HVAD GØR JEG EFTER EN ULYKKE TIL SØS. i forhold til personer og fartøj?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HVAD GØR JEG EFTER EN ULYKKE TIL SØS. i forhold til personer og fartøj?"

Transkript

1 HVAD GØR JEG EFTER EN ULYKKE TIL SØS i forhold til personer og fartøj?

2 2 GUIDE HVAD GØR JEG EFTER EN ULYKKE TIL SØS I FORHOLD TIL PERSONER OG FARTØJ? Udgiver Fiskeriets Arbejdsmiljøråd 2017 Faglig redaktør Forfattere Illustrationer Layout Flemming N. Christensen Eskild Krab Niels Knudsen Lotte Lund, GrafiskGenvej.dk

3 3 GUIDE HVAD GØR JEG EFTER EN ULYKKE TIL SØS I FORHOLD TIL PERSONER OG FARTØJ? INDHOLD Indledning 4 En kritisk hændelse 5 Vær et skridt foran 5 Lovkrav vedrørende indberetning af hændelser til søs 5 Forskellen på søulykke og hændelse 6 Den Maritime Havarikommision 7 Tjekliste - håndtering af hændelse og alvorlige ulykker 8 Hvem og hvad skal jeg kontakte efter et forlis eller en brand om bord? 13 Hvem og hvad skal jeg kontakte efter en arbejdsulykke om bord? 15 Hvad kan du fremadrettet gøre hvad er læringen for at undgå gentagelser af en hændelse og ulykke? 17 Nyttige kontaktoplysninger til myndigheder, forsikring og samarbejdspartnere 18 Hvordan er du dækket i tilfælde af en arbejdsulykke? 19 Kommunikation i forbindelse med en hændelse/ulykke til søs 20

4 4 GUIDE HVAD GØR JEG EFTER EN ULYKKE TIL SØS I FORHOLD TIL PERSONER OG FARTØJ? INDLEDNING Der er ingen, der forventer, at i dag skal jeg forlise med mit fartøj, komme ud for en arbejdsulykke eller kort og godt miste mit livsværk. Hvis du alligevel bliver udsat for det, er her en guide til, hvad du skal være opmærksom på i forhold til de implicerede personer og fartøj.

5 5 GUIDE HVAD GØR JEG EFTER EN ULYKKE TIL SØS I FORHOLD TIL PERSONER OG FARTØJ? EN KRITISK HÆNDELSE En kritisk hændelse er sædvanligvis uforudset og optræder pludseligt. Ofte har man kun kort tid eller meget begrænset tidsrum til at reagere. Succes med håndtering af en kritisk hændelse skal ikke afhænge af held - men gerne af, om man har den fornødne træning, uddannelse og organisation bagved, som kan håndtere hændelsen, myndigheder, samarbejdspartnere, pårørende og eventuelle medier. VÆR ET SKRIDT FORAN Hvis besætningen i forvejen har tænkt de forskellige ulykkesscenarier igennem, er de et skridt foran, når det gælder. Erfaringen viser, at hvis man har styr på de 80 % i en krisesituation, kan man også håndtere de sidste 20 %, som er det ukendte: hvor brænder det? hvor er lækagen? hvor er en person kommet i klemme eller til skade? LOVKRAV VEDRØRENDE INDBERETNING AF HÆNDELSER TIL SØS Jf. bekendtgørelse om indberetning af sø-ulykker, dødsfald samt hændelser til søs af 14. juni Nedenfor er hovedbudskabet i reglerne angivet. Når der på et dansk skib indtræffer en søulykke/en hændelse til søs/et dødsfald, skal Søfartsstyrelsen straks informeres. Det er førerens og rederens ansvar at sikre, der sker en indberetning. Medfører ulykken, at personer, der udfører arbejde på danske skibe, ikke kan varetage deres sædvanlige arbejde i mere en 24 timer ud over tilskadekomstdagen, skal der tillige indgives anmeldelse af arbejdsulykken efter teknisk forskrift om arbejdsmiljø i skibe. Søfartsstyrelsen underretter Den Maritime Havarikommission om modtagne indberetninger. (Kilde Den Maritime Havarikommission). Hvorledes får man styr på de 80 %? Besætningen holder øvelser med rednings-udstyret og gennemgår f.eks. alarmeringsmulighederne via GMDSS radioudstyr. Dette vil gøre besætningen mere fortrolige med udstyret og derved hurtigere og mere sikre i en krisesituation.

6 6 GUIDE HVAD GØR JEG EFTER EN ULYKKE TIL SØS I FORHOLD TIL PERSONER OG FARTØJ? FORSKELLEN PÅ SØULYKKE OG HÆNDELSE En SØULYKKE er, når ulykken opstår i direkte forbindelse med skibsdrift og indebærer: Mand over bord, en er person kommet alvorligt til skade, eller et dødsfald Kollision, påsejling, grundstødning, brand, eksplosion, lækage, slagside, kæntring, skibet er umanøvredygtigt, eller skibet har måttet forlades. Skade på udstyr om bord på fartøjet eller på havne installationer, som kunne bringe sikkerheden i alvorlig fare. Skader som har eller kan medføre alvorlig skade på miljøet En HÆNDELSE er Tilfælde til søs, hvor der ikke indtræder en ulykke - men hvor faren er tæt på. For eksempel fare for kollision, grundstødning, brand eller påsejling.

7 7 GUIDE HVAD GØR JEG EFTER EN ULYKKE TIL SØS I FORHOLD TIL PERSONER OG FARTØJ? DEN MARITIME HAVARIKOMMISSION Den Maritime Havarikommission er uafhængig af Søfartsstyrelsen og refererer direkte til Erhvervs- og Vækstministeriet. Kommissionens opgave er at oprulle hændelsesforløbet og forstå, hvilke organisatoriske og menneskelige mekanismer, der fik ulykken til at ske. Den Maritime Havarikommission har udvidet tavshedspligt. Det betyder, at informationer indsamlet i forbindelse med undersøgelsen ikke videregives til andre myndigheder. En søulykkesrapport indeholder ikke oplysninger om personers identitet eller om, hvor informationer om ulykken kommer fra. Når en søulykkesrapport er udkommet, er det op til Søfartsstyrelsen at vurdere, om der skal rejses tiltale.

8 8 GUIDE HVAD GØR JEG EFTER EN ULYKKE TIL SØS I FORHOLD TIL PERSONER OG FARTØJ? TJEKLISTE - håndtering af alvorlige ulykker og hændelser Handling Intern alarmering jf. fartøjets mønstringsruller Hjælp den tilskadekomne/bekæmp branden/sikre ulykkesstedet. Extern alarmering: VHF/ DSC/ Kanal 16 Lyngby radio, JOC (SOK) tlf , lokal redningsstation eller ring 112. Straks Prioritering i nævnte rækkefølge: Mennesker Miljø Materiel (fartøjet). Anslå potentialet hvad er det værste som kan ske WORST CASE? Oplys til land, hvordan I ombord ser situationen og behovet for hjælpassistance.

9 9 GUIDE HVAD GØR JEG EFTER EN ULYKKE TIL SØS I FORHOLD TIL PERSONER OG FARTØJ? TJEKLISTE Trin 1 Handling Etabler direkte radio kontakt med redningsenhederne/radio Medical. Modtag eksterne ressourcer pumpe grej, læge fra redningshelikopter eller udstyr fra andre fartøjer. Evakuering af hele besætningen eller enkelt besætningsmedlem. Trin 1 Underet ejeren af fartøjet når tiden tillader orienter om hændelsen og den tilskadekommendes tilstand. Underret de pårørende når tiden tillader, lad gerne besætningen og eventuelt reparatører selv ringe hjem. Krisehjælp Tilbud til den tilskadekommende, vidner til ulykken/ besætningen. Kontakt Fiskeriets Arbejdsmiljøråd på tlf.: for etablering af kontakt til Falck Healthcare. Tal oplevelsen igennem (defusing) om bord førend I kører hjem til familien, så alle får mulighed for at fortælle, hvordan de oplevede ulykken.

