Tekst & Layout: Claus Raasted Foto: Peter Munthe-Kaas (Krigslive VI) Krigslive V111. Ragnarok pa jord

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tekst & Layout: Claus Raasted Foto: Peter Munthe-Kaas (Krigslive VI) Krigslive V111. Ragnarok pa jord"

Transkript

1 Tekst & Layout: Claus Raasted Foto: Peter Munthe-Kaas (Krigslive VI) Krigslive V111 o Ragnarok pa jord

2 Aret er velkommen til Krigslive Krigslive på en ny måde Velkommen til Krigslive VIII - Ragnarok på jord, som løber af stabelen april Krigslive foregår denne gang ikke i Warhammer-verdenen, men i en historisk/mytisk udgave af vores egen verden. Det handler denne gang om et fiktivt kristent korstog mod Island, som i vores historier er vikingernes sidste hjem. Men selvom Krigslive VIII bliver det første Krigslive, der ikke foregår i Warhammer-verdenen, er det stadig et Krigslive. Der bliver stadig kæmpet formationskamp, der er stadig de samme regler og det handler stadig om soldater i krig og episke kampe. Og vi regner med endnu en gang at samle hundredevis af danske rollespillere fra hele landet. Det nordligste korstog Vi er i det herrens år 1176 og de engang så stolte vikinger er blevet tvunget fra deres hjemlande i Norden. Vikingerne har nu kun en bastion tilbage - Island. Og selv denne bastion er truet, for den kristne krigsherre Biskop Absalon Hvide er på vej mod Island. Med sig bringer han korsfarere fra Baltikum og veteraner fra Kong Valdemars felttog mod venderne. Deres mål er simpelt: at bringe kristendommen til Island og kristne de sidste ægte vikinger med sværdet. Men selvom vikingernes fakkel er ved at være brændt ud er der stadig ild i nordboernes hjerter. For denne vikingehær består ikke kun af dødelige krigere, men indeholder også brutale trolde, barske dværgesmede og flyvske alfefolk. I spidsen for hæren står den sidste af de nordiske guder; Freja, som bærer Odins gamle spyd Gungnir og Thors styrkebælte. Og Freja er fast besluttet på, at hvis danerne skal kristne de sidste vikinger, så skal sejren købes med blod. Velkommen til kampen mellem de sidste ægte vikinger og Biskop Absalons korsfarere. Velkommen til Krigslive VIII - Ragnarok på jord.

3 Praktisk Information Hvornår er det? Ragnarok på jord bliver spillet april Torsdag åbner vi området og allerede der er man velkommen, hvis man har lyst. Fredag bruger vi til opsætning af lejre, hygge og små, spredte kampe uden formation om aftenen. Lørdag har vi fem forskellige slag og et brag af en fest om aftenen. Søndag har vi for-sjov-slag og rydder op. Hvor foregår det? Krigslive VIII foregår i Sagnlandet Lejre, som er et historisk-arkælogisk forskningsog formidlingscenter. Det er et fantastisk område som vi glæder os til at lege i og når vi har været derude med kameraer kommer der billeder fra location på hjemmesiden. Man kan se mere på Hvad koster det? Jo før vi får penge ind, jo før ved vi hvor vildt et Krigslive vi kan lave. Derfor er betalingen differentieret efter dato. Tilmelding og betaling før 1. november: Tilmelding og betaling før 1. december: Tilmelding og betaling før 1. januar: Tilmelding og betaling før 1. februar: Tilmelding og betaling før 1. marts: Tilmelding og betaling efter 1. marts: Madordning (pr. person) 250 kr. 300 kr. 400 kr. 450 kr. 500 kr. 550 kr kr. Der er altså mulighed for at få scenariet til en under halvdelen af prisen hvis man tilmelder sig tidligt nok! Man kan derudover tilmelde sig vores madordning dette gøres gruppevis og koster 200 kr./person og betyder, at der er forplejning fra fredag-søndag til hele gruppen.

4 Nytaenkning til Krigslive V 111 Ragnarok på jord kommer til at foregå lidt anderledes end tidligere Krigslives. Vi vil gerne prøve nogle nye ting både mht. historien og mht. indholdet af scenariet. Noget af det vi gør anderledes kan du læse om her: Ikke Warhammer Krigslive VIII kommer ikke til at foregå i Warhammer-verdenen, men bliver i stedet et historisk/mytisk rollespil, der udspiller sig i en udgave af vores egen verden, hvor myter er virkelige. Vi har valgt en setting, så mange kan genbruge deres udstyr fra tidligere Krigslives og vores krav til kostumer er ikke historisk korrekthed, men historisk look. De kristne riddere kan altså nemt bruge deres bretonnianske ringbrynjer, våbenkofter og hjelme og vikingerne kan nemt bruge Norsca-grej. Ligeledes kan hobgobliner være trolde og elvere være alfer. Det er altså ikke fordi vi forlanger, at alle går ud og investerer i 100% nyt udstyr. 3 dage frem for 4 Normalt afholdes Krigslive torsdag-søndag. Det bliver det ikke denne gang, da Sagnlandet Lejre (vores location) ikke kunne lånes på et tidspunkt, hvor der er ferie. Derfor pakker vi action-delen tættere sammen end normalt, men sparer i stedet på de lange marcher. Det har vi god erfaring med fra Krigslive III, og selvom vi også godt kan lide 4-dages Krigslive, så bliver det ikke sådan i denne omgang. Faste tidspunkter for slagene Det er vores ambition, at slagene kommer til at foregå på fastlagte tidspunkter, som alle spillere er klar over fra starten af. Det betyder ikke, at der ikke bliver stabsmøder og lagt planer, men at alle er klar over hvornår slåskampene skal finde sted. Det håber vi giver mere og bedre kamp. Civile tilskuere under kampene Der har altid været deltagere til Krigslive, som har været tilskuere til slagene frem for deltagere. Nu tager vi det skridtet videre og lader udefrakommende være tilskuere til kampene. Udover, at det giver os en chance for at vise rollespil frem på en spændende måde, så betyder det, at vi sparer i omegnen af kr. da vores location ville være noget dyrere ellers. Det foregår på behørig afstand og tilskuerne vil selvfølgelig være i passende kostumer og der vil være folk sat af til at tage sig af deres spørgsmål, så de ikke forstyrrer spillet. Tilskuerne vil selvfølgelig ikke have adgang til lejrene, men kun til resten af området. Og hvem ved? Måske ser vi nogle af tilskuerne som deltagere til Krigslive IX.

