HARALD MIKKELSEN rektor for VIA University College PETER SØRENSEN borgmester i Horsens Kommune og formand for VIA's bestyrelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HARALD MIKKELSEN rektor for VIA University College PETER SØRENSEN borgmester i Horsens Kommune og formand for VIA's bestyrelse"

Transkript

1 JP Aarhus bringer en klumme af Harald Mikkelsen, rektor for VIA UC og Peter Sørensen, borgmester i Horsens og formand for VIAs bestyrelse. De skriver om The Danish way of Life i Kina. Hvordan dansk kultur åbner døre for samarbejde med kineserne. I Chengdou, Kinas femte største by, deltog VIA blandt andre, i Denmark Week. Men det var i høj grad også et udstillingsvindue for dansk knowhow og en brobygning for østjyske virksomheder med interesse i Kina. For kineserne baner blød viden vej for "hård" viden. Det så vi under "Denmark Week", hvor de faglige workshops var velbesøgte, men de kulturelle indslag under en stort anlagt afslutningsceremoni skabte endnu større begejstring. Her fremførte kinesiske børn en børnesang komponeret af en kunstner fra Horsens, mens de viftede med danske flag. Design-studerende fra VIA fremviste en børnetøjskollektion, de havde skabt i samarbejde med kinesiske studerende. Og to studerende fra VIA i Aarhus havde premiere på en film om hverdagslivet i Horsens og Chengdu skriver Harald Mikkelsen og Peter Sørensen. ERHVERVSKLUMME: " The Danish way of Life" åbner døre i Kina JP Aarhus den. 28 september HARALD MIKKELSEN rektor for VIA University College PETER SØRENSEN borgmester i Horsens Kommune og formand for VIA's bestyrelse Dansk knowhow blev præsenteret i Kinas femtestørste by med deltagelse af bl. a. Via University College og østjyske virksomheder. I denne måned deltog VIA University College, Horsens Kommune, Region Midtjylland og østjyske virksomheder i "Denmark Week" i Kinas femtestørste by, Chengdu. I løbet af en uge fejrede den vestkinesiske by med over 20 mio. indbyggere "the Danish way of life". Det skete dels gennem workshops om dansk knowhow inden for grøn energi, vandforsyning, ældrepleje og pædagogik. Dels med et væld af kulturelle indslag, danske flag, sang og Legoklodser. For Horsens Kommune, som er søsterby med Chengdu, og VIA University College, som har kontor i byen, var "Denmark Week" en mulighed for at styrke relationerne til kinesiske partnere - herunder myndigheder, universiteter og virksomheder. Men det var i høj grad også et udstillingsvindue for dansk knowhow og en brobygning for østjyske virksomheder med interesse i Kina. For kineserne baner blød viden vej for "hård" viden. Det så vi under "Denmark Week", hvor de faglige workshops var velbesøgte, men de kulturelle indslag under en stort anlagt afslutningsceremoni skabte endnu større begejstring.

2 Her fremførte kinesiske børn en børnesang komponeret af en kunstner fra Horsens, mens de viftede med danske flag. Design-studerende fra VIA fremviste en børnetøjskollektion, de havde skabt i samarbejde med kinesiske studerende. Og to studerende fra VIA i Aarhus havde premiere på en film om hverdagslivet i Horsens og Chengdu. Som virksomhedsleder kan man med rette spørge, hvordan kinesernes fascination af et lidt fluffy begreb som "the Danish way of life" kan åbne døre for eksport af eksempelvis grøn teknologi og vandforsyningsløsninger? Det mener vi, at det kan, fordi værdier og relationer er afgørende for at indgå aftaler i Kina. At VIA, som uddanner en stor del af Danmarks sygeplejersker, pædagoger og bygningskonstruktører, samarbejder med kinesiske universiteter, giver troværdighed. At en kinesisk millionby bliver inspireret af Horsens Kommune til at indrette en skole efter dansk forbillede, skaber tillid. Det er ingen hemmelighed, at det kræver tid og ressourcer at etablere sig i Kina. Specielt små og mellemstore virksomheder, som dominerer i Østjylland, kan knække nakken på at prøve - hvis de ikke giver op på forhånd. Dermed går de glip af den vækst og viden, man kan skabe i landet. Derfor gør vi vores for at hjælpe erhvervslivet i Østjylland - f. eks. i Chengdu. VIA og Horsens Kommune har, ligesom Region Midtjylland, Aarhus og andre kommuner, i årevis opbygget relationer i Kina. Vi gør nøjagtigt i Kina, som vi gør i Danmark, nemlig at udnytte det tætte samarbejde mellem professionshøjskoler, kommuner, myndigheder og virksomheder. Det virker også i Kina. Vi kan se, at Kinas nysgerrighed for at lære af omverdenen er stor. Men vi oplever også, at vi som uddannelsesinstitution og kommune lærer meget af kineserne - både fagligt, kulturelt og menneskeligt. Kineserne ønsker som alle andre at skabe et godt liv for deres børn og ældre og tage bedre hånd om miljøet. Og de mener, at Danmark har forstået at gøre netop det. En række kinesiske medier omtalte i sidste uge den stort anlagte Denmark Week i Chengdu. Det drejer sig både om lokale/regionale medier i Chengdu, samt landsdækkende kinesiske medier. VIA var medarrangør sammen med bl.a. Horsens Kommune. Der var både dækning af den store afslutningsceremoni fredag den 18. september samt de enkelte workshops i løbet af ugen hvoraf flere var faciliteret af medarbejdere fra VIA.