10 10 GUIDE HVAD GØR JEG EFTER EN ULYKKE TIL SØS I FORHOLD TIL PERSONER OG FARTØJ? TJEKLISTE Trin 2 Handling Anmeldelse til Søfartstyrelsen: Tlf.: eller Den Maritime Havarikommision: Tlf.: En arbejdsulykke skal inden ni dage anmeldes til Søfartsstyrelsen og elektronisk til Arbejdstilsynet på Dødsulykker skal anmeldes til politiet: Tlf.: 114 eller Søfartsstyrelsen inden 48 timer. Trin 2 Fremskaf lister over ansatte/reparatører og deres pårørende/firma kontakter. Informer kolleger om ulykken. Grundig information er med til at sikre, at der ikke opstår rygter, som kan skabe usikkerhed om bord. Pressen Giv udelukkende faktuelle oplysninger til pressen og undlad at omtale evt. personlige forhold. Henvis evt. til politiet eller Søfartsstyrelsen. Eksempel på presse udtalelse/meddelelse: Jeg kan bekræfte at der kl. xx.xx indtraf en hændelse om bord på fartøjet XX 999. Rederiet samarbejder med redningsenheder og øvrige lokale myndigheder om at løse situationen.

11 11 GUIDE HVAD GØR JEG EFTER EN ULYKKE TIL SØS I FORHOLD TIL PERSONER OG FARTØJ? TJEKLISTE Trin 3 Handling Sikkerhedsorganisation ved alvorlige arbejdsulykker skal der afholdes et ekstraordinært sikkerhedsmøde. Arbejder der mindre end 8 mand om bord kontakt da din lokale sikkerhedsrepræsentant i sikkerhedsudvalg vest eller nord eller øst. Arbejder der 8 eller flere om bord, skal sagen behandles af fartøjets egen sikkerheds-organisation. Genudstedelse af beviser: (bortkommet ved havari/brand) Beviser udstedt af Søfartsstyrelsen kan søges online via deres hjemmeside: Trin 3 Der skal påregnes et gebyr for udstedelse af beviser. Beviser udstedt af øvrige kursus-udbydere skal så vidt muligt søges genudstedt hos den pågældende kursusudbyder. Licenser og kvoter. Kontakt fiskerikontrollen eller din lokale fiskeriforening for hjælp til administration af fartøjets licencer. Kapacitet Kw og BT. Kontakt Landbrug og Fiskeristyrelsens fartøjsregister for at slette fartøjet og udfyld evt. erklæringen Registrering af diponibel kapacitet fartøjet skal også slettes i Søfartstyrelsens register.

12 12 GUIDE HVAD GØR JEG EFTER EN ULYKKE TIL SØS I FORHOLD TIL PERSONER OG FARTØJ? TJEKLISTE Trin 4 Handling Anmeldelse til forsikringsselskab, hvor fartøjet har tegnet sin lovpligtige arbejdsskadeforsikring *) og fartøjsforsikring. Opdater fartøjets APV for hjælp til dette, kontakt gerne Fiskeriets Arbejdsmiljøråd. Trin 4 Søforklaring: Jf. lov bekendtgørelse nr SølovenKap. 18 kan der begæres afholdt en søforklaring. Formålet med en søforklaring er at fremskaffe oplysninger om de faktiske omstændigheder ved ulykke, dødsfald eller personskade. Det skal samtidig afklares, om der er forhold af juridisk karakter (offentlige eller civilt ansvarsforhold), og forhold som har betydning for skibets sødygtighed eller for sikkerheden til søs generelt. Den eller de, som har væsentlig interesse i en søforklaring, kan begære denne afholdt. Det er byretten som afgør, om begæringen opfylder formålet med en søforklaring.

13 13 GUIDE HVAD GØR JEG EFTER EN ULYKKE TIL SØS I FORHOLD TIL PERSONER OG FARTØJ? FORLIS OG BRAND Hvem og hvad skal jeg kontakte efter et forlis eller en brand om bord? Kontakt pårørende 1 Den maritime Havari Kommision 2 Skibsforsikring Du finder en uddybning af pkt. 1-8 på næste side 3 Krisehjælp 4 Beviser bortkommet 5 Personlige effekter bortkommet 6 Landbrug & Fiskeristyrelsens fartøjsregister vedr. BT & KW 7 7 Fartøjs- og skibsregisteret 8 Spørgsmål vedr. kvoter, licenser FORTSÆTTES NÆSTE SIDE...

14 14 GUIDE HVAD GØR JEG EFTER EN ULYKKE TIL SØS I FORHOLD TIL PERSONER OG FARTØJ? (FORTSAT) FORLIS OG BRAND HVEM OG HVAD SKAL JEG KONTAKTE EFTER ET FORLIS ELLER EN BRAND OM BORD? DET SKAL DU GØRE 1. Kontakt Søfartsstyrelsen (SFS) eller Havarikommisionen for anmeldelse af ulykken Så snart du er reddet, så kontakt hurtigst muligt pårørende. Fortæl, du er i god behold, underret øvrige besætningsmedlemmers pårørende. 2. Kontakt fartøjets skibsforsikringsselskab (udfyld skadesrapport eller havarirapport) 3. Brug for krisehjælp? Kontakt da Fiskeriets Arbejdsmiljøråd 4. Bortkomne beviser kan rekvireres igen via Søfartsstyrelsen. 5. Personlige effekter (løsøre) som er gået tabt kontakt eget forsikringsselskab. 6. Spørgsmål vedr. KW og BT "Registrering af disponibel kapacitet" 7. Fartøjet slettes i Skibsregiseret (SFS) og i fartøjsregiseret (LFST) 8. Spørgsmål vedr. licenser og kvoter: Kontakt Landbrug & Fiskeristyrelsen, og/eller lokal fiskeriforening.

15 15 GUIDE HVAD GØR JEG EFTER EN ULYKKE TIL SØS I FORHOLD TIL PERSONER OG FARTØJ? ARBEJDSULYKKE Hvem og hvad skal jeg kontakte efter en arbejdsulykke om bord? Kontakt pårørende 1 Den maritime Havari Kommision 2 Skibsforsikring Du finder en uddybning af pkt. 1-8 på næste side 3 Krisehjælp 4 Anmeld ulykken i EASY-systemet / til SFS 5 Sikkerhedsorganisationen 6 Opdatér fartøjets APV 7 Personlige effekter bortkommet 8 Obligatoriske arbejdsulykkesforsikring FORTSÆTTES NÆSTE SIDE...

16 16 GUIDE HVAD GØR JEG EFTER EN ULYKKE TIL SØS I FORHOLD TIL PERSONER OG FARTØJ? (FORTSAT) ARBEJDSULYKKE HVEM OG HVAD SKAL JEG KONTAKTE EFTER EN ARBEJDSULYKKE OM BORD? DET SKAL DU GØRE 1. Kontakt Søfartsstyrelsen (SFS) eller Havarikommisionen for anmeldelse af ulykken 2. Kontakt fartøjets skibsforsikringsselskab (udfyld skadesrapport eller havarirapport) Så snart du er reddet og har mulighed for det kontakt dine pårørende. Fortæl, hvordan du har det. 3. Brug for krisehjælp? Kontakt da Fiskeriets Arbejdsmiljøråd 4. Anmeld arbejdsskader til arbejdstilsynet ( eller søfartsstyrelsen. Dødsulykker skal anmeldes senest inden 48 timer. 5. Kontakt din sikkerhedsorganisation / havnesikkerhedsudvalg. 6. Opdatér fartøjets APV med baggrund i de erfaringer man har fra hændelsen. 7. Personlige effekter (løsøre) som er gået tabt. Kontakt eget forsikringsselskab. 8. Anmeld hændelsen til fartøjets arbejdsulykkesforsikringsselskab.