5 Hvad er Historisk/Mytisk Krigslive? Krigslive VIII foregår i slutningen af 1100-tallet, men det betyder ikke, at vi forventer, at alting skal være historisk korrekt. Vores mål er, at lave et scenarie, der primært føles historisk i sit visuelle look og i sin kultur. Det betyder i praksis, at man gerne må ligne en Norsca-viking eller en bretonniansk ridder (dog kun med få pladerustningsdele). Kostumemæssigt sigter vi efter ting fra perioden ca Men det vigtige er som sagt IKKE, at scenariet bliver historisk korrekt, men at føles historisk inspireret. Når vi bruger betegnelsen historisk/mytisk frem for historisk inspireret er det fordi der i vores fiktion også findes mytologiske væsner. Der er derfor også frihed til at spille sagnvæsner på vikingesiden på den måde, som man vil bare det passer ind i stemningen. Den historiske inspiration - De baltiske korstog I årene førte Kong Valdemar den Store og Biskop Absalon krig mod venderne på Rügen et slavisk folk, der tilbad guden Svantevit. Da venderne blev besejret blev de kristnet og underlagt dansk herredømme. Det var selvfølgelig ikke korstog på linie på de store togter mod Det Hellige Land i Mellemøsten, men historisk set kaldes disse togter for de første baltiske korstog. Det er disse korstog som udgør inspirationen for korstoget mod Island, som Ragnarok på jord handler om.

6 De sidste aegte vikinger Vikingehæren er en broget forsamling af nordisk stolthed. Den ledes af gudinden Freja, der er den sidste af de nordiske guder, som stadig lever. Hendes autoritet er absolut og det er hendes vilje der holder sammen på den stridbare hær, der ellers nemt kunne gå hen og slås indbyrdes. Vikingekrigere Der er selvfølgelig mulighed for at spille vikinger i alle afskygninger. Det kan være vikinger fra Island med rødder helt tilbage til storhedstiden, det kan være vikinger fra Norge og Danmark, der er flygtet nordpå eller det kan være sangvikinger som Jomsvikingerne eller lignende. Og her er plads til både rundskjolde, buer og daneøkser i rigt mål. Sagnvæsner På vikingesiden er der også mytologiske væsner, som deltager i kampen mod de kristne. Disse er alle kaldt til af Freja og er underlagt hendes vilje og selvom der kan være strid mellem dem og menneskene internt, så kæmper de alle på samme side. Trolde, dværge, alfer og valkyrier er bare nogle af de mest kendte. Har man lyst til at deltage i Ragnarok på jord som noget mere fantasy-inspireret, så er det som sagnvæsen på vikingesiden. Nordboere Til Krigslive VIII må man gerne spille en civil rolle, på trods af, at fokus klart er på kampene. Men går man og har en drøm om at spille vikingeskjald, sejdbrygger eller træl, så står muligheden åben. Det kræver bare, at man har en forståelse for, at spillet er designet til de våbenføre. Der er selvfølgelig heller ikke noget til hindring for, at man som sejdbrygger tager et sværd i hånden eller at man bevæbner sine trælle bare man overholder formationsreglerne.

7 Biskop Absalons Korstog Korstoget ledes af Biskop Absalon Hvide, og består af både religiøse fanatikere, adelsmænd på jagt efter hæder og ære og lejesoldater, der kæmper fordi de bliver betalt. Biskop Absalon er kendt som en dygtig hærfører som har Kong Valdemars fulde opbakning og nyder sine soldaters respekt. Korsriddere Selvom dette ikke er det Hellige Land og Biskop Absalon ikke er Kongen af Jerusalem, så er korsridderne på dette togt mindst ligeså dedikerede som de, som rejste mod Kristi grav. Korsriddere findes selvfølgelig i alle afskyninger, og kan være både danske, tyske eller endnu længere væk fra. Fælles for dem er, at de er forenet i den kristne tro og kæmper under Absalon. Soldater Kong Valdemar den Store har været konge af Danmark i nogle år, og hans soldater er kampvante veteraner med erfaringer fra de vendiske felttog. Nogle er bondesoldater, nogle er lejesoldater, men de er alle barske og kampberedte. Udstyret varierer, men moralen er høj og tanken om at gå i krig med de frygtede vikinger skræmmer dem ikke. Følget Med en hær som Absalons følger alt fra rådgivere og spytslikkere til handelsmænd og skrivere. Hvis man har lyst til at spille en civil rolle til Krigslive VIII på Korstog-siden, så er man velkommen til det så længe man ikke er i tvivl om, at det er krigen og kampene der er i centrum. Men der er rigeligt plads til kutteklædte munke, kongelige skrivere og herolder. Man kan naturligvis også slås med i kampene hvis man ønsker det bare formationsreglerne bliver overholdt.

8 Lidt ekstra info Spise/Skide/Sove Der skal selvfølgelig være forplejning, sovepladser og toiletter for at et Krigslive kan virke. Sagnlandet Lejre råder over glimrende toiletforhold og køkkenfaciliteter der gør, at vi kan tilbyde mad til dem, som melder sig på madordningen. Vil man hellere selv lave sin egen mad, så kan det også lade sig gøre, da vi har adgang til bålsteder ved lejrene. Overnatning foregår i medbragte telte og her er det ikke vigtigt, om ens medbragte telte er middelaldertelte, vikingetelte eller de klassiske Tortuga-telte. Det vigtige er, at teltene ikke er havepavilloner og iglo-telte, men passer ind i den visuelle stemning ganske som vi plejer at se det til Krigslive. Udstyrsrabatter Krigslive-serien er kendt for, at være et sted, hvor deltagerne bruger massive mængder af penge på nyt udstyr. Derfor har vi i arrangørgruppen lavet favorable aftaler med nogle af de store fabrikanter og forhandlere, så man som Krigslive-deltager kan få udstyr til gode priser. Mere om rabatordninger kan læses i vores flyer Fat loot til Krigslive, som kommer op på hjemmesiden. Inspiration Denne omgang Krigslive foregår som sagt ikke i Warhammer-verdenen og det betyder, at vi skal finde inspiration andre steder end vi plejer. Heldigvis er der masser af inspiration at hente. Vi anbefaler bl.a. filmene Arn, Kingdom of Heaven, The Vikings og Beowulf, men der findes også talrige bøger om både korstogene, de islandske sagaer og middelalderen som er spændende. På lægger vi løbende inspirationsmateriale op efterhånden som Krigslive VIII kommer tættere på.

