkommen til: Vandpolosektionens områdemøde, søndag den 29. april 2012 kl.09.00

Velkommen til: Vandpolosektionens områdemøde, søndag den 29. april 2012 kl.09.00 Velkommen til: Vandpolosektionens områdemøde, søndag den 29. april 2012 kl.09.00-1 - Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Vandpolosektionens beretning 3. Drøftelse af målsætning og handleplan for sektionen

Læs mere

Indbydelse. til DM Ultralang d. 21. april 2013 på Fanø

Indbydelse. til DM Ultralang d. 21. april 2013 på Fanø Indbydelse til DM Ultralang d. 21. april 2013 på Fanø Arrangør Orienteringsklubben Esbjerg. Klassifikation A **** stævne. Dato Søndag d. 21. april 2013. Stævnepladsen åbner kl. 09.00. Løbsområde Fanø Klitplantage.

Læs mere

Orientering OK Gorm OK Snab Talentudvikling

Orientering OK Gorm OK Snab Talentudvikling Til forældre og løbere i Team Vejle Orientering. Træningsplan for talentudvikling SNAB/GORM for forår 2015. Praktiske oplysninger om tid og sted etc. Selve træningen er berammet til torsdage, hvis der

Læs mere

Nyhedsarkiv 2009. Struer Svømmeklub har sluttet året af med 21 medaljer ved MidtVest Cup 2 og med 11 medaljer ved Ålborg Cup 2009 2009-12-14

Nyhedsarkiv 2009. Struer Svømmeklub har sluttet året af med 21 medaljer ved MidtVest Cup 2 og med 11 medaljer ved Ålborg Cup 2009 2009-12-14 Nyhedsarkiv 2009 Struer Svømmeklub har sluttet året af med 21 medaljer ved MidtVest Cup 2 og med 11 medaljer ved Ålborg Cup 2009 2009-12-14 Ved weekendens 2. runde af Midtvest Cup, der blev afholdt i Vildbjerg

Læs mere

Øst Danske Langbane Mesterskaber og

Øst Danske Langbane Mesterskaber og Øst Danske Langbane Mesterskaber 27-28.2 og 1.3 2015. I weekenden deltog Helsinge svømmeklub med 7 svømmere til dette års udgave af øst danske langbane mesterskaber i Ballerup. Det var et stævne som vi

Læs mere

Indbydelse. til DM Sprint og World ranking Event den 20. april 2013 på Fanø. Stævnet vil samtidigt være et World Ranking Event.

Indbydelse. til DM Sprint og World ranking Event den 20. april 2013 på Fanø. Stævnet vil samtidigt være et World Ranking Event. Indbydelse til DM Sprint og World ranking Event den 20. april 2013 på Fanø Arrangør Orienteringsklubben Esbjerg. Klassifikation A **** stævne. Stævnet vil samtidigt være et World Ranking Event. Dato Lørdag

Læs mere

Beretning 2012. Arrangementer

Beretning 2012. Arrangementer Når der gøres status på 2012, kan vi se tilbage på et på flere måder spændende år. Det har været fuldt af både sjove og krævende opgaver samt flotte resultater såvel organisatorisk som sportsligt. Arrangementer

Læs mere

juni 2013 FIF Hillerød Orientering Ungdoms og Eliteteam

juni 2013 FIF Hillerød Orientering Ungdoms og Eliteteam Nyhedsbrev juni 2013 FIF Hillerød Orientering Ungdoms og Eliteteam 2013-2 Guld til Søren Schwartz ved Dansk Mesterskab i nat-o Indhold Leder Portræt af sponsor Årets første Danske Mesterskaber er i hus

Læs mere

OPLEV CROSS I EN HELT NY KONKURRENCE, HVOR ALLE KAN VÆRE MED

OPLEV CROSS I EN HELT NY KONKURRENCE, HVOR ALLE KAN VÆRE MED OPLEV CROSS I EN HELT NY KONKURRENCE, HVOR ALLE KAN VÆRE MED Interessen for cross er stor i hele verden, og den er støt stigende i Danmark. Og med god grund. Cross er en af de smukkeste og mest traditionelle

Læs mere

Dansk Orienterings-Forbund Landsholdsprogram 2018

Dansk Orienterings-Forbund Landsholdsprogram 2018 Dansk Orienterings-Forbund Landsholdsprogram 2018 med kort tilbageblik på 2017 Fotos: Helge LP og hjemmesider Af Helge Lang Pedersen Tilbageblik på 2017 Superstjernen Maja Alm 2017 var atter et succesfuldt