17 17 GUIDE HVAD GØR JEG EFTER EN ULYKKE TIL SØS I FORHOLD TIL PERSONER OG FARTØJ? HVAD KAN DU FREMADRETTET GØRE? hvad er læringen for at undgå gentagelser af en hændelse og ulykke? Foretag løbende vedligehold af fartøjet og registrer eventuelt vedligeholdelsesterminer i FAs sms system. Hold regelmæssige øvelser med: sikkerhedsudstyr brandudstyr lænse- og alarmsystem samt radioudstyr Hold fartøjets rednings- og sikkerhedsudstyr klar til brug. Hold styr på forsikringsforhold for såvel personer som fartøjet.

18 18 GUIDE HVAD GØR JEG EFTER EN ULYKKE TIL SØS I FORHOLD TIL PERSONER OG FARTØJ? NYTTIGE KONTAKTOPLYSNINGER til myndigheder, forsikring og samarbejdspartnere JOC Århus Joint Operation Center (tidl. SOK) Kontakt vedr. ulykker til søs/observation af olie. Døgnbemandet telefon: Prioritet 1: 112 Prioritet 2: Prioritet 3: (bed om vagthavende i operationscentret) Mail: vfk@mil.dk Søfartsstyrelsen Telefon: Mail: SFS@dma.dk Den Maritime Havarikommission Ved henvendelse i forbindelse med søulykker og alvorlige personulykker. Telefon: (kl ) Udenfor normal kontortid kan ulykker anmeldes på: Telefon: Mail: dmaib@dmaib.dk Lyngby Radio Telefon: Politi Ved anmeldelse af dødsfald til søs. Telefon: 114 Radio Medical (RMD) Lægehjælp ved akut tilstand forårsaget af ulykke eller pludselig opstået livstruende tilstand. Døgnbemandet Telefon: Mail: rmd@rsyd.dk Fiskeriets Arbejdsmiljøråd Etablering af krisehjælp og hjælp til APV mm. Telefon: Uden for normal kontortid: Telefon: Mail: post@f-a.dk Landbrugs- og Fiskeristyrelsen København Nyropsgade København V Telefon: Fartøjsregister (LFST) Telefon: Mail: mail@lfst.dk eller fartoejsregister@lfst.dk vedrørende licenser, kvoter, KW og BT. Forsikringer Danske Fiskeres Forsikring G/S Telefon: Mail: dff@dff-gs.dk Dansk fartøjsforsikring A/S Telefon: Mail: dfff@dfff.dk Skibsforsikringen Frederikshavn Telefon: Mail: frh@skibsforsikring.dk If Skibsforsikring Stamholmen Hvidovre Telefon: Mail: se:

19 19 GUIDE HVAD GØR JEG EFTER EN ULYKKE TIL SØS I FORHOLD TIL PERSONER OG FARTØJ? HVORDAN ER DU DÆKKET I TILFÆLDE AF EN ARBEJDSULYKKE? Type Ejer / Ejere Ansatte Lærling Énmandsfisker Skal selv tegne en frivillig arbejdsskadeforsikring Ikke relevant Fartøj registreret som et A/S eller APS selskab Alle andre selskabsformer for eksempel et IS selskab Dækket af den lovpligtige arbejdsskadeforsikring Ejer eller ejerne skal selv tegne en frivillig arbejdsskadeforsikring Dækket af den lovpligtige arbejdsskadeforsikring Dækket af den lovpligtige arbejdsskadeforsikring DFPO har tegnet en arbejdsskadeforsikring for lærlinge ved Danske Fiskers Forsikring

20 20 GUIDE HVAD GØR JEG EFTER EN ULYKKE TIL SØS I FORHOLD TIL PERSONER OG FARTØJ? KOMMUNIKATION I FORBINDELSE MED EN HÆNDELSE / ULYKKE TIL SØS FARTØJET Søulykker / personskade Radio Medical Kontaktperson i land Ejer eller rederi EPIRB/PLB DSC/VHF 70 - VHF 16 LYNGBY RADIO Tlf.: 112 Pårørende: NOK (Next of Kind) Underleverandører Myndigheder: Søfartsstyrelsen Landbrug & Fiskeristyrelsen Forsikringsselskab ØVRIGE RESSOURCER: Omkringliggende fartøjer / kolleger Havnen VTS Medier / Pressen JOC Århus TLF.: SAR Lokal Redningsstation Politi & Redning Krisehjælp via FA Forbered dig på kontakt fra medier/pressen Klassifikationsselskab

21 Auktionsgade 1b 6700 Esbjerg Tel.:

Det nytter! Forebyggelse af arbejdsulykker i fiskeriet

Det nytter! Forebyggelse af arbejdsulykker i fiskeriet Forebyggelse af arbejdsulykker i fiskeriet Det nytter! Jørgen Møller Christiansen Seniorforsker Center for Maritim Sundhed og Samfund Syddansk Universitet, Esbjerg Den danske fiskerflåde Værdien af danske

Læs mere

En sikker arbejdsplads. - dit medansvar

En sikker arbejdsplads. - dit medansvar En sikker arbejdsplads - dit medansvar Retningslinjer for udførende November 2013 En sikker arbejdsplads - dit medansvar En sikker arbejdsplads - dit medansvar Nisgaard + Christoffersen A/S vil have et

Læs mere

Forebyggende arbejde

Forebyggende arbejde Seminar om arbejdsulykker Forebyggende arbejde Anmeldelse af arbejdsulykker bliver ikke kun brugt til erstatningssager. Både Fiskeriets Arbejdsmiljøtjeneste og Søfartsstyrelsens OK-Enhed bruger anmeldelserne

Læs mere

Skema til indberetning af kollision på fiskeskib

Skema til indberetning af kollision på fiskeskib SIDE NR.: 1 af 5 Skema til indberetning af kollision på fiskeskib Skemaerne findes på Den Maritime Havarikommissions hjemmeside www.dmaib.dk og sendes til: E-post: dmaib@dmaib.dk Den Maritime Havarikommission

Læs mere

Fremgang for fiskeriet

Fremgang for fiskeriet Tema om "Ulykker til søs 2001" Færre ulykker og dødsfald i fiskeriet Dansk fiskeri bliver ramt af færre og færre sø-ulykker. Antallet af arbejds-ulykker og dødsfald falder også. Forlisene holder sig på

Læs mere

FISKERIETS ARBEJDSMILJØRÅD HVORDAN ER DE ORGANISERT HVILKEN VEILEDNING OG HJELP YTER DE I HMS ARBEIDET FOR FISKERE

FISKERIETS ARBEJDSMILJØRÅD HVORDAN ER DE ORGANISERT HVILKEN VEILEDNING OG HJELP YTER DE I HMS ARBEIDET FOR FISKERE FISKERIETS ARBEJDSMILJØRÅD HVORDAN ER DE ORGANISERT HVILKEN VEILEDNING OG HJELP YTER DE I HMS ARBEIDET FOR FISKERE LOKALITET 55 28'2 N 008 25'5 Ø ORGANISATIONSPLAN Fiskeriets Arbejdsmiljøråd Fiskeriets

Læs mere

K.A.S. sejlerskole Sikkerhedspolitik og sikkerhedsplan

K.A.S. sejlerskole Sikkerhedspolitik og sikkerhedsplan K.A.S. sejlerskole Sikkerhedspolitik og sikkerhedsplan Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1. Kommunikation... 3 2. Skolesejlads og sikkerhed... 4 2.1. Bemandingskrav... 4 2.1.1. Krav til lærere...