9 Faklen er givet videre... Hjemmeside Hjemmesiden åbner officielt op som Krigslive VIII-hjemmeside 1. oktober. Arrangører Krigslive VIII arrangeres af Rollespilsfabrikken. Kontakt Spillerkontakt er Claus Raasted / ).

Spil på museet. Engagerende formidling

Spil på museet. Engagerende formidling Spil på museet Engagerende formidling Denne flyer er en samling af idéer og koncepter, som Rollespilsakademiet har lavet med museer. Der er små koncepter som let kan implementeres i enhver formidlingsstrategi

Læs mere

Lav Krigslive. Historie. Agenda. Hvorfor Sådan laver du Krigslive. Hvorfor Kåre. Hvem laver krigslive

Lav Krigslive. Historie. Agenda. Hvorfor Sådan laver du Krigslive. Hvorfor Kåre. Hvem laver krigslive Lav Krigslive ORKERNE KOMMER SOMMERSKOLE 2017 KÅRE TORNDAHL KJÆR Agenda Hvorfor det her oplæg Hvad er Krigslive Historie Karakteristika Spildesign Produktion Hvorfor Sådan laver du Krigslive Afmystificere

Læs mere

Rollespil på biblioteket. et par ideer fra Rollespilsakademiet

Rollespil på biblioteket. et par ideer fra Rollespilsakademiet Rollespil på biblioteket et par ideer fra Rollespilsakademiet En flyer til jer Denne flyer handler om rollespil på biblioteket, så hvis du sidder og har brug for lidt inspiration til hvad der kunne foregå

Læs mere

Vikar-Guide. 2. Efter fælles gennemgang: Lad nu eleverne læse teksten og lave opgaverne. Ret opgaverne med eleverne.

Vikar-Guide. 2. Efter fælles gennemgang: Lad nu eleverne læse teksten og lave opgaverne. Ret opgaverne med eleverne. Vikar-Guide Fag: Klasse: OpgaveSæt: Historie 7. klasse Vikingetiden 1. Fælles gennemgang: Start med at spørge eleverne hvad de ved om vikingetiden. De har helt sikkert hørt en del om den før. Du kan evt.

Læs mere

Rollespil pa Biblioteket? Et par tilbud fra. Rollespils akademiet. Foto: Anders Berner, Christian Frostholm, David Trood

Rollespil pa Biblioteket? Et par tilbud fra. Rollespils akademiet. Foto: Anders Berner, Christian Frostholm, David Trood Rollespil pa Biblioteket? Et par tilbud fra Rollespils akademiet Foto: Anders Berner, Christian Frostholm, David Trood Workshops for børn Lav dit eget rollespilssværd (med gaffa-tape) Workshop Dette er

Læs mere

Velkomst SIDSTE NYT Telte SIDSTE NYT Skjoldstørrelser NYT - Brænde NYT Udlændinge NYT Borde/Bænke (udvidet info) NYT Rundvisninger NYT Bade

Velkomst SIDSTE NYT Telte SIDSTE NYT Skjoldstørrelser NYT - Brænde NYT Udlændinge NYT Borde/Bænke (udvidet info) NYT Rundvisninger NYT Bade Krigslive VIII Det endelige deltagerbrev Velkomst Hej Krigslivere. Så er det endelige deltagerbrev her. Det nye i det fylder ca. en side og er markeret med NYT. Vi glæder os, og det lader til at vi bliver

Læs mere

Rollespil i sommerferien Fra sværdworkshop til Svend Gønge. m. Rollespilsfabrikken & Rollespilsakademiet

Rollespil i sommerferien Fra sværdworkshop til Svend Gønge. m. Rollespilsfabrikken & Rollespilsakademiet Rollespil i sommerferien Fra sværdworkshop til Svend Gønge m. Rollespilsfabrikken & Rollespilsakademiet Har I nogle børn, der godt kunne tænke sig en oplevelse i sommerferien? Så kan vi måske hjælpe. Rollespilsakademiet

Læs mere

Rollespil til fastelavn. et par ideer fra Rollespilsakademiet

Rollespil til fastelavn. et par ideer fra Rollespilsakademiet Rollespil til fastelavn et par ideer fra Rollespilsakademiet En flyer til jer Denne flyer handler om rollespil til fastelavn, så hvis du sidder og har brug for lidt inspiration til hvad der kunne foregå

Læs mere

Endagsrollespil. et par ideer fra Rollespilsakademiet

Endagsrollespil. et par ideer fra Rollespilsakademiet Endagsrollespil et par ideer fra Rollespilsakademiet Lidt inspiration Denne flyer er til dig, der vil have et lidt større rollespil - i denne forbindelse defineret som et, hvor der er mindst 50 deltagere

Læs mere

Rollespil i juletiden. et par ideer fra Rollespilsakademiet

Rollespil i juletiden. et par ideer fra Rollespilsakademiet Rollespil i juletiden et par ideer fra Rollespilsakademiet En flyer til jer Nu er det snart jul og derfor har vi lavet et par små, hurtige juletilbud til jer derude. På de næste sider følger et par korte

Læs mere

LARS ANDERSEN & CLAUS RAASTED. Rollespil. for børn og voksne FRYDENLUND

LARS ANDERSEN & CLAUS RAASTED. Rollespil. for børn og voksne FRYDENLUND Rollespil LARS ANDERSEN & CLAUS RAASTED Rollespil for børn og voksne FRYDENLUND Rollespil for børn og voksne Frydenlund og forfatterne, 2004 1. udgave, 2. oplag, 2006 ISBN 87-7887-449-1 Tryk: Pozkal, Polen

Læs mere

Vikinger. Guder Runer og ragnarok.

Vikinger. Guder Runer og ragnarok. Vikinger Guder Runer og ragnarok. Jannik 6 kl. 2005 Emne af Indholdsfortegnelse. Side 2. Emnebegrundelse og spørgsmål til emnet. side 3. Hvem var vikingerne. Side 4 vikingernes angreb. Side 5 Guderne.