3 Chendgu Daily og Chengdu Evening News rapporterer fra Chengdu-Denmark Pre-school Education Seminar som blev afholdt på the Magic Forest Kindergarten, som VIA samarbejder med. Her fortalte lektor fra VIA, Claus Beyer Iversen om danske børnehavers charme og hvordan bl.a. H.C. Andersen og Lego inspirerer danske børn til at tænke kreativt. Evening News skriver desuden, at myndighederne I Chengdu udtrykte ønske om at styrke samarbejdet omkring dansk pædagogik for at introducere det avancerede concept til pre-schools i hele byen. Sohu daily skriver, at Magic Forest Kindergarten er blevet inspireret af dansk pædagogik til helt at droppe et curriculum for, hvad børnene skal lære, og i stedet fokusere på kærlighed, omgivelserne og læren om livet generelt. En række kinesiske medier fortæller om en Greentech workshop, som blev ledet af Region Midtjylland og VIA. Chinanews skriver bl.a., at den danske region og akademikere fra VIA diskuterede bæredygtig udvikling og udtrykte stor interesse I at udvide samarbejdet med Kina på dette område. Herning Folkeblad skriver, at VIA Design i Herning er blandt deltagerne fra VIA i Denmark Week i Kina denne uge. Studerende fra VIA Design skal i samarbejde med kinesere udvikle en børnetøjskollektion, som bliver fremvist ved et modeshow i Chengdu. I ugens løb er der fokus på systemeksport fra Danmark til Kina inden for børnepædagogik, ældrepleje, design og miljø. Ligesom VIA er bl.a. også Horsens Kommune og Region Midtjylland med til Denmark Week. På miljøområdet underskriver Region Midtjylland og VIA en treårig samarbejdsaftale med miljømyndighederne i Sichuan provinsen. Aftalen danner grundlag for samarbejde mellem kinesiske og danske videninstitutioner og miljømyndigheder VIA Design er med til»danskuge«i Kina Herning Folkeblad 14. september 2015 Herning-studerende skal i denne uge være med til at udvikle en tøjkollektion til kinesisk modeshow FREMSTØD Denne uge bliver præget af danske flag, danske sange og danske kompetencer, når millionbyen Chengdu i Vestkina i samarbejde med VIA University College, Horsens kommune, Region Midtjylland og Socialog Sundhedsskolen gennemfører en» Denmark Week «. De danske aktører vil bruge ugen til at gøde markedet for uddannelses-og forretningssamarbejde -for eksempel i forhold til systemeksport indenfor børnehaver, ældrepleje, design og miljø. Som en del af VIA University College er VIA Design (tidligere Teko) også en del af» danskugen «. Studerende fra VIA Design skal i samarbejde med kinesiske kolleger udvikle en børnetøjskollektion, som bliver fremvist ved et modeshow i løbet af ugen.

4 Det er en af en lang række aktiviteter i løbet af ugen, som for VIA handler om at udbygge det akademiske samarbejde, man i mange år har haft med kinesiske universiteter, myndigheder og institutioner til gavn for studerende, undervisere og forskere. -Vi ønsker at give vores studerende bedre muligheder for at tage en del af deres uddannelse eller praktik i Kina og få kinesiske studerende og undervisere til Danmark. VIAs undervisere, fx indenfor pædagogik og bygningskonstruktion, har i flere år undervist i Kina. Og forskningssamarbejde er også et stigende fokus for os, fortæller Rikke Nielsen, som er international chef i VIA, i en pressemeddelelse. Fremtidens legerum Ugen består dels af en række faglige workshops, dels af kulturelle indslag. Blandt andet har to VIA-studerende lavet en film om Horsens og Chengdu, som får premiere ved en officiel ceremoni. Her vil Horsens-musikeren Anders Boysen desuden lære kinesiske børn at synge en dansk-kinesisk børnesang skrevet til lejligheden. En anden happening er, at det danske arkitektfirma Zeso Architects i samarbejde med kinesiske studerende vil bygge» fremtidens «legerum, som vil udfordre kinesiske børns fantasi. På miljøområdet underskriver Region Midtjylland og VIA University College en tre-årig samarbejdsaftale med miljømyndighederne i Sichuan provinsen. Aftalen danner grundlag for samarbejde mellem kinesiske og danske videninstitutioner og miljømyndigheder. Målet er, at danske virksomheder indenfor miljøsektoren kan bidrage til at løse kinesernes voksende udfordringer med jord-og grundvandsforurening. Gode eksportmuligheder Denmark Week er resultatet af en dansk-kinesisk venskabsbyaftale mellem Horsens Kommune, BusinessHorsens og Hedensted Kommune. Borgmester i Horsens, Peter Sørensen, siger, at aftalen åbner eksportmuligheder for lokale virksomheder og institutioner. -Kineserne er i første omgang meget interesseret i dansk kultur og livsstil. Derfor har vi også gjort meget ud af det kulturelle på dette års Denmark Week. Men vi oplever også en interesse for dansk pædagogik, teknologi, design og ældrepleje. Og her kan danske virksomheder i samarbejde med uddannelses-institutioner som VIA komme på banen, siger Peter Sørensen, der også er formand for bestyrelsen i VIA. Horsens Folkeblad skriver, at VIA og Hosens Kommune er blandt deltagerne, når der i denne uge er Danish Week, i Chengdu i Kina, hvor danske produkter vises frem for de interesserede kinesere. Emnerne er bl.a. børnesyn, ældreomsorg, pædagogik, dansk design, undervisning og miljøbeskyttelse.

5 Horsens Folkeblad 11. september 2015 HORSENS -Danish Week er temaet for næste uge i Chengdu i Kina. Chengdu, Horsens' søsterby, får besøg af en række horsensianere, som skal synliggøre den danske måde at gøre tingene på og fremme samarbejdet mellem de to byer. Fra Danmark deltager Horsens Kommune, Business Horsens, Hedensted Kommune, VIA University College og i øvrigt også regionsrådsformand Bent Hansen. Men også erhvervslivet er repræsenteret bl. a. via Lego. Emnerne bliver bl. a. børnesyn, ældreomsorg, pædagogik, dansk design, undervisning, miljøbeskyttelse osv. Programmet byder på seminarer, workshops, modeshows, film og en optræden med den horsensianske musiker Anders Boysen. P4 Østjylland bragte i går, den 10. september, et interview med Rikke Nielsen, chef for VIA International, og Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune og bestyrelsesformand i VIA, om Denmark Week i Chengdu. Ugen afholdes i næste uge i Kina og består af en række workshops og officielle fejringer af samarbejdet mellem Horsens og Chengdu kommune. VIA er medarrangør af ugen. I interviewet fortæller Rikke Nielsen bl.a., at kineserne er interesserede i at lære mere om dansk pædagogik og ældrepleje, men at Danmark også kan lære meget af kineserne. Rikke Nielsen fortæller også, at studerende fra VIA Design skal fremvise en børnetøjskollektion, de har lavet sammen med kinesiske designstuderende på tværs af tids-, kultur- og sprogforskelle. Peter Sørensen fortæller, at Denmark Week styrker samarbejdet mellem Horsens og Chengdu bl.a. inden for grøn teknologi.