Læs mere

Skema til indberetning af havari på handelsskib

Skema til indberetning af havari på handelsskib SIDE NR.: 1 af 5 Skema til indberetning af havari på handelsskib Skemaerne findes på Den Maritime Havarikommissions hjemmeside www.dmaib.dk og sendes til: E-post: dmaib@dmaib.dk Den Maritime Havarikommission

Læs mere

INSPIRATION OG IDEER TIL BEREDSKABSPLAN FOR HÅNDTERING AF EL-ULYKKER. helsikker. fokus på elsikkerhed

INSPIRATION OG IDEER TIL BEREDSKABSPLAN FOR HÅNDTERING AF EL-ULYKKER. helsikker. fokus på elsikkerhed INSPIRATION OG IDEER TIL BEREDSKABSPLAN FOR HÅNDTERING AF EL-ULYKKER Scan QR koden med din smartphone og sæt fokus på elsikkerhed. helsikker fokus på elsikkerhed INSPIRATION OG IDEER TIL BEREDSKABSPLAN

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om arbejdsmiljøkursus for havnesikkerhedsudvalg og sikkerhedsgrupper i fiskeskibe ( 8-kursus for fiskeskibe)

Lovtidende A. Bekendtgørelse om arbejdsmiljøkursus for havnesikkerhedsudvalg og sikkerhedsgrupper i fiskeskibe ( 8-kursus for fiskeskibe) Lovtidende A Bekendtgørelse om arbejdsmiljøkursus for havnesikkerhedsudvalg og sikkerhedsgrupper i fiskeskibe ( 8-kursus for fiskeskibe) I medfør af 24 b, i lov om skibes besætning, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Skema til indberetning om personulykke på handelsskib

Skema til indberetning om personulykke på handelsskib SIDE NR.: 1 af 5 Skema til indberetning om personulykke på handelsskib Skemaerne findes på Den Maritime Havarikommissions hjemmeside www.dmaib.dk og sendes til: E-post: dmaib@dmaib.dk Den Maritime Havarikommission

Læs mere

Arbejdsulykker Værktøjer til undersøgelse af arbejdsulykker

Arbejdsulykker Værktøjer til undersøgelse af arbejdsulykker Arbejdsulykker Værktøjer til undersøgelse af arbejdsulykker 1. Beskrivelse af ulykken Udfyldes af sikkerhedsgruppen sammen med den medarbejder, der kom til skade. I mindre virksomheder uden sikkerhedsgruppe

Læs mere

Vedlagt fremsender jeg i 5 eksemplarer min besvarelse af spørgsmål 33 alm. del stillet af Erhvervsudvalget den 2. august 2005.

Vedlagt fremsender jeg i 5 eksemplarer min besvarelse af spørgsmål 33 alm. del stillet af Erhvervsudvalget den 2. august 2005. Erhvervsudvalget (2. samling) ERU alm. del - Svar på Spørgsmål 33 Offentligt Folketingets Erhvervsudvalg ERHVERVSMINISTEREN Sag 200502976 25. august 2005 Vedlagt fremsender jeg i 5 eksemplarer min besvarelse

Læs mere

Skema til indberetning af grundstødning på handelsskib

Skema til indberetning af grundstødning på handelsskib SIDE NR.: 1 af 5 Skema til indberetning af grundstødning på handelsskib Skemaerne findes på Den Maritime Havarikommissions hjemmeside www.dmaib.dk og sendes til: E-post: dmaib@dmaib.dk Den Maritime Havarikommission

Læs mere

Udenrigsministeriet Fiskeristyrelsen maj 2019 REGLEMENT. for assistance fra Fiskeristyrelsens skibe. (Bugseringsreglement)

Udenrigsministeriet Fiskeristyrelsen maj 2019 REGLEMENT. for assistance fra Fiskeristyrelsens skibe. (Bugseringsreglement) Udenrigsministeriet Fiskeristyrelsen maj 2019 REGLEMENT for assistance fra Fiskeristyrelsens skibe (Bugseringsreglement) Udenrigsministeriet Fiskeristyrelsen/Fiskerikontrol Sagsnr.: 18-00-000153 Dato:

Læs mere

OVERORDNET VOLDSPOLITIK

OVERORDNET VOLDSPOLITIK Vedtaget i SLU den 20. december 2006 OVERORDNET VOLDSPOLITIK Målgruppe Den overordnede voldspolitik er gældende for alle ansatte i Slagelse Kommune. Værdigrundlag Medarbejderne undgår at blive udsat for

Læs mere

Psykologisk krisehjælp og coaching. - vejledning

Psykologisk krisehjælp og coaching. - vejledning Psykologisk krisehjælp og coaching - vejledning Hvis du har trivselsproblemer på din arbejdsplads eller privat, som gør at du ikke kan fungere i dit arbejde, så har vi i Silkeborg Kommune to former for

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1 af 3 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Udarbejdet: 2014 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Traditionel åben jolle Båden er under dimensionstal 20, medtager op til

Læs mere

Gode råd til skipper og besætning på fartøjer, der anvendes til industrifiskeri

Gode råd til skipper og besætning på fartøjer, der anvendes til industrifiskeri Gode råd til skipper og besætning på fartøjer, der anvendes til industrifiskeri 2 Gode råd til skipper og besætning på fartøjer, der anvendes til industrifiskeri Gode råd til skipper og besætning Tobissæsonen

Læs mere

Gode råd til skipper og besætning på fartøjer, der lejlighedsvis anvendes til industrifiskeri

Gode råd til skipper og besætning på fartøjer, der lejlighedsvis anvendes til industrifiskeri Gode råd til skipper og besætning på fartøjer, der lejlighedsvis anvendes til industrifiskeri 2 Gode råd til skipper og besætning på fartøjer, der lejlighedsvis anvendes til industrifiskeri Vejledning

Læs mere

BEK nr 838 af 18/08/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 8. februar 2017

BEK nr 838 af 18/08/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 8. februar 2017 BEK nr 838 af 18/08/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 8. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 200800221 Senere ændringer

Læs mere

Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011

Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011 Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011 Denne sikkerhedspolitik beskriver hvorledes Strandby Sejlklub prioriterer sikkerhed såvel til lands og til

Læs mere

Anmeldelse af arbejdsskade. Registrering. Ekspedition. Opfølgning SIG. Afgørelse på arbejdsskade. 1. Anmeldelse af arbejdsskade

Anmeldelse af arbejdsskade. Registrering. Ekspedition. Opfølgning SIG. Afgørelse på arbejdsskade. 1. Anmeldelse af arbejdsskade Side 1 af 5 Formål At få tilskadekomster indberettet korrekt og undgå nye skader. Gyldighedsområde Proceduren gælder når der sker en tilskadekomst i tjenesten på Klargøring Gb og når en medarbejder anmelder

Læs mere

Vold og trusler om vold

Vold og trusler om vold Janesvej 2, 8220 Brabrand, tlf. 87 13 90 50, fax. 87 13 90 48, e-mail tov@aaks.aarhus.dk Vold og trusler om vold Konflikter i hverdagen Instruks for den situation, at en ansat udsættes for en ubehagelig

Læs mere

SÅDAN HÅNDTERER DU ALVORLIGE ARBEJDSULYKKER PÅ ARBEJDSPLADSEN FØR, UNDER OG EFTER.

SÅDAN HÅNDTERER DU ALVORLIGE ARBEJDSULYKKER PÅ ARBEJDSPLADSEN FØR, UNDER OG EFTER. SÅDAN HÅNDTERER DU ALVORLIGE PÅ ARBEJDSPLADSEN FØR, UNDER OG EFTER. TIL DIG, SOM ER TILLIDSREPRÆSENTANT ELLER ARBEJDSMILJØREPRÆSENTANT Brolæggerstræde 9 1211 København K 7248 6000 www.sl.dk 2 SÅDAN HÅNDTERER

Læs mere

Sikkerhedsarbejde om bord i skibe

Sikkerhedsarbejde om bord i skibe Sikkerhedsarbejde om bord i skibe I denne pjece kan du læse om sikkerhedsarbejde i skibe. Pjecen fortæller om bestemmelserne i kapitel XIA i Meddelelser fra Søfartsstyrelsen A om sikkerhedsarbejde i handelsskibe,

Læs mere

REDEGØRELSE. OM SØULYKKE Maj 2013

REDEGØRELSE. OM SØULYKKE Maj 2013 REDEGØRELSE OM SØULYKKE Maj 2013 FALKEN Kulilteforgiftning den 22. juli 2012 Den Maritime Havarikommission 15. Carl Jacobsens Vej 29 2500 Valby Tlf. 91 37 63 00 E-post: dmaib@dmaib.dk Hjemmeside: www.dmaib.dk

Læs mere

Guide for håndtering af vold og trusler.

Guide for håndtering af vold og trusler. Guide for håndtering af vold og trusler. Redskab til forebyggelse, håndtering og opfølgning på vold og trusler Det er målet at sikre et trygt arbejdsmiljø, såvel fysisk som psykisk, for alle skolens medarbejdere.