Læs mere

Rollespil til institutioner. et par ideer fra Rollespilsakademiet

Rollespil til institutioner. et par ideer fra Rollespilsakademiet Rollespil til institutioner et par ideer fra Rollespilsakademiet En flyer til jer Denne flyer handler om rollespil på institutionen, så hvis du er tilknyttet en institution og gerne vil vide mere om rollespil

Læs mere

HOT/NOT listen til Krigslive VIII (1/5) HOT/NOT listen til Krigslive VIII

HOT/NOT listen til Krigslive VIII (1/5) HOT/NOT listen til Krigslive VIII / listen til Krigslive VIII (1/5) / listen til Krigslive VIII Opdateret 10. oktober 2011 / listen til Krigslive VIII (2/5) og liste - hvorfor det? Følgende liste er foreløbige retningslinier til dragter

Læs mere

Korsridder + Innovatoriet. To 5. kl. fra Skolen på Herredsåsen og Kalundborg Museum en del af Museum Vestsjælland

Korsridder + Innovatoriet. To 5. kl. fra Skolen på Herredsåsen og Kalundborg Museum en del af Museum Vestsjælland Korsridder + Innovatoriet To 5. kl. fra Skolen på Herredsåsen og Kalundborg Museum en del af Museum Vestsjælland Innovationsforløb i 4 dele: Introduktion til emnet Innovation Præsentation Indfrielse af

Læs mere

Nyhedsbrev sommer 2015.

Nyhedsbrev sommer 2015. Nyhedsbrev sommer 2015. Formandens klumme Æ bådslæw. Laksen Aktiviteter. Sommeren eller mangel på samme, er over os! Og aktiviteterne burde køre i højeste gear. Vi må erkende at vejret har begrænset et

Læs mere

Indholdsfortegnelse:

Indholdsfortegnelse: MIDDELALDER AVISEN Indholdsfortegnelse: Kære Børn og forældre side 04 Tilmelding side 05 Afkrydsning side 05 Sælg dit gamle legetøj m.m. side 05 Plan for uge 20 side 06 Optog i byen side 06 Plan for uge

Læs mere

Polterabend med rollespil. Til kamp inden ægteskabetw

Polterabend med rollespil. Til kamp inden ægteskabetw Polterabend med rollespil Til kamp inden ægteskabetw Hvad ville brudgommen sige til at blive trænet som troldmand, så han får lidt ekstra magi til bryllupsdagen? Skal bruden have mulighed for at nedlægge

Læs mere

Den nye frihedskamp Grundlovstale af Mette Frederiksen

Den nye frihedskamp Grundlovstale af Mette Frederiksen Den nye frihedskamp Grundlovstale af Mette Frederiksen Hvert år mødes vi for at fejre grundloven vores forfatning. Det er en dejlig tradition. Det er en fest for demokratiet. En fest for vores samfund.

Læs mere

FM i fodbold 2013. VELKOMMEN TIL Horsens den 13. 15. september. Indbydelse

FM i fodbold 2013. VELKOMMEN TIL Horsens den 13. 15. september. Indbydelse FM i fodbold 2013 VELKOMMEN TIL Horsens den 13. 15. september Indbydelse Forbundsmesterskaber i Fodbold. Horsens KFUM har i år fornøjelsen at invitere ungdomsspillere til tre festlige dage med fodbold,

Læs mere

Rollespil på efterskolen. et par ideer fra Rollespilsakademiet

Rollespil på efterskolen. et par ideer fra Rollespilsakademiet Rollespil på efterskolen et par ideer fra Rollespilsakademiet Lidt inspiration Denne flyer er til dig, der overvejer at bruge rollespil i forbindelse med undervisning på en efterskole. Rollespilsakademiet

Læs mere

Elevtekst A Hvor kommer Helgi fra og hvor er han på vej hen?

Elevtekst A Hvor kommer Helgi fra og hvor er han på vej hen? Kopiside 4 Break 3 - Historisk baggrund Elevtekst A Hvor kommer Helgi fra og hvor er han på vej hen? Josefine Ottesens roman om Helgi Daner er ikke bare ren fantasi. Flere af hovedpersonerne er kendt som

Læs mere

Rollespil til sommerfesten. et par ideer fra Rollespilsakademiet

Rollespil til sommerfesten. et par ideer fra Rollespilsakademiet Rollespil til sommerfesten et par ideer fra Rollespilsakademiet Et par indslag til en festdag Sommerfester er en klassisk måde, at byde sommerferien velkommen på, hvadenten det er på en skole, en institution,

Læs mere

Krigslive erfaringer. et Krigslive VIII evalueringsdokument af Anders Berner & Claus Raasted

Krigslive erfaringer. et Krigslive VIII evalueringsdokument af Anders Berner & Claus Raasted Krigslive erfaringer et Krigslive VIII evalueringsdokument af Anders Berner & Claus Raasted 1 1 Stemningen var fantastisk, og selv fra sidelinjen blev man revet med af den episke intensitet. At stå på

Læs mere

Klassesamtale om begreberne slægt og familie. Hvad betyder de for eleverne i dag og hvad betød de i middelalderen?

Klassesamtale om begreberne slægt og familie. Hvad betyder de for eleverne i dag og hvad betød de i middelalderen? ABSALON OG HANS TID PÅ 8 LEKTIONER Lektion Indhold Mine noter 1. lektion Udvalgte aktiviteter som foreslået under I gang med forløbet Drøftelse af mål og undervisningsaktiviteter. 2. lektion Magtens mænd

Læs mere

Rollespil. 2 film i Reprisen. Syng i kor. Se hvad du kan opleve i din efterårsferie, når du går i 4.-7. klasse

Rollespil. 2 film i Reprisen. Syng i kor. Se hvad du kan opleve i din efterårsferie, når du går i 4.-7. klasse Rollespil 2 film i Reprisen Syng i kor Foto: Jess Kimmerslev Foto: Christina Molbech Foto: Nordisk Film Se hvad du kan opleve i din efterårsferie, når du går i 4.-7. klasse Tre fantastiske dage i efterårsferien

Læs mere

Nordisk Mytologi. De 9 Verdener De 9 Heim

Nordisk Mytologi. De 9 Verdener De 9 Heim Nordisk Mytologi De 9 Verdener De 9 Heim Menneskenes verden Midgård Asernes verden Asgård Vanernes verden Vanaheim Jætternes verden - Jotunheim Alfernes verden - Alfheim Dværgenes verden Svartalfheim De

Læs mere

fra Roskilde Frikirke

fra Roskilde Frikirke fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk Sommeren er på vej - med et væld af livsbekræftende farver Lørdag den 14. april er der bryllup i kirken. Vielse kl. 14:30. Reception kl 15:30. Alle

Læs mere

Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham.

Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham. Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham. Det var sådan dengang i Israels land, at det at være konge

Læs mere

S T I F I N D E R T U R N E R I N G E N

S T I F I N D E R T U R N E R I N G E N & S T I F I N D E R T U R N E R I N G E N 2 0 1 8 Stifindere hos De Gule Spejdere - Giv aldrig op! Forestil jer en turnering hvor venskab og samarbejde giver Jer en førsteplads. En turnering hvor Jeres

Læs mere

På børnehjem i Uganda

På børnehjem i Uganda På børnehjem i Uganda For Hanne Eriksen gik en gammel drøm i opfyldelse, da hun i september i år rejste til Uganda for at være frivillig på et børnehjem. Her er lidt om det, hun fortalte en grå novemberdag

Læs mere

Korstogene. Opfordring fra paven. Jerusalem erobres. Vidste du, at.. Mellemøsten samles. Tempelherrerne. Handel. Korstog til andre lande.

Korstogene. Opfordring fra paven. Jerusalem erobres. Vidste du, at.. Mellemøsten samles. Tempelherrerne. Handel. Korstog til andre lande. Historiefaget.dk: Korstogene Korstogene I 1099 erobrede kristne korsfarere Jerusalem fra muslimerne. De skabte et kongedømme, som varede i hele 200 år. Af Kurt Villads Jensen Opdateret 11. december 2013

Læs mere

Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge

Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge Velkommen til Camp Fredensborg Tak for den interesse I allerede har vist for Camp Fredensborg. Her kommer den endelige invitation til de unge deltagere.

Læs mere

ANSGAR. på mission blandt vikinger VEJLEDNING OG OPGAVER

ANSGAR. på mission blandt vikinger VEJLEDNING OG OPGAVER Knud Erik Andersen ANSGAR på mission blandt vikinger VEJLEDNING OG OPGAVER Knud Erik Andersen: Ansgar på mission blandt vikinger. Vejledning og opgaver Serie: Tro møder tro Haase & Søns Forlag 2012 Forlagsredaktion:

Læs mere

Husk: Nød i Præstegården

Husk: Nød i Præstegården NR. 118 NOVEMBER 2004 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Husk: Nød i Præstegården 1 Medlemsnyt. Indmeldelser: Udmeldelser: Anne-Birgitte Helbo Rosenlunden 20 5471 Søndersø

Læs mere

Grundreglerne 1.2. Opførsel

Grundreglerne 1.2. Opførsel Grundreglerne 1.2 Velkommen til SAGA reglerne. De officielle regler for rollespil i Hareskoven. Grundreglerne som du sidder med her, er alt hvad du behøver vide for at spille med. Der findes hæfter for

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2015. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2015. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Aa-Strand Sommerhøjskole 2015 Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Indholdsfortegnelse Sommerhøjskole 2015 Side 2 Praktiske oplysninger Uge 28: Ferieuge i farver Uge 29: Kreativ hygge

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 2. sep Svanesang To, Ki, Ja,

Læs mere

Bellisande: Prinsen er en ringere mand end dig. Frygter du ham?

Bellisande: Prinsen er en ringere mand end dig. Frygter du ham? Kopiside 8 Break 8 - Ridderløfte eller blodsbånd? Scene 1 - Anslag Roller: Fortæller, Bellisande, Oliver og Helgi Helgi huskede Belas ord om, at hævn binder mens tilgivelse sætter fri. Et dybt ønske om,

Læs mere

Hvad mener Svend, at den store Jellingsten fortæller om Harald Blåtand? Sæt kryds ved de 5 rigtige svar

Hvad mener Svend, at den store Jellingsten fortæller om Harald Blåtand? Sæt kryds ved de 5 rigtige svar Illustration: Ida Maria Schouw Andreasen og Benni Schouw Andreasen Hvad mener Svend, at den store Jellingsten fortæller om Harald Blåtand? Sæt kryds ved de 5 rigtige svar A. At han havde god kontakt til

Læs mere

De nordiske guder. Alfheim Alfheim er én af de ni verdener i den nordiske mytologi. Det er guden Frejs hjem. Alfheim er beboet af alfer.

De nordiske guder. Alfheim Alfheim er én af de ni verdener i den nordiske mytologi. Det er guden Frejs hjem. Alfheim er beboet af alfer. De nordiske guder Vikingernes religion var polyteistisk. Det vil sige, at man troede på mange guder, der hver kunne sit og hjalp menneskene med forskellige ting. Herunder følger korte alfabetiske opslag

Læs mere

F.A.T.E tour 2015 By Lost ideas Denmark

F.A.T.E tour 2015 By Lost ideas Denmark F.A.T.E tour 2015 By Lost ideas Denmark Forventningsafstemningen Det her er det vigtigste punkt af alle. For nok er FATE stort, og kan rumme mange typer af spil. Men vi bor sammen, og skal derfor være

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015.docx. Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31.

Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015.docx. Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31. Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31. Den bedste og den sværeste højtid. Pinse betyder 50. 50 dage efter påskedag. 50 dage efter Jesu opstandelse. Så længe tog det

Læs mere

Side 1. Gæs i skuret. historien om morten bisp.