DENMARK WEEK 2015, CHENGDU KINA

DENMARK WEEK 2015, CHENGDU KINA DENMARK WEEK 2015, CHENGDU KINA 14. 19. september Gør en forskel OM DENMARK WEEK CHENGDU 2015 er 65-året for det diplomatiske samarbejde mellem Kina og Danmark. Det fejres hele året i begge lande. Og byen

Læs mere

Mød verden VIA University College. via.dk. VIA i Kina Introduktion til VIAs aktiviteter i Kina

Mød verden VIA University College. via.dk. VIA i Kina Introduktion til VIAs aktiviteter i Kina Mød verden VIA i Kina Introduktion til VIAs aktiviteter i Kina 3 INTRODUKTION Aftryk på verden VIA sætter aftryk VIA ønsker at sætte aftryk på verden. Som en af landets største videregående uddannelsesinstitutioner

Læs mere

Mød verden VIA University College. via.dk. VIA i Kina Introduktion til VIAs aktiviteter i Kina

Mød verden VIA University College. via.dk. VIA i Kina Introduktion til VIAs aktiviteter i Kina Mød verden VIA i Kina Introduktion til VIAs aktiviteter i Kina 3 INTRODUKTION Aftryk på verden VIA sætter aftryk VIA ønsker at sætte aftryk på verden. Som en af landets største videregående uddannelsesinstitutioner

Læs mere

Bevilling til Internet Week Denmark 2015, 2016 og 2017

Bevilling til Internet Week Denmark 2015, 2016 og 2017 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 6. august 2014 2015, 2016 og 2017 1. Resume Internet Week Denmark er en festival for hele Danmark med centrum i Aarhus og den

Læs mere

NY SAMMENSÆTNING OG NYE ANSIGTER I LEDELSEN

NY SAMMENSÆTNING OG NYE ANSIGTER I LEDELSEN N o v e m b er 2 0 1 5 PRAKSISINFO I DETTE NUMMER INTERNATIONAL SIMULATIONSKONFERENCE VAR EN STOR SUCCES.. SIDE 2 INDVIELSE AF DEN NYE AFDELING I VEJLE.. SIDE 4 KLAR TIL DM I SKILLS.. SIDE 5 René Andersen

Læs mere

MIDTNET ERHVERVSRETTET VIDENSAMARBEJDE MELLEM REGION MIDTJYLLAND OG SHANGHAI

MIDTNET ERHVERVSRETTET VIDENSAMARBEJDE MELLEM REGION MIDTJYLLAND OG SHANGHAI Shanghai - central Denmark MIDTNET ERHVERVSRETTET VIDENSAMARBEJDE MELLEM REGION MIDTJYLLAND OG SHANGHAI REGION MIDTJYLLAND STØTTER ERHVERVSRETTEDE, NETVÆRKS- BASEREDE VIDENSAMARBEJDER MELLEM PRIVATE OG

Læs mere

Strategisk partnerskabsaftale

Strategisk partnerskabsaftale Version 28. februar 2017 Strategisk partnerskabsaftale 2017-2020 mellem VIA University College og En rammeaftale for samarbejdet mellem VIA University College og Januar 2017 1. Parterne i aftalen Den strategiske

Læs mere

Kommunernes incitamenter til at fremme energibesparelser hvad får kommunen ud af indsatsen. Jan Nielsen, Klimasekretariatet, Aarhus Kommune

Kommunernes incitamenter til at fremme energibesparelser hvad får kommunen ud af indsatsen. Jan Nielsen, Klimasekretariatet, Aarhus Kommune Kommunernes incitamenter til at fremme energibesparelser hvad får kommunen ud af indsatsen Jan Nielsen, Klimasekretariatet, Aarhus Kommune Klimaplan 2012-2015 Det energisamfund intelligente Klimasekretariatet

Læs mere

MIDTNET REGION MIDTJYLLAND STØTTER ERHVERVSRETTEDE, NETVÆRKSBASEREDE VIDENSAMARBEJDER MELLEM PRIVATE OG OFFENTLIGE

MIDTNET REGION MIDTJYLLAND STØTTER ERHVERVSRETTEDE, NETVÆRKSBASEREDE VIDENSAMARBEJDER MELLEM PRIVATE OG OFFENTLIGE Shanghai - central Denmark MIDTNET ERHVERVSRETTET VIDENSAMARBEJDE MELLEM REGION MIDTJYLLAND OG SHANGHAI REGION MIDTJYLLAND STØTTER ERHVERVSRETTEDE, NETVÆRKSBASEREDE VIDENSAMARBEJDER MELLEM PRIVATE OG OFFENTLIGE

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet

Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet INDHOLD 1. AFTALENS PARTER... 2 2. PRÆAMBEL... 2 3. AFTALENS INDHOLD... 2 3.1. Samarbejde om beskæftigelsesmuligheder for kandidater... 3

Læs mere

Den femte vej EUD-vejen til videregående uddannelse

Den femte vej EUD-vejen til videregående uddannelse ... Den femte vej EUD-vejen til videregående uddannelse Konference med fokus på mulighederne for videregående uddannelse efter en erhvervsuddannelse at synliggøre vejene fra EUD til videreuddannelse Tid:

Læs mere

DENSOL danske energiløsninger i Kina Konference d. 7. maj 2010 på EXPO i Shanghai

DENSOL danske energiløsninger i Kina Konference d. 7. maj 2010 på EXPO i Shanghai danske energiløsninger i Kina Interessen i Kina for danske energi- og miljøløsninger er stor både i regeringen og i de kinesiske provinser og kommuner. Derfor dannede fire danske regioner Region Midtjylland,

Læs mere

KLAR TIL DM I SOSU SKILLS

KLAR TIL DM I SOSU SKILLS O K T O B E R 2015 NYHEDSBREV I DETTE NUMMER NYE ANSIGTER I LEDELSEN.. SIDE 2 DENMARK WEEK I CHENGDU I KINA.. SIDE 2 INTERNATIONAL SIMULATIONSKONFERENCE VAR EN STOR SUCCES.. SIDE 3 FOKUS PÅ GENERATION

Læs mere

Teknik & Miljø 2017 Viborg Kommunes internationale arbejde

Teknik & Miljø 2017 Viborg Kommunes internationale arbejde Teknik & Miljø 2017 Viborg Kommunes internationale arbejde v/international Projektleder, Henrik Holmskov, Viborg Kommune Baggrund: Viborg en aktiv international kommune siden 1990 erne Væsentligste elementer:

Læs mere

31. august, 2012. A window of opportunity. Den kinesiske plejehjemssektor

31. august, 2012. A window of opportunity. Den kinesiske plejehjemssektor 31. august, 2012 A window of opportunity Den kinesiske plejehjemssektor Delegationsrejse til Vestkina d. 25.-29. november I forlængelse af informationsmøderne i Danmark arrangerer Eksportrådet en besøgstur