Læs mere

Indbydelse Bulletin 1

Indbydelse Bulletin 1 Indbydelse Bulletin 1 Fynsk Sprint Cup den 28. og 29. maj 2016 og Jysk Fynsk mesterskab i sprint samt World Ranking Event i sprint den 29. maj 2016 i Stævnet er et *** C-løb Arrangører: OK Melfar, Svendborg

Læs mere

Nyhedsarkiv 2013. Michael Terp Olesen 5 dobbelt Vest Dansk Mester 2013-12-02

Nyhedsarkiv 2013. Michael Terp Olesen 5 dobbelt Vest Dansk Mester 2013-12-02 Nyhedsarkiv 2013 Michael Terp Olesen 5 dobbelt Vest Dansk Mester 2013-12-02 Struer svømmeklub holdte i weekenden Vest Danske årgangsmesterskaber for gruppe 1 i Struer Svømmehal. Struer svømmeklub deltog

Læs mere

Long Track Speed Skating

Long Track Speed Skating Long Track Speed Skating Talentudvikling og elitesatsning DANSK SKØJTE UNION 2015-2016 Opdateret August 2015 Indhold 1.0 Formålet med dokumentet... 2 2.0 Baggrund... 2 3.0 DIF projekt... 2 3.1 DIF Junior...

Læs mere

Orienteringsklubben OK West

Orienteringsklubben OK West Orienteringsklubben OK West Bestyrelsens beretning for 2011. Generalforsamlingen resulterede i genvalg til Anna Trab og nyvalg til Monika Kobberholm ifm udvidelse af bestyrelsen. Bestyrelsen har i 2011

Læs mere

Michael Hartvig. Kære medlemmer i Risskov Taekwondoklub,

Michael Hartvig. Kære medlemmer i Risskov Taekwondoklub, Michael Hartvig Fra: Risskov Taekwondo Klub [ChungMoo@klub-modul.dk] Sendt: 3. april 2013 11:17 Emne: Nyhedsbrev april 2013 Kære medlemmer i Risskov Taekwondoklub, Foråret ser langsomt ud til også at være

Læs mere

Nyhedsbrev. VM sølv til Nicoline Klysner, 4 FIF ere på landsholdsopgaver til EM

Nyhedsbrev. VM sølv til Nicoline Klysner, 4 FIF ere på landsholdsopgaver til EM Nyhedsbrev oktober 2013 FIF Hillerød Orientering Ungdoms og Eliteteam 2013-3 Dette nyhedsbrev udgives for, at give omgivelserne et indtryk af, hvad der rører sig i eliteafdelingen i FIF Hillerød Orientering.

Læs mere

Elitearbejdet i Dansk Orientering-Forbund

Elitearbejdet i Dansk Orientering-Forbund Elitearbejdet i Dansk Orientering-Forbund 1 Rammerne for landsholdsarbejdet Hovedbestyrelsen har vedtaget Eliteplan 2013-16 Eliteplan 2013-16 Målsætninger for landsholdsarbejdet Struktur for elitearbejdet

Læs mere

TAK FOR SPONSORATET 2016

TAK FOR SPONSORATET 2016 TAK FOR SPONSORATET 2016 Vi vil gerne takke for jeres sponsorat her i 2016, og vil lige runde badminton sæsonen af med en oversigt over året der gik i RIF Badminton. Det har været et fantastisk år med

Læs mere

Revideret 11/9 2014 Rettelser er skrevet med rødt INDBYDELSE. DM Lang. Søndag den 14. september 2014 i Munkebjerg Vest http://dm-lang-2014.ok-snab.

Revideret 11/9 2014 Rettelser er skrevet med rødt INDBYDELSE. DM Lang. Søndag den 14. september 2014 i Munkebjerg Vest http://dm-lang-2014.ok-snab. Revideret 11/9 2014 Rettelser er skrevet med rødt INDBYDELSE DM Lang Søndag den 14. september 2014 i Munkebjerg Vest http://dm-lang-2014.ok-snab.dk/ OK SNAB glæder sig til at byde velkommen i Munkebjerg

Læs mere

Indbydelse. Vi glæder os til at se jer alle i Hillerød - følg også med på vores Facebook side (KUM 2016) hvor vi løbende fortæller om weekenden.