Side 1. Gæs i skuret. historien om morten bisp. Side 1 Gæs i skuret historien om morten bisp Side 2 Personer: Martin Side 3 Gæs i skuret historien om morten bisp 1 Soldat 4 2 Den hvide hest 6 3 En tigger 8 4 Den røde kappe 10 5 En drøm 12 6 En syg mand

Læs mere

Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com

Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com 1 Copyright: Eventyrligvis Spillepladen ligger her: www.eventyrligvis.dk Man kan gå ind på min facebook side og der printe eller downloade spillepladen via

Læs mere

1 Kontakt. 2 Praktisk info. 2.1 Kort over Fælleden og omegnen. 2.2 Hvornår og hvor skal du være til Krigslive X. Spillerbrev Krigslive X

1 Kontakt. 2 Praktisk info. 2.1 Kort over Fælleden og omegnen. 2.2 Hvornår og hvor skal du være til Krigslive X. Spillerbrev Krigslive X Spillerbrev Krigslive X Tak fordi du skal spille med til Krigslive X. Dette er dit spillerbrev med de vigtigste informationer som du skal bruge for at kunne spille Krigslive X. Du vil kunne læse en masse

Læs mere

Roller: Fortæller, Bela præst, biskop Turpin og Helgi. Jeg har ikke lyst til at tale om det. (pause) Hvem er det på billedet? Er det gudens mor?

Roller: Fortæller, Bela præst, biskop Turpin og Helgi. Jeg har ikke lyst til at tale om det. (pause) Hvem er det på billedet? Er det gudens mor? Kopiside 5 Break 4 Helgi og kristendommen Scene 1 - Anslag Roller: Fortæller, Bela præst, biskop Turpin og Helgi I de næste dage går Helgi for sig selv og tænker. Vil hans far mon betale afgiften til Karl

Læs mere

Festtale til kredsens 50 års jubilæumsfest (for alle nuværende og tidligere voksne medlemmer, ledere, bestyrelse og venner af kredsen)

Festtale til kredsens 50 års jubilæumsfest (for alle nuværende og tidligere voksne medlemmer, ledere, bestyrelse og venner af kredsen) FDF Solbjerg Fritidscentret 8. oktober 2016 Festtale til kredsens 50 års jubilæumsfest (for alle nuværende og tidligere voksne medlemmer, ledere, bestyrelse og venner af kredsen) Kære alle sammen Hvor

Læs mere

Rollespil til museer

Rollespil til museer Rollespil til museer Det interaktive museum Nytænkende og underholdende formidling Rollespilsakademiet har gennem årene lavet en lang række rollespil for både store og små museer. Fælles for dem alle

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Tag med til Belgien til løb. 2. Klubmesterskab 2014. 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014

INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Tag med til Belgien til løb. 2. Klubmesterskab 2014. 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014 NYHEDSBREV 20-2014 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014 3. Tilmelding til Vättern Rundt 2015. NU! 4. HJÆLP til Herlevugen! 5. Tønder/Bov turen 2014 6. Efterårets motionsløbstilbud

Læs mere

3. Ridderlove På side 5 øverst kan du læse om ridderlove. Skriv tre love om, hvordan man skal være i dag.

3. Ridderlove På side 5 øverst kan du læse om ridderlove. Skriv tre love om, hvordan man skal være i dag. Opgaver til Borgen 1. Konge og tigger Se på tegningen side 5 øverst til højre. Skriv i pyramiden, hvem du mener, der er de øverste i samfundet i dag, og hvem der ligger i bunden. 2. Er det bedst hos far

Læs mere

Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00

Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00 1 Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00 336 Vor Gud han er så fast en borg 698 Kain hvor er din bror 495 Midt i livet er vi stedt 292 Kærligheds og sandheds Ånd 439 O, du Guds lam 412 v. 5-6 som brød

Læs mere

Fra Odin til Kristus. -Overgangen fra nordisk religion. til kristendom i Danmark. Tekst og idé: Emma Katrine Lyng Svensson. Lindholm Høje Museet

Fra Odin til Kristus. -Overgangen fra nordisk religion. til kristendom i Danmark. Tekst og idé: Emma Katrine Lyng Svensson. Lindholm Høje Museet Fra Odin til Kristus -Overgangen fra nordisk religion til kristendom i Danmark Indholdsfortegnelse Lærervejledning s. 1 Introduktion: Nordisk religion s. 2 Introduktion: Kristendommen s. 3 Mytologi: Jorden

Læs mere

Uge Læringsmål Faglige aktiviteter Materialer Evaluering

Uge Læringsmål Faglige aktiviteter Materialer Evaluering ÅRSPLAN HISTORIE 4.A/4.B Lærer: Julie Stage Uge Læringsmål Faglige aktiviteter Materialer Evaluering 34-35 36 s. 4-7 36 s. 4-7 37 s. 8-11 37 s. 8-11 38 s. 12-13 38 s. 12-13 39 s. 14-15 39 s. 16-17 40 s.

Læs mere

DGI Vingsted Skovvej 1 7182 Bredsten Tlf. 7940 4040 CVR: 4001 1218 info@dgi.dk www.dgi.dk

DGI Vingsted Skovvej 1 7182 Bredsten Tlf. 7940 4040 CVR: 4001 1218 info@dgi.dk www.dgi.dk DGI Vingsted Skovvej 1 7182 Bredsten Tlf. 7940 4040 CVR: 4001 1218 info@dgi.dk www.dgi.dk Velkommen til landsmesterskab hos DGI I har kvalificeret jer til at deltage i landsmesterskab i DGI. Tillykke med

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 4, 2014 Tybjerg Privatskole

Nyhedsbrev nr. 4, 2014 Tybjerg Privatskole Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! D. 26. april blev der holdt arbejdsdag på skolen. Det var en rigtig god dag og der blev lavet rigtig mange gode ting til jeres børn.

Læs mere

Kostume kompendie til Krigslive XIV

Kostume kompendie til Krigslive XIV Kostume kompendie til Krigslive XIV Dette er kostume kompendiet til Krigslive XIV. Til scenariet er vi inspireret af bøgerne En Sang om Is og Ild og ikke af tv-serien. De følgende kostumer er et bud på

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

Og nej, jeg har ikke altid så meget energi, som når jeg står på scenen, men jeg skaber nok energi til at leve det liv, som jeg ønsker mig, og du kan

Og nej, jeg har ikke altid så meget energi, som når jeg står på scenen, men jeg skaber nok energi til at leve det liv, som jeg ønsker mig, og du kan forord 13 Og nej, jeg har ikke altid så meget energi, som når jeg står på scenen, men jeg skaber nok energi til at leve det liv, som jeg ønsker mig, og du kan gøre det samme. 14 Fra energikrise til energiekstase

Læs mere

200 skuespillere og statister genopfører

200 skuespillere og statister genopfører Sønderborg Centrum Kl. 14.00-18.00 Optakt til 1864 Markedsdage De 20 markedstelte opstilles og åbner på Rådhustorvet, Rønhaveplads og Apotekerhaven. Skuespillere og statister deltager først fra lørdag.

