Lejrpladsleje - en Bifrostguide

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lejrpladsleje - en Bifrostguide"

Transkript

1 Lejrpladsleje - en Bifrostguide Lokalestøtte til scenarier og foreningsture En Bifrost-guide til at søge lokalestøtte til dit rollespil ved at bruge lejrpladsleje reglerne af Søren Ebbehøj og Troels Barkholt

2 Lejrpladsleje - en Bifrostguide Indledning Vi har skrevet guiden her for at hjælpe dig med at skaffe flere penge til dit rollespilsscenarie eller lignende projekter. Kommunerne har et sæt regler for støtte til leje af lejrpladser og dækning af lejrudgifter for deres folkeoplysende foreninger. Dem er spejderne er rigtig gode til at udnytte til spejderlejre og den slags. Blå Sommer der har over deltagere får for eksempel i omegnen af 5 millioner gennem ordningen fra kommunerne. Der kan altså være rigtig mange penge at hente i ordningen, især til større sommerscenarier, og i mange tilfælde mange flere end ved at søge fonde, og tit også meget nemmere. Det er dog kun godkendte, folkeoplysende foreninger, der kan bruge ordningen, og det kræver noget forberedelse, og at man er lidt tjekket med administrationen. Vi tror, det er derfor, der ikke er flere rollespillere, der bruger ordningen, og det er derfor, vi prøver at gøre det hele nemt og overskuelig med den her guide. Guiden beskriver hvordan reglerne fungerer, og hvad der er op og ned i ordningen. Derefter forklarer vi, hvilke udgifter, der hører til under lejrpladsudgifter. Den vigtigste del af guiden er en trinvis gennemgang af hvordan du skal gøre, hvis du vil bruge ordningen til at få penge til dit projekt, eller hvordan du kan få penge til at deltage i andres projekter. Til sidst har vi regnet på et eksempel, for at vise hvor mange penge, der er at hente. Tal med din kommune Vi har kommunalt selvstyre i Danmark, og det betyder, at selvom der er centrale regler, så er der forskel fra kommune til kommune på præcis hvordan reglerne fungerer i praksis. Det gælder især ansøgningsfrister, detaljer i hvem der kan få støtte, hvor gamle medlemmer der er støtteberettigede osv Derfor skal du altid sørge for at læse reglerne på din egen kommunes hjemmeside inden du begynder et større projekt, der afhænger økonomisk af støtten. Sørg for at forberede alt det du kan ud fra guiden her, og ring så til kultur- og fritidsforvaltningen (den kan også hedde børn- og ungeforvaltningen eller noget i den stil - det varierer også fra kommune til kommune) og tal med en af deres konsulenter. Det er deres arbejde at hjælpe dig, og det vil de gerne, så husk: Du er ikke til eksamen, og det er altid i orden at spørge om hjælp. Nævn noget med børn og unge og frivilligt arbejde. Så er de vilde med dig.

3 bifrost Lejrpladsleje - en Bifrostguide Introduktion til reglerne Ordningen, det hele handler om kommer fra folkeoplysningslovens regler om lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde (Retsinformation.dk). Under de regler er alle kommuner forpligtede til at støtte folkeoplysende foreninger med udgifter til lokaler til deres aktiviteter. Det hedder driftstilskud eller lokaletilskud på kommunernes hjemmesider. Kommunerne er forpligtet til at dække mindst 65% af den enkelte forenings udgifter til lokaler, hvis ellers foreningen kan godkendes til det. Reglerne og procentsatsen samt aldersgrænserne for, hvilke medlemmer der giver støtte, varierer fra kommune til kommune, men i gennemsnit får foreningerne dækket ca. 70% af deres lokaleudgifter. Når vi efterfølgende skriver deltagere til arrangementet, mener vi de deltagere, der ifølge kommunens regler er tilskudsberettigede, da kommuner oftest kun giver fuld støtte på baggrund af de medlemmer af en forening, der er under 25 eller 30 år. Men det varierer fra kommune til kommune.

4 Lejrpladsleje - en Bifrostguide Det fungerer sådan her: Året før arrangementet skal man ansøge kommunen om støtte til arrangementet, og fortælle dem hvor mange penge man kommer til at betale i lokaleudgifter, og hvor mange deltagere indenfor kommunens aldersgrænse, der skal af sted. Det gør man samtidig med, at foreningen søger om tilskud til sine almindelige lokaler. Hvis kommunen godkender det, skal man ikke gøre mere før projektet er overstået. Der skal man så indsende dokumentation til kommunen for hvor mange deltagere, der har været af sted, og hvad udgifterne til lejrpladslejen har været. Kommunen skal også se hvor mange penge arrangementet har kostet i alt per deltager. Når kommunen har fået dokumentationen, behandler de den, og hvis den bliver godkendt, bliver den udbetalt sammen med foreningens lokaletilskud for det år (typisk omkring 1. januar). Det er ligegyldigt om det er din egen forening, der arrangerer, eller om medlemmerne i din forening deltager i andres arrangement. Men husk, der må kun søges tilskud i én kommune for hver deltager. Tilskuddet skal søges i den kommune hvor deltagerens forening hører hjemme. Der er to ting, der er rigtig vigtige at lægge mærke til her: 1. Man er nødt til at være ude i ret god tid, fordi tilskuddet skal godkendes allerede i efteråret året før. Kommunen skal ikke have de helt præcise tal (dem har man jo først bagefter) men de skal typisk se et budget og have et overslag på hvor mange deltagere, du søger støtte til. 2. Man får først pengene i slutningen af det år, hvor man har afholdt arrangementet. Det betyder, at din forening skal kunne lægge pengene ud ret længe. Så det skal man huske at finde ud af, om man kan. Hvad er lejrplads udgifter? Lejrplads udgifter er en meget bred overskrift, der kan dække over en lang række forskellige udgifter. Hvad der kan tælle som en lejrplads udgift varierer fra projekt til projekt. Derfor kan vi ikke her skrive en komplet liste over alle de udgifter, det er muligt at søge tilskud til på denne måde. I stedet skriver vi hvilke typer af udgifter, der tæller. Helt overordnet, så er lejrplads udgifter de udgifter du har til et projekt, fordi det ligger der, hvor det nu en gang ligger. Man skal ikke nødvendigvis opgive det som vi præsenterer det her, men for at forklare, hvad lejrplads udgifter dækker over, deler vi dem op i to kategorier. Kategorierne er hhv. Oprettelse og Drift.