Indbydelse. Vi glæder os til at se jer alle i Hillerød - følg også med på vores Facebook side (KUM 2016) hvor vi løbende fortæller om weekenden. Indbydelse Østkredsen og FIF Hillerød Orientering har fornøjelsen af at byde velkommen til Kreds Ungdoms Match 2016 Fredag d. 4. november kl. 20:00 til søndag d. 6. november kl. 13:30. Weekenden markerer

Læs mere

DM for Senior i Vingsted September 2008 50, 200 og 300 meter

DM for Senior i Vingsted September 2008 50, 200 og 300 meter DM for Senior i Vingsted September 2008 50, 200 og 300 meter Hermed en færdig redigeret resultatliste Af: Benny Lykke Så er tiden kommet til at det Danske Mesterskab for senior skal løbe af stablen, skytter

Læs mere

Kaproningsudvalget Aktiviteter 2007

Kaproningsudvalget Aktiviteter 2007 Dansprint Maraton Cup Løbsoversigt: Åbne Sjællandske Mesterskaber 28. april Handelsbanken Paradisløb 6. maj Maribo Maraton 19. maj Sorø Maraton 23. juni Danmarks Mesterskaberne, lange distancer 6. 8. juli

Læs mere

21 EREN. November 2013 OK ØST Birkerød. Sjælsøhallen. Peppes pizza i Roskilde. I Lyngby hos Helle og Pernille S. Hovedgade. Lissabon og Andalusien

21 EREN. November 2013 OK ØST Birkerød. Sjælsøhallen. Peppes pizza i Roskilde. I Lyngby hos Helle og Pernille S. Hovedgade. Lissabon og Andalusien 21 EREN November 2013 OK ØST Birkerød Program for klubbens halvunge og halvgamle medlemmer 21 er Battle Træning i Sverige Julefrokost - Spanien 21 er sommertur til Vestsjælland ALT OM 21 EREN Her kan du

Læs mere

Instruktion. til DM Sprint og World Ranking Event den 20. april 2013 på Fanø

Instruktion. til DM Sprint og World Ranking Event den 20. april 2013 på Fanø Instruktion til DM Sprint og World Ranking Event den 20. april 2013 på Fanø Arrangør Klassifikation Orienteringsklubben Esbjerg. A *** stævne. Stævnet er samtidigt et World Ranking Event. Stævneplads Stævnepladsen

Læs mere

Årsmøde. Idrættens Hus, Brøndby

Årsmøde. Idrættens Hus, Brøndby Årsmøde Idrættens Hus, Brøndby Lørdag d. 28 oktober 2017 Hermed indkaldes til Aktivitetsmøde i Udvalget Gymnastik for Alle Lørdag den 28. oktober 2017 1. Velkomst og præsentation af deltagere 2. Valg af

Læs mere

Referat fra B&UU-møde 1/2007.

Referat fra B&UU-møde 1/2007. Dansk Orienterings-Forbund Til Udvalgets medlemmer Kredsenes Børne- og ungeudvalgsmedlemmer Ledere og trænere i ungdomsgrupperne Ledere i TKC Ledere i talentudviklingscentre Ledere i Juniorelitegruppen

Læs mere

Nyhedsarkiv 2011. 51 medaljer til Struer 2011-12-19

Nyhedsarkiv 2011. 51 medaljer til Struer 2011-12-19 Nyhedsarkiv 2011 51 medaljer til Struer 2011-12-19 Ved det 2. stævne i Midt Vest Cuppen i svømning, som blev afholdt i Struer Svømmehal, havde Struer Svømmeklub i alt 29 svømmere tilmeldt. Med ikke mindre

Læs mere

Pytlicks piger på sporet

Pytlicks piger på sporet Pytlicks piger på sporet Billedforslag: Et jublende kvindelandshold, der løfter OL- pokalen, mens guldkonfettien regner ned over dem. Billedtekst: Sådan så det ud i 2004, da holdet vandt guld til OL. Ni

Læs mere

Eliteudvalget havde inviteret landsholdsløber Andreas Boesen til at fortælle om hans udvikling som talent i en mindre klub med få andre topløbere.

Eliteudvalget havde inviteret landsholdsløber Andreas Boesen til at fortælle om hans udvikling som talent i en mindre klub med få andre topløbere. Hillerød, den 11. juni 2017 Dansk s- Forbund Medlem af DIF og IOF Eliteklubforum, søndag den 4. juni 2017 FIF Hillerøds klubhus, Kompashuset Kl. 15:00 17:15 Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK-2605 Brøndby

Læs mere

Invitation Bulletin 1 & 2 Danish Spring 2012

Invitation Bulletin 1 & 2 Danish Spring 2012 Invitation Bulletin 1 & 2 Danish Spring 2012 OK Øst Birkerød byder velkommen til den nye internationale Danish Spring Chase and Relay weekend: Lørdag 24. marts 2012: Danish Spring Chase i Tokkekøb Hegn