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret

Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret Nr. 2, juni 2019 Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret Nr. 2, Juni 2019 Sommerhilsen fra RLF Så kom varmen skyllende hen over Rødovre, og

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015 Grundlovsdag. Skolen har lukket Grundlovsdag, fredag den 5. juni. SFO har derfor åbent fra 06.15 til 12.00, idet der kun er tale om en ½ arbejdsdag/fridag! Husk i øvrigt at 5. juni også er Fars dag! Travl

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Kirker og ødekirker rundt om Horsens

Kirker og ødekirker rundt om Horsens Kirker og ødekirker rundt om Horsens I skal nu på jagt efter en lille del af de mange spændende kirker, der ligger rundt om Horsens. I kommer til at besøge kirker fra forskellige perioder, kirker bygget

Læs mere

INTRODUKTION. Spisning inde i kirken Skærtorsdag Natgudstjeneste og gravøl Langfredag Solopgangsgudstjenester fra kl. 7.

INTRODUKTION. Spisning inde i kirken Skærtorsdag Natgudstjeneste og gravøl Langfredag Solopgangsgudstjenester fra kl. 7. HVAD BETYDER PÅSKE INTRODUKTION Hvorfor holder vi egentlig påske? Vi spiser påskefrokost og laver gækkebreve - men er det andet end det? Påsken handler om Jesus død og opstandelse. Påsken åbner muligheden

Læs mere

Sæt kryds ved de 5 rigtige svar: At han var prins. At han var konge. At han havde stor magt. At han var en dygtig kriger. At han var klog.

Sæt kryds ved de 5 rigtige svar: At han var prins. At han var konge. At han havde stor magt. At han var en dygtig kriger. At han var klog. Eftertest Læringsmål 1 Du skal kunne fortælle om den store Jellingsten og monumentområdet Hvad mener Svend, at den store Jellingsten fortæller om Harald Blåtand? Sæt kryds ved de 5 rigtige svar: At han

Læs mere

VIGTIGT : KORSLØKKE AFDELING JULI KVARTAL AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M

VIGTIGT : KORSLØKKE AFDELING JULI KVARTAL AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12

Læs mere

Køge BMX Klub DM i Feldborg 27./28. september 2014. OM DM LØBET I FELDBORG (officiel invitation findes her)

Køge BMX Klub DM i Feldborg 27./28. september 2014. OM DM LØBET I FELDBORG (officiel invitation findes her) Så er det blevet tid til sæsonens sidste tur til Jylland (med mindre man da lige napper DM revanchen i Tønder den 4. oktober). Denne gang går turen nordpå, hvor Feldborg BMX er vært ved Danmarksmesterskabet

Læs mere

Facitliste til før- og eftertest

Facitliste til før- og eftertest Facitliste til før- og eftertest Læringsmål 1 Du skal kunne fortælle om den store Jellingsten og monumentområdet Hvad mener Svend, at den store Jellingsten fortæller om Harald Blåtand? Hvem fik den store

Læs mere

Juniorklubben i Hvalsø

Juniorklubben i Hvalsø Juniorklubbens Nyhedsavis: - Udgave 2: April - Juni 2015 Hvad er Juniorklubben? Det er et eftermiddagstilbud til dig, som går i 6., 7. eller 8. klasse. Her kan du hygge dig sammen med mange nye venner

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus (Matt. 2, 13-23) Bøn: Vor Gud og far Vis os håbet og frelsen midt i verdens grusomheder.

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus (Matt. 2, 13-23) Bøn: Vor Gud og far Vis os håbet og frelsen midt i verdens grusomheder. Julesøndag II 31. december 2017 Sundkirken 10 Salmer: 125 Mit hjerte altid vanker 336 Vor Gud han er så fast 117 En rose så jeg 652 Vor Herre til dig må jeg ty 102 Et lidet barn 712 Vær velkommen Dette

Læs mere

Overbygningen åbner dørene om aftenen. Læs om tilbudene og meld dig til nogle hyggelige arrangementer

Overbygningen åbner dørene om aftenen. Læs om tilbudene og meld dig til nogle hyggelige arrangementer Overbygningen åbner dørene om aftenen Læs om tilbudene og meld dig til nogle hyggelige arrangementer Poetry Slam er efterhånden blevet en rigtig populær genre. Her leger man med ordene, rapper, digter,

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag side 1. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag Tekst. Luk. 24,46-53.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag side 1. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag Tekst. Luk. 24,46-53. 05-05-2016 side 1 Prædiken til Kristi Himmelfartsdag 2016. Tekst. Luk. 24,46-53. Joakim Skovgaards maleri i Viborg Domkirke samler betydningen af Kristi Himmelfartsdag og teksten som vi læste. Den opstandne

Læs mere

--- Storagergaard Fritidshjem --- En Portion Fritter. September 2017

--- Storagergaard Fritidshjem --- En Portion Fritter. September 2017 --- Storagergaard Fritidshjem --- En Portion Fritter September 2017 "Madam Blå" danser "Boogie-Woogie" med børn og forældre Gl. Landevej 15 2620 Albertslund www.storagergaard.dk erik.romer@albertslund.dk

Læs mere

ugepraksis et billede på dit liv

ugepraksis et billede på dit liv Daisy Løvendahl Personlig rådgiver ugepraksis et billede på dit liv www.daisylovendahl.dk #1. En guide til refleksion og handling Om ugepraksissen Denne ugepraksis er resultatet af megen refleksion og

Læs mere

Geniale byggeprojekter, arbejdshandsker og eventyr

Geniale byggeprojekter, arbejdshandsker og eventyr Geniale byggeprojekter, arbejdshandsker og eventyr Er du vildt nysgerrig efter at se hvilke hemmeligheder og nye eventyr, der mon gemmer sig i de gamle tunnelgange på Middelgrundsfortet? Så har dig og

Læs mere

FK JUNI. 30. Klubben har åbent kl. 9-17 for FK/JK

FK JUNI. 30. Klubben har åbent kl. 9-17 for FK/JK FK JUNI Man. 1. Velkommen til de nye børn. Rundboldkamp Tirs. 2. PC-spilledag Ons. 3. Skaterrampen v/sofiendalskolen Tors. 4. Hallen fra kl. 15-17 Fre. 5. LUKKET Man. 8. Skaterrampen v/sofiendalskolen,