5 bifrost Lejrpladsleje - en Bifrostguide Oprettelse Oprettelse af lejrpladsen dækker over alle de udgifter, du har til at etablere lejrpladsen. Det er f.eks. leje af din lokation, leje af toiletvogne, køkkenudstyr, køb af mursten til bålpladser, indkøb af byggematerialer som for eksempel tømmer og leje eller køb af telte. Det dækker også transport af udstyr til lokationen - så det er også her du skal tælle leje af en varevogn og benzin. Oprettelse dækker også at du skal rydde op efter projektet, så selvom du beholder varevognen i et par døgn efter dit arrangement er overstået, tæller det stadig som oprettelse. Drift Drift dækker alle de udgifter du har til lokationen undervejs. Det dækker f.eks. strøm, vand og brænde. Men også tømning af toiletter og håndtering af affald undervejs. Der er en række udgifter, der helt specifikt IKKE bliver dækket via denne ordning. Driftposten dækker eksempelvis IKKE mad og drikke. Du kan heller ikke søge penge til oppyntning, monsterdragter eller kostumer. Men lige præcis oppyntningen er lidt en gråzone. Til rollespillet Den Hvide Krig lejede vi en del telte, som spillerne skulle overnatte i samt et stort telt og en masse solsejl, de skulle opholde sig i og under undervejs i spillet. Det ville vi godt kunne angive som en lejrplads udgift. Men vi købte også en del stof til oppyntning af teltene. Det ville vi nok ikke kunne angive som en lejrplads udgift. For at undgå misforståelser synes vi at I skal lave jeres budget og regnskab, så der ikke er tvivl om udgifterne - hvis I f.eks. har udgifter til byggematerialer til scenografi, der godt kan kategoriseres som oprettelse af lejrpladsen, så skriv dem i jeres budget under Location (eller noget tilsvarende) og ikke under eksempelvis Scenografi. Vejledning i hvordan man gør Der er to forskellige måder at skaffe penge til dit arrangement gennem de her regler. Måderne afhænger af, om du arrangerer igennem 1. En folkeoplysende forening, der er/kan blive godkendt til lokaletilskud i foreningens hjemkommune. Sådanne foreninger kan søge penge for deres medlemmer, der deltager. 2. En projektgruppe eller en forening, der ikke er folkeoplysende eller godkendt til lokaletilskud, men har deltagere fra sådan en forening. I det tilfælde er det deltagernes egen forening, der kan søge støtten på vegne af deltagerne. Husk, at der kun kan søges penge én gang for hver deltager.

6 Lejrpladsleje - en Bifrostguide 1. Arrangører fra folkeoplysende forening Hvis du arrangerer igennem en solidt etableret forening, der allerede får lokaletilskud (og derfor er godkendt som en folkeoplysende forening), så har du mulighed for, at benytte denne tilskudsform som en måde at få direkte tilskud til et arrangement - på linje med at søge penge via fonde. Selvfølgelig med de særpræg vi har beskrevet i denne guide - såsom at du måske først får pengene lang tid efter, arrangementet er afholdt. Helt kort fortalt er fremgangsmåden, at du sørger for, at når foreningen skal indsende sin årlige ansøgning om lokaletilskud (tidspunktet er lidt forskelligt fra kommune til kommune - men det ligger i efteråret) skal du have et budget klar for dit arrangement. I budgettet skal det fremgå tydeligt, hvilke udgifter du har til lejrplads (eller anden lokation), og hvor mange deltagere, du regner med at have. På baggrund af det, søger foreningen så forhåndsgodkendelse til at få tilskud til det antal foreningsmedlemmer, du forventer, vil deltage i arrangementet. Du skal ansøge som om alle deltagerne i arrangementet er medlemmer af foreningen, og derefter sørge for, de melder sig ind, når de melder sig til scenariet. Når scenariet er overstået, skal du færdiggøre dit regnskab. Næste gang din forening aflægger regnskab for lokaler til kommunen, skal du indsende regnskabet for projektet også. (det er forskelligt fra kommune til kommune, hvornår det sker: I nogen kommuner er det årligt, i andre oftere.) I det regnskab skal du skrive, hvor meget den endelige udgift til lejrpladsen er blevet, hvor mange medlemmer af foreningen, der deltog, og hvor mange penge der er brugt på lejrepladsen per medlem. Når foreningen efterfølgende får udbetalt lokaletilskud, bliver tilskuddet til lejrplads udgifter også udbetalt. Fordelen ved at arrangere igennem en etableret forening er, at arrangementet kan tilbyde en lavere deltagerpris til medlemmer af foreningen. Det vil sige i praksis, at fordi foreningen kan søge penge, eks. 400 kr. per medlem, der deltager i arrangementet, kan arrangementet være 400 kr. billigere for medlemmer af foreningen. Det er selvfølgelig smart af tre grunde: 1. Arrangementet kan få en større pose penge per deltager - uanset om de er medlemmer eller ej. 2. Foreningen får flere medlemmer fordi det (ofte) er billigere at melde sig ind i foreningen end at betale den fulde deltagerpris. 3. Deltagerne får mere arrangement for deres penge. Et kort resume 1. Læs op på din kommunes regler, og ring derefter til dem og forhør dig om reglerne. 2. Hav budget for scenariet klar først på efteråret. Det skal fremgå hvor mange penge, der skal bruges til lejrplads, og hvor mange deltagere, du regner med. 3. Sæt dig ind i, om du eller din forening kan lægge pengene ud indtil I får pengene udbetalt. 4. Tag scenariet med når din forening søger om lokaletilskud. Det skal fremgå hvor mange penge, I søger om fra kommunen i alt. 5. Husk først at regne med pengene, når I har fået en forhåndsgodkendelse fra kommunen. Den skulle dukke op i løbet af efteråret 6. Husk at fortælle deltagerne, at de ikke kan søge tilskud fra deres egne kommuner. 7. Efter scenariet laver du regnskabet færdigt hurtigst muligt. Det skal dokumentere hvor mange deltagere I har haft, at de var medlemmer, og hvor mange penge, I har brugt på lejrpladsudgifter. 8. Tag scenariet med første gang foreningen søger om lokaletilskud efter scenariet.

7 bifrost Lejrpladsleje - en Bifrostguide 2: Deltagere fra folkeoplysende foreninger med lokaletilskud Hvis det ikke er en forening med lokaletilskud, der arrangerer scenariet, kan deltagerne søge penge fra deres egne kommuner (eller bare så længe, du ikke søger penge for dem). Det får scenariet ikke nogen direkte økonomisk gevinst ud af, men hvis du hjælper foreningerne med at søge penge for deres medlemmer er det langt lettere at lokke de store foreningshold med, og det er nemmere at få folk til at melde sig til scenariet tidligere, fordi deres foreninger skal søge pengene i god tid. Fremgangsmåden for ansøgning osv. er den samme som beskrevet ovenfor, men det kræver nogle lidt andre ting af dig og af dine deltagere. Du skal have budgettet og beregningen af udgifterne til lejrpladser klar i rigtig god tid inden deadline for forhåndsgodkendelsen, og så skal du sørge for kontakt til de foreninger, som du tror, vil sende deltagere. Derudover skal du lave dit regnskab færdigt hurtigt så deltagernes foreninger kan afregne med deres kommuner. Det er i princippet ikke så forskelligt fra hvis du selv søger tilskuddet, men bemærk at der kan være forskellige frister for, hvornår de skal aflægge regnskab for lokaleudgifter til deres kommune. Du er dog også nødt til at sikre dig, at foreningerne kan dokumentere deres udgifter. Det betyder, at deltagerne skal betale gennem deres foreninger, sådan at foreningen melder alle deres egne medlemmer til og betaler på én gang. Derefter skal du sende dem en faktura, hvor det fremgår at de har betalt for så og så mange deltagere, hvad det har kostet, og hvor stor en andel (per deltager og i alt) der går til lejrudgifter. Når du har klaret det, er det op til den enkelte lokalforening at kradse pengene ind fra deres kommuner. Et kort resume 1. Hav budget for scenariet klar først på efteråret. Det skal fremgå hvor mange penge, der skal bruges til lejrplads per deltager. 2. Kontakt de store foreninger tidligt i efteråret og fortæl dem om projektet, og send dem budgettet, så de kan nå at søge pengene. 3. Bak op om at de store foreninger får tilmeldt alle deres medlemmer på en gang, og sørg for at sende dem kvitteringer for deltagerbetalingerne. 4. Efter scenariet laver du regnskabet færdigt hurtigst muligt. Det skal dokumentere hvor mange penge, I har brugt på lejrpladsudgifter per deltager. 5. Sørg for at koordinere med foreningerne på forhånd hvornår, de skal søge om tilskuddet hos deres kommuner, og sørg for at have de endelige tal klar til dem i god tid. Ellers mister de deres penge. Det var sådan set det. For sværere er det ikke. Herefter følger et regneeksempel.

8 Lejrpladsleje - en Bifrostguide Caseberegning: Myctofobia Myctofobia var rollespilsforeningen Tempus Vivos sommerscenarie i 2012 for ca. 220 spillere. Budgettet fra Myctofobia er lagt ved til sidst her i dokumentet. Det er en lidt bearbejdet udgave, så tallene er måske ikke helt korrekte. I budgettet kan du se et eksempel på hvilke udgifter, der kan tælles med som lejrpladsudgifter, og lidt udregninger af støtten. Myctofobia budgetterede med kr. i fondsstøtte ud af et samlet budget på kr., og hvis man trækker det beløb fra det samlede budget og deler med antallet af spillere får man en deltagerbetaling på 360 kr. per deltager (Det er lidt anderledes end det var i virkeligheden, fordi vi har forsimplet det lidt, og fordi det er et best case budget, vi har regnet på). Ud for hvert beløb i budgettet har vi skrevet op om det kan tælles med som lejrpladsleje eller ej. Hvis man lægger dem sammen når vi op på kr. og hvis man deler det med antallet af deltagere, får man 272 kr. per deltager. Det er altså det beløb som Tempus Vivo eller deltagernes egne foreninger kunne søge støtte til. Tempus Vivo hører hjemme i Københavns Kommune, hvor lokaler støttes med 70%, og kunne derfor have søgt et tilskud på 190 kr. per medlem. Hvis alle deltagerne var blevet meldt ind i foreningen ville det være blevet til 41,888 kr. Altså kunne Tempus Vivo næsten have afviklet scenariet uden at bruge tid på fundraising, som er noget mere tidskrævende og usikkert. Alternativt kunne de enkelte deltagere, gennem deres foreninger, have fået refunderet 190 kr. ud af deltagerbetalingen på 360,00 kr., Forudsat at Tempus vivo havde fundraiset pengene (ellers ville deltagerprisen være steget). En enkelt kommentar til budgettet er, at det nok er en god ide, at flytte byggematerialerne fra Scenografi posten til Location for at kommunen ikke skal undre sig, når de ser tallene. Afslutning Vi håber, at du med denne guide føler, at du ved hvad du skal bruge for at kunne søge penge hos din kommune. Detaljerne i hvordan man præcis søger, hvilke papirer, der skal udfyldes osv. Får du hos kommunen, da de er forskelige. Hvis du er i tvivl, så spørg din kommune. De er der for at hjælpe dig. Alternativt kan du kontakte Bifrost, som enten kan hjælpe dig eller sende dig videre til en der kan. God fornøjelse med projekterne. Vi håber, du vil bruge guiden her, og får en masse ud af det. Dokumentet er udfærdiget af Rollespilsforeningen Hübris i forbindelse med afholdelsen af sommerscenariet Den Hvide Krig. Bifrostpuljen har støttet rollespillet og tilblivelsen af dokumentet. Tak for det. Projektet blev også støttet af Europakommissionens program Aktive Unge. Tak for det! Tekst: Søren Ebbehøj & Troels Barkholt Rådgivning: Mikkel Rode Layout: Claus Raasted Billeder: Christina Molbech, Claus Raasted, Peter Munthe-Kaas Bifrost Tovholder: Astrid Andersen

9 Regneeksempel: Myctofobia 2012 Indtægter Tal Deltagerbetaling DUF: Initiativstøtten Aktive Unge puljen Bifrostpuljen Udgifter Location Teltleje Spejderhytte 1: Ærkesædet Spejderhytte 2: Hellerud Toiletter Brandudstyr Forplejning Beredskabet, 2 måltider Morgenmad + frokost PR og Administration Tryk Fotografer Filmtrailer Scenografi, props og kostumer Byggemateriale Sminke Monsterdragter Special Effects Andet Transport Benzin Billeje Diverse Blandede småudgifter Debriefing Ialt Heraf lejrplads-relateret Nøgletal Deltagerantal Pris pr deltager (uden fondsmidler) Udgifter til lejrplads (pr deltager) Samlet støtte til lejrplads kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr. 220 stk 360 kr. 272 kr kr.

ANSØGNINGSSKEMA TIL INITIATIVSTØTTEN

ANSØGNINGSSKEMA TIL INITIATIVSTØTTEN ANSØGNINGSSKEMA TIL INITIATIVSTØTTEN Inden du udfylder ansøgningsskemaet, så tjek at Aktiviteten er ny i forhold til jeres tidligere aktiviteter, og hvad der almindeligvis kan forventes, at I laver Børn

Læs mere

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar B1 3 FUNDRAISING JDE PR 4 EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB INTRODUKTION til Foreningsguiden Denne guide

Læs mere

Fundraising En inspirationsguide til, hvordan du lettets søger midler til dit ungdomsråd

Fundraising En inspirationsguide til, hvordan du lettets søger midler til dit ungdomsråd Fundraising En inspirationsguide til, hvordan du lettets søger midler til dit ungdomsråd Udarbejdet af Guide til fundraising Hvad gør man, hvis man har en god idé, men ingen penge? Det skal denne guide

Læs mere

Gode råd til budgetlægning for projekter

Gode råd til budgetlægning for projekter Gode råd til budgetlægning for projekter Fælles for alle projekter: Mødebudget Hver projektgruppe har sin specielle egenart alt efter, hvordan deres kommissorium er formuleret. Fælles for projektgrupperne

Læs mere

SLS-kasserer - Vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse

SLS-kasserer - Vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse SLS-kasserer - Vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse [Revideret januar 2019] Indholdsfortegnelse 1. Økonomisk støtte til lokalbestyrelsen... 2 Kassereropgaver i SLS-lokalbestyrelsen...

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Marts 2017 Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Indledning Nationalpark Vadehavet yder støtte i form af mindre beløb* til ikke-kommercielle

Læs mere

Driftstilskud til lokaler

Driftstilskud til lokaler Driftstilskud til lokaler Retningslinjer for driftstilskud til lokaler til folkeoplysende aktiviteter for børn og unge under 25 år Godkendt af Folkeoplysningsudvalget i Hillerød den 12. januar 2012 og

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Forår 2019 Efterskoleforeningen administrerer på vegne af Undervisningsministeriet en årlig pulje til forsøgsog udviklingsarbejde

Læs mere

TILSKUDSGUIDE. Sådan får du tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

TILSKUDSGUIDE. Sådan får du tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde TILSKUDSGUIDE Sådan får du tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 2 INDHOLD INDLEDNING... 4 BETINGELSER FOR AT FÅ TILSKUD... 5 ANSØGNINGSFRISTER... 5 TILSKUDSREGNSKABSSKEMA... 5 TILSKUD

Læs mere

Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal

Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Kontor/afdeling Center for Tele Dato 30. juni 2016 Indhold: 1. Hvordan sendes en ansøgning? 2. Overblik over ansøgning og kommunikation

Læs mere

[DEN GODE PROJEKTBESKRIVELSE]

[DEN GODE PROJEKTBESKRIVELSE] 2007 www.munthe-kaas.dk Peter Munthe-Kaas [DEN GODE PROJEKTBESKRIVELSE] En gennemgang af de forskellige elementer, der kan inddrages I en projektbeskrivelse I forbindelse med fundraising. Gennemgangen

Læs mere

Workshop - Hvordan klarer vi de kommunale ansøgninger om tilskud og lokaler?

Workshop - Hvordan klarer vi de kommunale ansøgninger om tilskud og lokaler? Workshop - Hvordan klarer vi de kommunale ansøgninger om tilskud og lokaler? Program 1. Præsentationsrunde og forventninger til workshoppen 2. Ansøgning om Aktivitetstimetilskud 3. Ansøgning om Lokaletilskud

Læs mere

TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger - Version 1.0 (opdateret d. 2 april 2019)

TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger - Version 1.0 (opdateret d. 2 april 2019) 1 Gældende TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger - Version 1.0 (opdateret d. 2 april 2019) Godkendt af Folkeoplysningsudvalget 1 24 TILSKUDSUDBETALING OG ANSØGNING AF DRIFTSTILSKUD Hvornår

Læs mere

Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal

Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Kontor/afdeling Center for Tele Dato 26. oktober 2016 Indhold: 1. Hvordan sendes en ansøgning? 2. Overblik over ansøgning og kommunikation

Læs mere

September 2012. Lokaletilskud til godkendte frivillige folkeoplysende foreninger i Favrskov Kommune

September 2012. Lokaletilskud til godkendte frivillige folkeoplysende foreninger i Favrskov Kommune September 2012 Lokaletilskud til godkendte frivillige folkeoplysende foreninger i Favrskov Kommune Hvem kan få tilskud? 1. Godkendte frivillige folkeoplysende foreninger hjemmehørende i Favrskov Kommune.

Læs mere

Foreninger, der modtager tilskud skal aflægge regnskabs- og tilskudsbeløbene digitalt. Der sker fra siden www.interbook.kk.dk

Foreninger, der modtager tilskud skal aflægge regnskabs- og tilskudsbeløbene digitalt. Der sker fra siden www.interbook.kk.dk INTERBOOK Vejledning til foreningerne i at søge og se tilskud Foreninger, der modtager tilskud skal aflægge regnskabs- og tilskudsbeløbene digitalt. Der sker fra siden www.interbook.kk.dk Nye foreninger

Læs mere

Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år

Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år Driftstilskud til egne eller lejede lokaler jf. folkeoplysningsloven Indhold Tilskud til egne eller lejede lokaler...

Læs mere

TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER

TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER Dette er en vejledende udgave af Randersordningen og dækker derfor ikke alle variationer og undtagelser. Læs den fulde tekst på www.foreninger.randers.dk. GODKENDT

Læs mere

Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet

Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet Formålet med skemaet er at indsamle detaljerede oplysninger om tilskud, aktiviteter og deltagere i den folkeoplysende voksenundervisning og det

Læs mere

FORENINGSGUIDE. Bydelsmødrenes Landsorganisation. Juli 2012

FORENINGSGUIDE. Bydelsmødrenes Landsorganisation. Juli 2012 EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDE Bydelsmødrenes Landsorganisation B1 3 FUNDRAISING JDE PR 4 Juli 01 INDHOLD Introduktion til Foreningsguiden Foreningens økonomi 6 Foreningens konto 7 Dankort 9 CVR-nummer

Læs mere

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 tips til bedre ansøgninger til fonde Forord 3 Tip 1 - Skriv en kort og præcis ansøgning 4 Tip 2 - Søg støtte til et konkret projekt 5 Tip 3 -

Læs mere

TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger -

TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger - 1 Gældende TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger - Version 1.0 (opdateret d. 2 april 2019) Godkendt af Folkeoplysningsudvalget 1 3 INTRODUKTION TIL TILSKUDSGUIDEN Denne guide skal hjælpe

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Puljer og fonde - kilder til foreningens fundraising Udskrevet: 2019 Indhold Puljer og fonde - kilder til foreningens fundraising..................................... 3 2 Guide Puljer og fonde -