Læs mere

Når medarbejdere udsættes for chikane eller injurier

Når medarbejdere udsættes for chikane eller injurier Udkast til vejledning for ledere Når medarbejdere udsættes for chikane eller injurier Dit ansvar og dine muligheder som leder, når medarbejdere udsættes for chikane, injurier eller lignende krænkelser.

Læs mere

EN BEREDSKABSPLAN KAN REDDE LIV

EN BEREDSKABSPLAN KAN REDDE LIV EN BEREDSKABSPLAN KAN REDDE LIV Formålet med at udarbejde en beredskabsplan er at sikre, at hændelsers omfang begrænses og at der ydes hjælp hurtigst muligt. En beredskabsplan udarbejdes også for at forebygge,

Læs mere

Talepapir til brug for samråd i Folketingets Trafikudvalg 26. april 2005 om Karen Danielsens påsejling af Storebæltsforbindelsen 3.

Talepapir til brug for samråd i Folketingets Trafikudvalg 26. april 2005 om Karen Danielsens påsejling af Storebæltsforbindelsen 3. Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 120 Offentligt Talepapir til brug for samråd i Folketingets Trafikudvalg 26. april 2005 om Karen Danielsens påsejling af Storebæltsforbindelsen

Læs mere

Arbejdsskade En kort vejledning til medlemmer af Fængselsforbundet

Arbejdsskade En kort vejledning til medlemmer af Fængselsforbundet Arbejdsskade En kort vejledning til medlemmer af Fængselsforbundet Denne pjece er tænkt som din førstehjælp ved en arbejdsskade. Dit medlemskab af Fængselsforbundet giver ret til bistand i arbejdsskadesager.

Læs mere

SIKKER DRIFT. Det anbefaler en arbejdsgruppe under Fiskeskibsudvalget, som netop er kommet med en færdig rapport.

SIKKER DRIFT. Det anbefaler en arbejdsgruppe under Fiskeskibsudvalget, som netop er kommet med en færdig rapport. Enmandsbetjente fartøjer SIKKER DRIFT Informations-kampagner, periodiske syn, arbejdsmiljøsyn og risikovurdering - det er nogle af de ting, der skal forsøges for at gøre det mere sikkert at fiske på de

Læs mere

Overordnet voldspolitik for Lemvig Kommune

Overordnet voldspolitik for Lemvig Kommune Voldspolitik Overordnet voldspolitik for Lemvig Kommune Indledning Lemvig Kommune skal være en attraktiv arbejdsplads med tilfredse medarbejdere, der trives, høj effektivitet, lav personaleomsætning og

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Side 1 Udarbejdet: 2014 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? RIB/følgebåd Båden er en Bombard Explorer CE-mærket, under dimensionstal 20

Læs mere

1. Anmeldelse af arbejdsulykke

1. Anmeldelse af arbejdsulykke Afdeling: HR Udarbejdet af: Lars Bjarne Jensen E-mail: lars.bjarne.jensen@rsyd.dk Dato: 13. januar 2011 Telefon: 88 83 48 43 Mobil: 21 34 54 26 Vejledning til EASY 3.8.8 Arbejdsskadestyrelsens og Arbejdstilsynets

Læs mere

Beredskabsplan. for indsats ved uheld på Ry Marina. Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både

Beredskabsplan. for indsats ved uheld på Ry Marina. Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både Beredskabsplan for indsats ved uheld på Ry Marina Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både Indhold: 1. Formål 2. Alarmering 3. Brand 4. Drukneulykker 5. Personskader

Læs mere

Beredskabsplan <Svømmeklub> Revideret <dato>

Beredskabsplan <Svømmeklub> Revideret <dato> Beredskabsplan Revideret Beredskabsplan Side 2 af 13 Revideret: 2015-03-01 Personskade Hvis en person kommer til skade, skal følgende iværksættes: Træners rolle: Hvis det er en mindre

Læs mere

Ekstern beredskabsplan. Port of Skagen Oil Terminal Vestmolen 40, 9990 Skagen

Ekstern beredskabsplan. Port of Skagen Oil Terminal Vestmolen 40, 9990 Skagen Ekstern beredskabsplan Port of Skagen Oil Terminal Vestmolen 40, 9990 Skagen Indholdsfortegnelse: 1. Indledning (Oplysninger om virksomheden) 2. Ledelsesansvar (ISL-PO/ISL-RB/KOOL) opgaver 3. Iværksættelse

Læs mere

Færgefart. Kurser for ansatte inden for færgefart. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv

Færgefart. Kurser for ansatte inden for færgefart. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv Færgefart Kurser for ansatte inden for færgefart Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhedskursus grundlæggende STCW regulation A/VI/1-1, A-VI/1-3 og A-VI/1-4 Varighed:

Læs mere

Bekendtgørelse om registrering og anmeldelse af arbejdsskader m.v. i medfør af offshoresikkerhedsloven 1

Bekendtgørelse om registrering og anmeldelse af arbejdsskader m.v. i medfør af offshoresikkerhedsloven 1 Bekendtgørelse om registrering og anmeldelse af arbejdsskader m.v. i medfør af offshoresikkerhedsloven 1 I medfør af 49, 52 og 52 a og 72, stk. 1, i lov nr. 1424 af 21. december 2005 om sikkerhed m.v.

Læs mere

BEREDSKABSPLAN. Nordjysk Sportsdykker Klub Vandværksvej 4c 9800 Hjørring. Side 1 af 5

BEREDSKABSPLAN. Nordjysk Sportsdykker Klub Vandværksvej 4c 9800 Hjørring. Side 1 af 5 BEREDSKABSPLAN Nordjysk Sportsdykker Klub Vandværksvej 4c 9800 Hjørring. Side 1 af 5 INDLEDNING: Beredskabsplanen er primært udarbejdet for at håndtere større hændelser, der måtte ske som følge af vores

Læs mere

Vejledning til skoler, gymnasier m.m. vedr. påbegyndte livsfarlige og voldelige handlinger (PLOV)

Vejledning til skoler, gymnasier m.m. vedr. påbegyndte livsfarlige og voldelige handlinger (PLOV) UDKAST Vejledning til skoler, gymnasier m.m. vedr. påbegyndte livsfarlige og voldelige handlinger (PLOV) September 2017 Formål Formålet med denne vejledning er at sikre, at skolen kan opretholde sine funktioner

Læs mere

ÅRSBERETNING FOR FISKERIETS ARBEJDSMILJØRÅD

ÅRSBERETNING FOR FISKERIETS ARBEJDSMILJØRÅD ÅRSBERETNING FOR FISKERIETS ARBEJDSMILJØRÅD 19. marts 2015 Udarbejdet af Direktør Flemming Nygaard Christensen 2 ÅRSBERETNING FOR FISKERIETS ARBEJDSMILJØRÅD Bestyrelsens sammensætning i Fiskeriets Arbejdsmiljøråd

Læs mere

Ekstern beredskabsplan. Port of Skagen Oil Terminal Vestmolen 40, 9990 Skagen

Ekstern beredskabsplan. Port of Skagen Oil Terminal Vestmolen 40, 9990 Skagen Ekstern beredskabsplan Port of Skagen Oil Terminal Vestmolen 40, 9990 Skagen Indholdsfortegnelse: 1. Indledning (Oplysninger om virksomheden) 2. Ledelsesansvar (ISL-PO/ISL-RB/KOOL) opgaver 3. Iværksættelse

Læs mere

6. Forbliv i lokalet indtil politiet eller en fra skolen kalder jer ud

6. Forbliv i lokalet indtil politiet eller en fra skolen kalder jer ud Instruks ved indtrængen af person med våben 1. Underret alle omkring dig om truslen 2. Alarmér politiet på 112 3. Alarmér skolens administration på 49 28 10 20 4. Gå ind i nærmeste lokale, lås døren og

Læs mere

Sikkerhedsarbejde. Afsnit A Sikkerhedsarbejde i handelsskibe og større fiskeskibe. Regel 1 Anvendelse og definitioner. Regel 2 Passagerskibe

Sikkerhedsarbejde. Afsnit A Sikkerhedsarbejde i handelsskibe og større fiskeskibe. Regel 1 Anvendelse og definitioner. Regel 2 Passagerskibe GÆLDENDE Sikkerhedsarbejde Kapitel XI af 1. september 2013 Afsnit A Sikkerhedsarbejde i handelsskibe og større fiskeskibe Regel 1 Anvendelse og definitioner 1 I handelsskibe, hvor den fastsatte besætning,

Læs mere

Akutundersøgelse af alvorlige arbejdsulykker

Akutundersøgelse af alvorlige arbejdsulykker Kvalitetsprocedure Akutundersøgelse af alvorlige arbejdsulykker Kvalitetsprocedure DT-11 Anvendelsesområde: Detailtilsyn Ansvarlig enhed: AFC, 6. kontor Ikrafttræden: 1. oktober 2014 Kvalitetsproceduren

Læs mere

Indsatsplan ved vold, trusler og anden krænkende adfærd på Odder Rådhus

Indsatsplan ved vold, trusler og anden krænkende adfærd på Odder Rådhus Indsatsplan ved vold, trusler og anden krænkende adfærd på Odder Rådhus Indsatsplanen omhandler arbejdsrelateret fysisk og psykisk vold. Arbejdsrelateret vold omfatter både risiko for og episoder med fysisk

Læs mere

Beredskabsplan. for indsats ved ulykker på Marselisborg Lystbådehavn. Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både

Beredskabsplan. for indsats ved ulykker på Marselisborg Lystbådehavn. Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både Beredskabsplan for indsats ved ulykker på Marselisborg Lystbådehavn Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både Udarbejdet af Miljø- og Sikkerhedsudvalget, Marselisborg

Læs mere

PSYKISK ARBEJDSMILJØ OMBORD

PSYKISK ARBEJDSMILJØ OMBORD PSYKISK ARBEJDSMILJØ OMBORD Hvad handler det om? Fysisk arbejdsforhold Organisering Relationer Udgiver Fiskeriets Arbejdsmiljøråd, 2015 Faglig redaktør Illustrationer Flemming Nygaard Christensen Niels

Læs mere

REDEGØRELSE. OM SØULYKKE August 2013

REDEGØRELSE. OM SØULYKKE August 2013 REDEGØRELSE OM SØULYKKE August 2013 CAMILLA C Forlis den 20. december 2012 Den Maritime Havarikommission Carl Jacobsens Vej 29 2500 Valby Tlf. 91 37 63 00 E-post: dmaib@dmaib.dk www.dmaib.dk Uden for kontortid

Læs mere

REDEGØRELSE. August Arbejdssikkerhed i erhvervsfiskeruddannelsen

REDEGØRELSE. August Arbejdssikkerhed i erhvervsfiskeruddannelsen REDEGØRELSE August 2016 Arbejdssikkerhed i erhvervsfiskeruddannelsen Den Maritime Havarikommission Carl Jacobsens Vej 29 2500 Valby Tlf. 91 37 63 00 E-post: dmaib@dmaib.dk Hjemmeside: www.dmaib.dk Uden

Læs mere

Handleplan vedr. vold, mobning, chikane m.m.

Handleplan vedr. vold, mobning, chikane m.m. ODDER KOMMUNE Rådhuset Handleplan vedr. vold, mobning, chikane m.m. Handleplan: Vold, trusler og chikane Vi ønsker at undgå og forebygge, at ansatte udsættes for voldelige episoder, mens de er på arbejde.

Læs mere

Den Maritime Havarikommission. SØULYKKESRAPPORT Marts 2012

Den Maritime Havarikommission. SØULYKKESRAPPORT Marts 2012 Den Maritime Havarikommission SØULYKKESRAPPORT Marts 2012 MERANO Forlis den 2. maj 2011 Den Maritime Havarikommission, Vermundsgade 38 A, 2100 København Ø. Tlf. 39 17 44 40, CVR-nr.: 33 74 62 10 E-post:

Læs mere

Arbejdsmiljøkonsulent og faglig teamkoordinator HR og Arbejdsmiljø Mennesker og Organisation Region Nordjylland. Mail

Arbejdsmiljøkonsulent og faglig teamkoordinator HR og Arbejdsmiljø Mennesker og Organisation Region Nordjylland. Mail ARBEJDSSKADER DSR TEMADAG D. 6. FEBRUAR 2019 LISE-LOTTE KYNEB Arbejdsmiljøkonsulent og faglig teamkoordinator HR og Arbejdsmiljø Mennesker og Organisation Region Nordjylland Mail l.kyneb@rn.dk Mobil 40563812

Læs mere

Sikkerhedskursus i BUF

Sikkerhedskursus i BUF Sikkerhedskultur og friluftsliv 22/5-17 Program: Oplæg - Kort og sikkerhedskultur generelt - Baggrunden for og kort gennemgang af sejladsreglerne - Sejlads i skoler og institutioner/ erhvervssejlads. -

Læs mere

Ekstern beredskabsplan. Port of Aalborg Tankstore (POAT) Benzinvej Aalborg Øst

Ekstern beredskabsplan. Port of Aalborg Tankstore (POAT) Benzinvej Aalborg Øst Ekstern beredskabsplan Port of Aalborg Tankstore (POAT) Benzinvej 3 9220 Aalborg Øst Indholdsfortegnelse: 1.Indledning 2.Ledelsesansvar (ISL-PO/ISL-RB/KOOL) opgaver 3.Iværksættelse af ekstern beredskabsplan

Læs mere

Vold, mobning og chikane

Vold, mobning og chikane Vold, mobning og chikane Retningslinjer om vold, mobning og chikane Baggrund for retningslinjerne Det er en skal-opgave for Hovedudvalget og de lokale MED-udvalg at udarbejde retningslinjer mod vold, mobning

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om registrering og anmeldelse af ulykker m.v. i forbindelse med offshore olie- og gasaktiviteter m.v. 1

Udkast til bekendtgørelse om registrering og anmeldelse af ulykker m.v. i forbindelse med offshore olie- og gasaktiviteter m.v. 1 Bilag 4 Udkast til bekendtgørelse om registrering og anmeldelse af ulykker m.v. i forbindelse med offshore olie- og gasaktiviteter m.v. 1 I medfør af 3, stk. 3, 49 og 52, stk. 1, 52 a og 61, stk. 3, 69

Læs mere

Undersøgelse af kvoterede arbejdsulykker

Undersøgelse af kvoterede arbejdsulykker Kvalitetsprocedure Undersøgelse af kvoterede arbejdsulykker Kvalitetsprocedure DT-3 Anvendelsesområde: Detail Ansvarlig enhed: AFC, 6. kontor Ikrafttræden: 1. januar 2007 Senest redigeret: 1. oktober 2014

Læs mere

Falck Danmark A/S Voldspolitik 2008

Falck Danmark A/S Voldspolitik 2008 Falck Danmark A/S Voldspolitik 2008 Indholdsfortegnelse 1. Grundlag for politikken side 3 2. Målsætninger side 4 3. Registrering side 4 4. Definitioner side 5 5. Handlingsplan side 6 5.1. Umiddelbart efter

Læs mere

Bekendtgørelse om fartøjer, der anvendes til erhvervsmæssigt fiskeri i saltvand 1)

Bekendtgørelse om fartøjer, der anvendes til erhvervsmæssigt fiskeri i saltvand 1) BEK nr 343 af 01/04/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2019 Ministerium: Udenrigsministeriet Journalnummer: Udenrigsmin., j.nr. 2018-46069 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om fartøjer,

Læs mere

Storebæltskolen. Helhedstilbud for børn og unge med særlige behov. Retningslinjer for håndtering af trusler, vold eller krænkende adfærd MEDARBEJDERE

Storebæltskolen. Helhedstilbud for børn og unge med særlige behov. Retningslinjer for håndtering af trusler, vold eller krænkende adfærd MEDARBEJDERE Storebæltskolen Helhedstilbud for børn og unge med særlige behov Retningslinjer for håndtering af trusler, vold eller krænkende adfærd MEDARBEJDERE Revideret 22.02.18 Retningslinjer for håndtering af trusler,

Læs mere

Vejledning. til anmeldelse af arbejdsulykker i A-skade

Vejledning. til anmeldelse af arbejdsulykker i A-skade Vejledning til anmeldelse af arbejdsulykker i A-skade Koncern HR Version 3 Januar 2016 Indhold Indledning... 3 Hvad er en arbejdsulykke?... 4 Praksis for anmeldelse af arbejdsulykker... 4 Roller i A-skade...