Læs mere

Nye hold i Fritidsklubben Oliemøllen 17. august 9. oktober MANDAG

Nye hold i Fritidsklubben Oliemøllen 17. august 9. oktober MANDAG MANDAG Kreativt værksted I det kreative værksted vil vi arbejde med forskellige materialer som styrker din kreativitet. Vi arbejder med selvhærdende ler, gipsgazefigurer, mosaikmalerier, filt og meget

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Formandsberetning Aalborg IMU 2010

Formandsberetning Aalborg IMU 2010 Formandsberetning Aalborg IMU 2010 Denne formandsberetning er opdelt i to dele. Første del vil handle om året der er gået, hvad der er sket af interessante ting i Aalborg IMU, lidt om mine tanker og oplevelser

Læs mere

BIF-CUP BRANDE. u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer. (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli NYT NYT NYT

BIF-CUP BRANDE. u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer. (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli NYT NYT NYT BIF-CUP BRANDE International u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli 2015 NYT NYT NYT - udvides med U-8 drenge og U-8 piger (Mini BIF-Cup afholdes

Læs mere

P.E. OG Q. Jeg ved godt at min kærlighed til Q handler om mig

P.E. OG Q. Jeg ved godt at min kærlighed til Q handler om mig P.E. 1 P.E. OG Q Q er min verden Hun er derude et sted. Alene. Hun er nødt til at være alene. Jeg vil ikke kunne håndtere det, hvis hun ikke er alene. Savnet brænder i mig. En dødelig lille stjerne af

Læs mere

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN FORMAND Birgitte Holm Petersen 39565841 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 30257403 KASSERER Torben Aagaard 32555612 SEKRETÆR Jan Mouritsen 31905161

Læs mere

Osmannerriget. Begyndelsen. Storhedstiden. Vidste du, at.. Nederlag og tilbagegang. Fakta. Forsøg på modernisering. Opløsning.

Osmannerriget. Begyndelsen. Storhedstiden. Vidste du, at.. Nederlag og tilbagegang. Fakta. Forsøg på modernisering. Opløsning. Historiefaget.dk: Osmannerriget Osmannerriget Det Osmanniske Rige eksisterede i over 600 år. Det var engang frygtet i Europa, men fra 1600-tallet gik det tilbage. Efter 1. verdenskrig opstod republikken

Læs mere

Hvad er dit næste skridt?

Hvad er dit næste skridt? Hvad er dit næste skridt? KURSER I EFTERÅRET September - November 2014 kursus-hæfte-a5.indd 1 21/06/14 18.39 Efterårskurser VEJLE PINSEKIRKE INVITERER TIL EN RÆKKE SPÆNDENDE EFTERÅRSKURSER. KURSERNE ER

Læs mere

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2016

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2016 Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2016 2016 bød på mange forandringer og nye måder at gøre tingene på Det har været et lærerigt, men også et slidsomt år på Ulvsborg. Vi indledte året med en hel masse nyt

Læs mere

VARK V a l l e n s b æ k R u l l e s k ø j t e k l u b

VARK V a l l e n s b æ k R u l l e s k ø j t e k l u b Kære Alle, Så er udendørssæsonen kommet godt i gang, og vi har afholdt et vellykket åbent hus arrangement, som også har givet anledning til nogle nye ansigter i klubben. Det er også den tid på året, hvor

Læs mere

Lejrpladsleje - en Bifrostguide

Lejrpladsleje - en Bifrostguide Lejrpladsleje - en Bifrostguide Lokalestøtte til scenarier og foreningsture En Bifrost-guide til at søge lokalestøtte til dit rollespil ved at bruge lejrpladsleje reglerne af Søren Ebbehøj og Troels Barkholt

Læs mere

Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer. Årets Rusprogram. Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N

Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer. Årets Rusprogram. Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N 2013 Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer Årets Rusprogram Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N Velkomst fra tutorteamet Kære alle dejlige, nye studerende

Læs mere

Marts 2019 PÅSKELEJR KRISTI HIMMELFART SOMMERENS HOLD

Marts 2019 PÅSKELEJR KRISTI HIMMELFART SOMMERENS HOLD Marts 2019 PÅSKELEJR KRISTI HIMMELFART SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN FORMAND Birgitte Holm Petersen 39565841 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 52612120 KASSERER Torben Aagaard 32555612 SEKRETÆR Jan Mouritsen 31905161

Læs mere

Karne. Karne er gud for krig, ambition og udfordring. Han er gud for soldater, stridsmænd og folk med ambitioner om at opnå noget større i livet.

Karne. Karne er gud for krig, ambition og udfordring. Han er gud for soldater, stridsmænd og folk med ambitioner om at opnå noget større i livet. Karne Karne er gud for krig, ambition og udfordring. Han er gud for soldater, stridsmænd og folk med ambitioner om at opnå noget større i livet. Når der udbryder konflikt, glæder det ham, og han ser gerne

Læs mere

Grundbogen til Sidste Søndag

Grundbogen til Sidste Søndag Hvad er rollespil I dette kapitel vil vi forklare lidt omkring hvad rollespil er. Først vil vi forsøge at definere rollespil (en svær opgave), og derefter har vi et afsnit skrevet specielt til forældrene

Læs mere

Frydenhøj Klub News!!! Maj MÅNED 2018 Denne avis tilhører:

Frydenhøj Klub News!!! Maj MÅNED 2018 Denne avis tilhører: Frydenhøj Klub News!!! Maj MÅNED 2018 Denne avis tilhører: Indhold Info fra klubben Kalenderen Sommerferien i klubben Cykelværksted Billeder: Afslutningstur 8.klasserne Pigeaften Lasses Party Bus Quiz

Læs mere

SFO-NYT sept Løbeklub. Velkommen i SFO til nye såvel gamle børn og forældre.

SFO-NYT sept Løbeklub. Velkommen i SFO til nye såvel gamle børn og forældre. SFO-NYT sept 2010 Velkommen i SFO til nye såvel gamle børn og forældre. Som I sikkert allerede har bemærket er der kommet rigtig mange børn i vores SFO 95 helt præcist fra 0.-4. klasse så vi har været

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere