Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet"

Transkript

1 Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:30 Mødet afsluttet: kl Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Laila Zielke Pkt. Tekst Side 1 Mølgårdsvej 2, Åbyen - Vedtagelse af planer for ferie- og fritidsanlæg 2 2 Vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan nr L03 for et 6 boligområde ved Toftagervej, Hirtshals 3 Brinken samt Svanelundsvej 37, Hjørring. Anmodning om 9 udarbejdelse af lokalplan for et revideret projekt for etageboliger, nedtrappet fra 3 til i 2 etager. 4 Vedtagelse af plangrundlag for opstilling af vindmøller på Hirtshals 12 Havn 5 Forslag til temaplan for den fremtidige vindmølleplanlægning 17 6 Proces for ny strategisk energiplan for Hjørring Kommune 20 7 Kompetenceplan for Teknik- og Miljøområdet Frigivelse af midler til sideudvidelse af Gårestrupvej 26 9 Parkering i Hjørring Bestyrelse Naturmødet Udpegning af repræsentation fra 34 Teknik- og Miljøudvalget 11 Natur Folkemødet, frigivelse af anlægsbevilling Budgetproces og tidsplan for budget Matchningsmidler Uggerby, nyt gulv i Borgenes Hus Ansøgning om matchningsmidler Hundelev, Motions- og 42 fitnesscenter 15 Ansøgning om støtte til vinterbaderhus i Hirtshals Ansøgning om matchningsmidler - Lønstrup, renovering af den gamle 49 redningsstation 17 Ansøgning om matchningsmidler - Vejby, færdiggørelse af grønt 52 område 18 Frigivelse af anlægsbevilling til områdefornyelsen i Løkken Teknik- og Miljøudvalget - Orienteringspunkter

2 Side P Mølgårdsvej 2, Åbyen - Vedtagelse af planer for ferie- og fritidsanlæg Resumé Forslag til kommuneplantillæg nr. 11 og forslag til lokalplan nr L01 har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger. Kommunen har modtaget 6 indsigelser til planforslagene. Der skal tages stilling til, om planerne skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af vedtagelse. Sagsfremstilling Formålet med lokalplanen er at udlægge området til ferie- og fritidsformål. Det er planen at indrette ejendommen med mulighed for overnatning både ved opstilling af feriehytter og ved etablering af en autocamperplads. Der skal ligeledes være mulighed for gårdbutik og bespisning. Vejadgangen til området skal ske fra Uggerbyvej/Mølgårdsvej. Lokalplanen giver mulighed for alternative adgange. Ved anlæg af ny adgang skal der tages højde for at sikre stiforbindelsen nord for ejendommen som sikker skolevej. Planforslagene har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger fra 3. januar 2018 til 28. februar I den periode har kommunen modtaget 6 indsigelser/ bemærkninger, som bl.a. omhandler adgangsforhold, støjafskærmning og bilag IV-arter. EF-Habitatdirektivets bilag IV-arter Miljøstyrelsen bemærker, at det skal fremgå af kommuneplantillægget, at der er foretaget en vurdering af, om planerne kan medføre beskadigelse eller ødelæggelse af yngle- eller rasteområder for bilag IV-arter. Administrationen vurderer, at bemærkningen imødekommes ved at redigere teksten i kommuneplantillægget og lokalplanens redegørelse, jf. bilag 1 Kommuneplantillæg og bilag 2 - Lokalplanen s. 25, EF-Habitatdirektivets bilag IV-arter. Administrationen anbefaler at tilføje teksten i kommuneplantillægget og lokalplanens redegørelse.

3 Adgangsforhold Vejdirektoratet bemærker, at en vejadgang fra samkørselsanlægget ligger for tæt på motorvejen, og at den foreslåede vejadgang bør tages ud af lokalplanen. Hjørring Kommune Side 3. En nabo gør opmærksom på en adgang over en markvej, som beskrevet i lokalplanen, ikke er en mulighed, dels på grund af vejens beskaffenhed, dels på grund af en servitut, der ikke giver mulighed for denne adgang. Administrationen vurderer, at den alternative vejadgang kan tages ud af lokalplanen. I lokalplanen er adgangsmulighederne afsøgt, og så vidt at adgangen fra samkørselsanlægget på et tidspunkt måtte blive aktuel, kan adgangen søges etableret efter forhandling med Vejdirektoratet. Vejadgangen over en markvej kan ligeledes tages ud af beskrivelsen i lokalplanen. Administrationen anbefaler, at indsigelserne imødekommes ved at tage nævnte vejadgange ud af lokalplanens redegørelsesdel. Naboer på Violvej ønsker sikkerhed for, at stien, der krydser Mølgårdsvej, fortsat vil være en sikker skolevej. Administrationen vil løbende være opmærksom på, om der bør laves tiltag, der kan sikre trafikafviklingen, uden at der sker uheld. Administrationen anbefaler at den foreslåede adgangsvej fra samkørselsanlægget og den foreslåede adgangsvej over markvej tages ud af lokalplanens bestemmelse i 8.1, og at lokalplanen konsekvensrettes. Støjafskærmning Vejdirektoratet bemærker desuden, at det er Hjørring Kommune, der gennem lokalplanen skal sikre den fremtidige anvendelse mod støjgener, og at Vejdirektoratet ikke deltager økonomisk i forbindelse med eventuel støjafskærmning. Naboerne på Violvej er bekymrede for, at der kommer støj fra ferie- og fritidscentret. Administrationen vurderer, at lokalplanens bestemmelser om støjafskærmning sikrer lokalplanområdet mod støj fra den omgivende trafik. Ferie- og fritidscentret er på den ene side en støjfølsom anvendelse, men kan på den anden side også selv støje. Hjørring Kommune kan ikke på forhånd stille krav om støjafskærmning i forhold til naboer. I tilfælde af støjgener for naboer vil sagen blive behandlet efter reglerne i Miljøbeskyttelsesloven.

4 Øvrige bemærkninger Banedanmark meddeler, at de ikke har bemærkninger til planforslagene. Hjørring Kommune Side 4. LandboNord har gjort opmærksom på, at driften af de omliggende markarealer, og udviklingen på disse arealer, kan være i konflikt med interesserne for et ferieog fritidsanlæg. Vejdirektoratet foreslår, at det tilføjes lokalplanens redegørelse, at Vejdirektoratet fører tilsyn med skiltning i det åbne land langs med statsvejene. Vejdirektoratet gør opmærksom på, at de er påtaleberettigede på en servitut om færdselsret tinglyst 20. juni Administrationen anbefaler at Vejdirektoratet på servitutredegørelsen i lokalplanen nævnes som påtaleberettiget ved servitut af 20. juni 2007, og at det tilføjes lokalplanens redegørelse, at Vejdirektoratet er myndighed omkring skiltning mod statsveje. De anbefalede ændringer medfører ikke supplerende høring. Lovgrundlag Planloven 27. Lov om Miljøvurdering af planer og programmer 4. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Denne plan er omfattet af Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget en screening af planernes mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering.

5 Afgørelsen om ikke at udarbejde en miljørapport har været annonceret samtidig med den offentlige høring af planforslagene. Afgørelsen er ikke blevet påklaget, og klagefristen er udløbet. Hjørring Kommune Side 5. Bilag 1. Kommuneplantillæg nr. 11 for Ferie- og fritidsanlæg ved Mølgårdsvej 2, Åbyen 2. Lokalplan nr L01 for Ferie- og fritidsanlæg ved Mølgårdsvej 2, Åbyen 3. Behandling af indkomne indsigelser/bemærkninger. 4. Kopi af indsigelser/bemærkninger. Direktionen indstiller: at de anbefalede ændringer vedrørende adgangsforhold, støjafskærmning og truede dyrearter indarbejdes i lokalplanen og kommuneplanen, at Teknik- og Miljøudvalget fremsender kommuneplantillæg nr. 11 for Ferie- og fritidsanlæg ved Mølgårdsvej 2, Åbyen til Byrådet med anbefaling af vedtagelse, og at Teknik- og Miljøudvalget fremsender lokalplan nr. nr L01 for Ferie- og fritidsanlæg ved Mølgårdsvej 2, Åbyen til Byrådet med anbefaling af vedtagelse. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Der er ønske om trafikmåling i forhold til sikker skolevej, inden projektet igangsættes, som grundlag for senere opfølgning. Laila Zielke deltog ikke i mødet.

6 Side P Vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan nr L03 for et boligområde ved Toftagervej, Hirtshals Resumé Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 og forslag til lokalplan nr L03 har været fremlagt i offentlig høring i 4 uger. Kommunen har modtaget 1 høringssvar til planforslagene. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om planerne skal vedtages. Sagsfremstilling Baggrunden for udarbejdelse af lokalplanen og kommuneplantillægget er kommunens salg af arealet med den tidligere pedelbolig. De nye ejere har ansøgt om udarbejdelse af lokalplan, og kommunen har samtidig et ønske om at udstykke boliger langs Toftagervej. Planforslagene har været fremlagt i offentlig høring i 4 uger fra 15. januar 2018 til 12. februar Kommunen har modtaget 1 høringssvar, som omhandler etageantal. Etageantal Indsigerne ønsker ikke boliger i op til 2 etager. Administrationen vurderer, at det er et begrænset antal nye boliger, der vil komme, og de nye boliger vil afslutte et eksisterende boligområde, hvor bebyggelse er opført i 1-1,5 etager. Derfor kan etageantallet med fordel nedsættes for at indpasse de nye bebyggelser i området i forhold til højden og etageantallet. Administrationen anbefaler, at indsigelsen imødekommes ved at ændre det maksimale etageantal til max. 1,5 etager i lokalplanen og kommuneplantillægget. De oprindelige 2 etager skyldes den generelle byggeret på 2 etager. Bygherre for delområde II er positivt indstillet over for en nedsættelse af etageantallet til 1,5 etager. De anbefalede ændringer medfører ikke supplerende høring.

7 Kompetence Teknik- og Miljøudvalget har kompetencen til at sende ukomplicerede lokalplanforslag og kommuneplantillæg i høring og efterfølgende vedtage forslagene, hvis der i offentlighedsfasen ikke er indkommet særligt mange eller principielle indsigelser eller ændringsforslag. Hjørring Kommune Side 7. Lovgrundlag Planloven 27. Lov om miljøvurdering af planer og programmer 4. Økonomi Arealet i delområde I ejes af Hjørring Kommune. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Denne plan er omfattet af Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget en screening af planernes mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Afgørelsen om ikke at udarbejde en miljørapport har været annonceret samtidig med den offentlige høring af planforslagene. Afgørelsen er ikke blevet påklaget, og klagefristen er udløbet.

8 Bilag 1. Kommuneplantillæg nr Boligområde, Emmersbæk, Hirtshals. 2. Lokalplan nr L03 - Boligområde (åben-lav og tæt-lav) ved Toftagervej, Hirtshals. 3. Kopi af indsigelser/bemærkninger. Hjørring Kommune Side 8. Direktøren for Teknisk Forvaltning indstiller, at de anbefalede ændringer vedrørende det maksimale etageantal indarbejdes i lokalplanen og kommuneplantillægget, at Teknik- og Miljøudvalget vedtager kommuneplantillæg nr Boligområde, Emmersbæk, Hirtshals, og at Teknik- og Miljøudvalget vedtager lokalplan nr L03 - Boligområde (åben-lav og tæt-lav) ved Toftagervej, Hirtshals. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen. Laila Zielke deltog ikke i mødet.

9 Side P Brinken samt Svanelundsvej 37, Hjørring. Anmodning om udarbejdelse af lokalplan for et revideret projekt for etageboliger, nedtrappet fra 3 til i 2 etager. Resumé I overensstemmelse med Teknik og Miljøudvalgets beslutning 7. februar 2018 har bygherrer revideret projektet til bebyggelse i 2 etager. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om lokalplanen kan igangsættes for det reviderede projekt. Sagsfremstilling Baggrund Teknik og Miljøudvalget har på møde 21. juni 2017 truffet beslutning om, at der kan udarbejdes lokalplan for etagebebyggelse i 2-3 etager i overensstemmelse med kommuneplanens ramme. På baggrund af en række bemærkninger fra naboer i forbindelse med en efterfølgende høring, besluttede Teknik- og Miljøudvalget på møde 7. februar 2018, at der skal ske tilpasning af det forelagte projekt i 3 etager vedrørende terræn og omgivelser, og at der maksimalt kan arbejdes videre med 2 etager. Det tilrettede projekt Bygherrer har på baggrund af Teknik- og Miljøudvalgets beslutning tilrettet projektet, således at byggeriet nu er trappet ned fra 3 etager til 2 etager. Projektet består fortsat af tre bygninger i en moderne arkitektur og med materialer i tegl og træ. Samtidig med at bygningerne er blevet en etage lavere, er de også tilpasset hinanden størrelsesmæssigt og placeret med samme indbyrdes afstand. 2 bygninger er blevet lidt bredere, mens én er blevet lidt smallere. Det har givet mindre luft bygningerne imellem og dermed smallere udsigtskiler for bagved liggende naboer. Den østligste bygning er af hensyn til udsigten for Brinken 19 trukket længere tilbage på grunden, og dermed lidt højere op i terrænet. Husets tagflade vil dog ligge lavere end tagryggen på det eksisterende hus på grunden. Projektet indeholder lejligheder, mod i det tidligere forslag.

10 Administrationen anbefaler Administrationen vurderer, at der med det reviderede projekt er søgt at imødekomme Teknik- og Miljøudvalgets beslutning om et reduceret etageantal og en bedre tilpasning til terræn og omgivelser. Samtidig er der arbejdet bedst muligt på at imødekomme de indkomne bemærkninger. Hjørring Kommune Side 10. Det reducerede byggeri er desuden under 8 m højt og er dermed i overensstemmelse med den tinglyste deklaration omkring bygningshøjde og etageantal. Administrationen anbefaler derfor at igangsætte lokalplanarbejdet på baggrund af det reviderede projekt. Lovgrundlag Planloven 13. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Oversigtskort. 2. Det tilrette projekt, marts Projekt behandlet af Teknik- og Miljøudvalget 7. februar 2018.

11 Direktøren for Teknisk Forvaltning indstiller, at der udarbejdes lokalplan for etagebebyggelse i 2 etager i overensstemmelse med det tilrettede projekt ved Brinken og Svanelundsvej 37, Hjørring. Hjørring Kommune Side 11. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen. Laila Zielke deltog ikke i mødet.

12 Side P Vedtagelse af plangrundlag for opstilling af vindmøller på Hirtshals Havn Resumé Forslag til kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2016 og lokalplan nr L03 med tilhørende miljørapport har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger. Kommunen har modtaget 18 tilbagemeldinger. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om planerne skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af vedtagelse. Sagsfremstilling På den nordøstlige del af Hirtshals Havn, langs den nye ydermole er der i kommuneplanen udlagt et potentielt vindmølleområde. Hirtshals Havn har søgt om tilladelse til at opstille 3 til 4 vindmøller med en totalhøjde på max. 150 m og en effekt på min. 3,3 MW. Kommuneplantillæg, lokalplan og miljørapport er udarbejdet i samarbejde med Hirtshals Havn og havnens rådgivere. Udarbejdelse af plangrundlaget Udarbejdelse af plangrundlaget er igangsat i sommeren 2015 af Teknik- og Miljøudvalget. Beskrivelse af plangrundlag Plangrundlaget beskriver og belyser et hovedprojekt med 4 vindmøller og et alternativ med 3 møller. I miljørapporten er der yderligere beskrevet et alternativ med 3 møller, hvor den sydligste mølle i opstillingen med 4 møller er udtaget, hvorfor møllerne i dette alternativ står mere koncentreret og med større afstand til bl.a. virksomheden Nordic Seafood (se bilag 1). I alle projekterne er vindmøllerne opstillet i en buet opstillingsrække langs den nye ydermole, og således, at der imellem to af møllerne er reserveret areal til det ansøgte LBNG-anlæg.

13 Hirtshals Havn har med henblik på at udvide antallet af mulige mølleproducenter og -typer ønsket at få mulighed for møller med en større rotor end kommuneplanens retningslinjer giver mulighed for, samt mulighed for at opstille en meteorologisk målemast. Kommuneplanens retningslinjer er tilrettet i forhold til ansøgers ønske til rotorstørrelse og er belyst i miljørapporten med visualiseringer. En eventuel målemast skal stå vest for den vestligste mølle og forventes opstillet for en kortere tidsperiode og nedtages efter endt brug. Hjørring Kommune Side 13. Plangrundlaget har været offentliggjort i 8 uger i april-juni Som en del af offentlighedsfasen er der afholdt et borgermøde på Nordsøen, hvor ca. 70 borgere deltog, samt et informationsmøde, hvor de nærmeste naboerhverv var inviteret. Kommunen har modtaget 18 tilbagemeldinger til de fremlagte planer. Tilbagemeldingerne kan ses i bilag 4, og i bilag 5 giver administrationen et kort resume at tilbagemeldingerne inkl. administrationens bemærkninger. Der er modtaget én veto-indsigelse fra Forsvarets Ejendomsstyrelse, da det blev vurderet, at sandsynligheden for møllerne vil forstyrre radarbilledet fra den radar, der er placeret syd for Horne ved Engbjerg, og som overvåger skibstrafikken ud for Hirtshals, er uacceptabel. Administrationens bemærkninger til veto-indsigelsen Hjørring Kommune har holdt flere møder med styrelsen og fået udarbejdet analysemateriale, der belyser bl.a. omfanget at den forstyrrelse af radarbilledet, som vindmøllerne vurderes at give anledning til. Der foreligger en klar aftale med Forsvarets Ejendomsstyrelse om, at veto ophæves med indgåelse af aftale med Hjørring Kommune og Hirtshals Havn om opstilling af en supplerende radar på havnen, der kan give et radarbillede af det havområde, hvor vindmøllerne vil give et forstyrret billede - det vil sige havområdet bag vindmøllerne i forhold til radaren på Engbjerg. Som en del af denne aftale foreslås lokalplanens 12.1 tilrettet, så det bliver en forudsætning for ibrugtagning af vindmølle, at der er etableret og ibrugtaget en supplerende radar, samt note om, at jf. Planlovens 19 stk. 3 kan en kommune kun dispensere fra en lokalplanbestemmelse, hvis indhold er fastlagt efter aftale med en statslig myndighed, hvis denne myndighed meddeler samtykke til dispensationen. Hjørring Kommune kan derfor ikke uden samtykke fra Forsvaret dispensere fra lokalplanens 12.1.

14 Administrationens bemærkninger til øvrige tilbagemeldinger Der gøres opmærksom på, at der ikke er modtaget tilbagemeldinger fra beboere i Hirtshals by. Hjørring Kommune Side 14. Af øvrige tilbagemeldinger skal nævnes flere fra sommerhusområdet Kjul, dels fra områdets 3 grundejerforeninger og dels en række ejere. De ønsker alle, at der ikke opstilles vindmøller på Hirtshals Havn på grund af støjen fra møllerne, og den landskabelige effekt, bl.a. udsigten fra sommerhusområdet. Der er en tilbagemelding fra Nordic Seafood og virksomhedens ansatte, hvor de påpeger, at et tæt naboskab med den sydligste af møllerne kan være problematisk for virksomhedens indendørs arbejdsmiljø. Det er administrationens vurdering, at øvrige tilbagemeldinger ikke giver anledning til ændring af plangrundlaget. Forslag til tilretning af plangrundlaget Kommuneplantillægget foreslås vedtaget uden ændring i forhold til det offentliggjorte forslag, dog redaktionel tilretning i forhold til, at Kommuneplan 2016 har afløst Kommuneplan Lokalplanen foreslås tilrettet som beskrevet tidligere vedrørende vetoindsigelsen, samt at lokalplanens bestemmelser tilrettes, så alternativet med 3 vindmøller udgår i sin helhed (dvs. bestemmelserne 3b til 5b og bilag 1b). Denne tilretning forhindrer ikke, at det eventuelt ender med, at der blot opstilles 3 vindmøller, da det er lokalplanens forudsætning, at der som minimum skal opstilles 3 vindmøller. Lovgrundlag Planloven 27. Lov om Miljøvurdering af planer og programmer 4, bl.a. sammenfattende redegørelse i henhold til 9, stk. 2. Energipakken for Hjørring Kommune, der er vedtaget af Byrådet i april Økonomi

15 Side 15. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser De to planer er omfattet af Lov om miljøvurdering af planer og programmer og bekendtgørelse om vurdering af visse anlægs virkninger på miljøet (VVM). Der er derfor udarbejdet en miljørapport, der blev fremlagt samtidig med planforslagene, og en sammenfattende redegørelse, hvor der er redegjort for processen, bl.a. hvordan miljøhensyn er indarbejdet i planerne. Opstilling af 4 vindmøller vil resultere i en årlig el-produktion på ca. 205 TJ, svarende til elforbruget i ca husstande og en mindre årlig udledning af bl.a. CO2. Det er kommunens målsætning jf. Energipakken, at el fra vindmøller i 2025 udgør TJ, svarende til 60 % af kommunens samlede elforbrug i Status på sundhedsundersøgelsen er, at 1. del netop er offentliggjort i et internationalt videnskabeligt tidsskrift. 1. del omhandler potentielle korttidseffekter af vindmøllestøj, og senere offentliggøres en artikel, hvor langtidseffekterne belyses. Forskerne konkluderer, at undersøgelsen ikke har givet afgørende bevis for en sammenhæng mellem udsættelse for vindmøllestøj og udløsning af blodprop i hjertet eller slagtilfælde. Undersøgelsens øvrige dele forventes offentliggjort i løbet af 2018 og Bilag 1. Oversigtskort hovedforslag med 4 møller og 1 alternativ med 3 møller. 2. Kommuneplantillæg nr. 4 Vindmøller på Hirtshals havn. 3. Lokalplan nr L03 4 vindmøller på Hirtshals havn tilrettet som foreslået. 4. Modtagne tilbagemeldinger. 5. Kort resume af indkomne tilbagemeldinger med administrationens bemærkninger. 6. Sammenfattende redegørelse vedr. miljøvurderingen. 7. Lokalplan nr L03 - Det fremlagte forslag.

16 Side 16. Direktionen indstiller, at de anbefalede ændringer vedrørende tilretning indarbejdes i lokalplanen i forhold til veto-indsigelsen, og at alternativet med 3 møller udgår i sin helhed (Bilag 7, side 13), at Teknik- og Miljøudvalget fremsender kommuneplantillæg nr. 4 Vindmøller på Hirtshals Havn til Byrådet med anbefaling af vedtagelse, og at Byrådet skal tage endelig stilling til antal møller, som kan være 3 eller 4. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Et flertal i Teknik- og Miljøudvalget anbefaler, at Byrådet drøfter antallet af møller med udgangspunkt i, at der arbejdes videre med fire møller. Michael Engbjerg ønsker som udgangspunkt tre møller med forventning om, at tre møller kan give den samme effekt som fire. Til Byrådets behandling ønsker Teknik- og Miljøudvalget, at der er supplerende beskrivelse af effekten ved opstilling af henholdsvis tre og fire møller. Laila Zielke deltog ikke i mødet.

17 Side P Forslag til temaplan for den fremtidige vindmølleplanlægning Resumé Der skal tages stilling til, om man vil anbefale Byrådet at forslag til temaplan for den fremtidige vindmølleplanlægning offentliggøres i 8 uger. Sagsfremstilling GENOPTAGET PUNKT Baggrunden for temaplanen I forbindelse med udarbejdelse af Kommuneplan 2016 blev det besluttet, at den fremtidige vindmølleplanlægning ikke var en del af kommuneplanrevisionen. I stedet skal der i planperioden frem til næste kommuneplanrevision udarbejdes en temaplan for den fremtidige vindmølleplanlægning med store vindmøller. Teknik- og Miljøudvalget har løbende drøftet principperne for planlægningen. Beskrivelse af planforslaget Det er Hjørring Kommunes målsætning, at el produceret på vindmøller i 2025 skal udgøre TJ. Det betyder, at der frem mod 2025 skal opstilles ca. 25 store vindmøller med en effekt på min. 3,3 MW. 14 af disse møller er opstillet i 2016 og Den fremtidige vindmølleplanlægning baseres på følgende principper: Koncentration af vindmøller i færre vindmølleparker, der skal bestå af min. 5 vindmøller og/eller en effekt på min. 16,5 MW. Udbygning af eksisterende vindmølleparker med nyere vindmøller foretrækkes. Vindmølleparker foretrækkes placeret i nærheden af støjende lokaliteter. Der kan ikke placeres nye vindmølleparker nærmere kysten end 5,0 km. Vindmølleprojekter med et lokalt forankret ejerskab foretrækkes. Kommunen kan indgå i en understøttende rolle til sikring af lokale projekter, hvor det er nødvendigt for et projekts realisering. Undersøgelse af mulighederne for etablering af en VE-fond eller lignende til støtte af lokale projekter.

18 Der udpeges ikke nye potentielle vindmølleområder med en geografisk afgrænsning, hvor en planlægning skal afklare, om der kan opstilles vindmøller. Dog videreføres de udpegede områder ved Hirtshals Havn, hvor der er igangværende planlægning, og området mellem Sdr. Rubjerg og Vejby, hvor der aktuelt er søgt om igangsætning af planlægning for 4 vindmøller. Hjørring Kommune Side 18. Forslaget foreslås offentliggjort i 8 uger, hvor der midtvejs afholdes et borgermøde. Temaplanen er et kommuneplantillæg, der i fuldt omfang erstatter indholdet i Kommuneplan 2016 om de store vindmøller. [Tilføjet 20. marts 2018: Oplægget til temaplan har været sendt til drøftelse i de politiske grupper. Administrationen har efter konkret henvendelse foretaget en tilretning af temaplanens retningslinje 26.4 vedr. udseende og opstillingsmønster i vindmølleparker med henblik på mulighed for harmoniforhold med en rotordiameter på max. 136 m. Bilag er tilrettet på denne baggrund, se bilag 2. Desuden ønskes en drøftelse af principperne om etablering af en VE-Fond]. Lovgrundlag Planlovens 23c og 24 om udarbejdelse af kommuneplantillæg. Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter 8-11 om miljøvurdering, screening, høring af myndigheder og andre interesseorganisationer, samt offentliggørelse. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser

19 Side 19. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget screening af planens mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Bilag 1. Forslag til temaplan for den fremtidige vindmølleplanlægning, Kommuneplantillæg nr. 18 til Kommuneplan [Tilføjet 20. marts 2018: 2. Forslag til temaplan for den fremtidige vindmølleplanlægning tilrettet vedr. rotordiameter, Kommuneplantillæg nr. 18 til Kommuneplan 2016.] Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget fremsender temaplan for den fremtidige vindmølleplanlægning til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger. Historik Teknik- og Miljøudvalget , 7. februar 2018: Forslaget blev drøftet og genoptages på et senere møde i Teknik- og Miljøudvalget. Oplæg til drøftelse sendes frem til de politiske grupper. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen, med præcisering af, at der arbejdes med et mål om minimum TJ. Der er med behandlingen ikke taget stilling til etablering af VE-Fond. Laila Zielke deltog ikke i mødet.

20 Side P Proces for ny strategisk energiplan for Hjørring Kommune Resumé I 2012 vedtog Byrådet den første strategiske energiplan for Hjørring Kommune. Siden planen blev vedtaget er der sket meget nyt på energiområdet, og derfor er det nødvendigt at udarbejde en ny og opdateret plan. Der skal tages stilling til, om man vil anbefale Byrådet, at arbejdet med den nye plan sættes i gang, og at arbejdet skal følge den af administrationen udarbejdede tidsplan. Sagsfremstilling I 2012 vedtog Byrådet den første strategiske energiplan for Hjørring Kommune (kaldet Energipakken). Planen satte rammen og udstak retningen for Hjørring Kommunes indsats på energiområdet frem mod I planen indgik 33 konkrete handlinger, som der er blevet arbejdet med frem til nu. Siden planen blev vedtaget, er der sket meget nyt på energiområdet, og derfor er det nu nødvendigt at udarbejde en ny og opdateret strategisk energiplan (kaldet Energiplan 2.0). I efteråret 2017 og i foråret 2018 blev der gennemført en række temadrøftelser, både i det tidligere og i det nye Teknik- og Miljøudvalg. Disse drøftelser har resulteret i et forslag til opbygning og indhold af Energiplan 2.0 samt en tidsplan for den proces, som skal føre frem til en ny plan. Energiplan 2.0 vil indeholde følgende elementer: En overordnet vision for Hjørring Kommune. Status og udvikling for perioden (tal, grafer og kort). Fire hovedtemaer o Fremtidens energisystem. o Fremtidens energiproducenter. o Fremtidens energiforbrugere. o Fremtidens grønne transport (et særligt fokusområde).

21 Side 21. Fem tværgående temaer o Roller og ambitioner. o Samarbejder og ressourcer. o Forretningsmuligheder og cirkulær økonomi. o Bosætning og lokal udvikling. o Viden og innovation. Mål. Handlinger (konkrete handlinger som skal understøtte, at vi når målene). Den tidligere energiplan tog udgangspunkt i fem energiteknologier (vindmøller, solceller, biogas, fjernvarme og energibesparelser - se bilag 1 og 2) Der er nu behov for at se disse teknologier som en del af en større helhed, hvorfor der i Energiplan 2.0 arbejdes på tværs af alle teknologier med de fire hovedtemaer som udgangspunkt (Fremtidens energisystem, Fremtidens energiproducenter, Fremtidens energiforbrugere og Fremtidens grønne transport). Energiplan 2.0 adskiller sig fra den tidligere energiplan på flere områder. Planens handlinger skal altid tage udgangspunkt i at understøtte fremtidens energisystem, som kendetegnes ved at være fossilfrit, sammenhængende, fleksibelt og intelligent. Transport vil ligeledes være et særligt fokuspunkt sammen med øget samarbejde (lokalt, regionalt, nationalt og internationalt). Desuden vil der være fokus på, hvordan strategisk energiplanlægning kan bidrage til at understøtte lokal udvikling og bosætning (se mere i bilag 3). Planen skal udarbejdes i tæt dialog og i samarbejde med en lang række af relevante aktører: borgere, politikere, forsyningsselskaber, transportselskaber, virksomheder, interesseorganisationer og nabokommuner m.fl. Forslag til tidsplan for udarbejdelse af en Energiplan 2.0 kan ses i bilag 4. Oplægget fra det tidligere Teknik- og Miljøudvalg til det nye Teknik- og Miljøudvalg vedrørende arbejdet med at udarbejde Energiplan 2.0 kan ses i bilag 3. Lovgrundlag Udarbejdelse af strategiske energiplaner er ikke en lovpligtig opgave for kommunerne, og planen er ikke juridisk bindende. Energistyrelsen og Kommunernes Landsforening har udarbejdet en række værktøjer og retningslinjer for strategisk energiplanlægning.

22 De juridiske rammer for den del af den strategiske energiplanlægning, som omhandler den kollektive forsyning, er fastlagt i Varmeforsyningsloven. Hjørring Kommune Side 22. Økonomi Planen udarbejdes inden for det nuværende budget. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser En ny strategisk energiplan for Hjørring Kommune, vil danne grundlaget for kommunens arbejde med at reducere udledningen af CO2 og andre drivhusgasser. Bilag 1. Energipakken 2012 Pixi. 2. Energipakken 2012 Hovedrapport. 3. Energiplan 2.0 Oplæg. 4. Energiplan 2.0 Tidsplan. Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget anbefaler Byrådet at arbejdet med Energiplan 2.0 sættes i gang, og at arbejdet skal følge den af administrationen foreslåede tidsplan. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Laila Zielke deltog ikke i mødet.

23 Side A Kompetenceplan for Teknik- og Miljøområdet 2018 Resumé Den gældende kompetenceplan for Teknik - og Miljøområdet blev vedtaget af Byrådet 26. januar Baggrunden for revision af kompetenceplanen er dels opdatering i forhold til ændret lovgivning, samt ændret mødestruktur for Teknikog Miljøudvalget. Kompetenceplanen skaber overblik og ensartethed over de sager, der skal afgøres i henholdsvis Byrådet, udvalget og administrationen. Der skal tages stilling til, om man vil anbefale Byrådet at godkende vedlagte forslag til kompetenceplan. Sagsfremstilling Byrådet er den øverste kommunale myndighed. Det betyder, at Byrådet som udgangspunkt kan tage stilling til enhver sag, der vedrører kommunen, og har ansvar for de beslutninger, kommunen træffer. I praksis overlader Byrådet det i meget vidt omfang til udvalg og forvaltningen at træffe beslutninger. Det kaldes delegation. Delegation er både lovligt og praktisk nødvendigt. Det er i styrelsesvedtægten, at kompetencefordelingen imellem Byråd, og udvalg ses. I kompetenceplanen fremgår kompetencefordelingen mellem Byråd, udvalg og administration. Den gældende kompetenceplan for kompetencefordelingen mellem Byrådet, Teknik - og Miljøudvalget og administrationen blev vedtaget 26. januar 2011, jf. bilag 1. Baggrunden for revision af kompetenceplanen er dels opdatering i forhold til ændret lovgivning, og ændret mødestruktur for Teknik - og Miljøudvalget. Forslag til ny kompetenceplan giver et mere detaljeret overblik, til brug for administrationen, i forhold til kompetencen i de enkelte sager.

24 Kompetenceplanen skaber overblik og ensartethed over de sager, der skal afgøres i henholdsvis Byrådet, udvalget og administrationen. Samtidig afgrænses de sager, som skal afgøres i henholdsvis Byrådet og udvalg. Hjørring Kommune Side 24. I forhold til gældende kompetenceplan forslår administrationen ændringer, hvor beslutningskompetencen flyttes fra Teknik- og Miljøudvalget til administrationen. Dette gælder i forhold til f.eks. tillæg til spildevandsplan, som er en følge af en lokalplan, delegeret fra Teknik- og Miljøudvalget til administrationen. Et andet eksempel er beslutningen om at igangsætte lokalplaner som kræver kommuneplantillæg, samt omfattet af forudgående offentlighed, er delegeret fra Teknik- og Miljøudvalget til administrationen. Et tredje eksempel, hvor kompetencen er flyttet fra Teknik- og Miljøudvalget til administrationen er i forhold til planlægning af nye veje, flytning af større bestående veje, samt større anlægsarbejder. Vedtagelsen af anlæg af offentlige veje, vil det dog forsat være Teknik - og Miljøudvalget der træffer beslutning om. Teknik- og Miljøudvalget traf 7. marts 2018 beslutning om, på baggrund af den nye Taxilov, at overdrage administrationen af Taxiloven til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, således fremgår denne ikke længere af kompetenceplanen. I forslag til ny kompetenceplan er der tilføjet aktiviteter til kompetenceplanen, med det formål at skabe et overblik for administrationen, i forhold til hvor kompetencen er placeret, i de enkelte sager. Herudover præciserer forslaget nogle sagsgange, det gælder f.eks. i forhold til lokalplaner samt kommuneplantillæg. Endelig er der i forslaget præciseret, at alle afgørelser af principiel karakter skal forelægges relevante udvalg til beslutning. For at tydeliggøre ændringer i forhold til den gældende kompetenceplan, er disse markeret med gult i forslag til kompetenceplan, jf. bilag 2. Lovgrundlag Kommunestyrelsesloven af 4. januar 2018.

25 Side 25. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Kompetenceplanens indhold har indflydelse på anvendelse af administrationens personaleressourcer. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Gældende kompetenceplan. 2. Forslag til kompetenceplan. Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget anbefaler Byrådet at vedtage vedlagte forslag til kompetenceplan. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget drøftede kompetenceplanen overordnet set, men ønsker den konkrete behandling udsat til det samlede udvalg har en længere tidsperiode at tage afsæt i, når kompetenceplanen behandles. Laila Zielke deltog ikke i mødet.

26 Side P Frigivelse af midler til sideudvidelse af Gårestrupvej Resumé Grøngas Hjørring har ansøgt om en udvidelse af produktionen på Gårestrupvej 179. Der er behov for, at vejforholdene forbedres, inden der kan gives tilladelse til udvidelsen. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om det kan anbefale Byrådet at frigive midler til sideudvidelse af Gårestrupvej for at forbedre vejforholdene generelt af hensyn til nuværende og fremtidens trafikbelastning. Sagsfremstilling Teknik- og Miljøudvalget behandlede 25. oktober 2017 en ansøgning om udvidelse af biogasanlægget på Gårestrupvej. Der blev givet afslag med begrundelse i de trafikale forhold. Udvalget besluttede, at der skulle udarbejdes overslag for sideudvidelse til 6 m vejbredde og for sideudvidelse til 6 m + 2,5 m cykelsti. I bilag 1 findes oversigtskort over området. Udvidelsen af biogasanlægget forventes at øge antallet af tunge transporter fra ca. 15 til ca. 30 pr. hverdagsdøgn. En transport til anlægget med biomasse og en returtransport (med fyldt eller tom vogn) regnes som to transporter. Der er desuden planer om udvidelse af landbrugsproduktionen, som også vil øge antallet af transporter (fra ca. 5 til ca. 9 dagligt). I forbindelse med høringen af miljøgodkendelsen indkom der flere bemærkninger. Bemærkningerne gik blandt andet på: at vejen er i dårlig stand, at den nuværende trafik giver daglige udfordringer med usikre situationer, at lastbiler bruger indkørsler, mv. som vigeplads og dermed beskadiger indkørsler, at det føles utrygt at være cyklist på strækningen, og at Tolneruten bliver mindre brugt.

27 Side 27. Gårestrupvej er offentlig vej på strækningen mellem Krustrupvej og Karensmindevej, og privat fællesvej på strækningen fra Karensmindevej og mod vest. Den offentlige del af vejen er ca. 900 m lang og ca. 3,4 m bred, og den er kategoriseret som lokalvej. Den sidste del af vejen til biogasanlægget er privat fællesvej. Den er ca. 800 m lang og ca. 3,7 m bred. Asfalten på Gårestrupvej er i rimelig stand, og den er blevet lappet for nyligt. Da vejen er smal, er der ikke plads til, at to lastbiler kan passere hinanden. En smal vej kan betyde, at en overhaling af bløde trafikanter resulterer i øget utryghed og øget risiko for uheld. Der foreligger ikke nogen trafiktællinger på Gårestrupvej, så trafikmængden kendes ikke. Det har på grund af årstiden ikke været muligt at gennemføre en trafiktælling. Antallet af transporter beror på ansøgers oplysninger. Det vurderes, at det er den tunge trafik som udfordrer mere end trafikmængden. Den regionale cykelrute Tolneruten løber ad Gårestrupvej, ligeledes forløber rideruten Nordvendsyssel på en del af Gårestrupvej. Der er 14 ejendomme, der har Gårestrupvej som adgangsvej, heraf har 7 ejendomme adgang fra den offentlige del af vejen. Der har været afholdt flere møder med ansøger, og der har været arbejdet med flere alternativer i forhold til vejbredde, cykelsti og eventuelle alternativer til Tolneruten. En samlet vurdering betyder, at i stedet for de foreslåede løsninger fra 25. oktober 2017 vil en fornuftig løsning på de trafikale udfordringer være en 7 m bred vej med brede kantstriber. I bilag 2 findes tegninger over den foreslåede udvidelse. Såfremt indstillingen følges, kan en eventuel udvidelse af biogasanlægget iværksættes, når vejen er udvidet. Lovgrundlag Lov om kommunes styrelse. Økonomi Sideudvidelse er estimeret til 2,400 mio. kr. alt inkluderet for den offentlige del af vejen. Sideudvidelsen af den private fællesvej er iværksat og finansieres af biogasanlæggets ejer.

28 Overslaget er udarbejdet på baggrund af besigtigelser og møder med bygherre. Beløbet dækker over sideforstærkning, rørlægning eller flytning af grøfter, opkøb af jord og belægning. Hjørring Kommune Side 28. Der er i budget 2018 ikke medtaget anlægsmidler til Gårestrupvej, og derfor foreslås sideudvidelsen finansieret af anlægsmidler fra puljen 'Buffer til infrastruktur, ekstraordinær vejvedligeholdelse og klimaforandringer'. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Gener som følge af tunge transporter til anlægget kan være støj, rystelser og usikkerhed for især bløde trafikanter. Dette kan have negativ indflydelse på de nærboendes livskvalitet. En fordobling af biomasseindtaget pr. år vil medføre ca. en fordobling af den årlige producerede mængde biogas. Biogas fortrænger forbruget af fossile energikilder, og er dermed med til at reducere de sundhedsmæssige risici forbundet med et stigende indhold af CO 2 i atmosfæren. Kommunens nuværende Energipakke anbefaler, at vi skal understøtte biogasproduktionen og gerne udvide kapaciteten. Øget produktion på biogasanlægget giver flere arbejdspladser i kommunen. Bilag 1. Belægningsplan og oversigt. 2. Belægningsplan, detail.

29 Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget anbefaler Økonomiudvalget og Byrådet: at Gårestrupvej sideudvides til en samlet vejbredde på 7 m, at der meddeles en anlægsbevilling på 2,400 mio. kr. til projektet, som samtidig frigives, at bevillingen delvist finansieres ved frigivelse af 2,400 mio. kr. fra anlægsprojektet Buffer til infrastruktur, ekstraordinær vejvedligeholdelse og klimaforandringer, og at arbejdet igangsættes. Hjørring Kommune Side 29. Historik Teknik- og Miljøudvalget , 28. juni 2017: Teknik- og Miljøudvalget finder, at inden der træffes endelig beslutning afholdes møde med bygherre, med henblik på afklaring af de trafikale forhold, og med hensyn til rideruten og Tolneruten samt hensynet til naboerne. Jørgen Bing deltog ikke i mødet. Teknik- og Miljøudvalget , 25. oktober 2017: Teknik- og Miljøudvalget finder ikke grundlag for at meddele godkendelse af den ansøgte udvidelse på nuværende grundlag. Udvalget finder, at der skal ske en vejudvidelse til 6 m. bredde på den samlede strækning. Der udarbejdes projekt og prisoverslag for: 1. Vejudvidelse til 6 m., og 2. vejudvidelse til 6 m. plus cykelstil på grund af Tolneruten. Der planlægges for videre dialog med både bygherren og de vejberettigede. Kommunens eventuelle finansiering af vejudvidelsen kan søges indarbejdet i budget 2019.

30 Beslutning Et flertal i Teknik- og Miljøudvalget ønsker ikke at frigive midlerne på det foreliggende grundlag. Punktet genoptages først efter orientering om prioriteringsliste for vejprojekter. Hjørring Kommune Side 30. Der blev orienteret om kommende møde med lodsejere i området. Der sendes kalenderindkaldelse til alle udvalgsmedlemmer. Laila Zielke deltog ikke i mødet.

31 Side P Parkering i Hjørring Resumé Det tilstræbes, at antallet af parkeringspladser i Hjørring by modsvarer det aktuelle behov, men efterhånden som midtbyen udvikles, kommer de eksisterende parkeringspladser under pres, og det bliver vanskeligere at finde frie arealer til parkering. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om administrationen skal igangsætte undersøgelser med henblik på en revidering af den eksisterende parkeringsstrategi, herunder retningslinjer for meddelelse af dispensation. Sagsfremstilling Hjørring midtby er i stadig udvikling og forandring. Kommunen og private investorer har interesse i at udvikle den centrale del af byen, hvilket medfører at efterspørgsel på parkeringsmuligheder er stigende, og det er efterhånden en udfordring med at finde ledige arealer. Der er i dag begrænset med frie arealer, hvor det er muligt at udvide eller anlægge offentlige parkeringsområder. De private investorer finder det ofte svært at opfylde de parkeringskrav, der stilles i forbindelse med projektrealisering. Kravene kan medføre, at det er nødvendigt at opføre parkeringskældre eller parkeringsdæk, hvilket betyder, at projekterne bliver dyrere og sværere at gennemføre. Siden den nuværende parkeringsstrategi blev vedtaget, er der opstået nye projekter, som har skabt og forventes at skabe væsentlige ændringer i bystrukturen. Som eksempler kan nævnes: Det nye teater. Byudvikling i Dronningensgade. Byudvikling langs Vendelbogade. Vandprojekt fra Sct. Olai Plads gennem Mammutpladsen og til arealet ved den gamle politigård. Karré-projekt mellem Springvandspladsen og Hotel Phønix. Projekterne medfører, at bykernen bliver mere attraktiv. Samtidig betyder de fleste af projekterne et yderligere pres på parkeringspladserne i områderne.

32 Det må konstateres, at der er flere og ofte modsatrettede behov og ønsker: Offentlige parkeringspladser ønskes inddraget til byudvikling. Butikkernes har interesse i at få kunderne tæt på. Forventning om parkeringspladser tæt på arbejdspladserne. Det skal være nemt og sikkert for besøgende at komme til byen, uanset transportform. Krav, der er fastsat i gældende administrationspraksis, for meddelelse af dispensation fra Byggeloven. Lokalplaners krav om etablering af parkeringspladser i Hjørring Kommune. Hjørring Kommune Side 32. Administrationen ønsker derfor at se nærmere på den nuværende parkeringssituation, og at påbegynde en undersøgelse af mulighederne for at revidere den eksisterende parkeringsstrategi, herunder revidering af retningslinjerne for meddelelse af dispensation. I forbindelse med revideringen vil der blandt andet være fokus på mulighederne for offentligt privat samarbejde om parkeringspladser, de digitale muligheder for at udnytte de eksisterende parkeringspladser bedre, en undersøgelse af, hvordan andre kommuner håndterer parkeringsudfordringerne og andre tiltag, som kan forbedre den nuværende parkeringssituation. Lovgrundlag Vejloven (lov om offentlige veje mv. nr af 27. december , 90 og 21. Bygningsreglement (bygningsreglement kapitel 2.4.2) (bygningsreglement 2018 kap ). Kommuneplanen. Administrationspraksis (retningslinje) for meddelelse af dispensation fra Byggeloven og lokalplaners krav om etablering af parkeringspladser. Teknik- og Miljøudvalget 9. august Parkeringsstrategi for Hjørring Midtby, godkendt af Byrådet 25. april 2012.

33 Side 33. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Parkeringsstrategi for Hjørring midtby. 2. Administrationspraksis (retningslinjer) for meddelelse for dispensation fra Byggelovens og lokalplaners krav om etablering af parkeringspladser Teknik og Miljøudvalget 9. august Direktøren for Teknisk Forvaltning indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget beder administrationen om at igangsætte en undersøgelse af mulighederne for en revidering af den eksisterende parkeringsstrategi og Retningslinjerne for meddelelse af dispensation fra byggeloven og lokalplaners krav om etablering af parkeringspladser i Hjørring midtby. Beslutning Der igangsættes undersøgelse som beskrevet i sagsfremstillingen, og som indstillet. Bilagene forelå ikke på mødet, men knyttes til referatet. Laila Zielke deltog ikke i mødet.

34 Side P Bestyrelse Naturmødet Udpegning af repræsentation fra Teknik- og Miljøudvalget Resumé Naturmødet er et årligt nationalt folkemøde arrangeret af Hjørring Kommune i samarbejde med en lang række nationale og lokale organisationer. I forbindelse med Kommunalvalg 2017 skal der vælges ny politisk repræsentation fra Teknikog Miljøudvalget til Naturmødets bestyrelse. Sagsfremstilling Naturmødet er et folkemøde. Det er en måde for rigtig mange mennesker at være sammen om en fælles interesse. Folkemødet er en måde at samle mange mennesker, beslutningstagere, medier, organisationer, forskere om en central dagsorden, som giver genlyd, og som tiltrækker opmærksomhed. Med Naturmødet har vi skabt en platform, som Hjørring Kommune og hele regionen kan og vil få glæde af. Naturmødets bestyrelse godkender Naturmødets budget, forholder sig evalueringerne af det afholdte møde, og ambitionerne for det kommende møde. Hjørring Byråd behandlede 31. januar 2018 sagen om Naturmødets bestyrelse. Her blev følgende fordeling mellem repræsentanter fra Region Nordjylland, Folketinget og Hjørring Kommune fremsat: Byrådet anmoder Region Nordjylland om at udpege to repræsentanter til Naturmødets bestyrelse. Økonomiudvalget bemyndiges til at finde to repræsentanter fra Folketinget, der kan indtræde i bestyrelsen. Økonomiudvalget bemyndiges til at fastsætte antal bestyrelsesmedlemmer fra Hjørring Kommune og efterfølgende udpege disse. Økonomiudvalget godkendte Byrådets forslag til fordeling 4. februar På denne baggrund skal Teknik- og Miljøudvalget udvælge repræsentation til Naturmødet bestyrelse. Det skal bemærkes, at den siddende borgmester er født formand for Naturmødets bestyrelse. Der efterstræbes en balance mellem bestyrelsesmedlemmer fra Regionen, Folketing og Hjørring Kommune.

35 Lovgrundlag Hjørring Kommune Side 35. Økonomi Hjørring Kommune støtter Naturmødet 2018 med en bevillig på 2,000 mio. kr. Det samlede budget er på ca. 4,500 mio. kr., og Naturmødet modtager støtte fra en række forskellige fonde og sponsorer. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag Ingen. Direktøren for Teknisk Forvaltning indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget udpeger politisk repræsentation til Naturmødets bestyrelse. Beslutning Borgmester og formand for Teknik- og Miljøudvalget deltager. Den socialdemokratiske gruppe udpeger et supplerende medlem fra Teknik- og Miljøudvalget. Laila Zielke deltog ikke i mødet.

36 Side Ø Natur Folkemødet, frigivelse af anlægsbevilling Resumé Byrådet skal tage stilling til bevilling og finansiering af naturmødet i Sagsfremstilling Naturmødet er et årligt tilbagevendende arrangement, hvor debatten omkring naturen i Danmark bliver præsenteret på en helt ny måde - nemlig på et folkemøde. Naturmødet afholdes i maj 2018 i Hirtshals, og baseres på et årligt tema, som skal skabe konstant fornyelse i indhold og events. I 2018 afholdes folkemødet under overskriften Fortid eller Fremtid?. Formålet med Naturmødet er at sætte dagsorden for naturen i Danmark igennem dialog. En dialog, hvor krydsfelter mellem naturbeskyttelse og benyttelse sættes i fokus. F.eks. hvordan kan vi styrke biodiversiteten, hvordan kan vi bremse tilbagegangen i den danske natur, og kan det gøres samtidig med at øvrige interesser i naturen tilgodeses? Formålet er altså at skabe rammerne for en kvalificeret debat om, hvad vil vi med naturen i Danmark på naturens præmisser. Ved at afholde et folkemøde bliver viden, holdninger og ambitioner forenet med interesser fra mennesker, som på en eller anden vis interagerer med naturen. Naturmødet er inspireret af Kulturmødet på Mors, og på samme måde ønsker vi at skabe en platform, som giver plads til at formidle naturen og dens mangfoldighed og de mange synspunkter og interesser, vi som mennesker og organisationer har vedrørende naturen. Målgruppen for naturmødet er interesseorganisationer, fagfolk, politikkere og aktører for hvem naturen spiller en rolle i livet, og dermed også den menige borger. I 2018 sættes der ekstra fokus på aktiviteter for børn og unge. Lovgrundlag Styrelsesloven 40.

Indkaldelse. Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg

Indkaldelse. Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg Indkaldelse Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg 05.09.00-P00-1-18 9. Parkering i Hjørring Resumé Det tilstræbes, at antallet af parkeringspladser

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den xx.xx Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den xx.xx Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed til den xx.xx 2018 Debatoplæg Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby Foreløbigt foto visende 150 m høje vindmøller Skal tilrettes med 125 m høje vindmøller inden offentliggørelse

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 09.02.11-P19-1-18

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den 28. marts Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den 28. marts Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed til den 28. marts 2018 Debatoplæg Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Visualisering nr. 1. Projektets fi re 125 meter høje vindmøller

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Torvet 6 Fraværende: 01.02.20-Ø34-1-12 10. Fastsættelse af

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune 7. oktober 2015 Side 1. Mødedato: 7. oktober 2015 Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested:

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse Kommuneplantillæg nr. 44 - Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Vejledning Hvad er en sammenfattende redegørelse?

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan (med Miljørapport), Vindmøller, Nørrekær Enge II, Landområde Nibe (1.

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan (med Miljørapport), Vindmøller, Nørrekær Enge II, Landområde Nibe (1. Punkt 2. Godkendelse af kommuneplantillæg 10.014 og Lokalplan 10-7-103 (med Miljørapport), Vindmøller, Nørrekær Enge II, Landområde Nibe (1. forelæggelse) 2014-2818 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive.

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive. FO FO R RS SL LA AG G Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010 Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6 www.skive.dk/vindenergi INDLEDNING OG BAGGRUND Skive Kommune

Læs mere

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015.

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt Skovengen i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. Vindmøllepark Skovengen Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. I fordebatperioden har du mulighed for indsende synspunkter og

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Høringsnotat. Lokalplan SKA.H , Kommuneplantillæg nr og VVM-/miljørapport for Udvidelse af Skagen Havn, etape 3

Høringsnotat. Lokalplan SKA.H , Kommuneplantillæg nr og VVM-/miljørapport for Udvidelse af Skagen Havn, etape 3 Høringsnotat i forbindelse med offentlighedsfase til Lokalplan SKA.H.01.12.01, Kommuneplantillæg nr. 15.27 og VVM-/miljørapport for Udvidelse af Skagen Havn, etape 3 Side 1 Indkomne høringssvar Centrets

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

November 2014. Vindmøller nord for Krejbjerg. sammenfattende redegørelse. www.skive.dk

November 2014. Vindmøller nord for Krejbjerg. sammenfattende redegørelse. www.skive.dk Vindmøller nord for Krejbjerg November 2014 sammenfattende redegørelse Indhold Indledning og baggrund 3 Planvedtagelse 4 Integrering af miljøhensyn i planerne 4 Miljørapportens betydning og udtalelser

Læs mere

Velkommen. Borgermøde om. vindmøller på Hirtshals havn

Velkommen. Borgermøde om. vindmøller på Hirtshals havn Velkommen Borgermøde om vindmøller på Hirtshals havn Aftenens program 19:00 Velkomst og præsentation, tekniskdirektør Andreas Duus, Hjørring Kommune 19:05 Oplæg om Hirtshals Havns ansøgning ved formand

Læs mere

Bemærkninger til tidslinje i indsigelse af

Bemærkninger til tidslinje i indsigelse af Bemærkninger til tidslinje i indsigelse af 10.09.2014 03.09.2010 Ingen bemærkninger 19.01.2012 Forslag 3c placerer ingen mølle på areal tilhørende Grønhedevej 10 04.12.2012 Plan- og Miljøudvalget beslutter

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2.

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.057 og Lokalplan 4-4-117 Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. forelæggelse) 2017-041843 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

Borgermøde om vindmøller ved Vinge

Borgermøde om vindmøller ved Vinge Borgermøde om vindmøller ved Vinge Torsdag den 27. juni 2019 Præsentation Fra vindmølleprojektet (bygherre og rådgiver): Andreas von Rosen, European Energy Mio Schrøder, PlanEnergi Morten Christensen,

Læs mere

Temaplan for den fremtidige vindmølleplanlægning

Temaplan for den fremtidige vindmølleplanlægning Temaplan for den fremtidige vindmølleplanlægning Kommuneplantillæg nr. 18 til Kommuneplan 2016 Det er Hjørring Kommunes målsætning, at el produceret af vindmøller i 2025 skal udgør 1.000 TJ (svarende til

Læs mere

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering.

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 10. november 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 193. Igangsætning af planlægning for vindmøller ved Overgaard Sagsnr: 01.02.05-P16-2-16 Resumé

Læs mere

Tema drøftelse med byrådet

Tema drøftelse med byrådet Tema drøftelse med byrådet ----------------------------- Nye veje i vindmølleplanlægningen i Kommuneplan 2016 Overskrifter: 1: Proces 2: Historik, status og erfaringer med vindmølleplanlægning 3: Nye veje

Læs mere

Hjørring Kommuneplan 2016

Hjørring Kommuneplan 2016 Hjørring Kommuneplan 2016 www.kommuneplan2016.hjoerring.dk Indholdsfortegnelse Tillæg nr 17 - Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby 3 Beskrivelse 4 Rammer 8 900.8111.95 - Vindmølleområde mellem Sdr.

Læs mere

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller Vindmøller ved Bredlund Oplæg til debat Planlægning for to 150 m høje vindmøller Juni 2015 Oplæg til debat om vindmøller ved Bredlund Møllerne visualiseret fra nordøst fra Godrumvej. SFP WIND Denmark ApS

Læs mere

Planlægning for vindmøller Sdr. Rubjerg og Vejby

Planlægning for vindmøller Sdr. Rubjerg og Vejby Planlægning for vindmøller Sdr. Rubjerg og Vejby Program 19:00 Velkomst, præsentation af aftenens program ved udvalgsformand Søren Smalbro 19:05 Oplæg ved administrationen om de statslige mål, kommunens

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Marts 2016 Vindmøller ved Skodsebølle Lolland Kommune er et af de steder i verden, hvor der produceres mest vedvarende energi pr. indbygger, og kommunen vil fortsætte

Læs mere

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision.

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 28. april 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 67. Revision af vindmølleplanlægning i Sagsnr: 01.02.00-P15-2-15 Resumé Miljø- og teknikudvalget

Læs mere

Side 1 af 3. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme

Side 1 af 3. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme Plan og Erhverv 11. april 2019 Afdeling: Plan Helene Grenild Helene.grenild@svendborg.dk

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.055 og Lokalplan 4-3-105 Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) 2016-008444 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til Idéoplæg Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller Dalbyover geodatastyrelsen, Miljøministeriet Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev fra 16.11.2016 Asferg Spentrup Fårup Mellerup

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html Side 1 af 9 Indkaldelse Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg Side 2 af 9 01.11.00-P20-6-17 8. Proces for realisering af indsatsen "Samspil mellem

Læs mere

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Forslag Dato for offentliggørelse af forslag 10. april 2013 Høringen starter 10. april 2013 Høringen slutter 5. juni 2013 Redegørelse Med dette kommuneplantillæg

Læs mere

Hjørring Kommuneplan 2016

Hjørring Kommuneplan 2016 Hjørring Kommuneplan 2016 www.kommuneplan2016.hjoerring.dk Indholdsfortegnelse Tillæg nr 16 - Temaplan for den fremtidige vindmølleudbygning 3 Beskrivelse 4 Vindmøller - Ny strategi 5 Vindmøller - Nye

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX

Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX Kommuneplanramme 6.T.0X Februar 2015 Kerteminde Kommune Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf. 65 15 15 15 www.kerteminde.dk plan-byg@kerteminde.dk Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision.

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision. Møde: Byrådet Mødetid: 17. maj 2016kl. 16:00 Mødested: Det gamle Rådhus Sekretariat: Sekretariatet 164. Revision af vindmølleplanlægning i Sagsnr: 01.02.00-P15-2-15 Resumé Miljø- og teknikudvalget har

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller ved Tollestrup. Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller ved Tollestrup. Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015 Debatoplæg Vindmøller ved Tollestrup Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Visualisering nr. 1. Projektets to 140 meter høje vindmøller set fra motorvejsbro

Læs mere

Tillæg nr. 17. Udkast Kommuneplan Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro HOLSTEBRO KOMMUNE

Tillæg nr. 17. Udkast Kommuneplan Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro HOLSTEBRO KOMMUNE Tillæg nr. 17 Kommuneplan 2013 Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro Udkast 20-03-2017 HOLSTEBRO KOMMUNE Redegørelse Forord Offentlig fremlæggelse Forslaget til kommuneplantillæg er fremlagt

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Tillæg nr. 38 til Rammeområde 72.T1 Solfangeranlæg og Kølkær Varmecentral nord for Kølkær. Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende

Læs mere

Vindmøller ved Bajlum/Vium APRIL Sammenfattende redegørelse.

Vindmøller ved Bajlum/Vium APRIL Sammenfattende redegørelse. Vindmøller ved Bajlum/Vium APRIL 2011 Sammenfattende redegørelse www.skive.dk Indhold 1 2 3 4 5 6 Indledning og baggrund...3 Planvedtagelse...3 Integrering af miljøhensyn i planerne...4 Miljørapportens

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan 303

Tillæg nr. 1 til lokalplan 303 Tillæg nr. 1 til lokalplan 303 Erhvervsområde og offentligt område til erhvervsuddannelsescenter i Erritsø ved Snaremosevej Oktober 2017 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan og et tillæg til lokalplan?

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse HOLBÆK KOMMUNE Sammenfattende miljøredegørelse Dato: 27. juni 2018 Indledning og baggrund Forslag til Kommuneplan 2017 for Holbæk Kommune og den tilhørende miljørapport var i offentlig høring fra den 6.

Læs mere

Offentligt borgermøde

Offentligt borgermøde Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 24. april 2017 46 nye vindmøller ved Overgaard Randers Kommune Aftenens program, kl. 19.00 21.00 Velkommen, v. RK chef for Plan, Byg og Veje, Rune

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted DEBATOPLÆG 6. februar 2013 til den 6. marts 2013 Visualisering af 4 nye vindmøller på 130 meter, set fra Hyttenvej Skagen Frederikshavn Sæby Debatoplæg Vindmøller ved Donsted rojekt: Baggrund Frederikshavn

Læs mere

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P Side 1/9 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Resumenotat. Holstebro Byråd

Resumenotat. Holstebro Byråd Side 1/6 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 21:00 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Vindmøller - Nye retningslinjer

Vindmøller - Nye retningslinjer Vindmøller - Nye retningslinjer 26.1 Principper for planlægning af vindmølleparker Planlægning af vindmølleparker med store møller skal ske med udgangspunkt i følgende principper: Koncentration af vindmøller

Læs mere

Godkendelse af igangsætning af planlægning for solcelleprojekter

Godkendelse af igangsætning af planlægning for solcelleprojekter Punkt 16. Godkendelse af igangsætning af planlægning for solcelleprojekter 2018-063857 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender, at der udarbejdes forslag til kommuneplantillæg, lokalplan

Læs mere

Beskrivelse af vindmølleprojektet Kommuneplantillæg med planmæssige ændringer

Beskrivelse af vindmølleprojektet Kommuneplantillæg med planmæssige ændringer #BREVFLET# Aalborg Kommune, Plan og Udvikling Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby 14. november 2014 Deltag i debatten Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær Aalborg Kommune har modtaget en ansøgning om

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan 61 for vindmøller ved Torup

Tillæg nr. 1 til lokalplan 61 for vindmøller ved Torup for vindmøller ved Torup April 2015 Natur og Udvikling Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47 78 40 00 Hvorfor laver vi en lokalplan? I en række tilfælde kræver loven, at vi

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 218 af: Forslag til Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216. Byrådet i

Læs mere

Hjørring Kommuneplan 2016

Hjørring Kommuneplan 2016 Hjørring Kommuneplan 2016 www.kommuneplan2016.hjoerring.dk Indholdsfortegnelse Vindmøller 3 2 Vindmøller 26.1 Planlægning af vindmølleparker Vindmølleudbygningen med store vindmøller skal ske i specifikt

Læs mere

Åben dagsorden. Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret

Åben dagsorden. Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 48 Biogasanlæg ved Køng DECEMBER 2018

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 48 Biogasanlæg ved Køng DECEMBER 2018 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 48 Biogasanlæg ved Køng DECEMBER 2018 Høring indtil: 15. februar 2019 Informationsmøde: 29. januar 2029 kl. 19:00 i Svend Gønge Hallen AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 22. april 2013 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 924 Boligområde ved Nedergårdsvej i Gl. Skejby. Tillæg nr. 51 til Kommuneplan 2009. Aarhus

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller på Hirtshals Havn. Forudgående offentlighed til den 29. juni Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller på Hirtshals Havn. Forudgående offentlighed til den 29. juni Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed til den 29. juni 2016 Debatoplæg Vindmøller på Hirtshals Havn Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Visualisering nr. 1. Fire 150 meter høje vindmøller set fra indsejlingen til

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan , Vindmøller Nørrekær Enge II (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan , Vindmøller Nørrekær Enge II (2. forelæggelse) Punkt 4. Godkendelse af Kommuneplantillæg 10.014 og Lokalplan 10-7.103, Vindmøller Nørrekær Enge II (2. forelæggelse) 2014-2818 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Kommuneplantillæg

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan , Bolig og erhverv, Gartnervej, Skalborg (2. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan , Bolig og erhverv, Gartnervej, Skalborg (2. forelæggelse) Punkt 7. Godkendelse af Lokalplan 3-6-108, Bolig og erhverv, Gartnervej, Skalborg (2. forelæggelse) 2016-002821 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 3-6-108 endeligt

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan , Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse)

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan , Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse) Punkt 13. Godkendelse af kommuneplantillæg 3.030 og Lokalplan 3-6-112, Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse) 2018-031739 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet

Læs mere

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan Tillæg 33 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 21. december 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 33 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg Byråd har 21. december 2015

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag Kommuneplantillæg 3 for Kommuneplan 2013-2015 Boligområde - Østerbakken - Vils Forslag - juli 2015 Morsø Kommune - www.morsoe.dk Forslag KOMMUNEPLANTILLÆG Hvad er et kommuneplantillæg? Behov for at ændre

Læs mere

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby SPF WIND Denmark ApS har søgt Silkeborg Kommune og Skanderborg Kommune om, at opføre tre vindmøller syd for Låsby.

Læs mere

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg 9.012

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg 9.012 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan 9-6-105 og kommuneplantillæg 9.012 Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, Landområde Hals Januar 2017 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan

Læs mere

Forslaget til lokalplan 317 har været i offentlig høring fra den 24. februar til den 20. april 2011.

Forslaget til lokalplan 317 har været i offentlig høring fra den 24. februar til den 20. april 2011. Bilag nr. 3: Behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 317 for et erhvervsområde ved Herningvej og Åhusevej i Karup samt forslag til tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2009 2021 for Viborg Kommune

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Referat. fra Plan & Miljøudvalg

Referat. fra Plan & Miljøudvalg Referat fra Plan & Miljøudvalg Mødedato: Tirsdag den 22. december 2015 Mødetidspunkt: 8:30-11:30 Mødested: Deltagere: Afbud: Mødelokale 2 Esbjerg Rådhus John Snedker (A), Karsten Degnbol (V), Henrik Andersen

Læs mere

Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade, Sydhavnen, Aarhus Midtby.

Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade, Sydhavnen, Aarhus Midtby. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. januar 2017 Lokalplan 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade - Endelig Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 1038, Erhvervsbyggeri

Læs mere

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg Vindmølleområde ved Lyngdrup, Landområde Nord September 2015

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg Vindmølleområde ved Lyngdrup, Landområde Nord September 2015 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan 5-9-106 og kommuneplantillæg 5.016 Vindmølleområde ved Lyngdrup, Landområde Nord September 2015 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan 5-9-106

Læs mere

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Dansk Vindenergi ApS Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Frederikshavn Kommune Att.: Lene Morthensen Rådhus Alle 100 9900 Frederikshavn

Læs mere

3. Workshop. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 13 Revision af vindmølleplanlægning - gennemgang og diskussion

3. Workshop. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 13 Revision af vindmølleplanlægning - gennemgang og diskussion 3. Workshop Forslag til Kommuneplantillæg nr. 13 Revision af vindmølleplanlægning - gennemgang og diskussion Program: Kl. 17.00 Kl. 17.45 Kl. 18.00 Kl. 19.00 Planforslag gennemgang og diskussion Sandwich

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Bogø Inddæmning og Store Vejlø

Debatoplæg Vindmøller ved Bogø Inddæmning og Store Vejlø Debatoplæg Vindmøller ved Bogø Inddæmning og Store Vejlø Lokalitet 360-T11 Vindmøller ved Bogøinddæmningen og Store Vejlø Lolland kommune har modtaget en anmodning om at måtte opstille op til 6 vindmøller

Læs mere

nordsiden af Peder Rimmensgade/Jørgen Fibigersgade/Skovvejen. Endelig er mødet annonceret i Nordjyske og Hirtshals Bindslev Avis.

nordsiden af Peder Rimmensgade/Jørgen Fibigersgade/Skovvejen. Endelig er mødet annonceret i Nordjyske og Hirtshals Bindslev Avis. Sammenfattende redegørelse på baggrund af offentlig høring af forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2016 (offentliggjort som forslag nr. 48 til Kommuneplan 2013) og lokalplan nr. 201.8111-L03 med tilhørende

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 TIL FAXE KOMMUNEPLAN 2009. Baggrund. Retningslinje. Ramme

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 TIL FAXE KOMMUNEPLAN 2009. Baggrund. Retningslinje. Ramme KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 TIL FAXE KOMMUNEPLAN 2009 Baggrund Kommuneplantillægget er udarbejdet på baggrund af en konkret ansøgning om opstilling af vindmøller øst for Turebylille. Rammeområdet ligger umiddelbart

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 1. september 2008 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere

Læs mere

Kingosvej. år: Kommuneplantillæg. Tillæg nr 36 til Kommuneplan 2014

Kingosvej. år: Kommuneplantillæg. Tillæg nr 36 til Kommuneplan 2014 ev ej T aa s tr up Ho v ed gad e ild Ros k Kingosvej 1202 år: 2019 Kommuneplantillæg Tillæg nr 36 til Kommuneplan 2014 Tillæg nr. 36 til Kommuneplan 2014 for Høje-Taastrup Kommune Indledning Redegørelse

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 10. Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III RAMMEKORT 3.B.1 3.B.22 3.B.2 3.C.1 3.E.1 3.B.23 3.B.20 8.S.2 8.S.

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 10. Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III RAMMEKORT 3.B.1 3.B.22 3.B.2 3.C.1 3.E.1 3.B.23 3.B.20 8.S.2 8.S. Offentlig bekendtgørelse den 3. juli 218 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216 Byrådet

Læs mere

YYY Boliglokalplan. (bygget ud fra lokalplan , Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby

YYY Boliglokalplan. (bygget ud fra lokalplan , Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby YYY Boliglokalplan (bygget ud fra lokalplan 1-2-113, Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby Indholdsfortegnelse Startredegørelse 1 Oversigtskort 2 Baggrunden 3 Projektet 4 Lokalplanområdet

Læs mere

Notat Lokalplanlægning - delegation

Notat Lokalplanlægning - delegation Til: Kommunalbestyrelsen BY, ERHVERV OG MILJØ Dato: 20. juli 2017 Tlf. dir.: 44772319 E-mail: byogbolig@balk.dk Kontakt: Steen Pedersen Notat Lokalplanlægning - delegation Indledning og resume Det fremgår

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-E-16.01 Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord FORDEBAT 22. februar - 10. marts 2019 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan? 1 Status og proces 4 Fordebat 6 Deltag

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 202 : Oversigt over indsigelser og anbefalede ændringer

Forslag til lokalplan nr. 202 : Oversigt over indsigelser og anbefalede ændringer Forslag til lokalplan nr. 202 : Oversigt over indsigelser og anbefalede ændringer Indsigelse (Brevnr. ) Nr. 1 (brevnr. 14) Navn/adresse Indsigers bemærkninger Administrationens bemærkninger Miljø og Fødevareministeriet,

Læs mere

Syddjurs Kommuneplan 2016 Hidtidig proces og endelige vedtagelse

Syddjurs Kommuneplan 2016 Hidtidig proces og endelige vedtagelse Syddjurs Kommuneplan 2016 Hidtidig proces og endelige vedtagelse Gennemgang af Fokuspunkterne for kommuneplanrevisionen 2016 og proces indtil nu Indstillede væsentlige ændringer i forbindelse med den endelige

Læs mere

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 65 til Rammeområde 15.B5 Boligområde ved Violens Kvarter Rammeområde 15.B2 Etageboliger i Engens Kvarter Rammeområde 15.R1 Rekreativt område nord for Engens Kvarter Fremlægges fra xx.

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Nyt rammeområde og ændring af bymidteafgrænsning ved ny dagligvarebutik på Hovedgaden, Svinninge. Holbæk Kommune har den

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan AKV - Kartoffelmelsfabrikken Vendsyssel, Gravsholtvej, Langholt (2.

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan AKV - Kartoffelmelsfabrikken Vendsyssel, Gravsholtvej, Langholt (2. Punkt 5. Godkendelse af kommuneplantillæg 5.023 og Lokalplan 5-9-108 AKV - Kartoffelmelsfabrikken Vendsyssel, Gravsholtvej, Langholt (2. forelæggelse) 2016-017963 By- og Landskabsudvalget indstiller, at

Læs mere

Miljøvurdering. Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 6. Debatperiode og offentligt borgermøde. Midlertidige retsvirkninger

Miljøvurdering. Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 6. Debatperiode og offentligt borgermøde. Midlertidige retsvirkninger Offentlig bekendtgørelse den 12. juni 2018 af Forslag til Lokalplan nr. 408 - Område til helårsboliger i form af etageboliger ved Hvide Hus Vej 1 i Ebeltoft og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs

Læs mere