Læs mere

Regler for tilskud til voksenundervisning i Næstved Kommune gældende fra 1. januar 2015

Regler for tilskud til voksenundervisning i Næstved Kommune gældende fra 1. januar 2015 Regler for tilskud til voksenundervisning i Næstved Kommune gældende fra 1. januar 2015 1. Folkeoplysningsloven. Disse regler fastsættes efter lov om Folkeoplysning. 2. Undervisningens formål. Formålet

Læs mere

Tilskudsmuligheder for PBU s lokalforeninger

Tilskudsmuligheder for PBU s lokalforeninger Tilskudsmuligheder for PBU s lokalforeninger Pr. 16/1 2012 Pinsekirkernes Børne- og Ungdomsforening Uanset hvilket tilskud, der søges, starter man sådan her: 1. På PBUs hjemmeside www.pbuf.dk går du ind

Læs mere

Retningslinjer for Den Rullende Kagemand

Retningslinjer for Den Rullende Kagemand Retningslinjer for Den Rullende Kagemand Indhold Retningslinjer for Den Rullende Kagemand... 1 Introduktion... 3 Baggrund for projektet... 3 Hvem gør hvad?... 4 Behandling af ansøgninger... 4 Fødselsdagspakkens

Læs mere

Lokaletilskud til foreninger. for egne eller lejede lokaler

Lokaletilskud til foreninger. for egne eller lejede lokaler Lokaletilskud til foreninger for egne eller lejede lokaler Kort og godt om lokaletilskud Aarhus Kommune støtter børne- og ungdomsaktiviteter i henhold til Folkeoplysningsloven. Det sker primært på tre

Læs mere

Eksempler fra det udfyldte skema vil være markeret med grå baggrund.

Eksempler fra det udfyldte skema vil være markeret med grå baggrund. Vejledning til Skema til budget og regnskab med afrapportering vedrørende udvikling af fælles kompetencebeskrivelser, arbejdsmarkedsuddannelser, undervisningsmaterialer og læreruddannelse. 11-08-2016 Skemaet

Læs mere

Der er udarbejdet et eksempel på udfyldelse, som er lagt ud på UUL puljens hjemmeside.

Der er udarbejdet et eksempel på udfyldelse, som er lagt ud på UUL puljens hjemmeside. Vejledning til Skema til budget og regnskab med afrapportering vedrørende udvikling af fælles kompetencebeskrivelser, arbejdsmarkedsuddannelser, undervisningsmaterialer og læreruddannelse. Skemaet er udformet,

Læs mere

Jura for spejdere. Skrevet af Annemette Hommel og Dorthe Sølling, De grønne pigespejdere, Præstø Gruppe

Jura for spejdere. Skrevet af Annemette Hommel og Dorthe Sølling, De grønne pigespejdere, Præstø Gruppe Jura for spejdere De relevante bestemmelser i folkeoplysningsloven, forvaltningsloven og offentlighedsloven på almindeligt dansk, samt nogle gode råd særligt med fokus på tilskud efter folkeoplysningsloven.

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. GENERELLE OPLYSNINGER Afleveringsfrister: Ansøgning om aktivitetstilskud Aflevering

Læs mere

» Intro « » Du er kasserer «

» Intro « » Du er kasserer « KASSERER GUIDE » Intro Du er kasserer «Tusind tak fordi du har sagt ja til at være kasserer i LMU! Der er mange vigtige opgaver i LMU, og meget ofte skal der bruges penge til at gennemføre dem. Derfor

Læs mere

Bredbåndspuljen. Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal. Indhold. 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen? Opret din profil...

Bredbåndspuljen. Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal. Indhold. 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen? Opret din profil... Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Kontor/afdeling Center for Tele Dato 12. juli 2018 Indhold 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen?... 2 2. Opret din profil... 2 3. Opret

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN GENTOFTE KOMMUNE Børn, Unge og Fritid Fritid RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN Vedtaget i Underudvalget vedr. Aktiviteter

Læs mere

Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune

Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Vedtaget af Borgerrepræsentationen 1. december 2011 Retningslinjer for tildeling af udviklingsmidler Gældende fra 1. januar 2012

Læs mere

Fundraising. - i Red Barnets lokalforeninger

Fundraising. - i Red Barnets lokalforeninger Fundraising - i Red Barnets lokalforeninger VEJLEDNING 2 3 Fundraising i lokalforeningerne - Hvorfor og hvordan? Denne lille tekst giver inspiration og retningslinjer til, hvordan du og din lokalforening

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL KONSULENTVIRKSOMHED OG MEDARBEJDERUDDANNELSE I 2013

RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL KONSULENTVIRKSOMHED OG MEDARBEJDERUDDANNELSE I 2013 KULTURSTYRELSEN H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL KONSULENTVIRKSOMHED OG MEDARBEJDERUDDANNELSE I 2013 jf. 44, stk. 1, 1. pkt., i lov om støtte til folkeoplysende

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Juli 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Indledning Nationalpark Vadehavet yder støtte i form af mindre beløb* til ikke-kommercielle

Læs mere

SLS-kasserer. En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse

SLS-kasserer. En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse SLS-kasserer En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse Indholdsfortegnelse Indledning 5 Kassereropgaver i SLS-lokalbestyrelsen 6 1. Ansøgning om støtte til lokalbestyrelsens drift (likvide

Læs mere

Bredbåndspuljen. Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal. Indhold. 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen? Opret din profil...

Bredbåndspuljen. Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal. Indhold. 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen? Opret din profil... Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Kontor/afdeling Center for Tele Dato 31. marts 2017 Indhold 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen?... 2 2. Opret din profil... 3 3. Opret

Læs mere

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven Brøndby Kommune Børne-, Kultur- og Idrætsforvaltningen Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1. Ansøgningsfrist

Læs mere

Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv

Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv Ansøgninger indsendes via et elektronisk ansøgningsskema, som findes på www.friluftsrådet.dk/tilskud. Dér kan du også læse om, hvad

Læs mere

Regnskabs- og revisionsbestemmelser. for det folkeoplysende foreningsarbejde & folkeoplysende voksenundervisning

Regnskabs- og revisionsbestemmelser. for det folkeoplysende foreningsarbejde & folkeoplysende voksenundervisning Regnskabs- og revisionsbestemmelser for det folkeoplysende foreningsarbejde & folkeoplysende voksenundervisning Indhold Regnskabs- og revisionsbestemmelser... 3 Bestemmelser gældende for alle tilskud...

Læs mere

TILSKUDSGUIDE. Sådan får du tilskud til din aftenskole

TILSKUDSGUIDE. Sådan får du tilskud til din aftenskole TILSKUDSGUIDE Sådan får du tilskud til din aftenskole 2 INDHOLD INDLEDNING... 4 HVAD KAN MAN FÅ TILSKUD TIL?... 5 BETINGELSER FOR AT FÅ TILSKUD... 5 ANSØGNINGSFRISTER... 5 TILSKUDSBEREGNING... 6 10 % DEBATPULJE...

Læs mere

Kerteminde LAG. Overskrift. Fra idé til ansøgning

Kerteminde LAG. Overskrift. Fra idé til ansøgning Kerteminde LAG Overskrift Fra idé til ansøgning Når du vil skrive en ansøgning til Kerteminde LAG.. Formålet med denne lille folder er at hjælpe projektansøgere med at få lavet gode ansøgninger til Kerteminde

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune Initialer: bhh Sag: 306-2012-16511 Dok.: 306-2012-286990 Oprettet: 28. november 2012 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Baggrund Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens

Læs mere

Lokaletilskud Til godkendte frivillige folkeoplysende foreninger i Favrskov Kommune

Lokaletilskud Til godkendte frivillige folkeoplysende foreninger i Favrskov Kommune Lokaletilskud Til godkendte frivillige folkeoplysende foreninger i Favrskov Kommune Februar 2015 Hvem kan få tilskud? 1. Godkendte frivillige folkeoplysende foreninger hjemmehørende i Favrskov Kommune.

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL KONSULENTVIRKSOMHED OG MEDARBEJDERUDDANNELSE I 2011

RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL KONSULENTVIRKSOMHED OG MEDARBEJDERUDDANNELSE I 2011 UNDERVISNINGSMINISTERIET Uddannelsesstyrelsen Afdelingen for almene uddannelser Vejledningskontoret Frederiksholm Kanal 26 1220 København K Maj 2011 RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL KONSULENTVIRKSOMHED OG

Læs mere

Regler. for. lokaletilskud til foreninger i. Halsnæs Kommune

Regler. for. lokaletilskud til foreninger i. Halsnæs Kommune Regler for lokaletilskud til foreninger i Halsnæs Kommune Indholdsfortegnelse Afsnit Emne Side 1. Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 2 2. Lokaletilskud 2 3. Andre lokaler 3 4. Fælles bestemmelser

Læs mere

CISV Fyn, bestyrelsesmøde onsdag d. 27. november kl.19.30, hos Cecilie (Bindekildevej 89, 5250 Odense SV)

CISV Fyn, bestyrelsesmøde onsdag d. 27. november kl.19.30, hos Cecilie (Bindekildevej 89, 5250 Odense SV) CISV Fyn, bestyrelsesmøde onsdag d. 27. november kl.19.30, hos Cecilie (Bindekildevej 89, 5250 Odense SV) Forslag de unge sætter sig med Christina og planlægger aktiviteter, mens de gamle tager alt det

Læs mere

Årsberetningen indberettes på en formular, som der linkes til fra Conventus.

Årsberetningen indberettes på en formular, som der linkes til fra Conventus. Notatark Sag: 00.00.00-ø40-1-12 Dato: 01.02.2016 Tilskudsregler for Kultur & Fritid 2016 Folkeoplysende foreninger En godkendt forening, der modtager kommunale tilskud skal senest den 1. maj indsende en

Læs mere

Huskeliste vedr. ansøgning, etablering og udbetaling til minivådområder

Huskeliste vedr. ansøgning, etablering og udbetaling til minivådområder Huskeliste vedr. ansøgning, etablering og udbetaling til minivådområder Februar 218 8-2 Vi har lavet en huskeliste over de ting, du som ansøger til minivådområdeordningen skal huske i dit projekt. Læs

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007 Referat fra møde i onsdag den 22. august 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden den 22.08.2007.... 3 2. FOU - Efterretningssager 22.08.07....

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet August 2018 Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Indledning Nationalpark Vadehavet yder støtte i form af mindre beløb* til ikke-kommercielle

Læs mere

Oplæg om DUFs InitiativStøtte. 21. Januar 2014 V. Konsulent Jakob Harbo Kastrup

Oplæg om DUFs InitiativStøtte. 21. Januar 2014 V. Konsulent Jakob Harbo Kastrup Oplæg om DUFs InitiativStøtte 21. Januar 2014 V. Konsulent Jakob Harbo Kastrup Kort om DUF DUF er en service- og interesseorganisation for 70 ungdomsorganisationer. DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet

Læs mere

Lokaletilskud til foreninger. for egne eller lejede lokaler

Lokaletilskud til foreninger. for egne eller lejede lokaler Lokaletilskud til foreninger for egne eller lejede lokaler Kort og godt om lokaletilskud Aarhus Kommune støtter børne- og ungdomsaktiviteter i henhold til Folkeoplysningsloven. Det sker primært på tre

Læs mere

Revision. Retningslinjer for revision af kommunale tilskud efter folkeoplysningsloven

Revision. Retningslinjer for revision af kommunale tilskud efter folkeoplysningsloven Revision Retningslinjer for revision af kommunale tilskud efter folkeoplysningsloven Godkendt af Folkeoplysningsudvalget i Hillerød den 12. januar 2012. REVISIONSVEJLEDNING... 3 KRAV TIL FORENINGEN...

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2016

GUIDE Udskrevet: 2016 GUIDE Sådan arbejder I med foreningens budgetter og regnskaber Udskrevet: 2016 Sådan arbejder I med foreningens budgetter og regnskaber Her finder du en af tre guide som viser, hvordan økonomi typisk styres

Læs mere

Almindelige bestemmelser

Almindelige bestemmelser Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige Udvalg (KBVU) Vejledning til ansøgning om støtte til egen rejse under 1 måneds varighed Marts 2015 Bevillingssektionen Strandboulevarden 49 2100 København Ø Telefon

Læs mere

Offentlig støtte til idrætsaktiviteter

Offentlig støtte til idrætsaktiviteter Offentlig støtte til idrætsaktiviteter Danmarks Idræts-Forbund gør det nemmere for dig Danmarks Idræts-Forbund har udarbejdet denne vejledning for at gøre det nemmere for de lokale idrætsforeninger at

Læs mere

Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune 1. FORMÅL Bestemmelserne i dette regelsæt fastsætter reglerne for støtte til Folkeoplysende Voksenundervisning. Reglerne følger Folkeoplysningsloven jævnfør lovbekendtgørelse nr. 535 af 14. juni 2004,

Læs mere

Retningslinjer for og vejledning til aktivitetstilskud i Ikast Brande Kommune

Retningslinjer for og vejledning til aktivitetstilskud i Ikast Brande Kommune Retningslinjer for og vejledning til aktivitetstilskud i Ikast Brande Kommune Denne vejledning er også gældende for foreninger som søger aktivitetstilskud til handicappede aktivitetsudøvere. Indledning

Læs mere

mvh. Christian Guldberg, hovedkoordinator for Invictus, Rollespilsfabrikkens ungdomsprojekt.

mvh. Christian Guldberg, hovedkoordinator for Invictus, Rollespilsfabrikkens ungdomsprojekt. From: Christian Guldberg Sent: 8. januar 219 19:4 To: Lone Rigmor Lundgreen Frandsen Subject: Invictus regnskab og evalueringsskema. Attachments: UVP Evalueringsskema projekt Invictus

Læs mere

Vejledning til ansøgningsskemaet for Hovedpuljen for frivilligt socialt arbejde ( 18-midler)

Vejledning til ansøgningsskemaet for Hovedpuljen for frivilligt socialt arbejde ( 18-midler) Vejledning til ansøgningsskemaet for Hovedpuljen for frivilligt socialt arbejde ( 18-midler) I kan bruge dette dokument til at forberede jeres ansøgning til Hovedpuljen for frivilligt socialt arbejde inden

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte fra Udlodningsmidler til Friluftsliv

Vejledning til ansøgning om støtte fra Udlodningsmidler til Friluftsliv Vejledning til ansøgning om støtte fra Udlodningsmidler til Friluftsliv Ansøgninger indsendes via et elektronisk ansøgningsskema, som findes på www.friluftsrådet.dk/tilskud. Dér kan du også læse om, hvad

Læs mere

Ny opdeling af retningslinjerne i - Formål - Målgruppe - Principper for tildeling - Administrative principper

Ny opdeling af retningslinjerne i - Formål - Målgruppe - Principper for tildeling - Administrative principper Ny opdeling af retningslinjerne i - Formål - Målgruppe - Principper for tildeling - Administrative principper Tidligere retningslinjer Foreslåede retningslinjer Det nye er Forenkling i overskrifter, der

Læs mere

Tilskudsregler for folkeoplysende voksenundervisning og debatskabende aktiviteter

Tilskudsregler for folkeoplysende voksenundervisning og debatskabende aktiviteter 1. HVEM KAN FÅ TILSKUD Foreninger der er godkendt af Folkeoplysningsudvalget og som tilbyder folkeoplysende voksenundervisning er tilskudsberettiget og har adgang til lokaler. For at blive godkendt og

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte fra Lokalforeningspuljen

Vejledning til ansøgning om støtte fra Lokalforeningspuljen Vejledning til ansøgning om støtte fra Lokalforeningspuljen Indhold 1. Indledning... 2 2. Formål... 2 3. Ansøgerkreds... 2 4. Ansøgningskriterier... 2 5. Forventede resultater... 2 6. Støtteegnede projekter...

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til projekter fra Udlodningsmidler til Friluftsliv

Vejledning til ansøgning om støtte til projekter fra Udlodningsmidler til Friluftsliv Vejledning til ansøgning om støtte til projekter fra Udlodningsmidler til Friluftsliv Ansøgninger om projekttilskud indsendes via et elektronisk ansøgningsskema, som findes på www.friluftsraadet.dk/tilskud.

Læs mere

VEJLEDNING TIL "Ansøgning om godkendelse som forening" Folkeoplysende voksenundervisning.

VEJLEDNING TIL Ansøgning om godkendelse som forening Folkeoplysende voksenundervisning. Foreninger, hvis hovedformål er at drive folkeoplysende voksenundervisning, skal have en bestyrelse på mindst 5 medlemmer samt vedtægter med et formuleret formål. Formålet med den folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Vejledning i at udfylde ansøgningsskema (AKA-puljen)

Vejledning i at udfylde ansøgningsskema (AKA-puljen) Vejledning i at udfylde ansøgningsskema (AKA-puljen) Inden du går i gang med at udfylde ansøgningsskemaet, bør du læse denne vejledning og puljens retningslinjer igennem. Vær opmærksom på, hvornår der

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2018

GUIDE Udskrevet: 2018 GUIDE Sådan arbejder I med foreningens budgetter og regnskaber Udskrevet: 2018 Indhold Sådan arbejder I med foreningens budgetter og regnskaber............................. 3 2 Guide Sådan arbejder I med

Læs mere

Samling for kasserere og formænd 2015

Samling for kasserere og formænd 2015 Samling for kasserere og formænd 2015 Program Kl. 18 Velkomst & Middag En lokalforening i en lokal kirke Hvilke krav stiller jeres kommune? Digitale børneattester Ca. kl. 20 - Kaffe AKBU s krav til lokalforeningen

Læs mere

DUAB-retningslinie nr. 5 til afdelingsbestyrelserne: Sådan bruges afdelingsbestyrelsens rådighedsbeløb

DUAB-retningslinie nr. 5 til afdelingsbestyrelserne: Sådan bruges afdelingsbestyrelsens rådighedsbeløb Hellerup 10.01.2008 DUAB-retningslinie nr. 5 til afdelingsbestyrelserne: Sådan bruges afdelingsbestyrelsens rådighedsbeløb Kære afdelingsbestyrelse DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier,

Læs mere

Sådan leder du et forumspil!

Sådan leder du et forumspil! Sådan leder du et forumspil! En praktisk vejledning i hvordan du leder en gruppe igennem forumspil - beregnet til 9. eller 10. klasses elever skrevet af Peter Frandsen, Forumkonsulent p@frandsen.mail.dk

Læs mere

Vejledning fritidsportal. Sådan logger du på, ændrer, indberetter, søger tilskud m.m.

Vejledning fritidsportal. Sådan logger du på, ændrer, indberetter, søger tilskud m.m. 2017 Vejledning fritidsportal Sådan logger du på, ændrer, indberetter, søger tilskud m.m. Indholdsfortegnelse Side Login. 3 Foreningsliste.. 4 Arrangementer... 5 Profil. 6 Foreningsoplysninger. 6 Tilskud

Læs mere

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED KULTUR OG FRITID RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED GODKENDT I BYRÅDET DEN 27. NOVEMBER 2012 1 BAGGRUND Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens 6 en årlig beløbsramme

Læs mere

Interviewguide for sexarbejdere

Interviewguide for sexarbejdere Interviewguide for sexarbejdere Der er rigtig mange, som gerne vil i kontakt med sexarbejdere. Det oplever vi I SIO særligt meget fordi vi modtager mange forespørgsler på om vi kan videreformidle kontakten.

Læs mere

Vejledning om ansøgning til Handicappuljen 2015 15.64.07.10. Ansøgningsfrist 1. december 2014

Vejledning om ansøgning til Handicappuljen 2015 15.64.07.10. Ansøgningsfrist 1. december 2014 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Vejledning om ansøgning til Handicappuljen 2015 15.64.07.10. Ansøgningsfrist 1. december 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 2 2

Læs mere

Udgivet af De grønne pigespejdere Arsenalvej 10 1436 København K Tlf. 3312 9538. Foto Sanne Vils Axelsen

Udgivet af De grønne pigespejdere Arsenalvej 10 1436 København K Tlf. 3312 9538. Foto Sanne Vils Axelsen Vejledning for kasserer August 2011 Udgivet af De grønne pigespejdere Arsenalvej 10 1436 København K Tlf. 3312 9538 Foto Sanne Vils Axelsen Indhold Hverdagens opgaver... 4 Tilskudsordning... 4 Årsregnskab

Læs mere

Tilskudsguide. Sådan får du tilskud til din aftenskole

Tilskudsguide. Sådan får du tilskud til din aftenskole Tilskudsguide Sådan får du tilskud til din aftenskole Tilskudsguide_aftenskoler_2015.indd 1 29-10-2014 10:29:07 I denne folder får du overblik over de tilskudsmuligheder, der er for aftenskoler inden for

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2014-2017

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2014-2017 F = for (forslaget indgår i prioriteringsrummet) I = imod (forslaget indgår ikke i prioriteringsrummet) U = undlader at stemme Center 2014 2015 2016 2017 A C V Kultur- og Fritidsudvalgets indstilling Antal

Læs mere

Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet 2019

Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet 2019 Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet 2019 Formålet med skemaet er at indsamle detaljerede oplysninger om tilskud, aktiviteter og deltagere i den folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven Reviderede retningslinier for tilskud til foreninger i henhold til Folkeoplysningsloven 2008 1 Godkendelse af folkeoplysende foreninger...3 1.1 Der ydes tilskud til...3 1.2 Der ydes ikke tilskud til...3

Læs mere

1 Indledning Baggrund Puljens formål og målgruppe Ansøgerkreds Projektperiode Vurdering af ansøgninger...

1 Indledning Baggrund Puljens formål og målgruppe Ansøgerkreds Projektperiode Vurdering af ansøgninger... Sundheds- og Ældreministeriet Dato: xx. 2017 Puljeopslag Udvikling af bedre rammer om det gode måltid for ældre ( 16.65.30.35.) Ansøgningsfrist d. 15. november 2017 kl. 12:00 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...

Læs mere

LMBU. Hvordan man kan oprette sin klub som en lokalforening i LMBU. Foreningsguide for LMBU 1

LMBU. Hvordan man kan oprette sin klub som en lokalforening i LMBU. Foreningsguide for LMBU 1 Foreningsguide for LMBU Hvordan man kan oprette sin klub som en lokalforening i LMBU Foreningsguide for LMBU 1 2 Foreningsguide for LMBU DET ER IKKE Særlig SVÆRT Generalforsamlinger, foreninger, kontingent,

Læs mere

Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed

Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed Skanderborg Kommune Vedtaget af Skanderborg Kommune den 27. marts 2014 1 Tilskud til den folkeoplysende virksomhed Indledende bemærkninger Nærværende regelsæt

Læs mere

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Folkeoplysende Voksenundervisning godkendt i KB 201108 1 INDHOLD: Formål... 3 Hvem kan få tilskud... 3 Hvad ydes der tilskud

Læs mere

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Godkendt i EKFU120814 (dok 480-2014-901417) 1 INDHOLD: Formål... 3 Hvem kan få tilskud... 3 Hvad ydes der tilskud til...

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget. Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for tilskud. gældende pr. 1. januar 2019.

Kultur- og Fritidsudvalget. Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for tilskud. gældende pr. 1. januar 2019. Kultur- og Fritidsudvalget Puljen til kulturelle formål Retningslinjer for tilskud gældende pr. 1. januar 2019. Indhold Baggrund...2 Prioriterede fokusområder, som du skal forholde dig til i ansøgningen...3

Læs mere

for egne eller lejede lokaler

for egne eller lejede lokaler for egne eller lejede lokaler Kort og godt om lokaletilskud Århus Kommune støtter børne- og ungdomsaktiviteter i henhold til Folkeoplysningsloven. Det sker primært på tre måder, nemlig ved at yde tilskud

Læs mere

GODE RÅD TIL MØDELEDER

GODE RÅD TIL MØDELEDER GODE RÅD TIL MØDELEDER Dette dokument er beregnet til dig som mødeleder. Dokumentet giver dig alle de nødvendige oplysninger og gode råd, så du bedst muligt kan forberede og afholde mødet. Det forventes

Læs mere

Principper for tildeling af tilskud

Principper for tildeling af tilskud Tilskud til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i lov om social service Ansøgningsfrist mandag den 1. september 2014 Ansøgningsskemaet downloades og gemmes som et Word dokument, der navngives med foreningens

Læs mere

Guide til arrangører fra idé til udførelse

Guide til arrangører fra idé til udførelse Guide til arrangører fra idé til udførelse Har du planer om at afholde et arrangement eller en event men i tvivl om hvad og hvordan? Vi har lavet en lille hjælpeguide, som kan hjælpe dig godt i gang og

Læs mere

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Vejledning til ansøgning om støtte til etablering af hjemmeside med aktivitets- og foreningstilbud til ældre 15.75.40.10 (Puljen genudmeldes

Læs mere

1 Formål. 2 Virksomhedens omfang

1 Formål. 2 Virksomhedens omfang Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Vallensbæk kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen

Læs mere

DOF GUIDE TIL STRATEGISK FUNDRAISING. Udarbejdet af TILSKUDSBASEN.DK

DOF GUIDE TIL STRATEGISK FUNDRAISING. Udarbejdet af TILSKUDSBASEN.DK DOF GUIDE TIL STRATEGISK FUNDRAISING Udarbejdet af TILSKUDSBASEN.DK 2014 STRATEGISK FUNDRAISING Strategisk fundraising bør være en integreret del af foreningens daglige kultur. Den strategiske fundraising

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 13.05.2009 kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Gitte Overgaard, Ole Olesen Indholdsfortegnelse: 169. Meddelelser og orientering... 3

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte til folkeoplysende voksenundervisning og frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde

Bekendtgørelse om støtte til folkeoplysende voksenundervisning og frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Side: 1.1 Dato: 1.10.2007 Bekendtgørelse nr. 1700 af 19. december 2006 Bekendtgørelse om støtte til folkeoplysende voksenundervisning og frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde (folkeoplysningsbekendtgørelsen)

Læs mere