Læs mere

Partnerskabsaftale om entreprenørskab i uddannelserne Mellem

Partnerskabsaftale om entreprenørskab i uddannelserne Mellem Partnerskabsaftale om entreprenørskab i uddannelserne 2011-2013 Mellem, Via University College, og Region Midtjylland Indledning: Vores fremtidige konkurrenceevne styrkes af, at vi gennem vores uddannelsessystem

Læs mere

Midtvejsevaluering af projektet

Midtvejsevaluering af projektet Antoniya Doneva (ANTD) Fra: Antoniya Doneva (ANTD) Sendt: 20. november 2013 12:25 Til: Antoniya Doneva (ANTD) Emne: Projekt Entreprenørskab i VIAs uddannelser Nyhedsbrev EiUs nyhedsbrev udsendes for at

Læs mere

H.C. ANDERSEN FESTIVALS

H.C. ANDERSEN FESTIVALS Inspireret af: Kære lærere! H.C. Andersen Festivals inviterer jeres 3.-6. klasser til Building Games, hvor leg og læring forenes i en inspirerende konkurrence. Her får eleverne muligheden for at være kreative

Læs mere

Klimachef Jan Nielsen. NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Klimachef Jan Nielsen. NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune Klimachef Jan Nielsen Fokuspunkter CO2 Grøn Forsynings- Klima- vækst sikkerhed tilpasning s klimavision Intelligente klimaløsninger til gavn for miljø, borgere og erhvervsliv Aarhus vil gå forrest i klimaindsatsen

Læs mere

Forsker: Jeg er stærkt inspireret af ledende sygeplejersker

Forsker: Jeg er stærkt inspireret af ledende sygeplejersker Forsker: Jeg er stærkt inspireret af ledende sygeplejersker Som leder af Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse er Lotte Bøgh Andersens fornemste opgave at koble akademisk viden om ledelse til

Læs mere

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland.

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Brobygger 2.0 Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Indledning Den danske fødevareklynge med centrum i Region Midt er i en god udvikling

Læs mere

Baggrundsnotat samt supplerende oplysninger for ansøgninger til Operatør for Erhvervsrettet Vidensamarbejde med Shanghai.

Baggrundsnotat samt supplerende oplysninger for ansøgninger til Operatør for Erhvervsrettet Vidensamarbejde med Shanghai. Baggrundsnotat samt supplerende oplysninger for ansøgninger til Operatør for Erhvervsrettet Vidensamarbejde med Shanghai. Baggrund for samarbejdet med Kina Kina er på vej til at blive et videnssamfund

Læs mere

NOKUT Kvalitetssikringssystem og kvalitetsarbeid ved fusjonerte institusjoner

NOKUT Kvalitetssikringssystem og kvalitetsarbeid ved fusjonerte institusjoner Gør tanke til handling VIA University College NOKUT Kvalitetssikringssystem og kvalitetsarbeid ved fusjonerte institusjoner 21. juni 2018 1 Historik tilblivelsen af VIA VIA University College Monofaglige

Læs mere

Ingen nye uddannelser lige om hjørnet - men hvad gør vi så?

Ingen nye uddannelser lige om hjørnet - men hvad gør vi så? Gør tanke til handling VIA University College Ingen nye uddannelser lige om hjørnet - men hvad gør vi så? Viborg Uddannelses Boot Camp den 26. februar 2015 Harald Mikkelsen 1 Agenda Fakta om VIA: Nøgletal

Læs mere

Uddannelsesinstitutioner i Projekt VIP: VIP-VIrksomhed. www.projektvip.dk

Uddannelsesinstitutioner i Projekt VIP: VIP-VIrksomhed. www.projektvip.dk Uddannelsesinstitutioner i Projekt VIP: VIP-VIrksomhed www.projektvip.dk Projekt-VIP Velkommen til Projekt-VIP! I denne lille brochure vil I finde lidt nyttig viden om projektet, hvad I kan forvente og

Læs mere

Uddannelsesinstituitioner i Projekt VIP: VIP-Virksomhed. www.projektvip.dk

Uddannelsesinstituitioner i Projekt VIP: VIP-Virksomhed. www.projektvip.dk Uddannelsesinstituitioner i Projekt VIP: VIP-Virksomhed www.projektvip.dk Projekt-VIP Velkommen til Projekt-VIP! I denne lille brochure vil I finde lidt nyttig viden om projektet, hvad I kan forvente og

Læs mere

VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED

VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED DU KAN BRUGE FOODNETWORK TIL... 210 mm MATCHMAKING Vi finder den rigtige samarbejdspartner til dig både danske og udenlandske Vi bygger bro mellem

Læs mere

Aftale mellem Norddjurs Kommune og DJURS Wind Power

Aftale mellem Norddjurs Kommune og DJURS Wind Power Aftale mellem Norddjurs Kommune og DJURS Wind Power Statusnotat pr. 15. september 2016 Resumé Aftalen omfatter levering af erhvervsudviklingsopgaver inden for energi og miljø til Norddjurs Kommune. I forbindelse

Læs mere

20. december Side 1

20. december Side 1 20. december 2016 Hovedaftale vedrørende samarbejde om forskning, udvikling og uddannelse på sundhedsområdet mellem Region Midtjylland, VIA University College, VIA Sundhed og Aarhus Universitet, Health

Læs mere

(Bemærk at kun et udvalg af de følgende slides til. økonomiudvalgsmødet d. 24. februar 2015)

(Bemærk at kun et udvalg af de følgende slides til. økonomiudvalgsmødet d. 24. februar 2015) (Bemærk at kun et udvalg af de følgende slides til temadrøftelsen omiværksætteri vil blive gennemgået på økonomiudvalgsmødet d. 24. februar 2015) Temadrøftelse om iværksætteri i Økonomiudvalget Tirsdag

Læs mere

Festivalen er blevet evalueret løbende og får positive tilkendegivelser fra både de deltagende virksomheder, partnere og deltagere. Se bilag

Festivalen er blevet evalueret løbende og får positive tilkendegivelser fra både de deltagende virksomheder, partnere og deltagere. Se bilag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. marts 2017 1. Resume Internet Week Denmark er en festival for hele Danmark med centrum i Aarhus og den østjyske byregion.

Læs mere

KLIMATILPASNING Hvilken rolle har regionen?