Læs mere

Billund Idrætsforening Omsorgsplan. Kontaktpersoner kan findes på BI hjemmeside www.billund-if.dk. 02. feruar 2011

Billund Idrætsforening Omsorgsplan. Kontaktpersoner kan findes på BI hjemmeside www.billund-if.dk. 02. feruar 2011 Billund Idrætsforening Omsorgsplan 02. feruar 2011 Kontaktpersoner kan findes på BI hjemmeside www.billund-if.dk En politik til BI Bestyrelser, ledere, trænere, hjælpere og medlemmer af BI. Baggrund: Hvert

Læs mere

Ekstern beredskabsplan. Port of Aalborg Tankstore (POAT) Benzinvej Aalborg Øst

Ekstern beredskabsplan. Port of Aalborg Tankstore (POAT) Benzinvej Aalborg Øst Ekstern beredskabsplan Port of Aalborg Tankstore (POAT) Benzinvej 3 9220 Aalborg Øst Indholdsfortegnelse: 1.Indledning 2.Ledelsesansvar (ISL-PO/ISL-RB/KOOL) opgaver 3.Iværksættelse af ekstern beredskabsplan

Læs mere

Beredskab ved brand. 1. Bevar ro og omtanke, og giv klare og præcise instruktioner.

Beredskab ved brand. 1. Bevar ro og omtanke, og giv klare og præcise instruktioner. Beredskabsplan Beredskab ved brand Ved brand i virksomheden gøres følgende: 2. Alle evakueres. Bring om muligt eventuelle tilskadekomne i sikkerhed. Ved brandsår anvendes masser af koldvand. Brandtæppe

Læs mere

Arbejdsskade. Retssag. Anmelde. Beskriv ulykken ARBEJDSSKADER. Sygedagpengesats. Sygdom. Forsikringsselskab. Erhvervssygdomme.

Arbejdsskade. Retssag. Anmelde. Beskriv ulykken ARBEJDSSKADER. Sygedagpengesats. Sygdom. Forsikringsselskab. Erhvervssygdomme. Værd at vide om ARBEJDSSKADER Anmelde Sygedagpengesats Arbejdsskade Arbejdsmiljørepræsentanten Beskriv ulykken Sygdom Hvis det sker for dig Retssag Arbejdsulykker Erhvervssygdomme Forsikringsselskab HVIS

Læs mere

Voldspolitik. Vi anser vold og trusler for at være et fælles problem og fælles ansvar.

Voldspolitik. Vi anser vold og trusler for at være et fælles problem og fælles ansvar. Voldspolitik Indledning En voldspolitik på arbejdspladsen kan være med til at skabe synlighed, ensartethed og kontinuitet i arbejdet med at forebygge vold og trusler om vold. Voldspolitikken, og den tilhørende

Læs mere

Arbejdsrelateret vold uden for arbejdstid

Arbejdsrelateret vold uden for arbejdstid Arbejdsrelateret vold uden for arbejdstid Marts 2017 Regler om vold uden for arbejdstid Hvis arbejdsgiveren vurderer, at der er risiko for arbejdsrelaterede hændelser med vold, trusler eller anden krænkende

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK. Jeg optræder som dataansvarlig, når jeg behandler personoplysninger.

PERSONDATAPOLITIK. Jeg optræder som dataansvarlig, når jeg behandler personoplysninger. ADVOKAT MORTEN RIISE-KNUDSEN Møderet for Højesteret Havnegade 41, 1., 1058 København K Telefon: 3333 9042 * Mobil: 2788 1024 * e-mail: morten@mr-k.dk * www.mr-k.dk Danske Bank 9541-2505 672 618 * CVR-nr.

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for Stortriss og Triss Norlin - sejlads med mindre fartøjer under 20 målet ( længde x bredde)

Sikkerhedsinstruks for Stortriss og Triss Norlin - sejlads med mindre fartøjer under 20 målet ( længde x bredde) Sikkerhedsinstruks for Stortriss og Triss Norlin - sejlads med mindre fartøjer under 20 målet ( længde x bredde) Udarbejdet af Ranum Efterskole vers.12.11.12 OS 1. Identifikation af rederen Olav Storm,

Læs mere

MILJØ OG SIKKERHED MUEHLHAN A/S. Firma: Muehlhan A/S Udarbejdet af: Jan Tofte Henriksen

MILJØ OG SIKKERHED MUEHLHAN A/S. Firma: Muehlhan A/S Udarbejdet af: Jan Tofte Henriksen Side: 1 MILJØ OG SIKKERHED MUEHLHAN A/S Side: 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 MILJØ- OG SIKKERHEDSSYSTEMET Sikkerhedsfilosofi...3 Sikkerhedsmålsætning...4 Opdatering/revision...4 2 OPLÆRING & INFORMATION Generelt...5

Læs mere

Dansk Erhverv. Psykologisk krisehjælp. ved vold/røveri

Dansk Erhverv. Psykologisk krisehjælp. ved vold/røveri Dansk Erhverv Aftale med Psykologgruppen af 1984 om Psykologisk krisehjælp ved vold/røveri Ét nummer ét opkald Dan Kontrol 70 22 19 84 (svarer hele døgnet) Dan Kontrol tager imod dit opkald og modtager

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for Matcher 37 - sejlads med kølbåd over 20 målet (længde x bredde)

Sikkerhedsinstruks for Matcher 37 - sejlads med kølbåd over 20 målet (længde x bredde) Sikkerhedsinstruks for Matcher 37 - sejlads med kølbåd over 20 målet (længde x bredde) Udarbejdet af Ranum Efterskole vers.26.11.12 OS 1. Identifikation af redderen Olav Storm, Forstander Ranum Efterskole

Læs mere

Bilag 6 Beredskabsplan

Bilag 6 Beredskabsplan OPLYS FØLGENDE: Bilag 6 Beredskabsplan Plan for Sikkerhed og Sundhed Nød og beredskabsplan VED ULYKKESTILFÆLDE TILKALDES AMBULANCE, BRANDVÆSEN ELLER POLITI PÅ TLF. 1-1-2 NAVN: DIT NAVN + KPC S BYGGEPLADS

Læs mere

KRISEVEJLEDNING MED RELEVANTE INSTRUKTIONER

KRISEVEJLEDNING MED RELEVANTE INSTRUKTIONER KRISEVEJLEDNING MED RELEVANTE INSTRUKTIONER Tilværelsen byder på mange forskellige oplevelser både gode og dårlige og alle mennesker oplever tidspunkter i livet, der er forbundet med vanskeligheder og

Læs mere

Privatlivspolitik. Coverwise Limited deler en forpligtelse til at beskytte dit privatliv og holde dine personlige oplysninger sikre.

Privatlivspolitik. Coverwise Limited deler en forpligtelse til at beskytte dit privatliv og holde dine personlige oplysninger sikre. Privatlivspolitik Denne hjemmeside opererer internationalt og er i overensstemmelse med den lokale lovgivning og regler i de pågældende lande. Denne privatlivspolitik omhandler hvordan vi bruger og behandler

Læs mere

Når medarbejdere udsættes for chikane eller injurier

Når medarbejdere udsættes for chikane eller injurier Vejledning for ledere Når medarbejdere udsættes for chikane eller injurier Hovedudvalget i Region Syddanmark Dit ansvar og dine muligheder som leder, når medarbejdere udsættes for chikane, injurier eller

Læs mere

Retningslinjer vold, trusler og andre psykiske påvirkninger

Retningslinjer vold, trusler og andre psykiske påvirkninger Retningslinjer vold, trusler og andre psykiske påvirkninger Enhver form for trusler og vold af fysisk og psykisk karakter kan ikke tolereres i sundhedsplejen. Som medarbejder i sundhedsplejen varetager

Læs mere

Bright Star Fireworks A/S. Fruerlundvej 1, Tirstrup 8410 Rønde EKSTERN BEREDSKABSPLAN

Bright Star Fireworks A/S. Fruerlundvej 1, Tirstrup 8410 Rønde EKSTERN BEREDSKABSPLAN Bright Star Fireworks A/S Fruerlundvej 1, Tirstrup 8410 Rønde EKSTERN BEREDSKABSPLAN 1 Forord... 3 2 Planens mål... 3 3 Indsatsleder politi (ISL-PO) opgaver... 3 4 Indsatsleder redningsberedskab (ISL-RB)

Læs mere

Silkeborg Svømmeklub. Beredskabsplan

Silkeborg Svømmeklub. Beredskabsplan Silkeborg Svømmeklub Beredskabsplan Sidst revideret marts 2015 Personskade Hvis en person kommer til skade, skal følgende iværksættes: Træner/holdleders rolle Hvis det er en mindre hændelse Hvis det er

Læs mere

Beredskabsplan for Aalborg Svømmeklub

Beredskabsplan for Aalborg Svømmeklub Beredskabsplan for Aalborg Svømmeklub Beredskabsplan efteråret 2011. Side 1 December 2011 INDHOLD Alarmerings instruks ved drukneulykke 3 Alarmerings instruks ved personskade 4 Indledning definition og

Læs mere

Arbejdsskadeforsikring.

Arbejdsskadeforsikring. Arbejdsskadeforsikring. Lovpligtig arbejdsskadeforsikring (lov om forsikring mod følger af arbejdsskade). Lovens arbejdsskadebegreb omfatter alle skader, der skyldes ulykker eller kortvarige skadelige

Læs mere

Er arbejdsulykken anmeldt? Alle arbejdsulykker, der medfører fravær på 1 dag eller mere ud over tilskadekomstdagen, skal anmeldes!

Er arbejdsulykken anmeldt? Alle arbejdsulykker, der medfører fravær på 1 dag eller mere ud over tilskadekomstdagen, skal anmeldes! Er arbejdsulykken anmeldt? Alle arbejdsulykker, der medfører fravær på 1 dag eller mere ud over tilskadekomstdagen, skal anmeldes! Fra ulykke til anmeldelse 1. ulykken sker 2. Er virksomheden tilmeldt

Læs mere

Forslag. Lov om sikkerhedsundersøgelse af ulykker til søs 1)

Forslag. Lov om sikkerhedsundersøgelse af ulykker til søs 1) 2010/1 LSV 147 (Gældende) Udskriftsdato: 28. februar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 201000708 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Skabelon udarbejdet af Søfartsstyrelsen og indholdet udfyldt af Brøndby Kajakklub. 11. november 2015 22:17 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Skriv navn(e) og kaldesignal(er) eller identificer

Læs mere

Bliv arbejdsmiljørepræsentant. Et sikkert og sundt arbejdsmiljø

Bliv arbejdsmiljørepræsentant. Et sikkert og sundt arbejdsmiljø Bliv arbejdsmiljørepræsentant Et sikkert og sundt arbejdsmiljø VIL DU VÆRE ARBEJDSMILJØREPRÆSENTANT? Det giver bedre arbejdsmiljø! På virksomheder med 10 ansatte og derover har arbejdsgiveren pligt til

Læs mere

Nord A/S EKSTERN BEREDSKABSPLAN

Nord A/S EKSTERN BEREDSKABSPLAN EKSTERN BEREDSKABSPLAN 1 Ekstern beredskabsplan. Indhold:... 1 EKSTERN BEREDSKABSPLAN... 1 Ekstern beredskabsplan.... 2 1 Forord... 3 2 Planens mål... 3 3 Indsatsleder politi (ISL-PO) opgaver... 3 4 Indsatsleder

Læs mere

værd at vide om arbejdsskader

værd at vide om arbejdsskader arbejdsskader værd at vide om Hvis det sker for dig Kommer du ud for en arbejdsskade er det meget vigtigt, at du ved, hvad du skal gøre for at få en eventuel erstatning. Denne pjece kan kan hjælpe dig.

Læs mere

Xclass [VOLDSPOLITIK] Willemoesvej 2b, 4200 Slagelse

Xclass [VOLDSPOLITIK] Willemoesvej 2b, 4200 Slagelse Xclass Willemoesvej 2b, 4200 Slagelse [VOLDSPOLITIK] Xclass værdier i forhold til vold, definition af vold, målsætning, handleplaner og psykisk førstehjælp samt liste over kontaktpersoner i tilfælde af

Læs mere

SLAGELSE LÆRERKREDS. KREDS 54 MATILDEVEJ 9, 4200 SLAGELSE. TLF. 58 52 82 88. FAX

SLAGELSE LÆRERKREDS. KREDS 54 MATILDEVEJ 9, 4200 SLAGELSE. TLF. 58 52 82 88. FAX SLAGELSE LÆRERKREDS. KREDS 54 MATILDEVEJ 9, 4200 SLAGELSE. TLF. 58 52 82 88. FAX 58 52 01 10. e-mail: 054@dlf.org hjemmeside: www.slagelselærerkreds.dk SiR mappe 2008 Velkommen som sikkerhedsrepræsentant...2

Læs mere

VOLDSPOLITIK RISSKOV SKOLE

VOLDSPOLITIK RISSKOV SKOLE VOLDSPOLITIK Formål: - At give redskaber til at håndtere situationer, hvori vold indgår - At give optimal støtte i en akut situation - At bakke op efterfølgende, hvis en medarbejder har været udsat for

Læs mere

Instruks Håndtering af arbejdsskader

Instruks Håndtering af arbejdsskader 2007/19723 10.04.08 tive Godk. Hoved-MED 14.05.08 rev 16. april 2009 Godk. Hoved-MED 18.06.09 Instruks Håndtering af arbejdsskader Formål Formålet med denne instruks og de 4 vedlagte bilag er, at sikre

Læs mere

Formål med en Beredskabsplan for Børnehusene i Assens by

Formål med en Beredskabsplan for Børnehusene i Assens by Beredskabsplan/psykisk førstehjælp i forbindelse med traumatiske hændelser i arbejdet ved Børnehusene i Assens by. Indledning: Beredskabsplanen beskriver, hvordan man skal forholde sig på arbejdspladsen,

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhedsarbejde i fiskeskibe (Arbejdsmiljø i skibe) 1)

Bekendtgørelse om sikkerhedsarbejde i fiskeskibe (Arbejdsmiljø i skibe) 1) BEK nr 845 af 25/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2018009288 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

ÅRSBERETNING FOR FISKERIETS ARBEJDSMILJØRÅD

ÅRSBERETNING FOR FISKERIETS ARBEJDSMILJØRÅD ÅRSBERETNING FOR FISKERIETS ARBEJDSMILJØRÅD 23. februar 2011 Udarbejdet af Direktør Flemming Nygaard Christensen 2 ÅRSBERETNING FOR FISKERIETS ARBEJDSMILJØRÅD Bestyrelsens sammensætning i Fiskeriets Arbejdsmiljøråd

Læs mere

Voldspolitik for Agerskov Børnehus.

Voldspolitik for Agerskov Børnehus. Voldspolitik for Agerskov Børnehus. Vold er for os. Fysisk overlast i form af overgreb, slag, spark, bid, spytning Psykisk overlast: Verbale og nonverbale trusler, herunder mobning, chikane eller nedsættende

Læs mere

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 122 Offentligt. Transport- og Energi samt Forsvarsministerens samråd i.

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 122 Offentligt. Transport- og Energi samt Forsvarsministerens samråd i. Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 122 Offentligt Transport- og Energi samt Forsvarsministerens samråd i Trafikudvalget Tirsdag den 26. april 2005 Indledning. Som min kollega

Læs mere