Læs mere

World Archery Indoor Championships. Nimes, Frankrig 25. feb. 2. marts 2014

World Archery Indoor Championships. Nimes, Frankrig 25. feb. 2. marts 2014 REJSEBREV 4 Dette års indendørs Verdensmesterskab for junior/senior afholdes i og Danmark stiller med følgende Lørdag den 1. marts 2014. Igen stod Danmark overfor USA i en holdfinale og igen var det guldet

Læs mere

Afmærkning på Bøgvadvej, GPS-adresse Bøgvadvej 120, 7183 Randbøl. GPS-koordinat 55 40'11.9"N 9 10'43.4"E

Afmærkning på Bøgvadvej, GPS-adresse Bøgvadvej 120, 7183 Randbøl. GPS-koordinat 55 40'11.9N 9 10'43.4E Instruktion til DM Ultralang søndag d. 7. april 2019 Arrangør: Kolding Orienterings Klub Løbsområde: Mødested/parkering: Kortet: Terrænbeskrivelse: Hegn: Arbejde i skoven: Frederikshåb Plantage/Randbøl

Læs mere

Instruktion. Kreds Ungdoms Match Nordkredsen og Aalborg OK byder velkommen til KUM 2018

Instruktion. Kreds Ungdoms Match Nordkredsen og Aalborg OK byder velkommen til KUM 2018 Kreds Ungdoms Match 2018 Nordkredsen og Aalborg OK byder velkommen til KUM 2018 Fredag 26. oktober kl 20 til søndag 28. oktober kl 14 i Skørping og Rold Skov Vejledende program Fredag d. 26 oktober 19.00-20.00

Læs mere

De Åbne Jyske Mesterskaber i Silkeborg blev en kæmpe succes

De Åbne Jyske Mesterskaber i Silkeborg blev en kæmpe succes De Åbne Jyske Mesterskaber i Silkeborg blev en kæmpe succes Over 2000 gymnaster var til start i Silkeborghallen i weekenden, da De Åbne Jyske Mesterskaber 2010 blev afviklet. Silkeborg pigerne og drengens

Læs mere

VISION FOR TRÆNING AF BØRN OG UNGE

VISION FOR TRÆNING AF BØRN OG UNGE VISION FOR TRÆNING AF BØRN OG UNGE - HVAD ER DET? Kredsledermøde d. 5/2-18 Kolding OKs klubhus, Bøgelund ATK I DOF FREM TIL IDAG HVORFOR TBU? 20-25 børn der starter i Tjalfeklassen til Midgårdsormen Jeanette

Læs mere

KIF Atletik - Støtteordning 2011. Gældende fra 1. januar 2011. Senior og ungdoms støtteordning

KIF Atletik - Støtteordning 2011. Gældende fra 1. januar 2011. Senior og ungdoms støtteordning Gældende fra 1. januar 2011 Overordnet giver KIF støtte til de aktive atleter i klubben ud fra præstation/resultater, talent og deltagelse på forskellige hold (landshold, DT og LTU). For at få støtte af

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor: Ungdom Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene spot på sporten // MARTs 2012 Hovedsponsor: Ungdom FORÅRET ER PÅ VEJ - ØV :-) Foråret er på vej - både i flg. kalenderen og når vi kigger ud mod

Læs mere

Dansk Orienterings-Forbund Landsholdsprogram 2017

Dansk Orienterings-Forbund Landsholdsprogram 2017 Dansk Orienterings-Forbund Landsholdsprogram 2017 med tilbageblik på VM 2016 Fotos: Jeppe Ruud, Helge LP og hjemmesider Af Helge Lang Pedersen Tilbageblik på 2016 Superstjernen Maja Alm 2016 var atter

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

DM Mellem. World Ranking Event (WRE) Trimtex Cup (SRL) Landinspektør Junior Cup (JRL) Hørbylunde Syd 11. august 2007

DM Mellem. World Ranking Event (WRE) Trimtex Cup (SRL) Landinspektør Junior Cup (JRL) Hørbylunde Syd 11. august 2007 DM Mellem World Ranking Event (WRE) Trimtex Cup (SRL) Landinspektør Junior Cup (JRL) Hørbylunde Syd 11. august 2007 w w w. her ning-orient eringsklub. dk Arrangør: Klassifikation: Ranglisteløb: Dato: Løbsområde:

Læs mere

Velkommen til: Synkrosektionens områdemøde Søndag d 15. maj 2011 kl. 09-00

Velkommen til: Synkrosektionens områdemøde Søndag d 15. maj 2011 kl. 09-00 Velkommen til: Synkrosektionens områdemøde Søndag d 15. maj 2011 kl. 09-00 1 Dagsorden for Synkrosektionens områdemøde 2011 1. Valg af dirigent 2. Synkrosektionens beretning 3. Drøftelse af målsætning

Læs mere

Orientering OK Gorm OK Snab Talentudvikling

Orientering OK Gorm OK Snab Talentudvikling Til forældre og løbere i Team Vejle Orientering. Træningsplan for talentudvikling SNAB/GORM for efterår 2016. Praktiske oplysninger om tid og sted etc. Selve træningen er berammet til torsdage, hvis der

Læs mere

UDSPRING. Velkommen til. Udspringssektionens områdemøde. Lørdag d. 21. maj 2016 kl. 13.00

UDSPRING. Velkommen til. Udspringssektionens områdemøde. Lørdag d. 21. maj 2016 kl. 13.00 UDSPRING Velkommen til Udspringssektionens områdemøde Lørdag d. 21. maj 2016 kl. 13.00 Dagsorden for områdemødet er: 1. Valg af dirigent 2. Sektionslederens beretning 3. Drøftelse af mål med tilhørende

Læs mere

VUMB 2014. Kære Deltagere. Så er der ikke længe til starten på VUMB 2014. Naturen i Nationalpark Mols Bjerge

VUMB 2014. Kære Deltagere. Så er der ikke længe til starten på VUMB 2014. Naturen i Nationalpark Mols Bjerge 09. januar 2014, Ebeltoft VUMB 2014 VUMB L BSLEDELSE Lasse Petersen. Thomas Kjerstein. TELEFON 6165 7365 E-POST vumb2014@gmail.com WEB www.vumb.dk Kære Deltagere Så er der ikke længe til starten på VUMB

Læs mere

Interessetilkendegivelse for en plads i Junioreliten 2014

Interessetilkendegivelse for en plads i Junioreliten 2014 Interessetilkendegivelse for en plads i Junioreliten 2014 Til: Kopi til: TC-Løbere TC-trænere Personlige trænere Forældre. Junioreliten er DOF s brutto-juniorlandshold. Det er et træningstilbud til de

Læs mere

MEDLEMSBLAD FOR ST. BINDERUP ORIENTERINGSKLUB

MEDLEMSBLAD FOR ST. BINDERUP ORIENTERINGSKLUB MEDLEMSBLAD FOR ST. BINDERUP ORIENTERINGSKLUB Nr. 4 September - Oktober 2010 ÅRG. 43 Zenia ved VM i Trondheim (foto: Tut) Referat fra O-møde i Klubhuset 2010-5 den 12.08.2010 Tilstede: Orla Kastrup Kristensen,

Læs mere

Årsberetning for 2013

Årsberetning for 2013 Årsberetning for 2013 Løbsåret 2013 Vi har i året 2013 oplevet mange spændende løb. Årets fynske løbskalender har lignet de foregående år, med mange tilbud til løberne. Med fælles vintercup og Fynsk Sprint

Læs mere

DM Mix-sprint-stafet 26. maj 2019 Udg. 0: 30. januar Dato og tid Søndag den 26. maj 2019 Stævnepladsen / Stævnekontor åbner kl. 09.

DM Mix-sprint-stafet 26. maj 2019 Udg. 0: 30. januar Dato og tid Søndag den 26. maj 2019 Stævnepladsen / Stævnekontor åbner kl. 09. DM Mixsprint-stafet 2019 Indbydelse Søndag den 26. maj 2019, Grindsted By Arrangør Klassifikation WOC 2020, Danmark DM Mixsprint-stafet - A stævne. 5 stjerner Indgår i Sprintcup 2019. Dato og tid Søndag

Læs mere

Lørdag d. 12. september. Arrangør Klassificering. Århus 1900 Orientering A-stævne * * * * *

Lørdag d. 12. september. Arrangør Klassificering. Århus 1900 Orientering A-stævne * * * * * Arrangør Klassificering Århus 1900 Orientering A-stævne * * * * * samt 5. afd. af Garmin Cup for H/D 21 Kort Velling Snabegård, 5 m ækvidistance 1:10.000 Terræn Startret Steen Frandsen og Frank Dabelstein

Læs mere

OK Øst lige nu. December 2013. Klubtræning. Herrejulefrokost lørdag d. 14/12 kl. 13.01 i Lyngby. Juleløb lørdag d. 28/12 kl. 10.

OK Øst lige nu. December 2013. Klubtræning. Herrejulefrokost lørdag d. 14/12 kl. 13.01 i Lyngby. Juleløb lørdag d. 28/12 kl. 10. OK Øst lige nu Klubtræning Tirsdag kl. 17.30 er der fysisk træning med start fra Sjælsøhallen eller Rudegård Stadion for ungdomsafdelingen. Sidste tirsdag i måneden spilles der hockey. Se nærmere i kalenderen

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling, lørdag den 24. februar 2018 kl. 10:30 i klubhuset

Referat af ordinær generalforsamling, lørdag den 24. februar 2018 kl. 10:30 i klubhuset Referat af ordinær generalforsamling, lørdag den 24. februar 2018 kl. 10:30 i klubhuset Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Formandens beretning 4. Kassererens beretning 5. Valg af kasserer

Læs mere

Orientering 03 TAGER DEN!" Thierry Gueorgiou. Interview med "DU FÅR ALDRIG EN SEJR DU. Tema om mentaltræning

Orientering 03 TAGER DEN! Thierry Gueorgiou. Interview med DU FÅR ALDRIG EN SEJR DU. Tema om mentaltræning Orientering 03 September 2013 MAGASIN FOR DANSk OrienteRINGS-Forbund 62. årgang Interview med Thierry Gueorgiou "DU FÅR ALDRIG EN SEJR DU TAGER DEN!" Tema om mentaltræning Lige-ved-og-næsten: Landstræneren

Læs mere

DM Individuelt: Medaljefest januar 2012! Kære Tennisvenner!

DM Individuelt: Medaljefest januar 2012! Kære Tennisvenner! Medaljefest januar 2012! Kære Tennisvenner! De sidste 3 år har jeg hvert år sagt, at det var det bedste resultat sportsligt nogensinde i klubbens historie! Det bliver sværere og sværere at vurdere, - er

Læs mere

Flotte fynske bronzemedaljer ved HoldDM.

Flotte fynske bronzemedaljer ved HoldDM. Flotte fynske bronzemedaljer ved HoldDM. Lørdag den 1. juni blev Retriever Klubbens DM for hold afholdt af Region Østjylland på Fussingø, ved Randers. Det fynske hold bestod i år af: Anette Hussmann med

Læs mere

Opdateret 050112 SIDSTE NYT: SE NEDERST 27-28-29 JANUAR 2012 TRE DAGES SAMSØ MIDT I DANMARK

Opdateret 050112 SIDSTE NYT: SE NEDERST 27-28-29 JANUAR 2012 TRE DAGES SAMSØ MIDT I DANMARK Opdateret 050112 SIDSTE NYT: SE NEDERST 27-28-29 JANUAR 2012 TRE DAGES SAMSØ MIDT I DANMARK Gå ikke glip af historiens vingesus når O-Løb for første gang i DOFs historie går af stabelen i Nordby Bakker

Læs mere

Rejsebrev 5 EYC1 Marathon

Rejsebrev 5 EYC1 Marathon Rejsebrev 5 Dag 6 og 7 Fredag blev konkurrence hviledag for de danske skytter, da vi ikke havde nogle hold med. Dagen gik med træning på hotellet, en tur til konkurrencebanen for et heppe, hygge, gåtur

Læs mere

Europa Mesterskaber på kortbane i svømning

Europa Mesterskaber på kortbane i svømning Europa Mesterskaber på kortbane i svømning 2007 Debrecen, Ungarn 13. - 16. december Europa Mesterskaber på kortbane i svømning 2007 Stærkt dansk hold klar til EM i svømning på kortbane i Ungarn De seks

Læs mere

Indbydelse til Påskeløbene 2013 Torsdag, fredag og lørdag 28. 30. marts 2013

Indbydelse til Påskeløbene 2013 Torsdag, fredag og lørdag 28. 30. marts 2013 Indbydelse til Påskeløbene 2013 Torsdag, fredag og lørdag 28. 30. marts 2013 1. Klassifikation: 4-stjernet A-stævne. 2. Stævnecenter: Informationen/stævnekontor på stævnepladserne fungerer samtidig som

Læs mere

Agenda. Velkommen Kontaktmuligheder Præsentation af holdet Landstræner Nick Juba Individuelle interviews Tak for i dag ca. 16.30

Agenda. Velkommen Kontaktmuligheder Præsentation af holdet Landstræner Nick Juba Individuelle interviews Tak for i dag ca. 16.30 Velkommen Agenda Velkommen Kontaktmuligheder Præsentation af holdet Landstræner Nick Juba Individuelle interviews Tak for i dag ca. 16.30 Agenda Velkommen Kontaktmuligheder Præsentation af holdet Landstræner

Læs mere

Næstved Skytteforening

Næstved Skytteforening Referat af General forsamling. Torsdag D. 19.03.15 side 1 af 5. 1. Valg af dirigent. Finn Ritz blev valg og overtog ordet 1a Valg af 2 stemmetællere. Lone Meulengracht & Kazimier Mechula 2. Formandens

Læs mere

Instruktion. Faaborg Orienterings klub. afholder. DM hold. B-løb. Søndag d. 9. oktober 2016

Instruktion. Faaborg Orienterings klub. afholder. DM hold. B-løb. Søndag d. 9. oktober 2016 Instruktion Faaborg Orienterings klub afholder DM hold og B-løb Søndag d. 9. oktober 2016 Arrangør Faaborg Orienteringsklub - www. Faaborgok.dk Stævneklassifikation DM for klubhold 2016 og finale i COWI-ligaen

Læs mere

Nyhedsarkiv 2010. Struer svømmere på medaljekurs 2010-12-20

Nyhedsarkiv 2010. Struer svømmere på medaljekurs 2010-12-20 Nyhedsarkiv 2010 Struer svømmere på medaljekurs 2010-12-20 I den netop afsluttede weekend har seks svømmere deltaget ved de vestdanske årgangsmesterskaber på kortbane i Ålborg. I alt blev det til 7 medaljer

Læs mere

Indbydelse. Aalborg Orienteringsklub indbyder til Nordjysk 2-dages 2015. Fredag den 13. marts til natløb i Blokhus Klitplantage

Indbydelse. Aalborg Orienteringsklub indbyder til Nordjysk 2-dages 2015. Fredag den 13. marts til natløb i Blokhus Klitplantage Indbydelse Aalborg Orienteringsklub indbyder til Nordjysk 2-dages 2015 Fredag den 13. marts til natløb i Blokhus Klitplantage Lørdag den 14. marts til langdistance i Hammer Bakker Søndag den 15. marts

Læs mere

OK Øst Birkerød Generalforsamling 2015

OK Øst Birkerød Generalforsamling 2015 Der indkaldes hermed til Generalforsamling i Orienteringsklubben Øst Birkerød Lørdag den 28. februar 2015 kl. 14.00 i klublokalerne, Løbecentret, 1. sal ved Sjælsøhallen, Ravnsnæsvej 103 i Birkerød Dagsorden

Læs mere

www.springteamnordjylland.net

www.springteamnordjylland.net www.springteamnordjylland.net Velkommen som gymnast og forælder i Springteam Nordjylland I gymnastikforening Springteam Nordjylland tilbyder vi trampolintræning. At springe trampolin er at lære sjove spring,

Læs mere

KOFUNKAN WORLD CUP 2014

KOFUNKAN WORLD CUP 2014 KOFUNKAN WORLD CUP 2014 Torsdag den 10. april tog en trup bestående af 7 kæmpere (Sebastian, Viktor, Mathias J, Mathias H, Nikoline, Monika, Jeppe, Marcus), 3 coaches (Sensei Jonas, Sempai Peter og Sempai

Læs mere

ODENSE ORIENTERINGSKLUB BESTYRELSENS BERETNING FOR 2015

ODENSE ORIENTERINGSKLUB BESTYRELSENS BERETNING FOR 2015 ODENSE ORIENTERINGSKLUB BESTYRELSENS BERETNING FOR 2015 I Odense Orienteringsklub har vi igennem de senere år ligget stabilt på omkring 230 aktive medlemmer ved årets begyndelse, men i 2015 er der sket

Læs mere

INDBYDELSE. DM Mellem. Lørdag den 29. august 2015 i Munkebjerg Øst http://dm-mellem-2015.ok-snab.dk/

INDBYDELSE. DM Mellem. Lørdag den 29. august 2015 i Munkebjerg Øst http://dm-mellem-2015.ok-snab.dk/ INDBYDELSE DM Mellem Lørdag den 29. august 2015 i Munkebjerg Øst http://dm-mellem-2015.ok-snab.dk/ OK SNAB glæder sig til for andet år at byde velkommen i Munkebjerg denne gang i den østlige del af skoven.

Læs mere

I fremtiden vil en kombination af selektering og fri tilmeldelse til STEP 1 være den mest hensigtsmæssige måde at få ryttere ind til STEP 1 på.

I fremtiden vil en kombination af selektering og fri tilmeldelse til STEP 1 være den mest hensigtsmæssige måde at få ryttere ind til STEP 1 på. Kraftcenteropbygning Struktur Den overordnede struktur for DCU s kraftcentre er beskrevet i det ovenstående kraftcenterkoncept. Det nedenstående beskriver den operationelle struktur og de forskellige årgangs-

Læs mere

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe.

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe. VM finder sted i Belek, Antalya i Tyrkiet i denne uge. Danmark stiller med dette hold: Compound Martin Damsbo Patrick Laursen Stephan Hansen Camilla Søemod Recurve Maja Jager Anne Marie Laursen Carina

Læs mere

Velkommen til: Livredningssektionens områdemøde søndag den 14. april 2013 kl. 09.00

Velkommen til: Livredningssektionens områdemøde søndag den 14. april 2013 kl. 09.00 Velkommen til: Livredningssektionens områdemøde søndag den 14. april 2013 kl. 09.00 1 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Sektionslederens beretning 3. Drøftelse af mål med tilhørende og handleplaner for

Læs mere

Husk i øvrigt, at du altid løbende kan tjekke nyheder og andet info på forsiden på vores hjemmeside.

Husk i øvrigt, at du altid løbende kan tjekke nyheder og andet info på forsiden på vores hjemmeside. Michael Hartvig Fra: Risskov Taekwondo Klub [ChungMoo@klub-modul.dk] Sendt: 3. juni 2013 22:51 Emne: Nyhedsbrev juni 2013 Kære medlem af Risskov Taekwondoklub, Sommeren er over os, og med det varmere vejr

Læs mere

Temperaturen er faldet væsentligt det er ikke mere end 25 grader og overskyet perfekt rovejr for os danskere.

Temperaturen er faldet væsentligt det er ikke mere end 25 grader og overskyet perfekt rovejr for os danskere. Dag 5 Junior og Senior VM i Plovdiv Bulgarien Af Finn Andersen Efter en fantastisk dag i går med flotte præstationer af alle de danske roere, specielt de juniorer der roede i mindre finaler, men som virkelig

Læs mere

Talentprisen 2014 går til Viktor Anker

Talentprisen 2014 går til Viktor Anker Talentprisen - Næstved Idræts Union De nominerede til Talentprisen 2014 er: Anne Frimann, Næstved Roklub Josephine Bøgh, Næstved Sportsrideklub Viktor Anker, Næstved IF Fodbold Årets Talent er ubestrideligt

Læs mere

Kvalifikation til Nordiske Mesterskaber i åbent vand

Kvalifikation til Nordiske Mesterskaber i åbent vand Kvalifikation til Nordiske Mesterskaber i åbent vand Dansk Svømmeunion har besluttet at udtage en trup til Nordiske Mesterskaber (NM) i åbent vand-svømning. Konkurrencerne afvikles på skift i de nordiske

Læs mere

INSTRUKTION til testløbsweekend d juni 2018 Herning OK og Dansk Orienteringsforbund byder velkommen

INSTRUKTION til testløbsweekend d juni 2018 Herning OK og Dansk Orienteringsforbund byder velkommen INSTRUKTION til testløbsweekend d. 2-3. juni 2018 Herning OK og Dansk Orienteringsforbund byder velkommen Arrangør Stævne og klassifikation Dato Stævnekontor Løbsområde Mødested Herning Orienteringsklub

Læs mere

Side 1 af 27. Total, ugentligt. Træningspas O-teknik. Kredsløbsbelastning. Alternativ Styrke. Dagsform. Tr.metode. Underlag. Moderat. Maks. Høj.

Side 1 af 27. Total, ugentligt. Træningspas O-teknik. Kredsløbsbelastning. Alternativ Styrke. Dagsform. Tr.metode. Underlag. Moderat. Maks. Høj. 45 44 26-10 26-10 27-10 27-10 28-10 28-10 29-10 29-10 Løb 30-10 30-10 31-10 31-10 Pas 1-11 Belastning 1-11 2-11 0:45 4 10 km asfalt 1,9 0:45 2-11 0:45 3-11 3-11 0:05 0:10 3 10 x 30 sek sprint 0,3 0:15

Læs mere

Nyhedsbrev. Orienteringssæsonen er langt om længe kommet i gang. Orienteringsløberne

Nyhedsbrev. Orienteringssæsonen er langt om længe kommet i gang. Orienteringsløberne Nyhedsbrev April 2013 FIF Hillerød Orientering Ungdoms og Eliteteam 2013-1 Orienteringssæsonen er langt om længe kommet i gang Indhold Leder Portræt af årets træner i Hillerød Anders Bachhausen Portræt

Læs mere