KLIMATILPASNING Hvilken rolle har regionen? KLIMATILPASNING Hvilken rolle har regionen? 1 9. maj 2017 REGIONAL UDVIKLING Schweitz og Danmark er de lande i Europa, hvor tabene som følge af klimaforandringerne er størst I følge det Europæiske Miljøagentur

Læs mere

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Baggrund Kongres- og mødeindustrien er et væsentligt forretningsområde for dansk turisme, og markedet er i

Læs mere

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde KONFERENCE Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde LÆRINGSKONSULENTERNE Den styrkede pædagogiske læreplan er det nationale fundament

Læs mere

Grøn omstilling med erhvervslivet

Grøn omstilling med erhvervslivet Aarhus Kommune Klimatilpasning Grøn omstilling med erhvervslivet CLAUS NICKELSEN Indhold 1. Vand og vækst i 1990 erne 2. Et nyt mindset 3. Offentligt - privat samarbejde 4. Universitetet 5. Kommunale samarbejder

Læs mere

Til folketingets uddannelsesudvalg

Til folketingets uddannelsesudvalg Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Bilag 201 Offentligt 1 Til folketingets uddannelsesudvalg I forlængelse af udvalgsmødet den 13. april 2010, hvor jeg orienterede om Niels Brocks aktiviteter i Kina

Læs mere

Iværksætter fra VIDEA fik pris for innovative arbejde

Iværksætter fra VIDEA fik pris for innovative arbejde Antoniya Doneva (ANTD) Fra: Antoniya Doneva (ANTD) Sendt: 30. august 2013 10:50 Emne: EiUs nyhedsbrev august EiUs nyhedsbrev udsendes hver anden måned for at give overblik over EiU projektets status og

Læs mere

Danish Farm Technology Group - High quality solutions - Professional management - High output

Danish Farm Technology Group - High quality solutions - Professional management - High output Danish Farm Technology Group - High quality solutions - Professional management - High output Studietur til Shanghai, 12. til 16. maj 2014 Resumé af DFT Group tur til Kina den 12.- 16. maj 2014 Med støtte

Læs mere

Professionshøjskolen VIA i en international vækstregion

Professionshøjskolen VIA i en international vækstregion Gør tanke til handling VIA University College Professionshøjskolen VIA i en international vækstregion Besøg af det rådgivende udvalg for Regional Udvikling den 6. august 2014 1 Vision 2020 de fem intentioner

Læs mere

UDVIKLINGSPOLITIK

UDVIKLINGSPOLITIK UDVIKLINGSPOLITIK 2018-2021 3 FORORD INDHOLD FORORD Forord 3 Vision 4 Bæredygtighed og cirkulær kommune 5 Demokrati og borgerinddragelse 6 Erhvervslivets herunder turisterhvervets - vilkår 7 Helhedssyn

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE. The American-Danish Energy Network: Et nyt og unikt koncept fra Ambassaden i Washington D.C.

PROJEKTBESKRIVELSE. The American-Danish Energy Network: Et nyt og unikt koncept fra Ambassaden i Washington D.C. April 2012 /cn PROJEKTBESKRIVELSE The American-Danish Energy Network: Et nyt og unikt koncept fra Ambassaden i Washington D.C. Det amerikanske forsvar, verdens største enkeltforbruger af energi, ønsker

Læs mere

Notat til Folketingets Uddannelsesudvalg om VIAs engagement i Kina

Notat til Folketingets Uddannelsesudvalg om VIAs engagement i Kina Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Bilag 174 Offentligt Notat til Folketingets Uddannelsesudvalg om Prolog De to omfattende regeringsaftaler vedrørende samarbejde om uddannelser, underskrevet af

Læs mere

State of Green Et offentligt-privat partnerskab for grøn vækst

State of Green Et offentligt-privat partnerskab for grøn vækst Velkommen State of Green Et offentligt-privat partnerskab for grøn vækst Helle Momsen Fredslund Project Manager Intelligent Energy Hvem står bag State of Green? State of Green er et offentligt-privat partnerskab

Læs mere

Rejsebrev Kina. Louise Ferslev

Rejsebrev Kina. Louise Ferslev Rejsebrev Kina Louise Ferslev Rhine Bilingual Kindergarten Målgruppe: 3-8 år. Åbningstider: 8.00-17.00 Ansatte: 1 leder, 1 viseinspektør, 24 kvindlige lære, 1 sygeplejerske, 6 rengørringsassistenter, 1

Læs mere

KLIMATILPASNING Hvilken rolle har regionen?

KLIMATILPASNING Hvilken rolle har regionen? Coast to Coast C2C Climate Challenge KLIMATILPASNING Hvilken rolle har regionen? Regional Udvikling Schweiz og Danmark er de lande i Europa, hvor tabene som følge af klimaforandringerne er størst. I følge

Læs mere

ANALYSE: Optag 2018: Antal uddannelsespladser på de videregående uddannelser

ANALYSE: Optag 2018: Antal uddannelsespladser på de videregående uddannelser ANALYSE: Optag 2018: Antal uddannelsespladser på de videregående uddannelser Danmark på Vippen, august 2018 For vækst, velstand og lige vilkår i hele Danmark Degnemosen 1 8740 Brædstrup www.danmarkpaavippen.dk

Læs mere

Business Aarhus. Aarhus som vækstby. Styrkepositioner

Business Aarhus. Aarhus som vækstby. Styrkepositioner Business Aarhus Aarhus som vækstby Business Aarhus 2 i Aarhus Energi, Klima og Miljø Fødevarer Medico og Sundhed Arkitektur og Design Videnservice IT og Medier Business Aarhus 3 Aarhus er hjemsted for

Læs mere

Internationale studerende i din virksomhed

Internationale studerende i din virksomhed Gør en forskel VIA University College Internationale studerende i din virksomhed indsæt billede Indhold 3 Om denne brochure 4 Din virksomheds muligheder 6 Stor succes med udenlandske studerende 10 Høj

Læs mere

Tønder Festival som kulturelt Fyrtårn 2015-16: Grænseoverskridende kulturmøde i børnehøjde og Talentudvikling i verdensklasse

Tønder Festival som kulturelt Fyrtårn 2015-16: Grænseoverskridende kulturmøde i børnehøjde og Talentudvikling i verdensklasse Tønder Festival som kulturelt Fyrtårn 2015-16: Grænseoverskridende kulturmøde i børnehøjde og Talentudvikling i verdensklasse 1. Baggrunden for projektet På baggrund af et ekstremt bæredygtigt samarbejde

Læs mere

Det er nu, den russiske fødevareindustri skal moderniseres - vær med!

Det er nu, den russiske fødevareindustri skal moderniseres - vær med! Teknologitræf : Innovative, miljørigtige og bærdygtige løsninger indenfor Fødevare- og Landbrugssektor Det er nu, den russiske fødevareindustri skal moderniseres - vær med! Business Trip, hvor danske mellemstore

Læs mere

Din guide til SilkeborgMotorvejen

Din guide til SilkeborgMotorvejen Din guide til SilkeborgMotorvejen Oplev med 130 i timen SilkeborgMotorvejen er ikke bare en almindelig motorvej. Den passerer gennem Silkeborg by og noget af det smukkeste landskab, Danmark har at byde

Læs mere

Danmarks største professionshøjskole

Danmarks største professionshøjskole Danmarks største professionshøjskole VIA University College er en af Danmarks største uddannelsesinstitutioner og det forpligter Vias værdier er: originalitet VIA udvikler uddannelser og løsninger, som

Læs mere

Forslag til udskolingslinjer på Hundested Skole

Forslag til udskolingslinjer på Hundested Skole Forslag til udskolingslinjer på Hundested Skole Hvad er titlen på udskolingslinjen: Fra lokalt til globalt Hvad er formålet med udskolingslinjen: Hvad skal udskolingslinjen særligt styrke og evt. hvordan?

Læs mere

Få interesserede, motiverede og købestærke russiske kundeemner bragt til døren!

Få interesserede, motiverede og købestærke russiske kundeemner bragt til døren! fødevarerforarbejdning og opbevaring til brug for moderniseringen af den russiske fødevaresektor. Få interesserede, motiverede og købestærke russiske kundeemner bragt til døren! Business Trip, hvor russiske

Læs mere

Videns og færdighedsmål. Uddannelsesplan for Modul 9 - Praktikperiode 2 - DTP. Institutionens navn: Daginstitutionen Skovbrynet

Videns og færdighedsmål. Uddannelsesplan for Modul 9 - Praktikperiode 2 - DTP. Institutionens navn: Daginstitutionen Skovbrynet Uddannelsesplan for Modul 9 - Praktikperiode 2 - DTP Institutionens navn: Daginstitutionen Skovbrynet Praktikstedet skal jf. Bek. Nr 211 af 6.3.2014 9 stk. 2 udfærdige Uddannelsesplan for de praktikperioder,

Læs mere

ERHVERVSPOLITIKS RAMME

ERHVERVSPOLITIKS RAMME ERHVERVSPOLITIKS RAMME Oplæg til erhvervspolitik for Inden finanskrisen oplevede erhvervslivet i en positiv udvikling med vækst, stigende produktivitet og meget lav ledighed. Det er et godt udgangspunkt

Læs mere

Business springbræt til klimavækst og grønne jobs

Business springbræt til klimavækst og grønne jobs Business springbræt til klimavækst og grønne jobs Flere års arbejde med at skabe klimarigtig omstilling i Sønderborg giver gevinst: Lokale virksomheder har opbygget kompetencer, der efterspørges langt

Læs mere

» Invitation. vækst og velfærd. I et højhastigheds samfund

» Invitation. vækst og velfærd. I et højhastigheds samfund » Invitation vækst og velfærd I et højhastigheds samfund » Mød Foto: Stig Stasig Tid Mandag den 26. april 2010 kl. 13 17.30 Hans Skov Christensen DI Jens Klarskov Dansk Erhverv Claus Hjort Frederiksen

Læs mere

PROJEKT Undervisning og træning af sundhedspersonale i den kinesiske ældresektor

PROJEKT Undervisning og træning af sundhedspersonale i den kinesiske ældresektor PROJEKT Undervisning og træning af sundhedspersonale i den kinesiske ældresektor Baggrund Kinas ældrebefolkning er i voldsom vækst. I dag er der ca. 180 mio. kinesere over 60 år svarende til 13,3 pct.

Læs mere

EiUs nyhedsbrev udsendes hver anden måned for at give overblik over projektets status og informere omkring kommende aktiviteter.

EiUs nyhedsbrev udsendes hver anden måned for at give overblik over projektets status og informere omkring kommende aktiviteter. Antoniya Doneva (ANTD) Fra: Antoniya Doneva (ANTD) Sendt: 7. februar 2014 13:34 Til: Antoniya Doneva (ANTD) Emne: EiUs nyhedsbrev februar EiUs nyhedsbrev udsendes hver anden måned for at give overblik

Læs mere

Elsin 2013. International læringskonference Building Learning Capacity for Life

Elsin 2013. International læringskonference Building Learning Capacity for Life International læringskonference Building Learning Capacity for Life International læringskonference Building Learning Capacity for Life Hotel LEGOLAND i Billund 18. + 19. + 20. juni Fire foredrag med internationale

Læs mere

VIA Sundheds strategiske initiativer og indsatsområder er blevet til på baggrund af VIAs koncernstrategi med de fire udfordringer:

VIA Sundheds strategiske initiativer og indsatsområder er blevet til på baggrund af VIAs koncernstrategi med de fire udfordringer: Gør tanke til handling VIA University College Dato: 30.04.2015 U0200-7-02-1-14 Aftryk på verden Sådan arbejder vi med strategien VIA Sundheds strategiske initiativer og indsatsområder er blevet til på

Læs mere

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Vi bevæger os fremad Silkeborgmotorvejen er ikke nogen almindelig motorvej. Den passerer gennem Silkeborg by og noget af det smukkeste landskab, Danmark har at byde på.

Læs mere

AI SOM VÆKSTMOTOR. Per Falholt CEO & Founder, Global R&D Advisory Services Chairman of the S&E Committee

AI SOM VÆKSTMOTOR. Per Falholt CEO & Founder, Global R&D Advisory Services Chairman of the S&E Committee AI SOM VÆKSTMOTOR Per Falholt CEO & Founder, Global R&D Advisory Services Chairman of the S&E Committee VISION Science & Engineering Projektet Danmark skal være en af verdens 5 førende Science & Engineering

Læs mere

TÆTTERE PÅ UDDANNELSESSYSTEMET

TÆTTERE PÅ UDDANNELSESSYSTEMET TÆTTERE PÅ UDDANNELSESSYSTEMET - Hvordan skabes kontakten til de højtuddannede Bliv en god kontaktmægler mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner Ann Cathrine Lebech Hoe Career Consultant Aarhus

Læs mere

Elsin 2013. International læringskonference Building Learning Capacity for Life

Elsin 2013. International læringskonference Building Learning Capacity for Life International læringskonference Building Learning Capacity for Life International læringskonference Building Learning Capacity for Life Hotel LEGOLAND i Billund 18. + 19. + 20. juni Fire foredrag med internationale

Læs mere

Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere. lea@viauc.dk

Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere. lea@viauc.dk I Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere Dogmeudfordring Styring Medborgerskabelse Viden der virker Ledelse og engagement Mål og resultater Tillid og ansvar Innovation

Læs mere

Arbejder med energi, funderet I jordvarmeboringer. Eksterne partnere I form af virksomheder og myndigheder Andre VIA afdelinger Studerende

Arbejder med energi, funderet I jordvarmeboringer. Eksterne partnere I form af virksomheder og myndigheder Andre VIA afdelinger Studerende Breakfast Club lyn-introduktion til Energi-gruppen Hvem er vi? 1 chef 3 undervisere (og endnu en undervejs) 1 projektmedarbejder 1 Erhvervs-PhD studerende Lidt løs hjælp I form af tidligere og nuværende

Læs mere

Introduktion AAU Matchmaking. Innovationssamarbejde workshop Herning 9.nov. 2011

Introduktion AAU Matchmaking. Innovationssamarbejde workshop Herning 9.nov. 2011 Introduktion AAU Matchmaking. Innovationssamarbejde workshop Herning 9.nov. 2011 2 AAU Matchmaking Formål At mindske gabet mellem universitet og erhvervslivet Synliggøre samarbejdsmulighederne på AAU Universitetet

Læs mere

September 2014. Pædagogiske læreplaner. Generelt pædagogisk grundlag

September 2014. Pædagogiske læreplaner. Generelt pædagogisk grundlag Pædagogiske læreplaner Generelt pædagogisk grundlag Vi ønsker at skabe et børneliv for børn og forældre, som ruster børnene til livets udfordringer, til glæde for dem selv, deres omgivelser og samfundet

Læs mere

Region Midtjylland Eksportstrategi

Region Midtjylland Eksportstrategi Region Midtjylland Eksportstrategi 2016-2020 Eksportstrategi for Tyskland med særlig vægt på Sydtyskland inden for rammerne af Global Midt 2.0. Niels Erik Andersen/Lars Vildbrad Regional Udvikling Vision

Læs mere

Samarbejdsaftalens parter er Syddjurs Kommune og Aarhus Universitet.

Samarbejdsaftalens parter er Syddjurs Kommune og Aarhus Universitet. Indhold 1. Aftalens parter...2 2. Præambel...2 3. Aftalens indhold...2 3.1 Forskningssamarbejde...3 3.2 Studentersamarbejde...3 3.3 Iværksætteri...3 3.4 Sundhed...4 4. Organisering og opfølgning...4 5.

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 8/201 4

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 8/201 4 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 8/201 4 Fu Deng Somewhere 1 5. november - 1 3. december 201 4 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Fu Deng lørdag den 1

Læs mere

Rejse til venskabsbyen Anjo 2018

Rejse til venskabsbyen Anjo 2018 Rejse til venskabsbyen Anjo 2018 Baggrund I forbindelse med venskabsbysamarbejdet mellem Kolding Kommune og bystyret i Anjo, Japan, er der særlig fokus på udveksling af erfaringer, viden og synspunkter

Læs mere

Ledige højtuddannede i Aalborg Kommune Analyse

Ledige højtuddannede i Aalborg Kommune Analyse AUGUST 2016 Ledige højtuddannede i Aalborg Kommune Analyse Aalborg Ledige højtuddannede i Aalborg Kommune Ledige højtuddannede i Aalborg Kommune Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 1 1.1 Analysens formål

Læs mere

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 NOTAT KKR MIDTJYLLAND Den 16. september 2015 KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 KKR Midtjylland har den 10. september 2015 drøftet første udkast til Vækstplan 2016-2020 Handlingsplan

Læs mere

Hvilke forventninger er der til sygeplejerskerollen, og hvad er kulturens betydning for læring, arbejdsmiljø og samarbejde?

Hvilke forventninger er der til sygeplejerskerollen, og hvad er kulturens betydning for læring, arbejdsmiljø og samarbejde? Du inviteres til konference om kvalitet i sygeplejerskeuddannelsen, som sætter fokus på de udfordringer, sygeplejerskeuddannelsen står overfor i forhold til sundhedsvæsenets udvikling og forandring. Konferencen

Læs mere

http://www.czqykids.com/main.asp

http://www.czqykids.com/main.asp Studerendes navn: Lise Vinter Dam Madsen Frydenstrand Studienummer: PS10405 E-mail.: smukke8@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. I 3 Praktikperiode Praktik fra til dd.mm.år: 01.02-2013 til 30.07-2013

Læs mere

Gør tanke til handling VIA University College. Kompetenceprojekt Klædt på til en ny virkelighed

Gør tanke til handling VIA University College. Kompetenceprojekt Klædt på til en ny virkelighed Gør tanke til handling VIA University College Kompetenceprojekt Klædt på til en ny virkelighed Præsentation Danmarks største professionshøjskole (Danmarks tredje største uddannelsesinstitution) VIA uddanner

Læs mere

Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde

Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde Navn og Kommune: Carsten Christensen, Vesthimmerlands Kommune Kvalificeret Arbejdskraft Innovation og vækst Turisme og oplevelse Navn og Kommune: Jammerbugt

Læs mere

Personalepolitik for Aarhus Universitetshospital

Personalepolitik for Aarhus Universitetshospital Personalepolitik for Aarhus Universitetshospital Kære ledere og medarbejdere på Aarhus Universitetshospital Du sidder nu med personalepolitikken for Aarhus Universitetshospital. Personalepolitikken er

Læs mere

100% ATTRAKTIV Om mulighederne for et udviklende studiejob, en praktikplads eller fast ansættelse i en kommune i udvikling og fremdrift

100% ATTRAKTIV Om mulighederne for et udviklende studiejob, en praktikplads eller fast ansættelse i en kommune i udvikling og fremdrift STUDIEJOBS, PRAKTIKPLADS ELLER ANSÆTTELSE NU? 100% ATTRAKTIV Om mulighederne for et udviklende studiejob, en praktikplads eller fast ansættelse i en kommune i udvikling og fremdrift DET ER DIG, VI TÆNKER

Læs mere

VEGA er et videnskabende netværk, etableret i 1996.

VEGA er et videnskabende netværk, etableret i 1996. HVErdagsliv for GAmle VEGA Netværket VEGA er et videnskabende netværk, etableret i 1996. Formålet er at gennemføre videnskabende projekter, der kan bidrage til at synliggøre det levede liv i alderdommen

Læs mere

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Rejsebrev 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Changzhou Vi er to piger, som har valgt at tage vores 3 praktikperiode i Kina i byen Changzhou, som

Læs mere

Velkommen til. Onsdag d. 22. april

Velkommen til. Onsdag d. 22. april Velkommen til Onsdag d. 22. april Oplæg 1 kl. 12.05-12.50 Oplæg 2 kl. 12.55-13.40 Uddannelsesmesse kl. 13.45-14.30 Evt. fremmøderegistrering fra kl. 14.25 Arrangementet er slut kl. 14.30 Skal du med bus,

Læs mere

Afsluttende rapport vedrørende projekt Nutidens og fremtidens energirigtige byggeri

Afsluttende rapport vedrørende projekt Nutidens og fremtidens energirigtige byggeri Afsluttende rapport vedrørende projekt Nutidens og fremtidens energirigtige byggeri Projektets målsætning Målet med projektet har været at udvikle og etablere en udstilling af mindst 15 virksomheder i

Læs mere

Almen kemi Miljøkemi Medicinalkemi Grøn og bæredygtig kemi Gymnasierettet kemi

Almen kemi Miljøkemi Medicinalkemi Grøn og bæredygtig kemi Gymnasierettet kemi københavns universitet science - det natur- og biovidenskabelige fakultet Almen kemi Miljøkemi Medicinalkemi Grøn og bæredygtig kemi Gymnasierettet kemi Læs kemi på Københavns Universitet Kemi 1 2 SCIENCE

Læs mere

Internationalt arbejde i en krisetid udvikling af internationale aktiviteter i en tid, hvor kommunerne er økonomisk pressede

Internationalt arbejde i en krisetid udvikling af internationale aktiviteter i en tid, hvor kommunerne er økonomisk pressede Internationalt arbejde i en krisetid udvikling af internationale aktiviteter i en tid, hvor kommunerne er økonomisk pressede KLs Internationale Konference d. 23. november 2011 v/international projektkoordinator

Læs mere

Uddannelse - Vidensbehov i konkurrencesamfundet

Uddannelse - Vidensbehov i konkurrencesamfundet Uddannelse - Vidensbehov i konkurrencesamfundet Viborg UddannelsesBootCamp 2015 Jeg vil gerne præsentere jer for Anne Perspektiv: Aarhus Universitets bidrag til viden i Annes liv Vidensbehov i konkurrencesamfundet

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 8. april 2016, fra kl. 9.00 til 11.00 Scandic Silkeborg, Udgaardsvej 2, 8600 Silkeborg. Deltagere: Kommunaldirektørerne

Læs mere

13. møde i Uddannelsesudvalget for diplomingeniøruddannelserne

13. møde i Uddannelsesudvalget for diplomingeniøruddannelserne Mødeforum: 13. møde i Uddannelsesudvalget for diplomingeniøruddannelserne Dato: Onsdag den 30. april 2014 Tid: Kl. 15.00 Sted: Mejlgade 39A, Aarhus C lokale 3.4 Mødeleder: Deltagere: Afbud Direktør Konstantin

Læs mere

Analyse dimittenders bosætning efter endt uddannelse

Analyse dimittenders bosætning efter endt uddannelse NOTAT Analyse s bosætning efter endt uddannelse Danske er har på baggrund af registerdata fra Danmarks Statistik foretaget en analyse af, hvor fra årgang 2014 og 2015 fra de videregående uddannelser (erhvervsakademier,

Læs mere

Sæt efteruddannelse på dagsordenen!

Sæt efteruddannelse på dagsordenen! Sæt efteruddannelse på dagsordenen! VEU-center Østjylland dækker Hedensted, Horsens, Odder, Samsø, Silkeborg, Skanderborg og Aarhus kommuner. 2 Brug dit VEU-center til rådgivning VIDSTE DU, AT... Alle

Læs mere

INTERNATIONALE KOMMUNER

INTERNATIONALE KOMMUNER INTERNATIONALE KOMMUNER 2017 DIN INDGANG TIL EU ALLE SYDDANSKE KOMMUNER HAR MULIGHED FOR AT ARBEJDE MED EU OGSÅ DEN, DU BOR ELLER ARBEJDER I. Hvad end det gælder projekter eller partnerskaber om energi,

Læs mere

Velkommen til årtiets dansk-kinesiske netværksmulighed! Midtexpo v. Innovation Lab Finlandsgade 20 DK 8200 Arhus N. www.midtexpo.

Velkommen til årtiets dansk-kinesiske netværksmulighed! Midtexpo v. Innovation Lab Finlandsgade 20 DK 8200 Arhus N. www.midtexpo. Velkommen til årtiets dansk-kinesiske netværksmulighed! Midtexpo v. Innovation Lab Finlandsgade 20 DK 8200 Arhus N. www.midtexpo.dk Kina vil i fremtiden ikke være verdens fabrik - men snarere verdens innovationsmaskine

Læs mere

Bilag 4: Aarhus Kommunes internationale bysamarbejder en opdateret. BORGMESTERENS AFDELING Sekretariat og HR Aarhus Kommune

Bilag 4: Aarhus Kommunes internationale bysamarbejder en opdateret. BORGMESTERENS AFDELING Sekretariat og HR Aarhus Kommune Bilag 4: Aarhus Kommunes internationale bysamarbejder en opdateret politik Side 1 af 6 1. Baggrund Aarhus Kommune indgår i en lang række internationale forbindelser og samarbejdsrelationer. Disse omfatter

Læs mere

UDSKOLINGSSPORET SPÆNDENDE VALGFAGSORDNING PÅ LANGMARKSKOLEN LANGMARKSKOLEN

UDSKOLINGSSPORET SPÆNDENDE VALGFAGSORDNING PÅ LANGMARKSKOLEN LANGMARKSKOLEN UDSKOLINGSSPORET SPÆNDENDE VALGFAGSORDNING PÅ LANGMARKSKOLEN LANGMARKSKOLEN UDSKOLINGSSPORET SPÆNDENDE VALGFAGSORDNING PÅ LANGMARKSKOLEN For at skabe et endnu bedre tilbud til vores udskolingselever har

Læs mere

Seminar om Campusutvikling

Seminar om Campusutvikling Oplæg d. Seminar om Campusutvikling Erik Knudsen Rektor UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Danmark Disposition UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole hvem er vi? Hvordan har vi arbejdet med

Læs mere

Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg.

Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg. Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg. Uddybelse af idéer: Nobelprisen i litteratur - Et seminar om litterær kvalitet De fleste læsere kan fornemme, genkende og identificere litterær

Læs mere